Detaljplan för Karlslund 2:1 Utökad byggrätt för äldreboende Östersunds kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för Karlslund 2:1 Utökad byggrätt för äldreboende Östersunds kommun"

Transkript

1 Detaljplan för Karlslund 2:1 Utökad byggrätt för äldreboende Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1405/2016 Dnr ByggR: P GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i Rådhuset och i Länsbiblioteket i Östersund under tiden 10 september t.o.m. 1 oktober Underrättelse om granskningen har sänts till berörda sakägare, myndigheter, organisationer och kommunala förvaltningar. Planhandlingarna utgjordes av plankarta, illustrationskarta, planbeskrivning och samrådsredogörelse. Under granskningstiden ingick även grundkarta som redovisar befintliga förhållanden och gällande bestämmelser. Till förslaget hörde även fastighetsförteckning. Under granskningstiden har 7 yttranden kommit in till miljö- och samhällsnämnden. Yttrandena refereras nedan i korthet. YTTRANDEN Statliga och regionala myndigheter och organisationer Länsstyrelsen ( ): Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att ett antagande av detaljplanen enligt förslaget inte kommer att prövas. Länsstyrelsen har inga synpunkter när det gäller sådant som kan aktualisera prövning. Kommunens bedömning är att planen inte medför betydande miljöpåverkan och att en särskild miljökonsekvensbeskrivning därför inte behöver upprättas. Länsstyrelsen har i yttrande delat kommunens bedömning. Efter samrådet har detaljplanen ändrats och ett område för upplag har tillkommit. Om upplaget endast skall användas så som tidigare detaljplan föreskrev för fastighetsskötsel bör detta preciseras på plankartan, förslagsvis så som framhålls i planbeskrivningen: upplag för matjord, sten mm för områdets skötsel. Plankartans bestämmelse preciseras enligt Länsstyrelsens rekommendation.

2 2 Kommunala förvaltningar och bolag Teknisk förvaltning, Avfall Återvinning ( ): Avfall återvinning har inget att invända mot föreslagna åtgärder. Kommunala Lantmäterimyndigheten ( ): Har inga synpunkter på planförslaget. Övriga organisationer, företag och enskilda Jamtli, ( ): Meddelar att man uttryckt sina åsikter under samrådsförfarandet och inte har något ytterligare att tillägga. Under samrådet uttryckte Jamtli att de ser positivt på de skydds- och varsamhetsbestämmelser som införs för de ur kulturhistorisk synvinkel utpekade byggnaderna. Jamtli ser även positivt på de planbestämmelser som syftar till att dela upp nybyggnationens bruttoarea i minst två byggnader och påpekar att det är viktigt att de nya byggnaderna inte förtar Klockhusets roll som områdets huvudbyggnad. I övrigt hade Jamtli inget att erinra. Föreningen Gamla Östersund, ( ): Har inget att erinra mot förslaget till detaljplan. SN ( ): Med anledning av förslag till ny detaljplan för del av Karlslund 2:1 vill undertecknad påpeka följande: Avsnittet Kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer har ett antal brister, vilket härrör från en bristfälligt gjord inventering. Detta medför att planarbetet har haft felaktigt grundmaterial att arbeta med. Klockhusets balkonger är en del av byggnadens historia. Dessa stora balkonger utgjorde den huvudsakliga vården av TBC-patienter. Där låg de hela dagarna nedbäddade för att andas frisk luft. Dessa bör därför finnas kvar. Bra är dock att man uppmärksammar att det moderna skärmtaket över ingången förfular den slottslika entrén. Byggnadens arkitekt, se nedan. Hela anläggningens läge är också typiskt för ett tuberkulossjukhus, i skogsmiljö långt från stadens förorenade luft. Verkstadsbyggnaden stod färdig 1930 och är ritad, liksom Klockhuset, av tidens främsta sjukhusarkitekt, Gustaf Birch-Lindgren.

3 3 Paviljongen är uppförd 1909 i jugendstil (till skillnad mot övriga byggnader) och tillhörde det ursprungliga tuberkulossjukhuset som stod i vinkel med Klockhuset fram till slutet av 1970-talet. Arkitekt till den anläggningen var Knut Gustaf Gyllencreutz. Paviljongen stod fram till 1990-talet i skogsdungen nära det gula huset (verkstadsbyggnaden) och användes ursprungligen primärt för att vädra sängkläderna på smittsäkert avstånd från sjukhuset. Den var då grön och har alltså historiskt ingenting att göra med 1930-talets trädgårdsanläggning där den nu står. Då hade den ingången på ena långsidan. En av de två räckesektioner som togs bort på kortsidan när paviljongen fick sin nuvarande placering sattes då för den ursprungliga ingången. Garagebyggnaden tillhör också den ursprungsanläggningen och visar på hur enkel utformning ekonomibyggnaderna fick. Denna är alltså också uppförd 1909 efter Knut Gustaf Gyllencreutz ritningar och stod symmetriskt mitt för den gamla huvudbyggnadens mittparti. Mellan dessa byggnader, också ingående i symmetrin, stod så paviljongen. Det gör att av ursprungsanläggningen finns bara paviljongen och garaget kvar. Totalt visar detta att man är bristfälligt påläst om TBC-sjukvårdens 109-åriga historia i Östersund. Samhällsbyggnad tar till sig av kritiken mot inventeringen och föreslår att skyddsbestämmelserna utvidgas till att även omfatta Klockhusets balkonger. Övriga synpunkter utgör värdefull historisk information och infogas i planbeskrivningen, men påverkar inte Samhällsbyggnads bedömning eller utformningen av planen. Som framgått av planbeskrivningen redan tidigare är garaget bedömt som kulturhistoriskt särskilt värdefullt, men ligger mycket olägligt för att få till en fungerande miljö vid nybyggnationen. Byggnaden är också svår att flytta med tanke på skick och konstruktion och det har därför bedömts som nödvändigt att tillåta rivning för att kunna genomföra detaljplanen. GH, LP, PW och JW ( ): Den 12 maj skickade vi synpunkter och fick även svar att ni mottagit vårt mail. Vi har inte fått något svar och kan heller inte se att ni tar upp det i den skrivelse vi fick för ca 1 mån sedan. Vi framförde synpunkter på den trafikökning det kommer att medföra. Vi bor på sollidenvägen xx och upplever idag att trafiken ökat markant de senaste åren ffa på morgonen och em. Köer bildas vid korsningen sollidenvgenvägen-samuelpermans. Det kan dröja väldigt länge innan man kan komma in på genvägen. Det är även många barn som ska till och från skola,fritids och förskola. Har ni kollat upp trafiktätheten dessa tidpunkter eller är era synpunkter att trafiken inte nämnvärt kommer att öka bara ett antagande. Vi vill påtala den oro vi känner för trafiksituationen och önskar ett svar på hur ni tänker lösa den ökning av trafiken som det kommer att medföra.

4 4 Bifogar tidigare mail från 12 maj: Miljö- och samhällsnämnden/samhällsbyggnad har tagit emot ditt meddelande. Vi läser inkommande e-post varje arbetsdag. I princip blir all inkommande post allmän handling. Det innebär bland annat att allmänheten och massmedia normalt har rätt att ta del av innehållet i ditt meddelande. Miljö- och samhällsnämnden Östersunds kommun Vi kan tyvärr inte komma på mötet den 17 maj. Vill framföra synpunkter angående trafiken. Idag är det enormt mycket trafik på morgonen och eftermiddagen. Vi ifrågasätter er tolkning av hur det är idag och hur det kommer att bli med trafiken. Att bussåkandet skulle öka ser vi som en önskan och inte så trolig utifrån hur det är med det idag. Vi önskar att det kollas upp mycket mer. Hur kan ni säga att bullernivån och trafikmängden inte utgör några problem. Har mätningar gjorts och hur? Trafikintensiteten idag har den kollats. Korsningen sollidenv och genvägen är ett problem. Hur ser ni på det? Vi bor på sollidenväg xx och anser att vi kommer drabbas rejält av den ökade trafikmängden. Tacksam för svar angående detta. Vänliga hälsningar GH och LP Samhällsbyggnad har letat i akten och inte funnit det ursprungliga yttrandet från samrådstiden. Inte heller har vi kunnat hitta det elektroniska originalet. Av allt att döma har dock yttrandet inkommit och därefter tappats bort, vilket är mycket olyckligt. Gällande sakfrågan så är Samhällsbyggnad medvetna om att trafiksituationen vid korsningen Genvägen/Sollidenvägen kommer behöva ses över i framtiden. Resonemanget under planprocessen har dock varit att ett genomförande av aktuell detaljplan endast ger ett marginellt tillskott av trafik och att trafikfrågan därför inte är skäl till att förändra detaljplanen i sak. Trafiksituationen vid korsningen Sollidenvägen/ Genvägen kommer kommunen att se över, men den kommer då behandlas som en separat fråga. KVARSTÅENDE SYNPUNKTER EFTER SAMRÅD OCH GRANSKNING Kvarstående synpunkter som inte kan tillgodoses: Teknisk förvaltning, Vatten ( ): Rapporten Vattenplan för Storsjön bör nämnas i planbeskrivningen Samhällsbyggnad bedömer att översiktsplanen, vattenskyddsområde Minnesgärdet och dagvattenutredningen är tillräckliga för att nå en hållbar vattenanvändning för Storsjön och att rapporten Vattenplan för Storsjön inte behöver redovisas i planbeskrivningen.

5 5 EHM och DF ( ): Bättre underlag behövs om de oskyddade trafikanternas rörelser inom, samt till och från, planområdet. Förslag bör tas fram för hur de oskyddade trafikanterna kan röra sig inom, samt till och från, planområdet. Detaljplanen har arbetats fram för att möjliggöra ett nytt äldreboende. Planförslaget uppdaterar också befintliga planbestämmelser inom planområdet och påför skyddsbestämmelser för de kulturhistoriskt värdefulla byggnaderna. För tillfället finns inga planer på att bygga om befintlig utemiljö som inte rör nybyggnationen. Det finns däremot alltid möjlighet att förbättra skolbarnens väg till och från skolan och inom området. Därför infördes efter samrådet ett förslag till hur rörelsen kan ordnas på ett säkert sätt på illustrationskartan. Åtgärder som detta regleras dock inte med planbestämmelser och kan därför göras när som helst och utan att en detaljplan måste ändras. GH, LP, PW och JW ( ): Önskar att trafiksituationen på Sollidenvägen, framförallt vid korsningen mot Genvägen, undersöks bättre. Hela yttrandet återfinns ovan. Kommer att hanteras som en separat fråga. Se kommentar vid yttrande ovan. ÖVRIGT Den gemensamma gården har en planbestämmelse som tillåter underbyggnad för att kunna möta eventuellt framtida, tillkommande parkeringsbehov, i form av ytterligare underjordiskt garage. Detta skulle bli aktuellt ifall användningen av befintligt tvåvåningskomplex i framtiden blir sådan att parkeringsbehovet ökar i förhållande till det som nu planeras. För att i det fallet säkerställa att tillräcklig jordmån kan uppnås för plantering av träd och buskar har också en bestämmelse om högsta tillåtna totalhöjd införts i planen. Under granskningen har byggherrens projektering fortgått och det har då framkommit att det räcker om totalhöjden begränsas till för att få tillräcklig jordmån samtidigt som anslutningen till befintliga höjder klaras. Samhällsbyggnad föreslår därför att totalhöjden revideras från till För att också säkerställa att inte planbestämmelsen tolkas som att totalhöjden inkluderar matjordslager, dräneringslager och annat som får anses tillhöra marköverbyggnaden, preciseras planbestämmelsen till att exkludera marköverbyggnad. REVIDERING Följande revideringar av detaljplanen föreslås, utöver mindre redaktionella justeringar:

6 6 Användningsbestämmelse för upplag preciseras enligt Länsstyrelsens rekommendation Skyddsbestämmelser revideras till att även omfatta balkongerna på klockhuset Planbestämmelse om högsta tillåtna totalhöjd för underbyggnad under gård revideras och preciseras SAMMANFATTNING Miljö- och samhällsnämnden föreslås anta den nya detaljplanen för Karlslund 2:1, Sollidens äldreboende, upprättad den 25 oktober 2018 och reviderad enligt ovan. Antagandehandlingarna består av plankarta, illustrationskarta och planbeskrivning, samt detta granskningsutlåtande. UNDERRÄTTELSE När protokollet har justerats ska underrättelse om antagandebeslutet, jämte protokollsutdrag och besvärshänvisning, sändas till: GH och LP PW och JW För kännedom ska information om antagandebeslutet, utan besvärshänvisning, sändas till: Lantmäterimyndigheten Samhällsbyggnad Länsstyrelsen/kansliet, Samhällsenheten, Östersund Teknisk Förvaltning, Vatten Östersund Vård- och omsorgsnämnden (sökanden), med bilagd tjänsteskrivelse EHM DF SN Östersund den 25 oktober 2018 Maria Boberg Stadsarkitekt Joakim Rudgård Planarkitekt

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1648/2017 Dnr ByggR: P 2017-43 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i Rådhuset

Läs mer

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Dnr MSN 01896-2018 Dnr ByggR: P 2016-48-00 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning pågick mellan 1 juli och 9 augusti 2019

Läs mer

Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel, bostäder och kontor Östersunds kommun

Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel, bostäder och kontor Östersunds kommun Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel, bostäder och kontor Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 303/2015 Dnr ByggR: P 2015-07 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Plansamråd Detaljplanen har varit utsänd för samråd under

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fillsta 1:30,1:33 m.fl. Komplettering av bostadsbebyggelse i södra delen av Fillsta Östersunds kommun

Detaljplan för fastigheterna Fillsta 1:30,1:33 m.fl. Komplettering av bostadsbebyggelse i södra delen av Fillsta Östersunds kommun Detaljplan för fastigheterna Fillsta 1:30,1:33 m.fl. Komplettering av bostadsbebyggelse i södra delen av Fillsta Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 2019/2009 Dnr planmodul: P 09/0024 UTLÅTANDE Detaljplanen har

Läs mer

Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande.

Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande. Detaljplan för Söder 1:16 CENTRALSTATIONEN Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1692/2014 Dnr planmodul: P 2014/40 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande. Detaljplanen har varit

Läs mer

Detaljplan för delar av Fannbyn 3:3, Hegled 3:1 & Hegled 3:2 Bostäder, övre Hegled Östersunds kommun

Detaljplan för delar av Fannbyn 3:3, Hegled 3:1 & Hegled 3:2 Bostäder, övre Hegled Östersunds kommun Detaljplan för delar av Fannbyn 3:3, Hegled 3:1 & Hegled 3:2 Bostäder, övre Hegled Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 943/2016 Dnr ByggR: P2016-27 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Detaljplan för Karlslund 2:1 Utökad byggrätt för äldreboende Östersunds kommun

Detaljplan för Karlslund 2:1 Utökad byggrätt för äldreboende Östersunds kommun Detaljplan för Karlslund 2:1 Utökad byggrätt för äldreboende Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1405/2016 Dnr ByggR: P 2016-42 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd under tiden 2 maj 23

Läs mer

Detaljplan för Åkeriet 8 Tillbyggnad av hotell och restaurang Östersunds kommun

Detaljplan för Åkeriet 8 Tillbyggnad av hotell och restaurang Östersunds kommun 1 Detaljplan för Åkeriet 8 Tillbyggnad av hotell och restaurang Östersunds kommun Dnr Ädh 545/2018 Dnr ByggR: P 2018-4 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd under tiden 8 september

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Detaljplan för Björnen 7 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun

Detaljplan för Björnen 7 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun Detaljplan för Björnen 7 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1437/2016 Dnr ByggR: P 2016-45 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Plansamråd Detaljplanen har varit utsänd för samråd under tiden

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

1 Dnr MSN Dnr ByggR: P

1 Dnr MSN Dnr ByggR: P 1 Dnr MSN 882 2016 Dnr ByggR: P 2016-22 2 I granskningsutlåtandet redovisar kommunen de synpunkter som har kommit in under granskningen av detaljplanen och kommunens ställningstaganden till dessa. Kommunen

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun

Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun 1 Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun Dnr Ädh 0098/2006 Dnr planmodul: P 06/0001 SÄRSKILT UTLÅTANDE Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande Detaljplanen

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

Ändring av detaljplan Tillägg till detaljplan 126 och 329 Utbyggnad av balkonger Blåhaken 2 m fl Östersunds kommun

Ändring av detaljplan Tillägg till detaljplan 126 och 329 Utbyggnad av balkonger Blåhaken 2 m fl Östersunds kommun Ändring av detaljplan Tillägg till detaljplan 126 och 329 Utbyggnad av balkonger Blåhaken 2 m fl Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 101/2016 Dnr ByggR: P 2016-2 Bild 1. Foto över en av byggnaderna

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län

Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan-

Läs mer

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län.

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planändringen är att justera byggrätten

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Fåfängan 6 UTÖKNING AV TRÄNINGSLOKAL Östersunds kommun

Detaljplan för Fåfängan 6 UTÖKNING AV TRÄNINGSLOKAL Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 1595/2013 Dnr planmodul: P 13/0019 Detaljplan för Fåfängan 6 UTÖKNING AV TRÄNINGSLOKAL Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5

Läs mer

Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1

Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1 Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2019-01-29 Dnr. 2018-181 2(11) 3(11) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter/erinran

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan.

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan. 2016-11-28 Dnr MSN/2015:162 Detaljplan Höjden 32 stadsdelen Hersby Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter s. 3 5. Sammanfattande

Läs mer

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 1598/2013 Dnr planmodul: P 13/0020 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 23 januari

Läs mer

Ändring av detaljplan för industriområdet vid Kartåsen, Lidköpings kommun

Ändring av detaljplan för industriområdet vid Kartåsen, Lidköpings kommun 228 Dnr: SBN 2018/30 Ändring av detaljplan för industriområdet vid Kartåsen, Lidköpings kommun ANTAGANDEHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av detaljplan för industriområdet vid Kartåsen, Lidköpings

Läs mer

Granskningsutlåtande för

Granskningsutlåtande för 2019-02-14 2016/558 Granskningsutlåtande för del av Stockrosen 1 m.fl. i Ulricehamn Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59 50 00 E-POST miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se

Läs mer

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län Granskningsutlåtande Kontoret för samhällsbyggnad 2016-01-22 Fredrik Drotte 08-590 000 00 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2015:386 fredrik.drotte@upplandsvasby.se Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256

Läs mer

Detaljplan för Ope 1:38, 4:14 och 7:1 Bostäder vid Ope fd skola Östersunds kommun

Detaljplan för Ope 1:38, 4:14 och 7:1 Bostäder vid Ope fd skola Östersunds kommun Detaljplan för Ope 1:38, 4:14 och 7:1 Bostäder vid Ope fd skola Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 2004/2013 Dnr planmodul: P 17/2014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i

Läs mer

Detaljplan för Rönnen 19

Detaljplan för Rönnen 19 Detaljplan för Rönnen 19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2019-05-28 Dnr. 2017-216 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden utan synpunkter... 4 Trafikverket 2019-04-26...

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN DETALJPLAN FÖR NY FÖRSKOLA PÅ DEL AV FASTIGHETEN VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: PoB 2016-09 planens tidslinje Upprättad December 2016 Samrådshandling 2016-12-13 Reviderad

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE UTÖKAT FÖRFARANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1(7) GRANSKNINGSUTLÅTANDE ÄDP 190 Trafikplats Tierp Fastigheten Svanby 2:54 samt del av Svanby 2:50 och Svanby 40:1 Medborgarservice UTÖKAT FÖRFARANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1055 Siggbo handelsområde Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0387 Datum:2017-01-03 Handläggare: Erika Holmström GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 1055 Siggbo handelsområde Del av fastigheterna

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Dnr: SBN 2017/229 Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun GRANSKNINGSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av del av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat GRANSKNINGSUTLÅTANDE STANDARDFÖRFARANDE Planförslag upprättat/påbörjat 2016-03-11 SBN 2016.0044 Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat 2016-10-03 BAKGRUND OCH SYFTE

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

Samrådsredogörelse för

Samrådsredogörelse för 2017-10-17 2015/00554 Samrådsredogörelse för Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet. Adjunkten 7 i Ulricehamn, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2019-02-19 Dnr SBN 2018/488 Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samrådet och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Förfarande Planen hanteras med ett standardförfarande, då syftet inte

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Laila Borger (S) ersättare för Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Gunilla Berglund (C) ersättare för Karl-Johan Petersson (C)

Laila Borger (S) ersättare för Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Gunilla Berglund (C) ersättare för Karl-Johan Petersson (C) Plats och tid Beslutande Stadshuset sammanträdesrum vån1 Tisdag 30 oktober 2018 kl. 10.30-10.50 Susanne Berger (S) Laila Borger (S) ersättare för Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S)

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Väghyveln 9 m.fl. UTÖKAD ANVÄNDNING FÖR PALMCRANTZSKOLAN Östersunds kommun

Detaljplan för Väghyveln 9 m.fl. UTÖKAD ANVÄNDNING FÖR PALMCRANTZSKOLAN Östersunds kommun Detaljplan för Väghyveln 9 m.fl. UTÖKAD ANVÄNDNING FÖR PALMCRANTZSKOLAN Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1813/2011 Dnr planmodul: P 11/0028 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning

Läs mer

Detaljplaneprocessen

Detaljplaneprocessen Detaljplaneprocessen Kommunikationsenheten 2017-09 Bilder: Ahlqvist & Co Arkitekter AB, Sven-Erik Rydbrant, Cecilia Palmblad DETALJPLANEPROCESSEN I den här broschyren beskrivs övergripande hur kommunen

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

1 (6) Detaljplan för NY VÄGSTRÄCKNING I OPE Nedre Andalsvägen - Torvollsvägen OPE 5:4 m fl. Östersunds kommun

1 (6) Detaljplan för NY VÄGSTRÄCKNING I OPE Nedre Andalsvägen - Torvollsvägen OPE 5:4 m fl. Östersunds kommun 1 (6) Detaljplan för NY VÄGSTRÄCKNING I OPE Nedre Andalsvägen - Torvollsvägen OPE 5:4 m fl. Östersunds kommun Dnr Ädh 1106/2006 Dnr planmodul: P 06/0017 UTLÅTANDE Detaljplanen har hållits utställd i Rådhuset

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Upprättad av miljö- och byggavdelningen Strömsunds kommun 2016-02-25 Reviderad 2016-04-22 2 tillägg till

Läs mer

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: SBF 2015/27 Stadsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation Luleå kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-12-18 Bakgrund (ev.) Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel Östersunds kommun

Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel Östersunds kommun Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 303/2015 Dnr ByggR: P 2015-07 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i Rådhuset och i Länsbiblioteket

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN KS12.1082 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen Redogörelse för samråd Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2013-03-11 2 Innehåll Hur samrådet har genomförts 4 Inkomna synpunkter

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Dnr 449/2018-PDP 1 (7)

Dnr 449/2018-PDP 1 (7) 2019-09-10 Dnr 449/2018-PDP 1 (7) Detaljplan för Töre 37:1 Kalix kommun i Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE har varit föremål för samråd enligt plan- och bygglagen (2010:900) under tiden 2019-08-20 t

Läs mer

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan 2017-09-05 Dnr MSN/2016:1216 Ändring av detaljplan Järnvägen 9 stadsdelen Brevik Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser 1 (7) Datum Dnr 2017-01-02 2013-306 Samrådshandling Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för Moningssand å fastigheten Böle 3:2 m. fl. (1965-10-30) Ändring och utvidgning av byggnadsplan

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE Granskningshandling 2015-12-01 Dnr: 2014-0331 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Här redovisas yttranden inkomna under samrådstiden. DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planläggningen är att ändra gällande planbestämmelser för området, från

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län Samhällsbyggnadsförvaltningen September 2014 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0287 GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 &

Läs mer

Detaljplan för PÅBYGGNAD STORSJÖTEATERN Borgens 3 m fl Östersunds kommun

Detaljplan för PÅBYGGNAD STORSJÖTEATERN Borgens 3 m fl Östersunds kommun 1(5) Detaljplan för PÅBYGGNAD STORSJÖTEATERN Borgens 3 m fl Östersunds kommun Dnr Ädh 465/2006 Dnr planmodul: P 06/0013 UTLÅTANDE Detaljplanen har hållits utställd i Rådhuset och i Länsbiblioteket i Östersund

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 mars 2016 STANDARD FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN.

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. KS 2016.503 UPPRÄTTAD 2017-04-10 ÄNDRING DETALJPLAN Molnbydepån OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. GRANSKNINGSUTLÅTANDE UPPRÄTTAD ENLIGT PBL 2010:900

Läs mer

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 2018-12-04 Dnr2018-181 Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 Gällande plan: Detaljplan för del av kvarteret Eldaren 1 (1497-P85, D154)

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1 Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1 GRANSKNINGUTLÅTANDE Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under granskningen samt kommunens ställningstagande

Läs mer

Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7

Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7 Stadsbyggnadsnämnden 2016-08-04 Planavdelning SBN/2015:328 Inga Krekola 016-710 11 19 1 (1) Stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7 Förslag till beslut Förslag till ändring

Läs mer

Detaljplaneprocessen - vad är en detaljplan?

Detaljplaneprocessen - vad är en detaljplan? Detaljplaneprocessen - vad är en detaljplan? Varför har vi detaljplaner? Med en detaljplan reglerar kommunen hur mark och vatten ska användas och hur bebyggelsen ska se ut. Detaljplanen talar därför om

Läs mer