GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE..."

Transkript

1 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS Service Pack RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS Service Pack 1 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE HTTPS FÖR ÖKAD SÄKERHET RÄTTNINGAR GEOSECMA KLIENT (SYSTEMÖVERGRIPANDE) GEOSECMA WEBB (SYSTEMÖVERGRIPANDE) GEOSECMA MANAGER (SYSTEMÖVERGRIPANDE)... 5 Sida: 1 (6)

2 1. GEOSECMA - Systemövergripande 1.1. HTTPS för ökad säkerhet GEOSECM for ArcGIS och dess moduler är från och med denna version anpassad till det säkrare internetprotokollet TLS (Transport Layer Security), kanske mer bekant som HTTPS. Protokollet TLS har ersatt det tidigare, och kanske mer kända, protokollet SSL (Secure Sockets Layer). TLS används som en säkerhetsmekanism för att kryptera kommunikation mellan webbserver och webbläsare. Genom denna uppdatering får du som användare tillgång till en gemensam säkerhetsstandard i hela GEOSECMA-systemet när det gäller trafik som går över internet. Detta innebär att vi följer den branschstandard som kommer att slå igenom under början av Därför är det oerhört viktigt att uppdatera till GEOSECMA for ArcGIS service pack 1 för att säkerställa att er användning av GEOSECMA fungerar enligt gällande säkerhetsstandard. 2. Rättningar De rättningspaket (QIP/quality improvement package), som har släppts sedan GEOSECMA for ArcGIS gjordes tillgänglig ingår givetvis också i denna release. Dessutom har vi inkluderat ett antal ytterligare rättningar GEOSECMA Klient (systemövergripande) / Åtgärdar problemet med att det inte varit möjligt att byta vilken GEOSECMA installation man vill köra mot, vilket använts i installationer där man kör flera kunder samtidigt. Detta har påverkat t.ex. att information inte visats för objekt man gjort identifiera på Åtgärdar problemet med att GEOSECMA Identifiera får längre svarstider när enbart tabellnamn anges utan schema vid skapandet av kartdokumentet Åtgärdar problemet med att ArcMap kraschar i layoutvyn om man zoomar eller ändrar skala för en karttjänst. ESRI Hotfix QFE-1041-DT Åtgärdar problemet med att datanoggrannhet inte slår igenom om mätmetod inte angivits i fältmappningen i konverteringstabellen vid import av data. Sida: 2 (6)

3 Åtgärdar problemet att inte kunna välja vilken information som skall visas för ett objekt som har referens till flera GEOSECMA moduler. T.ex. från ett objekt i GEOSECMA Karta också direkt kunna visa fastighetsinformation Åtgärdar problemet med att z-snappning inte fungerat vid användandet av subtypssnappning Åtgärdar problemet att adressuppslag inte ger förslag i samma ordning som adressuppslag i webben Åtgärdar problemet med att ArcMap crashar vid byte mellan olika MXD som går mot olika systeminställningar GEOSECMA Webb (systemövergripande) Åtgärdar problemet med att en inzoomning till ett objekt från ett sökresultat inte zoomar till korrekt skala beroende på vilken skala som kartan hade tidigare / Åtgärdar problemet med att vid sökning efter adress i vissa formulär inte ger förslag efter antalet tecken som matats in / Åtgärdar problemet med att mätverktyget låser sig och slutar fungera på surfplattor Åtgärdar problemet med att datum inte kunnat användas som primärt visningsfält för ett lager då det visats felaktigt med identifiera-verktyget i webben Åtgärdar problemet med att innehållsförteckningen inte återställs när användaren lagt till en WMS-tjänst själv under sin session Åtgärdar problemet med att preliminärt mätresultat skiljer sig avsevärt från det slutliga mätresultatet när olika koordinatsystem används i en webbapplikation Åtgärdar problemet med att internt ID visas istället för domänbeskrivning vid användandet av redigerbara tjänster efter att redigering slutförts Åtgärdar problemet med att fält som innehåller URL:er och som dolts i kartdokumentet ändå visas med identifiera-verktyget under sektionen för länkade dokument Åtgärdar problemet med att utskrift i A3 och 600 DPI orsakar en time out då den tar lång tid att utföra Åtgärdar problemet med att analysverktyget Sök inom område inte kunnat utgå från ett tidigare analysresultat som genererats av ett annat verktyg. Sida: 3 (6)

4 Åtgärdar problemet med att WMS-tjänster från Länsstyrelsen inte visats korrekt i kartan Information tillagd i Om-fönstret om vilken version av GEOSECMA som körs för att på så sätt enkelt se vilken release, hotfix eller QIP-version som körs Åtgärdar problemet med att GPS-knappen för zoomning till aktuell plats inte dyker upp på 2-1 datorer. I och med att de flesta datorer idag har inbyggd GPS eller använder trådlöst nät för positionering, så har vi gjort GPS-knappen tillgänglig i alla lägen, oavsett om man kör på en surfplatta eller inte Åtgärdar problemet med att det inte går att skriva ut när en WMS-tjänst används som bastjänst och koordinatsystemet skiljer sig från de aktiva lagren Åtgärdar problemet med att behörighetsstyrda karttjänster inte visas samt kan skrivas ut när de konfigurerats via Extern anslutning till server Åtgärdar problemet med att inte kunna utnyttja specifika lager från Lantmäteriets WMS-tjänst för ortofoton i en webbapplikation som används från Internet Explorer Åtgärdar problemet med att inte kunna utnyttja Lantmäteriets WMS-tjänst för Topowebkartan som bakgrundstjänst I en webbapplikation Åtgärdar problemet med att innehållsförteckningen inte kommer ihåg tända/släckta lager ifall man som användare lägger till en karttjänst under sessionen Åtgärdar problemet med att det inte går att använda det finska koordinatsystemet EPSG:3067 i kombination med andra koordinatsystem Åtgärdar problemet med att det inte går att söka med hjälp av vallistor innehållande t.ex. tillgängliga årtal som används i en sökdefinition Åtgärdar problemet med att areal inte visas för redigerbara lager vid identifiering Åtgärdar problemet med att man måste klicka två gånger för att få tillgång till länkade objekt vid identifiering Åtgärdar problemet att identifiera punkt- eller linjeobjekt misslyckas ifall man har en skala på under 1: Åtgärdar problemet med att selekteringsverktyget för cirkel lämnar kvar storlek på cirkel i kartan även om selektering tas bort, vilket sedan också kommer med på eventuella utskrifter Åtgärdar problemet att det inte är möjligt att skicka ett urval till ett externt system via analysverktyget Sök närmaste. Sida: 4 (6)

5 Åtgärdar problemet med att mätverktyget ibland visar stor skillnad i resultatet i kartan jämfört med slutresultatet för vissa koordinatsystem Åtgärdar problemet med att innehållsförteckningen återgår till ursprunglig visning av tända/släckta lager vid borttagandet av en karttjänst som lagts till under en session Åtgärdar problemet med att fel lager tänds/släcks efter att en karttjänst lagts till under en session Åtgärdar problemet med att vid redigering av datumfält så tar klockslag hänsyn till sommartid/vintertid Åtgärdar problemet med att vissa WMS-tjänster enbart går att använda som aktiva lager och inte som bakgrundslager Åtgärdar problemet med att dela som URL inte fungerar korrekt för egendefinierade lager Åtgärdar problemet med att information inte visas för ett objekt ifall flera databasanslutningar för en modul är konfigurerade där någon av anslutningarna är offline Åtgärdar problemet att visning av ett lager som har specifika visningsintervall(skalintervall) konfigurerade inte fungerar fullt ut Åtgärdar problemet med att mätresultatet dubblerar mätvärdet vid dubbelklick i kartan Åtgärdar problemet med att ett importerat kartlager inte kan användas i analysverktygen Åtgärdar problemet med att lagrade favoriter i analysverktygen inte alltid fungerar Åtgärdar problemet med att alla objekt inte importeras från en CSV-fil och visas i kartan Åtgärdar problemet med att hyperlänkar skapas med automatik utifrån data som innehåller tecknet kolon. Enbart hyperlänkar där URL:en kan validerades skapas Åtgärdar problemet att fastigheter sorteras i fel ordning i fältet för fastighetsförslag som man kan zooma till i webben. Kunde innebära att fastighetsbeteckningar med höga enhetsnummer döljer t.ex GEOSECMA Manager (systemövergripande) Åtgärdar delvis problemet med att ID-fältet för domäner inte visar hela ID-numret. Nu får man hela ID-numret i form av ett tooltips över fältet och behöver därför inte sätta markören i fältet och skrolla. Sida: 5 (6)

6 19861 Åtgärdar problemet med att det inte går att aktivera auto-login för en specifik webbapplikation Åtgärdar problemet med att det inte går att lagra URL:en för UMS varningstjänst (kom redan i resp SP5 april QIP) Åtgärdar problemet med att filtreringsfältet inte påverkar resultatet där sammanställda rättigheter visas för användare. Sida: 6 (6)

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i:

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: QIP Augusti version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 QIP Juni version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 QIP Juni version GEOSECMA for ArcGIS 10.3

Läs mer

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i:

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: QIP November version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 SP1 QIP Augusti version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 QIP Juni version GEOSECMA for ArcGIS

Läs mer

1. GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE GEOSECMA FYSISK PLANERING GEOSECMA KARTA GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND... 7

1. GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE GEOSECMA FYSISK PLANERING GEOSECMA KARTA GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND... 7 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 2017-10-25 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE... 3 1.1. HTTPS FÖR ÖKAD

Läs mer

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i:

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: QIP Juni version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 QIP Juni version GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 QIP Maj version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1

Läs mer

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i:

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: QIP Maj version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 QIP Maj version GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 QIP April version GEOSECMA for ArcGIS 10.3

Läs mer

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i:

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: QIP Maj 2018 version GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 QIP November version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 SP1 QIP Augusti version GEOSECMA for

Läs mer

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 GEOSECMA Klient (systemövergripande) 120248 Åtgärdar problemet med att mäta-verktyget i desktop är långsamt när man har alla programtillägg aktiverade. 117568

Läs mer

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 Desktop 120248 Åtgärdar problemet med att mäta-verktyget i desktop är långsamt när man har alla programtillägg aktiverade. 117568 GEOSECMA Information stödjer

Läs mer

GEOSECMA FYSISK PLANERING...

GEOSECMA FYSISK PLANERING... RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 2017-09-21 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FYSISK PLANERING... 2 1.1. STÖD FÖR SVENSK STANDARD

Läs mer

1. GEOSECMA FASTIGHET ÖFF UPPDATERADE INFORMATIONSLAYOUTER GEOSECMA FASTIGHETSDATA... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET ÖFF UPPDATERADE INFORMATIONSLAYOUTER GEOSECMA FASTIGHETSDATA... 2 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 2 2018-01-29 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 2 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. ÖFF 11.20... 2 1.2. UPPDATERADE

Läs mer

GRUNDKURS WEBBKARTOR G E O S E C M A F O R A R C G I S 1 0. 2. Version 2 2014 Maria Syrén

GRUNDKURS WEBBKARTOR G E O S E C M A F O R A R C G I S 1 0. 2. Version 2 2014 Maria Syrén GRUNDKURS WEBBKARTOR G E O S E C M A F O R A R C G I S 1 0. 2 1 Version 2 2014 Maria Syrén Innehåll Bakgrund Användargränssnitt Grundfunktioner: Zooma, panorera Fastighetssök Identifiera Innehållsförteckning

Läs mer

Hantering av hyperlänkar

Hantering av hyperlänkar Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Övrigt Uppdaterad: 2017-01-27 Hantering av hyperlänkar I GEOSECMA for ArcGIS sker all administration av hyperlänkar i ArcMap. Detta dokument beskriver hur hanteringen

Läs mer

Guide Partnerkopplingen

Guide Partnerkopplingen Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Partner Skapad för Version: 10.4.1 SP3 Skapad: 2018-03-29 Uppdaterad: 2018-04-13 Guide Partnerkopplingen Denna dokumentation beskriver hur man använder kopplingen mellan

Läs mer

Kopplingen mellan GEOSECMA och EDP

Kopplingen mellan GEOSECMA och EDP Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Partner Skapad för Version: 10.1 Uppdaterad: 2013-08-13 Kopplingen mellan GEOSECMA och EDP Denna dokumentation beskriver hur man konfigurerar samt använder kopplingen

Läs mer

Instä llningär äv Fästighet i webbäpplikätionen

Instä llningär äv Fästighet i webbäpplikätionen Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Fastighet Skapad för Version: 10.1 Uppdaterad: 2013-08-13 Instä llningär äv Fästighet i webbäpplikätionen Tips och förslag på hur en webbapplikation kan konfigureras

Läs mer

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 4 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 4 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. NYTT ÖFF-FORMAT (11.40)... 2 1.2.

Läs mer

Kom iga ng med kollektorn

Kom iga ng med kollektorn Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Övrigt Skapad för Version: 10.3 Skapad: 2017-03-21 Uppdaterad: Kom iga ng med kollektorn Använd din surfplatta för att hämta och uppdatera information samtidigt som

Läs mer

Zooma in (1) Zooma ut (2) Standardutbredning (3)

Zooma in (1) Zooma ut (2) Standardutbredning (3) Välkommen till Hjälpen för Länsstyrelsens nya webbgis Länsstyrelsens webbgis är ett verktyg för att titta på kartor och söka information. För att använda verktyget behövs ingen programinstallation på din

Läs mer

1. NY MODUL GEOSECMA REGISTERKARTE-GML GEOSECMA FASTIGHET... 2

1. NY MODUL GEOSECMA REGISTERKARTE-GML GEOSECMA FASTIGHET... 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 Innehållsförteckning 1. NY MODUL GEOSECMA REGISTERKARTE-GML... 2 2. GEOSECMA FASTIGHET...

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2018-04-13 LVDB i GEOSECMA Innehåll Inledning... 1 Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkrementell LVDB-import... 4 NVDB

Läs mer

Manual Nationell- och systemadministratör

Manual Nationell- och systemadministratör M ANUAL NATIONELL - OCH SYS TE M ADMINISTRATÖ R (2) Manual Nationell- och systemadministratör Stöd och behandling Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Elin Åkerblom

Läs mer

GEOSECMA LEDNING VA...

GEOSECMA LEDNING VA... 2016-04-01 RELEASE NOTES Innehållsförteckning 1. GEOSECMA KARTA... 2 1.1. UTÖKAT STÖD FÖR SAMMANSATTA BYGGNADER... 2 1.2. KONFLIKTHANTERAREN... 2 1.3. PRESTANDA BAL-SYNKRONISERING... 3 2. GEOSECMA LEDNING

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

Systemkrav och tekniska förutsättningar

Systemkrav och tekniska förutsättningar Systemkrav och tekniska förutsättningar Hogia Webbrapporter Det här dokumentet går igenom systemkrav, frågor och hanterar teknik och säkerhet kring Hogia Webbrapporter, vilket bl a innefattar allt ifrån

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.1.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Begränsningar och kända fel 4 Installation och uppgradering 5 Version 18.1.1.0 6 Servicerelease 18.1.0.2 7 Servicerelease

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.2 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.2.0.0 7 Version 18.1.2.0 8 Servicerelease

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2018-02-20 LVDB i GEOSECMA Innehåll Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkrementell LVDB-import... 4 NVDB inställningar...

Läs mer

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. NY SÄKERHETSLÖSNING FÖR ATT HÄMTA

Läs mer

GSD Datastruktur. GSD Datastruktur... 1 Uppdatering av sde_geogsd databasen... 4 Skapa och ladda Raster... 6

GSD Datastruktur. GSD Datastruktur... 1 Uppdatering av sde_geogsd databasen... 4 Skapa och ladda Raster... 6 Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Övrigt Skapad för Version: 10.0 Uppdaterad: 2013 08 12 GSD Datastruktur Det här dokumentet ger importinstruktioner och en rekommenderad struktur för Geografiska Sverige

Läs mer

Nedan visas en översikt av verktygen där de olika funktionerna är numrerade. En beskrivning av funktionerna följer.

Nedan visas en översikt av verktygen där de olika funktionerna är numrerade. En beskrivning av funktionerna följer. Välkommen till hjälpen för vårt nya webbgis Vattenkartan m.fl webbgis som finns tillgängliga i VISS är verktyg för att titta på kartor, söka information och skriva ut en kartbild. Webbgisen är byggda med

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.2.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.1.2.0 7 Servicerelease 18.1.1.1

Läs mer

Verktyget har flera inbyggda funktioner för att hjälpa dig analysera hur ditt kartdokument kommer att ritas ut.

Verktyget har flera inbyggda funktioner för att hjälpa dig analysera hur ditt kartdokument kommer att ritas ut. Verktyget Karttjänstpublicering Karttjänstpublicering är ett sätt att publicera kartor på Webben genom ArcGIS. Kartan görs i ArcMap, sedan publiceras karttjänsten i ArcGIS Server. Verktyget Karttjänstpublicering

Läs mer

GRUNDKURS WEBBKARTOR Geosecma for ArcGis 10.3

GRUNDKURS WEBBKARTOR Geosecma for ArcGis 10.3 GRUNDKURS WEBBKARTOR Geosecma for ArcGis 10.3 Maria Syrén Version 5, 2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Koppling mellan ArcMap och kommunala webbkartor... 2 Bakgrundslager och aktiva lager...

Läs mer

Introduktion till GEOSECMA Lantmäteri

Introduktion till GEOSECMA Lantmäteri Introduktion till GEOSECMA Lantmäteri Innehåll Syfte: Grundläggande förståelse för hur GEOSECMA-Lantmäteri är uppbyggt och används. Data- och Layoutvyn Innehållsförteckningen och dess ikoner Menyer och

Läs mer

Import av fastighetsfiler

Import av fastighetsfiler Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Fastighet Skapad för Version: 10.5.1 SP1 Skapad: 2018-09-18 Uppdaterad: 2018-09-20 Import av fastighetsfiler I GEOSECMA for ArcGIS version 10.5.1 SP1 så har vi förenklat

Läs mer

Modul 6 Webbsäkerhet

Modul 6 Webbsäkerhet Modul 6 Webbsäkerhet Serverskript & Säkerhet Webbservrar & serverskript exponerar möjlighet för fjärranvändare att skicka data och köra kod vilket medför risker. Man ska aldrig lita på att alla vill göra

Läs mer

Publicera ett MSD-dokument istället för MXD-dokument

Publicera ett MSD-dokument istället för MXD-dokument Publicera ett MSD-dokument istället för MXD-dokument MSD introducerades i och med version 9.3.1. Syftet är att få så optimerade tjänster som möjligt. Genom analys av dokument får man ut följande kategorier

Läs mer

Manual till webbkartornas grundläggande funktioner

Manual till webbkartornas grundläggande funktioner 2018-06-07 Manual till webbkartornas grundläggande funktioner Gränssnittet i våra kartor är anpassat till datorer och mobila enheter. Där det är aktuellt beskrivs funktionaliteten i denna manual både till

Läs mer

La gg till nytt va gma rke till MXD fo r utritning av TA-planer

La gg till nytt va gma rke till MXD fo r utritning av TA-planer Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Grävtillstånd Skapad för Version: 10.4.1 SP2 Skapad: 2018-01-15 La gg till nytt va gma rke till MXD fo r utritning av TA-planer GEOSECMA Grävtillstånd levereras med

Läs mer

1. PLATTFORMSBYTE FÖRBÄTTRINGAR OCH RÄTTNINGAR TOPOCADASTRE DWG/DXF RAPPORTHANTERING RÄTTNINGAR...

1. PLATTFORMSBYTE FÖRBÄTTRINGAR OCH RÄTTNINGAR TOPOCADASTRE DWG/DXF RAPPORTHANTERING RÄTTNINGAR... 2016-05-31 RELEASE NOTES Innehållsförteckning 1. PLATTFORMSBYTE... 2 2. FÖRBÄTTRINGAR OCH RÄTTNINGAR... 2 2.1. TOPOCADASTRE... 2 2.2. DWG/DXF... 2 2.3. RAPPORTHANTERING... 2 2.4. RÄTTNINGAR... 3 3. DATAMODELLÄNDRINGAR...

Läs mer

2013-06-03. Användarmanual

2013-06-03. Användarmanual 2013-06-03 Användarmanual Inledning Denna användarmanual finns för att du på enklast möjliga sätt skall kunna uppdatera din utövarinformation via ADAMS. Var uppmärksam på att vissa bilder kan se annorlunda

Läs mer

Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande

Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande Innehållsförteckning Starta systemet...1 Startsidan...2 Hantera ärende...3 Skapa ärende...4 Trafikanordningsplan...5 Redigera ärende...6 Hantera karta...7 Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande

Läs mer

Ny kvartalsuppdatering, vi rekommenderar alla att göra denna uppdatering.

Ny kvartalsuppdatering, vi rekommenderar alla att göra denna uppdatering. KVARTAL 4 Vad är nytt i Easy Planning Ny kvartalsuppdatering, vi rekommenderar alla att göra denna uppdatering. Uppdateringen gäller även för er som använder Access då versionen stöder både Access och

Läs mer

Gudie för OptiWay GIS Online

Gudie för OptiWay GIS Online Gudie för OptiWay GIS Online Linnéa Åberg OPTIWAY AB Spannmålsgatan 7, Kristianstad INNEHÅLL Inledning... 2 Övre verktygsfält... 2 Sökfält... 2 Sökresultat... 2 Avancerad sökning... 3 Projekt... 6 Ditt

Läs mer

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support KI Biobank Instruktion Användarmanual för ELSA Innehållsförteckning Allmänt... 1 Vad är ELSA?... 1 Vad behövs för att använda ELSA?... 2 Felrapportering och support... 2 Att använda ELSA... 2 Viktig information...

Läs mer

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 6.89 Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. Ganttvy 1 månad och 3 månader

Läs mer

Att använda Metria Maps WMS baserad på Geoserver

Att använda Metria Maps WMS baserad på Geoserver 1 (9) Metria WMS-DOKUMENT 1 (9) Åsa Gustafsson 2011-05-30 Dnr Att använda Metria Maps WMS baserad på Geoserver Intro 2 Behörighetsskydd 2 Skicka anrop till WMS-tjänst 3 Testa åtkomst 3 Get Capabilities

Läs mer

Innehåll. Dokumentet gäller från och med version 2014.3 1

Innehåll. Dokumentet gäller från och med version 2014.3 1 Innehåll Introduktion... 2 Före installation... 2 Beroenden... 2 Syftet med programmet... 2 Installation av IIS... 2 Windows Server 2008... 2 Windows Server 2012... 6 Installation av webbapplikationen

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.2.1 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.2.1.0 7 Version 18.2.0.0 8

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Tips & tricks för redigering

Tips & tricks för redigering Tips & tricks för redigering Det har kommit flera nyheter och förbättringar i redigeringsmiljön och användargränssnittet för version 10.0. Den första stora skillnaden som märks är att redigeringsverktygsfältet

Läs mer

Manual Webbapplikation Handläggarstöd för Ogräsbekämpning Kommun.

Manual Webbapplikation Handläggarstöd för Ogräsbekämpning Kommun. Manual Webbapplikation Handläggarstöd för Ogräsbekämpning Kommun. Innehåll Verktyg och funktioner i Webbkartan... 2 Teckenförklaring... 2 Visa attribut för objekt i kartan... 3 Alternativ 1. (pop up-ruta)....

Läs mer

Användarmanual

Användarmanual 2017-02-14 Användarmanual Inledning Denna användarmanual finns för att du på enklast möjliga sätt skall kunna uppdatera din utövarinformation via ADAMS. Var uppmärksam på att vissa bilder kan se annorlunda

Läs mer

Manual till webbkartornas grundläggande funktioner

Manual till webbkartornas grundläggande funktioner 2016-12-07 Manual till webbkartornas grundläggande funktioner Gränssnittet i våra kartor är anpassat till datorer och mobila enheter. Där det är aktuellt beskrivs funktionaliteten i denna manual både till

Läs mer

Webmail instruktioner

Webmail instruktioner Sida 1 av 7 Webmail instruktioner Med hjälp av webmailtjänsten på ITN, så är det möjligt att läsa och skicka epost över hela världen. Det enda som krävs är en dator med internet anslutning och en webläsare

Läs mer

användarhandledning skogsägarplan webb

användarhandledning skogsägarplan webb 2 1. Översikt Verktygsknappar Här väljer du vilken plan du vill se och du kan även välja om du vill se data från ett skifte. Här väljer du vilka kartlager som skall synas på kartan. För att synas måste

Läs mer

Ny kvartalsuppdatering, den andra stora uppdateringen av Easy Planning under Vi rekommenderar alla att uppdatera till denna version.

Ny kvartalsuppdatering, den andra stora uppdateringen av Easy Planning under Vi rekommenderar alla att uppdatera till denna version. Vad är nytt i Easy Planning 8.43 Ny kvartalsuppdatering, den andra stora uppdateringen av Easy Planning under 2017. Vi rekommenderar alla att uppdatera till denna version. Uppdateringen gäller även för

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2019-05-21 LVDB i GEOSECMA Innehåll Inledning... 1 Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkentell LVDB-import... 4 NVDB inställningar...

Läs mer

GEOSECMA FASTIGHET...

GEOSECMA FASTIGHET... RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 5 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 5 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA BAL... 2 1.1. LÄGENHETSINFORMATION... 2 1.2. BRISTER...

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

Manual Redigera Skogsbruksplan i Skogsägarplan Webb Steén, Markus 2015-02-20

Manual Redigera Skogsbruksplan i Skogsägarplan Webb Steén, Markus 2015-02-20 SODRA Manual Redigera Skogsbruksplan i Skogsägarplan Webb Steén, Markus 2015-02-20 Denna manualdel innehåller beskrivningar på hur du redigerar din skogsbruksplan i Skogsägarplan webb. Inledning I denna

Läs mer

Rovbase. Manual till GPS-dialogen. Version 1.4

Rovbase. Manual till GPS-dialogen. Version 1.4 Rovbase Manual till GPS-dialogen Version 1.4 Förord På uppdrag av Naturvårdsverket erbjuder Viltskadecenter support för de svenska användarna av databasen Rovbase. Det här är en manual som beskriver hur

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista Vad är nytt i Easy Planning 6.31 Nya funktioner som tillkommit: 1. Programmet nu Vistakompatibelt. 2. Ny html hjälpfil anpassad för Vista. 3. Skapa egna rapporter i Access. 4. Databasen uppgraderas till

Läs mer

Manual för attestering via nya webben

Manual för attestering via nya webben Hogia Performance Management AB Manual för attestering via nya webben Hösten 2016 släpptes vår nya webbapplikation som är byggd i HTML5 och inte i Silverlight. Utseendet är lite förändrat men funktionerna

Läs mer

LIPAS - INSTRUKTIONER

LIPAS - INSTRUKTIONER LIPAS - INSTRUKTIONER INNEHÅLL 1 ANVÄNDARNAMN OCH INLOGGNING... 1 1.1 Användarnamn... 1 1.2 Inloggning och val av språk... 1 2 SÖKVERKTYG... 2 2.1 Snabbsökning... 2 2.2 Sökning med hjälp av kartnivåer...

Läs mer

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Mars Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster.

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Mars Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster. Violweb Kom-igång-guide Mars 2019 Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av s tjänster. Innehållsförteckning Systemkrav... 2 Administratörsrättigheter... 3 Hur vet

Läs mer

SaaS Email and Web Services 8.3.0

SaaS Email and Web Services 8.3.0 Versionsinformation Version A SaaS Email and Web Services 8.3.0 Innehåll Om den här utgåvan Nya funktioner Lösta problem Hitta McAfee SaaS tjänstedokumentation Om den här utgåvan Tack för att du väljer

Läs mer

Manual för Sweco Piano 1. Manual för Piano PIANO BY SWECO AN INVENTORY APP WITH OFFLINE SUPPORT

Manual för Sweco Piano 1. Manual för Piano PIANO BY SWECO AN INVENTORY APP WITH OFFLINE SUPPORT Manual för Sweco Piano 1 Manual för Piano PIANO BY SWECO AN INVENTORY APP WITH OFFLINE SUPPORT 2016-03-22 Manual för Sweco Piano 2 Innehåll Introduktion... 3 Komma Igång... 4 Skapa din Första Inventering...

Läs mer

Uppdateringsguide v4 SR-3

Uppdateringsguide v4 SR-3 Innehåll Innehåll... 2 Uppdatera till v4.0.3 (SR-3)... 3 Allmän information... 3 Instruktioner... 3 Uppföljning... 5 Kontakta oss... 5 Copyright ProgramDuon AB 2 (5) Uppdatera till v4.0.3 (SR-3) Allmän

Läs mer

Nyheter i. Solen Pro/SolenX 6.5

Nyheter i. Solen Pro/SolenX 6.5 Nyheter i Solen Pro/SolenX 6.5 Solen Pro och SolenX Nyheter och förbättringar Utseendeförbättringar I både Pro och X har en del småändringar gjorts för att öka tydligheten/enkelheten i gränssnittet. -

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11 Sida 2/14 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompatibilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompatibilitetsvyn...

Läs mer

Handledning NVDB på webb för externa användare

Handledning NVDB på webb för externa användare HANDLEDNING 1 (17) Skapat av (Förnamn Efternamn, org) DokumentID Ekberg Örjan, UHväda Fastställt av Dokumentdatum Version 2018-11-23 1.6 Dokumenttitel Handledning NVDB på webb för externa användare Handledning

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter Vad är nytt i Easy Planning 6.80 Detta är en stor uppdatering som innehåller många nya funktioner och ett flertal förbättringar. Vi rekommenderar alla våra kunder att göra denna uppdatering. Nyheter -

Läs mer

Inledning 2. Övre verktygsfältet 2 Sökfält 2 Sökresultat 2 Avancerad sökning 3 Projekt 5 Ditt konto 5

Inledning 2. Övre verktygsfältet 2 Sökfält 2 Sökresultat 2 Avancerad sökning 3 Projekt 5 Ditt konto 5 Innehållsförteckning Inledning 2 Övre verktygsfältet 2 Sökfält 2 Sökresultat 2 Avancerad sökning 3 Projekt 5 Ditt konto 5 Nedre verktygsfält 6 Zoomnivå 6 Översiktskarta 6 Legender 7 Fullskärmsläge 7 Guide

Läs mer

Tips & Trix - Teknik Jeeves World 2011. Copyright 2011 Jeeves Information Systems AB

Tips & Trix - Teknik Jeeves World 2011. Copyright 2011 Jeeves Information Systems AB Tips & Trix - Teknik Jeeves World 2011 Copyright 2011 Jeeves Information Systems AB Agenda Formulärdesign Förbättra användarvänlighet För systemadministratören Tips vid sökning Nätverkskonfigurering Säkerhet

Läs mer

Stationsregistret - användarhandledning

Stationsregistret - användarhandledning -14 28 Stationsregistret - användarhandledning Stationsregistret kan nås dels via en webbapplikation och dels via ett API. Här ges en beskrivning av såväl webbapplikation som API. Webbapplikation Webbapplikationen

Läs mer

LOTTA MANUAL. t.o.m. version Cederlund 2014-12-07

LOTTA MANUAL. t.o.m. version Cederlund 2014-12-07 LOTTA MANUAL t.o.m. version Cederlund 2014-12-07 Innehållsförteckning 1. Nedladdning, installation och start av programmet 2. Skapa en turnering 3. Lägga in spelare i programmet 3.1. Inmatning av spelare

Läs mer

2010-01-08 Manual för Webbkartan

2010-01-08 Manual för Webbkartan 2010-01-08 Manual för Webbkartan Hitta länken till webbkartan... 2 Starta en karttjänst och genomgång av verktygens funktioner... 3 Lagerhantering, teckenförklaring och sökfunktioner... 5 Fliken Lager...

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram

SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram Sida 1 (9) SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram SBR-Net är en informations- och mötesplats på webben för SBR:s plusmedlemmar och förtroendevalda samt för

Läs mer

Allt du behöver för crowdsourcing

Allt du behöver för crowdsourcing GUIDE Allt du behöver för crowdsourcing DEL 1: Så här bygger du en app för crowdsourcing Allt du behöver för crowdsourcing den kompletta guiden steg för steg, del 1 För att utföra uppgifterna i den här

Läs mer

Solen Administration Nyheter och förbättringar Solen som WMS server From version 6.5 kan Solen fungera som WMS server. Iordningställda kartor i Solen

Solen Administration Nyheter och förbättringar Solen som WMS server From version 6.5 kan Solen fungera som WMS server. Iordningställda kartor i Solen Nyheter i Solen Administration 6.5 Solen Administration Nyheter och förbättringar Solen som WMS server From version 6.5 kan Solen fungera som WMS server. Iordningställda kartor i Solen kan med andra ord

Läs mer

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet Gunnel Frogedal 2014-07-17 6 32753 1 of 5 Quick Start CABAS Generella systemkrav CABAS / CAB Plan Applikationen stöds av följande operativsystem: Windows Vista SP2 Windows 7 SP1 Windows 8 (inte RT) Windows

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Sida 2/22 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompabilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompabilitetsvyn...

Läs mer

Handledning för att använda Skogsägarplan Webb

Handledning för att använda Skogsägarplan Webb Handledning för att använda Skogsägarplan Webb Planen på webben kommer från början att vara ett tittskåp men kommer att utvecklas så att du som medlem skall kunna göra ekonomiska beräkningar och jämföra

Läs mer

Skapa mappar, spara och hämta dokument

Skapa mappar, spara och hämta dokument Skapa mappar, spara och hämta dokument Övningen görs på hårddisken i mappen Mina dokument 1a Starta programmet utforskaren 1 b Huvudgrupper i utforskaren 1c Expandera huvudgrupper, enheter och mappar Skapa

Läs mer

Kom igång med Etikettskrivaren 1. Ladda ner följande installationsprogram Ladda ner Drivrutiner för etikettskrivare Zebra

Kom igång med Etikettskrivaren 1. Ladda ner följande installationsprogram Ladda ner Drivrutiner för etikettskrivare Zebra Kom igång med Etikettskrivaren Följande är en lathund över de installationer/inställningar som behöver göras i ditt operativsystem för att skrivaren ska fungera fullt ut. Vi utgår ifrån att du har en skrivare

Läs mer

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server 1. Inledning För att den i Arx interna Jetty Web servern skall kunna skapa temporära filer måste den ha tillgång till en användarkatalog (ett användarkonto)

Läs mer

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual 3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual ,QQHKnOOVI UWHFNQLQJ,QVWDOODWLRQDY931NOLHQW 'DWRUHUVRPLQJnULHQ)DVW7UDFNPLOM $QYlQGDUHPHGNRQWRL9+6RFKGDWRUPHG:LQGRZV;3 $QYlQGDUHPHGNRQWRLDQQDQGRPlQlQ9+6HOOHUGDWRUPHG:LQGRZV

Läs mer

Ibruktagande av Statistikcentralens gränssnittstjänster i QGISprogrammet

Ibruktagande av Statistikcentralens gränssnittstjänster i QGISprogrammet 1 (7) Ibruktagande av Statistikcentralens gränssnittstjänster i QGISprogrammet Vid framställningen av anvisningar har version 2.14.3 av QGIS använts. Bilderna är från den engelska versionen, men i anvisningarna

Läs mer

Juniper Unified Network Service för tjänsten SDC Web-Access. Installationsanvisning v 2.0.2

Juniper Unified Network Service för tjänsten SDC Web-Access. Installationsanvisning v 2.0.2 Juniper Unified Network Service för tjänsten SDC Web-Access Installationsanvisning v 2.0.2 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Inledning... 4 2.1 Juniper Unified Network Service (JUNS)... 4

Läs mer

Innehåll. Förändringar i v5.2

Innehåll. Förändringar i v5.2 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 DuoSTATION Manager... 3 Ärendevyn... 3 Utrustningar... 3 Inventering... 3 Metering... 3 E-post... 3 IT Service Management... 3 SNMP... 4 Connections... 4

Läs mer

Detta är den första stora releasen av Easy Planning under Vi rekommenderar alla att uppdatera till 8.31.

Detta är den första stora releasen av Easy Planning under Vi rekommenderar alla att uppdatera till 8.31. Vad är nytt i Easy Planning 8.31 Detta är den första stora releasen av Easy Planning under 2017. Vi rekommenderar alla att uppdatera till 8.31. Ni som använder Access kan och bör också uppdatera till senaste

Läs mer

Dokumentet förutsätter att användaren har grundläggande kunskaper om Windows.

Dokumentet förutsätter att användaren har grundläggande kunskaper om Windows. Dokument namn: WebVision - Dokumentation Utfärdare: Anders Engberg Projekt nr.: Dok ID: Version:.0 Datum: 00-0-9 Sidan av Inledning Detta dokument beskriver konfigurering samt grundläggande handhavande

Läs mer

GEOSECMA FYSISK PLANERING...

GEOSECMA FYSISK PLANERING... NYHETER FYSISK PLANERING OCH KARTA GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 2017-01-25 NYHETER FYSISK PLANERING OCH KARTA GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FYSISK PLANERING... 2 1.1. STÖD

Läs mer

Visma.net Approval. Release notes 1.51

Visma.net Approval. Release notes 1.51 Visma.net Approval Release notes 1.51 Sammanfattning Sammanfattning... 1 Nyheter... 2 Integration med Visma.net Financials... 2 Integration med Visma.net Expense... 2 System Operator Roll förändrad...

Läs mer

Revu handledning: Spara markeringsverktyg i Verktygslådan

Revu handledning: Spara markeringsverktyg i Verktygslådan Revu handledning: Spara markeringsverktyg i Verktygslådan Verktygslådan i Revu låter dig lägga till markeringar i dina PDF-filer på ett effektivt sätt. Verktygslådan sparar de verktyg du använder oftast

Läs mer

Kundportal. Kundportal - Användarhandledning

Kundportal. Kundportal - Användarhandledning Kundportal Kundportal - Användarhandledning Version 1.0 Status Preliminär Datum 2014-12-07 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Välkommen... 3 Support - Time Care Support Team... 3 Begränsat

Läs mer

I programmet används det en rad ord som det är bra om du känner till vad de innebär.

I programmet används det en rad ord som det är bra om du känner till vad de innebär. Kom i gång Allmänt Manualen för kartmodulen omfattar alla versioner av Näsgård Karta. Därför finns beskrivit funktioner som inte finns i den version av programmet som du köpt. Manualen är uppdelad i olika

Läs mer