Föreläsningar på Yllan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föreläsningar på Yllan"

Transkript

1 N y h e t s b r e v Juni 2015 Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Syd Föreläsningar på Yllan

2 Ordföranden har ordet Hej partivänner! Nu stundar sommaren, även om solen just nu saknas. Sommaren är en stund för vila och återhämtning och så även för vi som är riktiga Sverigevänner. Dock kommer inte vi som jobbar med vårt distrikt att helt vara borta från er, men vi tar lite längre pauser under sommaren, det behöver vi alla. Vi har kommit igång med en hel del aktiviteter, där jag gärna nämner seminarier med intressanta föreläsare och utbildningsstöd åt våra kommunföreningar. Våra närmsta medarbetare Kicki, Tommy och Johan är ständigt på hugget, där Kicki är den som håller i ekonomin på ett föredömligt sätt. Vi får inte glömma bort övriga i styrelsen som hjälper till när de har tid för det. Med andra ord ett bra gäng som kommer att föra distriktet framåt i rätt riktning. Själv spenderade jag helgen i Stockholm på möte med alla våra DO ordförande i respektive distrikt. Just nu är det fokus på att utse ett förslag till valberedning, som ska väljas in på Landsdagarna i höst. Under sommaren kommer många av våra kommunföreningar att vara representerade på marknaderna runt om i Skåne och Småland. Jag hoppas att du passar på att hälsa på hos oss. Just att vara med på marknader har visat sig vara ett framgångsrecept för oss. Vi får möjlighet att träffa många väljare under trevliga och avspända förhållande och många är de medlemmar som just under ett sådant ögonblick har valt att komma med oss. Våra budskap når väldigt många och vi får delat ut mängder av SD foldrar. Glöm inte bort att även om besökare bara passerar förbi, så är det positivt att de ser oss som helt vanliga svenskar och inte som de demoner vissa journalister och proffstyckare försöker likna oss realister vid. Ha en skön sommar och gör gärna ett marknadsbesök! Jörgen Grubb ordförande distrikt Syd

3 Innehåll Presentation av den nya styrelsen Nationaldagsfirande i Klippan SD Lund håller torgmöte Föreläsningar på Yllan Sverigedemokraterna i Region Skåne Viktiga datum för Syd

4 Presentation av den nya styrelsen Vi fortsätter med att presentera ytterligare fem personer i distriktsstyrelsen. Denna gång är det Angelika Bengtsson, Marcus Möller, Stefan Borg, Teddy Nilsson och Anders Nilsson som presenteras. Angelika Bengtsson Jag tillhör kommunförening Malmö. Blev medlem i SDU 2009 och SD Kring 2010 och 2011 fick jag förtroendeuppdrag i SDU Malmö och sedan ledde det ena till det andra. Har man väl fått in en liten tå i Sverigerörelsen eller Sverigefamiljen så är det lätt hänt att man slutligen blir en del av det hela. Och det är jag nu. Sitter förutom i SD Malmös styrelse, även i distriktsstyrelsen. I höstas blev jag invald i både Sveriges Riksdag och Malmö kommunfullmäktige. Kriminalpolitiken var ämnet jag brann för när jag blev aktiv. Numera är det kultur (sitter i kulturutskottet som ordinarie ledamot), skola och sjukvårdsfrågor. När jag inte jobbar med politiken så älskar jag att ta del av kulturen genom att själv dansa balett (är utbildad dansare från Kungliga Svenska balettskolan, klassisk linje) eller att gå på opera/musikal. Sen har jag ju även en del vänner jag gärna umgås med. Det är där jag laddar batterierna. Till slut så har jag mina föräldrar i Malmö, pojkvän i Mölnlycke och en syster i Berlin. Därför blir det en hel del åkande, så det är tur att jag tycker om att resa.

5 Marcus Möller Mitt namn är Marcus Möller och jag är 26 år gammal samt bor i Åstorps kommun, närmare bestämt i Kvidinge i mitt hus med min adoptivundulat och mina guldfiskar i dammen. Jag gick med i SDU på våren under valåret 2006 och gick med i SD något år senare, jag tillhör SD Åstorp där jag sitter i styrelsen. Vi har även glädjen att ha en SDU lokalavdelning i Åstorp där jag är kassör. Utöver det sitter jag i styrelsen för SDU Skåne och nu även i SD Syd. Jag är ordinarie i kommunfullmäktige och andre vice ordf. i bildningsnämnden. Inom politiken är en levande landsbygd, infrastruktur, energipolitik och skolan mina hjärtefrågor. Jag är utbildad bagare och konditor men i nuläget arbetar jag som maskinbyggare åt industrin och det är mitt intresse för teknik som tagit mig dit. Trots vår nykläckta rödgröna regering är jag i startgroparna att starta eget inom fotografering och pulverlackering. När jag inte arbetar eller ägnar mig åt politik umgås jag med vänner, reser, pysslar i garaget eller med hus & trädgård, fotograferar, besöker motortävlingar och konserter.

6 Stefan Borg Jag är medlem i SD Hörby och aktiv i politiken sedan 2013 (sent ska syndaren vakna!). Jag har ett förflutet bl. a som jaktpilot på Draken under 70- och 80-talen, har även arbetat inom kriminalvården på Hinseberg. Lärde mig ryska först på försvarets tolkskola, senare på universiteten i Stockholm och i Moskva, där jag tillbringade ett år Har sedan början av 90-talet huvudsakligen arbetat som litterär översättare och utgivare av religionsfilosofi (Nikolaj Berdjajev, Sören Kierkegaard m.fl.). Jag har två barn. En dotter på 17 år och en son på 15 år. Båda födda i Berlin där jag bodde i sex år. Politik för mig har med ansvar att göra. Vilket räcker som förklaring till varför jag är Sverigedemokrat. Viktigast just nu för mig är att bryta upp den åsiktskorridor som medierna dikterar. Det är nödvändigt för att folkets röst ska kunna göra sig hörd, och helt avgörande för Sveriges framtid. Just nu görs stora framsteg på det området (tacka SD för det!). Jag är ledamot av kommunfullmäktige i Hörby. Gruppledare för SD-gruppen och sitter även i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott som andre vice ordförande. Dessutom är jag ledamot av socialnämnden och valnämnden. Får jag någon tid över så är det i naturen jag vill vara.

7 Teddy Nilsson Jag heter Teddy Nilsson och är född blev jag aktiv sverigedemokrat. Bor på Söderåsens sydsida med fru och 3 barn. Där vi är nära granne med enligt mig den finaste motorbanan i landet "RING KNUTSTORP". Fritidsintressena har av förståeliga skäl nu under en längre period kommit att bli mestadels politik och familj. Men när tiden räcker till står motor, skytte och fiske högt på den listan. Jag vill passa på att tacka för det stora förtroende jag anser det vara att ingå i distrikt syds styrelse. Min politiska hemvist är Svalövs kommunförening och är där nu inne på mitt 3:e ordförandeår. Har sedan valet 2014 uppdraget som ledande oppositionsråd i Svalöv kommun. Sitter givetvis i KF och KS också om det nu inte skulle ses som självklart som oppositionsråd. Övriga kommunala uppdrag är i samhällsbyggnadsutskott och sammanslagen bygg/trafik och räddningsnämnd. Sitter givetvis även i KF och KS. Politiskt intresseområde är allt underställt samhällsbyggnad. Har runt 20 års erfarenhet som styrelseordförande i olika verksamheter innan politiken. Yrkesbakgrund från bygg och anläggningsbranschen, nationellt och internationellt. Byggprojektledare och entreprenadingenjör.

8 Anders Nilsson Jag har en bakgrund som programmerare samt nätverkstekniker och har i ca 10 år jobbat som ITkonsult i egen firma. Får jag någon tid över förutom jobb och politik så ägnar jag gärna den åt hus och trädgårdsarbete, naturpromenader med hunden, att se film, spela tennis samt mycket mer. De frågor som jag brinner mest för inom politiken är vård och omsorg, en aktiv fritid, natur och djurskydd, landsbygdsutveckling samt energipolitik. Förutom att vara ledamot av distriktsstyrelsen för SD Syd så har jag följande uppdrag i Sjöbo: ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen, ledamot av AB Sjöbohem och Sjöbo Elnät AB, ledamot i valnämnden samt ersättare i vård och omsorgsnämnden samt arbetsutskottet. Jag sitter även med som ersättare i Regionfullmäktige i Skåne samt är ersättare i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård samt Demokratiberedningen i Region Skåne. Utöver detta, sitter jag i Förvaltningsrätten i Malmö. Dessutom är jag även revisor för ett par kommunföreningar i Skåne.

9 Nationaldagsfirande i Klippan Omkring 100 personer var med och firade Nationaldagen i Klippan. Vädret var näst intill perfekt och solen sken så gott som hela tiden. SD Klippan och SD Syd arrangerade Nationaldagsfirande med hjälp av grillfest, hoppborg för barnen, tipsrunda och försäljning av SD loggade muggar, kepsar, knappar och pins. Grillning av hamburgare och korv pågick i flera timmar, fika serverades, och det bjöds även på godis. En kort tipspromenad lockade många att testa sina kunskaper, och flertalet av deltagarna valde också att slå sig ner på gräsmattan för att njuta av det vackra vädret tillsammans med familj, vänner och husdjur. Barnen roade sig helhjärtat i hoppborgen och den närbelägna lekparken, och tog med glädje emot ballonger och flaggor.

10

11 SD Lund håller torgmöte Lördagen den 13 juni kampanjade SD Lund i Dalby Köpcenter med flygbladen Lagom är Bäst. Ansvarig för torgmötet var Rashida Nord Atac. Det här arrangemanget är bara början på en serie av torgmöten i Lunds kommun under Rashida betonar vikten av att även visa upp sig för väljarna under mellanvalsperioden. Fem personer från SD Lund medverkade på torgmötet i Dalby. Rashida bjuder intresserade på fika. Alla foto: Tommy Nilsson Tuve Gidlöf delar ut flygblad

12 Föreläsningar på Yllan Stefan Jakobsson. Foto: Tommy Nilsson Söndagen den 21 juni samlades 110 Sverigedemokrater i Kristianstad för att lyssna till föreläsningar av partisekreterare Richard Jomshof och riksdagsman Stefan Jakobsson. Stefan inledde föreläsningarna med att berätta om den kaotiska situationen i många av Sveriges skolor. Stefan presenterade även SDs förslag, den sk Shanghai-modellen, för att vända den negativa trenden och på sikt få en av världens bästa skolor. SD har i Utbildningsutskottet gjort ett sk utskottsinitiativ som vi hoppas att majoriteten av de övriga partierna ställer sig bakom, så att vi får till stånd en utredning om vad det skulle innebära att införa Shanghai-modellen i Sverige. Efter en välsmakande lunch fortsatte Richard föreläsningarna med att berätta om vilka personer som varit viktiga med att formulera vad Socialkonservatism innebär. Richard avslutade med att redovisa SDs invandringspolitik och hur illa de andra partierna hittills skött integrationspolitiken. SD förespråkar som bekant assimilering framför integration. Richard Jomshof. Foto: Tommy Nilsson

13 Jörgen Grubb och Johan Wifralius avtackar Stefan Jakobsson. Foto: Tommy Nilsson 110 intresserade sverigedemokrater. Foto: Johan Wifralius Richard Jomshof (till vänster) blir avtackad av Johan Wifralius och Jörgen Grubb (till höger). Foto: Tommy Nilsson

14 Sverigedemokraterna Region Skåne SD på bronsplats i Region Skånes Kubbturnering Politiken i Region Skåne går på sommaruppehåll, och nytt för i år är att man från Moderaterna bjudit in övriga partier för en gemensam kubbturnering. Ett trevligt initiativ som vi från SD givetvis tackade ja till. Fram till för några år sedan hölls det en fotbollsmatch mellan Socialdemokraterna och Alliansen som vi Sverigedemokrater inte erbjöds att delta i, vi kan konstatera att man nu lämnat detta stadie av sandlådementalitet och insett att man måste behandla oss på samma sätt som övriga partier behandlas. Försvararna av de blågula färgerna Lars-Johan Hallgren, Patrik Jönson, Hans-Olof Andersson Kubblaget bestod av Patrik Jönsson, Lars-Johan Hallgren och Hans-Olof Andersson. Resultatet blev en hedrande tredjeplats efter att Folkpartiet lämnat Walk Over på grund av ihållande regn, något som inte stoppade det blågula laget. Vinnare blev Kristdemokraterna som efter en stark upphämtning slog ut Moderaterna i finalen. Vinnaren fick på sin lott att ordna nästa års aktivitet, vågar man gissa på att det blir en stilla andakt i Allhelgonakyrkan med nattvard? Patrik Jönsson Vi säger nej till spårvagnar Region Skåne beslutade på regionstyrelsens sammanträde i juni att omfördela medel inom den regionala transportinfrastrukturplanen. En del av dessa pengar är tänkta att gå till medfinansiering av spårvagnsprojektet SPIS. Vi anser att detta projekt är för dyrt och att det istället skall satsas på att utveckla superbusskonceptet för stadstrafik. Det sker en snabb teknikutveckling när det gäller elektrifiering av bussar för stadstrafik. Inom en snar framtid kommer det sannolikt att finnas elektrifierade busskoncept som är miljömässigt likvärdiga med spårvagnar till ett mycket lägre pris. Det är dessutom mycket enklare och billigare att ändra linjedragningarna för bussar än spårvagnar. Sannolikt är också risken för olyckor mindre med bussar då dessa inte kan spåra ur såsom spårvagnar. Vi yrkade på att de omfördelade medlen skulle användas till andra angelägna kollektivtrafikprojekt såsom superbussar, men de andra partierna vill hellre se spårvagnar och vårt förslag röstades ner.

15 Sverigedemokraterna Region Skåne Vi gör skillnad i den skånska vården När sjukvårdsnämnd SUS sammanträdde i maj behandlades ett ärende gällande ett avtal Region Skåne hade med Diaverum AB, som driver Heleneholmsdialysen, gällande dialys i Malmö-området. Ärendet var sedermera uppe i hälso- och sjukvårdsnämnden och vi uppfattade både handlingar och den information vi fick som bristfällig och förvirrande. Den styrande minoriteten föreslog ett återtagande i egen regi, medan Alliansen ville att en ny upphandling skulle ske. Vi blev därmed tungan på vågen i ärendet. För att kunna ta ett väl avvägt beslut i en såhär viktig fråga inhämtade vi så mycket information vi kunde inför slutgiltigt beslut i regionstyrelsen. Vi tog noga del av informationen som sänts ut från Njurförbundet samt övrig information som lämnats i detta ärende. Vi hade även haft diskussioner med både företrädare från Heleneholmsdialysen och företrädare från Njurmedicin på Skånes universitetssjukhus. Efter noga övervägande och långa diskussioner landade vi i beslutet att återta dialysverksamheten i egen regi. Vi grundade främst vårt beslut på att det har varit för få transplantationsutredningar och ingen patient har blivit remitterad till hemdialys från Heleneholmsdialysen. Det har även framkommit att det inte varit någon kontinuitet i läkarbemanningen på Heleneholmsdialysen samt att läkare därifrån endast har varit med på ett fåtal transplantationsmöte som de varit inbjudna till. För patienternas del anser vi att det är bäst med en sammanhållen vårdkedja. Bild från: s_machines_by_irvin_calicut.jpg

16 1 juli SDs dag i Almedalen 1 juli Hörby Marknadslopp 3 juli Smedstorps Marknad 8-9 juli Hästveda Marknad juli SD Syd deltar på Kiviks Marknad 16 juli Tomelilla Marknad juli Sjöbo Marknad 1 augusti Havets Dag, paddling i Falsterbokanalen 29 augusti Jimmies sommartal i Sölvesborg 22 oktober Tomelilla Mikaelimarknad november Landsdagarna mars Distriktsårsmöte

17 -Syd/

Sommar och marknader

Sommar och marknader N y h e t s b r e v September 2015 Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Syd Sommar och marknader Ordföranden har ordet Hej Sverigevänner! Nu är äntligen sommaren över... höll jag på

Läs mer

N y h e t s b r e v. Februari Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Syd. Vinter och årsmöten

N y h e t s b r e v. Februari Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Syd. Vinter och årsmöten N y h e t s b r e v Februari 2016 Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Syd Vinter och årsmöten Innehåll Ordföranden har ordet Föreläsning om Riks- och regionbudget Torgmöte i Eslöv Törringelund

Läs mer

Höst och totalinvandring

Höst och totalinvandring N y h e t s b r e v November 2015 Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Syd Höst och totalinvandring Innehåll Ordföranden har ordet IT utbildningar Ordförandeträff i Hässleholm Våga Vägra

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Valberedningens förslag Enligt partiets stadgar 6 Mom 6 Datum för motioner, förslag och nomineringar: Alla motioner och förslag som behandlas vid Landsdagar ska vara föranmälda. Detta gäller även nomineringar

Läs mer

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla Ordförande har ordet Först vill jag tacka er för förtroendet att få fortsätta vara ordförande för detta trevliga byalag ett år till. Jag vill också tacka Ingvar Bagare Andersson för de trevliga byavandringar

Läs mer

N y h e t s b r e v. April Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Syd. Nu satsar vi framåt

N y h e t s b r e v. April Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Syd. Nu satsar vi framåt N y h e t s b r e v April 2016 Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Syd Nu satsar vi framåt Innehåll Ordföranden har ordet Distriktsårsmötet 2016 Föreläsning om Energi- och landsbygdspolitik

Läs mer

Valberedningens förslag till partistyrelse

Valberedningens förslag till partistyrelse Valberedningens förslag till partistyrelse Partiordförande Jimmie Åkesson Ort: Sölvesborg Ålder: 32 år Motivering: Jimmie har gjort ett fantastiskt arbete som partiets ordförande i drygt sex år, han har

Läs mer

Datum Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden

Datum Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-11-11 1 (2) 183 Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden 2015-2018 Diarienummer 1402446 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 10 Hälso- och sjukvårdsnämndens underlag till upphandlingsplan 2018 Diarienummer 1702206 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

SJÖBO KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

SJÖBO KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SJÖBO KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE Handlingar till kommunfullmäktiges sammanträde onsdagen den 3 december kl. 19.00. Ledamot som är förhindrad att delta i sammanträdet ska snarast anmäla detta till kansliavdelningen,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 8 Ändrad driftform för Ambulansdistrikt 2 Diarienummer 1703067 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Förvaltning Medicinsk

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Dnr 9018/ Ny politisk organisation 2019

Dnr 9018/ Ny politisk organisation 2019 Dnr 9018/111.109 Ny politisk organisation 2019 Det fattades i början av mandatperioden 2015-2018 beslut om att göra en utvärdering av den politiska organisationen i Robertsfors kommun under 2017. Syftet

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 45 47 Datum 2017-05-29 1 (4) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2017-05-29 09.30 10.40 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken Beslutande Stefan Svalö (S),

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-05-27 1 (2) 120 Omskärelse av pojkar på icke medicinska grunder - utlösande av option Diarienummer 1500972 Hälso- och sjukvårdsnämndens

Läs mer

N y h e t s b r e v. Jimmie Åkesson besöker Skåne. Maj Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Skåne

N y h e t s b r e v. Jimmie Åkesson besöker Skåne. Maj Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Skåne N y h e t s b r e v Maj 2017 Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Skåne Jimmie Åkesson besöker Skåne Innehåll Ordföranden har ordet Ordförandeträff Jimmie Åkesson besökte Skåne Föreläsning

Läs mer

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S)

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S) 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 18.30 19.00 Beslutande Anette Hallberg (S) Teddy Nilsson (SD) Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M) Ann Böndergaard (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S) Joakim

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 226-229 Datum 2018-10-22 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2018-10-22, 12.55 13.10 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Carl Johan Sonesson, ordförande Annette

Läs mer

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1 2015

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1 2015 Uppdragstider prio 1 per kommun Q1 2015 Distrikt 1 Kommun antal uppdrag *1 *2 *3 *4 *5 *6 *7 *8 *9 Malmö 4201 02:40 00:42 03:22 06:31 09:53 20:15 08:48 25:06 01:01:22 Trelleborg 627 02:33 01:13 03:46 08:27

Läs mer

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q3 1/1-30/9 2015

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q3 1/1-30/9 2015 Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q3 1/1-30/9 2015 Distrikt 1 Kommun antal uppdrag *1 *2 *3 *4 *5 *6 *7 *8 *9 Malmö 13023 02:38 00:41 03:19 06:44 10:03 18:56 09:12 22:45 00:58:26 Trelleborg 1854 02:28

Läs mer

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2015-10-08 1 (3) 161 Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Diarienummer 1502087 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsens föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Datum Ändringar i Region Skånes reglemente för styrelse och nämnder - Yttrande från Sjukvårdsnämnd Kryh

Datum Ändringar i Region Skånes reglemente för styrelse och nämnder - Yttrande från Sjukvårdsnämnd Kryh Sjukvårdsnämnd Kryh PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-09-16 1 (2) 69 Ändringar i Region Skånes reglemente för styrelse och nämnder - Yttrande från Sjukvårdsnämnd Kryh Diarienummer 1402446 Sjukvårdsnämnd Kryhs

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

SD-sympatisörer tror att livet blir sämre de kommande åren i högre utsträckning än andra väljare!!

SD-sympatisörer tror att livet blir sämre de kommande åren i högre utsträckning än andra väljare!! SDs landsdagar Om undersökningen Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 18 år och

Läs mer

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-06-05 1 (2) 84 Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne 2014-2025 Diarienummer 1202805 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q2 2016

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q2 2016 Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q2 2016 Distrikt 1 Kommun antal uppdrag *1 *2 *3 *4 *5 *6 *7 *8 *9 Malmö 9476 02:50 00:22 03:12 07:16 10:28 20:04 09:28 23:58 01:00:09 Trelleborg 1288 02:43 01:04 03:47

Läs mer

Söndag den 9 september

Söndag den 9 september 1 Söndag den 9 september 2 Valåret 2018 En möjlighet att påverka 70 000 kandidater arbetar för att bli valda till Riksdagen Landsting- och regionfullmäktige Kommunfullmäktige 3 Valåret 2018 En möjlighet

Läs mer

Pausen är ett mycket viktigt inslag vid intervjuer. Den kan skapa en spänning, som verkar förlösande på den som förväntas prata. Ta vara på det.

Pausen är ett mycket viktigt inslag vid intervjuer. Den kan skapa en spänning, som verkar förlösande på den som förväntas prata. Ta vara på det. LYSSNA OCH SAMTALA Genom det personliga mötet och det lyssnande samtalet kan vi vinna människors förtroende. Det lyssnande samtalet kan användas överallt där väljare rör sig. Det kan vara publika arenor

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Juni 2013

Väljaropinion i samarbete med Metro Juni 2013 Väljaropinion i samarbete med Metro Moderaternas lägsta stöd Kampen om tredje platsen i svensk politik är viktig, inte minst för MP och SD men också för vilken regering vi kommer att ha 2014. Miljöpartiet

Läs mer

Nyhetsbrev SD Gävleborg. Almedalen special

Nyhetsbrev SD Gävleborg. Almedalen special Nyhetsbrev SD Gävleborg Almedalen special Distriktsordförande Roger Hedleud har ordet... Par vänner! Sommaren har passerat. För många innebär sommaren vila och semester. Jag vill framhålla alla de som

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida.

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Protokoll 1 (14) Plats och tid Biblioteket Skurup, 2019-04-02, kl. 18.00 20.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Gun Andersson, sekreterare Maria Christensen, bibliotekschef Ann-Charlotte Oredsson-Holm,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 Förslag till val VERKSAMHETSPLAN 2017 Valförberedelser Under 2016 passerades halvtid i mandatperioden. De första åren efter vår valseger 2014 har på många sätt varit fokuserat på att med gott resultat

Läs mer

Moderaterna tappar. Juli YouGov Sweden AB Holländargatan 17B Stockholm

Moderaterna tappar. Juli YouGov Sweden AB Holländargatan 17B Stockholm Moderaterna tappar Moderaterna toppar inte längre förtroendet för att kunna lösa arbetslösheten, S är nu rejält om. Socialdemokraterna syns mest och knappar in även på det parti som gör bäst jobb. Fredrik

Läs mer

N y h e t s b r e v. Mellanvalskampanj. Maj Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Skåne

N y h e t s b r e v. Mellanvalskampanj. Maj Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Skåne N y h e t s b r e v Maj 2016 Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Skåne Mellanvalskampanj Innehåll Ordföranden har ordet Nya i distriktsstyrelsen Utbildning i Hässleholm Malmö förtjänar

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 16.00 16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Annie Karlsson (S), tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M), tjg

Läs mer

Arvoden för förtroendevalda

Arvoden för förtroendevalda Kommunledningskontoret TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare, telefon Datum Vår beteckning Karl Öhlander, 08-581 692 14 2014-12-03 Dnr 2014-000477 1 Kommunstyrelsen Arvoden för förtroendevalda Förslag till beslut

Läs mer

Regionfullmäktiges Valberedning

Regionfullmäktiges Valberedning Regionfullmäktiges Valberedning BILAGA Datum 2015-09-29 1 (5) Beviljande av avsägelser och val som ska förrättas av regionfullmäktige 2015-09-29 AVSÄGELSER Uppdragets art samt tid som uppdraget avser Nämndemän

Läs mer

Sjukvårdsnämnd Kryh. Sjukvårdsnämnd Kryhs beslut 1. Sjukvårdsnämnd Kryh avger yttrande till Region Skånes revisorer enligt föreliggande förslag.

Sjukvårdsnämnd Kryh. Sjukvårdsnämnd Kryhs beslut 1. Sjukvårdsnämnd Kryh avger yttrande till Region Skånes revisorer enligt föreliggande förslag. Sjukvårdsnämnd Kryh PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-02-14 1 (3) 9 Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr 12-2017) Diarienummer 1700188 Sjukvårdsnämnd Kryhs beslut 1. Sjukvårdsnämnd Kryh

Läs mer

Vinna väljarna. Samtal för samtal.

Vinna väljarna. Samtal för samtal. Vinna väljarna. Samtal för samtal. Människor påverkar människor. När vi ska bestämma oss för något, gör vi det nästan alltid genom att prata med någon vi litar på eller någon vi får förtroende för. Det

Läs mer

Ersbodabladet. UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda. Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening:

Ersbodabladet. UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda. Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening: Ersbodabladet UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening: Den 18/9 har Ersboda S-förening sin årliga Grillkväll på Ersboda. Alla är välkomna! Trattgränds kvarterslokal,

Läs mer

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S)

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S) Tid och plats 31 oktober 2018, kl. 13:00-14:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 5-9 Utses att justera Stig Lundqvist Beslutande Ledamöter Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg

Läs mer

Kära medlem! Sköna maj är redan här och våren har gjort entré.

Kära medlem! Sköna maj är redan här och våren har gjort entré. ROSNY TT STENU NGSU ND OKTOB ER 2017 www.sistenungsund.se Facebook/Socialdemokraterna i stenungsund bo.pettersson@stenungsund.se [Type your address] [Type your phone number] [Type your e-mail address]

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-05-07 1 (2) 39 Förfrågningsunderlag Vårdcentral Tilläggsuppdrag för vuxna med varaktig funktionsnedsättning Diarienummer 1703354

Läs mer

Datum Protokollsanteckningar Birte Sandberg (C) deltar ej i beslutet och gör bifogad anteckning till protokollet.

Datum Protokollsanteckningar Birte Sandberg (C) deltar ej i beslutet och gör bifogad anteckning till protokollet. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2015-11-05 1 (2) 178 Taxeförändringar i kollektivtrafiken Diarienummer 1503283 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige

Läs mer

Väljarbarometern CAWI Kön Ålder Man-ålder Kvinna-ålder

Väljarbarometern CAWI Kön Ålder Man-ålder Kvinna-ålder Sid 1 Kön Ålder Man-ålder Kvinna-ålder Anställning i Medlem i Utbildning Bostadsort ----- ----------- ----------------------- ----------------------- ----------------------- ----------- -----------------

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i Kommunhuset, den, kl. 15.00-16.30 Beslutande Se sidan två. Övriga närvarande Kanslichef Johan Linander Registrator Patrik Månehall Utses att justera Eva Gustavsson (C) Justerade

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14:00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund

Läs mer

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter för moderaterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation.

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter för moderaterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-02-07 1 (3) 23 Budget 2017 - folkhälsoarbete Diarienummer 1600970 Regionstyrelsens beslut 1. Regionstyrelsen godkänner föreliggande förslag till fördelning av

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-05-27 1 (2) 138 Initiativärende. Öppna den palliativa slutenvården i Trelleborg Diarienummer 1601664 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-09-30 1 (2) 187 Hälso- och sjukvårdsnämndens underlag till upphandlingsplan 2017 Diarienummer 1602797 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

Ärendet Föreligger förvaltningens tjänstutlåtande, dnr /

Ärendet Föreligger förvaltningens tjänstutlåtande, dnr / Sida 70 (95) 21 Vision 2040, Ett Stockholm för alla - Svar på remiss, dnr 119-1401/2015 Beslut 1. stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens remissvar. 2. Omedelbar justering. Ärendet Föreligger förvaltningens

Läs mer

Presidium Tobias Andersson Felix Byström Pontus Andersson

Presidium Tobias Andersson Felix Byström Pontus Andersson AG 2016/2017 2 Presidium Tobias Andersson, talesperson 20 år, studerar ekonomi på Handels i Göteborg Har lett Ungsvenskarna sedan dess bildande, tidigare styrelsearbete i både gamla förbundet och SD, tidigare

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 198 200 Datum 2015-11-24 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2015-11-24 kl. 09.00 09.25 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

MörarpsAktuellt SKOLAN. Mörarps Socialdemokratiska Förening. Hur ser framtiden ut för vår skola i Mörarp?

MörarpsAktuellt SKOLAN. Mörarps Socialdemokratiska Förening. Hur ser framtiden ut för vår skola i Mörarp? MörarpsAktuellt Mörarps Socialdemokratiska Förening NR 1 MARS 2015 Riksdagsledamot Yasmine Larsson Mörarps S-förening 2015 Öppna byamöten och bakluckeloppis. Vad händer mer? SKOLAN Hur ser framtiden ut

Läs mer

Kjell Hedvall (S) (ordförande) Kajsa Ezelius (S) (vice ordförande) Claes-Göran Borg (V) Bertil Jonsson (M) (2:e vice ordförande) Pär Johnson (L)

Kjell Hedvall (S) (ordförande) Kajsa Ezelius (S) (vice ordförande) Claes-Göran Borg (V) Bertil Jonsson (M) (2:e vice ordförande) Pär Johnson (L) Sammanträdesdatum Plats och tid Wennerbergsrummet, stadshuset kl. 08:0016:05 Ledamöter Övriga närvarande Kjell Hedvall (S) (ordförande) Kajsa Ezelius (S) (vice ordförande) ClaesGöran Borg (V) Bertil Jonsson

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 33 36 Datum 2015-11-16 1 (3) Protokoll från utskottet för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2015-11-16 11.40-12.00 Plats: Rum

Läs mer

269 Svar på motion om att se över kravställningar vid upphandlingar för att gynna lokala företag (KSKF/2017:330)

269 Svar på motion om att se över kravställningar vid upphandlingar för att gynna lokala företag (KSKF/2017:330) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-07 Sida 1(2) 269 Svar på motion om att se över kravställningar vid upphandlingar för att gynna lokala företag (KSKF/2017:330) Beslut Förslag till

Läs mer

Hur blev mandatperioden? Väljarna sätter betyg på de senaste fyra åren. Almedalen

Hur blev mandatperioden? Väljarna sätter betyg på de senaste fyra åren. Almedalen Hur blev mandatperioden? Väljarna sätter betyg på de senaste fyra åren Almedalen 08-07-03 Om undersökningen Metod Målgrupp Antal intervjuer Vägning Demoskops OnlinePanel, telefonrekryterad baserat på ett

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Så styrs Sverige. 8 a och c

Så styrs Sverige. 8 a och c Så styrs Sverige 8 a och c Demokrati - Diktatur Demokrati Allmän och lika rösträtt Maktdelning Fria val Parlamentarism Offentlighetsprincip Åsikts-, yttrande- och religionsfrihet Tryckfrihet Rätt att resa

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/14 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 19.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M) ordförande Gunnar Bengtsson (S) 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C)

Läs mer

Om undersökningen. Kvantitativ undersökning i Inizios webbpanel intervjuer Intervjuer genomförda 3-4 januari 2018 Uppdragivare: Timbro

Om undersökningen. Kvantitativ undersökning i Inizios webbpanel intervjuer Intervjuer genomförda 3-4 januari 2018 Uppdragivare: Timbro Om undersökningen Kvantitativ undersökning i Inizios webbpanel 1.151 intervjuer Intervjuer genomförda 3-4 januari 2018 Uppdragivare: Timbro Man pratar ibland om olika politiska ideologier, vilken beskrivning

Läs mer

Ipsos opinionsmonitor Partisympatier, väljarnas viktigaste frågor och sakfrågeägarskap Februari 2015

Ipsos opinionsmonitor Partisympatier, väljarnas viktigaste frågor och sakfrågeägarskap Februari 2015 Ipsos opinionsmonitor Partisympatier, väljarnas viktigaste frågor och sakfrågeägarskap Februari 05 Ipsos: David Ahlin, Nicklas Källebring, Gustav Gidenstam Ipsos. 0 Ipsos. All rights All rights reserved.

Läs mer

Nyheter i korthet: Ökade anslag till sjukhusförvaltningarna i Kristianstad, Helsingborg och Ängelholm för 2011

Nyheter i korthet: Ökade anslag till sjukhusförvaltningarna i Kristianstad, Helsingborg och Ängelholm för 2011 Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 30 november 2011. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

Syftet med undersökningen var att lite bättre förstår de underliggande drivkrafter som medför ett kraftigt förändrat politiskt landskap.

Syftet med undersökningen var att lite bättre förstår de underliggande drivkrafter som medför ett kraftigt förändrat politiskt landskap. -09-01 Rapport: SD -08 Undersökningen har genomförts på Novus eget initiativ. Undersökningen genomfördes som en webundersökning i Novus sverigepanel med 1011 intervjuer på ett riksrepresentativt urval

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, kl. 08.30 10.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Marcus Zadenius (FP) tjänstgörande ersättare för Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa

Läs mer

Stadgar för LR Göteborgs stad

Stadgar för LR Göteborgs stad 2015-12-10 Stadgar för LR Göteborgs stad 1 LR Göteborgs stad Göteborgs distrikts/kommunförening, kallad LR Göteborgs stad, består av alla LRmedlemmar som har sin arbetsplats inom Göteborgs stad, de som

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll VALNÄMNDEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 14:00-15:10 Beslutande Lilian Palm (S), ordförande Laila Borger (S) Monica Andersson (S) Maarit Hessling (M) Kristina Ohls (C)

Läs mer

www.sverigedemokraterna.se Oppositionsrådet har ordet Vi sverigedemokrater jobbar aktivt för att Svalövs kommun skall betecknas som en trygg och småkärnig landsbygdskommun med god infrastruktur. Genom

Läs mer

Enkel beskrivning av hur man kan påverka via det politiska systemet i ett landsting

Enkel beskrivning av hur man kan påverka via det politiska systemet i ett landsting Enkel beskrivning av hur man kan påverka via det politiska systemet i ett landsting Gemensamt Det finns särskilda val till riksdag, kommun och till landsting (samt kyrkoval och val till EU) Gemensamt för

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Plats och tid: Folkets Hus, Nynäshamn, kl Ärenden: Enligt bilagda handlingar KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Plats och tid: Folkets Hus, Nynäshamn, kl Ärenden: Enligt bilagda handlingar KALLELSE/UNDERRÄTTELSE UTSKRIFTSDATUM 2018-10-18 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid: Folkets Hus, Nynäshamn, kl. 19.00 Ärenden: Enligt bilagda handlingar 2(2) GRUPPSAMMANTRÄDEN Parti Plats Tid Socialdemokraterna

Läs mer

Nytt politiskt landskap för partier och väljare?

Nytt politiskt landskap för partier och väljare? Nytt politiskt landskap för partier och väljare? Väljarnas bild av Alliansen och de Rödgröna 25 maj 2010 Arne Modig David Ahlin Två regeringsalternativ i valet 2010 Sida 2 Stora olikheter mellan befolkningsgrupper

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 protokollförda sammanträden.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 protokollförda sammanträden. 1 PRO Tierp VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2013. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare 47 2013-0515 Studieorganisatör, Reseansv. och Webbansvarig Gert Berlin Per Axelsson Eivor Johansson Ingbritt

Läs mer

Datum Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken

Datum Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-10-05 1 (2) 206 Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken Diarienummer 1701719 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 20 Vårdavtal med Folktandvården Skåne AB Diarienummer 1602088 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Region Skåne tecknar Vårdavtal 2018

Läs mer

Så styrs Sverige. #Idas-plugg-akut

Så styrs Sverige. #Idas-plugg-akut Så styrs Sverige #Idas-plugg-akut Fråga! Monarki Vad är en monarki? Svar!! Monarki En monarki är när en kung eller drottning styr landet. I Sverige ärver äldsta barnen i kungafamiljen tronen. Regenten

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen PROTOKOLL 43 53 Datum 2014-04-30 1 (4) Protokoll från vårdproduktionsberedningens sammanträde Tid: 2014-04-30, kl. 09.00-12.35 Plats: Konferensrum 15, Psykiatriska kliniken, Baravägen, Lund Beslutande

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Juli 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro Juli 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro Juli 2011 Moderaterna tappar Moderaterna toppar inte längre förtroendet för att kunna lösa arbetslösheten, S är nu rejält om. Socialdemokraterna syns mest och knappar

Läs mer

KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN OCH UNGDOM RAPPORT OM NATIONALDAGSFIRANDE I

KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN OCH UNGDOM RAPPORT OM NATIONALDAGSFIRANDE I KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN OCH UNGDOM SID 1 (5) 2008-07-10 Handläggare: Marie Landegård Telefon: 076-825 40 51 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd sammanträde 21 augusti 2008 RAPPORT OM NATIONALDAGSFIRANDE

Läs mer

Framställning av berättande och informativa bilder, till exempel serier och illustrationer till text. (BL åk 4 6)

Framställning av berättande och informativa bilder, till exempel serier och illustrationer till text. (BL åk 4 6) SIDAN 1 Lärarmaterial Vad handlar boken om? Lo tycker så mycket om sin fotbollstränare Lovisa. Lovisa är rättvis, schyst och rolig. På lördag ska de spela sista matchen i serien. Vinner de matchen så vinner

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2017

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2017 Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2017 Välkommen till kurser och konferenser hösten 2017 Vi har nu avverkat en fantastisk studievår och närmar oss nu en solig och skön sommar. Sommaren ska vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Sammanfattning Under 2014 har FILKs huvudsakliga arbete handlat om dialog och debatt

Läs mer

Åren var det krig mellan Sverige och

Åren var det krig mellan Sverige och FINLAND Finland har inte alltid varit ett självständigt land. I ungefär 600 år tillhörde vi Sverige. På den tiden var Sveriges kung också vår kung, Sveriges lagar var våra lagar och Stockholm var vår huvudstad.

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 112 119 Datum 2015-06-16 1 (7) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2015-06-16 kl. 09.00 09.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

VALSTRATEGI BÄTTRE VÄLFÄRD, LAG OCH ORDNING, SNABBARE INTEGRATION

VALSTRATEGI BÄTTRE VÄLFÄRD, LAG OCH ORDNING, SNABBARE INTEGRATION VALSTRATEGI, SNABBARE INTEGRATION Dagens presentation LÄGET VID VALÅRETS BÖRJAN MÅLSÄTTNINGAR OCH INRIKTNING BUDSKAP OCH PRIORITERINGAR MÅLGRUPPER HUVUDMOTSTÅNDARE VÅR KAMPANJ SAMMANFATTNING Sverige har

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Nicholas Burman Hälso- och sjukvårdsstrateg 046-675 30 66 nicholas.burman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-05 Dnr 1600982 1 (5) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Sommarens semester Aktiviteter 2016

Sommarens semester Aktiviteter 2016 Sommarens semester Aktiviteter 2016 Hej! Nu är det dags att anmäla sig till Fritidsverksamhetens sommaraktiviteter 2016. Vi har som vanligt ett blandat o varierat utbud framtaget efter önskemål från Er

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-11-27 1 (2) 79 Ackrediteringsvillkor vårdcentral 2018 Diarienummer 1703354 Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Till alla medlemmar i Vänsterpartiet Västerbotten FAMILJEDAG O JONAS SJÖSTEDTS SOMMARTAL! GAMMLIA, SÖNDAG 18 AUGUSTI MED START KL.12:00.

Till alla medlemmar i Vänsterpartiet Västerbotten FAMILJEDAG O JONAS SJÖSTEDTS SOMMARTAL! GAMMLIA, SÖNDAG 18 AUGUSTI MED START KL.12:00. ALARM NR. 4 2013 Till alla medlemmar i Vänsterpartiet Västerbotten FAMILJEDAG O JONAS SJÖSTEDTS SOMMARTAL! GAMMLIA, SÖNDAG 18 AUGUSTI MED START KL.12:00. Förutom tal, musik/underhållning m.m. kommer integrationsprojektet

Läs mer

Samtalskampanjen - Samtalet vid dörren

Samtalskampanjen - Samtalet vid dörren Val 2014 Samtalskampanjen - Samtalet vid dörren För dig som valarbetare 2 (5) Valstrategin Vår berättelse kan vara bra att använda som en plattform till de samtal som genomförs vid dörren. Väck intresse:

Läs mer

Hur jämställd är representationen inom kommunala bolag i södra Örebro län?

Hur jämställd är representationen inom kommunala bolag i södra Örebro län? Bryr sig, Intresserar sig, Involverar, Aktiverar Hur jämställd är representationen inom kommunala bolag i södra Örebro län? Slutrapport från kartläggning av kvinnors och mäns representation i de kommunala

Läs mer

Sjukhusstyrelse Helsingborg

Sjukhusstyrelse Helsingborg PROTOKOLL 15 20 Datum 2019-03-28 1 (4) Protokoll från sjukhusstyrelse Helsingborgs sammanträde Tid: 2019-03-28 kl 13.00 15.00 Plats: Konferensrum 21, Olympiahuset, Helsingborgs lasarett Beslutande Anders

Läs mer

Norrtälje kommuns politiska organisation

Norrtälje kommuns politiska organisation Norrtälje kommuns politiska organisation 2015-2018 Kommunrevision (5) Valberedning (9) Överförmyndare Kommunfullmäktige (61+34) Norrtälje kommunhus AB Campus Roslagen AB (7) Norrtälje Sportcentrum AB (7)

Läs mer

Partistöd för mandatperioden

Partistöd för mandatperioden PROTOKOLLSUTDRAG 15:1 Kommunstyrelsen KS 256 2018-11-28 1/2 Dnr KS/2018:510-104 Partistöd för mandatperioden 2018-2022 Beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. fastställa partistödets

Läs mer

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats Talmanus till film om stadgar Se filmen på MUCF:s webbplats www.mucf.se/stadgar ATT BILDA EN FÖRENING Att bilda en förening är att samlas kring en idé. Det kan vara att man vill förändra något i världen

Läs mer