Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten."

Transkript

1 1 FAR S KUNSKAPSTEST 5 DECEMBER 2017 KL Hjälpmedel: Svarssätt: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten. Svar avlämnas på fil (datorbaserat). Svaren ska lämnas i en enda fil skriven i Word (ej pdf eller Excel). Ange namn och personnummer i sidhuvudet. Eventuella beräkningar, tabelluppställningar e.dyl. som gjorts i Excel kan klippas in i Worddokumentet. Säkerställ att tydligt framgår hur eventuella beräkningar har gjorts. Svaren ska lämnas numrerade i den ordning som testet anger. Filen ska döpas till Förnamn_Efternamn_personnummer. Poäng: Maximalt 100 poäng, 10 deluppgifter. Läs frågorna noggrant och hänvisa i ditt svar till lagrum eller rekommendation, exempelvis ISA. Tydliggör dina svar genom att använda de termer och begrepp som anges i ISA (inte byråspecifika uttryck). Svar som består av hela checklistor eller bilagor kommer inte att betraktas som svar. Klippoch klistrasvar godtas inte, endast svar med egen formulering rättas. Formulera svar som korta, precisa uttryck eller i punktform. LYCKA TILL! BAKGRUNDSINFORMATION Arbetet som revisor kan vara minst sagt omväxlande. Du ställs löpande inför nya frågeställningar från dina kunder och kollegor. Du jobbar sedan ett par år tillbaka på revisionsfirman RevideraMERA AB och ställs dagligen inför såväl revisions- som redovisningsfrågor, uppblandat med spörsmål kring skatt, moms och gällande lagar och regler. Finurliga Konsulter AB är ett bolag som du har jobbat med sedan du började på RevideraMERA AB och de utför konsulttjänster inom handelsföretag. Johan Johansson, som är bolagets ende ägare, hade som affärsidé att hjälpa butiker att förbättra sitt lagerflöde och på så sätt minska mängden artiklar och värdet i butikernas varulager. Bolaget har varit verksamt sedan 20X8 och verksamheten har växt över förväntan, varmed bolaget i år uppfyller kriterierna för att upprätta sitt årsbokslut enligt K3.

2 2 Finurliga Konsulter AB har två helägda dotterföretag (se nedan koncernschema): AB Panta Mera bedriver insamling av gamla produkter. Bolaget tar hand om s.k. lagervärmare från butiker och restaurerar/fräschar upp för att sedan sälja vidare. Fina Prylar bedriver försäljning av nytillverkade produkter. Johan märkte ganska snabbt att han genom sitt konsultande fick stor kunskap om handlarnas efterfrågan på produkter. Han bestämde sig därför för att starta upp ett bolag som säljer diverse artiklar till främst de handlare som är kunder till Finurliga Konsulter AB. 1. REVISION 10 poäng Finurliga Konsulter AB har bestämt sig för att investera i bolaget Exklusiva Prylar AB och köpet genomförs i början av året. Exklusiva Prylar är ett handelsföretag som säljer varor både i den egna staden och via internetbutik. Detta anser Finurliga Konsulter ABs ledning vara ett bra komplement till befintliga produkter i Fina Prylar AB. I samband med köpet väljs RevideraMERA AB in som revisor i det nya dotterbolaget. a. Beskriv kortfattat vilken uppgift en tillträdande revisor har vid granskning av ingående balanser vid en förstagångsrevision. b. Ge förslag på två granskningsåtgärder som är lämpliga att genomföra i samband med granskning av de ingående balanserna. 2. REVISION 10 poäng I och med att din byrå blev revisorer i dotterbolaget Exklusiva Prylar AB påbörjade ni planeringsarbetet och riskbedömningen av bolaget. I er riskbedömning har ni fastslagit att värderingen av varulagret är en betydande risk då bolagets produkter är väldigt trend- /modekänsliga. a) Förklara begreppet betydande risk (3p) b) Vad ska revisorn göra i revisionen när en betydande risk har identifierats? (4p) c) Upprätta ett granskningsprogram för att bemöta den betydande risken värdering i varulager, ge förslag på tre granskningsåtgärder för att möta den betydande risken. (3p)

3 3 3. REVISION 12 poäng I samband med det interna uppstartsmötet för att diskutera granskningen av Exklusiva Prylar AB identifierades varulagret som en väsentlig post och värderingen i varulager som en betydande risk. Dotterbolaget använder ett egenutvecklat lagersystem. a) Vilka överväganden bör revisorn göra gällande granskning av IT-miljön i dotterbolaget? (5p) b) Vilka delar av revisionen påverkas av granskningen av IT-systemet och hur påverkas dessa delar? (5p) c) Beskriv punktvis, övergripande (max 3) vad som kan ingå i årets granskning av lagersystemet. (2p) 4. REVISION 10 poäng Finurliga Konsulter AB grundades 20X8 och Johan Johansson har därmed börjat planera för ett 10-års jubileum i juni 20X9. Påskrivande revisorn och du, som uppdragsledare, bjuds in tillsammans med bolagets viktiga kunder och leverantörer till en fest för att fira jubileet. Vid festen överlämnas en jubileumsgåva av mindre värde till alla deltagare. Redogöra för dina överväganden och ställningstaganden avseende: a) Att tacka ja eller nej till inbjudan till jubileumsfesten (5p) b) Att tacka ja eller nej till jubileumsgåvan (5p) 5. REVISION 8 poäng Sophie, en nyanställd revisorsassistent, har jobbat ett par månader och varit på en utbildning där hon fått grunderna i revision genomgånget för sig. Hon kommer till dig med frågor. a) På utbildningen diskuterades ISAs krav på dokumentation, men hon förstod inte riktigt vad lärarna menade. Vilka krav ställer ISA på dokumentationens form, innehåll och omfattning? (4p) b) Sophie undrar på vilka sätt en revisor kan inhämta revisionsbevis. (4p)

4 4 6. REVISION 10 poäng Revisionen av koncernen för Finurliga Konsulter AB för räkenskapsår 20X8 är avslutad. Årsredovisningen skrevs på av styrelsen den 13 mars 20X9. Revisionsberättelsen skrevs på den 15:e mars 20X9. Bolagsstämman kommer att äga rum dem 31 mars 20X9. Den 20:e mars informeras revisorn av företagsledningen i Finurliga Konsulter AB att AB Panta Mera har drabbats av en brand och att hela anläggningen har blivit totalförstörd. Det visade sig också oturligt nog att AB Panta Meras företagsförsäkring hade gått ut tidigare i månaden. Premien för den nya försäkringen hade inte betalats, varför försäkringsersättning inte kommer att erhållas. a) Hur bör revisorn hantera denna information? (8p) b) Blir det någon skillnad i revisorns tillvägagångssätt om informationen framkom efter att bolagets årsredovisning offentliggjorts hos Bolagsverket? (2p) 7. SKATT 10 poäng a) Finurliga konsulter AB har ett resultat efter finansiella poster om kr avseende räkenskapsår Du har blivit ombedd att beräkna bolagets aktuella skatt. Räkna med att bolaget vill göra maximal avsättning till periodiseringsfond. Till ditt förfogande har du fått följande information avseende väsentliga händelser under året: Utdelning från dotterbolaget Panta Mera AB Övriga ej avdragsgilla kostnader Räntekostnad på skattekontot Avdragsgill representation (förfriskningar och enklare förtäring) Ränteintäkt på skattekontot 2 Ingående balans på periodiseringsfonder avsatt Bokförda avskrivningar förbättringar på annans fastighet Skattemässiga avskrivningar förbättringar på annans fastighet Beräkna bolagets aktuella skatt. (6 p) (4 p) b) Johan tycker att bolagen har blivit så pass stabila i sitt resultat att han skulle vilja diskutera sitt pensionssparande med dig då han vill börja spara. Han har planer på att trygga sin pension genom att betala premier för en pensionsförsäkring och har lite frågor. 1. Hur mycket av betalda premier får bolaget dra av skattemässigt? (1p) 2. Har det någon betydelse att han inte har tryggat något åtagande tidigare? (1p) 3. Finns det någon koppling mellan det i bolagets fall skattemässigt avdragsgilla beloppet och det belopp bolaget bör redovisa i underlag för särskild löneskatt. (2p)

5 5 8. REDOVISNING 15 POÄNG Fina Prylar AB är ett handelsföretag som säljer varor både i den egna butiken i X-stad samt på nätet via sin egna webshop. Bolaget är ett s.k. större företag, tillämpar BFNAR 2012:1 vid upprättandet av årsredovisning samt har kalenderår som räkenskapsår. Bolaget har ingen tillförlitlig lagerredovisning utan varulagret fastställs genom en fysisk inventering i anslutning till balansdagen samt en manuell prissättning till det lägsta av respektive artikels anskaffningsvärde enligt FIFU och nettoförsäljningsvärde. I augusti 2016 köptes enheter av, en för bolaget, helt ny artikeln Z in från bolagets leverantör i Kina. Priset var 400 SEK per förpackning om 100 stycken, d.v.s. 4 SEK per styck. Under 2016 såldes enheter så att det återstod enheter i varulagret per När varulagret skulle prissättas i samband med 2016 års bokslut tolkades inköpsfakturan avseende artikel Z fel så att priset uppfattades som 400 SEK per styck i stället för per förpackning. Artikeln upptogs därför i lagret till tkr. Under 2017 sålde bolaget ut resterande lager av artikel Z och några nya inköp skedde inte. I samband med revisionen av årsbokslutet för 2017 uppmärksammades, genom en dataanalys av bruttovinster per artikel, att artikel Z varit felaktigt värderad i bokslutet för Företagsledningen beslöt i samråd med sina revisorer att rätta felet eftersom det bedömdes ha varit väsentligt för redovisat resultat under föregående år och fick stor konsekvens för innevarande års resultatredovisning. Uppgifter: a) Bifogat finns ett sammandrag av Fina Prylar AB:s resultat- och balansräkning för år 2017 samt jämförelsetal för Sammandragen är hämtade från bolagets preliminära årsredovisning för 2017, dvs innan ovanstående fel rättats. Upprätta nya resultat- och balansräkningar efter det att ovan beskrivna fel har rättats. (9 p) b) Beskriv kortfattat vilka bokföringsmässiga transaktioner som rättelsen av felet medför i huvudboken för såväl 2017 som (4 p) c) Beskriv kortfattat hur de bifogade resultat- och balansräkningarna skulle ha justerats om Fina Prylar AB i stället varit ett s.k. mindre företag och hade valt att tillämpa BFNAR 2016:10, K2. (2 p)

6 6 Resultaträkning (tkr) Nettoomsättning Handelsvaror Övriga externa kostnader Personalkostnader Avskrivningar Rörelseresultat Finansiella poster Resultat före skatt Skatt på årets resultat Årets resultat Balansräkning (tkr) Byggnader och mark Inventarier Uppskjuten skattefordran Varulager Kortfristiga fordringar Kassa och bank Aktiekapital Balanserad vinst Årets resultat Uppskjuten skatteskuld Långfristiga skulder Kortfristiga skulder

7 7 9. REDOVISNING 5 POÄNG AB Panta Mera är ett tillverkande s.k. större företag som tillämpar BFNAR 2012:1, K3, vid upprättandet av sin årsredovisning. Bolaget är ett helägt dotterföretag till Finurliga Konsulter AB. Nedan finns upplysningar avseende fem olika förhållanden som samtliga har anknytning till AB Panta Mera och ställda säkerheter. Ange för vart och ett av situationerna hur denna ska redovisas i AB Panta Meras årsredovisning (rubricering och belopp). a) Som säkerhet för AB Panta Meras lån i X-banken har ställts säkerhet i form av ett pantbrev på (inomläge ) i bolagets egna fastighet. Skulden uppgår till och fastigheten har ett bokfört värde av men ett bedömt marknadsvärde på b) Som säkerhet för AB Panta Meras lån i X-banken har ställts säkerhet i form av ett pantbrev på (inomläge ) i moderföretaget AB Mammas fastighet. Skulden uppgår till och fastigheten har ett bokfört värde av men ett bedömt marknadsvärde på c) Som säkerhet för AB Mammas lån i X-banken har ställts säkerhet i form av ett pantbrev på (inomläge ) i AB Panta Meras fastighet. Skulden uppgår till och fastigheten har ett bokfört värde av men ett bedömt marknadsvärde på d) AB Panta Mera nyttjar fakturabelåning som en del av den externa finansieringen av rörelsen. Samtliga kundfakturor belånas direkt vid utfärdandet hos X-banken som betalar ut 80 % av fakturabeloppet direkt till AB Panta Mera och resterande 20 % när kunden betalat fakturan. Hela kreditrisken för kundförluster kvarstår hos AB Panta Mera. På balansdagen uppgår kundreskontran till varav 800 är reserverat som osäkra fordringar. Skulden till X- banken uppgår till e) AB Panta Mera har gått i borgen för systerföretaget AB Syrras checkräkningskredit i X- banken. Beviljad kredit är varav var utnyttjat på balansdagen. Som säkerhet för sitt borgensåtagande har AB Panta Mera överlämnat företagsinteckningar på (inomläge ) till X-banken.

8 8 10. AKTIEBOLAGSRÄTT 10 poäng Du ingår även i revisionsteamet för en annan kund på din byrå, nämligen bolaget AB Mix Max, ett helägt dotterföretag till AB Mamma. I koncernen ingår även det av AB Mamma helägda AB Syrra samt AB Lillsyrra som ägs till 75 % av AB Syrra och till 25 % av AB Lillsyrras VD Anna Andersson. Samtliga aktier i AB Mamma ägs av grundaren Bengt Bengtsson samt hans barn Carola, Daniella och Erik. AB Mamma bedriver ingen verksamhet utan är ett rent holdingbolag. Styrelsen utgörs endast av Bengt Bengtsson med hustrun Fredrika som styrelsesuppleant. AB Mix Max och AB Syrra har identiska styrelser bestående av Bengt (ordförande), Carola, Erik samt en arbetstagarrepresentant (Gustaf Gunnarsson). Inga styrelsesuppleanter har utsetts i dessa bolag. Daniella är VD i AB Mix Max medan AB Syrra saknar VD. AB Lillsyrras styrelse består av Bengt, Daniella och Erik utan suppleanter. I samband med ett granskningsbesök på AB Mix Max under hösten 2017 kontaktas du av bolagets VD Daniella som vill berätta lite om sina planer för bolagets framtid. Anledningen till att hon vill prata med dig om detta är att hon är osäker på om hennes planer är förenliga med gällande lagstiftning. Redogör för, vart och ett av fallen a-d nedan, om Daniellas planer är förenliga med aktiebolagslagen eller ej. Svaren ska vara motiverade. a. Anna Anderssons son har blivit antagen till en exklusiv managementutbildning på ett universitet i USA, något som kommer att medföra betydande utgifter för Anna och hennes make Anton. Daniella inser vilka framtida möjligheter detta skulle kunna innebära för koncernen om sonen kunde knytas upp redan under studietiden. Daniella har därför övervägt att låta Annas make Anton, ta upp ett lån i AB Mamma. Lånet skulle löpa med en ränta motsvarande vad koncernen erlägger på sin checkräkningskredit och ska återbetalas under tre år från utbildningen är klar. Skulle sonen välja att inte börja arbeta inom AB Mamma-koncernen ska lånet återbetalas direkt vid utbildningens avslutning. b. Ägarna till AB Mamma vill stärka moderbolagets styrelse genom att, på kommande årsstämma, välja in Filip Fransson, en f.d. bankman som dock tvingats sluta sin anställning i X- banken, delvis beroende på en usel privatekonomi. Filip har under de senaste åren varit koncernens huvudsaklige finansielle rådgivare och har inte bara erhållit konsultarvoden utan även beviljats lån från AB Mix Max. Bolagets fordran på Filip uppgår f.n. till 200 tkr som, enligt reversen, ska amorteras med 50 tkr vid utgången av respektive kalenderår c. En av AB Mix Maxs viktigaste svenska leverantörer, AB Quickfix, har hamnat i en tillfällig likviditetskris och bett AB Mix Max om ett kortfristigt lån på tkr för att kunna göra sista delbetalningen på sin nya produktionslinje. Lånet ska, om det beviljas, återbetalas efter sex månader och löpa med en årlig ränta av 6 % vilket får anses vara marknadsmässig eftersom någon säkerhet inte lämnas. Daniella berättar att hon tror på AB Quickfix och att hon, Carola och Erik över tid har investerat i bolaget för att ha lite koll på denna viktiga leverantör. Tillsammans kontrollerar de numera cirka 55 procent av rösterna i AB Quickfix.

9 9 d. Den verksamhet som bedrivs i AB Syrran och AB Lillsyrran passar egentligen inte in i koncernen och aktieägarna i AB Mamma har därför beslutat att avyttra sitt aktieinnehav i AB Syrran. AB Lillsyrras minoritetsägare och VD Anna är intresserad och har kommit överens med AB Mamma om en köpeskilling på tkr för aktierna. För att lösa finansieringen av förvärvet ska Anna bilda ett nytt bolag, AB Nymamma, som blir köpare av aktierna. AB Nymamma har fått löfte om att låna hela köpeskillingen i X-banken mot säkerhet i fastighetsinteckning i AB Lillsyrrans industrifastighet. e. För det eller de fall a-d ovan som innebär en överträdelse av aktiebolagslagen anges vilka tänkbara konsekvenser detta skulle kunna få för gäldenär, borgenär samt deras eventuella företrädare.

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet.

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet. 1(13) Styrelsen och verkställande direktören för NPP Holding AB får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten. 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 3 DECEMBER 2013 KL. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Svarssätt: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation

Läs mer

4. Ett företag har vid årets början respektive slut nedanstående tillgångar, skulder och eget kapital:

4. Ett företag har vid årets början respektive slut nedanstående tillgångar, skulder och eget kapital: 2p 1. Ett företag köper i början av 2008 en maskin för 100 000 kr. Man beräknar att den ska kunna användas under 5 år och att restvärdet då är noll. a. Hur stor är företagets utgift 2008? Svar: 100 000

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 UTKAST för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 Styrelsen och verkställande direktören för Lyxklippare Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Förvaltnings Aktiebolaget Utsikten (publ) Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-09-01-2016-08-31 Innehåll Sida

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (10) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016 05 01 2017 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Dividend Sweden AB (publ)

Dividend Sweden AB (publ) Årsredovisning för Dividend Sweden AB (publ) Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2016 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2018-01-01 -- 2018-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

"4" - förvaltningsberättelse - koncernens resultaträkning. Drillcon Aktiebolag. Arsredovisning för räkenskapsåret 2004. Org nr 556356-3880

4 - förvaltningsberättelse - koncernens resultaträkning. Drillcon Aktiebolag. Arsredovisning för räkenskapsåret 2004. Org nr 556356-3880 Org nr 556356-3880 Arsredovisning för räkenskapsåret 2004 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse - koncernens resultaträkning - koncernens

Läs mer

Årsredovisning. AFF Service AB

Årsredovisning. AFF Service AB Årsredovisning för AFF Service AB 556774-4874 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för AFF Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Glada Laxen Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Uppgifter föreläsning

Uppgifter föreläsning Linköpings universitet 2015-01-16 IEI - Företagsekonomi Gunnar Eriksson / Peter Johansson Externredovisning B 723G36 vt 2015 Föreläsningsuppgifter för vecka 1 IAS (Föreställningsramen), pkt 1-101 ABL (Aktiebolagslagen),

Läs mer

Uppsala Destilleri AB

Uppsala Destilleri AB Årsredovisning för 556989-9791 Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor. Om inget annat anges, redovisas alla belopp i hela kronor. Förvaltningsberättelse Verksamheten

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 05 01 2016 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

BRF GLADA LAXEN. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2014

BRF GLADA LAXEN. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2014 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för Brf Glada Laxen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 3 RESULTATRÄKNING 4 BALANSRÄKNING

Läs mer

Lessebo Åkericentral AB

Lessebo Åkericentral AB Årsredovisning för Lessebo Åkericentral AB Räkenskapsåret 2005-01-01-2005-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Vita Huset i Nyköping AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten. 1 FAR S KUNSKAPSTEST 11 DECEMBER 2018 KL. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Svarssätt: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är

Läs mer

Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB

Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB Du ska som revisor granska årsredovisningen för Zingo Djurvård AB för 2014. Bolaget ägs av Lisen Krall som tidigare drev företaget som enskild näringsidkare.

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för Årsredovisning för 2012-05-01-2012-12-31 4(13) Resultaträkning Not 2012-05-01-2012-12-31 2011-05-01-2012-04-30 Rörelsens intäkter m m Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter 7 155 333 48 000 12 579 803

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31

RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31 RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Nettoomsättning 10 006 434 11 812 227 Övriga rörelseintäkter 1 3 000 152 967 741 13 006 586 12 779 968 Rörelsens

Läs mer

Far Akademis Kunskapstest 6 december 2011 kl. 10.00 17.00

Far Akademis Kunskapstest 6 december 2011 kl. 10.00 17.00 1 (6) Far Akademi Far Akademis Kunskapstest 6 december 2011 kl. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn R0008N Inledande extern redovisning Datum 2013-10-31 Material Kursexaminator Betygsgränser Tentamenspoäng Tentamen Monika Kurkkio G 42; VG 56 58

Läs mer

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E AD CITY MEDIA 2 4 6 SAMSUNG 508kvm SERGELS TORG, STOCKHOLM 8 TSEK 2016 jul-sep jul-sep 2016 jan-sep jan-sep jan-dec Nettoomsättning 20 529 9 976 67 094 36 079 53 696 Aktiverat arbete 0 0 0 0 850 Handelsvaror

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Hedmans Fjällby Aktiebolag i likvidation Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Likvidatorn avger följande årsredovisning Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE LANTEAM TYDLIGT BÄTTRE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE LANTEAM TYDLIGT BÄTTRE ÅRSREDOVISNING 2013/2014 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE LANTEAM Styrelsen för LanTeam Consulting AB, 556582-7291 får härmed avge årsredovisning för 2013-05-01-2014-04-30. ALLMÄNT OM VERKSAMHETEN Bolaget bedriver

Läs mer

DELÅRSRAPPORT

DELÅRSRAPPORT DELÅRSRAPPORT 2010-01-01-2010-06-30 Styrelsen och verkställande direktören för AU Holding AB (publ) avger härmed följande delårsrapport för perioden 2010-01-01-2010-06-30. Innehåll Sida Allmänna kommentarer

Läs mer

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening Årsredovisning för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 769631-5840 Räkenskapsåret 2017 Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 1 (6) Styrelsen för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service får härmed

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för Barnens Framtid

Årsredovisning för Barnens Framtid 1 Årsredovisning för Barnens Framtid 802467-1573 Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Barnens Framtid 3 Org.nr 802467-1573 Ekonomisk översikt Ekonomisk översikt 2017 2016 Verksamhetsintäkter 416 501 736

Läs mer

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION!

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! GoBiGas AB Årsredovisning 2015 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB ÅRSREDOVISNING 2010 för Effnet AB Årsredovisning omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5 Effnet AB Årsredovisning 2010 Sida 2 / 7 Styrelsen och

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. Ringärlan AB Org.nr

ÅRSREDOVISNING. för. Ringärlan AB Org.nr ÅRSREDOVISNING för Org.nr Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för för perioden 1 maj 2012-30 april 2013. 1 av 9 Styrelsen och verkställande direktören för får härmed

Läs mer

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB 1 (8) Årsredovisning för Skellefteå Golf AB 556437-5797 Räkenskapsåret 2017 2 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Skellefteå Golf AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

GoBiGas AB Årsredovisning 2014

GoBiGas AB Årsredovisning 2014 GoBiGas AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse 9 Granskningsrapport

Läs mer

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp

Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Tentamenskod: Tentamen i Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp Delkurs: Externredovisning och räkenskapsanalys, 6 hp. Provkod:0530 Datum: 2013-11-07 Antal timmar: 14:15-19:15 Ansvarig lärare: Per Forsberg, Mats

Läs mer

Tentamen i FEG C24 Externredovisning

Tentamen i FEG C24 Externredovisning Tentamen i FEG C24 Externredovisning Datum: 2012-03-30 Tid: 14.00-18.00 Tentamen omfattar 50 poäng. För Godkänd krävs 25 poäng. För Väl Godkänd krävs 37 poäng. Hjälpmedel: Miniräknare LYCKA TILL! Charlotte

Läs mer

Detta sker genom att bolaget bedriver utveckling, utbildning, försäljning och service inom arbetsmiljöområdet samt därmed förenlig verksamhet.

Detta sker genom att bolaget bedriver utveckling, utbildning, försäljning och service inom arbetsmiljöområdet samt därmed förenlig verksamhet. 1 (6) FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten Bolaget är helägt dotterbolag till Föreningen Sveriges Företagshälsor, org.nr. 829501-5468, vars syfte är att verka för utveckling av företagshälsovården,

Läs mer

NACKA STADSHUS AB Årsredovisning 2016

NACKA STADSHUS AB Årsredovisning 2016 ÅRSREDOVISNING Styrelsen och verkställande direktören för Nacka Stadshus AB (556032-4930) avger härmed följande årsredovisning för 2016. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten Nacka Stadshus AB

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 -- 2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Årsredovisning för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-08-23 Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-08-23 Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Ola Uhlin Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2010-08-23 Skrivtid:

Läs mer

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930 Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812 Kvartalsrapport 21111-21193 VD HAR ORDET HYRESFASTIGHETSFONDEN MANAGEMENT SWEDEN AB (publ) KONCERNEN KVARTALS- RAPPORT

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2018 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten är

Läs mer

ÅRSBOKSLUT. för Alingsås Ryttarsällskap Org.nr

ÅRSBOKSLUT. för Alingsås Ryttarsällskap Org.nr ÅRSBOKSLUT för Alingsås Ryttarsällskap Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 5

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

www.qicon.se Årsredovisning 2011

www.qicon.se Årsredovisning 2011 www.qicon.se www.qicon.se Årsredovisning 2011 Styrelsen och verkställande direktören för QI Construction AB (556521-7352) får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2015 1 (7) Styrelsen för Theleborgs Ryttarsällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Datum för tentamen 2007-03-25 Skrivningsansvarig lärare Carina Åresved-Gustavsson

Datum för tentamen 2007-03-25 Skrivningsansvarig lärare Carina Åresved-Gustavsson Skriftligt prov i delkurs Affärsredovisning och budgetering 5p Inom kurs eller program Företagsekonomi 1-10p inr. ekonomistyrning (distans) Med kurskod FEK106 Datum för tentamen 2007-03-25 Skrivningsansvarig

Läs mer

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Årsredovisning för Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter

Läs mer

Årsredovisning. Bolag X AB

Årsredovisning. Bolag X AB Årsredovisning Bolag X AB Org.nr. xxxxxx-xxxx Räkenskapsår X2-05-01 - X3-04-30 Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot intygar härmed att en med denna undertecknade kopia likalydande resultat-

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Org nr 556760-0126 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Om inte annat

Läs mer

November 2000. REVISORSEXAMEN Del I

November 2000. REVISORSEXAMEN Del I November 2000 REVISORSEXAMEN Del I Revisorsexamen November 2000, del I REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2000-11-13 2000-11-14 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del 1 Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Växjö Golfklubb Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

BOO ENERGI ENTREPRENAD AKTIEBOLAG Årsredovisning för 2016

BOO ENERGI ENTREPRENAD AKTIEBOLAG Årsredovisning för 2016 BOO ENERGI ENTREPRENAD AKTIEBOLAG 556476-6243 Årsredovisning för 2016 INNEHÅLL: Ordförande har ordet 2 Förvaltningsberättelse 2 Styrelse, ledning och revisorer 3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Noter

Läs mer

Delårsrapport januari till juni 2013. conpharm ab (publ)

Delårsrapport januari till juni 2013. conpharm ab (publ) Delårsrapport januari till juni 2013 conpharm ab (publ) Sammandrag koncern (motsvarande period 2012) Omsättning, Q2 Omsättning, första halvåret 195 tsek (120 tsek) 196 tsek (149 tsek) Resultat efter skatt,

Läs mer

Årsredovisning. Caravan Club R-Sektionen

Årsredovisning. Caravan Club R-Sektionen Årsredovisning för Caravan Club R-Sektionen 866601-1591 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för Caravan Club R-Sektionen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2017 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Saltsjön Magasin IV Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3

Läs mer

Omtentamen i [Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp]

Omtentamen i [Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp] Tentamenskod: Omtentamen i [Fö1001, Företagsekonomi A, 30hp] Delkurs: [Externredovisning och räkenskapsanalys, 6 hp. Provkod:0530] Datum: [2013-12-14] Antal timmar: [14:15-19:15] Ansvarig lärare: [Per

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Formtoppen Höllvikens Atlet Club Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 1(12) Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Årsredovisning ONETOOFREE AB

Årsredovisning ONETOOFREE AB Årsredovisning för ONETOOFREE AB 556729-7758 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 06 30 Org.nr 556729-7758 1 (7) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Bolaget utvecklar och tillhandahåller spel på internet

Läs mer

Resultaträkning Not

Resultaträkning Not Årsbokslut 2017 1 Resultaträkning Not 2017 2016 Föreningens Intäkter Nettoomsättning 2 4 016 169 4 065 484 Offentligrättsliga bidrag 3 610 872 512 363 Gåvor och övriga bidrag 4 164 483 105 842 Medlemsavgifter

Läs mer

Årsredovisning. Eskilstuna Ölkultur AB

Årsredovisning. Eskilstuna Ölkultur AB Årsredovisning för Eskilstuna Ölkultur AB 556688-0026 Räkenskapsåret 2017 2 (9) Styrelsen och verkställande direktören för Eskilstuna Ölkultur AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017.

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(10) Utveckling i Gävle AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion Årsredovisning Resultat och Balansräkning Bokföring eller Redovisning Bokföring Notera affärshändelser på olika konton. Sker löpande under bokföringsåret Redovisning Sammanställning, och värdering av företagets

Läs mer

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 1(10) Botkyrka Ridsällskap Org nr Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 Om inte annat särskilt anges, redovisas

Läs mer

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr Årsredovisning för S.Y.F Ytservice AB räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 1(7) S.Y.F Ytservice AB Styrelsen för SXF Ytservice AB avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31.

Läs mer

Eldopalen Förvaltnings AB Org nr

Eldopalen Förvaltnings AB Org nr 1 (7) Eldopalen Förvaltnings AB Org nr 556442-1997 Årsredovisning för räkenskapsår 20160701-20170630 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Företagets likvida medel består av kassa och bank.

Företagets likvida medel består av kassa och bank. Förutsättningar Inledningsvis vill FAR påpeka att i Bokföringsnämndens exempel så balanserar inte balansräkningen för år 1. Detta beror på att Summa kortfristiga skulder inte är korrekt summerat. Differensen

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01--2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - ställda

Läs mer

Delårsrapport för januari-mars 2015

Delårsrapport för januari-mars 2015 Delårsrapport för januari-mars 2015 Swedish National Road Consulting AB Delårsrapport 2015-03-31 Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-03-31 Postadress: Box 4021 171 04 Solna Besöksadress: Hemvärnsgatan

Läs mer

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten. 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 8 DECEMBER 2016 KL. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Svarssätt: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation

Läs mer

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 Belopp i kkr 2006-12-31 2005-12-31 2006-12-31 2005-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Intäkter 88 742 114 393 391 500 294 504 88 742 114

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 )

RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 ) RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 ) Nettoomsättning Not 2 2 913 083 2 242 855 Fastighetskostnader Reparationer och underhåll -960 055-99 176 Drift -1 613 350-627 416 Förvaltningskostnader -215 522-299

Läs mer

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Bokslutskommuniké 2017

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 REDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 1 JANUARI - 31 DECEMBER 2017 Hyresintäkterna uppgick till 20 612 241 kr (15 890 417) Driftsöverskottet uppgick

Läs mer

Årsredovisning. Smedby Affärsfastighets AB

Årsredovisning. Smedby Affärsfastighets AB Årsredovisning för Smedby Affärsfastighets AB 556835-2347 Räkenskapsåret 2010 12 22 2011 12 31 1 (8) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Bolaget ska bedriva förvaltning av fastigheter och värdepapper

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR EVENT 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. REDOVISNING FÖR EVENT 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS REDOVISNING FÖR EVENT 7,5 Högskolepoäng Provmoment: Tentamen Ladokkod: SRV011 Tentamen ges för: Event Management programmet Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum: 2012-08-30 Tid: 09.00

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - ställda

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan Räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30 Stiftelsen Sophiaskolan 1(8) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30.

Läs mer

Årsredovisning. Örebrovind Nr 1 Kooperativ Ekon. Förening

Årsredovisning. Örebrovind Nr 1 Kooperativ Ekon. Förening Årsredovisning för Örebrovind Nr 1 Kooperativ Ekon. Förening 769601-1571 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Örebrovind Nr 1 Kooperativ Ekon. Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Bolaget bedriver energi- och miljöteknik, speciellt konstruktion, tillverkning och installation av förbränningsanläggningar.

Bolaget bedriver energi- och miljöteknik, speciellt konstruktion, tillverkning och installation av förbränningsanläggningar. Sid 1 Styrelsen och verkställande direktören för Petrokraft AB får härmed avgiva årsredovisning och koncernredovisning för verksamhetsåret 1 juli 2010-30 juni 2011 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Bolaget bedriver

Läs mer

NYCKELTAL KONCERNEN

NYCKELTAL KONCERNEN Delårsrapport Januari Mars 2018 Perioden 1 januari - 31 mars 2018 Omsättningen för koncernen uppgick till 78,3 (53,1) mkr motsvarande en tillväxt om 47,5 procent Rörelseresultatet före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

Källatorp Golf AB

Källatorp Golf AB Årsredovisning för Källatorp Golf AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Källatorp Golf AB intygar härmed dels att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer

Läs mer

Årsredovisning. AFF Service AB

Årsredovisning. AFF Service AB Årsredovisning för AFF Service AB 556774-4874 Räkenskapsåret 2012 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för AFF Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse

Läs mer