Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten."

Transkript

1 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 3 DECEMBER 2013 KL Hjälpmedel: Svarssätt: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten. Svar avlämnas på fil (datorbaserat). Svaren ska lämnas i en enda fil skriven i Word eller Excel (ej pdf). Svaren ska lämnas numrerade i den ordning som testet anger. Filen ska döpas till Förnamn_Efternamn_personnummer. Poäng: Maximalt 100 poäng, 10 deluppgifter. Läs frågorna noggrant och hänvisa i ditt svar till lagrum eller rekommendation, exempelvis ISA. Tydliggör dina svar genom att använda de termer och begrepp som anges i ISA (inte byråspecifika uttryck). Svar som består av hela checklistor eller bilagor kommer inte att betraktas som svar. Klippoch klistrasvar godtas inte, endast svar med egen formulering rättas. Formulera svar som korta, precisa uttryck eller i punktform. LYCKA TILL! BAKGRUNDSINFORMATION FÖR FRÅGORNA 1-7 Run Fast AB grundades 2005 av systrarna Anna och Cecilia Bengtsson. Bolaget säljer teknisk utrustning såsom pulsklockor och gps-klockor, vilka huvudsakligen används av löpare och orienterare. Klockorna, som tillverkas på entreprenad i Japan, blev snabbt populära på marknaden tack vare sin stilrena design och sina lättförståeliga funktioner. Produkterna säljs till större och mindre sport- och friluftsbutiker. Under 2013 öppnade Run Fast AB en butik som säljer bolagets produkter direkt till privatpersoner. 3-årsöversikt 2013* Omsättning (mkr) Antal anställda Soliditet (%) *preliminärt bokslut Av den totala omsättningen 2013 står försäljningen i den egna butiken för ca 2,5 %. Systrarna Bengtsson är aktiva i styrelsen; Anna som ordförande och Cecilia som ledamot. Cecilia är även anställd i Run Fast AB (produktchef).

2 2 Ägarstruktur: Anna Bengtsson Cecilia Bengtsson Springarna AB Riskkapitalisterna AB Totalt 350 aktier 350 aktier 200 aktier 100 aktier aktier Antal röster motsvarar antalet aktier. Springarna AB och Riskkapitalisterna AB köpte sina aktier i Run Fast AB 2006 och har en representant vardera i styrelsen som ledamöter. Run Fast AB valde ny revisor i mars 2013, efter att årsredovisningen avseende 2012 hade undertecknats och revisionsberättelse (enligt standardutformning) hade avlämnats. Anledningen till revisorsbytet var att den tidigare revisorn lämnade revisionsyrket. Den nya revisorn kommer från Revisionsbyrån AB, en byrå med ca 85 anställda.

3 3 1. REVISION (10 p) Run Fast AB, se bakgrundsinformation I samband med att revisorn tar över uppdraget i mars 2013 uppstår initialt ett par frågeställningar. a. Revisorn har tagit fram ett uppdragsbrev för revisionsuppdraget. VD kan inte minnas att hon sett något sådant tidigare och undrar vad det är för dokument. Redogör för vad revisorn bör ta med när revisorn förklarar för VD vad ett uppdragsbrev innehåller. (2 p) b. Revisorn gör bedömningen att bolagets varulager är en väsentlig balanspost, och ser det som viktigt att säkerställa att den ingående balansen är korrekt. Det har tyvärr inte varit möjligt att få tag på den tidigare revisorn (som drev egen byrå utan anställda) då denne är på långresa. Ge tre exempel på granskningsåtgärder som revisorn kan använda för detta ändamål, och koppla dessa till räkenskapspåstående. (6 p) c. VD undrar vad som händer om revisorn inte kan skaffa sig tillräckliga revisionsbevis för att säkerställa den ingående balansen avseende varulagret? (2 p) 2. REVISION (10 p) Run Fast AB, se bakgrundsinformation Revisorn är med på ett styrelsemöte i november 2013 för att presentera resultatet av den löpande granskning av intern kontroll som genomförts under hösten. a. Styrelserepresentanten från Springarna AB har läst mycket om Revisorsnämnden i dagspressen de sista månaderna, men undrar vad de egentligen har för funktion? Vad bör revisorn svara? (2 p) b. Efter styrelsemötet tar systrarna Bengtsson revisorn åt sidan och berättar, i största förtroende, för honom att de överväger att sälja sina aktier i Run Fast AB under första halvåret De har fått information om att en av deras konkurrenter, Treadmill AB, är intresserade av att förvärva deras innehav i Run Fast AB för en angenäm summa. Både Anna och Cecilia har jobbat hårt sedan de grundade företaget och ser detta som en chans att leva la dolce vita ( det ljuva livet ) under en längre tid framöver. Då ingenting är formellt kommunicerat eller diskuterat ännu med Treadmill AB är det såklart hög sekretess på detta, och revisorn får absolut inte berätta om den potentiella affären för någon. Vilken påverkan får den information som revisorn just fått på hans revisionsplanering? (8 p)

4 4 3. REVISION (8 p) Run Fast AB, se bakgrundsinformation Det finns flera olika metoder för att samla in tillräckliga och ändamålsenliga revisionsbevis. Lista dessa olika metoder och ge ett exempel på när respektive metod är lämplig att använda i revisionen. 4. REVISION (12 p) Run Fast AB, se bakgrundsinformation I samband med granskningen av bolagets anläggningstillgångar noterar revisorn att inga avskrivningar har bokförts avseende det sista kvartalet. Revisorn får som förklaring att det är ett rent misstag som måste bero på att det var så tidspressat att upprätta årets bokslut. Ekonomichefen vill dock inte rätta felet, utan säger att det kommer att justeras i redovisningen Anledningen till detta är att ett preliminärt bokslut redan har lämnats till styrelsen och det skulle se illa ut att behöva gå tillbaka till dem och kommunicera ett sådant slarvfel. a. Revisorn gör bedömningen att de utelämnade avskrivningarna inte är uppenbart betydelselösa. Hur beaktar revisorn detta vidare i revisionen? (6 p) b. När det finns ej rättade felaktigheter ska revisorn begära in ett skriftligt uttalande från företagsledningen (och i vissa fall även från styrelsen) om huruvida den anser att den påverkan som de ej rättade felaktigheterna har på de finansiella rapporterna är oväsentlig. Ge exempel på tre andra områden när ISA ställer ett uttalat krav på att skriftligt uttalande ska tas in. (3 p) c. Vad ska revisorn göra om företagsledningen inte lämnar något av de i uppgift b. begärda skriftliga uttalandena? (3 p) 5. REVISION (10 p) Run Fast AB, se bakgrundsinformation Revisorn har bett ekonomichefen om en sammanställning av några av Run Fast AB:s mät-/nyckeltal, och han får nedan tabell (alla tal är i mkr): 2013* 2012 Förändring (%) Omsättning % Bruttovinst % Rörelseintäkt % Kundfordringar % Leverantörsskulder 14 13,5 4 % Lager % Kassaflöde från den löpande verksamheten % Kassaflöde från investeringar % *preliminärt bokslut Revisorn noterar en omsättningsökning om 4 %, vilket är i linje med hans förväntan. Han reagerar dock på flera av de övriga uppgifterna. a) Ange vilka tre varningssignaler revisorn bör reagera på och undersöka närmare, och motivera varför. (9 p) b) Vad är definitionen på analytisk granskning? (1 p)

5 5 6. REVISION (10 p) etik och oberoende Run Fast AB, se bakgrundsinformation a. Run Fast AB uppskattar verkligen sin revisor han är alltid tillgänglig för frågor och är ett bra bollplank i redovisningsfrågor. VD vet att revisorn är intresserad av löpning och vill, som tecken på sin uppskattning, ge honom Run Fast AB:s de luxe gps-klocka i present Hur skall revisorn resonera inför detta erbjudande? Bli ditt svar annorlunda om klockan istället ges till revisorns 9-åriga dotter som just gått med i ortens minior-löparklubb? (4 p) b. Run Fast AB har under 2013 haft en skatterevision inriktad på resor, representation och liknande kostnader. Skatteverket har ifrågasatt en konferens som ledningsgruppen åkte på i juni Då Run Fast AB inte kunnat visa på ett hållbart konferensprogram anser Skatteverket att företagsledningen ska förmånsbeskattas för konferensresan och att Run Fast AB dels ska betala arbetsgivaravgifter, dels ta upp konferenskostnaden som en ej avdragsgill kostnad i deklarationen. VD håller inte med om bedömningen och undrar om revisorn kan företräda bolaget i processen mot Skatteverket? Vilka överväganden behöver revisorn göra innan han svarar VD angående att företräda Run Fast AB? (6 p) 7. SKATT (10 p) Run Fast AB, se bakgrundsinformation Run Fast AB äger aktier i bolagen Löparskon AB (motsvarande 15 % av aktier och röster har varit i Run Fast AB:s ägo sedan 2009) och Sportsockan AB (helägt dotterbolag). Inget av bolagen är eller har varit noterade. a. Under 2013 har utdelning om 125 tkr erhållits från Löparskon AB. Hur hanteras utdelningen i årets skatteberäkning? (3 p) b. Per den 30 november 2013 avyttrade Run Fast AB sitt innehav i Sportsockan AB för 950 tkr. Ledningen för Run Fast AB bedömde att det likvida tillskottet som transaktionen innebar var mer värt än ett fortsatt ägande av Sportsockan. Omkostnadsbeloppet uppgick till 110 tkr. Vid avyttringstillfället hade Sportsockan nedan balansräkning (tkr): Anläggningstillgångar 100 Kortfristiga placeringar 100 Likvida medel 500 Eget kapital 500 Kortfristiga skulder 200 Hur hanteras transaktionen skattemässigt? (7 p)

6 6 8. AKTIEBOLAGSRÄTT (10 p) Far Industri AB är ett mindre industriföretag som har nedanstående aktieägare vid tidpunkten för årsstämman i mars 2014 (inga av ägarna är släkt eller har någon annan närmare relation med varandra). Bolaget har givit ut aktier i två serier A (med 10 röster per aktie) samt B (med en röst per aktie). Antal A Antal B A 600 B 50 C 160 D 110 E 80 Totalt A är ensam ledamot av bolagets styrelse I början av räkenskapsåret 2013 beslöt A att bolaget skulle förvärva samtliga aktier i ett mindre bolag med en verksamhet som skulle kunna komplettera den egna verksamheten på ett bra sätt. Säljaren uppmärksammade A på att även Far Industri AB:s största konkurrent var intresserade av att förvärva detta bolag varför det var nödvändigt att A agerade snabbt. Så gjorde A och tyvärr fanns då ingen tid till att genomföra någon egentlig kontroll av det förvärvade bolaget. Priset för aktierna baserades på bolagets oreviderade preliminära årsredovisning för Köpeskillingen erlades kontant på tillträdesdagen. Kort efter förvärvet upptäcktes stora hål i det förvärvade bolagets balansräkning varvid A kontaktade säljaren för att påtala detta och begära att köpet skulle återgå i enlighet med en klausul i köpeavtalet. Det visade sig då att säljaren flyttat till Thailand och därifrån lät hälsa att han inte tänkte bry sig om A:s krav. Efter samtal med Far Industris juridiska ombud stod det även klart att möjligheterna att via en rättsprocess få tillbaka något var obefintliga. Som en följd av ovanstående avstyrkte bolagets revisor i sin revisionsberättelse för 2013 att A skulle beviljas ansvarsfrihet eftersom han genom oaktsamhet skadat bolaget. På årsstämman våren 2014 har stämman bl.a. att fatta beslut i frågan om A ska beviljas ansvarsfrihet för räkenskapsåret a. Förklara kortfattat innebörden av att stämman beslutar bevilja A ansvarsfrihet. (3 p) b. Får A delta i beslutet om eventuell ansvarsfrihet för styrelsen? Svaret ska motiveras. (3 p) c. Av aktieägarna är det, förutom A själv, bara C som tycker det är självklart att A ska beviljas ansvarsfrihet eftersom han gjort så mycket bra för bolaget under årens lopp. Övriga aktieägare är tveksamma. Kan någon av B, D eller E ensam förhindra att A beviljas ansvarsfrihet och i så fall vem eller vilka? Svaret ska motiveras. (4 p)

7 7 9. REDOVISNING (10 p) Lilla Far Aktiebolag har valt att vänta så länge som möjligt med att byta från sin nuvarande redovisningsnorm till BFNAR 2008:1 (K2). Bifogat finner du bolagets balansräkning per i sammandrag med en jämförelse med Till vissa av posterna i balansräkningarna finns tilläggsupplysningar. Redogör för vilka justeringar som behöver göras av den ingående balansen när bolaget övergår till K2 den 1 januari Ange för varje post som ska justeras, med vilket belopp justeringen ska göras samt hur justeringen ska redovisas. Lilla Far AB BALANSRÄKNING Not TILLGÅNGAR Balanserade utgifter för utvecklingsarbete Goodwill Byggnader och mark Maskiner Omsättningstillgångar Summa tillgångar SKULDER OCH EGET KAPITAL Aktiekapital Uppskrivningsfond Balanserad vinst Årets resultat Avsättning uppskjuten skatt Långfristiga skulder Kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder

8 8 Not 1. Balanserade utgifter Ingående anskaffningsvärde Årets anskaffningar Utgående anskaffningsvärde Ingående avskrivningar Årets avskrivning Utgående avskrivningar Redovisat värde Avskrivningstid: 5 år Not 2. Goodwill In- och utgående anskaffningsvärde Ingående avskrivningar Årets avskrivning Utgående avskrivningar Redovisat värde Avser goodwill vid inkråmsförvärv av rörelse under Avskrivningstid 15 år. Not 3. Byggnader och mark In- och utgående anskaffningsvärde Ingående avskrivningar Årets avskrivning Utgående avskrivningar Ingående uppskrivning Årets avskrivning Utgående uppskrivning Redovisat värde Uppskrivning mot uppskrivningsfond skedde med 700 i årsbokslutet för 2011.

9 9 Not 4. Maskiner Ingående anskaffningsvärde Årets anskaffningar Utgående anskaffningsvärde Ingående avskrivningar Årets avskrivning Utgående avskrivningar Ingående uppskrivning Årets avskrivning Utgående uppskrivning Redovisat värde I samband med årsbokslutet för 2010 skrevs en maskin upp med mot uppskrivningsfond. Uppskrivningen skrivs av linjärt under 10 år. Not 5. Uppskrivningsfond Maskiner exkl. uppskjuten skatt Omfört till balanserad vinst motsvarande avskrivning samt återförd uppskjuten skatt Räkenskapsår Räkenskapsår Räkenskapsår Utgående värde Byggnad och mark exkl. uppskjuten skatt Omfört till balanserad vinst motsvarande avskrivning samt återförd uppskjuten skatt Räkenskapsår Räkenskapsår Utgående värde Summa uppskrivningsfond Not 6. Uppskjuten skatt Avsättning uppskrivning maskiner Avsättning uppskrivning byggnad och mark Upplöst räkenskapsåret Upplöst räkenskapsåret Upplöst räkenskapsåret Redovisat värde

10 REDOVISNING (10 p) Idésprutan AB är en framgångsrik och expansiv arkitektbyrå i X-stad. Verksamheten bedrivs i förhyrda lokaler som börjar bli lite trånga nu när byrån växer. På orten finns även en mindre arkitektbyrå, Mediateknik i X-stad AB, med en delvis annan inriktning och med en egen fastighet som mycket väl skulle rymma de bägge företagen. Efter en del diskussioner och förhandlingar enas Idésprutan AB med ägaren till Mediatryck i X-stad AB om att förvärva 80 % av aktierna i Mediateknik i X-stad AB. Köpeskillingen bestäms till och erläggs kontant på tillträdesdagen Styrelsen för Idésprutan AB gör bedömningen att den fastighet som ägs av dotterföretaget har ett verkligt värde av medan övriga tillgångars och skulders redovisade värden i dotterföretagets balansräkning överensstämmer med de verkliga värdena. Nedan finner du de bägge företagens balansräkningar per som också är räkenskapsårets sista dag. Idésprutan AB har under 2013 övergått till att tillämpa BFNAR 2012:1 (K3). Upprätta koncernens balansräkning för MB DB Byggnader och mark Inventarier Andelar i koncernföretag Omsättningstillgångar Summa tillgångar Aktiekapital Överkursfond 100 Balanserat resultat Årets vinst Periodiseringsfonder 400 Långfristiga skulder Kortfristiga skulder Summa eget kapital & skulder

b. ISA 510 behandlar förstagångsrevisioner. Av punkt A 6. framgår exempel på specifika granskningsåtgärder som kan genomföras på posten varulager.

b. ISA 510 behandlar förstagångsrevisioner. Av punkt A 6. framgår exempel på specifika granskningsåtgärder som kan genomföras på posten varulager. 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST2013 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR Fråga 1 REVISION (10 p) Svarsförslag a. Ett uppdragsbrev innehåller syfte, inriktning och omfattning av revisionen. Revisorns respektive företagsledningens

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2007 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E AD CITY MEDIA 2 4 6 SAMSUNG 508kvm SERGELS TORG, STOCKHOLM 8 TSEK 2016 jul-sep jul-sep 2016 jan-sep jan-sep jan-dec Nettoomsättning 20 529 9 976 67 094 36 079 53 696 Aktiverat arbete 0 0 0 0 850 Handelsvaror

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Kiwok Nordic AB (publ) Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2009. Viktiga händelser under helåret 2009. Viktiga händelser efter rapportperioden

Kiwok Nordic AB (publ) Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2009. Viktiga händelser under helåret 2009. Viktiga händelser efter rapportperioden Kiwok Nordic AB (publ) Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2009 Koncernens nettoomsättning för perioden uppgick till 3,7 (-) MSEK Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar för perioden uppgick

Läs mer

Far Akademis Kunskapstest 6 december 2011 kl. 10.00 17.00

Far Akademis Kunskapstest 6 december 2011 kl. 10.00 17.00 1 (6) Far Akademi Far Akademis Kunskapstest 6 december 2011 kl. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation

Läs mer

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930 Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812 Kvartalsrapport 21111-21193 VD HAR ORDET HYRESFASTIGHETSFONDEN MANAGEMENT SWEDEN AB (publ) KONCERNEN KVARTALS- RAPPORT

Läs mer

Uppsala Destilleri AB

Uppsala Destilleri AB Årsredovisning för 556989-9791 Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor. Om inget annat anges, redovisas alla belopp i hela kronor. Förvaltningsberättelse Verksamheten

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 3 Kv 3 Jan-Sep Jan-Sep Helår Omsättning, Mkr 68,8 56,2 222,0 197,1 283,9 Rörelseresultat, Mkr 5,0-55,6 22,6-41,6-30,9 Rörelsemarginal, % 7,2 neg 10,2 neg

Läs mer

EV Karlstad Ejendom Holding AB

EV Karlstad Ejendom Holding AB Årsredovisning för EV Karlstad Ejendom Holding AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Tvätteriförbundets Service AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Källatorp Golf AB

Källatorp Golf AB Årsredovisning för Källatorp Golf AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Källatorp Golf AB intygar härmed dels att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2018-01-01 -- 2018-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST2013 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR. Fråga 1 REVISION (10 p) Svarsförslag

FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST2013 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR. Fråga 1 REVISION (10 p) Svarsförslag 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST2013 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR Fråga 1 REVISION (10 p) Svarsförslag a. Ett uppdragsbrev innehåller syfte, inriktning och omfattning av revisionen. Revisorns respektive företagsledningens

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Säsongsvariationer omsättning, Mkr. Säsongsvariationer rörelseresultat, justerat för jämförelsestörande poster, Mkr. Mkr Mkr

Säsongsvariationer omsättning, Mkr. Säsongsvariationer rörelseresultat, justerat för jämförelsestörande poster, Mkr. Mkr Mkr 1 Mkr Mkr Koncernens nyckeltal 218 217 218 217 217 3 3 Förändr. Jan-Sep Jan-Sep Förändr. Helår Omsättning, Mkr 85,7 68,8 24,5% 272, 222, 22,5% 313,2 Rörelseresultat, Mkr 3,1 5, -38,5% 26, 22,6 14,8% 34,9

Läs mer

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 juni 2001. HQ.SE Holding delat i två renodlade företag; HQ.SE Aktiespar och HQ.

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 juni 2001. HQ.SE Holding delat i två renodlade företag; HQ.SE Aktiespar och HQ. TMT One AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2001 Ökat ägande i Wihlborgs HQ.SE Holding delat i två renodlade företag; HQ.SE Aktiespar och HQ.SE Fonder HQ.SE Aktiespar har förvärvat Avanza Utvecklingen

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2013

Delårsrapport januari-juni 2013 Delårsrapport januari-juni 2013 1 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 2 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 Koncernens rapport över totalresultat KONCERNENS RESULTATRÄKNING

Läs mer

Boo Allaktivitetshus AB

Boo Allaktivitetshus AB Årsredovisning för Boo Allaktivitetshus AB Räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Gagnef Golf AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning:

Gagnef Golf AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Gagnef Golf AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 05 01 2016 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Delårsrapport januari till juni 2013. conpharm ab (publ)

Delårsrapport januari till juni 2013. conpharm ab (publ) Delårsrapport januari till juni 2013 conpharm ab (publ) Sammandrag koncern (motsvarande period 2012) Omsättning, Q2 Omsättning, första halvåret 195 tsek (120 tsek) 196 tsek (149 tsek) Resultat efter skatt,

Läs mer

Årsredovisning för. Lisa AB Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Lisa AB Räkenskapsåret Årsredovisning för 555555-5555 Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i intygar härmed dels att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer med originalet,

Läs mer

Årsredovisning för. Långängens Förvaltnings AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret

Årsredovisning för. Långängens Förvaltnings AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret It Årsredovisning för 559033-0220 Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-11-02-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(10) Utveckling i Gävle AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Företagarna Stockholms stad service AB

Företagarna Stockholms stad service AB Årsredovisning för Företagarna Stockholms stad service AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Företagarna Stockholms stad service AB Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Företagarna Stockholms

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Hedmans Fjällby Aktiebolag i likvidation Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Likvidatorn avger följande årsredovisning Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Styrelsen för Kävlinge Golfbana AB (publ) avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning

Läs mer

Bokslutskommuniké. januari december 2008

Bokslutskommuniké. januari december 2008 2009-02-26 Bokslutskommuniké januari december 2008 Tillväxten fortsätter och omsättningen ökade med 39 % Nordic Camping vänder till positivt rörelseresultat Nordic Camping förvärvar anläggning på Fröson

Läs mer

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup Årsredovisning för MX-ONE Usergroup 802015-5373 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för MX-ONE Usergroup får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Förslag till vinstdisposition

Läs mer

Försättsblad

Försättsblad Försättsblad 2018-02-28 Bokslutskommunikén som offentliggjordes den 23 februari i Rentunder Holding AB kompletteras i denna version med redovisningssiffror för andra halvåret 2017, andra halvåret 2016

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB ÅRSREDOVISNING 2010 för Effnet AB Årsredovisning omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5 Effnet AB Årsredovisning 2010 Sida 2 / 7 Styrelsen och

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 april juni 2014

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 april juni 2014 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 april 2014 30 juni 2014 April - juni 2014 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (84,1*) MSEK. Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 0,8 (3,3*) MSEK. EBITDA-marginalet

Läs mer

KRONHOLMEN GOLF AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015

KRONHOLMEN GOLF AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen och verkställande direktören för Kronholmen Golf AB får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 -- 2015-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2008

Delårsrapport januari - mars 2008 Delårsrapport januari - mars 2008 Koncernen * - Omsättningen ökade till 138,4 Mkr (136,9) - Resultatet före skatt 25,8 Mkr (28,6)* - Resultatet efter skatt 18,5 Mkr (20,6)* - Vinst per aktie 0,87 kr (0,97)*

Läs mer

Inission AB (publ) Delårsrapport januari-juni 2015

Inission AB (publ) Delårsrapport januari-juni 2015 Inission AB: org.nr 556747-189 Stålvägen 4, 684 92 Munkfors www.inission.com För mer information kontakta Fredrik Berghel, Koncernchef +46 732 2 22 1 fredrik.berghel@inission.com Inission AB (publ) Delårsrapport

Läs mer

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857.

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. REVISIONSBERÄTTELSE Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. Vi har granskat årsredovisningen och räkenskaperna samt styrelsens förvaltning i Bostadsrättsföreningen

Läs mer

att överlämna årsredovisningen för Nykvarns Kommunkoncern AB till

att överlämna årsredovisningen för Nykvarns Kommunkoncern AB till TJÄNSTESKRIVELSE 2019-03-02 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se KS/2019:124 Förvaltningens förslag till beslut Årsredovisning 2018 för Kommunstyrelsen

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Org nr 556760-0126 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Om inte annat

Läs mer

Hylliedals Samfällighetsförening

Hylliedals Samfällighetsförening Årsredovisning för Hylliedals Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer Underskrifter

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari 2015 31 mars 2015

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari 2015 31 mars 2015 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari 2015 31 mars 2015 Januari Mars 2015 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (0,0) MSEK. Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 0,5 (-0,6) MSEK. Resultat

Läs mer

Inission AB (publ) Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2016

Inission AB (publ) Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2016 Inission AB: org.nr 556747-189 Stålvägen 4, 684 92 Munkfors www.inission.com För mer information kontakta Fredrik Berghel, Koncernchef +46 732 2 22 1 fredrik.berghel@inission.com Inission AB (publ) Delårsrapport

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till 26 585 (21 406) TSEK, en ökning med 24%. EBITDA uppgick till 5 492 (4 496) TSEK en ökning med 996 TSEK motsvarande 22%. EBITDA-marginalen uppgick till 20,7 (21,0)%,. Årets

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Carl-Michael Unger Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2011-05-06

Läs mer

Årsredovisning. AFF Service AB

Årsredovisning. AFF Service AB Årsredovisning för AFF Service AB 556774-4874 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för AFF Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Delårsrapport januari-september 2013 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Delårsrapport januari-september 2013 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Delårsrapport januari-september 2013 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Väsentliga händelser under perioden januari-september 2013 APL har under januari-september 2013 haft en positiv försäljningsutveckling

Läs mer

Kvartalsrapport januari - mars 2014

Kvartalsrapport januari - mars 2014 Kvartalsrapport januari - mars 2014 Omsättningen för januari-mars 2014 uppgick till 1 860 KSEK (4 980 KSEK) Rörelseresultatet före avskrivningar uppgick till -196 KSEK (473 KSEK) Rörelseresultatet uppgick

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Vita Huset i Nyköping AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011

Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011 Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011 Den externa nettoomsättningen under perioden uppgick till 211 (0) tkr. Rörelseresultatet uppgick till 5 471 (1

Läs mer

Källatorp Golf AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning:

Källatorp Golf AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Källatorp Golf AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01--2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - ställda

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (10) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016 05 01 2017 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Styrelsen för Ownpower Gotland AB, får härmed avge årsrec!ovisning för 2015.

Styrelsen för Ownpower Gotland AB, får härmed avge årsrec!ovisning för 2015. 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Ownpower Gotland AB, får härmed avge årsrec!ovisning för 2015. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Verksamheten Allmänt om verksamheten Företagets

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 1(14) Handelskammaren Mittsverige Org nr 262000-0352 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2017 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari mars 2014

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari mars 2014 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari 2014 31 mars 2014 Januari Mars 2014 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (80,3*) MSEK. Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 0,6 (5,1*) MSEK. EBITDA-marginalet

Läs mer

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 Sida 1 av 9 DELÅRSRAPPORT För perioden 26-9-1 27-2-28 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen Kattegatt

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2010 2010-08-27

Delårsrapport januari juni 2010 2010-08-27 2010-08-27 Delårsrapport januari juni 2010 April Juni i sammandrag Nettoomsättningen uppgick till 5 705 (5 744). Rörelseresultatet uppgick till -564 (57). Rörelseresultatet efter finansiella poster och

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Väsentliga händelser under perioden januari-juni 2014 APL har under perioden januari juni ökat nettoomsättningen med 22,1 mkr eller

Läs mer

Årsredovisning 2006. AB Stuvaren i Sundsvall. Org.nr. 556545-3254

Årsredovisning 2006. AB Stuvaren i Sundsvall. Org.nr. 556545-3254 Årsredovisning 2006 AB Stuvaren i Sundsvall Org.nr. 556545-3254 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE AB STUVAREN I SUNDSVALL Org.nr. 556545-3254 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Bolaget äger och förvaltar fastigheten Stuvaren

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2008

Delårsrapport januari - september 2008 Delårsrapport januari - september 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 389,7 Mkr (389,1) - Resultatet före skatt 77,3 Mkr (80,5)* - Resultatet efter skatt 56,1 Mkr (59,2)* - Vinst per aktie 2,65

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Org.nr 556383-6856 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Åkarnas Service i Mellansverige AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet Bolaget

Läs mer

Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat

Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat 1 januari-31 december Belopp i KSEK Not 2014 2013 Nettoomsättning 2, 3 69 366 36 105 Kostnad för sålda varor -22 464-16 479 Bruttoresultat 46 902

Läs mer

Tentamen i FEG C24 Externredovisning

Tentamen i FEG C24 Externredovisning Tentamen i FEG C24 Externredovisning Datum: 2012-03-30 Tid: 14.00-18.00 Tentamen omfattar 50 poäng. För Godkänd krävs 25 poäng. För Väl Godkänd krävs 37 poäng. Hjälpmedel: Miniräknare LYCKA TILL! Charlotte

Läs mer

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Rörelsemarginal, % 13,4 12,4 11,1 neg Resultat efter finansiella

Läs mer

Delårsrapport Januari mars 2013

Delårsrapport Januari mars 2013 Delårsrapport Januari mars 2013 Period 1 januari - 31 mars 2013 Nettoomsättningen uppgår till 58 992 (43 057) kkr motsvarande en tillväxt om 37 %. Organisk tillväxt uppgår till 7 % Rörelseresultatet uppgår

Läs mer

Kvartalsrapport Dentware 1 april 30 juni 2016

Kvartalsrapport Dentware 1 april 30 juni 2016 Delårsrapport koncernen 1 1 januari 30 juni Nettoomsättningen uppgick till 9,5MSEK Rörelseresultatet blev -7,8 MSEK Rörelsemarginalen blev -82% Periodens resultat efter skatt uppgick till -7,8 MSEK Resultat

Läs mer

Årsredovisning 2005. AB Stuvaren i Sundsvall Aktiebolag. Org.nr. 556545-3254

Årsredovisning 2005. AB Stuvaren i Sundsvall Aktiebolag. Org.nr. 556545-3254 Årsredovisning 2005 AB Stuvaren i Sundsvall Aktiebolag Org.nr. 556545-3254 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE AB STUVAREN I SUNDSVALL AKTIEBOLAG Org.nr. 556545-3254 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Bolaget äger och förvaltar

Läs mer

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB 1 (8) Årsredovisning för Skellefteå Golf AB 556437-5797 Räkenskapsåret 2017 2 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Skellefteå Golf AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen

Läs mer

Pressmeddelande Delårsrapport MobiPlus AB (publ) Q

Pressmeddelande Delårsrapport MobiPlus AB (publ) Q Pressmeddelande 2019-05-02 Delårsrapport MobiPlus AB (publ) Q1 2019 Siffror i sammandrag Koncernen Första kvartalet (2019-01-01 2019-03-31) Intäkterna för första tre månaderna uppgick till 9 930 666 SEK

Läs mer

Resultaträkningar. Göteborg Energi

Resultaträkningar. Göteborg Energi Göteborg Energi Resultaträkningar Koncernen Moderföretaget Belopp i mkr Not 2016 2015 2016 2015 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 4 5 963 5 641 3 438 3 067 Anslutningsavgifter 88 88 35 45 Aktiverat arbete

Läs mer

1

1 1 2 3 4 5 6 Årsbokslut för Älgskadefondsföreningen 833200-4624 Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 1 Balansräkning 2-3 Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2012-09-01-2013-08-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2012-09-01-2013-08-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2012-09-01-2013-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 2 Kv 2 Jan-Juni Jan-Juni Helår Omsättning, Mkr 66,6 59,6 153,2 140,9 283,9 Rörelseresultat, Mkr 4,9 2,9 17,7 14,0-30,9 Rörelsemarginal, % 7,4 4,8 11,5 9,9

Läs mer

För perioden till Rentunder Holding AB

För perioden till Rentunder Holding AB För perioden 2018-01-01 till 2018-12-31 Rentunder Holding AB 556883-7206 Bokslutskommuniké för verksamhetsåret 2018 Bolagets omsättning var 3,3 mkr och resultatet var -5,8 mkr. Omsättning per aktie var

Läs mer

BOO ENERGI ENTREPRENAD AKTIEBOLAG Årsredovisning för 2016

BOO ENERGI ENTREPRENAD AKTIEBOLAG Årsredovisning för 2016 BOO ENERGI ENTREPRENAD AKTIEBOLAG 556476-6243 Årsredovisning för 2016 INNEHÅLL: Ordförande har ordet 2 Förvaltningsberättelse 2 Styrelse, ledning och revisorer 3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Noter

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-SEP 2014

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-SEP 2014 Absolent Group AB Delårsrapport jan-sep 2014 ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-SEP 2014 Nettoomsättningen för perioden jan - sep blev 202,8 Mkr (156,6) Rörelseresultat före avskrivningar på immateriella

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2015 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Delårsrapport januari-juni 2015 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Delårsrapport januari-juni 2015 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL APL delårsrapport januari-juni 2015 1(9) Väsentliga händelser under perioden januari-juni 2015 APL har under perioden januari juni

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2016 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande

Läs mer

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr Årsredovisning för S.Y.F Ytservice AB räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 1(7) S.Y.F Ytservice AB Styrelsen för SXF Ytservice AB avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2014 RIKSBYGGENS BRF KRONOLOTSEN 1 1/1 2014 31/12 2014. Org nr 769612-9449

ÅRSREDOVISNING 2014 RIKSBYGGENS BRF KRONOLOTSEN 1 1/1 2014 31/12 2014. Org nr 769612-9449 ÅRSREDOVISNING 2014 RIKSBYGGENS BRF KRONOLOTSEN 1 1/1 2014 31/12 2014 Org nr 769612-9449 Spara din årsredovisning. Du kan behöva den vid försäljning och i kontakt med din bank. ORDLISTA ÅRSREDOVISNINGEN

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret

Årsredovisning för räkenskapsåret 1(8) Kronhaga Strand EK Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-05-01-2016-04-30 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Svenska Tecknare Association of Swedish Illustrators and Graphic Designers Hornsgatan 103 SE-117 28 Stockholm, Sweden T: +46 8 556 029 10 info@svenskatecknare.se www.svenskatecknare.se Föreningen Svenska

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter

Läs mer

GKS Drift AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning:

GKS Drift AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning: Årsredovisning för GKS Drift AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4

Läs mer