Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten."

Transkript

1 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 8 DECEMBER 2016 KL Hjälpmedel: Svarssätt: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten. Svar avlämnas på fil (datorbaserat). Svaren ska lämnas i en enda fil skriven i Word (ej pdf eller Excel). Ange namn och personnummer i sidhuvudet. Eventuella beräkningar, tabelluppställningar e.dyl. som gjorts i Excel kan klippas in i Worddokumentet. Säkerställ att tydligt framgår hur eventuella beräkningar har gjorts. Svaren ska lämnas numrerade i den ordning som testet anger. Filen ska döpas till Förnamn_Efternamn_personnummer. Poäng: Maximalt 100 poäng, 6 deluppgifter. Läs frågorna noggrant och hänvisa i ditt svar till lagrum eller rekommendation, exempelvis ISA. Tydliggör dina svar genom att använda de termer och begrepp som anges i ISA (inte byråspecifika uttryck). Svar som består av hela checklistor eller bilagor kommer inte att betraktas som svar. Klippoch klistrasvar godtas inte, endast svar med egen formulering rättas. Formulera svar som korta, precisa uttryck eller i punktform. LYCKA TILL! BAKGRUNDSINFORMATION Arbetet som revisor är varierande och utmanande. Du ställs löpande inför nya frågeställningar från dina kunder och kollegor. I nuläget har du jobbat på Revisionsbolaget AB i några år och hittills har i princip ingen dag varit den andra lik. I ditt dagliga arbete ställs du inför såväl revisions- som redovisningsfrågor, uppblandat med spörsmål kring skatt, moms och gällande lagar och regler. Den här dagen är inget undantag!

2 2 1. REVISION 14 poäng Revisionsbolaget AB, som du är anställd hos, har ett antal revisionskunder som, utöver årsredovisning, kvartalsvis lämnar finansiell delårsrapportering. Under 2016 var du med i revisionsteamet för en av dessa kunder, Kvartalsrapporten AB (revisionskund sedan tre år tillbaka), vilket såklart var en spännande utmaning. Huvudansvarig revisor Beata Bengtsson ville försäkra sig om att du har huvudet på skaft och gav dig, inför det interna uppstartsmötet, ett antal frågeställningar som du förväntades presentera för dina kollegor på teamet. Redogör för: a) Vilken standard är lämplig att hämta ledning i vid genomförande av översiktlig granskning av Kvartalsrapporten ABs delårsrapport per den 30 september 2016? (2 p) b) På vilket sätt skiljer sig denna översiktliga granskning mot en revision? (4 p) c) Vilken typ av granskningsåtgärder ska genomföras? Beskriv kort huvudområdena och ge två exempel på granskningsåtgärder för respektive huvudområde. (8 p) 2. REVISION 12 poäng Det är december, och med det följer den traditionsenliga årliga adventsfikan med din kusin Kunskapstörstande Klara. Klara är student på Ekonomprogrammet och har, efter flera toppbetyg på redovisnings- och revisionskurser, siktet inställt på en lysande revisorskarriär. Naturligtvis tar hon tillfället i akt att ställa en mängd frågor till dig som redan är inne i branschen, och du gör ditt bästa att ge henne så korrekta svar som möjligt (och eftersom Klara är just kunskapstörstande är du noga med att ge referenser till standards så att hon kan förkovra sig under julledigheten). Här följer ett axplock av de frågor hon ställde. Redogör för dina svar. a) Jag har förstått att revisorn behöver identifiera om revisionskunderna är inblandade i rättstvister, i och med att sådana skulle kunna få en väsentlig inverkan på årsredovisningen. Men hur kan ni gå tillväga för att ta reda på om kunden har några sådana pågående processer? (6 p.) b) Jag har fått lära mig att revisorn måste beakta relevansen och tillförlitligheten avseende den information som hämtas in och som ska användas som revisionsbevis. Hur kan man bedöma tillförlitligheten finns det några generella hållpunkter för detta? (3 p.) c) Det låter som att revisorn måste dokumentera väldigt mycket; det måste bli mycket jobb med detta periodvis. Går det att skjuta på att färdigställa den slutliga dokumentationen till en tidpunkt när revisorn har det lugnare på jobbet? (3 p.)

3 3 3. REVISION 30 poäng Reskontra AB är en revisionskund sedan två år tillbaka. Bolaget säljer litteratur inom redovisning och finansiering, som bl.a. används på en stor del av landets universitet och högskolor. Verksamheten går med vinst, och har sedan starten för tio år sedan kontinuerligt expanderat. Ekonomiavdelningen består av en ekonomichef, en redovisningsansvarig och en ekonomiassistent. Reskontra AB har kalenderår som räkenskapsår. a) Du är ansvarig för att upprätta ett granskningsprogram för den väsentliga balansposten Leverantörsskulder. Granskningsprogrammet ska användas av dina yngre kollegor i samband med genomförande av bokslutsgranskningen hos Reskontra AB. Nu är du i princip klar men efter en extra genomläsning inser du att du missat att ange granskningsåtgärd för att säkerställa fullständigheten i balansposten (utöver att du angivit att leverantörsreskontran ska stämmas av mot huvudboken). Ange tre olika granskningsåtgärder som skulle kunna genomföras för att verifiera fullständigheten i leverantörsskulder. De behöver vara så pass utförligt beskrivna så att din yngre kollega kan genomföra granskningen självständigt och även förstå varför åtgärden träffar fullständigheten. (6 p) b) Under höstens löpande granskning av Reskontra AB:s väsentliga processer och rutiner genomförde revisionsteamet en kartläggning av bolagets leverantörsutbetalningar, och identifierade vilka aktiviteter och kontroller som ingår i processen. Följande översiktliga flödesbeskrivning upprättades: Aktivitet 1 Kontroll 1 Aktivitet 2 Aktivitet 3 Aktivitet 4 Ekonomiassistent (EA) tar fram ett betalningsförslag från leverantörsreskontran. Av detta framgår bl.a. belopp, fakturanummer och förfallodatum uppdelat per leverantör. Förslaget skrivs ut och arkiveras i pärmen Betalningsförslag 201X. Systemkontroll. Enbart attesterade fakturor (Reskontra AB tillämpar fakturascanning och elektronisk attestering) kan tas med i betalningsförslaget. EA registerar betalningsförslaget i ekonomisystemet och skapar i samband med det en betalningsfil som skickas till Reskontra AB:s bank för betalning. EA loggar in på internetbanken och klarmarkerar betalningsfilen, vilket gör att den ska registreras för betalning. Via internetbanken hämtar EA upp en bekräftelse på att den inskickade betalningsfilen har registrerats, till vilket totalbelopp och antalet enskilda betalningar. Dagen efter går EA igen in på internetbanken och hämtar upp en lista över gårdagens bankbetalningar. Dessa registerar EA i leverantörsreskontran, och färgmarkerar i samband med detta betalposterna på banklistan allteftersom de registreras som betalade.

4 4 Kontroll 2 Kontroll 3 Banklistan sparas sedan i en mapp på den gemensamma ekonomiservern. Redovisningsansvarig (RA) gör varje vecka en avstämning av banksaldo enligt huvudbok mot bankkontoutdrag för att säkerställa att samtliga transaktioner har bokförts. I samband med periodslut (månadsslut) sparas avstämningen i avstämningspärmen. RA stämmer månadsvis av leverantörsreskontran mot saldo enligt huvudbok och följer upp och utreder eventuella differenser. Avstämningen sparas i avstämningspärmen. Baserat på ovan flödesbeskrivning, vilka möjligheter till förbättring ser du i Reskontra AB:s interna kontroll avseende leverantörsbetalningar? Lista fyra möjliga förbättringsuppslag, och förklara varför de bör genomföras. (8 p) c) I samband med granskning av Reskontra AB:s hantering av moms och sociala avgifter noterar revisionsteamet brister vad gäller betalning av dessa till Skatteverket inom uppsatta tidsramar; vid fyra tillfällen har bolaget betalat för sent. Vidare har Reskontra AB vid två tillfällen lämnat in sin arbetsgivardeklaration för sent. Reskontra AB har påförts kostnadsräntor för dessa händelser, och dessa uppgår ackumulerat till kr (vilket understiger noteringsgränsen för funna fel). En av dina yngre kollegor på teamet undrar varför ni alltid gör denna granskning av hantering av skatter och avgifter; det kan väl i princip aldrig bli väsentliga fel, och således inte få någon påverkan på ert uttalande eller leda till någon annan åtgärd. Vad svarar du din kollega? (6 p) d) Ni avslutar revisionen av årsbokslutet i mitten av april, i enlighet med överenskommen tidsplan, och sedan återstår endast granskningen av årsredovisningen. De två senaste åren har revisionsteamet fått ett första utkast sig till handa i början av maj, men nu drar detta oväntat ut på tiden. Trots åtskilliga påminnelser från såväl dig som påskrivande revisor har det i mitten av juni fortfarande inte dykt upp någon årsredovisning. Du minns från en av dina utbildningar att det finns ett rättsfall från Högsta domstolen som säger att en försening ifråga om upprättande av årsredovisning kan vara ett bokföringsbrott, och du tar upp detta med påskrivande revisor. Denna svarar att du minns helt rätt, men lägger till att detta, såsom mycket annat inom revisionsyrket, kräver en helhetsbedömning av det aktuella fallet; det behöver avgöras om den försenade årsredovisningen utgör ett obetydligt bokföringsbrott eller inte. Påskrivande revisor fortsätter med att informera dig om att det finns ett antal omständigheter som revisorn alltid bör beakta vid en sådan helhetsbedömning. Lista vilka omständigheter som den påskrivande revisorn åsyftade, och förklara kort innebörden av dessa. Kommentera även vilken eventuell effekt en försenad årsredovisning får på revisionsberättelsen. (10 p)

5 5 4. SKATT 12 poäng I början av juli 2015 förvärvade Köparen AB 100 % av aktierna i Förvärvet AB, för en total köpeskilling om 2 mkr. Förvärvet AB har ett underskottsavdrag från 2014, uppgående till 5 mkr. Innan förvärvet fanns det ingen koppling mellan Köparen AB och Förvärvet AB. Per den 30 juni 2015 visade Förvärvet AB en förlust för det första halvåret om 500 tkr, vilken sedan ökade till en total årsförlust avseende 2015 om 1,2 mkr. Köparen AB hade ett mycket bättre år resultatmässigt och uppvisade för 2015 ett positivt årsresultat om 8 mkr. Även 2014 var ett framgångsrikt år för Köparen AB med ett överskott om 10 mkr. a) Hur påverkas underskottsavdraget från 2014 om 5 mkr i Förvärvet AB av den genomförda ägarförändringen? b) Hur påverkas årsförlusten om 1,2 mkr, som uppkom 2015 i Förvärvet AB, av den genomförda ägarförändringen? c) Vilka möjligheter till resultatutjämning genom koncernbidrag finns för Köparen AB och Förvärvet AB? Hänvisa till lämpliga lagrum, och motivera eventuella belopp. 5. AKTIEBOLAGSRÄTT 10 poäng Fade Away AB är en mindre resebyrå som arrangerar gruppresor med buss, båt och flyg till främst olika europeiska huvudstäder. Bolagets aktier ägs av de två grundarna, tillika bröderna, Anders A-son (1 000 aktier) och Peter A-son (300 aktier) samt bolagets stjärnförsäljare Pia B- son (700 aktier). Idag utgörs styrelsen av de tre ägarna med Anders A-son som ordförande. Det finns inget aktieägaravtal upprättat och bolagets gällande bolagsordning framgår av bilaga. Efter några inledande år med svag lönsamhet redovisar nu bolaget en stark tillväxt och viss lönsamhet. Framtidsutsikterna är också mycket positiva och ägarna räknar med fortsatt tillväxt och förbättrad lönsamhet. De två bröderna har tagit vissa underhandskontakter med ett par av de större aktörerna i branschen och bedömer möjligheterna till en för ägarna lönsam framtida försäljning av aktierna som trolig. Anders och Peter har dock ingen lust att dela en sådan framgångsrik exit med Pia utan försöker hitta ett sätt att bli av med henne. Samtliga svar ska motiveras och innehålla referens till lagrum e.dyl. a. Som en första åtgärd vill bröderna ta bort Pia från styrelsen och i stället ta in Anders hustru Lotta som suppleant. Är detta möjligt och i så fall hur snart kan detta vara genomfört och vilka åtgärder måste bröderna vidta? b. Bröderna, som är relativt kapitalstarka efter arvet från föräldrarna, vet att Pia har en ansträngd privatekonomi och mycket svårt att få lån i bank. Man har därför för avsikt att besluta om en nyemission i Fade Away AB som skulle öka aktiekapitalet från dagens 200 tkr till tkr genom utgivande av nya aktier till en teckningskurs av 100 kronor med företrädesrätt för nuvarande aktieägare att teckna aktier i proportion till deras nuvarande

6 6 innehav samt att ej tecknade aktier skulle kunna tecknas av övriga aktieägare. Emissionen skulle motiveras av att bolaget skulle inleda en expansion med resor även till USA. Enligt brödernas beräkningar skulle Pia inte ha råd att teckna några aktier alls varför hennes ägarandel i bolaget, sedan bröderna tecknat hela emissionen, skulle sjunka från 35 % till 3,5 %. Kan bröderna lyckas med detta om Pia motsätter sig det hela? Svaret ska motiveras. c. När Pia börjar misstänka att hennes två kompanjoner försöker manövrera ut henne tar hon i stället kontakt med en av Fade Away AB:s konkurrenter och erbjuder dem att köpa hennes aktier till ett pris som klart överstiger aktiernas substansvärde enligt senaste årsredovisningen. Kan Pia sälja aktierna till konkurrenten för det överenskomna priset? Svaret ska motiveras. d. Pia känner att hon inte litar på sina kompanjoner när hon inte längre sitter i bolagets styrelse. Bl.a. är hon orolig att bolaget belastas med privata kostnader för Anders och Peter. Nämn och beskriv kortfattat tre olika möjligheter Pia har för att i viss mån få insyn i verksamheten eller på annat sätt stilla sin oro över vad bröderna hittar på.

7 7 6. REDOVISNING 22 POÄNG Makarna Svensson är grundare till AB M som man idag äger till 75 %. Resterande aktier ägs av ett tiotal anställda. AB M är ett s.k. större företag och äger vid utgången av 2015 inga andelar i koncern- eller intresseföretag. Bolaget har kalenderår som räkenskapsår. Den 1 januari 2016 förvärvar AB M samtliga aktier i AB D. Köpeskillingen uppgår till som erläggs kontant i anslutning till tillträdet. Styrelsen och företagsledningen i AB M beslutar att AB M ska upprätta koncernredovisning och inkludera den i bolagets årsredovisning för räkenskapsåret 2016 även om man inte är skyldig att göra det enligt lag. AB D redovisar nedanstående balansräkning per vilken ligger till grund för AB M:s förvärvsanalys. Byggnader och mark 800 Inventarier 280 Kortfristiga fordringar Kassa och bank Aktiekapital 100 Övrigt eget kapital 830 Obeskattade reserver 500 Not 1 Långfristiga skulder Kortfristiga skulder Not 1 P-fond att återföra P-fond att återföra AB M har gjort bedömningen att det verkliga värdet av den fastighet AB D äger (vilken utgör hela balansposten Byggnader och mark) uppgår till medan övriga tillgångar och skulders verkliga värden överensstämmer med de redovisade värdena. Uppgifter: a. Upprätta en förvärvsanalys för AB M:s förvärv av AB D (6 p) b. Även för moderföretag i mindre koncerner som inte väljer att upprätta koncernredovisning och inte heller kommer att göra det i framtiden finns, enligt Bokföringsnämnden BFN, ett skäl till att ändå upprätta en förvärvsanalys i samband med förvärv av dotterföretag. Av vilket skäl? (3 p)

8 8 c. Resultat efter skatt i AB M:s koncernresultaträkning för räkenskapsåret 2016 kommer att avvika från summan av AB M och AB D:s resultat efter skatt. Ange fem olika faktorer som denna avvikelse beror på (några belopp behöver inte anges). (5 p) d. Antag att AB M i stället endast förvärvar 400 aktier i AB D och att återstående 600 aktier ägs av AB Z. Trots detta kan, under vissa omständigheter, AB D ändå vara ett dotterföretag till AB M. Ange fyra olika omständigheter som skulle kunna innebära att AB D är ändå är ett dotterföretag till AB M. (4 p) e. Det är viktigt att avgöra om AB D är ett dotterföretag till AB M eller inte, eftersom detta påverkar AB M:s årsredovisning för 2016 även om man väljer att inte upprätta någon koncernredovisning enligt undantaget i ÅRL 7:3 (mindre koncern, vilket man är under detta första år). Detta på grund av tillkommande krav på poster i resultat- och balansräkningen samt tilläggsupplysningar enligt ÅRL, BFNAR 2012:1 samt Far RedR 1. Ange åtta olika möjliga tillkommande poster och/eller upplysningar i AB M:s årsredovisning för 2016 på grund av att AB D klassificeras som ett dotterföretag (4 p)

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten. 1 FAR S KUNSKAPSTEST 11 DECEMBER 2018 KL. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Svarssätt: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är

Läs mer

FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 2016 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR. 1. REVISION 14 poäng SVARSFÖRSLAG:

FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 2016 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR. 1. REVISION 14 poäng SVARSFÖRSLAG: 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 2016 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR 1. REVISION 14 poäng SVARSFÖRSLAG: a) ISRE 2410 Översiktlig granskning av finansiell delårsinformation utförd av företagets valda revisor.

Läs mer

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten. 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 3 DECEMBER 2013 KL. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Svarssätt: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation

Läs mer

Eolus Vind AB (publ)

Eolus Vind AB (publ) Sida 1 av 6 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 DELÅRSRAPPORT För perioden 2006-09-01 2007-05-31 (9 månader) KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen

Läs mer

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten. 1 FAR S KUNSKAPSTEST 5 DECEMBER 2017 KL. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Svarssätt: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2006 Revisorsnämnden 2006 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

Innovations- och kemiindustrierna i Sverige

Innovations- och kemiindustrierna i Sverige Årsredovisning för Innovations- och kemiindustrierna i Sverige Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Far Akademis Kunskapstest 6 december 2011 kl. 10.00 17.00

Far Akademis Kunskapstest 6 december 2011 kl. 10.00 17.00 1 (6) Far Akademi Far Akademis Kunskapstest 6 december 2011 kl. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation

Läs mer

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930 Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812 Kvartalsrapport 21111-21193 VD HAR ORDET HYRESFASTIGHETSFONDEN MANAGEMENT SWEDEN AB (publ) KONCERNEN KVARTALS- RAPPORT

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

GoBiGas AB Årsredovisning 2014

GoBiGas AB Årsredovisning 2014 GoBiGas AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse 9 Granskningsrapport

Läs mer

Far Akademis Kunskapstest 4 december 2012 kl. 10.00 17.00

Far Akademis Kunskapstest 4 december 2012 kl. 10.00 17.00 1 (5) Far Akademi Far Akademis Kunskapstest 4 december 2012 kl. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation

Läs mer

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION!

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! GoBiGas AB Årsredovisning 2015 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret

Årsredovisning för räkenskapsåret 1(10) Erik Olsson & Söner Förvaltnings AB Org nr 556225-5207 Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-04-01-2017-03-31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 -

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(10) Utveckling i Gävle AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet.

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet. 1(13) Styrelsen och verkställande direktören för NPP Holding AB får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2017 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (10) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016 05 01 2017 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr Årsredovisning för S.Y.F Ytservice AB räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 1(7) S.Y.F Ytservice AB Styrelsen för SXF Ytservice AB avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31.

Läs mer

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 Sida 1 av 6 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 DELÅRSRAPPORT För perioden 2008-09-01 2008-11-30 (3 månader) KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och dotterbolagen

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2007 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

Delårsrapport. för. Europeiska Skogsfonden 1 AB (publ) Org.nr

Delårsrapport. för. Europeiska Skogsfonden 1 AB (publ) Org.nr Delårsrapport för Europeiska Skogsfonden 1 AB (publ) Org.nr. Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna frivillig delårsrapport för perioden 2011-01- 01--2011-06-30 Innehåll Sida Delårsinformation

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 05 01 2016 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten. 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 3 DECEMBER 2015 KL. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Svarssätt: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Vita Huset i Nyköping AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Eolus Vind AB (publ)

Eolus Vind AB (publ) Sida 1 av 5 DELÅRSRAPPORT För perioden 2005-09-01 2006-02-28 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen Kattegatt

Läs mer

BOKFÖRINGSNÄMNDENS ALLMÄNNA RÅD

BOKFÖRINGSNÄMNDENS ALLMÄNNA RÅD BOKFÖRINGSNÄMNDENS ALLMÄNNA RÅD ISSN 1404-5761 Utgivare: Gunvor Pautsch, Bokföringsnämnden, Box 6751, 113 85 STOCKHOLM Bokföringsnämndens allmänna råd om tillämpning av Redovisningsrådets rekommendation

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 Sida 1 av 9 DELÅRSRAPPORT För perioden 26-9-1 27-2-28 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen Kattegatt

Läs mer

Golfstar Nordic AB (Publ)

Golfstar Nordic AB (Publ) Årsredovisning för Golfstar Nordic AB (Publ) Räkenskapsåret 2015-10-01-2016-09-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Eolus Vind AB (publ)

Eolus Vind AB (publ) Sida 1 av 6 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 DELÅRSRAPPORT För perioden 2007-09-01 2008-02-29 (6 månader) KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-05-08 Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-05-08 Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Ola Uhlin Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2010-05-08 Skrivtid:

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2016 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande

Läs mer

Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB

Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB Du ska som revisor granska årsredovisningen för Zingo Djurvård AB för 2014. Bolaget ägs av Lisen Krall som tidigare drev företaget som enskild näringsidkare.

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 juni 2001. HQ.SE Holding delat i två renodlade företag; HQ.SE Aktiespar och HQ.

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 juni 2001. HQ.SE Holding delat i två renodlade företag; HQ.SE Aktiespar och HQ. TMT One AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2001 Ökat ägande i Wihlborgs HQ.SE Holding delat i två renodlade företag; HQ.SE Aktiespar och HQ.SE Fonder HQ.SE Aktiespar har förvärvat Avanza Utvecklingen

Läs mer

Proformaredovisning avseende Lundin Petroleums förvärv av Valkyries Petroleum Corp.

Proformaredovisning avseende Lundin Petroleums förvärv av Valkyries Petroleum Corp. Proformaredovisning avseende Lundin s förvärv av. Bifogade proformaredovisning med tillhörande revisionsberättelse utgör ett utdrag av sid. 32-39 i det prospekt som Lundin AB i enlighet med svenska prospektregler

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG - NYEMISSION RIKTAD EMISSION -

STYRELSENS FÖRSLAG - NYEMISSION RIKTAD EMISSION - STYRELSENS FÖRSLAG - NYEMISSION RIKTAD EMISSION - Styrelsen för Kilsta Metallvärden AB (publ), org.nr 556710-2784 ( Bolaget ) föreslår att bolagsstämman beslutar att emittera högst 526.316 nya aktier på

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 )

RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 ) RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 ) Nettoomsättning Not 2 2 913 083 2 242 855 Fastighetskostnader Reparationer och underhåll -960 055-99 176 Drift -1 613 350-627 416 Förvaltningskostnader -215 522-299

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 1(14) Handelskammaren Mittsverige Org nr 262000-0352 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse ÅRSREDOVISNING LINDÖ GOLFINTRESSENTER EK. FÖRENING ORG NR 769623-8844 Styrelsen för Lindö Golfintressenter ek. förening avger härmed Årsredovisning för verksamheten under 2015-04-01 2016-03-31 föreningens

Läs mer

Juli- september SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia

Juli- september SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia Juli- september SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia RISE Holding RISE Holding Belopp i tkr 2011 2010 2011 2010 2011 2010 2011 2010 2011 2010 Omsättning 214 668 196 868 89 499 84 275 122

Läs mer

Styrelsen för Grafikgruppen Visby ekonomisk förening avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 1/1 2009--31/12 2009

Styrelsen för Grafikgruppen Visby ekonomisk förening avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 1/1 2009--31/12 2009 1 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Grafikgruppen Visby ekonomisk förening avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 1/1 2009--31/12 2009 Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har som ändamål att

Läs mer

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 Belopp i kkr 2006-12-31 2005-12-31 2006-12-31 2005-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Intäkter 88 742 114 393 391 500 294 504 88 742 114

Läs mer

Delårsrapport. för. Realfond Skog 1 AB (publ) Org.nr

Delårsrapport. för. Realfond Skog 1 AB (publ) Org.nr Delårsrapport för Realfond Skog 1 AB (publ) Org.nr. Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna frivillig delårsrapport för perioden 2011-01-01--2011-03-31 Innehåll Sida Delårsinformation

Läs mer

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007 Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007 1.1 5,2 87 6 I frågeställningen skall tentanderna ta ställning till en föreslagen redovisning av omstruktureringskostnader för personaluppsägningar

Läs mer

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten. 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 4 DECEMBER 2014 KL. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Svarssätt: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation

Läs mer

Bilaga 1a. Styrelsens redogörelse enligt 13 kap. 6 aktiebolagslagen

Bilaga 1a. Styrelsens redogörelse enligt 13 kap. 6 aktiebolagslagen Bilaga 1a Styrelsens redogörelse enligt 13 kap. 6 aktiebolagslagen Följande händelser av väsentlig betydelse för Allgon AB (publ), org. nr 556387-9955, ( Bolaget ) ställning har inträffat efter det att

Läs mer

Ale Energi AB Årsredovisning 2014

Ale Energi AB Årsredovisning 2014 Ale Energi AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse 10

Läs mer

Delårsrapport januari till juni 2013. conpharm ab (publ)

Delårsrapport januari till juni 2013. conpharm ab (publ) Delårsrapport januari till juni 2013 conpharm ab (publ) Sammandrag koncern (motsvarande period 2012) Omsättning, Q2 Omsättning, första halvåret 195 tsek (120 tsek) 196 tsek (149 tsek) Resultat efter skatt,

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-08-23 Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-08-23 Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Ola Uhlin Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2010-08-23 Skrivtid:

Läs mer

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB Årsredovisning för Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB 556538-7247 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen för, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen

Läs mer

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet och Länstrafiken i Sörmland AB

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet och Länstrafiken i Sörmland AB Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna februari 2015 Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet och Länstrafiken i Sörmland AB Granskning av årsbokslut 2014 Innehåll 1. Inledning...3 2. Förbundets

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Sveriges Affärsreseförening AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Allmänna råd - BFNAR 1999:1

Allmänna råd - BFNAR 1999:1 Allmänna råd - BFNAR 1999:1 Bokföringsnämndens allmänna råd om fusion av helägt aktiebolag; beslutade den 27 oktober 1999. Bokföringsnämnden lämnar följande allmänna råd om redovisning av fusion av helägt

Läs mer

Delårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-03-31

Delårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-03-31 Delårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-03-31 Innehållsförteckning: Sida VD har ordet 1 Händelser efter rapportperioden 2 Kommande finansiella rapporter 2 Principer för delårsrapportens upprättande 2

Läs mer

Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2014

Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2014 Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014 Haninge kommun Granskning av delårsbokslut 2014 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...2 3. Kommunens resultat och

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 21 maj 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

Bokslutskommuniké 2017

Bokslutskommuniké 2017 Bokslutskommuniké 2017 KONCERNEN HELÅRET JULI 2016 JUNI 2017 Rörelseresultat 30,1 mkr Nettoomsättning 0,4 mkr Resultat efter finansiella poster 120,2 mkr Eget kapital 172 mkr Soliditet 52 % KONCERNEN HALVÅRET

Läs mer

Pressmeddelande Delårsrapport MobiPlus AB (publ) Q

Pressmeddelande Delårsrapport MobiPlus AB (publ) Q Pressmeddelande 2019-05-02 Delårsrapport MobiPlus AB (publ) Q1 2019 Siffror i sammandrag Koncernen Första kvartalet (2019-01-01 2019-03-31) Intäkterna för första tre månaderna uppgick till 9 930 666 SEK

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för New Science Svenska AB

ÅRSREDOVISNING för New Science Svenska AB 1(7) ÅRSREDOVISNING för New Science Svenska AB Stockholm Organisationsnummer 556617-1459 Räkenskapsåret 2003-01-01-2003-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2(7) Styrelsen och verkställande direktören för New

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Org nr 556760-0126 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Om inte annat

Läs mer

Delårsrapport januari-september 2013 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Delårsrapport januari-september 2013 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Delårsrapport januari-september 2013 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Väsentliga händelser under perioden januari-september 2013 APL har under januari-september 2013 haft en positiv försäljningsutveckling

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Org.nr 556383-6856 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Åkarnas Service i Mellansverige AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet Bolaget

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Svenska Tecknare Association of Swedish Illustrators and Graphic Designers Hornsgatan 103 SE-117 28 Stockholm, Sweden T: +46 8 556 029 10 info@svenskatecknare.se www.svenskatecknare.se Föreningen Svenska

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Tvätteriförbundets Service AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september 2014 Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Granskning av delårsrapport 2014 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 3. Förbundets

Läs mer

ÅRSREDOVISNING SingöAffären AB (publ.)

ÅRSREDOVISNING SingöAffären AB (publ.) ÅRSREDOVISNING 2010-05-01 2011-04-30 SingöAffären AB (publ.) 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för SingöAffären AB (publ.) får härmed avlämna årsredovisning för tiden 2010-05-01 till och med 2011-04-30

Läs mer

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB 1 (8) Årsredovisning för Skellefteå Golf AB 556437-5797 Räkenskapsåret 2017 2 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Skellefteå Golf AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning. Borstahusens Hamnförvaltning AB

Årsredovisning. Borstahusens Hamnförvaltning AB 1 (8) Årsredovisning för 556914-4446 Räkenskapsåret 2012 12 11 till 2013 12 31 2 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012 12 11 till 2013 12 31, vilket är företagets första

Läs mer

Årsbokslut. Företagarna i Leksands kommun

Årsbokslut. Företagarna i Leksands kommun 1(5) Årsbokslut Företagarna i Leksands kommun Styrelsen för Företagarna i Leksands kommun får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Om inte

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning Armada Stenhagen AB Org.nr Räkenskapsår 214-1-1-214-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 214-1-1-214-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Armada Stenhagen AB avger härmed

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01--2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - ställda

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Bolagsverket. Fastighetsbolaget Slottsholmen 1 Invest AB Org.nr, för. förvaltningsberättelse

ÅRSREDOVISNING. Bolagsverket. Fastighetsbolaget Slottsholmen 1 Invest AB Org.nr, för. förvaltningsberättelse ställda Bolagsverket 21663 ÅRSREDOVISNING för Fastighetsbolaget Slottsholmen 1 Invest AB Org.nr, 556819847 Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 21511

Läs mer

Tentamen i FEG C24 Externredovisning

Tentamen i FEG C24 Externredovisning Tentamen i FEG C24 Externredovisning Datum: 2012-03-30 Tid: 14.00-18.00 Tentamen omfattar 50 poäng. För Godkänd krävs 25 poäng. För Väl Godkänd krävs 37 poäng. Hjälpmedel: Miniräknare LYCKA TILL! Charlotte

Läs mer

FAR Akademis Kunskapstest 4 december 2012 kl. 10.00 17.00

FAR Akademis Kunskapstest 4 december 2012 kl. 10.00 17.00 FAR Akademis Kunskapstest 4 december 2012 kl. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Läs mer

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Revisionsrapport 2017 Genomförd på uppdrag av revisorerna september 2017 Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Granskning av delårsrapport 2017 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 3. Delårsbokslutsprocessen...3

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Å R S R E D OV I S N I N G 2015

Å R S R E D OV I S N I N G 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 KONTOR I STOCKHOLM GÖTEBORG KARLSTAD ANTAL RESENÄRER 2015 22 450 2015 I KORTHET EBITA 15,2Mkr OMSÄTTNING 455Mkr 893 000 61% BESÖKARE ONLINE KÖP ONLINE 87 ANSTÄLLDA 79% KVINNOR Innehåll

Läs mer

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Revisionsrapport 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna september 2016 Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Granskning av delårsrapport 2016 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 3. Delårsbokslutsprocessen...3

Läs mer

DELÅRSRAPPORT

DELÅRSRAPPORT DELÅRSRAPPORT 2010-01-01-2010-06-30 Styrelsen och verkställande direktören för AU Holding AB (publ) avger härmed följande delårsrapport för perioden 2010-01-01-2010-06-30. Innehåll Sida Allmänna kommentarer

Läs mer

Storstockholms brandförsvar

Storstockholms brandförsvar Revisionsrapport 2015 Genomförd på uppdrag av revisorerna september 2015 Storstockholms brandförsvar Granskning av delårsrapport 2015 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 3. Förbundets resultat

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Sveriges Affärsreseförening AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01--2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GodEl Sverige AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll Sida

Läs mer

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Årsredovisning för Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter

Läs mer

Ljungby Business Arena ekonomisk förening

Ljungby Business Arena ekonomisk förening Årsredovisning för Ljungby Business Arena ekonomisk förening Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter

Läs mer

ÅRSREDO VISNING. rör. Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland. Org.nr. 769624-9122

ÅRSREDO VISNING. rör. Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland. Org.nr. 769624-9122 ÅRSREDO VISNING rör Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning för. Spiffx AB Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Spiffx AB Räkenskapsåret Årsredovisning för Spiffx AB Räkenskapsåret 2013-07-01-2014-06-30 Spiffx AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för Spiffx AB, får härmed avge årsredovisning för 2013-07-01-2014-06-30.

Läs mer

1

1 1 2 3 4 5 6 Årsbokslut för Älgskadefondsföreningen 833200-4624 Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 1 Balansräkning 2-3 Redovisningsprinciper

Läs mer

Provide IT Sweden AB (publ)

Provide IT Sweden AB (publ) Provide IT Sweden AB (publ) Kvartalsrapport 2 218/219 FINANSIELL ÖVERSIKT KVARTAL 2 218/219 1 juli - 3 september 218. Totala intäkter uppgick till 3 842 (3 552) TSEK. Rörelseresultat efter avskrivningar

Läs mer

STOR-STOCKHOLMS PRIVATLÄKAR SERVICE, SSPL-S AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2011

STOR-STOCKHOLMS PRIVATLÄKAR SERVICE, SSPL-S AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2011 ÅRSREDOVISNING 2011 Styrelsen för Stor-Stockholms Privatläkar Service, SSPL-S AB får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer