Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP)"

Transkript

1 Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk (C) Sara Grimpe Wernersson (S) Karin Lundberg (M) Ann-Margret Kristensson (C) Bengt-Åke Salsgård (M) Peter Dygården (S) Niclas Erlandsson (FP) Åsa Norberg (S) Susan Pettersson (KD) Tjänstgörande ersättare Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Ersättare Håkan Jeppsson (MP) Övriga förtroendevalda Tjänstemän Bengt-Erik Johansson (Lärarförbundet) Maj-Lis Wolfhagen (kontorschef) Cecilia Kjellgren (utredare) Fredrik Jörgensen (rektor Ljungbyskolan) Martin Lövström (planerare) Hillevi Petersson (förvaltningsekonom) Dan Randelid (rektor kompetenscentrum) Ulf Olsson (verksamhetschef) Paragrafer Justering Ordföranden samt Underskrifter Sekreterare...

2 Cecilia Kjellgren Ordförande... Kerstin Angel Justerare... Gabriella Geertinger Protokollet justerat och anslaget Underskrift... Gunvi Halltorp Utdragsbestyrkande 2 (15)

3 66 Program och platser på Falkenbergs gymnasieskola 2015/2016. Dnr /65 Barn- och utbildningsnämnden beslutar 1 Fastställa följande programutbud på Falkenbergs gymnasieskola för läsåret 2015/2016 Program Platser Bygg- och anläggningsprogrammet 32 Barn- och fritidsprogrammet 30 El- och energiprogrammet 16 Ekonomiprogrammet 64 Estetiska programmet ESDAN 20 Estetiska programmet ESEST 23 Estetiska programmet ESMUS 21 Fordons- och transportprogrammet 20 Handels- och administrationsprogrammet 20 Humanistiska programmet 10 Introduktionsprogram IMPROBF 5* Introduktionsprogram IMPROFT 5* Introduktionsprogram IMPROHA 2* Introduktionsprogram IMPROIN 2* Introduktionsprogram IMPRORL 6* Industritekniska programmet 14 Naturvetenskapsprogrammet 32 Restaurang- och livsmedelsprogrammet 24 Samhällsvetenskapsprogrammet 32 Teknikprogrammet 32 Summa Falkenbergs gymnasieskola 390 *Under förutsättning att programmet inte fyller sina platser med ordinarie sökande sunderlag sförslag BUN 67, BUN 11, BUN 39, (15)

4 Sammanfattning av ärendet Barn- och utbildningsnämnden fastslår årligen ett första programutbud som gymnasieeleverna kan välja ifrån till årskurs ett. Under våren tas ytterligare beslut där platser och utbud justeras utifrån elevernas val. Ekonomi I förslaget till programutbud har gällande budget beaktats. Även samordningsvinster mellan klasser och program samt olika organisationsmöjligheter vägs in. Utifrån elevernas val görs under våren en fördjupad analys av de ekonomiska konsekvenserna. I denna analys vägs både kortsiktiga och långsiktiga ekonomiska konsekvenser och in i bedömningen av hur antalet platser fördelas mellan programmen. Antalet elever i gymnasieålder minskar i både Falkenberg och landet vilket gör att gymnasieskolor de senaste åren har fått anpassa sina organisationer till de nya mindre elevvolymerna. Antalet elever i årskurs 9 i kommunen är idag ca 430 st. Av dessa brukar 70-75% välja Falkenbergs gymnasieskola. Övervägande Utbudet ger eleverna ett brett spektrum av olika möjligheter och utgår ifrån tidigare års val och vad som är möjligt organisatoriskt och ekonomiskt. Utifrån hur eleverna väljer på våren korrigeras antalet platser. Detta innebär att det initiala antalet platser kan komma att förändras när den slutliga organisationen fastställs. Målet är att så långt det är möjligt möta elevernas önskemål och samtidigt kunna erbjuda en god kvalitet och en budget i balans. et expedieras till: Gymnasieskolans rektorer Planerare gymnasieskolan Verksamhetschef gymnasieskolan Utdragsbestyrkande 4 (15)

5 67 Kvalitetskrav för måltider till barn och elever i förskola, grundskola och gymnasieskola i Falkenbergs kommun. Dnr /60 Barn- och utbildningsnämnden beslutar 1 Att anta de reviderade kvalitetskraven för måltider till barn och elever i förskola, grundskola och gymnasieskola i Falkenbergs kommun sunderlag sförslag Kvalitetskrav för måltider, (reviderad ) Sammanfattning av ärendet Som ett led i att ha en god och likvärdig kvalitet på måltiderna i förskola och skola behövs ett kvalitetsdokument. Här specificeras vilka kvalitetskrav som nämnden har på måltidsverksamheten och vad kost- och städservice ska iaktta vid utförande av verksamheten. Ekonomi Kvalitetsdokumentet kan förverkligas inom budgetram. Övervägande Kvalitetskraven har reviderats utifrån förändringar som gjorts i dels skolans styrdokument, med tillägget att barn och elever ska ha möjlighet att påverka matsedeln utifrån ålder och mognad samt utifrån att de svenska näringsrekommendationerna (SNR) har ersatts av de nordiska näringsrekommendationerna (NNR). I de nordiska näringsrekommendationerna har utrymmet för enkelomättat fett ökat något, energifördelningen har blivit mer flexibel samt det rekommenderade intaget av vitamin D har ökat för barn över två år och vuxna. et expedieras till: Agneta Elofsson, kost- och städservice (inklusive bilaga) Verksamhetschefer för förskola, grundskola och gymnasieskola (inklusive bilaga) Utdragsbestyrkande 5 (15)

6 68 Motion om kartläggning av information, rekrytering och etablering avseende familjedaghem. KS Dnr /63 Barn- och utbildningsnämnden beslutar att lämna följande yttrande till KSAU 1 att kartläggning av information, rekrytering och etablering avseende familjedaghem ingår i förskoleplanen. sunderlag Motion inkommit sförslag Sammanfattning av ärendet Motion har inkommit från Daniel Bernhardt och Georgia Ferris, Kristdemokraterna i Falkenberg, om förslag att kartlägga information, rekrytering och etablering avseende familjedaghem. Bakgrund Familjedaghem är en del av pedagogisk omsorg och kan erbjudas till föräldrar som så önskar, som alternativ till förskola. Ekonomi Kostnaden för en familjedaghemsplats är i stort sett samma som en förskoleplats. Övervägande Familjedaghem är en speciell verksamhet, så tillvida att verksamheten utförs i dagbarnvårdarens eget hem. Arbetet är i detta hänseende inte bara kopplat till dagbarnvårdaren utan till alla boende i hemmet. Flera försök till nyanställning har gjorts, men svårt att få intresserade att söka och ta denna arbetsuppgift. Familjedaghem är en verksamhet som har en minskad efterfrågan från föräldrar i riket och i kommunen. De föräldrar som ansöker om familjedaghem till sitt/sina barn önskar vanligtvis ett speciellt familjedaghem inte familjedaghem generellt. Påtagligt är att föräldrar jämför förskola och familjedaghem. Förskolan har en läroplan att följa, som inte familjedaghemmet har samt att personalen på förskolan är utbildade för sitt uppdrag till skillnad från dagbarnvårdarna. Expedieras till Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdragsbestyrkande 6 (15)

7 69 Medborgarförslag om att införa syskonförtur vid placering i förskola. KS och KS Dnr /63 Barn- och utbildningsnämnden beslutar 1 föreslå bifall till medborgarförslagen att införa syskonförtur vid placering i förskola 2 att införa syskonförtur från och med sunderlag Medborgarförslagen inkommit respektive Sammanfattning av ärendet Medborgarförslag har inkommit från Frida Rosenblom samt Mia Hansson i Falkenberg, om förslag att införa syskonförtur vid placering i förskola, var och en har skrivit ett eget förslag. Bakgrund Familjer med fler barn än ett kan med nuvarande kösystem erbjudas olika förskolor för syskon. Om syskonförtur inrättas innebär det att barnet erhåller sin plats utifrån anmälningsdatum, men också förtur till den förskola där syskon är placerat. Ekonomi Att erbjuda syskonförtur innebär ingen merkostnad. Övervägande Idag finns ingen syskonförtur vid placering i förskola. Syskonförtur kan vara positivt ur flera aspekter: Barnperspektivet, syskonförtur kan innebära trygghet i och med att lokaler och personal är känd genom att barnet varit med när äldre syskon lämnats/hämtats. Familjeperspektivet, plats på samma förskola underlättas genom lämningar/hämtningar Personalperspektivet, familjen är redan känd av personalen och kan minska en del av administration Miljöperspektivet, minskar resandet mellan olika förskolor Utdragsbestyrkande 7 (15)

8 Expedieras till Kommunstyrelsens arbetsutskott Frida Rosenblad Mia Hansson Förskolechefer Områdesassistenter Utdragsbestyrkande 8 (15)

9 70 Beställning av paviljong till Vinbergsskolan. Dnr /64 Barn- och utbildningsnämnden beslutar 1 Att beställa 2 stycken klassrum med tillhörande grupprum i paviljonger till Vinbergsskolan. Detta är som ett komplement till befintliga undervisningslokaler. 2 Att skicka beställningen till Tekniska nämnden för beslut och genomförande. sunderlag sförslag Tjänsteskrivelse Analys av läget kring Vinbergsskolans kapacitet och framtida elevantal, Skrivelse till BUN:s Presidium140923, Åtgärder inför skolstart ht 2015 Vinbergsskolan, Sammanfattning av ärendet Inför läsåret 2015/2016 blir antalet elever i förskoleklassen större än tidigare och skolan klarar inte av att ta emot så många elever i samma årskull. För att kunna ta emot detta antal elever måste skolan få tillgång till två stycken klassrum med tillhörande grupprum. Ringare Gustavs förskola har ej kunnat avvecklas och ge plats för fler elever. Möjligheterna att flytta in Ringare Gustavs förskoleavdelningar i Dals Ängars förskola finns inte inför läsår 2015/2016 då förskolan inte är byggd. Ekonomi Ekonomin kommer att påverkas på så sätt att det blir hyreskostnader för paviljongerna samt att även tillkommer kostnader för att anlägga paviljongen. Det tillkommer även kostnader för att inreda paviljonger samt att anpassa lokalerna till den tänkta verksamheten. Övervägande Förskolan Ringare Gustavs lokaler ligger i en paviljong på Vinbergsskolan. De barn som är födda utgör väldigt stora årskullar. I Tröingebergsområdet har Werners Hage byggts och tänkt typförskola med fyra avdelningar är planerad att byggas upp och det är Dals Ängars förskola. Tilldelningen i detta byggprojekt är stoppad i KS. Konsekvenserna av detta byggstopp är att de paviljonger som nu tillhör förskolan inte kan tas tillbaka av skolan för att möta upp de krav på fler skolplatser som finns i Tröingebergsområdet. Från att ha legat på årskullar på barn som kommit in på Vinbergsskolan, så har antalet elever som börjar skolan kommit upp i 51 till 52 stycken barn vilket inte gör det möjligt att placera alla elever. Det är inte realistiskt eller möjligt att få plats med så stora Utdragsbestyrkande 9 (15)

10 förskoleklasser i de befintliga lokalerna varför det måste fram fler lokaler. För att få till rätt antal lokaler för skolans räkning skulle vi behöva ta tillbaka de utrymmen som idag utgör förskolelokaler. Förskolesituationen är dock så ansträngd att det inte är möjligt att avveckla förskolan som idag har ungefär ett trettiotal barn inskrivna i sin verksamhet. En viktig förutsättning för att kunna frigöra lokalerna är att bygga fler förskolor och där är Dals Ängar att föredra. I väntan på att Dals Ängars förskola blir färdigbyggd så måste Vinbergsskolan placera en paviljong i nära anslutning till skolan för att kunna ta emot nästa års 6-åringar. Det handlar om 2 stycken klassrum med tillhörande grupprum. Möjligheterna att bussa elever har setts över men det kommer inte att ge den önskvärda effekten. et expedieras till: Tekniska nämnden. Utdragsbestyrkande 10 (15)

11 72 Yttrande idrottshall Skogstorpsskolan Dnr /64 Barn- och utbildningsnämnden beslutar att lämna följande yttrande till tekniska nämnden angående utformningen av Skogstorpsskolans idrottshall 1 Lämna denna skrivelse som sitt yttrande till tekniska nämnden angående utformningen av Skogstorpsskolans idrottshall sunderlag sförslag, Sammanfattning av ärendet Den nedbrunna idrotthallen i Skogstorp skall ersättas med en ny idrottshall. I diskussionerna kring återuppbyggnad av hallen har kultur- och fritidsförvaltningen och även skolledningen samt personal på skolan fått ett förslag om att ersätta den nedbrunna hallen med en idrottshall av samma typ som finns uppförd vid Apelskolan i Ullared. Ekonomi En idrottshall av den typ som finns i Ullared är beräknad att kosta cirka 26 miljoner kronor. Detta är ett försäkringsärende vilket innebär att det kommer ske en reglering med utgångspunkt från den nedbrunna idrottshallen. Hur stor denna ersättning blir är ännu inte färdigförhandlad. Övervägande I diskussioner med försäkringsbolaget har kommunen varit oenig kring hur hallen skall återuppbyggas och då överenskommelse inte kommit till stånd har tekniska nämnden övervägt att göra en kontantreglering. Det är ännu inte klart hur stor denna reglering blir men istället för att dra ut en process kring en exakt återuppbyggnad med försäkringsbolaget ställer sig nämnden bakom SBK:s tankar att uppföra en idrottshall som är av samma koncept som idrottshallen i Ullared. Den är byggd och projekterad sedan tidigare och de kostnader som kan tillkomma handlar sannolikt om rivning av nedbrunnen hall. Ullaredshallen är av fullmått vilket innebär att den passar bra för alla typer av idrotter och även kan komma att användas av föreningslivet. En hall av fullmått skulle innebära ökade möjligheter för att använda sig av fler idrottsformer för att uppnå kunskapskraven. En sådan typ av hall är dessutom bättre anpassad efter modern idrott och idrottsundervisning, både vad gäller material och förvaringsutrymmen. Enligt Läroplanen för grundskolan (Lgr 11) beskrivs idrottsämnets bredare syfte: Positiva upplevelser av rörelse och friluftsliv under uppväxtåren har stor betydelse för om vi blir fysiskt aktiva senare i livet. Att ha Utdragsbestyrkande 11 (15)

12 färdigheter i och kunskaper om idrott och hälsa är en tillgång för både individen och samhället. Skogstorpsskolan har även traditionellt sett använt hallen till terminsavslutningar och andra sammankomster vilket ökar betydelsen av att få återuppbygga hallen. Skolan saknar en aula som finns på en del andra stora skolor såsom exempelvis Tånga- och Tullbroskolan och därför är det önskvärt att hallen utformas så att aktiviteter så som samlingar vid teateroch musikuppvisningar, film- och multimediaprojekt, gemensamma föreläsningar, workshops med mera. Detta gör att både skolledning och personal ser det därmed önskvärt att återbygga hallen av samma typ som Ullaredshallen. Vid uppbyggnad av idrottshallen är det vidare önskvärt att det i duschutrymmena/omklädningsrummen upprättas duschbås för att öka den upplevda tryggheten i omklädningsrummen. Då det finns elever som av olika skäl inte vill duscha efter idrotten på grund av upplevd otrygghet är det viktigt att anpassa duschutrymmen efter individuella behov, som gjordes vid återuppbyggnaden av idrottshallen på Tångaskolan. Den nuvarande idrottsundervisningen på Skogstorpsskolan får bedrivas i andra hallar (Morup och Vinberg) vilket innebär stora transportkostnader och även schematekniska bekymmer. Det är tungt för verksamheten att leva i provisorium utan en egen idrottshall. Att återuppbygga idrottshallen är både brådskande och angeläget. et expedieras till: Tekniska nämnden Utdragsbestyrkande 12 (15)

13 73 Delegationsbeslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar 1. Delegationsbeslut enligt nedanstående har kommit barn- och utbildningsnämnden till känna Uppsägningar pga ej betalt barnomsorg, , kvalitetsstrateg (NT) Byte till grundsärskolan från att ha varit integrerad i grundskolan, , rektor Avtal fram till till Yttranden till skolinspektionen till skolskjuts till Likabehandlingsärenden till Utdragsbestyrkande 13 (15)

14 74 Meddelanden Barn- och utbildningsförvaltningen beslutar 1 Meddelanden fram till har delgivits barn- och utbildningsnämnden Utdragsbestyrkande 14 (15)

15 Information Fredrik Jörgensen berättar om utvecklande lärmiljöer och hur undervisningen förändrats. Informerar även om digital yta och utvecklande arbetssätt/lärmiljö. Dan Randelid (rektor Kompetenscentrum) informerar om Kompetenscentrums utveckling och resultat. Hillevi Petterson (förvaltningsekonom) informerar om den ekonomiska uppföljningen för september månad. Martin Lövström informerar om fastigheter och planärenden Maj-Lis Wolfhagen informerar om kontaktcenter som sätter i gång 1 november. Återkoppling och svar på frågor från politiken: - Fråga angående utvecklandet av Skola 2014 på Apelskolan: Kerstin Angel (C ) ger ett nuläge och berättar om den styrgrupp som har formats för de kommande förändringarna. Föräldrar uppmuntras till att kontakta rektorerna på skolan om de har frågor och funderingar. - Om ledamöter väljer att lösa ut sina läsplattor inför årsskiftet kommer de att erbjudas en ny inför nästa mandatperiod. De nya plattorna kommer att leasas. - Frågor angående möjligheter för skolor att söka EU bidrag kan lyftas när Helena Jonsson berättar om internationellt arbete i december. - Förvaltningen återkopplar kring fråga om trygghet i skolornas duschutrymmen. Rektorer är medvetna om att vissa elever känner otrygghet i duschutrymmen. Detta är något man arbetar med både i värdegrundsarbetet men också vad gäller husmodell och liknande. - Förvaltningen återkopplar kring fråga om rutiner vid intag av praktikanter. Förskolecheferna håller på att se över rutiner. - Förvaltningen återkopplar kring fråga om tillbudsrapportering. Rektor ansvarar för tillbudsrapportering. Rapporteringen har underlättats med nytt system KIA. - Förvaltningen återkopplar kring fråga angående barn med diabetes. När ett barn med diabetes börjar i förskola/skola kopplas barndiabetessköterska in från barnmottagningen, då skolhälsovården inte ansvarar för egenvård. Rodret ansvarar för att denna person bjuds in och utbildar personalen som arbetar med barnet. Rutiner på skolan upprättas och ansvariga lärare utses. Utdragsbestyrkande 15 (15)

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2014-10-22 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Eva Christiansson (C) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP)

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Eva Christiansson (C) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-02-26 Sammanträdestid 13.15-16.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Christian Dahlqvist (C) Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Christian Dahlqvist (C) Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2015-06-17 Sammanträdestid 13.00-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2015-03-25 Sammanträdestid 13.15-16.40 Ajournering 14.20-14.50 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice

Läs mer

Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 16:35-16:40. Närvarande

Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 16:35-16:40. Närvarande Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum 2016-11-30 Sammanträdestid 16:35-16:40 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP)

Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2013-04-24 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Åsa Johansson Ordförande... Peter Dygården Justerare... Emily Crowe

Underskrifter Sekreterare... Åsa Johansson Ordförande... Peter Dygården Justerare... Emily Crowe Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-28 Sammanträdestid 08:00 12:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Peter Dygården (S) Tore Holmefalk (C) Lena Engström (L) Sara Grimpe Wernersson

Läs mer

Eva Christiansson (C) Pontus Ericsson (C) Peter Dygården (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP)

Eva Christiansson (C) Pontus Ericsson (C) Peter Dygården (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2013-09-25 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2015-02-25 Sammanträdestid 13.15-16.35 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30 Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Sara Grimpe

Läs mer

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30. Närvarande. Ledamöter

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30. Närvarande. Ledamöter Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Eva Christiansson (C) Gabriella Geertinger (S) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Blerta Mehmedi (S)

Eva Christiansson (C) Gabriella Geertinger (S) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Blerta Mehmedi (S) Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2014-06-18 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 12 Sammanträdesdatum 2016-10-26 Sammanträdestid 13.15 - Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:15 17:30. Närvarande

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:15 17:30. Närvarande Barn- och utbildningsnämnden Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2017-03-22 Sammanträdestid 13:15 17:30 Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kerstin Angel (C), ordförande Sara Grimpe Wernersson (S)

Läs mer

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S)

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S) Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-10 Sammanträdestid 08:00-9:10 Ledamöter Peter Dygården (S) Tore Holmefalk (C) Gabriella Geertinger (S) Anna Andersson (C) Lena Engström

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 62 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS 2015-301 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2012-06-20 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Sara Grimpe

Läs mer

Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:00-14:30

Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:00-14:30 Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2009-01-28 Sammanträdestid 13:00-14:30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande Dahn

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Åsa Hååkman-Felth (s) Ers. Olle Engtröm (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson (C) Ing-Marie

Läs mer

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Eva Christiansson (C) Peter Dygården (S) Karin Lundberg (M) Pontus Ericsson (C) Håkan Jeppsson (MP) Gabriella Geertinger (S)

Eva Christiansson (C) Peter Dygården (S) Karin Lundberg (M) Pontus Ericsson (C) Håkan Jeppsson (MP) Gabriella Geertinger (S) Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2013-03-27 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00-15.50 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson (V) Lenita

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Simon Sjögren (KD) Tjänstgörande ersättare Robin Karlsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Simon Sjögren (KD) Tjänstgörande ersättare Robin Karlsson (FP) Tjänstgörande ersättare 1(11) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ordförande Daniel Markstedt (S) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-06-01 Plats och tid Högskolecentrum hörsalen 13.15-15.50 Beslutande Övriga deltagare Anders Cargerman (L) ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Tommy Karlsson

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Evelina Lilja, sekreterare Christian Persman, grundskolechef. Carin Bengtsson. Utskottet lärande och stöd

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Evelina Lilja, sekreterare Christian Persman, grundskolechef. Carin Bengtsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 14.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 1 (22) Klämmesbo, Stadshuset, Tidaholm, 2011-03-22 kl. 10:30 11.10

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 1 (22) Klämmesbo, Stadshuset, Tidaholm, 2011-03-22 kl. 10:30 11.10 Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 1 (22) Plats och tid Klämmesbo, Stadshuset, Tidaholm, 2011-03-22 kl. 10:30 11.10 Paragrafer 49-58 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Pereric Gustafsson

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-01-19 15 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS 2015-301 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Töcksfors skola, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Allan Spets, V. ordförande (C) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Thord Andersson (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2011-11-30 Sammanträdestid 8.15-16.20 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Carina Werner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10. 2017-05-31 1(11) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-05-31 kl. 11.00 12.20. Paragrafer 82-84, 86-88 Utses att justera Bo-Göran Bihl (SD) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag 2017-06-02

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2014-09-24 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 13:00-17:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Cajsa Branchetti Hallberg (S) Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden, sal C kl. 13.30-18.00 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1/3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-19 Sessionssalen, 2015-02-19 kl. 08:30 16.30. 16-29 Lunch kl. 12:00 13:00. Ajournering gruppmöte 15:30 15.50. Sammanträdet ajourneras 2015-02-19 kl. 16.30 och fortsätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:00, rast klockan 14:50-15:10 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Urban Jernberg S Ann-Sofi Tureson KD

Läs mer

Veronica Almroth (L) Fm Martin Reteike (Mp) Fm Robert Larsson (M) Daniel Peterson (C) Alexander Hutter (S) Fm

Veronica Almroth (L) Fm Martin Reteike (Mp) Fm Robert Larsson (M) Daniel Peterson (C) Alexander Hutter (S) Fm 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Stensbo Friskola 2019-04-08

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 21 februari kl. 13.30 16.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande KD Rune Imberg tjänstgör för Elise Benjaminsson (M) S Jessica Rodén L Niklas

Läs mer

Programutbud Rodengymnasiet årskurs /2021

Programutbud Rodengymnasiet årskurs /2021 Tjänsteutlåtande Ärendenummer/diarienummer: dnr 2019-106 Utbildningsnämnden/Bou Handläggare Jenny Nordström Till Utbildningsnämndens arbetsutskott Titel: Verksamhetschef gymnasieskolan E-post: jenny.nordstrom@norrtalje.se

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott

Utbildningsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 2017-03-07 15 Första sökomgången inför läsåret 2017/18 (UN 2017.014) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2016-05-26 1(12) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset kl. 13:30-15:20 Beslutande Olof Eriksson (S) ordförande Sofia Karlsson (S) ersätter Fredrik Bengtsson (S) Lisa Malm (MP) Klas Häggström

Läs mer

Margaretha von Wachenfeldt

Margaretha von Wachenfeldt Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

Fatmir Muric (S) Blerta Mlinaku (S) Karin Lundberg (M)

Fatmir Muric (S) Blerta Mlinaku (S) Karin Lundberg (M) Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2018-09-19 Sammanträdestid 13:15 17:00 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Kerstin Angel (C) Margareta Warnholtz (M) Peter Dygården (S) Anna Andersson

Läs mer

Utbildningsnämnden (6)

Utbildningsnämnden (6) Utbildningsnämnden 2016-06-08 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 8 juni kl.8.30 10.05 Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Birgitta Nilsson

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Bikupan kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Kristina Eriksson(C) vice ordf. Monika Stasny (S) Anton Håkansson (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) Marcus Dackling (M)

Läs mer

Eva Christiansson (C) Andreas Lundberg (S) Espen Huser (MP)

Eva Christiansson (C) Andreas Lundberg (S) Espen Huser (MP) Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2016-04-07 Sammanträdestid 14:00-17:00 Servicenämnden Närvarande ledamöter Tjänstgörande ersättare Charlotta Jonson (M), ordförande Yen Gunnarsson (S), vice ordförande

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Vallentuna kommun, dnr 2013:915.

Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Vallentuna kommun, dnr 2013:915. BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/5 ENHETSCHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00-17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 14.20-16.40 Beslutande: Jonas Ahlström (M), ordförande Elisabet Stålarm (M) Patrik Ragnar (M) Suzanne Johansson

Läs mer

Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS

Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-03-08 97 Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS 2015-105 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström 1 (15) Plats och tid: ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare ens plats, tid: Justerade paragrafer Underskrifter: Barn- och utbildningskontoret,

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

FALKENBERG. Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum Sammantradestid Narvarande

FALKENBERG. Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum Sammantradestid Narvarande Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum 2014-10-21 Sammantradestid 16.00-16.30 FALKENBERG Kommunfullmaktige Narvarande Ledamdter Stig Agnaker (C) Mari-Louise Wernersson (C) Per Johansson (C) Kerstin Angel (C)

Läs mer

Jessica Hjärtqvist (S), SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl.

Jessica Hjärtqvist (S), SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 1(16) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 13:00 15:35 Beslutande Ledamöter Sebastian Clausson (S), Ordförande Gunnar Sporrong (MP), 1:e vice ordförande Suzanne Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordiska Travmuseét, 16.00 19.15 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08:00-08:45 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 43-2017:5955 Vetlanda kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vetlanda kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Skolinspektionen Beslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

Motion - utebliven betalning av barnomsorgsavgiften ska inte leda till avstängning från förskolan. KS

Motion - utebliven betalning av barnomsorgsavgiften ska inte leda till avstängning från förskolan. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2018-01-09 16 Motion - utebliven betalning av barnomsorgsavgiften ska inte leda till avstängning från förskolan.

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08

Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08 Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.00-15.30 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Bertil Bresell (S) Lena Håkansson (S) Anna-Lena Rehnman

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73 1 (10) Paragrafer 69-73 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 08:30-09:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20

Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20 sid 1 av 14 Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20 Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Charlotta

Läs mer

Motion - utebliven betalning av barnomsorgsavgiften ska inte leda till avstängning från förskolan. KS

Motion - utebliven betalning av barnomsorgsavgiften ska inte leda till avstängning från förskolan. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2018-01-16 3 Motion - utebliven betalning av barnomsorgsavgiften ska inte leda till avstängning från förskolan. KS 2017-352 KF

Läs mer

Christian Dahlqvist (C) Margareta Gustavsson (S) Ragnhild Lundahl (M)

Christian Dahlqvist (C) Margareta Gustavsson (S) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2015-01-28 Sammanträdestid 13.20 15.45 Ajournering 14.25 14.50 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) 14-17 Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Charlotte Woge (M) Thomas Swenson

Läs mer

Plats och tid Kindla sammanträdesrum i Lindesberg, kl 10.00-12.30

Plats och tid Kindla sammanträdesrum i Lindesberg, kl 10.00-12.30 Plats och tid Kindla sammanträdesrum i Lindesberg, kl 10.00-12.30 ande Övriga deltagande Utses att justera Linda Svahn (S) ordf Linda Andersson (S) Anders Persson (C) vice ordförande Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5952 Vetlanda kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Vetlanda kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande vid

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Plats och tid Päronsalen, Stadshuset kl. 13.30-16.55 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Matsalen på Västerskolan, onsdagen den 21 mars 2018, klockan 16.00-17.45 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S9, Mikael Peterson (S) ordförande,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Anna Sech

Underskrifter Sekreterare... Anna Sech Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2016-08-18 Sammanträdestid 14:00-17:00 Servicenämnden Närvarande ledamöter Charlotta Jonson (M), ordförande Yen Gunnarsson (S), vice ordförande Bengt Wernersson (C) Majvor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (19)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (19) 2016-09-29 1(19) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 13:30-16:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa Branchetti Hallberg (S) ersätter Per Arne Andersson (V) Linda

Läs mer

Medborgarförslag om att låta Ängens förskola ha kvar sin kock samt utnyttja kökets kapacitet för matdistribution. (AU 64) KS 2013-399

Medborgarförslag om att låta Ängens förskola ha kvar sin kock samt utnyttja kökets kapacitet för matdistribution. (AU 64) KS 2013-399 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 74 Medborgarförslag om att låta Ängens förskola ha kvar sin kock samt utnyttja kökets kapacitet för matdistribution.

Läs mer

Johan Palmgren (M) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S)

Johan Palmgren (M) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S) Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-24 Sammanträdestid 13:15 14:30 Ledamöter Peter Dygården (S) Gabriella Geertinger (S) Tore Holmefalk (C) Anna Andersson (C) Lena Engström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken kl 11.35-12.15, 14.30-14.50 Mats-Olov Johansson (M), ersättare för Jonas Ahlström (M) Elisabet

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 32-44 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Maria Sjöberg (S), tjänstgörande istället för Cecilia Örnemark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (19)

Sammanträdesprotokoll 1 (19) Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2013-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 12 juni kl. 9.00 13.30 med ajournering kl 11.22 11.53. Bodil Hansen

Läs mer

Ledamöter. Tjänstgörande ersättare. Lennart Johnsson (V) Ersättare. Sven-Olof Lundin (C) Blerta Mlinaku (S) Bengt Sundberg (M) Övriga närvarande

Ledamöter. Tjänstgörande ersättare. Lennart Johnsson (V) Ersättare. Sven-Olof Lundin (C) Blerta Mlinaku (S) Bengt Sundberg (M) Övriga närvarande Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-18 Sammanträdestid 13:15 16:45 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kerstin Angel (C) Margareta Warnholtz (M) Peter Dygården (S) Anna Andersson

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer