Årgång 32 Nr 4 September 2013 FOKUS



Relevanta dokument
Oktober Sumpsk n

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

Oktober 09. Sumpsk n

klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

Norrbottens orienteringsförbunds ungdomsläger 2013 LULEÅ JUNI. I samverkan med Älvsby Folkhögskola

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

JANUARI Hemma igen. den 29 januari Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

Att tänka på inför friidrottstävling

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

Övning 1: Vad är självkänsla?

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM

Program för Våren 2015

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

JUNI Midsommar. den 25 juni 2012

AYYN. Några dagar tidigare

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar!

Den förlorade sonen:

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Kalle Anka längd Cup Upplands äventyr i Sveg

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr Årgång 13

Ta steget! Konfirmation 2014/15

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

Hej! Va kul att just du öppnar den här boken som handlar om mig, MAGGI LUNTAN! Jag vill gärna berätta om några spännande upplevelser. Häng med!

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord...

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/

Kursprogram Golfträning 2014

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Skuttungeposten Nr 3 v

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Spöket i Sala Silvergruva

Thomas i Elvsted Kap 3.

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Arbeta med media i klubben

MOTORBLOCKET OKTOBER

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

Inledning. Övning 1: Frågestund

CYKELKLUBBEN.SE MÖTESPLATSEN FÖR CYKELFANTASTER

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

Motion angående förslag om Terräng-KM

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Nyhetsbrev Markaryds FK, maj 2016

MARS. Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET!

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Av: Martina Gustafsson

Måndag 8/ :05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Våren är här även om det fortfarande finns mer snö i terrängen än vad denna bild visar. Så här såg det ut förra året vid samma tid i Flurheden.

Juniorverksamhet 2016

Det handlar om arbetslivsinriktad rehabilitering. Målet är att du ska kunna försörja dig själv.

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

StjärnfalletOktober 14

Viktigt att ta kontroll över samtalet från början:

Påsklov!

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer.

Instruktioner för dig som ska söka till Mattekollo 2016

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars ( 5)

Sjöbo kommuns. Höstlovsprogram 2013

Nyhetsbrev april Nyhetsbrev april 2016 [1]


Dags att anmäla sig! Information till föräldrar. Frågor. Välkomna önskar lägercheferna. Förälder på lägret. Fästingar

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt:

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Min försvunna lillebror

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna.

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013

April/Maj/Juni/Juli/Augusti

Juniorer Föreläsning på SM-förberedande lägret i Göteborg SM-förberedande läger igöteborg 2013


André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Höstlovsaktiviteter. i Sjöbo oktober 19 oktober

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

Förlossningsberättelse

Till er som föräldrar

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation?

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Träningspaket Sälenfjällen 2014

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Välkommen till ditt nya liv. vecka 13-16

40-årskris helt klart!

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra och Lollo som ska träna sina krångelhänder så de blir hjälparhänder!

kapitel 4 en annan värld

GOLFINSPIRATION Inledning. Släpp kontrollen

Välkommen till din loggbok!

Skriva berättande texter

Transkript:

Årgång 32 Nr 4 September 2013 FOKUS

Jag är orienterare I mitt liv som orienterare har jag fått vara med om mycket. Det har gett mig äventyr, vänner, kondition och nöje. Allt började när mamma träffade Karin Karlsson på sin kockutbildning och min storebror Johan fick följa med Karin till en orienteringstävling och blev intresserad. Sedan fanns det ingen återvändo för familjen, en efter en började de orientera, det var bara lilla jag kvar på fyra år. I början fick jag sitta och vänta medan de andra var ute i skogen och hade roligt... Snart var det min tur att få gå banor med mamma men det dröjde inte länge innan jag började springa själv. Jag insåg ganska snabbt att det här var hur kul som helst. Men det är inte alltid man har kul ute i skogen.. Minns en speciell tävling när jag var 12 år och sprang RA-finalen och jag startade som trea men kom aldrig i mål. Mamma har sagt att hon stod och väntade och väntade men att jag aldrig kom. Jag skulle följa ett öppetfält men hittade aldrig dit och sedan fattade jag ingenting. Tog mig ut på en större grusväg och en bil kom åkandes, de stannade och vevade ner rutan och jag fick se att det var Bosse Månson som satt där. Han försökte visa på kartan vart jag var men jag var alldeles för uppgiven så han fick köra mig helt enkelt. Ibland kan allt bara gå väldigt snett men det är inget som har skrämt bort mig från att ge mig ut i skogen och orientera igen. Så hur hade mitt liv sett ut utan orienteringen? Jag hade inte fått de kompisarna som jag har fått genom orienteringen och alla minnena av alla tränings och tävlingsresor. Nu när min tid i ungdom är slut så får jag se fram emot att springa D18 och känna mig äldre. Om jag blickar framåt några år ser jag mig själv fortfarande som en orienterare som troligtvis något bättre än nu. Jag ser fram emot många år inom orienteringen och förhoppnings framgångar och fler vänner. Tänk om mamma hade gått en kurs med en boulespelare då kanske det hade varit så att jag hade spelat boule istället, då hade jag inte fått några kompisar i min ålder eftersom nästan alla som spelar boule är pensionärer. Inte för att det är något fel på pensionären men man har oftast mer gemensamt med folk i sin egen ålder, inte fått lära känna Linnea, Julia, Emma och många fler. Tack och lov för att jag blev orienterare och tack Karin Karlsson för att du tycker om matlagning. Helena Hagström Medlemsmöte Onsdagen den 2 oktober kl 19.00 i FOK-stugan Några frågor som kommer att tas upp är bl a: Halloween Nightmare Utvärdering av den nya organisationen Resepolicy Stugvärd under sommaren

KLUBBSTUGAN ÖPPETTIDER Tisdagar 18.00 21.00 (mars-oktober) Torsdagar 18.00 21.00 TURORDNING FÖR STUGVÄRDAR 2013 VECKA NAMN TELEFON FLAGGDAGAR 35 Åke Andersson 81441 36 Christer Nelsén 83806 37 Christer Ledel 82979 38 Mikael Lundqvist 53138 39 Mikael Blockgren 42200 40 Christina Henriksson 42081 41 Bror-Erling Svensson 51011 42 Karl-Uno Andersson 51390 43 Anders Johansson 51405 24/10 44 Peter Badenfelt 53467 45 Björn Johansson 43647 6/11 46 Peter Hagström 19390 OBS! Stugvärden har jour hela veckan. Om ni har förhinder den vecka ni är uppsatta som stugvärdar, försök då byta med någon som står efter er på listan. Avgående stugvärd ansvarar för att nyckeln lämnas vidare. I det fall ni vill ha hjälp med flagghissning, kontakta Johan Eliasson, 070-2250171 STUGVÄRDAR Stugvärdarna städar FOK-delen av stugan efter träning: Omklädningsrum, entré, toaletter samt övriga utrymmen. I storstugan och köket återställer du ordningen i det skick som var innan träningen. Städutrustning inkl dammsugare hittar du i städskåpet i kartritningsrummet. UTGIVNINGSSCHEMA NR MANUSSTOPP UTGIVN.DAG 1 27 januari 15 februari 2 27 mars 15 april 3 27 maj 15 juni 4 27 juli 15 augusti 5 27 september 15 oktober 6 27 november 15 december REDAKTIONSRUTA Jonathan Johansson 18084 Matilda Martinsson 16732 Julia Ladefoged 83480 Iréne Andersson, tryckning och distribution. Tel 817 79 Vi i redaktionen vill att samtliga bidrag skickas via mail till fokus@fok.se Reportage av alla slag, t ex från olika tävlingar och träningsläger mottages gärna.

STYRELSEN Ordförande Ingmar Eriksson 154 00 Sekreterare Christina Malmqvist 834 80 Vice ordf. Peter Hagström 193 90 Håkan Hanson 512 57 Sven-Åke Bengtsson 713906 Helena Hagström 193 90 Linnea Kjellsson 972 24 Ekonomiansvarig Mikael Blockgren 422 00 Kassör Ingela Nelsén (ingår ej i styrelsen) 838 06 MEDLEMMAR För närvarande ca 200 st. Medlem blir du lättast genom att skriva ditt namn, personnummer, adress och telefonnummer på en bankgiroblankett och betala in medlemsavgiften. Medlem 150:- (f d passiv medlem) Tävlingsmedlemmar 0-18 år 200:- Tävlingsmedlemmar 19 år> 400:- Familj 800:- (föräldrar + barn under 19 år) Bankgironummer: 174-7955 ANMÄLAN RESOR Du som vill springa en tävling anmäler dig själv på nätet genom att logga in på: https://eventor.orientering.se/login. Login: jfn124! Frågor besvaras av Nelséns tel 83806. Vid utebliven start får du betala hela startavgiften själv. Vid resa till och från tävling/träning skall varje passagerare betala 5:-/mil till föraren. ÖPPEN BANA Du som springer öppen bana och är tävlingsmedlem i klubben, låt arrangören fakturera anmälningsavgiften. KLUBBADRESS Falkenbergs Orienteringsklubb E-mail: info@fok.se c/o Britt-Marie Andersson Stenhuggerivägen 7 Hemsida: www.fok.se 311 38 FALKENBERG KLUBBLOKAL FOK-stugan på Slätten, tel 80653. Nyckel finns hos samtliga i styrelsen, samt hos Johan Eliasson, tel 070-2250171 och Nelséns, tel 83806. KLUBBDRÄKT Finns att köpa i klubbstugan. Prata med Christina Henriksson, tel 42081 eller maila christna.henriksson@edu.falkenberg.se KLUBBTIDNING TÄVLINGAR KARTOR FOKUS kommer ut 6 gånger per år. Laxträffen 24 mars, Salomon Trail Tour 12- maj och Hallands 3-dagars 12-14 juli. FOK har följande kartor: Falkberget (rev 2012) Omfattar de tidigare kartorna: Alered, Ry, Sjöred och Knobesholm. Skrea bas (rev 2010 mindre områden rev 2012) omfattande kartorna Skrea Öst, Netas Berg, Grimsholmen, Vallarna (rev 2012) FOK-stugan och Hertingskolan. Söderskolan (rev 2012). Ljungbyskolan (rev 2008). Årstadskolan (rev 2009). Tröingeberg (rev 2009). Himmelskull (rev 2008). Sandladan (ny karta påbörjad 2005). Lunnabol- Åsebol (rev 2011). Kartan disponeras av OK Gläntan och FOK. Skogstorp (rev 2006)

Träningar för FOK:are med flera hösten 2013 3/9 Nyårsåsen HOK 18:00 5/9 Oskarström OOK 18:00 10/9 Netas Berg M.K FOK 17:45 sprint Samling Netas 12/9 Marbäck HOK 18:00 17/9 25-mannarace B.J FOK samling 17:45 start 18:00 19/9 Simlångsdalen SIF 18:00 24/9 25-mannarace R.A FOK samling 17:45 start 18:00 26/9 City-OL HOK tävling 18:00 1/10 Rävjaktscombo G.S FOK samling 17:45 start 18:00 3/10 Kaneberg HOK 18:00 8/10 25mannarace R.E FOK samling 17:45 start 18:00 10/10 Fri löpträning FOK-stugan För FOKs arrangemang gäller att samling sker vid FOK-stugan om inget annat anges. För övriga klubbars arrangemang så titta gärna på Halmstad Oks hemsida för närmare info. Samåk gärna och meddela även om du tänker köra via gästboken så kanske fler vill och kan följa med! Givetvis meddelar du arrangören att Du vill springa! Följande är aktuella som arrangörer av 25-mannarace! 17/9 Björn Johansson 24/9 Ronny Andersson 1/10 Göran Svensson 8/10 Rune Eliasson och Monica Wass Perioden 15/10 tom den31/10 har vi inga planer på att ha organiserad träning utan det klubben erbjuder är löpträning från klubbstugan tisdagar och torsdagar. Efter säsongsavslutningen kommer vi att behöva ett antal hugade arrangörer av Nattcupen. Är Du sugen så meddela träningssamordnarna i träningsrådet: Träningsrådet är: telnr Mikael Karlsson 15785 Christer Håkansson 0812092421 Göran Svensson 0705147675 Tomas Andersson 711213 Karl-Uno Andersson 51390 Och tänk som så att om JAG arrangerar en träning åt 30 intresserade medlemmar så kan jag gå på 29 träningar utan att fundera på något annat än att träna. Tillsammans hjälps vi åt och ALLA KAN!

O-ringen 2013 i Boden, måndagen den 22 juli, etapp 2 För övriga FOK:are var etapp två en långdistans men för mig, och övriga i seniorelitklassen, väntade veckans (och årets?) roligaste etapp nämligen elitsprinten. Övriga FOK:are hann således komma tillbaks till förläggningen innan det var dags för min sprintstart. I år hade arrangörerna nämligen valt att lägga sprinten på en vanlig etappdag för övriga vilket gjorde att man sedan hade vilodag tillsammans med klubben, bra initiativ! Jag fick äran att springa elitsprinten även förra året i Halmstad, då på "hemmaplan", och det minnet har jag levt på länge. För det är något särskilt att springa sprint bland så mycket folk. Du hör folk som hejar och ropar ditt namn samtidigt som du inte hör det, utan är helt fokuserad på ditt lopp. Det kräver extra fokus från dig och en förmåga att stänga av yttre faktorer för att du ska förbli i din "orienteringsbubbla". För att löparna ska komma i rätt stämning och ha möjlighet att psyka varandra sätts de därför i karantän i en ishall i två timmar (kan också vara för att arrangörerna ska ha tid att sätta ut kontroller, men det låter jag vara osagt). I en ishall (utan is) finns det inte så mycket att göra mer än att tjöta med känningar/konkurrenter, spana in andras skoval och titta på klockans visare som sakta smyger sig fram. När din start är inom räckhåll snöras skorna på och du ger dig iväg för att försöka väcka kroppen till liv och redo för start. En dörr hade öppnats i ena änden av ishallen och utanför fick vi se dagsljuset igen och där hade vi även möjlighet att värma upp på en inhägnad cirkulär asfaltsyta. Där sprang vi varv efter varv likt travhästar i en paddock, måste ha varit en syn. Så blev det dags för start. Rampstart inne på idrottsplatsen. När jag klev upp på rampen kände jag inte av press det minsta (för ovanlighetens skull), jag kände bara att det skulle bli så j*vla kul! Starten gick och jag spurtade iväg mot startpunkten och banans första kontroll. Ute på banan var det precis som jag hoppades en massa folk som hejade. Jag orienterade enligt plan och kände att jag hade en bra framförhållning hela banan (undantag en sträcka). Sprintbanan i sig var kanske inte så spännande, snarare tråkig och bestod till störst del av bara ren löpning. Saknade lite de kluriga sprintsträckorna. In på löparbanorna kom jag således med mjölksyra upp till öronen och kunde konstatera att jag även denna dag hade löpare bakom mig i resultatlistan. Efter målgång träffade jag även en klasskompis (icke-orienterare) som kommit dit för att heja på mig som tyckte det var ett grymt arrangemang. Alltså verkade det ha varit lika kul att titta på sprinten som att springa den. Återigen ett härligt elitsprintsminne som jag kan leva på. Förhoppningsvis får jag (och fler av er som läser) chansen fler gånger. Efter nedjogg och dusch bar det av till en pizzeria in da city of Boden där klubben firade att två etapper av fem nu var avklarade. Frida

Det var tisdag. Det var vilodag. Och den var efterlängtad. Två dagar bland sten, blåbärsris och branta backar kändes av i våra springben. Dagen började, som vilken annan dag som helst, med frukost. Fil, macka och ägg, det gällde att ladda med protein även denna dag, då kanske den mest prestigefyllda tävlingen skulle avgöras. Nämligen Falkenbergs 5-kamp. Den påbörjades dock inte förrän efter dagens andra måltid, så under förmiddagen hade vi tid över för uppladdning som bestod av godisätande och sängvilande om jag inte minns helt fel Eftermiddagen kom och vi delades in i lag om fyra. Första tävlingen bestod av avståndsbedömning, med en bindel för ögonen skulle vi gå de 22 meterna fram mot en vägg. Närmast väggen vann, men gick man för långt, riskerade man, inte bara att knäcka näsan mot den gula stenväggen, utan även att förlora. Det fanns många stilar, framförallt bör väl Rasmus smygande steg nämnas Även i andra tävlingen var det bindel för ögonen som gällde. Den här gången skulle varje lagmedlem memorera en sträcka av banan som vi sedan på snabbast tid skulle ta oss igenom. Snyggast stil här hade Danne, armar uppåt sträck under halva banan, men kanske framförallt då han under en lång tid kände in sista säkra i form av en husknut. I tredje grenen slapp vi ögonbindel, tur det (eller var det kanske synd, hade blivit väldigt spännande annars )! Här skulle vi nämligen kasta ett rått ägg mellan oss och den som klarade av längst avstånd vann den här kampen. Ingen blev dock kladdig, vilket kan ses som en besvikelse. Fjärde kampen var den klassiska Irländsk julafton. För er som inte vet så är det en stafett där du springer en liten sträcka fram till en meterlång pinne. Den håller du sedan mot pannan samtidigt som andra änden av pinnen är i marken och så snurrar du 10 varv för att sedan springa tillbaka till ditt lag och växla över till nästa man. Dock är det inte så lätt att springa den korta vägen tillbaka då det känns som att hela världen snurrar i otakt. Om ni inte tror mig så kan ni fråga Lennart och Henke, de hade nämligen vissa svårigheter med tillbakavägen Femte och avslutande kampen bestod av en militärhinderbana, snabbast i mål gällde! Och på den kan jag ju inte annat än att hylla mitt egna lag, Danne, Baden och Åse (en av Skåneslättarna som bodde i vårt logement), där var vi grymma! Dagen avslutades senare för några av oss nere vid Lunkan och Dannes tält med en bouleturnering. Det hanns även med en sväng på O-ringentorget och i den stora godisaffären, mums! Kvällen kom och vi begav oss, trötta och nöjda, efter en rolig vilodag till sängs. Tack Frida och Johan för en riktigt rolig 5-kamp och tack alla andra för en grym vecka!! Och skulle ni nu vilja se Rasmus smygande steg eller Lennarts fantastiska bakåtvurpa, finns allts såklart fångat på film! Bara kika in på Falkenbergs OKs egna facebooksida så hittar ni filmen om vilodagen! //Johanna

SM Under hösten kommer tre SM tävlingar att avgöras i närheten av Göteborg. Lång-SM 21-22 september Medel-SM 27-28 september Stafett-SM 29 september Falkenbergs OK är väl representerade på alla tävlingarna. Lång-SM Tävlingen avgörs vid Älvängen en bit norr om Göteborg. Här är följande löpare anmälda: Frida A, Mikael L och Matilda M. Det är kval på lördagen och de bästa där går sedan till A-final på söndagen. De som inte lyckas gå till A-final får ändå springa B, C eller D-final som avgörs innan A-finalerna. Medel-SM Den här tävlingen går i Sandsjöbacka mellan Kungsbacka och Göteborg. Följande löpare kommer att springa där: Frida A, Mikael L, Matilda M, Johanna H och Sofie S. Precis som på Lång-SM är det först kval på fredagen och sedan finaler på lördagen. Stafett-SM Stafetten avgörs strax norr om Kungälv. FOK kommer att ha två lag på startlinjen. De preliminära lagen ser ut så här: H21 1. Lennart Bengtsson 2. Mikael Lundqvist 3. Jacob Vikström D21 1. Frida Andersson 2. Sofie Söderblom 3. Matilda Martinsson Följ tävlingarna: För de som inte vill upp och heja fram löparna går det bra att följa tävlingarna på den här sidan: www.sm2013.se Det går även en publiktävling i samband med finalerna på medel-sm. Där man först kan springa själv och sedan följa finalerna.

Smålandskavlen 26-27 oktober I år går Smålandskavlen i Oskarshamn vilken brukar betyda riktig drömterräng! Banlängder: H21: 1. 10,0km (natt) 2. 10,0km (natt) 3. 8,0km 4. 11,0km 5. 13,5km D21: 1. 6,5km (natt) 2. 5,0km 3. 6,5km 4. 8,5km Resan: Vi åker troligtvis från Falkenberg någon gång efter lunch på lördagen och är hemma på söndag kväll. Boende: På hårt underlag i en skola. Mat: Vi får frukost på skolan. Övrig mat får man ta med sig själv. Annars finns det mycket mat att köpa på arenan. Anmälan: På hemsidan senast den 7:e oktober Info: För mer info och banlängder i övriga klasser: http://www.smalandskavlen.nu/ Frågor: Kontakta Henrik!