Lathund för projektbidrag Svenska FN-förbundets projektbidrag till FN-föreningar och FN-distrikt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lathund för projektbidrag Svenska FN-förbundets projektbidrag till FN-föreningar och FN-distrikt"

Transkript

1 Lathund för projektbidrag Svenska FN-förbundets projektbidrag till FN-föreningar och FN-distrikt INNEHÅLL 1. Att vara aktiv i en styrelse 2. Instruktioner till bidragsansökan 3. Instruktioner för bidragsredovisning Att vara aktiv i en styrelse Ett fungerande styrelsearbete är ryggraden för en FN-förening och ett FN-distrikt. En fungerande styrelse är inget självändamål utan ett medel att nå mål. För att det ska bli så behöver styrelsens nyckelposter ordförande, kassör och sekreterare, fungera bra. Det handlar om att vara föreningens ansikte utåt, att ekonomin sköts väl och att beslutsprotokoll förs och finns tillgängliga. Andra i styrelsen kan göra lika viktiga insatser för föreningen, men dessa tre roller har huvudansvaret för att skapa förutsättningar för stabilitet och kontinuitet i föreningen. Den största tillgången för en styrelse är medlemmarnas intresse och engagemang. Viktiga verktyg för att kanalisera medlemmarnas intresse och engagemang är den egna planeringen av verksamheten och verksamhetsberättelsen. Vägledande för inriktningen av en egen verksamhetsplan kan vara såväl enskilda medlemmars intressen som Svenska FN-förbundets måldokument. Utifrån den lokala verksamhetsplanen planerar FN-föreningen sin finansiering och håller då också samman mål och resurser. I sin verksamhetsberättelse berättar man vad man gjort och utvärderar också det verksamhetsår som gått. På så vis blir FN-föreningens verksamhetsplan och verksamhetsberättelse effektiva styrinstrument för att ge erfarenheter och kontinuitet i arbetet. Kassörens roll Det är viktigt att styrelsen lever upp till kravet på en väl hanterad ekonomi. Ordföranden ska tillsammans med kassören ansvara för att skatteregler och annan lagstiftning efterlevs. Föreningens kassör har åtagit sig att i samråd med övriga styrelseledamöter ansvara för och förvalta föreningens ekonomi. Detta innefattar bland annat att handha och ansvara för föreningens bokföring, se till att revision blir utförd före årsmötet, betala räkningar i tid, förvara kvitton säkert och inför styrelsen ge besked om föreningens ekonomi. Det är även kassörens roll att se till att anslag och bidrag blir sökta och redovisade.

2 Instruktioner för bidragsansökan Svenska FN-förbundet har under senare år avsatt pengar som FN-föreningar och FN-distrikt kan söka för att stärka den lokala rörelsen genom bättre och utökad verksamhet och fler spännande projekt. I början av varje år skickas information ut om aktuella bidrag. Här följer generella instruktioner för bidragsansökan. Observera dock att delar kan skilja sig åt från bidrag till bidrag, såsom målgrupp och ändamålskrav. För att genomföra ett projekt behöver man på förhand bestämma vad man vill uppnå, vilka resurser som krävs, vilka arbetsformer som ska användas samt hur man ska avgöra om man har lyckats eller inte. Den tid som läggs på noggrann planering får man igen senare i form av färre överraskningar och mindre arbete med att korrigera misstag. Ansökan är del av en större helhet (FN-förbundets verksamhet och prioriteringar) med övergripande mål. Det är därför viktigt att ditt projekt passar in i denna helhet och bidrar till denna. Medlemsrekrytering uppmuntras. Det är viktigt att någon är utsedd till projektledare och kontaktperson från styrelsen och har det övergripande ansvaret för projektet. Tveka inte inför att kontakta FN-förbundets kansli om ni har frågor angående bidragsansökan. Lycka till! Kriterier för grundbidrag FN-förbundet erbjuder flera olika bidrag till FN-föreningar och FN-distrikt. Det grundläggande bidraget heter grundbidrag och är per år för FN-föreningar och per år för FN-distrikt. Grundbidraget syftar till att stärka FN-föreningarnas och FN-distriktens ekonomi. Det behövs inte någon motivering eller särskild ansökan för att erhålla detta bidrag. Det enda FN-föreningen/FN-distriktet behöver göra är att sända FNförbundets organisationssekreterare följande handlingar: 1. Fjolårets verksamhetsberättelse antagen av årsmötet 2. Justerat årsmötesprotokoll 3. Fullständigt ifylld blankett med bland annat kontaktuppgifter till den aktuella styrelsen och föreningens plusgiro/bankgiro-uppgifter Kriterier för årligt projektbidrag Årligt projektbidrag går enbart att söka en gång per år, senast den 1 maj. Besked om ansökan beviljats lämnas senast 31 maj. Efter att bidraget beviljats måste FN-föreningen/FN-distriktet själva rekvirera bidraget genom att skicka en e-post om detta till organisationssekreteraren. För att årligt projektbidraget ska kunna beviljas måste följande kriterier vara uppfyllda: 1. Förra årets bidrag från FN-förbundet (oavsett vilket) ska vara avrapporterat 2. Fjolårets verksamhetsberättelse antagen av årsmötet ska vara inskickad 3. Justerat årsmötesprotokoll ska vara inskickat 4. Om årligt projektbidrag beviljats måste det därefter rekvireras från FN-förbundet senast den 30 november.

3 Kriterier för andra bidrag Svenska FN-förbundet beviljar även andra bidrag. UNgt projektbidrag kan sökas av medlemmar upp till 26 år. Det finns även öronmärkta kampanjbidrag att söka i samband olika kampanjer FN-förbundet bedriver. Vilka dessa är varierar från år till år. För att bidrag ska kunna beviljas måste följande kriterier vara uppfyllda: 1. Förra årets bidrag från FN-förbundet (oavsett vilket) ska vara avrapporterat 2. Fjolårets verksamhetsberättelse antagen av årsmötet ska vara inskickad 3. Justerat årsmötesprotokoll ska vara inskickat 4. Särskilda kriterier för aktuellt bidrag ska uppfyllas, såsom för bidraget relevant målgrupp och ändamål. Se respektive bidragsansökan. Att skriva en bidragsansökan Nedan finner ni sådant som ska ingå i en bidragsansökan till FN-förbundet. Projektidé En projektidé är en kortfattad beskrivning av ert projekt. Ange huvuddragen i projektet, hur idén har uppstått samt hur den passar med syftet för projektbidrag. Varför? Här anges en förklaring till varför det är viktigt att projektet genomförs och för vems skull det görs. Det är viktigt att ni i er ansökan tydligt beskriver på vilket sätt projektet kan stärka FNföreningen/FN-distriktet och era medlemmar samt hur ni avser att ta tillvara projektets resultat. Vad? Här beskrivs vad som ska göras. Vilka är målen? Vilka förändringar ska projektet resultera i? Målen bör vara så få som möjligt och formuleras som korta satser som talar om hur situationen beräknas se ut efter projektet. Formulera dem konkret och tänk på att det ska gå att avgöra om målen uppnåtts eller inte i efterhand, dvs. undvik vaga eller alltför omfattande mål. Det är bättre att göra lite men bra än att göra mycket som blir halvdant. Det är lätt att blanda ihop aktiviteter och mål. En aktivitet är alltid ett medel för att uppnå någonting de är inte mål i sig själva. Att genomföra en uppsatstävling på temat millenniemålen är en aktivitet som syftar till målet 40 ungdomar vet mera om millenniemålen. Ett annat exempel på mål är: FN-föreningen har 10 nya medlemmar. Relevans För att en ansökan ska beviljas ska den vara relevant för FN-förbundets verksamhet. Ansökan är del av en större helhet (FN-förbundets verksamhet och prioriteringar) med övergripande mål. Det är därför viktigt att ansökan passar in i denna helhet och bidrar till denna. Tänk på att projektet ska stärka FN-föreningen/FN-distriktet. Väv därför alltid in moment av medlemsvård och/eller medlemsvärvning. Bidrag kan inte sökas för att avlöna person, för utlandsresor till och från Sverige varken för medlemmar eller inbjudna gäster, för löpande verksamhet i FN-förbundet/FN-distriktet eller för projekt i vilka FN-föreningen/FN-distriktet inte medverkar som genomförare.

4 Projektbidrag från FN-förbundet kan utgöra hela finansieringen för projektet eller vara en delfinansiering av projekt som får medel från flera insatser. Beviljat bidrag får endast användas till de ändamål som beskrivits i ansökan. Hur och när? Beskriv på vilket sätt resultaten ska uppnås. Vilka aktiviteter ska genomföras? När beräknas projektet starta och sluta? Vilka kommer att delta från FN-föreningen? Kommer ni att samarbeta med någon annan partner? När beräknar ni att återrapportera till FN-förbundet? Det är viktigt att alla aktiviteter leder till att målen nås. Gå igenom samtliga aktiviteter och fundera över om de leder till att något av målen nås. Om inte kan de troligen tas bort. Fundera också på om det finns alternativt sätt att nå målet som är billigare eller enklare innan du slutligen bestämmer vilka aktiviteter som ska vara med i projektet. På det sättet blir ert arbete effektivare. Fundera också över om ert projekt kommer att ha någon negativ påverkan på miljön och om det går att minska denna påverkan (till exempel tåg istället för bil, rättvise- och miljömärkta varor). Planera alltid in ett moment av utvärdering i ditt projekt för att underlätta lärandeprocessen och rapportering. Det kan till exempel ske genom en enkät eller intervjuer bland deltagare. Kom ihåg att spara dokumentation som kan användas för att styrka vad som gjorts och vad som uppnåtts. Målgrupp Beskriv målgruppen för projektet (vilka och hur många). Observera att ett bidrag redan kan vara bundet till särskilda målgrupper. Se respektive ansökan. Målgruppen är de människor som direkt berörs av projektet och som genom projektet förhoppningsvis kommer att få sin situation delvis förändrad (de har fått mera kunskap om något eller börjat engagera sig för någon fråga etc.). Budget Gör en lista över planerade utgifter och inkomster. Följande budgetposter kan till exempel användas: material, utskick, arvode föreläsare, lokalhyra, transporter, kopiering, dokumentation och logi. Din projektbudget bör vara aktivitetsbaserad. Använd uppställningen som följer för inspiration.

5 Huvudaktivitet Budgetpost Summa Huvudaktivitet 1 ex. seminarium Kost/logi Arvode föreläsare Reseersättningar Lokalhyra Material Totalt huvudaktivitet 1 Huvudaktivitet 2 ex. nätverksmöten Arvode föreläsare Reseersättningar Lokalhyra Material Totalt huvudaktivitet 2 Huvudaktivitet 3 ex. handledarutbildning Marknadsföring Kost/logi Arvode föreläsare Reseersättningar Lokalhyra Material Totalt huvudaktivitet 3 TOTAL BUDGET Totalt belopp sökt från FN-förbundet: Totalt belopp sökt från andra finansiärer för detta projekt (om ni sökt sådant): Bakgrundsuppgifter FN-förening: FN-föreningens kontonummer (bidrag betalas endast ut till kontonummer som tillhör er FNförening/FN-distrikt): Kontaktperson i styrelsen: Funktion: Projektansvarig: Adress: Postnummer, ort: Underskrift kontaktperson i styrelsen, datum: Underskrift projektansvarig, datum:

6 Instruktioner för bidragsredovisning Vad har gjorts? Beskriv projektet kortfattat. Vilka aktiviteter har genomförts? När genomfördes de? Vilka är resultaten från projektet? Beskriv resultaten från projektet. Vilka var målen? Har målen uppnåtts till fullo? Vilken förändring har projektet lett till? Hur många och vilka har deltagit som arrangörer i projektet? Hur många och vilka har deltagit som målgrupp/mottagare? Har du gjort någon utvärdering bland deltagarna? Bifoga gärna dokumentation: foton, filmer, enkäter, protokoll, hemsida, nyhetsartiklar etc. Ett tips är att som en sista aktivitet i projektet samla alla som varit med i genomförandet och någon representant för målgruppen och diskutera vad som gått bra och vad som skulle kunna förbättras i genomförandet samt i vilken mån målen har uppnåtts. Exempel på frågor som kan användas för reflektion över vad som uppnåtts är: - Vad har målgruppen lärt sig? - Hur använder målgruppen det de lärt sig? - Finns det några tecken på förändringar i beteenden hos målgruppen? - Har projektet lett till någon förändring inom FN-föreningen? - Vilka tecken finns på dessa förändringar? Om målen inte uppnåtts till fullo förklara varför Vilken förklaring finns till att målen inte uppnåddes? Var målen för högt satta? Har något oförutsett inträffat? Hur hade detta kunnat undvikas? Lärande Vad lyckades bäst och vad skulle ni göra annorlunda om ni skulle göra om projektet? Vilka erfarenheter har ni gjort som andra FN-föreningar skulle kunna ha nytta av? Övrigt Här har ni möjlighet att skriva om sådant som ni tycker är viktigt men som inte ryms under de andra rubrikerna. Ekonomisk redovisning Här redovisar ni det ekonomiska utfallet i projektet. Börja med att fylla i budgeten, dvs. summan projektet blivit beviljat från FN-förbundet uppdelat på huvudaktiviteter (ytterligare detaljbudget är inte nödvändig). Därefter anger du utfallet, dvs. de kostnader projektet verkligen fick uppdelat i huvudaktiviteterna. Om det är betydande skillnader mellan det beviljade beloppet och era faktiska kostnader måste detta kommenteras och en förklaring till det inträffade anges. Kvitton på alla utlägg ska kunna uppvisas vid begäran och ska sparas av er i fem år.

7 Om den ekonomiska redovisningen lämnas i ett separat dokument är det viktigt att även denna skrivs under av kontaktperson i styrelsen samt projektansvarig. Tabellen nedan kan användas som inspiration. Budgetposter Seminarium Nätverksmöten Handledarutbildning TOTALT Beviljat belopp Faktiska kostnader Avvikelse Kommentar Bakgrundsuppgifter FN-förening: FN-föreningens kontonummer (bidraget kan endast betalas ut till kontonummer som tillhör er FN-förening/FN-distrikt): Kontaktperson i styrelsen: Funktion: Projektansvarig: Adress: Postnummer, ort: Underskrift kontaktperson i styrelsen, datum: Underskrift projektansvarig, datum:

Välkomna att söka bidrag från Svenska FN förbundet 2012

Välkomna att söka bidrag från Svenska FN förbundet 2012 Välkomna att söka bidrag från Svenska FN förbundet 2012 Kära FN vänner, Glädjande kom det förra året in fler ansökningar om projektbidrag från FN föreningar och FN distrikt än någonsin tidigare. Det visar

Läs mer

Guide till slutrapport

Guide till slutrapport Guide till slutrapport Tips inför projektets avslut www.lansstyrelsen.se/skane Projektstödet inom landsbygdsprogrammet syftar till att stärka utvecklingen och konkurrenskraften på den skånska landsbygden

Läs mer

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar HANDBOK för ungdomsansvariga i FN-föreningar Svenska FN-förbundet Box 151 15 104 65 Stockholm Tel: 08-462 25 40 Fax: 08-641 88 76 E-post: info@fn.se webb: www.fn.se Svenska FN-förbundet, september 2011

Läs mer

Förhandsvisning webblankett

Förhandsvisning webblankett Dokumentbeteckning 2015-10-27 1(20) Regler och behörighet Statsbidrag Förhandsvisning webblankett Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2016 och 2017 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit

Läs mer

Ersättning vid utbildningar

Ersättning vid utbildningar Ersättning vid utbildningar Som medlem i SRS har er station möjlighet att ge esrättning att kunna skicka era medlemmar på utbildningar av relevans för studentradioverksamhet. Nedan finner ni ett exempel

Läs mer

Ersättning för reportageresa

Ersättning för reportageresa Ersättning för reportageresa Som medlem i SRS har er station möjlighet att ge resebidrag för att kunna göra roliga reportage utanför er egen stad. Nedan finner ni ett exempel på en blankett att fylla i

Läs mer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets regionkassörer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets regionkassörer Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets regionkassörer Senast uppdaterad: 2015-01- 21 Svenska Celiakiungdomsförbundet Norr Mälarstrand 24 112 20 Stockholm Tel: 08-562 788 07 info@scuf.se www.scuf.se

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för Regional utveckling Ansökan utvecklingsmedel

Koncernkontoret Avdelningen för Regional utveckling Ansökan utvecklingsmedel Koncernkontoret Ansökan utvecklingsmedel Pia Sandell Processledare Skånes färdplan för biogas 044-309 32 92 Pia.ac.sandell@skane.se 1 (1) Instruktion För sökande till Region Skånes utvecklingsmedel inom

Läs mer

Ersättning för reportageresa

Ersättning för reportageresa Ersättning för reportageresa Som medlem i SRS har er station möjlighet att ge resebidrag för att kunna göra roliga reportage utanför er egen stad. Nedan finner ni ett exempel på en blankett att fylla i

Läs mer

Ansökningsblankett Insamlingsfond till förmån för personer med stamning

Ansökningsblankett Insamlingsfond till förmån för personer med stamning Ansökningsblankett Insamlingsfond till förmån för personer med stamning Namn: Personnummer: Adress: Postnummer och ort: Epost: Telefon: Mobil: Medlem i stamningsförening: Postgiro/Bankgiro/Kontonummer

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Annan utvecklingsinsats

Annan utvecklingsinsats ANSÖKAN SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Utvecklingsstöd Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson

Läs mer

Samtliga uppgifter på blanketterna måste vara ifyllda. Alternativt kan ansökan kompletteras muntligt.

Samtliga uppgifter på blanketterna måste vara ifyllda. Alternativt kan ansökan kompletteras muntligt. Ansökan om bidrag för handikappföreningar Anvisningar Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för handikappföreningar. Redogör för den planerade verksamheten så att beskrivningen kan förstås av den

Läs mer

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning.

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning. Ansökan om bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning Anvisningar Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med

Läs mer

Projektansökan Rädda Barnen Helsingborg Sidan 1 av 9

Projektansökan Rädda Barnen Helsingborg Sidan 1 av 9 Projektansökan Rädda Barnen Helsingborg Sidan 1 av 9 Rädda Barnens lokalförening i Helsingborg avsätter varje år pengar som är öronmärkta för lokala projekt som alla i Helsingborgsområdet har möjlighet

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

INSTRUKTIONER: Nej. Om ja, vilket år? FREDSMILJONEN. Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 20 sidor.

INSTRUKTIONER: Nej. Om ja, vilket år? FREDSMILJONEN. Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 20 sidor. FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd internationellt utvecklingssamarbete Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska utföras i enlighet

Läs mer

Vara en träffpunkt: ange öppettider och beräknat genomsnittligt antal besökare/ öppethållandetillfällen.

Vara en träffpunkt: ange öppettider och beräknat genomsnittligt antal besökare/ öppethållandetillfällen. OMSORGSNÄMNDEN Ansökan om bidrag för sociala föreningar 2017 Anvisningar Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för sociala föreningar. Redogör för den planerade verksamheten så att beskrivningen

Läs mer

Redovisning av ungdomsinitiativ

Redovisning av ungdomsinitiativ Redovisning av ungdomsinitiativ Tack för ditt initiativ! När du genomför en idé med bidrag från kommunen, så hjälper du oss att göra Nordanstig bättre, både för dig själv och för andra. Nu är vi väldigt

Läs mer

Ansökan om äldrenämndens bidrag till föreningar 2020

Ansökan om äldrenämndens bidrag till föreningar 2020 Sida 1 (7) Ansökan om äldrenämndens bidrag till föreningar 2020 Läs anvisningarna på sista sidan innan du fyller i blanketten. Sökande förening/organisation Föreningens/organisationens namn Organisationsnummer

Läs mer

PROJEKTSKOLA 1 STARTA ETT PROJEKT

PROJEKTSKOLA 1 STARTA ETT PROJEKT PROJEKTSKOLA I ett projekt har du möjlighet att pröva på det okända och spännande. Du får både lyckas och misslyckas. Det viktiga är att du av utvärdering och uppföljning lär dig av misstagen. Du kan då

Läs mer

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för föreningar och organisationer.

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för föreningar och organisationer. Ansökan om äldrenämndens bidrag till föreningar 2019 Anvisningar Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för föreningar och organisationer. Redogör för den planerade verksamheten så att beskrivningen

Läs mer

Ansökan föreningsbidrag - Unga leder unga

Ansökan föreningsbidrag - Unga leder unga Sida 1 av 8 Ansökan föreningsbidrag - Unga leder unga * Obligatoriska fält 1 Om föreningen 1.1 Vi har tagit del av den gemensamma värdegrunden och förbinder oss att bedriva verksamheten i enlighet med

Läs mer

Hos omsorgsnämnden kan du söka bidrag för verksamhetsområdena stöd och service för funktionsnedsatta och socialpsykiatri.

Hos omsorgsnämnden kan du söka bidrag för verksamhetsområdena stöd och service för funktionsnedsatta och socialpsykiatri. OMSORGSNÄMNDEN Ansökan om bidrag för sociala föreningar 2019 Anvisningar Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för sociala föreningar. Hos omsorgsnämnden kan du söka bidrag för verksamhetsområdena

Läs mer

Att söka pengar från Verksamhetsutvecklingsfonden hur gör man?

Att söka pengar från Verksamhetsutvecklingsfonden hur gör man? Att söka pengar från Verksamhetsutvecklingsfonden hur gör man? Nya regler för verksamhetsutvecklingsfonden från och med 1:e januari 2008. SSUs förbundskongress i augusti 2007 beslutade om en ny inriktning

Läs mer

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS HANDBOK för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS Världen angår oss Centerkvinnornas fond Världen angår oss (VAO) är fonden för Centerkvinnornas medlemmar som vill jobba för en

Läs mer

Ansökan om folkhälsomedel från folkhälsorådet

Ansökan om folkhälsomedel från folkhälsorådet Kommunledningsförvaltningen Kommunchef Diarienummer: 2015/295 Fastställd: 2015-10-08 Reviderad: RUTIN Ansökan om folkhälsomedel från folkhälsorådet Ansökan om folkhälsomedel från folkhälsorådet 2/5 Bakgrund

Läs mer

Stiftelsen Köpmannaförbundet

Stiftelsen Köpmannaförbundet Stiftelsen Köpmannaförbundet Information om stiftelsen och ansökningsblanketter Handelns organisation har en lång historik där Sveriges Köpmannaförbund efter mer än ett århundrade blivit en del av Svensk

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till FN-föreningar och FN-distrikt 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundets kongress kommer att äga rum i Göteborg den 13-14 juni 2015. Vi ser fram emot att

Läs mer

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser:

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: LATHUND FONDSÖKNINGAR 2014/2015 Sida 1 av 8 Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: Reglemente för fondsökningar o o o Sektionsfonden Projektfond Föreläsningsfond Hur bör en

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till riksorganisationer som är medlemmar i Svenska FN-förbundet 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundet består av anslutna riksorganisationer, FN-föreningar

Läs mer

Introduktion till ansökan bidrag från Forum Syd för Mindre informationsprojekt

Introduktion till ansökan bidrag från Forum Syd för Mindre informationsprojekt Introduktion till ansökan bidrag från Forum Syd för Mindre informationsprojekt Nedan följer en kort presentation av hur ni går tillväga för att ansöka om bidrag till Mindre informationsprojekt. SvEO betyder

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar Bidragsregler för idrottsföreningar Regler för bidrag till idrottsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Upplands Väsby kommun, anslutna till Riksidrottsförbundet Bestämmelser för kommunala bidrag

Läs mer

1. Slutrapport till länsstyrelsen om Fridaprojektet

1. Slutrapport till länsstyrelsen om Fridaprojektet VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2012-11-20 DNR SN 2011.069 DAVID MATSCHECK SID 1/1 UTREDARE 08/587 854 60 DAVID.MATSCHECK@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Slutrapport till

Läs mer

Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013

Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013 Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013 Rutiner och datum för avrapportering och slututbetalning - Ange alltid projektets namn och NFHs diarienummer vid avrapportering eller frågor gällande

Läs mer

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl.

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. 1. Kontaktuppgifter Organisationsnummer alt. personnummer Postadress Besöksadress Kommun Län Eventuellt faxnummer

Läs mer

Ta del av Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag innan du fyller i ansökan! Denna finns på hemsidan

Ta del av Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag innan du fyller i ansökan! Denna finns på hemsidan Hässelby Vällingby stadsdelsförvaltning Ansökningsblankett föreningsbidrag Sida 1 (10) Ta del av Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag innan du fyller i ansökan! Denna finns på hemsidan www.stockholm.se/foreningsbidraghv

Läs mer

Handbok. för föreningens stödgrupper. Innehåll

Handbok. för föreningens stödgrupper. Innehåll Handbok för föreningens stödgrupper Innehåll Blanketter och praktiska råd för dig som är engagerad i föreningens stödgrupper och ansvarar för genomförandet av aktiviteter för våra drabbade barn och familjer.

Läs mer

Projektredovisning UPPFÖLJNING AV BEVILJADE MEDEL Enheten för folkhälsa och Social hållbarhet.

Projektredovisning UPPFÖLJNING AV BEVILJADE MEDEL Enheten för folkhälsa och Social hållbarhet. Projektredovisning UPPFÖLJNING AV BEVILJADE MEDEL Enheten för folkhälsa och Social hållbarhet. Utvecklingsmedel Statsbidrag HIV-insatser Sexuell hälsa Annat Projektredovisningen ska skickas per post till

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Begäran om samverkan och bidrag till Garnisons- och luftvärnsmuseet i Halmstad

Begäran om samverkan och bidrag till Garnisons- och luftvärnsmuseet i Halmstad TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Kultur i Halland Ingemar Andréasson Utvecklingsledare Datum Diarienummer 20150427 RS140512 Driftnämnden för Kultur och skola Begäran om samverkan och bidrag till Garnisons- och luftvärnsmuseet

Läs mer

R Kvinno- och tjejjourer

R Kvinno- och tjejjourer R90063-2 Kvinno- och tjejjourer 2017-2018 1 Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit in till Socialstyrelsen senast den 1 oktober 2016. Så

Läs mer

ANSÖKAN OM BIDRAG FÖR FÖREBYGGANDE HIV/STI-PROJEKT/ VERKSAMHET PÅ LOKAL/REGIONAL NIVÅ

ANSÖKAN OM BIDRAG FÖR FÖREBYGGANDE HIV/STI-PROJEKT/ VERKSAMHET PÅ LOKAL/REGIONAL NIVÅ ANSÖKAN OM BIDRAG FÖR FÖREBYGGANDE HIV/STI-PROJEKT/ VERKSAMHET PÅ LOKAL/REGIONAL NIVÅ Kommun/Landsting/Region Ansökan för år/en Söker belopp Beviljat belopp föregående år Börja här Grunduppgifter Ansvarig

Läs mer

Var vänlig häfta ej ihop era papper med häftklammer använd gärna gem istället, tack!

Var vänlig häfta ej ihop era papper med häftklammer använd gärna gem istället, tack! HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRSKOLA, FRITID OCH KULTUR Föreningsbidrag kan sökas två ggr/ år, i tre olika kategorier: 1. Verksamhetsbidrag utifrån antal medlemmar bosatta i

Läs mer

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd Sverige Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska i huvudsak syfta till resultat och engagemang i

Läs mer

Ekonomiguide. Del 1 - Budget

Ekonomiguide. Del 1 - Budget Ekonomiguide Del 1 - Budget Innehållsförteckning Årsbudget 3 Vad, vem, varför? 3 Förklaring av årsbudgetmallen 4 Budgetens segment 5 Dokumentets kodning 7 Utskottsbudget 8 Vad, vem, varför? 8 Förklaring

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Information om projektbidrag inom bild och form

Information om projektbidrag inom bild och form Information om projektbidrag inom bild och form Vad kan man söka för? Projekt, gestaltande experiment och andra större arbeten Samarbetsprojekt där den sökande arbetar tillsammans med andra konstnärer

Läs mer

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida.

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Arbetets Vänner Huvudföreningens Kulturfond Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Sektion A: Uppgifter

Läs mer

Redovisning projekt Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Redovisning projekt Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Redovisning projekt Redovisning av projekt Totalt antal sidor som sänds till RUM (inklusive eventuella bilagor): 1. Uppgifter om beviljat bidrag Namn på bidragssökande (föreningen) 2. Redovisning av genomfört

Läs mer

Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering

Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering Detta projektbidrag beviljas endast till kvinnoorganisationer. Därför krävs ett revisorsintyg där det framgår hur stor andel av organisationens

Läs mer

Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet

Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet Dnr 9.1-11438/2015 Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet 1. Uppgifter om organisationen 1a. Grunduppgifter Den ideella föreningens

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

ANSÖKAN: SNABBA STÅLAR. Kultur- och turismnämnden

ANSÖKAN: SNABBA STÅLAR. Kultur- och turismnämnden . Kultur- och turismnämnden ANSÖKAN: SNABBA STÅLAR Personuppgifter i ansökan behandlas i enlighet med Personuppgiftslagen. Du medger att informationen du lämnar får lagras och bearbetas i register av ansvarig

Läs mer

Anvisning till slutrapport för projektstöd

Anvisning till slutrapport för projektstöd Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag

Ansökan om föreningsbidrag 1 Ansökan om föreningsbidrag Så är det åter dags att söka kommunalt bidrag. Bidragsansökan ska vara Fritidskontoret tillhanda senast sista vardagen i januari. Inget bidrag betalas ut om ansökan är försenad.

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET. Föreningshandbok

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET. Föreningshandbok Utbildningsvetenskapliga studentkåren vid Göteborgs universitet (SLUG) är en studentkår med ca 5000 medlemmar. Inom SLUG finns det föreningar vars övergripande syfte är att förgylla SLUG studenters studiesociala

Läs mer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson Mobil kontaktperson

Läs mer

Projektplan/bidragsansökan

Projektplan/bidragsansökan Kultur- och fritidsnämnden Datum Kultur- och fritidsförvaltningen Eskilstuna Sara Norman, 016-710 77 83 1 (7) Projektplan/bidragsansökan Jag som är ansvarig för projektet heter:.. Mina kontaktuppgifter

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag inom socialnämndens ansvarsområde

Ansökan om föreningsbidrag inom socialnämndens ansvarsområde Ansökan om föreningsbidrag inom socialnämndens ansvarsområde Avser år: Föreningens namn: Tel.nr: Adress: Organisationsnummer: Kontaktperson: E-post: Bankgiro/Postgiro: (vid angivet bankkontonummer ska

Läs mer

REGLER OCH ANVISNINGAR

REGLER OCH ANVISNINGAR REGLER OCH ANVISNINGAR för Sametingets kulturnämnds bidragsgivning Antagna av Sametingets kulturnämnd den 13-14 juni 2018 Prot. 2018:8, 8.1 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 2. Regler och villkor för

Läs mer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Svenska Celiakiungdomsförbundet Norr Mälarstrand 24 112 20 Stockholm tel: 08-562 788 07 info@scuf.se www.scuf.se Inledning

Läs mer

3 Lathund Rixhajk LATHUND RIXHAJK

3 Lathund Rixhajk LATHUND RIXHAJK LATHUND RIXHAJK SPÄNNANDE PROJEKT Rixhajken är ett av de få seniorscoutarrangemangen som återkommer varje år, därför är det extra kul om seniorscouterna kommer ihåg just Er hajk. Det ska vara roligt att

Läs mer

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll Information till valberedningen... 3 Inför årsmötet... 4 Att sätta ihop kravprofiler... 4 Saker att ta ställning till... 5 Att hålla informationsmöte... 5 Att förbereda en intervju...

Läs mer

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Handbok för En snabb slant En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan man söka för? 3 Hur

Läs mer

NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH

NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH Antagen av kommunfullmäktige 1999-11-23 122 1 NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER MED UNGDOMSVERKSAMHET. Bidrag till föreningars ungdomsverksamhet i Säters

Läs mer

ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ANSÖKAN OM FÖRENINGSBIDRAG SENAST UPPDATERAD 2012-10-30 SID 1 (5) Till Östermalms stadsdelsnämnd Registrator Box 24156 104 51 Stockholm Undertecknad organisation ansöker

Läs mer

Redovisning. som förvaltningen. Östermalms. Sida 1 (5) tomt. stadsdelsförvaltning

Redovisning. som förvaltningen. Östermalms. Sida 1 (5) tomt. stadsdelsförvaltning Östermalms stadsdelsförvaltning Ansökningsblankettt Sida 1 (5) 2016-08-100 Redovisning Aktivitetsbidrag Östermalm Redovisning Det är viktigt att föreningen redan vid ansökan om bidrag, förbereder redovisning

Läs mer

Redovisning. Östermalms. Sida 1 (5) tomt. stadsdelsförvaltning

Redovisning. Östermalms. Sida 1 (5) tomt. stadsdelsförvaltning Östermalms stadsdelsförvaltning Ansökningsblankettt Sida 1 (5) 2016-08-100 Redovisning Verksamhetsbidrag Östermalm Redovisning Det är viktigt att föreningen redan vid ansökan om bidrag, förbereder redovisning

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument BIDRAG INOM LANDS- BYGDSUTVECKLING TILL UTVECKLINGSGRUPPER

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument BIDRAG INOM LANDS- BYGDSUTVECKLING TILL UTVECKLINGSGRUPPER Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument BIDRAG INOM LANDS- BYGDSUTVECKLING TILL UTVECKLINGSGRUPPER ANTAGET AV: Kommunstyrelsen DATUM: 2018-03-01, 65 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2018-03-01

Läs mer

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel Sida 1 (7) ANSÖKAN Kulturstöd SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag

Ansökan om föreningsbidrag 1 Ansökan om föreningsbidrag Föreningar för pensionärer och funktionsnedsatta Ansökan avser år Ansökan avser (flera alternativ är möjliga): Grundbidrag Verksamhetsbidrag Föreningens namn Sista ansökningsdag:

Läs mer

6 Lathund rikstäckande arrangemang

6 Lathund rikstäckande arrangemang LATHUND RIKSTÄCKANDE AR R A N G E M A N G SPÄNNANDE PROJEKT Att arrangera ett Rikstäckande Arrangemang är ett roligt men ganska stort och krävande arbete. Det behövs planering och mycket förberedelser

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

Handlingar till möte 3 2007-04-18

Handlingar till möte 3 2007-04-18 Handlingar till möte 3 2007-04-16 1( 6) Handlingar till möte 3 2007-04-18 Dagordning 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande 1.3 Val av mötessekreterare 1.4 Val av justerare 1.5 Mötets behörighet

Läs mer

Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013

Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013 Information Dnr:2012:720 2013-03-01 1 (6) Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013 Gymnasial lärlingsutbildning är ett alternativ inom yrkesprogrammen där eleven genomför

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Utvecklingsavdelningen 2015-02-04 Dnr 8.1.1_2015:183 1 (5) Entreprenörskap i skolan 2015 Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Skolverket har i uppdrag av regeringen att stimulera arbetet med

Läs mer

Ansökan om närområdesbidrag till kultur, traditioner och högtider

Ansökan om närområdesbidrag till kultur, traditioner och högtider Sida 1 av 7 Ansökan om närområdesbidrag till kultur, traditioner och högtider * Obligatoriska fält 1 Om projektet 1.1 Vi har tagit del av den gemensamma värdegrunden och förbinder oss att bedriva verksamheten

Läs mer

Väljer du att använda e-tjänsten E-tjänsten hittar du här

Väljer du att använda e-tjänsten E-tjänsten hittar du här fritidsförvaltingen Kultur Lund Anvisning 2016-03-01 1(1) Anvisning Ansökan föreningsbidrag - Unga leder unga Ansökan föreningsbidrag - Unga leder unga kan du välja att göra via e-tjänst eller blankett.

Läs mer

Riktlinjer för landstingets bidrag till länets funktionshinderorganisationer

Riktlinjer för landstingets bidrag till länets funktionshinderorganisationer Riktlinjer för landstingets bidrag till länets funktionshinderorganisationer Antagna av Landstingsstyrelsen 2013-09-03 Innehåll MÅLBESKRIVNING... 3 GRUNDVILLKOR FÖR BIDRAGSANSÖKAN... 3 NYA FUNKTIONSHINDERORGANISATIONER...

Läs mer

Ansökan till tingsrätten om god man eller förvaltare

Ansökan till tingsrätten om god man eller förvaltare Ansökan till tingsrätten om god man eller förvaltare För att någon ska kunna få god man eller förvaltare måste det finnas ett hjälpbehov som beror på sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd

Läs mer

Belöningar och bidrag ur Atmen-fonden

Belöningar och bidrag ur Atmen-fonden Grupp Atmen är en ideell och obunden organisation som samlar, sammanställer och sprider kunskap om byggande och byggnadskonst i Sverige. Grupp Atmen verkar för hus och byggande av god kvalitet i ett helhetsperspektiv.

Läs mer

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl.

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. ANSÖKAN 2018- Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. Insatser som syftar till att motverka passivisering under asyltiden, underlätta kontakter med den svenska arbetsmarknaden

Läs mer

An sökan om projektstöd. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt. Förhandsansökan När ni söker före projektets genomförande

An sökan om projektstöd. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt. Förhandsansökan När ni söker före projektets genomförande An sökan om projektstöd Förhandsansökan När ni söker före projektets genomförande Ansökan om projektstöd (förhand) Totalt antal sidor som sänds till RUM (inklusive eventuella bilagor): 1. Uppgifter om

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

3. Projektägare (en förening eller någon annan med organisationsnummer):

3. Projektägare (en förening eller någon annan med organisationsnummer): Ansökan Starthjälpen 1. Namn på projektet: Skoterpatrullutbildning 2010 2. Kontaktperson för projektet (projektledare): Namn: Mårten Suorra Adress: Offerdalsvägen 8 Postadress: 835 80 KROKOM Telefon: 0640-163

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 1(6) SWEDISH ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY Grudin, Ingela Tel: 010-698 12 46 Ingela.grudin @naturvardsverket.se PM 2014-01-07 Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 Bakgrund

Läs mer

Svenska Handbollförbundet. Handslaget. och. Handslagsdagboken. att följa och följa upp ett utvecklingsprojekt! föreningens namn

Svenska Handbollförbundet. Handslaget. och. Handslagsdagboken. att följa och följa upp ett utvecklingsprojekt! föreningens namn Svenska Handbollförbundet och Handslaget Handslagsdagboken att följa och följa upp ett utvecklingsprojekt! föreningens namn Välkommen till Handslagsdagboken och den studiecirkel som ska följa och följa

Läs mer

Miljöfonden Ansökan för licenstagare

Miljöfonden Ansökan för licenstagare Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Miljöfonden Ansökan för licenstagare Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Miljöfonden. Naturskyddsföreningens anteckningar 2009:D Ankom Ansökan

Läs mer

1. Riksmötet beslutar om en budget för det innevarande räkenskapsåret.

1. Riksmötet beslutar om en budget för det innevarande räkenskapsåret. Ekonomipolicy 2017 A. Om denna policy 1. Det är Ekonomiansvariges ansvar att se till att varje förtroendevald i P-Riks är informerade om denna policy. 2. Avgående Ekonomiansvarige ska i samband med överlämning

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för)

Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för) - Aktivitetsstöd avser stöd till aktiviteter som föreningen avser genomföra - Verksamhetsstöd

Läs mer

Riktlinjer för PU Göteborg & Bohus 2015

Riktlinjer för PU Göteborg & Bohus 2015 Riktlinjer för PU Göteborg & Bohus 2015 HÄR KAN DU SE VAD DU KAN GÖRA I SAMARABETE E MED OSS, SAMT VAD DET KRÄVS AV ER LOKALAVDELNING. WWW.PU-O-LAN.ORG Innehållsförteckning FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ATT TA DEL

Läs mer

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap PROJEKT Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap Projektets namn: Diarienummer (ifylls av ICLD): Sökt belopp (per projektår): Projektets längd (1,2 el 3 år): År 1: År 2: År:3 Svensk sökande organisation:

Läs mer

Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015

Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015 Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015 Förutsättningar En förutsättning för att beviljas medel ur programmet är att projektet bidrar till Nordisk nytta,

Läs mer

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport Idrottslyftet 2014 En guide i hur man skickar in en återrapport Återrapportering Alla godkända ansökningar genererar automatiskt en återrapport på föreningens Idrottslyftssida. Det kan vara bra att omgående

Läs mer

Beskriv kort och konkret ditt projekt genom att svara på följande frågor

Beskriv kort och konkret ditt projekt genom att svara på följande frågor Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer