M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet"

Transkript

1 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman, folkhälsoavdelningen Anja Berglund, polisstyrelsen Kerstin Augustsson, Habo vårdcentral Mats Rosenqvist, polisen, Karin Mernelius, länsstyrelsen 22 Marianne Hakeberg, omvårdnadsutskottet 22 Magnus Wetterqvist, barn- och utbildningsutskottet 22 Olle Knutsson, individ och familjeomsorgen, 22 Susanne Wieland, Vårdcentralen David Jansson, sekreterare Utses att justera Jan-Olof Larsson Paragrafer Sekreterare... David Jansson Ordförande... Ida Brinning-Klasson Justerande... Jan-Olof Larsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift... David Jansson

2 Föregående protokoll. Tillfälle ges att lämna synpunkter på och ställa frågor om föregående protokoll från sammanträde Ärendet föranleder inga synpunkter eller beslut.

3 Delges: Tage Dalteg Kerstin Augustsson, Pacemaking Till dagens sammanträde är sjukskrivningssamordnare på Habo vårdcentral Kerstin Augustsson, inbjuden som föredragande i ämnet Pacemaking. Pacemaking är en stresshanteringsmetod framtagen av Bodil Jönsson, professor i rehabiliteringsteknik. I de projekt som bedrivits i Habo har man första hand riktat in sig på kvinnor som av stressrelaterade skäl varit sjukskrivna från arbete. Projektet är utformat så att man träffas i grupper på upp till 10 personer. En grupp träffas sammanlagt 5 gånger under en period av 4 månader. Under tiden arbetar man med uppgifter på egen hand och har mailkontakt med handledarna. En pacemaking-grupp tar ca. 20 % av en heltid för projektledaren såväl som deltagarna. Kerstin Augustsons erfarenheter från de grupper hon har haft i Habo visar på goda resultat där nästan samtliga av de deltagande i dag är tillbaka i arbetslivet. Efter föredragningen diskuterar folkhälsorådet hur en ett liknande arbete skulle kunna se ut i Mullsjö. Ett förslag är att pacemaking-grupp skulle kunna erbjudas för kommunpersonal. tackar Kerstin Augustson för informationen. beslutar att Tage Dalteg får i uppdrag att diskutera med personalchefen om Pacemaking kan vara något att erbjuda personal i kommunen för att förebygga stressrelaterad ohälsa och sjukskrivning.

4 Delges: Henrik Jansson Ida Brinning- Klasson Anja Berglund David Hagel Brottsförebyggande handlingsplan, arbetsgrupp Henrik Jansson (m) presenterar det förslag till handlingsplan - Samverkan polismyndigheten Jönköpings län Mullsjö kommun, som föreligger. Mats Rosenqvist från polismyndigheten och Henrik Jansson har haft genomgång av planen med sakkunniga, kommunledning och ordförande i. Förslag på prioriterade områden för Mullsjö kommun är; skadegörelse och klotter samt trafiksäkerhetsarbete med inriktning bältesanvändning och nykterhet. En del arbete enligt planen med t ex bältesanvändning har redan påbörjats. Hösten 2008 låg den totala bältesanvändningen i Mullsjö på endast 84 procent. Arbetsgruppen får i uppgift att komplettera planen med mätetal gällande bland annat nykterhet till nästa sammanträde då förslaget skall fastställas i, som ställer sig positivt till förslaget. Förslaget tas sedan i kommunstyrelsen Mats Rosenqvist informerar om arbetet med en handlingsplan för det brottsförebyggande arbetet. Handlingsplanen är behandlad i allmänna utskottet och skall behandlas i kommunstyrelsen. Under sammanträdet framkommer förslag på ny grupp för att ta fram förslag på en arbetsgrupp som skall ligga under och arbeta med handlingsplanen Förslag till beslut föreslås besluta att Henrik Jansson (m), Ida Brinning-Klasson (fp) och Anja Berglund (polisstyrelsen) tar fram förslag på en arbetsgrupp som under skall arbeta med den Brottsförebyggande handlingsplanen, att gruppen ska ersätta Henrik Jansson och David Hagel i de uppgifter de tilldelades vid s sammanträde och att Henrik Jansson skall vara sammankallande i gruppen.

5 forts. Beslut beslutar i enlighet med förslaget

6 Information Barns psykiska hälsa Under sammanträdet lämnar folkhälsoplanerare Paula Bergman information om arbetet med att kartlägga barns psykiska hälsa. En tidigare aviserad enkät om barn psykiska hälsa kommer att skjutas på framtiden. En kartläggningen av barn till föräldrar med psykisk sjukdom kommer att tas fram tillsammans med Jönköpings kommun och här pågår arbetet. Gällande föräldrautbildning så avser kommunen utbilda minst två tjänstemän i föräldrastödsutbildningen Komet som riktar sig till familjer som behöver stöd med konflikter och kommunikation.

7 Verksamhetsberättelse/välfärdsbokslut 2008 I samband med s sammanträde behandlades frågan om vilken statistik som skulle ingå i välfärdsbokslut för Mullsjö Som underlag till beslut sammanställdes en lista på de tabeller som skulle ingå samt vilka verksamheter som hade ansvar för sammanställandet av respektive tabell Henrik Jansson meddelar att allmänna utskottet föreslagit kommunstyrelsen att välfärdsbokslut skall upprättas men att målvärden inte hinner tas fram till årets bokslut beklagar att förutom statistik från befolkningsenkät 2005 saknas uppgifter rörande välfärdsbokslut för Mullsjö i kommunens årsredovisning Under sammanträdet diskuteras orsakerna till varför tjänstemännen inte tillskickat ekonomichefen den statistik de ansvarade för samt hur man skall säkerställa att välfärdsbokslut med tillhörande statistik kommer med som en del vid nästa årsredovisning. Man diskuterade även om delar från folkhälsorådets verksamhetsberättelse från och med 2009 skulle ingå i kommunens årsredovisning. Tage Dalteg tar med sig frågan.

8 Delges: Jan-Olof Larsson 20 Ledamöter i folkhälsorådet hösten 2009 Förslag till beslut föreslås besluta att Jan-Olof Larsson (m) väljs in som medlem av folkhälsorådet. Beslut beslutar i enlighet med förslaget.

9 Delges: Magnus Wetterqvist 21 Föreläsning av Peter Währborg hösten Paula Bergman tar upp frågan om skall engagera Peter Währborg för en föreläsning om stress. Stressen vår tids största utmaning? Beslut beslutar att inbjuda P Währborg till föreläsning under hösten 2009 för skolpersonal på förmiddagen och allmänheten på kvällen Ett förslag på datum har nu kommit fram nämligen Beslut beslutar att uppdra åt P Bergman att undersöka om Währborg kan komma den 17/9 för att hålla föreläsning för föräldrar/allmänhet och den 18/9 för att möta skolpersonal Folkhälsoplanerare Paula Bergman informerar om att hon har varit i kontakt med Peter Währborg och Studiefrämjandet angående föreläsning. En heldagsföreläsning är planerad till Studiefrämjandet planeras stå för annonsering och lokaler och tillsammans med barn- och utbildningsutskottet planeras stå för Peter Währborgs arvode.

10 Handlingsplan för alkohol- och drogförebyggande arbete. Vid dagen sammanträde medverkar länssamordnare i alkohol och drogförebyggande arbete Karin Mernelius som föredragande angående handlingsplan för det alkohol- och drogförebyggande arbetet i Jönköpings Län Handlingsplanen för det alkohol- och drogförebyggande arbetet i Jönköpings län har tagits fram av Länsstyrelsen, landstinget, polisen och företrädare för länets kommuner i samverkan med representanter för andra myndigheter och flera idéburna organisationer. Syftet med handlingsplanen är att stärka samverkan med och effekterna av det förebyggande arbetet. Handlingsplanen har nu skickats ut till länets kommuner som anmodas att anta planen i kommunfullmäktige. Erfarenheter från arbetet är att det kommunerna framförallt vill ha hjälp med i sitt förebyggande arbete är utformning av metoder för det alkohol och drogförebyggande arbete. Under sammanträdet går man även igenom de av handlingsplanens delmål som särskilt åligger kommunerna och innebörden av dessa. Karin Mernelius informerar också om att Mullsjö kommun har en plats att besätta i den styrgrupp som finns för arbetet med länets alkohol- och drogförebyggande arbete. Henrik Jansson ska överväga frågan. tackar Karin Mernelius för informationen.

11 Information Folkhälsoplanerare Paula Bergman vidarebefordrar information från Håkan Jansson om att det kommer att hållas idédagar om folkhälsa för förtroendevalda: Folkhälsa är politik! De kommer att äga rum på Ädelfors folkhögskola 2-3 september. Paula Bergman informerar även om att Habo kommun är intresserade av att gemensamt med Mullsjö kommun genomföra utbildning om Hur kan man jobba med barnkonventionen?

12 Kurser/konferenser/utbildningar Föräldrar är viktigast: Lokalt arbete mot alkohol och narkotika SKL, Fallskador bland äldre en sammanfattning av en kunskapsöversikt om fallskador Brå, röster om trygghet utsatthet för brott erfarenheter av rättsväsendet Skydd & Säkerhet, nr: 3 och 4 Korpen, En miljon fler aktiva, Hälsa för miljoner

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-09-26 22 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 16.10 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson Henrik Jansson, Ks ordf. (m) Kent Oskarsson, Ks v. ordf.(s) Håkan Jansson, Landstingsstyrelsen

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2010-01-14 1 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 15.30 Beslutande Ida Brinning-Klasson, vice ordf. (fp) Henrik Jansson, ks ordf. (m) kl.13.00 14.45, 1 6 Kent Oskarsson, ks vice ordf. (s) Agneta Grunditz

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 35 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 16.10 ande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson, Ks ordf. (m) Håkan Jansson, Landstingsstyrelsen (m) Övriga närvarande Paula Bergman, folkhälsoplanerare

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2010-04-20 12 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 15.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, vice ordf. (fp) Henrik Jansson, ks ordf. (m) Kent Oskarsson, ks vice ordf. (s) Agneta Grunditz (m) Övriga närvarande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2015-10-14

MULLSJÖ KOMMUN Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2015-10-14 Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2015-10-14 Sammanträdesdag Innehåll 12 Föregående protokoll... 14 13 Lägesredogörelse... 15 14 Handlingsplan 2015-2018... 16 15 Fallprevention... 17 16 Jämlik hälsa

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2011-03-11 1 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 9.00 12.15 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) kl.

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2011-06-17 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.30 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) Katarina Karlsson,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-02-19 1 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-05-21 11 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.10 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2012-11-20 22 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) Katarina Karlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-15 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och

Läs mer

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll sid 1/9 Datum: Onsdagen den 26 september 2012 Tid: 08.30 09.30 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 15-21 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande

Läs mer

Sågen 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

Sågen 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2011-11-24 1(13) Plats och tid Sågen 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Föredragningslista Brottsförebyggande rådet

Föredragningslista Brottsförebyggande rådet Föredragningslista Brottsförebyggande rådet Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Myckelmyrberget (363) fredagen den 16 januari 2004, kl 13.00 15.00+15.00 ca17.00 Ärenden Kl 13.00 1 Justering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet och brottsförebyggande rådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet och brottsförebyggande rådet. Innehåll Innehåll 8 Föregående protokoll... 12 9 Lägesredogörelse... 13 10 Droger... 14 11 Våldsbejakande extremism... 15 12 ANDT-strategi... 16 13 Sjuktal... 17 14 Fallpreventionsvecka... 18 15 Rapport från kommunteamet...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 58 Godkännande av ärendelista... 73 59 Klämdagar 2017 och del 2018... 74 60 Eliminering av delade turer inom äldreomsorgen... 75 61 Förlängt avtal Pensionsadministration 2017-01-01... 76 62 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2007-10-09 271 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 20.00 Beslutande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Bertil Engström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2013-10-16 1 (5) Sida Plats och tid Kulturhuset, kl 08:35 09:15 Ledamöter Gunnel Jonsson (S) ordförande Thord Dahlberg (V) Tjänstgörande ersättare Brage Sundberg (Åkl) Övriga deltagande

Läs mer

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall...

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall... Folkhälsorådet 2012-05-22 1(17) Plats och tid KFF Kansli 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 28 Val av justerare... 35 29 Godkännande av ärendelista... 36 30 Föregående sammanträdesprotokoll... 37 31 Gångbanor och trottoarer... 38 32 Tekniska problem och haverier... 39 33 Önskemål om

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-11-06

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-11-06 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-06 Innehållsförteckning 24 Föregående protokoll... 28 25 Brottsförebyggande... 29 26 Verksamhetsplan - utkast... 31 27 Rapport från konferens...

Läs mer

Björn Johansson, Närpolis Svalöv Jenny Kristinsson, behandlingsassistent 9 Karolina Larsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS

Björn Johansson, Närpolis Svalöv Jenny Kristinsson, behandlingsassistent 9 Karolina Larsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.00 16.30 Beslutande Agnetha Persson (C) vice ordförande Anneli Persson (S) Marcus Zadenius (FP) ordförande

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2015-02-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Hälsostrateg Bert-

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2010-04-13 1 Plats och tid Sammanträdesrum Bikupan, Kommunhuset, Vara kl.9.00-12.15 Beslutande Kjell Gustafsson (C), SN, ordf. Marie Pehrsson (M), BIN Håkan Svensson (M), KS Börje Hernborg

Läs mer

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Delgivningar Statusrapport...

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Delgivningar Statusrapport... Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015-08-24 Innehåll 48 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 59 49 Delgivningar... 60 50 Statusrapport... 61 51 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/1163 5 13 Information från länsstyrelsens 2018/1163 6 brottsförebyggande koordinator 14 Information från säkerhetssamordnare

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande. Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje Norén, Folkhälsosamordnare

Tommy Cedervall (fp) ordförande. Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje Norén, Folkhälsosamordnare Folkhälsorådet 2011-09-15 1(14) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli 13.30-15.30 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Kommunkontoret, Flataklocken måndagen den 20 september 2004, kl

Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Kommunkontoret, Flataklocken måndagen den 20 september 2004, kl Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ Plats och tid för sammanträdet Kommunkontoret, Flataklocken måndagen den 20 september 2004, kl 13.00 15.00 Ärenden Justering 20 Information från kommunens

Läs mer

Föredragningslista Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Medborgarhuset Ånge, rum Gillet torsdagen den 27 maj 2004, kl 13.00 15.

Föredragningslista Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Medborgarhuset Ånge, rum Gillet torsdagen den 27 maj 2004, kl 13.00 15. Föredragningslista Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ Plats och tid för sammanträdet Medborgarhuset Ånge, rum Gillet torsdagen den 27 maj 2004, kl 13.00 15.00 Ärenden 1 Justering Lars Nyman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 38 Godkännande av ärendelista... 49 39 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 50 40 Delgivningar... 51 41 Sjukfrånvarostatistik... 52 42 Statistik inom personalområdet... 53

Läs mer

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 19 Godkännande av ärendelista 2018/1002 4 20 Personalärende 2018/1093 5 21 Statusrapport personalutskottet 2017/1334 6 22 Statistik inom personalområdet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Lönerevision 2016... 36 29 Utökad förmån till anställda... 37 30 Sjukfrånvarostatistik... 38 31 Statistik inom personalområdet... 40 32 Riktlinjer för resor

Läs mer

Plats och tid för Ånge kommunkontor, rum Getberget, fd 372, för mötet: tisdagen den 25 februari 2003, kl Justering. 5 Brottstatistik för 2002

Plats och tid för Ånge kommunkontor, rum Getberget, fd 372, för mötet: tisdagen den 25 februari 2003, kl Justering. 5 Brottstatistik för 2002 Föredragningslista Brottsförebyggande rådet Plats och tid för Ånge kommunkontor, rum Getberget, fd 372, för mötet: tisdagen den 25 februari 2003, kl 13.00 Föredragande: Ärenden 1 Justering 2 Överläggning

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015-04-20 Innehåll 23 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 29 24 Delegationsbeslut... 30 25 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Valnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

M U L L S J Ö K O M M U N Valnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag M U L L S J Ö K O M M U N SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2014-06-03 Innehåll 22 Föregående protokoll... 25 23 Översiktlig information, valen 2014... 26 24 om öppethållande vid förtidsröstning gällande

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd (7)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd (7) Utskottet Lärande och stöd 2009-01-07 1 (7) Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 00-10 20 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Agneta Hägglund (S)

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 13.00-15.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Margareta Gadde-Jenniche (M) Gösta Persson (M) Rose-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2014-02-26. Sida

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2014-02-26. Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-26 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Föreläsning om droger... 4 4 Räddningstjänsten... 5 5 Folkhälsoplan

Läs mer

Vårnäs behandlingshem, KF-huset Vingåker, kl

Vårnäs behandlingshem, KF-huset Vingåker, kl Plats och tid Vårnäs behandlingshem, KF-huset 643 92 Vingåker, kl 09.30 10.30 Beslutande Torgerd Jansson, ordförande Göran Gredfors Marianne Andersson Anders Jonsson Ersättare Ewa Callhammar Maria Chergui

Läs mer

klockan 13.15 16.00 Beslutande

klockan 13.15 16.00 Beslutande Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 3 oktober 2013 klockan 13.15 16.00 ande Närvarande Stefan Gustafsson, ordförande Anders Åberg, socialchef Therese Rostedt, folkhälsoplanerare Lena

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ylva G.

Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ylva G. FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2018-09-12 1 Plats och tid Ateljén, Vasavägen 16 Katrineholm, kl 10.00-10.40 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~----

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~---- Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 46 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Närvarande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Strået kl. 13.00 15.30 Beslutande Övriga deltagare Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 26 februari 2015 klockan 13.15 15.20 Närvarande: Beslutande Stefan Gustafsson, ordförande Per Thörnqvist,

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2011-06-07 1(17) Plats och tid Kommunförbundets sammanträdesrum 13.30-16.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér,

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom Folkhälsorådet 2015-11-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Gunilla Svensson (S) ordförande Gunnel Johansson (C) 1:e vice ordförande Hans- Bertil Sinclair

Läs mer

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Representation för perioden 2015 2018 4 Mötestider 2015 5 Tillgänglighet 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl 08.00-11.40 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Plats och tid för sammanträdet Föredragande FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (14) Musikskolan, stora salen

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (14) Musikskolan, stora salen Folkhälsorådet 2015-09-22 1(14) Plats och tid Musikskolan, stora salen Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Gunnel Johansson (C) 1:e vice ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, Ljungarummet, tisdagen den 7 februari 2017 klockan 13.15 14.45 ande Ordinarie ledamöter: Stefan Gustafsson (KD), ordförande Christer Sjögren

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson Tid och plats 22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Marie Larsson ande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson ande ersättare Övriga

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2013-09-17 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset (13,30 lilla gruppen) 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-06-03 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott 2005-01-24. JanAnders Palmqvist. Margareta Yngveson,

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott 2005-01-24. JanAnders Palmqvist. Margareta Yngveson, RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 08.30 11.20 Beslutande JanAnders Palmqvist, Margareta Yngveson, Boo-Walter Eriksson, Thomas Håkansson, Ronny Pettersson,

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Folkhälsorådet 2009-09-24 1(15) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli 15.00-17.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Övriga deltagare

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson Folkhälsorådet 2013-05-21 1(15) Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-11-18 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (FP) ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice ordförande Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Östanå Wärdshus kl. 13.00-15.00 Beslutande Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Ersättare Nils-Erik Johansson

Läs mer

Kristian Vramsten (M), vice ordförande Solveig Hallin (S) Marie Lindqvist (V) Eleonor Björnfot, Verksamhetsutvecklare, 3.

Kristian Vramsten (M), vice ordförande Solveig Hallin (S) Marie Lindqvist (V) Eleonor Björnfot, Verksamhetsutvecklare, 3. Sammanträdesdatum Plats och tid ande ledamöter Torrekulla kl. 13:00 Sluttid:15:00 Ove Dröscher (S), ordförande Kristian Vramsten (M), vice ordförande Solveig Hallin (S) Marie Lindqvist (V) Glenn Grimhage

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum Christer Damm. Kommunledningskontoret, Nödinge. Torbjörn Hall. Lennarth Nilsson.

PROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum Christer Damm. Kommunledningskontoret, Nödinge. Torbjörn Hall. Lennarth Nilsson. PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Alebyggens lokaler, Nödinge, kl 08:00-12:30 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf, 57 60, 62 Gert Karlsson (s) ordf, 61, 63 65 Irene Hellkant (s) Kjell Stensson

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-09-23 1(13) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande. Ingrid Fredriksson

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-09-23 1(13) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande. Ingrid Fredriksson Folkhälsorådet 2014-09-23 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (FP) ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice ordförande Charlotte Gudmundsson

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-02-18. Sida

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-02-18. Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-18 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Räddningstjänsten... 4 4 Information från samverkansgruppen

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 PROTOKOLL 1(6) Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Närvarorätt enligt särskilt beslut Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

Pernilla de Vries, personalchef

Pernilla de Vries, personalchef HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, personalchefens tjänsterum, torsdagen den 17 februari kl 14.00 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ing-Britt Loberg (S) Anders

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.15 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BRÅ-och Folkhälsoråd 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00 ande Monica Olsson (s) Ordförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-17.00 Beslutande Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Ersättare Övriga deltagande Nils-Erik

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2011-06-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 50 Motion om konstgräsplan... 57 51 Habos historia... 58 52 Regional kulturplan 2012 2013 remiss från Landstinget i Jönköpings län... 59 53 Informationsärenden... 60 54Föreningsträff...

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 12:20 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson, S Boo-Walter Eriksson M Thomas Håkansson,

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.30. Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Övriga deltagare Gunnar Bengtsson (S) Rolf Svensson (C) Personalchef Paul Eklund Ekonomichef

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015- Innehåll 81 Godkännande av ärendelista... 98 82 Statusrapport... 99 83 Sjukfrånvaro... 100 84 Riktlinjer för en trafiksäker arbetsmiljö inom Mullsjö

Läs mer

Kommunkontoret, Heby omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 148-150 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 148-150 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Heby brandstation, Heby kl 09:00-15:10 Beslutande Marie Wilen(C) ordf. David Olsson (M) Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Jan Andersson (S) 148-149 Anne-Charlotte

Läs mer

I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2013-04-10 1 Platsochtid KTS-salen, Vita Huset, klockan 10-11.35 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Bengt Andersson (M) vice ordförande,

Läs mer

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2010-02-05 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annika Eriksson, Kumla kommun Vice ordförande Inga-Britt Ritzmann, Örebro läns

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset, kl 13.15 16.10 ande Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Nils-Erik Johansson (S) Magnus

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson (S) Rolf Edlund (C) Rose-Marie Isaksson (S)

Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson (S) Rolf Edlund (C) Rose-Marie Isaksson (S) - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 9.00-11.00 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson

Läs mer