1.1 STIPENDIUM FÖR MANUSKRIPT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1.1 STIPENDIUM FÖR MANUSKRIPT"

Transkript

1 ANSÖKNINGSANVISNINGAR Stipendium för manuskript/ STIPENDIUM FÖR MANUSKRIPT Inlämningstid av ansökan Ansökan för stipendium för manuskript och dess bilagan skall lämnas in i det elektroniska ansökningssystemet senast 35 dagar innan beslutsmötet. Beslutsmötenas tidpunkter finns på Filmstiftelsens hemsidor Filmkonsulenterna behandlar fullständiga ansökningarna i den ordning de inkommer. Ansökan är fullständig då alla bilagor finns i det elektroniska ansökningssystemet. Kriterier för professionalitet Finlands filmstiftelse stöder professionell filmproduktion. En förutsättning för beviljande av stipendium för manuskript är att den sökande är en professionell manuskriptförfattare. Alternativt, om den sökande är en arbetsgrupp, ska minst hälften av medlemmarna i arbetsgruppen vara professionella inom filmbranschen. Den sökandes utbildning och tidigare arbeten som visats offentligt påverkar bedömningen av hans hennes professionalitet Stipendiets belopp Om en film har beviljats stipendium för manuskript enligt de gamla stödanvisningarna, (gällande tills ) till det dåvarande maximibeloppet på euro är det inte möjligt att ansöka om ytterligare stöd för filmen på basis av maximibeloppet på euro för år Beviljande av stipendium Filmkonsulenten kontaktar den sökande angående den ansökan om stipendium för manuskript som är under behandling och kan efter eget övervägande be att få träffa den sökande personligen under ansökningsprocessen. Den sökande ska lämna in följande bilagor till stiftelsen i sin stipendium ansökan: Arbetsplan Manuskript/treatment Meritförteckning Kort projektbeskrivning Blankett för anmälan om tidigare stipendier Alla bilagor till ansökan om stipendium för manuskript ska laddas upp i det elektroniska ansökningssystemet till Hakemuksen Liitteet (bilagor till ansökan). Bilagans namn bör väljas från menyn så att den motsvarar bilagan i fråga. ANVISNINGAR OM BILAGORNA TILL ANSÖKAN: Arbetsplan Den sökande ska lämna in en arbetsplan som bilaga till sin ansökan. Arbetsplanen är av avgörande betydelse då filmkonsulenten lägger fram sitt förslag till beslut om beviljande av stipendium och stipendiets belopp. Arbetsplanen kan formuleras fritt.

2 ANSÖKNINGSANVISNINGAR Stipendium för manuskript/ I arbetsplanen ska följande framgå tillräckligt detaljerat: de innehållsmässiga målen för arbetet Medlen i berättandet: genre, karaktärer, handling, miljö, eventuella referenser en uppskattning av arbetsperiodens längd i månader tidpunkten för arbetet och när arbetet ska vara färdigt. Den sökande kan komplettera sin arbetsplan under ansökningsprocessens gång. Filmkonsulenten kan be sökanden komplettera sin arbetsplan innan beslutet om stipendium fattas. När arbetsplanen laddas upp bör man välja Työsuunnitelma (Arbetsplan) som bilagetyp. Manuskript/treatment är: Omfattande synopsis (ca 3-5 sidor koncept) Treatment (ca 10 sidor berättelse) Step outline (scenförteckning uppbyggnad) Version av manuskript (skriven i rätt format) När Manuskript/treatment -bilagan laddas upp bör man välja Käsikirjoitus/sisältökuvaus som bilagetyp. Meritförteckning Den som ansöker om stipendium för manuskript ska bifoga en aktuell meritförteckning till sin ansökan. Cv: utbildning, författarerfarenhet, annan arbetserfarenhet, tidigare stipendium Filmografi: utgivna verk, verkets längd, utgivningsår, visningsplatser, pris Om den sökande består av en arbetsgrupp ska separata meritförteckningar för samtliga medlemmar i arbetsgruppen bifogas till ansökan. Vid uppladdning av en meritförteckning ska man välja bilagetypen Ansioluettelo ja filmografia (cv) (Meritförteckning och filmografi (cv)) Kort projektbeskrivning/marknadsföringsmaterial Stiftelsen offentliggör alla beviljade beslut på sin webbplats och för media en vecka efter beslutsmötet. För detta syfte bör den sökande fylla i en kort beskrivning om projektet (1-2 meningar) under Lisätiedot (Tilläggsuppgifter) på ansökningsblanketten. Blankett för anmälan om tidigare stipendier Den sökande bör uppge alla tidigare stipendier, understöd och pris som erhållits och sökts för samma manuskript som denna ansökan om stipendium från filmstiftelsen. Blanketten för anmälan om tidigare stipendier ska alltid fyllas i och laddas upp bland bilagorna till ansökan, även om inga tidigare stipendier skulle ha beviljats för det aktuella manuskriptarbetet.

3 ANSÖKNINGSANVISNINGAR Stipendium för manuskript/ Blanketten finns på adressen: När blanketten för anmälan om tidigare stipendier laddas upp ska man välja Aiemmat apurahat (Tidigare stipendier) som bilagetyp. Då den sökande är en arbetsgrupp Då en arbetsgrupp ansöker om stipendium ska ansökan i filmstiftelsens elektroniska ansökningssystem lämnas i endast en persons namn. Namnen på de övriga personerna i arbetsgruppen ska anges under Lisätiedot (Tilläggsuppgifter) på sidan för basuppgifter på ansökningsblanketten. Separata meritförteckningar för samtliga medlemmar i arbetsgruppen ska bifogas till ansökan. För att kunna ansöka om stipendium ska medlemmarna i arbetsgruppen sinsemellan ingå ett arbetsgruppsavtal. Avtalet för arbetsgrupper finns på adressen När avtalet för arbetsgrupper laddas upp ska man välja Työryhmäsopimus (Arbetsgruppsavtal) som bilagetyp. Annat material som stöder ansökan Följande är inte obligatoriska bilagor. - Produktionsfas (ifall projektet redan har produktionsbolag, regissör någon annan medverkare) - Prov på tidigare manuskript, t.ex. kortfilm - Beskrivning om projektets position i den inhemska filmindustrin Dessa bilagor ska laddas upp med bilagetypen Muut liitteet (Övriga bilagor) Överföring av rättigheter, då manuskriptet grundar sig på en tredje parts originalverk Om det arbete som ska utföras med stiftelsens stipendium för manuskript grundar sig på en tredje parts originalverk, ska den sökande ha rätt att skriva ett manuskript om verket. Ett avtal en förbindelse om ovannämnda rätt ska laddas upp bland bilagorna till ansökan, och som bilagetyp väljs i detta fall Alkuperäisteoksen oikeuksien luovutussopimus (Avtal om överlåtelse av rättigheter till originalverk). Om produktionsbolaget har avtalat om rättigheterna till originalverket ska den sökande i sin ansökan om stipendium för manuskript påvisa att kedjan av rättigheter är sammanhängande. Den sökande ska bland bilagorna till ansökan ladda upp det avtal den förbindelse som produktionsbolaget ingått med innehavaren av rätten till originalverket. Produktionsbolaget ska i sin tur ge den sökande rätt att åtminstone skriva ett manuskript om detta verk. Bägge dessa dokument ska laddas upp bland bilagorna till ansökan, och som bilagetyp väljs i detta fall Alkuperäisteoksen oikeuksien luovutussopimus (Avtal om överlåtelse av rättigheter till originalverk). Pensionsförsäkring för stipendiater/lpa Sedan början av 2009 pensionsförsäkras stipendiater enligt lagen om pension för lantbruksföretagare. Enligt lagen gäller försäkringsskyldigheten alla stipendiater som bor i Finland och som har beviljats

4 ANSÖKNINGSANVISNINGAR Stipendium för manuskript/ arbetsstipendium från Finland år 2009 senare. Stipendiet ska ha beviljats för minst fyra månaders konstnärligt vetenskapligt arbete i Finland och uppgå till minst 1 238,43 euro, vilket motsvarar en årsinkomst på 3 715,29 euro (enligt nivån för år 2014). Under vissa förutsättningar omfattar försäkringen också stipendiearbete utomlands och stipendiearbete som utförs av utländska stipendiater i Finland, om dessa under sitt stipendiearbete omfattas av den finska lagstiftningen om social trygghet. Försäkringsskyldigheten gäller både dem som har fått ett personligt stipendium och dem som med stöd av ett stipendium arbetar i en arbetsgrupp. Personer som är yngre än 18 år äldre än 68 år som får ålderspension kan inte teckna försäkring. Försäkringsskyldigheten gäller inte stipendier som är avsedda för studier för grundexamen och inte h stipendier som är avsedda enbart för att täcka kostnader, såsom resebidrag. Stipendiegivarens anmälningsskyldighet Stipendiegivare är sedan början av 2009 skyldiga att rapportera till LPA om stipendier som de beviljar. Bestämmelser om stipendiegivarnas skyldigheter finns i lagen om pension för lantbruksföretagare (LFöPL, 141 b ). Anmälningsskyldighet uppkommer när både arbetsperiodens längd och beloppet av det beviljade stipendiet överstiger de minimigränser som anges i lagen. LPA använder den information som stipendiegivaren lämnat för att granska stipendiatens försäkringsskyldighet och för tillsyn. Anmälan ska göras senast tre månader efter att stipendiet börjat betalas. Mer information om detta finns på LPA:s webbplats: Utbetalning av stipendium Innan den första raten av stipendiet kan betalas ut ska mottagaren uppdatera följande uppgifter i bilagorna till ansökan, så att de förenliga med det beslut om stipendium som fattats: arbetsperiodens längd i månader, när arbetet ska utföras (angivet i datum) och när arbetet ska vara klart. Ett meddelande om att uppgifterna har uppdaterats ska sedan skickas till produktionskoordinatorn Susanna Haarla per e-post, susanna.haarla@ses.fi När uppdateringarna laddas upp efter att beslutet om stipendium har fattats ska man som bilagetyp välja Työskentelyn päivitetty aikataulu (Uppdaterad tidtabell för arbetet) Uppföljning I särskilda fall kan en skriftlig ansökan om förlängd redovisningstid för stipendiet lämnas in. Skriftliga utredningen om förlängd redovisningstid skickas till produktionskoordinator Susanna Haarla, susanna.haarla@ses.fi, och laddas upp i det elektroniska ansökningssystemet bland bilagorna till ansökan. Bilagetypens namn ska vara Loppuselvityksen lisäaikapyyntö (Anhållan om tilläggstid för slutredovisning). Obs! Stipendiat är själv skyldig att anmäla eventuella ändringar i arbetstiden till LPA.

5 ANSÖKNINGSANVISNINGAR Stipendium för manuskript/ Slutredovisning Efter att arbetet har färdigställts enligt arbetsplanen ska manuskriptet en redovisning över det utförda arbetet laddas upp bland bilagorna till ansökan, och ett e-postmeddelande om detta ska sedan skickas till den filmkonsulent som beviljat stipendiet. Obs! Det automatiska meddelandet om att slutredovisning saknas försvinner först då slutredovisningen har godkänts av stiftelsen och den sista raten av stipendiet har betalats ut. Den sökandes information OBS: Den sökande bör inte spara något i Hakijan liitteet (Sökandes bilagor)! Alla filer som skall sparas och behandlas bifogas i den Hakijan liitteet (Ansökningens bilagor), som stipendiet gäller.

BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR FÖR UTVECKLINGSPROJEKT SOM OMFATTAR FLERA FILMER

BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR FÖR UTVECKLINGSPROJEKT SOM OMFATTAR FLERA FILMER ANSÖKNINGSANVISNINGAR Utvecklingsstöd/utvecklingsprojekt för flera filmer (slate)/5.10.2015 1 BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR FÖR UTVECKLINGSPROJEKT SOM OMFATTAR FLERA FILMER Ansökan om stöd sker via ett elektroniskt

Läs mer

BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR FÖR UTVECKLINGSPROJEKT SOM OMFATTAR FLERA FILMER

BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR FÖR UTVECKLINGSPROJEKT SOM OMFATTAR FLERA FILMER ANSÖKNINGSANVISNINGAR Utvecklingsstöd/utvecklingsprojekt för flera filmer (slate)/5.10.2015 1 BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR FÖR UTVECKLINGSPROJEKT SOM OMFATTAR FLERA FILMER Ansökan om stöd sker via ett elektroniskt

Läs mer

Den sökandes professionella och ekonomiska förutsättningar för att förverkliga projektet tas i beaktande i bedömningen av ansökningarna.

Den sökandes professionella och ekonomiska förutsättningar för att förverkliga projektet tas i beaktande i bedömningen av ansökningarna. Ansökningsanvisningar Marknadsförings- och distributionsstöd / 15.1.2016 1 BEHANDLING AV MARKNADSFÖRINGS- OCH DISTRIBUTIONSSTÖDETS ANSÖKNINGAR Alla filmstiftelsens stöd ansöks via det elektroniska ansökningssystemet

Läs mer

Anvisningar till stipendiegivare. Hur ska beviljade stipendier anmälas till LPA?

Anvisningar till stipendiegivare. Hur ska beviljade stipendier anmälas till LPA? Anvisningar till stipendiegivare Hur ska beviljade stipendier anmälas till LPA? 1.10.2010 ANVISNING 2 (8) Innehåll 1 Stipendiegivarens skyldighet att lämna uppgifter... 3 2 Anmälningsskyldigheten i praktiken...

Läs mer

Alla stödansökningar till filmstiftelsen ska lämnas via det elektroniska ansökningssystemet. http://ses.fi/tukitoiminta/sahkoinen-hakujarjestelma/

Alla stödansökningar till filmstiftelsen ska lämnas via det elektroniska ansökningssystemet. http://ses.fi/tukitoiminta/sahkoinen-hakujarjestelma/ 1 BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR OM UTVECKLINGS- OCH PRODUKTIONSSTÖD Alla stödansökningar till filmstiftelsen ska lämnas via det elektroniska ansökningssystemet. http://ses.fi/tukitoiminta/sahkoinen-hakujarjestelma/

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR Produktionsstöd/2018 1

ANSÖKNINGSANVISNINGAR Produktionsstöd/2018 1 ANSÖKNINGSANVISNINGAR Produktionsstöd/2018 1 1.3 FÖRBINDELSEBREV (letter of commitment) För att få ett förbindelsebrev ska den sökande lämna en ansökan om produktionsstöd och de nedan nämnda bilagorna

Läs mer

INFORMATIONSSPRIDNINGENS STIPENDIER

INFORMATIONSSPRIDNINGENS STIPENDIER INFORMATIONSSPRIDNINGENS STIPENDIER Anvisningar för ifyllande av ansökan Sökandens uppgifter Sökanden fyller i sina person- och kontaktuppgifter. Information om kön används endast för statistikföring av

Läs mer

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida.

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Arbetets Vänner Huvudföreningens Kulturfond Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Sektion A: Uppgifter

Läs mer

Bästa sökande av Helsingfors stads forskningsstipendier!

Bästa sökande av Helsingfors stads forskningsstipendier! Bästa sökande av Helsingfors stads forskningsstipendier! Fyll i ansökan med omsorg och enligt anvisningarna. Vi behandlar inte ansökningar som fyllts i bristfälligt. Stipendierna är avsedda för personer

Läs mer

LPA-trygghet för stipendiater

LPA-trygghet för stipendiater LPA-trygghet för stipendiater Betryggande välfärd LPA Allt du behöver veta om LPA-tryggheten! LPA försäkrar stipendiater...3 LPA-trygghet för stipendiater...3 Försäkringsskyldighet...4 Arbete utomlands...6

Läs mer

Allmänna villkor och principer för understöd som beviljas av Esbo stads kulturnämnd

Allmänna villkor och principer för understöd som beviljas av Esbo stads kulturnämnd Allmänna villkor och principer för understöd som beviljas av Esbo stads kulturnämnd Bilaga: Kulturnämndens principer för understöd från 3.4.2017 Kulturnämnden 14.2.2017 Kulturnämnden beviljar understöd

Läs mer

Kina-programmet, utlysning 2014

Kina-programmet, utlysning 2014 Asien-programhelhet utbildningssamarbete Kina-programmet, utlysning 2014 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt

Läs mer

Anvisning om ansökan om produktionsincitament för den audiovisuella branschen

Anvisning om ansökan om produktionsincitament för den audiovisuella branschen Anvisningar om ansökan 1 (6) En elektronisk ansökan kan endast fyllas i av ett företag registrerat i Finland. Anvisning om ansökan om produktionsincitament för den audiovisuella branschen 1. Till vem?

Läs mer

Föreläsning vid Svenska Litteratursällskapet den 12 maj 2011 kl. 13.15. Ingvar Dahlbacka

Föreläsning vid Svenska Litteratursällskapet den 12 maj 2011 kl. 13.15. Ingvar Dahlbacka Föreläsning vid Svenska Litteratursällskapet den 12 maj 2011 kl. 13.15 Ingvar Dahlbacka Stiftelsens för Åbo Akademi forskningsinstitut grundades år 1972 tillkom för att möjliggöra en bred forskning också

Läs mer

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på Se också blankettens sista sida.

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på   Se också blankettens sista sida. Arbetets Vänner Huvudföreningens Kulturfond Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Sektion A: Uppgifter

Läs mer

Investeringsprogrammet för gång och cykling 2019

Investeringsprogrammet för gång och cykling 2019 1 (5) 24.6.2019 Investeringsprogrammet för gång och cykling 2019 Transport- och kommunikationsverket Traficom delar ut statsunderstöd till kommunerna för att främja gång och cykling som ett led i kommunikationsministeriets

Läs mer

Försäkringsvillkor för OFLAfritidsolycksfallsförsäkring

Försäkringsvillkor för OFLAfritidsolycksfallsförsäkring Försäkringsvillkor för OFLAfritidsolycksfallsförsäkring Betryggande välfärd LPA Dessa försäkringsvillkor gäller olycksfallsförsäkring för fritiden enligt 21 5 mom. i lagen om olycksfallsförsäkring för

Läs mer

1. Så här gör man en ansökan

1. Så här gör man en ansökan 1. Så här gör man en ansökan En ansökan består av en elektronisk blankett och dess bilagor (vanligen forskningsplan, meritförteckning osv.) som den sökande ifyller i Akademins e-tjänst. Mer information

Läs mer

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten. Så här fyller du i en elektronisk ansökan

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten. Så här fyller du i en elektronisk ansökan Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs ingen ansökan i pappersform.

Läs mer

Betryggande välfärd från LPA

Betryggande välfärd från LPA Betryggande välfärd från LPA Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt (LPA) har hand om den lagstadgade pensions- och olycksfallsförsäkringen för lantbruksföretagare och stipendiater. LPA:s kunder har redan

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 1(5) ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2017-2018 Vad ansöker man om och för vilken tid? I Cirkos residensansökning kan man ansöka om en 2-4 veckors residensperiod i Cirko, i Södervik i Helsingfors.

Läs mer

Enligt sändlista 370/625/2015. Hänvisning: Statsunderstödslagen (688/2001) 9 och 37. 1. Avsikten med systemet med träningsstipendier

Enligt sändlista 370/625/2015. Hänvisning: Statsunderstödslagen (688/2001) 9 och 37. 1. Avsikten med systemet med träningsstipendier Datum 30.9.2015 Enligt sändlista Dnr 370/625/2015 Hänvisning: Statsunderstödslagen (688/2001) 9 och 37 Ärende: Anvisningar för ansökan och beviljande av statens skattefria träningsstipendier för idrottare

Läs mer

Asien-programmet Utbildningssamarbete

Asien-programmet Utbildningssamarbete 1 Asien-programmet Utbildningssamarbete Utlysning 2012 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt viktiga för Finland,

Läs mer

Brandskyddsfondens andra ansökningsomgång för specialunderstöd för år 2016

Brandskyddsfondens andra ansökningsomgång för specialunderstöd för år 2016 BREV 16.2.2016 SMDno-2016-275 Brandskyddsfondens andra ansökningsomgång för specialunderstöd för år 2016 Brandskyddsfonden är en fond utanför statsbudgeten. Ur fonden kan beviljas statsunderstöd beroende

Läs mer

Skön- och facklitteratur på finska, svenska och samiska till andra språk

Skön- och facklitteratur på finska, svenska och samiska till andra språk This is a previewing sample. Please submit your application via the online application form. Skön- och facklitteratur på finska, svenska och samiska till andra språk Sökande Sökandes kontaktuppgifter Obs!

Läs mer

Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion angående ansökning av prov

Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion angående ansökning av prov Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion angående ansökning av prov 14.10.2016 2(16) Att ansöka om prov Rätt att ansöka om prov elektroniskt... 3 Val av sammanslutning... 3 Registrering av ny

Läs mer

Finlands filmstiftelse

Finlands filmstiftelse Finlands filmstiftelse STÖDANVISNINGAR 1.1.2015 Godkänts av Finlands filmstiftelses styrelse 4.12.2014 Bilaga: LAGEN OCH FÖRORDNINGEN OM FRÄMJANDE AV FILMKONSTEN FINLANDS FILMSTIFTELSES STÖDANVISNINGAR

Läs mer

ALLMÄNNA ANVISNINGAR OM STATSUNDERSTÖD FÖR SÖKANDE OCH ANVÄNDARE

ALLMÄNNA ANVISNINGAR OM STATSUNDERSTÖD FÖR SÖKANDE OCH ANVÄNDARE 2/500/2016/OPH ALLMÄNNA ANVISNINGAR OM STATSUNDERSTÖD FÖR SÖKANDE OCH ANVÄNDARE Utbildningsstyrelsens allmänna anvisningar om ansökan, användning och övervakning av behovsprövade statsunderstöd Godkänd

Läs mer

Detta meddelande innehåller information i enlighet med vad som krävs i EU:s dataskyddsförordning (artiklarna 13 och 14).

Detta meddelande innehåller information i enlighet med vad som krävs i EU:s dataskyddsförordning (artiklarna 13 och 14). Aalto-universitetet Offentligt Dataskyddsmeddelande till stipendiesökande Detta meddelande innehåller information i enlighet med vad som krävs i EU:s dataskyddsförordning (artiklarna 13 och 14). Ansökan

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 1(5) ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2016-2017 Vad ansöker man om och för vilken tid? I Cirkos residensansökning kan man ansöka om en 2-4 veckors residensperiod i Cirko, i Södervik i Helsingfors.

Läs mer

ALLMÄNNA ANVISNINGAR för 1-3 års understöd för perioden Bästa stipendiat!

ALLMÄNNA ANVISNINGAR för 1-3 års understöd för perioden Bästa stipendiat! ALLMÄNNA ANVISNINGAR för 1-3 års understöd för perioden 1.5.2018 30.4.2019 Bästa stipendiat! Sigrid Jusélius Stiftelse har beviljat dig ett forskningsunderstöd för perioden 1.5.2018-30.4.2019. Läs dessa

Läs mer

l. Avsikten med systemet med träningsstipendier bevilja statsunderstöd för olika ändamäl som främjar elitidrotten.

l. Avsikten med systemet med träningsstipendier bevilja statsunderstöd för olika ändamäl som främjar elitidrotten. Datum 30.9.2015 Enligt sändlista Dnr 370/625/2015 Hänvisning: Statsunderstödslagen (688/2001) 9 och 37 Arende: Anvisningar för ansökan och beviljande av statens skattefria träningsstipendier för idrottare

Läs mer

LPA LFöPL-FÖRSÄKRINGSGUIDE FÖR STIPENDIATER 1 11.12.2008

LPA LFöPL-FÖRSÄKRINGSGUIDE FÖR STIPENDIATER 1 11.12.2008 LPA LFöPL-FÖRSÄKRINGSGUIDE FÖR STIPENDIATER 1 1 ARBETSPENSIONSFÖRSÄKRING FÖR STIPENDIATER... 2 1.1 Allmänt om arbetspensionsförsäkring... 2 1.2 Villkor för tecknande av försäkring... 2 1.2.1 Stipendiat...

Läs mer

Stöd till residenscentra

Stöd till residenscentra 1. Grundläggande information 1.1. Konstnärsresidenscentrets namn 0/100 1.2. Residensprogrammets eventuella namn 0/100 1.3. En kort engelskspråkig beskrivning av verksamheten som stöd söks för: 0/500 Ifall

Läs mer

ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER

ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER Bildkonstnärsfonden fördelar omkring 20 assistentstipendier per år. Stipendiet ska ge dig möjlighet att utvecklas genom att arbeta med en mer erfaren kollega

Läs mer

Allmänna villkor och principer för understöd som beviljas av Esbo stads kulturnämnd

Allmänna villkor och principer för understöd som beviljas av Esbo stads kulturnämnd Allmänna villkor och principer för understöd som beviljas av Esbo stads kulturnämnd Bilaga: Kulturnämndens principer för understöd fr.o.m. 1.1.2015 KULA 20.5.2014 Kulturnämnden beviljar understöd för att

Läs mer

Förslag till. praxis vid utdelning av forskningsstipendier för stiftelser

Förslag till. praxis vid utdelning av forskningsstipendier för stiftelser Förslag till praxis vid utdelning av forskningsstipendier för stiftelser Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta Delegationen för stiftelser och fonder Syftet med den här guiden är att presentera praxis

Läs mer

2. SYFTET MED OCH DE CENTRALA PRINCIPERNA I STATSGARANTISYSTEMET

2. SYFTET MED OCH DE CENTRALA PRINCIPERNA I STATSGARANTISYSTEMET Dnr 8/011/2001 Föreskrift x Anvisning Datum 2.1.2002 Rätten att meddela föreskrifter/anvisningar följer av L om statsgaranti för konstutställningar (411/1986) Målgrupp Museer och utställningsarrangörer

Läs mer

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare.

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare. ANSÖKNINGSANVISNINGAR 2006 Innan du fyller i ansökan: *Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant. *Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret. Kryssa

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2015-2016

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2015-2016 1(5) ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2015-2016 Vad ansöker man om och för vilken tid? I Cirkos residensansökning kan man ansöka om en 2-4 veckors residensperiod i Cirko, i Södervik i Helsingfors.

Läs mer

Försäkringsvillkor för fritidsolycksfallsförsäkring enligt 21 5 mom. i lagen om olycksfallsförsäkring för lantbruksföretagare

Försäkringsvillkor för fritidsolycksfallsförsäkring enligt 21 5 mom. i lagen om olycksfallsförsäkring för lantbruksföretagare OFLA-VILLKOR fritid 1 (5) Försäkringsvillkor för fritidsolycksfallsförsäkring enligt 21 5 mom. i lagen om olycksfallsförsäkring för lantbruksföretagare Allmänna bestämmelser 1 Försäkringstagare är en i

Läs mer

Ansökan om assistentstipendium

Ansökan om assistentstipendium Sida 1 av 4 Ansökan om assistentstipendium Sista ansökningsdag 2 september 2014 Bild och form 1. UPPGIFTER OM SÖKANDE Fält markerade med * är obligatoriska Förnamn* Efternamn* Personnummer* Postadress*

Läs mer

ALLMÄNNA ANVISNINGAR för Storstipendiater för perioden Bästa stipendiater!

ALLMÄNNA ANVISNINGAR för Storstipendiater för perioden Bästa stipendiater! ALLMÄNNA ANVISNINGAR för Storstipendiater för perioden 1.5.2018 30.4.2019 Bästa stipendiater! Sigrid Jusélius Stiftelse har beviljat er ett forskningsunderstöd för perioden 1.5.2018-30.4.2019. Läs dessa

Läs mer

Allmän anvisning för ansökan av statsunderstöd och korrekt användning av finansieringen

Allmän anvisning för ansökan av statsunderstöd och korrekt användning av finansieringen Jaana Summanen, sakkunnig Allmän anvisning för ansökan av statsunderstöd och korrekt användning av finansieringen Undervisningsväsendets personalutbildning 2013 Informationstillfälle 2.11.2012, Utbildningsstyrelsen

Läs mer

Finlands filmstiftelse

Finlands filmstiftelse Finlands filmstiftelse STÖDANVISNINGAR 1.1.2017 Godkänts av Finlands filmstiftelses styrelse 21.9.2016 Bilaga: LAGEN OCH FÖRORDNINGEN OM FRÄMJANDE AV FILMKONSTEN 1 FINLANDS FILMSTIFTELSES STÖDANVISNINGAR

Läs mer

ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER

ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER Bildkonstnärsfonden fördelar omkring 20 assistentstipendier per år. Stipendiet ska ge dig möjlighet att utvecklas genom att arbeta med en mer erfaren kollega

Läs mer

Anvisningar för erhållande av ekonomiskt stöd från Nordiska Samarbetsrådet för Kriminologi

Anvisningar för erhållande av ekonomiskt stöd från Nordiska Samarbetsrådet för Kriminologi Anvisningar för erhållande av ekonomiskt stöd från Nordiska Samarbetsrådet för Kriminologi 1 - Målsättning Nordiska Samarbetsrådet för Kriminologi kan bevilja ekonomiskt stöd till forskningsprojekt, arbetsgruppmöten,

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 VIKTIGT! Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant innan du fyller i ansökan! Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret.

Läs mer

Statsunderstöd för främjande av säkerhetsverksamhet för vägtrafik, projektunderstöd 2017 Anvisningar

Statsunderstöd för främjande av säkerhetsverksamhet för vägtrafik, projektunderstöd 2017 Anvisningar Ansökningsanvisningar 1(5) 19.6.2017 Statsunderstöd för främjande av säkerhetsverksamhet för vägtrafik, projektunderstöd 2017 Anvisningar I statsrådets förordning (1207/2016) finns bestämmelser om statsunderstöd

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet

Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet Utbildningssamarbete, Japan och Sydkorea 1. Allmänt Utbildningsstyrelsens Asien-program finansierar samarbetsprojekt med högskolor i asiatiska områden som

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan.

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan. Allmän information Vem kan ansöka ett bidrag från stiftelsen? För att du ska kunna ansöka om ett bidrag ska du: Ha en ålder av högst 21 år vid ansökningsårets utgång. Studera andra eller tredje på gymnasieskolan.

Läs mer

Finansieringsansökan för tidig vård av plantbestånd och vård av ung skog

Finansieringsansökan för tidig vård av plantbestånd och vård av ung skog Ifylls av Skogscentralen Mottagningsdatum Finlands skogscentral Kemeranummer Finansieringsansökan för tidig vård av plantbestånd och vård av ung skog Temporär lag om finansiering av hållbart skogsbruk

Läs mer

YRKESEXAMENSSTIPENDIUM. för person som avlagt fristående examen

YRKESEXAMENSSTIPENDIUM. för person som avlagt fristående examen YRKESEXAMENSSTIPENDIUM för person som avlagt fristående examen Yrkesexamensstipendiet i korthet l för person som avlagt en yrkesinriktad fristående examen (yrkesinriktad grundexamen, yrkesexamen eller

Läs mer

Anvisningar för hiss- och hinderlöshetsunderstöd 2016

Anvisningar för hiss- och hinderlöshetsunderstöd 2016 Anvisningar för hiss- och hinderlöshetsunderstöd 2016 28.1.2016 Anvisningarna gäller understöd för: installation av ny hiss (hissunderstöd) avlägsnande av rörelsehinder (hinderlöshetunderstöd) Innehåll

Läs mer

TILL FINLANDS BARNMORSKEFÖRBUND

TILL FINLANDS BARNMORSKEFÖRBUND Se ifyllnadsanvisningarna på blankettens baksida Anlänt: 1. SÖKANDE Efternamn och förnamn Personbeteckning Titel eller yrke Tjänst eller befattning Adress Postnummer och postanstalt Telefon, arbete Telefon,

Läs mer

Försäkringsvillkor för frivillig OFLA-arbetsskadeförsäkring

Försäkringsvillkor för frivillig OFLA-arbetsskadeförsäkring Försäkringsvillkor för frivillig OFLA-arbetsskadeförsäkring Betryggande välfärd LPA Dessa försäkringsvillkor gäller frivillig arbetsskadeförsäkring enligt 21 1 mom. i lagen om olycksfallsförsäkring för

Läs mer

Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion angående ansökning av utställning

Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion angående ansökning av utställning Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion angående ansökning av utställning 29.1.2016 2(10) Utställningsansökan Rätt att ansöka om utställningar elektroniskt... 3 Val av sammanslutning... 3 Registrering

Läs mer

+ + BLANKETT FÖR UTREDNING AV FAMILJEBAND GÄLLANDE ANNAN ANHÖRIG FÖR ANKNYTNINGSPERSONEN

+ + BLANKETT FÖR UTREDNING AV FAMILJEBAND GÄLLANDE ANNAN ANHÖRIG FÖR ANKNYTNINGSPERSONEN PK5_plus 1 *1469901* BLANKETT FÖR UTREDNING AV FAMILJEBAND GÄLLANDE ANNAN ANHÖRIG FÖR ANKNYTNINGSPERSONEN Denna blankett är avsedd för dig som har en annan anhörig än din maka/make eller ett barn under

Läs mer

STÖD TILL UNGA JORDBRUKARE (EU) ÅTERBETALNING AV FINANSIELL DISCIPLIN

STÖD TILL UNGA JORDBRUKARE (EU) ÅTERBETALNING AV FINANSIELL DISCIPLIN STÖD TILL UNGA JORDBRUKARE (EU) ÅTERBETALNING AV FINANSIELL DISCIPLIN Våren 2015 Seinäjoki. Allmänt Direktstöd Definitionen av aktiv jordbrukare Finansiell disciplin Tvärvillkoren Direktstödens nedre gräns

Läs mer

ANVISNING TILL KOMMUNERNA FÖR ANSÖKAN OM BONUSPENG SOM BETALAS UTIFRÅN BESLUT OM KOMMUNPLATSER SOM FATTATS Ansökningstid

ANVISNING TILL KOMMUNERNA FÖR ANSÖKAN OM BONUSPENG SOM BETALAS UTIFRÅN BESLUT OM KOMMUNPLATSER SOM FATTATS Ansökningstid Anvisning till kommunerna 1/6 16.10.2018 Sylvia/Bonuspeng/Anvisning/2018 ANVISNING TILL KOMMUNERNA FÖR ANSÖKAN OM BONUSPENG SOM BETALAS UTIFRÅN BESLUT OM KOMMUNPLATSER SOM FATTATS 2018 Ansökningstid 1.1

Läs mer

Konferensunderstöd som VSD delar ut. Georg Strien

Konferensunderstöd som VSD delar ut. Georg Strien Konferensunderstöd som VSD delar ut Georg Strien Innehåll Allmänt om konferensernas finansiering Finansiärer Om stödets belopp För vad beviljas understöd, för vad inte? Ansökningspraxis Hurdan är en bra

Läs mer

Ansvarsområdet tjänster för äldre producenter 21.4.2011 1(4)

Ansvarsområdet tjänster för äldre producenter 21.4.2011 1(4) 1(4) för serviceboende Bakgrund Lagen om servicesedlar inom social- och hälsovården (569/2009) trädde i kraft 1.9.2009. Användningen av servicesedeln regleras också av lagen om klientavgifter inom social-

Läs mer

Ändringar i dessa villkor träder i kraft när de fastställs, om inget annat bestäms i samband med fastställandet.

Ändringar i dessa villkor träder i kraft när de fastställs, om inget annat bestäms i samband med fastställandet. 1 (5) VILLKOR FÖR GRUPPLIVFÖRSÄKRINGEN FÖR LANTBRUKSFÖRETAGARE Allmänna bestämmelser 1 Dessa villkor tillämpas på lantbruksföretagare som är försäkrade enligt 10 i lagen om pension för lantbruksföretagare

Läs mer

Bästa sökande av Helsingfors stads forskningsstipendium!

Bästa sökande av Helsingfors stads forskningsstipendium! Bästa sökande av Helsingfors stads forskningsstipendium! Var vänligt fyll i ansökningen noggrant och enligt instruktionerna. Bristfälliga ansökningar beaktas inte. Stipendierna är avsedda för forskare

Läs mer

Tempo-projektets rapportering. Anvisningar för inledande möte: Så här rapporterar du om ett projekt och följer upp uppnåendet av målen 15.4.

Tempo-projektets rapportering. Anvisningar för inledande möte: Så här rapporterar du om ett projekt och följer upp uppnåendet av målen 15.4. Tempo-projektets rapportering Anvisningar för inledande möte: Så här rapporterar du om ett projekt och följer upp uppnåendet av målen 15.4.2019 Inledningsvis Läs finansieringsbeslutet samt finansieringsvillkoren

Läs mer

Specialunderstöd för räddningsverkens och avtalsbrandkårernas materielprojekt år 2018

Specialunderstöd för räddningsverkens och avtalsbrandkårernas materielprojekt år 2018 BREV 29.11.2017 SMDno-2017-1847 Specialunderstöd för räddningsverkens och avtalsbrandkårernas materielprojekt år 2018 I 14 i lagen om brandskyddsfonden (306/2003) anges det att för att lagens syfte ska

Läs mer

Stiftelsen PETTER SILFVERSKIÖLDS MINNESFOND

Stiftelsen PETTER SILFVERSKIÖLDS MINNESFOND Stiftelsen PETTER SILFVERSKIÖLDS MINNESFOND Medicinsk forskning och utvecklingsarbete Forskningsanslag Stiftelsen kan lämna anslag för forskning och utvecklingsarbete som bedrivs av forskare verksamma

Läs mer

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37 Grundläggande information och instruktioner Att fylla i ansökningsblanketten Ansökningsblanketten för modulen för stöd till residenscentra har fem sidor. Du måste fylla i alla fält på varje sida för att

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE INFORMATION

GRUNDLÄGGANDE INFORMATION 2/09 Mobilitetsstöd GRUNDLÄGGANDE INFORMATION Att fylla i ansökningsblanketten Du måste fylla i alla fält i blanketten för att komma vidare till nästa sida. Alla fält måste vara korrekt ifyllda för att

Läs mer

FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar för LS-avtal (VSELVAKE)

FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar för LS-avtal (VSELVAKE) SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 A158/200/2016 1.2 FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar för LS-avtal (VSELVAKE) INNEHÅLL

Läs mer

Stöd till unga jordbrukare (EU), bakgrundsmaterial för utbildningen våren 2015

Stöd till unga jordbrukare (EU), bakgrundsmaterial för utbildningen våren 2015 1 (8) Stöd till unga jordbrukare (EU), bakgrundsmaterial för utbildningen våren 2015 1. Stödvillkor Stöd betalas till en aktiv jordbrukare som för första gången etablerar jordbruk som huvudsaklig företagare

Läs mer

ARBETSSTIPENDIER BILD- OCH FORMKONSTNÄRER

ARBETSSTIPENDIER BILD- OCH FORMKONSTNÄRER ARBETSSTIPENDIER BILD- OCH FORMKONSTNÄRER Arbetsstipendiet ska ge dig som yrkesverksam konstnär möjlighet att koncentrera dig och utveckla ditt konstnärliga arbete. Stipendierna kan användas till exempelvis

Läs mer

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Illustration: Sara Nilsson Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH, fördelar en gång per år bidrag till projekt som stimulerar

Läs mer

Specialunderstöd för räddningsverkens och avtalsbrandkårernas materielprojekt år 2015

Specialunderstöd för räddningsverkens och avtalsbrandkårernas materielprojekt år 2015 1 BREV 25.11.2014 Regionförvaltningsverken Räddningsverken Ålands landskapsregering Specialunderstöd för räddningsverkens och avtalsbrandkårernas materielprojekt år 2015 Förfarandet för ansökan om understöd

Läs mer

Svenskspråkig facklitteratur i Finland

Svenskspråkig facklitteratur i Finland T h i i s i i s a p rr e v i i e w i i n g s a m your p l l e applliicatiion.. P l l e viia a s e the s onlliine u b m i i applliicatiion tt fforrm.. Inledning Svenskspråkig facklitteratur i Finland Välj

Läs mer

Utbetalning av understöd beviljade av STEA

Utbetalning av understöd beviljade av STEA 1 Allmänt STEA börjar betala ut nya understöd efter social- och hälsovårdsministeriets beslut om understöden. Sättet på vilket understödet betalas ut anges i understödsbeslutet. Ifall STEA har bett om

Läs mer

BILAGA V TILL ANBUDSINFORDRAN FÖRTECKNING ÖVER DOKUMENT SOM SKA BIFOGAS MED REFERENS TILL URVALSKRITERIERNA

BILAGA V TILL ANBUDSINFORDRAN FÖRTECKNING ÖVER DOKUMENT SOM SKA BIFOGAS MED REFERENS TILL URVALSKRITERIERNA BILAGA V TILL ANBUDSINFORDRAN Anbudsinfordran nr PO/2014-2/STO FÖRTECKNING ÖVER DOKUMENT SOM SKA BIFOGAS MED REFERENS TILL URVALSKRITERIERNA Varje fält i kolumnen "Hänvisning till bifogade dokument" i

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_OPI 1 *1079901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV STUDIER Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har för avsikt att vistas i Finland på grund av studier vid

Läs mer

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas.

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas. Bilaga 2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Förvaltningsavdelningen Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1 Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag

Läs mer

Ansökan om underhållsstöd

Ansökan om underhållsstöd Ansökan om underhållsstöd Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs ingen

Läs mer

Internationellt kulturutbyte

Internationellt kulturutbyte Sida 1 / 7 Internationellt kulturutbyte ANSÖKAN OM BIDRAG INOM BILD OCH FORM UTSTÄLLNINGAR OCH ARBETS- ELLER STUDIEVISTELSE I UTLANDET 1. UPPGIFTER OM SÖKANDE Fält markerade med * är obligatoriska Förnamn*

Läs mer

1/09 Mobilitetsstöd http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=33

1/09 Mobilitetsstöd http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=33 1 of 3 17/2/09 16:10 GRUNDLÄGGANDE INFORMATION Att fylla i ansökningsblanketten Du måste fylla i alla fält i blanketten för att komma vidare till nästa sida. Alla fält måste vara korrekt ifyllda för att

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN PK4_plus 1 *1459901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN Detta är en familjeutredningsblankett för dig vars under 18-åriga, ogifta barn ansöker om sitt första uppehållstillstånd

Läs mer

Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning

Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning Aktuell lydelse Försäkringskassans föreskrifter (FKFS 2016:4) om assistansersättning Bestämmelser oavsett om betalning sker i efterskott eller förskott Starttidpunkt för beviljandeperiod 1 När Försäkringskassan

Läs mer

LAGEN OM STATLIG FINANSIERING FÖR FRÄMJANDE AV FILMKULTUREN (1174/2018)

LAGEN OM STATLIG FINANSIERING FÖR FRÄMJANDE AV FILMKULTUREN (1174/2018) FINLANDS FILMSTIFTELSES STÖDGUIDE FINLANDS FILMSTIFTELSE Finlands filmstiftelse är en självständig stiftelse som tillhör Undervisnings- och kulturministeriets kulturpolitiska verksamhetsområde. Stiftelsens

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN PH4_plus 1 *1409901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN Denna familjeutredningsblankett är avsedd för dig som är vårdnadshavare i barnets hemland för ett ogift, under 18-årigt

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

Ändringar i finansieringsbeslut Anvisningar för de forskare och forskningsplatser som har beviljats finansiering av Finlands Akademi

Ändringar i finansieringsbeslut Anvisningar för de forskare och forskningsplatser som har beviljats finansiering av Finlands Akademi Ändringar i finansieringsbeslut Anvisningar för de forskare och forskningsplatser som har beviljats finansiering av Finlands Akademi 1.12.2014 1.12.2014/ AKA/3/02.04.10/2014 BILAGA 1: ÄNDRINGAR I FINANSIERINGSBESLUT

Läs mer

LPA-trygghet för anhöriga

LPA-trygghet för anhöriga LPA-trygghet för anhöriga Betryggande välfärd LPA Lantbruksföretagarnas LPA-trygghet Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt LPA stödjer de finländska lantbruksföretagarnas och stipendiaternas välfärd i

Läs mer

Val av nya studerande

Val av nya studerande Val av nya studerande till Teaterhögskolan 2012 Nya studerande År 2012 antas nya studerande till utbildningsprogrammen för skådespelarkonst (finskspråkig), regi, dramaturgi, dans, ljusdesign och ljuddesign

Läs mer

Asien-programmet, utlysning 2016

Asien-programmet, utlysning 2016 Asien-programmet, utlysning 2016 Utbildningssamarbetsprojekt Kina & Indien 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt

Läs mer

Registerbeskrivning. Eu:s dataskyddsförordning 2016/678. Aktiastiftelsen i Esbo-Grankulla sr ( ) Busholmsgräden 14 F Helsingfors

Registerbeskrivning. Eu:s dataskyddsförordning 2016/678. Aktiastiftelsen i Esbo-Grankulla sr ( ) Busholmsgräden 14 F Helsingfors Aktiastiftelsen i Esbo-Grankulla sr Registerbeskrivning Eu:s dataskyddsförordning 2016/678 Aktiastiftelsen i Esbo-Grankulla sr (1058254-2) Busholmsgräden 14 F 245 002220 Helsingfors. Registrets namn Rimbert

Läs mer

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Innehåll Hemsida... 2 Nyansökan ekonomiskt bistånd... 2 Ansökan om försörjningsstöd (Nyansökan)... 3 Ansökan om fortsatt försörjningsstöd... 3 Samtycke... 4

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR UTDELNING AV MEDEL FRÅN ASTRID "JOHNNY" ANDERSSONS FOND

BESTÄMMELSER FÖR UTDELNING AV MEDEL FRÅN ASTRID JOHNNY ANDERSSONS FOND ASTRID "JOHNNY" ANDERSSONS FOND Enligt testatorn ska stipendier från fonden användas till resestipendier för en kvinnlig eller en manlig idrottslärare som undervisar inom gymnastik och/eller lek och idrott

Läs mer

RP 121/2015 rd. Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om extra konstnärspensioner

RP 121/2015 rd. Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om extra konstnärspensioner Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om extra konstnärspensioner PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås att det stiftas en lag om extra konstnärspensioner.

Läs mer

Arbetspensionen inte bara de gamlas grej

Arbetspensionen inte bara de gamlas grej Arbetspensionen inte bara de gamlas grej När man är ung är pensionen knappast det som man i första hand går och funderar på det återstår ju fl era årtionden till pensioneringen. Redan från 18 års älder

Läs mer

Riktlinjer för tilldelning av priser och stipendium inom kultur- och fritidsområdet

Riktlinjer för tilldelning av priser och stipendium inom kultur- och fritidsområdet Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Lysekils kommun Utbildningsförvaltningen Riktlinjer för tilldelning av priser och stipendium inom kultur- och fritidsområdet Fastställt av: Utbildningsnämnden

Läs mer

Långvarigt nätverksstöd

Långvarigt nätverksstöd 1. Grundläggande information 1.1. Nätverkets namn 1.2. En kort engelskspråkig beskrivning 0/500 Ifall din ansökning beviljas, kan beskrivningen publiceras på Kulturkontakt Nords webbplats. 1.3. Planerat

Läs mer