Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor"

Transkript

1 Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Illustration: Sara Nilsson Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH, fördelar en gång per år bidrag till projekt som stimulerar och utvecklar slöjd och handgjort skapande i alla dess former och uttryck. NFH fördelar ca 1,3 miljoner kr i projektbidrag per år. I genomsnitt beviljas projektansökningar varje år. Nästa ansökningsperiod är den 15 augusti 15 oktober Detta kompendium är en sammanställning av den information som finns om Projektbidrag på Se också rubriken Vanliga frågor!

2 Bra att veta inför projektansökan 1. Vem kan söka? Projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH, kan sökas av institutioner, organisationer och föreningar. Enskilda näringsidkare kan söka. Alla sökande ska ha ett organisationsnummer. Privatpersoner kan inte söka projektbidrag NFH. Firmatecknare för den sökande organisationen skall underteckna ansökan och pengarna utbetalas till ansökande organisations konto. 2. Finansiering av projekt NFH skiljer mellan projekt som är förberedande respektive projekt som förverkligar och genomför. Man kan söka till två olika kategorier av projekt: Utvecklingsbidrag för planering och researcharbete, en pilot eller förstudie inför en större projektansökan. Ingen medfinansiering krävs. Maxbelopp att söka: kr. Projektbidrag genomförandeprojekt som kan vara stort eller litet, kort eller flerårigt. Här finns krav på en genomarbetad projektplan, samarbetsparter och medfinansiering. NFH beviljar endast undantagsvis ansökningar som avser tryckkostnader av publikationer. NFH stöttar sällan projekt över kr med mer än 50% av projektets totala budget. Maxbelopp att söka: kr Medfinansiering För ansökan om projektbidrag över kr krävs medfinansiering av utomstående finansiär. Egna insatser i form av arbetstid kan inte räknas som medfinansiering. EU bidrag kan räknas som medfinansiering. 3. Fleråriga projekt Fleråriga projekt kräver en övergripande plan, men ansökan görs för ett år i taget. Varje projektår redovisas för sig. Redovisning av genomfört projektår måste göras samtidigt som ansökan görs för följande år. Beviljat projektbidrag för ett första år av en flerårig projektansökan innebär inte att nästkommande års ansökan automatiskt beviljas, utan beror på projektredovisning och NFHs anslag. På ansökningsblanketten anges om projektet är flerårigt och projektets första årsbudget samt den totala budgeten fastställs. 4. Fokusområden och bedömningskriterier NFH utgår i sin bedömning av projektansökningar från de nationella kulturpolitiska målen, dvs att kulturpolitiken ska främja allas möjlighet till kulturupplevelser, bildning och till att utveckla sina skapande förmågor, främja kvalitet och konstnärlig förnyelse, främja ett levande kulturarv som bevaras, används och utvecklas, främja internationellt och interkulturellt utbyte och samverkan, särskilt uppmärksamma barns och ungas rätt till kultur. 2 (5)

3 För projekt avseende år 2017 kommer NFH att prioritera ansökningar som fokuserar på mångfald och vidgat deltagande samt kulturarv. Mångfald kan exempelvis handla om tekniker och uttryck, funktionsvariationer, ålder, HBTQ och etnicitet kopplat till slöjd. Vidgat deltagande kan exempelvis handla om samarbete mellan organisationer som tidigare inte samarbetat eller andra nya konstellationer. Kulturarv exempelvis praktisk kunskap om görande; både gårdagens kulturarv men också framtidens kulturarv och kunskap. Projekt som lägger vikt vid att sprida och dela med sig ny kunskap som kommer fram inom projektet kommer att prioriteras. 5. Ansökningsperiod 15 augusti 15 oktober 2016 avseende projekt som ska genomföras under Allmän handling Nämnden för hemslöjdsfrågor är en statlig myndighet. Det innebär att allt som skickas eller lämnas till myndigheten blir allmänna handlingar som kan lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningarna är offentliga och att allmänheten och massmedier har rätt att ta del av innehållet oavsett om NFH beviljar bidraget eller inte. 7. Publicering av kontaktuppgifter I samband med tillkännagivande av beviljade samt redovisade projektbidrag kan kontaktuppgifter till projektet och projektägare komma att publiceras här på NFHs webbsida. Vad ska skickas in? 8. Ansökan + projektbeskrivning Börja med att läsa det som står under punkterna 2. Finansiering av projekt samt 4. Fokusområden och bedömningskriterier. En projektansökan ska alltid bestå av två delar ett ifyllt ansökningsformulär och en projektbeskrivning som i text beskriver hela projektet (högst 5 sid) Ansökningsformulär Ansökan består av ett formulär i PDF format och för att skriva i det behövs programmet Acrobat Reader som är gratis att ladda ner. Ansökningsformuläret kommer att publiceras 15 augusti Projektbeskrivning Till ansökningsblanketten ska en beskrivning av projektet och dess genomförande bifogas. Projektbeskrivningen ska innehålla följande underrubriker: projektidé med syfte och mål genomförande tidplan hur projektets resultat ska spridas uppföljning och utvärdering budget 3 (5)

4 Skicka in ansökan både som e post och brev E post: fyll i ansökningsformuläret och skicka in det + projektbeskrivningen med e post till nfh@nfh.se. Skriv Ansökan + projektets namn i ärenderaden. Brev: ansökningsformuläret ska dessutom skrivas ut och undertecknas av firmatecknare samt skickas in per post tillsammans med projektbeskrivningen. Skicka ansökan till adress: Nämnden för hemslöjdsfrågor, Box 4006, Stockholm. Ansökan (e post + brev) ska vara NFH tillhanda senast kl (dagtid) den 15 oktober Poststämpel gäller. Vad händer efter ansökan skickats in? 9. Beredning av projektansökningar Inkomna ansökningar bereds av NFHs kansli tillsammans med nämndens ledamöter. Beslut om fördelning av projektmedel görs vid ett nämndsammanträde en gång per år. 10. Besked om beviljade projektansökningar Besked om vilka ansökningar som beviljats resp. avslagits kommer i januari samma år som projektet ska genomföras. 11. Villkor för beviljade projektbidrag En kompletterande projekt och finansieringsplan kan komma att begäras in före utbetalning om några förutsättningar har ändrats, t.ex. om endast en del av sökt belopp beviljats. Projektägare har skyldighet att meddela NFH om projektet avsevärt förändras under projekttiden, t. ex. om medfinansiering från andra parter uteblir. Projektbidraget betalas ut till företaget/organisationen och ska alltså ingå som en intäkt i bokföringen liksom projektets alla kostnader. Vid all information och publicering om projektet både under och efter projekttiden ska det tydligt framgå att NFH medverkat vid finansieringen av projektet. Logotype finns att ladda ner på Utbetalning och redovisning av projektbidrag 12. När utbetalas projektbidraget? 85% av beviljade projektbidrag betalas ut i januari till den sökande och ska ingå som en intäkt i bokföringen där också projektets alla kostnader bokförs. Resterande 15% av beviljade projektbidrag betalas ut efter att projektets slutredovisning godkänts. Om hela projektbidraget inte förbrukats ska återstoden återbetalas till NFH. 4 (5)

5 13. Datum för redovisning Redovisning inlämnas senast den 1 november samma år som bidraget utbetalats. OBS! För projekt genomförda under 2016 ska redovisning skickas in senast 1 december Anvisningar och formulär för redovisning kommer att publiceras på den 1 september Vad ska ingå i redovisningen? Redovisning består alltid av fyra delar ett ifyllt redovisningsformulär en rapport som i text beskriver projektet (max 3 sidor) ekonomisk redovisning dokumentationsmaterial Redovisningsformulär Formuläret är i PDF format och för att skriva i det behövs programmet Acrobat Reader. En ofullständigt ifylld blankett kommer att returneras. Projektrapport (max 3 sid) Beskriv hur arbetet fortgått i förhållande till den ursprungliga projektplanen. Vilka resultat och effekter har åstadkommits genom projektet? Hur kommer resultaten att spridas och användas i framtiden? Beskriv också vad som varit det nyskapande i projektet. Skriv med tanke på att andra ska lära sig och inspireras av nyvunna kunskaper, erfarenheter och slutsatser. Ekonomisk redovisning Observera att till den ekonomiska redovisningen ska även ett utdrag ur huvudboken bifogas där projektets intäkter och kostnader tydligt framgår. Skapa gärna ett eget konto i bokföringen för projektet. Dokumentationsmaterial Redovisningen ska också innehålla dokumentationsmaterial som NFH kan publicera på webbplats eller i annat sammanhang för att beskriva projektet: sammanfattande text om projektets genomförande och resultat, 1 3 digitala bilder (jpg format) från projektarbetet inkl. bildtexter och/eller en 3 5 minuters film som dokumenterar projektarbetet. Vid all information och publicering om projektet både under och efter projekttiden ska det tydligt framgå att NFH medverkat vid finansieringen av projektet. 15. Uppskov med redovisning Uppskov ges endast undantagsvis då Finansdepartementets regelverk är mycket restriktivt. Kontaktperson Heléne Wallin helene.wallin@nfh.se tel Nämnden för hemslöjdsfrågor 5 (5)

Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013

Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013 Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013 Rutiner och datum för avrapportering och slututbetalning - Ange alltid projektets namn och NFHs diarienummer vid avrapportering eller frågor gällande

Läs mer

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur Att söka projektmedel av Innovativ Kultur I detta dokument finner du information om vilka som kan söka medel från Innovativ Kultur, vad man kan söka för, hur ansökan går till, vad den ska innehålla mm.

Läs mer

Ansökningsguide. Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt. OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras

Ansökningsguide. Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt. OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras Ansökningsguide Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras Startsida Välj vilken kategori du vill söka stöd inom internationella

Läs mer

Regler för stöd från Kulturutveckling

Regler för stöd från Kulturutveckling Regler för stöd från Kulturutveckling Region Gävleborg vill ge nya möjligheter för människors självförverkligande och aktiva bidrag till samhällsutvecklingen. Detta övergripande mål uttrycks i den regionala

Läs mer

Exempel. Tips: Klicka på knappen spara till höger för att spara ett utkast av ansökan. Samtliga fält markerade med * är obligatoriska.

Exempel. Tips: Klicka på knappen spara till höger för att spara ett utkast av ansökan. Samtliga fält markerade med * är obligatoriska. Projektansökan Omgången öppnar 2 augusti klockan 8. och stänger 1 september klockan 23.59. Observera att ansökan inte kan kompletteras efter att ansökningsomgången har stängt. Vi kan inte garantera support

Läs mer

REGLER OCH ANVISNINGAR

REGLER OCH ANVISNINGAR REGLER OCH ANVISNINGAR för Sametingets kulturnämnds bidragsgivning Antagna av Sametingets kulturnämnd den 13-14 juni 2018 Prot. 2018:8, 8.1 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 2. Regler och villkor för

Läs mer

Om Fortes konferensbidrag

Om Fortes konferensbidrag 2013-06-27 Om Fortes konferensbidrag Syftet med konferensbidragen är att underlätta kontakter och erfarenhetsutbyte mellan svenska och utländska forskare samt tillföra kunskaper från det internationella

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Riktlinjer för statsbidrag till musikarrangörer

Riktlinjer för statsbidrag till musikarrangörer Box 27215, 102 53 Stockholm Besök: Borgvägen 1 5 Tel: 08 519 264 00 kulturradet@kulturradet.se www.kulturradet.se Riktlinjer för statsbidrag till musikarrangörer Kulturrådet beslutar att anta följande

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BILD- OCH FORMKONST. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BILD- OCH FORMKONST. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BILD- OCH FORMKONST För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Vem kan söka? Du som är anställd hos någon av följande arbetsgivare är välkommen att söka bidrag:

Vem kan söka? Du som är anställd hos någon av följande arbetsgivare är välkommen att söka bidrag: 2018-01-31 HSU FoU Kronoberg Birgitta Grahn Dags att söka anslag För att utveckla socialtjänst och hälso- och sjukvård i Kronoberg! Forskning, utveckling och förbättringsarbete är grunden för förnyelse

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER/ MUSIKSKAPARE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER/ MUSIKSKAPARE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER/ MUSIKSKAPARE För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Om Fortes resebidrag 2013-06-27

Om Fortes resebidrag 2013-06-27 2013-06-27 Om Fortes resebidrag Medel för utrikes resor bör i första hand sökas inom ramen för en projektansökan. Forskare kan dock söka separata resebidrag för utrikes resor i följande fall: För att presentera

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BIBLIOTEKSVERKSAMHET FÖR NYANLÄNDA OCH ASYLSÖKANDE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BIBLIOTEKSVERKSAMHET FÖR NYANLÄNDA OCH ASYLSÖKANDE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BIBLIOTEKSVERKSAMHET FÖR NYANLÄNDA OCH ASYLSÖKANDE För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Anvisningar för att söka lokal- och anläggningsstöd

Anvisningar för att söka lokal- och anläggningsstöd Anvisningar för att söka lokal- och anläggningsstöd Läs denna information innan du börjar fylla i ansökningsblanketten och skriva projektbeskrivningen! Lokalstöd kan användas till nybyggnad, ombyggnad,

Läs mer

ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG I ANSLUTNING TILL FRISTADSPROGRAMMET

ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG I ANSLUTNING TILL FRISTADSPROGRAMMET ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG I ANSLUTNING TILL FRISTADSPROGRAMMET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Välkomna att söka bidrag från Svenska FN förbundet 2012

Välkomna att söka bidrag från Svenska FN förbundet 2012 Välkomna att söka bidrag från Svenska FN förbundet 2012 Kära FN vänner, Glädjande kom det förra året in fler ansökningar om projektbidrag från FN föreningar och FN distrikt än någonsin tidigare. Det visar

Läs mer

ANSÖKAN OM PRODUKTIONSSTÖD Datum ÅÅÅÅ-MM-DD. Allmänna uppgifter 1(3) Läromedelsproducenten AB. Produktgatan 100

ANSÖKAN OM PRODUKTIONSSTÖD Datum ÅÅÅÅ-MM-DD. Allmänna uppgifter 1(3) Läromedelsproducenten AB. Produktgatan 100 1(3) ANSÖKAN OM PRODUKTIONSSTÖD Datum ÅÅÅÅ-MM-DD Till Specialpedagogiska skolmyndigheten, Box 1100, 871 29 HÄRNÖSAND SEKRETESS Delar av ansökningshandlingarna kan beläggas med sekretess om det kan antas

Läs mer

Ansökan om stöd ur Allmänna arvsfonden till lokal- och anläggningsstöd ANVISNINGAR

Ansökan om stöd ur Allmänna arvsfonden till lokal- och anläggningsstöd ANVISNINGAR Ansökan om stöd ur Allmänna arvsfonden till lokal- och anläggningsstöd ANVISNINGAR Läs denna information innan du börjar fylla i ansökningsblanketten och skriva projektbeskrivningen! Lokalstöd kan användas

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Redovisning projekt Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Redovisning projekt Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Redovisning projekt Redovisning av projekt Totalt antal sidor som sänds till RUM (inklusive eventuella bilagor): 1. Uppgifter om beviljat bidrag Namn på bidragssökande (föreningen) 2. Redovisning av genomfört

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG KULTUR FÖR BARN OCH UNGA. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG KULTUR FÖR BARN OCH UNGA. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG KULTUR FÖR BARN OCH UNGA För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten.

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten. ANSÖKAN OM BIDRAG MUSIK- OCH KULTURSKOLOR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Anvisningar för bidrag till utomstående organisationer

Anvisningar för bidrag till utomstående organisationer Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Anvisningar Sida 1 (6) 2016-09-19 Reviderade 2016-11-24 Område för bidragsgivning Av reglementet för utbildningsnämnden framgår det att nämnden:

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK. För ansökningsperiod, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK. För ansökningsperiod, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK För ansökningsperiod, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för företag

Paraplyprojekt Digitalisering för företag Paraplyprojekt Digitalisering för företag Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för företag - Checkarna inom Digitalisering för företag är främst riktade mot enskilda

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Kina-programmet, utlysning 2014

Kina-programmet, utlysning 2014 Asien-programhelhet utbildningssamarbete Kina-programmet, utlysning 2014 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG MUSIKARRANGÖRER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG MUSIKARRANGÖRER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG MUSIKARRANGÖRER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

ANSÖKAN OM TURNÉBIDRAG NATIONELLT OCH INTERNATIONELLT FRIA MUSIKGRUPPER

ANSÖKAN OM TURNÉBIDRAG NATIONELLT OCH INTERNATIONELLT FRIA MUSIKGRUPPER ANSÖKAN OM TURNÉBIDRAG NATIONELLT OCH INTERNATIONELLT FRIA MUSIKGRUPPER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Asien-programmet Utbildningssamarbete

Asien-programmet Utbildningssamarbete 1 Asien-programmet Utbildningssamarbete Utlysning 2012 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt viktiga för Finland,

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG MUSIKARRANGÖRER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG MUSIKARRANGÖRER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG MUSIKARRANGÖRER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Ansökan om projektbidrag

Ansökan om projektbidrag Ansökan om projektbidrag 1 SÖKANDE Organisationens namn Datum:... Organisationsnummer Adress Organisationens Plus-/Bankgiro/kontonr inkl clearingnr (Om bank i annat land än Sverige, uppge IBAN-nummer samt

Läs mer

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning.

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning. Ansökan om bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning Anvisningar Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG NATIONELLA MINORITETERS KULTURVERKSAMHET. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG NATIONELLA MINORITETERS KULTURVERKSAMHET. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG NATIONELLA MINORITETERS KULTURVERKSAMHET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

EKONOMISK KALKYL Det är viktigt att ansökan har en rimlig budget som bygger på flera finansiärer. Ange samtliga belopp i hela kronor.

EKONOMISK KALKYL Det är viktigt att ansökan har en rimlig budget som bygger på flera finansiärer. Ange samtliga belopp i hela kronor. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG REGIONALA BIBLIOTEK För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Anvisningar för nätverksbidrag 2014

Anvisningar för nätverksbidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för nätverksbidrag 2014 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom Fortes ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. Forte stöder i första hand

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART ÅR 1 AV 3 För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

ANSÖKAN OM UTRUSTNINGSBIDRAG KONSTNÄRERNAS KOLLEKTIVVERKSTÄDER

ANSÖKAN OM UTRUSTNINGSBIDRAG KONSTNÄRERNAS KOLLEKTIVVERKSTÄDER ANSÖKAN OM UTRUSTNINGSBIDRAG KONSTNÄRERNAS KOLLEKTIVVERKSTÄDER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson REKVISITION Inkom (plats för Region Norrbottens stämpel) Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt Annat Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer Betalningsmottagare Organisationsnummer Postadress Kontaktperson

Läs mer

ANSÖKAN OM PROJEKTSTÖD

ANSÖKAN OM PROJEKTSTÖD OBS. Häfta ej 1 Malmö stad Kulturförvaltningen ANSÖKAN OM PROJEKTSTÖD ORGANISATION Organisationens registrerade namn Organisationsnummer Eventuell c/o-adress Plusgiro/bankgiro (beviljat stöd utbetalas

Läs mer

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå www.skelleftea.se/kultur Foto på framsidan från föreställningen Dans i novembermörkret. Fotograf: Patrick Degerman (2013) Kulturnämndens

Läs mer

ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER

ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

ANSÖKNINGSOMGÅNG 2014 Golden Rules of Leadership för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet

ANSÖKNINGSOMGÅNG 2014 Golden Rules of Leadership för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet ANSÖKNINGSOMGÅNG 2014 Golden Rules för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet Inom projektet Golden Rules, som Tillväxtverket driver, finns det nu möjlighet att söka pengar för projekt som syftar

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG KONSTHANTVERKSGRUPPER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG KONSTHANTVERKSGRUPPER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG KONSTHANTVERKSGRUPPER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS)

FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS) 2012-10-12 FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS) Forskningsrådet för Arbetsliv och Socialvetenskap (FAS) har nyligen genomfört en internationell utvärdering

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG NATIONELLA MINORITETERS KULTURVERKSAMHET. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG NATIONELLA MINORITETERS KULTURVERKSAMHET. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM SBIDRAG NATIONELLA MINORITETERS KULTUR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Ansökan om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter (SFS 2013:1102)

Ansökan om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter (SFS 2013:1102) Läs informationsbroschyren om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter innan du fyller i ansökan. Ansökningsblanketten fylls i på svenska och måste vara Boverket

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL SPRÅKNÄTVERK INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL SPRÅKNÄTVERK INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG TILL SPRÅKNÄTVERK INOM BOKSTART För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Bilaga 2. Steg-för-steg-guide. Fortsättningsprojekt

Bilaga 2. Steg-för-steg-guide. Fortsättningsprojekt 2 Inledning Här hittar du en steg-för-steg-guide till ansökningsprocessen som hjälper dig att förbereda dig inför att skicka in din ansökan. Tänk på att ansökningsprocessen tar lång tid även då man är

Läs mer

Anvisning Tänk på att om du skickar in ansökan via e-tjänsten, så kan vi påbörja handläggningen snabbare.

Anvisning Tänk på att om du skickar in ansökan via e-tjänsten, så kan vi påbörja handläggningen snabbare. fritidsförvaltingen Kultur Lund Anvisning 2016-03-01 1(1) Anvisning Ansökan om utvecklingsbidrag Ansökan om utvecklingsbidrag kan du välja att göra via e-tjänst eller blankett. Oavsett om du väljer att

Läs mer

Paraplyprojekt Events

Paraplyprojekt Events Paraplyprojekt Events Information till dig som vill söka check ur ett paraplyprojekt - Tänk på att stödet syftar till att utveckla befintliga evenemang eller skapa nya. Detta måste tydligt framgå i ansökan.

Läs mer

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på Se också blankettens sista sida.

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på   Se också blankettens sista sida. Arbetets Vänner Huvudföreningens Kulturfond Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Sektion A: Uppgifter

Läs mer

Om Fortes publiceringsbidrag

Om Fortes publiceringsbidrag 2014-02-27 Om Fortes publiceringsbidrag Syftet med Fortes publiceringsbidrag är att främja spridning av vetenskaplig information, bl.a. till grupper utanför forskarsamhället, från forskning inom Forte

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar

Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för föreningar - Du som söker är en förening, minst tre företag i samarbete eller

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG PLANERAD UTGIVNING AV NATIONELLA MINORITETERS LITTERATUR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG PLANERAD UTGIVNING AV NATIONELLA MINORITETERS LITTERATUR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG PLANERAD UTGIVNING AV NATIONELLA MINORITETERS LITTERATUR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 3 AV 3. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 3 AV 3. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 3 AV 3 För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Hjälptext Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till verksamhet som främjar

Läs mer

An sökan om projektstöd. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt. Förhandsansökan När ni söker före projektets genomförande

An sökan om projektstöd. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt. Förhandsansökan När ni söker före projektets genomförande An sökan om projektstöd Förhandsansökan När ni söker före projektets genomförande Ansökan om projektstöd (förhand) Totalt antal sidor som sänds till RUM (inklusive eventuella bilagor): 1. Uppgifter om

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Utvecklingsavdelningen 2015-02-04 Dnr 8.1.1_2015:183 1 (5) Entreprenörskap i skolan 2015 Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Skolverket har i uppdrag av regeringen att stimulera arbetet med

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag sista ansökningsdag 31 oktober 2012 Ansökningsomgång Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag Bakgrund Tillväxtverket arbetar på många olika

Läs mer

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten.

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten. STÖD TILL STÄRKTA BIBLIOTEK I HELA LANDET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Vägledning - för dig som söker projektmedel till insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck

Vägledning - för dig som söker projektmedel till insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck Vägledning - för dig som söker projektmedel till insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck 2 FÖRORD 3 1. ANSÖKAN 4 1.1 LÄNSSTYRELSENS DIREKTIV FÖR ATT ANSÖKA OM PROJEKTMEDEL 4 1.2 PROJEKT SOM BÖR

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Fastställt av Älvsjö stadsdelsnämnd 2017- XX-XX Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån

Läs mer

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden Dessa generella villkor gäller tillsammans med de villkor som anges i Arvsfondsdelegationens beslut om projektstöd. Genom att rekvirera medel godtar

Läs mer

Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012

Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012 UTLYSNING Kooperativ utveckling Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012 Sista ansökningsdag den 22 november 2011 Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens

Läs mer

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida.

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Arbetets Vänner Huvudföreningens Kulturfond Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Sektion A: Uppgifter

Läs mer

ANSÖKNINGSOMGÅNG. Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande. Projektmedel för pilotprojekt. näringarna i gles- och landsbygd

ANSÖKNINGSOMGÅNG. Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande. Projektmedel för pilotprojekt. näringarna i gles- och landsbygd ANSÖKNINGSOMGÅNG Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande Projektmedel för pilotprojekt inom de gröna näringarna i gles- och landsbygd Ansökningar tas emot löpande fram till 16/9 2010

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG CENTRUMBILDNINGAR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG CENTRUMBILDNINGAR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG CENTRUMBILDNINGAR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. REDOVISNING PROJEKTBIDRAG BILD- OCH FORMKONST För redovisningsdatum, se beslut ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 9-11. Den

Läs mer

EKONOMISK KALKYL Det är viktigt att ansökan har en rimlig budget som bygger på flera finansiärer. Ange samtliga belopp i hela kronor.

EKONOMISK KALKYL Det är viktigt att ansökan har en rimlig budget som bygger på flera finansiärer. Ange samtliga belopp i hela kronor. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG REGIONALA MUSEER ANVISNINGAR FÖR BLANKETTER Observera För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 9-11.

Läs mer

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten.

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG FRÄMJANDEORGANISATIONER INOM BILD- OCH FORMOMRÅDET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG VISSA AKTÖRER AV KULTURPOLITISKT INTRESSE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG VISSA AKTÖRER AV KULTURPOLITISKT INTRESSE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG VISSA AKTÖRER AV KULTURPOLITISKT INTRESSE För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Tidningsföreningen Proletären, Box 3117, Göteborg

Tidningsföreningen Proletären, Box 3117, Göteborg BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01965 SÖKANDE Tidningsföreningen Proletären, Box 3117, 400 32 Göteborg SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Läs mer

Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan

Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan Inbjudan Västra Götalandsregionen bjuder in enskilda kulturaktörer, föreningar och nätverk som arbetar med att stärka den lokala

Läs mer

PROJEKTET Ange bland annat projektets namn, planerat start- och slutdatum samt det belopp (i hela kronor) ni söker i bidrag från Kulturrådet.

PROJEKTET Ange bland annat projektets namn, planerat start- och slutdatum samt det belopp (i hela kronor) ni söker i bidrag från Kulturrådet. ANSÖKAN OM BIDRAG LÄSFRÄMJANDE INSATSER För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6

Läs mer

Riktlinjer för ansökning om forskningsanslag 2019

Riktlinjer för ansökning om forskningsanslag 2019 Riktlinjer för ansökning om forskningsanslag 2019 Deadline: 28 februari 2019 1. Bakgrund Insamlingsstiftelsen Lions Cancerforskningsfond i västra Sverige, med kortnamnet Lions Cancerfond Väst, har enligt

Läs mer

Villkor för bidraget framgår av beslutsbilaga l.

Villkor för bidraget framgår av beslutsbilaga l. KULTURRÅDET BESLUT 2014-12-12 Dnr KUR 2014/7087 Ärende Fördelning av bidrag till läsfrämjande insatser till projekt Sommarboken 2015, KUR 2014/7087. Sökande Kultur i Väst, org.nr. 232 100-0131, Rosenlundsgatan

Läs mer

Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet

Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet Från den dag vi har din kompletta ansökan vill vi ge dig besked inom tre månader om vi kan bevilja dig medel. Som sökande

Läs mer

Ansökningsblankett. och instruktioner

Ansökningsblankett. och instruktioner E K H AG AS T I F T E L S E N www.ekhagastiftelsen.se Box 34 012 100 26 Stockholm Ansökningsblankett och instruktioner Sista ansökningsdag är den 20 maj 2015. Detta är det datum då ansökan senast ska vara

Läs mer

Riktlinjer för statsbidrag för samverkan med komponister

Riktlinjer för statsbidrag för samverkan med komponister Box 27215, 102 53 Stockholm Besök: Borgvagen l-5j 08 519 264 kulturradet@kultur'r'adet.se kulturrådet. se GD 2019:146 ADH 2619/108 5. 1(5) r för statsbidrag för samverkan med komponister Fastställda av

Läs mer

Projektbidrag till projekt: "Kompletterande åtgärder avseende mål 2 projekt, muddring av farled Karlsborgs hamn"

Projektbidrag till projekt: Kompletterande åtgärder avseende mål 2 projekt, muddring av farled Karlsborgs hamn BESLUT Länsstyrelsen Beslutsdatum 2013-10-09 (16212000-2692) Kalix kommun Nygatan 4 95281 KALIX Diarienummer 303-303-10603-13 Ärendeid 00178308 Projektbidrag till projekt: "Kompletterande åtgärder avseende

Läs mer

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37 Grundläggande information och instruktioner Att fylla i ansökningsblanketten Ansökningsblanketten för modulen för stöd till residenscentra har fem sidor. Du måste fylla i alla fält på varje sida för att

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017

Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017 Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017 stockholm.se December 2017 Dnr: 5.4.-518-2017 Utgivningsdatum: 2017-12-05 3 (6) Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs

Läs mer

INBJUDAN ATT ANSÖKA OM 2014 ÅRS UTVECKLINGSMEDEL TILL SKYDDAT BOENDE FÖR PERSONER UTSATTA FÖR HEDERSRELATERAT VÅLD OCH FÖRTRYCK

INBJUDAN ATT ANSÖKA OM 2014 ÅRS UTVECKLINGSMEDEL TILL SKYDDAT BOENDE FÖR PERSONER UTSATTA FÖR HEDERSRELATERAT VÅLD OCH FÖRTRYCK Inbjudan 2014-05-20 Diarienummer 801-8904-2014 Sida 1(7) INBJUDAN ATT ANSÖKA OM 2014 ÅRS UTVECKLINGSMEDEL TILL SKYDDAT BOENDE FÖR PERSONER UTSATTA FÖR HEDERSRELATERAT VÅLD OCH FÖRTRYCK Länsstyrelsen i

Läs mer

Värmlands Folkblad Drift AB, Box 67, Karlstad

Värmlands Folkblad Drift AB, Box 67, Karlstad BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01804 SÖKANDE Värmlands Folkblad Drift AB, Box 67, 651 03 Karlstad SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Läs mer

Regelverk gällande stöd till Säffle kommuns kulturföreningar Beslut Kun 35, 2008-08-26

Regelverk gällande stöd till Säffle kommuns kulturföreningar Beslut Kun 35, 2008-08-26 Regelverk gällande stöd till Säffle kommuns kulturföreningar Beslut Kun 35, 2008-08-26 Inledning Kulturen ska vara en utvecklingsmotor för hela Säffle kommun. Kulturen ska stimulera, initiera och stödja.

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG SKÅDEBANEVERKSAMHET. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG SKÅDEBANEVERKSAMHET. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG SKÅDEBANEVERKSAMHET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Statligt bidrag till lokala naturvårdsprojekt, Marks kommun

Statligt bidrag till lokala naturvårdsprojekt, Marks kommun 1(3) Naturvårdsenheten 010-224 51 64 Marks kommun Bygg- och miljökontoret, Miljöenheten Svante Brandin Mor Kerstins väg 13 51180 Kinna Statligt bidrag till lokala naturvårdsprojekt, Marks kommun Beviljade

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Dnr CIF 2016/6 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna

Läs mer

Anvisningar för nätverksbidrag 2013

Anvisningar för nätverksbidrag 2013 2012-12-20 Anvisningar för nätverksbidrag 2013 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom FAS ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. FAS stöder i första hand nationella

Läs mer