Ag r NYTT. vövövövövöv. YD har ordet. Ekonomi. Här några siffror hur kommande år ser ut. BUDGET -88 Omsättning 158,7 milj.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ag r NYTT. vövövövövöv. YD har ordet. Ekonomi. Här några siffror hur kommande år ser ut. BUDGET -88 Omsättning 158,7 milj."

Transkript

1 Ag r NYTT December 1987 YD har ordet Hösten, som ju började i juni månad i år, är tillända. Vintermånaden.december innebär kyla, snö och julglädje. Och för oss väldigt mycket jobb som också är giädjande. Beläggningen är fortfarande god. Ett och ett halvt år har gått sedan Uddevallavarvets nedläggning. Vi är många som beklagar det beslutet, men det gagnar föga att gråta över spilld mjö1k. Jag är glad och tacksam för att alla har ställt upp i den förändrade verksamhetsbilden. Några av oss har varit över och jobbat i det soliga Miami. Roland Kindell gör ett gott jobb där, fint assisterad av "munkedalingen" Mike Torberntsson och ett antal andra skandinavier. Vi har flyttat fram våra positioner, fått nytt "warehouse" på över 500 m'?och tagit över representationen för Electrolux Marine. Stal Marine. Sal, Salwico m fl. I Spanien hägrar en större order - bostadsdelen på en oljeplattform. Vi hoppas på kontrakt före årsskiftet. Miami och Spanien i all ära men vad går upp mot en Svensk Jul med all den goda maten. Låt väl smaka och tack för ett gott jobb under GOD JUL OCH GOTT NYTT ÄR! Ekonomi Här några siffror hur kommande år ser ut. BUDGET -88 Omsättning 158,7 milj. Kr fördelat på H vövövövövöv txstrtt ltl0i t0r rt

2 Budgetterad orderingång ,0 milj ta marknaden och dessutom aktivt Orderstock 3Ul ,3 " marknadsföra oss på rätt sätt. fnvesteringar l,ll " Resultatet av detta arbete skall hjälpa Materialuttag 56,5 " oss att jobba med de rätta produkterna och projekten, kunna tjäna pen- Lönesumma 4r,9 " Sociala kostnader 27,4 " gar på dem och detta samtidigt som Antal anställda (heltider) det för alla inblandade skail bli roligare att jobba - helt enkelt ha det NICO SP. 76 AC INC 6 trevligare på jobbet. AC Sv. 315 Summa 397 Patenterad robot Vi har nu fått patent godkänt på INHAB IR-Robot i Västtyskland. Första IR-robotarna är nu sålda till Finland och Norge och finns nu i åtta länder. Jag kommer i detta A/C-Nytt begränsa informationen om olika projekt och i stället ge en mer övergripande information som jag tror är av stor vikt. Vi har haft en mycket tuff höst på INHAB dels beroende på en mycket hård belastning som förstärkts ytterligare genom att medarbetare slutat hos oss. Orsaken till att medarbetare slutar är som alltid flera. Arbetssituationen och arbetsförhållanden har varit bidragande orsaker. Vi har därför tagit hjälp av utomstående kunskaper i form av en konsult som hjälpt oss med en analys av den. allmänna situationen inom företaget, uppläggning av rutiner för vårt arbete, analys av marknaden för trnhab:s produkter samt utarbetande av en affärsidd. I detta arbete har samtliga på INHAB varit engagerade. Detta arbete skall hjälpa oss att satsa på de rätta produkterna, för den rät- zinnu en ny medlern i familjen INITAB INFRAPAINT SYSTEM Det är något av en storebror, en komplett LACKARBETSPLATS, som består av en sprutbox med IR-robot. Lackarbetsplatsen uppfyller de nya normer som kommer att träda i kraft Den har en mycket hög ambitionsnivå med avseende på ergonomi och arbetsmiljö. Ett lyftbord ser till att bilen alltid kan höjas eller sänkas till en nivå så att en riktig arbetsställning erhålles oavsett om man arbetar på bilens tak eller tröskellåda. En hög luftomsättning O,2mlsek i sjunkhastighet ser till att lösnlngsmedlen snabbt ventileras ut. För att i möjligaste mån även eliminera hantering av färgstoft i luftfiltren har vi satt in ett nyutvecklat självrensande filtersystem. Detta system är patentsökt. Installationskostnaderna för box och framför allt ventilationssystem har varit mycket låga då ventilationssystemen placerats utomhus på tak.

3 Genom en nyutveckling och integrering av ventilationssystem med värmeväxlare, elektriskt styrsystem och IRrobotens parkeringsplats har vi lyckats sänka installationskostnaderna med ca tvåhundratusen kronor. Den första anläggningen är i drift hos Folksam Auto sedan semestern -87. Vi har haft ett antal demonstrationer för en massa människor och bearbetar nu ett antal projekt scm vi hoppas skall ge utfall under nästa år. RAY BOND Efter en hel massa problem och prover har vi nått produktionsresultatet 750kelh och bygger nu blöjmaskin nummer två. Den marknadsföres i samarbete med företaget Scandimex i London under det registrerade.i'arunamnet "RAY BOND" med bl a en nyinspelad video. Maskinen är patentoch mönsterskyddad. BERTONE IR-tunneln är levererad och tack vare ett mycket fint styrsystem, flexibla möjligheter att justera temperaturen på olika ytor. För varje panel kan vi justera temperaturen inom 15'C på samtliga punkter. Till och med folk från Volvo var imponerade. Några ytterligare projekt som vi skall leverera är SUNEX, Lysekil - torka tryck på glasrutor SIEM, Italien - avgasning av lykthus i plast för b1lar, 2 anläggningar Electrolux - fastvärmning av ljuddämpningsmattor på diskmaskiner Slutligen vill jag tacka alla för det gångna året och speciellt Er som ställt upp i olika situationer önska Er en God Jul och ett Gott Nytt År som jag hoppas skall bli ett ännu bättre samarbetsår. INHAB A Nordh INHAB INFRAPAINT-FAMILJENS NYA MEDLEM. sande filter, och som är den modernaste utrustningen hela världen. Lackarbetsplatsen med självreni varje fall i Europa, troligen i

4 RAY BOND, den patent- och mönsterskyddande "blöjtorken". Fortfarande är utbildningen av marinelektriker inte helt avslutad. På grund av att vi har mycket "marinarbete" så är det några killar som ännu inte fått sin teoriutbildning. Slutet av den utbildningen hoppas vi blir klar i början på året. Året som gått har varit mycket arbetsamt med många större arbeten som blivit färdiga. Scotia Prince, som byggdes om på Neue Flensburger Schiffbau i Tyskland, var ingen lysande affär för oss, men den blev dock färdig med stora arbetsinsatser. Byggverksamheten har under året varit hög i Uddevalla och många stora objekt har vi varit engagerade i. I Källdal har det byggts mycket och vr har varit med på flera av byggena, Trademans, Fixa och GregartJ har varit några av de stora. Andra objekt som kan nämnas är Agnebergshallen, servicehuset Hovhult, flera ombyggnader på Uddevalla sjukhus, Fordhallen samt industrihus på Dysten. SJ bussdepå och ombyggnad av Sörvikstunnlarna har iust blivit klara. Kockums har nu levererat sitt sista fartyg, en tanker på ton, där vi utförde all elinstallation.

5 Arbetstillgången är fortfarande mycket god och vi är hårt engagerade på många ställen. Volvo Uddevallaverken är för närvarande vår största arbetsplats med ca 35 montörer. De flesta av entreprenaderna har gått till oss. Det är en tuff arbetsplats med mycket folk och höga arbetshöjder, men vad man kan förstå har vi fina gäng, som kan tackla problemen rätt. Ett'ytterligare stort projekt är tågfärjan till Polen som byggs på Falkenbergs Varv. Tyvärr gick varvet i konkurs och vi fick avbryta arbetet, men överenskommelse träffades med konkursförvaltaren och vi skall färdigstiilla elinstallationen. Färjan beräknas bli levererad under mars. Andra arbeten som kan nämnas, vilka vi håller på med är, produktionshall Lilla Edet, Strömstads sjukhus, stora ombyggnader på Uddevalla sjukhus, Citarent Lillesjö, ombyggnadsarbete på Blåkulla. Vad vi kan glädjas åt är att vi har en god beläggning långt in på Nya jobb som skall påbörjas i början av året är ny terminal för ASG på Lillesjö och Raufors nya fabrik på Lillesjö samt reservkraftinstallation vid Lillhagens sjukhus i Göteborg. Fortfarande är det mycket jobb att räkna på varför vi kan se ljust på framtiden. Vi på installationssidan tackar alla våra medarbetare för ett gott jobb 1987 och önskar Er alla ett Gott Nvtt År! vövövö Elverkstafun 1987 har varit ett är vi sett fram emot med viss bävan, då orderstocken varit liten med kort framförhållning. Produktionskapaciteten har därmed varit svår att planera. På hösten fram till november vår orderstocken mvcket tunn. Genom ökad marknadsbearbetning av nya och gamla kunder har vi i november månad lyckats ro hem betydande order och ytterligare order är under förhandling. Arbetet med att anskaffa nya och fler kunder samt produkter fortsätter. Läget har ljusnat betydligt, men vi kommer troligen att få leva med en relativt kort framförhållning och krav på flexibilitet. Dock har vi för n?irvarande leverans av viss utrustning som sträcker sig till slutet av Bland betydande och stora uppdrag kan nämnas: Ventilations- och reglerutrustningar till fem kryssningsfartyg för Fläkt Marin. Ett stort antal startutrustningar till STAL Refrigerator för kylfartyg i Argentina. Motorsvetsutrustningar till Torreby Trading. Styrutrustning för ventilation från TA till Volvo Uddevallaverken. Vi har även erhållit en hel del andra uppdrag för Volvo. Vi har fått ytterligare apparatskåp till Wärtsilä Diesel. En nödkraftutru'stning för Lillhagens sjukhus har erhållits från Siemens. Även från installationsavdelningen o.

6 Inhab har erhållits en hel del uppdrag. Av ovanstående framgär att vi kan se framtiden an med viss tillförsikt. Vi önskar alla en God Jul. PIåt- och Armaturverkstqden Vi har under året haft full sysselsättning -med ca kg stålmaterial som vi mot ca 350 enskilda order förädlat till utmärkta produkter för ca 40 nöjda beställare. Vår verksamhet bygger på att i första hand ge bra service åt övriga avdelningar rned mekanisk utrustning. INHAB är idag vår största kund och ger oss en mycket bra beläggning. Den största anläggningen i höst är Bertoneugnen, som vi också skall montera på plats efter nyår. Med vår målsättning att finna en bra grundbeläggning för jämnare produktion har vi inte helt lyckats med ännu. Vi har däremot etablerat goda kontakter med bra företag och har under hösten levererat bl.a. Minutenskåp till Bohusgruppen, Hållare till Volvo Flygmotor, Kassettdurkelement till Götaverken, Maskinbord till Sl-Maskin, Solsimulator till D.S.M.A. Kanada, Takelement till Salmers, Huvudstöd till SAAB-SCANIA m.m. Livet efter Jul ser relativt ljust ut med tanke på att vi aldrig tidigare haft så många intressanta projekt under bearbetning. ARMATURVERKSTADEN Nytt avtal är nyligen tecknat med Wärtsilä Marin för leverans av min armaturer under Detta bedöms av L.M. som en siffra i underkant, men bildar dock en god grundbeläggning för nästa år. Inköp och lager En del av vårverksamhet som kanske många av oss inte vet så mycket om och ej heller kommer i beröring med är våra affärer med utlandet. Vi har gjort en genomgång av export och import under 1986 (en uppföijning kommer att ske för 1987) och här nedan följer några siffror. Exporteir omfattade under sändningar med en total vikt av 131 ton. Motsvarande siffror (exklusive sändningar per post) på importsidan var 113 sändningar med en totalvikt av I27 ton. Vid varje exportsändning måste godset plockas fram, kontrollräknas, emballeras, vägas, fraktpriser kollas och frakten beställas och dessutom måste Gunnar på lagret framställa 5 st olika formulär (*kopior), exportanmälan, proformafaktura, följesedel, Eurcertifikat och fraktsedel. På importsidan har vi en pappersexercis som ofta är ännu värre. Där kan förekomma förfrågan, offert, order, ordererkännande, proformafaktura, följesedel, Eurcertifikat, hemtagningsanmälan, importanm. tullsedel, fraktsedel och faktura. Samtliga dessa papper med kopior måste behandlas. Man borde mot denna bakgrund förmodligen syssla med framställning av papper eller blanketter i stället för export och import.

7 Vi räknar med att längre fram om vi lyckas få någon tid över kunna återkomma med lite statistik även gä1- lande inrikessändningar som givetvis är av avsevärt mycket större omfattning. Vargön I år har beiäggningen varit mycket god. Vi har haft mycket arbete inom nyprocuktion där vi b1.a. utfört omoch tillbyggnad för Sparbanken Väst, Trollhättan, vidare har vi för HSB Norra Älvsborg utfört elinstallationer inom serviceanl. kv. Pionen, lägenheter inom kv. Lustgården, för Myresjöhus och Gullringshus har vi utfört el inom ca 50 grupphus, för Älvsborgs läns landsting - Dagcenter Onsjö, för Vänersborgs kommun - Vårdcentral Vargön. Vår verksamhet på rotjobbssidan har inte heller varit vilande. Där har vi bl.a. tillsammans med Bygg Fast, Skanska, Bygg Emgård, Claes Holm, Axelsson & Söderström gjort elarbeten i ca 200 lägenheter. På industrisidan har vi bl.a. för Saab- Scania, Trollhättan, utfört el inom portvaktsanl., ny matsal och Detaljtvätt. Vår serviceavd. har jobbat med dataanl. för Länsstyrelsen i Älvsborgs län, industriservice för Vargöns Alloys, fastighetsservice för Stiftelsen Vänersborgs Bostäder m.m. Inför 1988 har vi en inte oansenlig orderstock. vilket innebär att vi är fullbokade t.o.m. semestern -88. Ehjönst, Lysekil ten samt framöver är mycket tillfredsställande. Nya större projekt som vi fätt är Kv. Kvarnberget ombyggnad av 62 st lägenheter, flyttning av AB- BAs maskinutrustning till PLM:s lokaler och byte av pannor vid HSB- Badhusbergets panncentral. Avslutade är redan omb-yggnad av Stuveriets 1okaler och aimaturbyte i Scanraffs kontrollrum. Vid Scanraff har montörsbehovet ökat och vi har även fått vissa konstruktionsuppdrag till dtkontoret i Uddevalla. En montör, Per-Erik Evensson har anställts och vi hälsar honom välkommen. ICA-bygget är nu på gång igen men det är ännu ej klart vart och när vi skall flytta. Kalmar 1987 blev inte riktigt så bra som väntat men vi ser med tillfömikt fram mot det nya året och hoppas att planerat resultat kommer att uppnås. Vi fortsätter även under 1988 med Borgholms Lasarett och har även andra objekt igång. Filialen i Kalmar önskar övriga anställda God Jul och Gott Nytt År. A/C IDR.OTTSKLUBB Vid ett allmänt möte ombildades styrelsen för idrottsverksamheten i firman. Till ordförande valdes L-E Ponner, kassör Ulf Ponner, ledamöter Peter Berghänel, Ture Svantesson och Göran Thornqvist. Samtidigt valdes följande kontaktmän för olika idrottsgrenar inom A/C IK. Orderingången för vår avdelning har Tennis Kjell Karlsson varit bra och beläggningen under hös- Bordtennis Ture Svantesson

8 Fotboll Peter Berghänel Handboll Peter Berghänel Rinkbandy Peter Berghänel Innebandy Mikael Bäckman Löpning Leif Gabrielsson Badminton Lars Sandström Tag gärna kontakt med någon av ovanstående om Ni funderar på att deltaga i något korparrangemang el. dylikt. Mötet avslutades med utdelning av års motionspris, där Ulf Ponner var den som samlat flest poäng tätt följd av Kjell Karlsson. I år deltager vi i korpspel med ett rinkbandylag och ett innebandylag, där resultaten hittills har varit skiftande. Peter och Micke vill gärna ha flera som kan ställa upp i dessa bandylag. Vårt badmintonlag bestående av Lars Sandström, Christer Johansson ej Kalle Kula), Mikael Bäckman och IJlf Ponner har i årets korpserie vunnit ett flertal matcher och innehar en topposition i serien. Annat var det på Grundbergs och Hellm6rs tid, där varje vunnen boll i en match betraktades som ett smärre under. Yfua 2 tennislag har även de försvarat firmans färger pä ett hedrande sätt och l:a laget leder f.n. sin serie. På tisdagar disponerar vi plats i Bjursjöstugan där nyttig motionslöpning och en trevlig samvaro är det viktigaste. Inte mindre än 450 st bad med bastu har vi under det gångna året noterat. Har Du tillfälle så finns det gott om plats ännu och motionspoäng erhåller Du. Motionspoäng fär Du även om Du utnyttjar vår tennistimma på fredagar kl Bokning sker hos Kjell Karlsson (ritkontoret). NYANSTÄI,LDA TgW EHnstallation Per-Henrik Samuelsson Christian Date Robert Nilsson Dan Andersson Tove Karlsson Göran Landen Lennart Hansson Christian Strandberg El-verkstad Lars-Ove Eytzinger Flåtverkstad Jonny Elfving Lager Robert Berntsson Tiänstemän Göran Thornqvist, avd 30 Jens Wålemark, avd 14 Roger Henriksson, avd 2l Anna-Karin Joelsson, avd 30 Madene Johansson, avd 30 Arbetsledare - El-installation Kent Johansson El-tiänst - Lysekil Kenett Larsson Lindbergs - Strörnstad Carl-Erik Nilsson Vilhelm Hansson Enorson - Vargön Mikael Svan Sven-Erik Karlsson Gunnar Johansson Anders Boström Per Järpler Peter Boström EOHUS-IRYCK, UDOEVALIA 674I'9

I NYTT. YD har ordei. Marinavdclningen. Juni 1985

I NYTT. YD har ordei. Marinavdclningen. Juni 1985 I NYTT Juni 1985 YD har ordei Efter en synnerligen lång och kall vinter borde vi ha kvalificerat oss för en riktigt varm och skön sommar. Men hitintills har vi inte fått njuta av någon påtaglig värme.

Läs mer

Ag r NYTT. l/d lur ordet

Ag r NYTT. l/d lur ordet Ag r NYTT December 1988 l/d lur ordet I november fick jag ganska hastigt tillträda som t.f. VD i Andersson & Callenberg, och min resum6 kring händelser i AC under 1988 har därför ett ganska kort perspektiv.

Läs mer

Ag r NYTT. YD har ordet. alla AC-anställda med fa- tillönskas miljer.

Ag r NYTT. YD har ordet. alla AC-anställda med fa- tillönskas miljer. Ag r NYTT Juni 1988 YD har ordet I april var det 14 år sedan jag blev VD för Andersson & Caltrenberg. 14 fantastiska år som gått otroligt fort. Först när man tänker tillbaka på allt som hänt får man ett

Läs mer

Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan).

Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan). Banblogg för 2014 Luftning... igen! 2014-07-25 Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan). Frivilliggruppen...

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Ag r NYTT. YD har ordet. December

Ag r NYTT. YD har ordet. December Ag r NYTT December 1989 YD har ordet Äierigen har ett år snart passerat och vi står inför en summering av verksamheten. I och med att vi lämnar 1989 bakom oss, lämnar vi också hela åttio-talet och vänder

Läs mer

STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet

STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet av aluminium har vunnit stort förtroende hos arkitekter,

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Lyckorna GK 1. Rolf Nikell Gunnar Carlsson 41 43 84 244. Lars Lindgren Thomas Egerstad 41 39 80 2. Conny Wahlskog. Peter Andorf 43 37 80. Div.

Lyckorna GK 1. Rolf Nikell Gunnar Carlsson 41 43 84 244. Lars Lindgren Thomas Egerstad 41 39 80 2. Conny Wahlskog. Peter Andorf 43 37 80. Div. Lyckorna GK 1 1 Rolf Nikell Gunnar Carlsson 41 43 84 244 Lars Lindgren Thomas Egerstad 41 39 80 2 Conny Wahlskog Peter Andorf 43 37 80 Stenungsund GK 1 1 Janne Obert Kent Leitzén 39 48 87 260 Christer

Läs mer

Ett snabbt svar är inte samma sak som bra service!

Ett snabbt svar är inte samma sak som bra service! Ett snabbt svar är inte samma sak som bra service! När en kundtjänst eller kundservice ska utvärderas sker detta ofta utifrån tre nyckeltal. Dessa är tillgänglighet, bemötande och kompetens. I många verksamheter

Läs mer

VD har ordet; Sommar, sol och semester! NEWS

VD har ordet; Sommar, sol och semester! NEWS PROCLIENT NEWS I ÅRGÅNG 4 1 NEWS VD har ordet; Sommar, sol och semester! Efter en ovanligt lång vinter kom så äntligen våren och sommaren. Även om det den senaste tiden regnat lite mer än vad jag personligen

Läs mer

En investering... Och tillsammans skapar vi minnen för livet.

En investering... Och tillsammans skapar vi minnen för livet. En investering... För mig handlar en fotografering mer än om att bara ta bilder. För mig handlar det om att fånga uttryck och känslor, och forma till minnen som ni kan spara för lång tid framöver. Att

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

Johan Arneng har haft en lång. Uppfödarprofilen. Uppfödarprofilen: Johan Arneng kombinerar fotboll med trav

Johan Arneng har haft en lång. Uppfödarprofilen. Uppfödarprofilen: Johan Arneng kombinerar fotboll med trav TEXT OCH FOTO: Anne Adre-Isaksson 22 Det var fascinationen för stammar och avel som lockade Johan Arneng in i travet. Idag är han avelsansvarig på Stall Zet och har egen uppfödning tillsammans med hustrun

Läs mer

MERITFÖRTECKNING 2006 12 30

MERITFÖRTECKNING 2006 12 30 REFERENSLISTA 1 MERITFÖRTECKNING 2006 12 30 PERSONUPPGIFTER Namn Ulf Sönegård Födelsedatum 590224 Tjänstgöring Ulf Sönegård EL o TEKNIK KONSULT AB St. Sigfridsgatan 8 541 30 SKÖVDE Egenföretagare 1996

Läs mer

Snabb och välsorterad butik i hård bransch

Snabb och välsorterad butik i hård bransch 12 AKTUELL PRODUKTION / NR 3 2013 Snabb och välsorterad butik i hård bransch Vi tar vid där rostfritt slutar - så sammanfattar Jonas Pihl familjeföretaget Harald Pihls produktkatalog. text olle hernegren

Läs mer

Att vara facklig representant vid uppsägningar

Att vara facklig representant vid uppsägningar Att vara facklig representant vid uppsägningar PASS När beskedet kommit Det är inte lätt att vara en av de få som vet att det är uppsägningar på gång. När kollegorna sedan får beskedet är det inte heller

Läs mer

Stolta men inte nöjda

Stolta men inte nöjda stainless steel solutions Stolta men inte nöjda resultat av Damstahls kundundersökning KUNDUNDERSÖKNING 1 Fakta De 836 kunder som svarat på vår undersökning utgör 60 % av vår omsättning. 67 % av de som

Läs mer

Mistluren. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni

Mistluren. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni Mistluren Nummer 2-2009 För Väggöseglingen gäller: Skepparmöte kl 11.00 Start ca kl 12.00. Startavgift 50 kr. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni

Läs mer

på fredag Dessutom slipper ni tjatet om att hålla ordning och trivseln förbättras.

på fredag Dessutom slipper ni tjatet om att hålla ordning och trivseln förbättras. Ordning och reda på fredag nej, alltid Ordning och reda (OR) handlar om att skapa bättre ordning på arbetsplatsen, utan att tjata. Ordning och reda handlar också om att minska risken för olycksfall och

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby

Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby Den 3 oktober 2015 höll vi på Stockholmshem informationsmöten för våra hyresgäster som bor vid Mjölbyplan, Axbyplan och Ljungbyplan. Här kommer

Läs mer

Hallstahem. En härlig höst! för oss som bor i Hallstahem Nummer 3 September 2015. Hallstahem 70 år Välbesökt cirkus!

Hallstahem. En härlig höst! för oss som bor i Hallstahem Nummer 3 September 2015. Hallstahem 70 år Välbesökt cirkus! för oss som bor i Hallstahem Nummer 3 September 2015 MittNyttigt Hallstahem Hallstahem 70 år Välbesökt cirkus! Den 16 juni var det jubileumscirkus i Hallstahammar. De många besökarna fick uppleva en riktig

Läs mer

Intervju. -------------- Start -------------- Du kommer från Småland, hur kom du in på detta med el- och ångkraft?

Intervju. -------------- Start -------------- Du kommer från Småland, hur kom du in på detta med el- och ångkraft? Intervju Intervju med: Eric Fornander () Intervjuare: Karl-Erik Adolfsson () Datum: 2008-12-03 Eric Fornander, f 1927, arbetade som maskinist i maskinhallen på Ångkraftverket i Västerås under åren 1956-1962.

Läs mer

Från fotbollsplan till affärsplan

Från fotbollsplan till affärsplan Från fotbollsplan till affärsplan Berättelsen om Newbody PRODUKTION Newbody AB, Göteborg 2011 Telefon 031-709 56 50 TEXT Dahn Renholm ILLUSTRATIONER och GRAFISK FORM Ulf Swerin Tryckt på miljövänligt papper

Läs mer

EDVARDSSON MÅLERI AB EDVARDSSON ELEKTRISKA AB EDVARDSSON BYGG AB. Din trygghet, vårt ansvar

EDVARDSSON MÅLERI AB EDVARDSSON ELEKTRISKA AB EDVARDSSON BYGG AB. Din trygghet, vårt ansvar MÅLERI AB ELEKTRISKA AB BYGG AB Din trygghet, vårt ansvar ETT KONCEPT ENKELT VAL TOTAL Edvardsson är tre hantverksföretag, med basen i Västra Frölunda och kunder i Göteborgsområdet med kranskommuner. Vi

Läs mer

Välkommen till EBAB Byggservice AB - Vi utför nybyggnader, tillbyggnader och ombyggnader i alla storlekar

Välkommen till EBAB Byggservice AB - Vi utför nybyggnader, tillbyggnader och ombyggnader i alla storlekar Välkommen till EBAB Byggservice AB - Vi utför nybyggnader, tillbyggnader och ombyggnader i alla storlekar EBAB är ett bygg- och entreprenadföretag som huvudsakligen verkar inom Örebro och Västmanlands

Läs mer

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33 Ut med domarn! Kenta Äntligen! Där satt den! Fyra sekunder före full tid, ställning 3 3, kom bollen farande rakt mot Kentas klubba. Nån från motståndarlaget 8 C gav honom en hård tackling. Kenta fick en

Läs mer

ALF Infravärme. Nordisk Distributör - Nor veco AB www.nor veco.se

ALF Infravärme. Nordisk Distributör - Nor veco AB www.nor veco.se ALF Infravärme Nordisk Distributör - Nor veco AB www.nor veco.se ALF - Infravärme En av de bästa Infravärmare alternativen som marknaden kan erbjuda idag. Förutom att den är energieffektiv så är den också

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K > < I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K I N L E DN I N G U p p drage t Vi vill mer. Vi vågar satsa. Vi ger resultat. 6 7 Erbj u dan de t Visa vad våra färger går för. 8 9 Drivk rafte rna 1 0 1

Läs mer

EN INVESTERING. - och om att få tiden att räcka till annat...

EN INVESTERING. - och om att få tiden att räcka till annat... EN INVESTERING - och om att få tiden att räcka till annat... För mig handlar en fotografering mer än om att bara ta bilder. För mig handlar det om att fånga uttryck och känslor, och forma till minnen som

Läs mer

Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013

Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013 Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013 Bergkvara AIF får härmed lämna följande verksamhetsberättelse för 2013. Styrelsens sammansättning: Ordförande: Kent Johansson Vice ordförande: Lena

Läs mer

Starta eget av flera skäl: Lingon & Blåbär, Alpnaering och Madame Chic

Starta eget av flera skäl: Lingon & Blåbär, Alpnaering och Madame Chic Praktikfall 6 Starta eget av flera skäl: Lingon & Blåbär, Alpnaering och Madame Chic Anna Carlsson Käck Anledningarna till att man väljer att starta eget är säkert lika många som det finns egenföretagare.

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Välkommen till SkåneFörrådet 2009 Version 2009-06-09

Välkommen till SkåneFörrådet 2009 Version 2009-06-09 Välkommen till SkåneFörrådet Version -06-09 Telefon 0770-11 11 00 menyval 1 Telefontider Måndag fredag kl. 08.00 15.30 Öppettider Vardagar kl. 08.00 15.30 Stängt helgdagar och helgaftnar Fax 046-30 42

Läs mer

Direktionsmöte SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Bohusläns museum, Uddevalla 2006-03-02. Erland Lundqvist Strömstad Kenneth Carlsson Färgelanda

Direktionsmöte SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Bohusläns museum, Uddevalla 2006-03-02. Erland Lundqvist Strömstad Kenneth Carlsson Färgelanda Direktionsmöte SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bohusläns museum, Uddevalla Beslutande Clas-Åke Sörkvist Tanum Robert Svensson Mellerud Rolf Mattsson Sotenäs Rune Forsdahl Dals Ed Erland Lundqvist Strömstad

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

Projektarbete Belysning

Projektarbete Belysning Projektarbete Belysning Av: Victor Karlsson, Fredrik Patriksson Stjernspetz, Henrik Byström Handledare: Jörgen Lantz HT/VT -06/-07 1 Innehållsförteckning Projektarbete Belysning... 1 1 Inledning... 4 2

Läs mer

RESULTATRAPPORT LÄSÅRET 2013/14

RESULTATRAPPORT LÄSÅRET 2013/14 RESULTATRAPPORT LÄSÅRET 2013/14 Varmt tack för ert stöd! Hej partner! Jag vill börja med att tacka för ett fint samarbete, härligt engagemang och generöst stöd utan er ingen läxhjälp! Vi har ökat antalet

Läs mer

Kom in i värmen. och se hur du med vädrets hjälp kan sänka dina uppvärmningskostnader

Kom in i värmen. och se hur du med vädrets hjälp kan sänka dina uppvärmningskostnader Kom in i värmen och se hur du med vädrets hjälp kan sänka dina uppvärmningskostnader Jämnare inomhusklimat Förbättrad boendekomfort Det här vinner du Lägre energikostnad Energikostnaden minskar med 10

Läs mer

Din förlängda arm på vägarna

Din förlängda arm på vägarna > Din förlängda arm på vägarna Vår främsta uppgift är att erbjuda transporter som löper lätt och smidigt. På så vis slipper du onödiga problem som hindrar och försvårar ditt arbete. Att ha pålitliga leveranser

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

INBJUDAN till BJÖRNSNÄSBACKEN söndagen den 8 september 2013

INBJUDAN till BJÖRNSNÄSBACKEN söndagen den 8 september 2013 INBJUDAN till BJÖRNSNÄSBACKEN söndagen den 8 september 2013 Första tävlingen i Björnsnäsbacken, den 25 maj 1933: Harry Linnander, Ariel 500, startar Resultat Björnsnäsbacken den 9 september 2012 1. Anders

Läs mer

Laholmsmässan 31/8 1/9 2012 - en god affär!

Laholmsmässan 31/8 1/9 2012 - en god affär! Laholmsmässan 31/8 1/9 2012 - en god affär! Inbjudan till årets företagarhändelse i Laholm! Välkommen! Detta har vi i Laholms kommun verkligen sett fram emot länge! Att få hälsa dig hjärtligt välkommen

Läs mer

BRF Prästgården Januari 2017

BRF Prästgården Januari 2017 Januari 2017 EXTRASTÄMMA! Vi kommer att ha en extrastämma för val av valberedning den 2/2 klockan 18.30. Tanken är att ha denna extrastämma på expeditionen då endast denna punkt kommer att diskuteras.

Läs mer

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET 2 HEJSAN! I denna lilla bok kan du läsa om oss på TL Bygg. Vilka vi är, vad vi gör och varför vi går upp varje morgon och gör det vi gör - och det alltid med ett stort engagemang.

Läs mer

Klass Placering Namn Förening Tid

Klass Placering Namn Förening Tid RESULTAT 42,2 KM MÄN PER KLASS SKRÄCKLANMARAN 2016 42,2_km_M Senior 1 Christian Apelqvist Göteborg 3,28,25 Senior 2 Martin Gustavsson Solvikingarna 3,45,53 Senior 3 Axel Samuelsson LK TV88 3,50,31 M35

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 12 16 Januari. Välkommen tillbaka alla glada! MFK

MARIA KLUBBNYTT. 12 16 Januari. Välkommen tillbaka alla glada! MFK MARIA KLUBBNYTT 12 16 Januari Välkommen tillbaka alla glada! MFK aktiviteter på MFK 12 16 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Hemvist SAL 3 Frågesport (Istvan) 14.40 Dubbeldriva 3:or 15.30

Läs mer

Hitta ditt yrke inom installation På lätt och kortfattad svenska

Hitta ditt yrke inom installation På lätt och kortfattad svenska VVS VÄRME, VENTILATION, SANITET & KYLA 7 yrkesbeskrivningar med många möjligheter Hitta ditt yrke inom installation På lätt och kortfattad svenska Finns även att ladda ner på engelska och arabiska på installatorsforetagen.se/yrken

Läs mer

Adress: Sigfridsvägen Hägersten Telefon och fax: Mobil: Fax: E-post och internet:

Adress: Sigfridsvägen Hägersten Telefon och fax: Mobil: Fax: E-post och internet: Adress: Sigfridsvägen 32 126 50 Hägersten Telefon och fax: Mobil: 0707-16 16 15 Fax: 08-508 500 50 E-post och internet: info@meyerinredningar.se www.meyerinredningar.se Har du eller din bostadsförening

Läs mer

Information till ledare i Sundbybergs IK

Information till ledare i Sundbybergs IK Information till ledare i Sundbybergs IK Innehåll: Om handslaget 1 Skola-föreningsliv 1 Föreningsaktiviteter 2 Kontaktpersoner SF 3 Verksamhetsbidrag 4 Aktivitetsbidrag 4 Vår medlemstidning SIKAREN 4 Bingo

Läs mer

Brukarundersökning på Alkoholpolikliniken 2012

Brukarundersökning på Alkoholpolikliniken 2012 2012-10-01 Brukarundersökning på Alkoholpolikliniken 2012 Avd. för verksamhetsutveckling Socialförvaltningen Adress Box 834, 391 28 Kalmar Besök Skeppsbrogatan 55 Tel 0480-45 00 00 vx britt.kronberg@kalmar.se

Läs mer

Nu kör vi igång med ombyggnad av lillstugan samt röjning!

Nu kör vi igång med ombyggnad av lillstugan samt röjning! Nu kör vi igång med ombyggnad av lillstugan samt röjning! På årsfesten informerade vi om att vi måste ta vår del av arbetet inför nya Storsjögården. Det innebär att vi skall röja vårt mtrl. i gamla stugan

Läs mer

Friskolenytt Virestad v.42

Friskolenytt Virestad v.42 Friskolenytt Virestad v.42 Skola: På torsdag nästa vecka är det dags, då kommer vi alla få oss till livs en föreställning som heter Musikhögskolan flyger ; det är nästan färdigutbildade musiker från Malmö

Läs mer

Nyheter från din kommun

Nyheter från din kommun Nyheter från din kommun Det här är Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet. Har du nyheter som du vill lyfta i det här forumet tar

Läs mer

Nordic Solar har den kompetens och efarenhet som förväntas av ett modernt entreprenad företag i solenergibranschen.

Nordic Solar har den kompetens och efarenhet som förväntas av ett modernt entreprenad företag i solenergibranschen. Företagspresentation Nordic Solar Sweden AB är ett av Sveriges äldsta företag inom försäljning, rådgivning och installation av solcellsinstallationer. Företaget grundades 2005 av Daniel Gruvborg och från

Läs mer

Vi är med er hela vägen.

Vi är med er hela vägen. Vi är med er hela vägen. Assemblin ny servicepartner för Pivabs lackboxar Assemblin är auktoriserad servicepartner åt Pivab. Det betyder att vi tar hand om alla servicekunder i Sverige. Vi vet vad varje

Läs mer

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Styrelsen i vår förening består av tre ledamöter, Patrik Ekström, Lena Nilsson och

Läs mer

Hur du tacklar intervjusituationen!

Hur du tacklar intervjusituationen! Hur du tacklar intervjusituationen! Denna artikel är skriven av Linda U Johansson, KarriärCoachen Informationen får ej spridas eller kopieras utan författarens medgivande www.karriarcoachen.nu Inledning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Styrelsen för Skå IK Handboll får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2006. Styrelsen Styrelsen har under året sen tillträde i maj 2006 bestått av

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Special TIA Portal. Bra att man istället för ett antal verktyg jobbar i ett enda. Det hänger samman bättre. Bo Karlsson, McNeil, Helsingborg.

Special TIA Portal. Bra att man istället för ett antal verktyg jobbar i ett enda. Det hänger samman bättre. Bo Karlsson, McNeil, Helsingborg. Special TIA Portal Tidsbesparingen är den stora fördelen. Det är lätt att använda och enkelt för en ny användare att komma igång, samtidigt som den erfarne Siemensanvändaren känner igen sig. TIA Portal

Läs mer

Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle

Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle EMPOWERING YOUR BUSINESS Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle www.toyota-forklifts.se HYRESLÖSNINGAR Rätt truck för rätt tillfälle Olika situationer kräver olika lösningar. Vilken truck passar

Läs mer

Samlarklubben Skilling

Samlarklubben Skilling Priser Auktion April 2012 Nr Pris Nr Pris Nr Pris Nr Pris Nr Pris 1 = 90 36 = 5 71 = 200 106 = 150 141 = 5 2 = 20 37 = - - - 72 = 130 107 = 100 142 = - - - 3 = 15 38 = - - - 73 = 90 108 = 260 143 = 25

Läs mer

Studentmingel på EdmoLift

Studentmingel på EdmoLift Studentmingel på EdmoLift EdmoLift firar 50 år som företag 2014 och grundades av Torbjörn Edmo som i dag är företagets styrelseordförande. Företaget arbetar främst med olika typer av lyftbord och har anställda

Läs mer

Bild 1 av 17. Varför ska man arbeta systematiskt med att förbättra arbetsmiljön?

Bild 1 av 17. Varför ska man arbeta systematiskt med att förbättra arbetsmiljön? Varför ska man arbeta systematiskt med att förbättra arbetsmiljön? Det finns många skäl, men här är några: 1. För att det är ett lagstadgat krav. 2. För att arbetsmiljön påverkar personalens hälsa och

Läs mer

Medarbetarundersökning Sept. 2010

Medarbetarundersökning Sept. 2010 Medarbetarundersökning Sept.. BAKGRUNDSFAKTA Besvarad av: Ej besvarad av: Vilken avdelning arbetar du på? Telefonsälj Kalmar (%) Telefonsälj/Fältsälj Stockholm Utvecklingsavdelningen Teknik (%) CR (%)

Läs mer

Produktblad VLS. Måleribranschens webbaserade VerksamhetsLedningsSystem

Produktblad VLS. Måleribranschens webbaserade VerksamhetsLedningsSystem Produktblad VLS Måleribranschens webbaserade VerksamhetsLedningsSystem Genom att göra rätt saker på rätt sätt stärker VLS-abonnenten sin position mot konkurrenterna så att marginalerna förbättras genom

Läs mer

Västsvenska Touren Inomhus Slutlig poängställning

Västsvenska Touren Inomhus Slutlig poängställning Vänersborg 15101 Borås 151122 Askim MOS 15121 Jönköping 160131 Askim EB 160228 Västsvenska Touren Inomhus 2015-2016 Slutlig poängställning Klass A Marcus I Andersson Kungälvs BGK 1 6 11 5 = 23,0 Jenny

Läs mer

Hur Du får en effektiv och trivsam miljö

Hur Du får en effektiv och trivsam miljö Hur Du får en effektiv och trivsam miljö Golven vill du ha strålande, dina fönster ska vara glasklara och att toaletten alltid är ren och fräsch är ett krav. Men det fungerar inte alltid som du vill, och

Läs mer

I mitten av 30-talet köpte man fastigheten Hasselbacken och här i den f d ladugården inrymdes

I mitten av 30-talet köpte man fastigheten Hasselbacken och här i den f d ladugården inrymdes www.satilabygg.se Arvet efter Albert i Högelid I början av 1900-talet började den företagsamme Albert Andersson tillverka olika typer av möbler. Då var efterfrågan på möbler stor i det expansiva Göteborg

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm.

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. ÅNHAMMAR 2002 Nummer 1 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 11 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 8 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 5 ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!!

Läs mer

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30 3 ETT GOTT LIV Till alla anställda i Västra Götalandsregionen. Västra Götalandsregionen ska skapa förutsättningar för en god hälsa och ett gott liv. Grunden för en god hälsa är en sund miljö. Den miljö

Läs mer

El och bredbandslösningar. inomhus, utomhus och på bygget

El och bredbandslösningar. inomhus, utomhus och på bygget El och bredbandslösningar inomhus, utomhus och på bygget Centraler och Normsystem Stitec har ett brett sortiment av fastighetscentraler. Produkterna finns från skyddsklass IP20 till IP66, från små kapslingar

Läs mer

glädjestunder ni kan ha tillsammans på tu man hand minskar sannolikt på känslan av missnöje och desorientering.

glädjestunder ni kan ha tillsammans på tu man hand minskar sannolikt på känslan av missnöje och desorientering. Skånes universitetssjukhus Minneskliniken i Lund Omvårdnadsplan för TRIVSEL Vårdtagare nr 1, född 1922, diagnos ospecifik demens Läkemedel: Datum: Kontaktperson: Bakgrund: Änkeman sedan flera år, har 2

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Aktuellt i Vändkretsen

Aktuellt i Vändkretsen Aktuellt i Vändkretsen nr 4 juni 2005 www.vandkretsen.se Alla medlemmar har alltid möjlighet att kontakta styrelsen i olika frågor. Detta bör ske skriftligt på ett enkelt sätt och läggas i brevlådan på

Läs mer

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt Klienternas utmärkande tankar om kliniken Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt En av kärnpunkterna till att kunderna tar hjälp av er klinik är att kiropraktik kort och gott har hjälpt dem. Som ni

Läs mer

Delegationsbeslut Perioden 2014-10-07-2014-11-10

Delegationsbeslut Perioden 2014-10-07-2014-11-10 Anläggnade av enskild avloppsanläggning 35 Beviljad GRIGGATORP 1:14 Lundgren, Bengt Göran Gunnar Ändring av anläggning 2014-10-08 36 Beviljad SKÄRSHULT 1:10 Gunnarsson, Karl Åke Ny anläggning 2014-10-10

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009 Första dagen på sommarlovet ska Olle åka på fotbollsläger. Det är två lag från Söderkamraterna som ska träna ihop: Olles lag och ett tjejlag. Varför ska vi träna med tjejer? undrar några killar i Olles

Läs mer

Föreningsträdet Idrottskunskap. Handledning Aktiva 13 år. Fotbollstermer Vårt lag Hur kan ni utvecklas som spelare?

Föreningsträdet Idrottskunskap. Handledning Aktiva 13 år. Fotbollstermer Vårt lag Hur kan ni utvecklas som spelare? Föreningsträdet Idrottskunskap Handledning Aktiva 13 år Fotbollstermer Vårt lag Hur kan ni utvecklas som spelare? Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med hjälp av enkla

Läs mer

Vi har nu läst igenom din ansökan och vill ha din hjälp genom att du svarar på lite frågor om dig själv, ditt sätt att jobba och dina förväntningar.

Vi har nu läst igenom din ansökan och vill ha din hjälp genom att du svarar på lite frågor om dig själv, ditt sätt att jobba och dina förväntningar. Vi har nu läst igenom din ansökan och vill ha din hjälp genom att du svarar på lite frågor om dig själv, ditt sätt att jobba och dina förväntningar. I detta formulär kommer du även att få läsa vad Rättviks

Läs mer

SAMMANFATTNING MEDLEMSENKÄT 2014

SAMMANFATTNING MEDLEMSENKÄT 2014 SAMMANFATTNING MEDLEMSENKÄT 214 Ett stort tack till alla som svarade på enkäten. Nästan 65 svar har vi fått imponerande! De flesta är nöjda eller mycket nöjda med föreningen och tycker det är prisvärt

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Pl Namn Klubb Resultat Tot P Stm 1 Hans Ove Gustafsson Vargöns PK

Pl Namn Klubb Resultat Tot P Stm 1 Hans Ove Gustafsson Vargöns PK Tävling: Tranknallen 2009, 2009-04-05 1A 1 Fredrik Sahl P 4 Idrottsförening 54434443 31/22 23 2 Kristoffer Pettersson P 4 Idrottsförening 54144224 26/18 13 3 Jari Koivusaari Skövde Ssk 43033135 22/17 12

Läs mer

Styrelsen informerar December 2007

Styrelsen informerar December 2007 December 2007 Månadsavgift På ett mycket välbesökt informationsmöte 7 december informerades om att månadsavgiften blir oförändrad nästa år. Inre fonden Styrelsen har beslutat att avsättningen till den

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

TÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning

TÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning ÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning Ordlista arbetslöshetskassa kassakort montera reparera preliminärt gatubelysning övertid projekt gatukontoret fackman installation armatur arbetsmoment högspänning

Läs mer

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015 TD ungdomsprojekt Uppföljning september 2015 Innehåll Sammanfattning... 2 Bakgrund... 2 Syfte... 2 Metod... 2 Resultat... 3 Upplevelsen av att arbeta på TD-enheten... 3 Vikten av att få ett sådant här

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Företaget är familjeägt och grundades 1976 av Charlottes far Göran Rutgerson.

Företaget är familjeägt och grundades 1976 av Charlottes far Göran Rutgerson. Najadklubben Väst Studiebesök hos Rutgerson Marin Onsdagen den 27 februari samlades ett tjugotal av Najadklubben västs medlemmar på ett studiebesök hos Rutgerson marin i Marstrand. Vi blev väl omhändertagna

Läs mer

Ag r NYTT. VD har ordei,t. Juni

Ag r NYTT. VD har ordei,t. Juni Ag r NYTT Juni 1983 VD har ordei,t Våren har varit kall och regnig. Även om dagarna blivit längre har kvällarna varit kyliga. Det fanns en Rolf som sjöng: "Det blir bättre ooh bättre dag för dag" och låt

Läs mer