Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Borås Golfklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Borås Golfklubb"

Transkript

1 Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Borås Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Borås Golfklubb ska byta dagens finansieringssystem? Borås Golfklubb har under de senaste åren, liksom många andra klubbar, haft en negativ utveckling vad avser balansen mellan inkommande och utgående medlemslån. Inför 2013 tog vi bort krav på medlemslån för nya medlemmar för att möjliggöra ökade driftsintäkter, men tyvärr krävs kraftigare åtgärder för att inte försämra klubbens likvida situation framöver. Styrelsens uppfattning är att nuvarande modell nått vägs ände. Under våren 2013 har styrelsen med hjälp av extern expertis därför valt att se över hur vi långsiktigt kan förbättra klubbens situation. Styrelsen har, i det läge som nu uppstått, ett ansvar att föreslå nödvändiga förändringar och funnit att ett finansieringssystem med medlemslån inte längre är hållbart för att ha en fortsatt stark ekonomi och god likviditet. Läget är inte akut, men vi vill verka proaktivt för att möta den förändring som sker och på bästa sätt anpassa Borås Golfklubb och skapa förutsättningar att utveckla anläggning och medlemskap mot framtida krav och önskemål. Styrelsen föreslår införande av finansiering via spelrätter. Efter noggrann utredning och utvärdering av en mängd olika alternativ med bistånd av sakkunnig har styrelsen kommit fram till att ett finansieringssystem med spelrätter är det sätt som idag passar Borås Golfklubb bäst. Klubben blir skuldfri mot medlemmarna och vi kan därmed arbeta mer långsiktigt och trygga klubbens verksamhet med en bra likviditetsplanering. Dagens system med medlemslån, och en medlemslåneskuld på ca 13,6 miljoner kronor, finns det inte längre möjlighet att planera verksamhet och nödvändiga investeringar på ett optimalt sätt. Varje år står vi inför en osäkerhet kring hur många medlemmar med medlemslån som går ur klubben och hur vi kan kompensera för det kapital som ska återbetalas. Med ett finansieringssystem med spelrätter, enligt föreslagen modell, står vi utan en osäker skuld och kan på ett helt annat sätt planera framtida investeringar och garantera den servicegrad och kvalitet på hela anläggningen som kännetecknar en kvalitetsanläggning.

2 Vad innebär förslaget i korthet? Styrelsens förslag är att samtliga seniormedlemmar med medlemslån avskriver sig sin fordran på medlemslånet. Medlemslånen ligger idag på mellan kr kr beroende på inträdesår, med en övervägande majoritet på kr. Styrelsen föreslår därför följande: - Medlemmar med lån upp till kr byter nuvarande medlemslån mot en spelrätt. - Medlemmar med lån på 6000 kr byter nuvarande lån mot en spelrätt samt får en option att köpa ytterligare en spelrätt för 2500 kr under tiden 2014 till Medlemmar med lån på kr byter nuvarande lån mot en spelrätt samt får en option att köpa ytterligare en spelrätt för 500 kr under tiden 2014 till Medlem som gick in i klubben 2013, utan kapitalinsats, kan välja mellan att vara årsmedlem utan spelrätt för årsavgift + 20 % eller under 2014 köpa en spelrätt av klubben för 3000 kr eller från medlem. Innhav av spelrätt berättigar till årlig spelrättighet efter erlagd årsavgift enligt årsmötesbeslut. En spelrätt kan överlåtas till vem som helst, junior som senior och även bolag (se vidare nedan). Hur lång tid har jag på mig att utnyttja min option? Till När du utnyttjar din option innebär det att du köper en extra spelrätt. Denna aktiveras omedelbart och måste således kopplas till en medlemsform med tillhörande årsavgift. Årsavgiften beror på vilken kategori mottagaren har, junior, senior etc. Du kan också välja att hyra ut den till fullvärdig senior (se nedan), varvid den som hyr betalar årsavgiften. Kan jag köpa extra spelrätt och hyra ut den till någon annan? Ja, om du köper en extra spelrätt kan du hyra ut den. Den som köper en extra spelrätt kan välja att sälja den alternativ hyra ut den till s.k. årsmedlem (se vidare nedan angående uthyrning), eller ge bort den. Vår förhoppning är att de extra spelrätterna ska användas för bättre driftsintäkter för klubben. Vad gäller för mig som har efterskänkt mitt medlemslån? Enligt styrelsebeslut har du samma förutsättningar som om du hade haft kvar ditt medlemslån. Jag är passiv medlem idag, vad gäller för mig? Du som är passiv medlem idag omfattas inte av förslaget förrän den dagen du aktiverar ditt medlemskap. Du kan alltså välja att stå kvar som passiv medlem och ha kvar din fordran mot klubben eller byta till en spelrätt, men kvarstå som passiv även efter byte till spelrätter. Väljer du att byta till spelrätt, men kvarstå

3 som passiv medlem kan du hyra ut din spelrätt. Den som hyr betalar årsavgift till klubben och du behåller den överskjutande hyresintäkten för spelrätten. Hur går uthyrningen av spelrätter till? Du som har en outnyttjad spelrätt kan årligen hyra ut denna. Antingen sker det med hjälp av klubben eller så kan du hyra ut spelrätten själv. Ni fyller då i en blankett (Upplåtelse av spelrätt i Borås Golfklubb) som skickas in till klubben varefter den som hyr spelrätten debiteras ordinarie årsavgift, medan du och den som hyr spelrätten bestämmer vad du vill ha för att hyra ut den. Detta belopp behåller du själv. Det pratas ofta om värde på spelrätter. Vad kommer styrelsen att föreslå för att på bästa sätt hålla värdet uppe? Vad spelrätten har för värde efter en spelrättskonvertering avgör marknaden. Dessutom är det först vid ett utträde som det blir intressant vad spelrätten kan säljas för. Med tanke på att Borås Golfklubb har ett gott renommé är självklart ambitionen att värdet ska kunna hållas på en hög nivå. Ett starkt varumärke bygger på att vi kan fortsätta utveckla service och kvalité och att ett medlemskap ska vara åtråvärt. Når vi dit är det vår övertygelse att ett fortsatt stabilt värde på spelrätterna upprätthålls. Detta har visat sig på andra klubbar i landet. Vi har ju idag årsmedlemmar. Måste även dessa byta till spelrätt? Nej, det är inget tvång. De kan förvärva en spelrätt för 3000 kr under 2014, alternativt betala en förhöjd årsavgift till klubben med 20%. Ett tredje alternativ är att hyra en extra spelrätt av någon medlem som beskrivits ovan. Om ett årsmöte beslutar att Borås Golfklubb ska byta finansieringssystem till spelrätter, vad händer med de aktiva medlemmar som då inte vill göra ett byte? De medlemmar som inte går med på ett eventuellt årsmötesbeslut i frågan har kvar sin fordran på klubben, men efter beslutet krävs att man innehar en spelrätt istället för medlemslån. Man måste då acceptera ett byte för fortsatt spelrättighet. Valet är alltså att acceptera beslutet och byta eller att gå ur klubben och återfå sitt medlemslån. Fordran skall regleras i enlighet med skuldbrev och stadgar. Hur vet styrelsen om och när förslaget går att genomföra? Som beskrivits ovan är det styrelsens ansvar att agera när man ser en påtaglig förändring som påverkar den utveckling klubben önskar och har beslutat. Tidpunkten för att genomföra förslaget är därför noga genomtänkt och vi bör agera nu. Efter informationsmötet den 18 september 2013, kommer samtliga medlemmar med lån att få ett brev med all information om vad förslaget innebär. Med brevet följer en svarsblankett som ska återsändas till klubben. Vi får då en klar bild över hur alla medlemmar ställer sig till styrelsens förslag. Beroende på utfallet av svaren har styrelsen att ta ställning till hur ett genomförande kan ske under hösten. När ska ett beslut om införandet av spelrätter ske?

4 Beslut tas på ett extra årsmöte i oktober Om årsmötet beslutar enligt styrelsens förslag kommer införandet av spelrätter ske fr.o.m. säsongen Vissa medlemmar har lånat ut kronor i samband med ombyggnaden av banan. Vad händer med detta lån? Detta lån ligger kvar på samma sätt som idag och påverkas inte av övergången till spelrätter. Måste det göras en stadgeändring om klubben inför spelrättskonvertering? Ja, detta måste göras. Förslaget till stadgeändring kommer att göras samtidigt som beslut om byte av finansieringssystem tas på det extra årsmötet. Stadgeändringsförslaget kommer att finnas tillgängligt på hemsidan. Vilka alternativ finns om jag efter det att jag erhållit ett spelrättsbevis önskar utträda ur klubben? Det finns fler olika alternativ: - Du kan själv sälja spelrättsbeviset till valfritt pris. - Du kan annonsera ut det på klubbens hemsida - Du kan överlåta det till någon du känner, även junior - Du kan återlämna det till klubben utan ersättning Jag är junior och blir senior nästa år. Vad gäller för mig? Styrelsens förslag är att krav på spelrättinnehav gäller från och med 30 år, d.v.s. samma åldersgräns som idag för erläggande av medlemslån. Mellan år betalas enbart beslutad årsavgift. Du kan dock förvärva en spelrätt tidigare. Du betalar då enbart den årsavgift som gäller för ålderskategorin. Jag är studerande, kan jag få uppskov med att köpa en spelrätt? Ja, alla har en respit med att förvärva en spelrätt till det år du fyller 30, inte bara studerande. Kan man som junior eller före 30 års ålder förvärva en spelrätt? Ja, det går bra, och du behöver bara betala den avgift som gäller för din ålderskategori. Måste även knattar/juniorer köpa en spelrätt för att få spela på banorna? Nej, juniorer kommer det inte att krävas någon spelrätt för, utan han/hon betalar endast avgift för junior. Om jag överlåter min extra spelrätt till någon, junior som senior, måste han/hon då bli medlem i klubben? Ja. Om jag vill vara passiv ett år, blir det någon skillnad mot vad som gäller idag? Ja, vi kommer fortsatt att acceptera ett passivt medlemskap, men du måste i god tid före nästa säsong meddela klubben att du önskar vara passiv.

5 Hur många spelrätter ska ges ut? Styrelsen anser att vi har utrymme för att ge ut det antal spelrätter som kommer att genereras av de medlemmar som väljer att utnyttja sin option. Något maxtak är inte satt. Klubben kommer inte att sälja egna spelrätter för att konkurrera med medlemmars extra spelrätter. Hur lång tid har jag på mig för att bestämma om jag vill byta till en spelrätt? Efter det att ett brev med information och svarstalong går ut efter informationsmötet den 18 september kommer du att ha ca 3 veckor på dig att inkomma med svar, d.v.s. till omkring 15 oktober. Det är mycket viktigt att alla svarar inom bestämd tid för bästa beslutsunderlag. Beslut i frågan tas på ett extra årsmöte senare i oktober. Finns det andra fördelar än ekonomiska med att byta till spelrätter? Ja, Först och främst innebär det ju en trygghet att veta att klubben kan fortsätta utvecklas. En stabil ekonomisk grund innebär större möjlighet att utveckla kvaliteten på bana och anläggning. Sedan har det visat sig att klubbkänslan ökar med spelrätter. Tidigare spelrättskonverteringar bekräftar detta vid uppföljning. Kan en juridisk person (bolag) förvärva spelrätt? Ja, det går bra. Dock måste spelrätten upplåtas till en namngiven person som då också debiteras årsavgiften. Blir det någon skillnad i fråga om rösträtt m.m. på årsmöten efter konvertering? Nej, spelrättsinnehav ger ingen rösträtt, det är enbart medlemskapet i föreningen som medger rösträtt. Alla som är medlemmar och över 15 år har rösträtt. Jag är aktiv medlem med lån nu, men avser att vara passiv nästa år. Vad gäller för mig? Då du är aktiv medlem nu 2013 så omfattas du av förslaget och måste acceptera ett byte till spelrätt, om beslut tas. Därefter, dock senast 31/ , kan du begära passivt medlemskap för Hur gör man om man vill gå ur och överlåta en spelrätt? När du vill utträda och sälja en spelrätt till ny medlem fyller ni tillsammans i en blankett som finns tillgänglig på hemsidan eller på klubben ( Överlåtelse av spelrätt i Borås Golfklubb ). Där ska det framgå vem den tilltänkte köparen är. Klubben kontrollerar om det föreligger någon skuld och väljer in köparen i klubben som medlem. Därefter fullföljs affären. Kommer klubben att hjälpa till att sälja min spelrätt? Ja, vi kommer att lägga upp en förmedlingssida på hemsidan för köp/sälj om du inte själv känner någon som du kan sälja till.

6 Vad händer om en mycket stor andel av medlemmar med lån inte vill göra ett byte till spelrätt? Det finns egentligen två scenarios som kan inträffa om en större andel av medlemmarna inte vill genomföra en konvertering: - Årsmötet går emot styrelsens förslag varvid nuvarande finansieringssystem med medlemslån behålls. - En större andel medlemmar med lån väljer att utträda varvid skulden till dessa blir så stor att klubben inte har tillräckligt med kapital. Klubben är då på obestånd varvid ett annat lagrum inträder. Om en sådan situation skulle inträda är det vanligaste att styrelsen begär att få inleda en företagsrekonstruktion. Vad innebär en företagsrekonstruktion? En företagsrekonstruktör som godkänts av tingsrätten tar fram en rekonstruktionsplan som kommer att innefatta ett förslag till ackord. Avsikten med en rekonstruktion är att klubben efter rekonstruktionen skall få balans i ekonomin. Alla fordringsägare får ett brev med information om innebörden av företagsrekonstruktionen. Med alla menas både medlemmar och tidigare medlemmar som har en fordran på klubben samt leverantörer. Ackordsförslaget kommer att innebära att klubbens samtliga oprioriterade fordringar (medlemslån, leverantörsfakturor m.m.) skrivs ned till vad klubben klarar. Ackordet ska fastställas av tingsrätten. Ett troligt (ej fastställt) utfall är att samtliga oprioriterade fordringsägare får % av sin fordran. Efter beslut av årsmötet att övergå till ett finansieringssystem med spelrätter kommer medlemmar som önskar kvarstå i klubben ges möjlighet att byta sin ackordslikvid mot en spelrätt. När ackordet och spelrättens värde är fastställt kommer alla fordringsägare att få ett brev med förslag på ackordslikvid samt om man då önskar byta ackordslikviden mot spelrätt för fortsatt medlemskap och spelmöjlighet. I Sverige har ca 30 klubbar tvingats gå igenom en företagsrekonstruktion. I samtliga fall har rekonstruktionen medfört att klubben kan fortsätta bedriva sin verksamhet, utan kvarvarande medlemslåneskuld. Om jag utträder snabbt, har jag företräde till återbetalning före medlem som väljer att avvakta till efter säsongen, om pengarna inte räcker? Nej, skulle en situation uppstå att klubben inte kan betala alla fordringsägare, får man inte prioritera någon före en annan. Detta finns lagar som styr. Det finns därför inget skäl att snabbt begära utträde i tron att man därför får pengarna åter snabbare eller har högre prioritet än någon annan. Alla medlemmar behandlas lika.

7 Kan man gå ur klubben om årsmötet väljer att införa spelrätter och sedan återinträda genom köp av spelrätt? Nej, Styrelsen har möjlighet att neka medlemskap eller spelrättighet om man medvetet motarbetar syftet med klubbens verksamhet eller årsmötesbeslut. Om man i samband med konverteringen begär utträde och återfår sitt medlemslån enbart i syfte att kunna förvärva billigare spelrätt har styrelsen möjlighet att neka medlemskap eller spelrättighet i enlighet med klubbens stadgar. Kan man efter konverteringen gå ur klubben och behålla sin spelrätt utan krav på avgift? Nej, innehav av spelrätt kräver medlemskap i klubben. Vill du gå ur klubben måste du sälja eller återlämna din spelrätt. Väljer du att behålla spelrätten har klubben rätt att påföra dig den årliga spelrättsavgiften. Betalar köpare av spelrätt någon inträdesavgift? Nej, styrelsens förslag är att det till att börja med ej ska utgå någon inträdesavgift för ny medlem. Behöver jag som medlem betala skatt på eventuell vinst vid försäljning? Vad vi erfarit från Skatteverket gäller idag att ett spelrättsbevis betraktas som personlig tillgång och avyttring av sådan beskattas, men endast om sammanlagda vinsten av sådana tillgångar som du säljer under ett och samma år uppgår till minst kr. Kan jag vid deklarationen göra förlustavdrag på spelrättsbevis som säljs med förlust? Nej, enligt vad vi även där erfarit från Skatteverket så får man inte göra det. Hur ser tidsplanen ut för konverteringen: v Inbjudan till informationsmöte skickas till medlemmarna samtidigt som Frågor och svar publiceras på hemsidan och finns tillgängliga på kansliet. 18 september 2013 Informationsmöte med medlemmarna kl 18:30 på Folkan i Borås Ca 23 september 2013 Brev till medlemmarna med information och svarsblankett. Ca 15 oktober 2013 Senaste datum som svarsblanketten ska vara inne. Slutet av oktober Extra årsmöte och beslut om konvertering till spelrätter.

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Strömstads Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Strömstads Golfklubb Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Strömstads Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Strömstads GK ska byta dagens finansieringssystem? Under hösten 2012 har styrelsen arbetat med att se

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Tranås Golfklubb

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Tranås Golfklubb Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Tranås Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Tranås GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån till ett system med spelrätter? Tranås GK står

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Förslag till Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Saltsjöbadens GK ska byta dagens finansieringssystem? I den utveckling som golfen genomgår

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Visby GK

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Visby GK Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Visby GK Varför föreslår styrelsen att Visby GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån till ett system med spelrätter? Sedan en tid har styrelsen

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Bjäre Golf AB

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Bjäre Golf AB Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Bjäre Golf AB Varför finns ett förslag att byta dagens finansieringssystem på Bjäre Golfklubb? Under 2012 har hela golfanläggningen överlåtits till ny

Läs mer

Förslag till. Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Bjäre Golf AB

Förslag till. Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Bjäre Golf AB Förslag till Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Bjäre Golf AB Varför finns ett förslag att byta dagens finansieringssystem på Bjäre Golfklubb? Under 2012 har hela golfanläggningen överlåtits

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i A6 Golfklubb

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i A6 Golfklubb Frågor och svar vid övergång till spelrätter i A6 Golfklubb Fråga 1 Varför föreslår styrelsen att A6 Golfklubb ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån till ett system med spelrätter? Styrelsen

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Hammarö GK

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Hammarö GK Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Hammarö GK Vad är det som föranlett en övergång till spelrätter på Hammarö GK? Klubben har fått fler utträdesansökningar än vanligt och vi har ingen kö för

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Upsala GK

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Upsala GK Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Upsala GK Varför föreslår styrelsen att Upsala GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån till ett system med spelrätter? Sedan en tid har styrelsen

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Gotska GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån till ett system med spelrätter? Gotska GK står

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Falkenbergs Golfklubb

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Falkenbergs Golfklubb Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Falkenbergs Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Falkenbergs GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån till spelrätter? Styrelsen har följt

Läs mer

Frågor och svar. Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Laholms GK 1

Frågor och svar. Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Laholms GK 1 Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Laholms GK 1 Fråga 1. Fråga 2. Fråga 3. Fråga 4. Fråga 5. Fråga 6. Varför föreslår styrelsen att Laholms GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till aktier i Dalsjö Golf AB för medlemmar med medlemslån/reverslån i Dalsjö Golfklubb.

Frågor och svar vid övergång till aktier i Dalsjö Golf AB för medlemmar med medlemslån/reverslån i Dalsjö Golfklubb. Frågor och svar vid övergång till aktier i Dalsjö Golf AB för medlemmar med medlemslån/reverslån i Dalsjö Golfklubb. Varför föreslår styrelsen att Dalsjö GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Bokskogens Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Bokskogens Golfklubb Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Bokskogens Golfklubb Denna lista kommer att fortlöpande kompletteras med nya frågor & svar som bedöms vara av allmänt intresse Bakgrund 1. Varför föreslår

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Bokskogens Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Bokskogens Golfklubb Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Bokskogens Golfklubb Denna lista kommer att fortlöpande kompletteras med nya frågor & svar som bedöms vara av allmänt intresse Versionshantering Version

Läs mer

Nytt finansieringssystem i Upsala Golfklubb

Nytt finansieringssystem i Upsala Golfklubb Nytt finansieringssystem i Upsala Golfklubb Varför bör Upsala Golfklubb införa ett nytt finansieringssystem? Vi har idag en obalans mellan in- och utträden Nya medlemslån täcker inte återbetalning av utträdande

Läs mer

Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013

Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013 Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb 2013 Kallelse till extra föreningsmöte i Borås Golfklubb När: Onsdagen den 23 oktober Kl: 18.30 Plats:Folkan i Borås Föredragningslista: 1. Mötets öppnande

Läs mer

2012-07-29. Bestämmelser för innehavare av spelrättsbevis i När GK

2012-07-29. Bestämmelser för innehavare av spelrättsbevis i När GK Bestämmelser för innehavare av spelrättsbevis i När GK Spelrättsbevis i När GK (nedan kallad klubben) kan förvärvas av fysisk person som beviljats sådant aktivt seniormedlemskap som förutsätter krav på

Läs mer

5. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden ska justera mötesprotokollet.

5. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden ska justera mötesprotokollet. KALLELSE till Extra medlemsmöte i Forsgårdens Golfklubb Plats: Elof Lindälvs Gymnasium Aulan Tid: Tisdag den 8 februari 2011 kl. 19.00 Styrelsen i Forsgårdens Golfklubb kallar härmed till Extra medlemsmöte

Läs mer

Allmänna bestämmelser och villkor i Frösåkers Golfklubb 2015

Allmänna bestämmelser och villkor i Frösåkers Golfklubb 2015 Allmänna bestämmelser och villkor i Frösåkers Golfklubb 2015 Sida 1 av 4 Bilaga 3, Allmänna bestämmelser och villkor för medlemskap i Frösåker golfklubb, gäller f o m 2015 Från 22 års ålder ska medlemmar

Läs mer

INGARÖ GOLFKLUBB Vardagsmedlem, B-aktie

INGARÖ GOLFKLUBB Vardagsmedlem, B-aktie INGARÖ GOLFKLUBB Vardagsmedlem, B-aktie Jag har avtalat om köp av B-aktie i Ingarö golf AB och vill gärna bli Vardagsmedlem i Ingarö GK. Jag förbinder mig samtidigt att följa klubbens stadgar och bestämmelser

Läs mer

Saltsjöbadens Golfklubb. Informationsmöte angående byte av finansieringsform 6 februari 2014

Saltsjöbadens Golfklubb. Informationsmöte angående byte av finansieringsform 6 februari 2014 Saltsjöbadens Golfklubb Informationsmöte angående byte av finansieringsform 6 februari 2014 Styrelsens sammansättning 2013 Peter Rejler Ordförande ej närvarande av privata skäl Johan Wijkström ordinarie

Läs mer

INGARÖ GOLFKLUBB Heltidsmedlem, B-aktie

INGARÖ GOLFKLUBB Heltidsmedlem, B-aktie INGARÖ GOLFKLUBB Heltidsmedlem, B-aktie Jag har avtalat om köp av B-aktie i Ingarö golf AB och vill gärna bli Heltidsmedlem i Ingarö GK. Jag förbinder mig samtidigt att följa klubbens stadgar och bestämmelser

Läs mer

Bestämmelser för innehavare av spelrättsbevis Älvkarleby GK

Bestämmelser för innehavare av spelrättsbevis Älvkarleby GK Bestämmelser för innehavare av spelrättsbevis Älvkarleby GK Låt oss inleda med att definiera olika begrepp kring spelrätter: Spelrätt - rätten att spela golf på Älvkarleby GK. Kan gälla såväl medlem som

Läs mer

Medlemskap i Snöå Golfklubb 2012

Medlemskap i Snöå Golfklubb 2012 Medlemskap i Snöå Golfklubb 2012 För att spela på Snöå Golfbana som senior, krävs dels innehav av spelrätt och dels medlemskap i Snöå Golfklubb enligt nedan. Dessutom måste alla spelare ha genomgått och

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG TILL FRAMTIDA FINANSIERING AV BOSJÖKLOSTER GK OCH AVVECKLING AV MEDLEMSLÅNEN, SAMT NYA MEDLEMSKATEGORIER

STYRELSENS FÖRSLAG TILL FRAMTIDA FINANSIERING AV BOSJÖKLOSTER GK OCH AVVECKLING AV MEDLEMSLÅNEN, SAMT NYA MEDLEMSKATEGORIER STYRELSENS FÖRSLAG TILL FRAMTIDA FINANSIERING AV BOSJÖKLOSTER GK OCH AVVECKLING AV MEDLEMSLÅNEN, SAMT NYA MEDLEMSKATEGORIER Bakgrund Greenfeens andel av intäkterna har minskat. Medlemsintäkternas andel

Läs mer

Saltsjöbadens Golfklubbs Extra årsmöte 16 mars 2014

Saltsjöbadens Golfklubbs Extra årsmöte 16 mars 2014 Saltsjöbadens Golfklubbs Extra årsmöte 16 mars 2014 1 2 Extra årsmöte GKS 16 mars 2014 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om mötet utlysts på rätt sätt 4. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

Välkommen till extra årsmöte!

Välkommen till extra årsmöte! Välkommen till extra årsmöte! Dagordning vid extra årsmöte i Skellefteå Golfklubb 2015-12-01 1. Mötets öppnande. 2. Upprop och fastställande av röstlängd. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare

Läs mer

SERVICE SPELRÄTTER I GOLFKLUBB

SERVICE SPELRÄTTER I GOLFKLUBB SERVICE SPELRÄTTER I GOLFKLUBB Svenska Golfförbundet ( Denna skrift utarbetades ursprungligen år 2005 av advokat Ulf Skorup, Advokatfirman Åberg & Co AB. Uppdatering i augusti 2008.) Spelrätter i golfklubb

Läs mer

1 STADGAR för ÖNNEREDS BÅTLAG Antagna på årsmötet februari 2015

1 STADGAR för ÖNNEREDS BÅTLAG Antagna på årsmötet februari 2015 1 STADGAR för ÖNNEREDS BÅTLAG Antagna på årsmötet februari 2015 1 Namn Föreningen är ideell och dess namn är Önnereds Båtlag. 2 Ändamål Föreningen har till ändamål att i Önneredsviken och på Sjöbacka i

Läs mer

STADGAR för NORREBORGS FÖRENINGSHAMN EKONOMISK FÖRENING

STADGAR för NORREBORGS FÖRENINGSHAMN EKONOMISK FÖRENING STADGAR för NORREBORGS FÖRENINGSHAMN EKONOMISK FÖRENING Bildad 1987-05-10 Stadgarna ändrade vid föreningsstämmor 1995-06-18 och 1996-06-16 2004-06-13 och 2005-06-12 Förslag till ändringar 2014-06-08 i

Läs mer

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907 Stadgar för Gamla Knebildstorp org.nr 716407-9332 Grundad 6 april 1907 Stadgar 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Gamla Knebildtorps ekonomiska förening. 2 FÖRENINGENS ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål

Läs mer

Höstmöteshandlingar 2009 1(19)

Höstmöteshandlingar 2009 1(19) Höstmöteshandlingar 2009 1(19) TILL KLUBBENS MEDLEMMAR HÖSTMÖTE TORSDAGEN DEN 26 NOVEMBER 2009 KL 19.00 Medlemmarna i Kungl. Drottningholms Golfklubb kallas härmed till allmänt möte i Bromma Gymnasium.

Läs mer

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 1 ÄNDAMÅL Länsö Norra Tomtägareförening är en förening för fastighetsägare på Norra Länsö. Föreningen skall tillvarata gemensamma

Läs mer

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs]

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs] Stadgar för föreningen [namnet på er förening] Antagna på årsmötet [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Namn på förening Föreningens namn är [namnet på er förening] KOMMENTAR: Namnet är till för att bekräfta för andra parter

Läs mer

Ny avgiftsmodell inför 2013 du måste göra ett aktivt val.

Ny avgiftsmodell inför 2013 du måste göra ett aktivt val. Ny avgiftsmodell inför 2013 du måste göra ett aktivt val. Nynäshamns Golfklubb, Körunda 2012-09-10 Medlem i Nynäshamns GK, Inför säsongen 2013 införs en ny modell gällande årsavgifterna för medlemskap

Läs mer

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning LEGAL#11620599v1 Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning Antagna vid avdelningsmöte den 22 mars 2014 och godkända av advokatsamfundets styrelse den 3 oktober 2014 att gälla fr. o. m. den

Läs mer

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening Proposition om tillägg i stadgarna Styrelsen för Solidaritetshuset vill härmed lägga förslag om ett tillägg i stadgarna. Vi saknar en tydlig regel kring hur vi kan hantera medlemmar som inte verkar vara

Läs mer

Stadgar för Kvarnboängar odlarförening

Stadgar för Kvarnboängar odlarförening Stadgar för Kvarnboängar odlarförening 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är: Kvarnboängar odlarförening 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1 Kvarnboängar odlarförening är en allmännyttig ideell förening, som

Läs mer

PROMEMORIA. Svenska Golfförbundet 1. BAKGRUND

PROMEMORIA. Svenska Golfförbundet 1. BAKGRUND PROMEMORIA Svenska Golfförbundet 1. BAKGRUND Denna promemoria har tagits fram på uppdrag av Svenska Golfförbundet i syfte att utreda och belysa vissa frågeställningar kring golfklubbar. Vid upprättande

Läs mer

VÄLKOMNA TILL. Informationsmöte

VÄLKOMNA TILL. Informationsmöte VÄLKOMNA TILL Informationsmöte 2017-01-26 Syftet med informationsmötet Informera om det beslut som behöver tas på årsmötet pga. Vår likviditet förändras snabbt; pga. att medlemmar som lämnar av olika skäl

Läs mer

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning. Stadgar antagna 2014-04-28 Stadgar för Zolcell 1:1 Ekonomisk Förening Org. nr: 1 Föreningens namn Föreningens namn är Zolcell 1:1 ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Måndagen den 8 juni 2015 klockan 18.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL

2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL STADGAR Stadgar antagna vid föreningens årsmöte 20170323 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Koloniträdgårdarna Ängstugan. 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1. Koloniträdgårdarna Ängstugan är en ideell förening,

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: ÄRENDET

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: ÄRENDET Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:34 2015-11-10 ÄRENDET Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 26 oktober 2015 en framställning Advokatfirman Westermark Anjou på uppdrag av PA Resources ( PAR ). Framställningarna

Läs mer

Stadgar för Ljunghusens Golfklubb

Stadgar för Ljunghusens Golfklubb Stadgar för Ljunghusens Golfklubb 1 ÄNDAMÅL Ljunghusens Golfklubb, som är bildad den 8 juli 1932, har till ändamål att bereda sina medlemmar tillfälle att utöva golfsport och att för detta ändamål ställa

Läs mer

Stadgar för Ljunghusens Golfklubb 2017

Stadgar för Ljunghusens Golfklubb 2017 Stadgar för Ljunghusens Golfklubb 2017 1 ÄNDAMÅL Ljunghusens Golfklubb, som är bildad den 8 juli 1932, har till ändamål att bereda sina medlemmar tillfälle att utöva golfsport och att för detta ändamål

Läs mer

STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING

STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING 1 STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING Gällande från och med 2015-11-12 Organisationsnummer 746000-9678 1. Föreningsnamn Föreningens firma är Videdalshus Ekonomisk Förening. 2. Ändamål och verksamhet

Läs mer

Medlem, som vill utträda ur Karlstads Simsällskap, gör anmälan därom till styrelsen, och är därmed skild från Karlstads Simsällskap.

Medlem, som vill utträda ur Karlstads Simsällskap, gör anmälan därom till styrelsen, och är därmed skild från Karlstads Simsällskap. 1 STADGAR FÖR KARLSTADS SIMSÄLLSKAP Godkända vid årsmöte den 15 mars 2018 Karlstads Simsällskap stiftat den 26 juni 1923 har till ändamål att genom utövning av simidrott verka för höjande av medlemmars

Läs mer

Motion till årsmötet 2012 Hålabäcks Värme Ekonomisk Förening

Motion till årsmötet 2012 Hålabäcks Värme Ekonomisk Förening Motion till årsmötet 2012 Hålabäcks Värme Ekonomisk Förening Motionens innehåll -att styrelsen ges i uppdrag att utreda och redovisa om vår förening skulle ha vinning av att ombildas från dagens ekonomiska

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2014

Kallelse till årsmöte 2014 Kvarteret Brevbärarens Samfällighetsförening El- och garagesektionen Kallelse till årsmöte 2014 Medlemmarna i El- & Garagesektionen kallas till årsmöte. Rösträtt har de fastighetsägare som har p-plats

Läs mer

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling ekonomisk förening.

Läs mer

Bostadsrätt från A till Ö

Bostadsrätt från A till Ö Styrelsen för Brf. Nissöga har sammanställt denna ordlista för er boende. Vi hoppas att denna ordlista kan vara ett stöd vid era bostadsrättsfrågor. Bostadsrätt från A till Ö Andelstal Beskriver hur stor

Läs mer

reviderade 2007-05-16 av styrelsen i enlighet med konstituerande föreningsmöte 2007-03-29, 4

reviderade 2007-05-16 av styrelsen i enlighet med konstituerande föreningsmöte 2007-03-29, 4 Stadgar för Bilpool i Sala ek. för. antagna vid föreningsstämma 2007-03-29 reviderade 2007-05-16 av styrelsen i enlighet med konstituerande föreningsmöte 2007-03-29, 4 --------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Stadgar för Gränsta Koloniförening i Västerås

Stadgar för Gränsta Koloniförening i Västerås Stadgar för Gränsta Koloniförening i Västerås 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Gränsta Koloniförening. 2 FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1 Gränsta Koloniförening är en allmännyttig ideell förening som har

Läs mer

STADGAR FÖR PÖLSEBO SMÅSTUGEFÖRENING. 1. Namn och ändamål

STADGAR FÖR PÖLSEBO SMÅSTUGEFÖRENING. 1. Namn och ändamål STADGAR FÖR PÖLSEBO SMÅSTUGEFÖRENING 1. Namn och ändamål Föreningens namn är Pölsebo Småstugeförening. Föreningen har till uppgift att tillvarata medlemmarnas intressen i deras egenskap av egnahemsägare

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid extra föreningsstämma 2018-05-20. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till

Läs mer

1. Det beslutades att röstlängden fastställdes genom avprickning av mötesdeltagarna i entrén. 116 medlemmar var närvarande samt fyra genom fullmakt.

1. Det beslutades att röstlängden fastställdes genom avprickning av mötesdeltagarna i entrén. 116 medlemmar var närvarande samt fyra genom fullmakt. PROTOKOLL från Upsala Golfklubbs årsmöte 2012-10-22. Plats: Katedralsskolans aula, Uppsala. 1. Det beslutades att röstlängden fastställdes genom avprickning av mötesdeltagarna i entrén. 116 medlemmar var

Läs mer

ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening

ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening 1 Namn och säte Föreningens namn är Fiber i Ljung ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Linköpings Kommun. 2 Form och ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Förslag till Stadgeändringar

Förslag till Stadgeändringar Utfärdare: Bengt Söderlund PM Sida 1 av 6 Förslag till Stadgeändringar De föreslagna ändringarna innebär en anpassning av föreningens stadgar, så att de överensstämmer med föreningens syfte och fortsatta

Läs mer

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 Stadgar för: Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 1 Föreningens namn Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening. 2 Föreningens säte Grästorps kommun,

Läs mer

Org.nr fr.o.m. den 22 maj FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening

Org.nr fr.o.m. den 22 maj FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening STADGAR FÖR BY-HORNDAL LANDSBYGDSFIBER EKONOMISK FÖRENING Org.nr. 769625 7596 fr.o.m. den 22 maj 2016 1 FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

KALLELSE till Extra Föreningsstämma. HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg

KALLELSE till Extra Föreningsstämma. HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg KALLELSE till Extra Föreningsstämma HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg Dag: Tisdag den 16 september 2014 Klockan: 19:00 Plats: Dalheimers Hus DAGORDNING 1. Stämmans öppnande 2. Val av stämmoordförande

Läs mer

STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den

STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den 2012-05-29 1 FIRMA Föreningens namn är Flicksäter Vatten Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet.

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet. Säter Koloniträdgårdsförening Alnö 2013-09-03 Stadgar för Säter Koloniträdgårdförening Antagna vid årsmöte, kl. 10.00, 2014-05-03, 31 Antagna vid extra årsmöte, kl. 13.30, 2014-05-03, 9 1 Föreningens namn

Läs mer

Sida 1 av 5 STADGAR. för. Borås Bouleallians. Fastställda 2013-11-28 vid Borås Bouleallians konstituerande möte.

Sida 1 av 5 STADGAR. för. Borås Bouleallians. Fastställda 2013-11-28 vid Borås Bouleallians konstituerande möte. Sida 1 av 5 STADGAR för Borås Bouleallians Fastställda 2013-11-28 vid Borås Bouleallians konstituerande möte. STADGAR för den ideella föreningen Borås Bouleallians med säte i Borås kommun, bildad 2013-11-28.

Läs mer

Bf Bulten Tips och råd: Om du ska hyra ut din lägenhet

Bf Bulten Tips och råd: Om du ska hyra ut din lägenhet Bf Bulten Tips och råd: Om du ska hyra ut din lägenhet Du som är medlem i bostadsföreningen Bulten får hyra ut din lägenhet, men du måste följa de regler som gäller. Detta faktablad har tagits fram som

Läs mer

Valnämndens förslag till styrelse för Åkersberga Golfklubb. Valnämndens förslag till styrelse i Åkersberga Golf AB

Valnämndens förslag till styrelse för Åkersberga Golfklubb. Valnämndens förslag till styrelse i Åkersberga Golf AB Valnämndens förslag till styrelse för Åkersberga Golfklubb På årsmötet torsdagen den 27 april 2017 Christopher Friis Ordförande Omval Lars Sandberg Ordinarie Omval Katarina Hansson Ordinarie Omval Peter

Läs mer

Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172

Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172 Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172 1 Föreningens ändamål Föreningen, vars firma är Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening, och som i dessa stadgar benämns föreningen,

Läs mer

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening reviderad version: 2016-07-24 Inledning 1 Föreningens firma ska vara Mjövikens Ideella Bryggförening. Föreningens styrelse ska ha säte i Karlstads kommun. 2

Läs mer

Stadgar för Bergshamra koloniförening

Stadgar för Bergshamra koloniförening 1(5) Stadgar för Bergshamra koloniförening Följande stadgar har antagits vid föreningens årsmöten den 25 mars 1993, den 20 mars 1994, den 17 mars 2002, den 20 mars 2011 och den 24 mars 2013. Text i kursiv

Läs mer

tider. tider Spelrätt på banan enligt hcp-regler för kategori år

tider. tider Spelrätt på banan enligt hcp-regler för kategori år Bilaga 1 Medlemskategorier och avgifter 2016 Medlemskategori Fullvärdig - med spelbevis - utan spelbevis 2000 2000 Medlemskapsavgift Spelavgift 4995 5995 Totalt 6995 7995 Kortfattad beskrivning Fritt spel

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening.

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att verka för en levande landsbygd och tillvarata

Läs mer

för medlemskap i Svenska Golfförbundet, kategori M2.

för medlemskap i Svenska Golfförbundet, kategori M2. FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG för medlemskap i Svenska Golfförbundet, kategori M2. En ansökan om medlemskap i SGF ska bl.a. så noggrant som möjligt besvara nedanstående frågor. En nyanslutning är alltid tidsbegränsad

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING 1 av 8 STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING Antagna vid årsstämma 2018-06-19 1 FIRMA Föreningens namn är Västerhejde Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH) Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH) 1 Föreningens firma Föreningens firma är Parent Teacher Association vid Internationella Engelska

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

3 Säte Föreningen har sitt säte i Sätra, Skärholmen, Stockholms Kommun, Stockholms län.

3 Säte Föreningen har sitt säte i Sätra, Skärholmen, Stockholms Kommun, Stockholms län. Stadgar Stadgar för Transätra Fiber Ekonomisk Förening Antagna den 2017-05-09. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Transätra Fiber Ekonomisk förening 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005.

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. DEFINITION 1 Föreningen Gesneriasterna är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden. MÅLSÄTTNING 2 Föreningens mål är att sprida

Läs mer

Styrelsens proposition till stämman rörande hantering av ärenden avseende sammanläggning och tilläggsavtal

Styrelsens proposition till stämman rörande hantering av ärenden avseende sammanläggning och tilläggsavtal 2014-03-10 Styrelsens proposition till stämman rörande hantering av ärenden avseende sammanläggning och tilläggsavtal I Bostadsrättsföreningen Måttbandet i Stockholm har det förekommit frågor kring ombyggnationer

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation 1.1 Föreningens firma är Convictus. STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS 1 1 Föreningens firma och organisation 1.2 Convictus är en ideell stödförening för hemlösa och för människor på väg ur hemlöshet, drogberoende

Läs mer

STADGAR. Föreningens namn är Klippbergens koloniträdgårdsförening

STADGAR. Föreningens namn är Klippbergens koloniträdgårdsförening STADGAR 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Klippbergens koloniträdgårdsförening 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1 Klippbergens koloniträdgårdsförening är en ideell förening som har till ändamål: ansvara

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand.

Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand. ÅRSMÖTE Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand. Välkomna! 1 Innehåll Höstårsmöte 2017 Kallelse och föredragningslista Sid 3 Förslag till verksamhetsplan för 2018

Läs mer

Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna:

Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna: Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna: 2012-06 14 1 Allmänt Föreningen utgör en sammanslutning av arrendatorer/fastighetsägare på Tarv, Lillhällskär och Tärnögern å samfälld mark till Obbola

Läs mer

Klubben bildades den 14 juni 2004 och har sin hemort i Sommarbo. Stadgarna antagna 29 augusti 2004.

Klubben bildades den 14 juni 2004 och har sin hemort i Sommarbo. Stadgarna antagna 29 augusti 2004. SBK STADGAR Klubben bildades den 14 juni 2004 och har sin hemort i Sommarbo. Stadgarna antagna 29 augusti 2004. 1 KLUBBENS ÄNDAMÅL Sommarbo båtklubb, 132 37 i Saltsjö-Boo, är en allmän ideell förening

Läs mer

STADGAR. NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening

STADGAR. NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening STADGAR NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening Norra Essunga Vatten och Avlopp ekonomisk förening. Organisationsnummer: 769633-3405 Registrerad av Bolagsverket 2016-11-18 1 Namn Föreningens

Läs mer

Stadgar Sveriges Fellponnyförening

Stadgar Sveriges Fellponnyförening Stadgar Sveriges Fellponnyförening 1 Ändamål.. Föreningen är till för att främja Fellponny rasens användande i såväl avel som arbete. Föreningen jobbar för att öka kunskapen om Fellponnyn i Sverige och

Läs mer

STADGAR FÖR BODENS GOLFKLUBB

STADGAR FÖR BODENS GOLFKLUBB STADGAR FÖR BODENS GOLFKLUBB ÄNDRINGSHISTORIK... 1 IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING... 2 ÄNDAMÅL... 2 HEMORT... 2 1 MEDLEMSKAP... 2 2 UTTRÄDE... 2 3 UTESLUTNING... 3 4 MEDLEM... 3 5 MEDLEMSAVGIFTER... 3 6

Läs mer

Storebro Royal Cruiser Club

Storebro Royal Cruiser Club Sida 1 av 5 Storebro Royal Cruiser Club - 2016 1 Föreningens ändamål Föreningen är en sammanslutning för ägare av Storebrobåtar och skall tillvarata medlemmarnas intresse för Storebrobåtar och sjöliv samt

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

SERVICE SPELRÄTTER I GOLFKLUBB

SERVICE SPELRÄTTER I GOLFKLUBB SERVICE SPELRÄTTER I GOLFKLUBB 1 Svenska Golfförbundet (Denna skrift har utarbetats av advokaten Ulf Skorup, Advokatfirman Åberg & Co AB) Spelrätter i golfklubb Tänkbara bestämmelser för spelrätter i golfklubbar

Läs mer

STADGAR FÖR ARBOGA KOLONITRÄDGÅRDSFÖRENING

STADGAR FÖR ARBOGA KOLONITRÄDGÅRDSFÖRENING STADGAR FÖR ARBOGA KOLONITRÄDGÅRDSFÖRENING Antagna vid årsmötet den 26 april 2003 1 Föreningens namn och firma Föreningens namn är Arboga Koloniträdgårdsförening. Föreningen tecknas av ordföranden eller

Läs mer

Information om din anställning med anledning av konkurs

Information om din anställning med anledning av konkurs Information om din anställning med anledning av konkurs Här följer en kort sammanställning med information om de vanligaste löne- och anställningsfrågorna som kan uppkomma i samband med en konkurs. Experts

Läs mer

Stadgar för Gimonäs Båtklubb med hemort i Umeå kommun

Stadgar för Gimonäs Båtklubb med hemort i Umeå kommun Stadgar för Gimonäs Båtklubb med hemort i Umeå kommun Antagna vid årsmöte 2015 03 26 1 ÄNDAMÅL 1.1 Klubbens ändamål är att som ideell förening främja medlemmarnas intressen i förhållande till myndigheter

Läs mer

Stadgar för Centralparkens odlarförening

Stadgar för Centralparkens odlarförening Stadgar för Centralparkens odlarförening 1. Föreningens bildande, namn och säte 1.1. Föreningens namn är Centralparkens odlarförening och konstituerades 13 februari 2014. 1.2. Föreningen är en ideell förening.

Läs mer

STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening

STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening 1 FIRMA STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening Föreningens namn är Kville Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer