Sveriges advokatsamfund. Sveriges advokatsamfund ADVOKAT Undersökning bland ledamöter i T-24047

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sveriges advokatsamfund. Sveriges advokatsamfund ADVOKAT 2003. Undersökning bland ledamöter i T-24047"

Transkript

1 ADVOKAT 2003 Undersökning bland ledamöter i Sveriges advokatsamfund

2 BAKGRUND OCH SYFTE Sveriges advokatsamfund har givit Temo i uppdrag att genomföra en statistisk undersökning avseende advokatkåren. Detta är den tredje mätningen i ordning. Mätningarna har genomförts 1995, 2000 samt Syftet med undersökningen är att deskriptivt belysa ekonomi, klienter, marknadssitutation, IT-användning, konkurrens, arbetssituation samt kårens privata förhållanden. Undersökningen har även belyst advokatsamfundets yrkesservice och hemsida.

3 METOD En totalundersökning har genomförts med postal metod. Två påminnelser skickades ut, båda inkluderade ett nytt formulär. Dessutom har advokatsamfundet påmint ledamöterna via mail. TID Undersökningen har genomförts under tiden 6 mars 28 april. Den första påminnelsen skickades ut den 23 mars och den andra den 31 mars. MÅLGRUPP Eftersom detta är en totalundersökning så är målgruppen identisk med populationen. Målgruppen är i detta fall ledamöter i advokatsamfundet som bedriver verksamhet. Antalet verksamma ledamöter var vid undersökningens genomförande ca st. Svarsfrekvensen är 62 %. Mer om detta framgår av den tekniska beskrivningen i slutet av rapporten.

4 ADVOKATBYRÅN OCH DESS PERSONAL Knappt hälften av advokaterna arbetar på byråer med upp till tre verksamma advokater. 23 % arbetar på byråer med 4 9 advokater medan 27 % arbetar på byråer med mer än 10 verksamma advokater. Jämfört med undersökningen 2000 är det en klar ökning (+8 %) av andelen byråer med fler än 10 anställda. En tredjedel av byråerna har en till nio verksamma biträdande jurister. Andelen med 10 eller fler biträdande jurister har ökat från 10 % år 2000 till 20 % år Även andelen byråer med 10 eller fler anställda personer utan juridisk utbildning har ökat jämfört med år % har angivit affärsjuridik som en av sin huvudsakliga verksamhetsinriktning. Denna följs av Brottmål 36 %, Familjerätt 33 %, Fastighetsrätt 26 % och Skadeståndsrätt 24 %. 41 % av byråerna bedrivs i aktiebolagsform, 20 % i handelsbolagsform medan 18 % bedrivs som kommanditbolag. Andelen advokater som antingen äger byrån själv eller är delägare är 83 %.

5 ADVOKATBYRÅN OCH DESS PERSONAL 26 % av byråerna har anställt mellan en och tre jurister medan 22 % har anställt fyra eller fler jurister. På 18 % av byråerna har mellan en och tre jurister lämnat advokatbyrån medan hos 14 % fyra eller fler jurister har lämnat byrån. På 19 % av advokatbyråerna planerar man att anställa mellan en och tre biträdande jurister under de närmaste 12 månaderna. 16 % planerar att anställa fyra eller fler biträdande jurister.

6 ADVOKATBYRÅN OCH DESS PERSONAL (KONTOR OCH SAMARBETEN) 22 % av byråerna har kontorsgemenskap med annan advokatbyrå 27 % anlitar externa telefonisttjänster 41 % av advokatbyråerna har fler kontor 16 % av byråerna har under de senaste tre åren etablerat sig på ytterligare orter 26 % av byråerna har avtal om samarbete med någon/några utländska advokatbyråer 14 % har fast samarbete med annan advokatbyrå 8 % har fast samarbete med revisionsbyrå 6 % har samarbete med branschorganisation

7 ADVOKATBYRÅN OCH DESS PERSONAL (KLIENTUNDERLAG, FÖRSÄKRINGAR,UTBILDNING) De tre största klienterna står för mindre än en fjärdedel av omsättningen hos en klar majoritet av byråerna. Endast 2 % av byråerna uppger att de tre största klienterna står för mer än tre fjärdedelar av omsättningen. Hos ungefär en tredjedel av byråerna kommer mer än 50 % av omsättningen från återkommande klienter. 52 % av advokatbyråerna har tecknat tilläggsförsäkring till ansvarsförsäkringen. 42 % av byråerna har utbildningsbudget för advokaterna. 39 % av ledamöterna avsatte mindre än 3 dagar till egen fortbildning på interna och externa kurser. 22 % av advokatbyråerna har en fastställd budget för kunskapsfördelning/-hantering.

8 FAKTURERING/DEBITERING Fördelning av ledamotens fakturering på olika uppdragstyper under 2002: Medelvärde offentligt försvar 16 % Medelvärde rättshjälp 8 % Medelvärde rättsskydd 12 % Medelvärde obeståndsjuridik 9 % Medelvärde affärsjuridik 42 % Medelvärde övriga uppdrag 13 % 55 % av ledamöterna tillämpar alltid eller oftast fakturering efter avslutat uppdrag. Den näst vanligaste faktureringsformen (24 %) är löpande månatlig fakturering. 74 % av ledamöterna uppger att de inte tillämpar ansvarsbegränsning i uppdragsavtal med klienten.

9 FAKTURERING/DEBITERING Ungefär hälften av ledamöterna kunde debitera mer än 65 % av sin arbetade tid under 2002 Kostnaden år 2002 per jurist och månad före lön, lönebikostnader och pensionsavsättningar var i medeltal kronor Advokatbyråns kostnader under 2002 fördelade sig enligt följande: Medelvärde lönekostnader jurister 34 % Medelvärde lönebikostnader jurister 11 % Medelvärde lönekostnader övrig personal 10 % Medelvärde lönebikostnader övrig personal 4 % Medelvärde lokalkostnader 13 % Medelvärde samtliga övriga kostnader 26 %

10 DATORN I ARBETET Hos över 80 % av byråerna har varje advokat en egen e-postadress och byrån använder e-post för kommunikation med klienter. Hos ca 70 % av byråerna finns lokala nätverk, klientregister förs på data och advokatbyrån har eget domännamn. Hos 51 % är dokumentsystemet kopplat till nätverket och hos 44 % av byråerna kan man koppla upp sig mot byråns nätverk från en extern dator. Hos var fjärde byrå bevakar datasystemet fatalietiderna och 17 % krypterar sin e-post 62 % av ledamöterna använder betaltjänster via internet för att söka juridisk information. 52 % använder CD-databaser och 46 % använder fria databaser på internet. Endast 13 % använder inga databaser.

11 MARKNADSSITUATION Framförallt upplever man betydande konkurrens från andra advokatbyråer i Sverige. Utöver detta upplever man framförallt en viss konkurrens från revisorer och andra företagskonsulter, juridiska byråer och bankernas juristavdelningar. De två främsta sätten att marknadsföra sig på under 2002 var via hemsida på internet och enskilda advokaters medlemskap i olika nätverk t ex Rotary. Mer än en tredjedel nämner också sponsoring och kurser/seminarier som ett sätt att marknadsföra sig under % av byråerna har en egen hemsida. Av dem som inte har någon hemsida planerar 24 % att skaffa en hemsida under de närmaste 12 månaderna. Runt 30 % av byråerna har anlitat en webbyrå, har en särskild marknadsföringsplan, särskild marknadsföringsbudget samt har anlitat en reklambyrå eller PR-byrå. Endast 5 % uppger att de under 2003 skall satsa betydligt mer eller mindre pengar och resurser på marknadsföring jämfört med 2002.

12 ADVOKATSAMFUNDETS YRKESSERVICE 8 % besöker advokatsamfundets hemsida en gång i veckan eller oftare, 22 % besöker hemsidan en till tre gånger i månaden och 48 % besöker hemsidan någon enstaka gång. 20 % uppger att de aldrig besökt hemsidan. De som besöker hemsidan går framförallt in på Cirkulär från Advokatsamfundet, Matrikeln på nätet och Advokatnytt När det gäller Advokatsamfundets yrkesservice, så får Tidningen Advokaten bäst betyg. Liksom år 2000 anser cirka åtta av tio advokater att den är bra. Av de som haft en åsikt om Advokatsamfundets yrkesservice m m uppger nedanstående andelar att den är bra: Tidskriften Advokaten 85 % Info. som lämnas på hemsidan 67 % Advokatsamfundets kursverksamhet 64 % Info.-/marknadsföringsmaterial som kan beställas 47 % Info. som lämnas om advokatförsäkringar 51 % Service från medarbetare på samfundets kansli 81 % Service från medarbetare på Marsh försäkringsmäkl. 78 %

13 ARBETSSITUATION/PERSONLIGA FÖRHÅLLANDE 4 % av männen och 12 % av kvinnorna anser att de blivit positivt särbehandlade p g a sitt kön under de tre senaste åren. Lika stor andel av kvinnorna anser att de blivit negativt särbehandlade vilket endast gäller för 1 % av männen. 44 % av ledamöterna har hemmavarande barn under 16 år. Av dem som har barn under 16 år instämmer drygt hälften med påståendet att det går bra att förena advokatyrket med att vara småbarnsförälder. 43 % instämmer i att de kunna vara föräldralediga i den omfattning de önskat. 19 % instämmer i påståendet att man har funderat på att byta yrke då det är svårt att förena advokatyrket med att vara småbarnsförälder. 14 % instämmer i att de arbetar heltid men skulle vilja arbeta deltid. När barnen är sjuka uppger ca hälften av ledamöterna att man delar lika med make/make/sambo. 39 % uppger att det oftast är make/maka/sambo som är hemma när barnen är sjuka. Endast 9 % av ledamöterna är den som oftast är hemma.

14 PERSONLIGA FÖRHÅLLANDE 86 % av ledamöterna är gifta/sambo. Av dem som är gifta/sambo är det endast 8 % som sköter det mesta av hemarbetet i sitt hushåll. 46 % delar ungefär lika. I 75 % av hushållen är ledamoten den med högst inkomst. 29 % av ledamöterna köper hushållsnära tjänster som t ex städhjälp eller barnpassning. 17 % av ledamöterna som besvarat undersökningen är kvinnor och 82 % är män. Medelåldern är 47 år Medelvärdet för den taxerade inkomsten av advokatverksamhet år 2002 är kr. Medianen är kronor.

15 ÖVRIGT 74 % är notariemeriterade. 12% skulle vilja byta arbete och bli domare (exempelvis rådman eller hovrättsråd). Av dem som svarat att de inte vill bli domare nämner man framförallt självständigheten och arbetsförhållanden som anledning till att man inte skulle vilja byta arbete till domare. 65 % av ledamöterna anser att mellan och är en rimlig månadslön för en rådman.

16 TEKNISK BESKRIVNING BORTFALLSREDOVISNING Bruttourval /. avgår 26 Flyttat okänt vart 4 Ej målgruppsaktuell 22 Nettourval Vägrar 12 Ej svar Antal inkomna svar st *) Svarsfrekvens 62 % *) Före första påminnelsen t o m den 23 mars 2003 hade svar inkommit (32 %). Före andra påminnelsen t o m den 31 mars 2003 hade svar inkommit (50 %).

Fråga 1 Hur många advokater är verksamma inom den advokatbyrå du arbetar på? Jämförelse 2000 och 2003

Fråga 1 Hur många advokater är verksamma inom den advokatbyrå du arbetar på? Jämförelse 2000 och 2003 Fråga Hur många advokater är verksamma inom den advokatbyrå du arbetar på? Jämförelse och Antal anställda / Ej svar - -9 7 5 + 9 7 5 6 7 8 9 Medelvärde : - antal män:6 - antal kvinnor: T-7 Sveriges advokatsamfund

Läs mer

Advokatbyråer T Advokatsamfundet: Anne Ramberg, Ulrika Forsberg, Maria Billing Synovate Temo: Arne Modig, John Almering Datum:

Advokatbyråer T Advokatsamfundet: Anne Ramberg, Ulrika Forsberg, Maria Billing Synovate Temo: Arne Modig, John Almering Datum: Advokatbyråer 2006 T-112389 Advokatsamfundet: Anne Ramberg, Ulrika Forsberg, Maria Billing Synovate Temo: Arne Modig, John Almering Datum: 2006-06-26 Inledning Bakgrund Temo har på uppdrag av Advokatsamfundet

Läs mer

ADVOKATSAMFUNDET ADVOKATBYRÅER

ADVOKATSAMFUNDET ADVOKATBYRÅER ADVOKATSAMFUNDET ADVOKATBYRÅER Kund: Advokatsamfundet Kontakt: Maria Billing Datum: 11 juni, 2012 Per Fernström Tel: 0739 40 39 19 Per.fernstrom@novus.se Inledning Novus har på uppdrag av Advokatsamfundet

Läs mer

ADVOKATSAMFUNDET ENSKILDA ADVOKATER OCH JURISTER

ADVOKATSAMFUNDET ENSKILDA ADVOKATER OCH JURISTER ADVOKATSAMFUNDET ENSKILDA ADVOKATER OCH JURISTER Kund: Advokatsamfundet Kontakt: Maria Billing Datum: 11 juni, 2012 Per Fernström Tel: 0739 40 39 19 Per.fernstrom@novus.se Inledning Novus har på uppdrag

Läs mer

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 15/2013 Generalsekreteraren. PM angående uthyrning av advokater och biträdande jurister, s.k.

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 15/2013 Generalsekreteraren. PM angående uthyrning av advokater och biträdande jurister, s.k. SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 15/2013 Generalsekreteraren Till ledamöterna av Sveriges advokatsamfund PM angående uthyrning av advokater och biträdande jurister, s.k. secondment Styrelsen har vid

Läs mer

Din lön. Lönestatistik Advokatbyråer. Akademiker förbundet för jurister, civilek systemvetare, personalvetare samhällsvetare

Din lön. Lönestatistik Advokatbyråer. Akademiker förbundet för jurister, civilek systemvetare, personalvetare samhällsvetare Din lön Lönestatistik 2009 Advokatbyråer Akademiker förbundet för jurister, civilek ono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Innehåll Förord... 3 Juridiskt arbete/advokater/biträdande jurister...

Läs mer

Timkostnadsnormen och frågor för framtiden

Timkostnadsnormen och frågor för framtiden Justitieminister Beatrice Ask Justitiedepartementet 103 33 STOCKHOLM Stockholm den 5 mars 2008 Timkostnadsnormen och frågor för framtiden Advokatsamfundet kan konstatera att tillväxten av advokater inom

Läs mer

Advokatsamfundets synpunkter på timkostnadsnormen

Advokatsamfundets synpunkter på timkostnadsnormen Stockholm den 3 februari 2006 Advokatsamfundets synpunkter på timkostnadsnormen Sveriges advokatsamfund far härmed avge synpunkter i anledning av regeringens uppdrag till Domstolsverket angående uppföljning

Läs mer

Lönestatistik 2011 Advokatbyråer

Lönestatistik 2011 Advokatbyråer Din lön Lönestatistik 2011 Advokatbyråer I detta material presenteras Juseks lönestatistik över löneläget i september 2011. Statistiken kan tjäna som underlag inför de årliga individuella löne förhandlingarna

Läs mer

Småföretagen spår ljusa tider

Småföretagen spår ljusa tider Småföretagen spår ljusa tider Undersökning om konjunkturs- och arbetsmarknadstrender bland 2000 små och medelstora företag Innehåller siffror för Luleå 2010-12-08 1 Innehåll Syfte och metod... 3 Sammanfattning

Läs mer

Småföretagen spår ljusa tider

Småföretagen spår ljusa tider Småföretagen spår ljusa tider Undersökning om konjunkturs- och arbetsmarknadstrender bland 2000 små och medelstora företag Innehåller siffror för Örebro 2010-10-06 Innehåll Syfte och metod... 3 Sammanfattning

Läs mer

Låneindikatorn. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2018

Låneindikatorn. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2018 Låneindikatorn Genomförd av CMA Research AB Juni 0 Låneindikatorn Juni 0 Disposition Sammanfattning sid. Fakta om undersökningen sid. Fakta om respondenterna sid. Bankernas utlåning till företag sid. Nuvarande

Läs mer

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 28/2015 Generalsekreteraren

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 28/2015 Generalsekreteraren SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 28/2015 Generalsekreteraren Till ledamöterna av Sveriges advokatsamfund Information angående en effektivare tillsyn av advokatbyråer En av Advokatsamfundets viktigaste

Läs mer

Familj och arbetsliv på 2000-talet - Deskriptiv rapport

Familj och arbetsliv på 2000-talet - Deskriptiv rapport Familj och arbetsliv på 2-talet - Deskriptiv rapport Denna rapport redovisar utvalda resultat från undersökningen Familj och arbetsliv på 2- talet som genomfördes under 29. Undersökningen har tidigare

Läs mer

Rapport till Vara kommun om biblioteksundersökning år 2009

Rapport till Vara kommun om biblioteksundersökning år 2009 SKOP, har på uppdrag av Vara kommun genomfört en biblioteksundersökning bland bibliotekens besökare. Huvudresultaten redovisas i denna rapport. Undersökningens genomförande framgår av Bilaga. Undersökningen

Läs mer

Lönestatistik 2013 Advokatbyråer

Lönestatistik 2013 Advokatbyråer Lönestatistik 2013 Advokatbyråer Din lön Statistiken är baserad på löneenkäter som Jusek har samlat in under oktober 2013, från yrkesverksamma medlemmar anställda vid advokatbyrå*. Samtliga löneuppgifter

Läs mer

Kartläggning av svenska skolors internationella kontakter. Temoundersökning genomförd 2001

Kartläggning av svenska skolors internationella kontakter. Temoundersökning genomförd 2001 4 Kartläggning av svenska skolors internationella kontakter Temoundersökning genomförd 2001 Internationella programkontoret Kartläggning av svenska skolors internationella kontakter Genomförd april 2001

Läs mer

Lönestatistik 2016 för företagsläkare och skolläkare

Lönestatistik 2016 för företagsläkare och skolläkare Nr 9/2017 2017-07-07 Till Läkarförbunds yrkes- och lokalföreningar Lönestatistik 2016 för företagsläkare och skolläkare Läkarförbundet skickade i januari 2017 ut en enkät till medlemmarna i Företagsläkarföreningen

Läs mer

Nej till sjukpenning Vad hände sen?

Nej till sjukpenning Vad hände sen? Social Insurance Report Nej till sjukpenning Vad hände sen? ISSN 1654-8574 Utgivare Upplysningar Hemsida: Försäkringskassan Försäkringsutveckling Christina Olsson Bohlin 08-786 95 83 christina.olsson.bohlin@forsakringskassan.se

Läs mer

Där du kan välja vad och var. www.glimstedt.se www.facebook.com/advokatfirmanglimstedt

Där du kan välja vad och var. www.glimstedt.se www.facebook.com/advokatfirmanglimstedt Där du kan välja vad och var. www.glimstedt.se www.facebook.com/advokatfirmanglimstedt Var vill du jobba? Vi har 14 kontor i Sverige, tre i Baltikum och ett i Vitryssland. Vi är en av Sveriges största

Läs mer

Låneindikatorn. Genomförd av Origo Group. September 2018

Låneindikatorn. Genomförd av Origo Group. September 2018 Låneindikatorn Genomförd av Origo Group September 0 Låneindikatorn September 0 Disposition Sammanfattning sid. Fakta om undersökningen sid. Fakta om respondenterna sid. Bankernas utlåning till företag

Läs mer

MÄKLAR BRIEFEN # TRENDER OCH TENDENSER PÅ BOSTADSMARKNADEN JUST NU

MÄKLAR BRIEFEN # TRENDER OCH TENDENSER PÅ BOSTADSMARKNADEN JUST NU MÄKLAR BRIEFEN #3 2019 TRENDER OCH TENDENSER PÅ BOSTADSMARKNADEN JUST NU I Mäklarsamfundets återkommande undersökning Mäklarbriefen tar vi tempen på bostadsmarknaden. Underlaget kommer från våra medlemmar,

Läs mer

SVERIGES ADVOKATSAMFUNDS GRANSKNINGSRAPPORT FÖR ADVOKATBYRÅER

SVERIGES ADVOKATSAMFUNDS GRANSKNINGSRAPPORT FÖR ADVOKATBYRÅER SVERIGES ADVOKATSAMFUNDS GRANSKNINGSRAPPORT FÖR ADVOKATBYRÅER Advokatsamfundets granskning kan göras antingen genom skriftlig informationsinhämtning eller, när detta bedöms lämpligt, genom tillsynsbesök

Läs mer

SVERIGES ADVOKATSAMFUNDS GRANSKNINGSRAPPORT FÖR ADVOKATBYRÅER

SVERIGES ADVOKATSAMFUNDS GRANSKNINGSRAPPORT FÖR ADVOKATBYRÅER SVERIGES ADVOKATSAMFUNDS GRANSKNINGSRAPPORT FÖR ADVOKATBYRÅER Advokatsamfundets granskning kan göras antingen genom skriftlig informationsinhämtning eller, när detta bedöms lämpligt, genom tillsynsbesök

Läs mer

Låneindikatorn. Genomförd av Origo Group Juni 2019

Låneindikatorn. Genomförd av Origo Group Juni 2019 Låneindikatorn Genomförd av Origo Group Juni 0 Disposition Sammanfattning sid. Fakta om undersökningen sid. Fakta om respondenterna sid. Bankernas utlåning till företag sid. Nuvarande utlåning sid. Framtida

Läs mer

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 28/2015 Generalsekreteraren. Till ledamöterna av Sveriges advokatsamfund

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 28/2015 Generalsekreteraren. Till ledamöterna av Sveriges advokatsamfund SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 28/2015 Generalsekreteraren Till ledamöterna av Sveriges advokatsamfund Information angående en effektivare tillsyn av advokatbyråer En av Advokatsamfundets viktigaste

Läs mer

Låneindikatorn. Genomförd av Origo Group December 2018

Låneindikatorn. Genomförd av Origo Group December 2018 Låneindikatorn Genomförd av Origo Group December 0 Disposition Sammanfattning sid. Fakta om undersökningen sid. Fakta om respondenterna sid. Bankernas utlåning till företag sid. Nuvarande utlåning sid.

Läs mer

Lönestatistik 2014 för företagsläkare och skolläkare

Lönestatistik 2014 för företagsläkare och skolläkare Stockholm 2015-04-13 Till Läkarförbundets lokal- och yrkesföreningar Nr 8 2015 Lönestatistik 2014 för företagsläkare och skolläkare Bakgrund och syfte Läkarförbundet skickade i januari 2015 ut en enkät

Läs mer

DV-RAPPORT 2006:1. Redovisning av ett regeringsuppdrag

DV-RAPPORT 2006:1. Redovisning av ett regeringsuppdrag Uppföljning av metoden för beräkning av timkostnadsnorm DV-RAPPORT 2006:1 Redovisning av ett regeringsuppdrag Producerad av Informationsavdelningen, Domstolsverket, diarienummer 560-2005 Tryckt på Jordbruksverket,

Läs mer

Brukarundersökning 2010 Särvux

Brukarundersökning 2010 Särvux TNS SIFO 114 78 Stockholm Sweden Visiting address Vasagatan 11 tel +46 (0)8 507 420 00 fax +46 (0)8 507 420 01 www.tns-sifo.se Brukarundersökning 2010 Särvux En undersökning genomförd av TNS SIFO på uppdrag

Läs mer

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Stadsövergripande resultat 2014 stockholm.se 2 Enkätundersökning ekonomiskt bistånd 2014 Publikationsnummer: Dnr:dnr ISBN: Utgivningsdatum: Utgivare: Kontaktperson:

Läs mer

Låneindikatorn. Genomförd av CMA Research AB. September 2015

Låneindikatorn. Genomförd av CMA Research AB. September 2015 Låneindikatorn Genomförd av CMA Research AB September 0 Låneindikatorn September 0 Disposition Sammanfattning sid. Fakta om undersökningen sid. Fakta om respondenterna sid. Bankernas utlåning till företag

Läs mer

Är du tveksam kring hur undersökningen skall tolkas så kontakta oss på Novus.

Är du tveksam kring hur undersökningen skall tolkas så kontakta oss på Novus. Novus undersökning riksdagsledamöter avsnitt 1 Undersökningen är ett samarbete mellan främst Torbjörn Sjöström och Jan Scherman, med syfte att presenteras i en SVT dokumentär. Kund: Sveriges Television

Läs mer

Din karriär är lika viktig för oss som den är för dig.

Din karriär är lika viktig för oss som den är för dig. Hammarskiöld & Co Hammarskiöld & Co är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Det innebär att vi frekvent anlitas av stora företag och myndigheter och att våra jurister arbetar med de mest

Läs mer

Svenskt Näringsliv. Hushållsnära tjänster Eureka. Eureka 2001

Svenskt Näringsliv. Hushållsnära tjänster Eureka. Eureka 2001 Svenskt Näringsliv Hushållsnära tjänster Eureka 1. Innehåll Beskrivning av utförandet 3 Sammanfattning 5 Resultat 6-18 Diagram 19-54 BILAGA Korstabell Öppna svar Se pärm Se pärm Stockholm den 18:e december

Läs mer

Socialhögskolan 2015-05-04. Arbetsmarknadsundersökning bland studenter som var förstagångsregistrerade på termin 7 HT13

Socialhögskolan 2015-05-04. Arbetsmarknadsundersökning bland studenter som var förstagångsregistrerade på termin 7 HT13 Socialhögskolan 2015-05-04 Dolf Tops Arbetsmarknadsundersökning bland studenter som var förstagångsregistrerade på termin 7 HT13 Socialhögskolan följer upp studenternas situation på arbetsmarknaden ca

Läs mer

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning Båstads kommuns meda rbeta rund ersök ning 2010 en sammanfattning Varför en medarbetarundersökning? För andra året har Båstads kommun genomfört en medarbetarundersökning i syfte att kartlägga vad kommunens

Läs mer

STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING. Karriär på lika villkor för advokater

STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING. Karriär på lika villkor för advokater STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING Karriär på lika villkor för advokater Några citat från svaren GÅR DET AT T KOMBINERA KARRIÄR OCH FAMILJ? Karriär på lika villkor? UNDERSÖKNING BLAND ADVOKATSEKTIONENS MEDLEMMAR

Läs mer

Lönestatistik 2017 för företagsläkare och skolläkare

Lönestatistik 2017 för företagsläkare och skolläkare Nr 8/2018 Till Läkarförbunds yrkes- och lokalföreningar Lönestatistik 2017 för företagsläkare och skolläkare Bakgrund och syfte Läkarförbundet skickade i januari 2018 ut en enkät till medlemmarna i Företagsläkarföreningen

Läs mer

Haparanda stad Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät

Haparanda stad Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät 1 Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Genomförande Förklaringar av diagram Resultat Övergripande index Index per frågeområde Per fråga Respondentprofil

Läs mer

Mål C-309/99. J.C.J. Wouters m.fl. mot Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten

Mål C-309/99. J.C.J. Wouters m.fl. mot Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten Mål C-309/99 J.C.J. Wouters m.fl. mot Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten (begäran om förhandsavgörande från Raad van State (Nederländerna)) "Yrkesorganisation Nationellt advokatsamfund

Läs mer

Birgit Johansson Justitiedepartementet STOCKHOLM. Bilagt översänds svar på enkäten angående EG-direktivet om personuppgifter.

Birgit Johansson Justitiedepartementet STOCKHOLM. Bilagt översänds svar på enkäten angående EG-direktivet om personuppgifter. Birgit Johansson 2001-03-30 Justitiedepartementet 103 33 STOCKHOLM R 7462/2001 Bilagt översänds svar på enkäten angående EG-direktivet om personuppgifter. SVERIGES ADVOKATSAMFUND Elisabet Fura-Sandström

Läs mer

Välkommen till Hammarskiöld & Co

Välkommen till Hammarskiöld & Co Välkommen till Hammarskiöld & Co På 1700-talet låg näringslivets centrum inte på Stureplan utan i Gamla Stan. Till stor del ligger det fortfarande här, närmare bestämt hos Hammarskiöld & Co på Skeppsbron

Läs mer

Välkommen till Advokatbyrå Zacharias Kommanditbolag

Välkommen till Advokatbyrå Zacharias Kommanditbolag Sedan 1949 Välkommen till Advokatbyrå Zacharias Kommanditbolag Org. Nr. Mottagningskontor (enligt ök) 969778-1533 Östermalmstorg 1 114 42 Stockholm Sverige Välkommen_KB_v1_2016-02-22 Huvudkontor (post)

Läs mer

Lönestatistik 2012 Advokatbyråer

Lönestatistik 2012 Advokatbyråer Lönestatistik 2012 Advokatbyråer Din lön I detta material presenteras Juseks lönestatistik över löneläget i september 2012. Statistiken kan tjäna som underlag inför de årliga, individuella löne förhandlingarna

Läs mer

Bilden av Örebroregionen Regionalt utvärderingsforum 150521

Bilden av Örebroregionen Regionalt utvärderingsforum 150521 Bilden av Örebroregionen Regionalt utvärderingsforum 150521 CMA Research AB Företaget AB, Kundundersökning 2015, sida 2 Om undersökningen Bakgrund Syfte Genomförande Metod CMA har sedan 2006 för Regionförbundets

Läs mer

Låneindikatorn. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2015

Låneindikatorn. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2015 Låneindikatorn Genomförd av CMA Research AB Juni 0 Låneindikatorn Juni 0 Disposition Sammanfattning sid. Fakta om undersökningen sid. Fakta om respondenterna sid. Bankernas utlåning till företag sid. Nuvarande

Läs mer

Arbetsmiljöundersökning

Arbetsmiljöundersökning Arbetsmiljöundersökning 1 INNEHÅLL Sammanfattning 3 Uppdraget 4 Bakgrund och syfte 4 Undersöknings omfattning och gomförande 4 Svarsfrekvs och bortfall 4 Resultatet av datainsamling 4 Jämförelser Resultat

Läs mer

Helsingborgs stad. Medarbetarundersökning Huvudrapport personer Genomförd av CMA Research AB Oktober 2016

Helsingborgs stad. Medarbetarundersökning Huvudrapport personer Genomförd av CMA Research AB Oktober 2016 Helsingborgs stad Medarbetarundersökning 2016 Huvudrapport 6933 personer Genomförd av CMA Research AB Oktober 2016 Helsingborgs stad, Medarbetarundersökning 2016, sida 2 Innehåll Fakta om undersökningen

Läs mer

välkommen till Hammarskiöld & Co

välkommen till Hammarskiöld & Co välkommen till Hammarskiöld & Co Hammarskiöld & Co är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Det innebär att vi frekvent anlitas av stora företag och myndigheter och att våra jurister arbetar

Läs mer

Om enkäten. Resultat privat anställda företagsläkare, nov Bakgrund och syfte

Om enkäten. Resultat privat anställda företagsläkare, nov Bakgrund och syfte Om enkäten Bakgrund och syfte Läkarförbundet skickade i december 2018 ut en enkät till medlemmarna i Företagsläkarföreningen och Skolläkarföreningen. Syftet med undersökningen har varit att kartlägga löneförhållanden

Läs mer

Gå på avslut gå med i Säljarnas!

Gå på avslut gå med i Säljarnas! Gå på avslut gå med i Säljarnas! Yrkesförbundet för dig som jobbar med försäljning. Att vara säljare är världens bästa jobb. I alla fall om du frågar oss. Friheten, utmaningen och den individuella prestationen

Läs mer

-#i^ Timkostnadsnorm för år DOMSTOLSVERKET m^ä^é'-^-- ' m5-^2om- SVERIGES DOMSTOLAR i-yp9'^7:a0: v. P'ZJD^ZUUO-

-#i^ Timkostnadsnorm för år DOMSTOLSVERKET m^ä^é'-^-- ' m5-^2om- SVERIGES DOMSTOLAR i-yp9'^7:a0: v. P'ZJD^ZUUO- DOMSTOLSVERKET m^ä^é'-^-- ' m5-^2om- SVERIGES DOMSTOLAR i-yp9'^7:a0: v. P'ZJD^ZUUO- INKOM' 2008-10-15 -#i^ Regeringen justitiedepartementet "103 33 Stockholm Timkostnadsnorm för år 2009 [ regeringsbeslut

Läs mer

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2016 Utländska arbetstagare. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2016

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2016 Utländska arbetstagare. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2016 Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2016 Utländska arbetstagare Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Förklaring av diagram Fakta om respondenterna Resultat Bilaga Antal arbetstimmar Information Personlig

Läs mer

Välkommen till AB Zacharias Advokatbyrå

Välkommen till AB Zacharias Advokatbyrå Advokatbyrå S e d a n 1 9 4 9 Välkommen till AB Zacharias Advokatbyrå Org. Nr. Mottagningskontor Huvudkontor Tel E-mail / Webb 556469-2993 Östermalmstorg 1 114 42 Stockholm Larsbergstorget 5 1tr., 181

Läs mer

Låneindikatorn. Genomförd av Origo Group Mars 2019

Låneindikatorn. Genomförd av Origo Group Mars 2019 Låneindikatorn Genomförd av Origo Group Mars 0 Disposition Sammanfattning sid. Fakta om undersökningen sid. Fakta om respondenterna sid. Bankernas utlåning till företag sid. Nuvarande utlåning sid. Framtida

Läs mer

Vilken ort? Medlemmar i föreningen

Vilken ort? Medlemmar i föreningen Kursutvärdering Kompetenta Anordnare - omgång 3 De flesta deltagarna kommer från Blekinge och från Värmland. Diagram (n=45) Vilken ort? 2 6 7 6 Blekinge Umeå Vara Värmland Västerås Det är i huvudsak större

Läs mer

Policy för advokaters användning av sociala medier

Policy för advokaters användning av sociala medier Policy för advokaters användning av sociala medier Antagen och utfärdad i december 2015 1 Inledning Sociala medier är ett utmärkt verktyg i advokatverksamheten. Syftet med detta policydokument är att främja

Läs mer

HR Commitment presenterar. Statistik gällande 2016 års löner för Compliance Officers i Sverige

HR Commitment presenterar. Statistik gällande 2016 års löner för Compliance Officers i Sverige HR Commitment presenterar Statistik gällande 216 års löner för Compliance Officers i Sverige 2 Inledning HR Commitment har i samarbete med Compliance Forum tagit fram en lönestatistik för Sveriges Compliance

Läs mer

Vart tar studenterna vägen 2011? Undersökning av 2007 års svenska alumner från Högskolan i Jönköping

Vart tar studenterna vägen 2011? Undersökning av 2007 års svenska alumner från Högskolan i Jönköping Vart tar studenterna vägen 2011? Undersökning av 2007 års svenska alumner från Högskolan i Jönköping Jan Johansson, Högskoleservice November 2011 Innehåll 1. Population och metod 3 2. Bostadsort före och

Läs mer

Advokatexamen, delkurs 3 Konstitutionell rätt, Riskhantering, Yrkesfrågor

Advokatexamen, delkurs 3 Konstitutionell rätt, Riskhantering, Yrkesfrågor Advokatexamen, delkurs 3 Konstitutionell rätt, Riskhantering, Yrkesfrågor DAG 1 Konstitutionell rätt och advokatens roll i rättssamhället se bilaga 1 09.45 10.15 10.15 10.30 10.30 11.00 Registrering Introduktion

Läs mer

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Enkätundersökning ekonomiskt bistånd s resultat stockholm.se Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Konsult: Enkätfabriken AB 2 Innehåll Staden 4 6 Metod 7 Målgrupp och bortfall 8 Resultat 8 Resultatens

Läs mer

SVERIGES ADVOKATSAMFUNDS INTEGRITETSPOLICY

SVERIGES ADVOKATSAMFUNDS INTEGRITETSPOLICY Allmänt SVERIGES ADVOKATSAMFUNDS INTEGRITETSPOLICY Advokatsamfundet anser att din personliga integritet är mycket viktig. Vårt mål är att du ska känna dig trygg när vi behandlar dina personuppgifter. I

Läs mer

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 21/2004 Generalsekreteraren

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 21/2004 Generalsekreteraren SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 21/2004 Generalsekreteraren Ledamöterna av Sveriges advokatsamfund Domstolsverkets förslag till timkostnadsnorm 2005 och Advokatsamfundets skrivelse, jämte bilagor,

Läs mer

Egenföretagarna Viktiga för tillväxten och jobben men alltför ofta osynliga

Egenföretagarna Viktiga för tillväxten och jobben men alltför ofta osynliga Egenföretagarna Viktiga för tillväxten och jobben men alltför ofta osynliga September 2016 Lars Jagrén Egenföretagarna: Viktiga för ekonomin och tillväxten men alltför ofta osynliga Inledning Egenföretagarna

Läs mer

Kundundersökning för Ljungby kommun miljö-och byggförvaltning 2014. 2014-06-16 Lisa Eriksson, studentmedarbetare

Kundundersökning för Ljungby kommun miljö-och byggförvaltning 2014. 2014-06-16 Lisa Eriksson, studentmedarbetare Kundundersökning för Ljungby kommun miljö-och byggförvaltning 14 14-6-16 Lisa Eriksson, studentmedarbetare 1. Inledning Under våren 14 har Ljungby kommuns miljö- och byggförvaltning genomfört en servicemätning

Läs mer

Linköpings kommun. Attitydundersökning. Genomförd av CMA Research AB. December 2013

Linköpings kommun. Attitydundersökning. Genomförd av CMA Research AB. December 2013 Linköpings kommun Attitydundersökning Genomförd av CMA Research AB December 2013 Innehållsförteckning Fakta om undersökningen 2 Fakta om respondenterna 3 Attityder till Linköping 5 Associationer till Linköping

Läs mer

Företagsläkarnas och skolläkarnas lönestatistik november 2013

Företagsläkarnas och skolläkarnas lönestatistik november 2013 Stockholm 2014-04-25 Till Läkarförbundets yrkes- och lokalföreningar Nr 3 2014 Företagsläkarnas och skolläkarnas lönestatistik november 2013 Bakgrund och svarsfrekvens Läkarförbundet skickade i januari

Läs mer

Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende

Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende SIDAN 1 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning 29 Avsnitt 1 INLEDNING Resultat för Stockholms stad totalt SIDAN 2 Inledning Beskrivning av genomförandet av

Läs mer

Fördjupning sexuella trakasserier

Fördjupning sexuella trakasserier Fördjupning sexuella trakasserier Kontakt: Maria Billing Kontakt Novus: Per Fernström Datum: 2017-11-30 1 Fördjupning Sexuella trakasserier Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Novus har på uppdrag av Advokatsamfundet

Läs mer

Sveriges Advokatsamfund

Sveriges Advokatsamfund Sveriges Advokatsamfund 1 Styrelsen har ordet Nytt från senaste styrelsemötet Vid styrelsens senaste möte som hölls i Bryssel den 5 februari behandlades bl a följande. Utlandsavdelningen har fått bidrag

Läs mer

Hur uppfattas LOV? En undersökning av svenska kommuners och företags syn på Lagen om valfrihet (LOV)

Hur uppfattas LOV? En undersökning av svenska kommuners och företags syn på Lagen om valfrihet (LOV) Hur uppfattas LOV? En undersökning av svenska kommuners och företags syn på Lagen om valfrihet (LOV) Augusti 2009 Innehållförteckning 1. Sammanfattning av resultaten 2. Inledning 2.1 Bakgrund och syfte

Läs mer

Kunskapsmätning 2012. Kartläggning av pensionsspararnas kunskaper om det allmänna pensionssystemet. Arbetsrapport 2013-1. Marcela Cohen Birman

Kunskapsmätning 2012. Kartläggning av pensionsspararnas kunskaper om det allmänna pensionssystemet. Arbetsrapport 2013-1. Marcela Cohen Birman Kunskapsmätning 2012 Kartläggning av pensionsspararnas kunskaper om det allmänna pensionssystemet Marcela Cohen Birman Arbetsrapport 2013-1 2(7) 3(7) Innehåll 1 Kunskaper om det allmänna pensionssystemet...

Läs mer

Undersökning bland medlemmar inom kriminalvården. Martin Ahlqvist Malin Grundqvist Johan Orbe 12 december 2017

Undersökning bland medlemmar inom kriminalvården. Martin Ahlqvist Malin Grundqvist Johan Orbe 12 december 2017 Undersökning bland medlemmar inom kriminalvården Martin Ahlqvist Malin Grundqvist Johan Orbe december 07 Info om undersökningen På uppdrag av Seko har Kantar Sifo undersökt hur medlemmar som arbetar inom

Läs mer

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2017 Utländska arbetsgivare. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2017

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2017 Utländska arbetsgivare. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2017 Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2017 Utländska arbetsgivare Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Förklaring av diagram Fakta om respondenterna Resultat Uppdragsgivare Regler Information Beteende

Läs mer

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2016 Svenska arbetstagare. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2016_Svenska arbetstagare

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2016 Svenska arbetstagare. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2016_Svenska arbetstagare Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2016 Svenska arbetstagare Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2016_Svenska arbetstagare Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Förklaring av diagram Fakta om respondenterna

Läs mer

Utbildningssystem för jurister i EU Nordirland

Utbildningssystem för jurister i EU Nordirland Utbildningssystem för jurister i EU Nordirland Informationen har lämnats av Bar Council of Northern Ireland April 2014 BESKRIVNING AV DET NATIONELLA JURISTUTBILDNINGSSYSTEMET i Nordirland 1. Tillträde

Läs mer

Varför ARBETA som sekreterare hos oss? Därför att en bra advokatbyrå blir ännu bättre med duktiga sekreterare

Varför ARBETA som sekreterare hos oss? Därför att en bra advokatbyrå blir ännu bättre med duktiga sekreterare Varför ARBETA som sekreterare hos oss? Därför att en bra advokatbyrå blir ännu bättre med duktiga sekreterare Väx i rollen 2 & 3 EN ADVOKATBYRÅ är mer än bara advokater MANNHEIMER SWARTLING är en av Sveriges

Läs mer

Vara kommun. Bibliotek Våren 2014

Vara kommun. Bibliotek Våren 2014 Vara kommun Bibliotek Våren 2014 Presentation Om undersökningen Sammanfattning Resultat NBI (Nöjd Biblioteks Index) Per fråga Om undersökningen Undersökningen riktades till personer som har bibliotekskort

Läs mer

Så sparar svenska folket

Så sparar svenska folket Så sparar svenska folket Undersökning om svenska folkets vanor och beteenden när de gäller sparande April 2011 SBAB Bank Box 27308 102 54 Stockholm Tel. 0771 45 30 00 www.sbab.se Inledning SBAB Bank har

Läs mer

Advokatexamen, delkurs 3 Konstitutionell rätt, Riskhantering och rådgivaransvaret, Advokatens kärnvärden

Advokatexamen, delkurs 3 Konstitutionell rätt, Riskhantering och rådgivaransvaret, Advokatens kärnvärden Advokatexamen, delkurs 3 Konstitutionell rätt, Riskhantering och rådgivaransvaret, Advokatens kärnvärden DAG 1 Konstitutionell rätt och advokatens roll i rättssamhället, se bilaga 1 09.45 10.15 Registrering

Läs mer

H A M M A R S K I Ö L D & CO 1

H A M M A R S K I Ö L D & CO 1 HAMMARSKIÖLD & CO 1 Välkommen till Hammarskiöld & Co! Hammarskiöld & Co är en av Sveriges ledande advokatbyråer inom affärsjuridik. I den här broschyren kan du läsa om vår inriktning, hur vi arbetar och

Läs mer

PSORIASIS en hud- och ledsjukdom som begränsar arbetsförmågan och sociala relationer. Stor enkätundersökning bland 2000 medlemmar i Psoriasisförbundet

PSORIASIS en hud- och ledsjukdom som begränsar arbetsförmågan och sociala relationer. Stor enkätundersökning bland 2000 medlemmar i Psoriasisförbundet Kortrapport av: PSORIASIS en hud- och ledsjukdom som begränsar arbetsförmågan och sociala relationer Stor enkätundersökning bland 2000 medlemmar i Psoriasisförbundet Fakta om undersökningen BAKGRUND Psoriasisförbundet

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING BIBLIOTEK

BRUKARUNDERSÖKNING BIBLIOTEK VARA KOMMUN BRUKARUNDERSÖKNING BIBLIOTEK FÖRSOMMAREN 2006 KVÄNUM ARS P0765 1 INLEDNING 1.1 Bakgrund och syfte Kommunfullmäktige i Vara kommun har beslutat att alla kommunens verksamheter skall följas upp

Läs mer

Presentation 2015-12-01 Frågor om content marketing

Presentation 2015-12-01 Frågor om content marketing Presentation 2015-12-01 Frågor om content marketing Elisabeth Thörnsten Novuskontakt: Gun Pettersson 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Novus har för Swedish Content Agencies räkning genomfört ett undersökning

Läs mer

Acceleration i företagen på Leia Accelerator

Acceleration i företagen på Leia Accelerator Acceleration i företagen på Leia Accelerator Baserat på enkäter genomförda bland de företag som hyr kontor på Leia Accelerator Sammanställningen är gjord av av Malin Lindberg, Luleå tekniska universitet

Läs mer

Advokatkåren i siffror

Advokatkåren i siffror Finlands advokater Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden. Enbart jurister som är medlemmar i Finlands Advokatförbund får använda

Läs mer

Rapport till Marks kommun - attityder bland representanter för företag juni/juli 2006

Rapport till Marks kommun - attityder bland representanter för företag juni/juli 2006 SKOPresearch AB attityder bland representanter för företag juni/juli 2006 SKOP, Skandinavisk opinion ab, har på uppdrag Marks kommun intervjuat 154 företagare och andra representanter för företag om hur

Läs mer

Välkommen till AB Zacharias Advokatbyrå

Välkommen till AB Zacharias Advokatbyrå Advokatbyrå S e d a n 1 9 4 9 Välkommen till AB Zacharias Advokatbyrå Org. Nr. Mottagningskontor (enligt ök) 556469-2993 Östermalmstorg 1 114 42 Stockholm Sverige Välkommen _2015-05-07 Huvudkontor (post)

Läs mer

Kartläggning Skolkuratorer Västra Götaland. Kontakt: Margareta Bosved Novus: Viktor Wemminger/Gun Pettersson Datum:

Kartläggning Skolkuratorer Västra Götaland. Kontakt: Margareta Bosved Novus: Viktor Wemminger/Gun Pettersson Datum: Kartläggning Skolkuratorer Västra Götaland Kontakt: Margareta Bosved Novus: Viktor Wemminger/Gun Pettersson Datum: 1 Bakgrund & Genomförande Bakgrund Novus har för Akademikerförbundet SSR:s räkning genomfört

Läs mer

Företagarens vardag 2014

Företagarens vardag 2014 En rapport om de viktigaste frågorna för svenska företagare nu och framöver. Företagarens vardag 2014 3 av 10 Många företagare tycker att det har blivit svårare att driva företag under de senaste fyra

Läs mer

Den kompletta affärsjuridiska byrån i Dalarna

Den kompletta affärsjuridiska byrån i Dalarna Den kompletta affärsjuridiska byrån i Dalarna PÅ ADVOKATFIRMAN GLIMSTEDT SER VI HELHETEN I AFFÄRSJURIDIKEN OCH KAN ERBJUDA ALL JURIDISK HJÄLP UNDER SAMMA TAK. DET GÖR OSS UNIKA I DALARNA. 1937 1997 18

Läs mer

Kartläggning socialsekreterare Kontakt: Margareta Bosved Kontakt Novus: Gun Pettersson & Viktor Wemminger Datum:

Kartläggning socialsekreterare Kontakt: Margareta Bosved Kontakt Novus: Gun Pettersson & Viktor Wemminger Datum: Kartläggning socialsekreterare 2016 Kontakt: Margareta Bosved Kontakt Novus: Gun Pettersson & Viktor Wemminger Datum: 2016-03- 31 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Novus har för Akademikerförbundet SSR:s

Läs mer

RAPPORT. PTP-enkät 2009 1(10)

RAPPORT. PTP-enkät 2009 1(10) RAPPORT PTP-enkät 2009 1(10) INLEDNING Bakgrund 1995 genomförde Psykologförbundet för första gången en undersökning till dem som tagit psykologexamen mellan två tidpunkter för att bland annat få en bild

Läs mer

Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008

Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008 Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008 November 2008 2 Innehåll Sammanfattning... 4 1 Inledning... 5 2 Metod... 5 3 Redovisning av resultat... 5 4 Resultat... 6 4.1 Svarsfrekvens... 6 4.2

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2016

Brukarundersökning IFO 2016 2017-02-13 Dnr SN 2016/385 Marie Nyström och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning IFO 2016 Brukarnas upplevelser av kontakten med socialtjänsten i Haninge kommun Postadress Besöksadress

Läs mer

MÄKLAR BRIEFEN # ÅRSPROGNOS

MÄKLAR BRIEFEN # ÅRSPROGNOS MÄKLAR BRIEFEN #1 2019 ÅRSPROGNOS bostadsmarknaden 2019 I rapportserien Mäklarbriefen ger Mäklarsamfundets medlemmar, över 80 procent av landets fastighetsmäklare, sin syn på aktuella frågor. I årets första

Läs mer

Kampen om eleverna Marknadsföringens konsekvenser för gymnasievalet

Kampen om eleverna Marknadsföringens konsekvenser för gymnasievalet Kampen om eleverna Marknadsföringens konsekvenser för gymnasievalet Nu i vår skall ca 120 000 ungdomar i Sverige söka gymnasieutbildning inför hösten. Idag finns det över 1700 olika ingångar att välja

Läs mer

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Generalsekreteraren Cirkulär nr 7/2000

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Generalsekreteraren Cirkulär nr 7/2000 SVERIGES ADVOKATSAMFUND Generalsekreteraren Cirkulär nr 7/2000 Till ledamöterna av Sveriges advokatsamfund För behandling vid förestående årsmöten inom samfundets avdelningar översänds styrelsens förslag

Läs mer

Resultaten redovisas i denna rapport. Ansvarig för undersökningen åt Den Nya Välfärden är Örjan Hultåker.

Resultaten redovisas i denna rapport. Ansvarig för undersökningen åt Den Nya Välfärden är Örjan Hultåker. Rapport till om arbetsgivaravgifter SKOP gör regelbundna undersökningar bland företag med minst en anställd (företags-skop). I intervjuades 600 företagare/företagsledare i företags-skop om hur de skulle

Läs mer