Bostadsplanering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bostadsplanering"

Transkript

1 1 Bostadsplanering Del 2. Ledig detaljplanerad mark och framtida projekt för bostadsbyggande

2 2 Innehållsförteckning sida Inledning 3 Bäsna 5 Sifferbo 6 Djurmo 7 Djurås 8-9 Gagnef Himmelslätta 12 Mockfjärd Dala-Floda 15 Björbo 16

3 3 Inledning Denna del innehåller en sammanställning av de outnyttjade resurser som finns i Gagnefs kommun för byggandet av nya bostäder inom detaljplanerade områden. För varje tätortsområde redovisas ledig detaljplanerad mark för bostadsbebyggelse, för såväl småhus som flerbostadshus. Ledig detaljplanerad mark är skrafferad med röd färg för kommunal mark och grön färg för privatägd mark. Framtida kända områden för utveckling av nya bostäder i enlighet med översiktsplanen och andra önskemål redovisas också. Områden som är inringade med heldragen röd linje ägs av kommunen medan den privatägda marken är inringad med heldragen grön linje. Genomförandetid Detaljplaner har begränsade genomförandetider på mellan 5-15 år. I redovisat material finns alla byggrätter med oavsett genomförandetid. Så saknade exempelvis gamla byggnadsplaner helt genomförandetider. Det betyder att kommunen bör ta ställning i varje enskilt fall till lämpligheten att utnyttja byggrätter i gamla byggnadsplaner. I detaljplaner där genomförandetiden gått ut bör kommunen förlänga densamma om man vill att planen ska genomföras. Det är extra viktigt att förlänga genomförandetiden i detaljplaner där infrastrukturen inte är utbyggd. Tryggheten för byggherren ökar samtidigt som närboende informeras om att det kan komma att byggas i närområdet. Strandskydd I redovisningen av byggbar mark kan det finnas tomter eller mark där strandskyddet inte har upphävt i gällande byggnadsplan eller detaljplanen. Det generella strandskyddet infördes i Sverige i juni Samtidigt bestämdes att strandskydd inte skulle gälla i stadsplaner och byggnadsplaner som var daterade före detta datum. I byggnadsplaner fastställda perioden juli juli 1987 råder en viss osäkerhet huruvida strandskydd gäller eller inte. Länsstyrelsen kan i samband med fastställandet av en byggnadsplan från denna tidsperiod ha upphävt strandskyddet samtidigt. I detaljplaner från 1987 till 2009 ska det finnas ett särskilt beslut från länsstyrelsen som redovisar om strandskyddet upphävt i detaljplanen. Sedan augusti 2009 har kommunerna möjlighet att upphäva strandskyddet i detaljplaner under förutsättning att det finns särskilda skäl som motiverar upphävandet. Buller, vibrationer mm Det inte är självklart att bebygga tomter i bullerutsatta områden eller där vibrationerna är hög. Bostäder bör heller inte byggas närmare än meter från E16, R70 och järnvägar som transporterar farligt gods. Det finns med andra ord byggrätter i gamla planer som inte klarat uppsatta riktvärden för buller och vibrationer eller rekommenderade säkerhetsavstånd till

4 4 transportleder för farligt gods. Sedan 2015 ställ större krav på redovisning av buller och vibrationer i samband med detaljplanering och lovhantering. Vy över järnvägen genom Djurås Sammanfattning I Bäsna, Sifferbo, Djurmo, Gagnef och Djurås finns endast ett fåtal kommunal eller privata färdigställda tomter för byggandet av styckebyggda småhus. I Mockfjärd, Dala-Floda och Björbo är tillgången på lediga tomter med utbyggd infrastruktur något bättre. I Dala-Floda finns möjlighet att utöka antalet lediga tomter på kommunal mark genom en mindre investering i infrastrukturen. Himmelslätta utgör en resurs för dem som vill bosätta sig i Gagnef och bygga ett småhus. De boende får dock vara beredda på att ta gemensamt ansvar för vägar, gatubelysning, vaförsörjning med mer. I Djurås finns kapacitet för en byggandet av flerbostadshus i några detaljplanerade områden. Det gäller bland annat privatägd mark vid Fagervägen och kommunförrådstomten. För del av denna mark finns utbyggd infrastruktur. Öster om järnvägen finns ett detaljplanerat område för en mindre grupp hus i två plan. Området ligger utanför det kommunala verksamhetsområdet för vatten och avlopp samt saknar väganslutning. I Gagnefs finns också ett kommunalt område norr om riksvägen som kan bebyggas efter detta att anslutningsväg och va-nät byggts ut. I Dala-Floda och Mockfjärd äger kommunen större markområden som är detaljplanerade för bland annat bostäder men där utbyggd infrastruktur saknas. Här bör nya detaljplaner tas fram när det blir aktuellt med nybyggnationer. I framförallt Djurås, och Gagnef behövs nya detaljplaner för såväl flerbostadshus som styckebyggda småhus för att möta efterfrågan. För närvarande pågår planarbete för att kunna erbjuda nya tomter i Djurmo. Nya detaljplaner som erbjuder småhustomter behövs också i Bäsna och Sifferbo.

5 5 Bäsna I Bäsna finns ett fåtal lediga tomter avsedda att bebyggas med enbostadshus på såväl kommunal som privat mark. Tomterna variera i storlek från knappt 1000 m 2 till 2000 m 2. Kommunen äger tre tomter (rödskrafferade) medan övriga tomter är i privat ägo (grönskrafferade). Det kan också finnas möjligheten att med befintlig infrastruktur stycka av enstaka tomter på privat mark utanför detaljplanerat område. Ett större område i anslutning till skolan ägs av kommunen (inringad med röd heldragen linje) och arrenderas ut för jordbruksändamål. Arealen är drygt 50 ha. I översiktsplanen är området föreslaget för utbyggnad av nya bostäder. Området måste detaljplaneras och infrastrukturen byggas ut innan nya tomter kan erbjudas. Intill Dalälven finns ytterligare ett område om drygt 25 ha som i översiktsplanen är föreslaget som strategisk reserv för framtida bostäder. Området utgörs av brukad jordbruksmark och är i privat ägo (inringad med heldragen grön linje). Även detta område måste detaljplaners och infrastrukturen byggas ut innan bostäder kan byggas. Föreslaget område ligger högt och har utsikt mot vattnet samt berör till del strandskyddat område.

6 6 Sifferbo I norra delen av Sifferbo finns ett detaljplanerat område med fyra obebyggda kommunala tomter och en privat dito. Tre av tomterna är belägna utanför det kommunala verksamhetsområdet för vatten och avlopp. Ledningsnätet är beläget utmed vägen genom området varför det är lätt att utvidga verksamhetsområdet till att även omfatta dessa tomter. I kommunens översiktsplan har ett privatägt område om 15 ha mark i östra delen av Sifferbo föreslagits för utbyggnad av nya bostäder. Området är beläget utanför verksamhetsområdet för kommunalt vatten och avlopp och saknar utbyggd infrastruktur. Centrala Sifferbo är relativt tätbebyggd men om intresse finns från någon privat aktör är det möjligt att stycka av mark för enstaka tomter inom befintligt utbyggd infrastruktur.

7 7 Djurmo För närvarade finns inga lediga kommunala tomter att erbjuda i Djurmo. I den västra delen av Ytterbacka by finns en detaljplan som medger en utökning av befintlig bebyggelse. Marken är privatägd och tillåter att nya bostäder med sammanlagt åtta lägenheter tillkommer söder om tillfartsvägen och ytterligare någon bostad norr om vägen. En föreslagen ny vägsträckning i norra delen av planområdet är inte utbyggd. Kommunalt va-nät passerar genom området som också ingår i det kommunala verksamhetsområdet för vatten och avlopp. Befintlig äldre bebyggelse i Ytterbacka kan förtätas med enstaka nya hus om det finns önskemål om detta. Byn har kulturhistoriskt värde varför särskilda krav på utformning och utförande av ny bebyggelse kan komma att ställas. Arbete pågår för att planlägga mark norr om Älvsjön för styckebyggda småhus. Del av planområdet är i privat ägo. Området avgränsning kan komma att ändras om de privata ägarna inte vill sälja sina marker. Området kan inrymma cirka 10 tomter för styckebyggda småhus. Utbyggd infrastruktur utöver vägen genom området saknas. En huvudledning för vatten och avlopp passerar genom området, som är belägen utanför befintligt verksamhetsområdet för vatten och avlopp.

8 8 Djurås, delen öster om älven I Djurås, öster om älven, finns en endast ett fåtal detaljplanerade tomter för styckebyggda småhus. Tre av dessa är i privat ägo och två ägs av kommunen. Övrig detaljplanerad mark som inte är bebyggd är avsedd för flerbostadshus Den kommunala förrådstomten är möjlig att bebygga med flerbostadshus. I tre områden utmed Fageruddsvägen finns också utrymme för att komplettera befintliga flerbostadshus med ytterligare bostäder. Två av dessa ägs av Gagnefsbostäder och ett av en privat aktör. Utmed Fageruddsvägen är infrastrukturen utbyggd. Kommunen äger också ett detaljplanerat område öster om järnvägen som är avsett för låga flerbostadshus. Detta område ingår inte i det kommunala verksamhetsområdet för vatten- och avlopp och saknar utbygg infrastruktur. Ett större område öster om järnvägen är avsatt som ett framtida utvecklingsområde för byggandet av nya bostäder i Djurås. Området finns också utpekat i kommunens översiktsplan som en strategisk reserv för nya bostäder. Ett planuppdrag har godkänts utifrån en idéskiss som redovisar styckebyggda småhus. Totalt redovisas 35 tomter. Planarbetet har inte påbörjats. Då arbete är omfattade bör detta arbetet etappindelas. Även byggandet av lägre flerbostadshus, radhus och parhus bör kunna inrymmas i del av området. En huvudgata till området har förprojekterats och en kostnadsbedömning av infrastrukturen till området finns framtagen.

9 9 Djurås delen väster om älven I området väster om Österdalälven har kommunen lediga tomter intill Nässjön. Infrastrukturen i from av vägar, vatten och avlopp är utbyggd. Nyligen har sex tomter sålts till tre familjer som var och en köpt två tomter. Nu återstår sju lediga tomter, varav en är tingad. Kommunen äger också några mindre tomter söder om E16 som är obebyggda. Vidare finns tre privata tomter inom äldre detaljplanerade områden med utbyggd infrastruktur. Delar av området söder om E16 är inte detaljplanerat. Här kan finnas utrymme för ytterligare någon enstaka tomt på privat mark om önskemål finns. Strandskyddsdispens kan komma att behövas och hänsyn ska tas till stabiliteten utmed älven. I övrigt är infrastrukturen redan utbyggd. Kommunen äger också ett större område på jordbruksmark norr om villaområdet vid Nässjön. Området är inte utpekat som ett framtida område för ny bebyggelse i översiktsplanen. Det är dock det enda större kommunalägda området kring Djurås som lämpar sig för byggandet av större husvolymer på slät mark med närhet till utbyggd infrastruktur. Området brukas som åkermark idag.

10 10 Gagnef norr om riksvägen I Gagnef, norr om riksvägen, finns fyra kommunala tomer färdiga för försäljning. Tomterna är avsedda för styckbyggda småhus. Gällande detaljplaner medger ytterligare några småhus på privatägd mark intill järnvägsstationen. Tomterna är dock svårbyggda då hänsyn ska tas till bland annat buller och vibrationer från järnvägen. Kommunen äger också ett detaljplanerat område i Övre Tjärna med en byggrätt om högst 1000 m 2. Högst åtta lägenheter får uppföras i en våning. I detta område saknas utbyggd infrastruktur i form av infartsväg och va-försörjning. Ledningsnät finns i närområdet men området ligger utanför nuvarande va-verksamhetsområde. Intill järnvägsstationen kan några flerbostadshus uppföras om högst 13 lägenheter på privat mark. Tillåten byggnadsarea uppgår till högst 900 kvm och byggnaderna får uppföras i högst två våningar. Även här ska hänsyn tas till bland annat buller och vibrationer från järnvägen. Norr om ICA-butiken finns ett mindre område på privat mark med en byggrätt i storleksordningen 800 kvm i två plan. Denna får innehålla bostäder, handel och kontor. Fastighetsbildningen förutsätter att en ny väg till en planfri korsning under järnvägen byggs ut. Området är beläget utanför va-verksamhetsområdet.

11 11 Gagnef - söder om riksvägen De äldre delarna av Gagnefs kyrkby kan förtätas med två nya småhus på privata mark. För att nå tomterna måste en ny väganslutning byggas. I övrigt är infrastrukturen utbyggd i detta område. Kommunen äger mark i närheten av Gagnefsgården där en äldre byggnadsplan medger byggandet av två nya enbostadshus. I kommunens översiktsplan är ett större område på kommunal mark väster Tjärnsjögården utpekat för framtida bostäder. Området brukas i dag för jordbruksändamål. Utbyggd infrastruktur saknas och området är beläget utanför va-verksamhetsområdet. Möjligheten att detaljplaner markområden i anslutning till hembygdsgården Gagnefs minnesstuga (Solsheden) bör undersökas närmare. Området är attraktivt belägen med närhet till Österdalälven och befintlig service. Marken ägs av stiftelsen Gagnefs Minnesstuga. Nya bostäder ska utformas med omsorg och placeras in varsamt i området.

12 12 Himmelslätta Himmelslätta är beläget öster om Djurås, mellan byn Dunkarbacken och E16. Området är detaljplanerat för styckebyggda småhus i form av två separata områden. Dessa är belägna i anslutning till befintligt sportflygfält. I den östra delen finns två bebyggda och 21 obebyggda tomter för småhus. Här finns utbyggd infrastruktur i form av vägnät och möjligheter till va-anslutning. Mellan husen finns utrymme för taxibanor och på tomterna kan egna hangarer byggas. En samfällighetsförening avses bildas med de ingående fastigheterna för skötsel och underhåll av infrastrukturen. I dagsläget är vägnätet och taxibanor inte asfalterat och gatubelysning saknas. Den västra delen av planområdet saknar utbyggd infrastruktur.

13 13 Mockfjärd - norr om älven I den nordöstra delen av Mockfjärd finns nio kommunala tomter med utbyggd infrastruktur färdiga för försäljning. I Nordanholen finns tre privata byggklara tomter. Ytterliga fyra tomter för styckebyggda småhus finns inom detaljplanerat område söder om E16. För att kunna stycka av dessa tomter krävs att kommunen samverkar med privata markägare. Väganslutningar och vatten- och avlopp är inte utbyggt i detta område, men området är beläget inom va-verksamhetsområdet. Delar av Nordanholen är inte detaljplanerade. Här kan finnas möjligheter att stycka av enstaka tomter för nya styckebyggda enbostadshus. Nya hus ka ska utformas så att de anpassas till omgivande bebyggelse. Ett större område i östra delen av Högsveden är detaljplanerar för kopplade eller friliggande hus i två våningar. Arealen är drygt 30 ha varav 25 % får bebyggas. Infrastruktur saknas och området är beläget utanför va-verksamhetsområdet. Detaljplanen för detta område bör ses över. I översiktsplanen är ytterligare ett större område i nordost utpekat som en strategisk reserv för långsiktigt behov av ytterligare bostäder. Området omfattar 54 ha skogsmark och ägs av kommunen. Ett dito på privat mark återfinns utanför kartbilden i den sydvästar delen Mockfjärd. Detta område omfattar cirka 22 ha skogsmark och består av skiften men många ägare.

14 14 Mockfjärd - söder om älven Mockfjärds samhälle söder om Västerdalälven är till stora delar detaljplanerat. Några kommunala och privata tomter medge byggandet av styckebyggda småhus där infrastrukturen redan är utbyggd. Ett kommunägt område norr om järnvägen är detaljplanerat för småhustomter. Detta område är dock mindre lämpat att bebygga med bostäder med hänsyn till närheten till järnvägen. Byn Ersholen ligger i anslutning till samhället. Här kan finnas möjlighet att stycka av enstaka tomter för styckebyggda småhus om önskemål finns. Ersholen utgör en kulturhistoriskt välbevarad by där särskilda hänsyn ska tas vid utformning och utförande av nya byggnader.

15 15 Dala-Floda I Dala-Floda finns ett 20-tal detaljplanerade tomter för byggande av småhus. Av dessa är tre tomter i privat ägo. Flertalet kommunala tomter är belägna inom Strandbacken-området. Tre tomter är klar för försäljning. Ytterligare sex tomter kan göras tillgängliga för försäljning genom avstyckning och framdragagande av va-serviser. För övriga småhustomter i norra Strandbacken krävs, utbyggnad av ca 200 meter väg, utökning av va-verksamhetsområdet, framdragande av vatten- och avlopp samt avstyckning av tomterna innan försäljning. Två av de privata tomterna saknar utbygg infrastruktur och ligger även utanför verksamhetsområdet för vatten och avlopp. Inom områden där detaljplan saknas kan enstaka tomter för styckebyggda småhus tillkomma efter lämplighetsprövning. Byn Syrholen har kulturhistoriskt värde och särskilda krav på anpassning vad gäller utformning och utförande av nya hus kan komma att ställas. I centrala Dala-Floda finns två större detaljplanerade exploateringsområden på kommunal mark. Områdena är avsedda för bostäder i 1-2 våningar i form av flerbostadshus, tätare grupphusbebyggelse samt villor. Detaljplanen medger också verksamheter som förskola, kontorslokaler och vårdanläggning i framförallt den västra delen. Detaljplanerna bör ses över innan ny bebyggelse tillkommer. Områdena är belägna utanför det kommunala verksamhetsområdet för vatten och avlopp och saknar utbyggt vägnät. Idag används marken, som är lågt liggande, för jordbruksändamål.

16 16 Björbo I Björbo finns 24 kommunala tomter för styckebyggda småhus till salu. Flertalet tomter är belägna öster om Ludvikavägen. Tre tomter finns i mer centralt läge norr om älven och en tomt söder om älven. Norr om älven finns på privat mark tre obebyggda tomter avsedda för styckebyggda småhus. En av dessa, utmed Tvärvägen, har nyligen sålts av kommunen. Det finns också två privata tomter som inte är bebyggda på södra sidan av älven. Samtliga tomter har utbyggd infrastruktur i form av vägar och anslutningspunkter för vatten och avlopp alternativt möjligheter att ansluta sig till det kommunala va-nätet vid tomtgräns. Enstaka nya enbostadshus kan tillkomma utanför detaljplanerade områden. Björbobyn har stort kulturhistoriskt värde varför särskilda krav på utformning och utförande av ny bebyggelse kan komma att ställas. Gagnefsbostäder äger ett mindre område vid Åkergårdsvägen som kan bebyggas med parhus alternativ kedjehus. I översiktsplanen finns även ett större område på privat jordbruksmark utpekat för byggandet av nya bostäder. Området, som består av ett flertal långsmala skiften med flera ägare, är beläget på den norra sidan av älven, väster om kartbilden.

Bostadsplanering

Bostadsplanering 1 Bostadsplanering 201 7-20 2 5 D el 3. Riktlinjer för bostadsförsörjningen 2 Innehållsförteckning sida Inledning 3 Planeringsunderlag (sammanfattning av del 1) 4 Ledig detaljplanerad mark och framtida

Läs mer

Bostadsplanering

Bostadsplanering 1 Bostadsplanering 2017-2025 Del 1. Planeringsunderlag 2 Innehållsförteckning sida Varför boendeplanering 3 Planering på nationell nivå 4 Planering på regional nivå 6 Attraktiva boendemiljöer 8 Befolkningsutveckling

Läs mer

Användning av mark- och vattenområden

Användning av mark- och vattenområden ANVÄNDNINGSKARTA Användning av mark- och vattenområden Här redovisas hur kommunen i stora drag anser att Åryds mark- och vattenområde ska användas samt riktlinjer för fortsatt planering, byggande och andra

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelseförvaltni ngen Mark och exploatering Detaljplan Ålstavägen, Tungelsta Ålsta 3:98 m fl Upprättad 2005-09-20, reviderad 2006-01-16. Kjell Flygelholm exploateringschef GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för Del av Åsbro samhälle (Fastigheten Åsbro 1:17) Askersunds kommun, Örebro län

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för Del av Åsbro samhälle (Fastigheten Åsbro 1:17) Askersunds kommun, Örebro län Grankningshandling Januari 2017 Ändring av detaljplan för Del av Åsbro samhälle (Fastigheten Åsbro 1:17) Askersunds kommun, Örebro län PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

REVIDERAT PLANPROGRAM FÖR SÖDRA BISKOPSNÄSET ETAPP 1, LUDVIKA KOMMUN

REVIDERAT PLANPROGRAM FÖR SÖDRA BISKOPSNÄSET ETAPP 1, LUDVIKA KOMMUN REVIDERAT PLANPROGRAM FÖR SÖDRA BISKOPSNÄSET ETAPP 1, LUDVIKA KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Upprättad av kommunledningskontoret, Ludvika kommun 2010-10-19 1 SYFTE Syftet med planprogrammet är att ligga till grund

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Väla 7:4 med flera Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra vidare utveckling av Väla

Läs mer

Floda kyrkby 4:4 m.fl (Norr om Paviljongvägen) Dala Floda Kyrkby (Strandbacken) Dala-Floda. Samrådshandling 1 (7) Miljö- och byggförvaltningen

Floda kyrkby 4:4 m.fl (Norr om Paviljongvägen) Dala Floda Kyrkby (Strandbacken) Dala-Floda. Samrådshandling 1 (7) Miljö- och byggförvaltningen 1 (7) Miljö- och byggförvaltningen Detaljplan för Floda kyrkby 4:4 m.fl (Norr om Paviljongvägen) Samt upphävande av del av Dala Floda Kyrkby (Strandbacken) Dala-Floda Samrådshandling 2 (7) Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Kommunstyrelseförvaltningen Mark och exploatering Detaljplan Vendelsö Östra Strandvägen Upprättad 2005-05-09 Ulla Christiansson exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Denna

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2017

Miljö- och byggnadsnämnden 2017 Gagnefs kommun Innehållsförteckning Miljö- och byggnadsnämnden 2017 2017-02-15 1 Föregående protokoll 2 Miljö- och byggnadsnämndens ärendebalanslista 3 Förvaltningschefens verksamhetsrapport 4 Bokslut

Läs mer

VEJBY 142:1, 147:1 OCH 152:1 M M P L A N B E S K R I V N I N G

VEJBY 142:1, 147:1 OCH 152:1 M M P L A N B E S K R I V N I N G Sid 1/3/ Ängelholms kommun Detaljplan för VEJBY 142:1, 147:1 OCH 152:1 M M i Vejbystrands samhälle P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Planhandlingarna består under samrådstiden av - Plankarta i skala

Läs mer

Planuppdrag för "del av Hagby 1:5, Husby 2:112 m.fl."

Planuppdrag för del av Hagby 1:5, Husby 2:112 m.fl. TJÄNSTEUTLÅTANDE K Samhällsbyggnadsförvaltningcn 2013-04-16 Dnr KS 2012/0485-218 Till kommunstyrelsen Planuppdrag för "del av Hagby 1:5, Husby 2:112 m.fl." Förslag till beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Marie-Louise Elfström PLA 2012-020254 018-727 45 56 Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-09-25 Postadress:

Läs mer

Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8

Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8 Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8 Projektbeställare Projektledare Fredrik Nestor Camilla Bennet Datum 2016-11-23 Version 1 Projekt-, ärendenr. KS 2016/0360 Innehållsförteckning

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLANERNAS HUVUDSAKLIGA GENOMFÖRANDE. Preliminär tidplan Utställning av planförslaget 1:a kvartalet 2013

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLANERNAS HUVUDSAKLIGA GENOMFÖRANDE. Preliminär tidplan Utställning av planförslaget 1:a kvartalet 2013 2014-03-10 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten Solö 1:54, Solö s:2 med flera, etapp 1, i Länna församling enligt ÄPBL och Detaljplan för del av fastigheten Solö 1:54, Solö s:2 med flera,

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Upphävande av Bp 12 för Vålan

Upphävande av Bp 12 för Vålan Samrådshandling Dnr: MK BN 2017/00958 Färnäs, Mora kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING September 2018 Handlingar Planbeskrivning Gällande detaljplan Bp 12 Övriga handlingar Fastighetsförteckning med registerkarta

Läs mer

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Ramlösa 9:1, Helsingborg Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer

Moje 5:102 (Dooriaparkeringen)

Moje 5:102 (Dooriaparkeringen) 1 (6) Miljö- och byggförvaltningen Detaljplan för Moje 5:102 (Dooriaparkeringen) Gagnefs kommun Plan- och genomförandebeskrivning Planprocessen enkelt/normalt planförfarande Samrådsskede Granskningsskede

Läs mer

Ändring av. Detaljplan för Rostorp 2:1 m.fl. (Tisnarebaden), Katrineholms kommun

Ändring av. Detaljplan för Rostorp 2:1 m.fl. (Tisnarebaden), Katrineholms kommun SAMRÅDS - OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING 2009-10-02 1(9) Ändring av Detaljplan för Rostorp 2:1 m.fl. (Tisnarebaden), Katrineholms kommun Planområde SAMRÅDS OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDS - OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning 1(7) 2016-06-07 Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning av utredningsområdet ungefärligt markerat. 2(7) Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (6) Johan Sjöström Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - PLANENS SYFTE Syftet

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-05, rev 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för del av fastigheten Oxhalsö 2:112 i Blidö församling Dnr 11-30.214 Ks 11-69

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN 2007-10-10 ANTAGANDEHANDLING Antagen 2007-12-13 Laga kraft 2008-01-10 DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad, juni 2009 BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser. Till förslaget hör planbeskrivning,

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2014-06-12 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Bostäder vid Bollmora allé OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS

Bostäder vid Bollmora allé OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS STADSBYGGNADSKONTORET Samrådshandling Martin Larsson, exploateringsingenjör Februari 2011 Diarienr. 2008 KSM 0026 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder vid Bollmora allé OMRÅDE FÖR

Läs mer

Innehållsförteckning. Miljö- och byggnadsnämnden

Innehållsförteckning. Miljö- och byggnadsnämnden Innehållsförteckning Miljö- och byggnadsnämnden 2016 2016-03-09 1 Föregående protokoll 2 Förvaltningschefens verksamhetsrapport 3 Bokslut 2015-12-31 Miljö- och byggnadsnämnden 4 Behovsbeskrivning inför

Läs mer

Detaljplaner inom vägplan E4, sträckan Gumboda-Grimsmark

Detaljplaner inom vägplan E4, sträckan Gumboda-Grimsmark 9-01 Detaljplaner inom vägplan E4, sträckan Gumboda-Grimsmark Inom vägplan för sträckan Gumboda-Grimsmark berörs sex detaljplaner av vägplanens nya vägområde. I tabellen nedan visas en sammanställning

Läs mer

Innehållsförteckning. Miljö- och byggnadsnämnden

Innehållsförteckning. Miljö- och byggnadsnämnden Innehållsförteckning Miljö- och byggnadsnämnden 2016 2016-03-09 1 Föregående protokoll 2 Förvaltningschefens verksamhetsrapport 3 Bokslut 2015-12-31 Miljö- och byggnadsnämnden 4 Behovsbeskrivning inför

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(7) Dnr 266/2015 FASTIGHETEN ALLERUM 11:35 ALLERUM, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Lena Evaldsson inkom 2 februari 2015 med en förfrågan avseende upprättande av ny detaljplan för fastigheten

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra. Underlag för planuppdrag

Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att utveckla Ödåkras västra delar

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE December 2009 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret 135 81 Tyresö Tel 08-5782 91 00 Fax 08 5782 90 45 kommun@tyreso.se

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning STADSBYGGNADSKONTORET Handläggare: Datum: Diarienummer: Ulla-Britt Wickström 2011-07-07 2010/20060-1 stadsbyggnadskontoret@uppsala.se Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Detaljplan Husbyborg 1:82

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Ändring av detaljplan för Kv. Cykelstyret, Bråstorp, Motala kommun

Ändring av detaljplan för Kv. Cykelstyret, Bråstorp, Motala kommun ANTAGANDEHANDLING ÄDP 29 Handlingen består av: Tillägg till planbestämmelser Beskrivning till ändring av detaljplan Genomförandebeskrivning till ändring av detaljplan Utlåtande Ändring av detaljplan för

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet. Underliggande

Läs mer

Tjänsteskrivelse , ansökan och idéförslag, med bilder (bilaga till ansökan) har varit utsända.

Tjänsteskrivelse , ansökan och idéförslag, med bilder (bilaga till ansökan) har varit utsända. Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-05-20 87 Planbesked Vrå 3:1, TB Exploatering 2015/190 Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att ge positivt planbesked. Ärende

Läs mer

Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län

Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län Upphävande av Detaljplan Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län ANTAGEN KS 2015-10-12 LAGA KRAFT 2015-11-05 KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2015-09-30

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDE- BESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDE- BESKRIVNING Antagandehandling 2012-08-29 Sid 1 PLANOMRÅDE PLAN 0022/2010 DETALJPLAN VEMDALEN, F.D BYKROGEN ÄNDRING TILL NY MARKANVÄNDNING FÖR TIDIGARE BYKROGEN Vemdalens kyrkby 24:16 Härjedalens kommun, Jämtlands

Läs mer

DEL AV FASTIGHETEN HASSLARP 1:4 M FL HASSLARP, HELSINGBORGS STAD

DEL AV FASTIGHETEN HASSLARP 1:4 M FL HASSLARP, HELSINGBORGS STAD 1(7) Dnr 1436/2013 DEL AV FASTIGHETEN HASSLARP 1:4 M FL HASSLARP, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om upprättande av detaljplan inkom till stadsbyggnadsnämnden från Hasslarps

Läs mer

D 1 ANT AGANDEHANDLING. -/ö'2 DETALJPLAN FÖR DEL AV TORSBY 1:265 OCH 4 : 33 M FL (VALBERGSGARDEN M M) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING

D 1 ANT AGANDEHANDLING. -/ö'2 DETALJPLAN FÖR DEL AV TORSBY 1:265 OCH 4 : 33 M FL (VALBERGSGARDEN M M) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING ANT AGANDEHANDLING D 1 -/ö'2 DETALJPLAN FÖR DEL AV TORSBY 1:265 OCH 4 : 33 M FL (VALBERGSGARDEN M M) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser Denna

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Antagandehandling 2006-11-06 Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering

Läs mer

Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden

Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden 1 (5) SAMRÅDSHANDLING MSN 2017/168 Standardförfarande Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden Upprättad på planenheten i april 2018 Ändring av PLANBESKRIVNING OCH PLANBESTÄMMELSER

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

Lindan 20:9 m.fl. (Boende Himmelslätta)

Lindan 20:9 m.fl. (Boende Himmelslätta) 1 (10) Detaljplan för Lindan 20:9 m.fl. (Boende Himmelslätta) Samrådshandling 2 (10) Plan- och genomförandebeskrivning INLEDNING I detaljplanen ges en samlad bild av markanvändningen och hur miljön är

Läs mer

Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga 20:5

Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga 20:5 PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Datum Diarienummer Annika Danielson 2015-03-09 PBN 2014-922 Rev. 2015-03-19 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga

Läs mer

Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun. Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011

Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun. Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011 DP 507 Dnr MSN 2010/36-214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011 Enkelt planförfarande

Läs mer

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Projektbeställare Projektledare Maria Bengs Camilla Bennet Datum 2017-02-03 Version 1 Projekt-, ärendenr. 2017/0038 Innehållsförteckning

Läs mer

Förstudierapport för Pilstugetomten västra etapp 2 och 3 (Del av Hagby1:5, Hagby 1:98 m.fl.)

Förstudierapport för Pilstugetomten västra etapp 2 och 3 (Del av Hagby1:5, Hagby 1:98 m.fl.) Förstudierapport för Pilstugetomten västra etapp 2 och 3 (Del av Hagby1:5, Hagby 1:98 m.fl.) Projektbeställare Handläggare Fredrik Nestor Amanda Docherty Datum 2017-10-03 Version 1 Projekt-, ärendenr.

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Antagandehandling. Allmänt. Planprocessen. Tidplan. Grebbestad, Tanums kommun

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Antagandehandling. Allmänt. Planprocessen. Tidplan. Grebbestad, Tanums kommun 1(7) Antagen av miljö- och byggnadsnämnden, Tanums kommun, 2014-07-01, 151 Laga kraft 2015-04-02 Detaljplan för del av fastigheten TANUMS RÖRVIK 1:141 m fl Grebbestad, Tanums kommun Dnr: 1999.0377-314

Läs mer

Ändring av detaljplan för utvidgning av detaljplan för område inom Övre Tjärna

Ändring av detaljplan för utvidgning av detaljplan för område inom Övre Tjärna Diarienr Plan nr KS 2015/240 572 SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för utvidgning av detaljplan för område inom Övre Tjärna i Borlänge kommun, Dalarnas län Upprättad i mars 2015 Tillägg till planbeskrivning

Läs mer

VAXHOLMS STAD Samhällsbyggnadsavdelningen Stadsbyggnadsenheten , rev

VAXHOLMS STAD Samhällsbyggnadsavdelningen Stadsbyggnadsenheten , rev LAGA KRAFT 2002-10-02 1 VAXHOLMS STAD Samhällsbyggnadsavdelningen Stadsbyggnadsenheten 2002-05-08, rev 2002-08-15 Detaljplan för Edholma 1:135 Vaxholms stad, Stockholms län Dp 371 HANDLINGAR Handlingarna

Läs mer

Planlagd mark för bostäder i Högsby kommun

Planlagd mark för bostäder i Högsby kommun Planlagd mark för bostäder i Högsby kommun Ombyggnad av Mogården till trygghetsboende, pågående projekt (foto 2019-01-07) Sammanställt 2019-04-05 OBS. Enskilda byggbara villatomter är exkluderade från

Läs mer

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser (separat karta) denna planbeskrivning

Läs mer

Förstudierapport för Tråsättra 1:94 m.fl.

Förstudierapport för Tråsättra 1:94 m.fl. Förstudierapport för Tråsättra 1:94 m.fl. Projektbeställare Projektledare David Lanthén Sofia Holmgren Datum 2015-11-03 Version 1 Projekt-, ärendenr. 2013/0026-218 Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet

Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet P L AN- OCH GENOMFÖR AN DEBE S KRIVNII NG 2010-11-09 Antagen: 2011-01-26 Revideringsdatum: 2011-01-03 Laga kraft: 2011-02-24 Dnr: 10BMN341 Handläggare: Emma Svedberg Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet

Läs mer

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län.

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län. 1(5) Dpl 216 Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län Antagande 2006-08-21 (KF 72/06) Laga kraft 2006-09-22 Genomförandetiden utgår 2011-09-22

Läs mer

Planbesked, Kopparmora 2:224

Planbesked, Kopparmora 2:224 Tjänsteskrivelse 2016-10 - 20 Handläggare Susanna Eschricht Plan - och exploateringsenheten Diarienummer 2016KS/0439 Kommunstyrelsens planutskott Planbesked, Kopparmora 2:224 Förslag till beslut 1. Sökande

Läs mer

Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län Rektangel markerar planområdets läge PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Planbeskrivning Samrådshandling

Planbeskrivning Samrådshandling Planbeskrivning Samrådshandling Datum 2010-06-08 Dnr BMR/2010:28 Bygg-, miljö- och räddningsförvaltningen Detaljplan för fastigheten Svalan 10 inom Sparreholm, Flens kommun, Södermanlands län Handlingar

Läs mer

Kv. Björkängen Utredning inför exploatering av kv. Björkängen

Kv. Björkängen Utredning inför exploatering av kv. Björkängen Diarienummer: Miljöreda: 13/0911 Upprättad: Kv. Björkängen Utredning inför exploatering av kv. Björkängen 1(8) Utredningens huvuddrag Bakgrund och syfte Riktlinjer för bostadsförsörjningen Vårgårda kommun

Läs mer

KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETER

KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETER Handläggare Direkttelefon Vår beteckning Er beteckning Anna Steinwandt 0455-06 PLAN 09/ 05-0-6 Datum Detaljplan för GÄNGLETORP 5:0 M FL., KARLSKRONA KOMMUN, BLEKINGE LÄN Granskningshandling 05-0-6 KONSEKVENSER

Läs mer

Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och planarkitekt Åsa Svensson

Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och planarkitekt Åsa Svensson Diarienummer PBN 2008/0008 214 Detaljplan för SKOGSHÖJD, SÄTILA 2:90 M FL, Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av detaljplan (1283K-12709) för fastigheten Grottekvarnen 1, Raus Södra, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

Studentbostäder, restaurang och livsmedelsbutik på Trollbäcksvägen

Studentbostäder, restaurang och livsmedelsbutik på Trollbäcksvägen LAGA KRAFTHANDLING Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Henrik Svensson, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Studentbostäder, restaurang och livsmedelsbutik på Trollbäcksvägen Hanviken

Läs mer

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl.

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. Datum 01-0- Ert datum Beteckning 01.6 Er beteckning PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Utlåtande Fastighetsförteckning Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. i Klippans kommun, Skåne

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp Stadsbyggnadskontoret Planbeskrivning Planavdelningen Joel Berring 2015-04-29 Telefon 08-508 27 387 Sida 1 (9) Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp 2014-13247

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008--03, rev 2009-09-25 ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande enligt kap 5 28 i BL Detaljplan för del av fastigheten Håknäs :6 i Vätö församling Dnr 06-022.24 Ks 07-556 LANBESKRIVNING

Läs mer

Planbesked, Aspvik 1:195, bostäder vid Räknäs båt varv

Planbesked, Aspvik 1:195, bostäder vid Räknäs båt varv Tjänsteskrivelse 2018-02 - 16 Handläggare Sten Hammar Plan - och exploateringsavdelningen Diarienummer 2017KS/1046 Kommunstyrelsens planutskott Planbesked, Aspvik 1:195, bostäder vid Räknäs båt varv Förslag

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den "DAG månad ÅR" BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området ligger.

Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området ligger. 2013-11-05 1 (8) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2013/543-214 Projekt 9429 Stadsbyggnadsprojekt för nytt verksamhetsområde vid Orminge trafikplats, Del av fastigheterna Lännersta 10:1 och Tollare 1:3, i kommundelen

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Program för detaljplan för fastigheten Stockby 1:99, 4:13 m fl (SÖDRA KLYVARESTIGEN) Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 1998.8.214

Program för detaljplan för fastigheten Stockby 1:99, 4:13 m fl (SÖDRA KLYVARESTIGEN) Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 1998.8.214 1(5) Stadsarkitektkontoret PROGRAM Program för detaljplan för fastigheten Stockby 1:99, 4:13 m fl (SÖDRA KLYVARESTIGEN) Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 1998.8.214 Handlingar Detta program med programskisser

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning samrådshandling Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2014/00386 Datum: 2015-11-25 Handläggare: Sandra Thomée Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser

Läs mer

Upphävande av byggnadsplan nr. 772, Harg 1:1 del av, i Östra Harg, Linköping kommun. Planbeskrivning och bedömning av konsekvenser

Upphävande av byggnadsplan nr. 772, Harg 1:1 del av, i Östra Harg, Linköping kommun. Planbeskrivning och bedömning av konsekvenser Upphävande av byggnadsplan nr. 772, Harg 1:1 del av, i Östra Harg, Linköping kommun Planbeskrivning och bedömning av konsekvenser Planområde 2016-09-27 Dnr. Sbn 2012-268 Upphävande av Byggnadsplan (detaljplan)

Läs mer

Bostäder i kv Porträttet

Bostäder i kv Porträttet ANTAGANDEHANDLING september 2009 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder i kv Porträttet Tyresö 1:481-483 samt del av Tyresö 1:544, inom Tyresö kommun, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer