1. Gillar du att vara på fritidshemmet? JA 167 NEJ 1 IBLAND 25 VET EJ 3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Gillar du att vara på fritidshemmet? JA 167 NEJ 1 IBLAND 25 VET EJ 3"

Transkript

1 Hej barn, Nu har vi några frågor till dig som är mellan 5-12 år för att se vad du tycker om fritidshemmet på Sandaredskolan (Rydet & Viken). Om du svarar hjälper du oss på fritidshemmet att bli ännu bättre och vi kan möjligen ordna aktiviteter som passar dig ännu bättre. 1. Gillar du att vara på fritidshemmet? JA 167 NEJ 1 IBLAND 25 VET EJ 3 Kommentar: *Får inte vara själv. *Jag tycker fritids skall vara som det är. *Gillar inte alla fröknar. *Roligare i förskoleklass. *Det är det roligaste som finns. *Fotbollsplan. *Jag älskar att vara på fritids. *Ibland pratar vissa skit och det är jobbigt. Ibland är det dessutom hög ljudnivå vilket också är jobbigt. *Ibland går vi till badhuset. *För det är roligt att man får leka fritt. *Fritids är roligt *För det är roligt, det finns mycket att göra. *Det finns bra saker, bra saker man behöver. Inga söndriga saker. *Det är roligt på fritids. * Ibland kan det vara tråkigt när det inte ska hända något kul på fritids och jätteroligt om det ska hända något kul. * Det finns rolig personal, roliga spel och sånt. *För det är roligt på fritids. * För att det är roligt och att jag måste för att jag inte får vara hemma själv. *För att det finns roliga saker att göra, exempelvis plus plus, spela ipad, bygga med kaplastavar. *Fritids är jättekul. * Det är roligt och man får göra roliga aktiviteter. *Att du måste vara ute. *Det är inte kul att man inte får välja ute direkt när man slutar. *Det finns många roliga saker här. *Rita är roligt och att spela spel. *Ensamt när inte mina kompisar är här. *Kurserna och det vi hittar på är kul *Högljutt. Dåligt med städningen tycker jag. *Jag gillar inte att man måste vara ute.

2 2. Tycker du att du fröknarna på fritidshemmet visar dig ett gott bemötande/är snälla? JA 169 NEJ 0 IBLAND 22 VET EJ 5 Kommentar: *Säger till mig för ofta. *Oftast. *Supersnälla. *Om det är en fritidsfröken och det är jättemycket så man (personalen) blir stressad, då kan de bli lite arga. * Ibland så blir det mail hem. Ibland om man varit elak ute så får man gå in och inte ha några kompisar att leka med. *Ibland får någon gå och kopiera och då får man inte inte alltid gå med. Någon annan kanske får gå med men jag får stanna på fritids. *Fröknarna är alltid snälla. *För att ibland blir alla så arga för att man springer runt och så. Och för att man inte får leka tage inomhus. *Ibland säger vissa att man får splittras (inte vara med sina kompisar) och att man de ska ringa ens föräldrar när man gör bus. * Jag kan leka mycket med kompisar. *För att de är roliga kompisar på fritids som jag kan leka med. *Ganska snälla, borde vara fler fröknar. *Frågar/svarar inte tillbaka snällt om man frågar något. 3. Har du många vänner på fritidshemmet? JA 170 NEJ 4 GANSKA MÅNGA 21 VET EJ 1 Kommentar: *Jag har väldigt många, så jag kan inte säga alla namn. *Jag har exakt 4. *Bara 2 st. *Ganska många. *Att man är snäll och det brukar jag vara. Har ganska många vänner som är yngre och det är viktigt att vara snäll mot de yngre. *Jag känner nästan alla som går på fritids. *Gillar att leka med kompisar i skolan istället för att gå hem. Man får leka med fler kompisar på fritids än hemma. *Mittemellan NEJ och ganska många. Jag har haft fler vänner, men sedan vi hamnade i olika klasser så har vi blivit sämre vänner. *Ibland brukar en del av oss bråka. Ibland är det bra och ibland är det dåligt. *Leker mest med några tjejer i min klass. *Ibland leker jag med barn i andra klasser. *Leker mest med min klass. *Ganska men är nöjd.

3 3.1. Tycker du att du är en god kamrat? JA 182 NEJ 0 IBLAND 8 VET EJ 6 Kommentar: *Jag är snäll mot mina bästa kompisar. *Hjälper andra när de ramlar eller slår sig. Springer och hämtar fröken om någon/några slåss. Hjälper den som slagit sig till skolsyster. *Jag hjälper till om någon känner sig utanför. För att ibland så bråkar vi och det är inte roligt. *Jag brukar alltid hjälpa folk som har skadat sig, eller om de har något problem så hjälper jag till. *Jag är hjälpsam. * Om jag är arg på någon eller lite småsur så skvallrar jag ganska mycket. Men om jag är glad och bra vän med någon så skvallrar jag inte. Jag är snäll, jag ger inte tillbaka även om någon är elak mot mig. * Ibland händer det att jag bråkar med mina vänner. * Jag låter min kompis göra saker som han/hon tycker är roligt och sen kan vi göra det jag tycker är roligt. * Jag är snäll och bryr mig om mina vänner. *Om någon slår sig eller bråkar så hjälper jag till. *Ibland har man inget att göra och då är det tråkigt. *För att jag är snäll. * En bra vän ska vara snäll, inte höja rösten, hjälpa någon som har skadat sig. *Jag hjälper alla att exempelvis städa. * Jag gillar att springa. Jag är snäll och jag lyssnar på kompisarna. *För att ibland när jag frågar om vi ska bygga med plus plus och den andra inte vill, så brukar jag fråga vad den andre vill göra och så gör vi det istället. *Ibland kan jag vara stygg mot mina kamrater.

4 4. Vill du att det skall finnas fler aktiviter på fritidshemmet? JA 72 NEJ 88 VET EJ 36 Om ja kom med förslag! Kommentar: *Vill vara mer i idrottshallen. Mer aktiviteter ute t.ex Lekar som är styrda. *Mera sjunga och dansuppträdanden. *En studsmatta vore bra. *Vill har mer leksaker. *Vill ha mer Wii-spel. *Mer loombands- & pärlordagar. *Mycket mer X-BOX. *Mer tid på ipad. *Radiostyrda bild. *Lok. *Det är bra som det är. *En speciell dag att pyssla. *Mer fångarna på fritids. *Vill ha med Pokémonkort. *Fler loombands. *Mer lekar på fritids. *Röris lite oftare. *Basket *Gladiatorerna. *Musikfrågor *Tennis *Estetiskt *Bad *Cykeldag m.m *Utomhus med tema *Filma *Jag tycker det är bra som det är. *Veckans konstnär på Rydet. *Det är roligt att måla och sådant. *Att man pysslar lite mer. * Gå till idrottshallen mer, leka lekar, gå till badet. *Gå till biblioteket och låna böcker så att man kan läsa på fritids. *Mer pyssel, på Klubben. *Att gå till idrottshallen oftare, kolla på film oftare på fritids. Åka till djurparken, åka till Leos lekland. Mer att plocka isär datorer och liknande. * Gå till skogen mer. *Ja, lite. Olika slags cuper. Fotboll, innebandy, basket *Vara i idrottshallen mer, mer film. * Fritids är bra, det finns exempelvis veckans pyssel (vagnen). *Mer fotbollscup. *Monopol, handboll, baka, fotbollsturnering. *Mer ipadtid. *Gå ut mer. *Man skall få välja bak eller fram. *Mer till skogen. Breakdancetävling. Lite fler och lättare pyssel. *Fler nya appar. *Bättre på att sortera papper/pennor. *Större klätterställning.

5 5. Gillar du uppdelningen av fritidshemmet? JA 161 NEJ 11 VET EJ 24 Kommentar: *Vissa stora kan vara taskiga. *Vill vara med dem äldre. *Det hade varit för många om vi hade varit blandade. *Det kan kännas lite läskigt bilan med de stora barnen. *För då slipper det att bli så rörigt och springit. Alla kan springa från olika håll annars och så kan man ramla och slå sig. * För om vi skulle haft en avdelning så alla skulle vara blandade, då skulle det bli fler bråk tror jag. *Fler idrottsdagar. Alla klasser till badhuset. * Jag saknar Viken också. Avdelningen. * För att de större barnen inte ska störa de yngre barnen. * Bra att man går med sina klasskompisar. *Skönare att ha två olika fritidsavdelningar. * För att man kanske inte hamnar med sina vänner om det är uppdelat på annat sätt. *Tidigare var det blandat och det blev huller om buller. Om man hade en vän som så kanske den gick på Viken och man själv gick på Rydet. *Bra att vi har denna uppdelningen för att man hamnar med sina vänner. * För att om det bara skulle finnas Rydet, så skulle det vara så trångt och det skulle inte finnas saker att leka med till alla. Det känns bara bra att man är på olika avdelningar i de olika åldrarna. Bra att man får/kan vara med sina vänner i samma ålder. *Ja det är bra därför att man får sin egen avdelning där man inte behöver vara med de yngre. *De små stör inte så mycket. *De yngre förstår inte riktigt lika mycket som oss. *Bättre såhär. *För att man håller ordning på alla barnen. Om alla skulle vara på en sida skulle man inte ha koll och jättemånga pärmar. Bättre nu är förra året. * Hade hellre velat ha blandat. Har en del vänner i de ettan. *Bra att man har sina jämnåriga kompisar på samma sida/fritidsavdelning. * För att man hamnar med sina kompisar. *Därför att när vi gick i fskl så gick några av vännerna på Viken och några andra på Rydet. Roligt att man går tillsammans med sina vänner. * Bättre såhär än när vi blandar. Kompisarna hamnar tillsammans. *För att annars skulle säkert de äldre springa bland de yngre och då skulle det bli tjafs. *För att Viken är lite större. De yngre har lite mer plats att leka på. Det är bra. *Det blir lite lugnare. * Att de små barnen kan vara jobbiga ibland. Bättre med en egen avdelning. *Vill träffa de äldre ibland. *Det är bra med Viken och Rydet annars hade det varit väldigt trångt. *Jag tycker båda är lika bra. *Ibland vill man ha ett lugnt rum. *Bättre förra året. *Min storasyster är på Rydet.

Enkät till elever på Prästavångsskolans fritidshem våren Jag är en. Svarade: 107 Hoppade över: 0 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100%

Enkät till elever på Prästavångsskolans fritidshem våren Jag är en. Svarade: 107 Hoppade över: 0 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 1 Jag är en Svarade: 107 Hoppade över: 0 Flicka Pojke Flicka Pojke 34,58% 37 65,42% 70 TOTALT 107 1 / 20 2 Mitt fritidshem Svarade: 107 Hoppade över: 0 Pandan F-klass A-B Pandan F-klass C-D Pandan åk 1

Läs mer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer Fråga 1 6 Barnens kommentarer Detta är en sammanställning av barnens kommentarer som lämnats i enkäten. Kommentarerna har grupperats efter fråga. För bättre läsbarhet har stavfel korrigerats. Ett stort

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

1 Jag är en 1 / 22. Enkät till elever i fritidshem Svarade: 138 Hoppade över: 0 55,80% 77. Flicka 44,20% 61. Pojke TOTALT 138. Flicka.

1 Jag är en 1 / 22. Enkät till elever i fritidshem Svarade: 138 Hoppade över: 0 55,80% 77. Flicka 44,20% 61. Pojke TOTALT 138. Flicka. 1 Jag är en Svarade: 138 Hoppade över: 0 Flicka Pojke Flicka Pojke 55,80% 77 44,20% 61 TOTALT 138 1 / 22 Q2 Mitt fritidshem Svarade: 138 Hoppade över: 0 Pandan Lejonet Tigern Q-lan Q-lubben Holken Duvan

Läs mer

Besökarenkät Är du...? Vilken fritidsgård besöker du nu? Namn Antal % Tjej 38 52,8 Ickebinär 4 5,6 Kille 30 41,7 Total

Besökarenkät Är du...? Vilken fritidsgård besöker du nu? Namn Antal % Tjej 38 52,8 Ickebinär 4 5,6 Kille 30 41,7 Total Besökarenkät 2018 Är du...? Tjej 38 52,8 Ickebinär 4 5,6 Kille 30 41,7 Total 72 100 100% (72/72) Vilken fritidsgård besöker du nu? Lagan 12 16,9 Ljungby 59 83,1 Total 71 100 98,6% (71/72) Hur trygg känner

Läs mer

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare.

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Jag tycker att Daniel är Sveriges bästa lärare därför att han

Läs mer

Lägerutvärdering VETTRA 2016

Lägerutvärdering VETTRA 2016 Lägerutvärdering VETTRA 2016 26 juni-4 augusti 2016 Utvärdering 7-dagars läger (läger 1,3 och 4), Vettra 2016 Förmågor: (Före och efter lägret, skalan 1-5 där 1=lägst, 5=högst) Tänka positivt Före 3,40

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

Vad svarade eleverna?

Vad svarade eleverna? Vad tycker eleverna om sina skolor? Vad svarade eleverna? Tjej 78 50 % Kille73 47 % Vill inte svara 8 5 % Vad är det bästa med din skola? att man känner alla. maten och att fröknarna har tid med en bra

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Vårt arbete. Trevlig läsning! Skribent: Alice Rådö

Vårt arbete. Trevlig läsning! Skribent: Alice Rådö Vårt arbete På Ulriksdalsskolan går det 900 elever. På skolan finns klass, 3:1. I klassen går det 27 elever, en lärare, en fritidspedagog och för tillfället en lärarstudent. Läraren heter Gustavo Caballero

Läs mer

Text & Layout: Linnéa Rosenberg & Lovisa Schiller Riksförbundet Attention 2014 Illustration: Emelie Stigwan, Lilla Kompisen Tryck: Katarina Tryck

Text & Layout: Linnéa Rosenberg & Lovisa Schiller Riksförbundet Attention 2014 Illustration: Emelie Stigwan, Lilla Kompisen Tryck: Katarina Tryck Vad ar ADHD? Elsa tycker att det ar som att ha myror i brallan och i huvudet. Robin tycker att det ar som en jattesnabb bergochdalbana. Att ha ADHD kan vara bade en styrka och en utmaning. Har hittar du

Läs mer

FRITIDSHEM I BARNS PERSPEKTIV. Annaliisa Närvänen Linnéuniversitetet Helene Elvstrand Linköpings universitet

FRITIDSHEM I BARNS PERSPEKTIV. Annaliisa Närvänen Linnéuniversitetet Helene Elvstrand Linköpings universitet FRITIDSHEM I BARNS PERSPEKTIV Annaliisa Närvänen Linnéuniversitetet Helene Elvstrand Linköpings universitet FRITIDSHEM EN ARENA FÖR DELAKTIGHET Barn rätt till delaktighet både utifrån FN:s konvention om

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

Enkätsvar. Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan. Atkins

Enkätsvar. Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan. Atkins Enkätsvar Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan Atkins 2017-03-28 Platser på skolgården som ni har berättat om Fotbollsplanen Pulkabacken Klätterställning Utanför fritidsgården Centrala delen av skolgården

Läs mer

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Fråga 1. Personalen lyssnar, förstår och respekterar mig. 64% 34% JA IBLAND SÄLLAN NEJ 0% 0% 0% 0% 0% 0% 2% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% Kvinna Man Eg.def

Läs mer

Lag, rätt och etikett på nätet

Lag, rätt och etikett på nätet Lektionen handlar om normer och regler i digitala miljöer. Lektionsförfattare: Karin Nygårds Till läraren 1. Hur är en schysst och snäll klasskompis? 2. Då blev jag ledsen och arg En digital lektion från

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Lag, rätt och etikett på nätet

Lag, rätt och etikett på nätet Lag, rätt och etikett på nätet Lektionen handlar om normer och regler i digitala miljöer. Till läraren 1. En schysst och snäll klasskompis 2. Då blev jag ledsen och arg 3. En schysst och snäll nätkompis

Läs mer

TRÄFF 1 VISA KÄRLEK. I ABC träffas föräldrar fyra gånger och pratar om fyra olika teman.

TRÄFF 1 VISA KÄRLEK. I ABC träffas föräldrar fyra gånger och pratar om fyra olika teman. MÅL ABC Under den tid som barnen bor hemma påverkar du som förälder ditt barns utveckling. Goda relationer i familjen hjälper barnet när det får problem av olika slag. I ABC träffas föräldrar fyra gånger

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

1 Jag är en 1 / 21. Enkät till elever i fritidshem Svarade: 48 Hoppade över: 0 50,00% 24. Flicka 50,00% 24. Pojke TOTALT 48. Flicka.

1 Jag är en 1 / 21. Enkät till elever i fritidshem Svarade: 48 Hoppade över: 0 50,00% 24. Flicka 50,00% 24. Pojke TOTALT 48. Flicka. 1 Jag är en Flicka Pojke Flicka Pojke 50,00% 24 50,00% 24 1 / 21 Q2 Mitt fritidshem Pandan Lejonet Tigern Q-lan Q-lubben Holken Duvan Morkullan Ripan Lövsångaren Snapphaneskolan s fritidshem Trollsländan

Läs mer

Utvärdering: Barn, Ungdom & Föräldrar

Utvärdering: Barn, Ungdom & Föräldrar Utvärdering: Barn, Ungdom & Föräldrar 2008-2010 Vårsols Familjecenter Jönköping 2011-02-08 Föräldrautvärdering (I) 2008-2010 Utvärderingen innefattar de barn och ungdomar som varit inskrivna och blivit

Läs mer

Vad tycker du om Östberga Fritidsgård? vt 2012 Atal: IIIII IIIII IIIII IIIII IIIII II = 27 st IIIII II IIIII IIIII IIIII II

Vad tycker du om Östberga Fritidsgård? vt 2012 Atal: IIIII IIIII IIIII IIIII IIIII II = 27 st IIIII II IIIII IIIII IIIII II Vad tycker du om Östberga Fritidsgård? vt 2012 Atal: = 27 st Tjej 27% Kille 65% År 6 År 7 År 8 År 9 Gymn 18 år e.ä. HUR NÖJD är du med din fritid TOTALT SETT? 26 svar =31% =8% =4% =38% =19% Mycket Nöjd

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Botvidsgårdens prova på kollo SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 5 8,9 D. Oftast 22 39,3 E. Alltid

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, barn, 2015 års resultat i blått

Besöksnöjdhetsenkät avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, barn, 2015 års resultat i blått Besöksnöjdhetsenkät avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, barn, 2015 års resultat i blått Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 De som jobbar

Läs mer

Intervju med den andre

Intervju med den andre Malmö högskola Lärarutbildningen Kultur Språk Medier Självständigt arbete på grundnivå del II 15 högskolepoäng Intervju med den andre Jessica Ekdahl Lärarexamen 210hp Kultur, Medier, Estetik Examinator:

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser R A P P O R T 2017-10-02 Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningskontor Jenny Wikby 0372-78 94 11 jenny.wikby@ljungby.se Tillsynsprotokoll Bolmsö 2017-09-18 Introduktion med Birgitta Vi

Läs mer

TIMSS & PIRLS Elevenkät. Årskurs 4. Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! PIRLS/TIMSS Skolverket STOCKHOLM

TIMSS & PIRLS Elevenkät. Årskurs 4. Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! PIRLS/TIMSS Skolverket STOCKHOLM i k Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: TIMSS & PIRLS 2011 OBS! Vik och riv försiktigt! Elevenkät Årskurs 4 Skola: Elev: Klass: PIRLS/TIMSS Skolverket 106 20 STOCKHOLM IEA, 2011 BARCODE j l Instruktioner

Läs mer

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Exempel på kommentarer: Tack vare personalen Man kan aldrig veta vad som händer under dagen Vi älskar våra förskolepedagoger! Duktig personal och fin verksamhet. Då

Läs mer

Samtal med Hussein en lärare berättar:

Samtal med Hussein en lärare berättar: Samtal med Hussein en lärare berättar: Under en håltimme ser jag Hussein sitta och läsa Stjärnlösa nätter. Jag hälsar som vanligt och frågar om han tycker att boken är bra. Han ler och svarar ja. Jag frågar

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granliden Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1,5 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 3 D. Oftast 17 25,4 E. Alltid 47 70,1

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

DU ÄR INTE ENSAM. EN GUIDE TILL STÖD FÖR BARN OCH UNGA.

DU ÄR INTE ENSAM. EN GUIDE TILL STÖD FÖR BARN OCH UNGA. DU ÄR INTE ENSAM. EN GUIDE TILL STÖD FÖR BARN OCH UNGA. Är det jobbigt hemma? Ibland kan det kännas som att du är helt ensam i världen. Som att ingen varken vill eller kan förstå. Dina föräldrar kanske

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Dagboken Mini. Av Lillia

Dagboken Mini. Av Lillia Dagboken Mini Av Lillia September 7 september Hej dagboken. Jag heter Lilia och jag är 12 år gammal. Jag har en egen orm som heter Lusen. Jag går i klass 5 och älskar att spela fotboll. Jag började skriva

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Höjd 21 cm. Vad ar ADHD. Jag kan alla svenska kungar sen Olof Skotkonung Hampus, 9 år. Myror i bade brallan och huvudet.

Höjd 21 cm. Vad ar ADHD. Jag kan alla svenska kungar sen Olof Skotkonung Hampus, 9 år. Myror i bade brallan och huvudet. Vad ar Asperger/AST? Det kan gora sa att man blir extra bra pa nagot, som Hampus som kan alla Sveriges kungar utantill. Det kan ocksa gora sa att man inte trivs nar det ar mycket folk, som Tova som hatar

Läs mer

Kvalitetsdokument för Djur & Skur 2014/2015, Pedagogisk omsorg

Kvalitetsdokument för Djur & Skur 2014/2015, Pedagogisk omsorg Kvalitetsdokument för Djur & Skur 2014/2015, Pedagogisk omsorg Beskrivning av verksamheten Djur och Skur drivs som AB av Lena Borg som har pedagogisk utbildning i form av idrottslärarexamen. Jag har nästan

Läs mer

Text & Layout: Linnéa Rosenberg & Lovisa Schiller Riksförbundet Attention 2014 Illustration: Emelie Stigwan, Lilla kompisen Tryck: Katarina tryck

Text & Layout: Linnéa Rosenberg & Lovisa Schiller Riksförbundet Attention 2014 Illustration: Emelie Stigwan, Lilla kompisen Tryck: Katarina tryck Vad ar Asperger? Det kan gora sa att man blir extra bra pa nagot, som Hampus som kan alla Sveriges kungar utantill. Det kan ocksa gora sa att man inte trivs nar det ar mycket folk, som Tova som hatar att

Läs mer

Arbetsplan Fritids Läsåret 2015/2016

Arbetsplan Fritids Läsåret 2015/2016 Arbetsplan Fritids Läsåret 2015/2016 En vecka på fritids Måndag: Gemensamma lekar Tisdag: Vi tränar inför vår kabaré Onsdag: Prova på aktiviteter, teknikkul och pyssel/spelaktiviteter Torsdag: Utedag för

Läs mer

Detta är en bilaga till Prata om ditt barn med autism Raelene Dundon och Gothia Fortbildning På vilka sätt är vi lika?

Detta är en bilaga till Prata om ditt barn med autism Raelene Dundon och Gothia Fortbildning På vilka sätt är vi lika? ÄR VI LIKA ELLER OLIKA? Tänk på en vän eller familjemedlem som står dig nära. Vilka saker har du märkt att ni har gemensamt? På vilka sätt är ni olika? I rutorna nedan kan du skriva på vilka sätt du och

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄT LILLA SNIGELN 2011

FÖRÄLDRAENKÄT LILLA SNIGELN 2011 FÖRÄLDRAENKÄT LILLA SNIGELN 2011 Det här tycker jag särskilt bra om i mitt barns förskola: 1. Personalen, tryggt, mycket ute. 2. Personalen är bra på bemötande, behandlar barnen med respekt. Aktiviteterna

Läs mer

RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever

RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever 2014-04-11 1 ARBETSMILJÖ (FYSISK OCH SOCIAL) Fräscha och fina toaletter. Fräschare och vackrare toaletter Renare toaletter Renovera toaletterna

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Trivselenkät Nöjdhetsmätning bland besökare på parklekar, mötesplatser, träffpunkter och ungdomens hus hos Fryshuset Skärholmen.

Trivselenkät Nöjdhetsmätning bland besökare på parklekar, mötesplatser, träffpunkter och ungdomens hus hos Fryshuset Skärholmen. Trivselenkät 2018 Nöjdhetsmätning bland besökare på parklekar, mötesplatser, träffpunkter och ungdomens hus hos Fryshuset Skärholmen. Fryshuset gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra

Läs mer

Vad är viktigt i en bra skola?

Vad är viktigt i en bra skola? Vad är viktigt i en bra skola? För att barnen och eleverna ska trivas Man ska vara snäll mot varandra uppmärksam Fråga om någon vill vara med alla ska få vara med att ha någon att vara med Att man har

Läs mer

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok.

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok. SCOUTMÖTET JAG SJÄLV OCH MINA SCOUTKOMPISAR Det är bra om du som ledare läser igenom detta innan mötet äger rum. Under dagens möte får scouterna tänka kring vad de själva och deras scoutkompisar är bra

Läs mer

...så här om Sofielunds fritidsgård

...så här om Sofielunds fritidsgård Sofielunds fritidsgård = stämmer bäst) Flicka:,9 Pojke: Genomsnitt:,7 Flicka:,8 Pojke:, Genomsnitt:, Flicka:, Pojke:, Genomsnitt:, Flicka:, Pojke:,7 Flicka:,8 Pojke:,7 Flicka:,8 Pojke:,8 Pojkar: Att gå

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning 2012-09-07 Kvalitetsredovisning Folkasboskolans Fritidshem ansvar lärande, språket, miljö, beteende kommunikati on läsa, skriva, tala, lyssna, diskutera, muntligt framföra, argumentera, förklara Generella

Läs mer

pedagogerna möta dig i olika situationer/uppgifter så att olika lärstilar får utrymme.

pedagogerna möta dig i olika situationer/uppgifter så att olika lärstilar får utrymme. Om lärstilstestet et syftar till att hjälpa dig att få insikt om de olika lärstilar som finns och dina egna styrkor och svagheter när gäller lärandet. Genom att medvetet arbeta med olika lärstilar kan

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol Alla tonåringar är

Läs mer

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 1(5) PM Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 2013-09-10 2(5) Dialog om Ursviks västra delar NAI Svefa och Sundbybergs kommun träffade elevråden och pratade om Ursvik idag

Läs mer

Lägerutvärdering 2012

Lägerutvärdering 2012 Lägerutvärdering 2012 Utvärdering Stockholm, Barnens Ö 2012 34 deltagare har svarat på Före (Några kom direkt till Barnens Ö och fyllde aldrig i enkät?) 31 deltagare har svarat Efter 2 deltagare svarade

Läs mer

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Feriepraktik 2014 - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Dagbok... 3 Intervju frågor och svar... 5 Slutsats... 9 Inledning

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska.

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska. SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska. Ung och alkohol Att prata med din tonåring om alkohol

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Enkät 1; Om din läsning (7-11 år)

Enkät 1; Om din läsning (7-11 år) Modul: Stimulera läsintresse Del 1: Att stimulera elevers läsintresse ett samverkansuppdrag Enkät 1; Om din läsning (7-11 år) 1. Vem är du? Hur gammal är du? På vilka språk läser du? 2. Hur mycket tycker

Läs mer

Resultat Vallhovskolan åk 3 våren 2015

Resultat Vallhovskolan åk 3 våren 2015 Datum 2015-04-09 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Vallhovskolan åk 3 våren 2015 2013 42 svarande av 47 elever, 27 flickor och 15 pojkar (enligt Procapita 6/2) dvs 89 % 2014 34 svarande av

Läs mer

1 timme utan mig. Monolog. Utspelas under en panikångestattack.

1 timme utan mig. Monolog. Utspelas under en panikångestattack. 1 timme utan mig. Monolog. Utspelas under en panikångestattack. Utskick 1.0 Inleda med introduction. Endast handla om stunden under panikångesten. Skrika på hjälp. Måla. 1-5 Skådespelare. Visa smsa talen

Läs mer

heter Anton och han är jättesnäll. Han är världens sötaste kille. Han gillar också att gunga som jag. Han sa också att jag var snäll och då blir jag glad. Han är jättesöt och jag skulle gärna tillbringa

Läs mer

Barnens månadsbrev 3

Barnens månadsbrev 3 Barnens månadsbrev 3 Den här gången har vi valt att presentera skolans personal i månadsbrevet. Barnen i fyran har intervjuat. Här är deras presentationer av personalen. December 2008. Intervju med Lasse

Läs mer

Fritidsenkät i Botkyrka 2009

Fritidsenkät i Botkyrka 2009 Fritidsenkät i Botkyrka 2009 Rapport om barn- och ungdomsförvaltningens enkät till elever i årskurs 3 som går på fritids i kommunens skolor Tryckt 2007-04-02 1 [8] Utvärderings- och utvecklingsenheten

Läs mer

Fritidsenkät i Botkyrka 2010

Fritidsenkät i Botkyrka 2010 Fritidsenkät i Botkyrka 2010 Rapport om barn- och ungdomsförvaltningens enkät till elever i år 3 som går på fritidshem i kommunens skolor 2010-12-22 1 [8] Utvärderings- och utvecklingsenheten 2010-12-08

Läs mer

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Exklusivt 2* intervju i detta nummer År: 2011 Nummer: 1 I det här numret: I detta nummer hedrar vi vår kära Barbro Ljungholm som snart går

Läs mer

Montessorifriskolans fritidshem

Montessorifriskolans fritidshem Montessorifriskolans fritidshem Fritids är en pedagogisk gruppverksamhet för skolbarn i årskurs F- 6. Fritids uppgift är att erbjuda barnen en meningsfull, stimulerande och utvecklande fritid. Verksamheten

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

Om barns och ungas rättigheter

Om barns och ungas rättigheter Om barns och ungas rättigheter Att barn och unga har egna rättigheter har du kanske hört. Men vad betyder det att man har en rättighet? Sverige och nästan alla andra länder i världen har lovat att följa

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

OBS! Vik och riv försiktigt! TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY. Elevenkät. Årskurs 4. TIMSS 2015 Skolverket Stockholm

OBS! Vik och riv försiktigt! TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY. Elevenkät. Årskurs 4. TIMSS 2015 Skolverket Stockholm OBS! Vik och riv försiktigt! TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY Elevenkät Årskurs 4 TIMSS 2015 Skolverket 106 20 Stockholm IEA, 2014 Instruktioner I det här häftet finns frågor om dig

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Hej! Att tänka på innan du börjar:

Hej! Att tänka på innan du börjar: Årskurs 5 2014 Hej! Det här är ett häfte med frågor om hur du mår och hur du har det i skolan, hemma och på fritiden. Undersökningen genomförs av Landstinget Sörmland och resultaten används för att förbättra

Läs mer

Skapande och estetiska uttrycksformer Du lär dig att:

Skapande och estetiska uttrycksformer Du lär dig att: Du lär dig att: Prata och lyssna med kompisarna. Berätta om dina egna tankar om olika saker. Prata om olika texter som till exempel tidningar, böcker och berättelser. Använda dator och Ipad för att berätta

Läs mer

Anteckningar från tillsynsbesöket på Donationsgatans förskola den 4 maj 2016 Besöket varade mellan kl

Anteckningar från tillsynsbesöket på Donationsgatans förskola den 4 maj 2016 Besöket varade mellan kl LJUNGBY KOMMUN Barn- och Utbildningskontoret 2016-05-04 Anteckningar från tillsynsbesöket på Donationsgatans förskola den 4 maj 2016 Besöket varade mellan kl. 10.00-15.00 Deltagare Nils-Göran Jonasson,

Läs mer

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med!

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med! Mina kompisar Kompisen är så positiv Undrar bara vad vi skall göra Mina kompisar, åh åh jag Eller min BFF, åh åh jag Ska hitta på nåt bra, åh åh jag Att gå till skolan nu, varje dag det känns bra Emojis

Läs mer

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3 Läskort 1 Simon är 12 år. Han tycker mycket om att resa. Han har varit i många länder. Han tyckte mest om Italien, Spanien och USA för att maten är godast där. Nästa gång vill han resa till Sydafrika.

Läs mer

solo Sjunga solo Nypon förlag en möjlighet för alla Läsförståelse Elevmaterial SIDAN 1 Namn: Kapitel 1

solo Sjunga solo Nypon förlag en möjlighet för alla Läsförståelse Elevmaterial SIDAN 1 Namn: Kapitel 1 SIDAN 1 Elevmaterial Namn: Läsförståelse Kapitel 1 1. Boken börjar med att Elin tjatar på Agnes. Vad tjatar hon om? 2. Elin och Agnes är väldigt olika. Hur då? 3. solo Hur gamla kan flickorna vara (ungefär)?

Läs mer

Innehållsförteckning. Sommarlovet är här

Innehållsförteckning. Sommarlovet är här Innehållsförteckning Kapitel,1 Moa Sid,1 Kapitel,2 Fotbollsmatchen Sid,2 3 Kapitel,3 Var är Alva Sid,4 Kapitel,4 Misstänkta Sid,5 Kapitel,5 Badet Sid,6 Kapitel,6 Äntligen tillbaka Sid,7 Sommarlovet är

Läs mer

Personalen arbetar medvetet med att 7 2 skapa ett positivt klimat i barngruppen. Aktiviteterna som erbjuds på fritids är bra.

Personalen arbetar medvetet med att 7 2 skapa ett positivt klimat i barngruppen. Aktiviteterna som erbjuds på fritids är bra. fsk Enkät till föräldrar, fritidshemmet Jag har en pojke flicka 9 Mitt barn går i klass stämmer mycket bra stämmer bra stämmer mindre bra stämmer inte Mitt barn tycker om att vara på fritids 6 2 1 =ej

Läs mer

Lässtrategier för att avkoda och förstå olika texter. Sökläsning och läsning mellan raderna. (SV åk 7 9)

Lässtrategier för att avkoda och förstå olika texter. Sökläsning och läsning mellan raderna. (SV åk 7 9) SIDAN 1 Lärarmaterial Vad handlar boken om? Agnes och Elin är bästa vänner fast de är väldigt olika. Agnes tycker om att vara för sig själv och teckna och måla. Hon vill inte ha så mycket uppmärksamhet.

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Under april och maj månad besökte representanter från nämnden fem gymnasieskolor i Sjuhärad; Tingsholmsgymnasiet i Ulrice, sgymnasiet i, i,

Läs mer

Formulär för BARN 10-12 år. Det är så klart helt frivilligt att vara med. Om du inte vill svara på frågorna så kan du lämna tillbaka enkäten.

Formulär för BARN 10-12 år. Det är så klart helt frivilligt att vara med. Om du inte vill svara på frågorna så kan du lämna tillbaka enkäten. A B I S Formulär för BARN 10-12 år Det är så klart helt frivilligt att vara med. Om du inte vill svara på frågorna så kan du lämna tillbaka enkäten. Om du svarar på frågorna får du hoppa över de frågor

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

ANVÄND DIN STOPP-KRAFT

ANVÄND DIN STOPP-KRAFT målarbok ANVÄND DIN STOPP-KRAFT MIN TUR! STOPP! Slit inte! Du kan använda den när jag är klar. Använd din Stopp-kraft genom att göra ett staket med dina händer och med en stark, tydlig röst säga STOPP

Läs mer

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla Mitt liv Dagbok Dans Jag heter Ella Sovmorgon BFF Milla Av Lina Sjögren Söndag 21 augusti 2016 Hej dagboken! Jag är en tjej som är tio år och heter Ella. Jag älskar att dansa och jag är jättemorgontrött.

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning med arbetsplan för Lillgårdsskolans fritidshem 2015-2016 Draknästet Regnbågen Riddarborgen

Verksamhetsbeskrivning med arbetsplan för Lillgårdsskolans fritidshem 2015-2016 Draknästet Regnbågen Riddarborgen Senast reviderad 160105 Verksamhetsbeskrivning med arbetsplan för Lillgårdsskolans fritidshem 2015-2016 Draknästet Regnbågen Riddarborgen Arbetsplanen är utarbetad efter Skollagen (2010:800); Läroplan

Läs mer

GEMENSAM ELEVENKÄT ÅK 9

GEMENSAM ELEVENKÄT ÅK 9 GEMENSAM ELEVENKÄT ÅK 9 Elevenkät databas ge29e1.sav HUR ÄR DET PÅ VÅR SKOLA? Skolor kan vara mycket olika. Du ska nu få tala om hur Du tycker att din skola är. Så här ska det gå till: Nedan följer några

Läs mer