PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid och Plats Servicekontorets sammanträdesrum, Pantängen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid och Plats Servicekontorets sammanträdesrum, Pantängen"

Transkript

1 1 Tid och Plats Kl kl Servicekontorets sammanträdesrum, Pantängen Omfattning Närvarande: Ordinarie ledamöter Bengt Sandell (m) Christina Zetterstrand (m) Gunnel Romild (fp) Hugo Rikkinen (kd) Tomas Gustafson (s) Camilla Persson (s) ordförande Ersättare Bertil Myhrberg (m), tjg för Mikael Wickberg (m), kl kl 16.05, Fredric Uddgren (väg), tjg för Mikael Wickberg (m), kl kl 17.15, Lasse Jutemar (mp) Mats Tolfsson (s), tjg för Petter Löberg (s), kl Ronald Paulsson (s), tjg för Rose-Marie Liljenby Andersson (s), kl Mohamed Ben Maaouia (s), tjg för Camilla Persson (s), kl kl Sune Andersson (v), tjg för Camilla Persson (s), kl kl Övriga Gunnar Isackson Kjell Kihlberg Alf Iwarson Christer Norberg StenAnders Jöne Margareta Nilsson Victoria Ödlund Lisbeth Rehnlund Pernilla Samuelsson gatuchef avdelningschef VA avdelningschef Gata avdelningschef Persontransportavdelningen stadsträdgårdsmästare kamrer personalsekreterare sekreterare sekreterare

2 2 128 Rundvandring på servicekontoret Förvaltningschef Ingemar Persson, verksamhetschef Bernt Lundberg och ekonom Åke Steinmetz, visar runt i Servicekontorets lokaler på Pantängen. 129 Justering Att jämte ordföranden justera dagens protokoll utsågs Gunnel Romild (fp) med Hugo Rikkinen (kd) som ersättare. Justeringen äger rum torsdagen den 6 november 2008, kl på Gatukontoret. 130 Godkännande av föredragningslista Upprättad fördragningslista godkänns med följande tillägg: Rapport Granskning av VA-verksamheten, avdelningschef Kjell Kihlberg Parkeringsfrågor, Mats Tolfsson (s). Trafikmätning, Mats Tolfsson (s). Cykelled vid Viared, Christina Zetterstrand (m). Avtal med Västtrafik AB, gatuchef Gunnar Isackson. 131 Information av miljöstrateg Linda Ternström Linda Ternström, miljöstrateg, informerar om Miljömålen för Borås Stad och Miljömål för alla boråsare. Miljömål för boråsarna anger åt vilket håll vi ska sträva för att få ett långsiktigt hållbart samhälle, och vad var och en kan göra för att vi ska nå dit. 132 Gatukontoret informerar Avdelningschef Christer Norberg informerar om färdtjänstupphandlingen. Stadsträdgårdsmästare StenAnders Jöne informerar om planerna för Stadsparken, fitnessanläggningen i Ramnaparken, ombyggnad av entrén till Ramnaparken, trappan i Annelundsparken och lekplatserna på Norrby och Ekängsliden. Avdelningschef Alf Iwarson informerar om lövsopning, beläggningsprogrammet, invigning av Dalsjöfors Centrum äger rum 29 november 2008, gång- och cykelväg på Viared, tipplatser, avtal om markvärmen på Resecentrum och avtal om Kyllaredsmotet, nyanläggning av bro över Sommarspången och gång- och cykelväg på Regementsgatan samt blackrace. Avdelningschef Kjell Kihlberg informerar om beslut i statens VA-nämnd om förbindelsepunktens läge i en fastighetsgrupp vid Storegårdsgatan, anläggningsråd angående Gässlösa Reningsverks framtid den 10 november 2008, förstudie angående regional VA-samverkan, läcka på dricksvattenledning i Öresjö och lägesrapport från ombyggnad av Sjöbo Vattenverk. Gatunämnden beslutar att bilden på förslaget av renoveringen av Stadsparken översändes till alla ledamöter och ersättare.

3 /5 065 Ekonomirapport september 2008 Gatukontoret har i skrivelse den 20 oktober 2008 redogjort för det ekonomiska resultatet för september Med godkännande lägga ovan nämnda rapport till handlingarna samt överlämna ekonomirapport september 2008 till Kommunstyrelsen och Kommunrevisionen. 134 ABVA, Borås Stads allmänna vatten- och avloppsanläggning I anslutning till regler i 1970 års VA-lag beslutade kommunfullmäktige den 18 maj 1972 om antagande av Allmänna bestämmelser för brukande av Borås kommun allmänna vatten- och avloppsanläggning, ABVA. Dessa har gällt allt sedan dess. Nu har VA-lagen setts över och ersatts av Vattentjänstlagen. Därmed behöver också de allmänna bestämmelserna revideras. Föreliggande förslag till Allmänna bestämmelser för användande av Borås Stads allmänna vatten- och avloppsanläggning, ABVA, ansluter helt till ett normalförslag som utarbetats av branschföreningen Svenskt Vatten. Gatunämnden föreslår Kommunfullmäktige att besluta om att anta bifogat förslag till ny ABVA att gälla fr o m , varvid nuvarande allmänna bestämmelser upphör att gälla. 135 Rapport Granskning av VA-verksamhet Revisionskontoret har på uppdrag av Första revisorsgruppen, tillsammans med utomstående konsult, genomfört en granskning av VA-verksamheten. Revisionschefen Carl-Johan Sernestrand redovisade vid Gatunämndens sammanträde i augusti 2008 rapportens innehåll. I rapporten pekas vissa områden ut som angelägna att arbeta vidare med, där bl a en riskpolicy förordas för att lägga ut riktningen vad beträffar att identifiera och värdera risker, en strategi för planering av stadens framtida VA-verksamhet bör utarbetas, samt att rullande underhållsplaner hålls aktuella. Gatunämnden anser att rapporten speglar väl hur verksamheten bedrivs och vilka utmaningar som finns framöver. Arbetet enligt rapportens intentioner kommer därför att ske med hjälp av tillgänglig personal och inom de ekonomiska ramar som medges i VA-avdelningens budget. Gatunämnden beslutar att översända ovanstående svar till Första revisorsgruppen för kännedom.

4 / Svar på skrivelse från Kommundelsnämnden Göta rörande begäran om en total översyn av trafiksäkerheten inom Göta kommundel Rubricerade ärende har inkommit till Kommundelsnämnden Göta som ett initiativärende från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet med begäran om att Gatunämnden ges i uppdrag att se över trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter på hela Göta. Gatunämnden besvarade , 89 skrivelse från Göta Kommundelsnämnd med i princip samma innehåll som nu aktuell begäran. I allt väsentligt hänvisas till tidigare svar i ärendet. Sedan tidigare lämnat svar i ärendet har Mötesplats Göta via samordnaren Hasse Brännmar inlett en dialog med Gatukontoret utifrån de synpunkter som framkommit efter genomförda trygghetsvandringar inom Göta kommundel. Gatukontoret anser att detta samarbete är värdefullt för båda parter och hoppas på en fortsatt samverkan i denna form. Gatunämnden beslutar att besvara skrivelsen från Göta Kommundelsnämnd enligt ovanstående / Svar till Kommundelsnämnden Göta rörande framställan om en gångväg till Hedvigsborgsgården I den antagna detaljplanen från bedömdes inte att det fanns behov av gångbana utmed Flymadervägen. Det har därför heller inte illustrerats utrymme till gångbana inom den mark som lagts ut som lokalgata. Med hänsyn till den ringa trafikmängden på Flymadervägen, där huvudparten av trafiken alstras av förskolan, bedömer Gatukontoret inte att det av trafiksäkerhetsskäl är motiverat att anlägga separat gångbana. Gatunämnden beslutar att besvara skrivelsen från Göta Kommundelsnämnd enligt ovanstående / Svar på skrivelse från Göta kommundelsnämnd rörande begäran om begränsning av hastigheten i anslutning till provisorisk paviljong till Götaskolan Vid etablering av skolor/förskolor är trafiksäkerhetsaspekten mycket viktig och måste finnas med vid planeringen av verksamheten för bästa möjliga resultat. De åtgärder som krävs ska också inrymmas i projekten så att erforderliga åtgärder utförs i samband med att verksamheten går igång.

5 5 Gatukontoret har bedömt situationen vid Satelliten (paviljongen till Götaskolan) som godtagbar ur trafiksäkerhetssynpunkt. Entrén till lokalerna är belägen mot Islandsgatan/S:t Michelsgatan. Islandsgatan utgör lokalgata med lite trafik och S:t Michelsgatan med större trafikflöde och genomfartstrafik är utformad som en 30- gata. En av förhöjningarna på gatan är belägen framför entrén till skolan. Möjligen är utformningen med blandning av fordon och gående på parkerings-ytan framför ingången inte helt lyckad ur trafiksäkerhetssynpunkt. Med tanke på att lösningen är provisorisk under begränsad tid kan detta förhållande ändå accepteras. Gatunämnden beslutar att besvara skrivelsen från Göta Kommundelsnämnd enligt ovanstående / Yttrande över motion om skrotbilar, miljö och fler arbetstillfällen Från Kommunstyrelsen har inkommit begäran om yttrande, diarienummer 2008/KS0582, rörande skrotbilar. Flyttning av fordon både vad gäller fordonsvrak och t.ex. långtidsuppställda fordon får utföras av kommun med kommunal parkeringsövervakning. Övriga kommuner får hantera endast fordonsvrak. Handläggningen är myndighetsutövning. Lagstödet är Lag (1982:129) om flyttning av fordon (LFF) och Förordning (1982:198) om flyttning av fordon i vissa fall (FFF). I Borås Stad utförs den administrativa hanteringen sedan många år på Gatukontoret. Fordonsvraken omhändertas på auktoriserad bilskrot. I Bilskrotningsförordning (SFS 2007:186) kan läsas i 1 Förordningen syftar till att uttjänta bilar skall omhändertas på ett sådant sätt att återanvändning, återvinning och miljöriktigt bortskaffande främjas. 3 lyder En bilskrotare skall vara auktoriserad. Hela Bilskrotningsförordningen innefattar 52 st. Gatunämnden menar att gällande lagstiftning på området medför att hanteringen av fordonsvrak utförs av auktoriserad bilskrot. En möjlig väg att få till stånd en verksamhet som motionen beskriver är att etablera ett samarbete med auktoriserad bilskrot på ett sätt där handläggningen lever upp till lagkraven. Gatunämnden beslutar översända ovanstående svar till Kommunstyrelsen / Svar på skrivelse från Kommundelsnämnden Sandhult rörande den icke välkomnande infarten till Sjömarken Göteborgsvägen i Sjömarken ingår inte i Gatunämndens ansvarsområde. Den utbyggnad som skett av gång- och cykelväg mellan Sjömarken och Lundaskog har gjorts av Gatukontoret via avtal med väghållaren - Vägverket i samband med beläggningsarbeten.

6 6 I projektet har inte andra åtgärder kunnat inrymmas. Gatunämnden beslutar att besvara skrivelsen från Kommundelsnämnden Sandhult enligt ovanstående / Svar på skrivelse från Kommundelsnämnden Viskafors rörande ansvarsförhållande kring gång- och cykelvägar vid Pumpkälleområdet Aktuell gång- och cykelväg som förbinder Pumpstigen och Viskafors centrum är anlagd på naturmark/parkmark. Det är således inte Gatukontoret som har ansvaret för förbindelsen. Gatunämnden beslutar att besvara skrivelsen från Kommundelsnämnden Viskafors enligt ovanstående / Svar på remiss Bostadspolitiskt program med handlingsplan för bostadsbyggande Gatunämnden har med hänsyn till sitt ansvarsområde inget att erinra mot upprättat förslag till bostadspolitiskt program. Gatunämnden tillstyrker upprättat förslag / Svar på skrivelse från Kommundelsnämnden Brämhult rörande gångtunnlar i Brämhults kommundel Inledningsvis kan konstateras att det tyvärr inte är ovanligt med vandalisering av de gångtunnlar som Brämhults Kommundelsnämnd framför i rubricerade skrivelse. Gatukontoret för en ojämn kamp med tillgängliga budgetmedel i detta sammanhang. Sedan Gatunämnden 29 november 2007, 184 besvarade skrivelse från Brämhults kommundel om Åsvägen gjordes under våren 2008 en röjningsinsats av buskage och funktionskontroll av belysningen för gångtunnlarna vid Fjärdingsskolan, Gäsenevägen och Bodaskolan. Under september gjordes besiktning av nämnda tunnlar samt tunnlarna vid Solvarvsgatan och Dammgatan. Åtgärder som bestämdes vid besiktning var ytterligare röjningsinsatser för att göra tunnlarna ljusare och mer inbjudande och tillsyn så att befintlig belysning fungerar inför den stundande mörka årstiden.

7 7 För tunneln vid Dammgatan kan konstateras att Gatukontorets tidigare svar till den invånare som refereras till i skrivelsen grundar sig på att tunneln faktiskt är kort och till följd av den korta längden har endast en belysningsarmatur funnits i tunneln. Vid utförd besiktning konstaterades för tunneln vid Dammgatan ett behov av klottersanering/målning så att tunneln blir ljusare. Gatukontoret kommer därefter att ta ställning till om det finns behov och möjlighet att återställa den saknade belysningsarmaturen. Gatunämnden beslutar besvara ovanstående skrivelse enligt ovan och översända den till Kommundelsnämnden Brämhult Justering av dokumenthanteringsplanen En dokumenthanteringsplan är en förteckning över de aktuella handlingstyper som finns på förvaltningen. Planen ligger till grund för en handling ska bevaras eller gallras. Stadsarkivet har tillsammans med berörd personal reviderat ett förslag till dokumenthanteringsplan för Gatunämnden. Dokumenthanteringsplanen har godkänts av Borås stadsjurist och av revisorer vid revisionskontoret Gatunämnden beslutar enligt ovan och översända Dokumenthanteringsplanen för Gatunämnden till Kommunstyrelsen för fastställande. 145 PLUPP-redovisning Gatuchef Gunnar Isackson och kamrer Margareta Nilsson redogör från PLUPPmötet (Planerings- och uppföljningssamtal) den 9 september Informationen läggs till handlingarna /4 002 Redovisning av delegationer Föredras upprättad rapport över delegationer, fattade beslut, inklusive trafikärenden, sedan Gatunämndens föregående sammanträde. Delegationsredovisningen läggs till handlingarna.

8 /1 m fl Anmälningsärenden Övriga ärenden 1. Protokollsutdrag 24 från Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund angående Förutsättningar för brandvattenförsörjning 2. Protokollsutdrag 150 från Kommunfullmäktige angående Utökat kommunbidrag för extra insatser inom beläggningsunderhållet Protokollsutdrag 155 från Kommunfullmäktige angående svar på motion av Anders Österberg (s) Vatten så klart 4. Protokollsutdrag 152 från Kommunfullmäktige angående Beredskapsplanering för en pandemisk influensa. 5. Protokollsutdrag 151 från Kommunfullmäktige angående Riktlinjer för resor 6. Skrivelse från Kommunstyrelsen angående Anslag till utbyte av gatubelysning 7. Skrivelse från Kommunstyrelsen angående Anhållan om medel till Henning Wenanders Torg i Dalsjöfors 8. Skrivelse från Kommunrevisionen angående Kommunkompassen, analys av Borås Stad 9. Vakansprövning av tillsvidaretjänst som underhållstekniker, Gatukontoret 10. Vakansprövning av tillsvidaretjänst som VA-ingenjör, Gatukontoret 11. Vakansprövning av tillsvidaretjänst som trafikingenjör, Trafiksektionen 12. Vakansprövning av tillsvidaretjänst som miljöinformatör, VAavdelningen Vikariatsförordnanden 13. Katrin Arvén som tf avdelningschef på Persontransportavdelningen

9 9 148 Protokoll från Gatunämndens försammanträden Föredras från Gatunämndens Försammanträde den 16 augusti 2008 och den 19 september Parkering Mats Tolfsson (s) frågar om kvällsparkering på Byttorps Torg och dygnet runt parkering på Sjöbo Torg. Avdelningschef Alf Iwarson besvarar frågorna. 150 Trafikmätning Mats Tolfsson (s) frågar angående trafikmätning på Idrottsgatan. Avdelningschef Alf Iwarson besvarar frågan. 151 Cykelled vid Viared (Pickesjön) Christina Zetterstrand (m) frågar angående cykelled till Viared. Avdelningschef Alf Iwarson besvarar frågan. Gatukontoret får i uppdrag att kontakta väghållaren, skogsavdelningen och Lokalförsörjningskontoret. 152 Avtal med Västtrafik AB Gatukontoret och Västtrafik AB undertecknar ett avtal angående markvärmeanläggningen avseende Resecentrum. Gatunämnden beslutar att Gatuchef Gunnar Isackson undertecknar markvärmeavtalet med Västtrafik AB. 153 Kurs om VA-branschen Utbildning för förtroendevalda från Svenskt Vatten om VA-branschen. Gatunämnden beslutar att Ronald Paulsson (s), Sune Andersson (v), Fredric Uddgren (väg) och Lasse Jutemar (mp) åker på utbildningen.

10 10 Vid protokollet Pernilla Samuelsson Justeras Bengt Sandell (m) Gunnel Romild (fp) Justeringen tillkännagiven på kommunens anslagstavla den 7 november Pernilla Samuelsson

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-11-29. Tid och Plats. Omfattning 140-153. Närvarande: Ordinarie ledamöter

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-11-29. Tid och Plats. Omfattning 140-153. Närvarande: Ordinarie ledamöter 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 16.45 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 140-153 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 24 juni 2013: 58 Upprop och val av justeringsmän och justering 59 Godkännande av föredragningslista 60 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 26 juni 2014: 84 Upprop och val av justeringsmän och justering 85 Godkännande av föredragningslista 86 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 mars 2014: 36 Upprop och val av justeringsmän och justering 37 Godkännande av föredragningslista 38 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 23 mars 2016: 29 Upprop och val av justeringsmän och justering 30 Godkännande av föredragningslista 31 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 25 augusti 2016: 77 Upprop och val av justeringsmän och justering 78 Godkännande av föredragningslista 79 Tekniska

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid och Plats. Omfattning Närvarande: Ordinarie ledamöter

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid och Plats. Omfattning Närvarande: Ordinarie ledamöter 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 17.15 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 28-41 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Mikael Wickberg (M) Lena Bergqvist

Läs mer

PROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesdag 2011-09-29

PROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesdag 2011-09-29 1 Tid och Plats Kl 12.00 kl 18.00 Borås Djurpark Omfattning 110-125 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg (M) Lena Bergqvist

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 30 januari 2014: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Tekniska förvaltningen

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-10-29. Tid och Plats. Omfattning 132-148. Närvarande: Ordinarie ledamöter

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-10-29. Tid och Plats. Omfattning 132-148. Närvarande: Ordinarie ledamöter 1 Tid och Plats Kl 13.00 15.58 Gatunämndens Sessionssal Omfattning 132-148 Närvarande: Ordinarie ledamöter Bengt Sandell (M) Petter Löberg (S) Mikael Wickberg (M) Gunnel Romild (FP) Hugo Rikkinen (KD)

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 28 januari 2016: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Preliminärt

Läs mer

Övriga Gunnar Isackson teknisk chef avdelningschef Skogsavdelningen

Övriga Gunnar Isackson teknisk chef avdelningschef Skogsavdelningen 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 17.35 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 107-126 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid och Plats. Omfattning 1-19 Närvarande:

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid och Plats. Omfattning 1-19 Närvarande: 1 Tid och Plats Kl 13.00 15.40 Gatunämndens Sessionssal Omfattning 1-19 Närvarande: Ordinarie ledamöter Bengt Sandell (M) ordförande Petter Löberg (S) vice ordförande Christina Zetterstrand (M) Mikael

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 20 februari 2014: 22 Upprop och val av justeringsmän och justering 23 Godkännande av föredragningslista 24 Tekniska

Läs mer

Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssalen Omfattning Närvarande:

Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssalen Omfattning Närvarande: 1 Tid och Plats Kl 13.00 16.35 Tekniska förvaltningens Sessionssalen Omfattning 15-28 Närvarande: Ordinarie ledamöter Johan Medelius (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Lena Bergqvist

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 29 oktober 2015: 152 Upprop och val av justeringsmän och justering 153 Godkännande av föredragningslista 154 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 16 december 2014: 172 Upprop och val av justeringsmän och justering 173 Godkännande av föredragningslista 174 Tekniska

Läs mer

Sammanträdesdag Tekniska nämnden

Sammanträdesdag Tekniska nämnden BORÅS STAD Protokollsutdrag Sammanträdesdag Tekniska nämnden 2018-01-25 6 Dnr 2017/634 313 14 Granskning av detaljplan för Sparsör, Paradis 1:4 m fl, Vinkelvägen, Borås Stad Vid förra granskningsremissen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 29 januari 2015: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Övergripande

Läs mer

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 28 mars 2019 kl 13:00-17:00

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 28 mars 2019 kl 13:00-17:00 Instans 1(16) Plats och tid s sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 28 mars 2019 kl 13:00-17:00 Beslutande Ledamöter Jan Idehed (C), Ordförande Paul-Andre Safko (M), 1:e vice ordförande Sead Omerovic

Läs mer

Tid och plats Introduktionscentrum Österlånggatan 74 Öppet sammanträde

Tid och plats Introduktionscentrum Österlånggatan 74 Öppet sammanträde Tid och plats 16.00 18.52 Introduktionscentrum Österlånggatan 74 Öppet sammanträde Omfattning 11 25 PROTOKOLL 1 (5) Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Benny Sjöhem (S) Ida Legnemark (V)

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 16.35 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 16.00 16-25 Omfattning 108-119 Närvarande Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar

Läs mer

2014-08-08. Göran Björklund

2014-08-08. Göran Björklund KALLELSE 1 (8) 2014-08-08 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 18 augusti 2014 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 oktober 2016: 112 Upprop och val av justeringsmän och justering 113 Godkännande av föredragningslista 114 Tekniska

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Chatrine Nordlund

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 25 maj 2016: 45 Upprop och val av justeringsmän och justering 46 Godkännande av föredragningslista 47 Tekniska förvaltningen

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-27 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR - Val av justerare samt dag och tid för

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 november 2014: 154 Upprop och val av justeringsmän och justering 155 Godkännande av föredragningslista 156 Tekniska

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14.00-15.55 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa Ahlström (M) ledamot Bengt

Läs mer

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 8.30-10.40 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag

PROTOKOLL Sammanträdesdag 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 16.00 Tekniska förvaltningens Sessionssal Omfattning 158-176 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 24 maj 2017: 73 Upprop och val av justeringsmän och justering 74 Godkännande av föredragningslista 75 Tekniska förvaltningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6 ) 2011-08-26 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 5 september 2011. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2010-04-20 1 (10) Plats och tid Studiebesök avloppspumpstation/reningsverk Åmmeberg 2010-04-20 kl. 14.00 15.00. Konferensrummet, tekniska kontoret, Rådhuset,

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s)

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister

Läs mer

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 2016-04-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 Stefan Lissmark (S) Anna Palm (M) Fredrik Hanell (MP) Susanne Asserfors (S) Maria Truedsson (MP) Christer Olsson

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-12-08 1 (15 ) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2003-12-08 kl.16.00 16.50. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2017-05-05 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 15 maj 2017 Ulf Olsson Göran Björklund OBS! Kommunstyrelsen

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats 17.00 19.16 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 24 42 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Annika Andersson (MP) Tobias Edin

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2017-06-02 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 12 juni 2017 kl 14.00 Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.06 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 28-39 Närvarande Lotta Preijde (L) Marie Samuelsson (S) Tobias Edin (V) Birgitta Bergman

Läs mer

Protokoll 1. Ann-Margret Bäckström och Anders Wallgren Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 25 augusti 2014 Underskrifter ...

Protokoll 1. Ann-Margret Bäckström och Anders Wallgren Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 25 augusti 2014 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.00 ande Övriga närvarande Benny Eriksson (S) ordf Anna-Lena Fjellstöm (S) Ann-Margret Bäckström (S) Kenneth Westberg (M) Anders Wallgren (M) Lilian

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 PROTOKOLL 1(6) Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Närvarorätt enligt särskilt beslut Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2012-04-13 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 23 april 2012, kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-01-16

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-01-16 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti s s s m m bp sd Namn Torsten Åhman Alexandros Kiotseridis Jan-Göran Petersson Bengt Ohlsson Göran Jepsson Anders Swahn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-11-17 1 (16 ) Plats och tid Studiebesök Olshammar, 2003-11-17 kl. 15.00 16.00. Sammanträde Olshammarsgården, Olshammar, 2003-11-17 kl.16.00 16.45. Beslutande

Läs mer

Tekniska nämnden (5)

Tekniska nämnden (5) TANUMS KOMMUN PROTOKOLL Tekniska nämnden 2015-11-19 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TN 2015/0354-314 128. Begäran om ställningstagande och förlängd tid av Exploateringsavtal mellan Tanums kommun

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn S Lars-Ove Edberg S Alexandros Kiotseridis S Jan-Göran Petersson, från 18.00 Alf Persson S M Bengt Ohlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-02-20. Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00

Sammanträdesdatum 2014-02-20. Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00 TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-02-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Godkännande av dagordning 2 Föregående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-03-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-03-25 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Elsa Jönsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Kjell Jönsson (V) Bertil Olsson (KD)

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (5) 2014-04-11 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, tisdagen den 22 april 2014 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar.

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. PROTOKOLL 1(5) Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. Omfattning 13-23 ande ledamöter S) Malin Carlsson, ordf

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 12 januari 2005, klockan

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 12 januari 2005, klockan 1(9) 2005-01-12 Plats och tid: 13.00 14.00 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 12 januari 2005, klockan Beslutande: Zaid Långström (s) ordf Ann Marie Jakobsson (c) Eva Olsson(fp) ers för Kenneth Carlsson

Läs mer

Dnr 2015/ Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag , 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län.

Dnr 2015/ Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag , 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 42 (42) 2016-04-25 18. Anmälningar Dnr 2015/309-010 Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag 2016-02-24, 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län.

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden

Reglemente för tekniska nämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för tekniska nämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Tekniska nämnden förvaltar och utvecklar kommunens grönområden,

Läs mer

Kommunhuset, Norbergs kommun, sessionssalen, kl 14.00-15.30 Shiro Biranvand (V)

Kommunhuset, Norbergs kommun, sessionssalen, kl 14.00-15.30 Shiro Biranvand (V) 2014-09-25 1 (30) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Norbergs kommun, sessionssalen, kl 14.00-15.30 Shiro Biranvand (V) Ordförande Sören Lindqvist (V) Arne Söderström (S) Bertil Sandberg (KD) Arne Pettersson

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 25 september 2014: 117 Upprop och val av justeringsmän och justering 118 Godkännande av föredragningslista 119 Information

Läs mer

Kommunhuset Översten Tisdagen den 11 juni 2019 kl 18:00 21:15

Kommunhuset Översten Tisdagen den 11 juni 2019 kl 18:00 21:15 2019-06-11 1 (19) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset Översten Tisdagen den 11 juni 2019 kl 18:00 21:15 Ingemar Kristensson (C), ordförande Christina Pehrson (L), 1:e vice ordf Marianne Ragntoft

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

103 Granskning - detaljplan för del av Ysby 21:4. 105 Upphävande av lokal trafikföreskrift gällande hastighet

103 Granskning - detaljplan för del av Ysby 21:4. 105 Upphävande av lokal trafikföreskrift gällande hastighet Servicenämnden Sammanträdesdatum 2013-11-20 Ärendelista 102 Ekonomisk månadsuppföljning 2013 103 Granskning - detaljplan för del av Ysby 21:4 104 Servicenämndens sammanträdesplan år 2014 105 Upphävande

Läs mer

Riktlinjer för Gatubelysning i Höganäs kommun 2010-06-17

Riktlinjer för Gatubelysning i Höganäs kommun 2010-06-17 Riktlinjer för Gatubelysning i Höganäs kommun 2010-06-17 Gatubelysningspolicy för Höganäs kommun Höganäs kommun ska förse invånarna med rimlig belysning i förhållande till säkerhet för person och egendom

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Diarienummer TN/2017-0024 Tid och plats kl 07.30 14.45 Naturum Kosterhavet Beslutande Ledamöter Åsa Torstensson (C), Ordförande Ingemar Nordström (L), Vice ordförande Andreas

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2015-05-12 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 25 maj 2015 Ulf Olsson Göran Björklund OBS! Kommunstyrelsen

Läs mer

KALLELSE Kommunfullmäktige

KALLELSE Kommunfullmäktige KALLELSE kallas härmed till sammanträde onsdagen 2011-11-30 kl. 19.00 på Älvkullen, Älvgatan i Höör Höör 2011-11-22 Ellinor Dahlgren Ordförande /Benny Nilsson FÖREDRAGNINGSLISTA vid kommunfullmäktiges

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015,

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015, 15.00 18.00 Berndt Björkman (C), ordförande Jan Fallström (M), vice ordförande Anneli Örtlund (S) Maj-Britt Tibo

Läs mer

Service- och tekniknämnden

Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden 2007-01-11 3 Plats och tid Pelarsalen, Safiren, kl 15.00-17.00 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Berit Göthberg (s), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Claes

Läs mer

Sammanträdesdatum OBS! Dagen och platsen för mötet. 4 Tertialbokslut och helårsprognos per TN 15/23

Sammanträdesdatum OBS! Dagen och platsen för mötet. 4 Tertialbokslut och helårsprognos per TN 15/23 TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-05-20 PLATS OCH TID Gatuavdelningen, Kommunförrådet, onsdag 20 maj 2015, 15.00 OBS! Dagen och platsen för mötet FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 45-55 Närvarande Marie Sjöhem (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar (MP)

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 18.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 87 100 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) ordförande Anethe Tolfsson (S) 89-100 Ida Legnemark

Läs mer

Jonny Köhler personligt ombud Veronica Krondal personligt ombud Sandra Hanson personligt ombud 86-88

Jonny Köhler personligt ombud Veronica Krondal personligt ombud Sandra Hanson personligt ombud 86-88 PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 15.00 16.50 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 86 98 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Lotta Samuelsson (FP) Birgitta

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-08-28, kl. 18:30-19:30 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Åsa Ahlström (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-05-07

Kommunstyrelsen 2013-05-07 Kommunstyrelsen 2013-05-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Anders Karlsson

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.45 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 13-27 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Samuelsson (S) Lotta Preijde(L) Birgitta Bergman

Läs mer

Ordförande Birgitta Ståhl. Sekreterare. Tuovi Henriksson

Ordförande Birgitta Ståhl. Sekreterare. Tuovi Henriksson Plats och tid: Freden fredagen den 11 januari 2019 kl. 09.00 16.00 Närvarande revisorer Ordförande Birgitta Ståhl Vise ordförande Mats Nilsson 4-11 Lesley Appelgren Pål Wetterling Bernt Runesson fr o m

Läs mer

Svante Andrén, samhällsbyggnadschef Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Kenneth Franzén, byggnadsinspektör Berit Klamfelt, sekreterare

Svante Andrén, samhällsbyggnadschef Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Kenneth Franzén, byggnadsinspektör Berit Klamfelt, sekreterare Plats och tid Sammanträdesrummet Bonaren, kl 17.00-19.00 ande Per-Olof Qvick, (M), ordf Gunnel Johansson, (S) vice ordf Janeric Dahlin, (FP) Kjell-Åke Johansson, (KD) Gunnar Hägg, (S) Anders Hallgren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2009-09-22 1 (9) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund 2009-09-22 kl.15.00 17.10. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson (s) Leif-Åke

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Ärendeförteckning. 2011-05-13 Minnesanteckningar - Kommunrevisionen. Sid 1/6 78-88. 78 Mötets öppnas. kommun@ostragoinge.

Ärendeförteckning. 2011-05-13 Minnesanteckningar - Kommunrevisionen. Sid 1/6 78-88. 78 Mötets öppnas. kommun@ostragoinge. 2011-05-13 Minnesanteckningar - Kommunrevisionen Sid 1/6 Ärendeförteckning 78-88 78 Mötets öppnas 79 Fastställande av föredragningslista 80 Föregående protokoll och minnesanteckningar 81 Inkomna handlingar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Plats och tid Stadshuset, kl 14.30-16.50 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt Lundgren (s) Kristina Spetz-Larsson

Läs mer

2012-11-23. Göran Björklund

2012-11-23. Göran Björklund KALLELSE 1 (5) 2012-11-23 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 3 december 2012, kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Protokoll Tn 2351/2018

Protokoll Tn 2351/2018 Protokoll Tn 2351/2018 Tekniska nämnden Datum: 2018-08-23 Klockan: 08:30-12:00 Plats: Sessionssalen SBH 2 Närvarande ledamöter Charlotte Edberger Jangdin (C) 72-80 Ida Eklund (S) 72-80 Håkan Schultz (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 15.00-16.00 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Ola Ahlqvist (M) tjg. ersättare

Läs mer