12 STEG TILL PERSONLIG FRAMGÅNG SOM TAR DIG IFRÅN DÄR DU ÄR TILL DIT DU VILL!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "12 STEG TILL PERSONLIG FRAMGÅNG SOM TAR DIG IFRÅN DÄR DU ÄR TILL DIT DU VILL!"

Transkript

1 MED DANIEL ANTONSSON 12 STEG TILL PERSONLIG FRAMGÅNG SOM TAR DIG IFRÅN DÄR DU ÄR TILL DIT DU VILL! DET MESTA AV DET DU VERKLIGEN VILL HA LIGGER PRECIS UTANFÖR DIN BEKVÄMLIGHETSZON.

2 12 STEG TILL PERSONLIG FRAMGÅNG SOM TAR DIG IFRÅN DÄR DU ÄR TILL DIT DU VILL! Allt börjar med att du måste bestämma dig för vad du verkligen vill ha vad du verkligen vill bli, uppnå eller ha. Målet är inte slutet utan snarare starten. Om du inte vet vart du vill kommer du aldrig att nå fram oavsett hur mycket du än försöker. Börja därför med att tydligt och specifikt bestämma dig för vad du vill ha, hur mycket och till när. Fel: Jag vill ha mer pengar. Rätt: Jag vill ha 5000 kronor extra varje månad senast November Att sätta upp ett mål är en sak, att förstå varför du vill uppnå det är en helt annan sak. Anledningen till varför du måste vara helt på det klara över varför du vill uppnå just ditt mål är för att det är här du ska hämta din inspiration och kraft i framtiden, framförallt i de stunder då det kan kännas tungt. Då måste bilden vara självklar varför du ska fortsätta sträva efter ditt mål. Visualisering är en av de mest kraftfulla och effektivaste sätt för att en dag göra ditt mål/dröm till verklighet. Visualisering går ut på att du ser och påminner dig själv om det du vill uppnå. Har du t.ex. som mål att resa till Maldiverna, sätt då upp bilder på en strand eller en bungalow från Maldiverna. Vill du gå ner I vikt, sätt upp en bild på din idealkropp eller varför inte bilder på hälsosam mat? För att Gå ifrån Där Du Är Till Dit DU Vill måste du börja ta 100% ansvar över ditt eget liv och dina resultat. Sluta skylla ifrån dig. Det är ingen annans fel än ditt eget att du inte når dit du vill. Att det regnar är ingen anledning till att stå över ett planerat löppass om ditt mål är att komma i form.

3 12 STEG TILL PERSONLIG FRAMGÅNG SOM TAR DIG IFRÅN DÄR DU ÄR TILL DIT DU VILL! Sätt upp din plan och strategi och börja planera för framgång! Vad krävs det av dig för att du ska nå ditt mål? Vad behöver du göra varje dag, varje vecka, varje månad? Vad och hur mycket? Vem måste du be om hjälp? Vem måste du våga fråga om tips/stöd/råd? Utse en person som du håller dig ansvarig inför. Det innebär att du säger till denna person vad du ska göra (ex. Träna 1 timme tre gånger i veckan) och om du inte håller ditt ord blir du skyldig hen något som du själv bestämt. (Pengar/tjänst/etc.) Håll dig själv ansvarig för ditt resultat! Berätta för andra om dina mål. Dels stärker det dig att högt och tydligt uttala din målbild. Men det hjälper dig också att ständigt bli påmind om vad du vill uppnå. För dem du berättar till kommer kontinuerligt att fråga dig hur du ligger till mot ditt mål. Var inte rädd för det och bli inte arg! Det är nämligen den spark i baken som alla behöver då och då. För att uppnå mål som man aldrig tidigare har uppnått krävs att man själv tror på att det är möjligt. Så du måste börja tänka rätt och vara mer positiva. Ja jag går så långt att jag säger att du måste bli ditt nya jag ditt nya positiva-jag. Tänk på att du blir snittet av de fem personer du umgås mest med! Kanske måste du ändra vilka personer du spenderar din tid med? Vi människor är vanedjur. Vi gör det vi är van att göra det blir liksom vårt beteende. (Och vi rättfärdigar våra beslut genom att säga att ja men så har vi alltid gjort ) För att nå andra och nya resultat måste du agera på ett annat sätt. Einstein sa en gång i tiden: Att göra samma sak om och om igen men förvänta sig andra resultat är definitionen av idioti. För att nå nya resultat måste du därför våga ändra dina dagliga rutiner. Börja i små steg men var noga med att genomföra varje rutinändring i minst 21 dagar. Det är nämligen det som krävs för att ett nytt beteende ska bli en vana. Och den här gången har du skapat en framgångsvana!

4 12 STEG TILL PERSONLIG FRAMGÅNG SOM TAR DIG IFRÅN DÄR DU ÄR TILL DIT DU VILL! Du kommer ibland att vara helt ur kurs I förhållande till ditt mål och din målbild. Men var inte orolig. Piloter är ur kurs 95% av tiden men ändå lyckas de landa planet på rätt flygplats. Det handlar om att du kontinuerligt måste stämma av var du är, varför du är där du är, vart du egentligen vill och vad du nu måste göra för att återgå till rätt kurs. Mät, följ upp och korrigera repetera! Oavsett hur bra du själv är och hur disciplinerad du än mår vara så kan det alltid vara bra att ta hjälp/stöd av en personlig coach som kan vara det bollplank du behöver för att ta dig hela vägen fram. Ett av mina bästa beslut i livet var att skaffa en mentor som ständigt försåg mig med nya verktyg och tips på lösningar för att jag skulle ta mig framåt. Välj en coach med omsorg men huvudsaken är att du väljer! Låt dig inspireras och ständigt känna framgång genom att fira små segrar hela tiden. Sätt upp delmål på vägen mot det stora målet och fira varje chans du får. Se till att du blir framgångsberoende. Det här gör resan både roligare, lättare och mer verklig. 12 När du väl har uppnått ditt mål gäller det att våga blicka vidare. Jag sätter ständigt nya mål. (Även om jag inte har hunnit fram till alla mina mål än.) Men en sak som gör en stor skillnad och som garanterat kommer att flytta dig från bra till riktigt bra är att sätta ett genombrottsmål. Ett genombrottsmål handlar om en målbild som innebär att om du skulle nå de det målet så skulle hela ditt liv förändras till det bättre. Vad skulle ditt genombrottsmål vara?

5 SOM PRENUMERANT AV DANIELS INSPIRATIONSBREV FÅR DU HELT GRATIS 4 STYCKEN UTBILDNINGSFILMER I FRAMGÅNGSFORMELN SOM HJÄLPER DIG ATT ENKELT KOMMA IGÅNG! Kommer I din mejlbox när du har startat din prenumeration för Daniels inspirationsbrev! Video #1: Varför du är där du är och hur FramgångsFormeln kan hjälpa dig. Video #2: Hur du enklast kommer igång med FramgångsFormeln. Video #3: Förändra och uppnå vad du vill, stort som litet. Video #4: Hur du Går Ifrån Där Du Är Till Dit Du Vill!

6 INTERNATIONELL FÖRELÄSARE, INSPIRATÖR, FÖRETAGSLEDARE OCH AFFÄRSMAN. Daniel Antonsson har under mer än 10 år studerat världens mest framgångsrika människor och forskat i vad som gör dem just framgångsrika. Daniel är också personligt utbildad av hans förebild och mentor, den legendariske framgångscoachen Jack Canfield. Idag arbetar Daniel för att föra Jacks kunskaper vidare och föreläser om och utbildar människor och företag inom framgång. Daniel Antonsson brinner för att utveckla människor och företag. Men han menar bestämt att resan startar alltid hos individen inte hos företagen. Därför måste individerna först utvecklas innan ett företag kan nå framgång. I sitt yrkesliv har Daniel arbetar som chef/vd i snart 20 år. Han har ständigt uppnått fantastiskt förbättrade resultat var han än har varit men allt beror på att han lärt sig koden till framgång. Det är en sak att veta vad som krävs, en helt annan att veta i vilken ordning och på vilket sätt det ska ske. Det är det som Daniel idag kallar för FramgångsFormeln. Den universiella formeln som hjälper alla individer att Ta Sig Ifrån Där De Är Till Dit De Vill. Daniel har själv precis som tusentals människor runt om I världen gått från att ha ingenting förutom skulder till att leva ett drömliv genom att följa FramgångsFormeln. Är du redo att förändra ditt liv och dina resultat till det bättre? I så fall står Daniel och hans team redo att göra allt för att hjälpa dig! Lär dig FramgångsFormeln idag!

7 Inspiration är precis som att duscha du behöver det regelbundet! Prenumerera på: Besök: Titta på: Var givmild och PRENUMERERA PÅ DANIELS INSPIRATIONSBREV SOM SKICKAS VIA E-POST CA 1 GGR/VECKA. BESÖK DANIELS HEMSIDA FÖR MÄNGDER AV TIPS OCH INSPIRATION. SOM PRENUMERANT AV DANIELS INSPIRATIONSBREV FÅR DU EN GRATIS UTBILDNING I FRAMGÅNGSFORMELN! KÄNNER DU ANDRA SOM SKULLE BEHÖVA INSPIRATION OCH HJÄLP TILL ATT UTVECKLAS?

Passion for life Skapa Ditt drömliv. Visionality. Förverkliga Din vision

Passion for life Skapa Ditt drömliv. Visionality. Förverkliga Din vision Visionality Förverkliga Din vision Hej och varmt välkommen! Jag heter Anneli Svensson, jag är grundare av Visionality och coach för kreativa kvinnor och män som vill förverkliga sina visioner I den här

Läs mer

Nå dina mål. Fredrik Alm

Nå dina mål. Fredrik Alm Nå dina mål Fredrik Alm Fredrik Alm är skribent, coach, föreläsare och utbildare. Fredrik driver moveforward, ett företag med spetskompetens inom personlig och professionell utveckling för unga karriärkvinnor.

Läs mer

7 steg till ett riktigt Gott Nytt 2017

7 steg till ett riktigt Gott Nytt 2017 7 steg till ett riktigt Gott Nytt 2017 Personligt bokslut? I företag och organisationer skriver vi vår årsredovisning och verksamhetsberättelse. Vi sätter mål, budgetar och planer för det kommande året

Läs mer

7 steg till ett riktigt Gott Nytt 2015

7 steg till ett riktigt Gott Nytt 2015 7 steg till ett riktigt Gott Nytt 2015 Personligt bokslut? I företag och organisationer skriver vi vår årsredovisning och verksamhetsberättelse. Vi sätter mål, budgetar och planer för det kommande året

Läs mer

Program för Föreläsning och kurser

Program för Föreläsning och kurser Program för Föreläsning och kurser Vi hjälper dig att hitta vägen till ditt bästa jag! En vinnare är den som vinner sitt eget livs lopp, den som följer sitt eget hjärtas röst, uppnår sina egna mål och

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Konsten att ta en chans och få saker att hända! Vad krävs för att vi ska nå våra mål och förverkliga våra drömmar? Hur blir man bra på något? Standardtipset

Läs mer

Att sätta mål och nå dem!

Att sätta mål och nå dem! Att sätta mål och nå dem! Den vanligaste orsaken till att människor inte når sina mål är att de inte varit tillräckligt tydliga med vad målet är eller hur det ska uppnås. Här får du hjälp att bli bättre

Läs mer

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus INLPTA Certifierad NLP - Practitioner utbildning Hösten 2015 NLP PRACTITIONER Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus En INLPTA - certifierad utbildning, 5 långhelger, 15 dagar Vill du

Läs mer

NLP Practitioner med INLPTA Certifikat Höstterminen 2012.

NLP Practitioner med INLPTA Certifikat Höstterminen 2012. NLP Practitioner med INLPTA Certifikat Höstterminen 2012. NLP Practitioner kurs För personligt ledarskap och utveckling En internationellt certifierad kurs 4 långhelger, 16 dagar Vill du: Kommunicera bättre

Läs mer

Det finns ingen bortre tidsgräns för när kursen ska vara klar, det bestämmer du själv.

Det finns ingen bortre tidsgräns för när kursen ska vara klar, det bestämmer du själv. Så här får du ut mesta möjliga av webbkursen Superstart: 1. Skriv ut den här Arbetsboken och skriv i den under kursens gång. 2. Gör en modul i taget så att du ger dig själv tid att fundera och reflektera.

Läs mer

Sammanfattning Michael Södermalm

Sammanfattning Michael Södermalm Sammanfattning Michael Södermalm Seminariegruppen AB 2016 kontakt@ 1 Skapa motiverade team och attityder Michael Södermalm är en av landets mest uppskattade föreläsare och är specialist inom prestationspsykologi

Läs mer

DIN GUIDE TILL LEIAS MENTORSKAPSPROGRAM

DIN GUIDE TILL LEIAS MENTORSKAPSPROGRAM DIN GUIDE TILL LEIAS MENTORSKAPSPROGRAM VÄLKOMMEN TILL LEIAS MENTORSKAPSPROGRAM! Tack för att du väljer att gå igenom sex månader av utveckling, nördighet och gemenskap tillsammans med oss! Du får åka

Läs mer

Kompletterande Aktör

Kompletterande Aktör VÄLKOMMEN! Kompletterande Aktör Kompletterande Aktör Regeringen har bestämt att Arbetsförmedlingen ska anlita externa (kompletterande) aktörer. Tanken är att Furuboda Arbetsmarknad ska kunna jobba med

Läs mer

EQ-programmet. Utbildning i medvetet självledarskap för ett helare och rikare liv

EQ-programmet. Utbildning i medvetet självledarskap för ett helare och rikare liv EQ-programmet Utbildning i medvetet självledarskap för ett helare och rikare liv EQ-programmet EQ-programmet handlar om hur du kan frigöra kraften och använda din fulla potential. En hög EQ, innebär att

Läs mer

Utveckling för dig som är handledare.

Utveckling för dig som är handledare. Utbildningsdag. Utveckling för dig som är handledare. Runt om i landet erbjuder vi utbildningsdagar för dig som vill utvecklas i rollen som handledare. Här träffar du andra hand ledare, tränar dina kunskaper,

Läs mer

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Hitta drivkraften, styrkan och nå målet! Gita Bolt 2013 Copyright: airyox AB Mångfaldigande av denna skrift, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrättsskydd

Läs mer

Led dig själv med visioner

Led dig själv med visioner Var är du i livet Söker du färdigheter r och verktyg för att kunna Led dig själv med visioner en kurs i personligt ledarskap och effektivitet hantera förändringar? Är du intresserad av personlig utveckling

Läs mer

INLPTA Certifierad NLP - Practitioner utbildning Hösten 2014.

INLPTA Certifierad NLP - Practitioner utbildning Hösten 2014. INLPTA Certifierad NLP - Practitioner utbildning Hösten 2014. NLP PRACTITIONER För personligt ledarskap och utveckling En INLPTA - certifierad utbildning, 4 långhelger, 16 dagar Vill du Kommunicera bättre

Läs mer

DEN MÄTBARA SKILLNADEN.

DEN MÄTBARA SKILLNADEN. I MÅNDAGAR DEN MÄTBARA SKILLNADEN. På alla arbetsplatser finns det team som levererar fantastiskt bra. Och som gillar måndagar. Och grupper som inte gör det. Så är det hos er. Och hos andra. Det här har

Läs mer

Acceleration i företagen på Leia Accelerator

Acceleration i företagen på Leia Accelerator Acceleration i företagen på Leia Accelerator Baserat på enkäter genomförda bland de företag som hyr kontor på Leia Accelerator Sammanställningen är gjord av av Malin Lindberg, Luleå tekniska universitet

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Huvudsyftet med spelarutvecklingssamtalet är att - stärka spelaren - ge spelaren insikt om den egna utvecklingen. - laget får en lärorik, utvecklande, rolig

Läs mer

UNIONENS KARRIÄRPROGRAM för nästa steg i din utveckling

UNIONENS KARRIÄRPROGRAM för nästa steg i din utveckling UNIONENS KARRIÄRPROGRAM för nästa steg i din utveckling Är du redo för nästa steg i din utveckling? Funderar du ibland på vad du vill göra med resten av ditt arbetsliv? Du kanske undrar om du ens är i

Läs mer

Utvärdering av föräldrakursen STRATEGI

Utvärdering av föräldrakursen STRATEGI Utvärdering av föräldrakursen STRATEGI Agneta Hellström Anna Backman 12-10-06 1 Utvärdering STRATEGI- kursen Utvärderingen har gjorts 2009 2011 vid ADHD-center i Stockholms läns landsting Sammanlagt har

Läs mer

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se Do It Yourself 2013 Stockholm, 5-9 augusti stockholm.viunga.se anton.ljungh@viunga.se Vad är Do It Yourself? Projektet ägs och drivs av Vi Unga Stockholms län. Tillsammans med Leader Uross och Studieförbundet

Läs mer

För dig som varit med om skrämmande upplevelser

För dig som varit med om skrämmande upplevelser För dig som varit med om skrämmande upplevelser Om man blivit väldigt hotad och rädd kan man få problem med hur man mår i efterhand. I den här broschyren finns information om hur man kan känna sig och

Läs mer

FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN

FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN S V E R I G E S A R K I T E K T E R FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN INLEDNING Mentorskap är ett koncept för att inspirera, utmana och utveckla människor i profession och som person. Mentorskapet innebär att

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Välkomna till det 24:e inspirationsbrevet. Repetera: All förändring börjar med mina tankar. Det är på tankens nivå jag kan göra val. Målet med den här kursen är

Läs mer

SÅ UTVECKLAR DU EN VERKSAMHET SOM UPPFYLLER UPPDRAGET

SÅ UTVECKLAR DU EN VERKSAMHET SOM UPPFYLLER UPPDRAGET TILLSAMMANS MOT SAMMA MÅL SÅ UTVECKLAR DU EN VERKSAMHET SOM UPPFYLLER UPPDRAGET E M M A H E D S T R Ö M Utbildad beteendevetare Smålänning Förstelärare i fritidshem Än så länge 39 år Danspedagog Gift med

Läs mer

Sluta med tobak och få en bättre hälsa

Sluta med tobak och få en bättre hälsa Sluta med tobak och få en bättre hälsa 1 Det finns många fördelar med att sluta med tobak. Du som väljer att till exempel sluta röka förlänger livet med i genomsnitt 10 år. Med rökning följer många hälsorisker

Läs mer

Rivstarta ditt skrivprojekt!

Rivstarta ditt skrivprojekt! Rivstarta ditt skrivprojekt! Introduktionsbrev Välkommen till distanskursen för dig som vill rivstarta ditt skrivprojekt! Du vill skriva men har troligen inte kommit igång än eller så kanske det tagit

Läs mer

Vägen till en NY RelationsBlueprint...

Vägen till en NY RelationsBlueprint... Vägen till en NY RelationsBlueprint... Kommer du ihåg... sist gick vi igenom den viktigaste delen som kontrollerar din lycka, framgång och tillfredsställelse i kärleksfulla och passionerade relationer

Läs mer

mitt mitt LIV LIV En kurs för kvinnor som vill skapa balans i sitt liv.

mitt mitt LIV LIV En kurs för kvinnor som vill skapa balans i sitt liv. mitt LIV För mer information, kontakta: Eva Hellgren, telefon 031-12 89 77. E-post 128977@telia.com Katarina Modig, telefon 0709-40 08 40. E-post katarina.modig@powerpartner.se mitt LIV En kurs för kvinnor

Läs mer

Läs den här skriften noga och tänk på vad den har att säga. Använd det i ditt dagliga arbete.

Läs den här skriften noga och tänk på vad den har att säga. Använd det i ditt dagliga arbete. Spirit of Malmberg Ända sedan Jöns Mattisson-Malmberg grundade företaget 1866 har vi arbetat för att ta vara på vår värld och dess resurser. Först som smedja och brunnsborrare, sedan som verkstads- och

Läs mer

ETT FANTASTISKT TRÄNINGSPASS!

ETT FANTASTISKT TRÄNINGSPASS! Av: Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson www.carpemomentum.nu Publicerad i Canis 2012 ETT FANTASTISKT TRÄNINGSPASS! Hundträning är egentligen så mycket mer än bara själva träningen med hunden; det är

Läs mer

Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är

Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är alltså friheten att förändras. Men det kan vi göra först

Läs mer

FINALISTER 2018 Årets Butik

FINALISTER 2018 Årets Butik FINALISTER 2018 Årets Butik Finalister 4 Ica Kvantum Landvetter 7 Östenssons Skänninge 8 Ica Maxi Nacka VANA VINNARE En butik där personalen får leda sig själva, ta egna initiativ, vara kreativa och utvecklas

Läs mer

Åhörarkopior Stefan Hertz föreläsning Expomedia konferens Psykisk (O) Hälsa - Samhällets barn & unga 2019

Åhörarkopior Stefan Hertz föreläsning Expomedia konferens Psykisk (O) Hälsa - Samhällets barn & unga 2019 Framgångsrik undervisning och ledarskap i besvärliga klasser och skolor En översikt Föreläsare: Stefan Hertz www.stefanhertz.se 1 Vem är jag Utbildad SO lärare Pappa Lärarutbildare Skolutvecklare Coach

Läs mer

Att vara facklig representant vid uppsägningar

Att vara facklig representant vid uppsägningar Att vara facklig representant vid uppsägningar PASS När beskedet kommit Det är inte lätt att vara en av de få som vet att det är uppsägningar på gång. När kollegorna sedan får beskedet är det inte heller

Läs mer

Antal svarande Fråga 1.1 I vilken grad har kursen som helhet gett dig: Ökad kunskap om ditt barns funktionshinder och hur det påverkar familjen n=203

Antal svarande Fråga 1.1 I vilken grad har kursen som helhet gett dig: Ökad kunskap om ditt barns funktionshinder och hur det påverkar familjen n=203 Antal svarande Fråga. I vilken grad har kursen som helhet gett dig: Ökad kunskap om ditt barns funktionshinder och hur det påverkar familjen n=23 9 9 8 79 Antal svarande 7 6 5 4 I mycket hög grad I hög

Läs mer

Leadership Mastery Program

Leadership Mastery Program Leadership Mastery Program Varför lyckas vissa ledare bättre än andra? Svaret är att det är den trygga, tydliga och modiga ledaren som avgör framgången. Det är min erfarenhet efter 25 års arbete med ledar-

Läs mer

Manager-100. A. Produktivitet B. Self Management. C. Kommunikation D. Gränsdragning. E. Kvalitet F. Initiativförmåga. G. Manage Up H.

Manager-100. A. Produktivitet B. Self Management. C. Kommunikation D. Gränsdragning. E. Kvalitet F. Initiativförmåga. G. Manage Up H. Manager-100 Hur är du som chef? Vilka är dina mest utmärkande förmågor och beteenden? Var är du stark och var finns det en förbättringspotential? Det här testet omfattar 10 olika områden, och du kan få

Läs mer

Förbättra din studieteknik med Matematik 5000! 12 praktiska tips!

Förbättra din studieteknik med Matematik 5000! 12 praktiska tips! Förbättra din studieteknik med Matematik 5000! 12 praktiska tips! ik Hej! Det är jag som är Daniel Nilsson. Jag är utbildad matematik- och historielärare och även speciallärare med inriktning mot matematik.

Läs mer

Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer höst 2018

Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer höst 2018 Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer höst 2018 Få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv Vision Chef arrangerar en mängd seminarier, webbinarier och utbildningar för dig som är

Läs mer

R M I Rätt Mental Inställning

R M I Rätt Mental Inställning R M I Rätt Mental Inställning För att coacha, hjälpa personer inom näringslivet, finns det en uppsjö av konsulter, som mer eller mindre effektivt sätter sin prägel på utvecklingen. En av de mer framgångsrika

Läs mer

GUBBÄNGSSKOLAN: Retorik utvecklar REPORTAGE FOTO MIKAEL M JOHANSSON GRUNDSKOLETIDNINGEN 6 / 2014

GUBBÄNGSSKOLAN: Retorik utvecklar REPORTAGE FOTO MIKAEL M JOHANSSON GRUNDSKOLETIDNINGEN 6 / 2014 GUBBÄNGSSKOLAN: Retorik utvecklar 32 FOTO MIKAEL M JOHANSSON tänkandet Retorikundervisningen blir en chans för eleverna att träna och utveckla sitt språk menar Linnéa Skogqvist-Kasurinen. Genom undervisning

Läs mer

Arbeta med resultatet Steg 1: Reflektera över resultat. En förberedande guide inför analys av resultat

Arbeta med resultatet Steg 1: Reflektera över resultat. En förberedande guide inför analys av resultat Arbeta med resultatet Steg 1: Reflektera över resultat En förberedande guide inför analys av resultat Arbeta med resultatet Guide 1 Du är här! Guide 2 Guide 3 Reflektera över resultat Detta är ett förberedande

Läs mer

DET ÄR LÄTT ATT GÖRA SKILLNAD!

DET ÄR LÄTT ATT GÖRA SKILLNAD! DET ÄR LÄTT ATT GÖRA SKILLNAD! UNG FÖRETAGSAMHET GÖTEBORGS PARTNERPAKET 2017/2018 Ung Företagsamhet (UF) ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap

Läs mer

tips och insikter för att bemöta en stressad/utmattad person på rätt sätt

tips och insikter för att bemöta en stressad/utmattad person på rätt sätt FÖR ARBETSGIVARE, HR, LEDNINGSGRUPPER OCH ANHÖRIGA 29 tips och insikter för att bemöta en stressad/utmattad person på rätt sätt ROOM FOR.se Photo by Matthew Henry on Unsplash Hej! Det kan vara lockande

Läs mer

Boksammanfattning. Konsten att få andra att prestera

Boksammanfattning. Konsten att få andra att prestera Boksammanfattning Konsten att få andra att prestera Konsten att få andra att prestera är framför allt ett användbart verktyg för dig som vill utveckla dig själv och dem du leder. Med hjälp av både skisser

Läs mer

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut.

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut. Om skaparen Tomas vet exakt vad han pratar om eftersom allt han förmedlar är självupplevt. Å ena sidan Mr Destruktiv med droger, slagsmål, mobbing och självhat i bagaget. Å andra sidan en stark vilja att

Läs mer

NÄRMARE VARANDRA. Övningshäfte till NIO VECKOR TILL EN STARKARE PARRELATION. Natur & Kultur

NÄRMARE VARANDRA. Övningshäfte till NIO VECKOR TILL EN STARKARE PARRELATION. Natur & Kultur MARIA BURMAN ANNA-KARIN NORLANDER PER CARLBRING GERHARD ANDERSSON Övningshäfte till NÄRMARE VARANDRA NIO VECKOR TILL EN STARKARE PARRELATION Natur & Kultur VALENTINSKALAN 1. Jag kan samarbeta väl och lösa

Läs mer

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 Övergripande målsättning Långskatans IF skall sträva efter att ge barnen en meningsfull sysselsättning som förhoppningsvis ger ett bestående intresse för idrottslig aktivitet

Läs mer

Studieteknik. Jan Larsson.

Studieteknik. Jan Larsson. Studieteknik Jan Larsson jan.larsson@monsteras.se Studieteknik Varför? När? Hur? Studieteknik Varför? Målet med mina studier Om du inte vet vart du ska, spelar det ingen roll hur fort du springer Studieteknik

Läs mer

DETTA ÄR TÄBY BASKET

DETTA ÄR TÄBY BASKET DETTA ÄR TÄBY BASKET VÄLKOMMEN TILL TÄBY BASKET! Vår verksamhet handlar om att lära barn och ungdomar att spela basket. Med träningar, matcher, cuper och läger pågår verksamheten i stort sett alla dagar

Läs mer

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg Självhjälpsprogram för ADHD Del 1 Att hitta din väg Välkommen till vårt självhjälpsprogram för ADHD. Detta program ger dig verktygen att använda din ADHD som en superkraft för att hitta till ett bra liv..

Läs mer

Resultat ARBETSBOK FÖR GRUPPDISKUSSION

Resultat ARBETSBOK FÖR GRUPPDISKUSSION Resultat ARBETSBOK FÖR GRUPPDISKUSSION TILL DIG SOM SKA HANDLEDA WORKSHOPEN Tillsammans med dina medarbetare ska du diskutera sex stycken frågeställningar, som handlar om hur ni medvetet kan bidra till

Läs mer

Arbeta med resultatet Steg 3: Åtgärder. En guide om hur du går vidare från insikt till handling

Arbeta med resultatet Steg 3: Åtgärder. En guide om hur du går vidare från insikt till handling Arbeta med resultatet Steg 3: Åtgärder En guide om hur du går vidare från insikt till handling Arbeta med resultatet Guide 1 Guide 2 Guide 3 Du är här! Reflektera över resultat Detta är ett förberedande

Läs mer

Extended DISC Coachande ledarskap

Extended DISC Coachande ledarskap Utbildningen sträcker sig totalt över 8 utbildningsdagar och riktar sig till chefer som vill utveckla sitt ledarskap och lära sig och stärka sitt coachande förhållningssätt. Grunderna i utbildningen är

Läs mer

INTRODUKTION HÄLSOENKÄT HUR GÅR DET FÖR VÅR OMSTÄLLNINGSGRUPP?

INTRODUKTION HÄLSOENKÄT HUR GÅR DET FÖR VÅR OMSTÄLLNINGSGRUPP? INTRODUKTION Deltagare: Tid: Ni behöver: HÄLSOENKÄT HUR GÅR DET FÖR VÅR OMSTÄLLNINGSGRUPP? Helst alla i gruppen 1 till 3 timmar Det här aktivitetsbladet, en plats att träffas på Varför ska vi göra det

Läs mer

Innehåll. Program. Expressträning träningskonceptet för dig. Träningsprogram. Övningsbank. 4 Jaris förord 7 Jennies förord

Innehåll. Program. Expressträning träningskonceptet för dig. Träningsprogram. Övningsbank. 4 Jaris förord 7 Jennies förord Innehåll 4 Jaris förord 7 Jennies förord Expressträning träningskonceptet för dig 10 Expressmetoden 13 Expresstyrketräning 14 Expresskonditionsträning 15 Inför expressträningen Övningsbank 18 Ben: 20 lår

Läs mer

Karriärvägledning, del 3 Deltagarmaterial

Karriärvägledning, del 3 Deltagarmaterial Karriärvägledning, del 3 Deltagarmaterial Övning: NÖHRA Att skapa ett mål och resan dit Fundera vid varje punkt nedan och skriv ner dina svar och reflektioner kring varje del. Nuläge Hur ser det ut i dagsläget?

Läs mer

Lärjungaskap / Följ mig

Lärjungaskap / Följ mig Lärjungaskap / Följ mig Dela in gruppen i par och bind för ögonen på en av de två i paret. Låt den andra personen leda den med förbundna ögon runt i huset och utomhus, genom trädgården, till exempel, och

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

KVALITET ARBETSBOK FÖR GRUPPDISKUSSION

KVALITET ARBETSBOK FÖR GRUPPDISKUSSION KVALITET ARBETSBOK FÖR GRUPPDISKUSSION KVALITET För oss refererar ordet kvalitet ofta till operativ kvalitet. Det innebär att vi alltid levererar utlovade produkter eller tjänster i utlovad tid. När vi

Läs mer

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige!

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Foto: Felicia Oreholm Det behövs nya livskraftiga företag! Jobs and Society NyföretagarCentrum hjälper dem som vill starta eget företag med kostnadsfri rådgivning

Läs mer

Guide: Sätta mål i karriären och nå dem

Guide: Sätta mål i karriären och nå dem Guide: Sätta mål i karriären och nå dem Det börjar med visionen Forskning visar att framgångsrika personer är mer framtidsorienterade än andra. De har en vision för sig själv, sin karriär och sitt liv

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

MEDITERA FÖR ATT UPPNÅ OCH UPPLEVA MERA

MEDITERA FÖR ATT UPPNÅ OCH UPPLEVA MERA MEDITATIONSKURS START V.22 & V.36 2019 MEDITERA FÖR ATT UPPNÅ OCH UPPLEVA MERA 5 VECKORS KURS LÄR, INTEGRERA OCH LYCKAS MED DIN PRAKTIK INFÖR HÖSTENS ALLA NYA UTMANINGAR På bara 5 veckor lär du dig meditationens

Läs mer

En unik action platform för teamutveckling.

En unik action platform för teamutveckling. Teambook. En unik action platform för teamutveckling. Teambook på 20 sekunder. Teambook är ett effektivt stödsystem för utvecklings- och förändringsarbeten i team. Digital. Och över tid. Teambook gör beteendeförändringar

Läs mer

Sundbyberg .

Sundbyberg  . Till: Barn- och Ungdomsförvaltningen 172 92 Sundbyberg Från: Duvbo IK 172 33 Sundbyberg Ansökan om Verksamhetsbidrag Höstlovsbasket 2016 Duvbo IK ansöker härmed om 19 000:- i verksamhetsbidrag för 2016

Läs mer

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION BAKGRUND VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade

Läs mer

ERBJUDANDE RPM GÄLLER T.O.M 31/7-2011

ERBJUDANDE RPM GÄLLER T.O.M 31/7-2011 ERBJUDANDE RPM GÄLLER T.O.M 31/7-2011 RPM UTBILDNINGSDATUM Maj 7-8 RPM Malmö Juni 11-12 RPM Stockholm September 24-25 RPM Göteborg VÄLKOMMEN TILL LES MILLS Les Mills Nordic, Narvavägen 12, 115 22 Stockholm

Läs mer

PEDAGOGIK MÅLFORMULERING KOMMUNIKATION

PEDAGOGIK MÅLFORMULERING KOMMUNIKATION Vi sätter ständigt människor i komplexa situationer och vi ger dom ingen träning eller vägledning, bara för att vi själva inte vet hur vi skall träna dem. - Vad är det som gör en organisation framgångsrik?

Läs mer

Bli en mästare på att hantera maten efter din överviktsoperation. VOP -

Bli en mästare på att hantera maten efter din överviktsoperation. VOP - Bli en mästare på att hantera maten efter din överviktsoperation Hur du lever och tänker runt mat styr vad du äter! Med rätt strategier kan du själv påverka resultaten av din överviktsoperation och göra

Läs mer

Åk 9 Fotboll Hannah & Yvonne Arena Älvhögsborg

Åk 9 Fotboll Hannah & Yvonne Arena Älvhögsborg Mental träning Åk 9 Fotboll 2016-10-05 Hannah & Yvonne Arena Älvhögsborg Mental träning Att tänka på ett sätt som hjälper dig att prestera bättre. Att träna sitt tänkande kallas mental träning Träna på

Läs mer

STOR A. Ledarskapsdagen. 21 november Berns - Stockholm. Varmt välkommen till Sveriges största ledarskapsevent.

STOR A. Ledarskapsdagen. 21 november Berns - Stockholm. Varmt välkommen till Sveriges största ledarskapsevent. 21 november 2019 - Berns - Stockholm Varmt välkommen till Sveriges största ledarskapsevent. Under en dag samlas några av Sveriges främsta ledare. Du får lyssna på fantastiska föreläsare och inspiratörer

Läs mer

Ledarskap och förändringsarbete 10 p v 15-23

Ledarskap och förändringsarbete 10 p v 15-23 Ledarskap och förändringsarbete 10 p v 15-23 Två sanningar närmar sig varann. En kommer inifrån, en kommer utifrån och där de möts har man en chans att få se sig själv. Tomas Tranströmer Kursmål Du utvecklas

Läs mer

Mall: Coachande frågor att ställa till teamet

Mall: Coachande frågor att ställa till teamet Mall: Coachande frågor att ställa till teamet Bakgrund Det moderna ledarskapet består av alltmer coachande inslag. I en coachande chefsroll är frågor ett av dina viktigaste verktyg. Det är med hjälp av

Läs mer

Joakim Jonsson jj222kc. Minesweeper. Individuellt Mjukvaruprojekt Joakim Jonsson

Joakim Jonsson jj222kc. Minesweeper. Individuellt Mjukvaruprojekt Joakim Jonsson Minesweeper Individuellt Mjukvaruprojekt Joakim Jonsson 08 06 2013 Abstrakt Nedan följer en slutrapport för projektet inom kursen Individuellt Mjukvaru utvecklingsprojekt. Jag har under dessa 10 veckor

Läs mer

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE KRAFT & RESULTAT TRÄNING FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! Denna Kraft & Resultat Träning syftar till att göra dig kapabel att leda ditt företag alt.

Läs mer

Unionens Karriär & utvecklingstjänster. Din väg till ett rikare arbetsliv

Unionens Karriär & utvecklingstjänster. Din väg till ett rikare arbetsliv Unionens Karriär & utvecklingstjänster Din väg till ett rikare arbetsliv 2 Alltför sällan ställer vi oss frågan om vi jobbar med det vi är bra på eller om vi bara jobbar för jobbandets skull. Det är lätt

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat Uppdaterat 2017-06-07 1 Medlemmar 37 En förening skulle inte finnas om det inte fanns några medlemmar! Så är det också med Equmenias föreningar, och med Equmenia i hela Sverige! Equmenia skulle inte finnas

Läs mer

Intro för nya utbildare. Riskhanteringskurs - Ett smakprov

Intro för nya utbildare. Riskhanteringskurs - Ett smakprov Intro för nya utbildare Är du ny som utbildare? På vår workshop får du inspiration och kunskap som gör dig redo för att börja utbilda! Elin Jungevi Fabian Östman En introduktion om vad utbildning handlar

Läs mer

JUNOGATAN 7 451 42 UDDEVALLA

JUNOGATAN 7 451 42 UDDEVALLA Education Times Hässleholm. Tryckt på amtryck.se visit.us JUNOGATAN 7 451 42 UDDEVALLA 20 Aug. www.session.nu phone.us 0522-130 50 mail.us kevin.murphy@session.nu see.us session.nu 2012 UTBILDNING HÖST

Läs mer

ditt kommande år

ditt kommande år ditt kommande år 2017 2018 Årsplanering - Häfte Vad är det här? Det här häftet kommer att hjälpa dig att se tillbaka på året som gått och planera det år du har framför dig. Varför är det bra för mig? Att

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Klara, färdiga, träna!

Klara, färdiga, träna! TISDAG 12 OKTOBER 2004 Klara, färdiga, träna! 1,2,3 så kommer du i gång med att motionera Vill du börja träna, men har svårt att komma i gång? Kropp & Hälsa hjälper dig att hitta motivationen. Vi behöver

Läs mer

Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man?

Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man? Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man? Välbefinnande inifrån och ut Du är själv portvakten som har nyckeln till medvetandets dörr och dina obegränsade möjligheter Annika Karlsson Hälsoinspiratör

Läs mer

Ge ditt nya företag en stabilare start! Kostnadsfjitt!

Ge ditt nya företag en stabilare start! Kostnadsfjitt! Ge ditt nya företag en stabilare start! Kostnadsfjitt! Funderar du på att starta eget? Här är goda råd gratis. Arbetet från idé till uppstart kan vara mödosam. Under den processen kan det kännas tryggt

Läs mer

Varför gör de inte som jag säger?

Varför gör de inte som jag säger? Varför gör de inte som jag säger? Motiv till att vara med i träningsgruppen/seglarskolan? 1.Varför kommer dina seglare till träningen? 2.Kommer alla dit av samma anledning? Skilj på vad de gör och vad

Läs mer

Utbildningar för personal som arbetar med personer med funktionsnedsättning Utbildningar från Hushållningssällskapet

Utbildningar för personal som arbetar med personer med funktionsnedsättning Utbildningar från Hushållningssällskapet KUNSKAP FÖR LANDETS FRAMTID Utbildningar för personal som arbetar med personer med funktionsnedsättning Utbildningar från Hushållningssällskapet Mat är en källa till glädje! Mat är ett stort och roligt

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om drömmar Hej! Nu har du nått halvvägs in i kursen och viktigast är att du har startat upp ditt skrivande

Läs mer

Behåll, utveckla, avveckla, övrigt

Behåll, utveckla, avveckla, övrigt Avsluta Oavsett om det är en kort aktivitet eller en verksamhet som pågår under en längre tid så är det viktigt att regelbundet stämma av vad deltagarna tycker och koppla tillbaka till de syftet, mål och

Läs mer

Bli medlem du också!

Bli medlem du också! Bli medlem du också! Kunskap, handlingskraft och gemenskap Reumatikerförbundet är en medlemsorganisation som arbetar för att tillvarata reumatikers intressen. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker

Läs mer