Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag."

Transkript

1 1(11) Plats och tid Sjuntorpsrummet, kl. 16:00-18:15 Beslutande Ledamöter Carina Lorentzon (S), Ordförande Christer Bohm (V), 1:e vice ordförande Sari Samuelsson (M), 2:e vice ordförande Simon Jonsson (S) Jolanta Walkow (S) Stefan Björkenstam (S) Moez Dharsani (S) tjänstgör för Fatima Bouja (S) Robert Ottosson (S) Alena Novak (-) Britt-Mari Palmestål (C) Mousa Younis (M) tjänstgör för Peter Stenberg (KD) Bert-Ove Bonta (SD) Emil Grönquist (MP) Ersättare Kjell Andersson (S) Simon Cicek (S) Annicka Johansson (M) Sten Andreasson (MP) Övriga närvarande Tommy Svensson, förvaltningschef Birgitta Åkerlund, utvecklingsledare Dan-Eric Bohm, anläggningschef Jens Ericson, huschef N3 Majvor Smedberg, sekreterare Stefan Björkenstam Justeringens plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningen Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg Ordförande Carina Lorentzon Stefan Björkenstam ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kultur- och fritidsnämnden Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen Underskrift Majvor Smedberg

2 2(11) Kultur- och fritidsnämnden Ärendelista KFN 14 Dnr 2016/ Information - Fördjupad översiktsplan för Nya Älvstaden, Trollhättan... 3 KFN 15 Dnr 2015/ Remiss - Träffpunkt Unga Vuxna... 4 KFN 16 Dnr 2016/ Remiss - Ny objektsdel för Trollhättans naturvårdsplan... 6 KFN 17 Dnr 2016/ Redovisning av delegeringsbeslut till nämnd KFN 18 Dnr 2016/ Meddelande... 9 KFN 19 Dnr 2016/ Information från ordförande och förvaltningschef KFN 20 Dnr 2016/ Extra nämndssammanträde... 11

3 3(11) KFN 14 Dnr 2016/ Information - Fördjupad översiktsplan för Nya Älvstaden, Trollhättan Caisa Olander, översiktsplanerare på kontoret Tillväxt och utveckling informerar om den fördjupade översiktsplanen för Nya Älvstaden. I programmet för Nya Älvstaden finns sex nyckelfrågor: En stad för alla, Älvförbindelse, Stadspark med evenemangsplats, Älvrummet, Kulturhistoriska miljöer och markförhållanden. Förvaltningen får i uppdrag att arbeta fram ett yttrande som faller inom nämndens ansvarsområde för Nya Älvstaden. Ärendet behandlas på nämndens sammanträde den 27 april 2016.

4 4(11) KFN 15 Dnr 2015/ Remiss - Träffpunkt Unga Vuxna Motionen Vid kommunfullmäktiges sammanträde anmäldes en motion från Maria Nilsson (KD), Sari Samuelsson (M) och Mats Häggner (C) angående träffpunkt för unga vuxna. Motionen har remitterats till Kultur- och fritidsnämnden för yttrande. Motionärernas syfte med motionen är att man önskar att det anordnas en träffpunkt som är attraktiv för åldersgruppen år. Platsen bör ligga centralt för att locka till sig ungdomar från hela Trollhättan. Träffpunkten ska också vara en naturlig plats för andra aktörer att få kontakt med våra äldre ungdomar på ett naturligt och trivsamt sätt. Motionärerna föreslår att en arbetsgrupp tillsätts för att kartlägga behovet av en träffpunkt för Trollhättans unga vuxna i åldern år. Arbetsgruppen ska ge förslag på lämpliga lokaler som är centralt belägna. Arbetsgruppen ska bestå av ungdomar, representanter från olika förvaltningar, näringsliv och andra myndigheter som har anledning att lätt kunna komma i kontakt med åldersgruppen i olika frågor. Kultur- och fritidsförvaltningens bedömning Kultur- och fritidsförvaltningen konstaterar att motionärerna har två syften med motionen. Dels att ytterligare skapa en mötesplats i kommunal regi för unga vuxna mellan år. Och att mötesplatsen ska vara en arena för olika aktörer för att komma i kontakt med gruppen unga vuxna, som ska ligga centralt. Kontakt med ungdomar kan inte konstrueras. Att konstruera en mötesplats i kommunal regi anser förvaltningen inte vara rätt väg att gå för att tillgodose dialog med unga vuxna. Förvaltningen har svårt att se vilken verksamhet som skulle attrahera unga vuxna mellan år som inte redan finns att tillgå. Trollhättans Stad kan inte ur konkurrenshänseende erbjuda samma verksamhet som privata aktörer erbjuder till lägre priser, så kallad skattesubventionerad verksamhet.

5 5(11) KFN 15 forts Det strider mot kommunallagen och skulle ses som otillbörlig konkurrens. Förvaltningen bedömer också att det finns svårigheter i att begränsa åldrarna till år. Istället för att etablera ytterligare en mötesplats vill kultur- och fritidsförvaltningen utveckla N3 - mötesplats för ung kultur, till en arena för fler unga vuxna. För detta krävs det förändringar i den fysiska miljön och i verksamheten. Innovatumområdet är inne i ett mycket expansivt skede där flera olika verksamheter redan är etablerade och andra är på väg in. Förvaltningen hävdar att Innovatumområdet kan anses tillhöra de centralare delarna av Trollhättan med goda kommunikationer och bra tillgänglighet. Vid en jämförelse mellan Trollhättan och några andra kommuner kan det konstateras att det erbjudande som finns på N3 - mötesplats för ung kultur, för åldersgruppen år är mycket generöst. Detta gäller lokaliteter, utbud, tillgänglighet och personalresurser. Med den redovisning av nuvarande och planerade/utvecklade mötesplatser som beskrivs ser inte kultur- och fritidsförvaltningen behov av ytterligare en plats för målgruppen unga vuxna. Kultur- och fritidsförvaltningen ser som konsekvens av detta inte något behov av att kartlägga behovet av ytterligare mötesplatser för unga vuxna och föreslår därför att motionen avslås. Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad 22 februari 2016 Ärendet bordläggs.

6 6(11) KFN 16 Dnr 2016/ Remiss - Ny objektsdel för Trollhättans naturvårdsplan Miljöförvaltningen har tagit fram ett förslag till ny objektsdel för Trollhättans Stads naturvårdsplan. Planen redovisar områden av betydelse för biologisk mångfald samt större landskapsavsnitt som har potential att vara landskapsekologiskt värdefulla för valda naturtyper. Planen anger också riktlinjer för hur Trollhättans Stad bör agera om något område blir föremål för en exploatering. Det nya förslaget är tänkt att ersätta den äldre versionen från 1992 som planeringsunderlag för Trollhättans Stad när det gäller värdefull natur. Innan den nya objektsdelen antas skickas underlaget på remiss. Kommunstyrelsen har godkänt förslaget och gett Miljöförvaltningen i uppdrag att genomföra samrådet. Miljöförvaltningen kommer behandla inkomna synpunkter och vid behov korrigera innehållet i objektsdelen under våren. Målsättningen är att naturvårdsplanens objektsdel slutligen ska fastställas av Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige i maj/juni månad Kultur- och fritidsnämnden är en av de remissinstanser som beretts möjlighet att yttra sig över förslaget. Nämnden har att yttra sig i de delar som faller inom nämndens ansvarsområde. Kultur- och fritidsförvaltningens yttrande Förvaltningen anser det är bra att man har arbetat fram en ny naturvårdsplan som harmonierar med de nationella miljömålen. Att aktualisera naturvårdsplanen är värdefullt för Trollhättans Stad i sin framtida markplanering, då den är en av sektorsplanerna som medverkar till beslut hur Staden använder sin mark. Ibland ställs olika samhällsintressen mot varandra där det kan bli aktuellt att exploatera ett område med naturvärden. Naturvårdsplanen beskriver de naturvärden som finns inom kommunen. Ofta finns här ett gemensamt intresse utifrån friluftslivets aspekter. För att stärka arbetet med gröna miljöer och få ökade samordningsvinster bör Staden framgent samla det strategiska arbetet med friluftsliv, naturvård samt park- och skogsskötsel i ett gemensamt dokument. Dessa verksamheter har också starka kopplingar till områdena folkhälsa, fritid och turism.

7 7(11) KFN 16 forts Kultur- och fritidsnämnden anser att framtaget förslag till naturvårdsplan är ett bra dokument som underlag i planering och beslut som rör användningen av mark och vatten. Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad 29 februari Kultur- och fritidsnämnden antar förvaltningens yttrande som sitt eget. Beslutet skickas till Miljöförvaltningen

8 8(11) KFN 17 Dnr 2016/ Redovisning av delegeringsbeslut Kultur- och fritidsnämnden har överlåtit sin beslutanderätt till tjänstemän i enlighet med kultur- och fritidsnämndens delegeringsordning. Dessa beslut ska redovisas till kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämnden godkänner redovisningen av de delegeringsbeslut som förtecknas i protokoll den 29 mars

9 9(11) KFN 18 Dnr 2016/ Meddelande I meddelandelistan redovisas anmälningsärenden till kultur- och fritidsnämndens sammanträde 29 mars Redovisningen av meddelandena som förtecknas i protokoll den 29 mars 2016, 18 godkänns.

10 10(11) KFN 19 Dnr 2016/ Information från ordförande och förvaltningschef Ordförandens information Presidiet var på en folkhälsodag den 3 mars Var på invigning av 100 år genom 100 bilder & Vägen hit. Det var Bokslutsdialog 8-9 mars med stadens alla nämnder. Den 12 mars var Jubileumsbalen för firandet av Trollhättan 100 år. Har haft möte tillsammans med Jens Ericson, huschef på N3 och friskolorna gällande kulturbyråns verksamhet. Nämndens sammanträde den 24 maj 2016 kommer att vara på Kronan. Alena Novak frågar vilka regler som finns när förvaltningen beviljar föreningsbidrag och vilka krav det finns på föreningarna när det gäller diskriminering på grund av kön. Förvaltningschefen hänvisar till Regler för föreningsbidrag inom Trollhättans Stad. Förvaltningschefens information Inger Fredriksson, lokalstrateg och en representant från Tomt AB kommer att informera om Sylteprojektet vid nästa sammanträde den 27 april Kronan kommer att återgå till ordinarie öppettider från den 11 april Informationen lägg till handlingarna.

11 11(11) KFN 20 Dnr 2016/ Extra nämndssammanträde Kultur- och fritidsnämnden behöver lägga in ett extra sammanträde under senare delen av april månad, då förvaltningen bland annat ska yttra sig om Nya Älvstaden och planprogram för Upphärad senast den 30 april Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad 17 mars Kultur- och fritidsnämnden beslutar lägga till ett extra nämndssammanträde den 27 april, kl i Åsaka/Velandarummet.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 7 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 16.30 18.15 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sjuntorpsrummet, kl. 16:00 Beslutande Ledamöter Carina Lorentzon (S), Ordförande Christer Bohm (V), 1:e vice ordförande Jolanta Walkow (S) Robert Ottosson

Läs mer

Andreas Danielsson, projektledare 21 AnnKarin Sjölén, planarkitekt 22. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg

Andreas Danielsson, projektledare 21 AnnKarin Sjölén, planarkitekt 22. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg 1(12) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 16:00-19:30 Beslutande Ledamöter Carina Lorentzon (S), Ordförande Christer Bohm (V), 1:e vice ordförande Sari Samuelsson (M), 2:e vice ordförande Simon Jonsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(13) Plats och tid Sjuntorpsrummet, kl. 16:00 17.40 Beslutande Ledamöter Carina Lorentzon (S), Ordförande Christer Bohm (V), 1:e vice ordförande Marie-Louise Coon (M), 2:e vice ordförande Simon Jonsson

Läs mer

Tommy Svensson, förvaltningschef Birgitta Åkerlund, utvecklingsledare Christer Olsson, kulturchef Dan-Eric Bohm, anläggningschef

Tommy Svensson, förvaltningschef Birgitta Åkerlund, utvecklingsledare Christer Olsson, kulturchef Dan-Eric Bohm, anläggningschef 1(12) Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sjuntorpsrummet, kl. 16:00-19.00 Beslutande Ledamöter Carina Lorentzon (S), Ordförande Christer Bohm (V), 1:e vice ordförande Sari Samuelsson (M), 2:e vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. PROTOKOLL 2013-09-24 i( Sida 1 av 3. Plats och tid Beslutande

ANSLAG/BEVIS. PROTOKOLL 2013-09-24 i( Sida 1 av 3. Plats och tid Beslutande Sida 1 av 3 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Ordförande Sjuntorprummet, kl 16.00-20.00

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 14 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 13.00 18.30 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:10 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (10) Plats och tid S8, Almliden, fredagen den 27 april 2018 kl 09:00-10.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2019-04-24 2019-04-24 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 10:00 11:30 Paragrafer 23 27 Utses att justera Kenneth Emilsson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2019-04-29 Underskrifter

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-01 2018-03-01 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 14:00 15.45 Paragrafer 12-19 Utses att justera Gusten Mårtensson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-03-08 Underskrifter

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Veronica Andersson. administrativ chef, Sydskånska gymnasieförbundet Sekreterare. Ordförande. Justerare. Gymnasienämnden.

Veronica Andersson. administrativ chef, Sydskånska gymnasieförbundet Sekreterare. Ordförande. Justerare. Gymnasienämnden. Datum Plats och tid Sessionssalen, Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad 09:00 09:50, 10:20 11:10 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Eva Setreus (S) Håkan Eriksson (C) Paula Larsson Jarl (M) Christer

Läs mer

Kommunstyrelsen protokoll

Kommunstyrelsen protokoll Datum: Torsdag 16 maj 2019 Tid: 16:30-16.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset, Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 16 maj 2019 Paragrafer: 99-101 Utses att justera: Annette Fransson (S) Underskrifter:

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 3 oktober 2013 Tid: 18:00 20:30 Plats: Elfkungen, Lilla Edets kommunhus Justeringsdag: Torsdagen den 3 oktober, 2013 Paragrafer: 61-65 Utses att justera: Jörgen Andersson (C) Underskrifter:

Läs mer

PROTOKOLL. Swedenborg

PROTOKOLL. Swedenborg Tid 08:15-10:50 Plats Swedenborg Beslutande ledamöter, Tjänstgörande ersättare och övriga närvarande Se närvaroförteckning sid. 7 Justeringsdag 2014-01-24 Paragrafer 1-7 Justerare Jan-Olof Montelius Underskrifter

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) 1(10) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) Maria Berglund (KD) Sten-Göran Claesson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (10) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 7 januari 2019 kl 17:00-18:30, ajournering 17:35-17:45 inför val enligt 3-7. ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (15) Plats och tid Blosset, tisdagen den 21 juni 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Maria Berglund (KD) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Sten Claesson (SD) Margit Johansson

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M)

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M) 1 (7) Plats och tid Varagårdssskolans aula, torsdagen den 26 maj 2016 kl 18:00-18:10 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Ninnie Lindell (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(9) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 15:00 16:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Mussa

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

PROTOKOLL. Kultur- och ungdomsnämnden Tid 08:15 11:30. Swedenborg Egnellska huset. Plats

PROTOKOLL. Kultur- och ungdomsnämnden Tid 08:15 11:30. Swedenborg Egnellska huset. Plats Tid 08:15 11:30 Plats Swedenborg Egnellska huset Beslutande ledamöter, Tjänstgörande ersättare och övriga närvarande Se närvaroförteckning sid. 7 Justeringsdag 2013-10-24 Paragrafer 70-75 Justerare Linnea

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stadshuset, rum 214 kl. 17:30-18:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice ordförande)

Läs mer

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M)

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M) Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-05-23 Plats Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 23 maj, kl. 19.00 20.20 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 16:

Kommunkontoret Djurås , kl. 16: Kultur- och fritidsnämnden 2019-02-14 1 (13) Plats och tid Adelborgmuseet Gagnef, kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Anette Kotilainen (C), ordförande Mathias Bengtsson (KD) Ingegerd Kull Hanses (KOSA)

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C)

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C) 1 (11) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. Se närvarolista sidan 2 ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Administrativ service

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. Se närvarolista sidan 2 ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Administrativ service 1(4) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, kl. 16:00-16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga Justeringens plats och tid Kommunhuset, kl. 17.00 Underskrifter

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Nämnden för service och teknik Plats och tid Götenesalen, Centrumhuset, Götene, kl. 10.30-11.00, 11.30-11.35 Beslutande Ledamöter Karl-Gustav Bynke (L), Ordförande Clemens Nordentoft (GF), 1:e vice

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Valnämnd. Tommy Bech (SD) ersätter Stefan Jägnert (SD)

Valnämnd. Tommy Bech (SD) ersätter Stefan Jägnert (SD) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Särörummet, stadshuset Klockan 17.00 17.35 Beslutande Ledamöter Alf Olofsson (S), ordförande Christian Johansson (M), vice ordförande Inger

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset, tisdag den 7 februari 2017, kl 16.20-17.00 Beslutande ledamöter Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP) Sten G Johansson

Läs mer

Utbildningsnämnden protokoll

Utbildningsnämnden protokoll Datum: torsdag 7 mars 2019 Tid: 16:00-20:15 Plats: Östra Roten Justeringsdag: onsdag 13 mars 2019 Paragrafer: 9-21 Utses att justera: Carin Thorén-Hansson (S) Underskrifter: Sekreterare Ingela Flodin Ordförande

Läs mer

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl 7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00 15.35 ande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) vice ordf. Karl-Ivan Wiklund (S) Shazia Qorbani (S) Örjan

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-02-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08.35 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, kl. 08.30 10.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Marcus Zadenius (FP) tjänstgörande ersättare för Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Sjuntorpsrummet Stadshuset, Trollhättan Tid Tisdag 2 maj 2017, kl 08.30-10.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Lars Engqvist, tillförordnad kommunchef Emma Majlöv Modig, kommunsekreterare. Justeringens plats och tid Kommunhuset, Åseda

Lars Engqvist, tillförordnad kommunchef Emma Majlöv Modig, kommunsekreterare. Justeringens plats och tid Kommunhuset, Åseda 1(8) Plats och tid Våraskruv, Åseda, tisdagen den 30 april 2019 kl 08:35-09:02 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Patrik Davidsson (C) Anders Ljungkvist (SD)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Monica Samuelsson. Peter Ohlsson (S) Jessica Norberg (S) Stefan Hagman (S) Elaine Björkman (S) Seppo Tallheden (S)

Monica Samuelsson. Peter Ohlsson (S) Jessica Norberg (S) Stefan Hagman (S) Elaine Björkman (S) Seppo Tallheden (S) 1(8) Plats och tid Ledamöter Medborgarhusets A -sal i Alafors -direktjusterade p kl. 18.00-20:20 Inga-Lill Andersson (S), ordförande Paula Örn (S) Björn Norberg (S) Klas Karlsson (S) Dennis Ljunggren (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum, Flädie Tid 2018-05-21 kl 16:00-16:08 Beslutande Claes Hedlund (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M) Remco Andersson (L) Christer Philipson (KD) Britt

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(6) Plats och tid Solgården, Svalöv, kl 13.30 15.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Kim Hellström (SD), tjg ers för Teddy Nilsson (SD), vice ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 13.00-16.25 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kultur- och fritidschef Marina Hansson, enhetschef Kristin Svensson, Enhetschef Ros-Marie Stjernfeldt,

Läs mer

KS SU PROTOKOLL

KS SU PROTOKOLL KS SU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Rådhuset, Rådhussalen, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Jävsnämnden ANSLAG/BEVIS. Jävsnämnden Administrativ service. Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Jävsnämnden ANSLAG/BEVIS. Jävsnämnden Administrativ service. Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30 1(2) Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S) Bertil Andersson (C) Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare Lena Ihlar (V) ers: Axel Agnas Britts (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll

Kultur- och fritidsnämndens protokoll Datum: Tisdagen den 27 oktober Tid: 17.00 19.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 2 november Paragrafer: 76-85 Utses att justera: Carina Andersson (C) Underskrifter:

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Sjöallén 9D, Kungsbacka Klockan 15-18.20 Ajournering 16.30-16.47 ande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S),

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 januari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S)

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S) 1 (10) Plats och tid Onsdagen den 20 januari 2016 kl 18:30-20:40 Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Jörgen Johnsson (M) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Jörgen Bernebring

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-15.45 Beslutande Övriga närvarande Paul Hallgren (M), ordförande Tina Bergström-Darrell, 2:e vice ordförande (S) Matilda Björk, 1:e vice ordförande

Läs mer

Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista

Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:20 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.30 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold-Mattsson,

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdag den 27 september 2012 Tid: 16.00-18.15 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 52-59 Utses att justera: Michael Grönlund (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Alf Johansson (S), ordförande

Alf Johansson (S), ordförande Kommunfullmäktige 2016-10-06 1 (18) Plats och tid Lindberghallen Djurås, kl. 15.00-19.25 Beslutande Ledamöter Alf Johansson (S), ordförande Irene Homman (S) Sofia Jarl (C) Lars-Erik Granholm (KOSA) Patrik

Läs mer

Rolf Hellberg tf räddningschef Göran Haag tf förvaltningschef Peter Pyykkinen, tf skorstensfejarmästare Inga-Lill Backström, förvaltningssekreterare

Rolf Hellberg tf räddningschef Göran Haag tf förvaltningschef Peter Pyykkinen, tf skorstensfejarmästare Inga-Lill Backström, förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg, kl 14.00 16.00 ande ledamöter Britt Marinder (S) Kitty Strandberg (S) Magnus Erbing (M) Hannah Söderholm (S) Lennart Paalo (V) Antti Tsupuuka

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Stig-Arne Svalö (S) 1 (12) Plats och tid Blossset, Almliden, kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M)

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-14.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Olof Röstin (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(6) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-03-29 - Kommunhuset klockan 16.45-17.05. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Bjarne Daa(S) - tjänstgörande

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(5) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 23 augusti 2018 kl 16:00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Förvaltningskontoret Annica Sankilampi. Justerare Luis Miguel Caneo Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret Annica Sankilampi. Justerare Luis Miguel Caneo Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot ( 29-34)

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.40 14.25 Ajournering kl. 13.55-14.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Håkan Andersson (C) Hans Lindström (SD) Krister Olsson (S), vice

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 11.15 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) ej 36 Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

Valnämnd. Jan Eric Knutas (FP) ersätter Alf Olofsson (S) Peter Wesley (KD) ersätter Cecilia Wiklund (V)

Valnämnd. Jan Eric Knutas (FP) ersätter Alf Olofsson (S) Peter Wesley (KD) ersätter Cecilia Wiklund (V) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Särörummet, Stadshuset Klockan 17-17.45 ande Övriga närvarande Ledamöter Christian Johansson (M), ordförande Inger Offneby (C) Lennart

Läs mer