-2, STFM :00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "-2, STFM :00"

Transkript

1 -2, STFM :00 Mötesuppgifter Tid kl Plats Rådhuset, stadsfullmäktiges sessionssal Beslutande Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää, Tua Englund, Conny Nyman, Kaj Forsman, Bo Piippolainen, Vuokko Haldin, Annica Pitkäjärvi, Eija Heinonen, Ilmari Rantala, Mervi Hellén, Ulla Rönnback, Ulrika Hellstrand, Kurt Saari, Kristina Helsing, Christina Salmu, Marita Henriksson, Anna-Maja Silvennoinen, Pentti Henriksson, Malin Sipinen, Helinä Holmgård, Kenneth Sjölund, Owe Isokoski, Sauli Sjölund, Richard Ittonen, Jarmo Snellman, Mikael Karjaluoto, Johan Storbjörk, Jacob Karlsson, Markus Suojoki, Marcus Koskela, Kari Suvanto, Vesa Kull, Bjarne Wester, Harald Lunabba, Maria Vikström, Mona Lundström-Björk, Kristina Vähäsöyrinki, Eija Luomala, Eero Östman, Michael Ärenden Enligt bifogade föredragningslista. Enligt uppdrag: Milla Kallioinen stadssekreterare

2 34, STFM :00 SAMMANTRÄDETS LAGENLIGA SAMMANKALLANDE OCH BESLUTFÖRHET

3 35, STFM :00 PROTOKOLLJUSTERING Justering äger rum i stadskansliet tisdagen den 17 maj 2016 kl Stadsstyrelsen föreslår: - att stadsfullmäktige utser två protokolljusterare.

4 36, STFM :00 CFV: 98/2016 CAROLA SUNDQVIST: ANHÅLLAN OM BEFRIELSE FRÅN FÖRTROENDEUPP- DRAG Stst Anhållan om befrielse: Bilaga 26 Stadssekreteraren: Carola Sundqvist anhåller om befrielse från sina kommunala förtroendeuppdrag fr.o.m , eftersom hon har valts till museichef. Sundqvist vill fortsätta med sina överkommunala förtroendeuppdrag. Sundqvist är ordinarie medlem i stadsfullmäktige och ordförande för stadsfullmäktige, medlem i social- och hälsovårdsnämnden, medlem i jämställdhetskommittén och ersättare i direktionen för det svenska arbetarinstitutet. Stadsdirektörens ersättare: Stadsstyrelsen beslutar föreslå för stadsfullmäktige att fullmäktige beviljar Carola Sundqvist befrielse från uppdragen som ordinarie medlem i stadsfullmäktige, ordförande i stadsfullmäktige samt medlem i social- och hälsovårdsnämnden och i jämställdhetskommittén samt ersättare i direktionen för det svenska arbetarinstitutet. Stadsstyrelsen föreslår dessutom för stadsfullmäktige att fullmäktige konstaterar att första ersättaren Michael Östman blir ordinarie medlem i stadsfullmäktige i stället för Carola Sundqvist för den återstående fullmäktigeperioden Stadsstyrelsen föreslår dessutom för stadsfullmäktige att fullmäktige väljer en ordförande för stadsfullmäktige, en medlem i social- och hälsovårdsnämnden och i jämställdhetskommittén samt en ersättare i direktionen för det svenska arbetarinstitutet för den återstående fullmäktigeperioden Beslut Stadsstyrelsen: Stadsstyrelsen godkände förslaget. Stfm Anhållan om befrielse: Bilaga 12 Stadsstyrelsen föreslår:

5 36, STFM :00 CFV: 98/ att stadsfullmäktige beviljar Carola Sundqvist befrielse från uppdragen som ordinarie medlem i stadsfullmäktige, ordförande i stadsfullmäktige samt medlem i social- och hälsovårdsnämnden och i jämställdhetskommittén samt ersättare i direktionen för det svenska arbetarinstitutet - att stadsfullmäktige konstaterar att första ersättaren Michael Östman blir ordinarie medlem i stadsfullmäktige i stället för Carola Sundqvist för den återstående fullmäktigeperioden att stadsfullmäktige väljer en ordförande för stadsfullmäktige, en medlem i social- och hälsovårdsnämnden och i jämställdhetskommittén samt en ersättare i direktionen för det svenska arbetarinstitutet för den återstående fullmäktigeperioden Beslut Stadsfullmäktige: Stadsfullmäktige godkände enhälligt stadsstyrelsens förslag och beslutade: - bevilja Carola Sundqvist befrielse från uppdragen som ordinarie medlem i stadsfullmäktige, ordförande i stadsfullmäktige samt medlem i social- och hälsovårdsnämnden och i jämställdhetskommittén samt ersättare i direktionen för det svenska arbetarinstitutet - att första ersättaren Michael Östman blir ordinarie medlem i stadsfullmäktige i stället för Carola Sundqvist för den återstående fullmäktigeperioden välja Anna-Maja Henriksson till ordförande för stadsfullmäktige, Mona Vikström till medlem i social- och hälsovårdsnämnden och Kristina Lundström-Björk till ersättare i direktionen för det svenska arbetarinstitutet för den återstående fullmäktigeperioden Stadsfullmäktige beslutade att stadsstyrelsen utser ny medlem i jämställdhetskommittén. Stst Stadsdirektörens ersättare: Stadsstyrelsen meddelar Carola Sundqvist, Anna-Maja Henriksson, Michael Östman, Mona Vikström, Kristina Lundström- Björk, social- och hälsovårdsnämnden och direktionen för det svenska arbetarinstitutet om stadsfullmäktiges beslut. Stadsstyrelsen beslutar dessutom utse en ny representant för stadsstyrelsen i social- och hälsovårdsnämnden. Beslut Stadsstyrelsen: Stadsstyrelsen godkände förslaget och utsåg Maria Lunabba till stadsstyrelsens representant i social- och hälsovårdsnämnden.

6 36, STFM :00 CFV: 98/2016 Stst Stadssekreteraren: Carola Sundqvist anhöll om befrielse från sina kommunala förtroendeuppdrag, men hon fortsätter att sköta sina överkommunala förtroendeuppdrag. Carola Sundqvist är ersättare i Österbottens förbunds landskapsfullmäktige. Medlemmar och ersättare i landskapsfullmäktige ska enligt grundavtalet (9 ) vara ledamöter i medlemskommunernas fullmäktige. Sundqvist bör beviljas befrielse från uppdraget som ersättare i landskapsfullmäktige och en ny ersättare i landskapsfullmäktige bör väljas. Stadsdirektören: Stadsstyrelsen beslutar föreslå för stadsfullmäktige att fullmäktige beviljar Carola Sundqvist befrielse från uppdraget som ersättare i landskapsfullmäktige och utser en ny ersättare i landskapsfullmäktige för återstående mandatperiod. Stfm Stadsfullmäktige tar ärendet till behandling förutsatt att stadsstyrelsen godkänt ärendet på sitt sammanträde Stadsstyrelsen föreslår: - att stadsfullmäktige beviljar Carola Sundqvist befrielse från uppdraget som ersättare i landskapsfullmäktige och utser en ny ersättare i landskapsfullmäktige för återstående mandatperiod.

7 37, STFM :00 CFV: 365/2016 ÄNDRING AV FÖRVALTNINGSSTADGAN FÖR STADEN JAKOBSTAD Stst Stadssekreteraren: Lagen om ändring av markanvändnings- och bygglagen trädde i kraft NTM-centralernas behörighet att bevilja undantag överförs helt och hållet till kommunerna på basis av miljöutskottets betänkande ((MiUB 7/2013) och resultaten av helhetsbedömningen av MBL (Naturen i Finland, 1/2014). Vid helhetsbedömningen av markanvändnings- och bygglagen ansågs det motiverat att rätten att bevilja undantag överförs från NTM-centralerna till kommunerna som en del av strävan efter att förbättra effektiviteten i NTM-centralernas styrning och tillsyn, och i större grad inrikta verksamheten på planeringen av kommunernas strategiska områdesanvändning, generalplaneringen och främjandet av en hållbar samhällsstruktur. Lagändringen syftar till att klarlägga arbetsfördelningen mellan myndigheterna samt att underlätta byggandet genom att göra processerna snabbare och behandlingen enklare. I praktiken kommer kommunen framöver att ha behörighet att avgöra alla ärenden som gäller undantagstillstånd för byggande och om är underställda MBL, och det här betyder nya uppgifter för kommunerna att sköta. Det här innebär att både ansvaret och uppgifterna överförs till kommunerna, vilket naturligtvis betyder ökad arbetsmängd. Strand(ny)byggande på nya byggplatser Överskridningar av byggrätten på detaljplanerat område Undantag från byggnadsskydd (detaljplaner, lagen om skyddande av byggnadsarvet) Undantag från byggförbud (beslut om godkännande av detaljplan (laga kraft, MBL 53 3 mom.) Områdesvisa undantag för reparationsbyggande Inga ändringar av förutsättningarna/grunderna för beviljande av tillstånd och samma spelregler överförs på kommunerna i och med att beslutsrätten överförs (MBL 172 ). De ärenden som rör undantagstillstånd och som nu överförs från NTM-centralen till kommunerna är till sin karaktär ärenden som har att göra med markanvändning och kan därmed jämställas med avgöranden om behov av planering och det är konsekvent att ett enhetligt förfaringssätt iakttas vid behandlingen av de här ärendena. Stadsstyrelsen har på förslag av tekniska nämnden godkänt det nya förfarandet enligt följande:

8 37, STFM :00 CFV: 365/2016 Behandlingen av ärenden som rör undantagstillstånd som överförs från NTM-centralen till kommunen, när det är fråga om 1. uppförande av en ny byggnad på ett strandområde där en plan enligt 72 1 mom. inte är i kraft, om det inte är fråga om utbyggnad eller ersättande av ett befintligt bostadshus, 2. avvikelser, om de inte är ringa, från den totala byggrätt som i detaljplanen anvisats för en tomt eller byggplats eller anvisande av byggrätt, om den inte är ringa, för ett område för vilket byggrätt inte har anvisats i detaljplanen, 3. avvikelse från en planbestämmelse som gäller skydd av en byggnad, eller om 4. avvikelse från ett byggförbud enligt 53 3 mom. som beror på att en detaljplan godkänts, följer ett tillvägagångssätt där: Stadsplanearkitekten bereder tidigare nämnda undantagslov till tekniska nämnden för behandling. Tekniska nämnden sänder beslutet till byggnadsinspektionen samt till kännedom till stadsstyrelsen och NTM-centralen. Denna ändring kräver ändringar i förvaltningsstadgan för Staden Jakobstad. Enligt nuvarande förvaltningsstadga för Staden Jakobstad 8 hör till tekniska nämndens samt dess sektions uppgifter och särskilda beslutanderätt bl.a. följande: mom: Tekniska nämnden ordnar tjänsterna inom den tekniska sektorn och sköter i den avsikten om de uppgifter som ankommer på kommunen enligt bl.a. markanvändnings- och bygglagen. Nämnden bedömer om detaljplaner är tidsenliga utom när det gäller planer med betydande verkningar mom: Nämnden bereder för stadsstyrelsen utlåtanden som gäller ansökningar om undantag riktade till den lokala närings-, trafikoch miljöcentralen i enlighet med markanvändnings- och bygglagen Enligt 8.2 konstateras bl.a. att tekniska nämnden 1. avgör de ärenden som enligt ovannämnda lagar ankommer på staden. 2. beslutar om godkännande av andra detaljplaner och detaljplaneändringar än de som har betydande verkningar. Föreslås att förvaltningsstadgan ändras på så sätt, att mom. stryks i sin helhet: Nämnden bereder för stadsstyrelsen utlåtanden som gäller ansökningar om undantag riktade till den lokala närings-, trafik-

9 37, STFM :00 CFV: 365/2016 och miljöcentralen i enlighet med markanvändnings- och bygglagen I 8.2 i förvaltningsstadgan tilläggs punkt 6-9 enligt följande: 8.2 Nämndens beslutanderätt Tekniska nämnden 1. avgör de ärenden som enligt ovannämnda lagar ankommer på staden. 2. beslutar om godkännande av andra detaljplaner och detaljplaneändringar än de som har betydande verkningar 3. beslutar om försäljning, köp och byte av fast mark- och vattenegendom inom de ramar som fullmäktige fastställt i budgeten 4. beslutar om utarrendering eller arrendering av fast mark- och vattenegendom på högst 10 år eller i enlighet med av stadsfullmäktige fastställd tomtarrendetaxa 5. beslutar om förlängning av tiden för uppfyllande av i arrendekontraktet bestämd byggnadsskyldighet med högst 2 år åt gången 6. beslutar om uppförande av en ny byggnad på ett strandområde där en plan enligt 72 1 mom. MBL inte är i kraft, om det inte är fråga om utbyggnad eller ersättande av ett befintligt bostadshus; 7. beslutar om avvikelser, om de inte är ringa, från den totala byggrätt som i detaljplanen anvisats för en tomt eller byggplats eller anvisande av byggrätt, om den inte är ringa, för ett område för vilket byggrätt inte har anvisats i detaljplanen; 8. beslutar om avvikelse från en planbestämmelse som gäller skydd av en byggnad; 9. beslutar om avvikelse från ett byggförbud enligt 53 3 mom. MBL som beror på att en detaljplan godkänts. En ändring i förfaringssättet betyder även att förvaltningsstadgan bör ändras för den del som gäller miljöoch byggnadsnämndens uppgifter och särskilda beslutanderätt enligt följande: 9 Miljö- och byggnadsnämndens uppgifter och särskilda beslutanderätt 9.2 Beslutanderätt Miljö- och byggnadsnämnden avgör de ärenden som enligt punkt 10.1 hör till nämndens uppgifter samt 1. beslutar om undantag i de fall som nämns i mom. markanvändnings- och bygglagen. Nämnden beslutar likväl inte om undantag när det är fråga om: A. uppförande av en ny byggnad på ett strandområde där en plan enligt 72 1 mom. inte är i kraft, om det inte är fråga om utbyggnad eller ersättande av ett befintligt bostadshus; B. avvikelser, om de inte är ringa, från den totala byggrätt som i detaljplanen anvisats för en tomt eller byggplats eller anvisande av

10 37, STFM :00 CFV: 365/2016 byggrätt, om den inte är ringa, för ett område för vilket byggrätt inte har anvisats i detaljplanen; C. avvikelse från en planbestämmelse som gäller skydd av en byggnad; eller D. avvikelse från ett byggförbud enligt 53 3 mom. som beror på att en detaljplan godkänts. Utöver det ska en teknisk ändring göras i den nuvarande förvaltningsstadgan punkt Affärsverkens direktioner. I den nuvarande formen lyder punkten som följande: Affärsverkens direktioner Affärsverken är Affärsverket Jakobstads Energi, Affärsverket Jakobstads Vatten och Affärsverket Jakobstads Hamn. Affärsverk grundas genom särskilt beslut av stadsfullmäktige. Direktionen för Affärsverket Jakobstads Hamn har fem medlemmar och fem ersättare. Direktionerna för Affärsverket Jakobstads Energi och Affärsverket Jakobstads Vatten har sju medlemmar och sju ersättare. Medlemmarna väljs av fullmäktige. För affärsverken finns särskilda instruktioner. Verksamheten hos Affärsverket Jakobstads Hamn och Affärsverket Jakobstads Energi har upphört vid ingången av år Förvaltningsstadgan bör ändras till följande: Affärsverkets direktion I Staden Jakobstad finns Affärsverket Jakobstads Vatten. Affärsverk grundas genom beslut av stadsfullmäktige. Direktionen för Affärsverket Jakobstads Vatten har sju medlemmar och sju ersättare. Medlemmarna väljs av fullmäktige. För affärsverket finns en särskild instruktion. Stadsdirektören: Stadsstyrelsen beslutar föreslå för stadsfullmäktige, att fullmäktige beslutar stryka punkt i sin helhet i förvaltningsstadgan: Nämnden bereder för stadsstyrelsen utlåtanden som gäller ansökningar om undantag riktade till den lokala närings-, trafikoch miljöcentralen i enlighet med markanvändnings- och bygglagen. Stadsstyrelsen beslutar föreslå för stadsfullmäktige, att fullmäktige beslutar ändra förvaltningsstadgan för Staden Jakobstad, punkt 8.2 på så sätt, att den lyder som följande:

11 37, STFM :00 CFV: 365/2016 Tekniska nämnden 1. avgör de ärenden som enligt ovannämnda lagar ankommer på staden. 2. beslutar om godkännande av andra detaljplaner och detaljplaneändringar än de som har betydande verkningar 3. beslutar om försäljning, köp och byte av fast mark- och vattenegendom inom de ramar som fullmäktige fastställt i budgeten 4. beslutar om utarrendering eller arrendering av fast mark- och vattenegendom på högst 10 år eller i enlighet med av stadsfullmäktige fastställd tomtarrendetaxa 5. beslutar om förlängning av tiden för uppfyllande av i arrendekontraktet bestämd byggnadsskyldighet med högst 2 år åt gången 6. beslutar om uppförande av en ny byggnad på ett strandområde där en plan enligt 72 1 mom. i MBL inte är i kraft, om det inte är fråga om utbyggnad eller ersättande av ett befintligt bostadshus; 7. beslutar om avvikelser, om de inte är ringa, från den totala byggrätt som i detaljplanen anvisats för en tomt eller byggplats eller anvisande av byggrätt, om den inte är ringa, för ett område för vilket byggrätt inte har anvisats i detaljplanen; 8. beslutar om avvikelse från en planbestämmelse som gäller skydd av en byggnad, 9. beslutar om avvikelse från ett byggförbud enligt 53 3 mom. MBL som beror på att en detaljplan godkänts Stadsstyrelsen beslutar föreslå för stadsfullmäktige, att fullmäktige beslutar ändra förvaltningsstadgan för Staden Jakobstad, punkt på så sätt, att den lyder som följande: 9.2 Beslutanderätt Miljö- och byggnadsnämnden avgör de ärenden som enligt punkt 10.1 hör till nämndens uppgifter samt 1. beslutar om undantag i de fall som nämns i mom. markanvändnings- och bygglagen. Nämnden beslutar likväl inte om undantag när det är fråga om: A. uppförande av en ny byggnad på ett strandområde där en plan enligt 72 1 mom. inte är i kraft, om det inte är fråga om utbyggnad eller ersättande av ett befintligt bostadshus; B. avvikelser, om de inte är ringa, från den totala byggrätt som i detaljplanen anvisats för en tomt eller byggplats eller anvisande av byggrätt, om den inte är ringa, för ett område för vilket byggrätt inte har anvisats i detaljplanen; C. avvikelse från en planbestämmelse som gäller skydd av en byggnad; eller D. avvikelse från ett byggförbud enligt 53 3 mom. som beror på att en detaljplan godkänts. Stadsstyrelsen beslutar föreslå för stadsfullmäktige, att fullmäktige beslutar ändra förvaltningsstadgan för staden Jakobstad, punkt på så sätt, att den lyder som följande:

12 37, STFM :00 CFV: 365/ Affärsverkets direktion I Staden Jakobstad finns Affärsverket Jakobstads Vatten. Affärsverk grundas genom beslut av stadsfullmäktige. Direktionen för Affärsverket Jakobstads Vatten har sju medlemmar och sju ersättare. Medlemmarna väljs av fullmäktige. För affärsverket finns en särskild instruktion. Stfm Stadsfullmäktige tar ärendet till behandling förutsatt att stadsstyrelsen godkänt ärendet på sitt sammanträde Stadsstyrelsen föreslår för stadsfullmäktige, att fullmäktige beslutar stryka punkt i sin helhet i förvaltningsstadgan: Nämnden bereder för stadsstyrelsen utlåtanden som gäller ansökningar om undantag riktade till den lokala närings-, trafikoch miljöcentralen i enlighet med markanvändnings- och bygglagen. Stadsstyrelsen beslutar föreslå för stadsfullmäktige, att fullmäktige beslutar ändra förvaltningsstadgan för Staden Jakobstad, punkt 8.2 på så sätt, att den lyder som följande: Tekniska nämnden 1. avgör de ärenden som enligt ovannämnda lagar ankommer på staden. 2. beslutar om godkännande av andra detaljplaner och detaljplaneändringar än de som har betydande verkningar 3. beslutar om försäljning, köp och byte av fast mark- och vattenegendom inom de ramar som fullmäktige fastställt i budgeten 4. beslutar om utarrendering eller arrendering av fast mark- och vattenegendom på högst 10 år eller i enlighet med av stadsfullmäktige fastställd tomtarrendetaxa 5. beslutar om förlängning av tiden för uppfyllande av i arrendekontraktet bestämd byggnadsskyldighet med högst 2 år åt gången 6. beslutar om uppförande av en ny byggnad på ett strandområde där en plan enligt 72 1 mom. i MBL inte är i kraft, om det inte är fråga om utbyggnad eller ersättande av ett befintligt bostadshus; 7. beslutar om avvikelser, om de inte är ringa, från den totala byggrätt som i detaljplanen anvisats för en tomt eller byggplats eller anvisande av byggrätt, om den inte är ringa, för ett område för vilket byggrätt inte har anvisats i detaljplanen; 8. beslutar om avvikelse från en planbestämmelse som gäller skydd av en byggnad, 9. beslutar om avvikelse från ett byggförbud enligt 53 3 mom. MBL som beror på att en detaljplan godkänts

13 37, STFM :00 CFV: 365/2016 Stadsstyrelsen föreslår för stadsfullmäktige, att fullmäktige beslutar ändra förvaltningsstadgan för Staden Jakobstad, punkt på så sätt, att den lyder som följande: 9.2 Beslutanderätt Miljö- och byggnadsnämnden avgör de ärenden som enligt punkt 10.1 hör till nämndens uppgifter samt 2. beslutar om undantag i de fall som nämns i mom. markanvändnings- och bygglagen. Nämnden beslutar likväl inte om undantag när det är fråga om: E. uppförande av en ny byggnad på ett strandområde där en plan enligt 72 1 mom. inte är i kraft, om det inte är fråga om utbyggnad eller ersättande av ett befintligt bostadshus; F. avvikelser, om de inte är ringa, från den totala byggrätt som i detaljplanen anvisats för en tomt eller byggplats eller anvisande av byggrätt, om den inte är ringa, för ett område för vilket byggrätt inte har anvisats i detaljplanen; G. avvikelse från en planbestämmelse som gäller skydd av en byggnad; eller H. avvikelse från ett byggförbud enligt 53 3 mom. som beror på att en detaljplan godkänts. Stadsstyrelsen föreslår för stadsfullmäktige, att fullmäktige beslutar ändra förvaltningsstadgan för staden Jakobstad, punkt på så sätt, att den lyder som följande: Affärsverkets direktion I Staden Jakobstad finns Affärsverket Jakobstads Vatten. Affärsverk grundas genom beslut av stadsfullmäktige. Direktionen för Affärsverket Jakobstads Vatten har sju medlemmar och sju ersättare. Medlemmarna väljs av fullmäktige. För affärsverket finns en särskild instruktion.

14 38, STFM :00 CFV: 449/2013 STADEN JAKOBSTADS STRATEGIARBETE Stst Tekniska sektorns strategiarbete: indelning i kärnverksamhet och stödfunktioner: Bilaga 82 Stadssekreteraren: Staden Jakobstads strategiarbete är i det skedet att stadsstyrelsen har godkänt vilka verksamhetsområden inom tekniska sektorn som hör till kärnverksamheten och vilka som hör till stödfunktionerna. Samtidigt godkändes att IT-tjänsterna överförs från centralen för tekniska tjänster till koncernförvaltningen, vilket betyder att de således inte omfattas av tekniska sektorns strategiarbete. Vad gäller stödfunktionerna är det skäl att inleda en omfattande utredning av möjligheterna att bolagisera stödfunktionerna. För uppgiften utses en arbetsgrupp bestående av tjänstemän, som med jämna mellanrum ska rapportera till stadsstyrelsen. Arbetsgruppen borde få utredningen klar senast Beslut Stadsdirektörens ersättare: Stadsstyrelsen beslutar utse en arbetsgrupp för utredningen. Till arbetsgruppen hör stadskamreren, stadsjuristen och tf. tekniska direktören. Tekniska nämndens ordförande har också rätt att delta i arbetsgruppens möten. Arbetsgruppen kan dessutom utse en sekreterare åt sig och kalla sakkunniga till mötena. Stadsstyrelsen: Stadsstyrelsen beslutade enhälligt enligt förslaget. Dessutom beslutade stadsstyrelsen på förslag av Kari Koskela, som understöddes av Peter Boström, att tekniska nämndens viceordförande också har rätt att delta i arbetsgruppens möten. Dessutom beslutade stadsstyrelsen på förslag av Jarmo Ittonen, som understöddes av Peter Boström, att omfattningen av bolagets verksamhetsområde bör utredas av arbetsgruppen. Stst Stadssekreteraren: I stadens samarbetsgrupp har man diskuterat stadens strategiarbete och sammansättningen av bolagiseringsgruppen för tekniska sektorn. Samarbetsgruppen föreslår för stadsstyrelsen att en av huvudförtroendemännen utses till medlem i arbetsgruppen.

15 38, STFM :00 CFV: 449/2013 Stadsdirektörens ersättare: Stadsstyrelsen beslutar utse en huvudförtroendeman till medlem i arbetsgruppen. Beslut Stadsstyrelsen: Stadsstyrelsen beslutade enhälligt att bordlägga ärendet. EUK Stadsstyrelsen utsåg en arbetsgrupp för att utreda möjligheterna att bolagisera stödfunktionerna. Arbetsgruppens rapport: Bilaga 29 Beslut Stadsdirektörens ersättare: Ekonomi-, utvecklings- och koncernsektionen antecknar arbetsgruppens rapport till kännedom och skickar ärendet till stadsstyrelsen för vidare behandling. Ekonomi-, utvecklings- och koncernsektionen: Ekonomi-, utvecklings- och koncernsektionen godkände förslaget. Stst Tekniska sektorns strategiarbete: indelning i kärnverksamhet och stödfunktioner: Bilaga 337 A Arbetsgruppens rapport: Bilaga 337 B Stadssekreteraren: Arbetsgruppen har arbetat under årets första hälft och har nu färdigställt en rapport om bolagiseringen av tekniska tjänster. Arbetstagarsidans förtroendemän har informerats om hur arbetet framskrider och utredningsarbetet har under arbetets gång också presenterats i stadens samarbetsgrupp. Arbetsgruppen föreslår i sin utredning att följande funktioner ska bolagiseras till ett servicebolag: - kosthåll - städtjänster - fastighetsskötsel - underhåll av parker och grönområden

16 38, STFM :00 CFV: 449/ underhåll av idrottsplatser utomhus - gatuunderhåll och depåverksamhet Under beredningen av bolagiseringen bör personalen ges tillräcklig information i enlighet med bestämmelserna om samarbetsförfarande. I fråga om tidtabellen är avsikten i det här skedet att stadsfullmäktige skulle fatta ett principbeslut om bolagiseringen i oktober, så att det nya aktiebolaget kunde inleda sin verksamhet i början av år I ett senare skede ska man fatta beslut om överföring av funktioner och personal i anslutning till bolagiseringen. Beslut Stadsdirektörens ersättare: Stadsstyrelsen beslutar föreslå för stadsfullmäktige att fullmäktige i det här skedet skulle fatta ett principbeslut om att de funktioner som nämns i rapporten ska bolagiseras till ett servicebolag, så att det nya aktiebolaget kan inleda sin verksamhet Stadsstyrelsen: Under diskussionen gav stadsdirektörens ersättare ett nytt förslag: Stadsstyrelsen antecknar i detta skede rapporten för kännedom. Innan stadsstyrelsen tar beslut att föra ärendet till fullmäktige förs diskussioner med personalen. En tidtabell för ärendet uppdateras. Stadsstyrelsen godkände enhälligt förslaget. Stst Stadssekreteraren: Den preliminära tidtabellen för bolagiseringen av tekniska stödtjänster är följande: Samarbetsgruppen behandlade arbetsgruppens rapport Diskussioner på de arbetsplatser som berörs av en eventuell bolagisering samt behandling av ärendet i tekniska sektorns utvecklingsgrupp Stadsstyrelsen beslutar om den ska föreslå en bolagisering av stödtjänsterna för fullmäktige eller inte Samarbetsförfarande på arbetsplatserna Maj 2016 Slutligt beslut om bolagisering i stadsfullmäktige

17 38, STFM :00 CFV: 449/2013 Augusti november 2016 Slutliga samarbetsförhandlingar, avtal och andra nödvändiga åtgärder Det nya bolaget inleder sin verksamhet. Beslut Stadsdirektörens ersättare: Stadsstyrelsen antecknar tidtabellen för kännedom. Stadsstyrelsen: Stadsstyrelsen godkände förslaget. Stst Tekniska sektorns strategiarbete: indelning i kärnverksamhet och stödfunktioner: Bilaga 20 A Arbetsgruppens rapport: Bilaga 20 B Stadssekreteraren: I enlighet med stadsstyrelsens beslut har diskussioner om bolagiseringen nu förts med de anställda, som fick inlämna skriftliga förslag i ärendet t.o.m Ca 20 skrivelser i ärendet har inlämnats till stadskansliet. Det huvudsakliga innehållet i breven är att man motsätter sig en bolagisering, för man upplever att den försämrar personalens arbetsvillkor. I de brev som mottagits föreslås likväl inga konkreta utvecklingsidéer som skulle medföra inbesparingar. Några mindre förbättringsförslag läggs visserligen fram i breven, men i huvudsak är innehållet i de inlämnade ställningstagandena att staden inte borde bolagisera sina stödfunktioner. Stadsfullmäktige godkände de övergripande målsättningarna för stadens strategiska inriktning, och enligt dem kan staden bolagisera verksamheter och dithörande tillgångar som inte anses utgöra stadens kärnverksamhet eller som staden upplever att kan styras/utvecklas effektivare som separat enhet och/eller konkurrerar med privata företag. Arbetsgruppens bifogade rapport bör uppdateras så fort som möjligt, eftersom rapporten har uppgjorts enligt den tidtabellen att bolagiseringen skulle ha genomförts redan Dessutom har Malmskas personal för tekniska tjänster och fastighetsskötsel redan överförts till samkommunen Malmska fastigheter fr.o.m

18 38, STFM :00 CFV: 449/2013 Stadsdirektörens ersättare: Stadsstyrelsen beslutar föreslå för stadsfullmäktige att fullmäktige fattar ett principbeslut om att de funktioner som nämns i rapporten ska bolagiseras till ett servicebolag så, att det nya aktiebolaget kunde inleda sin verksamhet Beslut Stadsstyrelsen: Christina Helsing föreslog att stadsdirektörens ersättares förslag förkastas. Helsings förslag understöddes av Eero Luomala och Jarmo Ittonen. I ärendet förrättades omröstning. De som understöder stadsdirektörens ersättares förslag röstar JA och de som understöder Helsings förslag röstar NEJ. Resultatet av omröstningen blev 5 JA-röster (Sjölund, Lunabba, Holmgård, Mäenpää och Boström) och 5 NEJ-röster (Luomala, Ittonen, Rantala, Helsing och Ulla Hellén). Mona Vikström röstade blankt. Resultatet av omröstningen blev jämnt 5-5, och då avgör ordförandens röst. Stadsstyrelsen beslutade således i enlighet med stadsdirektörens ersättares förslag. Stfm Tekniska sektorns strategiarbete: indelning i kärnverksamhet och stödfunktioner: Bilaga 33 A Arbetsgruppens rapport: Bilaga 33 B Beslut Stadsstyrelsen föreslår: - att stadsfullmäktige fattar ett principbeslut om att de funktioner som nämns i rapporten ska bolagiseras till ett servicebolag så, att det nya aktiebolaget kunde inleda sin verksamhet Stadsfullmäktige: Under diskussionen föreslog fullmäktig Owe Sjölund att ärendet bordläggs. et understöddes av Eero Luomala, Ulla Hellén och Jarmo Ittonen. Stadsfullmäktige beslutade enhälligt bordlägga ärendet. Stfm Tekniska sektorns strategiarbete: indelning i kärnverksamhet och stödfunktioner:

19 38, STFM :00 CFV: 449/2013 Bilaga 38 A Arbetsgruppens rapport: Bilaga 38 B Stadsstyrelsen föreslår: - att stadsfullmäktige fattar ett principbeslut om att de funktioner som nämns i rapporten ska bolagiseras till ett servicebolag så, att det nya aktiebolaget kunde inleda sin verksamhet

20 38, STFM :00 / :s bilaga: Bilaga 38 A/stfm

21 38, STFM :00 / :s bilaga: Bilaga 38 B/stfm

22 38, STFM :00 / :s bilaga: Bilaga 38 B/stfm

23 38, STFM :00 / :s bilaga: Bilaga 38 B/stfm

24 38, STFM :00 / :s bilaga: Bilaga 38 B/stfm

25 38, STFM :00 / :s bilaga: Bilaga 38 B/stfm

26 38, STFM :00 / :s bilaga: Bilaga 38 B/stfm

27 38, STFM :00 / :s bilaga: Bilaga 38 B/stfm

28 38, STFM :00 / :s bilaga: Bilaga 38 B/stfm

-2, STST :00

-2, STST :00 -2, STST 2018-11-19 16:00 Möteskallelse Måndagen den 19 november 2018 kl. 16.00 i stadsstyrelsens sammanträdesrum Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Peter Boström, ordförande Pentti Silvennoinen

Läs mer

-2, BILDN-SV :00

-2, BILDN-SV :00 -2, BILDN-SV 2016-09-28 16:00 Möteskallelse Onsdagen 28.9.2016 kl. 16.00, Dagvårds- och utbildningsverket Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Brita Brännbacka-Brunell, ordförande Daniel

Läs mer

-2, STFM :00

-2, STFM :00 -2, STFM 205--6 8:00 Mötesuppgifter Tid 6..205 kl. 8.00 Plats Rådhuset, stadsfullmäktiges sessionssal Beslutande Berg, Vesa Luomala, Eero Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää,

Läs mer

Stst Begäran om utlåtande: Bilaga 99 A

Stst Begäran om utlåtande: Bilaga 99 A KOMMUNREFORMEN Stst 20.2.2012 99 Begäran om utlåtande: Bilaga 99 A Remissfrågorna: Bilaga 99 B Stadssekreteraren: Finansministeriet begär utlåtande av kommunerna (kommunfullmäktige) över utredningen som

Läs mer

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI MÖTESKALLELSE Möteskallelse Onsdagen 16.1.2019 kl. 17.00, mötesrum Carmen (ingång via Tekniska verket). Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Conny Englund, ordförande Ulrika Rönnback, viceordförande

Läs mer

-2, STFM :00

-2, STFM :00 -2, STFM 2018-12-10 18:00 Mötesuppgifter Tid 10.12.2018 kl. 18.00 Plats Rådhuset, stadsfullmäktiges sessionssal ande Aspvik, Matts Koskela, Kari Björklund, Lars Kull, Bjarne Boström, Peter Lunabba, Maria

Läs mer

-2, STFM :00

-2, STFM :00 -, STFM 07-06-05 8:00 Mötesuppgifter Tid 5.6.07 kl. 8.00 Plats Rådhuset, stadsfullmäktiges sessionssal Beslutande Aspvik, Matts Kull, Bjarne Björklund, Lars Lunabba, Maria Boström, Peter Luomala, Eero

Läs mer

-2, BILDN :00

-2, BILDN :00 -2, BILDN 2017-08-30 16:00 Möteskallelse Onsdagen 30.8.2017 kl. 16.00, Mötesrum Panama (f.d. Mårds matservering, från Alholmsgatan till vänster ner i källaren) Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga

Läs mer

-2, BILDN-SV :00

-2, BILDN-SV :00 -2, BILDN-SV 2018-01-18 16:00 Möteskallelse Torsdagen 18.1.2018 kl. 16.00, Mötesrum Panama (f.d. Mårds matservering, från Alholmsgatan till vänster ner i källaren) Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga

Läs mer

-2, BILDN-SV :00

-2, BILDN-SV :00 -2, BILDN-SV 2016-02-10 16:00 Möteskallelse Onsdagen 10.2.2016 kl. 16.00, Dagvårds- och utbildningsverket Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Brita Brännbacka-Brunell, ordförande Daniel

Läs mer

FULLMÄKTIG HELINÄ SIPINEN M.FL: MOTION OM BEFRÄMJANDE AV VÄLFÄRD OCH HÄLSA. Stfm

FULLMÄKTIG HELINÄ SIPINEN M.FL: MOTION OM BEFRÄMJANDE AV VÄLFÄRD OCH HÄLSA. Stfm FULLMÄKTIG HELINÄ SIPINEN M.FL: MOTION OM BEFRÄMJANDE AV VÄLFÄRD OCH HÄLSA Stfm 16.4.2007 33 Motionen: Bilaga 33 Stadsfullmäktige: Stadsfullmäktige beslutade i enlighet med sin arbetsordning att remittera

Läs mer

Stadsfullmäktige 58 01.09.2014 FGE 58. Stadsstyrelsen 9.6.2014 330. Beredning: teknisk direktör Pauli Piiparinen och planeringsdirektör Seppo Kässi

Stadsfullmäktige 58 01.09.2014 FGE 58. Stadsstyrelsen 9.6.2014 330. Beredning: teknisk direktör Pauli Piiparinen och planeringsdirektör Seppo Kässi Stadsfullmäktige 58 01.09.2014 Justeringar i instruktionen för stadsstyrelsen och koncernförvaltningen/ försäljning av fastigheter som ingår i stadens målinriktade lokalitetsplan samt bedömning av detaljplaners

Läs mer

-2, STST :00

-2, STST :00 -2, STST 2017-06-19 16:00 Möteskallelse Måndagen den 19 juni 2017 kl. 16.00 i stadsstyrelsens sammanträdesrum ande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Peter Boström, ordförande Pentti Silvennoinen

Läs mer

-2, BILDN-SV 2015-04-13 16:00

-2, BILDN-SV 2015-04-13 16:00 -2, BILDN-SV 2015-04-13 16:00 Möteskallelse Måndag 13.4.2015 kl. 16.00, Dagvårds- och utbildningsverket Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Brita Brännbacka-Brunell, ordförande Daniel Hjulfors

Läs mer

-2, BILDN-SV :00

-2, BILDN-SV :00 -2, BILDN-SV 2016-03-30 16:00 Möteskallelse Onsdagen 30.3.2016 kl. 19.00, Oxhamns skola Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Brita Brännbacka-Brunell, ordförande Daniel Hjulfors Jacob Storbjörk,

Läs mer

-2, BILDN-KS :00

-2, BILDN-KS :00 -2, BILDN-KS 2015-09-14 17:00 Möteskallelse Måndagen den 14.9.2015 kl. 17.00, Kulturbyrån, Storgatan 10 Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Brita Brännbacka-Brunell, ordförande Harald Wester

Läs mer

-2, BILDN-SV :00

-2, BILDN-SV :00 -2, BILDN-SV 2015-03-11 16:00 Möteskallelse Onsdag 11.3.2015 kl. 16.00, Dagvårds- och utbildningsverket Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Brita Brännbacka-Brunell, ordförande Daniel Hjulfors

Läs mer

LOVISA STAD PROTOKOLL 2/ Uutinen Lotte-Marie

LOVISA STAD PROTOKOLL 2/ Uutinen Lotte-Marie LOVISA STAD PROTOKOLL 2/2017 1 Stadsstyrelsen TID 28.06.2017 kl. 17:35-18:36 PLATS Rådhuset, stadsstyrelsens sammanträdesrum NÄRVARANDE Heijnsbroek-Wirén Mia ordförande Isotalo Arja I viceordförande Karvonen

Läs mer

-2, STST :00

-2, STST :00 -2, STST 2016-05-09 16:00 Möteskallelse Måndagen den 9 maj 2016 kl. 16.00 i stadsstyrelsens sammanträdesrum Ordinarie ledamöter Peter Boström, ordförande Ulla Hellén, I viceordförande Jarmo Ittonen, II

Läs mer

-2, STST 2015-03-16 16:00

-2, STST 2015-03-16 16:00 -, STST 0-0-6 6:00 Möteskallelse Måndagen den 6..0 kl. 6:00 i stadsstyrelsens sammanträdesrum Ordinarie ledamöter Peter Boström, ordförande Ulla Hellén, I viceordförande Jarmo Ittonen, II viceordförande

Läs mer

-2, TN :00

-2, TN :00 -2, TN 2017-05-30 12:00 Möteskallelse Tisdagen den 30.5.2017 kl. 12.00 i restaurang Pavis, större kabinett, Pavisvägen 2 ande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Johan Karjaluoto, ordförande Michael

Läs mer

-2, STFM :00

-2, STFM :00 -2, 2018-05-14 18:00 Mötesuppgifter Tid 14.5.2018 kl. 18.00 Plats Rådhuset, stadsfullmäktiges sessionssal Beslutande Aspvik, Matts Koskela, Kari Björklund, Lars Kull, Bjarne Boström, Peter Lunabba, Maria

Läs mer

-2, BILDN-SV :00

-2, BILDN-SV :00 -2, BILDN-SV 2018-03-22 16:00 Möteskallelse Torsdagen 22.3.2018 kl. 16.00, Mötesrum Panama (f.d. Mårds matservering, från Alholmsgatan till vänster ner i källaren) Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga

Läs mer

-2, STFM :00

-2, STFM :00 -2, STFM 2017-03-13 18:00 Mötesuppgifter Tid 13.3.2017 kl. 18.00 Plats Rådhuset, stadsfullmäktiges sessionssal Beslutande Boström, Peter Mäenpää, Tua Brännbacka-Brunell, Brita Nyman, Kaj Englund, Conny

Läs mer

25 Områden i behov av planering

25 Områden i behov av planering Byggnads- och miljönämnden 111 09.06.015 Kommunstyrelsen 346 0.11.015 Kommunfullmäktige 113 16.11.015 Ändringar i 5 och 6 i byggnadsordningen Byggnads- och miljönämnden 09.06.015 111 Bestämmelsen i byggnadsordningen

Läs mer

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 24 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 30

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 24 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 30 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/2018 28 Kommunala samarbetsnämnden i Pedersörenejden Tid Måndag 26.11.2018 kl. 09.00 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 24 Mötets

Läs mer

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018 STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Måndagen den 28.5.2018 kl. 15.00 18.40 Plats Selecta, stadshuset Medlemmar Ordinarie Bjarne Kull, viceordförande, mötesordförande Kaj Nyman, kl. 16.30-18.40, ordförande

Läs mer

LOVISA STAD PROTOKOLL 6/ Rådhuset, stadsstyrelsens sammanträdesrum. Uutinen Lotte-Marie. Peltoluhta Vesa Långs ersättare 70-74

LOVISA STAD PROTOKOLL 6/ Rådhuset, stadsstyrelsens sammanträdesrum. Uutinen Lotte-Marie. Peltoluhta Vesa Långs ersättare 70-74 LOVISA STAD PROTOKOLL 6/2017 1 Stadsstyrelsen TID 11.09.2017 kl. 17:08-17:16 PLATS Rådhuset, stadsstyrelsens sammanträdesrum NÄRVARANDE Heijnsbroek-Wirén Mia ordförande Isotalo Arja I viceordförande Karvonen

Läs mer

Måndagen den 15 maj 2017, kl Pedersöre kommungård, Bennäs

Måndagen den 15 maj 2017, kl Pedersöre kommungård, Bennäs PEDERSÖRE KOMMUN Kommunala samarbetsnämnden i Pedersörenejden PROTOKOLL 15.05.2017 13 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 15 maj 2017, kl. 9.00 11.10. Pedersöre kommungård, Bennäs Beslutande

Läs mer

Esbo stad Protokoll 98. Fullmäktige Sida 1 / Justering av stadens proprieborgen för Kiinteistö Oy Espoon sairaalas lån

Esbo stad Protokoll 98. Fullmäktige Sida 1 / Justering av stadens proprieborgen för Kiinteistö Oy Espoon sairaalas lån Fullmäktige 22.08.2016 Sida 1 / 1 741/2013 02.05.06 Stadsstyrelsen 192 20.6.2016 98 Justering av stadens proprieborgen för Kiinteistö Oy Espoon sairaalas lån Beredning och upplysningar: Viktoria Hindsberg,

Läs mer

Samkommunstyrelsen Föredragningslista 27.5.2013

Samkommunstyrelsen Föredragningslista 27.5.2013 Samkommunstyrelsen Föredragningslista 6/2013 SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdesnummer Sammanträdestid Sammanträdesplats 6/2013 Måndag kl. 09.00 Optima, Hagagränd 3, Terjärv Beslutande Kenneth Holmgård,

Läs mer

Kommunal Författningssamling för Staden Jakobstad

Kommunal Författningssamling för Staden Jakobstad Nr 490/2012 Kommunal Författningssamling för Staden Jakobstad EKONOMI- OCH REVISIONSSTADGA Godkänd av stadsfullmäktige 16.12.1996 9 ändrad i stadsfullmäktige 30.1.2001 12 ändrad i stadsfullmäktige 10.12.2012

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN /12. x Dick Lindström, ordförande. Inger Rosenberg-Mattsson

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN /12. x Dick Lindström, ordförande. Inger Rosenberg-Mattsson FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 28.02.2012 02/12 Sammanträdestid Tisdagen, kl. 18.30-19.30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande x Inger Rosenberg-Mattsson,

Läs mer

Esbo stad Protokoll 115. Fullmäktige 29.09.2014 Sida 1 / 1

Esbo stad Protokoll 115. Fullmäktige 29.09.2014 Sida 1 / 1 Fullmäktige 29.09.2014 Sida 1 / 1 3706/10.03.01/2014 Stadsstyrelsen 247 15.9.2014 115 Anvisande av arbeten för byggande av metron mellan Mattby och Stensvik till Länsimetro Oy eller ett bolag som grundas

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat

KALLELSESIDA Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 13.6.2011 5/53 Sammanträdestid Måndagen den 20 juni 2011, kl. 10.00 Sammanträdesplats Hästöskatan, Hästövägen 940 Ärendets nummer Ärende 41. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 42. PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

Ordn. Kandidat Namn Grupp Röster Jämförelsetal nr nr

Ordn. Kandidat Namn Grupp Röster Jämförelsetal nr nr För kännedom meddelas, att centralvalnämnden i Jakobstad fastställt val av ledamöter till stadsfullmäktige i Jakobstad för mandatperioden 2017-2021 enligt följande: Ordn. Kandidat Namn Grupp Röster Jämförelsetal

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat 19.11.2012

KALLELSESIDA Utfärdat 19.11.2012 KALLELSESIDA Utfärdat 6/63 Sammanträdestid Måndagen den 19 november 2012, kl. 10.00 Sammanträdesplats Kronoby Folkhögskola Ärendets nummer Ärende 51. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 52. PROTOKOLLJUSTERING 53.

Läs mer

Esbo stad Protokoll 87. Fullmäktige Sida 1 / 1

Esbo stad Protokoll 87. Fullmäktige Sida 1 / 1 Fullmäktige 13.06.2016 Sida 1 / 1 1995/2016 10.03.00 Stadsstyrelsen 173 30.5.2016 87 Fråga om praxis med undantagslov i norra Esbo Beredning och upplysningar: Mauri Hämäläinen, tfn 043 826 5237 Merja Kiviluoto,

Läs mer

Ordföranden meddelade att undertecknade fullmäktigeledamöter före sammanträdet uttryckt önskemål om att få inlämna en så lydande motion:

Ordföranden meddelade att undertecknade fullmäktigeledamöter före sammanträdet uttryckt önskemål om att få inlämna en så lydande motion: Stadsfullmäktige 21 08.02.2012 Arbetarskyddskommissionen 16 31.05.2012 Personalsektionen 33 14.06.2012 Stadsstyrelsen 192 13.08.2012 Stadsfullmäktige 86 12.09.2012 Personalsektionen 15 18.04.2013 Stadsstyrelsen

Läs mer

STST Helsingfors förvaltningsdomstol har medelst sina tre beslut av upphävt beslut, som Hangö stad har tidigare fattat.

STST Helsingfors förvaltningsdomstol har medelst sina tre beslut av upphävt beslut, som Hangö stad har tidigare fattat. Stadsstyrelsen 6 16.01.2017 Stadsstyrelsen 15 23.01.2017 Stadsfullmäktige 1 29.01.2017 Kommunalbesvär / Outi Mc Donald, Olli Mustonen 553/10/2010, 1635/33/2012 STST 16.01.2017 6 Helsingfors förvaltningsdomstol

Läs mer

KALLELSESIDA. Utfärdat

KALLELSESIDA. Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 8.11.2018 15/344 Sammanträdestid Måndagen den 12 november 2018 kl. 15.45 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets nummer Ärende 240. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 241. VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 21/2016 1

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 21/2016 1 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 21/2016 1 Stadsstyrelsen Tid Måndag 05.12.2016 kl. 16.30 Plats Stadshuset Ärenden som skall behandlas Sida 317 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 517 318 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Sektionen för ägarstyrningen. ledamot, ordf. ledamot ledamot ledamot. Olle Gull. Hans Frantz. Olle Gull Vasa Per Hellman.

Sektionen för ägarstyrningen. ledamot, ordf. ledamot ledamot ledamot. Olle Gull. Hans Frantz. Olle Gull Vasa Per Hellman. Protokoll sida 1(7) nr 2/2018 Organ: Sektionen för ägarstyrningen Tid: 23.3.2018 kl. 9.00-11.10 Plats: T1 Beslutsfattare Närvarande: Hans Frantz Raija Kujanpää Ulla Hellén Per Hellman ledamot, ordf. ledamot

Läs mer

Samkommunstämman P R O T O K O L L

Samkommunstämman P R O T O K O L L Samkommunstämman 02 2016 P R O T O K O L L 15.09.2016 Samkommunstämman 15.09.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 02/2016 Tid: 15.09.2016 kl. 16:00 Plats: Inveon, Lundagatan ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 ÖPPNANDE

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN /09. x Dick Lindström, ordförande - Inger Rosenberg-Mattsson, v.ordf. Margareta Mattsson

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN /09. x Dick Lindström, ordförande - Inger Rosenberg-Mattsson, v.ordf. Margareta Mattsson SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 14.04.2009 4/09 Sammanträdestid Tisdagen den 14 april 2009, kl. 18.00 Havsvidden, Geta Samling i Godby 18.00 x Dick Lindström, ordförande - Inger

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

Sammanträdestid: Onsdagen den , kl

Sammanträdestid: Onsdagen den , kl 1 Sammanträdestid: Onsdagen den, kl. 15.00 Sammanträdesplats: Kronoby gymnasium 14 Sammanträdets öppnande 3 15 Val av protokollsjusterare 3 16 Godkännande av föredragningslistan samt komplettering med

Läs mer

-2, BILDN-SV :00

-2, BILDN-SV :00 -2, BILDN-SV 2015-05-21 16:00 Möteskallelse Torsdag 21.5.2015 kl. 16.00, Dagvårds- och utbildningsverket Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Brita Brännbacka-Brunell, ordförande Daniel

Läs mer

-2, BILDN :00

-2, BILDN :00 -2, BILDN 2015-06-04 16:00 Möteskallelse Torsdagen 4.6.2015 kl. 16.00, Dagvårds- och utbildningsverket Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Annica Haldin, ordförande Malin Henriksson Markku

Läs mer

86 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Rättelseyrkan; Holmgård Maria 116

86 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Rättelseyrkan; Holmgård Maria 116 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2014 112 Svenska skolsektionen Tid 16.06.2014 kl. 08.30 Plats Bildningskansliet Ärenden som skall behandlas Sida 86 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare

Läs mer

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET Tid och plats för sammanträdet: torsdag 16.4.2015 kl. 17:00-18:40 i församlingsgårdens stora sal (Drottninggatan 22). Ordförande: Karl af Hällström,

Läs mer

Erbjudande av kommunplatser till personer som beviljas internationellt skydd 2016, på basis av NTM-centralens förslag

Erbjudande av kommunplatser till personer som beviljas internationellt skydd 2016, på basis av NTM-centralens förslag Fullmäktige 17 11.04.2016 Erbjudande av kommunplatser till personer som beviljas internationellt skydd 2016, på basis av NTM-centralens förslag 431/05.11.00/2013, 1420/05.11.00/2016 SOCHVUTS 13 Social-

Läs mer

INSTRUKTION FÖR SOCIALNÄMNDEN I KUMLINGE KOMMUN

INSTRUKTION FÖR SOCIALNÄMNDEN I KUMLINGE KOMMUN INSTRUKTION FÖR SOCIALNÄMNDEN I KUMLINGE KOMMUN Godkänd av fullmäktige 17.12.2015 Träder i kraft 1.1.2016 1 INSTRUKTION FÖR SOCIALNÄMNDEN I KUMLINGE KOMMUN Socialnämndens uppgiftsområden är de följande:

Läs mer

-2, STST 2015-08-17 16:00

-2, STST 2015-08-17 16:00 -2, STST 2015-08-17 16:00 Möteskallelse Måndagen den 17.8.2015 kl. 16:00 i stadsstyrelsens sammanträdesrum Ordinarie ledamöter Peter Boström, ordförande Ulla Hellén, I viceordförande Jarmo Ittonen, II

Läs mer

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSEN I SJUNDEÅ KOMMUN

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSEN I SJUNDEÅ KOMMUN Träder i kraft 8.12.2015 INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSEN I SJUNDEÅ KOMMUN 1 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens uppgift är att leda kommunens förvaltning och ekonomi samt svara för utveckling av kommunens

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2003:76 1 (8) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Sammanläggning av Karolinska sjukhuset och Huddinge Universitetssjukhus AB Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz Ärendet Landstingsdirektören

Läs mer

Resultatområdet för extern revision är underställt revisionsnämnden. Stadens externa revision leds av stadsrevisorn.

Resultatområdet för extern revision är underställt revisionsnämnden. Stadens externa revision leds av stadsrevisorn. 1 R E V I S I O N S S T A DG A F Ö R V A N D A S T A D Godkänd av stadsfullmäktige den 28.1.2008. I kraft från och med 1.3.2008 1 Uppgiftsområde Den externa revisionen svarar för ordnandet av den externa

Läs mer

-2, STST 2015-06-08 16:00

-2, STST 2015-06-08 16:00 -2, STST 2015-06-08 16:00 Möteskallelse Måndagen den 8.6.2015 kl. 16:00 i stadsstyrelsens sammanträdesrum Ordinarie ledamöter Peter Boström, ordförande Ulla Hellén, I viceordförande Jarmo Ittonen, II viceordförande

Läs mer

-2, STST 2015-06-22 16:00

-2, STST 2015-06-22 16:00 -2, STST 2015-06-22 16:00 Möteskallelse Måndagen den 22 juni 2015 kl. 16:00 i stadsstyrelsens sammanträdesrum Ordinarie ledamöter Peter Boström, ordförande Ulla Hellén, I viceordförande Jarmo Ittonen,

Läs mer

STST Beredning och tilläggsuppgifter: personaldirektör Anu Kalliosaari, tfn

STST Beredning och tilläggsuppgifter: personaldirektör Anu Kalliosaari, tfn Stadsstyrelsen 144 09.05.2016 Stadsstyrelsen 175 06.06.2016 Stadsstyrelsen 203 20.06.2016 Stadsfullmäktige 38 29.06.2016 TJÄNSTEN SOM BITRÄDANDE STADSDIREKTÖR STST 09.05.2016 144 Beredning och tilläggsuppgifter:

Läs mer

Landskapsfullmäktige 10 10.06.2014. Nylands förbunds bokslut 2013; godkännande av bokslutet. Landskapsfullmäktige 10 69/00.00.03.

Landskapsfullmäktige 10 10.06.2014. Nylands förbunds bokslut 2013; godkännande av bokslutet. Landskapsfullmäktige 10 69/00.00.03. Landskapsfullmäktige 10 10.06.2014 Nylands förbunds bokslut 2013; godkännande av bokslutet Landskapsfullmäktige 10 69/00.00.03.00/2014 Landskapsstyrelsen 10.3.2014 17 Enligt 68 i kommunallagen skall bokslutet

Läs mer

-2, STST :00

-2, STST :00 -2, STST 2016-01-18 16:00 Möteskallelse Måndagen den 18 januari 2016 kl. 16:00 i stadsstyrelsens sammanträdesrum Ordinarie ledamöter Peter Boström, ordförande Ulla Hellén, I viceordförande Jarmo Ittonen,

Läs mer

Stadsstyrelsens rum, Jakobstad. 18 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare Integration av social- och hälsovården 24.

Stadsstyrelsens rum, Jakobstad. 18 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare Integration av social- och hälsovården 24. NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2018 21 Tid Måndag 24.09.2018 kl. 08.30 Plats Stadsstyrelsens rum, Jakobstad Ärenden som skall behandlas Sida 18 Mötets öppnande 23 19 Val av två protokolljusterare 23 20 Integration

Läs mer

INSTRUKTION FÖR VÅRD OCH OMSORGSCENTRALEN. Godkänd av stadsfullmäktige i Kristinestad ( 9)

INSTRUKTION FÖR VÅRD OCH OMSORGSCENTRALEN. Godkänd av stadsfullmäktige i Kristinestad ( 9) Kristinestad Instruktion för vård- och omsorgscentralen 1 INSTRUKTION FÖR VÅRD OCH OMSORGSCENTRALEN Godkänd av stadsfullmäktige i Kristinestad 31.1.2011 ( 9) Samarbetsförfarande 7.12.2010 Vård- och omsorgsnämnd

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/ NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2018 35 Stadsstyrelsen Tid Måndag 22.01.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset Ärenden som skall behandlas Sida 18 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 37 19 Val av protokolljusterare

Läs mer

Stadga för Åbo ungdomsfullmäktige (Ungdomsfullmäktige )

Stadga för Åbo ungdomsfullmäktige (Ungdomsfullmäktige ) Stadga för Åbo ungdomsfullmäktige (Ungdomsfullmäktige 28.1.2014 8) 1 Ungdomsfullmäktiges syfte och mål översättning Verksamhetsidé Ungdomsfullmäktige representerar ungdomarna och är ett sakkunnigorgan

Läs mer

STST Beredning och tilläggsuppgifter: personaldirektör Anu Kalliosaari, tfn

STST Beredning och tilläggsuppgifter: personaldirektör Anu Kalliosaari, tfn Stadsstyrelsen 145 09.05.2016 Stadsstyrelsen 176 06.06.2016 Stadsfullmäktige 39 29.06.2016 Stadsstyrelsen 217 08.08.2016 Stadsstyrelsen 247 22.08.2016 Stadsfullmäktige 52 31.08.2016 TJÄNSTEN SOM BILDNINGSDIREKTÖR

Läs mer

Försäljning av frilufts- och strövområde i Ahonpää

Försäljning av frilufts- och strövområde i Ahonpää Stadsfullmäktige 136 10.12.2014 Försäljning av frilufts- och strövområde i Ahonpää Stadsplaneringsnämnden 19.8.2014 115 1) Bakgrund Via centralförvaltningen har en försäljning av ett frilufts- och strövområde

Läs mer

1 Konstaterande av beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 4. 3 Fastställande av föredragningslista 5. 4 Anmälningsärenden 6

1 Konstaterande av beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 4. 3 Fastställande av föredragningslista 5. 4 Anmälningsärenden 6 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2014 1 Sektionen för småbarnsfostran Tid 18.03.2014 kl. 18.30 Plats Bildningskansliet Ärenden som skall behandlas Sida 1 Konstaterande av beslutförhet 3 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

Tid Söndag kl Plats Allaktivitetshuset Snäckan

Tid Söndag kl Plats Allaktivitetshuset Snäckan 2.3. Nr: 2- sida: 1 Uppgifter om sammanträdet Närvarande ledamöter (samt anteckning om vem som fungerade som ordförande) * =närvarande Tid Söndag 2.3. kl. 17.15-18.15 Plats Allaktivitetshuset Snäckan ordinarie:

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 8.9.2009 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

INSTRUKTION FÖR KRISTINESTADS MILJÖFÖRVALTNING Stadsfullmäktige _26 /

INSTRUKTION FÖR KRISTINESTADS MILJÖFÖRVALTNING Stadsfullmäktige _26 / INSTRUKTION FÖR KRISTINESTADS MILJÖFÖRVALTNING Stadsfullmäktige _26 / 1 2009 1 Innehåll 2 Miljönämnden Miljönämnden handhar den kommunala miljöhälsovården som även inkluderar veterinärvården samt miljövården.

Läs mer

Sammanträdesdatum 18.3.2015

Sammanträdesdatum 18.3.2015 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2015 1/1 Sammanträdestid Onsdagen den 18 mars 2015, kl. 10:00-11:20 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Östdahl, Stig Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger Björkfors,

Läs mer

Kommunal Författningssamling för Staden Jakobstad

Kommunal Författningssamling för Staden Jakobstad Nr 508/2011 Kommunal Författningssamling för Staden Jakobstad ============================================================= VERKSAMHETSSTADGA FÖR TEKNISKA NÄMNDEN, CENTRALEN FÖR TEKNISKA TJÄNSTER, SEKTIONEN

Läs mer

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 tisdag 20 oktober 2015, Norragatan 17, Mariehamn.

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 tisdag 20 oktober 2015, Norragatan 17, Mariehamn. AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 tisdag 20 oktober 2015, Norragatan 17, Mariehamn. Paragraf Ärende 43 Sammankallande och beslutförhet 44 Justering av

Läs mer

Måndagen den 27 februari 2017, kl Pedersöre kommungård, Bennäs

Måndagen den 27 februari 2017, kl Pedersöre kommungård, Bennäs 27.02.2017 1 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 27 februari 2017, kl. 9.00 10.55. Pedersöre kommungård, Bennäs Beslutande Boström, Kaj Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Henriksson, Anna-Maja

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 16.11.2010 9/10. Sammanträdestid Tisdagen den 16 november 2010, kl. 18.30 20:30 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 16.11.2010 9/10. Sammanträdestid Tisdagen den 16 november 2010, kl. 18.30 20:30 Kommungården i Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 16.11.2010 9/10 Sammanträdestid Tisdagen den 16 november 2010, kl. 18.30 20:30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

och stadsstyrelsen godkända målen. Direktionen har nio ledamöter. Varje ledamot har en personlig ersättare.

och stadsstyrelsen godkända målen. Direktionen har nio ledamöter. Varje ledamot har en personlig ersättare. 3 01 01.1 INSTRUKTION FÖR HELSINGFORS STADS DJURGÅRD Godkänd av stadsfullmäktige den 11 februari 2015 1 Verksamhetsområde 2 Direktionen 3 Föredragning Direktionen för Helsingfors stads djurgård förvaltar

Läs mer

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Sektionen för stödtjänster Tid 14.03.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

Regionala nämnden i Österbotten. Kallelse och föredragningslista

Regionala nämnden i Österbotten. Kallelse och föredragningslista Kallelse och föredragningslista 5.6.2019 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Onsdag 5.6.2019 kl. 16.00- Omsorgsbyrån i Vasa, Fredsgatan 16 b vån 2, 65100 Vasa Närvarande/beslutande Roger Eriksson, ordförande

Läs mer

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE KOMMUNFULLMÄKTIGE 34-39 10.09.2014 1 Sammanträdestid: 18.30 19.10 Sammanträdesplats: Mötesrummet, kommunkansliet, Beslutande: Ordinarie ledamöter: Mats Perämaa, ordförande Mia Hanström,I viceordf. Ingrid

Läs mer

Vid stämman var de aktieägare som framgår av den vid stämman fastställda röstlängden närvarande eller representerade.

Vid stämman var de aktieägare som framgår av den vid stämman fastställda röstlängden närvarande eller representerade. :S Tid: Plats: Närvarande: [dag] kl. [tid] [plats] Vid stämman var de aktieägare som framgår av den vid stämman fastställda röstlängden närvarande eller representerade. 1 ÖPPNANDE AV STÄMMAN [Närvarande

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Esbo stad Protokoll 116. Fullmäktige 29.09.2014 Sida 1 / 1

Esbo stad Protokoll 116. Fullmäktige 29.09.2014 Sida 1 / 1 Fullmäktige 29.09.2014 Sida 1 / 1 3707/02.05.06/2014 Stadsstyrelsen 248 15.9.2014 116 Beviljande av stadens proprieborgen för lån som upptas av Länsimetro Oy eller av ett bolag som grundas samt för de

Läs mer

Kimitoön-Pargas utredning

Kimitoön-Pargas utredning Styrgruppen 1 / 2014 10.4.2014 1 _ Sammanträdestid: Torsdagen den 10 april 2014 kl. 15.00-17.30 Sammanträdesplats: Pargas stadshus, Styrhytten Ordinarie Ersättare Kallade: x Ted Bergman Markku Orell x

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 287 Kallelse och beslutförhet KS 288 Val av protokolljusterare,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

-2, BILDN :00

-2, BILDN :00 -2, BILDN 2018-12-12 16:00 Möteskallelse Onsdagen 12.12.2018 kl. 16.00, Mötesrum Panama (f.d. Mårds matservering, från Alholmsgatan till vänster ner i källaren Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga

Läs mer

REGLEMENTE FÖR MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN 1 (6) REGLEMENTE FÖR MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Miljö- och byggnadsnämndens behörighet mm 1 Nämndens behörighet och uppgifter Miljö- och byggnadsnämnden skall enligt miljöbalken och lagen med särskilda

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4/2018 4/1 Sammanträdestid Torsdag 13.9.2018, kl.11:10 11:40 Sammanträdesplats Hotel Botnia Beslutande: Björkqvist, Fredrik Broända, Jenny Karlström, Fredrik Vidjeskog, Vilma Lindgren,

Läs mer

LOVISA STAD PROTOKOLL 6/

LOVISA STAD PROTOKOLL 6/ LOVISA STAD PROTOKOLL 6/2011 66 Revisionsnämnden TID 28.09.2011 kl. 17:00-20:15 PLATS Rådhuset, stadsstyrelsens sammanträdesrum NÄRVARANDE Lohenoja Pertti ordförande Laukas Gunnel viceordförande Backlund

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 69/2013 rd Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av lagen om tryggande av försörjningsberedskapen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I propositionen föreslås det att

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 65 Kallelse och beslutsförhet NKN 66 Val av protokolljusterare,

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING. Reglemente för miljö- och byggnadsnämnden. Innehållsförteckning

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING. Reglemente för miljö- och byggnadsnämnden. Innehållsförteckning 1 Reglemente för miljö- och byggnadsnämnden Antaget av fullmäktige 2010-06-09, 44 att gälla från och med 2011-01-01. Reviderat av fullmäktige 2013-09-18, 94, Dnr 2013/0408 KS.022 Reviderat av fullmäktige

Läs mer

Heby kommuns författningssamling

Heby kommuns författningssamling Heby kommuns författningssamling KOMMUNFULLMÄKTIGE ISSN 2000-043X HebyFS 2010:13 Infördes i författningssamlingen den 16 november 2010 Reglemente för beredningen för miljö- och samhällsbyggnadsfrågor;

Läs mer

Maggies Restaurant Emetvägen 310, Terjärv

Maggies Restaurant Emetvägen 310, Terjärv SAMMANTRÄDES 4/2017 Organ Sammanträdesdatum Sida 23.5.2017 65 Sammanträdestid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 17.30-19.15 Sammanträdesplats Maggies Restaurant Emetvägen 310, 68700 Terjärv Beslutande x Ahlbäck

Läs mer

Svar på fullmäktigemotion 4/2013, Nationalspråksstrategi för Kyrkslätts kommun

Svar på fullmäktigemotion 4/2013, Nationalspråksstrategi för Kyrkslätts kommun Kommunfullmäktige 70 08.04.2013 Kommunstyrelsen 355 02.11.2015 Kommunfullmäktige 124 16.11.2015 Svar på fullmäktigemotion 4/2013, Nationalspråksstrategi för Kyrkslätts kommun Kommunfullmäktige 08.04.2013

Läs mer

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 STADGAR FÖR NATUR OCH MILJÖ R.F. 1 Namn och hemort Föreningens namn är Natur och Miljö r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess

Läs mer