LOKALINVESTER ING, EKONOMISK UTREDNING 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LOKALINVESTER ING, EKONOMISK UTREDNING 2016"

Transkript

1 Växel Fax BDO Consulting Oy Hallonnässtranden Helsingfors Oy Porvoo International College Ab LOKALINVESTER ING, EKONOMISK UTREDNING 2016 Hur Point Colleges ekonomi och fortsatta verksamhet påverkas av lokalprojektet och de förväntade förändringarna i statlig finansieringen för utbildning på II stadiet BDO Consulting Oy BDO Consulting Oy, a subsidiary of BDO Oy, a limited liability company incorporated in Finland, is a member of BDO International Limited, a UK company limited by guarantee, and forms part of the international BDO network of independent member firms.

2 1 Innehåll INLEDNING... 2 EKONOMISKA PROGNOSER FÖR OY PORVOO INTERNATIONAL COLLEGE AB BAKGRUND UTGÅNGSDATA OCH ANTAGANDEN... 3 SAMMANFATTNING... 5 DE STÖRSTA RISKERNA OCH MÖJLIGHETERNA MED TANKE PÅ PROGNOSER OCH KALKYLER... 9 EVENTUELLT KONCERNFÖRHÅLLANDE Uppdraget har genomförts enligt den internationella standarden för relaterade tjänster ISRS 4400 Uppdrag att genomföra överenskomna förfaranden rörande finansiell information. Kalkylerna i denna rapport är avsedda att ge en allmän bild av Oy Porvoo International College Ab:s ekonomiska läge. Bedömningen är riktgivande och i till den grad begränsad att den inte kan utgöra grund för absolut säkerhet om riktigheten i detaljer och slutsatserna om kalkyler. De siffror som används i kalkyler har erhållits från läroanstalten eller hämtats från Statistikcentralens, Skatteförvaltningens och Kommunförbundets ekonomiska statistik. Vissa engångsposter, såsom försäljningsintäkter för försäljning av fastighet, påverkar resultatens jämförbarhet. Det är också möjligt att skillnader i bokföringssätt snedvrider resultaten.

3 2 Inledning Den finansiering som Oy Porvoo International College Ab får från staten består av sju finansieringsdelar, av vilka den största är statsandelen för grundläggande yrkesutbildning, 3,7 M ör år 2015 (3,9M /2014). Priset per enhet för grundläggande yrkesutbildning var / studerande och det till statsandel berättigande antalet studerande var 416 (9.276 * 420 /2014). Den grundläggande yrkesutbildningens finansiering var 67 % (69 %) av läroanstaltens totala finansiering. Point Colleges 5 % 2 Grundläggande 25% 67 Läroavtal grundl. yrkesutbildning Yrkesinriktad Tilläggsutbildning med En annan betydande del av finansieringen utgörs av finansiering för läroavtalsutbildning. Sådan finansiering fick läroanstalten sammanlagt 1,556 M (1,443 M /2014). Den finansiering som Point College fick för yrkesinriktad tilläggsutbildning var anspråkslös, bara 5 % / 0,28 M (4 % / 0,24 M /2014). Den sammanlagda finansiering som läroanstalten fick enligt statsandelskalkylen var år 2015 totalt ( /2014). Enligt det nya regeringsprogrammet skulle nedskärningen av statsandelar med 10 % - 12 %:n (nedskärningar inom yrkesutbildning) i sin helhet genomföras år 2017, avvikande från en tidigare plan för nedskärning av statsandelar, enligt vilken nedskärningen med 10 % skulle delas upp i nedskärningar på 2 % varje år under en period av fem år. Med anledning av det ovan sagda har också Point College vidtagit kraftiga åtgärder för att anpassa sin ekonomi.

4 3 En kalkylbaserad bild av ekonomin Ekonomiska prognoser för Oy Porvoo International College Ab 1.1. BAKGRUND: Point Colleges verksamhet och ekonomiska förutsättningar påverkas av reformen av utbildningen på andra stadiet, de anknytande ändringarna i statsandelar samt det pågående lokalprojektet. Kalkylerna nedan baserar sig på antagandet att Point College fortsätter med sin verksamhet som en juridiskt självständig enhet eller som en del av en större helhet. Följande kalkyler beskriver utvecklingen av Point Colleges utbildningsverksamhet, förändringar i avkastnings- och kostnadsstrukturen med beaktande av förutsägbara förändringar i finansieringsstrukturen och därefter planerade åtgärder för att anpassa ekonomin. I kalkylerna har man inte tagit ställning till, om den utbildningsverksamhet som sker i Point Colleges namn håller på att bli en koncentration som också andra utbildningsanordnare i östra Nyland ansluter sig till - eller inte. I kalkylerna har man inte heller beaktat de uppenbara ekonomiska synergifördelar som kan fås inom administration, övrig utbildningsverksamhet och dess stödfunktioner. I slutet av denna rapport ges en bedömning av hur ett koncernförhållande som baserar sig på majoritetsägande eller avtal påverkar ägarens balansräkningsposition UTGÅNGSDATA OCH ANTAGANDEN: - Nedskärningen av statsandelar i finansieringsmodellen för utbildning på andra stadiet genomförs i enlighet med regeringens spetsprojekt och UKM:s förslag med början redan år Point Colleges intäkter minskar med per år. - Intäkterna från statsandelar påverkas inte nämnvärt av en eventuell ökning av antalet studerande för yrken inom social- och hälsovård, då lämplighetsbedömningen uteblir och elevvalet sker på basis av avgångsbetyget från och med hösten Oy Porvoo International College Ab:s balansböcker , samt Driftsbudget år 2016 som innehåller intäkterna och utgifterna per huvudgrupp under planeringsåren 2017 och 2018.

5 4 - De intäkter och utgifter som anges i den nämnda ursprungliga budgeten för år 2016 och i planen för åren har preciserats för användning i denna rapport enligt kända och förutsägbara förändringar i intäkter och utgifter med beaktande av preciserade uppgifter om det budgetår som respektive post hänför sig till. - I enlighet med försiktighetsprincipen har intäkter från resultatbaserad finansiering inte beaktats, eftersom resultatbaserad finansiering upphör år Den nya finansieringsmodell som UKM föreslår består av fyra delar: basfinansiering, prestationsbaserad finansiering, effektbaserad finansiering och strategisk finansiering. Dessa har dock inte beaktats i kalkylerna, eftersom behandlingen av dessa ärenden fortfarande pågår. - I kalkylerna har man inte heller beaktat effekten av en eventuell mervärdesskatteskyldighet med tanke på en ökning eller minskning av den arbetskraftspolitiska utbildningen eller andra ändringar i beskattningen. - Kostnaderna för att bygga lokaler för Point College och kostnaderna för finansieringen är räknade enligt uppgifter och antaganden från den i april 2016 avslutade konkurrensutsättningen. - Bolagets mervärdesskatteskyldighet genomgår inga betydande förändringar under granskningsperioden, och bolagets inkomstskattemässiga status bevaras. - I enlighet med försiktighetsprincipen har eventuella extra intäkter från samarbete med företag och de möjligheter som de nya lokalernas ypperliga läge ger inte beaktats i kalkylerna skilt för sig. Dessa kan emellertid innebära flera tiotusen euro intäkter eller besparingar årligen. Som exempel på intäkter kan nämnas uthyrning av lokaler under kvällar, samarbete med ett lokalt utvecklingsbolag och arbete som utförs av studerande.

6 5 SAMMANFATTNING På basis av tillgängliga uppgifter har simuleringar gjorts om Point Colleges resultaträkning, balansräkningsstruktur som beskriver bolagets finansieringsläge samt korta kassaflödeskalkyler för åren Kalkylerna baserar sig på uppgifter som var tillgängliga i april 2016 och utredningar som gjorts under den närmaste tiden före det. I kalkylerna finns flera osäkerhetsfaktorer och förenklingar. Kalkylerna har gjorts med iakttagande av försiktighet: där ingår inga sådana intäkter eller förväntade intäkter som har klassificeras som osäkra eller osannolika. I kalkylen om utgifter har man eftersträvat en realistisk syn på kostnadsnivåns utveckling. Beroende på en oväntat snabb nedskärning av statsandelarna skulle Point College haft det svårt att med bevarande av de gångna årens kostnadsstruktur klara av de fastighetsinvesteringar som är nödvändiga för en fortsatt verksamhet. Åtgärder för att balansera ekonomin har emellertid redan vidtagits. Beslut om permanenta besparingar fattades år 2016, och där ingår en ändrad kostnadsstruktur och ett sparprogram. I sparprogrammet ingår bl.a. en granskning av stödtjänsterna samt planer för fortsatta åtgärder. Besparingarna i prognoskalkylen gäller i huvudsak personalkostnader, primärt genom resursnedskärningar. Den allmänna kostnadsutvecklingen för de övriga verksamhetskostnaderna kommer enligt prognosen att vara långsam, och kostnaderna för främmande kapital beräknas hålla sig på nuvarande nivå under granskningsperioden Point College behöver ägarkommunernas borgen för finansieringen av sin fastighetsinvestering. Point College behöver inte en direkt långfristig finansiering eller ens en kortfristig kreditlimit från ägarna. Enligt antagandena i denna analys kommer bolagets finansieringsläge att fortsättningsvis vara relativt stark och möjliggöra flexibilitet också om något överraskande skulle hända. I ljuset av de nämnda antagandena kommer underskottet i Point Colleges driftsekonomi att vända till ett överskott ungefär år Det bokföringsmässiga resultatet under åren kommer i synnerhet att belastas av avskrivningarna på den helt nya möblering som skaffas till de nya verksamhetslokalerna. Prognosen för kassaflödet visar att driftsekonomin börjar komma i balans redan år Då blir förändringen av kontanta tillgångar igen positiv. Likviditeten och förmågan att hantera lån kommer att vara starka också efter 2024 och bolagets eget kapital kommer att täcka de kumulativa förlusterna i bokföringen. Fördröjda sparåtgärder, oväntade extra kostnader för digitalisering eller andra investeringar som eventuellt behövs för att effektivera verksamheten kommer inte att äventyra Point Colleges förmåga att hantera framtidens utmaningar. De identifierade riskfaktorerna i prognoserna sammanfattas i slutet av rapporten.

7 6 DETALJERADE KOMMENTARER De nedskärningar som beror på minskade statsandelar, 370 tusen /år, balanseras med sparåtgärder som primärt och direkt berör personalkostnaderna. Med den egna personalens krafter kan bolaget också delvis kompensera för de utbildningstjänster som tidigare har upphandlats. I fråga om fastighetskostnader är det skäl att beakta att hyrorna ingår i summan på raden Lokalkostnader (skötsel och underhåll) fram till år 2018 och att lönerna till personal för fastighetsskötsel ingår i summan på raden Löner och lönebikostnader. Från år 2019 ingår alla kostnader för skötsel och underhåll av fastigheten (inkl. löner/köpta tjänster för fastighetsskötsel) i summan Lokalkostnader (en utgiftspost som Point College kan påverka), medan leasinghyran för lokaler visas på en separat rad (en utgiftspost som inte direkt kan påverkas). Flyttet till nya lokaler medför besparingar i kostnaderna för datakommunikation; digitaliseringen ger besparingar i kopierings- och resekostnader; mindre intäkter/besparingar fås redan tidigare genom att slopa avgiftsfria måltider för vuxenstuderande (som inte krävs enligt lag). Besparingarnas sammantagna effekt på affärsvinsten är cirka /år; besparingarna ingår i kalkylerna nedan. Enligt ett förslag kommer Point College från och med hösten 2016 inte längre att förse studerandena med personliga datorer, eftersom det inte finns ett behov av det studerandena har ju egna datorer. Besparingarna för detta ingår inte i kalkylerna nedan. En tämligen anspråkslös summa på för försäljning av utbildning till företag på marknadsvillkor har fogats till intäkterna från och med år I kalkylerna har man inte kunnat beräkna den ekonomiska effekten av förberedande utbildning för invandrare, eftersom beredningen av ärendet inom statsförvaltningen fortfarande pågår. I kalkylerna har man inte heller beaktat möjligheten att få inkomster från uthyrning av nya lokaler. Hyresinkomster kan fås bl.a. från överlåtelse av lokaler för möten eller seminarier, men man bör komma ihåg att även om Point Colleges verksamhet inte uppfyller kriterierna för affärsverksamhet, beskattas inkomst från affärsverksamhet enligt lagen om beskattning av inkomst av näringsverksamhet, varför en del av inkomsten kan beskattas. I intäkterna har man inte heller beaktat intäkter från en eventuell försäljning av de gamla möblerna på auktion, inte heller besparingar/intäkter från det planerade samarbetet med ett lokalt utvecklingsbolag. De kostnader som enligt tidigare kalkyler och den officiella budgeten skulle orsakas i samband med flytten till tillfälliga lokaler och nya lokaler, har i kalkylerna nedan

8 7 sänkts till en mera realistisk nivå. Dessutom har avskrivningstiden för inventarier, bl.a. möbler, förlängts på grund av nyanskaffningen till 7 år; för ICT mm. är den planerade avskrivningstiden fortfarande 3 år.

9 8 *Kalkylerna nedan är gjorda med en noggrannhet av en euro, och avrundningen till jämna tusental kan ha resulterat i differenser som reflekteras i de enskilda siffrorna. Resultaträkning * Intäkter totalt Utbildningstjänster Löner och lönebikostnader Frivilliga lönebikostnader Lokalkostnader (skötsel och underhåll) Lokaler leasing Kostnader för IT-utrustning och programvara Övriga verksamhetskostnader Studiesociala förmåner och favskrivningar rs kringar Rörelseresultat Finansiella poster och extraordinära kostnader Räkenskapsperiodens resultat Balansräkning Bestående aktiva Placeringar Kundfordringar och andra fordringar Kassa och bank AKTIVA SAMMANLAGT Aktiekapital Uppskrivningsfonder och andra fonder Ackumulerade vinstmedel Räkenskapsperiodens resultat Lån från monetära finansinstitut Skulder till leverantörer och andra kortfristiga PASSIVA TOTALT skulder Soliditet ,50 % 72,81 % 70,99 % 72,77 % 72,16 % 71,96 % 70,29 % 68,95 % 67,06 % 65,41 % Kassaflödeskalkyl * Kassaflöde i egentlig verksamhet och investeringar Intern finansieri ng Rörelser esultat Avskrivni ngar Finansiella intäkter Räntekostnader för lån från monetära finansinstitut Kassaflöde från finansiell Investeringar verksamhet Förändringar i lånebeståndet Kassaflöde i egentlig verksamhet och investeringar Investeringar i anläggningstillgångar / Realiseringar Förändring av lån från monetära finansinstitut Övriga lån, +ökning/-minskning Övriga förändringar i likviditeten Intäkter från placeringar Finansieringens nettokassaflöde Förändring av kontanta tillgångar Ingående saldo Slutsaldo

10 9 DE STÖRSTA RISKERNA OCH MÖJLIGHETERNA MED TANKE PÅ PROGNOSER OCH KALKYLER Prognoserna för intäkter är behäftade med osäkerheter som handlar om utvecklingen för antalet personer som genomgår läroavtalsutbildning. Utbildningssamarbete bedrivs i huvudsak med ett fåtal betydande parter, och om betydande förändringar sker i deras interna utbildningspolitik, kan förändringarna i viss mån påverka bolagets inkomster - dock samtidigt också motsvarande utgifter för utbildningen. De eftersträvade besparingarna i personalutgifter var i de preliminära planerna betydligt mera framtunga dvs. tidsmässigt fokuserade på åren 2017 och Även kalkylerna ovan är ambitiösa vad gäller de eftersträvade effekterna; eventuella förseningar i sparmålen innebär dock ingen nämnvärd försämring av Point Colleges ekonomi. Ett tätare samarbete med andra inrättningar som erbjuder utbildning på andra stadiet kunde vara till nytta också indirekt. Överlappande funktioner kan gallras bort, då t.ex. gruppstorlekar och utbildningsanordnarnas resurser kan optimeras. En modell med mera långtgående samarbete kan ge besparingar genom sammanslagning av administrativa resurser och genom andra tänkbara synergifördelar.

11 10 EVENTUELLT KONCERNFÖRHÅLLANDE Point College har goda förutsättningar för ett koncernförhållande med Borgå stad. Soliditeten är god i dagens läge. Lönsamheten belastas av förhöjda fastighetskostnader, minskade statsandelar och stora framtida avskrivningar. Då de beslutade spar- och effektiveringsåtgärderna är genomförda, leder de nämnda förändringarnas till att Point Colleges balansräkningsstruktur i samband med en koncernsammanställning bara har en marginal effekt på Borgå stads koncernbalansräkning.

VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD. Bokslut 2008. Bokslut 2008, Stadsfullmäktige 11.5.2009

VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD. Bokslut 2008. Bokslut 2008, Stadsfullmäktige 11.5.2009 Bokslut 2008 Resultaträkning för Vanda stad 2008 2007 2006 milj. milj. milj. Verksamhetsintäkter 196,2 177,3 172,4 Tillverkning för eget bruk 90,1 71,0 71,2 Verksamhetskostnader - 1 072,0-974,6-931,2 Verksamhetsbidrag

Läs mer

FINANSIERINGSDELEN 2013 2016

FINANSIERINGSDELEN 2013 2016 255 FINANSIERINGSDELEN 2013 2016 256 257 FINANSIERINGSDELEN Finansieringsanalysen består av förändringar i kassaflödet i stadens och affärsverkens ordinarie verksamhet och investeringar samt i finansieringsverksamheten.

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2013 (Org nr 802004-7802) Resultaträkning, kr 2013 2012 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 2 069 593 1 706 453 Summa

Läs mer

FINANSIERINGSDEL 2012 2015

FINANSIERINGSDEL 2012 2015 279 FINANSIERINGSDEL 2012 2015 280 281 FINANSIERINGSDEL Finansieringsanalysen består av förändringar i kassaflödet i stadens och affärsverkens ordinarie verksamhet och investeringar samt i finansieringsverksamheten.

Läs mer

Finansieringsdel 2015-2018

Finansieringsdel 2015-2018 Finansieringsdel 2015-2018 Finansieringsdelen... 212 Finansieringsanalys... 213 Finansieringsplan... 214 Kompletterande uppgifter... 216 211 Finansieringsdelen Finansieringsanalysen består av förändringar

Läs mer

EKONOMIPLAN

EKONOMIPLAN EKONOMIPLAN 2019 2021 Fastställd av kommunfullmäktige 46/12.12.2018 Innehåll INLEDNING... 3 C10 DRIFTSEKONOMIDEL... 4 C100 ALLMÄN ADMINISTRATION... 5 C200 SOCIALFÖRVALTNING... 6 C300 UNDERVISNING OCH KULTUR...

Läs mer

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening Årsredovisning för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening 769622-6120 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013.

Läs mer

Resultaträkning

Resultaträkning Resultaträkning 1999-07-01-1999-12-31 1998-07-01-1999-06-30 Kkr 6 månader 12 månader* Rörelsens intäkter m m Visa rad Visa rad Nettoomsättning 9 837 8 289 Aktiverat arbete för egen räkning 0 1 215 Summa

Läs mer

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2010

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2010 Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2010 Omsättning 228,9 miljoner euro (214,1 milj. euro föregående år) Rörelseresultat 24,3 miljoner euro (18,8 milj. euro) Affärsverksamhetens kassaflöde 35,1 miljoner

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Värdepappersföretagens provisionsintäkter och rörelsevinst minskade under fjärde kvartalet 2018

Värdepappersföretagens provisionsintäkter och rörelsevinst minskade under fjärde kvartalet 2018 Finansiering och försäkring 2018 Värdepappersföretag 2018, 4:e kvartalet Värdepappersföretagens provisionsintäkter och rörelsevinst minskade under fjärde kvartalet 2018 Under fjärde kvartalet år 2018 var

Läs mer

BOKFÖRINGSNÄMNDENS KOMMUNSEKTION Handels- och industriministeriet ALLMÄN ANVISNING OM UPPRÄTTANDE AV FINANSIERINGSKALKYL FÖR KOMMUNER OCH SAMKOMMUNER

BOKFÖRINGSNÄMNDENS KOMMUNSEKTION Handels- och industriministeriet ALLMÄN ANVISNING OM UPPRÄTTANDE AV FINANSIERINGSKALKYL FÖR KOMMUNER OCH SAMKOMMUNER BOKFÖRINGSNÄMNDENS KOMMUNSEKTION Handels- och industriministeriet ALLMÄN ANVISNING OM UPPRÄTTANDE AV FINANSIERINGSKALKYL FÖR KOMMUNER OCH SAMKOMMUNER Helsingfors 1999 BOKFÖRINGSNÄMNDENS KOMMUNSEKTION Handels-

Läs mer

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) 2014-01-01 2014-12-31 556884-5449

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) 2014-01-01 2014-12-31 556884-5449 Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) Styrelsen för Gagnefs Golf AB avger härmed årsredovisning för år 2014. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Bolaget har under året 2014 hyrt banan -18-hålsbanan, korthålsbanan

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Styrelsen för Org.nr: 769615-4033 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Resultaträkning 2012-12-31 2011-12-31 Nettoomsättning Not 1 7 420

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Styrelsen för Org.nr: 769615-4033 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Resultaträkning 2013-12-31 2012-12-31 Nettoomsättning Not 1 8 132

Läs mer

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för Årsredovisning för 2012-05-01-2012-12-31 4(13) Resultaträkning Not 2012-05-01-2012-12-31 2011-05-01-2012-04-30 Rörelsens intäkter m m Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter 7 155 333 48 000 12 579 803

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 05 01 2016 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Årsredovisning för BRF EGEN HÄRD 775000-0155. Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31

Årsredovisning för BRF EGEN HÄRD 775000-0155. Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Årsredovisning för BRF EGEN HÄRD Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 BRF EGEN HÄRD 2(9) Resultaträkning Belopp i kr Not 2009-01-01-2008-01-01- Nettoomsättning 1 4 348 675 4 140 571 Övriga rörelseintäkter

Läs mer

Hundstallet i Sverige AB

Hundstallet i Sverige AB Årsredovisning för Hundstallet i Sverige AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hundstallet i Sverige AB, får härmed avge årsredovisning för 2014 Allmänt om verksamheten

Läs mer

Fråga 6.. poäng (5p) Fråga 5.. poäng (2p) Fråga 3.. poäng (4p)

Fråga 6.. poäng (5p) Fråga 5.. poäng (2p) Fråga 3.. poäng (4p) Industriell ekonomi Provmoment: Salstentamen, 7,5 högskolepoäng Namn: Tentamensdatum: 150603 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt antal poäng på tentamen: 20p För att få respektive betyg krävs:

Läs mer

Koncernbalansräkning, milj. euro 30.6.2010 30.6.2009 31.12.2009

Koncernbalansräkning, milj. euro 30.6.2010 30.6.2009 31.12.2009 Koncernbalansräkning, milj. euro 30.6.2010 30.6.2009 31.12.2009 TILLGÅNGAR LÅNGFRISTIGA TILLGÅNGAR Immateriella tillgångar 112,5 105,4 108,3 Goodwill 737,7 649,9 685,4 Materiella anläggningstillgångar

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Frölunda Specialistsjukhus Resultat- och balansräkning samt kassaflödesanalys Belopp i tkr Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 143 002 139 275 Verksamhetens kostnader 2,3-138

Läs mer

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7)

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) Styrelsen för Gagnefs Golf AB avger härmed årsredovisning för år 2013. Bolagets andra räkenskapsår. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Bolaget har under året 2013 hyrt

Läs mer

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr)

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Redovisningen är upprättad enligt de anvisningar som lämnats från Västra Götalandsregionen. Anvisningarna bygger på kommunallagen, lagen om kommunal redovisning

Läs mer

FINANSIERINGSDEL 2011 2014

FINANSIERINGSDEL 2011 2014 279 FINANSIERINGSDEL 2011 2014 280 281 FINANSIERINGSDEL Finansieringsanalysen består av förändringar i kassaflödet i stadens och affärsverkens ordinarie verksamhet och investeringar samt i finansieringsverksamheten.

Läs mer

Budget Bokslut Bokslut Bokslut 2012 2012 2011 2010 1. ORDINARIE VERKSAMHET

Budget Bokslut Bokslut Bokslut 2012 2012 2011 2010 1. ORDINARIE VERKSAMHET Nylands svenska ungdomsförbund r.f. Resultaträkning 01.01-31.12.2012 Budget Bokslut Bokslut Bokslut 2012 2012 2011 2010 1. ORDINARIE VERKSAMHET 1.1 UTBILDNINGS- OCH STUDIEVERKSAMHET Understöd 2200,00 2500,00

Läs mer

Antal anställda i genomsnitt under räkenskapsperioden 30 26 Antal anställda i slutet av räkenskapsperioden 32 26

Antal anställda i genomsnitt under räkenskapsperioden 30 26 Antal anställda i slutet av räkenskapsperioden 32 26 Moderbolagets NOTER Noter till resultaträkningen: 1.1 1.1 31.12.2012 1) Omsättning Hyror 136 700 145,50 132 775 734,25 Ersättningar för nyttjande 205 697,92 128 612,96 Övrig avkastning på fastigheten 59

Läs mer

Halvårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-06-30

Halvårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-06-30 Halvårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-06-30 Innehållsförteckning: Sida VD har ordet 1 Händelser efter rapportperioden 2 Kommande finansiella rapporter 2 Principer för delårsrapportens upprättande

Läs mer

Relation and Brand AB (publ) Kvartalsrapport Januari-September 2008.

Relation and Brand AB (publ) Kvartalsrapport Januari-September 2008. STOCKHOLM -10-23 Relation and Brand AB (publ) Kvartalsrapport Januari-September.! Omsättningen proforma för de första nio månaderna uppgick till 17,1 MSEK (10,1 MSEK) vilket är en ökning med 69 % jämfört

Läs mer

Ekonomisk Översikt i kkr 2009 2008 2007 2006. Nettoomsättning 0 58 0 84 443. Årets resultat 472-16 471-9 104-37 386

Ekonomisk Översikt i kkr 2009 2008 2007 2006. Nettoomsättning 0 58 0 84 443. Årets resultat 472-16 471-9 104-37 386 Ekonomisk Översikt i kkr 2009 2008 2007 2006 Nettoomsättning 0 58 0 84 443 Årets resultat 472-16 471-9 104-37 386 Balansomslutning 1 227 5 726 36 145 68 186 Eget kapital 1 148 675 12 995 22 029 Soliditet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT

DELÅRSRAPPORT DELÅRSRAPPORT 2010-01-01-2010-06-30 Styrelsen och verkställande direktören för AU Holding AB (publ) avger härmed följande delårsrapport för perioden 2010-01-01-2010-06-30. Innehåll Sida Allmänna kommentarer

Läs mer

www.qicon.se Årsredovisning 2011

www.qicon.se Årsredovisning 2011 www.qicon.se www.qicon.se Årsredovisning 2011 Styrelsen och verkställande direktören för QI Construction AB (556521-7352) får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934 Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2014 2013 2012 2011 2010 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 679 4 209 4 295 3 949 3 784 Gåvor 90-konto

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret ÅRSREDOVISNING 215/216 Förvaltningsberättelse 1 Allmänt om verksamheten 1 Väsentliga händelser under och efter verksamhetsåret 2 Ekonomi 3 Resultaträkning 3 Tillgångar 4 Eget kapital och skulder 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Att nettoomsättningen var lägre än föregående år förklaras av två extraordinära avtal under mars 2015.

Att nettoomsättningen var lägre än föregående år förklaras av två extraordinära avtal under mars 2015. Dignita Systems AB (publ), orgnr 556582-5964 Nettoomsättning uppgick till cirka 3,9 MSEK (4,9 MSEK) Rörelseresultat före avskrivning (EBITDA) uppgick till cirka 95 KSEK (43 KSEK) Rörelseresultatet uppgick

Läs mer

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2017-01-18 16:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1612 1512 Verksamhetens intäkter 1 1 274 610 1 196 250 Verksamhetens kostnader 2-1 265 736-1 196 368 Avskrivningar

Läs mer

Budget Bokslut Bokslut Bokslut 2011 2011 2010 2009 1. ORDINARIE VERKSAMHET

Budget Bokslut Bokslut Bokslut 2011 2011 2010 2009 1. ORDINARIE VERKSAMHET Nylands svenska ungdomsförbund r.f. Resultaträkning 01.01-31.12.2011 Budget Bokslut Bokslut Bokslut 2011 2011 2010 2009 1. ORDINARIE VERKSAMHET 1.1 UTBILDNINGS- OCH STUDIEVERKSAMHET Understöd 2000,00 0,00

Läs mer

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion Årsredovisning Resultat och Balansräkning Bokföring eller Redovisning Bokföring Notera affärshändelser på olika konton. Sker löpande under bokföringsåret Redovisning Sammanställning, och värdering av företagets

Läs mer

Kommunernas bokslut 2014

Kommunernas bokslut 2014 ' Iris Åkerberg, statistiker E-post: iris.akerberg@asub.ax Offentlig ekonomi 2015:2 24.6.2015 Kommunernas bokslut 2014 Preliminära uppgifter Lägre verksamhetsintäkter och -kostnader Från 2013 till 2014

Läs mer

LÖSNINGSFÖRSLAG FÖRE UPPGIFTER... 8 LÖSNINGSFÖRSLAG UNDER UPPGIFTER...

LÖSNINGSFÖRSLAG FÖRE UPPGIFTER... 8 LÖSNINGSFÖRSLAG UNDER UPPGIFTER... LE4 RÄKENSKAPSANALYS FÖRE UPPGIFTER... 2 4.1 LÖNSAMHET... 2 4.2 SOLIDITET OCH LIKVIDITET... 2 4.3 LÄREKONOMI... 2 UNDER UPPGIFTER... 3 4.4 PETTERSSON & BENDEL AB... 3 4.5 EKONOMISK ANALYS... 3 4.6 LEHMAN

Läs mer

Kreditinstitutens bokslut

Kreditinstitutens bokslut Finansiering och försäkring 2014 Kreditinstitutens bokslut 2014, 1:a kvartalet De inhemska bankernas finansnetto var oförändrat under första kvartalet 2014 De inhemska bankernas finansnetto uppgick till

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2014 (Org nr 802004-7802) Förvaltningsberättelse Verksamheten under 2014 Verksamheten redovisas i separat verksamhetsberättelse.

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen för Brf Björnrike Ski Country får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017 07 01 2018 06 30. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten

Läs mer

Scandinavian Credit Fund 1 AB (publ) Räkenskapsåret

Scandinavian Credit Fund 1 AB (publ) Räkenskapsåret Scandinavian Credit Fund 1 AB (publ) Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Scandinavian Credit Fund 1 AB (publ) 1 Utveckling av företagets verksamhet, resultat och ställning Belopp i kr Nettoomsättning

Läs mer

Fråga 5.. poäng (3p) Fråga 4.. poäng (6p)

Fråga 5.. poäng (3p) Fråga 4.. poäng (6p) Industriell ekonomi Provmoment: Salstentamen, 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 160531 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt antal poäng på tentamen: 20p För att få respektive betyg

Läs mer

Delårsrapport för januari-mars 2015

Delårsrapport för januari-mars 2015 Delårsrapport för januari-mars 2015 Swedish National Road Consulting AB Delårsrapport 2015-03-31 Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-03-31 Postadress: Box 4021 171 04 Solna Besöksadress: Hemvärnsgatan

Läs mer

Delårsrapport. för. januari-september 2015

Delårsrapport. för. januari-september 2015 Delårsrapport för januari-september 2015 Swedish National Road Consulting AB Delårsrapport 2015-09-30 Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-09-30 Postadress: Box 4021 171 04 Solna Besöksadress: Hemvärnsgatan

Läs mer

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Halvårsrapport

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Halvårsrapport Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Halvårsrapport 2018-06-30 REDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 1 JANUARI - 30 JUNI 2018 Hyresintäkterna uppgick till 10 475 759 kr (10 306 121) Driftsöverskottet uppgick

Läs mer

Kommunernas bokslut 2013

Kommunernas bokslut 2013 ' Iris Åkerberg, statistiker E-post: iris.akerberg@asub.ax Offentlig ekonomi 2014:2 30.6.2014 Kommunernas bokslut 2013 Preliminära uppgifter Räkenskapsperiodens resultat högre för 2013 Våra 16 kommuner

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 412 018 398 661 Verksamhetens kostnader 2-419 307-400 438 Avskrivningar och nedskrivningar 4-5 856-5 129 Verksamhetens

Läs mer

Särredovisning för sid 1(5) Aneby Miljö & Vatten AB 556621-6650 VA-verksamheten

Särredovisning för sid 1(5) Aneby Miljö & Vatten AB 556621-6650 VA-verksamheten Särredovisning för sid 1(5) Aneby Miljö & Vatten AB VA-verksamheten RESULTATRÄKNING VA Belopp i kr Not 2013-01-01-2012-01-01- 2013-12-31 2012-12-31 Verksamhetens intäkter Brukningsavgifter 12 094 363 11

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Naturbruksstyrelsen 2018-04-19 07:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 69 173 71 871 Verksamhetens kostnader -71 142-84 165 Avskrivningar och

Läs mer

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Energi i Karlskrona AB

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Energi i Karlskrona AB ÅRETS SIFFROR Affärsverken Energi i Karlskrona AB RESULTATRÄKNING KSEK Not Nettoomsättning 1 293 017 321 292 Rörelsens kostnader Råvaror och förnödenheter -252 976-274 959 Övriga externa kostnader 2,3-19

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Kreditinstitutens bokslut

Kreditinstitutens bokslut Finansiering och försäkring 2016 Kreditinstitutens bokslut 2016, 2:a kvartalet De inhemska bankernas finansnetto minskade med 5 procent och rörelsevinsten med 37 procent under andra kvartalet 2016 De inhemska

Läs mer

KONCERNSAMMANSTÄLLNING FÖR

KONCERNSAMMANSTÄLLNING FÖR 1(8) KONCERNSAMMANSTÄLLNING FÖR 2015-09-01 -- 2016-08-31 Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning - koncernen 4 Balansräkning - koncernen 5 Kassaflödesanalys - koncernen 7 Tilläggsupplysningar och noter

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2013

Delårsrapport januari-juni 2013 Delårsrapport januari-juni 2013 1 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 2 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 Koncernens rapport över totalresultat KONCERNENS RESULTATRÄKNING

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 UTKAST för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 Styrelsen och verkställande direktören för Lyxklippare Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2018-04-16 17:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 222 723 216 418 Verksamhetens kostnader -226 723-217 797 Avskrivningar och nedskrivningar -1

Läs mer

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2017-09-19 07:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 580 198 566 129 Verksamhetens kostnader -559 281-532 977 Avskrivningar och nedskrivningar -3

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 1 169 071 157 996 Verksamhetens kostnader 2-176 078-163 092 Avskrivningar och nedskrivningar 4-2 399-2 153 Verksamhetens

Läs mer

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Habilitering & Hälsa 2017-04-20 16:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1703 1603 Verksamhetens intäkter 216 418 208 792 Verksamhetens kostnader -217 797-207 086 Avskrivningar

Läs mer

2. Övning: Kassa- och materialflöden. TU-A1200 Grundkurs i produktionsekonomi

2. Övning: Kassa- och materialflöden. TU-A1200 Grundkurs i produktionsekonomi 2. Övning: Kassa- och materialflöden TU-A1200 Grundkurs i produktionsekonomi Övningarnas innehåll 6. Analyser och framtid 5. Försäljning, marknadsföring och bemötandet av kunden 4. Operationer II: Processer

Läs mer

Kreditinstitutens bokslut

Kreditinstitutens bokslut Finansiering och försäkring 2017 Kreditinstitutens bokslut 2017, 1:a kvartalet Finansnettot och rörelsevinsten för bankerna i Finland sjönk under första kvartalet år 2017 Finansnettot för kreditinstitut

Läs mer

Reflektioner från föregående vecka

Reflektioner från föregående vecka Reflektioner från föregående vecka Investeringsbedömning (forts) Resultat- och balansräkning Finansieringsanalys av ett bostadsköp Jämförelse mellan bostadsrätt och villa Boendekostnadskalkyl Hur ska köpet

Läs mer

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6 1 (1) ASSR Årsredovisning sammanställning RR 728 Resultaträkning (mnkr) Årsvärden Avvikelse Förändring Utfall Budget Utfall budget/ utfall/utfall 1512 1512 1412 utfall % Regioninternt såld vård, avtal

Läs mer

Budgetramarna för 2017 och ekonomiplanen

Budgetramarna för 2017 och ekonomiplanen Stadsfullmäktige 49 16.05.2016 Budgetramarna för 2017 och ekonomiplanen 2018-2019 FGE 49 362/02.02.02/2016 Stadsstyrelsen 2.5.2016 220 Beredning: ekonomidirektör Jari Saarinen, tfn 044 780 9426 Stadsstyrelsen

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Årsbokslut. Gymnastikförbundet Syd. Org.nr

Årsbokslut. Gymnastikförbundet Syd. Org.nr Årsbokslut Gymnastikförbundet Syd Org.nr. 838200 3757 20100101 20101231 GymnastikFörbundet Syd (fd Skånes Gymnastikförbund) 1 Styrelsen för GymnastikFörbundet Syd får härmed avge årsbokslut för räkenskapsåret

Läs mer

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden.

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Delårsrapport januari - september 2008 Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Rörelseresultatet uppgick till 0,9 MSEK (1,8) för kvartalet och

Läs mer

Ånge kommun Tekniska förvaltningva verksamhet. RESULTATRÄKNING (TKR) Not

Ånge kommun Tekniska förvaltningva verksamhet. RESULTATRÄKNING (TKR) Not Ånge kommun Tekniska förvaltningva verksamhet RESULTATRÄKNING (TKR) Not 2018 2017 2016 Verksamhetens intäkter 1 22 600 20 727 24 279 Jämförelsestörande intäkter 0 Verksamhetens kostnader 2-17 268-16 024-16

Läs mer

Bryggeri Ab Bock - Wasa Lemlandsvägen Lemland Fo nr: Balansbok

Bryggeri Ab Bock - Wasa Lemlandsvägen Lemland Fo nr: Balansbok Bryggeri Ab Bock - Wasa Lemlandsvägen 1865 22610 Lemland Fo nr: 1972533-5 Balansbok 1.1.2016 31.12.2016 Innehållsförteckning Denna balansbok för perioden 1.1.2016 31.12.2016 innehåller: Bokslut: Resultaträkning

Läs mer

Bokslut för BRF Alfågeln HSB Stockholm

Bokslut för BRF Alfågeln HSB Stockholm Bokslut för BRF Alfågeln 2004-01-01-2004-12-31 HSB Stockholm Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12 Nettoomsättning Not 1 11 349 109 10 150 735 Fastighetskostnader Drift Not 2-5 895 303-5 826 687

Läs mer

Almi Företagspartner AB Org.nr 556481-6204. Koncernens resultaträkning Mkr 2012 2011 1 januari - 30 juni

Almi Företagspartner AB Org.nr 556481-6204. Koncernens resultaträkning Mkr 2012 2011 1 januari - 30 juni Koncernens resultaträkning Mkr 2012 2011 1 januari - 30 juni Intäkter Ränteintäkter & andra finansiella intäkter 238,2 240,4 Anslag 165,0 154,4 Övriga rörelseintäkter 75,5 88,2 478,7 483,0 Rörelsens kostnader

Läs mer

ALLMÄN ANVISNING OM UPPRÄTTANDE AV FINANSIERINGSANALYS FÖR KOMMUNER OCH SAMKOMMUNER

ALLMÄN ANVISNING OM UPPRÄTTANDE AV FINANSIERINGSANALYS FÖR KOMMUNER OCH SAMKOMMUNER Handels- och industriministeriet BOKFÖRINGSNÄMNDENS KOMMUNSEKTION ALLMÄN ANVISNING OM UPPRÄTTANDE AV FINANSIERINGSANALYS FÖR KOMMUNER OCH SAMKOMMUNER Helsingfors 2006 ISBN-10: 952-213-181-4 ISBN-13: 978-952-213-181-2

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Styrelsen för Org.nr: 769615-4033 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Resultaträkning 2011-12-31 2010-12-31 Nettoomsättning Not 1 6 901

Läs mer

Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm

Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Resultaträkning Not 2012-12-31 2011-12-31 Nettoomsättning 1 8 065 055 8 077 988 Fastighetskostnader Drift 2-4

Läs mer

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2011

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2011 Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2011 Omsättning 234,9 miljoner euro (228,9 milj. euro föregående år) Rörelseresultat 21,4 miljoner euro (24,3 milj. euro) Räkenskapsperiodens vinst 13,1 miljoner euro

Läs mer

Årsredovisning. Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB

Årsredovisning. Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Årsredovisning för Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Räkenskapsåret 2008 Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Styrelsen för Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Kommunernas och samkommunernas ekonomi kvartalsvis

Kommunernas och samkommunernas ekonomi kvartalsvis Offentlig ekonomi 6 Kommunernas och samkommunernas ekonomi kvartalsvis 5, :e kvartalet Ökningen av kommunernas lånestock avtog ytterligare år 5 År 5 uppgick den sammanräknade lånestocken för kommunerna

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2016 (Org nr 802004-7802) Förvaltningsberättelse Verksamheten under 2016 Verksamheten redovisas i separat verksamhetsberättelse.

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan Räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30 Stiftelsen Sophiaskolan 1(8) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30.

Läs mer

Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under april juni jämfört med året innan

Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under april juni jämfört med året innan Finansiering och försäkring 2015 Värdepappersföretag 2015, 2:a kvartalet Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under apriljuni jämfört med året innan Under andra kvartalet 2015 var värdepappersföretagens

Läs mer

Årsredovisning 2014 Brf Linnégatan 41-45

Årsredovisning 2014 Brf Linnégatan 41-45 Årsredovisning 2014 Brf Linnégatan 41-45 Ekonomisk ordlista Årsredovisning Den redovisning styrelsen avger över ett avslutat räkenskapsår och som ska behandlas av ordinarie föreningsstämma. Den ska omfatta

Läs mer

Kommunernas bokslut 2017

Kommunernas bokslut 2017 Elin Sagulin, Statistiker Tel. 018-25495 Offentlig ekonomi 2018:2 14.6.2018 Kommunernas bokslut 2017 Preliminära uppgifter Högre verksamhetskostnader och något lägre intäkter Jämfört med 2016 ökade kommunernas

Läs mer

Lönsamhet/räntabilitet/avkastning Avkastning på eget kapital Avkastning på totalt kapital Vinstmarginal Kapitalomsättningshastighet

Lönsamhet/räntabilitet/avkastning Avkastning på eget kapital Avkastning på totalt kapital Vinstmarginal Kapitalomsättningshastighet Finansiell analys Utförs t ex för att: en långivare behöver underlag för att kunna besluta om han ska bevilja företaget ytterligare lån en aktieägare vill veta hur företaget har utvecklats för att få underlag

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Företagets långsiktiga strategiska målsättningsprogram har kommit igång. På kvartalbasis är programmets effekter inte ännu synliga.

Företagets långsiktiga strategiska målsättningsprogram har kommit igång. På kvartalbasis är programmets effekter inte ännu synliga. Första halvåret 2016 Periodens omsättning uppgick till 48 470 T (47 992 T ) Periodens rörelseresultat uppgick till 1 365 T (1 204 T ) Periodens resultat uppgick till 1 035 T (863 T ) Resultat per aktie

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2014-10-17 Delårsrapport perioden januari-september 2014 Kvartal 3 (juli september) ) 2014 Omsättningen uppgick till 11,3 (11,5) Mkr, en minskning med 0,2 Mkr eller 1,5 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under januari mars jämfört med året innan

Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under januari mars jämfört med året innan Finansiering och försäkring 2015 Värdepappersföretag 2015, 1:a kvartalet Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under januarimars jämfört med året innan Under första kvartalet år 2015 var värdepappersföretagens

Läs mer

Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm

Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Resultaträkning Not 2011-12-31 2010-12-31 Nettoomsättning 1 8 077 988 7 573 717 Fastighetskostnader Drift 2-4

Läs mer

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548 resultaträkning Enligt Nettoomsättning 10 511 10 511 Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187 Personalkostnader -4 548-4 548 Avskrivningar materiella anläggningstillgångar -33-33 Avskrivningar

Läs mer

experter inom Vi är fysisk och finansiell handel, portföljförvaltning, marknad och analys som hjälper dig att ligga steget före.

experter inom Vi är fysisk och finansiell handel, portföljförvaltning, marknad och analys som hjälper dig att ligga steget före. Vi är experter inom fysisk och finansiell handel, portföljförvaltning, marknad och analys som hjälper dig att ligga steget före. 2014 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Bokslutskommuniké 2014 Modity Energy Trading AB VD

Läs mer

:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2018-01-18 12:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 1 358 033 1 274 610 Verksamhetens kostnader 2-1 358 150-1 265 736 Avskrivningar

Läs mer

Bokslut för BRF Morkullan HSB Stockholm

Bokslut för BRF Morkullan HSB Stockholm Bokslut för BRF Morkullan 2003-01-01-2003-12-31 HSB Stockholm Resultaträkning 03-01 - 03-12 01-09 -02-12 Nettoomsättning Not 1 8 277 115 11 221 143 Fastighetskostnader Drift Not 2-4 206 588-5 506 617 Planerat

Läs mer

Årsbokslut. Föreningen för Hjärt- och Lungsjuka Stockholms län

Årsbokslut. Föreningen för Hjärt- och Lungsjuka Stockholms län Årsbokslut för Föreningen för Hjärt- och Lungsjuka Stockholms län 802001-4547 Räkenskapsåret 2017 2 (9) Förvaltningsberättelse Flerårsöversikt 2015 2014 2013 Föreningens intäkter (tkr) 2 420 2 169 2 244

Läs mer

Kommunernas och samkommunernas bokslutsprognoser för 2014 samt budgetar och ekonomiplaner för 2015-2017

Kommunernas och samkommunernas bokslutsprognoser för 2014 samt budgetar och ekonomiplaner för 2015-2017 Kommunernas och samkommunernas bokslutsprognoser för 2014 samt budgetar och ekonomiplaner för 2015-2017 Presskonferens 11.2.2015 Verkställande direktör Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma 8,0 7,0 6,0 Kommunernas

Läs mer

Helsingfors stads bokslut för 2012

Helsingfors stads bokslut för 2012 Helsingfors stads bokslut för 2012 25.3.2013 Finansieringsdirektör Tapio Korhonen 28.11.2012 Skatteintäkter och statsandelar (mn euro) BSL 2010 BSL 2011 BDG 2012 BSL 2012 Kommunalskatt 2 064,2 2 218,1

Läs mer

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 13 (22) Protokoll från Primärvårdsstyrelsen, 2017-04-24 28 Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 Diarienummer PVV 2017-00019 Beslut 1. Primärvårdsstyrelsen godkänner delårsrapport mars 2017. Sammanfattning

Läs mer