Arbetshelg i Sörsjön. Styrelsen för alaskan malamuteklubben

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetshelg i Sörsjön. Styrelsen för alaskan malamuteklubben"

Transkript

1 Arbetshelg i Sörsjön. Styrelsen för alaskan malamuteklubben Närvarande: Daniel Kaar (DK), Sarah Thorsell (ST), Christer Afséer (CA), Emelie Bengtsson (EB), Annelie Carlsson (AC) (via skype), Torbjörn Tellström (TT) (fr. punkt nr 6 lördag). Frånvarande: Birgitta Karlgren (BK). Lördag 1. Mötets öppnande Christer förklarar mötets öppnande 2. Val av sekreterare och justerare EB väljs till sekreterare och DK till justerare. 3. Dagordningens godkännande Dagordningen godkänns. 4. Frågor till styrelsen från anonyma medlemmar hur förhåller vi oss till detta? Styrelsen beslutar att frågor till styrelsen ska ha en avsändare. Alla har rätt att ställa frågor och ingen ska känna att de inte kan ställa frågor till hela styrelsen. Ett mailkonto för styrelsen ska skapas till vilken frågor till styrelsen kan riktas. Ett facebook-konto skall också skapas genom vilken styrelsen kan göra gemensamma uttalanden. 5. Beslut och beslutsfattande i styrelsen. Målsättning i styrelsearbetet är alltid konsensus. Vid omröstning där man inte håller med anmäler man detta. Beslut fattas av styrelsen gemensamt och man måste sedan kunna stå bakom beslutet som helhet. Detta har inte varit ett problem hittills, men viktigt att konstatera inför framtiden. Samtliga närvarande var eniga om detta. 6. Inför SPHK s arbetshelg: Planerade aktiviteter och evenemang (utställningar bl.a.), strategi inom SPHK, möjlig ekonomisk fördelning. Ninni Hjortwall (NH) med på telefon för att diskutera några av punkterna. Arbetshelgen genomförs i augusti. CA deltar som malamuteklubbens representant. Vi har ej lämnat in balans och resultaträkning för föregående år. Måste in omgående, NH ordnar detta. En lista på evenemang som planeras inför kommande år ska lämnas in. Aktivitetsansvarig TT ansvarar för att, i samråd med utställningssektion, färdigställa en aktivitetslista som CA tar med sig. CA ska lyfta frågan om det går att digitalisera polarhunden då det är den största kostnaden inom sphk.

2 Rasklubben bör arbeta för att öka andelen av medlemsavgiften som tilldelas rasklubbarna. CA får med sig att lyfta frågan om hur man kan uppnå en förnyning i SPHK. Kan man exempelvis använda sig till större del av sociala medier? 7. Samverkan med vildmarkskooperativet Nornäs fördelning av arbete, ekonomi, organisering Det finns idag ett samarbete kring björnrundan, snö-träffen, nornäsdraget, samt de spår där dessa aktiviteter genomförs. Vildmarkskooperativet anordnar även vildmarksracet. Styrelsen har kommit fram till ett förslag gällande kostnads-, intäkts- samt arbetsfördelning. CA kommer att föra dialog med vildmarkskooperativet. 8. Hemsidan, hur vill vi att den ska fungera? Hemsidesansvarig Sandra Tellström (STe) har framfört sina åsikter och planer via ett brev. Vi väntar fortfarande på den nya plattformen från SPHK. Styrelsen ger STe mandat att byta plattform om inte bytet sker inom den närmaste tiden. Arbetet med att lägga över all information på den nya plattformen kommer att kräva en del tid och styrelsen ber om förståelse för processens gång. Information som en medlem vill ska läggas upp på hemsidan skickas till webbansvarig i pdf-format. Detta ska framgå på hemsidan. Om inskickat material är i ett felaktigt format eller innehåller språkliga fel skickas det i retur till avsändare för omarbetning. Inskickaren är ansvarig för korrekturläsning. Tidsram på ett mål om 3 dagar från inskickning tills dess att materialet är publicerat på hemsidan, men upp till 7 dagar är ok! Månadens medlem ska tas upp igen. Krönikor och artiklar kan läggas upp som en flik, men det ska vara tydligt att dessa är privata upplevelser. Debattinlägg hänvisas till andra forum! Annonsering inför våra aktiviteter ska ökas. Resultatlistor och liknande läggs upp på hemsidan. Däremot kan vi göra evenemang där vi bjuder in alla medlemmar på facebooksidan. Där länkas till hemsidan, med andra ord sker all information osv. via hemsidan. Det finns ett nytt diskussionsforum tillgängligt. Styrelsen beslutar att forumet nu ska öppnas och att samtliga styrelsemedlemmar läggs till som administratörer. Facebooksidan ska uppdateras med hemsideadressen till rasklubbens sida. Vi lägger in detta under om och i det fastnålade inlägget. Hall of fame diskuterades. I dagsläget är beskrivningen på hemsidan för hundar som blivit både draghundschampion och uställningschampion. Ska vi ändra detta till hundar som gjort ett avtryck i avel samt för malamutens historia i Sverige? Vi kan dock ha kvar en rubrik som heter dubbelchampionat, där det är fritt fram för alla som har en dubbelchampions att skicka in en bild. Frågan bordlades. Årets malamute/rookie, välgärning. Kan vi ha omröstning på diskussionsforumet där endast klubbens medlemmar är anslutna sedan presentera resultatet på årsmötet? En blänkare kan läggas ut på hemsidan samt facebooksidan.

3 Resultatlistor med bilder från special och andra aktiviteter bör presenteras på hemsidan. Utställningssektionen skickar material från utställningar till webbsideansvarig samt polarhunden. Styrelsen utser ansvarig för detta för övriga aktiviteter. Intressanta artiklar som medlemmar hittar kan få en egen flik på hemsidan. Sponsring, styrelsen anser att vi ska öppna upp för reklam på hemsidan (se övriga punkter). Aktivitetskalender för klubbens aktiviteter under året bör finnas med på hemsidan. Rubriken fadderverksamhet bör flyttas till köpa alaskan malamute. DK ansvarar för att uppdatera fadderlistan. 9. Styrelsens avsiktsdeklaration, mål? - hur omsätts den i verkligheten - strategier. Styrelsens avsiktsförklaring gicks igenom punkt för punkt. Få fler nybörjare att intressera sig för aktiviteter i klubben: Styrelsen ska arbeta för att få igång en välfungerande hemsida samt utnyttja facebook till att fånga upp nya medlemmar. Fadderverksamheten ligger kvar på hemsidan med regionala kontaktpersoner. På aktiviteter som anordnas av ex sphk och malamuteklubben ska vi testa att ha en bindel där det står kontaktperson alaskan malamute. Vi strävar efter att alltid utse någon ansvarig per aktivitet. Utbildningsansvarig för ex. tävlingsdomare, ringsekreterare, tävlingsansvarig, meriteringssekreterare? Lämnar för närvarande. Ny arbetsgrupp kommer att utses för raskompendiet. Bordläggs till kommande styrelsemöte. Arbetsgrupp för meritering är utsedd. Arbetsgrupp för utvecklande av deltagande på distans på möten är nedlagd på grund av bristande intresse från medlemmarna att deltaga. Rasöverskridande aktiviteter via sphk tas upp av CA på sphks arbetshelg. Främjande av avel. Avelsstrategi bör framhävas under malamutespecialen. Styrelsen arbetar för att främja diskussionen och ge detta område mer tid på specialen. Information till allmänhet och intresserade upprätthålls genom stora Sthlm, my dog, hemsida, facebook samt fadderverksamhet. Informationen på SKK behöver ses över. Aktiviteter anpassade till rasen tillgodoses genom fastställda aktivteter. Även genom distrikt inom sphk och enskilda eldsjälar. Styrelsen avser att fortsätta att stötta detta arbete. Idag anordnar klubben tävlingar, meriteringar, turer och träning. Diskussion fördes kring om klubben kan anordna klövjning och weight-pull i framtiden. Styrelsen ställer sig positiv kring detta. Ett första steg är att ta med klövjeväskor på träffar ex. malamutespecialen samt malamuteveckan och visa utrustning. Styrelsen bör även uppmuntra medlemmar som vill anordna gemensamma klövjeturer genom att anslå detta på hemsidan. Styrelsen ska verka för en positiv anda inom klubben. Styrelsen upplever att stämningen har förbättrats under våren och strävar efter att arbeta aktivt för att upprätthålla en god stämning på facebook samt när forumet åter öppnar.

4 Få med fler medlemmar: CA tar med till arbetshelgen för sphk om man kan få ge bort ett medlemskap i rasklubben när man köper sin hund. Kan uppfödarna tänka sig att betala för sina förstagångsköpare om detta inte är möjligt? På facebooksidan ska det läggas till hur man blir medlem. Styrelsen sätter upp ett mål om en 10 % ökning av antal medlemmar samt deltagare på aktiviteter. För att kunna följa utvecklingen under åren efterfrågas statistik på antal starter samt godkända per år. Se nedan! De polara egenskaperna ska lyftas fram vid diskussioner på exempelvis specialen samt malamuteveckan och övriga lämpliga tillfällen. 10. Övrigt A. Resersättning Styrelsen beslutar att berättiga resersättning för styrelsens arbetshelg. Styrelsen får mandat att bevilja ersättning till ordförande eller annan utsedd medlem i styrelsen för specifika uppdrag efter ansökan. Hela styrelsen kan inte få anslag för samma aktivitet, med undantag för arbetshelgen, och kravet är att personen inte har för avsikt att deltaga i aktuell aktivitet. I samtliga fall gäller att försöka att hålla ned kostnaderna så mycket som möjligt, samåkning förordas! Detta gäller från och med juli B. Boot-camp Kostnad budgeteras till 550 dollar per team (2 personer per team). Då tillkommer kostnader för flygbiljetter och uppehälle för de två instruktörerna. Aktiviteten delas upp på två boot camps. Däremellan har man en konferens/föreläsning där man kan ta in en anmälningsavgift för att få ned kostnaderna för klubben. Boot-campen läggs förslagsvis i anslutning till en annan aktivitet, exempelvis björnrundan. Det finns möjlighet att söka bidrag till detta via sphk. Nästa steg är ta fram ett kostnadsförslag gentemot sphk för att söka aktivitetsbidrag. C. Sponsring på hemsidan Styrelsen vill öppna upp för reklam från sponsorer på hemsidan. Gabriella Nordgren (GN) och Birgitta Karlgren idag ansvariga för sponsring. Styrelsen vill jobba mer aktivt med detta för att öka intäkterna till klubben. Styrelsen arbetar för att ta fram förslag på olika sponsringspaket. GN med via telefon för att bolla lite idéer. D. Arbetsbeskrivning Arbetsbeskrivningar behöver tas fram för samtliga förtroendeposter. Det finns ett antal arbetsbeskrivningar redan idag. Dessa ska skickas till respektive förtroendevald för bearbetning och komplettering. Förtroendevalda skickar sedan arbetsbeskrivningen till styrelsen som fastställer. Dessa dokument bör hållas levande och uppdateras efter varje mandatperiod. På de poster där det inte finns någon arbetsbeskrivning ansvarar respektive förtroendevald för att upprätta en ny arbetsbeskrivning. Detta kollas av på kommande skypemöte. E. Övriga meriteringstillfällen

5 En fråga skall läggas ut på hemsidan och på facebook om det finns intresse av att anordna meriteringstillfälle under kommande säsong. Intresse anmäls till styrelsen. EB ansvarar för detta. F. Materialförvaltare ST utses till materialförvaltare och får ansvar för att sammanställa en lista över klubbens materiella tillgångar och vem som i dagsläget förvarar dem. G. Vandringspriser Vi behöver en inventering av vandringspriser som finns i klubben och vart de befinner sig idag. EB undersöker detta. 11. Mötets avslutande Mötet avslutades.

6 Söndag 1. Mötets öppnande Mötet förklarades öppnat. 2. Sekreterare och justerare EB valdes till sekreterare och DK till justerare. 3. Godkännande dagordning Dagordningen godkändes. 4. Utställningsfrågor Jennie Kraft Hult (JH) med via telefon. Specialen 2014: Styrelsen ger JH tre förslag på domare som hon ska kolla upp. Vald plats (Tångahed) krockar med Småland-Ölands utställning (minst 30 mil emellan krävs). Alternativet är att flytta specialen till helgen innan och stanna kvar i Tångahed eller att flytta specialen till en annan plats. Frågan bordlägges. Specialen 2015: Domarval diskuterades. På grund av närhet till internationell flygplats beslutades det att klubben ska satsa på att ta in en utländsk domare. Styrelsen förordar att vi bokar Enköping. Specialen 2016: Förslag på plats för specialen 2016 nedre norra är östersund. Vinteruställningen diskuterades. Vill vi ha denna i samband med malamuteveckan? En nackdel är att milersättningen för domare blir väldigt hög i Ljungdalen. Bör kunna locka fler deltagare om vi har två meriteringar i anslutning till samma helg samt årsmöte. Frågan bordläggs. Styrelsen beslutade att utse en person (behöver inte vara styrelsemedlem) för varje arrangemang som tar bilder, intervjuar vinnare osv. Dokumentationen presenteras sedan i polarhunden, hemsida, facebook. EB tar detta på specialen Framkommer att Christina Sundqvist har hoppat av utställningssektionen. Styrelsen beslutar att AC, som är styrelsens utställningsansvarig, adjungeras till utställningskommittén. Styrelsen beslutar att köpa in högtalaranläggning att använda på klubbens aktivteter. DK ansvarar för detta. Styrelsen beslutar att sluta att dela ut CK-rosetter på klubbens utställningar då det belastar ekonomin för klubben. Styrelsen beslutar att de ska säljas till självkostnadspris, ca 40 kr, för den som önskar. 5. Avelsrådsfrågor Linda Söderström (LS) deltager via telefon. Aktuella frågor i fokus hos avelsrådet är polyneuropati, sköldkörtelrubbningar, chondrodysplasi och långhårsgenen.

7 Avelsrådet vill även starta en kampanj för att få fler att HD/ED-röntga och ögonlysa sina hundar i syfte att få en bättre bild av hälsoläget, samt att nå upp till målen i RAS. Avelsrådet syftar även till att uppdatera RAS med uppdatering av statistik. Väga mäta projektet har stannat av. Rapport skickas till sekreterare så att det kan diskuteras på kommande styrelsemöte. Ett förslag att ta upp detta på björnrundan samt specialen. LS kollar om någon från avelsrådet kommer upp till Björnrundan. Förslag att skicka runt våg och mätsticka till kennlar för att få ett större material samt ta med på aktiviteter för att få med de som har färre antal hundar. Diskuteras vidare på styrelsemöte. Avelsrådet planerar en arbetshelg under sensommaren. 6. Meriteringsfrågor Organiseringen kring meritring diskuterades med NH. Meriteringssektionen påpekar att flera mertiteringsarrangemang under det gångna året inte uppfyllt de krav och riktlinjer som finns. Vi konstaterande att vi alltid måste utse en tävlingsdomare, tävlingsledare samt tävlingsjury. Detta bör göras i god tid innan aktivitet. CA och NH träffas för att skapa ett organisationsdokument kring detta. 64 unika hundar startade 2012 jmf med: Under säsongen 2011 var det 103 unika hundar som testats på något av våra prov var det 87 hundar, hundar, hundar Ser man totalt över de fem säsonger som varit har 310 unika hundar testats på något av våra svenska dragprov. Meriteringsdomarutbildning planeras att starta via sphk NH och Michelle Ohlsson arbetar på en ny rapport angående meriteringsstatistik som kommer att läggas upp på hemsidan. 6. Aktivitetsfrågor A. Specialen Tema för årets special är aggressivitet. Styrelsen beslutar att köpa in en hängvåg till specialen, CA beställer. Annons i polarhunden klar och inskickad. Behöver publiceras på hemsida och facebook-evengemang. B. Utställningar/Stora Stockholm ST ordnar med schema för dagen och tider för montern. ST tar första kontakten med grönlandsklubben. ST tar kontakt med personer som kan tänkas vara intresserade av att hjälpa till på Stora Stockholm, samt My Dog i Göteborg. Förfrågning läggs även ut på hemsidan, samt facebook sidan när det närmar sig. C. Meriteringar/Tävlingar som planeras kommande säsong: Björnrundan - Annons fixas av (TT) - Datum sista helgen i september

8 Snöträffen trettonhelgen, dp 10, dp /1 Malamuteveckan v.6 2-9/2, dp 10, dp 60 Nornäsdraget 15-16/2 dp 10, dp 60 TT fixar aktivitetslista till hemsida. Övriga meriteringar: Beaver trap dp 100 Polardistans dp 100 Vildmarksracet? dp 100? Grönlandsmeriteringar? Dp 10, dp 60 Lekvattnet sphk västra dp 10, dp 60 Ryssjö open, sphk gävle dala, dp 10, dp 60? D. Malamuteveckan Rapport med aktivitets- samt budgetförslag för 2014 års malamutevecka från ansvarig STe diskuterades. - Styrelsen beslutar att vi ska boka postvallen Kost- och logipaket antas. - Förslagna temakvällar antas. - Förslagen marknadsföring antas styrelsen hjälper till. Program: - Styrelsen föreslår en lite längre tid för presentation av rasen, annars bra! - Långdistansföreläsning av CA och DK (i en handlers perspektiv), förslagsvis på fredagen. - Fredrik Neiman, ev. Birgitta Karlgren pratar om utrustning på fjället? - Styrelsen beslutar att förslagna föreläsare kan bokas! - Styrelsen planerar att anordna meritering på 2x3 mil samt 1 mil. 7. Mötets avslutande Mötet avslutades.

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, SUZETTE ELESTEDT, DANIEL ANDERSSON, NICKLAS NULAND,YVONNE LUNDGREN, CAROLINE

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträde med styrelsen för Svenska Polarhundsklubben den augusti 2012 på Jävregården, Piteå, i samband med arbetshelg

PROTOKOLL. Sammanträde med styrelsen för Svenska Polarhundsklubben den augusti 2012 på Jävregården, Piteå, i samband med arbetshelg PROTOKOLL Sammanträde med styrelsen för Svenska Polarhundsklubben den 17-19 augusti 2012 på Jävregården, Piteå, i samband med arbetshelg NÄRVARANDE Tjänstgörande Gunilla Mellgren, ordförande Ninni Hjortvall

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, NICKLAS NULAND, CAROLINE REMULA TILL OCH MED 7.8, JOSEFINE PETTERSSON, LAILA MÄLLINEN,

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-10-20 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

SPHK SÖDRA STYRELSEMÖTE Ordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

SPHK SÖDRA STYRELSEMÖTE Ordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. SPHK SÖDRA STYRELSEMÖTE 2017-05-16 1. Mötet öppnades Ordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Närvarande: Ankie Laúrsen, Gerda Nihlén Petterson, Cecilia Almén, Birgitta Jöneros och

Läs mer

Protokoll fört vid Arbetshelgen, Sörsjön 050830

Protokoll fört vid Arbetshelgen, Sörsjön 050830 Protokoll fört vid Arbetshelgen, Sörsjön 050830 1. Mötet förklarat öppnat. 2. Mötet ansågs rätt utlyst. 3. Fastställande av dagordningen. Val av justerare: Per Skye och Jessica Olofsson. 4. Föregående

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141028 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT Anne Blomster

Läs mer

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället.

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället. Styrelsemöte för SRRS Västra Datum: 2010-09-08 Plats: Drottninggatan, Göteborg Närvarande: Caroline Jensen, Sofia Orvelind, Jazmine Ohgami, John S. Berg Frånvarande anmälda förhinder: Louise Rosengren,

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas Ordförande Anders Andersson hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdet öppnas Ordförande Anders Andersson hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Organ Svenska Sennenhundklubbens styrelse Plats Västberga Datum Söndagen den 30 september 2018 Tidpunkt Klockan 10:00 1 Sammanträdet öppnas Ordförande Anders Andersson hälsar välkommen och förklarar mötet

Läs mer

Deltagare: Anders Hörnlund (ordf.), Petra Dalenklint, Camilla Nyström, Lisa Lithammar, Helen Söderström, Catrin Paulsson, Linda Nordlund

Deltagare: Anders Hörnlund (ordf.), Petra Dalenklint, Camilla Nyström, Lisa Lithammar, Helen Söderström, Catrin Paulsson, Linda Nordlund Protokoll styrelsemöte 11/11 2017 Brobygård Deltagare: Anders Hörnlund (ordf.), Petra Dalenklint, Camilla Nyström, Lisa Lithammar, Helen Söderström, Catrin Paulsson, Linda Nordlund Mötesordförande: Anders

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Protokoll fört vid rasklubbens för alaskan malamute årsmöte i Ljungdalen den 9 februari 2013.

Protokoll fört vid rasklubbens för alaskan malamute årsmöte i Ljungdalen den 9 februari 2013. Protokoll fört vid rasklubbens för alaskan malamute årsmöte i Ljungdalen den 9 februari 2013. 1 Mötet öppnas av viceordförande i klubben Kirsten Poulsen. 2 Föreslogs och valdes Christer Afséer till mötesordförande.

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträde med styrelsen för Svenska Polarhundsklubben den augusti 2011 på Åsarna Ski Center, i samband med arbetshelg

PROTOKOLL. Sammanträde med styrelsen för Svenska Polarhundsklubben den augusti 2011 på Åsarna Ski Center, i samband med arbetshelg PROTOKOLL Sammanträde med styrelsen för Svenska Polarhundsklubben den 19-21 augusti 2011 på Åsarna Ski Center, i samband med arbetshelg NÄRVARANDE Tjänstgörande Per Agefeldt, ordförande Ninni Hjortvall

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA Närvarande: Charlott Lundberg, Anna Liss-Daniels, Kristina Lindström, Lena Andreasson,

Läs mer

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson.

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C på Studiefrämjandet Södra Roslagen, Roslagsnäsby Centrum. DELTAGARE MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2008-10-18 2008-10-21 1(5) Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk,

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Sid 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2005-11-12 I SVENSHÖGEN. Närvarande: Kjell Nielsen, Johan Andersson, Lennarth Ericsson, Ingela Sandström, Marie Ullatti,

Läs mer

SDS Protokoll nr 2. Protokoll för vid Svenska Dalmatiner-Sällskapets styrelsemöte

SDS Protokoll nr 2. Protokoll för vid Svenska Dalmatiner-Sällskapets styrelsemöte Protokoll för vid Svenska Dalmatiner-Sällskapets styrelsemöte Närvarande: Frånvarande: Louice Hagman Johanna Eklund Mimmi Johnsson Berger Caroline Karlsson Tikkanen Louise Edlund Cecilia Ström Nanne Brandt

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB 120115 Klubbstugan Västernäset

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB 120115 Klubbstugan Västernäset VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 120115 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg ordf., Susanne Almgren sekreterare, Ingela Jonsson kassör, tom 9 Marianne Hyllested vice ordf., Ove

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Plats: Huskvarna Närvarande: Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg, Siw Synnerman Nordström, Karin Claesson,

Läs mer

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C i Stockholm DELTAGARE Ordf. Jonas Peterson, Helena Sirén, Maria Kierkegaard och Karin Nilsson. ANMÄLT FÖRHINDER MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2007-06-09 2007-06-12

Läs mer

PROTOKOLL SAMMANTRÄDE

PROTOKOLL SAMMANTRÄDE Organ Svenska Sennenhundklubbens styrelse Plats Västberga Datum Lördagen den 9 december 2017 Tidpunkt Klockan 10:30 Före mötet var webbmaster Lars Ankarbäck inbjuden och Ute presenterade ett förslag till

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotell Scandic, Sollentuna Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg Siw Synnerman Nordström

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-05-20, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-05-20, TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-05-20, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, LAILA MÄLLINEN, MALIN TOIVAINEN, NICKLAS NULAND, JOSEFINE PETTERSSON FÖRHINDER:

Läs mer

PROTOKOLL SAMMANTRÄDE

PROTOKOLL SAMMANTRÄDE Organ Svenska Sennenhundklubbens styrelse Plats Nynäsgården Datum Söndagen den 14 maj 2017 Tidpunkt Klockan 13:00 1 Sammanträdet öppnas Ordförande Anders Andersson hälsar välkommen och förklarar mötet

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141218

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141218 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141218 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30 PROTOKOLL FÖRT VID COCKER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE Närvarande: Daniel Svensson (ordförande), Kicki Bro (sekreterare), Ann-Catrine Bergh, Anders Carlsson, Hannah Säveholm, Anna-Carin Johansson och Eva

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s telefonmöte den 29 september 2015. Närvarande: Yvonne Brink, Ordförande, Helen Thorstensson, Kassör, Ulrika Stenholm ledamot, Irene Jonsson, ledamot, Ann-Git Rammus, ledamot, Maria

Läs mer

SASK styrelsemöte 1-2 oktober 2011 Kroksbo gård

SASK styrelsemöte 1-2 oktober 2011 Kroksbo gård SASK styrelsemöte 1-2 oktober 2011 Kroksbo gård Närvarande: Ingela Bergare, Veronica Hageus, Carola Knudsen, Camilla Appelgren, Kia Axelsson och Karin Fries. Delvis närvarande: Lilian Holmer (medverkan

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-08-20, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-08-20, TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-08-20, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, MALIN TOIVAINEN, NICKLAS NULAND, SUZETTE ELESTEDT, JOSEFINE PETTERSSON, CAROLINE

Läs mer

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 75-97 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Susanna Hagman Adjungerad tillfällig

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträde med styrelsen för Svenska Polarhundsklubben den 10 november 2012 i Borlänge

PROTOKOLL. Sammanträde med styrelsen för Svenska Polarhundsklubben den 10 november 2012 i Borlänge PROTOKOLL Sammanträde med styrelsen för Svenska Polarhundsklubben den 10 november 2012 i Borlänge NÄRVARANDE Tjänstgörande Gunilla Mellgren, ordförande Ninni Hjortvall Fredrik Petri Agneta Nilsson Hörnlund

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 150226 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Lena Torstensson LT Emelie Carlsson

Läs mer

Förslag till reviderat regelverk för Open Show för Welsh Springer Spaniel klubben

Förslag till reviderat regelverk för Open Show för Welsh Springer Spaniel klubben Förslag till reviderat regelverk för Open Show för Welsh Springer Spaniel klubben Bakgrund WSSK:s styrelse har under 2014 sett över gällande regelverk för våra KM och utställningar. Dessa regelverk har

Läs mer

95 Föregående mötesprotokoll Protokollet är genomgånget och justerat, skall skickas till SRRS C efter detta möte.

95 Föregående mötesprotokoll Protokollet är genomgånget och justerat, skall skickas till SRRS C efter detta möte. Styrelsemöte för SRRS Västra Datum: 2010-11-10 Plats: Drottninggatan, Göteborg Närvarande: Sofia Orvelind, Jazmine Ohgami, John S. Berg,Louise Rosengren,Joachim Bonander Frånvarande anmälda förhinder:

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Vinthundklubbens styrelsemöte på Arlanda Hotellby, Arlandastad Lördag Söndag

Protokoll fört vid Svenska Vinthundklubbens styrelsemöte på Arlanda Hotellby, Arlandastad Lördag Söndag Protokoll fört vid Svenska Vinthundklubbens styrelsemöte 2016-04-23 på Arlanda Hotellby, Arlandastad Lördag 15.45 17.30 Söndag 09.00 13.30 Närvarande: Frånvarande: Ledamöter: Jörgen Oinonen Kicki Sandell

Läs mer

Styrelsemöte SRRS mellan 100805

Styrelsemöte SRRS mellan 100805 Styrelsemöte SRRS mellan 100805 Närvarande: Ulrika Törnqvist, Sophia Greek, Karin Selin, Anna Liljenbring, Camilla Bergström. Meddelat förhinder: Karin Karlsson Plats: Ulrika Törnqvist, Lindesberg 1 Mötet

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Klubbstugan Västernäset

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Klubbstugan Västernäset VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 111106 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg ordf., Susanne Almgren sekreterare, Ingela Jonsson kassör, Ove Wikström ledamot, Kristina Westberg,

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-08-18, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT SAMT VALBEREDNINGEN NICKLAS NULAND

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal

Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Vice ordförande Jenny Lundin

Läs mer

Huvuddokument. Cavaliersällskapets Arbetsordning Fastställda av styrelsen

Huvuddokument. Cavaliersällskapets Arbetsordning Fastställda av styrelsen Huvuddokument Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Organisation och arbetsformer... 2 Stadgar... 2 Etik och sociala medier... 2 Arbetsformer... 2 Kansli... 3 Ekonomiska beslutsbefogenheter...

Läs mer

Justerares signatur Protokoll styrelsemöte Sida 1 (5)

Justerares signatur Protokoll styrelsemöte Sida 1 (5) Plats: Telefonmöte 233-253 Beslutande: Camilla Boquist Elin Eklund Karin Karkiainen Anna-Lena Wendt Lars Söderström Marie Carlsson Britt-Marie Nordgren 236-253 Suppleanter: Lena Karlsson Meddelat förhinder:

Läs mer

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund, Helena Sirén och Karin Nilsson. Maria Kierkegaard deltog i mötet fr o m 226 t o m 240.

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund, Helena Sirén och Karin Nilsson. Maria Kierkegaard deltog i mötet fr o m 226 t o m 240. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C i Stockholm. DELTAGARE MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM 2008-03-01 2008-03-02 1(5) Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund, Helena Sirén och Karin

Läs mer

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte t SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte Lördag 7/3-2015 kl. 17.00 I samband med SPHK NN s Klubbmästerskap. I Norråker, Jämtland. Lokal: Restaurang Utposten, Norråker. Möteshandlingar kommer

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll Svenska Rottweilerklubben/AfRs telefonmöte 2013-01-30 Närvarande: Helén Wallman ordförande, Patrik Ohlsson vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela Sundqvist sekreterare, Tord Sivén, Birgitta

Läs mer

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte verksamhetsåret 2017 Plats och datum: Telefonmöte, tisdagen den 21 mars år 2017 Närvarande Agneta Lindberg AL X Anne Hansson AH X Annelie

Läs mer

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Britta Althorn Arne Våring Maria Lögdlund Barbro Lund Jan Åberg Lalla Hammarström Adjungerade: Ej närvarande:

Läs mer

Knivsta Brukshundklubb

Knivsta Brukshundklubb Protokoll fört vid styrelsemöte i Knivsta BK 2015-08-20 Närvarande: Aime Ambrosen, Malin Karlsson, Henrik Ulfhielm, Marita Berg, Lars Hagman, Malin Mälarstig, Anette Ehrnst Anmält förhinder: Jenny Köhler,

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid Schnauzerringens styrelsemöte 2013-09-22.

Styrelseprotokoll fört vid Schnauzerringens styrelsemöte 2013-09-22. 1(5) Styrelseprotokoll fört vid Schnauzerringens styrelsemöte 2013-09-22. Närvarande: Renée Östrand (vice ordf.), Marica Hofsäss (kassör), Eva Arnell (led.), Carola Sabel (led.), Helene Nordlöf (sup2),

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-03-02, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-03-02, TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-03-02, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, LAILA MÄLLINEN, MALIN TOIVAINEN, NICKLAS NULAND, JENNIE HAMMARQVIST, SUZETTE ELESTEDT,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Collieklubben

Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Collieklubben Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Collieklubben 2005-12-14 Nr7/2005 Plats: Telefonmöte Närvarande: Anna Wahlström Elisabeth Petersson Monika Johansson (del av mötet) Karin Carlsson Anneli Johansson

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll per capsulam Svenska Rottweilerklubben/AfR:s 2013-11-05 Närvarande: Angelina Ohlsson ordförande, Helén Wallman vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela Sundqvist sekreterare, Birgitta Färdeman,

Läs mer

Protokoll för vid Västra distriktets styrelsemöte den 9/2 samt den 24/2 2016,

Protokoll för vid Västra distriktets styrelsemöte den 9/2 samt den 24/2 2016, Protokoll för vid Västra distriktets styrelsemöte den 9/2 samt den 24/2 2016, Närvarande: Anette Johansson, Anette Lundgren, Ann Gustavsson, Jan Karlsson, Bengt-Ove Bergqvist (9/2), Catharina Ellerström,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte När: 7 februari 2016, klockan 19:00 Plats: Telefonmöte Närvande: Cattlin Marques, Ordförande Jenny Andersson- Mård, sekreterare Mona Fagerbrink, ledamot Suhandan Killic, suppleant

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 1/2017

Mötesprotokoll VKFS 1/2017 Page 1 of 5 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare Norman Hatfield valdes som Protokolljuterare. Christofer Carlsson valdes som mötes sekreterare. b. Närvarande Siamak Rezaie, Norman Hatfield,

Läs mer

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Tid: Lördag17/5 i Flen Närvarande: 24 stycken. 1 Fastställande av röstlängd Mötet beslutar att använda röstlängden vid behov. 2 Val av mötesordförande

Läs mer

Styrelsemöte SASK 9/3 kl 10.30, Norrköpings BK.

Styrelsemöte SASK 9/3 kl 10.30, Norrköpings BK. Styrelsemöte SASK 9/3 kl 10.30, Norrköpings BK. Närvarande: Jeanette Forssman, Maria Jönsson, Cari Hansson, Per Edorson, Veronica Hagéus, Ingrid Wigur, Emma Farhang, (Towe Ekman, Lena Stanvik, endast närvarande

Läs mer

Svenska Gordonsetterklubben

Svenska Gordonsetterklubben Svenska Gordonsetterklubben Protokoll fört vid SGSK styrelsemöte 2016 05 24 per telefon Närvarande: Lena Blomström (LB), Jan Andersson (JA), Tina Hedman (TH), Marja Persson (MP), Karin Bysell (KB), Lena

Läs mer

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet.

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll fört vid telefonmöte i Springerklubbens huvudstyrelse 2014 11 13 Närvaro: Gunnar Petersson, Barbro Collin, Eva Wiklund, Linnea Pettersson, Birgitta Pettersson. Frånvaro: AnnSofie Öhman, Bert

Läs mer

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen 2012/03/23-25 Nr 690/ 2011-2012:14 Närvarande: Ej närvarande: Bilagor: Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen Sara Vikström,

Läs mer

Avdelningen har två ordinarie revisorer samt två suppleanter, som väljs vid avdelningens årsmöte. Dessa ska granska avdelningen.

Avdelningen har två ordinarie revisorer samt två suppleanter, som väljs vid avdelningens årsmöte. Dessa ska granska avdelningen. EKONOMI Avdelningens kassör ansvarar för att: Avdelningens bokföring sker enligt god redovisningsed. Inför varje styrelsemöte skriftligt presentera aktuell resultatrapport. Att snarast efter prov och utställningar

Läs mer

Beslöts att Emma och Åsah representerar SASK på SBK:s konferens för regelrevidering. Cari som hållit i projektet tillfrågas också.

Beslöts att Emma och Åsah representerar SASK på SBK:s konferens för regelrevidering. Cari som hållit i projektet tillfrågas också. Styrelsemöte SASK 17/8 kl 19.00 via telefon. Närvarande: Jeanette Forssman, Maria Jönsson, Per Edorson, Emma Farhang, Åsah Holmqvist, Ingrid Wigur, Veronica Hagéus. Frånvarande: Cari Hansson 78 Mötets

Läs mer

Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Irländsk setterklubbens styrelse 2011-

Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Irländsk setterklubbens styrelse 2011- Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Irländsk setterklubbens styrelse 2011-03-17 Närvarande: Fredrik Björklund, Jan- Olov Daniels, Mayvor Jonsson, Per Henriksson, Marita Andersson, Gun Carmland (

Läs mer

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, , Nova Park hotell, Knivsta. Närvarande:

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, , Nova Park hotell, Knivsta. Närvarande: Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, 2002 05 25-26, Nova Park hotell, Knivsta Närvarande: Beslutande Susanne Björkman Cilla Hamfelt Agnetha Hammarstedt Helena Hellström Helena Jansson

Läs mer

WestieAlliansen. Rasklubben för West Highland White Terrier. Ordförande hälsar alla välkomna och förklarar mötet för öppnat.

WestieAlliansen. Rasklubben för West Highland White Terrier. Ordförande hälsar alla välkomna och förklarar mötet för öppnat. Rasklubben för West Highland White Terrier Protokoll nr 09/2015 Datum 2015-11-03 Närvarande Louise Thomson, ordförande Jan Lindén, vice ordförande Iréne Eklund, sekreterare Cathy Magnusson, kassör AnnMarie

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträde med styrelsen för Svenska Polarhundsklubben den augusti 2009 i Marieborg, Norrköping, i samband med arbetshelg

PROTOKOLL. Sammanträde med styrelsen för Svenska Polarhundsklubben den augusti 2009 i Marieborg, Norrköping, i samband med arbetshelg PROTOKOLL Sammanträde med styrelsen för Svenska Polarhundsklubben den 15-16 augusti 2009 i Marieborg, Norrköping, i samband med arbetshelg NÄRVARANDE Tjänstgörande Per Agefeldt, ordförande Ninni Hjortvall

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 10 Datum: -01-16 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Kurt Bengtsson Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ann-Marie Peterson

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2009-01-17 2009-01-18 Fars Hatt, Kungälv

STYRELSEMÖTE 2009-01-17 2009-01-18 Fars Hatt, Kungälv NÄRVARANDE: Daniel Svensson, Kicki Bro, Anna-Carin Johansson, Hannah Säveholm, Ann-Catrine Bergh och Anders Carlsson. Anneli Sundkvist (avelskommittén), Therese Johansson (avelskommittén) och Marie Johansson

Läs mer

Pinschersektionen. 27 Fastställande av dagordning Mötet fastslog dagordningen utan tillägg.

Pinschersektionen. 27 Fastställande av dagordning Mötet fastslog dagordningen utan tillägg. Pinschersektionen Postadress: Pinschersektionen c/o Carina Jacobsson, Polygonvägen 13, 175 46 Järfälla Protokoll fört vid Styrelsemöte nr 3 16/3 2015 Mötets plats: Free conferencecall Närvarande: Pernilla

Läs mer

Protokoll Svenska Working Kelpie Klubben

Protokoll Svenska Working Kelpie Klubben Mötesärende: Styrelsemöte Datum: 2013-05-21 kl 19.00 Registreringsnummer: 2013-3 Antal sidor: 2 Plats: Telefonmöte Protokollförare: Elin Akinci Justerare: Monica Aronius Närvarande: Elin Akinci, Veronica

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Sverok Väst Styrelsemötesprotokoll 2010-04-11.docx

Styrelsemötesprotokoll Sverok Väst Styrelsemötesprotokoll 2010-04-11.docx Sverok Väst Styrelsemötesprotokoll.docx Styrelsemöte Närvarande Robert Tiinus, Rasmus Palm, Jennie Carlsson, Vargman Bjärsborn (anländer vid punkt 8 och går efter punkt 15), Johan Herrnsdorf, Mikael Ölmestig

Läs mer

Protokoll, Styrelsemöte Intacts Vänner 11-02-20, Anhörigcentrum, Örebro

Protokoll, Styrelsemöte Intacts Vänner 11-02-20, Anhörigcentrum, Örebro Protokoll, Styrelsemöte Intacts Vänner 11-02-20, Anhörigcentrum, Örebro Närvarande: Britt-Marie Strandahl, Carl Alsätra, Ulla Winroth, Lena Andersson, Helli Malers, Barbro Redin, Elisabeth Solin, Emma

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-09-29, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-09-29, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-09-29, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, SARAH HJULSTRÖM SAMT VALBEREDNINGEN NICKLAS NULAND,

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubben/AfR:s styrelsemöte i Södertälje 2013-06-15 2013-06-16 Närvarande: Angelina Ohlsson ordförande, Helén Wallman vice ordförande, Ingela Sundqvist sekreterare,

Läs mer

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Klubbstugan Västernäset

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Klubbstugan Västernäset VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 120304 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg ordf., Susanne Almgren sekreterare, Ove Wikström ledamot, Malin Savander ledamot, Sussie Hägglund

Läs mer

Föregående protokoll lades till handlingarna.

Föregående protokoll lades till handlingarna. Sidan 1 av 5 NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte 20150413 35 Ordförande öppnade mötet 36 Dagordningen godkändes. 37 Beslutsmässighet. Beslutsmässighet föreligger.

Läs mer

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet.

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Fysiskt möte 160619, kl. 12.00, Scandic Jönköping Närvarande Ordinarie ledamöter Lilian Jonsson (LJ) Torbjörn Håkansson (TH) Birgitta Limnefelt

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 180611, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Margareta Svedlund (MS) Ida Lilja (IL)

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK

KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK Version 2013-09-01 Godkänd och fastställd vid styrelsemötet 2013-10-13 Kommunikationsplanen ska ses över årligen av styrelsen. Förslag på ändringar framförs till och beslutas av

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-11-12, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-11-12, TELEFONMÖTE +9 PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-11-12, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, LAILA MÄLLINEN, JOSEFINE PETTERSSON, CAROLINE REMULA, MALIN TOIVAINEN, NICKLAS

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-07-14, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM SAMT VALBEREDNINGEN

Läs mer

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu Världens största vintersamling för Samojedhundar och deras ägare. Nordiska mästerskapen i drag

Läs mer

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli.

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli. STYRELSEPROTOKOLL FÖR SSRK/V GBG SEKTIONEN 2014-11-22 Nr 4. Plats: Ljungslätt Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Dagordningen för mötet 1. Mötets öppnande 2. Protokolljusterare 3. Beslutsförhet 4. Föregående protokoll 5. Dagordning 6. Sverok Nedre Norrland

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) 35 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 36 Planering inför hösten v. 36 Carpe

Läs mer

ARBETSBESKRIVNINGAR INOM RDSG

ARBETSBESKRIVNINGAR INOM RDSG 1 ( 5) ARBETSBESKRIVNINGAR INOM RDSG ORDFÖRANDE Ordföranden ska tillsammans med styrelsen planera klubbens verksamhet under året samt tillsammans med sekreterare och kassör upprätta årsmöteshandlingar

Läs mer

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat.

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat. Styrelsemöte SGDK HS, den 17 augusti 2011 PROTOKOLL 11/2011 Plats: Telefonmöte. Tid: Kl 19:30-22:05 Närvarande: Ordförande, Pär Westling Kassör, Pär Franzen Sekreterare/suppleant, för dagen ledamot plats,

Läs mer