ARBETSBESKRIVNINGAR INOM RDSG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ARBETSBESKRIVNINGAR INOM RDSG"

Transkript

1 1 ( 5) ARBETSBESKRIVNINGAR INOM RDSG ORDFÖRANDE Ordföranden ska tillsammans med styrelsen planera klubbens verksamhet under året samt tillsammans med sekreterare och kassör upprätta årsmöteshandlingar samt organisera årsmötet. Ordföranden är arbetsledare för styrelsen och företräder klubben utåt. Ordföranden ska delegera uppgifter inom styrelsen så att samtliga förtroendevalda görs delaktiga i styrelsearbetet. Det är viktigt att ha en arbetsfördelning inom styrelsen där även andra än ordförande, kassör och sekreterare kan få konkreta uppdrag. Ordföranden är också ansvarig utgivare för tidningen. Ordföranden företräder klubben gentemot SGVK. Ordförande och kassören tecknar var för sig klubbens firma. Ordföranden utgör tillsammans med vice ordförande, kassör och sekreterare styrelsens arbetsutskott (AU). Ordföranden skall vara väl förtrogen med klubbens stadgar samt hur SKK:s organisation är uppbyggd. VICE ORDFÖRANDE Vice ordföranden ska vara beredd att utföra samtliga uppgifter som vilar på den ordinarie ordföranden i fall då hen av någon anledning temporärt eller under kvarvarande mandatperiod inte kan fullfölja sina åtaganden. Se alltså arbetsbeskrivning för ordförande. Vice ordföranden ska också vara beredd att bistå och komplettera ordinarie ordförande med ordförandeuppdragen för att, om nödvändigt, mildra arbetsbelastningen. Vice ordföranden utgör tillsammans med ordförande, kassör och sekreterare styrelsens arbetsutskott (AU). SEKRETERARE/KANSLI Sekreteraren ska föra RDSG:s styrelses protokoll; skriva rent och distribuera det. Kansliet ska dokumentera och arkivera klubbens alla handlingar. Sekreteraren utgör tillsammans med ordförande, vice ordförande, kassör och sekreterare styrelsens arbetsutskott (AU). Kansliet ska säkerställa kontinuiteten i rasklubbens arkiv.

2 2 ( 5) Sekreteraren/kansliet ska skriva brev och andra dokument efter anvisningar eller självständigt, i de fall styrelsen ålägger sekreteraren/kansliet ett specifikt uppdrag. Sekreteraren ska tillsammans med ordförande och kassör upprätta årsmöteshandlingar samt organisera årsmötet. Sekreteraren ska tillsammans med ordförande ansvara för att ledamöter/medlemmar kallas till olika möten. KASSÖR Kassören ansvarar för medlemsregistret och svarar för föreningens bokföring, vilket innebär skyldighet att föra bok över föreningens räkenskaper. Kassören upprättar årligen balans- och resultaträkningar och utarbetar underlag för budget och budgetuppföljning. Kassören ser till att medlemmarna betalar beslutade avgifter till föreningen och för medlemsförteckning samt ser till att adresser till tidningen Gårdshunden levereras till tryckeriet. Vidare ska kassören se till att föreningens skatter, försäkring, avgifter och skulder betalas och, i förekommande fall, upprätta och avge allmän självdeklaration, särskild uppgift, kontrolluppgifter, uppbördsdeklarationer och övriga föreskrivna uppgifter inom skatte- och avgiftsområdet. Kassören för inventarieförteckning och ser till att föreningens verksamhet är försäkrad på ett betryggande sätt. Kassören utgör tillsammans med ordförande, vice ordförande och sekreterare styrelsens arbetsutskott (AU). Ordföranden och kassören tecknar var för sig föreningens firma. Kassören är ekonomiskt ansvarig för klubbens rasspecialdagar. Kassören ska tillsammans med ordförande och sekreterare upprätta årsmöteshandlingar samt organisera årsmötet. ARBETSGRUPPEN FÖR AVELSFRÅGOR I denna arbetsgrupp samlades från och med år 2013 de tidigare funktionerna avelsråd, avelskommitté och den arbetsgrupp som arbetat med utformande, uppföljning och revidering av RAS. Arbetsgruppen för avelsfrågor arbetar med allt som rör avel- och hälsofrågor inklusive avelsrådgivning (avelsrådet inom arbetsgruppen), RAS-uppföljning, avelsrekommendationer, kartläggning av hälsa, exteriör och mentalitet, etc.

3 3 ( 5) VALPHÄNVISARE Valphänvisaren informerar om samt hänvisar presumtiva valpköpare till de uppfödare som följer rasklubbens gällande avelsrekommendationer, rasklubbens regler för valphänvisning samt SKKs grundregler. Valphänvisaren förmedlar kontakt mellan uppfödare och valpköpare enligt ovan. ANSVARIG FÖR AKTIVITETSOMBUD Den som är ansvarig för aktivitetsombud ska verka för samordning av aktivitetsgrupperna. Personen ska vara en länk mellan styrelsen och aktivitetsgrupperna samt kunna ge aktivitetsombuden tips och stöd. Den som är ansvarig för aktivitetsombuden ska ha ett aktuellt register över aktivitetsombuden i de olika grupperna. En viktig funktion är att uppmana aktivitetsgrupperna att skicka in verksamhetsberättelser och ekonomisk uppföljning i god tid före årsmötet, samt att medverka till att aktivitetsombuden får en uppmuntran varje år t.ex. en julklapp. TIDNINGSREDAKTÖR Tidningsredaktören ska ombesörja att klubbens medlemstidning Gårdshunden utkommer fyra gånger om året (en gång i kvartalet) samt tillse att publicerat innehåll tillgodoser medlemmarnas behov och önskemål. Det är viktigt att medlemstidskriften speglar klubbens verksamhet, och att den sprider nyheter om rasen och klubben och olika aktiviteter som rör dansk/svensk gårdshund. Redaktören ska kontinuerligt under hela året samla in material som ska ingå i tidningens olika nummer samt presentera en preliminär layout åt tryckeriet för varje tidning. Redaktören ska, innan tidningen går i tryck, se till att innehållet kan godkännas av ansvarig utgivare, d.v.s. styrelsens ordförande. Redaktören ska under november månad tillsammans med tryckeriet sammanställa en utgivningsplan för det kommande året. UTSTÄLLNINGSKOMMITTÉ Utställningskommittén ansvarar för RDSGs officiella årliga rasspecialutställning samt SGVKs årliga officiella utställning där RDSG står som arrangerande rasklubb. I arrangemangen ingår: 1. I samråd med Gårdshundens redaktion och webbmaster se till att inbjudnings-pm publiceras i god tid före sista anmälningsdag. 2. Ta emot anmälningar både via mail och post. 3. Se till att underlag till katalog tas fram till rasklubbens utställningar. 4. Kontrollera att alla anmälda personer är medlemmar i RDSG. 5. Kontrollera i samarbete med kassören att alla anmälningsavgifter är betalda.

4 4 ( 5) 6. Se till att katalogen trycks och finns på plats på utställningsdagen. 7. Ansvara för insläpp och vaccinationskontroll. 8. Ansvara för priser, kontakta sponsorer. 9. Ansvara för att vandringspriserna finns på plats utställningsdagen. 10. I god tid kontakta den domare som är kontrakterad, ordna resa och ev. hotellrum. 11. Skicka ut utställnings-pm till utställarna ca två veckor innan utställningen. 12. Vara på plats under utställningsdagen och se till att allt fungerar. 13. Efter utställningen registrera resultaten till SKK. ARBETSGRUPPEN FÖR RASSPECIALENS ÖVRIGA AKTIVITETER Arbetsgruppen ansvarar för RDSGs inofficiella årliga tävlingar i agility, rallylydnad, lydnad samt övriga kringarrangemang vid rasspecialen. I arrangemangen ingår: 1. I god tid kontraktera domare och övriga funktionärer. 2. I samråd med Gårdshundens redaktion och webbmaster se till att inbjudnings-pm publiceras samtidigt med utställnings-pm, i god tid före sista anmälningsdag. 3. Ta emot anmälningar både via mail och post. 4. Se till att underlag till katalog tas fram. 5. Kontrollera att alla anmälda personer är medlemmar i RDSG. 6. Kontrollera i samarbete med kassören att alla anmälningsavgifter är betalda. 7. Se till att katalogerna trycks och finns på plats tävlingsdagen. 8. Ansvara för priser, kontakta sponsorer. 9. Ansvara för att vandringspriserna finns på plats utställningsdagen. 10. Skicka ut utställnings-pm till utställarna ca två veckor innan utställningen. 11. Vara på plats under tävlingsdagarna och se till att allt fungerar. SPORTKOMMITTÈ Syfte Sportkommittén ska tillvarata medlemmarnas intressen i allt som rör den sportsliga delen i verksamheten. Sportkommittén ska vara en länk mellan klubbens medlemmar och styrelsen. I sportkommittén ingår medlemmar med stor kunskap och kännedom om de olika sporterna som utövas av medlemmar i klubben. Mål - utveckla samarbetet med aktivitetsgrupperna - vara behjälpliga vid regler och poängsättning av Årets Hund-utmärkelserna gällande sportgrenarna Genomförande - driva, diskutera och handlägga medlemmars frågor och önskemål i sportrelaterade frågor - vara ett bollplank för aktivitetsgrupperna när det gäller anordnande av träffar och andra aktiviteter - inför årsskiftet gå igenom regel- och poängsystemet av Årets Hund-utmärkelser gällande sportgrenarna för att utvärdera eventuella regelrevideringar. - vara behjälpliga vid klubbmästerskapen i agility, rallylydnad och lydnad under rasspecialen - ha en återkommande spalt i Gårdshunden där regelrevideringar, träningstips och annat kan tas upp

5 5 ( 5) BETEENDEKOMMITTÉ Fortsätta det initierade arbetet med utvärdering av BPH kontra MH avseende gårdshunden. Syfte BPH ska vara ett av flera användbara verktyg i avelsarbetet för uppfödare Mål - att under 2016 totalt 200 svenskfödda hundar ska ha genomfört BPH för att få en 200- analys från SKK - att få kontakt med en BPH-beskrivare som kan vara sakkunnig. Genomförande - hundar som genomför BPH under 2016 subventioneras med 200 kr från klubben för att stimulera uppfödare/hundägare till BPH-beskrivning av sina hundar - uppmuntra aktivitetsgrupperna att anordna BPH för gårdshundar HEMSIDA Hemsidesansvariga i samarbete med webmaster ser till att hemsidan är aktuell och uppdateras kontinuerligt. NYHETSBREV Nyhetsbrev skickas ut vid behov, 2-4 gånger per år. De ska fungera som en kanal för information och kommunikation mellan rasklubben och uppfödare/medlemmar. Nyhetsbrevet skickas via e-post och läggs också ut på hemsidan.

FUNKTIONÄRER & ARBETSORDNING Svenska klubben för ungerska rashundar Uppdaterat datum:

FUNKTIONÄRER & ARBETSORDNING Svenska klubben för ungerska rashundar Uppdaterat datum: FUNKTIONÄRER & ARBETSORDNING Svenska klubben för ungerska rashundar Uppdaterat datum: 2016-06-15 STYRELSE Ordförande Vice Ordförande Gitte Hellström Kassör Anna Leppäjoki Sekreterare Lena Johansson Ledamot

Läs mer

Avdelningen har två ordinarie revisorer samt två suppleanter, som väljs vid avdelningens årsmöte. Dessa ska granska avdelningen.

Avdelningen har två ordinarie revisorer samt två suppleanter, som väljs vid avdelningens årsmöte. Dessa ska granska avdelningen. EKONOMI Avdelningens kassör ansvarar för att: Avdelningens bokföring sker enligt god redovisningsed. Inför varje styrelsemöte skriftligt presentera aktuell resultatrapport. Att snarast efter prov och utställningar

Läs mer

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte verksamhetsåret 2018 Plats och datum: Fysiskt möte på Vätterleden i Gränna, söndagen den 23 september år 2018 Närvarande Anne Hansson

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR TÄVLINGSKOMMITTÉN Syfte Tävlingskommitténs syfte är att ansvara för de lydnads- och brukstävlingar som Svenska Rottweilerklubben/AfR arrangerar i samarbete med lokalområden och olika lokala brukshundklubbar.

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Plats: Huskvarna Närvarande: Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg, Siw Synnerman Nordström, Karin Claesson,

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR KOMMITTÉN FÖR ROTTWEILERNS MENTALITET OCH EXTERIÖR Syfte Att bevaka utvecklingen av centrala tester för mentalitet och arbeta för att dessa ska främja rasen Rottweiler samt vara behjälplig att möjliggöra

Läs mer

Hos Kerstin Gustafsson, Tullsåkra gård, Tollarp

Hos Kerstin Gustafsson, Tullsåkra gård, Tollarp Rasklubben för Dansk/Svensk gårdshund styrelsemöte 2008-11-15 Plats: Närvarande: Hos Kerstin Gustafsson, Tullsåkra gård, Tollarp Anders Sjöberg Tina Andréasson Karin Andersen Kerstin Gustafsson Anmält

Läs mer

Örnsköldsviks Brukshundklubb

Örnsköldsviks Brukshundklubb DELEGERINGSORDNING FÖR SAMTLIGA VERKSAMHETER 1. Varje verksamhet skall göra en egen verksamhetsplan med budget för kommande verksamhetsår samt formulera verksamhetens inriktning för de kommande tre åren.

Läs mer

PROTOKOLL Nr 9. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund

PROTOKOLL Nr 9. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund org.nr 802437-2073 PROTOKOLL Nr 9. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund Datum: 2018-05-27, kl. 20.00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Susanne Fagrell, Maja Lind, Eva Wieslander,

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotell Scandic, Sollentuna Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg Siw Synnerman Nordström

Läs mer

STADGAR. För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010

STADGAR. För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010 STADGAR För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010 1. Ändamål Föreningen har till ändamål att utveckla Rydboholm till ett trivsamt och attraktivt samhälle

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011-2012 Styrelsen för Vit Herdehundklubb SBKs rasklubb för vit herdehund lämnar härmed följande berättelse över verksamhets- och räkenskapsåret 1 januari 2011 31

Läs mer

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte verksamhetsåret 2017 Plats och datum: Telefonmöte, tisdagen den 21 mars år 2017 Närvarande Agneta Lindberg AL X Anne Hansson AH X Annelie

Läs mer

STADGAR för rasklubben dansk-svensk gårdshund (RDSG)

STADGAR för rasklubben dansk-svensk gårdshund (RDSG) 1 STADGAR för rasklubben dansk-svensk gårdshund (RDSG) Antagna av årsmöte 2013-03-17, ersätter stadgar antagna vid RSDGs extra årsmöte 2 maj 2004. Inledning Rasklubben för dansk-svensk gårdshund (RDSG)

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande............................... 1 2.2 Vice ordförande tillika ekonomiskt ansvarig.............

Läs mer

Svenska Hundklubbens Organisationshandbok Kap 2.3 Centrala styrande dokument

Svenska Hundklubbens Organisationshandbok Kap 2.3 Centrala styrande dokument Gäller även lokalklubbar och kommittéer i tillämpliga delar. Innehåll 1. Olika medlemskategorier... 2 Fullt betalande medlem... 2 Familjemedlem... 2 Ungdomsmedlem... 2 Hel familj boende på samma adress...

Läs mer

PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund

PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund org.nr 802437-2073 PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund Datum: 2018-03-25, kl. 20.00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Susanne Fagrell, Maja Lind, Irene Alvarsson,

Läs mer

Huvuddokument. Cavaliersällskapets Arbetsordning Fastställda av styrelsen

Huvuddokument. Cavaliersällskapets Arbetsordning Fastställda av styrelsen Huvuddokument Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Organisation och arbetsformer... 2 Stadgar... 2 Etik och sociala medier... 2 Arbetsformer... 2 Kansli... 3 Ekonomiska beslutsbefogenheter...

Läs mer

SIG Securitys stadgar

SIG Securitys stadgar SIG Securitys stadgar Fastställda 2002-10-08. Reviderade 2006-03-16. Reviderade 2008-03-14. Reviderade 2013-04-18. 1 Firma Föreningens benämning skall vara SIG Security. 2 Ändamål SIG Security är en intressegrupp

Läs mer

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte verksamhetsåret 2017 Plats och datum: Telefonmöte, torsdagen den 14 december år 2017 Närvarande Initialer Ja Nej Noteringar Agneta Lindberg

Läs mer

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte verksamhetsåret 2018 Plats och datum: Telefonmöte, måndagen den 29 januari år 2018 Närvarande Initialer Ja Nej Noteringar Agneta Lindberg

Läs mer

Arbetsordning. för styrelse och funktionärer i BBHC. Revidering av arbetsordning.

Arbetsordning. för styrelse och funktionärer i BBHC. Revidering av arbetsordning. Arbetsordning för styrelse och funktionärer i BBHC Revidering 2019-04-07 av arbetsordning. Innehåll Etik för styrelsearbete... 3 Regler för styrelse och funktionärer vid privata utlägg... 3 Arbetsordning

Läs mer

Utställningar. regler, arbetsfördelning och ekonomi

Utställningar. regler, arbetsfördelning och ekonomi Utställningar regler, arbetsfördelning och ekonomi Föreliggande dokument är i sak endast en omredigering, förtydligande och fördjupning av de tidigare dokumenten Riktlinjer för SGVK s utställningar (framtaget

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141028 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT Anne Blomster

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-08-20, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-08-20, TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-08-20, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, MALIN TOIVAINEN, NICKLAS NULAND, SUZETTE ELESTEDT, JOSEFINE PETTERSSON, CAROLINE

Läs mer

Förslag till reviderat regelverk för Open Show för Welsh Springer Spaniel klubben

Förslag till reviderat regelverk för Open Show för Welsh Springer Spaniel klubben Förslag till reviderat regelverk för Open Show för Welsh Springer Spaniel klubben Bakgrund WSSK:s styrelse har under 2014 sett över gällande regelverk för våra KM och utställningar. Dessa regelverk har

Läs mer

RAS Uppföljning

RAS Uppföljning 2016-02-12 1 RAS Uppföljning 3 2015 Nuläge Registreringar 1991-2010 Trenden mellan 1990 och 2009 har varit ständigt nedåtgående. År 2009 registrerades 36 buhundar, varav 2 var importerade till Sverige.

Läs mer

Arbetsordning. för styrelse och funktionärer i BBHC. Revidering av 2007 års arbetsordning.

Arbetsordning. för styrelse och funktionärer i BBHC. Revidering av 2007 års arbetsordning. Arbetsordning för styrelse och funktionärer i BBHC Revidering av 2007 års arbetsordning. Innehåll Etik för styrelsearbete... 3 Arbetsordning för styrelse.... 3 Styrelsen leder klubbens verksamhet... 4

Läs mer

Det senare gäller där SKK inte delegerat rasansvaret till befintlig specialklubb.

Det senare gäller där SKK inte delegerat rasansvaret till befintlig specialklubb. STADGAR Svenska Kennelklubben (SKK), Hundägarnas Riksorganisation, är det centrala organet för de ideella föreningar som ingår i SKK. Dessa föreningar, benämnda medlemsorganisationer, är länsklubbar, specialklubbar

Läs mer

Utställningar SGVK regler, arbetsfördelning och ekonomi

Utställningar SGVK regler, arbetsfördelning och ekonomi Utställningar SGVK regler, arbetsfördelning och ekonomi Föreliggande dokument är i sak endast en omredigering, förtydligande och fördjupning av de tidigare dokumenten Riktlinjer för SGVK:s utställningar

Läs mer

Stadgar för regioner inom SWTK

Stadgar för regioner inom SWTK Stadgar för regioner inom SWTK Antagna vid SWTK:s årsmöte 2011-02-26 Inledning Svenska Wheaten Terrier Klubben, SWTK, är den av Svenska Terrierklubben, SvTeK, erkända rasklubb för Irish Softcoated Wheaten

Läs mer

Nyhetsbrev till Golden retrieverklubbens sektioner

Nyhetsbrev till Golden retrieverklubbens sektioner Nyhetsbrev till Golden retrieverklubbens sektioner Augusti 2016 Club Show 2019 Ingen sektion har visat intresse för att arrangera Club Show 2019. Vi efterlyser därför en arrangör. Det kan vara en sektion

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2009-01-17 2009-01-18 Fars Hatt, Kungälv

STYRELSEMÖTE 2009-01-17 2009-01-18 Fars Hatt, Kungälv NÄRVARANDE: Daniel Svensson, Kicki Bro, Anna-Carin Johansson, Hannah Säveholm, Ann-Catrine Bergh och Anders Carlsson. Anneli Sundkvist (avelskommittén), Therese Johansson (avelskommittén) och Marie Johansson

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas Ordförande Anders Andersson hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdet öppnas Ordförande Anders Andersson hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Organ Svenska Sennenhundklubbens styrelse Plats Västberga Datum Söndagen den 30 september 2018 Tidpunkt Klockan 10:00 1 Sammanträdet öppnas Ordförande Anders Andersson hälsar välkommen och förklarar mötet

Läs mer

Lydnads/Bruks-sektor

Lydnads/Bruks-sektor Ordförande Tillsammans med sekreterare göra upp dagordning inför varje möte. Planera, genomföra och leda styrelsemöten och klubbmöten. Se till att alla som vill, kan framföra sin åsikt, idé och liknande

Läs mer

STADGAR Sveriges Backhoppar veteraner

STADGAR Sveriges Backhoppar veteraner STADGAR Sveriges Backhoppar veteraner Stadgarna fastställdes av årsmötet i Taivalkoski Finland i samband med Veteran VM i Backhoppning och Nordisk Kombination den 2008-02-25. Föreningens syften: Föreningens

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte Reviderade vid stormöte , ,

Reglemente Fastställda vid stormöte Reviderade vid stormöte , , Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reviderade vid stormöte 2014-11-12, 2015-10-28, 2016-04-20 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande...............................

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

Rasklubben Dansk/svensk gårdshund, styrelsemöte,

Rasklubben Dansk/svensk gårdshund, styrelsemöte, Rasklubben Dansk/svensk gårdshund, styrelsemöte, 2009-06-28 Plats: Skeppargatan 12, Stockholm Närvarande: Susanne Fagrell Anders Sjöberg Siw Synnerman-Nordström Ewa Westergren Tina Andréasson Ulrika Eriksson

Läs mer

RAS Uppföljning 2 2014

RAS Uppföljning 2 2014 2015-02-12 1 RAS Uppföljning 2 2014 Nuläge Registreringar 1990-2009 Trenden mellan 1990 och 2009 har varit ständigt nedåtgående. År 2009 registrerades 36 buhundar, varav 2 var importerade till Sverige.

Läs mer

RAS Uppföljning

RAS Uppföljning 2017-02-27 1 RAS Uppföljning 4 2016 Nuläge Registreringar 1991-2011 Trenden mellan 1990 och 2011 har varit ständigt nedåtgående. År 2011 registrerades 30 buhundar, varav 1 var importerade till Sverige.

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund. Söndagen den 11 mars 2012 kl Göteborgs Skyttegilles lokal, Västra Frölunda

Årsmötesprotokoll för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund. Söndagen den 11 mars 2012 kl Göteborgs Skyttegilles lokal, Västra Frölunda Årsmötesprotokoll för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund Söndagen den 11 mars 2012 kl. 12.00 Göteborgs Skyttegilles lokal, Västra Frölunda 1 Årsmötets öppnande. Ordföranden Susanne Fagrell inledde mötet

Läs mer

En region äger icke rätt att uttaga egen medlemsavgift. 4 VERKSAMHETSÅR Den lokala regionens verksamhetsår och räkenskapsår skall vara kalenderår.

En region äger icke rätt att uttaga egen medlemsavgift. 4 VERKSAMHETSÅR Den lokala regionens verksamhetsår och räkenskapsår skall vara kalenderår. Stadgar för LRKs regioner Stadgar för lokal region inom Labrador Retrieverklubben Antagna av Labrador retrieverklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2005-03-20. Reviderade av Labrador retrieverklubbens ordinarie

Läs mer

PROTOKOLL Nr 8. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund

PROTOKOLL Nr 8. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund org.nr 802437-2073 PROTOKOLL Nr 8. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund Datum: 2018-04-29, kl. 20.00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Susanne Fagrell, Maja Lind, Eva Wieslander,

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-06-23, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-06-23, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-06-23, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

LL LJ SSN MS SL BB BV CA DH

LL LJ SSN MS SL BB BV CA DH STYRELSEN Kallelse Föredragningslista Protokoll Styrelsemöte Nr 1 Dag: 20130414 Tid: Kl 1100 Plats: Linda Laikre Alsätravägen 66 127 36 SKÄRHOLMEN Kallade Närvarande Anmärkning Linda Laikre Lena Johansson

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Verksamhetsplan 2007

Svenska Dobermannklubben Verksamhetsplan 2007 2007-02-24 Sid 1(5) Styrelsen Styrelsen planerar för 6 styrelsemöten fördelade på året. Representera SDK vid Organisationskonferens. Representera SDK vid Kongressen samt övriga möten med SBK 1 Medlemsmöte

Läs mer

Kristinehamns Innebandyförening Ledstjärna 2: Föreningens organisation

Kristinehamns Innebandyförening Ledstjärna 2: Föreningens organisation Kristinehamns Innebandyförening Ledstjärna 2: Föreningens organisation Dokumentet innehåller följande huvudpunkter: Organisationsschema Roller och uppdrag o Styrelse Kansliet Arbetsgrupper och andra aktiviteter

Läs mer

Huvuddokument. Cavaliersällskapets Arbetsordning Fastställda av styrelsen

Huvuddokument. Cavaliersällskapets Arbetsordning Fastställda av styrelsen Huvuddokument Innehållsförteckning Organisation... 2 Stadgar... 2 Etik och sociala medier... 2 Arbetsformer... 2 Ekonomiska beslutsbefogenheter... 3 Kassör... 3 Ekonomiska ersättningar och redovisningar...

Läs mer

Pinschersektionen. 27 Fastställande av dagordning Mötet fastslog dagordningen utan tillägg.

Pinschersektionen. 27 Fastställande av dagordning Mötet fastslog dagordningen utan tillägg. Pinschersektionen Postadress: Pinschersektionen c/o Carina Jacobsson, Polygonvägen 13, 175 46 Järfälla Protokoll fört vid Styrelsemöte nr 3 16/3 2015 Mötets plats: Free conferencecall Närvarande: Pernilla

Läs mer

Kommunikationsplan för SRFL

Kommunikationsplan för SRFL Kommunikationsplan för SRFL Verksamhetsår 2017-2018 Syfte och mål med planen Syftet med kommunikationsplanen är att beskriva de olika kanalernas roller och funktioner, utse ansvariga för resp. kanal och

Läs mer

Flatcoated Retrieverklubben

Flatcoated Retrieverklubben Flatcoated Retrieverklubben Råd & anvisningar Club Show att gälla från 2011-06-02 För Flatcoated Retrieverklubben 1 Inledning Dessa Råd & Anvisningar som första gången antogs 1995 och som har reviderats

Läs mer

Verksamhetsplan Svenska Grand Danois Klubben 2012

Verksamhetsplan Svenska Grand Danois Klubben 2012 Verksamhetsplan Svenska Grand Danois Klubben 2012 Styrelsen Styrelsen ska verka för en god sammanhållning inom klubben för att främja och bevara rasen grand danois. Styrelsen ska ha ett öppet förhållningssätt

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

Motion nr 1

Motion nr 1 Motion nr 1 Motion nr 2 Motion nr 3 Motion nr 4 Motion nr 5 Motion nr 5 forts Motion nr 6 Motion nr 1,3 och 6 bilaga 1 Motion nr 7 Styrelsens förslag till beslut: Motion nummer 1 Styrelsen föreslår att

Läs mer

Regioner och kursverksamhet Medlemskap Avel Officiella aktiviteter Labrador Retrieverklubben Labradorklubbens valphänvisning Labradormästerskapet

Regioner och kursverksamhet Medlemskap Avel Officiella aktiviteter Labrador Retrieverklubben Labradorklubbens valphänvisning Labradormästerskapet Labrador Retrieverklubben är en av tretton rasklubbar som tillhör Svenska Spaniel och Retrieverklubben. En rasklubb arbetar med det som är specifikt för just den egna rasen avel, hälsa, mentalitet och

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-08-18, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT SAMT VALBEREDNINGEN NICKLAS NULAND

Läs mer

Stadgar för Bergkvara Båtklubb

Stadgar för Bergkvara Båtklubb Förslag Stadgar för Bergkvara Båtklubb Antagna och reviderade xx-xx-xx Bergkvara Båtklubb bildades 1970 och har sin hemort och verksamhetsområde i Bergkvara, Torsås Kommun. 1 Namn och ändamål Föreningens

Läs mer

Årsmötesprotokoll. för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund. Söndagen den 14 mars 2010 kl. 12.00. Hotell Scandic Järva Krog, Stockholm

Årsmötesprotokoll. för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund. Söndagen den 14 mars 2010 kl. 12.00. Hotell Scandic Järva Krog, Stockholm Årsmötesprotokoll för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund Söndagen den 14 mars 2010 kl. 12.00 Hotell Scandic Järva Krog, Stockholm 1 Årsmötets öppnande Ordföranden Susanne Fagrell hälsade alla välkomna

Läs mer

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN ARBETSORDNING FÖR KLUBBSTYRELSE För SWCK gäller det för SKKs medlemsorganisationer gemensamma målet att kontinuerligt skapa goda förutsättningar för hunden, hundägaren och hundägandet genom att: väcka

Läs mer

Centrala styrande dokument De gäller även lokalklubbar och kommittéer i tillämpliga delar

Centrala styrande dokument De gäller även lokalklubbar och kommittéer i tillämpliga delar Centrala styrande dokument De gäller även lokalklubbar och kommittéer i tillämpliga delar 1. Representation vid centrala årsmötet 1/50medl. 2. Olika medlemskategorier Fullbet, familjemedl. Ungdom. 3. Årsmöten

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra INNEHÅLL 1. DAGORDNING... 3 2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE... 4 2.1. Förtroendevalda... 4 2.2. Fullmäktigedeligater...

Läs mer

Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige

Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) är en yrkesförening för sjuksköterskor som har eller genomgår specialistutbildning till distriktssköterska.

Läs mer

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet.

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Fysiskt möte 160619, kl. 12.00, Scandic Jönköping Närvarande Ordinarie ledamöter Lilian Jonsson (LJ) Torbjörn Håkansson (TH) Birgitta Limnefelt

Läs mer

Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde

Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde KODEN för Aktiva Seniorer Skövde Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde Föreningen beslutar på föreningsstämma att arbeta efter KODEN, som är en verksamhetsbeskrivning och ett styrdokument. Syfte

Läs mer

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNDSKLUBBEN

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNDSKLUBBEN SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNDSKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte verksamhetsåret 2019 Plats och datum: Telefonmöte, torsdagen den 21 februari år 2019 Närvarande Anne Hansson AH X Annelie Karlsson Karjalainen

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK

KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK Version 2013-09-01 Godkänd och fastställd vid styrelsemötet 2013-10-13 Kommunikationsplanen ska ses över årligen av styrelsen. Förslag på ändringar framförs till och beslutas av

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-07-14, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM SAMT VALBEREDNINGEN

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Rasklubben för dansk-svensk gårdshund, org nr

Årsmötesprotokoll för Rasklubben för dansk-svensk gårdshund, org nr Årsmötesprotokoll för Rasklubben för dansk-svensk gårdshund, org nr 802437-2073 Söndagen den 28 februari 2016 kl. 13.30 Östergötlands kennelklubbs lokal, Linghem 1 Årsmötets öppnande. Ordföranden John

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30 PROTOKOLL FÖRT VID COCKER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE Närvarande: Daniel Svensson (ordförande), Kicki Bro (sekreterare), Ann-Catrine Bergh, Anders Carlsson, Hannah Säveholm, Anna-Carin Johansson och Eva

Läs mer

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE Dessa riktlinjer ges ut av Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) som hjälpmedel för styrelsearbetet i de lokala distriktssköterskeföreningarna. Riktlinjerna uppdateras

Läs mer

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Under 2013 har 50 telefonintervjuer med medlemmar i Pinschersektionen utförts(ps). Syftet med enkäten har varit att undersöka hur våra medlemmar

Läs mer

Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben

Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben Fastställt vid ordinarie årsmöte 20150322 Club Show Club Show arrangeras av Welsh Springer Spaniel klubbens klubbstyrelse i samarbete med medlemmar eller aktivitetsgrupper

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 SVENSKA TERRIER BRASILEIROKLUBBEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 SVENSKA TERRIER BRASILEIROKLUBBEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 SVENSKA TERRIER BRASILEIROKLUBBEN STYRELSEN Styrelsen har under året bestått av: Ordförande Helen Sjöholm Vice ordförande Linnea Linder Sekreterare Therese Källman Kassör/medlemsansvarig

Läs mer

Förslag till reviderad: Uppsala Arbetsordning för styrelsen i Uppsala Gymnastikförening

Förslag till reviderad: Uppsala Arbetsordning för styrelsen i Uppsala Gymnastikförening Förslag till reviderad: Uppsala 2017-04-05 Arbetsordning för styrelsen i Uppsala Gymnastikförening 1 Inledning 1.1 Denna arbetsordning för styrelsen i Uppsala Gymnastikförening ( Föreningen ) har upprättats

Läs mer

Svenska Bostonterrierklubbens årsmöte. den 7 mars 2015 i. Södertälje

Svenska Bostonterrierklubbens årsmöte. den 7 mars 2015 i. Södertälje Svenska Bostonterrierklubbens årsmöte den 7 mars 2015 i Södertälje 2 7 SVENSKA BOSTONTERRIERKLUBBENS ÅRSMÖTESHANDLINGAR DEN 7 MARS 2015 DAGORDNING 1 Justering av röstlängden. 2 Val av ordförande för årsmötet.

Läs mer

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, SUZETTE ELESTEDT, DANIEL ANDERSSON, NICKLAS NULAND,YVONNE LUNDGREN, CAROLINE

Läs mer

Stadgar fö r lökalavdelning inöm Svenska Wachtelhundklubben (SWK)

Stadgar fö r lökalavdelning inöm Svenska Wachtelhundklubben (SWK) Stadgar fö r lökalavdelning inöm Svenska Wachtelhundklubben (SWK) Fastställda av SWKs ordinarie fullmäktigemöte xxxx.xx.xx att gälla från och med xxxx.xx.xx Inledning Svenska Kennelklubben (SKK) hundägarnas

Läs mer

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER 1 Innehållsförteckning nummer Instruktion för styrelsens ordförande S 3 Instruktion för vice ordförande S 4 Instruktion för kassören S 5 Instruktion för sekreteraren

Läs mer

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNDSKLUBBEN

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNDSKLUBBEN SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNDSKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte verksamhetsåret 2019 Plats och datum: Telefonmöte, torsdagen den 21 mars år 2019 Närvarande Initialer Ja Nej Noteringar Anne Hansson

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska rasklubben för svensk lapphunds styrelsemöte (telefonmöte)

Protokoll fört vid Svenska rasklubben för svensk lapphunds styrelsemöte (telefonmöte) Protokoll fört vid Svenska rasklubben för svensk lapphunds styrelsemöte 2018-03-27 (telefonmöte) Närvarande: Catharina Brandsten, Jan Karlsson, Susanne Lindén Nyhlén, Madelene Lindström, Cattlin Marques,

Läs mer

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund, Helena Sirén och Karin Nilsson. Maria Kierkegaard deltog i mötet fr o m 226 t o m 240.

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund, Helena Sirén och Karin Nilsson. Maria Kierkegaard deltog i mötet fr o m 226 t o m 240. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C i Stockholm. DELTAGARE MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM 2008-03-01 2008-03-02 1(5) Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund, Helena Sirén och Karin

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 150226 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Lena Torstensson LT Emelie Carlsson

Läs mer

Styrelseprotokoll nr. 2 Bichon Frisé Ringen

Styrelseprotokoll nr. 2 Bichon Frisé Ringen Styrelseprotokoll nr. 2 Bichon Frisé Ringen 2011-06-04 Varberg Närvarande: Ordf. Barbro Jonsson. Ledamöter: Gunilla Andersson, Inger Butschkau, Gullwi Wintherhamre, Monica Wintherhamre Suppleanter: Tommy

Läs mer

BKWega Rev 2016_01. Verksamhetsplan BKWEGA MAGNUS SWÄRD

BKWega Rev 2016_01. Verksamhetsplan BKWEGA MAGNUS SWÄRD BKWega Rev 2016_01 2017 splan BKWEGA 2017 MAGNUS SWÄRD Innehållsförteckning 1. BKWEGA sutvecklingsplan... 2 2. Båtklubben har till ändamål... 2 3. Övergripande verksamhetsmål... 2 4. Arbetsbeskrivning

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubbens/AfR styrelsemöte den 21 augusti 2008 per telefon Närvarande: Angelina Ohlsson ordförande, Kerstin Hisengård vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela

Läs mer

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD.

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD. Innehållsförteckning Allmänt Styrelsens arbete 1. Styrelsens sammansättning 2. Styrelsens uppgifter 3. Ordförandens och vice ordförandens uppgifter 4. Kassörens uppgifter 5. Sekreterarens uppgifter 6.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Bilaga 1 Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2012 Styrelsen för Vit Herdehundklubb SBKs rasklubb för vit herdehund lämnar härmed följande berättelse över verksamhets- och räkenskapsåret 1 januari 2012

Läs mer

Stadgar för Östra lokalavdelningen (SBaK Öst) inom Svenska Bassetklubben

Stadgar för Östra lokalavdelningen (SBaK Öst) inom Svenska Bassetklubben Stadgar för Östra lokalavdelningen (SBaK Öst) inom Svenska Bassetklubben i enlighet med SKK:s Typstadgar Tagna av SBaK:s fullmäktige 2013 och av Öst:s årsmöte 2013-03-10 Inledning Svenska Bassetklubbens

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s telefonmöte den 29 september 2015. Närvarande: Yvonne Brink, Ordförande, Helen Thorstensson, Kassör, Ulrika Stenholm ledamot, Irene Jonsson, ledamot, Ann-Git Rammus, ledamot, Maria

Läs mer

Förslag om gemensamma uppfödar-/avelsträffar arrangerade i rasklubbens namn.

Förslag om gemensamma uppfödar-/avelsträffar arrangerade i rasklubbens namn. Närvarandeantal på träffarna 4 22 7 Motion 1 -- angående samarbete med Danska gårdshundsklubben Inget svar Förslag om att man skulle kunna återinföra inofficiell landskamp mellan länderna, utställning

Läs mer

STADGAR FÖR NÄLDENS BYALAG

STADGAR FÖR NÄLDENS BYALAG STADGAR FÖR NÄLDENS BYALAG Näldens Byalag är en religiöst och politiskt obunden ideell förening med hemort i NÄLDEN, Krokoms kommun. Föreningen bildades 1992-11-25 och ombildades 2008-04-10. Stadgarna

Läs mer