Arbetsordning. för styrelse och funktionärer i BBHC. Revidering av 2007 års arbetsordning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsordning. för styrelse och funktionärer i BBHC. Revidering av 2007 års arbetsordning."

Transkript

1 Arbetsordning för styrelse och funktionärer i BBHC Revidering av 2007 års arbetsordning.

2 Innehåll Etik för styrelsearbete... 3 Arbetsordning för styrelse Styrelsen leder klubbens verksamhet... 4 Klubbens ordförande har till uppgift att:... 4 Vice ordförande har till uppgift att:... 4 Kassören har till uppgift att:... 5 Medlemsansvarig har till uppgift att:... 5 Sekreteraren har till uppgift att:... 6 Övrig ledamot har till uppgift att:... 6 Suppleant har till uppgift att:... 6 Arbetsordning för redaktör Arbetsordning för ansvarig utgivare Arbetsordning för redaktionskommittén Arbetsordning för aktivitetsombud Avelsrådgivning Arbetsordning för avelsråd Arbetsordning för valpförmedlare Arbetsordning för utställningsansvarig Arbetsordning för webmaster Arbetsordning valberedning.... 8

3 Etik för styrelsearbete: Ledamöter i styrelsen utövar ett viktigt värn. Styrelseledamöter ställs ibland inför motstridiga krav och lojalitetskonflikter. Det finns därför behov av att diskutera etiska frågor och utveckla en etisk plattform för styrelsen. De etiska principerna är i första hand avsedda att vägleda och tjäna som stöd vid ställningstaganden inom styrelsen. De ska också stimulera till diskussion om styrelseetik. Härigenom stärks styrelsen och en stabil grund skapas för ett reflekterat och medvetet handlande i situationer som fodrar etiskt ställningstagande när uppdraget och medlemmarna ställer olika krav på ledamoten. Ledamot förbinder sig till att: Ta ansvar för rasen och stödja dess utveckling. Inte diskriminera någon av rasernas varianter. Alltid bemöta medlemmarna med respekt för deras person och integritet. Verka för att upprätthålla förtroendefulla relationer med medlemmarna och klubben. Vara varsam med information och inte vidarebefordra information som mottagits som styrelseledamot. Styrelseuppdraget formuleras i klubbens stadgar. Styrelseförtroendet bygger på medlemmarnas tillit och fodrar ett stort ansvar av ledamoten. Ledamoten ska på alla sätt använda sitt kunnande till att höja kvaliteten inom klubben. Ledamot ska värna om klubben och raserna, självständigt och tillsammans med andra, skapa de bästa förutsättningarna för rasernas fortsatta existens. Arbetsordning för styrelse. För SKK och SDHK och dess medlemsorganisationer gäller det gemensamma målet att skapa bästa möjliga förutsättningar för hunden, hundägaren och hundägandet genom: - Att väcka intresse för och främja avel av mentalt och fysiskt sunda och exteriört fullgoda hundar. - Att informera och ge kunskap om hundens fostran, utbildning och vård. - Att bevaka och arbeta med frågor, som har ett betydande allmänt intresse för hundägaren och hundägandet.

4 Styrelsen leder klubbens verksamhet. Styrelsen sammanträder på kallelse från klubbens ordförande eller när majoritet av styrelsemedlemmarna begär det. I sitt arbete skall styrelsen: - Utgöra förbindelselänk mellan klubbens medlemmar och specialklubben. - Verkställa beslut som fattas av årsmötet. - Bedriva aktiv medlemsrekrytering och medlemsvård. - Förbereda ärenden som ska behandlas inom klubben. - Upprätta berättelse över klubbens verksamhet. - Bestämma tid och plats för möten inom klubben och utfärda kallelse till dessa. - Upprätta verksamhetsplan och budget. - Föra medlemsregister, kassabok och protokollsbok. - Vid behov tillsätta kommittéer och arbetsgrupper. - Sträva efter att fördela arbetsuppgifterna inom styrelsen. - Vid behov utse ansvariga för olika grenar av verksamheten, samt stödja dem i deras arbete. - Vid behov utse representanter till olika samarbetsorgan. - Vid behov utse utbildningsansvarig. - Vid behov utse informationsansvarig. - Skapa löpande ärenden. - Beslutar om tidningens budget, annonspriser. - I övrigt leda klubbens verksamhet i enighet med stadgarna och sunt förnuft. - Styrelsens ledamöter bör i alla delar följa klubbens rekommendationer och förgå med gott exempel. Klubbens ordförande har till uppgift att: - Stimulera till arbete i enlighet med klubbens stadgar och arbetsförordning för klubbstyrelse. - Föra klubbens talan. - I samarbete med sekreteraren kalla till allmänna medlemsmöten och årsmöten. - Samordna och fördela arbetet inom styrelsen. - Kalla till, upprätta dagordning för och leda styrelsens sammanträden. - Justera styrelsens protokoll. - Tillsammans med övriga styrelseledamöter upprätta förslag till verksamhetsplan. - Ansvara för budgetarbetet tillsammans med kassören och vice ordförande. - I samråd med övriga styrelseledamöter upprätta förslag till verksamhetsberättelse. - Hålla vice ordförande väl informerad om styrelsens arbete. - Fortlöpande hålla kontakt med ordinarie styrelseledamöter och suppleanter och sätta sig in i deras arbete. - Verkställa övriga beslut som styrelsen ålägger ordförande. -Vara revisorerna behjälpliga vid granskning av kubbens ekonomiska resultat. Vice ordförande har till uppgift att: - Ersätta ordförande vid dennes förfall. I allmänhet gäller det uppdraget att leda styrelsens sammanträden de gånger ordförande inte har möjlighet att närvara. - Om ordförande avgår under en mandatperiod får vice ordförande hoppa in och fullfölja uppdraget, åtminstone intill dess att ordinarie årsmöte eller extra sammankallat årsmöte valt ny ordförande. - Verkställer övriga beslut som styrelsen ålagt vice ordföranden.

5 Kassören har till uppgift att: - Tillsammans med ordföranden vara firmatecknare för BBHC. - Anmäla adressändring av BBHC:s adress till Skattemyndigheten och Patent och registreringsverket. - Bevaka när tidsbegränsade anstånd/tillstånd från myndigheter löper ut. (Befrielse från att deklarera, tillstånd för periodisk tidskrift) - Bevaka förändringar i skatte- och deklarationslagstiftningen för föreningar. - Lämna inkomstuppgift på utbetalda arvoden. - Upprätta föreningens inkomstdeklaration och i förekommande fall inlämna arbetsgivaravgift. - Bokföra all kostnader och intäkter. - Granska och betala inkomna räkningar och fakturor. - Stämma av konton. - Meddela valphänvisaren, shopansvarig, webbredaktör, tidningsredaktör och stamboksansvarig när betalning avseende varor eller tjänster inom respektive verksamhet kommit in på BBHC:s postgirokonto. - Betala anmälningsavgifter/deltagaravgifter till av styrelsen beslutade evenemang. - Bevaka sista betalningsdag för betalning av avgiften för BBHC:s webbhotell. - Vid behov förskottera medel enligt styrelsens anvisning till utställningskommittén för BBHCspecialen. - Inför specialen kontrollera att medlemsavgiften är betald för ägare till anmäld hund. Stäm av konto 3130 mot anmälda hundar enligt anmälningslistan. Specificera sponsorer och annonsörer för införande i utställningskatalogen. - Medverka vid upprättande av budgetförslag till styrelsen. - Lämna kassarapport och budgetavstämning samt dagsaktuellt saldo (daterad utskriftskopia) på föreningens tillgångar vid styrelsens sammanträden. Tillsammans med Ordförande göra årsbokslut. - Överlämna verifikat, bokföring och verksamhetsberättelse till revisorerna senast 6 veckor före årsmötet. - Ansvara för kopia av resultat- och balansräkning, verksamhetsrapport och revisionsberättelse, skickas till sekreteraren för att ingå årsmöteshandlingarna. - Verkställa övriga beslut som styrelsen ålägger kassören. - Vara revisorerna behjälpliga vid granskning av kubbens ekonomiska resultat. Medlemsansvarig har till uppgift att: - Fortlöpande uppdatera medlemsregistret. - Maila en kopia av registret varje månadsskifte till ordföranden, avelskommittén, valphänvisaren, webbredaktör, ansvarig för pokaltävlan och shopansvarig. - Maila en kopia av registret till SDHK:s utställningsansvarige vid sista anmälningsdag till SDHK:s utställningar. - På begäran eller vid årsskifte skicka en kopia av registret till valberedningen. - Senast den 15 januari lämna uppgift till SDHK på antalet medlemmar i BBHC den 31/12 föregående år som debiteringsunderlag för medlemsavgift. - Skicka välkomstbrev till nya medlemmar. -Skicka inbjudan att bli medlem till nya ägare av våra raser enligt uppgift från SKK. - Verkställa övriga beslut som styrelsen ålägger medlemsansvarig. - Ansvara för att pliktexemplar av klubbens trycksaker kommer de 7 universitetsbiblioteken tillhanda. - Meddela webmaster om kennellänkar samt medlemslänkar som ska läggas ut på hemsidan efter fullgjord betalning.

6 Sekreteraren har till uppgift att: - Ansvara för att SDHK och SKK har en uppdaterad adressförteckning över föreningens funktionärer. - Föra protokoll vid klubbens sammanträden. - Ansvara för att protokollet justeras av klubbens ordförande och därtill utsedd justerare. - Översända kopior av klubbens protokoll till klubbens ordinarie revisorer, sammankallande i valberedningen och övriga som enligt styrelsens beslut ska ha protokollet. - Så snart som möjligt vidarebefordra inkommande post och övriga handlingar som kommer till klubben till ordförande och övriga styrelseledamöter. - Bereda de ärenden som ska avhandlas vid styrelsens sammanträden och vara föredragande, såvida detta ej tillkommer annan i styrelsen. - I samråd med ordförande sköta klubbens korrespondens. - I samarbete med ordförande kalla till allmän medlemsmöten och till klubbens årsmöte. - I god tid översända kallelser, dagordning och beslutsunderlag till styrelsens sammanträden (kan delegeras) - Anskaffa lokal för sammanträden och möten. - Ansvara för förvaring och arkivering av klubbens handlingar. - Verkställa övriga beslut som styrelsen ålägger sekreteraren. Övrig ledamot har till uppgift att: - Verkställa beslut som styrelsen ålägger ledamoten. Suppleant har till uppgift att: - Ersätta ledamot i styrelsen då denna är förhindrad att delta vid sammanträde. - Verkställa beslut som styrelsen ålägger suppleanten. Suppleanter är bara ansvariga för beslut som fattats då de ersatt ordinarie ledamot. Vilka möten eller beslut det är ska framgå av protokollet. För att suppleanter ska ha god inblick i styrelsens arbete är det praxis att samtliga suppleanter kallas till och deltar vid styrelsens sammanträden. Arbetsordning för redaktör. - Sammanställa BBHC Vännen efter styrelsens riktlinjer. - Insamla och bearbeta material för tryckning i BBHC Vännen - Sammanställa annonser till BBHC Vännen. - Tillse att BBHC Vännen utkommer i rätt tid, utan onödiga förseningar. (mar, jun, sep och dec) - Publicera all viktig information från styrelsen. - Förhålla sig neutral och i mån av utrymme publicera alla insändare (dock ej sådana med personliga påhopp) - Tillse att BBHC Vännen håller en acceptabel kvalitet i förhållande till budgeten. - Tillse att bildmaterial håller så hög kvalitet som möjligt. - I samarbete med styrelsen utforma annonser till BBHC:s egen verksamhet - Hålla kontakt med redaktionskommittén. - Ansvara för klubbens arkiv av trycksaker, manusmaterial, bildmaterial mm. Arbetsordning för ansvarig utgivare. - Föra en fortlöpande dialog med redaktören och redaktionskommitté. - Korrekturläsa BBHC Vännen före tryckning (kan delegeras, dock ej ansvaret) - Vid byte av ansvarig utgivare skall anmälan lämnas in till PRV på särskild blankett, dessutom skall SKK och SDHK informeras.

7 Arbetsordning för redaktionskommittén. - Insamla material, artiklar o dyl. för BBHC Vännen. - Hålla kontakt med redaktören och ansvarig utgivare. - Vara redaktören behjälplig med olika skrivsysslor. - Utforma och utkomma med 4 nummer av BBHCvännen per år. - Tidningens innehåll ska förse BBHCs medlemmar med information om klubbens aktiviteter samt delge medlemmarna information som berör klubbens raser. - Redaktionskommittén ansvarar för distribution av material och kontakt med tryckeriet. - Korrektur ska tillsändas och vara godkänt av ansvarig utgivare innan tidningen trycks och distribueras till medlemmarna. Arbetsordning för aktivitetsombud. - Sprida kunskap om och fördjupa intresset för våra raser. - Aktivera medlemmarna på det lokala planet. - Vidarebefordra medlemmarnas åsikter och idéer till styrelsen. - Vara ekonomiskt självförsörjande, i särskilda fall efter ansökan hos styrelsen kan viss ekonomisk hjälp beviljas. - Vid aktiviteter där medlemmarna har betalt för att medverka ska ombudet redovisa intäkter och kostnader till BBHC:s kassör. Eventuellt överskott läggs i särskild pott så att respektive ombud kan utnyttja det vid senare arrangemang. - Föregå med gott exempel i sitt hundägande och följa klubbens rekommendationer i avelsfrågor. - Aktivitetsombud erbjuds plats att informera om planerande aktiviteter i BBHC Vännen och på klubbens hemsida. Även rapporter och reportage från aktiviteter är välkomna. Avelsrådgivning. - Avelsrådgivningen är en integrerad del av BBHC:s verksamhet för att främja avel av sunda, mentalt och exteriört goda hundar av klubbens raser, samt bevara rasernas specifika egenskaper. - Avelsrådgivningen bygger på avelsrådets samlade kunskaper om raserna och om avel i allmänhet och förutsätter engagemang i frågor som rör både de egna raserna och kynologiskt utveckling i stort. - Verksamheten skall inriktas på insamling, bearbetning och redovisning av för aveln väsentlig information. - Ett sålunda aktivt avelsrådsarbete utgör en resurs, som i samverkan med rasernas uppfödare och hanhundsägare positivt kan påverka rasernas utveckling. - Klubbens avelsråd bör i alla delar, vad gäller avelsarbete och avelspolicy, föregå med gott exempel. Arbetsordning för avelsråd. - Följa upp och utveckla RAS. - Sammanställa och bearbeta data från SKK:s hunddata. - Lämna information till uppfödare och andra engagerade genom BBHC Vännen. - Utforma klubbens avelspolicy för godkännande av styrelsen. - Hålla sig väl orienterad om rasernas status vad beträffar hälsa, mentalitet och exteriöra egenskaper. - Hålla sig väl orienterad om i raserna förekommande defekter. - Ge service till uppfödare om t.ex. SKK:s grundregler, uppfödaransvar, rasklubbens rekommendationer, valpförmedling registrering och köpekontrakt. Ge praktiska råd om tikens och valparnas skötsel. Sammankallande ledamot skall upprätta verksamhetsberättelse som ska föredras på årsmötet.

8 Arbetsordning för valpförmedlare. - Vara väl insatt i rasen. - Informera om rasen med bl.a. raskompendiet. - Informera om kullar till förmedling. - Informera om valpförmedlingens krav (se Villkor för BBHC:s valpförmedling) - Lämna namn och telefonnummer på uppfödare som uppfyller kraven. - Endast förmedla kullar eller uppfödare som uppfyller BBHC:s krav. - Kontrollera att inkommande formulär från uppfödare är korrekt och fullständigt ifyllda. - Skicka ut informationsmaterial om så önskas. - Föra statistik på antalet samtal/år och antal förmedlade kullar och valpar. Arbetsordning för utställningsansvarig. - Vara ledamot av styrelsen eller adjungerad till den. - Vara föredragande i styrelsen i utställningsfrågor. - Utse utställningskommitté, såvida denna inte utgörs av styrelsen. - Tillsammans med kassören utarbeta förslag till budget för utställningsverksamhet. - Vara arrangör för klubbens egna utställningar, specialerna. - Ansvara för allt material som tillhör utställningsverksamheten, kan delegeras. - Ansvara för all kontakt med SSK och SDHK rörande klubbens utställningar. - Sköta kontakten med domare och funktionärer till klubbens utställningar. Arbetsordning för webmaster. - Ansvara för klubbens hemsida. - Uppdatera sidan så att den innehåller aktuella uppgifter. - Efter överenskommelse med styrelsen göra förändringar/omarbetningar av sidan. - Förvara lösenorden till hemsidan på ett säkert sätt. Arbetsordning valberedning. - Varje år utvärdera arbetet i styrelsen och kommittéerna genom bl. a stickprovsintervjuer med styrelse- och kommittéledamöter. Ordförande skall härvid alltid intervjuas. - Valberedningen skall göra ett utskick till medlemmar och efterfråga förslag på kandidater. - Valberedningen skall alltid kontakta avgående ledamöter i styrelse för att höra efter vilja att stanna kvar för omval. - Ledamöter som ej blir aktuella för omval skall alltid meddelas detta innan årsmötet. - Föreslagna nya ledamöter skall alltid underrättas innan årsmötet. - Lämna skriftligt förslag på nya ledamöter till ordföranden senast 30 dagar före årsmötet. - Valberedningen skall börja sitt arbete så tidigt som möjligt och helst ett halvår innan årsmötet. - Valberedningen ska sammanträda så ofta som behövs för att uppfylla åtaganden. BBHC Styrelse 2015, revidering av 2007 års utgåva.

Arbetsordning. för styrelse och funktionärer i BBHC. Revidering av arbetsordning.

Arbetsordning. för styrelse och funktionärer i BBHC. Revidering av arbetsordning. Arbetsordning för styrelse och funktionärer i BBHC Revidering 2019-04-07 av arbetsordning. Innehåll Etik för styrelsearbete... 3 Regler för styrelse och funktionärer vid privata utlägg... 3 Arbetsordning

Läs mer

Huvuddokument. Cavaliersällskapets Arbetsordning Fastställda av styrelsen

Huvuddokument. Cavaliersällskapets Arbetsordning Fastställda av styrelsen Huvuddokument Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Organisation och arbetsformer... 2 Stadgar... 2 Etik och sociala medier... 2 Arbetsformer... 2 Kansli... 3 Ekonomiska beslutsbefogenheter...

Läs mer

Chinese Crested Club i Arbete

Chinese Crested Club i Arbete Chinese Crested Club i Arbete Arbetsbeskrivning för ledamöter och funktionärer 2016-04-20 Innehållsförteckning 1 ETIK FÖR SAMTLIGA FUNKTIONÄRER... 3 2 ETIK FÖR STYRELSEARBETE... 3 3 ARBETSORDNING KLUBBSTYRELSE...

Läs mer

CHINESE CRESTED CLUB I ARBETE. Arbetsbeskrivning för ledamöter och funktionärer

CHINESE CRESTED CLUB I ARBETE. Arbetsbeskrivning för ledamöter och funktionärer CHINESE CRESTED CLUB I ARBETE Arbetsbeskrivning för ledamöter och funktionärer Innehållsförteckning 3. Etik för styrelsearbete 4. Styrelse 5. Ordförande och Vice Orförande 6. Kassör 7. Sekreterare 8. Arbetsutskott

Läs mer

Huvuddokument. Cavaliersällskapets Arbetsordning Fastställda av styrelsen

Huvuddokument. Cavaliersällskapets Arbetsordning Fastställda av styrelsen Huvuddokument Innehållsförteckning Organisation... 2 Stadgar... 2 Etik och sociala medier... 2 Arbetsformer... 2 Ekonomiska beslutsbefogenheter... 3 Kassör... 3 Ekonomiska ersättningar och redovisningar...

Läs mer

FUNKTIONÄRER & ARBETSORDNING Svenska klubben för ungerska rashundar Uppdaterat datum:

FUNKTIONÄRER & ARBETSORDNING Svenska klubben för ungerska rashundar Uppdaterat datum: FUNKTIONÄRER & ARBETSORDNING Svenska klubben för ungerska rashundar Uppdaterat datum: 2016-06-15 STYRELSE Ordförande Vice Ordförande Gitte Hellström Kassör Anna Leppäjoki Sekreterare Lena Johansson Ledamot

Läs mer

ARBETSBESKRIVNINGAR INOM RDSG

ARBETSBESKRIVNINGAR INOM RDSG 1 ( 5) ARBETSBESKRIVNINGAR INOM RDSG ORDFÖRANDE Ordföranden ska tillsammans med styrelsen planera klubbens verksamhet under året samt tillsammans med sekreterare och kassör upprätta årsmöteshandlingar

Läs mer

Det senare gäller där SKK inte delegerat rasansvaret till befintlig specialklubb.

Det senare gäller där SKK inte delegerat rasansvaret till befintlig specialklubb. STADGAR Svenska Kennelklubben (SKK), Hundägarnas Riksorganisation, är det centrala organet för de ideella föreningar som ingår i SKK. Dessa föreningar, benämnda medlemsorganisationer, är länsklubbar, specialklubbar

Läs mer

Avdelningen har två ordinarie revisorer samt två suppleanter, som väljs vid avdelningens årsmöte. Dessa ska granska avdelningen.

Avdelningen har två ordinarie revisorer samt två suppleanter, som väljs vid avdelningens årsmöte. Dessa ska granska avdelningen. EKONOMI Avdelningens kassör ansvarar för att: Avdelningens bokföring sker enligt god redovisningsed. Inför varje styrelsemöte skriftligt presentera aktuell resultatrapport. Att snarast efter prov och utställningar

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar ÄNDAMÅL 1 Hembygdsgillet i Karlstad, Gillet, är en ideell förening vars ändamål och syfte är att med folklig tradition som grund verka för ett sunt nöjesliv i förening med god arbetsvilja. Gillets verksamhet

Läs mer

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Svenska Marathonsällskapet, i fortsättningen kallat Sällskapet, bildades den 22 mars 1952 i Stockholm. Nya stadgar godkändes av årsmötet den 23 mars 1972. Därefter

Läs mer

Stadgar för Norsk Buhund Ringen

Stadgar för Norsk Buhund Ringen Stadgar för Norsk Buhund Ringen Inledning Rasklubben Norsk Buhund Ringen ingår som medlemsorganisation i specialklubben Svenska Spets och Urhundklubben, SSUK. Rasklubben ska som sådan arbeta för SKKs och

Läs mer

Stadgar för Östra lokalavdelningen (SBaK Öst) inom Svenska Bassetklubben

Stadgar för Östra lokalavdelningen (SBaK Öst) inom Svenska Bassetklubben Stadgar för Östra lokalavdelningen (SBaK Öst) inom Svenska Bassetklubben i enlighet med SKK:s Typstadgar Tagna av SBaK:s fullmäktige 2013 och av Öst:s årsmöte 2013-03-10 Inledning Svenska Bassetklubbens

Läs mer

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar 1 Föreningens firma Föreningens firma är Västerås Astronomi- och RymdforskningsFörening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN ARBETSORDNING FÖR KLUBBSTYRELSE För SWCK gäller det för SKKs medlemsorganisationer gemensamma målet att kontinuerligt skapa goda förutsättningar för hunden, hundägaren och hundägandet genom att: väcka

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1 Bilaga 1 INSTRUKTION för LOKALAVDELNINGARNA i SOS BARNBYAR SVERIGE Antagen vid årsmöte den 15 maj 2004 Antagen vid årsmötet den 23 april 2005 Antagen vid årsmötet den 22 april 2006 Antagen vid årsmötet

Läs mer

Centrala styrande dokument De gäller även lokalklubbar och kommittéer i tillämpliga delar

Centrala styrande dokument De gäller även lokalklubbar och kommittéer i tillämpliga delar Centrala styrande dokument De gäller även lokalklubbar och kommittéer i tillämpliga delar 1. Representation vid centrala årsmötet 1/50medl. 2. Olika medlemskategorier Fullbet, familjemedl. Ungdom. 3. Årsmöten

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA DREVERKLUBBENS LOKALKLUBBAR

STADGAR FÖR SVENSKA DREVERKLUBBENS LOKALKLUBBAR STADGAR FÖR SVENSKA DREVERKLUBBENS LOKALKLUBBAR Publicerade 2006-01-01 Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Dreverklubben Inledning Lokalklubbar ingår som medlemsorganisationer i Svenska Dreverklubben.

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

STADGAR för SVENSKA GRÅHUNDKLUBBEN Fastställda på medlemsklubbmöte per 2011-08-13 i Rättvik.

STADGAR för SVENSKA GRÅHUNDKLUBBEN Fastställda på medlemsklubbmöte per 2011-08-13 i Rättvik. STADGAR för SVENSKA GRÅHUNDKLUBBEN Fastställda på medlemsklubbmöte per 2011-08-13 i Rättvik. Målsättning att ansluta sig till Svenska Kennelklubben samt Svenska Älghundklubben. Inledning Rasklubben SVENSKA

Läs mer

Stadgar för Jönköpings Läns Dreverklubb.

Stadgar för Jönköpings Läns Dreverklubb. Stadgar för Jönköpings Läns Dreverklubb. Inledning Lokalklubbar ingår som medlemsorganisationer i Svenska Dreverklubben. Utöver dessa stadgar gäller också SKKs och Svenska Dreverklubbens stadgar och av

Läs mer

STADGAR INLEDNING: STADGAR 1 MÅL

STADGAR INLEDNING: STADGAR 1 MÅL STADGAR INLEDNING: Svenska Kennelklubben (SKK) - Hundägarnas Riksorganisation - är det centrala organet för de ideella föreningar som ingår i SKK. Dessa föreningar - benämnda medlemsorganisationer - är

Läs mer

Stadgar för Pyrenéersällskapet

Stadgar för Pyrenéersällskapet Inledning (avser rasklubb inom Svenska Bergs och Herdehundsklubben) Rasklubben Pyrenéersällskapet ingår som medlemsorganisation i specialklubben Svenska Bergs och Herdehundsklubben (SBHK). Rasklubben skall

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA TERRIER BRASILEIROKLUBBEN

STADGAR FÖR SVENSKA TERRIER BRASILEIROKLUBBEN STADGAR FÖR SVENSKA TERRIER BRASILEIROKLUBBEN Inledning Rasklubben Svenska Terrier Brasileiroklubben ingår som medlemsorganisation i specialklubben Svenska Terrierklubben. Rasklubben ska som sådan arbeta

Läs mer

Inledning (Avser rasklubb inom specialklubb)

Inledning (Avser rasklubb inom specialklubb) STADGAR PON-UNIONEN antagna vid PON-Unionens extra årsmöte 2013-06-29, Stadgarna följer typstadgar antagna av SKKs Centralstyrelse 2011, att gälla från och med 2012-01-01. Inledning (Avser rasklubb inom

Läs mer

Stadgar för Dansföreningen

Stadgar för Dansföreningen Stadgar för Dansföreningen Bildad 2012-05-21 1 Innehållsförteckning Allmänna bestämmelser... 3 1 Ändamål... 3 2 Sammansättning... 3 3 Beslutande organ... 3 4 Firmateckning... 3 5 Verksamhets-och räkenskapsår...

Läs mer

Stadgar för Luleå stifts norra kyrkosångsförbund

Stadgar för Luleå stifts norra kyrkosångsförbund Stadgar för Luleå stifts norra kyrkosångsförbund Antagna av stämman 091024 1 NAMN Luleå stifts norra kyrkosångsförbund (LUNK) är en sammanslutning av kyrkokörer och andra körer samt instrumentalgrupper,

Läs mer

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD.

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD. Innehållsförteckning Allmänt Styrelsens arbete 1. Styrelsens sammansättning 2. Styrelsens uppgifter 3. Ordförandens och vice ordförandens uppgifter 4. Kassörens uppgifter 5. Sekreterarens uppgifter 6.

Läs mer

Stadgar för Svenska Vinthundklubbens Avdelningar

Stadgar för Svenska Vinthundklubbens Avdelningar Stadgar för Svenska Vinthundklubbens Avdelningar Versionshistoria Version Ändringar/Kommentarer Referens Datum 1.0 2.1 Fastställda av Svenska Vinthundklubbens fullmäktige Redaktionella ändringar 7.1 Mandattid

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE Dessa riktlinjer ges ut av Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) som hjälpmedel för styrelsearbetet i de lokala distriktssköterskeföreningarna. Riktlinjerna uppdateras

Läs mer

Stadgar för Jack Russell Klubben Antagna på årsmötet att gälla from 2019

Stadgar för Jack Russell Klubben Antagna på årsmötet att gälla from 2019 Stadgar för Jack Russell Klubben Antagna på årsmötet 2018-02-18 att gälla from 2019 Inledning Rasklubben Jack Russell Klubben ingår som medlemsorganisation i specialklubben Svenska Terrierklubben. Rasklubben

Läs mer

Föreningen Lästringebygden

Föreningen Lästringebygden Stadgar för Föreningen Lästringebygden Namn och verksamhetsområde Föreningens namn är Föreningen Lästringebygden. Föreningen är medlem i Södermanlands hembygdsförbund och därigenom ansluten till Sveriges

Läs mer

1 (9) SVENSKA ÄLGHUNDKLUBBEN Ansluten till Svenska Kennelklubben Arbetsordning Nr: 5 Rev. 2003-03-27 STADGAR FÖR SVENSKA LAIKAKLUBBEN

1 (9) SVENSKA ÄLGHUNDKLUBBEN Ansluten till Svenska Kennelklubben Arbetsordning Nr: 5 Rev. 2003-03-27 STADGAR FÖR SVENSKA LAIKAKLUBBEN 1 (9) Rev. 2003-03-27 STADGAR FÖR SVENSKA LAIKAKLUBBEN fastställda av Svenska Älghundklubben (SÄK) gälla från och med den 1 jan 2004 Inledning Rasklubben SVENSKA LAIKAKLUBBEN ingår som medlemsorganisation

Läs mer

Stadgar för avdelningar inom Svenska Pudelklubben.

Stadgar för avdelningar inom Svenska Pudelklubben. Stadgar för avdelningar inom Svenska Pudelklubben. Fastställda av SPKs fullmäktige (datum) Inledning Svenska Kennelklubben (SKK) hundägarnas riksorganisation är det centrala organet för de ideella föreningarna

Läs mer

Stadgar fö r Specialklubben fö r Va stgö taspets

Stadgar fö r Specialklubben fö r Va stgö taspets Stadgar fö r Specialklubben fö r Va stgö taspets Godkända av Specialklubben för Västgötaspets 2002-08-24. Gällande från och med 2002-10-01 Inledning Svenska Kennelklubben (SKK) Hundägarnas riksorganisation

Läs mer

Stadgar fo r Ras- och avelsfo reningen fo r Cane Corso

Stadgar fo r Ras- och avelsfo reningen fo r Cane Corso Stadgar fo r Ras- och avelsfo reningen fo r Cane Corso Antagna av Ras- och avelsföreningen för Cane Corso 2016-03-19, fastställda av SKK 2016-02-29 Inledning Svenska Kennelklubben (SKK) hundägarnas riksorganisation

Läs mer

Stadgar för avdelningar inom Svenska Pudelklubben.

Stadgar för avdelningar inom Svenska Pudelklubben. Stadgar för avdelningar inom Svenska Pudelklubben. Fastställda av SPKs fullmäktige 2006-03-31 och 2007-04-01 Inledning. Avdelningar ingår som medlemsorganisationer i SPK. Utöver dessa stadgar gäller också

Läs mer

Stadgar för Cesky Terrierklubben

Stadgar för Cesky Terrierklubben Stadgar för Cesky Terrierklubben Inledning Rasklubben Cesky Terrierklubben ingår som medlemsorganisation i specialklubben Svenska Terrierklubben. Cesky Terrierklubben skall som sådan arbeta för SKK,s och

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. STADGAR LOKALAVDELNINGAR Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. STADGAR LOKALAVDELNINGAR Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE STADGAR LOKALAVDELNINGAR Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige INNEHÅLL INLEDNING... 3 1. MÅL... 3 2. VERKSAMHET... 3 3. MEDLEMSKAP... 3 4. VERKSAMHETSÅR

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA DRENTSCHE PATRIJSHOND- KLUBBEN

STADGAR FÖR SVENSKA DRENTSCHE PATRIJSHOND- KLUBBEN STADGAR FÖR SVENSKA DRENTSCHE PATRIJSHOND- KLUBBEN Rasklubben Svenska Drentsche Patrijshondklubben ingår som medlemsorganisation i Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar (SKF). Rasklubben ska som sådan

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

Stadgar fö r lökalavdelning inöm Svenska Wachtelhundklubben (SWK)

Stadgar fö r lökalavdelning inöm Svenska Wachtelhundklubben (SWK) Stadgar fö r lökalavdelning inöm Svenska Wachtelhundklubben (SWK) Fastställda av SWKs ordinarie fullmäktigemöte xxxx.xx.xx att gälla från och med xxxx.xx.xx Inledning Svenska Kennelklubben (SKK) hundägarnas

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR AVEL- OCH HÄLSOKOMMITTÉN Ansvarig avel Syfte Avelsansvariga har som syfte att hjälpa nya och redan etablerade uppfödare med frågor gällande avel på rottweiler. Till tikägare som efterfrågar ska minst tre

Läs mer

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb 1. Föreningens namn Norbergs Rid- och Travklubb. 2. Föreningens syfte Norbergs Rid- och Travklubb är en ideell förening vars syfte är att medlemmarna tillsammans

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

Svenska Russavelsföreningen. Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012

Svenska Russavelsföreningen. Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012 Svenska Russavelsföreningen Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012 1 Namn. 2 Säte 3 Ändamål. 4 Lokalförening 5 Medlemskap Föreningens namn är "Svenska Russavelsföreningen"

Läs mer

Stadgar för Svenska Norfolkterrierklubben

Stadgar för Svenska Norfolkterrierklubben Stadgar för Svenska Norfolkterrierklubben Gällande fr o m 2008-03-24. Antagna vid årsmötet 2006-02-25, reviderade vid årsmötet 2008-02-23 och fastställda av Svenska Terrierklubben 2008-03-24. 1(8) Inledning

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

1 Föreningens namn Föreningens namn är: Tynningö/ Ramsö Byalag & Bygdegårdsförening (TRBB)

1 Föreningens namn Föreningens namn är: Tynningö/ Ramsö Byalag & Bygdegårdsförening (TRBB) Tynningö 2011-08-31 Föreningsstadgar 1 Föreningens namn Föreningens namn är: Tynningö/ Ramsö Byalag & Bygdegårdsförening (TRBB) 2 Föreningens ändamål Föreningen, som är en ideell förening, politisk och

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

Stadgar för rasklubb inom SKK-organisationen Fastställda av SBHK Antagna av RACC årsmöte

Stadgar för rasklubb inom SKK-organisationen Fastställda av SBHK Antagna av RACC årsmöte Stadgar för rasklubb inom SKK-organisationen Fastställda av SBHK 2013-02-15 Antagna av RACC årsmöte 2013-02-24 Inledning (avser rasklubb inom Svenska Bergs-och Herdehundsklubben) Rasklubben Ras och Avelsföreningen

Läs mer

Stadgar för Skottefederationen

Stadgar för Skottefederationen Inledning Stadgar för Skottefederationen Gäller från och med 2008-04-01 Rasklubben Skottefederationen ingår som medlemsorganisation i Svenska Terrierklubben (SvTeK). Klubben skall som sådan arbeta för

Läs mer

Stadgar för Svenska Älghundklubbens lokalklubbar

Stadgar för Svenska Älghundklubbens lokalklubbar 1 (7) Rev. 2003-03-27 Stadgar för Svenska Älghundklubbens lokalklubbar Inledning. Lokalklubbar ingår som medlemsorganisationer i Svenska Älghundklubben. Utöver dessa stadgar gäller också SKKs och Svenska

Läs mer

Att bevara och utveckla rasens specifika egenskaper och verka för utveckling av dressyr och praktiskt bruk av denna.

Att bevara och utveckla rasens specifika egenskaper och verka för utveckling av dressyr och praktiskt bruk av denna. Inledning Rasklubben Svenska ADB Klubben ingår som medlemsorganisation i specialklubben Svenska Schweisshundklubben. Rasklubben ska som sådan arbeta för SKKs och medlemsorganisationernas gemensamma mål

Läs mer

Stadgar för Radions och Televisionens Pensionärsklubb (RTPK)

Stadgar för Radions och Televisionens Pensionärsklubb (RTPK) RTPK 2014-04-24 Stadgar för Radions och Televisionens Pensionärsklubb (RTPK) Stadgarna skrevs ursprungligen 1969, när Sveriges Radios Pensionärsklubb bildades, och har sedan reviderats ett antal gånger,

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Stadgar för Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar. (SKF)

Stadgar för Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar. (SKF) Stadgar för Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar. (SKF) Antagna vid ordinarie årsmöte 2006-04-23. Fastställda av SKK 2006-01-28. Inledning Svenska Kennelklubben (SKK) Hund ägarnas Riksorganisation

Läs mer

Stadgar för SVK/Västerbotten 1(7) Antagna vid årsmöte samt XXXX-XX-XX Fastställda av SVK:s styrelse XXXX-XX-XX. Gäller från XXXX-XX-XX

Stadgar för SVK/Västerbotten 1(7) Antagna vid årsmöte samt XXXX-XX-XX Fastställda av SVK:s styrelse XXXX-XX-XX. Gäller från XXXX-XX-XX Stadgar för SVK/Västerbotten 1(7) Tas bort från typstadgarnas text Läggs till i typstadgarnas text Ändras i typstadgarnas text Inledning Lokalavdelningar ingår som medlemsorganisationer i specialklubb.

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

1 Mål 2 Verksamhet 3 Medlemskap

1 Mål 2 Verksamhet 3 Medlemskap 1 Mål Svenska Saarlooswolfhond och Ceskoslovensky Vlcak klubben, som är en ideell förening, har till mål inom ramen för SKK:s stadgar tillvarata specifika intressen för raserna genom: väcka intresse för

Läs mer

Antagna Fastställda av SDHK Gällande från

Antagna Fastställda av SDHK Gällande från Stadgar för Fransk Bulldogg Klubb Sverige (FBK) Antagna 2017-03-10 Fastställda av SDHK 2016-12-13 Gällande från 2017-03-10 Inledning. Rasklubben Fransk Bulldogg Klubb Sverige ingår som medlemsorganisation

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

Inom en och samma specialklubb ska de olika rasklubbarnas stadgar vara identiska.

Inom en och samma specialklubb ska de olika rasklubbarnas stadgar vara identiska. Stadgar för rasklubb inom Svenska Schnauzer Pinscherklubben Fastställda av Svenska Schnauzer Pinscherklubben 2013-08 11. Gällande från 2013-08-11 reviderade 2014-03-30. Inledning Rasklubben ingår som medlemsorganisation

Läs mer

att informera och sprida kunskap om rasens beteende, dess fostran, utbildning och vård

att informera och sprida kunskap om rasens beteende, dess fostran, utbildning och vård Dessa stadgar är antagna vid ordinarie årsmöte 2009-10-10. Fastställda av SvVK vid styrelsemöte 2008-12-03 och gäller from 2009-10-10. Vid klubbens årsmöte den 27/3 2011 BESLUTADES det att ändra 8 mom1

Läs mer

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan 2018-09-23 1 Föreningens namn Föreningens namn är FINNSAM Finnbygder i samverkan. Finnbygderna i Sverige och Norge utgör föreningens geografiska verksamhetsområde.

Läs mer

STADGAR SVENSKA IRLÄNDSK VARGHUND KLUBBEN

STADGAR SVENSKA IRLÄNDSK VARGHUND KLUBBEN STADGAR SVENSKA IRLÄNDSK VARGHUND KLUBBEN Antagna på SvIVKs årsmöte 2009-06-21 och extra årsmöte 2009-08-01 Ändrade på SvIVKs årsmöte 2014-02-15 Fastställande av SVVK 2014-04-09. Stadgar för Svenska Irländsk

Läs mer

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005.

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. DEFINITION 1 Föreningen Gesneriasterna är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden. MÅLSÄTTNING 2 Föreningens mål är att sprida

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD Antagna första gången vid ordinarie årsmöte 2018-03-20 Antagna andra gången vid extra årsmöte 2018-11-13 Godkända av BirdLife Sverige November

Läs mer

Stadgar för BMW Sport Club

Stadgar för BMW Sport Club Stadgar för BMW Sport Club 1 Namn Klubbens namn är BMW Sport Club, vilket förkortas BMWSC. 2 Natur och ändamål BMWSC är en ideell förening utan ekonomiska, politiska, eller religiösa intressen. Klubben

Läs mer

Stadgar för Svenska rasklubben för svensk lapphund (SRSL)

Stadgar för Svenska rasklubben för svensk lapphund (SRSL) Inledning Rasklubben ingår som medlemsorganisation i specialklubben Svenska Lapphundsklubben (SLK) Rasklubben ska som sådan arbeta för SKKs och medlemsorganisationernas gemensamma mål med den/de i rasklubben

Läs mer

Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige

Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) är en yrkesförening för sjuksköterskor som har eller genomgår specialistutbildning till distriktssköterska.

Läs mer

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 1 ÄNDAMÅL Länsö Norra Tomtägareförening är en förening för fastighetsägare på Norra Länsö. Föreningen skall tillvarata gemensamma

Läs mer

STRÄVHÅRIGA FOXTERRIERKLUBBEN

STRÄVHÅRIGA FOXTERRIERKLUBBEN Stadgar för Strävhåriga Foxterrierklubben Antagna vid årsmöte 2006-08-25 att gälla fr.o.m. 2006-08-25 Inledning Rasklubben Svenska Strävhåriga Foxterrierklubben ingår som medlemsorganisation i Svenska

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2012-04-21) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotell Scandic, Sollentuna Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg Siw Synnerman Nordström

Läs mer

Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse

Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse Styrelsens övergripande uppgift är att för medlemmarnas räkning förvalta föreningens angelägenheter. Denna arbetsordning fastställes av styrelsen för ett år i sänder,

Läs mer

STADGAR för Svenska Bostonterrierklubben, SBTK

STADGAR för Svenska Bostonterrierklubben, SBTK STADGAR för Svenska Bostonterrierklubben, SBTK Enhälligt antagna på Svenska Bostonterrierklubbens ordinarie årsmöte 2006-02-11. Gällande från 2006-02-11. Av Svenska Kennelklubben fastställda att gälla

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA YORKSHIRETERRIERSÄLLSKAPET

STADGAR FÖR SVENSKA YORKSHIRETERRIERSÄLLSKAPET STADGAR FÖR SVENSKA YORKSHIRETERRIERSÄLLSKAPET Antagna av Svenska Yorkshireterriersällskapets årsmöte 20080223 och 20081018. Fastställda av Svenska Terrierklubben 20111022 Inledning Rasklubben Svenska

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär ~Sida 1 ~ STADGAR för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär Örebro Läns Hembygdsförbund (nedan även kallad förbundet) är en samlande organisation för hembygdsrörelsen i Örebro

Läs mer

STADGAR FÖR ANCCE SUECIA och Sektion STAMBOKSTJÄNSTER SVERIGE, NORGE OCH FINLAND

STADGAR FÖR ANCCE SUECIA och Sektion STAMBOKSTJÄNSTER SVERIGE, NORGE OCH FINLAND 1(5) STADGAR FÖR ANCCE SUECIA och Sektion STAMBOKSTJÄNSTER SVERIGE, NORGE OCH FINLAND 1 Föreningens namn Föreningens officiella namn är ANCCE Suecia. Föreningens säte är aktuell ordförandes hemadress.

Läs mer

STADGAR för rasklubben dansk-svensk gårdshund (RDSG)

STADGAR för rasklubben dansk-svensk gårdshund (RDSG) 1 STADGAR för rasklubben dansk-svensk gårdshund (RDSG) Antagna av årsmöte 2013-03-17, ersätter stadgar antagna vid RSDGs extra årsmöte 2 maj 2004. Inledning Rasklubben för dansk-svensk gårdshund (RDSG)

Läs mer

En region äger icke rätt att uttaga egen medlemsavgift. 4 VERKSAMHETSÅR Den lokala regionens verksamhetsår och räkenskapsår skall vara kalenderår.

En region äger icke rätt att uttaga egen medlemsavgift. 4 VERKSAMHETSÅR Den lokala regionens verksamhetsår och räkenskapsår skall vara kalenderår. Stadgar för LRKs regioner Stadgar för lokal region inom Labrador Retrieverklubben Antagna av Labrador retrieverklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2005-03-20. Reviderade av Labrador retrieverklubbens ordinarie

Läs mer

Stadgar för lokalavdelning inom rasklubben Engelsk Springer Spaniel

Stadgar för lokalavdelning inom rasklubben Engelsk Springer Spaniel 1996-02-19 Stadgar för lokalavdelning inom rasklubben Engelsk Springer Spaniel Baserat på: Normalstadgar för Svenska Spaniel och Retrieverklubbens rasklubbar Antagna vid SSRK:s extra fullmäktigemöte 1993-11-20

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2016-04-23) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR

STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR (Antagna på årsmöte den 25 februari 2018) 1. FIRMA Föreningens firma är Societetshuset Källör. 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är en ideell förening, politiskt

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Broholmerföreningen Antagna av Broholmerföreningen årsmöte 2016??? Fastställda SBHK Gälla från 2016?????

Broholmerföreningen Antagna av Broholmerföreningen årsmöte 2016??? Fastställda SBHK Gälla från 2016????? Typstadgar för rasklubb inom SKK- organisation Broholmerföreningen Antagna av Broholmerföreningen årsmöte 2016??? Fastställda SBHK 20160207 Gälla från 2016????? Inledning Svenska Kennelklubben (SKK) hundägarnas

Läs mer

Stadgar för SKANDINAVISKA BEDLINGTONKLUBBEN

Stadgar för SKANDINAVISKA BEDLINGTONKLUBBEN Sida 1 av 7 Stadgar för SKANDINAVISKA BEDLINGTONKLUBBEN Antagna vid årsmötet den 5 februari 2011. Reviderade vid årsmötet 9 februari 2013. Inledning Rasklubben Skandinaviska Bedlingtonklubben (SKBK) ingår

Läs mer