Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan"

Transkript

1 Sida 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan VÅR VERKSAMHET Barns rätt i samhället-allmänt. Lokalföreningen startade hösten 2009 ett treårigt pilotprojekt Inflytande -på riktigt, art. 12 i Barnkonventionen. Pågår till våren 2012, på Paradisskolan, år 7-9. Aktiva i projektet är elever, lärare, rektor, föräldrar, politiker, projektledare och lokalföreningen. Projektet har utvecklats mycket positivt tack vare stort engagemang från eleverna och lärarna. Eleverna vittnar själva om hur mycket de varit delaktiga i och påverkat sin arbetsmiljö. Vi har under året fortsatt med projektet Ellen-allan, samtalsgrupper för 14-åriga tjejer och killar. Projektledarna rekryterade samtalsledare från Högskolan Väst och började i januari ute i tre skolor med samtalsgrupper. Under hösten presenterade vi resultatet av Ung Röst-2011 för politikernämnder, ledningsgrupp och ett föräldramöte. Några förskolor och grundskolor inbjöds att under barnrättsveckorna rita om Barnkonventionen. Cirka 200 teckningar ställdes ut under tre veckor på Folkets Hus/Kulturhuset. Eftersom detta byggdes om, kunde inte alla förskolor/skolor bjudas in som brukligt är. I ett flertal sammanhang har barn varit aktiva vid bl.a. bössinsamlingar. Vi har påverkat politiker och tjänstemän om Barnkonventionen, BK, direkt och genom skrivelser och insändare i lokaltidningen under året. Möten i nätverket "Barn-flykting-hälsa" har varit under året. Barns rätt till trygghet och skydd. Vårt treåriga samarbetsprojekt Skyddsnät med Brottsofferjouren, BOJ, pågår. Informatörerna har varit ute och haft information för elever i år 8, 9 och första året i gymnasiet. I Inflytande -projektet framgår att miljön påverkas positivt för alla elever och att mobbning minskat på Paradisskolan. Information har getts på gymnasiet/ grundskolor om Barnkonventionen, BK, mobbning och Rädda Barnen, RB. I olika sammanhang har vi påtalat vikten av att Likabehandlingsplanerna följs och brister åtgärdas. Vi stödjer arbetet med flyktingbarn. Vi hade utflykt till Hunneberg med besök på museèt, korvgrillning och promenad med flyktingfamiljer. Vi har under året haft föreläsningar för alla intresserade. I mars pratade Olof Risberg om sexuella övergrepp. I april föreläste Arkan Assad om hederskultur utifrån sin bok "Stjärnlösa nätter". Föreläsningen var välbesökt.

2 Sida 2 av 5 I november gästade Patrik Sjöberg oss och berättade om hur han utsattes sexuellt av sin tränare. Dessutom hade vi samtidigt Johan Larsson, Rädda Barnen, som föreläste om "Övergrepp och kränkningar inom idrotten". Publiksuccé. Vi har påtalat behovet av att permanenta den andra samordnartjänsten på Barnahuset. Vi påverkar attityder och värderingar genom bl.a. insändare om våld och övergrepp mot barn. Vi har medlem i föreningen som är nätverksansvarig i distriktet för Trygghet och skydd och som haft möten under året. Barns rätt till utbildning. Vi har träffat våra skolombud regelbundet, där även skolhälsovården ingår. På FN-dagen informerade vi under en heldag på en skola om Barnkonventionen. Vi har gjort skrivelse till alla nämndpolitiker och påtalat vikten av att Barnkonventionen finns med i alla beslut och ingår i kommunens Mål-och resursplan. Teckningsutställningen om Barnkonventionen på Folkets Hus/Kulturhuset. Samarbete med Kulturbyrån. Samarbetet med gymnasieskolor har fortsatt där vi informerat om BK och RB. Vi anordnade en heldag på MÅG om Våldets konsekvenser med föreläsare. Vi har gott samarbete med Högskolan Väst och Volontärcentrum, där vi informerat om vår verksamhet vid flera tillfällen under året. I våras deltog lokalföreningen, Paradisskolans elever, lärare och rektor på Världskulturmuseèt tillsammans med andra kommuner, som driver "Inflytande -på riktigt" Paradisskolans elever presenterade projektet alldeles lysande för 100 deltagare. AKTÖRER FÖR BARNS RÄTTIGHETER Föräldrar och andra vuxnas engagemang för barnets rättigheter. I projektet Inflytande-på riktigt har föräldrar, lärare och politiker fått utbildning i Barnkonventionen. Information om RB och BK har getts till Arbetslösa, fas 3 utav lokalföreningen. Makthavares och samhällets arbete med barnets rättigheter. Politiker och tjänstemän ingår i projektet Inflytande på riktigt med naturliga mötesplatser. Genom regelbundna möten med chefen för Arbetsmarknads-och Socialförvaltningen är BK och vår verksamhet på dagordningen varje gång. Skrivit insändare i lokaltidningen vid olika tillfällen.

3 Sida 3 av 5 Samarbete med andra organisationer Vi har under året samarbetat med Brottsofferjouren, Röda Korset, Studieförbundet Vuxenskolan, Volontärcentrum, Verdandi. ÖVRIG VERKSAMHET Internationella frågor och engagemang. Vi har engagerat oss i frågor rörande flyktingfamiljer och ensamkommande barn. Vi deltog en heldag i Mångfalds mötesplatser där vi även hade bokbord. Vi har skickat pengar som vi fått in via lotteri till olika verksamheter. Vi har skickat pengar till Rädda Barnens centrala katastroffond och barnhem i Afrika. Vi har samlat in pengar till Världens Barn. Oförutsedda händelser. Vi är representerade i den lokala POSOM-gruppen Vi har beredskap i form av aktiva och andra tillgängliga för att kunna samla in pengar vid akuta behov. Vi har bidragit med pengar riktade till verksamheter i akuta katastrofområden där Rädda Barnen är representerade VÅR ORGANISATION Geografiskt område. Trollhättans lokalförening omfattar Trollhättans, Lilla Edets och Ale kommuner. Förtroendeuppdrag. Styrelsen: Styrelsen för lokalföreningen har under året bestått av följande ledamöter och ersättare: Ordförande: Margareta Johansson Sekreterare: Kristina Nylund Kassaförvaltare: Claes Axelson Ledamöter: Anne Ruuska (har under året ersatts) Christina Ludvigsson(flyttat utomlands under hösten) Ersättare: Rigmor Åhman Tahera Ladha

4 Sida 4 av 5 Arbetsgrupper. Projekt Sexuella övergrepp på barn. Projekt Barnkonventionen i Trollhättans skolor. En arbetsgrupp ansvarar för alla insamlingsaktiviteter. Projekt Inflytande på riktigt. Projekt Ellen-Allan. Projekt Skyddsnät Projektansvariga BOJ och lokalföreningen. Valberedningen har bestått av: Eleonore Thorsell, sammankallande Siw Wahlgren Lars Thorsell Revisorer har varit: Rooney Nylund och Helena Nyholm, ordinarie Olle Johansson, ersättare Övriga förtroendeuppdrag och representation. Nätverkssamordnare i distriktet: Trygghet och skydd. Nätverkssamordnare i distriktet: Skolfrågor. Vi har två medlemmar som ingår i distriktsstyrelsen. Vi har genomfört lokala möten och träffar med Volontärcentrum. Brottsofferjouren, Röda Korset. Representerat föreningen på nätverksträffar som Region Väst anordnat. Deltagit i regional tvådagarskonferens i Skövde och verksamhetskonferens. Deltagit i ordförandeträffar i distriktet. Medlemsansvarig Lars Thorsell. Webbredaktör Jenny Berglund. Flyktingansvarig Christina Ludvigsson. Representant i Volontärcentrum/Högskolan Deltagit i nationell skolkonferens Möten under året. Årsmötet Anordnade även distriktsårsmötet i Trollhättan. Styrelsemöten Under verksamhetsåret har sju (7) protokollförda sammanträden genomförts. Allmänna och offentliga möten. Åtta (8) arbetsmöten har genomförts under verksamhetsåret. Våra medlemmar. Antalet medlemmar var vid årets slut 574 st, varav betalande 472 st. Antalet betalande medlemmar har tyvärr minskat. Under året har vi varit nittiofem (95) personer som arbetat aktivt. Under insamlingar har fler engagerat sig.

5 Sida 5 av 5 VÅRT ARBETE FÖR ATT SYNAS LOKALT. Vi inbjöd allmänheten till vårt årsmöte med föredrag om Barnfattigdom Vi har under året haft två informationsmöten om vårt arbete med syfte att få fler aktiva i föreningen, som vi dessutom fick. Vi har vid olika tillfällen informerat om BK och RB t.ex. för arbetslösa Vi har vid tre tillfällen haft information på Högskolan Väst där vi presenterat vår verksamhet och rekryterat volontärer. Vi har medverkat i lokalradion och intervjuats om vår verksamhet Vår hemsida uppdateras kontinuerligt och vi har en webredaktör. Vi har ett programblad för varje vår och höst. Vi har haft två lotterier, ett på Oden och ett på restaurang Strandgatan Bistro. VÅR EKONOMI. Vi har sedan tidigare pengar öronmärkta för att användas i projektet Sexuella övergrepp på barn. Vidare finns pengar avsedda för lokala satsningar på barn. Vi har genom olika aktiviteter såsom lotterier och bössinsamlingar samlat in pengar vilka i huvudsak är avsedda för internationell verksamhet. Vi har fått in pengar genom försäljning av diverse Rädda Barnen material. För ekonomisk redovisning i övrigt hänvisas till den ekonomiska berättelsen inklusive resultat- och balansräkning. Genom olika sponsorer har vi fått medel till vår verksamhet. SLUTORD. Vi kan se tillbaka på ett mycket intensivt, men samtidigt stimulerande verksamhetsår. Vi har fortsatt med våra pågående projekt Inflytande-på riktigt Ellen-allan -projektet och vårt treåriga samarbetsprojekt med Brottsofferjouren Skyddsnät. Vi genomförde en stor enkätundersökning på våren om hur unga upplever sin vardag Ung Röst där vi kom med i nationell och lokal rapport. Under hösten har vi presenterat resultatet för politiker och vi fortsätter att informera politiker och berörda. Våra föreläsningar om Övergrepp och kränkningar som vi haft under året, har fått stort gensvar. Dessutom allt annat ordinarie arbete som insamlingar, lotterier o.s.v. kräver tid. Vi har stora utmaningar inför året, men tack vare duktiga och engagerade medlemmar och även nya medlemmar, tror vi oss om att klara det. Vi har även ett mycket gott samarbete och stöd från regionkontoret. Våra ansträngningar att engagera fler aktiva har gett resultat och vi fortsätter att få in fler i gemenskapen. Allas engagemang och arbete är lika värdefullt. Alla behövs! Styrelsen för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan Margareta Johansson Kristina Nylund Claes Axelson Rigmor Åman, ersättare Tahera Ladha, ersättare

Verksamhetsberättelse 2010 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan

Verksamhetsberättelse 2010 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2010 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan VÅR VERKSAMHET Barns inflytande och delaktighet. - Lokalföreningen startade hösten 2009 ett treårigt pilotprojekt Inflytande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan

Verksamhetsberättelse 2009 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan Sidan 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2009 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan VÅR VERKSAMHET Barns inflytande och delaktighet Alla förskolor och grundskolor inbjöds att under barnrättsveckorna

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2013, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2014, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Karlskoga-Degerfors får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande:

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Hanna Wrethling Sekreterare Gunilla

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2014

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2015, Rädda Barnen i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå

Läs mer

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2014. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 /! VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I GÖTEBORG Styrelse Vald till år Ordförande Katarina Wendsjö 2014 Kassaförvaltare Hanna Waddington 2015 Tao Hemberg 2015 Ledamöter Åsa Ekman 2014

Läs mer

Distrikt Skåne. Verksamhetsplan 2013-2014

Distrikt Skåne. Verksamhetsplan 2013-2014 Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2013-2014 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsplan för Rädda Barnen Distrikt

Läs mer

Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2015-2016

Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-16 Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2015-2016 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsplan

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnens lokalförening i Växjö Distrikt Kronoberg Bild från Rädda Barnens hemsida (Internationellt engagemang: Filippinerna) 1. Styrelsen har under året bestått av Ordförande

Läs mer

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Styrelsen för lokalföreningen i Sollentuna får härmed avge följande rapport för verksamhetsåret 2014 Styrelsen har under året bestått

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2015

Läs mer

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening Inför verksamhetsåret 2017 har lokalföreningen i Ulricehamn antagit följande verksamhetsplan vid årsmötet den 8 / 2 2017 VÅR LOKALFÖRENING Interna möten

Läs mer

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Interna möten Vi har styrelsemöte ca en gång per månad. Till styrelsemötena inbjuds andra aktiva medlemmar för att delta i diskussionerna

Läs mer

Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige

Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige 1 Lokalföreningens namn Föreningens namn är Afasiföreningen i. och ansluten till läns-/regionföreningen i.. län/region och därigenom är den

Läs mer

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 1. Verksamhetsberättelse 2015 Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Susanne Thörnqvist Vice ordförande vakant Sekreterare Birgitta Jonsson Kassör

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Kristianstads lokalförening 1. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Marianne Lundquist Öhrn Vice ordförande: Linda Edvardsson (t.o.m. 2015-08-18) Sekreterare: Monica

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Värmdö får härmed avge följande rapport för verksamheten 2014. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Vice

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Styrelsesammansättning 2015: Ordförande Cornelia Olsson Vice ordförande Charlotte Ågren Kassör Therese Ludvigsson Övriga ledamöter Anders Ekdahl-Ohlsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå 2016

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå 2016 Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2016, Rädda Barnen i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari i Älta Kulturknut. Styrelsemedlemmar efter årsmötet

Läs mer

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2015. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den oktober 2006)

NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den oktober 2006) NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den 20-22 oktober 2006) 1 Lokalföreningens namn Föreningens namn är Afasiföreningen i Södertälje/Nykvarn och föreningen är ansluten till

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson HEJ OCH VÄLKOMMEN SOM MEDLEM!

Foto: Tomas Ohlsson HEJ OCH VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! HEJ OCH VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! Var med och kämpa för barns rättigheter Sverige är på många sätt ett bra land att växa upp i, men fortfarande lever många barn i otrygghet och utanförskap. Därför finns Rädda

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2018. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Innehåll Summering...2 Organisation...2 Sammanträden...2 Möten med riksorganisation.......3 Värdegrund...3 Vision...3 Syfte...3 Verksamhetsidé...3

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2016-02-07 Mellersta samverkansrådet Fastställd: 2016-02-10 vid samverkansråd. Verksamhetsberättelse 2015 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande / Sektion 01/ Rinkeby-Kista Verksamhetsberättelse 2016 Vision Rinkeby-Kista Avdelning 300 sektion 01 Vision är en vertikal fackförening som i första hand organiserar tjänstemän på alla nivåer i stadens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta

Verksamhetsberättelse för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta Gnesta lokalavdelning 2015-02-17 Verksamhetsberättelse 2015-01-01 2015-12-31 för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta Styrelsen (ordförande) (studieorganisatör) Karin Gustavsson-Rydberg (sekreterare)

Läs mer

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening i Täby

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening i Täby Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening i Täby Inför verksamhetsåret 2014 har lokalföreningen i Täby antagit följande verksamhetsplan vid årsmötet den 17/2 2014 VÅR LOKALFÖRENING Interna möten

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

UNGA ÖRNARS BARN- MANIFEST

UNGA ÖRNARS BARN- MANIFEST UNGA ÖRNARS BARN- MANIFEST BARN- KONVEN- TIONEN Unga Örnars verksamhet vilar på alla barns lika rättigheter som FNs konvention om barns rättigheter beskriver. Barnkonventionen antogs den 20 november 1989.

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Årsberättelse 2014. Antal medlemmar Lokalavdelningen har under året haft 158 medlemmar samt 44 pensionärsmedlemmar.

Årsberättelse 2014. Antal medlemmar Lokalavdelningen har under året haft 158 medlemmar samt 44 pensionärsmedlemmar. Årsberättelse 2014 ORGANISATION Antal medlemmar Lokalavdelningen har under året haft 158 medlemmar samt 44 pensionärsmedlemmar. Styrelsen: Liisa Karlsson Siv Arnström Yvonne Töyrylä Ordförande. Förhandlare.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Distrikt Skåne Rädda Barnen Verksamhetsberättelse 2014-2015

Distrikt Skåne Rädda Barnen Verksamhetsberättelse 2014-2015 Distrikt Skåne Rädda Barnen Verksamhetsberättelse 2014-2015 Styrelse Kerstin Labbé Simrishamn ordförande Omar Akkache Helsingborg vice ordförande Cornelia Olsson Helsingborg kassör Bertil Larsson Lund

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Foto: Charlotte Nordahl, publicerad under Creative Common licens VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Kvällens program Inledning Mötesförhandlingar Återblick 20 år med föreningen

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Margareta Elensky Sekreterare Gunilla Holfve

Läs mer

Årsmöte Strandtorp GK

Årsmöte Strandtorp GK Årsmöte Strandtorp GK 2019-02-26 Plats:IF Metallhuset Älesvägen 2 Datum 2019-02-26 Tid Mötesstart 18:00 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl. 13.00 1 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd 3. Fastställande av dagordning 4. Årsmötets behöriga sammankallande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

LUPP 2009. - Lokal uppföljning av ungdomspolitiken Ungdomsstyrelsens kommunala ungdomsenkät

LUPP 2009. - Lokal uppföljning av ungdomspolitiken Ungdomsstyrelsens kommunala ungdomsenkät - Lokal uppföljning av ungdomspolitiken Ungdomsstyrelsens kommunala ungdomsenkät Syfte Bild av ungdomars levnadsvillkor i Karlskrona Hur förhåller sig Karlskrona kommuns satsningar - till de nationella

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa- Vagnhärad Lokalförening

Verksamhetsberättelse 2016 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa- Vagnhärad Lokalförening Verksamhetsberättelse 2016 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa- Vagnhärad Lokalförening Geografiskt område Lokalföreningen omfattar Trosa och Gnesta kommuner. Styrelsens ledamöter Kerstin Arman, ordförande

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Hjärt-och Lungsjukas Länsförening i Västmanland (registrerat namn) lämnar följande berättelse för verksamhetsåret 2017 Förtroendevalda och styrelsemöten

Läs mer

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1/7 2011 30/6 2012 BAS in Swedens styrelsen har under året bestått av ordförande Maria Leiner, kassör Per

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015.

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015. Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015. Styrelsen har bestått av följande ledamöter: Kristina Stålhandske-Robertsson, insamlingsansvarig Margret Skog, vice ordföranden

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Verksamhet - och ekonomisk berättelse

Verksamhet - och ekonomisk berättelse Medlem i Hallands godmans och förvaltarförening Verksamhet - och ekonomisk berättelse 2018 Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Beslut om årsmötet är behörigt utlyst 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Supporterklubben Röda Havet

Supporterklubben Röda Havet Stadgar för Supporterklubben Röda Havet Eskilstuna Antagna 2010-07-04 1. Föreningens syfte 2. Räkenskapsår 3. Regler för hur verksamheten ska bedrivas 4. Regler för medlemskap och uteslutning. 5. Regler

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Hela Sverige ska leva Uppsala län Stavby 110 747 94 ALUNDA hemsida www.helasverige.se/uppsala-laen Mobil 070 299 42 22 e-post info@lbruppsala.se

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2017. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse. och den. Ekonomiska Redovisningen. för

Verksamhetsberättelse. och den. Ekonomiska Redovisningen. för Verksamhetsberättelse och den Ekonomiska Redovisningen för Verksamhetsåret 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Linde- HjärtLung förenings styrelse lämnar följande verksamhetsberättelse för år 2017. Styrelsen har

Läs mer

2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad

2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad STYRELSENS VERKSAM- HETSBERÄTTELSE FÖR HELA SVERIGE SKA LEVA SJUHÄRAD 2014 2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad Under året har hållits 3 styrelsemöten. Arbetsutskottet har

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva Stadgar Antagna vid årsmötet den 26 maj 2016. Hela SVerige ska leva 1 Föreningens status Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en riksomfattande ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap Verksamhetsberättelse 1/1 31/

Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap Verksamhetsberättelse 1/1 31/ Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap Verksamhetsberättelse 1/1 31/12 2018 Årets temautställning Idrottsparken Framnäs 100 år Verksamhetsberättelse. Styrelsen för Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap

Läs mer

Stadgar för Afasiförbundet i Sverige

Stadgar för Afasiförbundet i Sverige Stadgar för Afasiförbundet i Sverige 1 Förbundets namn Förbundets namn är Afasiförbundet i Sverige, kallat Afasiförbundet. 2 Förbundets syfte Afasiförbundet är en ideell intresseorganisation som är demokratiskt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 1.1 Inledning En stor del av föreningens styrelsearbete har inriktats mot att fortbilda och kompetensutbilda

Läs mer

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Sida: 1 ( 4) Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2013 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Vice

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014

Verksamhetsberättelse år 2014 Verksamhetsberättelse år 2014 RKUF Sollefteå 1 Inledning Sollefteå är en liten stad med en stor tillgång av olika kulturer och bakgrunder. Det finns ett stort behov av integration och förståelse vilket

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2016

Verksamhetsberättelse för 2016 Verksamhetsberättelse för 2016 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

Handlingsplan Kunskapsspridning till barn och unga

Handlingsplan Kunskapsspridning till barn och unga Antagen av styrgruppen för Ung i Säter 2015-02-20 6 Handlingsplan Kunskapsspridning till barn och unga Konventionen om barnets rättigheter I Säters kommun SÄTERS KOMMUN Kansliet Innehållsförteckning 1.

Läs mer

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan Ur programmet: Årsmötesförhandlingar Annika Rönnkvist, Kullens Handelsträdgård, berättar och visar bilder: Lotteri - vi tar tacksamt emot vinster till lotteriet.

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2014. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2014. 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande.

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande. Sid 1 Ordföranden: Föreningens verksamhet under det gångna året, 2016, har uppvisat fortsatt intresse för vår huvudaktivitet, vattengymnastik. Styrelsen har representerat föreningen vid ett flertal arrangemang

Läs mer

Projektbeskrivning för Skyddsnät ett projekt om och för unga som utsatts för brott

Projektbeskrivning för Skyddsnät ett projekt om och för unga som utsatts för brott Projektbeskrivning för Skyddsnät ett projekt om och för unga som utsatts för brott Skyddsnät är Rädda Barnens och Brottsofferjourernas gemensamma projekt. Här arbetar vi tillsammans för att unga som utsatts

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2017 NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne Ideell förening

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2017 NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne Ideell förening 1 (12) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2017 NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne Ideell förening Tid: Torsdagen, den 23 mars 2017, kl. 17.30 19.30 Plats: KompetensCenter idéburna Malmö, Nobelvägen 21,

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

Dagordning vid årsmöte med Munskänkarna i Skövde den 16 februari 2017 kl

Dagordning vid årsmöte med Munskänkarna i Skövde den 16 februari 2017 kl ÅRSMÖTE 2017-02-16 Dagordning vid årsmöte med Munskänkarna i Skövde den 16 februari 2017 kl. 18.00 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Godkännande av dagordning 5 Val

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm 1:a VERKSAMHETSÅRET OM SÖF STOCKHOLM Föreningsform: Ideell förening Organisationsnummer: 802508-3422 Bankgiro: 184-8217 E-post: stockholm@svenskaodemforbundet.se

Läs mer

Handlingsplan. Mot mobbning, kränkningar och diskriminering. Förening: Gråbo gymnastikförening

Handlingsplan. Mot mobbning, kränkningar och diskriminering. Förening: Gråbo gymnastikförening Handlingsplan Mot mobbning, kränkningar och diskriminering. Förening: Gråbo gymnastikförening Vår förening har deltagit i utbildningen High Five via Rädda Barnen och SISU Idrottsutbildarna. Syftet är att

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 1 Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 Lidingö 19 februari 2018 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Stefan Ternvald Kassör Webbansvarig Vanja Gröndahl Ledamot

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja VÄLKOMMEN till årsmötet 2012 SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja DAGORDNING ÅRSMÖTE 10 MARS 2012 1 Årsmötet öppnas 2 Val av mötesfunktionärer a. Mötesordförande

Läs mer