Verksamhetsberättelse 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2016"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnens lokalförening i Växjö Distrikt Kronoberg Bild från Rädda Barnens hemsida (Internationellt engagemang: Filippinerna)

2 1. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Camilla Håård-Andersson Vice ordförande Camilla Cederberg Sekreterare Gull-Britt Persson Kassör Maud Johansson Övriga ledamöter Birgitta Blomgren-Svensson, Ing-Marie Andersson, Emma Johansson Ersättare Helena Lundholm och Sofie Johansson Revisorer Jan Johansson, Sergy Andersson, med Kerstin Sundh och Mats Bergström som ersättare Valberedning Mihaela Puiu, sammankallande och Carita Hermansson som ledamot Geografiskt område Växjö kommun Styrelsens sammansättning Styrelsen består av 9 kvinnor, 7 ledamöter och 2 ersättare. Styrelsen har en bra blandning beträffande ålder på ledamöterna men större mångfald vad gäller kön och etnicitet är önskvärt. Eventuella arbetsgrupper Projektet Ung till Ung Lokalföreningen startade 2015 upp projektet Ung till Ung tillsammans med ungdomar från Katedralskolan i Växjö (gymnasieskola). Syftet med projektet var att nyanlända ungdomar ska komma i kon-takt med etablerade/svenska ungdomar. Ungdomarna träffades regelbundet i mindre grupper och hittade på olika aktiviteter, exempelvis fikade och bowlade. En gång i månaden träffades alla grupper gemensamt tillsammans med projektledarna. Den utvärdering som gjordes i samband med projektet slut visade att ungdomarna upplevde projektet som givande och roligt. Projektet avslutades vårterminen Under hösten har styrelsen diskuterat projektets framtid, det är avgörande att hitta ungdomar som vill engagera sig i projektet framöver. Tre projekt med läxhjälp 1. Ljungfälleskolan (låg-och mellanstadieskola) - styrelseledamot tillsammans med ideella och personal på skolan.

3 2. Katedralskolan (gymnasium) - elever på skolan har, med stöd av lokalföreningen, anordnat läxhjälp för asylsökande ungdomar. 3. Två aktiva medlemmar bedriver läxhjälp på ett ungdomsboende för ensamkommande barnoch ungdomar i Växjö. Filmen My life My lesson Ordföranden i lokalföreningen har ingått i en arbetsgrupp tillsammans med representanter från Länsstyrelsen i Kronobergs län, Brottsofferjouren och kvinnojouren Blenda för att visa filmen My Life My Lesson. 2. Möten under 2016 Antal styrelsemedlemmar som deltog på Årsmötet Från styrelsen deltog samtliga nio medlemmar vid årsmötet. Antal övriga röstberättigade som deltog på Årsmötet 10 röstberättigade deltagare deltog vid årsmötet. Antal övriga deltagare på Årsmötet Inga icke-röstberättigade deltog vid årsmötet. Antal styrelsemöten under året Lokalföreningen har haft 11 styrelsemöten under året. Årsmötet genomfördes den 17 februari 2016 i Rädda Barnens lokaler på Kronobergsgatan i Växjö. 3. Medlemmar Antal medlemmar i föreningen Det är 646 medlemmar i Växjö lokalförening. Medlemsantalet är i stort sett oförändrat. Antal aktiva medlemmar i föreningen under året Det är framförallt i läxhjälpen som några medlemmar varit aktiva, och då framförallt vid Ljungfälleskolan. Fem aktiva medlemmar har varit aktiva i samband med bössinsamlingar. Antal aktiva ickemedlemmar Lokalföreningar har haft aktiva ickemedlemmar i de olika läxhjälpsverksamheterna samt i projektet Ung till ung. Totalt handlar det om cirka aktiva ickemedlemmar. Medlemsvärvning och medlemsvård I samband med Expansiva Växjös nätverksträff den 15 september informerade en styrelseledamot om lokalföreningens verksamhet. I samband med detta försökte vi även att rekrytera nya medlemmar. I nätverket Expansiva Växjö samarbetar engagerade människor i beslutsfattande och påverkande roller som vill bidra till Växjö utveckling. Temat för träffen var Alla kan göra något. Lokalföreningen var representerad vid Katedralskolans (gymnasieskola) Freds- och utvecklingsdag i november. I samband med detta tillfälle anmälde fyra ungdomar intresse för att bli läxhjälpare. Lokalföreningen ska även kontakta elevrådet vid Katedralskolan för att lämna information om Rädda Barnen, som gjorts vid ett tidigare tillfälle. Detta för att undersöka om det finns intresse för att anordna bl.a. läxhjälp på skolan.

4 Under 2016 har lokalföreningen tagit ett omtag av webbsidan på Rädda barnens medlemssidor. Vi finns på Instagram. För att underlätta för våra medlemmar har vi också ordnat med möjligheten att göra betalningar/skänka pengar via Swish. Deltagande i medlemsutbildningar/konferenser/nätverksträffar Riksmötet i Karlstad den september 2016: ingen från lokalföreningen kunde deltaga. Vi var representerade genom distriktet av Gunnar Wallin. Rädda Barnens Framtids- och kunskapsdagar i Karlskrona den 14 maj 2016: ordföranden Camilla Håård-Andersson och ledamoten Birgitta Blomgren-Svensson deltog. Camilla Håård-Andersson har under året deltagit i flera träffar på residenset som landshövdingen, Kristina Alsér sammankallat till. Organisationer och offentliga aktörer etc. har varit inbjudna för att föra en dialog om ett bra flyktingmottagandet i länet. Världens barn 2016: ordföranden Camilla Håård-Andersson och ledamoten Birgitta Blomgren-Svensson deltog i uppstarten av Världens Barn på residenset i Växjö. Camilla-Håård Andersson har haft möte med Länsstyrelsen för att informera om vad vi i föreningen gör vad gäller flyktingmottagandet. Konferensen Dagens ensamkommande barn, som bor i eget boende 17 november: ledamoten Helena Lundholm deltog. Nätverket expansiva Växjös sammankomst 15 september: ledamoten Emma Johansson deltog och informerade om lokalföreningens verksamhet. Ordföranden Camilla Håård-Andersson deltar framöver i Expansiva Växjös sammankomster som är 4 gånger/år. Lokalföreningen deltog vid Katedralskolans fred- och utvecklingsdag i november: Helena Lundholm deltog. Har någon av utbildningarna lett till ny verksamhet/inriktning för er lokalförening Lokalföreningen vill fortsätta med läxhjälp i både nuvarande form och kanske någon ny verksamhet. Internt utvecklingsarbete Föreningen har valt att skaffa sig Swish för att underlätta/möjliggöra för våra medlemmar och andra som vill stödja oss för betalning/skänka pengar via Swish. Föreningen har beslutat att stödja ett internationellt Rädda Barnen projekt i Filippinerna. Lokalföreningens styrelsen har även beslutat att fortsätta sitt internationella engagemang framöver. 4. Verksamhet Antal barn vi nått genom vår verksamhet Vi har nått barn genom arbetsmetoderna direkt verksamhet och kunskapsspridning samt bidrag till Rädda Barnens projekt i Filippinerna.

5 Direkt verksamhet är läxhjälp och projektet Ung till ung. Läxhjälpen har under 2016 bedrivit på tre olika ställen: till barn i låg- och mellanstadiet, till asylsökande ensamkommande ungdomar samt på ett ungdomsboende för ensamkommande barn och ungdomar. Antal barn som vi nått genom dessa verksamheter uppskattas till hundratals. Genom Projektet Ung till ung har vi nått omkring 25 ungdomar. Genom att deltaga på Katedralskolans (gymnasium) Freds- och utvecklingsdag har vi även nått ungdomar genom kunskapsspridning. Uppskattningsvis nådde vi hundratals genom att närvara vid detta tillfälle. Genom att stödja Rädda Barnens projekt i Filippinerna har vi även nått barn- och ungdomar. Uppskattningsvis hundratals. Upplever ni att ert arbete lokalt bidragit till bättre livsvillkor för barn? Direkt verksamhet Genom läxhjälpen ger vi ett stöd till barn och ungdomar som på sikt leder till bättre livsvillkor. I de fall där vi mött nyanlända barn och ungdomar har läxhjälpen varit ett sätt att hjälpa dessa barn och unga att lära sig både svenska språket och svenska samhället, något som förhoppningsvis bidragit till att snabbare kunna etablera sig i samhället. Genom den utvärdering vi gjorde av projektet Ung till ung vet vi att de deltagande ungdomarna uppskattade projektet och möjligheten till att skapa nya kontakter. Genom vårt internationella engagemang att stöda/ge bidrag till Rädda Barnens projekt mot barnfattigdom och barnaga i Filippinerna så vet vi att vi avsevärt försöker förbättra villkoren för barnen där. Barns rätt i samhället allmänt Påverkansarbete: Lokalföreningen försöker i alla sammanhang prata för barnens rätt i samhället. Genom att informera, deltaga i olika möten, sammankomster etc. Barns rätt till trygghet och skydd Lokalföreningen har fortsatt med sitt projekt Ung till Ung. Vi har också startat läxhjälp för ensamkommande flyktingar. Genom att ge läxhjälp till ensamkommande flyktingar samt att integrera nyanlända med svenska ungdomar så tror vi att det skapar en trygghet för de nyanlända i det nya samhället. Detta skapar också en snabbare integration in i det svenska samhället. Föreningen har beslutat sig för att stödja ett Rädda Barnen projekt för att motverka barnfattigdom och barnaga i Filippinerna. Detta projekt som Rädda Barnen bedriver syftar till att ändra både lagstiftning, attityder och beteenden. Målet är att förbättra situationen för alla barn i Filippinerna. Barns rätt till utbildning Direkt verksamhet och påverkansarbete Vi har under året fortsatt bedriva läxhjälpsverksamhet på olika ställen. På Ljungfälleskolan (låg- och mellanstadiet) har styrelsen hållt i detta tillsammans med studenter vid Linneuniversitetet och personal på skolan. En positiv utveckling har varit att från och med hösten 2016 kommer skolan helt på egen hand att arrangera läxhjälp framöver. Detta som ett resultat av lokalföreningens påverkansarbete att successivt engagera skolan allt mer i verksamheten.

6 Vi har även nått ensamkommande barn och ungdomar genom två olika läxhjälpsverksamheter. Dels den läxhjälp som getts till asylsökande barn av gymnasieungdomar på Katedralskolan och dels läxläsning på ett ungdomsboende för ensamkommande i kommunen. Insamling Insamling har skett på flera olika sätt under året. Lokalföreningen har haft bössor utplacerade i två affärer och en bensinstation (PREEM). Vi har deltagit i insamlingen till Världens Barn, bland annat genom att gå med bössor på en matmässa i Växjö. Insamling skedde även under lokalföreningens julmarknad i samband med julskyltningssöndagen. Har ni eget Swish-nummer? Ja Har ni izettle-dosa? Nej Vilken typ av påverkansarbete har ni bedrivit i er förening? Visningar av filmen My Life my lesson Rädda Barnen och Brottsofferjouren har tagit fram en film som handlar om barns uppväxt i familjer där våld förekommer. My Life my lesson synliggör barnens situation och vilka konsekvenser våldet får. Lokalföreningens styrelse beslutade att visa filmen och ordna sopplunch i samband med visningen. Filmen visade i samtliga kommuner i Kronobergs län. Lokalföreningens ordförande har också ingått i den arbetsgrupp som bildades tillsammans med representanter för Länsstyrelsen, Brottsofferjouren och kvinnojouren Blenda. Växjö lokalförening inledde också ett samarbete med distriktsstyrelsen där lokala representanter för Rädda Barnen skulle finnas på plats vid filmvisningarna runt om i länet. Efter filmen fanns möjlighet att diskutera innehållet i filmen med de övriga deltagarna samt representanter för de olika organisationerna som fanns på plats. Till filmvisningen bjöd man in politiker, skolpersonal etc. Genom att stödja Rädda Barnens projekt i Filippinerna för att motverka barnaga. Programmet "Säkrare hem och samhällen i Filippinerna" som Rädda Barnen bedriver i landet syftar till att ändra både lagstiftning, attityder och beteenden. Målet är att förbättra situationen för alla barn i Filippinerna. Rädda Barnen har länge lobbat för en ny lag som totalförbjuder aga, men lagförslaget har ännu inte gått igenom senaten. Vi har deltagit i Expansiva Växjös sammankomst, där vi informerade om lokalföreningen arbete/verksamheter. Internationella frågor och engagemang Växjö lokalförening har beslutat stödja Rädda Barnens arbete/projekt i Filippinerna för att motverka barnfattigdom och barnaga med kronor för år 2016 och planerar även att stödja detta projekt framöver. Nästan två av tre barn på Filippinerna utsätts för aga. Fysiskt våld mot barn är förbjudet i skolan men lagstiftningen innehåller stora glapp när det gäller förhållanden i familjen. Att använda våld i uppfostringssyfte är fortfarande vanligt. Men en förändring är på gång, mycket tack vare Rädda Barnens målmedvetna och långsiktiga arbete. Rädda Barnen har länge lobbat för en ny lag som totalförbjuder aga men lagförslaget har ännu inte gått igenom senaten. Målet är att förbättra situationen för alla barn i Filippinerna. Arbetet bedrivs ute bland fattiga

7 föräldrar, barn och ungdomar i kåkstäder och på landsbygden men också i maktens korridorer, med politiker, lagstiftare och tjänstemän. Till 2018 kämpar Rädda Barnen för att uppnå: - Ett totalförbud av allt våld, inklusive aga mot barn och finansiering av nödvändiga åtgärder för att upprätthålla förbudet. - Att nya uppfostringsmetoder har utvecklats och att det går att visa på varaktig förändring i beteenden hos lärare, föräldrar och andra som har hand om barn samt en minskning av våldet i skolor och hem. - Att metoder för positiv uppfostran är en integrerad del i andra sociala program och initiativ som syftar till att förbättra barns situation. - Att utbildningsministeriet har genomfört ett lyckat pilotprojekt för att sprida metoder för positiv uppfostran inom skolan och nu är redo att börja använda metoderna i hela landet. Arbetet för att synas lokalt Föreningen har en hemsida via Rädda barnens hemsida samt ett instagramkonto. Sofie Johansson, ersättare i styrelsen, är redaktör för dessa. Styrelsen har sedan tidigare ett samarbete med fotbollsföreningen Östers IF. Vi hade en julmarknad första söndagen i advent och planerar att ha en julmarknad Vi har presenterat lokalföreningens arbete på en nätverksträff för Expansiva Växjö, där bland annat lokal politiker, tjänstepersoner och näringslivet var representerade. Länsstyrelsen i Kronobergs län har lanserat Kronoberg tillsammans, en portal där frivilligorganisationer kan presentera sina aktiviteter. 5. Ekonomi Ekonomi Under 2015 fanns ett projekt Ekobacken. Finns i 2015 års verksamhetsberättelse. Slutredovisning i januari kronor och 50 öre sändes till Rädda Barnens riksförening, barn på flykt. Styrelsen sände kronor för att stödja Rädda Barnens projekt i Filippinerna. Julmarknadens behållning blev kronor. Intäkter Våra intäkter under året har bestått av medlemsandelar, totalt kronor. Kostnader Det är det frivilliga arbetet som våra aktiva medlemmar utför som gör att vi kan bedriva de aktiviteter lokalföreningen har. Vi uppskattar att vi tillsammans har lagt ner omkring timmar i ideellt arbete i föreningen under året. Våra kostnader under året har bland annat bestått av våra lokala verksamheter; kostnader för läxhjälp, överföringar till riksförbundet, Världens Barn och bidrag till Rädda Barnens projekt i Filippinerna. Därutöver har vi haft administrativa kostnader och bankavgifter samt kostnader för årsmöte. Vår ekonomi och samtliga kostnader under året framgår av resultat- och balansräkning. Eget kapital

8 Lokalföreningen har arvsmedel från Lineá Backman år Slutord Vi i styrelsen vill tacka alla som har stöttat oss i vårt arbete. Tack till er alla som har skänkt pengar i våra bössor och företagen som låter oss ha våra bössor i sina affärer. Tack också till alla affärer och företag, som skänkt vinster till vårt julmarknadslotteri. Styrelsen vill också rikta ett tack till alla aktiva medlemmar för årets insats. Vi hoppas att fler medlemmar vill engagera sig aktivt kommande år. Underskrift Camilla Håård-Andersson Camilla Cederberg Maud Johansson Ordförande V. ordf. Kassör Gull-Britt Persson Emma Johansson Ing-Marie Andersson Sekreterare Ledamot Ledamot Birgitta Blomgren-Svensson Ledamot

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2014

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Hanna Wrethling Sekreterare Gunilla

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2015

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Karlskoga-Degerfors får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande:

Läs mer

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Styrelsen för lokalföreningen i Sollentuna får härmed avge följande rapport för verksamhetsåret 2014 Styrelsen har under året bestått

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Värmdö får härmed avge följande rapport för verksamheten 2014. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Vice

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2013, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I UDDEVALLA

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I UDDEVALLA VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I UDDEVALLA 1. Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen för Rädda Barnens lokalförening i Uddevalla avger härmed följande rapport för verksamheten 2014.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Kristianstads lokalförening 1. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Marianne Lundquist Öhrn Vice ordförande: Linda Edvardsson (t.o.m. 2015-08-18) Sekreterare: Monica

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse Styrelsen har under året bestått av. Ange namn på lokalförening/distrikt Malmö Innerstadens lokalförening

1. Verksamhetsberättelse Styrelsen har under året bestått av. Ange namn på lokalförening/distrikt Malmö Innerstadens lokalförening 1. Verksamhetsberättelse 2015 Ange namn på lokalförening/distrikt Malmö Innerstadens lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Kari Stenlund Vice ordförande Carolina Sewell Spångberg

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad

Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad LOKALFÖRENINGEN Geografiskt område Lokalföreningen omfattar Trosa och Gnesta kommuner. Styrelsens ledamöter Kerstin Arman, ordförande

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 1. Verksamhetsberättelse 2015 Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Susanne Thörnqvist Vice ordförande vakant Sekreterare Birgitta Jonsson Kassör

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa- Vagnhärad Lokalförening

Verksamhetsberättelse 2016 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa- Vagnhärad Lokalförening Verksamhetsberättelse 2016 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa- Vagnhärad Lokalförening Geografiskt område Lokalföreningen omfattar Trosa och Gnesta kommuner. Styrelsens ledamöter Kerstin Arman, ordförande

Läs mer

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson HEJ OCH VÄLKOMMEN SOM MEDLEM!

Foto: Tomas Ohlsson HEJ OCH VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! HEJ OCH VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! Var med och kämpa för barns rättigheter Sverige är på många sätt ett bra land att växa upp i, men fortfarande lever många barn i otrygghet och utanförskap. Därför finns Rädda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan Sida 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan VÅR VERKSAMHET Barns rätt i samhället-allmänt. Lokalföreningen startade hösten 2009 ett treårigt pilotprojekt Inflytande

Läs mer

Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2015-2016

Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-16 Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2015-2016 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Styrelsesammansättning 2015: Ordförande Cornelia Olsson Vice ordförande Charlotte Ågren Kassör Therese Ludvigsson Övriga ledamöter Anders Ekdahl-Ohlsson

Läs mer

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Interna möten Vi har styrelsemöte ca en gång per månad. Till styrelsemötena inbjuds andra aktiva medlemmar för att delta i diskussionerna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

Distrikt Skåne. Verksamhetsplan 2013-2014

Distrikt Skåne. Verksamhetsplan 2013-2014 Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2013-2014 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsplan för Rädda Barnen Distrikt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2014, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Styrelsens sammansättning Alla ordinarie styrelseledamöter förutom en är kvinnor över 68 år, den manlige ledamoten är 28 år.

Styrelsens sammansättning Alla ordinarie styrelseledamöter förutom en är kvinnor över 68 år, den manlige ledamoten är 28 år. Verksamhetsberättelse 2016 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Daniel Hjärpe Sekreterare Gunilla Holfve Kassör

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå 2016

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå 2016 Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2016, Rädda Barnen i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 /! VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I GÖTEBORG Styrelse Vald till år Ordförande Katarina Wendsjö 2014 Kassaförvaltare Hanna Waddington 2015 Tao Hemberg 2015 Ledamöter Åsa Ekman 2014

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Margareta Elensky Sekreterare Gunilla Holfve

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 1.1 Inledning En stor del av föreningens styrelsearbete har inriktats mot att fortbilda och kompetensutbilda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa

Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa LOKALFÖRENINGEN Geografiskt område Lokalföreningen omfattar Trosa och Gnesta kommuner. Styrelsens ledamöter Caroline Svensson, ordförande

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se Verksamhetsplan med budget 2018 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Styrelsen har bestått av Ordförande Eva-Lena Blom Vice Ordförande Ingegärd Rådström Sekreterare ViviAnn Labba Kassör Trine Amundsen Ledamöter Helena

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm 1:a VERKSAMHETSÅRET OM SÖF STOCKHOLM Föreningsform: Ideell förening Organisationsnummer: 802508-3422 Bankgiro: 184-8217 E-post: stockholm@svenskaodemforbundet.se

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2015, Rädda Barnen i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan

Verksamhetsberättelse 2010 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2010 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan VÅR VERKSAMHET Barns inflytande och delaktighet. - Lokalföreningen startade hösten 2009 ett treårigt pilotprojekt Inflytande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR I TEGRATIO SFORUM MOT RASISM I TROLLHÄTTA 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR I TEGRATIO SFORUM MOT RASISM I TROLLHÄTTA 2013 Integrationsforum mot rasism i Trollhättan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR I TEGRATIO SFORUM MOT RASISM I TROLLHÄTTA 2013 Integrationsforum/Antidiskrimineringsbyrån Föreningsgatan 16 461 30 Trollhättan Telefon/fax:

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse SKPF:s avdelning 29 i Degerfors år 2016 Den 14 juni på resan till Södermanland stannade vi och tittade på Stora Sundby Slott Dagordning vid årsmöte med SKPF avd. 29 Degerfors. Onsdag

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015.

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015. Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015. Styrelsen har bestått av följande ledamöter: Kristina Stålhandske-Robertsson, insamlingsansvarig Margret Skog, vice ordföranden

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig.

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig. Foto: Tomas Ohlsson Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2016 Utbildningar och träffar 2016 JANUARI 29 30 Planeringsdagar för Distriktet i Västerbotten, Västerbotten Alla som är medlemmar i en lokalföreningsstyrelse

Läs mer

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening Inför verksamhetsåret 2017 har lokalföreningen i Ulricehamn antagit följande verksamhetsplan vid årsmötet den 8 / 2 2017 VÅR LOKALFÖRENING Interna möten

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan

Verksamhetsberättelse 2009 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan Sidan 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2009 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan VÅR VERKSAMHET Barns inflytande och delaktighet Alla förskolor och grundskolor inbjöds att under barnrättsveckorna

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR DE ODÖDLIGA Verdandi Traryd Lördagen 17 oktober 2015 MARKARYDS RIKSTEATERFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016-01-11 Styrelsen för Markaryds Riksteaterförening avger

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3.

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3. 1 Februari 2012 Föreningen hade den 31/12 2011, 92 huvudmedlemmar och 27 familjemedlemmar=totalt 119 medlemmar. Den 31/12 2010 var antalet huvudmedlemmar 104 och antalet familjemedlemmar 30. STYRELSE 2011

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Styrelsen för Rädda Barnens lokalförening i Karlstad/Hammarö avger härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2016.

Verksamhetsberättelse 2016 Styrelsen för Rädda Barnens lokalförening i Karlstad/Hammarö avger härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2016. Rädda Barnens lokalförening i Karlstad/Hammarö Org.nr. 8732009942 Verksamhetsberättelse 2016 Styrelsen för Rädda Barnens lokalförening i Karlstad/Hammarö avger härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014

Verksamhetsberättelse år 2014 Verksamhetsberättelse år 2014 RKUF Sollefteå 1 Inledning Sollefteå är en liten stad med en stor tillgång av olika kulturer och bakgrunder. Det finns ett stort behov av integration och förståelse vilket

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

Distrikt Skåne Rädda Barnen Verksamhetsberättelse 2014-2015

Distrikt Skåne Rädda Barnen Verksamhetsberättelse 2014-2015 Distrikt Skåne Rädda Barnen Verksamhetsberättelse 2014-2015 Styrelse Kerstin Labbé Simrishamn ordförande Omar Akkache Helsingborg vice ordförande Cornelia Olsson Helsingborg kassör Bertil Larsson Lund

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Eslövs Stadskärneförening. Verksamhetsberättelse 2010

Eslövs Stadskärneförening. Verksamhetsberättelse 2010 Eslövs Stadskärneförening Verksamhetsberättelse 2010 Inledning Eslövs Stadskärneförening är ett samarbete mellan handlare, Eslövs kommun, fastighetsägare, föreningar och övrigt näringsliv med syfte att

Läs mer

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Sida: 1 ( 4) Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2013 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Vice

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Lars Berglöf öppnade medlemsmötet med 23 medlemmar närvarande.

1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Lars Berglöf öppnade medlemsmötet med 23 medlemmar närvarande. Protokoll fört vid årsmöte i Föreningen Vårda Knivsta torsdagen den 2 mars 2017 sal Kvallsta, kommunhuset, Knivsta 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Lars Berglöf öppnade medlemsmötet med 23 medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 för Rädda Barnens lokalförening i Rosengård

Verksamhetsberättelse 2013 för Rädda Barnens lokalförening i Rosengård Verksamhetsberättelse 2013 för Rädda Barnens lokalförening i Rosengård VÅR LOKALFÖRENING Ny geografisk indelning och fler medlemmar för Rädda Barnens lokalförening i Rosengård Rädda Barnens distrikt Malmö

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Innehåll Summering...2 Organisation...2 Sammanträden...2 Möten med riksorganisation.......3 Värdegrund...3 Vision...3 Syfte...3 Verksamhetsidé...3

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2014

1. Verksamhetsberättelse Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2014 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Rädda barnens lokalförening i Rosengård 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Sofia Sehlberg Vice ordförande Sara Dittrich

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR LRF UNGDOMEN

ARBETSORDNING FÖR LRF UNGDOMEN 1. Inledning ARBETSORDNING FÖR LRF UNGDOMEN Detta dokument är en arbetsordning för LRF Ungdomen. LRF Ungdomen är inte stadgebundna och är därför att betrakta som ett nätverk med stor frihet i sin verksamhet.

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat. Länsbygderådet Protokoll Medlemsmöte Länsbygderådet i Kalmarlän 2010-11-29 Plats: Forum Oskarshamn 1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening Verksamhetsberättelse 2011 Domsjö S Förening Årsmötets dagordning 1. Mötets öppnande ordförande ger ordet till kvällens gäst Håkan Olsson. 2. Årsmötets utlysning. 3. In memorian/parentation 4. Fastställande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2018. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

NYHETSBREV LUND MARS 2016

NYHETSBREV LUND MARS 2016 NYHETSBREV LUND MARS 2016 I detta nyhetsbrev: - Gudrun Schyman föreläste om jämställdhet - Fotboll och kärlek - Stort intresse för Ellen&Allan på årsmötet - Läxhjälpen söker frivilliga - Gör din praktik

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari i Älta Kulturknut. Styrelsemedlemmar efter årsmötet

Läs mer

Är kontoret stängt ska verksamhetsledaren ställa telefonen till Riksförbundets telefoncentral så den brottsutsatte får stöd och hjälp.

Är kontoret stängt ska verksamhetsledaren ställa telefonen till Riksförbundets telefoncentral så den brottsutsatte får stöd och hjälp. VERKSAMHETSPLAN 2016 BROTTSOFFERJOUREN I VÄXJÖ Uppdrag Brottsofferjouren i Växjö omfattar de 5 kommunerna Växjö, Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Uppvidinge med sammanlagt cirka 140 000 invånare. Brottsofferjouren

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 hrf VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR2014 Styrelsen för HÖRSELSKADADES DISTRIKT I VÄSTERBOTTENS LÄNfår härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Hörselskadades distrikt i Västerbottens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2016-02-07 Mellersta samverkansrådet Fastställd: 2016-02-10 vid samverkansråd. Verksamhetsberättelse 2015 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601-7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2017 samt verksamhetsplan för 2018-2019 Vi räddar liv Sid 1 Styrelsen har haft följande sammanställning år 2017: Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

Dagordning årsmöte 23 mars 2015

Dagordning årsmöte 23 mars 2015 Dagordning årsmöte 23 mars 2015 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd (Bil 1) 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika

Läs mer

Styrelsen för lokalföreningen i Sollentuna får härmed avge följande rapport för verksamhetsåret 2013

Styrelsen för lokalföreningen i Sollentuna får härmed avge följande rapport för verksamhetsåret 2013 Verksamhetsberättelse 2013 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Styrelsen för lokalföreningen i Sollentuna får härmed avge följande rapport för verksamhetsåret 2013 Styrelsen har under året bestått

Läs mer

Länsföreningen Jönköping HjärtLung

Länsföreningen Jönköping HjärtLung Länsföreningen Jönköping HjärtLung ÅRSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Länsföreningen Jönköping HjärtLung lämnar här berättelse för verksamhetsåret 2016 Styrelsen Ordförande Yvonne Johansson Värnamo Vice

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Villastaden Solhem. Solhems villaägarförening inbjuder till årsmöte

Villastaden Solhem. Solhems villaägarförening inbjuder till årsmöte Villastaden Solhem Solhems villaägarförening inbjuder till årsmöte Tisdagen den 4 april kl 19 00-21 30 i Spånga Församlingshus, Värsta Allé 1. 19 00 Årsmötesförhandlingar enligt dagordning på baksidan

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN)

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Verksamhetsberättelse för 2017 1 SEÖN är den samlande och kända aktören för civila samhället i Norr- och Västerbotten, som ger röst till idéburna organisationer och

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 CSR Småland, ideell förening

Verksamhetsberättelse 2017 CSR Småland, ideell förening Verksamhetsberättelse 2017 CSR Småland, ideell förening Föreningens utveckling Föreningen bildades av Jenny Jakobsson, Adlignum AB, Anna Carendi, Diya Consulting AB, och Patrik Sundberg, Sundberg Sustainability

Läs mer