Närvarande: Håkan Klarin CMIT, Region Östergötland ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Närvarande: Håkan Klarin CMIT, Region Östergötland ordförande"

Transkript

1 Minnesanteckningar 1/5 Möte med Nätverket för ehälsa Tid: Torsdag 9 juni kl Plats: Region Östergötland, CMIT, Ågatan 31, Linköping Konferensrum Tjädern Närvarande: Håkan Klarin CMIT, Region Östergötland ordförande Annica Öhrn CHV, Region Östergötland Magnus Johansson Norrköpings kommun Fredrik Eriksson Linda Ljunqvist Åtvidabergs kommun Oskar Nöstdal Finspångs kommun Bo Orlenius Region Östergötland John Fristedt Anne Gustavsson Frånvarande: Peder Ellison Gerd Sandgren Lundström Torbjörn Ekholm Besökare: Anette Grahn Thomas Gardell ehälsosamordnare NSV, Region Östergötland Norrköpings kommun projektledare förstudieledare 1. Välkomna Håkan Klarin hälsar alla välkomna till mötet. John Fristedt, deltar som ersättare för Peder Ellison. 2. Föregående minnesanteckningar Godkänns. 3. ehälsodag 11 november 2016 Anne Gustavsson inväntar svar från huvudföreläsare angående pris och deltagande. Övriga program börjar växa fram. Samverkansgruppen för välfärdsteknik har ansvar för utställningen. En blänkare om datumet kommer att gå ut under juni. Inbjudan, program och anmälningslänk kommer att gå ut i början av september.

2 Minnesanteckningar 2/5 4. Slutrapport Videokonferens för samordnad vårdplanering Projektledare Anette Grahn redovisar slutrapport för projektet Videokonferens för samordnad vårdplanering. Anette lyfter fram projektets styrkor och svagheter och lyfter särskilt fram behovet av tydlig förankring av beslut vid breddinförande samt tillgången till snabb installation av teknik. Anette redovisar hur långt respektive länsdel har kommit och vilka olika svårigheter som föreligger för att få en ännu bredare användning av video för samordnad vårdplanering. Mötet är överens om att verktyget distansmöte är bra och en viktig del i den samordnade vårdplaneringsprocessen. Det bedöms också viktigt att bygga vidare på det som Anette har gjort samt säkerställande av kompetensen för att kunna ge stöd och utbildning. Slutrapporten godkänns Bo Orlenius tar med sig frågan om behov av att föra ut beslutet om breddinförande i centrala länsdelen. Håkan Klarin tar med sig frågan om snabb tillgång och installation av teknik. 5. Förlängning av objektspecialist Anette Grahn Nuvarande uppdrag som objektspecialist för videokonferens för samordnad vårdplanering sträcker sig till och med 30 juni och avser 5-10 timmar/vecka. Anette Grahn har uppdraget och stödet används i stor utsträckning inom Region Östergötland och kommunerna. Flera avdelningar inom Region Östergötland bör få stöd för att inrätta arbetssättet samt fortsatt stöd för de som redan är igång. Uppföljning av projektet ska göras under hösten 2016 för att bedöma effektmålen enligt projektmodellen. Uppdraget som objektspecialist förlängs till och med 31 december och avser 5-10 timmar/vecka. Budget motsvarande kr avsätts för uppdraget. Ny utvärdering vid möte 8 december. 6. Återkoppling från Beställarforum Studiebesök på Väddö vårdcentral genomfördes den 8 juni med representanter från Norrköpings och er, Region Östergötland samt Michael Peolsson SICS/HNV och Anne Gustavsson. Deltagarna på studiebesöket fick en beskrivning av TioHundra, hur utvecklingen av appen HäPP har gått till, effekter och nästa steg. En beskrivning av hur Norrtälje kommun arbetar med e-hemtjänst lämnades också. Mötet diskuterar vad som krävs och vilka hinder som kan finnas för att nå en liknande lösning i Östergötland när det är olika huvudmän och leverantörer inblandade. Vilket behov av tekniska lösningar finns för att möta vård- och processflödena lyfts. Anne Gustavsson får i uppdrag att sammankalla till en workshop med företrädare från Region Östergötland och kommunerna för att identifiera vård- och processflödena över huvudmannagränser och vilka leverantörer/aktörer på marknaden som kan var inblandande.

3 Minnesanteckningar 3/5 7. Status projekt inkl. ekonomisk rapport och beslut Redovisning av status i pågående projekt enligt följande: Regional identitetsfederation Federationsråd är uppsatt och granskning av tillitsdeklarationer pågår. Projektet väntar på att testsajt ska bli klar och Region Östergötland kommer att stötta kommuner som behöver stöd i den tekniska lösningen. Budget enligt plan, överskridande kostnader för granskning av tillitsdeklarationer via tillsättning av granskningsgrupp kommer att bäras av IT-e. Den granskningsgrupp som tillsätts kan innebära en försening av projektet. En eventuell försening av projektet godkänns. Ett tydligt informationsmaterial till socialchefer/omsorgsdirektörer ska tas fram för att beskriva nyttan med Regional Identitetsfederation. En uppskattning av lokala kostnader och anpassningar ska presenteras för respektive huvudman så snart det finns underlag. Oskar Nöstdal och Fredrik Eriksson återkopplar till IT-e angående resursfråga. E-signering av ordförandebeslut Ett uppstartsmöte med leverantör har skett och informationsmöte med handläggarna är inbokat. Budget enligt plan. Säker e-post Projektledare har bett om kontaktpersoner från samtliga kommuner för att få kontakt med eposttekniker har initierats, lista för vilka domäner som kan vara aktuella att ha tvingande TLS med är framtagen. Budget enligt plan. ROS till kommunerna Projektplan och kommunikationsplan är framtagna för beslut. Planerna är kommunicerade med projektdeltagare, referensgrupp på CMIT samt operativa arbetsgruppen. Projektplan och kommunikationsplan fastställs. Ekonomisk rapport Samtliga projekt ligger inom budget förutom Samordnad vårdplanering och byte till Cosmic Link. Budgeten är överskriden på grund av att förstudien förlängdes till sista maj. Ekonomisk rapport till och med maj 2016 godkänns. Övrigt Studiebesök inom ramen för Region Östergötlands förstudie Glesbygdsmedicin genomfördes i Övertorneå maj. Samverkan inom Välfärdsteknik i hemmet pågår och Anne Gustavsson har inlett kontakt med länsbiblioteket för samverkan kring att nå ut med välfärdsteknik till invånarna. Dialoger om nästa steg i flera projekt kommer att ske efter sommaren.

4 Minnesanteckningar 4/5 8. Samordnad vård och omsorgsplanering och Cosmic Link GAP-analys Anne Gustavsson redovisar den GAP-analys som har gjorts samt vilka förutsättningar kring Meddix som finns i dagsläget. GAP-analysen visar att flera delar behöver utredas vidare och de tekniska utredningarna är beroende av utredningar från verksamhetsperspektiv samt av arbetsprocesser och rutiner. Särskilt fokus har lagt på ersättare till Meddelande utanför vårdtillfälle (MUV), men det finns oklarheter kring vilket användningsområdet är. Mötet lyfter vikten av att IT-stödet behöver möta verksamheternas behov, nu och kommande utifrån processen vård- och omsorgsplanering samt kommande förändringar i Betalningsansvarslagen. Den SWOT-analys som genomförts angående ersättare till funktionen MUV ansågs av mötet inte vara fullständig och vidare utredning av möjligheterna att använda e-postsystemen för säker kommunikation mellan huvudmän/vårdpersonal som ett alternativ till Cosmic Messenger bör ske. Anne Gustavsson får i uppdrag att Redovisa alla gap och förslag på hur gapen ska hanteras Vilka alternativ till nuvarande IT-stöd finns Vidare utredning av system för kommunikation istället för MUV Utredningen ska ske skyndsamt och när utredningen är klar ska ett extra möte med Nätverket för ehälsa sammankallas. 9. Övriga frågor Innehåll internat 7-8 september (lunch-lunch) Agendan för internatet ska innehålla följande fördjupningsfrågor Status handlingsplan hur långt har vi kommit, resultat, nästa steg i projekten Regeringens Vision ehälsa 2025 Ekonomi och framtida organisation efter Utmaningar Framtida arbetsformer Magnus Johansson lyfter fråga om utvärdering av arbetsmodellen för samverkan kring ehälsa i Östergötland. Mötet kommer överens om att en workshop tillsammans med andra nätverk såsom LGVO, Socialchefsnätverk, IT-e samt operativa arbetsgruppen bör genomföras under hösten 2016 som ett led i utvärdering och beslut om fortsatt arbetsmodell. Regeringens Vision ehälsa 2025 Hänskjuts till internatet. Nytt supportavtal med leverantören av Cosmic Håkan Klarin meddelar att Region Östergötland tillsammans med åtta andra kunder till Cambio har tecknat ett nytt supportavtal avseende Cosmic. I detta vill även leverantören få möjlighet att testa verksamhetssystem för kommunerna. Mötesstruktur framöver Magnus Johansson lyfter frågan om hur mötesstrukturen ska se ut framöver för att få effektiva möten. Mötet är överens om att fortsättningsvis börja med gemensam lunch kl för att sedan följa agendan från kl

5 Minnesanteckningar 5/5 10. Förstudierapport NPÖ 2.0 Kommunernas producentskap Förstudieledare Thomas Gardell presenterar förstudierapport om kommunernas producentskap i den nationella patientöversikten (NPÖ). Mötet lyfter vikten av att göra ett införande av kommunernas producentskap i NPÖ gemensamt. Mötet förtydligar också att det är viktigt att alla kommuner blir producenter i NPÖ och aktivt verkar för att bli producenter gemensamt. Nätverket för ehälsa godkänner förstudierapporten Nätverket för ehälsa uppmanar socialchefsnätverket att ställa sig bakom förstudierapport om NPÖ 2.0 kommunernas producentskap Nätverket för ehälsa uppmanar respektive kommun att avsätta medel i budget samt resurser under 2017 för att kunna bli producenter i NPÖ. Svar från respektive kommun bör inkomma senast 1 oktober 2016 för fortsatt planering i Nätverket för ehälsa. ehälsosamordnare får i uppdrag att ta fram förstudiedirektiv och utredning avseende respektive kommuns struktur i HSA-katalog i syfte att uppnå gemensam struktur enligt förstudien NPÖ 2.0 kommunernas producentskap. Gällande Nationellt fackspråk får ehälsosamordnare i uppdrag att fortsätta arbetet med att sjösätta förvaltningsmodell för att även fortsättningsvis uppnå en gemensam struktur enligt förstudien NPÖ 2.0 kommunernas producentskap. ehälsosamordnare får i uppdrag att ta fram projektdirektiv för länsgemensamt projekt om Kommunernas producentskap i NPÖ med projektstart under hösten /Anne Gustavsson

Nätverket för ehälsa i Östergötland

Nätverket för ehälsa i Östergötland Minnesanteckningar 1/5 Möte med Nätverket för ehälsa Tid: Onsdag 27 januari kl. 12.00-16.00 Plats: Region Östergötland, CMIT, Klostergatan 19C, Linköping Konferensrummet Tjädern Närvarande: Håkan Klarin

Läs mer

Närvarande: Håkan Klarin CMIT, Region Östergötland kl Magnus Johansson Norrköpings kommun

Närvarande: Håkan Klarin CMIT, Region Östergötland kl Magnus Johansson Norrköpings kommun Minnesanteckningar 1/7 Möte med Nätverket för ehälsa Tid: Torsdag 8 december kl. 12.00-16.00 Plats: Region Östergötland, CMIT, Klostergatan 19C, Linköping Lokal: Tjädern Närvarande: Håkan Klarin CMIT,

Läs mer

Möte med kommunernas kontaktpersoner för ehälsa

Möte med kommunernas kontaktpersoner för ehälsa Minnesanteckningar 1/5 Möte med kommunernas kontaktpersoner för ehälsa Tid Torsdag 24 mars 2016 kl. 9.00-11.30 Plats Region Östergötland, CMIT, Klostergatan 19C, Linköping Konferensrum Fasanen Närvarande

Läs mer

ehälsodagen Anne Gustavsson Rubrik förstasida NN Plats och datum

ehälsodagen Anne Gustavsson Rubrik förstasida NN Plats och datum ehälsodagen 2016-11-11 Anne Gustavsson Rubrik förstasida NN Plats och datum Vision ehälsa 2025 År 2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter i syfte

Läs mer

Nätverket för ehälsa i Östergötland

Nätverket för ehälsa i Östergötland Nyhetsbrev 1/10 Samverkan mellan kommunerna och Region Östergötland Vi önskar alla en God jul och ett Gott nytt år! December 2016 har ordet Hälso- och Sjukvården samt Socialtjänst befinner sig precis som

Läs mer

Projektdirektiv. Samordnad vårdplanering och införande av IT-verktyget Cosmic Link

Projektdirektiv. Samordnad vårdplanering och införande av IT-verktyget Cosmic Link 1/10 Projektdirektiv Samordnad vårdplanering och införande av IT-verktyget Cosmic Link 2/10 Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare 0.1 2015-10-16 Upprättande inför beslut om Anne Gustavsson

Läs mer

Projektdirektiv. Säker e-post

Projektdirektiv. Säker e-post 1/7 Projektdirektiv Säker e-post 2/7 Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare 0.1 2016-03-11 Upprättande inför dialog med Anne Gustavsson förstudieledare 0.2 2016-03-14 Revidering inför förslag

Läs mer

Projektdirektiv. Breddinförande av e-signering av ordförandebeslut

Projektdirektiv. Breddinförande av e-signering av ordförandebeslut 1/7 Projektdirektiv Breddinförande av e-signering av ordförandebeslut 2/7 Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare 0.1 2016-09-30 Upprättande inför remiss till sakkunnig Anne Gustavsson 0.2

Läs mer

Mötesanteckningar LGVO

Mötesanteckningar LGVO Mötesanteckningar 1/5 Mötesanteckningar LGVO Tid: Fredag, 17 juni 2016 kl. 12.45-16.30 Plats: Idingstad säteri Närvarande: Sven-Inge Arnell, Motala, sekretariatet AnnaCarin Forsmark, Regionen Monica Hagman,

Läs mer

Projektplan. ROS till kommunerna

Projektplan. ROS till kommunerna 1(11) 2(11) Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare 0.1 2016-05-16 Första utkast Berit Hansson 0.2 2016-05-18 Kommentarer från Anne Berit Hansson 0.3 2016-06-03 Granskad av referensgrupp CMIT

Läs mer

Objektspecialist för samordnad vård och omsorgsplanering via distans

Objektspecialist för samordnad vård och omsorgsplanering via distans Objektspecialist för samordnad vård och omsorgsplanering via distans 2016-02-01-2016-12-31 Handläggare: Verksamhet: Datum: 2017-03-28 Diarienummer: www.regionostergotland.se Dokumenthistorik Version Datum

Läs mer

Slutrapport. Breddinförande av videokonferens vid samordnad vård- och omsorgsplanering i Östergötland. Del 2. Region Östergötland Projektdokument

Slutrapport. Breddinförande av videokonferens vid samordnad vård- och omsorgsplanering i Östergötland. Del 2. Region Östergötland Projektdokument Slutrapport 1(14) Slutrapport Breddinförande av videokonferens vid samordnad vård- och omsorgsplanering i Östergötland Del 2 Slutrapport 2(14) Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare Slutrapport

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ 1/5 MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ 2019-02-07 Mötesplats Deltagare Region Östergötland Magnus Oweling Monica Hagman Annette Johansson Lena Törnfeldt Valdemarsviks Sparbank Närsjukvårdsdirektör

Läs mer

Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun

Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun 2016-2019 Antagen av FLG 2016-03-16 Reviderad och godkänd av administrativ chef 2018-05-28 Marita Aronsson, verksamhetsutvecklare 2018-05-28 1 (6) Handlingsplan

Läs mer

Nätverket för ehälsa i Östergötland

Nätverket för ehälsa i Östergötland Projektplan 1 av 8 Projektplan Projektets namn Kommunernas producentskap till NPÖ Beställare/finansiär Nätverket för ehälsa Projektledare Annika Pettersson, LKDATA Dokumenthistorik sion Kommentar Handläggare

Läs mer

ehälsorådet MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Tid: kl 13:00-16:00 Plats: Regionens Hus, sal C

ehälsorådet MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Tid: kl 13:00-16:00 Plats: Regionens Hus, sal C MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Regionens Hus, sal C Närvarande: Ej närvarande: Carina Helgesson Björk, Gislaved, (ordförande) Sven-Åke Svensson, Region Jönköpings län Tomas Johansson, Vaggeryd Helena Glemdahl-Bergqvist,

Läs mer

Framtagen av: Berit Hansson Slutrapport: ROS till kommunerna Diarienr: Godkänd av: Anne Gustavsson Datum: Version: 3.0

Framtagen av: Berit Hansson Slutrapport: ROS till kommunerna Diarienr: Godkänd av: Anne Gustavsson Datum: Version: 3.0 Slutrapport ROS till kommunerna Giltig fr o m: 2016-12-12 Sida 1/11 3. Publik Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare 1 2017-01-03 Inför beslut om breddinförande Berit Hansson 2 2017-01-10

Läs mer

Länsövergripande projekt Östergötland. Motala 2013-05-22. Pär Holgersson. Nationellt fackspråk Pär Holgersson

Länsövergripande projekt Östergötland. Motala 2013-05-22. Pär Holgersson. Nationellt fackspråk Pär Holgersson Motala 2013-05-22 Pär Holgersson Bakgrund Nationell ehälsa högt på agendan i Östergötland HSL Nätverk med länets medicinskt ansvariga initierade under 2010 samarbete kring gemensam struktur för dokumentation

Läs mer

Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län

Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län Projektdirektiv 1(8) Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län Versionshistorik Version Datum Författare Godkänd av Ändringshistorik 0.1 2015-05-12 Boel Arbetsmtrl

Läs mer

Handlingsplan för ehälsa i Östergötland 2016-2017

Handlingsplan för ehälsa i Östergötland 2016-2017 Handlingsplan för ehälsa i Östergötland 2016-2017 Uppföljning av genomförda insatser 2014-2015 Planerade insatser 2016-2017 Antagen av Nätverket för ehälsa 2015-10-20 Antagen av ledningsgrupp för vård

Läs mer

Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun

Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun 2016-2019 Antagen av FLG 2016-03-16 Dnr: SN 2015-89 1(5) Handlingsplan för ehälsa i Söderköpings kommun 2016-2019 Bakgrund Kommunerna i Östergötland och Region

Läs mer

Var står vi idag inom samverkan i arbetet med e hälsa i länet. Samordnande grupp för ehälsa

Var står vi idag inom samverkan i arbetet med e hälsa i länet. Samordnande grupp för ehälsa Var står vi idag inom samverkan i arbetet med e hälsa i länet Samordnande grupp för ehälsa ehälsa i samverkan Länsgemensam ledning i samverkan inom Socialtjänst och angränsande område hälso- och sjukvård

Läs mer

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt administrativa utvecklingsprojekt Dokumentet uppdaterat oktober 2018 Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte

Läs mer

Inför 2015. Verksamhetsutveckling med stöd av IT

Inför 2015. Verksamhetsutveckling med stöd av IT Spridningskonferens Inför 2015 Verksamhetsutveckling med stöd av IT Kategorier - mål Gemensamma funktioner och tjänster E-hälsa E-skola/utbildning Möjlighet till stöd vid projektarbete Dialog om digitaliseringens

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2016 Regional utveckling av esamhället i Västra Götaland

HANDLINGSPLAN 2016 Regional utveckling av esamhället i Västra Götaland HANDLINGSPLAN 2016 Regional utveckling av esamhället i Västra Götaland Inledning/bakgrund Sedan 2008 har VästKom varit samverkansorgan vid dialoger med SKL, VGR, med flera kring digitalisering. VästKom

Läs mer

Minnesanteckning e-hälsoråd

Minnesanteckning e-hälsoråd MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Kommunal utveckling, lokal Höglandet Närvarande: Ej närvarande: Carina Helgesson Björk, Socialchef Gislaved, (ordförande) Carina Hellström, Kommunal utveckling, (sekreterare)

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2016-02-18 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Tisdagen den 16 februari kl 09.00-12.00

Läs mer

Projektplan. Del 2. Region Östergötland Projektdokument. Projektplan. 1(21) Diarienr: Dok.nr: Samordnad vårdplanering via distans

Projektplan. Del 2. Region Östergötland Projektdokument. Projektplan. 1(21) Diarienr: Dok.nr: Samordnad vårdplanering via distans 1(21) Del 2 2(21) Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare 1.1 2015-08-17 Förslag projektplan inför styrgrupp Anette Grahn 1.2 2015-08-26 inför Nätverket för ehälsa Anette Grahn 3(21) INNEHÅLL

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Hälso- och trygghetsrådet 2013-01-28 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 28 januari 2013, klockan 09.00 10.00. Beslutande Anneli Bengtsson, ordf., vice ordförande kommunstyrelsen Bo Sävhammar,

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Rutiner för säker roll och behörighet SLUTRAPPORT Version 1,0. Kalmar, Sakkunnig, Stephen Dorch. Projektledare, Ulrika Adolfsson

Rutiner för säker roll och behörighet SLUTRAPPORT Version 1,0. Kalmar, Sakkunnig, Stephen Dorch. Projektledare, Ulrika Adolfsson SLUTRAPPORT Version 1,0 Kalmar, 2014-12-22 Sakkunnig, Stephen Dorch Projektledare, Ulrika Adolfsson Innehållsförteckning 1 Bakgrund till projektet 3 1.1 Projektets syfte... 3 1.2 Medverkande... 3 1.3 Privata

Läs mer

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59 Övergripande aktivitet Organisation för styrning och ledning Insats (vad)? Hur? När? Ansvar (vem)? Kostnad ehälsofrågorna ska förankras i strukturerna för styrning, ledning och samverkan som finns i länet;

Läs mer

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Närvårdsområde Borås Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Datum/Tid Torsdagen den 26 mars kl 13.30 16.30 Plats Sammanträdesrummet Liden, Sdf Väster Omfattning 14-23 Närvarande Monica Svensson Joakim Cannerfors

Läs mer

Förslag till aktivitetsplan samverkan e-hälsa

Förslag till aktivitetsplan samverkan e-hälsa 1 (5) 2018-05-20 Förslag till aktivitetsplan 2018-2019 samverkan e-hälsa Bakgrund Chefsgrupp samverkan social välfärd och vård, har godkänt den första versionen av aktivitetsplanen för samverkan inom e-hälsa.

Läs mer

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjerna är antagna av förvaltningsledningen 2013-01-28 och gäller tillsvidare. (Dnr KS2012/1542) Ansvarig för dokumentet är chefen för enheten Utveckling,

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2016-04-25 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Torsdagen den 21 april kl 09.00-12.00 Plats:

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-11-02 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Torsdagen den 1 november 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Hinder och möjligheter för säker digital informationsöverföring i Jönköpings län

Hinder och möjligheter för säker digital informationsöverföring i Jönköpings län Hinder och möjligheter för säker digital informationsöverföring i Jönköpings län Uppdrag till arbetsgruppen Att på ett så allsidigt sätt som möjligt utreda hinder i informationsöverföringen och åtgärder

Läs mer

Projektdirektiv. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen [Nämnd/Förvaltning/alternativt blank] Teknisk anslutning av TakeCare till Journalen via nätet

Projektdirektiv. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen [Nämnd/Förvaltning/alternativt blank] Teknisk anslutning av TakeCare till Journalen via nätet [Nämnd/Förvaltning/alternativt blank] Projekt- / förstudiedirektiv *Projekt Teknisk anslutning av TakeCare till Journalen via nätet *Projektägare Maria Dalemar *Projektledare Lina Jacobsson Projektstyrgrupp

Läs mer

Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 ( )

Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 ( ) Övergripande aktivitet Organisation för styrning och ledning Insats (vad)? Hur? När? Ansvar (vem)? Kostnad Att förankra frågorna i strukturen för styrning, ledning och samverkan som finns i länet. Se bifogad

Läs mer

Projektorganisation. Kriskommunikation över kommungränserna i Skåne Nordväst. Projektet har initierats av kommundirektörerna i Skåne Nordväst

Projektorganisation. Kriskommunikation över kommungränserna i Skåne Nordväst. Projektet har initierats av kommundirektörerna i Skåne Nordväst Projektorganisation Kriskommunikation över kommungränserna i Skåne Nordväst Projektet har initierats av kommundirektörerna i Skåne Nordväst Tillsammans blir vi starka. När samhället skakas av kriser sluter

Läs mer

Projektplan för Checklistor i NikITa Uppdrag

Projektplan för Checklistor i NikITa Uppdrag 2018-11-09 Projektplan för Checklistor i NikITa Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt Miljönätverket att driva Miljösamverkan Sverige. Inför 2018 års verksamhetsplanering kom ett förslag från Camilla

Läs mer

Ladok3 på GU. Rollbeskrivning i projektorganisationen

Ladok3 på GU. Rollbeskrivning i projektorganisationen Ladok3 på GU Rollbeskrivning i projektorganisationen och befogenheter Y2013/13 Projektorganisation, roller Filnamn: L3_roller i projektet_bilaga 4_20131022.docx Gemensamma förvaltningen Utgåva B Ladok3

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-02-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 februari 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Projekt MAIVOR - hemtjänst

Projekt MAIVOR - hemtjänst Projekt MAIVOR - hemtjänst Bakgrund Förstärkt projektorganisation STYRGRUPP PROJEKTGRUPP REFERENSGRUPP REFERENS- VERKSAMHETER Kvalitetsgranskare - PwC Säkerställa genomförandet av de åtaganden som åligger

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-02-29 1 (1) 35 KS/2016:51. Handlingsplan för e-hälsa i Östergötland 2016-2017

Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-02-29 1 (1) 35 KS/2016:51. Handlingsplan för e-hälsa i Östergötland 2016-2017 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-02-29 1 (1) Sida 35 KS/2016:51 Handlingsplan för e-hälsa 2016-2017 Kommunerna och Region Östergötland bedriver sedan några år tillbaka

Läs mer

HANDLINGSPLAN DIGITALISERING 2017 Utveckling av esamhället i Västra Götaland

HANDLINGSPLAN DIGITALISERING 2017 Utveckling av esamhället i Västra Götaland HANDLINGSPLAN DIGITALISERING 2017 Utveckling av esamhället i Västra Götaland Inledning/bakgrund Sedan 2008 har VästKom varit samverkansorgan vid dialoger med SKL, VGR med flera kring digitalisering. VästKom

Läs mer

Mötesanteckningar LGVO

Mötesanteckningar LGVO Mötesanteckningar 1/5 Mötesanteckningar LGVO Tid: Fredag den 29 april 2016, 13.00-16.30 Plats: Sessionssalen, Regionhuset, S:t Larsgatan 49B, Linköping Närvarande: Sven-Inge Arnell, Motala, sekretariatet

Läs mer

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 20 oktober 2017 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 20 oktober 2017 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (7) Protokoll Tid: 20 oktober 2017 kl 13-16 Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Närvarande: Eva Slätmo Ewa-Lena Sjöberg Lena Adolfsson Per Olof Larsson Karin Haster Erik Sjöberg Mats Eriksson Eva Frantz

Läs mer

Regional information Införande av videomöte via Lync

Regional information Införande av videomöte via Lync Regional information Införande av videomöte via Lync Alternativ mötesform vid samordnad vård- och omsorgsplanering Bakgrund till uppdraget Beslutsfattare: Styrgrupp IT i Väst, (SITIV) Utdrag ur anteckningar

Läs mer

Nationella samverkansgruppen för kunskapsstyrning inom socialtjänsten (NSK-S)

Nationella samverkansgruppen för kunskapsstyrning inom socialtjänsten (NSK-S) STRATEGIDOKUMENT 2014-06-30 1 (5) Vård och omsorg Nationella samverkansgruppen för kunskapsstyrning inom socialtjänsten (NSK-S) Syfte Syftet med NSK-S är att samordna arbetet med strategiska frågor som

Läs mer

Projektdirektiv. Projektnamn: Projektägare: Styrgrupp: Projektledare: Startdatum: Januari 2010. Slutdatum: December 2019.

Projektdirektiv. Projektnamn: Projektägare: Styrgrupp: Projektledare: Startdatum: Januari 2010. Slutdatum: December 2019. Projektnamn: Färdplan Flen Projektägare: Kommunfullmäktige Styrgrupp: Kommunstyrelsens arbetsutskott, Lars Rådh, Sari Eriksson, Karin Lindgren och Arne Fältin Projektledare: Karina Krogh Startdatum: Januari

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Tid:, 13.00-15.00 Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli),

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Onsdagen den 25 januari 2017 Tid kl 10:30 12:25 Plats Videomöte, ring IPnr 1089993 Närvarande Robert Ring, ordf Linköping Ann-Charlotte Mengel

Läs mer

Vårdplaneringsprocessen i. Link VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård

Vårdplaneringsprocessen i. Link VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård Vårdplaneringsprocessen i Link VÄLKOMNA! Agenda Vårdplaneringsprocessen introduktion Samordnad vårdplanering i Link Utbildningsmaterial Support Trygg och säker vård och omsorg Jag får den vård jag behöver

Läs mer

E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård. Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa

E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård. Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa Vem är jag? 60 år, gift, 4 barn Bor i Gopshus utanför Mora där jag på fritiden driver ett vandrarhem

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i öster, SSÖ Plats: Sammanträdesrum Glan, Kommunhuset, Finspång

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i öster, SSÖ Plats: Sammanträdesrum Glan, Kommunhuset, Finspång MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i öster, SSÖ 2016-11-03 Plats: Sammanträdesrum Glan, Kommunhuset, Finspång Region Östergötland Monica Hagman, närsjukv dir NSÖ Lena Törnfeldt, processamordn NSÖ

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 14JUNI 2011 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 5 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Stf. 0rdf. Fredrik Edholm, IT-chef Skövde Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare GR

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:00. Dag Segrell kommunchef och Carina Brofeldt. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:00. Dag Segrell kommunchef och Carina Brofeldt. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson Arbetsutskott 2016-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:00 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S, Monika Gideskog, M, Birgitta Gunnarsson, C Ersättare Övriga deltagande Dag Segrell kommunchef

Läs mer

E-hälsoplan Äldrenämnden Bilaga 1 Handlingsplan och förväntade effekter

E-hälsoplan Äldrenämnden Bilaga 1 Handlingsplan och förväntade effekter E-hälsoplan 2018-19 Äldrenämnden Bilaga 1 Handlingsplan och förväntade effekter Diarienummer: ÄN 2016-685 Datum: 2017-12-13 Handläggare: Mats Rundkvist, John Fristedt Organisation: Linköpings kommun Planerade

Läs mer

Uppdrag att koordinera genomförandet av grön infrastruktur i Sverige (M2015/684/Nm)

Uppdrag att koordinera genomförandet av grön infrastruktur i Sverige (M2015/684/Nm) 1(5) SW E D I SH E N V IR O N M EN T A L P R OT E C T IO N AG E NC Y SKRIVELSE 2015-09-20 Ärendenr: NV-01521-15 Uppdrag att koordinera genomförandet av grön infrastruktur i Sverige (M2015/684/Nm) Delredovisning

Läs mer

Nätverket för hälsa

Nätverket för hälsa Nätverket för hälsa 2019-05-21 Agenda Mötespunktens typ anges som [I] för informationspunkt, [D] för diskussionspunkt, [A] för arbetsmoment. Punkt Typ Beskrivning Ansvarig Tid 1 I NITHA, finns intresse

Läs mer

Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län

Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län Bilaga 1 Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län Denna handlingsplan är en bilaga till R egional ö verenskommels e om utveckling av samverkan

Läs mer

Projektplan för EKOLOGISK KOMPENSATION

Projektplan för EKOLOGISK KOMPENSATION Projektplan för EKOLOGISK KOMPENSATION 2018-05-14 Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt Miljönätverket att driva Miljösamverkan Sverige och att inom ramen för det arbeta fram olika handläggarstöd.

Läs mer

2013-10-04. Verksamhetsstyrning och stöd. Projekt. Nätverket Uppdrag Hälsa 11 oktober 2013

2013-10-04. Verksamhetsstyrning och stöd. Projekt. Nätverket Uppdrag Hälsa 11 oktober 2013 Projekt Nätverket Uppdrag Hälsa 11 oktober 2013 Projekt Ska leda till ett bestämt resultat Kräver olika resurstyper Är tidsbegränsat Genomförs av en temporär sammansatt arbetsgrupp Förnyelse PROJEKT kontra

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 JANUARI 2011 SIDAN 1 AV 6 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Regional information Införande av videomöte via Lync

Regional information Införande av videomöte via Lync Regional information Införande av videomöte via Lync Alternativ mötesform vid samordnad vård- och omsorgsplanering Uppdraget Beslutsfattare: Styrgrupp IT i Väst, (SITIV) Utdrag ur anteckningar SITIV möte

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Mötesanteckningar LGVO

Mötesanteckningar LGVO Mötesanteckningar 1/7 Mötesanteckningar LGVO Tid: Fredag, 23 februari 2018, kl.13.00-16.30 Plats: Sessionssalen, Regionhuset Närvarande:, sekretariatet Monica Hagman, NSÖ, Regionen, vice ordförande LGVO

Läs mer

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015 Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa Rapport från ett projekt genomfört 2015 Bakgrund, vem ansvarar för att barn och unga får hjälp Föräldrar Social tjänst Hälso och sjukvård Skola Skolan Lärande

Läs mer

Snabbguide - Region Skånes projektmodell webbplats:www.skane.se/projektmodell

Snabbguide - Region Skånes projektmodell webbplats:www.skane.se/projektmodell Snabbguide - Region Skånes projektmodell webbplats:www.skane.se/projektmodell BP = Beslutspunkt (Projektmodellen har fem beslutspunkter. Vid varje punkt tar beställare/styrgrupp beslut om stopp eller gå)

Läs mer

I samarbete mellan Region Östergötland och länets 13 kommuner. Camilla Salomonsson och Anita Göth, PV-forum,

I samarbete mellan Region Östergötland och länets 13 kommuner. Camilla Salomonsson och Anita Göth, PV-forum, I samarbete mellan Region Östergötland och länets 13 kommuner Camilla Salomonsson och Anita Göth, PV-forum, 171018 1 Styrgrupp Beställare och processägare Rolf Östlund Närsjukvårdsdirektör NSC Linda Ljungqvist,

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Datum: 2018-11-20 Tid: 15:00-17:00 Plats: Gullbergsvass, lokal Karpen Närvarande: Anette Johannesson, Erika Hägg, Malin Svärd, Jan Carlström, Christina Wisser, Maria Fredriksson,

Läs mer

2

2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

Läs mer

HANDLINGSPLAN DIGITALISERING 2019

HANDLINGSPLAN DIGITALISERING 2019 HANDLINGSPLAN DIGITALISERING 2019 Utveckling av esamhället i Västra Götaland Inledning Internets utveckling är en av de starkaste krafter som förändrat världen de senaste två decennierna. I dag är internet

Läs mer

Slutrapport Distansmöte IFO

Slutrapport Distansmöte IFO 1.00 Utgåva (1)5 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Distansmöte IFO Godkänt för leverans av: Godkänt av och datum Ann-Charlotte Klarén SSVIT 2016-09-07 Slutrapport Distansmöte IFO 1.00 Utgåva (2)5 Innehållsförteckning

Läs mer

LINK2. Region Jönköpings län

LINK2. Region Jönköpings län 1 (11) Dokumentmall från Stegen 2 (11) Innehållsförteckning 1 Om dokumentet... 3 1.1... 3 1.2 shistorik... 3 2 Inledning... 3 2.1 Bakgrund till projektet... 3 2.2 Beställare/ägare... 5 3 Mål... 5 3.1 Effektmål...

Läs mer

Att utveckla, förvalta, och införa FGS:er

Att utveckla, förvalta, och införa FGS:er Vägledning Att utveckla, förvalta, och införa FGS:er Vägledning för arbetet med förvaltningsgemensamma specifikationer RAFGS1D20171025 Kontakta oss Information om arbetet med FGS:er hittar du på vår webbplats:

Läs mer

Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård

Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Agenda Utvecklingen av Link Link och Vårdplaneringsprocessen Informations- och utbildningsmaterial Support Frågor Utvecklingen av Link Utveckling av Link

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2008-01-02 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Säker digital informationsöverföring Jönköpings län

Säker digital informationsöverföring Jönköpings län 1(8) Säker digital informationsöverföring Jönköpings län Rapport Samordnad vårdplanering vid utskrivning 2(8) Förord Denna rapport omfattar en översiktlig redovisning av arbetet med att hitta en långsiktig,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ 1/8 MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ 2019-04-23 Mötesplats Deltagare Region Östergötland Lena Bergvin Lundqvist Lena Törnfeldt Kommuner Finspång: Kerstin Sjöberg Axelsson Annica Ottosson

Läs mer

Handlingsplan för ehälsa i Östergötland 2014 och 2015

Handlingsplan för ehälsa i Östergötland 2014 och 2015 1 (14) Handlingsplan för ehälsa i Östergötland 2014 och 2015 Uppföljning av genomförda insatser 2013, samt redovisning av planerade insatser 2014 och 2015 Datum: 2014-01-31 Handlingsplanen för 2013 har

Läs mer

Handlingsplan -Informationsdelning o ver huvudmannagra nser

Handlingsplan -Informationsdelning o ver huvudmannagra nser Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Handlingsplan -Informationsdelning o ver huvudmannagra nser Samordnande grupp för ehälsa 2016-09-28

Läs mer

Emanuel P Bramfors 2013-11-01 Sidan 1 IT-student, Projektledare Distansmöten

Emanuel P Bramfors 2013-11-01 Sidan 1 IT-student, Projektledare Distansmöten (1)9 Emanuel P Bramfors 2013-11-01 Sidan 1 (2)9 Projektidé 140104-eTjänster Distansmöten Syftet med projektet är att minska resorna som görs i jobbrelaterade ärenden och möten. Finansiering (Uppskattad)

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Närvarande:

Läs mer

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland 1.00 Utgåva (1)6 STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland Maj månads rapport 1.00 Utgåva (2)6 INNEHÅLL 1 INLEDNING... 3 2 GENOMFÖRDA AKTIVITETER SENASTE MÅNADEN...

Läs mer

INTERNAT Styrdokument för missbruksoch beroendevården i Skåne.

INTERNAT Styrdokument för missbruksoch beroendevården i Skåne. Stifsgården Åkersberg den 1-2 Juni 2009 INTERNAT Styrdokument för missbruksoch beroendevården i Skåne. Arrangör: Kommunförbundet Skåne och Region Skåne. Processledning och dokumentation: Thomas Herrmann

Läs mer

IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016

IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016 Datum 2016-06-22 Antal sidor 1(8) IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016 Version Datum Ansvarig Uppdatering 1.0 2016-05-18 Carina Hellström/Victoria Allard Första version 1.1 2016-06-07

Läs mer

Uppdrag psykisk hälsa Östergötland

Uppdrag psykisk hälsa Östergötland Handlingsplan 2018 Uppdrag psykisk hälsa Östergötland Upprättad i samverkan mellan länets 13 kommuner och Region Östergötland. Beslutad i LGVO 171012 Introduktion Handlingsplanen gäller för arbetet i Östergötland

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

UFV 2015/1673. Gemensam service. Delprojektplan, Projekt Segerstedt. Fastställd av Therese Iveby Gardell

UFV 2015/1673. Gemensam service. Delprojektplan, Projekt Segerstedt. Fastställd av Therese Iveby Gardell UFV 2015/1673 Delprojektplan, Projekt Segerstedt Fastställd av Therese Iveby Gardell 2016-03-08 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar 3 2 Mål för delprojektet 3 2.1 Effektmål 3 2.2 Delprojektmål

Läs mer

Mötets öppnande. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda.

Mötets öppnande. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda. ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 19 JANUARI 2010 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

SLUTRAPPORT PROJEKT GDPR

SLUTRAPPORT PROJEKT GDPR SLUTRAPPORT PROJEKT GDPR Ali Narimani december2018 Projektnamn Behandling av personuppgifter enlig dataskyddsförordning (GDPR) Projektledare Bijan Narimani Projektperiod 2017-11-01 till 2018-12-31 1 Innehåll

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta

Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta 2016-04-27 Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta Dag: 2016-04-27 Tid: Kl. 9:30-16:00 Plats: Konferensrum plan 6, hus 12, Västerviks sjukhus Närvarande: Wolfram Antepohl, ordförande

Läs mer

Trygghet, service och delaktighet i hemmet med digital teknik

Trygghet, service och delaktighet i hemmet med digital teknik Trygghet, service och delaktighet i hemmet med digital teknik Namn: Ann-Charlotte Klarén Datum: 2015-06-12 Agenda Bakgrund Uppdrag och plan för genomförande 2015-06-18 2 Uppdrag till kommunerna ett beslut

Läs mer

GEMENSAM FÖRVALTNING/DRIFT OCH UTFÖRARORGANISATION FÖR VÄLFÄRDSTEKNIK?

GEMENSAM FÖRVALTNING/DRIFT OCH UTFÖRARORGANISATION FÖR VÄLFÄRDSTEKNIK? Datum: 2016-09-07 Beslutad av Strategisk styrgrupp verksamhetsutveckling med stöd av IT (SSVIT) Ärendetyp: Beställning av förstudie/förstudiedirektiv GEMENSAM FÖRVALTNING/DRIFT OCH UTFÖRARORGANISATION

Läs mer

Ortsutveckling ett delprojekt inom Färdpan Flen

Ortsutveckling ett delprojekt inom Färdpan Flen Projektplan Projektnamn: Ortsutveckling ett delprojekt inom Färdpan Flen Projektägare: Lars Rådh, kommunchef Styrgrupp: Sune Hasselström, chef Tekniska Förvaltning, Berit Robrandt Ahlberg, chef Kultur

Läs mer