OM SERNEHOLT ESTATE SVENSKAR I SPANIEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OM SERNEHOLT ESTATE SVENSKAR I SPANIEN"

Transkript

1 KÖPGUIDE

2 OM SERNEHOLT ESTATE Serneholt Estate har samlat över 30 års erfarenhet av bostadsaffärer och skapat en unik tjänst för dig som funderar på att köpa bostad i Spanien. Med Serneholt Estate kan du som ska köpa eller sälja bostad en bostad få en tjänst som ger dig lite mer. Vår styrka ligger i det personliga mötet med våra kunder och att vi integrerar för att hitta den bästa lösningen tillsammans. Vår tjänst är heltäckande och oavsett om du ska köpa eller sälja en bostad i Sverige eller Spanien så är vår tjänst konkurrenskraftig och marknadsanpassad för att ge dig den bästa servicen. Spanien är en marknad som efter några tuffa år har börjat hämta sig sakta men säkert och idag är skandinaver en av de största grupperna som investerar i bostadsmarknaden. De närmaste åren spås marknaden ha en fortsatt stabil utveckling och vi på Serneholt Estate hjälper dig hitta de bästa bostäderna och göra de bästa affärerna. Vår lokala närvaro i Spanien och vårt stora kontaktnät av jurister, hantverkare, banker etc, kommer att ge dig en trygg affär från första kontakten till dess att du är i mål och kan sätta nyckeln i dörren på din nya bostad. SVENSKAR I SPANIEN Svenskar är bosatta i Spanien mer än 6 månader om året av dessa bor ca i provinsen Malaga i Costa del Sol. På Costa del Sol finns två svenska skolor, Svenska Skolan I Marbella med ca 120 elever från förskolan till årskurs 6 och Svenska Skolan i Fuengriola med nästan 250 elever från förskolan till gymnasiet. Utöver det finns flertalet svenska affärer och företag som erbjuder sina tjänster, ex tandläkare, läkare, mäklare etc.

3 HUR DET GÅR TILL ATT KÖPA BOSTAD I SPANIEN FINANSIERING Vilka möjligheter har ni att investera i ett boende i Spanien? Innan ni sätter igång aktivt att leta efter ert drömboende så kan det vara bra att se över hur det ska finansieras och göra en boendekalkyl. Därefter kan man då eventuellt söka ett lånelöfte antingen i svensk eller spansk bank. Då kan du agera snabbt när rätt bostad väl dyker upp. Generellt går det att belåna den spanska bostaden med upp till 75 % av marknadsvärdet i spansk bank. Ett annat alternativ är att belåna din befintliga svenska bostad via din bank i Sverige. Vi hjälper er med de rätta kontakterna och allt som behövs. JURIDISKT OMBUD En stor skillnad är att köparen i Spanien många gånger även säljaren företräds av ett juridiskt ombud. Det juridiska ombudet hjälper dig genom hela affären och ser till att affären går att genomföra på ett tryggt och bra sätt. Du kan själv välja ett juridiskt ombud som företräder er genom hela processen eller så sätter vi er samman med en av våra samarbetspartners. NIE-NUMMER För att kunna äga en bostad i Spanien behöver du ha ett spanskt skatteidentifikationsnummer, ett så kallat NIE-nummer. Detta behöver du alltså ha till tillträdet på bostaden när ni ska registreras som ägare på lagfarten. Ditt juridiska ombud kan hjälpa er att skaffa detta när ni hittat rätt bostad eller så kan du själv ansöka om detta på Spanska ambassaden eller konsulatet i Sverige, alternativt på en spansk polisstation. Ditt NIE-nummer intyg är endast giltigt i tre månader. HITTA BOSTÄDER När du förberett allt annat så är det dags att leta upp drömbostäderna och ta dig till Spanien för att titta på dem. Här gör vi som företag stor skillnad för dig. Ge oss din sökprofil så tar vi fram de bästa förslagen på marknaden just nu och planerar in era visningar så att ni hinner se de bästa alternativen under er vistelse.

4 HUR DET GÅR TILL ATT KÖPA BOSTAD I SPANIEN VISNINGAR OCH UNDERSÖKNINGSPLIKT När ni är på visningar så är det bra att undersöka bostaden så noggrant som möjligt, alla bostäder i Spanien säljs nämligen i befintligt skick och det är väldigt svårt att reklamera ett fel efter ni skrivit på kontraktet. Saknar ni kunskap om hur ni ska undersöka bostaden så finns alltid möjligheten till att ta en teknisk arkitekt för att genomföra en kontroll av fastigheten. Ditt juridiska ombud gör alltid den legala undersökningen av bostaden. BUDGIVNING OCH KONTRAKT När ni hittat rätt bostad så hjälper vi er att förhandla med säljaren om pris och villkor, därefter skrivs oftast ett reservationsavtal. I samband med detta så betalas även en reservationsavgift (vanligtvis Euro) antingen till ditt juridiska ombuds klientmedelskonto eller till vårt klientmedelskonto. Inom 2-3 veckor så skrivs sedan det privata köpekontraktet som sammanställs av det juridiska ombudet efter den legala kontrollen är gjord. I samband med detta så betalas oftast en handpenning om 10% av köpeskillingen (minus reservationsavgiften). TILLTRÄDESDAGEN - LAGFART På tillträdesdagen träffas köpare och säljare med eventuella ombud hos Notarius Publicus. Här upprättas då Escritura Pública de Compraventa köpebrevet och bostaden betalas. Om bostaden skall belånas hanteras detta av notarien denna dag. När mötet hos notarien är klart så får du som köpare normalt tillgång till bostaden genom överlämnande av nycklar och dokument. Till tillträdet är det också viktigt att du eller ditt juridiska ombud skriver över el, vatten, gas, föreningskostnader, avfall och fastighetsskatten på dig som ny ägare.

5 KOSTNADER I SAMBAND MED KÖPET Normala köpekostnader för en spansk bostad beräknas ligga på mellan 10% och 14% av köpesumman och är i de flesta fall lite högre för nybyggda bostäder än för begagnade bostäder. Här nedan sammanställer vi kostnaderna i samband med ditt bostadsköp. ÖVERFÖRINGSSKATT Vid försäljning av begagnade bostäder tas en överföringsskatt ut, skatten ligger på mellan 8% och 10% av försäljningspriset, men detta kan variera beroende på region. Skatten är ofta något högre för dyrare bostäder. Överföringsskatten betalas av köparen. MERVÄRDESKATT OCH STÄMPELSKATT Mervärdeskatt på 10% tas ut för bostäder som säljs för första gången. Förutom mervärdeskatten tas en stämpelskatt ut för utfärdande av juridiska dokument. Den ligger normalt på runt 0,5% av köpeskillingen, men kan vara 1,5% i vissa regioner. Båda skatterna betalas av köparen. NOTARIEAVGIFTER OCH REGISTRERINGSAVGIFTER Den spanska regeringen bestämmer notarieavgifterna och priset beror bland annat på fastighetens värde och hur många sidor det finns i köpekontraktet. I de flesta fallen ligger kostnaden på mellan 500 och 800 och betalas oftast av köparen. Om du har tagit ett banklån för att finansiera köpet kommer du även att betala notarieavgifter för lagfartsdokument kopplade till lånet. Registreringsavgifter för lagfarten tillkommer i de flesta fall på mellan 300 och 500 och betalas av köparen. JURIDISKA AVGIFTER OCH ÖVERSÄTTNINGSAVGIFTER Juridiska avgifter varierar beroende på de tjänster som ingår och komplexiteten i köpet. Många juridiska ombud tar ut cirka 1% plus moms av fastighetens inköpspris, men det finns oftast en minimiavgift och avgiften är ofta förhandlingsbar för dyrare fastigheter. Vissa tar betalt per timme och andra erbjuder en fast avgift. LÅNEKOSTNADER De flesta Skandinaviska kunder lånar på sin bostad i Sverige. Om du tar ett banklån i Spanien för att finansiera ditt fastighetsköp, kommer bolånet omfattas av stämpelskatt på mellan 0,5% och 1%, beroende på området där fastigheten är belägen. Dessutom kommer en fastighetsvärdering, krävas av den bank som beviljat lånet. Den kostar runt 300 till 500. De flesta banker tar också en startavgift på cirka 1% av det lånade beloppet.

6 Mycket professionella, hjälpsamma och effektiva. Hjälpte mig hitta precis vad jag letade efter - Caroline AVGIFTER FÖR SERVICEANSLUTNINGAR Om du köper en ny bostad måste du betala för el, gas-och vattenanslutningar och installation av mätare. Detta sköts oftast av byggbolaget. INKOMSTSKATT Icke permanent bosatta som inte hyr ut sina fastigheter är också ansvarig för att betala inkomstskatt. Denna skatt tas ut oavsett om fastigheten har hyrts ut eller inte, eller om ägaren faktiskt har fått eventuella intäkter från den. Skatten är baserad på en teoretisk fördel av att äga fastigheten och beräknas som en procentandel av taxeringsvärdet. Kostnaden är vanligtvis relativt liten för de flesta bostäderna, ofta ett par hundra euro eller mindre per år. KOSTNADER FÖR FASTIGHETSÄGANDET Bostäder i Spanien beskattas med en lokal fastighetsskatt som betalas oavsett om ägaren är permanent bosatt i landet eller inte. Den skatten ligger på mellan 0,5% och 1,2% av taxeringsvärdet. Det genomsnittliga värdet för fastighetsägarskatten ligger på 200 till 1000 per år, men kan vara högre för dyrare fastigheter. Alla ägare av spansk egendom, inklusive de som är bosatta utomlands, ska lämna en årlig spansk skattedeklaration. Följ oss på sociala medier för att få fler tips och råd, här skriver vi ofta om olika aktiviteter som sker och berättar om de senaste listade bostäderna KOSTNADER FÖR UTHYRNING Hyresinkomster för dig som inte är permanent bosatt fastighetsägare, betalar en fast avgift på 24,75% av hyresinkomsterna. Vissa avdrag får dock göras. För fastighetsägare som är bosatta i Spanien läggs hyresintäkterna, efter vissa avdrag, till andra inkomstkällor och den totala summan omfattas av den spanska inkomstskatten.

7 HÄR HITTAR DU BOSTÄDERNA Att hitta sitt drömboende i Spanien är inte alltid så lätt som det kan verka. Utbudet är stort och det saknas vettiga portaler att hitta bostäderna på som vi är vana vid från Sverige. Vi har därför utvecklat en köptjänst för dig som söker boende i Spanien helt kostnadsfritt där du lämnar dina sökkriterier till oss och därefter tar vi fram de bästa bostäderna på marknaden åt dig. Vi har tillgång till samtliga bostäder och samarbetar med alla mäklare vilket gör att vi kan ta fram förslag som du normalt sett inte kan hitta själv. Vill du ändå söka själv så rekommenderar vi nedanstående sidor för att hitta ditt drömboende, skicka oss bara länkarna på det du är intresserad av så löser vi resten! På vår egen hemsida hittar du en stor del av utbudet, vi har utöver ett stort antal exklusiva bostäder även tillgång till över bostäder på Costa del Sol som du enkelt kan söka på via enkla urvalskriterier. Den nya portalen MiMove är utvecklad och byggd av samma företag som skapat Hemnet, här hittar du ett stort antal bostäder som är verifierade med bilder tagna av professionell fotograf, bostäderna har även planritning och du kan söka din drömbostad utifrån en detaljerad kartfunktion. Du hittar portalen på

8 Serneholt Estate Avenida Manolete Conjunto Casaño, Local Marbella Telefon: E-post: info@serneholtestate.com

hos steg för steg! KÖPGUIDE KÖPA FASTIGHET I SPANIEN HEMMA ANETTE OCH HÅKAN KÖPPROCESSEN MULTIPURPOSE MGZ

hos steg för steg! KÖPGUIDE KÖPA FASTIGHET I SPANIEN HEMMA ANETTE OCH HÅKAN KÖPPROCESSEN MULTIPURPOSE MGZ hos HEMMA ANETTE OCH HÅKAN Anette och Håkan berättar om sin erfarenhet av att sälja och köpa fastighet i Spanien genom Serneholt Estate. steg för steg! KÖPPROCESSEN KÖPA FASTIGHET I SPANIEN 1 INNEHÅLL

Läs mer

FINANSIERING KONTAKT VISNING

FINANSIERING KONTAKT VISNING KÖPGUIDE Den spanska bostadsmarknaden skiljer sig en hel del från den svenska och vi på Epok Fastighetsförmedling hjälper till att guida dig igenom hela processen så att du hela tiden känner känner dig

Läs mer

Fastighetsbyrån spanska bostäder - Hem i Solen

Fastighetsbyrån spanska bostäder - Hem i Solen Har du bestämt dig för att leta hus i Spanien? Anmäl då ditt intresse - utan förpliktelser. Du väljer själv hur du vill bli kontaktad. Om du vill ha mer information eller om du vill att vi aktivt letar

Läs mer

Hos Diana Zuuring Lawyers erbjuder vi en helhetstjänst för juridik, skatt och hantering för såväl utländska medborgare som företag i Spanien.

Hos Diana Zuuring Lawyers erbjuder vi en helhetstjänst för juridik, skatt och hantering för såväl utländska medborgare som företag i Spanien. Inledning Diana Zuuring Lawyers Diana Zuuring Lawyers är en flerspråkig och fristående advokatbyrå i centrala Marbella, Costa del Sol (Spanien) som bedriver sin verksamhet i hela SPANIEN. Företagets grundare

Läs mer

ENKLA STEG. till ert drömhus i Spanien

ENKLA STEG. till ert drömhus i Spanien ENKLA STEG till ert drömhus i Spanien ENKLA STEG till ert drömhus i Spanien Att köpa ett hem toppar de flestas att-göra-lista och om ni är intresserade av att köpa ett semesterhem eller att flytta utomlands

Läs mer

hos steg för steg! SÄLJGUIDE SÄLJA FASTIGHET I SPANIEN HEMMA ANETTE OCH HÅKAN SÄLJPROCESSEN MULTIPURPOSE MGZ

hos steg för steg! SÄLJGUIDE SÄLJA FASTIGHET I SPANIEN HEMMA ANETTE OCH HÅKAN SÄLJPROCESSEN MULTIPURPOSE MGZ hos HEMMA ANETTE OCH HÅKAN Anette och Håkan berättar om sin erfarenhet av att sälja och köpa fastighet i Spanien genom Serneholt Estate. steg för steg! SÄLJPROCESSEN SÄLJA FASTIGHET I SPANIEN 1 INNEHÅLL

Läs mer

Bo i hus med ägenderätt

Bo i hus med ägenderätt Bo i hus med ägenderätt bonava.se Din guide för att köpa ett hus med äganderätt av Bonava Att köpa ett nytt hus är både ett stort och roligt beslut. Det är mycket att sätta sig in i och ta ställning till,

Läs mer

BILAGOR TILL KNUTBY-KUMLA 204 4 RUM OCH KÖK I KNUTBY

BILAGOR TILL KNUTBY-KUMLA 204 4 RUM OCH KÖK I KNUTBY BILAGOR TILL KNUTBY-KUMLA 204 4 RUM OCH KÖK I KNUTBY ANSVARIG MÄKLARE: ABEL TEKESTE TELEFON: 018-495 56 49, 0723-144 033 MEJL: ABEL.TEKESTE@WIDERLOV.SE SÄKRA BUD & DIN UNDERSÖKNINGSPLIKT Så här går en

Läs mer

Guide till husköp. 1. Skaffa lånelöfte. 2. Hitta rätt hus

Guide till husköp. 1. Skaffa lånelöfte. 2. Hitta rätt hus Guide till husköp. Att köpa ett hus är troligen en av de största affärer du kommer att göra i ditt liv. Rusta dig med kunskap så blir proceduren smidigare och du nöjdare. Vi bjuder på en guide av vad du

Läs mer

ATT KÖPA OCH SÄLJA BOSTAD I SPanien >

ATT KÖPA OCH SÄLJA BOSTAD I SPanien > ATT KÖPA OCH SÄLJA BOSTAD I SPanien > här finns vi idag: Costa del Azahar Peñíscola, costa dorada, Altea, Torrevieja, Murcia Mar Menor, Nerja, Benalmadena, Fuengirola, Marbella, Estepona, Kanarieöarna

Läs mer

Välkommen till del av Tororp 9:3, Klockrike

Välkommen till del av Tororp 9:3, Klockrike Välkommen till del av Tororp 9:3, Klockrike Åkermark, Spannmål, 4 800 000 kr 20 HA ÅKERMARK STRAX UTANFÖR KLOCKRIKE Rationellt markomårde i Motala kommun, strax utanför Klockrike samhälle. Åkermarken är

Läs mer

Hypotekslån i Frankrike och Spanien

Hypotekslån i Frankrike och Spanien Hypotekslån i Frankrike och Spanien Ett hem i Frankrike eller Spanien Många som har varit i Frankrike eller Spanien på semester eller i affärer, lockas av livsstilen söderut och har övervägt att flytta

Läs mer

PRAKTISK INFORMATION VID FASTIGHETSKÖP. martinezechevarria.com SPANIEN PORTUGAL TURKIET BULGARIEN RUMÄNIEN

PRAKTISK INFORMATION VID FASTIGHETSKÖP. martinezechevarria.com SPANIEN PORTUGAL TURKIET BULGARIEN RUMÄNIEN PRAKTISK INFORMATION VID FASTIGHETSKÖP martinezechevarria.com SPANIEN PORTUGAL TURKIET BULGARIEN RUMÄNIEN OM OSS Martinez Echevarria är en internationell advokatbyrå, som grundades år 1983 på Costa del

Läs mer

Tips till dig som funderar på att köpa hus eller bostadsrätt

Tips till dig som funderar på att köpa hus eller bostadsrätt Tips till dig som funderar på att köpa hus eller bostadsrätt 2 Vi följer dig hela vägen hem Visst är det kul att gå på visningar och fundera på hur man skulle inreda i rummen som man kikar runt i? När

Läs mer

Populära områden - en översikt

Populära områden - en översikt Köpguide: Spanien Innehåll Varför Spanien?... 3 Populära områden - en översikt... 5 Balearerna... 7 Costa Blanca... 8 Costa del Sol... 9 Att köpa en fastighet... 11 Köpprocessen... 11 Kostnader... 12 Beskattning...

Läs mer

Rechtsanwälte, Lawyers, Abogados, Advocaten, Advokater

Rechtsanwälte, Lawyers, Abogados, Advocaten, Advokater Diana Zuuring S.L. Ricardo Soriano nr 20, 3C 29601 Marbella, Nueva Andalucia Tel: (34) 952906185 Fax: (34) 952816813 www.zuuring.com E-mail: info@zuuring.com Rechtsanwälte, Lawyers, Abogados, Advocaten,

Läs mer

J U R I D I S K A A V D E L N I N G E N KÖPEPROCESSEN I ITALIEN

J U R I D I S K A A V D E L N I N G E N KÖPEPROCESSEN I ITALIEN J U R I D I S K A A V D E L N I N G E N KÖPEPROCESSENI ITALIEN Ett säkert köp i ett etablerat land Attköpaenfastighetutomlandsärettstortstegatt ta.detfinnsmycketmanmåstetänkapåinnanköpet, frånstabilitetenilandettillkvalitetenpåinvesteringensamttillförlitlighetenavbyggherren.

Läs mer

Köpguide - Bostadsrätt

Köpguide - Bostadsrätt Köpguide - Bostadsrätt Innehåll Hur fungerar sidan BotillBo.se... 2 Hur fungerar lånelöfte... 2 Pant... 3 Lagfart... 3 Planritning... 3 Visning... 3 Begär föreningens årsredovisning:... 4 Undersökningsplikt...

Läs mer

Nautic Yacht Båtförmedling

Nautic Yacht Båtförmedling Hej! Kul att du är intresserad av att köpa båt via oss på Nautic Yacht AB. Vi har arbetat med internationell båt förmedling i flera år och har en stor erfarenhet av att hjälpa kunder till en bra och säker

Läs mer

DITT TRYGGA BOSTADSKÖP. Trygg tillsammans med oss

DITT TRYGGA BOSTADSKÖP. Trygg tillsammans med oss DITT TRYGGA BOSTADSKÖP Trygg tillsammans med oss KÖPPROCESS FÖRHANDS- Förhandsavtal är ett bindande avtal mellan dig och den nybildade bostadsrättsföreningen där du förbinder dig till att köpa bostadsrätten.

Läs mer

Vi ger dig råd i ditt nya land

Vi ger dig råd i ditt nya land Vi ger dig råd i ditt nya land 1 Vi ger dig råd i ditt nya land - finansiera din bostad i utlandet med hjälp av Nykredit Att köpa bostad utomlands och flytta bort under en kortare eller längre tid är ett

Läs mer

TA LÅN I SPANIEN FÖR ATT KÖPA FASTIGHET

TA LÅN I SPANIEN FÖR ATT KÖPA FASTIGHET TA LÅN I SPANIEN FÖR ATT KÖPA FASTIGHET Om du vill köpa en fastighet men du behöver ett lån, är det rekommenderat att bli bekant med ett antal aspekter som kan hjälpa dig att förstå processen och de kostnader

Läs mer

Köpa bostad på rätt sätt. Att planera det sista bostadsköpet samtidigt som det första

Köpa bostad på rätt sätt. Att planera det sista bostadsköpet samtidigt som det första Köpa bostad på rätt sätt Att planera det sista bostadsköpet samtidigt som det första Vilket boende passar mig? Är läget viktigt för mig? I och nära Mariehamn, strandtomter mm. kostar mycket mer. Vilka

Läs mer

Köpguide - Villa/fritidshus/fastighet

Köpguide - Villa/fritidshus/fastighet Köpguide - Villa/fritidshus/fastighet Innehåll Hur fungerar sidan BotillBo.se... 2 Hur fungerar lånelöfte... 3 Pantbrev... 3 Värdering av nuvarande boende... 3 Planritning... 3 Visning... 4 Kontroll av

Läs mer

I BÅSTAD LÄMNAR MAN NYCKLARNA PÅ BORDET. VI TAR HAND OM HELA AFFÄREN

I BÅSTAD LÄMNAR MAN NYCKLARNA PÅ BORDET. VI TAR HAND OM HELA AFFÄREN I BÅSTAD LÄMNAR MAN NYCKLARNA PÅ BORDET. VI TAR HAND OM HELA AFFÄREN VÄLKOMMEN TILL OSS Vi tar hand om hela affären Vi är ett stolt, fristående familjeföretag med över 70 år som marknadsledare i Båstad

Läs mer

Övningsuppgifter med lösningsförslag,

Övningsuppgifter med lösningsförslag, Övningsuppgifter med lösningsförslag, 2014-04-16 Uppgift 1 Allmän rättskunskap Gabriel blir plötsligt uppring av sin moster Elsa som har en juridisk fråga som hon behöver ha svar på. Elsa ber Gabriel att

Läs mer

Att tänka på när du ska SÄLJA DIN BOSTAD

Att tänka på när du ska SÄLJA DIN BOSTAD Att tänka på när du ska SÄLJA DIN BOSTAD Välkommen till BÜLOW & LIND Det viktigaste för oss på Bülow & Lind är att våra kunder blir nöjda. För många innebär det kort och gott att få bra betalt. Därför

Läs mer

Skattejämförelse småhus och bostadsrätter

Skattejämförelse småhus och bostadsrätter Skattejämförelse småhus och bostadsrätter En jämförelse av skatter och avgifter vid köp, under boendetiden och vid försäljning av småhus/äganderätter och lägenheter/bostadsrätter i Sverige Villaägarnas

Läs mer

Mycket trevlig hyresfastighet i centrala Degeberga! Tingsvägen 23, Degeberga

Mycket trevlig hyresfastighet i centrala Degeberga! Tingsvägen 23, Degeberga Mycket trevlig hyresfastighet i centrala Degeberga! Tingsvägen 23, Degeberga Information om bostaden Välkommen till Tingsvägen 23 Lönsam hyresfastighet med både lägenheter, butik och café. Allt är uthyrt,

Läs mer

ASKESLÄTT. 18 moderna och energisnåla villor. Inbyggd omtanke

ASKESLÄTT. 18 moderna och energisnåla villor. Inbyggd omtanke ASKESLÄTT 18 moderna och energisnåla villor Inbyggd omtanke Att bo och leva med kvalitet Platsen är Askeslätt vid Rådaåsens fot i kanten mellan stad och land. Götenehus uppför 18 hus med miljö- och energiriktiga

Läs mer

1. Bestäm vilken typ av bostad du är ute efter. 2. Lägg ut en "sökes"-annons i relevanta medier. Skriv på sociala medier. Lägg ut en annons på Blocket

1. Bestäm vilken typ av bostad du är ute efter. 2. Lägg ut en sökes-annons i relevanta medier. Skriv på sociala medier. Lägg ut en annons på Blocket 1 / 5 Hyra i Hjälper andra dig hand när du ska köpa, sälja eller byta bostad Att hyra i andra hand är ett bra alternativ om du snabbt måste få tag på en ny bostad, ska flytta till en ny stad eller flytta

Läs mer

OFFENTLIG AUKTION - STRÖMGATAN 61

OFFENTLIG AUKTION - STRÖMGATAN 61 OFFENTLIG AUKTION - STRÖMGATAN 61 Som god man, förordnad av Sundsvalls tingsrätt enligt lag (1904:48) om samäganderätt, utbjuder advokat Oscar Sundholm bostadsrättslägenheten nr 1001 i Brf Haren med adress

Läs mer

Kundhandbok. -vägen till ditt drömhem. - ett personligt bostadsföretag

Kundhandbok. -vägen till ditt drömhem. - ett personligt bostadsföretag Kundhandbok -vägen till ditt drömhem - ett personligt bostadsföretag Ett nytt hem Att köpa ett nytt hem är en stor händelse i livet och vi på Bototal vill att det ska bli en bra upplevelse och en trygg

Läs mer

Bolån steg för steg när du köper bostad

Bolån steg för steg när du köper bostad Bolån steg för steg när du köper bostad Innehåll Bolån hos SEB enkelt, flexibelt och tryggt!... 4 Att tänka på när du köper bostad... 6 Tips från Jens... 7 Bolån steg för steg... 10 Så här sätter vi bolåneräntan...

Läs mer

Välkommen till Bülow & Lind

Välkommen till Bülow & Lind Att sälja bostad Välkommen till Bülow & Lind Det viktigaste för oss på Bülow & Lind är att våra kunder blir nöjda. För många innebär det kort och gott att få bra betalt. Därför är lönsamhet vårt huvudfokus,

Läs mer

Ombildningsguiden – Ombildning till bostadsrätt

Ombildningsguiden – Ombildning till bostadsrätt Ombildning till bostadsrätt så funkar det Introduktion En ombildning är när hyresrätter blir bostadsrätter. De boende bildar en bostadsrättsförening som köper själva huset av fastighetsägaren och varje

Läs mer

Bo i lägenhet med bostadsrätt

Bo i lägenhet med bostadsrätt Bo i lägenhet med bostadsrätt bonava.se Din guide för att köpa en lägenhet med bostadsrätt av Bonava Att köpa ett nytt hem är både ett stort och roligt beslut. Det är mycket att förstå och ta ställning

Läs mer

Fastighetsrätt. Byggprocessen

Fastighetsrätt. Byggprocessen Fastighetsrätt Byggprocessen Fastighetsrätt Fast egendom och fastighetsbegreppet Köp och försäljning av fast egendom Fastighetsbildning Fast egendom Jordabalken 1 kap 1 Fast egendom är jord Denna är indelad

Läs mer

Frågor och Svar. 1 Kreditregler 2 Låneansökan 3 Värderingar 4 Köp av ny Bostad 5 Amortering 6 Kostnader 7 Övriga frågor

Frågor och Svar. 1 Kreditregler 2 Låneansökan 3 Värderingar 4 Köp av ny Bostad 5 Amortering 6 Kostnader 7 Övriga frågor Frågor och Svar 1 Kreditregler 2 Låneansökan 3 Värderingar 4 Köp av ny Bostad 5 Amortering 6 Kostnader 7 Övriga frågor 1 KREDITPRÖVNING OCH KREDITREGLER Vad kan Bättre Bolån belåna? Bättre Bolån belånar

Läs mer

Intro finansiering av fastighetsköp Inteckningar och panträtt Pantsättning 2013-12-03 1

Intro finansiering av fastighetsköp Inteckningar och panträtt Pantsättning 2013-12-03 1 Intro finansiering av fastighetsköp Inteckningar och panträtt Pantsättning 2013-12-03 1 Lån Ränta Skatt Allmänna råd från Finansinspektionen: bottenlån max 85% (2010). 2013-12-03 2 De allra flesta fastighetsförvärv

Läs mer

PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR NÄRINGSIDKARE. 1. Bakgrund. 2. Budgivning och inropsavgift. 3. Objektsbeskrivning

PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR NÄRINGSIDKARE. 1. Bakgrund. 2. Budgivning och inropsavgift. 3. Objektsbeskrivning PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR NÄRINGSIDKARE 1. Bakgrund 1.1 Dessa allmänna villkor för köp via auktioner online ( Villkoren ) gäller när en näringsidkare eller annan juridisk

Läs mer

TOMT - SÖNDRUM HAVSSIDAN - PRIS: 2 500 000:- UTGÅNGSPRIS

TOMT - SÖNDRUM HAVSSIDAN - PRIS: 2 500 000:- UTGÅNGSPRIS TOMT - SÖNDRUM HAVSSIDAN - PRIS: 2 500 000:- UTGÅNGSPRIS Tomt vid Vita Bandet ca 200 m till badstrand!!! Unikt tillfälle att förvärva en tomt på havssidan i Söndrum!!! Här får du möjlighet att bygga ditt

Läs mer

I TRYGGA HÄNDER TRYGGHETSPAKET FÖR BOSTADSKÖPARE

I TRYGGA HÄNDER TRYGGHETSPAKET FÖR BOSTADSKÖPARE I TRYGGA HÄNDER TRYGGHETSPAKET FÖR BOSTADSKÖPARE 2 GÖR ETT TRYGGT BOSTADSKÖP Att köpa en nyproducerad bostadsrätt är ett stort och viktigt beslut. För de allra flesta människor är det en av de största

Läs mer

Populära områden en översikt

Populära områden en översikt Köpguide: Turkiet Innehåll Varför Turkiet?... 3 Populära områden en översikt... 5 Istanbul... 5 Egeiska kusten... 5 Medelhavskusten... 5 Att köpa en fastighet... 7 Nyproduktion eller begagnat?... 7 Köpprocessen...

Läs mer

SVERIGE SKATTEKONSEKVENSER AVSEENDE KORTTIDSUTHYRNING AV BOSTAD

SVERIGE SKATTEKONSEKVENSER AVSEENDE KORTTIDSUTHYRNING AV BOSTAD Denna vägledning har upprättats av en oberoende redovisningsfirma SVERIGE SKATTEKONSEKVENSER AVSEENDE KORTTIDSUTHYRNING AV BOSTAD December 2018 Följande information kan hjälpa dig att komma igång med att

Läs mer

Centralhandelskammarens Bedömningsgrunder för AHM-provet mäklarnämnd

Centralhandelskammarens Bedömningsgrunder för AHM-provet mäklarnämnd Uppgift 1 A) Nej, det får den inte. Att betala arvode för ett tips som leder till att ett uppdragsavtal ingås och till att förmedlingsarvode betalas är enligt 2 kap. 1 i konsumentskyddslagen marknadsföring

Läs mer

Att köpa. bostad. Goda råd är aldrig dyra

Att köpa. bostad. Goda råd är aldrig dyra Att köpa bostad Goda råd är aldrig dyra April 2005 INNEHÅLL Ditt bostadsköp... 3 Vad är det för bostad vi vill ha?... 3 Hur mycket får mitt boende kosta?... 4 Var kan jag hitta min blivande bostad?...

Läs mer

Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr Box 8312, Stockholm, nedan kallad ( Säljaren )

Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr Box 8312, Stockholm, nedan kallad ( Säljaren ) KÖPEKONTRAKT Säljare: Köpare: Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr 212000-0142 Box 8312, 104 20 Stockholm, nedan kallad ( Säljaren ) 1/2- del Fredrik Koffner, 720524-5173 1/2- del Sandra

Läs mer

Vissa områden har hög status och därför högre priser. Samtidigt är det en garanti för att bostaden går att sälja igen. Foto: Richard Björkman

Vissa områden har hög status och därför högre priser. Samtidigt är det en garanti för att bostaden går att sälja igen. Foto: Richard Björkman Vissa områden har hög status och därför högre priser. Samtidigt är det en garanti för att bostaden går att sälja igen. Foto: Richard Björkman Publicerad 2012-09-03 07:59:00 Rätt tid köpa hus om man gör

Läs mer

Nivån på flyttskatter i EU-15 länderna samt Australien, Kanada, Norge, USA och Schweiz

Nivån på flyttskatter i EU-15 länderna samt Australien, Kanada, Norge, USA och Schweiz Nivån på flyttskatter i EU-15 länderna samt Australien, Kanada, Norge, USA och Schweiz Framtagen av civilingenjör Nima Sanandaji och civilekonom Tino Sanandaji på uppdrag av Villaägarnas Riksförbund. Inledning

Läs mer

Fastighetsrätt. I fastighetsmäklarens vardag

Fastighetsrätt. I fastighetsmäklarens vardag Fastighetsrätt I fastighetsmäklarens vardag Kort om mig -Kungshamn -Sambo & barn -3-årig högskoleutbildning Högskolan Väst -Registrerad fastighetsmäklare sen 2008 -Svensk Fastighetsförmedling -Fastighetsbyrån

Läs mer

ÄLSKA STADEN. BYGG MER! BOSTADSMARKNADEN I SVERIGE

ÄLSKA STADEN. BYGG MER! BOSTADSMARKNADEN I SVERIGE ÄLSKA STADEN. BYGG MER! BOSTADSMARKNADEN I SVERIGE I Sverige bor nära 10 miljoner människor. Befolkningen ökar, och störst är ökningen i storstadsregionerna. Idag lever och verkar närmare 25 % av Sveriges

Läs mer

Bårstad Bårstad kvm

Bårstad Bårstad kvm Bårstad Bårstad 131 40 kvm Jag är Er fastighetsmäklare Ulrika Hjort Tel: 070-6420356 0480-420200 Mail: ulrika.hjort@pontuzlofgren.se Träningstokig villamäklare som gör allt för alla, alltid. Är också ingenjörsutbildad

Läs mer

Bo i hus med bostadsrätt

Bo i hus med bostadsrätt Bo i hus med bostadsrätt bonava.se Din guide för att köpa ett hus med bostadsrätt av Bonava Att köpa ett nytt hem är både ett stort och roligt beslut. Det är mycket att förstå och ta ställning till, speciellt

Läs mer

LEKEBERG. Tegelbruket

LEKEBERG. Tegelbruket LEKEBERG Tegelbruket 2 LEKEBERG Välkommen till Tegelbruket, Logsjön, Lekeberg En unik fastighet med 5 ha mark och drygt 12 ha eget vatten! Tegelbruket är idag bebyggt med ett mindre fritidshus och förrådsbodar.

Läs mer

Nyarps Bergtäkt. Försäljningssätt: Skriftligt bud oss tillhanda senast 2015-03-06.

Nyarps Bergtäkt. Försäljningssätt: Skriftligt bud oss tillhanda senast 2015-03-06. Nyarps Bergtäkt HYLTE NYARP 1:19, 1:20, 1:28, 1:29 DEL AV Unik möjlighet att köpa aktiv täkt för naturgrus och fast berg som investering eller för egen brytning. Ca 9 000 000 ton i befintlig täkt på ca

Läs mer

Finansieringsplan Inköp av restaurangrörelse

Finansieringsplan Inköp av restaurangrörelse För att kunna beviljas serveringstillstånd måste du bland annat kunna styrka finansieringen av din restaurangverksamhet. Du ska visa varifrån kapitalet kommer, att du har haft tillgång till pengarna och

Läs mer

Äganderätt. Vad är ett hem? PLATSER ATT MÖTAS OCH UMGÅS PÅ

Äganderätt. Vad är ett hem? PLATSER ATT MÖTAS OCH UMGÅS PÅ Bo i äganderätt bonava.se Äganderätt Vad är ett hem? PLATSER ATT MÖTAS OCH UMGÅS PÅ Är det ett eget hus med en äppelträdgård? Är det området där du känner alla grannar och är stammis på det lokala bageriet?

Läs mer

Kreditgivaren erbjuder Bolån med säkerhet i bostadsrätt. Panten kan eventuellt kompletteras med annan säkerhet.

Kreditgivaren erbjuder Bolån med säkerhet i bostadsrätt. Panten kan eventuellt kompletteras med annan säkerhet. Kreditgivare Collector Bank AB 556597-0513 Lilla Bommens Torg 11 411 04 Göteborg Bolån Med bolån avses ett lån där banken har en säkerhet i form av panträtt i sådan egendom som anges nedan under Säkerheter

Läs mer

Allmän information om bolån

Allmän information om bolån Allmän information om bolån Bolån Med bolån avses ett lån där Nordnet Bank AB ( Nordnet ) har en säkerhet i form av panträtt i sådan egendom som anges nedan under Säkerheter. Säkerheter Som säkerhet för

Läs mer

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande Beslutet i webbversion 1 (7) Saken Tillsyn enligt fastighetsmäklarlagen (2011:666), fråga om rådgivnings- och upplysningsskyldighet. Prövning av om fastighetsmäklaren har fullgjort sin rådgivnings- och

Läs mer

Ditt trygga bostadsköp

Ditt trygga bostadsköp Ditt trygga bostadsköp Att köpa bostadsrätt 1. Anmäl intresse Före säljstart har Abacus ofta arbetat med projektet i många år. Under den tiden finns möjlighet att anmäla intresse för projektet på vår hemsida.

Läs mer

Ekerum Kalmarsundsbyn 119 kvm och 140 kvm

Ekerum Kalmarsundsbyn 119 kvm och 140 kvm Ekerum Kalmarsundsbyn 119 kvm och 140 kvm Jag är Er fastighetsmäklare Henric Gustafsson Tel: 070-3440445 0480-420200 Mail: henric.gustafsson@pontuzlofgren.se Svärmorsdröm som gör allt för både sina kunder

Läs mer

Från hyresrätt till bostadsrätt

Från hyresrätt till bostadsrätt Från hyresrätt till bostadsrätt Skillnad mellan hyresrätt och bostadsrätt Hyresrätt Ekonomi Du hyr din bostad och behöver inte låna pengar till någon insats. Eftersom du inte äger bostaden kan den inte

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4 INFORMATIONSMÖTE 100224 Brf Svavlet 4 Rikard Johansson Bjurfors & Thörner AB Vi hjälper föreningen. Kontakta oss för alla typer av frågor om ombildningen Syfte med dagens möte Informera om ombildningen

Läs mer

1. Förberedelser. 1.1 Kontrollera föreningens årsredovisning (finns som bifogad fil i objektsbeskrivningen).

1. Förberedelser. 1.1 Kontrollera föreningens årsredovisning (finns som bifogad fil i objektsbeskrivningen). Checklista för visningen Lägenhet/Bostadsrätt Detta är en checklista som ska vara till hjälp för dig som bostadsköpare. Här får du lite tips som kan hjälpa dig på din resa från visning till avtal. Sätt

Läs mer

Är köpeskillingen inte till fullo betald på tillträdesdagen utgår därefter dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Är köpeskillingen inte till fullo betald på tillträdesdagen utgår därefter dröjsmålsränta enligt räntelagen. 1 (4) Mellan Ekerö kommun, org nr 212000-0050 (Kommunen) och AB Storstockholm Lokaltrafik, org nr 556013-0683, (SL) har med anledning av att behov föreligger om att flytta SLs bussdepå från Ekerö Centrum

Läs mer

BRAHEGATAN 17 ÖSTERMALM

BRAHEGATAN 17 ÖSTERMALM BRAHEGATAN 17 ÖSTERMALM VÅNING OM 155 KVM 4 RUM ARKITEKTONISKT SPÄNNANDE PÅ BR AHEGATAN Med utgångspunkt i ägarens vinylsamling och årgångsviner realiserades denna högklassiga vindsvåning med öppen spis

Läs mer

Svenska folkets flyttskatteskuld

Svenska folkets flyttskatteskuld Svenska folkets flyttskatteskuld Vad är den genomsnittliga småhusägaren skyldig staten? Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750 01 00

Läs mer

Industrifastighet, kvm

Industrifastighet, kvm Industrifastighet, 23 465 kvm SÖLVESBORG PUKAVIK 1:53 Fastighetens areal uppgår till 23 465 kvm och ligger inom inhägnat område strax väster om Pukavik. Inom området är merparten av marken hårdgjord eller

Läs mer

Stämpelskatten - en skuldsättningsmaskin

Stämpelskatten - en skuldsättningsmaskin Stämpelskatten - en skuldsättningsmaskin Så mycket lånade svenska hushåll för att betala stämpelskatt 2012 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg

Läs mer

Det är nu du ska slå till

Det är nu du ska slå till SVALKAR SIG I NERJA Håkan Eklund och sambon Anna Frånlund slog till på ett trevåningshus i Neja nära Malaga i januari i år. Och nu under sommaren har priset fallit ännu mer. Foto: Patrik Lundin Det är

Läs mer

Hängmatteläge på bostadsmarknaden

Hängmatteläge på bostadsmarknaden Sveriges största undersökning om bostadsmarknaden från Mäklarsamfundet Nr 3 2018 Hängmatteläge på bostadsmarknaden Barnfamiljer mest aktiva på marknaden Sammanfattning Sveriges största rikstäckande undersökning

Läs mer

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande Beslutet i webbversion 1 (6) Saken Tillsyn enligt fastighetsmäklarlagen (2011:666), fråga om överlåtelsehandlingar, återgångsvillkor, deposition och ombud. Prövning av fastighetsmäklarens ansvar för sin

Läs mer

Skog norr om Våmhus, Mora

Skog norr om Våmhus, Mora Skog norr om Våmhus, Mora MORA ÖSTRA STORBYN 85:1 Obebyggd skogsfastighet om 55 hektar belägen i södra Blecksberget norr om Våmhus i Mora kommun. Den produktiva skogsmarksarealen är uppmätt till 54,4 hektar

Läs mer

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande Beslutet i webbversion 1 (6) Saken Tillsyn enligt fastighetsmäklarlagen (2011:666), fråga om objektsbeskrivning, boendekostnadskalkyl och information om köparens undersökningsplikt. Prövning av om fastighetsmäklaren

Läs mer

BOSTADSKÖP & FAMILJEJURIDIK

BOSTADSKÖP & FAMILJEJURIDIK BOSTADSKÖP & FAMILJEJURIDIK KÖP AV FAST EGENDOM MARKOMRÅDEN MED ELLER UTAN TILLHÖRANDE BYGGNADER FÖRE KÖPET SÄLJARENS ANSVAR - UPPLYSNINGSPLIKT Säljaren har en upplysningsplikt och måste informera köparen

Läs mer

Skogsfastighet ca 40 ha

Skogsfastighet ca 40 ha Skogsfastighet ca 40 ha Klippan Östra Ljungby 3:72, del av Skogsfastighet belägen i Östra Ljungby skog ca 10 km norr om Klippan. 41,5 ha varav 39 ha produktiv skog. Virkesförråd om 6951 m3sk med medelbonitet

Läs mer

Före detta sågverksterminal

Före detta sågverksterminal Före detta sågverksterminal RONNEBY SVENSTORP 21:1 Fastighetens areal uppgår till ca 54 393 m² och är belägen i Bräkne-Hobys norra delar. Inom området är merparten av marken hårdgjord och asfalterad. Bebyggelsen

Läs mer

OBJEKTBESKRIVNING AVSEENDE FASTIGHETEN EKERÖ MÖRBY 1:3

OBJEKTBESKRIVNING AVSEENDE FASTIGHETEN EKERÖ MÖRBY 1:3 OBJEKTBESKRIVNING AVSEENDE FASTIGHETEN EKERÖ MÖRBY 1:3 Fastigheten utgörs av det blåmarkerade området. Grey Advokatbyrå AB Birger Jarlsgatan 12 SE-114 34 Stockholm, Sweden Phone: + 46 (0)8 122 98 600 info@greyadvokat.se

Läs mer

Frågor och svar gällande ombildning Vargen 2

Frågor och svar gällande ombildning Vargen 2 Frågor och svar gällande ombildning Vargen 2 Allmänna frågor om ombildningar Vad har jag att vinna på det Du har kontroll över ditt eget boende, vi som förening betalar en avgift till oss själva. Istället

Läs mer

KS 17 10 SEPTEMBER 2014

KS 17 10 SEPTEMBER 2014 KS 17 10 SEPTEMBER 2014 KÖPEKONTRAKT Säljare: Köpare: Fastighet: Uppsala kommun, genom dess kommunstyrelse, org nr 212000-3005, nedan kallad Säljaren. Uppsala Kommun Skolfastigheter AB, org nr 556911-0751,

Läs mer

Köp eller försäljning av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt

Köp eller försäljning av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt Köp eller försäljning av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt 1. Ansökan Ansökan skall vara ställd till överförmyndaren och undertecknad av ställföreträdaren (god man/förvaltare/ förmyndare). I ansökan

Läs mer

att köpa bostad Tips och goda råd inför ditt bostadsköp

att köpa bostad Tips och goda råd inför ditt bostadsköp Tips och goda råd inför ditt bostadsköp Ditt bostadsköp Att köpa en egen bostad är för de flesta av oss ett stort och betydelsefullt steg i livet. Det är en affär som oftast handlar om mycket pengar och

Läs mer

Vill ni lägga bud, kontakta mäklaren för att bli registrerad som budgivare.

Vill ni lägga bud, kontakta mäklaren för att bli registrerad som budgivare. BUDGIVNING Vill ni lägga ett bud på det här objektet? När ni har er finansiering klar och fått lånelöfte från banken kan ni vara med och lägga bud. Det enklaste sättet att lägga bud är att göra det på

Läs mer

Lindsdal Bossevägen 3B 70 kvm 3 rok

Lindsdal Bossevägen 3B 70 kvm 3 rok Lindsdal Bossevägen 3B 70 kvm 3 rok Jag är Er fastighetsmäklare Mattias Rosenlund Tel: 070-5451059 0480-420200 Mail: mattias.rosenlund@pontuzlofgren.se Mycket kompetent villamäklare som ofta efterfrågas

Läs mer

Skog i Djurås. Utgångspris: 500 000 kronor Försäljningssätt: Skriftligt bud oss tillhanda senast 2015-11-20.

Skog i Djurås. Utgångspris: 500 000 kronor Försäljningssätt: Skriftligt bud oss tillhanda senast 2015-11-20. Skog i Djurås GAGNEF SKOGEN 7:3 Obebyggd skogsfastighet belägen strax öster om Djurås, till fastigheten hör också tre fäbodskiften i Skallbodarna. Den produktiva skogsmarksarealen är uppmätt till ca 19

Läs mer

PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR KONSUMENTER. 1. Bakgrund. 2. Budgivning och inropsavgift. 3. Objektsbeskrivning

PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR KONSUMENTER. 1. Bakgrund. 2. Budgivning och inropsavgift. 3. Objektsbeskrivning PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR KONSUMENTER 1. Bakgrund 1.1 Dessa allmänna villkor för köp via auktioner online ( Villkoren ) gäller när en konsument ( Kund ) gör ett köp

Läs mer

Adress: Sigfridsvägen Hägersten Telefon och fax: Mobil: Fax: E-post och internet:

Adress: Sigfridsvägen Hägersten Telefon och fax: Mobil: Fax: E-post och internet: Adress: Sigfridsvägen 32 126 50 Hägersten Telefon och fax: Mobil: 0707-16 16 15 Fax: 08-508 500 50 E-post och internet: info@meyerinredningar.se www.meyerinredningar.se Har du eller din bostadsförening

Läs mer

TOMT - SKÖTTNING - PRIS: 100 000:- PRISIDÉ

TOMT - SKÖTTNING - PRIS: 100 000:- PRISIDÉ TOMT - SKÖTTNING - PRIS: 100 000:- PRISIDÉ Beskrivning På uppdrag av Falköpings kommun utbjudes fastigheten Falköping Sköttning 7:1 till försäljning. Markområdet utgörs till större delen av betesmark,

Läs mer

Obebyggd skogsfastighet 28 ha SÖDERTÄLJE ÅKERBY 4:1

Obebyggd skogsfastighet 28 ha SÖDERTÄLJE ÅKERBY 4:1 Obebyggd skogsfastighet 28 ha SÖDERTÄLJE ÅKERBY 4:1 Möjlighet att förvärva en obebyggd skogsfastighet om ca 28 hektar mellan Mölnbo, Järna och Hölö. Försäljningssätt: Anbud senast 2017-04-26 Joakim Aro

Läs mer

Linguaiuris Legal advise and Translation

Linguaiuris Legal advise and Translation Hur regleras Comunidades de Propietarios (spanska ägarföreningar)? Denna artikel är en sammanfattning av frågor som behandlades i ett föredrag som hölls av Charlotte Andersson, jurist på Linguaiuris, inom

Läs mer

Län Gotland Typ Fritidshus Kommun Gotland Storlek 28.5 m2. tidigast

Län Gotland Typ Fritidshus Kommun Gotland Storlek 28.5 m2. tidigast Slite Strandby 204 Län Gotland Typ Fritidshus Kommun Gotland Storlek 28.5 m2 Område Gatuadress Slite Strandby 204 Tillträde tidigast enligt överenskommelse Bostadsrätt i nybyggt hus! Föreningen tar hand

Läs mer

Ansökan om lantmäteriförrättning

Ansökan om lantmäteriförrättning Sidnummer: 1 Ansökan om lantmäteriförrättning Aktbilaga A Läs gärna instruktionerna på sidorna 3-5 innan du fyller i ansökan. Där finns även information om vart du ska skicka din ansökan. Jag/vi ansöker

Läs mer

Överlåtare/Säljare 1 Namn: Personnummer: Procentandel: Överlåtare/Säljare 2 Namn: Personnummer: Procentandel:

Överlåtare/Säljare 1 Namn: Personnummer: Procentandel: Överlåtare/Säljare 2 Namn: Personnummer: Procentandel: Överlåtare/Säljare 1 Överlåtare/Säljare 2 Överlåtare/Säljare 2 Förvärvare/Köpare 1 Förvärvare/Köpare 2 Förvärvare/Köpare 3 Bostadsrättsförening Namn: Bostadsrättsföreningen Norra Gubberogatan 9-11 1/5

Läs mer

Ökat utbud av småhus. Tecken på prisstabilisering. Såld på 2-5 veckor. Barnfamiljer mest aktiva på marknaden just nu

Ökat utbud av småhus. Tecken på prisstabilisering. Såld på 2-5 veckor. Barnfamiljer mest aktiva på marknaden just nu Sveriges största undersökning om bostadsmarknaden från Mäklarsamfundet Nr 2 2018 Ökat utbud av småhus Tecken på prisstabilisering Såld på 2-5 veckor Barnfamiljer mest aktiva på marknaden just nu Sammanfattning

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Bra att tänka på vid ombildning Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker

Läs mer

Skogsfastighet Hultåkra 23 ha

Skogsfastighet Hultåkra 23 ha Uppvidinge Hultåkra 1:4 Skogsfastighet belägen mellan Växjö och Åseda. Skog med både ungskog och äldre slutavverkningsbestånd. Skogsmark ca 22 ha med virkesförråd om ca 2 400 m3sk. Bonitet 7,1 m3sk/ha.

Läs mer

Län Gotland Typ Fritidshus Kommun Gotland Storlek 40 m2 Tillträde tidigast Gatuadress Slite Strandby 203

Län Gotland Typ Fritidshus Kommun Gotland Storlek 40 m2 Tillträde tidigast Gatuadress Slite Strandby 203 Slite Strandby 203 Län Gotland Typ Fritidshus Kommun Gotland Storlek 40 m2 Område Tillträde tidigast Gatuadress Slite Strandby 203 Bekvämt boende! Huset som är nybyggt är en bostadsrätt, föreningen tar

Läs mer