Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår"

Transkript

1 Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår klockan i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare 1.3. Val av justerare 1.4. Fråga om sammanträdets stadgeenliga utlysande 1.5. Justering av röstlängden 1.6. Fastställande av föredragningslista 1.7. Eventuella adjungeringar 2. Presidiebeslut 2.1. Presidiebeslut 144, Anmälningsärenden 4. Diskussionsärenden 4.1. Kandidatceremoni* 4.2. Rotundan** 4.3. Akademiska Hus** 5. Beslutsärenden 5.1. Ansökan om kårföreningsstatus: Asylrättsstudenterna* 5.2. Arbetsgrupp Gaudeamus framtid* 5.3. SUS Medlemsvillkor* 5.4. Val av SFS-delegation* 5.5. Policy om tillsättande av studeranderepresentanter* 5.6. Nomineringar till ASNNC:s valmöte* 5.7. Val av studentrepresentanter till bolagen* 5.8. Nominering av studentrepresentant till UKÄ:s upptaktsmöte* 6. Rapporter 6.1. Presidierapport Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Universitetsvägen 2A Stockholm

2 7. Övriga frågor 8. Mötet avslutas * Finns med som bilaga ** Föredras muntligt 2 (2)

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21 Diskussionsärende 4.1. Kandidatceremoni Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Kandidatceremoni Bakgrund Förra året beslutade fullmäktige att kåren ska uppmana SU att införa kandidatceremonier för de studenter som tar kandidatexamen vid universitetet. SUS:s övermarskalk har tagit kontakt med SU:s ceremonimästare för att undersöka möjligheterna för detta. Vid deras samtal har framkommit ett antal frågeställningar som styrelsen kan behöva diskutera och ta ställning till. Underlag från övermarskalk och ceremonimästare bifogas som bilaga Beslutsförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående att Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

22 Anteckningar från möte ang. ev. kandidatceremoni. Ceremonimästare Anne Heikkinen Sandberg & Övermarskalk Amanda Thieme. Kort historik: En kandidatdiplomering har funnits tidigare. Denna organiserades under många år genom fakultetsföreningarna och därefter av Konferensservice. Ceremonin liknade dagens magisterpromotion och följdes av en sittande middag på Lantis beslutade rektor att lägga ner kandidatdiplomeringen p.g.a. lågt deltagande. Vi förstår syftet med- och intresset av en kandidatceremoni och vill gärna gå vidare i att undersöka hur en sådan skulle kunna ordnas! Viss praktisk information att ta ställning till: Ca studenter/termin tar kandidatexamen i så fall bjudas in till evenemanget. Anne har tagit på sig att se över hur fördelningen av dessa studenter över fakulteterna ser ut och återkommer om detta. Deltagarfrekvensen vid Magisterpromotionen är ca 20-25% av de inbjudna. Om detta appliceras på 4500 studenter så blir siffran ca 1125 deltagare totalt. Utöver dessa ska även gäster bjudas in och få plats. I nuläget får varje deltagande person ta med sig 3 ordinarie gäster till magisterpromotionen. Det är alltså väldigt många personer som skall erbjudas delta vid ceremonin. En av de stora uppgifterna inför examensceremonierna är handläggning av examensbevis. Handläggningen görs av Studentavdelningen och kan ta upp till veckor per ansökan. Förberedandet/planeringen av evenemanget tar mycket tid (ca. 15% heltidsjobb per magisterpromotion). I detta ingår att få underlag för inbjudan, trycka och skicka ut inbjudningskort, formge och administrera anmälningssida, ta hand om alla anmälda och korrespondensen med dem, placera dem i rätt ordning för ceremonin producera program som ska tryckas, ett körschema för ceremonin etc. Vid själva ceremonin behövs ett antal marskalkar som är med och genomför evenemanget. Anne har erbjudit sig att bistå föreningarna med stöd och kunskap i planeringen av projektet men det är föreningarna själva som kommer att få stå för större delen av arbetet med detta. Av motionen låter det som att önskan är att varje fakultetsförening ska ordna sin egen ceremoni. Även om fakultetsföreningarna ska ordna varsin högtid kanske det kan vara bra att hålla dessa på samma dag, i ett sammanhang, för att det ska vara lättast att ordna lokaler etc.? En möjlighet skulle kunna vara att hålla ceremonin på en dag i anslutning till magisterpromotionen. Om ceremonierna ska äga rum ungefär samma tid på året som magisterpromotionerna är det dock högt tryck på bokning av Aula Magna och lokalen kan vara bokad flera år framåt. Tankar om att utöka magisterpromotionen till två tillfällen per termin istället för ett finns, detta på grund av stort intresse. En magisterpromotion kostar ca att genomföra.

23 Tryck av diplom kostar en hel del och man behöver ta ställning till vad för slags examens- memorabilia som ska delas ut till de deltagande. Då det rör sig om en traditionsbärande ceremoni är det viktigt att man, innan man tar beslut om att införa denna, är säker på att man kan säkra dess fortlevnad. Frågor för att gå vidare i diskussionen: - Hur många ceremonier/år tänker ni är aktuellt? - Är tanken att kandidatceremonin skall vara utformad på samma sätt som magisterpromotionen? - Tänker ni er att föreningarna håller separata eller gemensamma ceremonier? - Hur ser de ekonomiska möjligheterna till ett sådant projekt ut hos föreningarna? - Hur stora resurser har fakultetsföreningarna att avsätta till arbete med dessa ceremonier? - Kan föreningarna rekrytera marskalkar som är med och jobbar vid själva evenemanget? - Vad är tänkt ska överlämnas till de som tar examen (diplom, pin eller dyl.)? Vi tänker oss att kåren skulle kunna göra en undersökning om hur det ser ut hos oss, d.v.s vilka som i dagsläget ordnar diplomeringar, för att därefter ta det vidare. Vi vet t.ex. att Företagsekonomiska institutionen ordnar mingel för sina kandidat- och masterstudenter. Hör gärna av er om ni har några övriga frågor/funderingar kring detta. Vänligen, Amanda & Anne

24 Beslutsärende 5.1. Ansökan om status som kårförening: Asylrättsstudenterna Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Ansökan om status som kårförening: Asylrättsstudenterna Bakgrund Asylrättsstudenterna har inkommit med en ansökan om att få status som kårförening. Kårföreningssekreteraren har granskat ansökan och anser att den uppfyller de krav som vi ställer på en kårförening, och rekommenderar således att vi godkänner Asylrättsstudenternas ansökan. Ansökan bifogas som bilaga Beslutförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående styrelsen att godkänna Asylrättsstudenternas ansökan om att få kårföreningsstatus Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

25

26

27

28

29

30 Beslutsärende 5.2. Arbetsgrupp Gaudeamus framtid Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Arbetsgrupp Gaudeamus framtid Bakgrund Under vårens äskande framkom att SU framöver inte kommer att finansiera utgivningen av Gaudeamus. Presidiet ser därför behov av att styrelsen bildar en arbetsgrupp som kan grundligt diskutera frågan om tidningens framtid, finansieringsmöjligheter och tidningens roll i organisationen i tid innan framarbetandet av höstens rambudget. Beslutsförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående att tillsätta en arbetsgrupp bestående av xx och xx Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

31 Beslutsärende 5.3. SUS medlemsvillkor Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr SUS medlemsvillkor Bakgrund På SUS webbsida under anges Stockholms universitets studentkårs allmänna medlemsvillkor. Större delen av villkoren (de första 11 av 13 punkter) antogs av styrelsen Därefter har 2 punkter tillkommit. Det råder viss oklarhet kring när/om tillkomsten av dessa punkter har beslutats av styrelsen. Vilket organ som har makt att besluta om förändringar av medlemsvillkoren regleras inte av stadgan, men då de nuvarande medlemsvillkoren ursprungligen antogs av styrelsen vore det att föredra om förändringar av villkoren också godkändes av styrelsen. Vid tidigare styrelsemöte diskuterades medlemsvillkoren. Styrelsen framförde då inga konkreta invändningar gentemot villkorens nuvarande utformning. Det förslag till förändringar som nämndes var att stryka specificeringen av medlemsavgift i punkt 12, då denna information framgår tydligt på annat håll och för att undvika behovet av detaljrevideringar av villkoren varje gång medlemsavgiften förändras. SUS allmänna medlemsvillkor, med föreslagna förändringar, bifogas som bilaga Beslutsförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående att anta SUS medlemsvillkor med föreslagna förändringar enligt bilaga Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

32 Stockholms universitets studentkårs allmänna medlemsvillkor Genom att betala terminsräkningen eller genom webbplatsen tecknar vederbörande medlemskap i Stockholms universitets studentkår (SUS) org.nr Endast de som studerar inom SUS verksamhetsområde vid Stockholms universitet (enligt Studentkårsförordning (2009:769) 4 ) har rätt att bli fullvärdiga medlemmar. Den som tecknar medlemskap är stödmedlem till dess att det går att verifiera att studenten är registrerad inom SUS verksamhetsområde vid Stockholms universitet. När verifiering skett övergår stödmedlemskapet i ett fullvärdigt medlemskap. Innan avi från SUS betalas skall alla förtryckta uppgifter kontrolleras. Vänligen kontakta SUS om någon uppgift inte stämmer eller ändra uppgifterna på egen hand genom SUS självservice på internet. Vid inbetalning via bankgiro eller internetbank skall OCR-numret alltid uppges. Medlemskap i SUS erhålls när inbetalning till studentkåren inkommit. Campuskortet, som fungerar som studentlegitimation och som bevis på fullvärdigt medlemskap, finns att ladda ner som app till mobiltelefon och kan beställas som plastkort efter att medlemsavgift betalats. Inbetalda medlemsavgifter återbetalas ej. Genom att teckna medlemskap godkänner vederbörande att uppgifter behandlas och erhålls av SUS. SUS förbehåller sig rätten att efter tecknat medlemskap använda medlemmens uppgifter för stadgeenlig verksamhet, tillhandahållandet av tjänster, administration, fakturering, kundservice, analys, utveckling, information, marknadsföring samt för fullgörandet av skyldigheter enligt lag, avtal eller myndighetsbeslut. Genom att teckna medlemskap samtycker vederbörande till att uppgifterna kan komma att lämnas ut till berörda samarbetspartners och myndigheter. Medlemmen har rätt att meddela att vederbörande ej önskar erhålla försändelser från samarbetspartners genom att skriftligen meddela SUS detta. När medlemmen avslutat sina studier på Stockholms universitet behöver vederbörande ej meddela SUS detta. Medlemmen kan efter avslutade studier välja att bli stödmedlem hos SUS, vilket innebär att vederbörande fortsätter att stödja SUS verksamhet trots att vederbörande ej längre studerar. Ett tecknat medlemskap hos studentkår och/eller fakultetsförening á 120kr/termin kan ej ändras eller kompletteras efter köptillfället; önskas medlemskap i ytterligare organisation skall studenten erlägga ytterligare erforderlig medlemsavgift á 120kr/termin och medlemskap. Genom att betala medlemsavgiften godkänner jag att de uppgifter jag lämnar förs över till Studentkortet i Sverige AB i syfte att användas för att skicka mitt Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Universitetsvägen 2A Stockholm

33 Studentkort samt information om studentrelaterade rabatter och förmåner. I de fall medlemsavgiften avser medlemskap i SUS och/eller Fakultetsförening (Humanistiska Föreningen, Naturvetenskapliga Föreningen och/eller Samhällsvetenskapliga Föreningen) godkänner jag vidare att mina uppgifter delas gentemot respektive aktör i syfte att användas för medlemsutskick. 2 (2)

34 Beslutsärende 5.4. SFS-delegation Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr SFS-delegation Bakgrund SFS fullmäktige äger rum den maj i Uppsala, och SUS har arbetat med att utse en delegation som kan närvara och representera studentkåren under mötet. Vi föreslår att delegationen samordnas av SUS ledningssekreterare med utbildningspolitiskt ansvar som även kommer agera som delegationsledare. Tanken med att delegationen utses i god tid före fullmäktigemötet är att inleda en serie seminarier och diskussionsträffar för att utbilda delegationen i mötesteknik, SFS styrdokument och propositioner, SUS åsiktsdokument, samt författa och diskutera motioner till mötet. Delegationsledaren är tänkt att leda detta arbete. SUS har avsatt kr till SFS FUM, och antalet delegater vi har möjlighet att skicka regleras av den budgeten. I och med att Uppsala ligger förhållandevis nära Stockholm kan resekostnaderna hållas nere (att skicka 20 personer tur och retur skulle kosta ca 2800 kr). Trots att Stockholm ligger relativt nära Uppsala så har SFS rekommenderat oss att skaffa boende då förhandlingarna kan bli långdragna och fortgå under kvällen. Boende i Uppsala är även rimligt för att underlätta för de delegater som bor i Stockholms kranskommuner och därmed får resa mycket långt för att ta sig till Uppsala. Det finns inte någon övre gräns för hur många delegater kåren får skicka då mandaten kan fördelas fritt inom delegationen. Kåren har fått in 12 kandidaturer, och eftersom samtliga verkar lämpliga föreslår vi att anta alla ansökande. Detta är även positivt ur påverkanssyfte, då det är nödvändigt att kunna vara på många platser samtidigt för att få genhör för sina frågor. Vad gäller mandat att fatta politiska beslut så tillfaller detta endast i sista hand de individuella deltagarna i delegationen. Istället är det tänkt att fungera efter följande modell: Styrelsen -> Presidiet -> Delegationen Styrelsen fastslår de generella riktlinjerna och ståndpunkterna som delegationen har att förhålla sig till, och överlämnar sedan dessa till presidiet som i det löpande arbetet med förberedelserna fram till och under fullmäktigemötet ansvarar för att de efterlevs. Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

35 Beslutsförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående styrelsen att utse Erik Blohmé till delegationsledare under SFS-fum att välja följande delegater till SFS-fum: Isabella Hagnell Erik Blohmé Henric Södergren Susanna Elfving Blomster Alina Semiletova Christian Bratt Johan Magnéli Linda Eriksson Kleiner Josefin Velander Sarah Aldenstig Signe Savén Anton Eriksson Anton Jägare att delegationsledaren får i uppdrag att boka boende åt delegationen på ett mindre kostsamt vandrarhem/hotell/dyl 2 (2)

36 Beslutsärende 5.5. Policy för tillsättande av studeranderepresentanter Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Policy för tillsättande av studeranderepresentanter Bakgrund Fullmäktige den 26 november förra året gav styrelsen i uppdrag att revidera policyn om tillsättande av studentrepresentanter. Motionen till fullmäktige som föranledde beslutet riktade framförallt kritik mot att ledamöter i styrelsen i och med policyn inte kan väljas till studentrepresentanter i nämnder och styrelser på universitetet. Styrelsen beslutade vid senaste styrelsemöte att remittera policyn till operativa ledningen (OPL) för att få del av verksamhetens synpunkter. OPL har framfört att policyn utgör ett bra arbetsdokument. Det finns vidare legitima skäl till att styrelseledamöter inte som regel samtidigt bör vara studeranderepresentanter på institutions- eller fakultetsnivå, då detta riskerar att orsaka förvirring, inte minst för universitetet, om vem representanten företräder. För vissa arvoderade förtroendeuppdrag kan det vidare vara att rekommendera att de inte kombineras med vissa studeranderepresentationsuppdrag, återigen för att undvika förvirring gällande vem studenten företräder i sammanhanget. Både principiellt och praktiskt ser också OPL ett värde av att studeranderepresentationsuppdragen sprids på så många individer som möjligt, och att de därför inte i första hand bör gå till studenter som samtidigt besitter förtroendeuppdrag inom studentkåren. OPL anser att det i nuläget inte råder förvirring inom verksamheten kring vilka uppdrag som är mer eller mindre förenliga med varandra. Med anledning av detta, samt att policyn redan i nuläget tillåter undantag att göras om särskilda skäl föreligger, anser inte OPL att några omfattande revideringar behövs. Policyn bifogas som bilaga Beslutsförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående att anta policyn om tillsättande av studeranderepresentanter enligt bilaga Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

37 Datum Antagen av Styrelsen 20xxxxx Handläggare Anton Jägare Policy för tillsättande av studeranderepresentant Bakgrund Stockholms universitets studentkår (SUS) har i enlighet med Studentkårsförordningen rätt att utse och entlediga studeranderepresentanter vid Stockholms universitet. Detta mandat tillskrivs genom SUS delegationsordning presidiet. Syfte Policyn ska fungera som en tydlig fingervisning om på vilka grunder SUS tillsätter studeranderepresentanter, i syfte att säkerställa valda representanters lämplighet och möjlighet att företräda studentkåren och studenterna vid Stockholms universitet. Mål Målet är ett ändamålsenligt arbete med tillsättande av studeranderepresentanter från förslag till beslut. Avgränsning Riktlinjerna gäller för samtliga uppdrag som innefattas av Studentkårsförordningen (2009:769) samt Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet (Dnr SU ), samt övriga relevanta organ. Ansvarsfördelning Styrelsen och presidiet ansvarar för att årligen granska och vid behov revidera policyn, med hänsyn tagen till SUS organisationsplan och delegationsordning samt enhetsinstruktioner. Valbarhet Valbar till studeranderepresentant på institutionsnivå är den som är aktiv student på grundnivå eller avancerad nivå vid den aktuella enheten under den period som uppdraget gäller doktorand vid den aktuella enheten under den period som uppdraget gäller Om aktivt studentråd inte finns vid enheten rekryteras representant genom kårens utlysning av posten bland institutionens studenter. Valbar till studeranderepresentant på fakultetsnivå är den som är aktiv student på grundnivå eller avancerad nivå vid den aktuella enheten under den period som uppdraget gäller är doktorand vid den aktuella enheten under den period som uppdraget gäller Stockholm University Student Union Visiting adress Box Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A SE Stockholm Telefax +46 (0)

38 är förtroendevald vid Stockholms universitets studentkår Valbar till studeranderepresentant på central nivå är den som är förtroendevald vid Stockholms universitets studentkår är anställd vid Stockholms universitets studentkår Ej valbar till studeranderepresentant är den som samtidigt innehar en arvodering eller anställning vid den aktuella enheten på Stockholms universitet under den period uppdraget gäller (undantaget doktorandanställning och kortare uppdrag i samband med exempelvis arbetsmarknadsdagar) samtidigt innehar annat förtroendeuppdrag inom studentkåren vilket kan skapa konflikt eller förvirring rörande representantens mandat och ansvar bland dessa kan räknas arvoderade uppdrag på hel- eller deltid på studentkårens kansli och uppdrag i kårens styrelse representerar åsikter som strider mot studentkårens värderingar Fakultetsråden Fakultetsråden, inklusive Juridiska linjerådet, innehar en unik ställning bland studentråden genom att de representerar hela fakulteternas studenter, huvudsakligen genom att nominera representanter till fakultetsnämnderna och deras utskott och beredningar. Med hänsyn till detta ska principen om simultant förtroendeuppdrag i annan del av studentkårens verksamhet gälla även för representation i fakultetsråd. Undantag Undantag från ovanstående beviljas, om särskilda skäl föreligger, av SUS presidium. Överväganden Stockholms universitets studentkårs representanter ska spegla heterogeniteten hos universitetets studenter och det omgivande samhället. Tillsättningar ska främja en så bred representation som möjligt. 2 (2)

39 Beslutsärende 5.6. Nomineringar till ASNNC:s valmöte Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Nomineringar till ASNNC:s valmöte Bakgrund Association Students Nobel NightCap (ASNNC) är ett samverkansorgan för de av Stockholms studentkårer som turas om att anordna Students Nobel NightCap. Utöver SUS är dessa Tekniska högskolans studentkår, Medicinska föreningen vid Karolinska institutet samt Handelshögskolans studentkår. Den 17 februari har ASNNC valmöte och ska då välja en kassör för mandatperioden Som medlemskår äger vi nomineringsrätt. Beslutsförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående att nominera Christian Bratt som kassör för Association Students Nobel NightCap Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

40 Beslutsärende 5.7. Val av studentrepresentanter till bolagen Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Val av studentrepresentanter till bolagen Bakgrund Ett antal studentrepresentanter i våra bolag samt stiftelsen Aktiverum har entledigat sig från sina uppdrag. Behov föreligger därmed av att välja nya styrelseledamöter. Bolagen har extra bolagsstämmer inplanerade till den 15 februari, där bland annat ersättarna ska utses. Styrelsen behöver därför utse en ägarrepresentant till bolagsstämmorna. CV och personliga brev för de föreslagna studentrepresentanterna bifogas handlingarna. Beslutsförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående att på Högskolerestauranger AB:s extra bolagsstämma 15 februari välja Britta Olsson som ordinarie ledamot i styrelsen att på Campusbutiken AB:s extra bolagsstämma 15 februari välja Susanna Elfving Blomster som ordinarie ledamot i styrelsen att på Frescatihallen AB:s extra bolagsstämma 15 februari välja Martin Erik Lagus som ordinarie ledamot samt Joakim Jonsson som suppleant i styrelsen att välja Joel Tholin som ordinarie stiftelsen i styrelsen för stiftelsen Aktiverum att välja Isabella Hagnell som ägarrepresentant till SUS:s bolags extra bolagsstämmor 15 februari Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

41 Beslutsärende 5.8. Nominering till UKÄ:s upptaktsmöte Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Nominering till UKÄ:s upptaktsmöte Bakgrund Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har fått i uppdrag av regeringen att följa upp och utvärdera försöksverksamheten med övningsskolor i lärar- och förskollärarutbildningarna. Med anledning av detta bjuder UKÄ in myndigheter och organisationer till ett upptaktsmöte för att bland annat presentera hur uppdraget kommer att genomföras och inhämta synpunkter. Sveriges förenade studentkårer (SFS) har möjlighet att skicka två studentrepresentanter till mötet. Som medlemskår av SFS äger SUS rätt att nominera studentrepresentanter. Studiebevakare för lärarutbildningarna Anja Enerud har uttryckt intresse för uppdraget; presidiet bedömer henne som mycket kompetent och lämplig. Information om övningsskoleprojektet från Anja Enerud samt ansökan om uppdraget bifogas som bilaga Beslutsförslag Presidiet föreslår med anledning av ovanstående att nominera Anja Enerud som SFS:s representant vid UKÄ:s upptaktsmöte Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

42 Övningsskoleprojektet och UKÄ:s upptaktsmöte Övningsskoleprojektet på Stockholms universitet är en försöksverksamhet som sträcker sig över fem år, där den sista rapporten ska släppas i december I projektet har man valt ut ett antal skolor (från förskola till gymnasium) som under denna tid får agera som övningsskolor för lärarstudenter som gör sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU). Projektet på skolorna börjar med att personalen i ett arbetslag får en handledarutbildning på 7,5 hp och fortsätter sedan med seminarier med andra handledare, studenter och ibland även representanter från lärosätet. Som övningsskola har man alltså oftare studenter på skolan än vad andra skolor har, det är alltså inte frågan om låtsasskolor där det inte finns riktiga elever, utan det är vanliga skolor men där personalen fått mer utbildning kring vad det innebär att vara handledare. Kortfattat kan man säga att erfarenheterna hittills från projektet visat att de allra flesta är positivt inställda till övningskolor, det handlar inte bara om att studenterna blir garanterade bra handledare utan personalen på skolorna visar också att den ökade närvaron av studenter bidrar till bättre arbetsklimat för eleverna och lärarna själva upplever också att projektet leder till kompetensutveckling i själva arbetslagen som arbetar med övningsskoleprojektet. Ur ett studentperspektiv är frågan viktig, då frågor kring VFU är några av de oftast rapporterade ärendena till studentkårens studentombud. Studenter upplever ofta att kommunikation med handledare varit bristfällig eller att samarbetet mellan universitetet och utplaceringar av VFU-platser också varit krånglig. Övningsskoleprojektet bidrar till att öka kvaliteten på VFU vilket alltså även studenterna vinner på. På övningskolorna är det också ofta flera studenter närvarande vilket innebär att studenter inte är lika ensamma som de annars kan vara, och att de därför då både kan prata direkt med varandra om något hänt, men det kan också bidra till ett viktigt lärande då man kan ses i seminarier ute på skolorna för att diskutera didaktiska strategier eller annat som kommit upp under dagen. Jag skulle tycka det var roligt att vara studentrepresentant när UKÄ har sitt uppföljningsmöte om övningsskoleprojektet. Jag är ju själv både lärarstudent (och vet alltså av personliga erfarenheter vad VFU innebär och vad som skulle kunna förbättras) men jag är ju även studiebevakare för lärarutbildningarna och har genom den rollen fått möjlighet att följa frågan ur ett Stockholms universitets-perspektiv. Övningsskoleprojektet är viktigt och bra! /Anja Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Universitetsvägen 2A Stockholm

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-09-04 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2015-05-28 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-07-31 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Nomineringsanmodan. För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär:

Nomineringsanmodan. För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär: För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär: https://goo.gl/forms/q8jgnviaoyxfetb73 Valberedningen svarar på frågor om valet på val@gus.gu.se Från och med den 13 feb 2018 kan du

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 12 2015/2016 vid Stockholms universitets studentkår 2015-11-05 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE Torsdag 1 oktober 2015 kl Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE Torsdag 1 oktober 2015 kl Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE 2015-10-01 Torsdag 1 oktober 2015 kl. 12 13 Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesfunktionärer: 2a. Val av mötesordförande 2b.

Läs mer

Protokoll fört vid fullmäktigesammanträde nr /2015

Protokoll fört vid fullmäktigesammanträde nr /2015 Protokoll fört vid fullmäktigesammanträde nr 1 2014/2015 2014-11-04, klockan 18:12-20:46, Kårsalen, Frescati Närvarande Ordinarie ledamöter och tjänstgörande suppleanter. VSF Elin Melander Sofia Kaffa

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 9 verksamhetsåret 2015/16 Datum: 2016-05-10 Tid: Kl. 14:00 17:00 Plats: Studenternas hus/på distans Kallade: Göta studentkårs styrelse, verksamhetsrevisorerna samt kallelse@gota.gu.se

Läs mer

Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren

Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren Protokoll Studentrådet ISD DATUM 2013-01-30 TID kl. 9.00 10.30 PLATS: Stora konferensrummet, Nobelhuset Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 11 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 11 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 11 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår 2011-12-15 klockan 17:00-19:00 i Nobelrummet, Nobelhuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr /17 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr /17 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 1 2016/17 vid Stockholms universitets studentkår 2016-07-01 klockan 10.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Motion om ordinarie medlemskap och stödmedlemskap i Uppsala studentkår

Motion om ordinarie medlemskap och stödmedlemskap i Uppsala studentkår Till Uppsala studentkårs fullmäktige Motion om ordinarie medlemskap och stödmedlemskap i Uppsala studentkår Uppsala studentkår har i dagsläget bara en typ av medlemskap. Detta innebär att alla medlemmar,

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 3 2015/2016 vid Stockholms universitets studentkår 2015-08-13 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

Delegationsordning för Konstkåren

Delegationsordning för Konstkåren Delegationsordning för Konstkåren Antagen av Fullmäktige 2014-10-22 I Konstkårens delegationsordning framgår uppgifter och befogenheter för Konstkårens organ. (Konstkårens stadga 3.2) Bärande tankar Konstkåren

Läs mer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Organisationsnummer: 857200-4995 1 Ändamål och uppgifter 1.1 Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS) har till ändamål: att tillvarata och främja medlemskårernas och

Läs mer

Protokoll samhällsvetenskapliga fakultetsrådet

Protokoll samhällsvetenskapliga fakultetsrådet 2012-01-24 Nobelhuset, Frescati Protokoll samhällsvetenskapliga fakultetsrådet Närvarande: 1. Andreas Åström- Sociologiska SR 2. Sandra Hellstrand- Ekonomisk-historiska DR 3. Maria Brandén - Sociologiska

Läs mer

Föredragningslista för Stockholms universitets studentkårs fullmäktige 2013-09-30

Föredragningslista för Stockholms universitets studentkårs fullmäktige 2013-09-30 Föredragningslista för Stockholms universitets studentkårs fullmäktige 2013-09-30 2013-09-30, klockan 18:00 i sal 137 (Kårsalen), Studenthuset, Frescati 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Kontroll

Läs mer

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS S STADGA 2012 ÅRS LYDELSE Innehållsförteckning 1 Sammansättning och ändamål 1 2 Medlemskap 1 3 Verksamhetsår 2 4 Organisation 2 5 Årsmöte 2 6 Valberedning 4 7 Styrelse

Läs mer

att styrelsen antar SUS allmänna medlemsvillkor enligt bilaga

att styrelsen antar SUS allmänna medlemsvillkor enligt bilaga Diskussionärende 4.1. Medlemsvillkor Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr 17 2016-01-14 4.1. Medlemsvillkor Bakgrund På SUS webbsida under http://www.sus.su.se/villkor anges Stockholms universitets

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-09-24 klockan 18.00 i rum 140, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Policy och föreskrifter för studentinflytande vid Lunds universitet

Policy och föreskrifter för studentinflytande vid Lunds universitet FÖRESKRIFTER 1 2012-09-13 Dnr LS 2011/762 Rektor Policy och föreskrifter för studentinflytande vid Lunds universitet Detta dokument träder i kraft 2013-01-01. Det ersätter Riktlinjer för studentinflytande

Läs mer

UTBILDNINGSRÅD HT 2012. Ultuna 19-20 oktober ULS kårhus

UTBILDNINGSRÅD HT 2012. Ultuna 19-20 oktober ULS kårhus UTBILDNINGSRÅD HT 2012 Ultuna 19-20 oktober ULS kårhus SCHEMA Lördag 07.30 Frukost 08.30 Mötet inleds, punkt 1-6 Kort bensträckare 10.00 Utvärdering med prorektor 11.00 Fika 11.15 Intern kommunikation-

Läs mer

Göteborgs universitets Studentkårer

Göteborgs universitets Studentkårer Sida 1/5 20120229 Styrelsemöte 6 Verksamhetsåret 2011/12 Utskrift: 20120302 Tid: Plats: Kallade: Närvarande: Datum: 20120229 Starttid: 17:15 Sluttid: 20:25 Lingsalen, Studenternas hus GUS styrelse, GFS

Läs mer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Organisationsnummer: 857200-4995 1 Ändamål och uppgifter 1.1 Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS) har till ändamål: att tillvarata och främja medlemskårernas och

Läs mer

Protokoll Kårstyrelsen

Protokoll Kårstyrelsen Sida 1 Kårstyrelsemöte 5 verksamhetsåret 2016/17 Datum: 2017-01-10 Tid: 17.20 20:33 Plats: Studenternas hus Närvarande: Sofia Ahlberg*, Ellinor Alvesson*, Axel Andersson, Sara Bergh*, Jessica Dahlberg*,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 11 verksamhetsåret 2010/11 Datum: 2011-03-03 Tid: Kl. 17.00-20.17 Plats: Centrummet, Studenternas Hus, Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Emelie Arnesson* Marie Norman*

Läs mer

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2015-12-22 Dnr: FS 1.1-1950-15 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor 2013-08-20 Typ av dokument: Beslutad av:

Läs mer

Lokala regler för studentrepresentation

Lokala regler för studentrepresentation Beslutsdatum: 2017-02-20 Dnr: 2017/1156-1.1 Regeldokument Lokala regler för studentrepresentation Beslutat av Rektor Gäller från 2017-02-20 1 (4) Bakgrund Dokumentet har tagits fram gemensamt av studentkåren

Läs mer

Studentsektionen Sesam Stadgar

Studentsektionen Sesam Stadgar Studentsektionen Sesam Stadgar Antagna: Antagna på sektionsmöte 2016-02-09 samt 2016-04-07 och stadda i kraft 2016-04-07. Innehåll: 1. Allmänt 2. Sektionsmöte 3. Besvär 4. Valberedning 5. Styrelsen 6.

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Stadga för Göteborgs universitets studentkårer Gällande från och med 2010-07-01 Reviderad 2012: första läsningen 2012-04-03, andra läsningen 2012-05-09 Innehållsförteckning Kapitel 1 ORGANISATION OCH SYFTE

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Konstkårens Presidium FÖRSLAG

Arbetsbeskrivning för Konstkårens Presidium FÖRSLAG Antagen av Fullmäktige 2014-10-22 Huvudområden Presidiet har följande fem huvudsakliga områden med arbetsuppgifter: 1. Utföra Fullmäktiges och Styrelsens beslut 2. Sköta utbildningsbevakning a. på fakultetsnivå

Läs mer

Medlemmar är alla studenter som är inskrivna på Ekonomisk-historiska. Medlemskapet avslutas automatiskt vid studiernas upphörande.

Medlemmar är alla studenter som är inskrivna på Ekonomisk-historiska. Medlemskapet avslutas automatiskt vid studiernas upphörande. STADGAR FÖR STUDENTRÅDET EKONOMISK-HISTORISKA INSTITUTIONEN Antagna på ämnesrådets årsmöte 2012-01-31. Allmänna bestämmelser 1. Ändamål Studentrådet Eko-hist, nedan benämnt studentrådet, är ett organ inom

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 5

Protokoll Styrelsemöte 5 Protokoll Styrelsemöte 5 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, 18.00 Plats: Villa Medici Rebecca Heimann, ledamot med ansvar för likabehandlingsfrågor (från 3.1) Närvarande ledamöter Samuel Nilsson,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 10 verksamhetsåret 2013/14 Datum: 2014-06-02 Tid: Kl. 17:00 Plats: Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Rebecka Vilhonen* Malin Roos* Henry Drefeldt* Amanda

Läs mer

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM Proposition 1 Revidering av stadgar Studentförbundet för Socialt Arbete i Stockholm 1 Proposition 1 Studentkåren är i konstant förändring och därmed behöver stadgarna uppdateras kontinuerligt. Nuvarande

Läs mer

Studentinflytande vid rekrytering av rektor och prorektor

Studentinflytande vid rekrytering av rektor och prorektor BESLUT 1(5) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Caroline Cruz 08-563 087 23 caroline.cruz@uka.se Göteborgs universitet Universitetsstyrelsen Box 100 405 30 Göteborg Studentinflytande vid rekrytering

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår 2011-10-20 klockan 18:00-20:00 i Nobelrummet, Nobelhuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Anmälningsärende 3.1. Per capsulam-beslut: Samordnare för lika villkorsfrågor 3.2. Per capsulam-beslut: Personalförändring studentombudsenheten 3.3. Per capsulam-beslut: Ny kommunikationsansvarig Avsändare

Läs mer

1.3 Val av mötesordförande Vide Richter nominerar Vide Richter till mötesordförande.

1.3 Val av mötesordförande Vide Richter nominerar Vide Richter till mötesordförande. Sid 1(5) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 03 15/16 Torsdagen den 22 oktober 2015 klockan 18.00 Plats Sammanträdesrummet, Nymble * = bilaga finnes. Närvarande THS Kårstyrelse Pontus Gard Kårordförande 15/16 Terese

Läs mer

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet 2018-08-30 Dnr 1-112/2018 2 Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Dnr 1-112/2018

Läs mer

Diskussionsärende 4.1. Utvecklingsarbete Frescatihallen Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr 20 2016-02-25 4.1. Utvecklingsarbete Frescatihallen Bakgrund AB Frescatihallen är ett av SUS ägt bolag som

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 18 2015/2016 vid Stockholms universitets studentkår 2016-01-21 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Karlstad Studentkårs arbets- och delegationsordning

Karlstad Studentkårs arbets- och delegationsordning Karlstad Studentkårs arbets- och delegationsordning Antagen 2018-05-22 av fullmäktige Innehåll 1 kap. Ansvarsfördelning... 2 2 kap. Fullmäktige... 3 3 kap. Styrelsen... 6 4 kap. Utskott... 8 5 kap. Studentrepresentanter...

Läs mer

Örebro studentkårs Fullmäktige

Örebro studentkårs Fullmäktige Örebro studentkårs Fullmäktige Datum: 13-04-23-13-04-24 Tid: 17:00 Plats: T137, Rättegångssalen 1.Mötets öppnande...2 2.Mötets stadgeenliga utlysande...2 3.Val av mötesfunktionärer...2 4.Protokolljustering...2

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 1 verksamhetsåret 2013/14 Datum: 2013-08-28 Tid: Kl. 16.20-17.54 Plats: Centrummet, Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Rebecka Vilhonen* Malin Roos* Henry

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

Samverkansavtal mellan kårerna vid Uppsala universitet

Samverkansavtal mellan kårerna vid Uppsala universitet Samverkansavtal mellan kårerna vid Uppsala universitet Kapitel 1. Om avtalet 1.1 Parter Detta avtal tecknas mellan Uppsala studentkår (org. nr. 817600-5497, nedan kallat US), Farmacevtiska studentkåren

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens extra årsmöte 2014-04-07 Fastställda av Umeå studentkårs fullmäktige 2014-04-16 Innehåll Kap. 1 Ändamål... 2 Kap. 2 Medlemskap... 2

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 29

Kommunstyrelsen. Ärende 29 Kommunstyrelsen Ärende 29 Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-28106 anna.bryntesson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-11-27 1(2) Revidering av instruktion för kommunfullmäktiges

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Protokoll 8. Fört vid sammanträde med styrelsen. Tid: , 18:00 Plats: Biblioteket Villa Medici, Högåsplatsen 6

Protokoll 8. Fört vid sammanträde med styrelsen. Tid: , 18:00 Plats: Biblioteket Villa Medici, Högåsplatsen 6 Protokoll 8 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Biblioteket Villa Medici, Högåsplatsen 6 Närvarande ledamöter Annie Björklund, ordförande Mattias Kåår Johansson, vice ordförande Fredrik

Läs mer

Stadgar för Konstkåren (Org. 857203-6724) Reviderade 2014-10-22

Stadgar för Konstkåren (Org. 857203-6724) Reviderade 2014-10-22 Stadgar för Konstkåren (Org. 857203-6724) Reviderade 2014-10-22 1. VERKSAMHETSOMRÅDE OCH ÄNDAMÅL 1.1. Verksamhetsområde Konstkåren verkar vid konstnärliga fakulteten på Göteborgs universitet. Konstkåren

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 10 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 10 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 10 2011/2012 vid Stockholms universitets studentkår 2011-12-07 klockan 18:00-19:30 i Nobelrummet, Nobelhuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Studentrepresentantspolicy för Gotlands Studentkår Rindi

Studentrepresentantspolicy för Gotlands Studentkår Rindi Studentrepresentantspolicy för Gotlands Studentkår Rindi 1. Inledning Under ett verksamhetsår tillsätter Rindi många studentrepresentanter i Högskolans olika beslutande och rådgivande organ som ska bevaka

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum Närvarande Styrelsen Martin Persson FFS, t.o.m. 19.20 5.2 Ingemar Svensson FFS, valberedningen Fabian Lundgren

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Lokala regler för val till fakultetsstyrelser

Lokala regler för val till fakultetsstyrelser Dnr: 2017/5223-1.1 Regeldokument Lokala regler för val till fakultetsstyrelser Beslutat av Rektor Gäller från 2018-02-19 Reviderat 2018-03-05 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2018-02-19 Rev. 2018-03-05

Läs mer

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12 Stadgar Technology Management Studenterna Antagna 2014-02-12 1 Förening Technology Management Studenterna (TMS) är en ideell förening som drivs utan vinstsyften. 2 Syfte Föreningens syfte är att tillvarata

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/7 Styrelsemöte 6 verksamhetsåret 2010/11 Datum: 2010-11-01 Tid: Kl. 17.10-19.47 Plats: Centrummet, Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Emelie Arnesson* Marie Norman*

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-10-09 klockan 18.00 i rum 140, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2015/2016 vid Stockholms universitets studentkår 2015-08-20 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Arbets- och delegationsordning Karlstad Studentkår. Antagen

Arbets- och delegationsordning Karlstad Studentkår. Antagen Arbets- och delegationsordning Karlstad Studentkår Antagen 2017-04-22 Innehåll 1 kap. Ansvarsfördelning... 1 2 kap. Fullmäktige... 2 3 kap. Styrelsen... 4 4 kap. Utskott... 5 5 kap. Studeranderepresentanter...

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 150420 Samhällsvetarsektionen

Protokoll styrelsemöte 150420 Samhällsvetarsektionen Närvaro Eva Vargas, ordförande Ebba Jacobsson, vice ordförande Anton Rundström, ledamot Joel Furvik, ledamot Karolina Mildgrim, ledamot. Martin Viberg, ledamot. Inkom 13.17. 1. Preliminä rer 1.1 Mötets

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 10 11/12

Protokoll Styrelsemöte 10 11/12 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 14 mars 2012 Linus Svensson, mötessektreterare Protokoll Styrelsemöte 10 11/12 Tid: Tisdag 12 mars klockan 18.15 Plats: Perstorprummet, Kårhuset Närvarande Styrelsen

Läs mer

Tillsättning av valberedning, prefekt, ställföreträdande och biträdande prefekt, institutionsstyrelse och studierektorer

Tillsättning av valberedning, prefekt, ställföreträdande och biträdande prefekt, institutionsstyrelse och studierektorer PROCESSBESKRIVNING 2018-08-10 STYR 2018/847 1 Lunds tekniska högskola Naturvetenskapliga fakulteten Tillsättning av valberedning, prefekt, ställföreträdande och biträdande prefekt, institutionsstyrelse

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2017-06-15 Dnr V 2017/464 Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Fakultetskansliet RIKTLINJER dnr V 2017/464 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2018-07-01 2024-06-30

Läs mer

Stadga för Lok Studerandeförening på HLK

Stadga för Lok Studerandeförening på HLK Stadga för Lok Studerandeförening på HLK Kapitel 1 Loks syfte 1:1 Lok är en religiöst-, politiskt- och fackligt obunden studerandeförening för studenter på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK)

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/10 Styrelsemöte 6 verksamhetsåret 2011/12 Datum: 2011-11-09 Tid: Kl. 16.30-21.17 Plats: Centrummet, Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Suzanne Green * Tobias Olausson

Läs mer

Protokoll humanistsektionen

Protokoll humanistsektionen Sida 1/6 Humanistsektionen, konstituerande styrelsemöte, verksamhetsåret 2018/2019 Datum: 2018-07-24 Tid: 10.00-12.00 Plats: Studenternas hus Kallade: Humanistsektionens styrelse Heltidsarvoderade vid

Läs mer

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Reviderad 2015-02-19 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet

Läs mer

SöderS organisationsplan 14/15

SöderS organisationsplan 14/15 SöderS organisationsplan 14/15 Fastställd av fullmäktige 2014-05-27 SöderS är och ska vara en flexibel organisation. Därför finns det frihet att förändra organisationsplanen, även om andemeningen inte

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

Företagspolicy för Gislaveds kommun

Företagspolicy för Gislaveds kommun 2012-06-12 Antagen av kommunfullmäktige 2011-09-27, 116 Reviderad kommunfullmäktige 2012-08-30, 118 Förslag till revidering (anpassning) efter kommunfullmäktiges beslut den 29 mars 2012 37om revidering

Läs mer

Revidering av stadgar Förslag till revidering Vad gäller här? Ska det vara inneha eller kanske rätt att söka?

Revidering av stadgar Förslag till revidering Vad gäller här? Ska det vara inneha eller kanske rätt att söka? Paragr af nr. Gällande stadgar reviderade 2011-04-18 Kommentar Föreslagen revidering av stadgar Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen) har som huvudsakligt syfte att bevaka och medverka

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Fastställd av fullmäktige 2018-05-16 Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019 Innehåll Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019... 2 Inledning... 3 Sektionerna...

Läs mer

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live - Unga arrangörsnätverkets extra årsstämma

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live - Unga arrangörsnätverkets extra årsstämma Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live - Unga arrangörsnätverkets extra årsstämma 2018-01-08. 1 NAMN 1.1 Föreningens namn är Svensk Live - Unga arrangörsnätverket. 1.2 I internationella

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2014/15:07

Protokoll Styrelsemöte 2014/15:07 Protokoll Styrelsemöte 2014/15:07 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, kl 18:00 Plats: Gula rummet, Villa Medici Närvarande ledamöter Johanna Börjesson, ordförande Alexandra Sahlström, vice ordförande

Läs mer

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av vicerektor och vice kommittéordförande.

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av vicerektor och vice kommittéordförande. Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsnämnden med kommittéer, fakultetsrådet samt rådgivande val av vicerektor och vice kommittéordförande. Fastställda av konsistoriet 2018-04-24

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 22 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 22 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 22 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2015-04-29 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Angelica Gylling Styrelseledamot

Angelica Gylling Styrelseledamot Protokoll GFS StyM-2 Datum: Tid: 16:37 17:54 PAUS 18:05 20:33 Plats: V. Rydberg-rummet, Studenternas hus, Götabergsgatan 17 Mötesordförande: Håkan Bernhardsson Närvarande Presidialer Håkan Bernhardsson

Läs mer

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live vid extra årsstämma

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live vid extra årsstämma Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live vid extra årsstämma 2018-01-24. 1 NAMN 1.1 Föreningens namn är Svensk Live. 1.2 I internationella sammanhang är namnet Swedish Live. 2 FORM OCH ORGANISATION

Läs mer

STADGAR för Sveriges Barn- och ungdomskörförbund UNGiKÖR (RIKS)

STADGAR för Sveriges Barn- och ungdomskörförbund UNGiKÖR (RIKS) STADGAR för Sveriges Barn- och ungdomskörförbund UNGiKÖR (RIKS) Senaste revidering gjordes vid ordinarie årsmöte den 21 oktober 2007 i Sundsvall och stadfästes vid ett extra årsmöte i Stockholm 19 januari

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 18 2013/2014 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 18 2013/2014 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 18 2013/2014 vid Stockholms universitets studentkår 2014-04-16 klockan 18.00 i Blå rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Reviderade av årsstämman 23 maj 2015 1 Föreningens namn och syfte Stiftarna av Independent Living i Sverige, STIL, är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

Protokoll GFS StyM /17

Protokoll GFS StyM /17 PROTOKOLL: StyM-1 2016-08-15 Protokoll GFS StyM-1 2016/17 Fört vid sammanträde med GFS styrelse Tid: 2016-08-15, 09.00 Plats: Konferensrummet, Chalmers kårhus Närvarande presidialer Håkan Bernhardsson,

Läs mer

Stadgar för SYLF Blekinge

Stadgar för SYLF Blekinge Stadgar för SYLF Blekinge Erkänd som lokalavdelning av Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF). Senast ändrade vid SYLF Blekinges årsmöte 20:e januari 2016 och ändringen godkänd av SYLF:s styrelse XX månad

Läs mer

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Innehållsförteckning ORDFÖRANDE... 1 Internt... 1 Externt... 2 VICE ORDFÖRANDE... 3 Internt... 3 Externt... 4 EKONOMIANSVARIG... 5 UTBILDNINGSUTSKOTTET... 6 NÄRINGSLIVSUTSKOTTET...

Läs mer

Stadgar. HSO Stockholms stad

Stadgar. HSO Stockholms stad Stadgar Antagna 1994-04-25 Reviderade 1997-04-07 Reviderade 1998-04-22 Reviderade 1999-04-27 Reviderade 2001-04-24 Reviderade 2003-04-10 Reviderade 2006-04-05 Reviderade 2008-04-09 Reviderade 2009-04-20

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte /17

Protokoll Styrelsemöte /17 Protokoll Styrelsemöte 3 2016/17 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Medicinaregatan 5A Närvarande ledamöter Admir Ramdanovic Annie Björklund Annika Tängmark Mattias Kåår Johansson Lina

Läs mer

Följebrev till Proposition 6: Medlemskapsansökan i LSU - Sveriges ungdomsorganisationer

Följebrev till Proposition 6: Medlemskapsansökan i LSU - Sveriges ungdomsorganisationer P6 Handläggare: Styrelsen Datum: 2016-03-02 Dnr: O412-6/1516 Följebrev till Proposition 6: Medlemskapsansökan i LSU - Sveriges ungdomsorganisationer Innehåll 1. Inledning... 2 2. Om LSU... 2 2.1 Medlemsvillkor...

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Caisa Lycken förklarade mötet öppnat 2013-12-17 kl 17:18

1 Mötets öppnande Ordförande Caisa Lycken förklarade mötet öppnat 2013-12-17 kl 17:18 BESLUTSPROTOKOLL sid 1/5 Fullmäktige sammanträde 2014-04-01 kl 17:18-21:59 Eva Netzelius-salen, Blåsenhus Till protokollet bifogas samtliga bilagor, förteckning över dessa återfinns på sista sidan. Ordförande:

Läs mer

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet 1 (6) 2009-06-25 Dnr SU 31-0587-09 Linda Stridsberg Utredare Ledningskansliet Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet Ett gemensamt kvalitetsarbete Studenternas inflytande

Läs mer

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av kommittéordförande, vice kommittéordförande

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av kommittéordförande, vice kommittéordförande Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsnämnden med kommittéer, fakultetsrådet samt rådgivande val av kommittéordförande, vice kommittéordförande och dekan Fastställda av konsistoriet

Läs mer

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund.

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund. STADGAR Stadgar för Tender Loving Caring ideell förening. Antagna vid årsmöte 1 augusti 2015. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Tender Loving Caring ideell förening. Förkortas TLC. 2 - Föreningens

Läs mer

1 Förbundets ändamål. 2 Förbundet är partipolitiskt obundet. 3 Medlemskap. 5 Uteslutning av medlem. 4 Medlemskapets innebörd

1 Förbundets ändamål. 2 Förbundet är partipolitiskt obundet. 3 Medlemskap. 5 Uteslutning av medlem. 4 Medlemskapets innebörd Stadgar Stadgarna antogs av Akademikerförbundet SSRs kongress 8-10 maj 2015 1 Förbundets ändamål Akademikerförbundet SSR är ett fackligt yrkesförbund som ska tillvarata medlemmarnas ekonomiska, sociala

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer