UF föreningsstämma. 2 Val av mötesordförande och mötessekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UF föreningsstämma. 2 Val av mötesordförande och mötessekreterare"

Transkript

1 UF föreningsstämma Datum: 11 maj 2010 Tid: Plats: U-min (C-huset, Campus Valla) 1 Stämmans öppnande Sara Klingwall Widfors förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötesordförande och mötessekreterare Christoffer Wahlquist väljs till mötets ordförande och Karin Lidström väljs till mötessekreterare. Christoffer förklarar ordningen på mötet. 3 Val av justeringspersoner tillika rösträknare Matilda Strömberg och Niklas Lidbom väljs till justerare tillika rösträknare 4 Fastställande av dagordning Orförande föreslår att punkt 9 läggs till som godkännande av verksamhetsplan. Dagordningen godkänns med de ändringar som gjorts. 5 Fastställande av röstlängd Det kontrolleras att samtliga personer i rummet är medlemmar i UF och röstlängden fastställs till 32 personer. 6 Föreningsstämmans behöriga utlysande Kallelse till mötet och alla möteshandlingar har i enlighet med stadgan kommit ut i tid och mötets fastställt som behörigt. 7 Adjungeringar Mötet beslutar att lämna frågan utan adjungeringar.

2 8 Dragning av föreningens ekonomiska läge samt kortare verksamhetsberättelse Sara redogör för föreningens verksamhet under det gångna året. Föreningen har genomfört föreläsningar, pub- och pizzakvällar, fester samt andra evenemang för föreningens medlemmar. Vi har även erbjudit våra medlemmar att delta i ett par quiz under året där vinnarna belönats med pris. Även resor till Göteborg har organiserats samt en uppsättning av pjäsen Vagina Monologues som har spelats upp på Linköpings Universitet samt på ett flertal andra universitet och skolor i Sverige. Vi har under året infört ett Öppet medlemskap som kan utnyttjas av gymnasieskolor i Linköping. Styrelsen är överens om att ett nytt föreningsrum skulle ha stor betydelse för föreningens verksamhet och har därför inlett ett arbete för ett nytt sådant. Intresset för våra föreläsningar har varierat mellan tillfällena då vi haft stora och mindre namn på personerna som gästat oss. De namn som lockat mycket stor publik är Carl Bildt, Hans Blix och Jimmy Åkesson. PR har fungerat väl under året och vi har bland annat utvecklat en informationsfolder om föreningen. Vi har även undersökt möjligheterna för föreningen att dela ut ett stipendium och skrivit ett förslag på hur detta skulle kunna utformas. Mötesdeltagarna har inga frågor om verksamhetsberättelsen. Styrelsens kassör, Daniel, går igenom ekonomin för verksamhetsåret. Ännu finns ingen balansräkning eftersom verksamhetsåret inte har avslutats. Styrelsen har arbetat fram ett förslag på att en buffert bör finnas för att säkerställa att föreningens verksamhet kan fortsätta. Intäkter under året: Bidrag från UFS, kr Bidrag från Folke Bernadottestiftelsen, kr Intäkter från försäljning av medlemskap, kr Utgifter under året, utöver kostnader för tågresor för föreläsare: Inköp av disktrasor i PR-syfte, 8000 kr Oväntade utgifter för rysslandsresan då en tågresa felbokats samt även telefonräkningar som vi inte hade räknat med.

3 Styrelsen har tagit beslut om inköp av kamera, kr. Vi har planer på utgifter som inte har genomförts och därför finns pengar över som en buffert för att säkerställa att verksamheten kommer att kunna fortsätta. Sara tillägger att det kan verka som att vi har väldigt mycket pengar men en orsak till detta är att vi planerar att få tillgång till ett nytt föreningsrum som skulle ha stor betydelse för utvecklingen av föreningens verksamhet. Om detta genomförs så kommer det att innebära stora kostnader för föreningen. Arbetet med detta har skjutits fram på grund av förseningar hos Akademiska Hus och annat. Frågan kommer upp om huruvida vi har en tanke om hur pengarna ska spenderats. Daniel berättar att vi har haft ett styrelsemöte tillägnat enbart denna fråga där vi ställt upp sådant som skulle vara aktuellt att spendera dessa på. Den gemensamma uppfattningen i styrelsen är att ett nytt föreningsrum bör prioriteras. 9 Verksamhetsplan Sara går igenom föreningens verksamhetsplan. Se bifogade dokument. Mötet diskuterar huruvida varje person i styrelsen bör åläggas med tydligare uppgifter. Inget beslut tas men trots att tidigare styrelse har gjort ett bra arbete då man gjort mycket jobb gemensamt så skulle det kunna vara bra att tänka på i framtiden att en person alltid är ytterst ansvarig för aktiviteter eftersom detta kan förenkla arbetet. Ett antal yrkanden inkommer och vi bestämmer att varje yrkande ges ett nummer för att sedan diskuteras och beslutas om i turordning. Tamuz lägger fram ett antal yrkande Se bifogade dokument. Alla yrkanden bifogas. Yrkande 1: Följande bör tilläggas i verksamhetsplanen: UF-styrelsen åläggs att arrangera en UF-dag under våren Frågan diskuteras och argumentet för att tillägget bör göras är att UF-dagen är en viktig dag för medlemmarna och därför viktig att genomföra. Det finns ett förslag inom UFS att samtliga UF-föreningar bör hålla en medlemsdag på samma datum under våren, detta diskuteras utan att beslut tas. Mötet beslutar om att yrkande nr 1 införs i verksamhetsplanen. Yrkande nr 2: Följande bör tilläggas i verksamhetsplanen: UF-styrelsen åläggs att arbeta fram riktlinjer för ett UF-stipendium som presenteras som ett policydokument på en föreningsstämma. Styrelsen förklarar hur detta stipendium har planerats samt tankar kring detta.

4 Diskussionen som följer berör att under hösten har styrelsen så mycket att göra och därför är det mycket att kräva att de ska kunna arbeta fram ett policydokument redan innan höstmötet. Styrelsen 09/10 har arbetat noga med detta och menar att det finns en poäng med att arbetet med stipendiet ges mycket tid eftersom det är en viktig fråga. För att stipendiet ska kunna utlysas krävs att ett policydokument röstas igenom på en föreningsstämma. Vi går till beslut och votering begärs och ska genomföras. Röstlängden justeras. Vi går tillbaka till punkt 5 och justerar röstlängden till 30 personer. Den nya röstlängden fastställs och vi återgår till punkt 9, verksamhetsplan. 18 personer röstar för att yrkandet går igenom 12 personer röstar för att yrkandet inte ska gå igenom Mötet beslutar att yrkande nr 2 införs i verksamhetsplanen. Yrkande 3 Följande bör tilläggas i verksamhetsplanen: UF-styrelsen åläggs att ta fram riktlinjer för hur förenigen på ett systematiskt sätt ska arkivera affischer, foton och dylikt material från föreningens verksamhet. Punkten lämnas eftersom det enbart finns ett förslag och styrelsen står bakom detta. Yrkande 4 Följande bör tilläggas i verksamhetsplanen: UF-styrelsen åläggs att kontakta den andra Utrikespolitiska föreningen i Linköping för att identifiera och diskutera möjligheter för ett eventuellt samarbete. Vi går till beslut och votering begärs och ska genomföras. Röstlängden justeras. Vi går tillbaka till punkt 5 och justerar röstlängden, två personer har avvikit och röstlängden fastställs till 28 närvarande personer. 12 personer röstar för att yrkandet införs 15 personer röstar emot yrkandet. Föreningsstämman inför inte yrkandet. Yrkande 5 Följande bör tilläggas i verksamhetsplanen: UF-styrelsen åläggs att söka bidrag från Folke Bernadotte Akademin under verksamhetsåret 2010/2011. Bidraget söks för all vår verksamhet där vi främjar ett utrikespolitiskt intresse.

5 Mötet beslutar att yrkande nr 5 införs i verksamhetsplanen. Yrkande 6 Följande bör tilläggas i verksamhetsplanen: UF-styrelsen åläggs att arbeta fram en grafisk profil för UF Linköping. Mötet beslutar att yrkande nr 6 införs i verksamhetsplanen. Yrkande 7 Följande bör tilläggas i verksamhetsplanen: UF ska arbeta för att samarbeta med andra studentföreningar vid Linköpings universitet i vissa arrangemang för att sprida vår verksamhet. Stämman diskuterar hur ett sådant eventuellt samarbete skulle se ut. Mötet beslutar att yrkande nr 7 införs i verksamhetsplanen. Yrkande 8 Följande bör tilläggas i verksamhetsplanen: UF-styrelsen ska under året starta ett alumninätverk i samband med UF:s 10årsjubileum. Detta skulle innebära systematiserande av kontaktuppgifter till alla tidigare styrelsemedlemmar, vilket skulle vara positivt och man skulle på flera sätt ha nytta av ett sådant. Mötet beslutar att yrkande nr 8 införs i verksamhetsplanen. Yrkande 9 Följande bör tilläggas i verksamhetsplanen: Styrelsen åläggs att utarbeta riktlinjer för hur föreningen kan öka graden av integrering av de engelskspråkiga studenterna i föreningens verksamhet. Diskussion förs kring varför det är viktigt att det finns riktlinjer kring denna fråga. Vi diskuterar inte hur dessa riktlinjer skulle se ut utan enbart vikten av att man utarbetar en plan för detta. Vi går till beslut och votering krävs och ska genomföras. Vi går tillbaka till punkt 5 och justerar röstlängden till 25 närvarande personer. 14 personer är för yrkandet 11 emot förslaget Mötet beslutar att yrkande nr 9 införs i verksamhetsplanen.

6 Yrkande 10 Följande bör tilläggas i verksamhetsplanen: Ändra formuleringen i verksamhetsplanen från Aktivitetsansvarig och PR- och kommunikationsansvarig till Styrelsen. Mötet beslutar att yrkande nr 10 införs i verksamhetsplanen. Vidare beslutar mötet att den sittande styrelsen åläggs att tillföra de beslutade ändringarna i den nuvarande verksamhetsplanen. 10 Val av Ordförande Vi går tillbaka till punkt 5 och justerar röstlängden till 24 personer. Valberedningen nominerar Alexander Bergholtz till posten som ordförande och redogör för på vilket sätt de tror att Alexander kommer att passa på posten. Stämman beslutar enhälligt att Alexander väljs till ordförande för UF. 11 Val av Kassör Valberedningen nominerar Malin Johansson till posten som kassör och redogör för på vilket sätt de tror att Malin kommer att passa på posten. Stämman beslutar enhälligt att Malin väljs till kassör för UF. 12 Val av övriga ledamöter - Val av Vice ordförande Valberedningen nominerar Jonathan Ljungqvist till posten som vice ordförande och redogör för på vilket sätt de tror att Jonathan kommer att passa på posten Stämman beslutar enhälligt att Jonathan väljs till vice ordförande för UF. - Val av programordförande Valberedningen nominerar Torbjörn Karlsson till posten som programordförande och redogör för på vilket sätt de tror att Torbjörn kommer att passa på posten. Stämman beslutar enhälligt att Torbjörn väljs till programordförande för UF. - Val av PR-ansvarig Valberedningen nominerar Aida Colakovic till posten som PR-ansvarig och redogör för på vilket sätt de tror att Aida kommer att passa på posten. Stämman beslutar enhälligt att Aida väljs till PR-ansvarig för UF.

7 - Val av Aktivitetsansvarig Valberedningen nominerar Steven Lilleyman till posten som aktivitetsansvarig och redogör för på vilket sätt de tror att Steven kommer att passa på posten. Stämman beslutar enhälligt att välja Steven Lilleyman till posten som aktivitetsansvarig för UF. - Val av ordförande för det internationella utskottet Valberedningen nominerar Paul Brejla till ordförande för UF:s internationella utskott. Stämman beslutar enhälligt att välja Paul till ordförande för UF:s internationella utskott. - Val av kommunikationsansvarig Valberedningen har nominerat Kristina Berglund till posten som kommunikationsansvarig i UF. Stämman beslutar enhälligt att välja Kristina till kommunikationsansvarig i UF. - Val av medlemsansvarig/sekreterare Valberedningen nominerar Josefin Säker till medlemsansvarig/sekreterare i UF. Stämman beslutar enhälligt att välja Josefine Säker till medlemsansvarig/sekreterare i UF. - Val av mediaansvarig Valberedningen har inte nominerat någon till posten som mediaansvarig och posten har lämnats vakant. Två personer kandiderar till posten, Dilara Raso och Nemanja Lotinja. Vi återgår till punkt 5 och justerar röstlängden till 20 personer Stämman beslutar att välja Dilara Raso till mediaansvarig i UF. 13 Val av eventuella suppleanter Inga suppleanter till val och frågan lämnas därför. 14 Val av valberedning inklusive sammankallande Röstlängden justeras till 21 personer. Vi diskuterar hur många personer valberedningen bör utgöras av och beslutet går till röstning. 10 personer röstar för att valberedningen ska bestå av 3 personer och 9 personer röstar för att valberedningen bör bestå av 4 personer.

8 Styrelsen beslutar enhälligt att välja Ala Ibrahim till sammankallare för valberedningen. Styrelsen beslutar enhälligt att välja Niklas Lidbom och Amanda Sundin till de två övriga posterna i valberedningen. 15 Fastställande av budget för kommande verksamhetsår Röstlängden justeras till 19 närvarande personer. Christian Lord redogör för den föreslagna budgeten för föreningens kommande verksamhetsår. Vi gör ett hopp till 17 och behandlar de motioner som berör ekonomiska frågor. Vi diskuterar om huruvida de pengarna som nu inte finns avsatta för något särskilt utskott eller annat ändamål bör spridas ut i budgetarna för utskotten för att göra det lättare för utskotten Yrkande inkommer där Sara yrkar om att utskottens budgetar sänks från 2000 kr var till 1000 kr var. Stämman fastställer den föreslagna budgeten med de ändringar som gjorts. 16 Fastställande av medlemsavgift för nästkommande verksamhetsår Stämman beslutar enhälligt att medlemsavgiften fastställs till 50 kr under verksamhetsåret 2010/ Motioner Motion inkommer om att lägga undan kr för möblering och upprustning av ett framtida föreningsrum. Yrkandet ändras från kr till kr. Stämman tar beslut om att motionen bifalls. Proposition från styrelsen om en föreningsbuffert på kr som ska säkerställa att föreningens verksamhet kan fortsätta i framtiden oavsett möjligheter till bidrag och liknande. Stämman beslutar enhälligt om att bifalla styrelsens proposition om avsatt föreningsbudget. Motion inkommer om att göra en stadgeändring där vi inför 4.7, angående att en verksamhetsplan för kommande läsår ska tas upp på årsstämman. Beslutet bifalls enhälligt.

9 Motion om revisorssuppleant Motionen bifalls enhälligt. Motion och proposition om stadgeändring angående tillägg av föreningens engelska firmanamn. Styrelsens förslag på det engelska firmanamnet: Student Association of Foreign affairs Ytterligare förslag på engelskt firmanamn: Linköping Association of International Affairs Diskussion förs kring vilket av dessa som skulle passa bäst. Votering krävs mellan de två förslagen. 12 personer röstar för Student Association of Foreign affairs 7 personer röstar för Linköping Association of International Affairs Stämman tar beslutet att avslå motionen om föreningens engelska firmanamn. Punkten finnes omedelbart justerad och föreningen har därför nu ett engelskt firmanamn. 18 Övriga frågor Skifte till ny styrelse kommer att ske då gammal styrelseledamot och ny styrelseledamot kommer överens om detta. Nuvarande styrelse är ansvarig hela verksamhetsåret ut. 10-årsjubileum den 13 november är under uppstartande men mer information om detta kommer att komma. 19 Stämmans avslutande Christoffer Wahlquist förklarar årsstämman avslutad. Karin Lidström Matilda Strömberg Niklas Lidbom

Vårstämman Protokoll för Utrikespolitiska Studentföreningen vid Linköpings universitets vårstämma

Vårstämman Protokoll för Utrikespolitiska Studentföreningen vid Linköpings universitets vårstämma Protokoll för Utrikespolitiska Studentföreningen vid Linköpings universitets vårstämma 2011-05-10 Datum: 2011-05-15 Datum för möte: 2011-05-10 Tid: 17:15 Plats: ACAS, A-huset, Campus Valla Mötesordförande:

Läs mer

Protokoll från Utrikespolitiska studentföreningens föreningsstämma

Protokoll från Utrikespolitiska studentföreningens föreningsstämma Protokoll från Utrikespolitiska studentföreningens föreningsstämma Datum: torsdagen den 8/5 2008 Tid: 17:15 Plats: U-min, C-huset, Campus Valla, Linköpings Universitet ärvarande (i bokstavsordning efter

Läs mer

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet (antagna 2012-10-30) 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet. 2 Föreningens säte 2.1

Läs mer

Bilaga 4: Stadgar Psykologstudent Sverige

Bilaga 4: Stadgar Psykologstudent Sverige Bilaga 4: Stadgar Psykologstudent Sverige 1. Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Psykologstudent Sverige, med förkortningen PS. Föreningens organisationsnummer är 80244157688.

Läs mer

Stadgar för Kvinnokören Embla

Stadgar för Kvinnokören Embla Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 1 Kapitel 2 Medlemskap... 1 Kapitel 3 Räkenskaper... 1 Kapitel 4 Styrelsen... 2 Kapitel 5 Företrädare... 2 Kapitel 6 Valberedningen... 2 Kapitel 7 Repertoarkommitté...

Läs mer

Klubbens Stadgar

Klubbens Stadgar Klubbens Stadgar 2019-05-18 1. Föreningens namn Föreningens namn är Svenska Volvo C70-klubben 2. Föreningens syfte Svenska Volvo C70-klubben är en religiöst och politiskt obunden ideell förening, med kulturell

Läs mer

Årsmötesprotokoll FLiNS

Årsmötesprotokoll FLiNS Årsmötesprotokoll FLiNS Föreningen för Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2011-03-21 Plats: ACAS-salen, A huset Tid: 16.15 1) Mötets öppnade Mötet öppnades av FLiNS ordförande Charles Westerberg.

Läs mer

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga)

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga) Årsmöte 23/04/09 1. Mötets öppnande 2. Fråga om årsmötet blivit behörigt utlyst 3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Val av funktionärer för årsmötets

Läs mer

Östasiatiska föreningen

Östasiatiska föreningen Östasiatiska föreningen Stadgar antagna 2014-11-24 Innehåll 1 Föreningens namn.......................... 1 2 Föreningens säte........................... 1 3 Föreningsform............................ 1

Läs mer

Stadgar Utrikespolitiska föreningen vid Umeå universitet Efter behandling på valårsmöte 9 maj 2016

Stadgar Utrikespolitiska föreningen vid Umeå universitet Efter behandling på valårsmöte 9 maj 2016 Stadgar Utrikespolitiska föreningen vid Umeå universitet Efter behandling på valårsmöte 9 maj 2016 1. Föreningens firma 1:1 Föreningens firma är Utrikespolitiska föreningen vid Umeå universitet och förkortas

Läs mer

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar ÄNDAMÅL 1 Hembygdsgillet i Karlstad, Gillet, är en ideell förening vars ändamål och syfte är att med folklig tradition som grund verka för ett sunt nöjesliv i förening med god arbetsvilja. Gillets verksamhet

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA IMF- FÖRENINGEN DEN 18 APRIL IMF-FÖRENINGEN Mälardalens högskola

FÖRENINGSSTÄMMA IMF- FÖRENINGEN DEN 18 APRIL IMF-FÖRENINGEN Mälardalens högskola FÖRENINGSSTÄMMA IMF- FÖRENINGEN DEN 18 APRIL 2017 IMF-FÖRENINGEN Mälardalens högskola INLEDNING 1 Mötets öppnande Ordförande Victor Öman förklarar mötet öppnat 16:30 2 Val av mötesordförande för föreningsmötet

Läs mer

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske Dessa stadgar är antagna den 26 mars 2011 efter att ha behandlats vid föreningsmöte den 16 oktober 2010 och vid föreningens årsmöte den 26 mars 2011. Malmö Dövas Förening Svenske är ansluten till Sveriges

Läs mer

mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta beslutande organ är årsmötet och därefter Elevkårsstyrelsen.

mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta beslutande organ är årsmötet och därefter Elevkårsstyrelsen. Norra Reals Elevkårs Stadga Med organisationsnummer 802408 7036 Antogs på årsmötet 25 mars 2015 1 Organisationen mom 1 Elevkårens juridiska namn är Norra Reals Elevkår. mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta

Läs mer

JF EG AB JP. Sektionen för Elektronikdesign Protokoll vårmötet Datum

JF EG AB JP. Sektionen för Elektronikdesign Protokoll vårmötet Datum Datum 2013-02-26 Närvarande: 50, varav 8 styrelsemedlemmar och 3 adjungerade. Se Bilaga 1. Dagordning 00001 Mötet öppnas 00010 Val av mötesordförande 00011 Val av mötessekreterare 00100 Adjungeringar 00101

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live - Unga arrangörsnätverkets extra årsstämma

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live - Unga arrangörsnätverkets extra årsstämma Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live - Unga arrangörsnätverkets extra årsstämma 2018-01-08. 1 NAMN 1.1 Föreningens namn är Svensk Live - Unga arrangörsnätverket. 1.2 I internationella

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Namn och organisation 1 1. Föreningens namn är Noaks Ark Syd 2. Föreningen är lokalförening inom Riksförbundet Noaks Ark. Ändamål och

Läs mer

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad LÄSK STADGAR 2014 1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad kommun 3 Föreningsform Föreningen

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg Protokoll Årsmöte 2011-02-02 Tid: 17.00-20.00 Sal 204 på Annedalsseminariet, Campus Linné, Göteborg Närvarande Eva Thalén, mötesordförande Niclas Martinsson, ordförande Klara Sommerstein Frida Andersson,

Läs mer

Protokoll årsstämma Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30

Protokoll årsstämma Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30 Protokoll årsstämma 2014-12-09 Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30 a Årsstämman förklarades öppnad av Sabri Jamal. Mötets öppnande b Kallelsen kom ut 10:e november, 29:e dagar innan stämmans

Läs mer

Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet

Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet Närvarande: Dynamicus PA Gefle PAX i Växjö Pegasus Pelikan Personalvetare i Lund Pub Puls Förbundsstyrelsen Internrevisor 1 Mötets öppnande

Läs mer

Stadga för Lok Studerandeförening på HLK

Stadga för Lok Studerandeförening på HLK Stadga för Lok Studerandeförening på HLK Kapitel 1 Loks syfte 1:1 Lok är en religiöst-, politiskt- och fackligt obunden studerandeförening för studenter på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK)

Läs mer

Dokumentansvarig Senast reviderad. 1 Säte Södertörns Förenade Ekonomers säte är Huddinge kommun i Stockholms län.

Dokumentansvarig Senast reviderad. 1 Säte Södertörns Förenade Ekonomers säte är Huddinge kommun i Stockholms län. Stadgar Kapitel 1 Säte, sammansättning och ändamål 1 Säte Södertörns s säte är Huddinge kommun i Stockholms län. 2 Sammansättning Södertörns är en opolitisk, icke religiös sammanslutning av studenter vid

Läs mer

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening Proposition om tillägg i stadgarna Styrelsen för Solidaritetshuset vill härmed lägga förslag om ett tillägg i stadgarna. Vi saknar en tydlig regel kring hur vi kan hantera medlemmar som inte verkar vara

Läs mer

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live vid extra årsstämma

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live vid extra årsstämma Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live vid extra årsstämma 2018-01-24. 1 NAMN 1.1 Föreningens namn är Svensk Live. 1.2 I internationella sammanhang är namnet Swedish Live. 2 FORM OCH ORGANISATION

Läs mer

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet SIDA 1 AV 9 COPEN VAL-SM 2013 Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 15.15, M2, KTH Campus * = medföljd bilaga 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Niklas öppnar mötet 15:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Ordförande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera röstlängden löpande

Ordförande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera röstlängden löpande 1. Mötets öppnande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl 18.02 2. Justering av röstlängd Röstlängden justerades till 20 stycken ombud att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera

Läs mer

Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta. Roslagsdistriktet

Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta. Roslagsdistriktet Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta Roslagsdistriktet Antagna vid konstituerande årsstämma den 23 november 2017 1 Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta, Roslagsdistriktet 1.1 Ändamål och

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Kallelse föreningsmöte 1 (1)

Kallelse föreningsmöte 1 (1) Kallelse föreningsmöte 1 (1) Plats Gamma Tid Tisdagen den 19 mars klockan 17.15 Föredragningslista 1. Preliminärer a. Mötets öppnande b. Val av två justeringspersoner tillika rösträknare c. Justering av

Läs mer

Stadgar för Kemisektionen vid Uppsala teknolog- och naturvetarkår

Stadgar för Kemisektionen vid Uppsala teknolog- och naturvetarkår Stadgar för Kemisektionen vid Uppsala teknolog- och naturvetarkår Kapitel 1 Allmänna stadgar 1. Studentföreningen Kemisektionen härefter kallad K-sektionen är en sammanslutning av studenterna på civilingenjörsprogrammet

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

4. Val av mötets ordförande, sekreterare och två justerare

4. Val av mötets ordförande, sekreterare och två justerare Medlemsmöte Piratpartiet Stockholm, Stockholm. 09-05-12 1. Mötets öppnande Johan Karlsson förklarar mötet för öppnat kl 18:51 2. Fastställande av röstlängd Johan Karlsson yrkar på att mötet fastställer

Läs mer

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Sida 1 (5) 1 Föreningens namn och syfte Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet är en allmännyttig ideell förening vars uppgift är att gagna systemsäkerhetsmässig

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Göteborg 1 Firma Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Göteborg Så som de antogs vid extra årsmöte 25 maj 2010 1.1. Utrikespolitiska föreningen Göteborg är en ideell, politiskt och religiöst obunden förening

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1. ALLMÄNT... 4 1.1 Namn... 4 1.2 Ändamål och syfte... 4 KAPITEL

Läs mer

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg.

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 1 Namn STADGAR 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 3 Ändamål 3.1 Föreningens syfte är att inspirera till ett ökat intresse för och öka kunskaperna i matematik

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 Förslaget har upprättats av Anders Klasson, Göran Wendelin och Jan Säbb 1 KAP ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Datum och tid: 2016-03-13, kl. 11.20 14.00. Plats: Scandic Frimurarhotellet, St Larsgatan 14, Linköping. 1. Mötets öppnande. Ordförande Jesper

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg Protokoll Årsmöte 2013-01-17 Tid: 17:00 Plats: B210, Statsvetenskapliga fakulteten, Sprängkullsgatan 19, Göteborg Närvarande tillika röstberättigade: Emili Börjesson, mötessekreterare (ej röstberättigad)

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2(5) Kapitel I: Inledande bestämmelser 1 Definitioner FUTF: Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker F-STORM:

Läs mer

Stadgar Livemusik Sverige/MoKS.

Stadgar Livemusik Sverige/MoKS. Stadgar Livemusik Sverige/MoKS. Antagna i första läsningen vid MoKS Riksstämma 2016-04-02 i Linköping. Antagna i andra läsningen vid MoKS extra riksstämma 2017-01-21 i Malmö samt vid ordinarie årsmöte

Läs mer

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning Stadgar för Lunk i Kring- Ideell förening Föreningen bildad 1992-02-12 Syfte 1 Lunk i krings syfte är att bedriva ridning i form av ridträning och/eller fritidsridning relaterat till hälsa (rehabiliterings

Läs mer

Psykologstudent Sverige Stadgar

Psykologstudent Sverige Stadgar Psykologstudent Sverige Stadgar 1 Föreningens namn, organisationsnummer och form 1.1 Psykologstudent Sverige, förkortas PS. 1.2 Föreningens organisationsnummer är 802441 7688. 1.3 Föreningen drivs av psykologstudenter,

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

Protokoll Årsmöte

Protokoll Årsmöte Protokoll Årsmöte 2012.05.08 Datum: 8 maj Tid: 18.00 Plats: E244, Luleå Tekniska Universitet Ärende: 1 Inledande formalia 1.1 Mötets öppnande Ordförande Linnea Bladfors öppnar mötet klockan 18.07 1.2 Upptagande

Läs mer

Stadgar. From One To Another

Stadgar. From One To Another Stadgar för den ideella föreningen From One To Another 1 Föreningens namn Föreningens namn och firma är From One To Another. 2 Föreningens syfte, strategi, verksamhet och uppföljning Föreningen är en ideell,

Läs mer

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF)

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Inledande bestämmelser 1 Juridiska föreningen vid Umeå universitet, nedan föreningen, är en partipolitiskt, fackligt och religiöst oberoende ideell

Läs mer

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 Kapitel 1 Organisation och Ändamål 1 Politiska ändamål Socialdemokratiska studentklubben är en del av den svenska och internationella socialdemokratin

Läs mer

Föreningen GothCon Möteshandlingar

Föreningen GothCon Möteshandlingar Föreningen GothCon 2015-2016 Möteshandlingar Innehållsförteckning Innehåll Information 1 Dagordning 2 Mötesordning 3 Verksamhetsberättelse 2015 2016 5 Motion: Stadgeändring 5 och 10 6 Motion: Stadgeändring

Läs mer

ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening

ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening 1 Namn och säte Föreningens namn är Fiber i Ljung ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Linköpings Kommun. 2 Form och ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Verksamhetsplan 12/13

Verksamhetsplan 12/13 Verksamhetsplan 12/13 Styrelsen Styrelsen bör sträva efter att göra hemsidan mer användarvänlig för engelsktalande personer. Motivering: UF Linköping ska vara en tvåspråkig förening och öppen för personer

Läs mer

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Dessa stadgar ersätter 2012 års stadgar. Fastställdes i samband med höstmötet 2013. Denna version av stadgan är författad i Lund av Richard

Läs mer

Skapande Broderi Stockholm

Skapande Broderi Stockholm Skapande Broderi Stockholm Antagna av årsmötet 2016-03-05, bekräftade av medlemsmötet? Allmänna bestämmelser 1 Skapande Broderi Stockholm är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer

Stadgar Tjejzonen. Antagna vid årsmötet 20 april NAMN Föreningens namn är Tjejzonen.

Stadgar Tjejzonen. Antagna vid årsmötet 20 april NAMN Föreningens namn är Tjejzonen. Stadgar Tjejzonen Antagna vid årsmötet 20 april 2016 1 NAMN Föreningens namn är Tjejzonen. 2 ÄNDAMÅL - Att arbeta preventivt och stärka den psykiska hälsan hos målgruppen. - Erbjuda medmänskliga möten

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade 110227 vid årsmöte SYFTE OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningen är en ideell förening. Föreningen har som syfte att erbjuda sina medlemmar ett alternativ till det kommersiella

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011

Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011 Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011 1 Nuvarande lydelse Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening fastställda vid föreningens sammanträde den 4 december 1967, den 29 maj 1968, den 10

Läs mer

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län. Sats Namn Kommentar 1 Föreningens Leader Söderslätt ideell förening firma 2 Ändamål Föreningens ändamål är att inom Leader Söderslätt, som omfattar

Läs mer

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg ansluten till Villaägarnas Riksförbund Sidan 1 av 6 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaägarna i Åtvidaberg är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

Protokoll SAKS Årsmöte 2016

Protokoll SAKS Årsmöte 2016 Datum: 2016-03-22 Kl: 17.15 Plats: C2 i C-huset Närvarande: 1. Mötet öppnas Jakob Krantz öppnar mötet 17.15 2. Val av mötesordförande Jakob Krantz nominerades och valdes 3. Val av mötessekreterare Protokoll

Läs mer

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt Stadgar för Musikcentrum Riks 1 NAMN OCH SÄTE Förbundet Musikcentrum Riks (MCR) är en ideell förening som består av musikcentrumbildningar. Det har sitt säte i Göteborg. 2 ÄNDAMÅL Musikcentrum Riks ska

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

HÖSTMÖTESPROTOKOLL

HÖSTMÖTESPROTOKOLL HÖSTMÖTESPROTOKOLL 20 Närvarolista: rocket, Roderik Bauhn daniel, Daniel Karlsson karlsson, Niklas Karlsson kmk, Karl Mellerup nh, Niklas Hernaeus laban, Henrik Sköllermark frazz, Franz Levin he-man, Lasse

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

Till alla antroposofiskt orienterade verksamheter och intresserade personer i Sverige

Till alla antroposofiskt orienterade verksamheter och intresserade personer i Sverige TillallaantroposofisktorienteradeverksamheterochintresseradepersoneriSverige AntroposofiskaSällskapetiSverige Inbjudertillbildandetavdenideellaföreningen TrialogTankesmedja enfristående,antroposofisktorienterad,tankesmedja

Läs mer

STADGAR för LiTHe Syra

STADGAR för LiTHe Syra STADGAR för LiTHe Syra Senast reviderad 2012-10-17 Tidigare versioner: 2012-05-07 2008-08-25 2009-07-15 2010-03-20 2011-05-17 1 LiTHe Syra LiTHe Syra är en politiskt oberoende sammanslutning för studenter,

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET STOCKHOLMSREGIONENS ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet Stockholmsregionen är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets

Läs mer

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken Välkommen alla medlemmar till Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken 1 Mötet öppnas 2 Val av ordförande,

Läs mer

Möteshandlingar Möteshandlingar för föreningen GothCons årsmöte.

Möteshandlingar Möteshandlingar för föreningen GothCons årsmöte. Möteshandlingar 2016-2017 Möteshandlingar för föreningen GothCons årsmöte. Innehållsförteckning Innehåll Information 1 Dagordning 2 Mötesordning 3 Verksamhetsberättelse 2016 2017 5 Ekonomisk berättelse

Läs mer

3 Tillträde till föreningen har studenter vid Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet samt de som visar intresse däri.

3 Tillträde till föreningen har studenter vid Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet samt de som visar intresse däri. EHVS Stadgar Uppdaterade 2015-11-18 ÄNDAMÅL OCH SYFTE 1 Föreningens namn är Ekonomihögskolans i Växjö Studentförening, förkortat EHVS. Styrelsen ska ha sitt säte i Växjö 2 Föreningen är ideell med syftet

Läs mer

Styrelsen sammanträder för 1 gången under verksamhetsåret 13/14 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för 1 gången under verksamhetsåret 13/14 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 2/9-13 Tid: 17.15 20.00 Plats: S-min Bakgrund Styrelsen sammanträder för 1 gången under verksamhetsåret 13/14 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning 1 Mötets öppnande

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid extra föreningsstämma 2018-05-20. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

BTS Höstmöte 2014. Innehåll. Justering av protokoll. Protokoll. Närvarolista

BTS Höstmöte 2014. Innehåll. Justering av protokoll. Protokoll. Närvarolista ! BTS Höstmöte 2014 Innehåll Justering av protokoll Kallelse med preliminär föredragningslista och beslutsunderlag Protokoll Närvarolista Justering av protokoll Ken Braesch-Andersen, ordförande samt mötesordförande

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Auktorisation för Rostskyddsmålning ek. för. 2. Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet.

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet. Årsmötesordlista Förklaringar till dagordning på årsmöte 01. Årsmötets öppnande När mötet ska starta enligt kallelsen får någon öppna mötet, exempelvis föreningens ordförande. Det gör man genom att säga

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Grundad den 8 maj 2014 Reviderade och antagna den 25 februari 2015 Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Innehåll 1. Föreningens namn 2. Föreningens

Läs mer

Stadgar. LiTHe Kod. Antagna 30 september 2013

Stadgar. LiTHe Kod. Antagna 30 september 2013 Stadgar LiTHe Kod Antagna 30 september 2013 Innehåll 1 Föreningen 3 1.1 Namn............................................. 3 1.2 Säte.............................................. 3 1.3 Syfte..............................................

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Närvarande: 52, varav 8 styrelsemedlemmar och 6 adjungerade, Se Bilaga 1.

Närvarande: 52, varav 8 styrelsemedlemmar och 6 adjungerade, Se Bilaga 1. Datum: 2015-03- 12 Närvarande: 52, varav 8 styrelsemedlemmar och 6 adjungerade, Se Bilaga 1. Dagordning: 000001 Mötet öppnas 000010 Val av mötesordförande 000011 Val av mötessekreterare 000100 Adjungeringar

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer