Leveransinformation Net id för SITHS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Leveransinformation Net id 5.2.2.32 för SITHS"

Transkript

1 Leveransinformation Net id för SITHS Med mer information om licensernas användning, installation/avinstallation, supportalternativ och anslutningar mot Remote Desktop Services i Windows Server

2 Innehåll 1. Licensinformation Net id för SITHS-anslutna Nyheter i Net id Paket inkluderade i avtalet mellan TeliaSonera och Sjukvårdsrådgivningen SVR AB Information om de olika paketen Paketens namnsättning Tips om Net id... 9 Konfigurationsfilen... 9 Exportera kortets certifikat... 9 Kontrollera vilken version som är installerad? Installera, uppgradera och avinstallera Net id Grundpaketet i exe-format Installera ett exe-baserade paket Uppdatera ett exe-baserade paket Avinstallera ett exe-baserade paket Paket i MSI-format Information om Windows Server Kortläsare Tillbehör Supportavtal Net id... 19

3 1. Licensinformation De paket som beskrivs i detta dokument är endast avsedda för kunder som avropar smarta kort via SITHS. Paketen får inte användas för fler användare än vad som framkommer vid den kvartalsvisa sökningen efter antalet unika HSAID n med giltigt HCC kopplat till sig. Avser kunden använda Net id med kort (utan giltigt HCC) och/eller införskaffade via någon annan kanal åligger det kunden att kontakta SecMaker AB för att teckna rätt antal licenser och erhålla en egen licensnyckel.

4 2. Net id för SITHS-anslutna Nu finns SVR-paketen med version 5.2 ( ) tillgängliga för nedladdning. Dessa paket som är tillgängliga för alla som köper kort via SITHS är parametersatta enligt en princip om minsta gemensam nämnare. Det betyder bland annat att PIN-dialoger har ett visst utseende och att länkar pekar på gemensamma webbplatser Önskas ett eller flera paket anpassade till lokala omständigheter behöver supportavtal tecknas med SecMaker och en avgift erläggas per anpassat paket. Se under kapitel 12 i slutet av detta dokument. För en beskrivning av några av de olika anpassningar som kan göras se separat PDF-fil med namnet Parametersätta Net id.pdf

5 3. Nyheter i Net id 5.2 Mellan version 5.1 och 5.2 har många förändringar gjorts. Flertalet av förändringarna är för att öka hastigheten t.ex. vid kortinloggning mot Windows. Andra förändringar är gjorda för att anpassa Net id till olika konkreta problemställningar som vi stött på i det gemensamma integrationsarbetet. Exempel på nyheter: Vid uppgradering skrivs tidigare installations licensuppgifter över med de som gäller för de gemensamma SVR-paketen. Stöd för Windows 7 (32- och 64-bitars) Validering av Net id:s konfigurationsfil (iid.cfg) för att upptäcka om konfigurationen ändrats från installation. Det kan vara värdefullt att kontrollera innan man felsöker djupare. T.ex. kan en användare med lokala administratörsrättigheter och ett nyfiket sinne råka ändra något. Valideringen bortser från ändringar som är legitima, t.ex. att spårningsfunktionen aktiverats, användaren har bytt språk eller en bortkommenterad rad lagts till. Man använder t.ex. funktionen genom att dirigera användaren till en särskild webbsida. Får användaren en nolla (0) så har inget ändrats, får användaren minus ett (-1) så är någon parameter ändrad i förhållande till orginalpaketet. Funktionen som stänger ner webbläsaren då kortet rycks ut, NetControl är konfigurerad så att en användare utan lokala administratörsrättigheter inte kan stänga av funktionen. NetControl har uppdaterats så att funktionen fungerar med Internet Explorer 8. Tidigare återstartade IE efter att Net id NetControl stängt den. Stödet för Windows Server 2008 är på plats men uppsättandet av lösningar med Remote Desktop Services kräver särskilda anpassningar utifrån kundens egen miljö. Tack vare den nya parametern [CSP] - InstallCaCert=0 får man inte längre upp nedanstående dialog. SITHS rotcertifikat skall skjutas ut till alla klienter. Dessutom finns rotcertifikatet framgent att tillgå via Windows Root Certificate Program.

6 4. Paket inkluderade i avtalet mellan TeliaSonera och Sjukvårdsrådgivningen SVR AB bit XP/Vista med SSO aktiverat bit XP/Vista utan SSO aktiverat bit XP/Vista med SSO aktiverat bit XP/Vista utan SSO aktiverat bit Windows Terminal Server 2003 och 2008/Citrix med SSO aktiverat bit Windows Terminal Server 2003 och 2008/Citrix utan SSO aktiverat bit Windows Terminal Server 2003 och 2008/Citrix med SSO aktiverat bit Windows Terminal Server 2003 och 2008/Citrix utan SSO aktiverat bit Ubuntu bit Ubuntu Information om paketen läggs upp på och finns även att tillgå via Projektplatsen (se även tabell på nästa sida). På Projektplatsen.se finns filerna upplagda med denna struktur:

7 5. Information om de olika paketen * SSO-stödet på Linux är i dagsläget inte lika omfattande som på Windowsplattformen MSI Notera att Paket 2 ovan även levereras i MSI-format som Paket 3. För att få tillgång till andra, kundanpassade paket i MSI-format krävs supportavtal och det utgår en mindre paketeteringsavgift.

8 6. Paketens namnsättning Paketens koder har tidigare haft formen SVR000x. Från denna release av Net id 5.2 ändras för att lättare kunna identifiera ett unikt paket. Från Net id 5.2 används alltid två eller tre bokstäver för att identifiera kunden och detta följs av fyra siffror för att beskriva paketets innehåll. Exempel: Första siffran anger om det är ett paket avsett för klienter eller servrar enligt följande:. 1= Klientpaket 2= Serverpaket Andra siffran anger vilka tilläggskomponenter som finns i paketet. Kombinationerna är enligt följande: 0 = Inga extra moduler finns med i paketet. 1 = Paketet har SSO aktiverat, dvs. PIN-cache funktionen är påslagen. (Filen iidxsso.dll finns med i paket) 2 = Paketet har Net ids pass-through-gina aktiverad. Endast för Windows XP (Filen iidxgina.dll finns med i paket) 3 = Paketet har både SSO och Gina aktiverat. (Filerna iidxsso.dll och iidxgina.dll finns med i paket) 4 = Paketet installerar Net id Minidriver för användning med Microsoft Smart Card Base CSP 5 = Paketet installerar både SSO och Net id Minidriver för användning med Microsoft Smart Card Base CSP Nedan visas två exempel, ett helt rent paket utan extra funktioner och ett med SSO aktiverat. Tredje och fjärde siffran är kundspecifik och används som räknare för att ange paketets löpnummer. Löpnumret är viktigt för att skilja två versions- och komponentlika paket från varandra men där någon annan mindre justering gjorts. T.ex. om någon länk pekar fel eller en speciell parameter behövt justeras. Se exempel nedan.

9 7. Tips om Net id Konfigurationsfilen Observera att konfigurationsfilen MÅSTE vara sparad i UTF-8-format. Exportera kortets certifikat Ibland kan man behöva dumpa ett korts alla certifikat till fil. Ett enkelt att göra detta är att öppna Net id Administration och trycka Ctrl-C. Då får man kortets alla certifikat i urklipp och kan lätt spara ner dem i en fil. Kontrollera vilken version som är installerad? Versionsnummer, typ av paket och byggnummer finns att se på dessa sätt:

10 Under "Om Net id": I Net ids konfigurationsfil, iid.cfg, under sektion [Install], nästan sist i filen:

11 8. Installera, uppgradera och avinstallera Net id Grundpaketet i exe-format Installation av Net id kan ske på flera olika sätt. I mindre piloter eller för enskilda tester används ofta grundpaketet i exe-format. Alla paket har namnet iidsetup.exe. ZIP-filen som exe-filen finns i döps dock så att man kan se vilken kunds paket det är och vilken typ av paket det rör sig om. Se avsnitt 5 om paketens namnsättning. Om man är osäker på ett pakets innehåll kan man packa upp det och kontrollera innehållet med följande kommando: iidsetup.exe /c /t:c:\unpack Öppnar man sedan filen iid.cfg ser man direkt vilket slags paket det rörde sig om: Versionsnumret hittar man t.ex. genom att välja Egenskaper för filen iidcsp.dll:

12 Observera att iid.cfg i själva paketet inte innehåller versionsnumret, det skrivs under installationen. Då ser den installerade iid.cfg s [Install]-sektion ut t.ex. såhär:

13 Installera ett exe-baserade paket Dubbelklicka på iidsetup.exe och följ guiden. Paketet kan även installeras tyst med växeln /Q.

14 Uppdatera ett exe-baserade paket Net id:s exe-baserade paket stödjer uppgradering till ny version. Uppgradering från en exebaserad version till högre exe-baserad version kan ske tyst. I alla generella SITHS-paketeringar sätts parametern MergeOldConfig till 0. Detta säkerställer att man inte ärver gamla pakets inställningar utan det är det nya paketet som bestämmer. Notera att uppdatering från eventuell betaversion inte supporteras under några omständigheter. Avinstallera alltid en sådan version innan skarp version installeras. Man kan inte heller uppdatera från den exe-baserade installationsfilen till en MSI-baserad eller tvärtom.

15 Avinstallera ett exe-baserade paket Avinstallation av exe-baserade paket kan se via Kontrollpanelen Lägg till/ta bort program eller från kommandoraden: iid.exe -uninstall Avinstallationen kan även ske i tyst läge via följande kommandon: iid.exe -uninstall -silent (Kommer att misslyckas om användaren inte har lokala administratörsrättigheter) iidxcmt.exe -uninstall -silent (Användaren kan få en fråga från UAC om lokala administratörsrättigheter saknas)

16 Paket i MSI-format Av de generella SITHS-paketen är det endast det paket som är avsett för 32-bitars Windows-klienter och som har SSO aktiverat som levereras i MSI-format. Önskas andra paket i MSI-form måste supportavtal tecknas samt en paketeringsavgift erläggas per unikt paket. Notera att uppdatering från eventuell betaversion inte supporteras under några omständigheter. Avinstallera alltid en sådan version innan skarp version installeras. Man kan inte heller uppdatera från den exe-baserade installationsfilen till en MSI-baserad eller tvärtom. Att installera MSI-paketet, iidsetup_svr1101.msi kan förstås ske genom att dubbelklicka på filen och följa guiden. Men mera vanligt är förstås att trycka ut paketet via något av följande koncept: Via GPO:er Med hjälp av Microsoft SCCM (nya namnet på SMS) Eller genom att använda någon 3-parts produkt såsom; Specops Deploy eller ZenWorks MSI-paketet skjutas ut tyst med Q-flaggan. SecMakers MSI-paket stödjer inte en integrerad avinstallation av tidigare version. Man måste därför först initiera en avinstallation av den äldre versionen och därefter lägga på den nya.

17 9. Information om Windows Server 2008 Net id fungerar utmärkt att använda i en domän med Windows Server 2008 (32- eller 64-bitars) eller Windows Server 2008 R2. Du kan även använda något av iidsetup_svr2001.zip -paketen på en baserad CA-server för att göra Net id CSP tillgänglg för dina templates. Problemen finns när man arbetar med tjänsten som ersätter tjänsten Terminal Services; Remote Desktop Services. Intermittenta felmeddelande uppstår och är man fler än en användare uppstår en hel del problem med sessioner som kopplas ner till synes helt okontrollerat. SecMaker har kunnat konstatera att man får dessa fel även om man inte använder Net id utan endast Microsofts egen CSP. Vi har ett pågående ärende registrerat hos Microsoft och kommer att ge löpande information om problemets lösning.

18 10. Kortläsare SecMaker tillhandahåller ett brett sortiment av marknadsledande kortläsare för olika typer av krav. Sortimentet och priserna presenteras i separat bilaga. Kortläsarna finnas att avropa på statliga ramavtal. 11. Tillbehör SecMaker har även ett heltäckande sortiment av korttillbehör. Exempel: Korthållare Lanyards Fästanordningar Yoyo s Sortimentet och priserna presenteras i separat bilaga.

19 12. Supportavtal Net id Ett supportavtal ger tillgång till SecMakers tjänster för felavhjälpning enligt vald SLA-nivå. Nedanstående matris visar vårt erbjudande. Net id Supportmatris Silver Gold Platinum 1, 2 eller 3 år 1, 2 eller 3 år 1, 2 eller 3 år 16 timmar 10 timmar 4 timmar Åtkomst till webbaserat supportsystem E-postsupport Telefonsupport Må-fr Må-fr Åtkomst till kunskapsdatabas Möjlighet till felsökning via distansuppkoppling Möjlighet till felavhjälpning på plats hos kund 1 Vecka 48 timmar Tillgång till chatt via supportsystem Må-fr Automatisk prioritering av ärenden Utökad tillgång till och diskussion kring Net id produkt-roadmap Avtalsperiod Svarstid på ärenden Möjlighet att teckna paket för tilläggsupport utöver ordinarie supporttid Utbildning & certifiering av administratörer * Specifika villkor kopplade till supportmatrisen ovan är definierade i SecMaker's supportavtal. Kontakta gärna SecMaker för mer information om supportavtal. Nacka den 12 december 2009 Digitally signed by Jonas Öholm Date: :32:48 +01'00' SecMaker AB

20

Leveransinformation Net id 5.3.0.28 för SITHS

Leveransinformation Net id 5.3.0.28 för SITHS Leveransinformation Net id 5.3.0.28 för SITHS Med information om licensernas användning, installation/avinstallation, supportalternativ och anslutningar mot Remote Desktop Services i Windows Server 2008

Läs mer

Leveransinformation Net id 5.5 för SITHS

Leveransinformation Net id 5.5 för SITHS Leveransinformation Net id 5.5 för SITHS Med information om licensernas användning, nyheter i 5.5, inkluderade paket, support m.m. 2011-02-13 Version 3 av detta dokument Innehåll 1. Licensinformation...

Läs mer

Systemkrav. Åtkomst till Pascal

Systemkrav. Åtkomst till Pascal Systemkrav Åtkomst till Pascal Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Operativsystem, webbläsare och Net id... 3 3. Net id (Gäller enbart för SITHS-kort)... 6 4. Brandväggar (Gäller enbart för SITHS-kort)...

Läs mer

Net id OEM Användarhandbok för Windows

Net id OEM Användarhandbok för Windows Net id OEM Användarhandbok för Windows Net id OEM Användarhandbok för Windows Copyright 2012 SecMaker AB Klassning: Publik Version: 5.6 1 / 8 Net id OEM Användarhandbok för Windows Copyright 2012 SecMaker

Läs mer

Systemkrav och rekommendationer. Åtkomst till Pascal

Systemkrav och rekommendationer. Åtkomst till Pascal Systemkrav och rekommendationer Åtkomst till Pascal Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Operativsystem, webbläsare och Net id... 3 3. Net id (Gäller enbart för SITHS-kort)... 6 4. Brandväggar...

Läs mer

Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden Byt säkerhetskod...

Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden Byt säkerhetskod... Installationsmanual för externa användare Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden... 13 Byt säkerhetskod... 16 Net ID installation

Läs mer

Anvisningar för klientdator vid inloggning med certifikat på smarta kort

Anvisningar för klientdator vid inloggning med certifikat på smarta kort Anvisningar för klientdator vid inloggning med certifikat på smarta kort Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Grundläggande dokument 0.2 Rättningar efter kommentarer från SecMaker, Inera

Läs mer

Instruktion för användande av Citrix MetaFrame

Instruktion för användande av Citrix MetaFrame Instruktion för användande av Citrix MetaFrame Öppna valfri browser, t ex Internet Explorer eller Firefox, och ange url en www.git.ltu.se. Detta medför att följande bild presenteras. OBS! Ny version av

Läs mer

Installationsanvisningar VISI Klient

Installationsanvisningar VISI Klient Installationsanvisningar VISI Klient 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång

Läs mer

SITHS eid Net id - Supportavtal

SITHS eid Net id - Supportavtal SITHS eid Net id - Supportavtal Bilaga till leveransavtal 1 För SITHS tillhandahålls förutom själva licensen för programvaran Net id även tillgång till support rörande anpassningar utanför de överenskomna,

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaLön Plus

Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installation Med den här installationen kan du installera HogiaLön Plus på Windows XP, Vista och Windows 7. Om du vill installera en MSI-installation finns en separat

Läs mer

INSTALLATIONSHANDBOK

INSTALLATIONSHANDBOK , Talsyntes INSTALLATIONSHANDBOK Innehåll Systemkrav 2 Installation med programskivan 3 Installation efter nedladdning från internet 4 Installation tillval/tillägg 7 Installation av MSI-filer (skolor och

Läs mer

Net id Användarhandbok Windows. Version 1.2

Net id Användarhandbok Windows. Version 1.2 Net id Användarhandbok Windows Version 1.2 Innehåll 1 Net id... 4 1.1 Net id PKI Klient... 4 1.2 Licensavtal... 4 1.3 Support... 4 2 Net id Tekniska data... 5 2.1 Klientsupport... 5 2.2 Servermiljö...

Läs mer

Användarhandbok för Windows v6

Användarhandbok för Windows v6 Net id OEM v6 GUI Användarhandbok för Windows v6 Net id OEM v6 GUI Användarhandbok för Windows v6.1 Klassning: Publik Innehåll Net id OEM... 3 Net id PKI-klientprogramvara... 3 Licensavtal... 3 Upphovsrätt...

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT 2016-09-07 INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT version 9.0 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT 2018-12-04 INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT version 10.0 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med SITHS-Kort mot Landstinget Västmanland

Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med SITHS-Kort mot Landstinget Västmanland LANDSTINGET VÄSTMANLAND Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med SITHS-Kort mot Landstinget Västmanland Sida 0 av 23 Innehållsförteckning: 1. Hårdvara... 2 1.1 Operativsystem:...

Läs mer

Installation och konfiguration av klientprogramvara 2c8 Modeling Tool

Installation och konfiguration av klientprogramvara 2c8 Modeling Tool Installation och konfiguration av klientprogramvara 2c8 Modeling Tool Hämta programpaket, MSI Aktuell version av klientprogramvaran finns tillgänglig för nedladdning på vår hemsida på adress http://www.2c8.com/

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT 8.0 2015-03-27 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: axiellsverige@axiell.com Innehållsförteckning Förberedelse

Läs mer

Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall

Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall INLEDNING... 2 INSTALLATION... 3 AVANCERAD INSTALLATION... 10 YTTERLIGARE INFORMATION... 11 Proxy... 11 Sida 1 av 12 Inledning Denna beskrivning

Läs mer

Kända avvikelser, BankID säkerhetsprogram 6.3.0 för Windows Version 1.15, uppdaterad 2015-01-30 och gäller BISP 6.2.0 Mac och BISP 6.3.

Kända avvikelser, BankID säkerhetsprogram 6.3.0 för Windows Version 1.15, uppdaterad 2015-01-30 och gäller BISP 6.2.0 Mac och BISP 6.3. Kända avvikelser, BankID säkerhetsprogram 6.3.0 för Windows Version 1.15, uppdaterad 2015-01-30 och gäller BISP 6.2.0 Mac och BISP 6.3.0 Windows Kända problem i BankID säkerhetsprogram (BISP): Första dialogen

Läs mer

Tjänstebeskrivning Extern Åtkomst COSMIC LINK. Version 1.0

Tjänstebeskrivning Extern Åtkomst COSMIC LINK. Version 1.0 Tjänstebeskrivning Extern Åtkomst COSMIC LINK Version 1.0 Ändringshantering Ansvarig för dokumentet: Datum Ändring Ansvarig Version 2017-01-27 Prel. version för initial test Anders Carlberg 0.2 2017-02-14

Läs mer

Krav på säker autentisering över öppna nät

Krav på säker autentisering över öppna nät Krav på säker autentisering över öppna nät I enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS 2008:14 2 kap. 5 skall en vårdgivare som använder öppna nät för att hantera patientuppgifter, ansvara för att

Läs mer

Installation av RIB Huvudprogram 1.3

Installation av RIB Huvudprogram 1.3 RIB Huvudprogram, version 1.3.0 Sidan 1 av 8 Installation av RIB Huvudprogram 1.3 Bakgrund RIB Huvudprogram är en informationskälla för alla som arbetar inom området samhällsskydd och beredskap, till exempel

Läs mer

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång med Visi Felsökning 1.1. Systemkrav

Läs mer

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual 3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual ,QQHKnOOVI UWHFNQLQJ,QVWDOODWLRQDY931NOLHQW 'DWRUHUVRPLQJnULHQ)DVW7UDFNPLOM $QYlQGDUHPHGNRQWRL9+6RFKGDWRUPHG:LQGRZV;3 $QYlQGDUHPHGNRQWRLDQQDQGRPlQlQ9+6HOOHUGDWRUPHG:LQGRZV

Läs mer

PSTYR OBS! Om du ska installera på en dator med Microsoft Windows XP så måste servicepack 3 vara installerad.

PSTYR OBS! Om du ska installera på en dator med Microsoft Windows XP så måste servicepack 3 vara installerad. Installationsanvisningar PSTYR 5.x Det finns två installationsfiler för PSTYR 5.x, en patch och en fullständig installation. Dessa två installationer är avsedda att installeras i skogsmaskinerna, inte

Läs mer

Handbok för användare. HCC Administration

Handbok för användare. HCC Administration Handbok för användare HCC Administration HCC Administration Handbok 2 Version 2.10.3 Informationen gäller från 2010-12-07, med reservation för eventuella ändringar. Din administratör kan förse dig med

Läs mer

Installationsanvisning fr o m version 2014.1

Installationsanvisning fr o m version 2014.1 Installationsanvisning fr o m version 2014.1 Innehåll Hämta aktuell version från Kundtorget... 1 Detaljerad beskrivning för nedladdning av programmet från Kundtorget... 1 Kontrollera Microsoft.Net Framework

Läs mer

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing Innehåll 1. Metoder att installera...1 2. Förutsättningar...2 DotNet Framework 3.5...2 MSI Installer 4.5...2 3. Hämta SQL Server 2008 R2

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT 7.1 2013-11-27 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: lund@axiell.com Innehållsförteckning Förberedelse inför

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

INSTALLATIONS ANVISNING

INSTALLATIONS ANVISNING INSTALLATIONS ANVISNING AMA BESKRIVNINGSVERKTYG V E R S I O N 1. 0 V E R K T YG F Ö R V E R K L I G H E T E N INNEHÅLL Tack för att du valt att använda AMA beskrivningsverktyg. Vi hoppas att AMA beskrivningsverktyg

Läs mer

Installationsguide ELCAD 7.10

Installationsguide ELCAD 7.10 Installationsguide ELCAD 7.10 Innehållsförteckning Inledning... 2 Installation av ELCAD 7.10... 2 Viktiga nyheter om installationen... 2 Före installationen... 2 Ladda hem internationell version... 2 Ladda

Läs mer

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Installation av Microsoft Office... 2 Information INFÖR INSTALLATION... 2 Installation av Microsoft Office... 3 Komma igång...

Läs mer

Innehåll. Dokumentet gäller från och med version 2014.3 1

Innehåll. Dokumentet gäller från och med version 2014.3 1 Innehåll Introduktion... 2 Före installation... 2 Beroenden... 2 Syftet med programmet... 2 Installation av IIS... 2 Windows Server 2008... 2 Windows Server 2012... 6 Installation av webbapplikationen

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Köra programportalen med Windows 8

Köra programportalen med Windows 8 1 (8) Köra programportalen med Windows 8 Landstinget i Uppsala län 2 (8) Innehåll 1 Versioner...2 2 Bilagor...2 3 Syfte...3 4 Förutsättningar...3 5 Tillvägagångsätt...4 Bilaga...7 1 Versioner 0.1 Dokument

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

LATHUND INSTALLATIONSANVISNINGAR PROJEKTSTRUKTUR 1 SAMMANFATTNING... 2 1.1 FUNKTIONER I INSTALLATIONSPAKET... 2 2 TEKNISK PLATTFORM...

LATHUND INSTALLATIONSANVISNINGAR PROJEKTSTRUKTUR 1 SAMMANFATTNING... 2 1.1 FUNKTIONER I INSTALLATIONSPAKET... 2 2 TEKNISK PLATTFORM... 2013-12-05 Version 1.3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SAMMANFATTNING... 2 1.1 FUNKTIONER I INSTALLATIONSPAKET... 2 2 TEKNISK PLATTFORM... 3 3 INSTÄLLNINGAR OCH... 4 3.1 INSTÄLLNINGAR I INTERNET EXPLORER... 4 3.1.1

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaLön Plus

Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installation Med den här installationen kan du installera HogiaLön Plus på Windows XP, Vista, Windows 7 och Windows 8. Om du vill installera en MSI-installation finns

Läs mer

Innehållsförteckning. Logga in med etjänstekort i Infektionsregistret 3. Installation av kortläsare till e-tjänstekort 3

Innehållsförteckning. Logga in med etjänstekort i Infektionsregistret 3. Installation av kortläsare till e-tjänstekort 3 Instruktioner för inloggning, behörighetsansökan, användning av e-tjänstekort till Infektionsregistret samt installation av kortläsare till e-tjänstekort 1 Innehållsförteckning Logga in med etjänstekort

Läs mer

Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat

Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat Guide Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat 1 (10) 1 Så här gör du för att hämta ditt SITHS-certifikat till din Telia e-legitimation. Öppna mejlet

Läs mer

Instruktioner för inloggning med e-tjänstekort till 3C/Comporto samt installation av kortläsare till e- tjänstekort

Instruktioner för inloggning med e-tjänstekort till 3C/Comporto samt installation av kortläsare till e- tjänstekort Instruktioner för inloggning med e-tjänstekort till 3C/Comporto samt installation av kortläsare till e- tjänstekort 1 Innehållsförteckning Logga in med etjänstekort i 3C 3 Installation av kortläsare till

Läs mer

Felsökning av vanliga fel Kontrollera installera version Innehållsförteckning

Felsökning av vanliga fel Kontrollera installera version Innehållsförteckning Felsökning av vanliga fel I det här dokumentet har vi försökt sammanställa de vanligast förekommande felen. Observera att felsökningen förutsätter att du lyckats installera Net id och Telia E-legitimation

Läs mer

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET.

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. INSITE INSTALLATIONSBULLETIN Sid 2: Installera INSITE Sid 7: Ta bort INSITE OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. OM PROGRAMVARAN INSTALLERAS ELLER ANVÄNDS PÅ FELAKTIGT

Läs mer

Oövervakade, tysta och administrativa installationer av RIB Huvudprogram

Oövervakade, tysta och administrativa installationer av RIB Huvudprogram 2015-06-15 Oövervakade, tysta och administrativa installationer av RIB Huvudprogram 1. Bakgrund... 3 2. Avser följande... 3 3. Installera med exekverbar Setup-fil eller.msi-fil?... 4 4. Installera med

Läs mer

Region Skåne VDI Citrix Automatisk installation

Region Skåne VDI Citrix Automatisk installation Region Skåne VDI Citrix Automatisk installation 2016-05-03 Version 0.2 Klient installation samt anslutningsinstruktion Inledning...2 Installationspaket...2 Automatisk installation...2 Anslutning till VDI...3

Läs mer

SITHS inloggning i AD

SITHS inloggning i AD SITHS inloggning i AD Inloggning med grafiskt gränssnitt kräver Windows 7 eller Vista Med PassThrough Gina for Windows och NetID version 5.5.0.27 För att logga in i en Windows domän med hjälp av SITHS-kort

Läs mer

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x Nedan följer instruktioner för hur man går till väga vid uppdatering av ett Ethirissystem version 4 till version 5. När man uppdaterar Ethiris från

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

FileMaker Pro 12. Använda Fjärrskrivbord med

FileMaker Pro 12. Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 12 Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 12 2007-2012 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och Bento är

Läs mer

FileMaker Pro 13. Använda Fjärrskrivbord med

FileMaker Pro 13. Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 13 Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 13 2007-2013 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och Bento är

Läs mer

Användarhandbok för Linux

Användarhandbok för Linux Net id OEM Användarhandbok för Linux Net id OEM Användarhandbok för Linux Klassning: Publik Innehåll Net id OEM... 3 Net id PKI-klientprogramvara... 3 Licensavtal... 3 Support... 3 Installera Net id OEM...

Läs mer

Krav och rekommendationer på klientplattformen

Krav och rekommendationer på klientplattformen IT ś a promise Krav och rekommendationer på klientplattformen Krav och rekommendationer på klientplattformen Sida 2 (19) Innehållsförteckning 1 Versioner... 3 2 Revisioner... 3 3 Inledning... 4 4 Aktualitet...

Läs mer

2013-03-152013-03-152013-03-15. Bilaga Funktionshyra Vårdval Gynekologi 2013. sida 1 (5) 2013-01-01 FUNKTIONSHYRA. Vårdval Gynekologi

2013-03-152013-03-152013-03-15. Bilaga Funktionshyra Vårdval Gynekologi 2013. sida 1 (5) 2013-01-01 FUNKTIONSHYRA. Vårdval Gynekologi sida 1 (5) FUNKTIONSHYRA Vårdval Gynekologi 2013 sida 2 (5) Detta dokument är en tjänstebeskrivning av funktionshyra för IT inom Landstinget i Uppsala län gällande samordning för IT-funktioner. Dokumentet

Läs mer

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION 2014-05-21 Installation av Viewklient för VDI Dokumentation för installation och anslutning till Region Skånes VDI miljö INSTRUKTION VMWARE VIEW... 2 Inledning... 2

Läs mer

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 5.x till 6.0

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 5.x till 6.0 Instruktioner för uppdatering från Ethiris 5.x till 6.0 Nedan följer instruktioner för hur man går till väga vid uppdatering av ett Ethirissystem version 5 till version 6. När man uppdaterar Ethiris från

Läs mer

Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med OTP och SITHS-kort mot Landstinget Västmanland

Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med OTP och SITHS-kort mot Landstinget Västmanland LANDSTINGET VÄSTMANLAND Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med OTP och SITHS-kort mot Landstinget Västmanland Sida 0 av 9 Innehållsförteckning: 1. Hårdvara...

Läs mer

instruktion för att hämta certifikat med Windows Vista och Internet Explorer

instruktion för att hämta certifikat med Windows Vista och Internet Explorer instruktion för att hämta certifikat med Windows Vista och Internet Explorer För att kunna logga in på Internetkontoret behöver du ett personligt certifikat samt ett Rot/CA Bankcertifikat. Så här gör du

Läs mer

Installation av WinPig Slakt

Installation av WinPig Slakt Installation av WinPig Slakt Grundinstallation av WinPig Slakt ska göras med en cd skiva, den går inte att hämta från Internet. I samband med installationen installeras också vissa nödvändiga komponenter

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaLön Plus

Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installationsanvisningar HogiaLön Plus Checklista Kontrollera Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 Ladda ner och starta installationen av HogiaLön Plus Installera SQL komponenterna i rätt ordning Starta HogiaLön

Läs mer

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640 Installation av CW KeyDesign/DoorDesign Detta program görs och underhålls av C/W CadWare AB. CW KeyDesign/Doordesign säljs alltid med underhållsavtal med telefonsupport samt programuppdateringar på websidan:

Läs mer

INSTALLATIONS MANUAL

INSTALLATIONS MANUAL INSTALLATIONS MANUAL www.caddirekt.se 2013-03-01 1 Innehåll CADdirekt VVS Installation... 3 CADdirekt VVS Registrering... 5 CADdirekt VVS Reparera installation... 7 CADdirekt VVS Flytta licens... 7 CADdirekt

Läs mer

Hur man ansluter till den nya Citrix XenApp-miljön från PC

Hur man ansluter till den nya Citrix XenApp-miljön från PC Hur man ansluter till den nya Citrix XenApp-miljön från PC INTRODUKTION Vår nya Citrix-lösning är nu klar för våra användare. När ni har fått detta e-mail så innebär det att ni nu har möjlighet att använda

Läs mer

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server FileMaker Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server 2004 2009, FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker, filmappslogotypen,

Läs mer

FireDTV. FireDTV-T Installationsguide. Boxers digitaltvutbud i Windows MCE. 051123 Boxer / MCE Sida 1 www.digital-everywhere.com

FireDTV. FireDTV-T Installationsguide. Boxers digitaltvutbud i Windows MCE. 051123 Boxer / MCE Sida 1 www.digital-everywhere.com FireDTV-T Installationsguide Boxers digitaltvutbud i Windows MCE 051123 Boxer / MCE Sida 1 www.digital-everywhere.com Sätt i Boxerkortet Sätt först i den s.k. CA-modulen enligt bilden. Skjut in den hela

Läs mer

Installationsguide. Innehållsförteckning

Installationsguide. Innehållsförteckning Installationsguide Innehållsförteckning Installation av ELCAD 7.6.0 3 Viktiga nyheter om installationen 3 Steg 1: Kontroll av operativsystem 5 Steg 2: Installation av ELCAD 7.6.0 Svensk version 6 Steg

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaFastighet Pro

Installationsanvisningar HogiaFastighet Pro Installationsanvisning HogiaFastighet är ett traditionellt klientsystem vilket innebär att programmet i sin helhet installeras lokalt på de arbetsstationer där det ska köras och kopplas sedan samman med

Läs mer

Se övergripande tidplan för arbetet med SITHS Kontinuitetssäkring och SITHS e-id på denna sida:

Se övergripande tidplan för arbetet med SITHS Kontinuitetssäkring och SITHS e-id på denna sida: Checklista och information SITHS e-id - för ansvarig utgivare Informationen i detta dokument riktar sig främst till ansvarig utgivare, id-administratörer och övriga personer som jobbar med SITHS. Dokumentet

Läs mer

DDR PC SOFTWARE 2 RELEASENOTES VERSION 2.5. Swerob Service AB Global Robot Parts AB

DDR PC SOFTWARE 2 RELEASENOTES VERSION 2.5. Swerob Service AB Global Robot Parts AB DDR PC SOFTWARE 2 RELEASENOTES VERSION 2.5 Swerob Service AB Global Robot Parts AB Beskrivning DDR PC Software 2 används för att hantera SD-kortet från DDR i en vanlig PC. Ett SD-kort till DDR är indelat

Läs mer

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik, QlikTech,

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Push-installationsguide för systemadministratörer Version 3.5.01

Sharpdesk V3.5. Push-installationsguide för systemadministratörer Version 3.5.01 Sharpdesk V3.5 Push-installationsguide för systemadministratörer Version 3.5.01 Upphovsrätt 2000-2015 av SHARP CORPORATION. Eftertryck förbjudet. Reproduktion, adaptation eller översättning utan föregående

Läs mer

Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station

Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station Konfigurationshandbok A-61732_sv 7J4367 Kodak Scan Station Pro 550 Administration Innehåll Skillnader... 1 Installation... 2 Skapa

Läs mer

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Installation av HogiaLön Plus version 14.0 samt anvisningar till IT-ansvarig eller IT-tekniker Installation på Terminal Server: En korrekt installation i Terminal

Läs mer

Konfigurering och driftsättning

Konfigurering och driftsättning 1 (40) Ladok Nouveau Ändringshistorik Av Kommentar Granskare/Godk ännare 2010-03-15 sbm Utkast 2010-04-27 sbm Uppdaterat inför majleveransen 2010-06-10 2010-09-02 sbm sbm Visual C++ Runtime kräver Windows

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaLön Plus

Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installationsanvisningar HogiaLön Plus Checklista Kontrollera Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 Ladda ner och starta installationen av HogiaLön Plus Installera SQL komponenterna i rätt ordning Starta HogiaLön

Läs mer

Hur man skapar en Administrativ Image för SolidWorks 2014

Hur man skapar en Administrativ Image för SolidWorks 2014 Hur man skapar en Administrativ Image för SolidWorks 2014 PLM Group Sverige AB www.plmgroup.se Stenfalksvägen 2 info@plmgroup.se 331 41 Värnamo, Sverige VAT: SE 556420145601 Telefon: +46 370 69 09 50 Telefax

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

Beskrivning av installation av BankID säkerhetsprogram i företagsmiljöer. Version: 2.5 Datum: 2015-06-16

Beskrivning av installation av BankID säkerhetsprogram i företagsmiljöer. Version: 2.5 Datum: 2015-06-16 Beskrivning av installation av BankID säkerhetsprogram i företagsmiljöer 2015-06-16 Beskrivning av installation av BankID säkerhetsprogram i företagsmiljöer Version: 2.5 Datum: 2015-06-16 Beskrivning av

Läs mer

Region Skåne VDI miljö

Region Skåne VDI miljö Region Skåne VDI miljö Version 0.2 Klient installation samt anslutningsinstruktion Inledning...2 Installation Citrix Receiver samt NetID...2 Automatisk installation...2 Installation Philips SpeechDrivers

Läs mer

Kom igång med Topocad ArcGIS

Kom igång med Topocad ArcGIS Dokumentation Adtollo Academy Kom igång med Topocad ArcGIS Adtollo AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08-410 415 00 info@adtollo.se adtollo.se adtollo-academy.se Innehåll Installera ArcGIS... 3 Koppla

Läs mer

Koppla kortläsaren till datorn. En automatisk installation av kortläsaren sker och det kommer ett meddelande om att ny maskinvara har hittats.

Koppla kortläsaren till datorn. En automatisk installation av kortläsaren sker och det kommer ett meddelande om att ny maskinvara har hittats. För att kunna logga in i 3C-systemet med Smart card behövs följande: Kortläsare Smart card Autentiseringskod (dvs. PIN-kod) till Smart card 1 Anpassning av användarkonto i 3C För att kunna logga in till

Läs mer

Installationshandledning fo r Novapoint GeoSuite Toolbox 2014

Installationshandledning fo r Novapoint GeoSuite Toolbox 2014 Solna 2014-03-20 Installationshandledning fo r Novapoint GeoSuite Toolbox 2014 Detta är en kort beskrivning för dig som användare av programpaketet Novapoint GeoSuite Toolbox. Toolboxen innehåller ett

Läs mer

Användarmanual Onepix MDX Installer 1.1 SVENSK

Användarmanual Onepix MDX Installer 1.1 SVENSK Användarmanual Onepix MDX Installer 1.1 SVENSK 2 Onepix1 1_IFU_MDX Installer 1 0_SE_003 Viktig information... 3 Systemkrav... 3 Om Onepix MDX Installer... 3 Installation av MDX-3 sensordrivrutin... 3 Installation

Läs mer

MPEG-problemlösning. Obs: Kunskapsdatabasen för WEB1000 5.1 innehåller mer information om kardiologispecifika verktyg och visning av MPEG-objekt.

MPEG-problemlösning. Obs: Kunskapsdatabasen för WEB1000 5.1 innehåller mer information om kardiologispecifika verktyg och visning av MPEG-objekt. MPEGproblemlösning Den här sektionen är till för kardiologianvändare som granskar MPEGobjekt. Läs avsnitten nedan om du behöver hjälp med att lösa problem som uppstått vid visning av MPEGobjekt. MPEGkomponenter

Läs mer

Installationsanvisning HogiaFastighet SQL

Installationsanvisning HogiaFastighet SQL Installationsanvisning HogiaFastighet SQL From version 215.1.1. HogiaFastighet är ett traditionellt klientsystem vilket innebär att programmet i sin helhet installeras lokalt på de arbetsstationer där

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC 1 (9) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2013 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

eid Support Version 0.1 2011-02-08

eid Support Version 0.1 2011-02-08 eid Support Version 0.1 2011-02-08 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERSIONSHANTERING... 3 2 INLEDNING... 3 3 VAD ÄR EN E-LEGITIMATION?... 3 4 OLIKA TYPER AV E-LEGITIMATION?... 3 4.1 BANKID... 3 4.2 NORDEA... 4

Läs mer

Komma igång med Qlikview

Komma igång med Qlikview Denna instruktion är till dig som är ny i Qlikview och snabbt vill komma igång med grundläggande funktioner. Innehåll 1 Introduktion... 2 1.1 Behörighet... 2 1.2 Webbläsare... 2 2 Installation av Qlikview

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Biometria Violweb. Installation kundportalaccess - för IT-administratörer. Mars 2019

Biometria Violweb. Installation kundportalaccess - för IT-administratörer. Mars 2019 Violweb Installation kundportalaccess - för IT-administratörer Mars 2019 Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som arbetar som lokal IT-administratör på ett företag som INTE har en avtalad

Läs mer

INSTALLATIONSINSTRUKTIONER FÖR VIDA INNEHÅLL

INSTALLATIONSINSTRUKTIONER FÖR VIDA INNEHÅLL VIDA INSTALLATIONSINSTRUKTIONER VIDA 2015 INNEHÅLL 1 INLEDNING... 3 2 FÖRE INSTALLATION... 4 2.1 Checklista för åtgärder före installation... 4 2.2 Tredjepartsprodukter... 4 2.2.1 Adobe Reader... 5 2.3

Läs mer

1 Installationsinstruktioner

1 Installationsinstruktioner 1 Installationsinstruktioner 1.1 Förbereda installationen På Aucotecs hemsiad www.aucotec.com kan du kontrollera de aktuella systemkraven för Engineering Base. Försäkra dig om att din dators hårdvara uppfyller

Läs mer

Hur man skapar en Administrativ Image för SOLIDWORKS

Hur man skapar en Administrativ Image för SOLIDWORKS Hur man skapar en Administrativ Image för SOLIDWORKS PLM Group Sverige AB www.plmgroup.se Stenfalksvägen 2 info@plmgroup.se 331 41 Värnamo, Sverige VAT: SE 556420145601 Telefon: +46 370 69 09 50 Telefax

Läs mer

Installationsanvisning för LUQSUS-K version 3.0b

Installationsanvisning för LUQSUS-K version 3.0b Avd. för arbets-och miljömedicin & Inst. för psykologi, Lunds universitet Installationsanvisning för LUQSUS-K version 3.0b Systemkrav Innan du börjar installationen bör du kontrollera att operativsystem

Läs mer

Ansökningsformulär för e-ansökan

Ansökningsformulär för e-ansökan 1 (5) Ansökningsformulär för e-ansökan Det ansökande företaget godkänner/samtycker till följande: Att ta del av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets föreskrifter Att ta del av och följa Tandvårds- och

Läs mer