Sandska rummet, Stadshuset Onsdagen den 31 augusti 2011 kl. 16:30-19:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sandska rummet, Stadshuset Onsdagen den 31 augusti 2011 kl. 16:30-19:00"

Transkript

1 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Sandska rummet, Stadshuset Onsdagen den 31 augusti 2011 kl. 16:30-19:00 Anders Olsson (m) Hans-Inge Sältenberg (c) Lena Martinsson (s) Lars-Åke Karlgren (v) Jan Palmblad Justeringens plats och tid Sekreterare... Jan Palmblad Ordförande... Anders Olsson (m) Justerare... Ordförande Organ Datum för Anslags uppsättning ANSLAGSBEVIS (justeringen har tillkännagivits genom anslag) Datum för Anslags nedtagning Protokollets förvaringsplats Underskrift...

2 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 94 Information och samråd/ekonomisk rapport och sommarens arrangemang Då datasystemet legat nere under två dagar redovisades den ekonomiska situationen muntligen; sammanställning kommer översändas skriftligen. Baserat på aktiviteter var utfallet per 28 augusti sett till resterande medel följande : HSO 30 (105) Samlingslokaler 30 (125) Övergripande kultur 172 (415) Museets hyror 46 (189) Lokstallet 40 (133) Blomsholm 14 (35) Ekomuseum 50 (50) Museet verksamhetsbidrag 0 (250) Stadsparken 15 (16) Konstinköp 1 (25) Studieförbund 77 (210) Föreningsalliansen ( 75 (300) Föreningsbidrag 138 (543) Anläggningar 67 (325) Roddklubben 33 (100) Lionshov 442 (1345) Strömsvallen 351 (1096) Vettevi 50 (50) Idefjordsvallen 0 (50) Jan Palmblad redovisade sommarens arrangemang enligt följande. De stora idrottstävlingarna Strömstadsmilen och Grenserittet gynnades av bra väder och arrangemangen genomfördes på ett mycket bra sätt. Grenserittet hade dessutom deltagarrekord med ca cyklister som fullföljde tävlingen. Kosterfestivalen och Krokstrandsfestivalen hade också bra väder och arrangemangen blev lyckade. Krokstrandsfestivalen nådde inte upp till förväntningarna vad gäller antalet betalande besökare, vilket delvis kan ha påverkats av terrordåden i Norge.

3 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 Antalet musikarrangemang i Stadsparken var stort under sommaren. Strömstadsstjärnan drog stor publik vid sex olika tävlingar och Allsång i Stadsparken hade rekordmånga besökare vid sina tre arrangemang. Konsthallen Lokstallet genomförde under juni/juli tre utställningar: Gao Yuan fotografier, Lars Jonsson Årets konstnär och Gong Lins installationer Ismannen. Dessutom genomfördes tre konserter och uruppfördes dansverket Textures av Peter Uhr/Anna Asplind. s beslut: att godkänna informationen.

4 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4 95 KS/ Istider mm på Lionshov/Lions Hockey Anders Olsson och Jan Palmblad deltog föregående vecka vid ett möte med representanter för Lions Hockeys och Strömstads Konståkningsklubbs styrelser. Syftet med mötet var att gemensamt diskutera ett förslag till fördelning av istider för 2011/2012 samt övriga frågor mellan föreningarna i anledning av det gemensamma nyttjandet av ishallen. Det av Lions Hockey framtagna förslaget till fördelning av tider godkändes av Konståkningen. Frågorna om fördelning av kostnader samt nyttjandet av gemensamma utrymmen såsom cafeteria och sammanträdesrum diskuterades. Anders Olsson underströk att det var ett starkt önskemål från kommunen att föreningarna kan komma överens om samtliga frågor. Sammanträdet genomfördes också i god stämning. För det fall olösta frågor kvarstår efter de fortsatta samtalen mellan föreningarna skall detta rapporteras till utskottet. När det gäller tidpunkten för säsongstart diskuterades vilka möjligheter som skulle finnas att förlägga den första träningsverksamheten till närbelägna ishallar i Norge. Ett problem skulle kunna vara att nya försäkringsregler sätter stopp för en sådan verksamhet. s beslut: att godkänna informationen att genom Västsvenska Idrottsförbundet/SISU undersöka vilka försäkringshinder som kan föreligga vad gäller strömstadsungdomars idrottsträning i Norge.

5 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5 96 KS/ Kulturplan/fritidsplan Genomgicks förslaget till kulturplan och skissen till fritidsplan. Vid diskussionen noterades att betydelsen av allas ungdomars rätt till deltagande i fritidslivet på lika villkor skall understrykas särskilt. Det finns också anledning att i planen inkludera cykling, vandringsleder, frågan om ett aktivitetscenter, behovet av åretruntaktiviteter samt stöd till storarrangemang. s beslut: att uppdra åt Jan Palmblad att till nästa möte ta fram ett mer utarbetat förslag till fritidsplan.

6 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6 97 KS/2011- Winter Word Festival Redovisade Jan Palmblad att förberedelserna inför 2012 års WWF påbörjats och att vissa bokningar redan genomförts. Planeringsarbetet kommer att fortsätta inför Bok- och Biblioteksmässan i september. De externa bidragsgivare, som i första hand skulle kunna medverka med finansiering av festivalen, är följande: Kulturkontakt Nord - 8 september Konst- och kulturprogrammet VG-regionen - 15 september Bidrag till kulturprojekt Nordiska kulturfonden - 1 oktober Språk/samarbetsprojekt Stiftelsen Längmanska kulturfonden - 1 oktober - 15 januari Kulturprojekt Kulturfonden för Sverige och Finland - 1 oktober Kulturliv/språk Kulturrådet - 3 november Litterära evenemang Lundgrenska stiftelserna - 1 december - 31 januari Stiftelsen Clara Lachmanns fond (Nordisk kulturfond) - 14 januari Skandinavisk samkänsla Gränskommitten Gränsöverskridande festivaler Stiftelsen Svensk-norska samarbetsfonden Inga bidrag 2012

7 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7 s beslut: att godkänna informationen att uppdra åt Jan Palmblad att upprätta och inge ansökningar till de bidragsgivare, som kan vara aktuella, samt att löpande redovisa ingivna ansökningar till utskottet.

8 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8 98 KS/ Strömstads Museum - ekonomi 2011 Redovisade Jan Palmblad inkommen skrivelse från Strömstads Museiförening dels avseende begäran om ett extra verksamhetsstöd för hösten 2011 och dels en begäran om höjning av det årliga verksamhetsbidraget från och med Informerade Jan Palmblad om att Agneta Johansson och Lenita Tengström påbörjat en analys av museets ekonomiska situation. Utskottet noterar att det inte i kulturbudgeten för 2011 finns utrymme för ett extra bidrag. Frågan om ökning av bidraget för kommande år bör behandlas i det pågående budgetarbetet. s beslut: att hänskjuta ärendet till KSAU.

9 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 99 KS/ Konsthallen Lokstallet Lena Martinsson har fortsatt samtalen med Orvelin-gruppen angående möjliga synergieffekter vad gäller utbyggnad av Sardinen och en tillbyggnad av Lokstallet. Möjligheterna bedöms som positiva och kontakterna kommer att fortsätta. Redovisade Jan Palmblad planering för höstens och för 2012 års utställningar. Föreningen för Samtidskonst i Lokstallet har flyttat utställningen med Malin Engström från hösten 2011 till våren Istället avser föreningen att genomföra en salong för barn och unga i samverkan med Strömstads skolor. En ny informationsskylt byggd av tågräls har genom ALEs försorg uppsatts vid Lokstallet. Skylten bör belysas. Belysning av skulpturen Kvinda vid Torget skall också genomföras enligt tidigare projektering och beslut. s beslut: att att kostnaderna för skylt och belysning i den mån dessa inte täcks av Tekniska förvaltningen skall belasta kontot för offentlig utsmyckning.

10 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KS/ Öppet landskap Redovisade Jan Palmblad inkommet förslag från Sarah Hansson och Anna Wignell avseende konstprojektet Öppet landskap, vilket avses att genomföras sommaren Utskottet ansåg att det föreslagna projektet har en positiv inriktning och att det ligger i linje med önskemålet att förstärka Strömstads identitet som en attraktiv stad att leva i och att besöka. För att kunna ta ställning till ett eventuellt bidrag till projektet önskar utskottet ta del av en mer preciserad budget. s beslut: att bordlägga ärendet i avvaktan på komplettering.

11 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KS/ Stödfond för kultur Redovisade Jan Palmblad en skrivelse från Petter Öhnell angående förslag till upprättande av en stödfond för kulturutveckling i Strömstad. Utskottet ansåg att syftet med förslaget var lovvärt och delar förslagsställarens uppfattning om att det borde vara möjligt att få fler intressenter att engagera sig även ekonomiskt för att stärka kulturlivet i Strömstad. Det kan noteras att kulturverksamheter som Kosterfestivalen och projektet Skulpturpark på Koster har fått betydande bidrag från privatpersoner och företag. Däremot anser utskottet att kommunen inte är en lämplig part i ett sådant projekt. De medel kommunen avsätter för kulturverksamheter används utöver den egna verksamheten även för att stödja enskilda projekt. Kommunen saknar möjlighet att bidra till en uppbyggnad av externa fonder för kulturverksamheter. s beslut: att skrivelsen med detta uttalande skall anses besvarad.

12 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KS/ Fler och förbättrade mötesplatser för fritidsaktiviteter Lena Martinsson informerade om de pågående diskussioner som inom Föreningsrådets ram pågår för planering av ett allaktivitetshus. Det är klarlagt att det finns ett tillräckligt stort behov från föreningslivets sida för att kunna få ett fullt nyttjande av ett nytt hus. Olika synpunkter finns vad gäller utförande och placering. Anders Olsson underströk att arbetet med utbyggnad av gymnasiet för fritid och kultur också är angelägen fråga. Jan Palmblad redovisade att Överby IF är oroliga över att snart behöva lämna sina lokaler på Elektrolux och att det inte i den pågående planeringen finns utrymmen för deras verksamhet. I Elektrolux finns även primitiva replokaler för fyra rockband, vilka har behov av nya lokaler för sin verksamhet. s beslut: att uppmärksamma lokalbehoven i det pågående arbetet med en kultur- och fritidsplan att uppdra åt Jan Palmblad att undersöka om det finns möjlighet till att inrätta ytterligare replokaler för musik antingen i skolornas lokaler eller i något av stadens skyddsrum.

13 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KS/ Tonerna de gå Redovisade Jan Palmblad att sex arrangemang kommer att inrymmas i Tonerna de gå 2011/12: 22 sept Stig Torstensson Visor kring Fröding, Ferlin och Tunström 10 nov Charlie Engstrand Vackert vemod 17 dec Julkonsert med Vev & Fasa i Stadshuset 2-3 mars Winter Word Festival 12 apr Till Havs en hyllning till Jussi Björling 10 maj Gränslandet Blue Grass Tradition s beslut: att godkänna informationen.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott Plats och sammanträdestid Beslutare Sammanträdesrummet Miljö Bygg, Stadshuset 14 dec 2010 kl. 16.00-18.30 Lars-Åke Karlgren (v) Sten Brodén (v)

Läs mer

Kultur- och fritidsutskott

Kultur- och fritidsutskott KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (47) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Sandska rummet, Stadshuset Måndagen 18 juni 2012 kl. 16:00-1900 Anders Olsson (m) Hans-Inge Sältenberg (c)

Läs mer

Sandska Rummet, Stadshuet kl. 16:00 19:00

Sandska Rummet, Stadshuet kl. 16:00 19:00 Plats och sammanträdestid Beslutare Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Sandska Rummet, Stadshuet kl. 16:00 19:00 Lars-Åke Karlgren (v) Lars Georgsson (s) Sven Moosberg (stp) Anne-Lise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (30) Kultur- och fritidsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (30) Kultur- och fritidsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (30) Plats och sammanträdestid Sandska rummet, Stadshuset Måndagen den 7 mars 2011 kl. 10:30-15:00 Beslutare Anders Olsson (m) Lars-Åke Karlgren (v) Lena Martinsson (s) Hans-Inge

Läs mer

Nämndernas rum, Stadshuset Tisdagen den 9 februari 2010 kl

Nämndernas rum, Stadshuset Tisdagen den 9 februari 2010 kl KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och sammanträdestid Beslutare Nämndernas rum, Stadshuset Tisdagen den 9 februari 2010 kl. 16.00-18.15 Lars-Åke Karlgren (v) Sven Moosberg (StP) Lars Georgsson

Läs mer

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Sida 1 Plats och sammanträdestid Beslutare Sandska rummet, Stadshuset klockan 13.00-15:45 Hans-Inge Sältenberg (C) Lena Martinsson (S) Ulf Gustafsson (S) Anna Gravander (MP) Övriga deltagare Christer Almén,

Läs mer

Strömstads Stadshus, Nämndernas rum 2009-05-13 kl. 16:00 18:30

Strömstads Stadshus, Nämndernas rum 2009-05-13 kl. 16:00 18:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Kultur- och fritidsutskottet Sammanträdesdatum 09-05-13 Plats och sammanträdestid Beslutare Strömstads Stadshus, Nämndernas rum 2009-05-13 kl. 16:00 18:30 Lars-Åke Karlgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Diarienummer KS/2018-0004 Tid och plats kl 09.00 10.25 Kommunstyrelsens sessionsal Beslutande Ledamöter Hans-Inge Sältenberg (C), Ordförande Mette H Johansson (L) Lena Martinsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Diarienummer KS/2017-0005 Tid och plats kl 09.00 11.00 Kommunstyrelsens sessionssal Beslutande Ledamöter Hans-Inge Sältenberg (C), Ordförande 91-96 Mette H Johansson (L) Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Kultur- och fritidsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Diarienummer KS/2016-0409 Tid och plats kl 09.00 11.00 Miljö- och byggförvaltningens mötesrum Beslutande Ledamöter Lena Martinsson (S) Hans-Inge Sältenberg (C), Ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsutskott

Kultur- och fritidsutskott KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Plats och sammanträdestid Beslutare Sandska rummet, Stadshuset Onsdag 29 april 2015 Hans-Inge Sältenberg (C), ordf Lena Martinsson (S) Ulf Gustafsson (S) Anna Gravander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kultur- och fritidsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Diarienummer KS/2017-0257 Tid och plats kl 11.00 12.00 Hamnkapten Hallberg Beslutande Ledamöter Lena Martinsson (S) Siwert Hjalmarsson (M) Hans-Inge Sältenberg (C), Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Kultur- och fritidsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och sammanträdestid Sandska rummet, Stadshuset Tisdagen den 22 september 2009, kl. 16:00-19:00 Beslutare Ronnie Brorsson (s) 28, 34, 37 Lars-Åke Karlgren (v) Lars

Läs mer

Strömstads Museum kl. 16:00 19:00

Strömstads Museum kl. 16:00 19:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) 08-11-26 Plats och sammanträdestid Beslutare Tjänstgörande ersättare Strömstads Museum 2008-11-26 kl. 16:00 19:00 Lars-Åke Karlgren (v) Lars Georgsson (s) Stig Collin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Diarienummer KS/2017-0401 Tid och plats kl 9.00 10.40 Residenslägenheten, Västra Klevgatan 9B Beslutande Ledamöter Lena Martinsson (S), 68-71, 73-78 Siwert Hjalmarsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Kultur- och fritidsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Sandska rummet, Stadshuset Torsdagen kl. 16:30-19:00 Anders Olsson (m) Hans-Inge Sältenberg (c) Lena Martinsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Diarienummer KS/2019 0048 Tid och plats kl 13.00 15.45 Miljö och byggförvaltningens mötesrum Beslutande Ledamöter Lena Martinsson (S) Mats Granberg (S), ordförande Åsa Torstensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Diarienummer KS/2016-0559 Tid och plats kl 09.00 11.00 Hamnkapten Hallberg Beslutande Ledamöter Lena Martinsson (S) Hans-Inge Sältenberg (C), Ordförande Anna Gravander (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott Plats och sammanträdestid Beslutare Sida 1 (8) Sandska rummet, Stadshuset 29 mars 2010 kl. 16.00-17.45 Lars-Åke Karlgren (v) Ronnie Brorsson (s) Sten Brodén (v) Sven Moosberg (StP) Lars Georgsson (s) Anne-Lise

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 9 januari (7)

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 9 januari (7) Kultur- och föreningsutskottet 9 januari 2006 1 (7) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 08.00-10.10 Beslutande: Anders Nilsson, ordf Benny Persson Bengt-Olof Persson (deltar ej i 6) Ersättare: Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 17.00 Leif Andersson (S) Tove-Liv Johansson, (S) Anna-Lena Carlsson (C) Sten Brodén (V),

Läs mer

Svar på motion Lokstallets framtid

Svar på motion Lokstallets framtid KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 11 (13) Kommunfullmäktige 2015-11-12 Kf 129 Ks 164 Au 194 KS/2012-0067 Svar på motion Lokstallets framtid s förslag till Kommunfullmäktiges beslut att ge Strömstadslokaler i uppdrag

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-04-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-04-27 1(10) Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, sammanträdesrum B-huset plan 1, kl 10.00-11.55 Beslutande Catrine Ek (MP), ordförande Harry Bouveng (M) Daniel Adborn (FP) Thomas Johansson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-10-22

Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-10-22 Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-10-22 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, kl 13.00-16.30 Beslutande Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson (S) Marika Jakobsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-12-17 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-11.40. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Ola Olin (V) Tom Martinsson (M) Christer Ahlén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

94 Förslag till omfördelning av öppettiderna på biblioteket i Bjärnum. 96 Verksamhetsbidrag kultur- och hembygdsföreningar 2012

94 Förslag till omfördelning av öppettiderna på biblioteket i Bjärnum. 96 Verksamhetsbidrag kultur- och hembygdsföreningar 2012 AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-10-26 90 Ändring av dagordning 91 Ekonomisk rapport januari september 2011 92 Budgetuppföljning

Läs mer

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Övriga deltagande Therese Nordlie (C) adjungerad Birgitta Svensson (C) adjungerad

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Övriga deltagande Therese Nordlie (C) adjungerad Birgitta Svensson (C) adjungerad Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Konferenslokal Hovden, Stadshuset, klockan 8.00 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Ida Ekeroth (S) vice ordförande Morgan Forsberg

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-03-01

Sammanträdesdatum 2007-03-01 Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Fullmäktigesalen, Stadshuset klockan 08.00-12:00 Pia Tysklind (s) Johanna Franson (s) tjg ers Björn-Ole Adamsson ( stp) Rita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 23 oktober 2013 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 30 augusti 2012 kl. 14.00-16.15 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Plats och tid Kommunförvaltningen, , kl Paragrafer 73-84

Plats och tid Kommunförvaltningen, , kl Paragrafer 73-84 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-10-01, kl. 09.00 11.00 Beslutande Jan Larsson, S Anna Kumpula Kostet, V Anita Sköld, M Övriga deltagande Per Skalk, kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 2007-02-15 Äldreboendet Jägarens sammanträdesrum 2007-02-15 kl. 09.00 16.00 Leif Andersson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Lisbeth

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Tid och plats kl 08.30 12.50 Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum Beslutande Ledamöter Peter Sövig (S) Lars Åke Karlgren (V) Dag Wersén (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Personal- och löneenheten

Personal- och löneenheten RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-03-20 1 (10) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 11:05 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-05-03, kl. 08:00-12:25 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-13 Plats och tid Sammanträdeslokalen, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2013-03-13 kl. 13.00 17.15 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.10 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Jenny

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Kultur- och fritidsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Diarienummer KS/2016-0228 Tid och plats kl 14.00 16.00 Hamnkapten hallberg Beslutande Ledamöter Lena Martinsson (S) Hans-Inge Sältenberg (C), Ordförande Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Maria Henriksson Kulturchef 32,34 Isabel Eriksson Skaraborgs kommunalförbund 32. Ida Ekeroth (S) Kommunledningskontoret enligt överenskommelse.

Maria Henriksson Kulturchef 32,34 Isabel Eriksson Skaraborgs kommunalförbund 32. Ida Ekeroth (S) Kommunledningskontoret enligt överenskommelse. Sida 1 ande organ Plats och tid Sammanträdesrum Hovden, Stadshuset 13.15-14.45 ande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Ida Ekeroth (S) 1:e vice ordförande Linnea Wall (S) Ledamot Rune Skogsberg (C) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Anneli Persson, tjg ers för Teddy Nilsson

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Diarienummer KS/2017-0004 Tid och plats kl 09.00 10.05 Kommunstyrelsens sessionssal Beslutande Ledamöter Siwert Hjalmarsson (M) Hans-Inge Sältenberg (C), Ordförande Tjänstgörande

Läs mer

Förvaltningskontoret Annica Sankilampi. Justerare Luis Miguel Caneo Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret Annica Sankilampi. Justerare Luis Miguel Caneo Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot ( 29-34)

Läs mer

Stefan Schettler, vårdcentralschef.... Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Stefan Schettler, vårdcentralschef.... Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 29 Plats och tid InfoCenter Karlsborg, fredagen den 17 december 2010 kl 09.00 12.00 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Stefan Hansson, HSO Marie Kristiansen, BUN Birgitta Laugmo, KS Karin Bemert, rehab

Stefan Hansson, HSO Marie Kristiansen, BUN Birgitta Laugmo, KS Karin Bemert, rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Ersättare Möteslokalen HSO kl. 09:00 12:00 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Ella-Stina Olausson, PRO Kaj Källsvik, PRO Barbro

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 16.00 Sten Fransson, ordförande (S) Bertil Nilsson Agneta Wiss Carlsson

Läs mer

Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén (M) Thomas Sahlström (C) Gert Svensson (S) Anna-Lena Engström (MP)

Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén (M) Thomas Sahlström (C) Gert Svensson (S) Anna-Lena Engström (MP) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Aranäsgymnasiet Klockan 08:30 12:00 Beslutande Ledamöter Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

BN KU PROTOKOLL

BN KU PROTOKOLL BN KU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Bävern, kl. 13.00-15.05 Ledamöter Anita Hedqvist ordf. (S) Inger Eriksson

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 13.00 15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger (m) Petter Jönsson (fp) Eva-Lott Gram (kd) Pierre R yden ( s) Tina

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 09.00 12.00 Beslutande Övriga deltagande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 44 Ny fördelning av bidragen till studieförbunden... 50 45 Kulturstipendium 2011... 51 46 Begäran om extra kommunalt verksamhetsbidrag till Habo IFs damlag... 52 47 Driftsbidrag till

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD) Plats och tid Bibliotekets hörsal, Kl. 15.00-17.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Miljö- och byggs konferensrum, stadshuset kl. 13.00 17.00 Birgitta Laugmo (M) Barn- och utbildningsnämnden Lotta Husberg (S) Hälso-

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturberedningen

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturberedningen Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Yxningen, kl. 18.30 21.30 Beslutande Inga-Britta Jungeström, ordförande Lotten Alveling Agneta Ekström Denis Dysholm Pia Oredsson-Tember Ej tjänstgörande Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Diarienummer KS/2019-0158 Tid och plats kl 09.00 12.00 Stadshuset Mors sal Beslutande Ledamöter Lena Martinsson (S), 49-50, 53-60 Helena L Estrade (L), 49-60 Mats Granberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-03-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30, 11.00-11.20. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 14-21 Christin Löfstrand (V) vice ordförande Pär

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (9) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 08:30-12:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson (C) Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Tid och plats kl 08.00 12.15, 13.00-15.40 Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum Beslutande Ledamöter Peter Sövig (S) Lars Åke Karlgren (V) Dag Wersén (M) Tjänstgörande

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2003-01-15

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2003-01-15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 1 Presentation av verksamheten Cheferna för biblioteks-, fritids- och kulturenheterna gör en kortare presentation av respektive verksamhet och de ekonomiska förutsättningarna

Läs mer

Lisa Rosenkvist (C) Gösta Svensson (S) Jonny Dolkov (SD) Marika Bernadt (M) fram till 79

Lisa Rosenkvist (C) Gösta Svensson (S) Jonny Dolkov (SD) Marika Bernadt (M) fram till 79 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kulturförvaltningen, 24 oktober 0212 kl. 16.00-18.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Margreth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 12 oktober kl. 14.00-17.15 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C), 2:e vice

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

1(9) 2006-08-28. Kultur- och servicenämnden. Beslutande: Underskrifter. Ordföranden: Owe Magnusson. Diana Hjoberg. Sekreterare: Per-Olof Johansson

1(9) 2006-08-28. Kultur- och servicenämnden. Beslutande: Underskrifter. Ordföranden: Owe Magnusson. Diana Hjoberg. Sekreterare: Per-Olof Johansson 1(9) Plats och tid: Kommunhuset i Färgelanda 2006-08-28 kl. 14.00 15.30 Beslutande: Owe Magnusson (s) Ann Blomberg (c) Karl-Erik Johansson (c) Diana Hjoberg (s) Bo Johansson (kd) ( 45-49) 14.30 15.30 Anna-Karin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30-18.30 Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S)

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-11-13, kl 1300-1500. ande Birger Lahti, V Jenny Eriksson, S Övriga deltagande Rune Blomster, teknisk chef Anita Sköld, M,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 Plats och tid Stadshuset, kl 08.30-12.00, 13.20-16.15 Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Petter Jönsson (Fp) Eva-Lott Gram (Kd) Pierre Ryden

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Konferenslokal Hovden, Stadshuset, klockan 13.15 14.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande ej del av 21 Ida Ekeroth (S) vice ordförande ordförande

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-11-04 157 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Lars Nihlén, (c),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Övriga närvarande Besökscentrum, Bergslagens medeltidsmuseum, torsdagen den 18 september 2014, kl. 18.00-19.00 Elizabeth Pettersson (S), ordförande, Ingrid

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott Kommunstyrelsens budgetutskott 2012-03-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Hans-Petter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sida 1(6) Datum 18 april, 2008

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sida 1(6) Datum 18 april, 2008 Arbetsutskottet Sida 1(6) Datum 18 april, 2008 Plats och tid Fyrbodals kommunalförbund, Riverside, Uddevalla 18 april, 2008 10.00 13.00 ande Per Kristian Dahl, Halden kommune Ronnie Brorsson, Strömstads

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet 2009-09-22 Omsorgskontorets sammanträdesrum 2009-09-22 kl. 09.00 12-00 Leif Andersson (s) Ronnie

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2018-02-06, kl 0930-1530 ande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, plan 6, sammanträdesrum Herrgården klockan 14:00-17:00 ande Ingela Rossi (S) Ordförande Roberth Österman (M) Vice ordförande Ulf Widell (S) Kjell Andersson (UP) Matilda

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.50 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Harry

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 13.00 17.15 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Andreas Olsson Jenny Delén. Förvaltningskontoret Annica Sankilampi ANSLAG/BEVIS

Andreas Olsson Jenny Delén. Förvaltningskontoret Annica Sankilampi ANSLAG/BEVIS 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-17.50 Beslutande Övriga deltagande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 12:20 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson, S Boo-Walter Eriksson M Thomas Håkansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 2012-09-12 1 Plats och tid Beslutande Biblioteket, Malung Kl. 13.00-15.30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M), vice ordförande Bente Mellqvist-Danielsson (V) Martina Henriksson (FP)

Läs mer

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Djurö kl 16.00-19.00 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer