Närvarande medlemmar ca 85 st personligen och genom fullmakter.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Närvarande medlemmar ca 85 st personligen och genom fullmakter."

Transkript

1 1(5) Protokoll fört vid årsmöte den 18 juni 2001 med medlemmarna i Lindås Vägsamfällighet i ICA-gårdens lokaler mellan kl 1900 och Närvarande medlemmar ca 85 st personligen och genom fullmakter. Mötet inleddes med en resumé av Lars Grundin över det aktuella läget med den förändring av detaljplanen som är aktuell inom området. I huvudsak innebär den att det kommunala huvudmannaskapet skall överföras till enskilt huvudmannaskap och att vi skall ha möjlighet att bygga ut vägarna inom området delvis i den takt och med den standard som vi själva vill och till ett väsentlig lägre kostnadsläge än vad kommunen kan erbjuda. Vissa problem har uppstått under tiden vilka hänför sig till att man kopplat ihop badvikens framtid med vägfrågan och därmed dels ålagt medlemmarna ett avsevärt merarbete i viken dels komplicerat bilden med nya och svårförståeliga ägarfrågor. Lars Grundin som är den som mest aktivt sysslat med frågorna redogjorde med ett historiskt perspektiv utvecklingen enligt följande: Historik och nuläge för ny detaljplan i Södra Lindås I slutet av 1980-talet förelåg ett hot om att kommunen skulle genomföra en detaljplan från Planen föreskrev breda vägar, allmän biltrafik samt som konsekvens hög kostnadsdebitering på fastighetsägarna för planens genomförande. För att förhindra genomförandet av 1972 års plan begärde Vägsamfälligheten att vägarna skulle få övertagas i enskilt huvudmannaskap. Vägarna skulle vara miljöanpassade och smalare än kommunala vägar. Stora kostnader skulle även undvikas för fastighetsägarna. Kommunen ansåg att 1972 års plan var otidsenlig och beslöt 1991 om en ny detaljplaneutredning för vägarna presenterade Stadsbyggnadskontoret för Byggnadsnämnden en lösning som innebar att Nordreviksvägen skulle vara kommunal, eftersom den gick ner till en badvik. Övriga vägar föreslogs övertagas av en gemensamhetsanläggning under enskilt huvudmannaskap. Vi protesterade mot denna lösning för Nordreviksvägen bl.a. eftersom parkeringsproblemet vid viken ej var löst. Rimligt antal parkeringsplatser för denna trafik hade inte skapats. En kommunal väg skulle också få större biltrafik. Byggnadsnämnden insåg att förslaget för Nordreviksvägen ej skulle fungera bra och beslöt därför 1996 om ny utredning. Stadsbyggnadskontoret presenterade ett nytt förslag i en samrådshandling i maj Förslaget avseende totala vägsystemet i en gemensamhetsanläggning stämde i stort med fastighetsägarnas önskemål. Förslaget innebar dock vidare att det i viken skulle finnas en allmän badplats, öppen för alla men som skulle skötas av fastighetsägarna, och även privat kvartersmark. Kvartersmarken skulle initialt ägas av nuvarande markägaren, men kan säljas till vem som helst. Kvartersmarken omfattade den yta där bad- och båthytterna står idag.

2 2(5) Att ha risk för hyreskonflikter med okända framtida markägare samtidigt som fastighetsägarna skulle ta på sig skötselansvar för en allmän badplats uppfattades inte som en bra lösning. C:a 140 fastighetsägare protesterade därför mot förslaget i en gemensam skrivelse och föreslog istället att en gemensamhetsanläggning bildades som omfattade hela viken (hamn och bad), inkluderande även parkeringen och den längre bort liggande tennisbanan. Den 2 februari 2001 hade Lars Grundin tillsammans med engagerad advokat ett möte med Stadsbyggnadskontoret. Då informerades om att ett förslag förbereds för beslut om utställning. I det förberedda förslaget skulle en större del, som även inkluderar samtliga badanläggningar och sjöängen inom hamnområdet läggas som allmän platsmark. Detta innebär att allmänheten får tillgång till allmän plats, som utgör hela viken, exklusive båtbryggor och hyttområden. Allmänplatsmarken förutsättes förvaltas av fastighetsägarna genom en samfällighetsförening omfattande både bad och vägar. Hytterna på södra delen av viken föreslås kopplas till hamnverksamheten. Viss yta skall avsättas för båtuppläggning. Hytterna på norra delen av viken kommer att stå på kvartersmark. Hyttägarna skall betala hyra till markägaren. Nya byggrätter kan ges inom denna kvartersmark. Dessa byggrätter kan hyras ut eller säljas till högstbjudande, även till personer som ej bor i vårt område. Även om de ej bor i området får de ändå rätten att köra på våra vägar vilket i första hand skulle drabba boende längs Nordreviksvägen med mera buller. Tre nya utfarter till Valebergsvägen planeras från de tre obebyggda tomterna på sträckan från Nordreviksvägen till skymda kurvan vid familjen Erlandsson. Dessa farliga utfarter har vi tidigare protesterat mot, liksom även fastighetsägare i Västra Lindås. På grund av att Stadsbyggnadskontoret totalt negligerat vad 140 fastighetsägare framfört begärde Lars Berg och Lars Grundin via advokat att styrelserna skulle få företräde hos Byggnadsnämnden. Byggnadsnämndens ordförande meddelade att om det ej är troligt att förslaget accepteras är det bättre att stoppa här och lägga ner hela planarbetet. Detta på grund av att om förslaget ställs ut och ej accepteras blir detta en överklagan till Länsstyrelsen. Kommunen vill undvika detta på grund av att den ej kan påverka Länsstyrelsens beslut, men ändå får ansvar för att genomföra det. Det finns enligt lantmätare Åke Persson och vår advokat inga lagliga medel att tvinga några fastighetsägare att sköta en badplats på allmän plats.

3 3(5) Föreslagen lösning kopplar ihop vägsystemet, närgrönområdet och allmän plats för bad. Vägsystemet är vi redan idag tvingade att sköta men skötsel av viken är frivillig. Enligt Åke Persson kan det räcka med att en enda fastighetsägare säger nej till förslaget för att det skall falla. Utan att föregripa en utställnings exakta resultat inses att en eller ett stort antal fastighetsägare kommer att säga nej till förslaget. Därmed uppkommer en överklagan till Länsstyrelsen. Lars Berg och Lars Grundin plus advokat hade 6 juni 2001 möte med vice ordföranden i Byggnadsnämnden. Sammanfattning härav: - Om utställningsförslaget överklagas, vilket förefaller troligt, går utredningen över till Länsstyrelsen. Detta gagnar vare sig kommunen eller fastighetsägarna. - Lägg därför ner utredningen. - Hotet om att genomföra den snart 30 år gamla planen finns inte längre. - Nuvarande vägsamfällighet fortsätter. Biltrafik är förbjuden för icke samfällighetsmedlemmar. - Viken kan skötas som hittills. - Kommunen kvarstår som huvudman för vägar och viken. - Som huvudman vill kommunen att allt skall fungera väl. Huvudmannen griper endast in då allvarliga problem uppstår. - Byggnadsnämnden tar troligen upp ärendet för beslut i slutet av augusti. - Om utredningen skulle läggas ner innebär det att vi nått vad vi ville nämligen att behålla vägarna i egen regi. Vidare slipper vi lösa in stora närgrönområden till för närvarande okända men sannolikt stora belopp. Ett kommande ansvar för skötsel av dessa områden uteblir. Efter den omfattande och komplexa presentationen av vad som förevarit påbörjades årsmötet. Årsmötesprotokoll 1 Årsmötet öppnades av Lars Grundin som konstaterade att mötet utlysts stadgeenligt. 2 Godkändes den föreliggande föredragningslistan. 3 Till mötesordförande valdes Michael Schachinger och till sekreterare Olle Rinman. 4 Till justeringsmän tillika rösträknare valdes Sten Sundgren och Jörgen Östling. 5 Föredrogs styrelsens berättelse, bil 1, för året 2000 och kommenterade Christian Ericsson den med att den största utgiftsposten var snöröjning och sopning medan man legat lågt med asfaltslagning eftersom man trodde att vägfrågan skulle lösts under året. Det var dock högaktuellt med lagningar på Sommarvägen.

4 4(5) Alla hade nu betalt sina avgifter och i kassan fanns före betalningen av årets avgifter ca 90 kkr netto. Beslöts att protokoll och redovisning skulle distribueras via vår hemsida som skulle föredragas av Jörgen Östling. Hemsidan återfanns under 6 Föredrogs revisionsberättelsen för år 2000 av Göran Swedoff. 7 Beviljades styrelsen ansvarsfrihet enligt revisorernas förslag. 8 Inga särskilda motioner eller ärenden hade tillställts styrelsen. Vid sittande möte föreslog dock Michael Sachinger att höjden på bulorna skulle kontrolleras och optimeras så att de ej slog i underredet på bilar. Frågan vidarebefordrades till kommande styrelse. 9 Föredrog Christian Ericsson styrelsens förslag till oförändrade årsavgifter och oförändrad deposition kr vid nybyggnation samt en fortsatt anslutningsavgift om kr vid anslutning av nya fastigheter. Se bil 1. Begärdes att sopningen av gator och andra ytor skulle ske tidigare nästa period. Fastställdes ovanstående avgifter att gälla tills nästa årsmöte. 10 Beslöts att styrelsearvode skulle utgå med kr per år. Beviljades styrelsen rätt att för Samfällighetens behov uppta lån i bank om kronor för åtgärder som inte skulle kunna avvakta mötesbeslut. 11 Framlades av Morgan Bergstrand valberedningens förslag till styrelse för nästkommande år. Se bil 2. Framlades ytterligare en namnlista, bil 3, av Anders Börjesson-Langhard. Beslöts härefter om val till varje post i den gamla styrelsen som vara aktuell för omval. Fastställdes den nya styrelsen efter rösträkning och handuppräckning till följande personer: Styrelsen Ulrik Hägge, ordförande Maria Davidsson, sekreterare Bo Eriksson, ledamot

5 5(5) samt kvarstod från den gamla styrelsen enligt 2 års valet: Christian Ericsson Rolf Christiansson, suppleant Jan-Erik Fredriksson, till suppleant nyvaldes Lars Grundin 13 Till revisorer valdes Martin Otterstedt och Pelle Wikman. 14 Den gamla valberedningen avsade sig sitt uppdrag. Till ny valberedning utsågs Olle Rinman och Ulrika Eggefors. 15 Under övriga frågor föredrogs: Nya skyltar som bättre angav bestämmelserna för vägen önskades samt en antihundskylt vid viken. Bilarnas totaltyngder skulle begränsas till 6 tons axeltryck för att minska våra vägars slitage. Tyngre båt och stentransporter fick således inte ske i området. Mopedernas framfart i området liksom bilarnas hastigheter diskuterades och uppdrogs åt styrelsen att vidtaga lämpliga åtgärder för att minska dels flerpersonsåkandet på mopederna dels tillse att föräldrar höll efter sin barn avseende hjälmar och hastigheter. 16 Förklarade ordföranden mötet avslutat. Vid protokollet Mötesordförande Justeringsmän Olle Rinman Michael Schachinger Sten Sundgren Jörgen Östling

Protokoll fört vid årsmöte i Nordrevikens Samfällighetsförening Plats: Närvarande: 1. Mötets öppnande och stadgeenliga utlysande

Protokoll fört vid årsmöte i Nordrevikens Samfällighetsförening Plats: Närvarande: 1. Mötets öppnande och stadgeenliga utlysande Protokoll fört vid årsmöte i Nordrevikens Samfällighetsförening 2009-03-09 Plats: Sjöbacken Hotell & Konferens Närvarande: se bifogad närvarolista 1. Mötets öppnande och stadgeenliga utlysande Föreningens

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Södra Lindås Villaägarförening

Protokoll fört vid årsmöte i Södra Lindås Villaägarförening Plats: Lindåsskolans matsal Närvarande: se bifogad närvarolista. 1. Mötets öppnande och stadgeenliga utlysande Föreningens ordförande var förhindrad att medverka pga sjukdom. Pelle Wikman förklarade mötet

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Lindås Villaägareförening

Protokoll fört vid årsmöte i Lindås Villaägareförening Protokoll fört vid årsmöte i Lindås Villaägareförening Plats Datum : Lindåsskolans matsal : 2016-04-17, en söndag. Närvarande : 27 medlemmar enlig bifogad röstlängd 0. Villaägarföreningens ordförande informerade

Läs mer

fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar

fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar PROTOKOLL fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Plats: Sturebyskolans aula Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar Föredragningslista

Läs mer

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening 1 Datum: 2015-07-11 klockan 11.00 Plats: Stensviks ångbåtsbrygga 1. Johnny Rosberg öppnade mötet och presenterade dagordningen. 2. Till ordförande

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet. Tomtägarföreningen

Protokoll fört vid årsmötet för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet. Tomtägarföreningen Protokoll fört vid årsmötet 2008 för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet Tid: 2008-06-15 kl. 10.00-11.45 Plats: Norra Havsängens hamn Tomtägarföreningen 1 Ordförande förklarar

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 061122 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 22 november 2006, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 65 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Ärende: Årsmöte i Sunds Samfällighetsförening 2016 Tid: Lördagen den 19 mars 2016 kl. 1000-1130 Plats: Närvarande: Finska föreningens lokal, Lånesta

Läs mer

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Plats: World Trade Center, Stockholm Tid: Lördagen 22 Mars 2014 kl 9.08-11.05 1 Mötets öppnande Förbunds ordförande Daniel Norrgård hälsade alla varmt

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE Tid: Onsdagen den 24 augusti 2010 kl. 19.00 Plats: Heimdal, Ekeby-Almby - Örebro Närvarande: Lars-Inge Carlsson, ordförare Jan Hörman Rolf Elsrud Pontus Norlin Lars Henriksson Karl-Gustaf Larsson Ulf Andersson

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Årsmötets öppnande. Årsmötet öppnades av föreningens ordförande Lars-Erik Walter som med

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Jägareförbundet Varbergs JVK

Jägareförbundet Varbergs JVK Sida 1 av 5 Protokoll för 2017 års ordinarie kretsårsmöte Datum: Plats: Närvarande: 2017-02-22 Grimetons bygdegård 30 medlemmar plus inbjudna 1 Öppnande Ordförande Bo Eierborg hälsade alla deltagarna välkomna

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

www.sjofartskultur.org

www.sjofartskultur.org Protokoll årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap 2014 Årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap DATUM & TID: Torsdag den 8 maj klockan 15.00 PLATS: Katarina Sjöfartsklubb Stockholm Närvarande: Berit Blomqvist Emma

Läs mer

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Datum och tid: 2016-03-13, kl. 11.20 14.00. Plats: Scandic Frimurarhotellet, St Larsgatan 14, Linköping. 1. Mötets öppnande. Ordförande Jesper

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 94 årsmöte Dag: Lördag 10 mars 2012 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och informerade

Läs mer

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Föreningsstämma 29 augusti 2015 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Göran Lundgren 2 Val av sekreterare för stämman Andrés Lagerlöf

Läs mer

LJUNGHUSENS VÄGFÖRENING

LJUNGHUSENS VÄGFÖRENING LJUNGHUSENS VÄGFÖRENING Protokoll fört vid 2016 års stämma för Ljunghusens Vägförening. Plats; musiksalen på Ljungenskolan, Ljunghusen Torsdagen den 21:e april 2016 kl. 19:00-21.30 På stämman deltog totalt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017 Kl. 15.00 i Tullhuset, Dalarö 1. Upprättande av röstlängd Föreningens ordförande Lennart Preutz förklarade

Läs mer

Sjömarkens Vägförening

Sjömarkens Vägförening Sjömarkens Vägförening Närvarande 34 personer PROTKOLL ÅRSMÖTE 27 maj 2014 Idrottsgården Mötets öppnade Ulf Landegren hälsade alla välkomna och före mötet informerade Jan-Åke Hugo Claesson från Borås kommun

Läs mer

Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum

Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum Sidan 1 av 5 Ekonomiska Föreningen S:t Anna Skärgård 725000-5308 Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum 1 Mötets öppnande Ekonomiska Föreningens ordförande, Bengt Imberg, hälsade alla deltagare

Läs mer

Sjömarkens Vägförening

Sjömarkens Vägförening Sjömarkens Vägförening Närvarande 40 personer PROTOKOLL ÅRSMÖTE 25 maj 2015 Idrottsgården Mötets öppnade Ulf Landegren hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Under ajounering presenterade Jan Lindberg

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016.

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016. PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016. Före mötet presenterade Landskapsarkitekten Lise Hellström framtagen Skötsel och Rekreationsplan. 1.

Läs mer

Monte Viñas Föreningsstämma 2010

Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i kommunsalen, Manilva, lördagen den 3 april 2009 kl. 11.15-13.15. 1. Stämmans öppnande samt val av ordförande för stämman

Läs mer

Svensk Flyghistorisk Förening

Svensk Flyghistorisk Förening Svensk Flyghistorisk Förening Protokoll fört vid årsmöte på F 7 Såtenäs 5 april 2014 1. Årsmötets öppnande Årsmötet inleddes med premiärvisning av SFF rekryteringsfilm varefter ordförande öppnade mötet

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Vallbovägens vägförening 2013-03-26 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2013-03-26 på Flommens Golfklubb. Närvarande enligt bifogad närvarolista. Dagordning.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland Tid 2015-04-16 kl 18.30 21.00 1-24 Plats: Restaurang Visborg, Visby Sekreterare: Ulf Jönsson Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Ebbe Sundberg 1 Mötets

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2003-04-21 med Svinninge Tomtägareförening på Skåvsjöholms Konferensgård, Åkersberga

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2003-04-21 med Svinninge Tomtägareförening på Skåvsjöholms Konferensgård, Åkersberga 1 SVINNINGE TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2003-04-21 med Svinninge Tomtägareförening på Skåvsjöholms Konferensgård, Åkersberga 1 Stämmans öppnande Ordförande i Svinninge

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2016

Årsmötesprotokoll 2016 Årsmötesprotokoll 2016 Kvisljungeby-Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer 957105-6101 Zenithgården 2016-03-16 1. Öppnande av mötet. Mötet öppnades och ansågs behörigt utlyst. Dock med tillägg att

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening.

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Gåsö Samfällighetsförening Protokoll sidan 1 717903-4512 2010-07-18 Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Plats: Gåsö Kapell, Gåsö, Lysekil Tid: Söndagen den 18 juli 2010

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013

Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013 Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013 Närvarande 22 medlemmar 1. Mötets öppnande Ordförande Per Malmqvist hälsade alla hjärtligt välkomna

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna.

1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. Protokoll vid Lungviks Hamnförenings årsmöte Tisdagen den 7 mars 2017 klockan 19:00 Ungdomshemmet Örnsköldsvik 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna.

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken Onsdagen 29 maj 2013 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Tommy Ringart förklarade stämman öppnad. 2 Godkännande av dagordningen Styrelsens

Läs mer

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening.

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Orgnr: 716417-1980 Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Plats: Länna Bygdegård, Hysingsvik Tid: Lördagen den 29 mars 2014, kl 14.00. Närvarande: 88 deltagare.

Läs mer

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby Mötesdatum 2014-03-27 Protokoll från årsmöte 2014 01-24 Tid 2014-03-27 kl 18.30-21.00 Plats: Restaurang Uncle Joe s, Visby Sekreterare: Annika Aalto Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Torsten Rundby 01

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Hjortnäs Sunnanängs samfällighetsförening den 13 april 2010.

Protokoll fört vid årsmöte med Hjortnäs Sunnanängs samfällighetsförening den 13 april 2010. Protokoll fört vid årsmöte med Hjortnäs Sunnanängs samfällighetsförening den 13 april 2010. Närvarande: Lars Björk, Åke Dalin, Maria Werpers Dahl, Owe Danielsson, Agneta Kallur, Anna Moberg, Ulf Sunnanängs,

Läs mer

Suzuki Cavalcade Club Sweden

Suzuki Cavalcade Club Sweden Sid. 1/5 Plats: Trelleborg, Dalabadets Camping. Tid: Kl. 17 45 Protokoll fört vid SSCS årsmöte den 14:e augusti 2004 1. Mötets öppnande. Åke Kindbom hälsade samtliga varmt välkomna och med ett rungande

Läs mer

Årsmötesprotokoll från årsmötet den 15 mars 2016

Årsmötesprotokoll från årsmötet den 15 mars 2016 Tvärsjöns Samfällighetsförening (TSF) Årsmötesprotokoll från årsmötet den 15 mars 2016 Årsmötet hölls i Åkes Lada, Slätthultsvägen 7, 44395 Stenkullen/Lerum Närvaro enligt separat närvarolista. 1. Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE Tid: Onsdagen den 19 augusti 2015 kl. 18.30 Plats: Skolan Fyren Ekalmen, Ekeby-Almby Närvarande: Lars-Inge Carlsson, ordförare Bernt Ryder Jensen Stefan Tidholm Thomas Olsson Peter Björnsson Ann-Marie

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening

Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening Sida 1 av 5 Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening TID Torsdag den 14 maj 2015 klockan 11.00 PLATS Halmstad Golfklubb, Tylösand 1) Stämmans öppnande Ordförande Kennet

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 051123 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 23 november 2005, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 50 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Bärby Hage egnahemsförening

Bärby Hage egnahemsförening Bärby Hage egnahemsförening Årsmötesprotokoll 2009-03-31 1 Årsmötet öppnas Ordförande Anders Lindblad hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 2 Årsmötets behöriga utlysande Det konstateras, att

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

3.Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Barkarby - Skälby inom Järfälla kommun i Stockholm län.

3.Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Barkarby - Skälby inom Järfälla kommun i Stockholm län. Rev. maj 2006 STADGAR för Barkarby-Skälby Villaägareförening antagna vid årsmöte i Skälby Gård 1995-02-13 konfirmerade vid medlemsmöte i Skälby Gård 1995-10-10. Stadgarna är sedan reviderade 2005 och 2006.

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping 2018-02-11 1. Mötet öppnas: Ordförande Johan Norgren hälsar medlemmarna välkomna och förklarar årsmötet öppnat. Därefter

Läs mer

Protokoll Årsmöte. Närvaro via fullmakt: 322 Margret Jorvid. Ställd till Christer Jorvid 211 Örjan Ullberg. Ställd till Karl-Johan Hagström

Protokoll Årsmöte. Närvaro via fullmakt: 322 Margret Jorvid. Ställd till Christer Jorvid 211 Örjan Ullberg. Ställd till Karl-Johan Hagström Protokoll Årsmöte Tid och plats: Årsmöte BRF Björnrike Ski Country. Tid: Lördagen den 6 december 2014, kl. 16.00. Plats: Björnrikecentrat. Grizzlygrottan A A Närvarande: 348 Göran Flodmark 346 Bo Flodmark

Läs mer

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2015.

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2015. Protokoll Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2015. Tid: lördagen den 19 mars 2016 kl. 14.00 16.30 Plats: World Trade Center, Kungsbron, Stockholm 1. Stämmans

Läs mer

ÅRSMÖTE 2014 Protokoll

ÅRSMÖTE 2014 Protokoll 2014-03-01 Sida 1 av 5 Tid: 2014-03-01 Plats: Marinstugan Närvarande: 27 medlemmar ÅRSMÖTE 2014 Protokoll Ordförande hälsade välkommen och förklarade årsmöte 2014 öppnat. Parentation över avlidna kamraten

Läs mer

SPF Trångsundsveteranerna

SPF Trångsundsveteranerna Årsmötesprotokoll fört vid SPF Trångsundsveteranernas årsmöte den 18 februari 2014 kl 12.00 i Mariakyrkans församlingssal, Skogås Centrum. Närvarande medlemmar: 54 1. Årsmötets öppnande Föreningens ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009.

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. ASS 432. Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. 1. Mötets öppnande och val av mötesordförande 2. Val av mötesordförande och sekreterare 3. Frågan om kallelse till mötet

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2014.

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2014. Protokoll Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2014. Tid: lördagen den 28 mars 2015 kl. 14.00 17.00 Plats: World Trade Center, Kungsbron, Stockholm 1. Stämmans

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksskola

Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksskola Osby Norra Älgskötselområde C/O Bengt Åke Svensson Gunnänga 283 91 Osby Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksskola 2014-02-25 1 Mötets öppnande. Ordförande Bengt Åke Svensson förklarade

Läs mer

SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND. Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter.

SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND. Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter. SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND www.spexaren.info Årsmötesprotokoll 2009-04-21 Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter. 1 Stämmans öppnande Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Protokoll årsmöte 13 november 2015

Protokoll årsmöte 13 november 2015 Protokoll årsmöte 13 november 2015 Tid kl 16.30-18.00 Plats Svenska Mässan, Göteborg Närvarande Röstlängd Södra lokalavdelningen Kurt Månsson Peter Danielsson Västra lokalavdelningen Björn Smedberg Anders

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Protokoll. 1 Årsmötet öppnades av Kenneth Gustafsson, samt fastsällande av dagordning.

Protokoll. 1 Årsmötet öppnades av Kenneth Gustafsson, samt fastsällande av dagordning. Protokoll Fört vid Ytterby vägförenings ordinarie årsmöte den 2 Maj 2017. Närvarande: Se bilaga 1. 1 Årsmötet öppnades av Kenneth Gustafsson, samt fastsällande av dagordning. 2 Till ordförande för mötet

Läs mer

Mollösunds samfällighetsförening

Mollösunds samfällighetsförening 1 Mollösunds samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Tid: Lördagen den 14 juli 2012 kl. 15 16.15. Plats: Änggården, Mollösund. Antal närvarande: 14 delägarfastigheter var företrädda

Läs mer

Protokoll från Bergsviks Vägsamfällighets Årsmöte , Kaserna Hembygdsgård, Munkedal, kl

Protokoll från Bergsviks Vägsamfällighets Årsmöte , Kaserna Hembygdsgård, Munkedal, kl Protokoll från Bergsviks Vägsamfällighets Årsmöte 2015-07-24, Kaserna Hembygdsgård, Munkedal, kl 18.00 20.00. Ordföranden Roger Fredriksson hälsade, på samfällighetens vägnar, nya medlemmar välkomna. 1

Läs mer

Västerskärs Samfällighetsförening

Västerskärs Samfällighetsförening Västerskärs Samfällighetsförening Protokoll: årsmöte den 22 maj 2014 Tid: 19.30 Plats: Gillmyra gård, Kvisslingbyvägen, Åkersberga 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Stefan Wallon (ordförande i föreningen)

Läs mer

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän.

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän. Protokoll vid Lungviks Hamnförenings årsmöte Onsdagen den 11 mars 2015 Ungdomshemmet Örnsköldsvik 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Kort information genomfördes

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 2016-02-27 Sida 1 av 5 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 Tid: 2016-02-27 kl 1300 Plats: Marinstugan Närvarande: 31 medlemmar Ordförande hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat. Ordförande höll parentation

Läs mer

Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer , Zenithgården, , 19:00-20:00

Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer , Zenithgården, , 19:00-20:00 Årsmöte Kvisljungeby Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer 9571056101, Zenithgården, 20180315, 19:0020:00 1 Öppnande av mötet. Mötet öppnades och ansågs behörigt utlyst. Deltagare, se bilaga 1 2

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS.

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS. PROTOKOLL fört vid Stockholms Seglarförbunds årsmöte 2003-11-27 i Idrottens hus, Farsta. Mötets öppnande. StSF:s ordförande, Johan Haasum, hälsade alla de närvarande ombuden välkomna och öppnade mötet.

Läs mer

Smygehus Havsbad. Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma Bcstad;rittsfurenin9en. förklarade stämman öppnad.

Smygehus Havsbad. Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma Bcstad;rittsfurenin9en. förklarade stämman öppnad. Distribution: Styrelsen, Valberedningen och Hemsidan Föreningsstämma: 2012-06-02 på Hotell Scandic Victoria Tower, Stockholm Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma 2018 Jan Andersson föredrog

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2017-09-30 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 37 medlemmar representerande 28 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson

Läs mer

TAMMSTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

TAMMSTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING TAMMSTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Årsstämma torsdagen den 27 maj 2010 kl 18.30 i Tekniska nämndhusets hörsal, Flemminggatan 4, Stockholm Närvarande se bilaga 1. Öppnande Ordföranden Åke Amundin förklarade

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte

Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte Sändlista PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte 2012-03-08 Mötessekreterare Sändlista Styrelsemedlemmar Revisorer Revisorssuppleant Valberedning

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Sida 1 (5) 1 Föreningens namn och syfte Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet är en allmännyttig ideell förening vars uppgift är att gagna systemsäkerhetsmässig

Läs mer

4 Upprop och fastställande av röstlängd Ombuden ropades upp och sekreteraren noterade närvarande samt ersättare för de ombud som inte var med.

4 Upprop och fastställande av röstlängd Ombuden ropades upp och sekreteraren noterade närvarande samt ersättare för de ombud som inte var med. Årsmötesprotokoll Datum: 2016-02-06 Plats: Mössebergsgården, Falköping Närvarande: Enligt särskild deltagarförteckning 1 Årsmötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat. 2 Frågan om mötet utlyst

Läs mer

PROTOKOLL från ÅRSMÖTE mars på Metropols Konferenscenter, Sundsvall

PROTOKOLL från ÅRSMÖTE mars på Metropols Konferenscenter, Sundsvall PROTOKOLL från ÅRSMÖTE 2013 21 mars på Metropols Konferenscenter, Sundsvall Närvarande: 80-talet röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande Ordföranden Sture Henningsohn hälsade alla välkomna. Sture

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, 18.30 Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm 1 Stämmans öppnande Styrelseledamot Anna Sandberg öppnade stämman.

Läs mer

Protokoll från ordinarie föreningsstämma för Uthamrahöjdens Samfällighetsförening

Protokoll från ordinarie föreningsstämma för Uthamrahöjdens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie föreningsstämma för Uthamrahöjdens Samfällighetsförening Tid och plats: Tisdagen den 22 april 2003 kl. 19.00-20.45 i Lovisedalsskolans matsal. Närvaro: Se särskild närvaroförteckning

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening

Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening Årsmöte 2014-03-11 Stefan Lindvall 1 Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening 2014-03-11 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Lindvall förklarade mötet öppnat. 2. Godkännande

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer