LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida"

Transkript

1 Kommunfullmäktige KF 1 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare. Vid dagens sammanträde ställs inga frågor.

2 Kommunfullmäktige KF 2 Dnr Redovisning av utveckling av fiber i Lessebo kommun Kommunchef Inga-Britt Andersson redovisar Lessebo kommuns arbete med utveckling av fiber. Informationen noteras till protokollet.

3 Kommunfullmäktige KF 3 Dnr Vision Lessebo kommun Kommunledningskontoret har arbetat fram förslag till Visionsdokument för Lessebo kommun. Dokumentet ersätter Verksamhetsmål för Lessebo kommun som antogs av kommunfullmäktige De finansiella målen och verksamhetsmålen finns i kommunens budget. Beslutsunderlag Vision för Lessebo kommun. Kommunstyrelsens protokoll Yrkanden Angelica Carlsson (c): Under rubriken Strategier tillföra texten Ett rikare kultur och fritidsliv. Monica Widnemark (s): Bifall till Carlssons förslag. Kommunfullmäktige beslutar att anta förslag till Vision för Lessebo kommun med tillägg under rubriken Strategier där texten tillförs Ett rikare kultur och fritidsliv.

4 Kommunfullmäktige KF 4 Dnr Borgensåtagande Räddningstjänsten Östra Kronoberg Medlemskommunerna i Räddningstjänsten Östra Kronoberg (Uppvidinge, Tingsryds och Lessebo) är medlemmar i Kommuninvest ek. förening vilket innebär att även Räddningstjänsten skulle kunna låna i eget namn av Kommuninvest under förutsättning att vederbörlig proprieborgen tecknas av medlemmarna såsom för egen skuld jämte därpå löpande ränta och kostnader. Kommunalförbundet Räddningstjänsten Östra Kronoberg hemställer hos medlemskommunerna att teckna proprieborgen i enlighet med gällande förbundsordning att förbundets sammanlagda lånesumma inte vid något tillfälle får överstiga 30 miljoner kronor. Detta innebär separata beslut i respektive medlemskommuns kommunfullmäktige med hänvisning till nu gällande förbundsordning. Kommuninvest kan därefter lämna anbud på kommande upphandling av lån. Beslutsunderlag Skrivelse från Räddningstjänsten Östra Kronoberg. Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar om proprieborgen för Räddningstjänsten Östra Kronoberg att såsom egen skuld ingå borgen om 30 miljoner kronor jämte därpå löpande ränta och kostnader.

5 Kommunfullmäktige KF 5 Dnr Revidering av beslut om ramborgen Kommunfullmäktige beslutade om ramborgen för helägda kommunala bolag. Borgensbeslutet omfattar dels en beloppsbegränsning, dels en tidsbegränsning till utgången av Nytt beslut föreläggs kommunfullmäktige i samband med ny mandatperiod. Genom att ramborgen är tidsbegränsad, kan kreditgivare inte bevilja lån med en löptid som sträcker sig längre än ramborgens giltighet, dvs. längre än till utgången av Kommuninvest har lämnat en rekommendation att giltighetstiden för borgensramar inte tidsbegränsas i beslutet, utan att de gäller tillsvidare. För de fall ett nytt borgensbeslut behöver fattas kan detta göras till en högre eller lägre borgensram, i det senare fallet dock inte till ett lägre belopp än vad kommunen redan har tecknat borgen för. Kommunledningskontoret föreslår att kommunfullmäktige reviderar senaste beslut, som innebär ramar för borgen utan tidsbegränsning. Därtill bör ändå en tidsbegränsning sättas då revidering av gällande ramborgen i samband med ny mandatperiod. En förändring är aktuell då AB Spånet 5 har avyttrat sin fastighet och då föreligger inget behov om ramborgen, nuvarande belopp uppgick till kr, för detta bolag. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Kommunstyrelsens protokoll Upphäva kommunfullmäktiges beslut 57/ AB Lessebohus Kommunfullmäktige beslutar, att såsom för egen skuld ingå borgen för AB Lessebohus låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om kr, jämte därpå löpande ränta och kostnader. Det totala högsta lånebeloppet skall beräknas på skuldebrevens respektive ursprungliga belopp 3. Lessebo Fjärrvärme AB Kommunfullmäktige beslutar, att såsom för egen skuld ingå borgen för Lessebo Fjärrvärme AB:s låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om kr, jämte därpå löpande ränta och kostnader. Det totala högsta lånebeloppet skall beräknas på skuldebrevens respektive ursprungliga belopp.

6 Kommunfullmäktige AB Lessebo Fastigheter Kommunfullmäktige beslutar, att såsom för egen skuld ingå borgen för AB Lessebo Fastigheter låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om kr, jämte därpå löpande ränta och kostnader. Det totala högsta lånebeloppet skall beräknas på skuldebrevens respektive ursprungliga belopp 5. AB Kyrkbyn 3 Kommunfullmäktige beslutar, att såsom för egen skuld ingå borgen för AB Kyrkbyn 3 låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om kr, jämte därpå löpande ränta och kostnader. Det totala högsta lånebeloppet skall beräknas på skuldebrevens respektive ursprungliga belopp 6. Godkänna tak för ramborgen enligt med belopp enligt nedan för respektive helägt kommunalt bolag samt att amortering av låneskuld skall ske årligen motsvarande den i redovisningen gjorda planenliga avskrivningen om inte synnerliga skäl föreligger avseende helägda bolag. 7. Revidering av ramborgen skall ske i samband med att en ny mandatperiod har trätt ikraft d.v.s. under år 2015

7 Kommunfullmäktige KF 6 Dnr Detaljplan för område Abbakuse/Kusehallar och Fiskesbro, Hovmantorp Kommunstyrelsen behandlade ärendet senast då bygg- och planchef Kjell Kågestad samt Jessica Andersson och Elin Delvéus från WSP Samhällsbyggnad redogjorde för nerlagt arbete och utredningar som varit i ärendet. Av redovisad sammanställning framgår att upprättade utredningar väl motiveras av att förutsättningarna är goda för att fortsätta arbetet med detaljplan för området. Tidigare nedlagda kostnader för uppgår till 347 tkr. För kommande utredningar behövs tilläggsanslag på 362 tkr. Härtill kommer kostnader för eventuella tillägg för utredningar som idag inte är kända. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse från plan- och miljökontoret Tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret Kommunstyrelsens protokoll Uppta tilläggsanslag i 2012 års redovisning med 362 tkr (redovisas på ). 2. Finansieras genom dels att ianspråkta medel ur kommunfullmäktiges förfogande med 300 tkr, dels ur kommunstyrelsens förfogande med 62 tkr i 2012 års redovisning.

8 Kommunfullmäktige KF 7 Dnr Ny politisk organisation för AB Lessebohus och AB Lessebo Fastigheter med dotterbolag Kommunfullmäktige beslutade att göra en gemensam fastighetsförvaltning för alla kommunens fastigheter (exkl. driftsfastigheter för VA och renhållning) som organisatoriskt tillhör AB Lessebohus fr.o.m Kommunen har två fastighetsbolag med en gemensam VD. - AB Lessebohus (uthyrning av bostäder). - AB Lessebo Fastigheter med dotterbolagen Kyrkbyn 3 och Spånet 5 (uthyrning av industrilokaler) När kommunfullmäktige förrättade val för mandatperioden valdes ledamöter och suppleanter till bolagen med olika personer. För att bl.a. underlätta styrelseadministrationen föreslås att bolagen har samma ledamöter och suppleanter i styrelserna. Beslutsunderlag Skrivelse Kommunstyrelsens protokoll Yrkanden Per-Inge Olsson (mp): Bifall till kommunstyrelsens förslag. Göran Borg (s): Avslag på kommunstyrelsens förslag. Monica Widnemark (s): Bifall till kommunstyrelsens förslag. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar som ägare till AB Lessebohus och AB Lessebo Fastigheter med dotterbolag 1. Entlediga samtliga ledamöter och suppleanter i styrelsen för AB Lessebohus fr.o.m. bolagsstämman 2012, som avser verksamheten Entlediga samtliga ledamöter och suppleanter i styrelsen för AB Lessebo Fastigheter och dess dotterbolag fr.o.m. bolagsstämman 2012, som avser verksamheten 2011.

9 Kommunfullmäktige Uppdra till valberedningen att till kommunfullmäktiges nästa sammanträde den 23 april lämna förslag på nya ledamöter och suppleanter i bolagsstyrelserna för AB Lessebohus och AB Lessebo Fastigheter och dess dotterbolag. Samma personer ska representera samtliga nämnda bolagsstyrelser. Reservationer Göran Borg (s) reserverar sig mot beslutet

10 Kommunfullmäktige KF 8 Dnr Inrätta en egen förvaltning för Plan- och miljökontoret Plan- och miljökontoret ingår idag under kommunledningskontoret med kommunchefen som förvaltningschef. Med tanke på att antalet medarbetare inte varit mer än fem stycken, plus projektanställda, har detta varit en bra lösning. Det finns dock vissa nackdelar med detta sätt att organisera verksamheten. Det kan exempelvis förekomma jävsituation om det finns delade åsikter mellan kommunstyrelse och myndighetsutövandet i ett miljö- eller planärenden. Detta har även påtalats av Länsstyrelsen vid deras revisioner av verksamheten. I budget för år 2012 finns anslaget pengar för utökning av en tjänst som livsmedelsinspektör. För att utesluta misstanke om jävsituation och för att öka styrning och ledning av verksamheten föreslår kommunledningskontoret att plan- och miljökontoret blir en egen förvaltning med en egen förvaltningschef. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret Kommunstyrelsens protokoll Kommunfullmäktige beslutar att inrätta en egen förvaltning för plan- och miljökontoret

11 Kommunfullmäktige KF 9 Dnr Svar på motion Om man inte syns så finns man inte Per-Magnus Pettersson (m) Örjan Davoust (m), Anita Davoust (m), Kerstin Wenrup (m), Åke Wenrup (m), Börje Erlandsson (m) och Margareta Löfström (m) föreslår i motion en mera aktiv marknadsföring av t.ex. Hovmantorp - Att byta ut skylten vid V infarten vi har byggklara tomter här. - Att hyra en plats i Allhallen och visa vad som är på gång. - Att annonsera i Växjö-regionen. - Att uppdatera kommunens hemsida med attraktiva bilder och info. - Att ge någon i uppdrag att ragga nya invånare. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Beslutsunderlag Motion från moderaterna. Tjänsteskrivelse Kommunstyrelsens protokoll Lämna svar på motionen enligt tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret. 2. Motionen anses därmed besvarad.

12 Kommunfullmäktige KF 10 Dnr Svar på motion ang. kommunal lekplats i Bergdala Grazyna Dahl Ringdahl (mp) hemställer i motion bl.a. att kommunen upprätta en kommunal lekplats i Bergdala. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Beslutsunderlag Motion från Grazyna Dahl Ringdahl (mp) Tjänsteskrivelse från tekniska förvaltningen Kommunstyrelsens protokoll Lämna svar på motionen enligt tjänsteskrivelse från tekniska förvaltningen. 2. Motionen anses därmed besvarad.

13 Kommunfullmäktige KF 11 Dnr Avsägelse av kommunala uppdrag Anders Ideström (fp), Skruv, avsäger sig i skrivelse samtliga kommunala uppdrag. - Ledamot kommunfullmäktige - Ledamot valberedningen - Ersättare kommunstyrelsen - Ersättare valnämnden - Ledamot AB Lessebohus - Suppleant AB Lessebo Fastigheter - Suppleant AB Kyrkbyn - Suppleant AB Spånet 5 1. Godkänna avsägelse från Anders Ideström. 2. Hos Länsstyrelsen begära om ny sammanräkning för att utse ny ledamot i kommunfullmäktige.

14 Kommunfullmäktige KF 12 Dnr Avsägelse av kommunalt uppdrag Lena Henricson (s), Hovmantorp, avsäger sig i skrivelse uppdrag som styrelseledamot i AB Lessebohus. Kommunfullmäktige godkänner avsägelse från Lena Henricson.

15 Kommunfullmäktige KF 13 Dnr Motion om lekpark med skridskobana i Lessebo centrum Nicke Lindberg (v) och Carlos Lillo (v) föreslår i motion att en skridskobana med lekpark byggs i Lessebo centrum. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

16 Kommunfullmäktige KF 14 Dnr Motion om läsplatta åt alla ledamöter i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och nämnder Nicke Lindberg (v) och Carlos Lillo (v) föreslår i motion att kommunfullmäktige utreder för- och nackdelar med läsplattor eller andra tekniska lösningar som kan minimera pappersutskicken och dess kostnader. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

17 Kommunfullmäktige KF 15 Dnr Motion om konkurrensutsättning av lokalvården Per-Magnus Pettersson (m) och Margareta Löfström (m) föreslår i motion att en utredning bör ske ang. frågan om konkurrensutsättning av lokalvården inom utbildningsnämndens ansvarsområde. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

18 Kommunfullmäktige KF 16 Dnr Motion om konkurrensutsättning av gata- och parkskötseln Per-Magnus Pettersson (m) och Margareta Löfström (m) föreslår i motion att en utredning bör ske ang. frågan om konkurrensutsättning av gata- och parkskötseln. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

19 Kommunfullmäktige KF 17 Dnr Valärenden Kommunfullmäktige beslutar förrätta följande val Fyllnadsval Valberedningen Som ledamot i valberedningen efter Anders Ideström (fp) välja Ylva Munsterhjelm Kajander (fp), Fiskaregatan 2, Lessebo. Fyllnadsval Kommunstyrelsen Som ersättare i kommunstyrelsen efter Anders Ideström (fp) välja Ylva Munsterhjelm Kajander (fp), Fiskaregatan 2, Lessebo. Fyllnadsval Valnämnden Som ersättare i valnämnden efter Anders Ideström (fp) välja Evert Kajander (fp), Fiskaregatan 2, Lessebo. Fyllnadsval AB Lessebohus Som ledamot i AB Lessebohus efter Anders Ideström (fp) välja Ylva Munsterhjelm Kajander (fp), Fiskaregatan 2, Lessebo. Fyllnadsval AB Lessebo Fastigheter Som suppleant i AB Lessebo Fastigheter efter Anders Ideström (fp) välja Ylva Munsterhjelm Kajander (fp), Fiskaregatan 2, Lessebo. Fyllnadsval AB Kyrkbyn Som suppleant i AB Kyrkbyn efter Anders Ideström (fp) välja Ylva Munsterhjelm Kajander (fp), Fiskaregatan 2, Lessebo. Fyllnadsval AB Spånet Som suppleant i AB Spånet efter Anders Ideström (fp) välja Ylva Munsterhjelm Kajander (fp), Fiskaregatan 2, Lessebo.

20 Kommunfullmäktige KF 18 Delgivningar/rapporter Ny ersättare i kommunfullmäktige Länsstyrelsens protokoll , ny ersättare i kommunfullmäktige fr.o.m efter Jan-Olof Franzén (m) Ny ersättare Peter Diesnert (m). Rapport av ej verkställda beslut Socialnämnden har skyldighet att till Länsstyrelsen rapportera gynnande beslut som inte verkställts inom 3 månader från beslutsdatum. Individrapportering föreligger för kännedom från socialnämnden för ej verkställda beslut enligt SoL och LSS för perioden Rapporterna noteras till protokollet.

21 Kommunfullmäktige KF 19 Dnr Interpellation till tekniska nämndens ordf. ang. kommunens upphandling av livsmedel Per-Inge Olsson (mp) har inkommit med interpellation till tekniska nämndens ordförande Anders Palmengren (s). - Finns kravet på god djurhållning inskrivet i kommunens anbudsunderlag till leverantörerna av livsmedel till kommunens skolor och äldreboenden? Anders Palmengren (s) besvarar interpellationen. Interpellationen är besvarad.

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-01-17 2 KS 1 Dnr 2011.291-37 Verksamhetsplan 2012 för Energi- och klimatrådgivning för Lessebo kommun För att öka kännedom om energi- och klimatrådgivarnas verksamhet i kommunen kräver

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-09-24 2 Allmänhetens frågestund Ingen fråga ställs under allmänhetens frågestund. Information om Kalmar kommuns Kina-satsning Näringslivschef Thomas Davidsson, Kalmar kommun, informerar

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-11-29 2 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågstund ställs frågor till kommunstyrelsens ordf. Monica Widnemark Vaktmästarfrågan i Lessebo Sporthall Återställning av vägen

Läs mer

Allmänhetens frågestund

Allmänhetens frågestund Sida 3 av 19 1 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare. Vid dagens sammanträde

Läs mer

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 Kommunfullmäktige 2012-10-29 Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 80 Allmänhetens frågestund 81 Resultatinformation 2012:2 82 Fastställelse av skattesats för 2013 83 Länsgemensam

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-06-20 2 KF 48 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-09-06 2 KS 97 Dnr 2011.211-27 Tilläggsanslag för bostadsanpassningsbidrag Bygg- och planchef Kjell Kågestad redogör i skrivelse 2011-08-22 om tilläggsanslag för konto 1161-4521-520-0211

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 16.00-17.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Lilian

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-01-11 2 KS 1 Redovisning av Folkhälsoundersökning Susann Svärd, FoU Kronoberg, presenterar resultatet från folkhälsokartläggningen i Kronobergs län. Kommunstyrelsen 2011-01-11 3 KS

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-10-03 2 KS 113 Länstrafiken Kronoberg Trafikdirektör Tomas Nilsson och upphandlingschef Clas Carlsson informerar om tidplan för linjetrafikupphandling. Enligt tidplan fastställer länstrafiken

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-11-03 2 KS 126 Dnr 2011.80-80 Ansökan om investeringsbidrag Fem föreningar har inkommit med ansökan om investeringsbidrag. Hovmantorps GoIF. Två avfuktare, 3 990 kronor. Diskmaskin,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-01-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 januari 2013, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-05-31 2 KS 75 Dnr 2011.40-86 Regional kulturplan för Kronobergs län Landstinget Kronoberg och Regionförbundet södra Småland har i dialog med kommuner, professionella kulturlivet och

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2007-01-09 2 KS 1 Val av justerare Till att tillsammans med ordföranden justera kommunstyrelsens protokoll under 2007 väljs Jan-Olof Franzén (m). Kommunstyrelsen 2007-01-09 3 KS 2 Dnr 2006.107-28

Läs mer

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Protokoll 1 (6) Plats och tid Nils Holgerssongymnasiets aula, 2018-02-26, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 58 Justeringens

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-11-15 2 KS 141 Dnr 2011.214-10 Vision Lessebo kommun Efter budgetkonferens den 19-20 september har nytt förslag till Lessebo kommuns Visionsdokument arbetats fram. Partierna redovisar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-03-26 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Martina

Läs mer

Sida 2 av 30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-06-16. Kronoberg... 23

Sida 2 av 30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-06-16. Kronoberg... 23 Sida 2 av 30 Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden 27. Allmänhetens frågestund... 3 28. Årsredovisning 2013 AB Lessebohus... 4 29. Årsredovisning 2013 AB Lessebo Fastigheter... 5 30. Årsredovisning

Läs mer

Kommunfullmäktige protokoll

Kommunfullmäktige protokoll Datum: Onsdag 12 september 2018 Tid: 18:00-18:15 Plats: Folkets hus, Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 18 september 2018, kl 16.00 Paragrafer: 63-69 Utses att justera: Michelle Winkel (L) och Stephan

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid ande Lessebo kommunkontor, tisdagen den 14 augusti kl.13:30-15:00 Monica Widnemark (s), ordf. Anders Jonsäng (c), 1:e vice ordf. Lars Altgård (s), 2:e vice ordf. Charlotta Book (s) Roger

Läs mer

Enligt bifogad närvarolista. Kommunchef Christina Nyquist. Ragnar Lindberg (s) och Margareta Löfström (m)

Enligt bifogad närvarolista. Kommunchef Christina Nyquist. Ragnar Lindberg (s) och Margareta Löfström (m) Plats och tid Lessebo Folkets Hus måndagen den 28 september 2015, kl. 19.00 19.50 ande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagare Kommunchef Christina Nyquist Utses att justera Ragnar Lindberg (s) och

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kosta Folkets Hus, måndagen den 20 november 207, kl. 9.00-20.00 ande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagare Kommunchef Christina Nyquist Ekonomichef Göran Jörgensson 04 Utses att justera

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-01 Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrum Landsort, 2017-11-01 kl. 13:00-13.25 Beslutande Patrik Isestad (S), ordförande Daniel Adborn (L) Thomas

Läs mer

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden Sida 2 av 12 Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden 1. Allmänhetens frågestund... 3 2. Information om Samverkan Lessebo... 4 3. Information om OECD-rapport... 5 4. Antagande av detaljplan för Hovmantorps

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-03. 3 Svar på motion om att lägga skyddsmaterial på parkeringen vid Fryksta stationshus

Sammanträdesdatum 2015-02-03. 3 Svar på motion om att lägga skyddsmaterial på parkeringen vid Fryksta stationshus KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-02-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 februari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14 STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 17:00 - KOMMUNSTYRELSEN Plats Ledamöter Kommunhuset, Skeppet Se närvarolista Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef Erica Bjärsved ekonomichef Hans Gillenius

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Förbundsdirektionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Brandstationen Lessebo, kl 08,30 11,50 Beslutande Monica Widnemark (S), ordförande Åke Carlsson (C),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo Folkets Hus måndagen den 26 september 2016 kl. 19.00 19.25 ande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagare Kommunchef Christina Nyquist Utses att justera Roger Hultenius (s) och

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunkontor tisdagen den 7 mars 2017, kl. 13.30-17.00 ande Monica Widnemark (s), ordf. Lars Altgård (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Charlotta Book (s) Roger Hultenius (s) Anders

Läs mer

Ramborgen för Munkedals Vatten AB

Ramborgen för Munkedals Vatten AB sida 1 2012-12-04 Dnr: KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Ramborgen för Munkedals Vatten AB Bakgrund Munkedals Vatten AB (MVAB) är ett aktiebolag som till 100 % ägs av Munkedals kommuns och som kommer att

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 10 november 2016, kl ,

Kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 10 november 2016, kl , Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 10 november 2016, kl. 15.00, i Lindberghallen, Djurås. Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid

Läs mer

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18. Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.30, i Lindberghallen, Djurås. Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2012-12-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Carina Albertsson (S) Lilian Olsson (S) Bitte Lindberg

Läs mer

1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering. 4. Information om aktuella verksamheter inom skolan.

1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering. 4. Information om aktuella verksamheter inom skolan. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 31 mars 2014 kl. 18:00. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, onsdagen den 14 augusti 2013, kl. 13.30 15.30 ande Monica Widnemark (s), ordf. Evert Nilsson (s) 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Örjan Wilhelmsson (s) Jan

Läs mer

Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 9 personer.

Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 9 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2012-06-13 Plats och tid Bästorps bygdegård, Töftedal onsdagen den 13 juni, 2012 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2007-08-14 2 KS 98 Dnr 2007.55-14 Information om Kosta Köpmanshus AB Ordf. Monica Widnemark informerar om Länsrättens dom och de åtgärder som vidtagits med anledning av kommunfullmäktiges

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2008-08-12 2 KS 109 Dnr 2007-310 - 13 PUT-boende alternativt förslag till boende för ungdomar med uppehållstillstånd Lessebo kommun har ett avtal med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid avgörande Kommunhuset Lessebo, Rottnen Onsdagen den 27 juni 2012 kl. 17.00 20.00 Ragnar Lindberg (s) ordf. Mona Wirkander (s) Lars Altgård (s) Lina

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 27 november 2006 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 10.00-11.15 Beslutande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lennart Hägglund (KD) Rose-Marie Johansson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus, måndagen den 24 september kl. 19:00-20:45 ande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagare Kommunchef Christina Nyquist Jessica Cedervall och Per Gunnarsson, Södra

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2007-04-03 2 KS 31 Dnr 2007.55-14 Överklagande av kommunfullmäktiges beslut om nyemission till Kosta Köpmanshus AB (mål296-07 E, rotel 3 Länsrätten har 2007-03-22 meddelat beslut ang inhibition

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 37-38 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27 Kf 144 Ks 208 Dnr 2007-269 269 Medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening Ärendebeskrivning Åtvidabergs kommuns intresseanmälan om medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening har behandlats av föreningens

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Kommunfullmäktige KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. sammanträder tisdagen den 11 mars 2014, klockan 18 i Kommunfullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka.

Kommunfullmäktige KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. sammanträder tisdagen den 11 mars 2014, klockan 18 i Kommunfullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. KALLELSE/UNDERRÄTTELSE sammanträder tisdagen den 11 mars 2014, klockan 18 i salen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Sid Beslutsförslag 1 Utseende av protokolljusterare samt bestämmande av tid för justering

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige

Protokoll Kommunfullmäktige Tid Plats 15:00-15:45 Kunskapens hus, Laxå Beslutande ledamöter Ylva von Schéele (M) Richard Nygren (M) Christofer Carlander (M) Nils-Olof Tivemyr (C) Frida Eriksson (C) Arne Augustsson (C) Bo Rudolfsson

Läs mer

Rådhuset, stora salen, kl

Rådhuset, stora salen, kl 1 1 Plats och tid Rådhuset, stora salen, kl 16.00-16.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder

Kommunfullmäktige sammanträder KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Kommunfullmäktige sammanträder Kommunfullmäktiges ledamöter kallas till sammanträde måndagen den 24 oktober 2016, kl. 18:00 Sessionssalen, Centrumhuset, Götene kommun Ersättare

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2013-02-26 7 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-20.45 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Ulf Fransson, sekreterare i regionbildningskommittén, 19.00-20.10 David Svenn

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-05-27 2 SN 64 Dnr Muntlig information från FOU Välfärd Maria Nilsson, FOU-Välfärd informerade om ungdomars utanförskap i Kronobergs län. att lägga informationen till handlingarna. Socialnämnden

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.15 1 (13) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Utses justera Justeringens

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Datum Kommunstyrelsen 2015-04-09. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 08:30-12:00

PROTOKOLL. Datum Kommunstyrelsen 2015-04-09. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 08:30-12:00 Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 08:30-12:00 Beslutande: Lars Molin (M) ordförande jäv 124 Allan Cederborg (M) tjg ers istf Mia Troedsson (M) Kennet Hedman (M) Ulf Nyman (C) Harald

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1995-09-18 Plats och tid Kumla Folkets Hus, Husaren måndagen den 18 september 1995, kl 18.30-19.10 Beslutande Samtliga ledamöter

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 18 Plats och tid Lessebo kommunkontor tisdagen den 5 november 2013, kl. 13.30-16.30 ande Monica Widnemark (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Tommy Truedsson (s) Örjan

Läs mer

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 30 januari

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 30 januari KALLELSE 1(6) Kommunstyrelsen 2013-01-15 Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige för kännedom Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 30 januari Kung Birger 1 + 2, Kommunhuset, kl. 14.00 Upprop Val av justerare:

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-02-08 2 KS 10 Dnr 2011.15-11 Trygghetsmätning Närpolis Karl-Axel Tobiazon redovisar polisens trygghetsmätning för Lessebo kommun och Kronobergs län 2010. Tobiazon redovisar även polisens

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/13 Plats och tid Lokal Strået kl. 14.00 15.20 Beslutande Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Gunnar Bengtsson (S) Christer Laurell (C), v

Läs mer

Borgen för Salabostäder AB

Borgen för Salabostäder AB AMMANTRÄDEPROTOKOLL KOMMUNTYRELEN sammanträdesdatum Kf?:s 30 (34) 2012-04-12 N7: 22 2012 90 Borgen för alabostäder AB Dnr 2012/53 INLEDNING alabostäder AB har i protokoll daterat 2012-03-05 rekommenderat

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-11-08 175 Plats och tid Kommunhuset, måndag 8 november 2010, kl. 19.00 19.50 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte Karlsson

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-02-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Andreas Boström (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Kerstin Junker (S) 1-2 Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

1. Information om systematisk uppföljning av upphandlade ramavtal Föredragande: Björn Hedbäck, serviceförvaltningen

1. Information om systematisk uppföljning av upphandlade ramavtal Föredragande: Björn Hedbäck, serviceförvaltningen 1(7) Kommunstyrelsen Tid Tisdagen den 25 november 2014 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Jonas Sverkén Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Information om systematisk

Läs mer

Vingåkers kommun. Kommunfullmäktige den 20 april 2015

Vingåkers kommun. Kommunfullmäktige den 20 april 2015 Vingåkers kommun Kommunfullmäktige den 20 april 2015 Närvaro Godkännande av dagordning Val av justerare Beskrivning av ärendet Frågor från allmänheten Hans Jansson har lämnat in en fråga till kommunfullmäktige.

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-08-31 2 SN 101 Dnr 63.11 700 Individrapportering ej verkställda beslut Socialassistent Lena Pettersson redovisar individrapportering ej verkställda beslut för perioden 2011-04-01 2011-06-30

Läs mer

~~_ ~h ~J~ ~ --Wt:ll!!$----

~~_ ~h ~J~ ~ --Wt:ll!!$---- Karlsborgs kommun Sida 102 Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 25 maj, 2015, kl. 18.30-20.15 Beslutande Enligt förteckning (bil. 70) Övriga deltagande Thomas Johansson,kommunchef Eva Hoving Eklund,

Läs mer

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.05-11.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S) ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 februari 2013 kl. 14.30 15.20 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Mats Hugosson

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(7) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 25 november 2013 kl. 10:00 Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer