Verksamhetsuppföljning av bostad med särskild service enligt 9 9 LSS och daglig verksamhet enligt 9 10 LSS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsuppföljning av bostad med särskild service enligt 9 9 LSS och daglig verksamhet enligt 9 10 LSS"

Transkript

1 Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) Handläggare Suzanne Hartenberger Telefon: Till Bromma stadsdelsnämnd särskild service enligt 9 9 LSS och daglig verksamhet enligt 9 10 LSS Förvaltningens förslag till beslut Nämnden tar del av förvaltningens uppföljning och lägger den till handlingarna. Leif Sjöholm Stadsdelsdirektör Christina Berends Verksamhetsområdeschef Bromma stadsdelsförvaltning Gustavlundsvägen 151 G Box Bromma Växel stockholm.se Sammanfattning Årets uppföljning av LSS-verksamheter (LSS - lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) som drivs i egen regi och på entreprenad i Bromma har skett genom att en ny uppföljningsmetod har utvecklats och prövats. Metoden har fått arbetsnamnet ViVverksamhetsuppföljning i pågående verksamhet. Det är en metod som inspirerats av äldreomsorgens fördjupade kvalitetsuppföljning. Årets uppföljning av Bromma stadsdelsförvaltnings verksamheter försöker att fånga den kvalitet som bl.a. bygger på relationen mellan personal och brukare. Uppföljningen har skett i gruppbostäder enl. 9 9 LSS och i daglig verksamhet enl LSS genom att uppföljaren vistats i de olika verksamheterna och på nära håll följt personalens arbete. ViV har inneburit att förbättringsområden har lyfts till verksamheternas ledning vilket medfört att förbättringar har genomförts i verksamheterna som innebär högre kvalitet för brukarna.

2 Sida 2 (6) Den tidigare bedömningen av Brommas LSS-verksamheter som drivs i egen regi och på entreprenad är att verksamheterna har en god kvalitet, men med vissa utvecklingsområden. Årets uppföljning har bekräftat detta. Uppföljningen har visat att det goda bemötande är centralt i alla verksamheter och att brukarna är i fokus. Bakgrund Förvaltningens utgångspunkt är att samma krav ska gälla för egna verksamheter som staden enligt avtal kräver av verksamheter som drivs på entreprenad eller i enskild regi. Tidigare uppföljning har delvis utgått från samma uppföljningsmall som används vid uppföljning av LSS-verksamheter som staden har LOV-avtal med (LOV - lag om valfrihetssystem) års uppföljning av verksamheter i egen regi och på entreprenad fokuserade särskilt på insatsen bostad med särskild service enl. 9 9 LSS. Uppföljningen genomfördes genom granskning av akter hos både beställare och utförare samt genom intervjuer med brukare. Ett projekt har genomförts inom äldreomsorgen i Stockholms stad där en metod för fördjupade kvalitetsuppföljningar genom observationer har utvecklats. Metoden används i skarpt läge sedan Metoden innebär att uppföljningar sker genom så kallad deltagande observation. Observationerna utförs av erfaren personal som är utbildade i arbetssättet. En metod för uppföljning av verksamhetsområde LSS i likhet med äldreomsorgens fördjupade kvalitetsuppföljning har inte tidigare prövats inom staden. Årets uppföljning av Bromma stadsdelsförvaltnings verksamheter är ett försök att fånga den kvalitet som bl.a. bygger på relationen mellan personal och brukare. Ärendet Metod Den uppföljningsmetod som prövas, ViV (verksamhetsuppföljning i pågående verksamhet), är inspirerad av äldreomsorgens fördjupade kvalitetsuppföljning. Metoden har utvecklats av Socialtjänst och fritids verksamhetscontroller som också är den som har följt upp verksamheterna utifrån metoden.

3 Sida 3 (6) Metoden är indelad i fem delar: 1. Förberedelse 2. Uppföljning/iakttagelser 3. Sammanställning/reflektion över iakttagelser 4. Återföring 5. Uppföljning av utvecklingsområden Uppföljningarna genomfördes genom att uppföljaren vistades i den dagliga verksamheten under två heldagar och i gruppbostäderna en eftermiddag/kväll. Uppföljaren studerade verksamheten utifrån ett antal kvalitetsområden. Lokalen Bemötande Professionalitet Verksamhetens innehåll Måltider Värdegrund Brukares framförda synpunkter Verksamheter Följande verksamheter har följts upp: Abrahamsbergs dagliga verksamhet, Helalivet Omsorg AB Kvarnvikens gruppbostad, Helalivet Omsorg AB Prästgårdens gruppbostad, Helalivet Omsorg AB Lillsjönäs gruppbostad, Frösunda Omsorg AB Söderberga gruppbostad 22:an, Frösunda Omsorg AB Fredsforsens gruppbostad, egen regi Kulla-Gulla gruppbostad, egen regi Resultat Abrahamsbergs dagliga verksamhet, Helalivet Omsorg AB Abrahamsbergs dagliga verksamhet bedriver en verksamhet av god kvalitet. Atmosfären är välkomnande och det goda bemötandet är centralt i verksamheten. Flertalet genomförandeplaner är individuellt översatta till lättläst och bilder alternativt bara bilder utifrån varje brukares förmåga att förstå sin plan, vilket gör att brukaren äger sin genomförandeplan oavsett funktionsnedsättning. Verksamheten har utformat individuellt anpassade arbetsplaner som gör brukaren självständig i de olika arbetsmomenten.

4 Sida 4 (6) Verksamheten bör fundera över en förändring av nuvarande gruppindelning där två brukare boende i samma gruppbostad utgör en grupp i den dagliga verksamheten. Ett större antal personal från gruppbostaden alternerar med att utföra insatsen daglig verksamhet. Brukarna får inte ta del av den kompetens som den beviljade insatsen daglig verksamhet enl LSS innebär. Kvarnvikens gruppbostad, Helalivet Omsorg AB Kvarnvikens gruppbostad bedriver en verksamhet av god kvalitet. Atmosfären är välkomnande och det goda bemötandet är centralt i verksamheten. Verksamheten har utformat tydliga arbetsplaner för personal som säkerställer att ingen aktivitet eller medicinhantering missas oavsett om det är ordinarie personal eller vikarier som utför arbetet. Uppföljningen väckte frågan om svårigheten med att stödja personer med större funktionsnedsättningar i självbestämmande. Prästgårdens gruppbostad, Helalivet Omsorg AB Prästgårdens gruppbostad bedriver en verksamhet av god kvalitet. Engagerad personal ger stöd och service med värme och stor lyhördhet till brukare där det behövs en stor kompetens gällande att läsa av och tolka brukarnas vilja och mående. Personalen behöver få mer kunskap om grav utvecklingsstörning och autism om vad funktionsnedsättningen kan innebära för den enskilde och hur de kan arbeta för att stödja brukaren till ökad delaktighet och självbestämmande. Lillsjönäs gruppbostad, Frösunda Omsorg AB Lillsjönäs gruppbostad bedriver en verksamhet av god kvalitet. Atmosfären är välkomnande och personalen visar brukare stor respekt och ett gott bemötande. Verksamheten utvecklar, ändrar och prövar för att hitta fungerande arbetssätt för att skapa en trygg och lugn miljö för de boende. Konsekvensen av ett nytt arbetssätt är dock att de gemensamma utrymmena inte utnyttjas på vardagseftermiddagar och kvällar. Det är nersläckt och inte inbjudande att vistas där. I en gruppbostad ska möjligheten att variera mellan avskildhet och gemenskap erbjudas. Söderberga gruppbostad 22:an, Frösunda Omsorg AB Söderberga gruppbostad 22:an bedriver en verksamhet av god kvalitet. Atmosfären är vänlig och det goda bemötandet är centralt i verksamheten. Arbetsgruppen tar vara på varandras styrkor och kompetenser vilket skapar stora möjligheter till utveckling och trivsel på arbetsplatsen.

5 Sida 5 (6) Fredsforsens gruppbostad, egen regi Fredsforsens gruppbostad bedriver en verksamhet av god kvalitet. I gruppbostaden råder ett gott bemötande med en atmosfär av värme och trygghet. Gruppbostaden har en stabil personalgrupp som arbetat länge tillsammans. På gruppbostaden genomförs regelbundna brukarmöten som skapar delaktighet i gruppbostadens gemsamma frågor. Verksamheten måste se över sin brukardokumentation i stöd- och rutinpärmar så att den är aktuell och stämmer överens med brukares önskemål om hur stödet ska utföras. Kulla-Gulla gruppbostad, egen regi Kulla-Gulla gruppbostad bedriver en verksamhet av god kvalitet. I gruppbostaden råder ett gott bemötande och en vänlig atmosfär. Personalen i verksamheten har skapat en trygghet för alla brukare genom att vardagligt återkommande stöd och rutiner utförs lika oavsett vem ur personalgruppen som ger stöd. Detta innebär att vem som ger det vardagliga återkommande stödet saknar betydelse för brukaren. Brukaren behöver inte anpassa sig efter vem som ger stöd. Verksamheten kan säkerställa inflytande och delaktighet ytterligare genom att stöd- och rutinpärmar skrivs tillsammans med den enskilde. Uppföljning av utvecklingsområden Under oktober-november har de utvecklingsområden som identifierades under uppföljningarna följts upp. Dessa uppföljningar visar att enheterna har påbörjat eller genomfört åtgärder gällande flertalet av de identifierade bristerna. Uppföljningsmetoden ViV har lett till tydliga förbättringar för brukarna i de olika verksamheterna. Analys och diskussion Uppföljaren har fått en bra bild av det praktiska arbetet i verksamheterna med brukaren i centrum. Utifrån den samlade kunskapen om verksamheterna kan en allt säkrare bedömning av verksamheternas kvalitet göras - en bedömning som innefattar följsamhet till lagar, avtal och riktlinjer som vägs samman med bedömningen av kvalitén i det praktiska arbetet på enheten. Vid årets uppföljning har fokus har legat på personalens möte med brukaren i det vardagliga arbetet. Den bedömning som tidigare gjorts av Brommas LSS-verksamheter som drivs i egen regi och på entreprenad är att verksamheterna har

6 Sida 6 (6) en god kvalitet, men med vissa utvecklingsområden. Detta har kunnat bekräftas av årets uppföljning. Metoden ViV (verksamhetsuppföljning i pågående verksamhet) har inneburit att förbättringsområden lyfts till verksamheternas ledning vilket medfört att förbättringar har genomförts i verksamheterna som innebär högre kvalitet för brukarna. Ärendets beredning Ärendet har beretts av verksamhetsområde Socialtjänst och fritid. Förvaltningens synpunkter och förslag Den uppföljningsmetod som har utvecklats och prövats har fört med sig goda erfarenheter. Förvaltningens bedömning är att metoden leder till ökad kvalitet för brukaren. Positiv respons på metoden har kommit från brukare, personal, verksamhetschefer, anhöriga och Brommas råd för funktionshinderfrågor. ViV i kombination med avtalsuppföljningar leder till säkrare bedömningar av verksamheternas kvalitet. En utveckling av förvaltningens verksamhetsuppföljningar kan vara att metoden används för kollegial observation, där erfarna medarbetare/chefer med intresse för verksamhetsutveckling observerar/iakttar en kollegas verksamhet utifrån metoden. Ett samarbete med en eller flera stadsdelar skulle leda till ett lärande och utbyte av kunskap mellan olika verksamheter och stadsdelar. Bilagor 1. Rapport Verksamhetsuppföljning i pågående verksamhet, ViV 2015

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Dnr 417-15-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2015-11-17 2015-10-29 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd vårdoch

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-04-25 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Uppföljning inom socialpsykiatri Boendestöd- Enskede gruppbostad

Uppföljning inom socialpsykiatri Boendestöd- Enskede gruppbostad Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-02-20 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Rapport uppföljning av bostad med särskild service enligt 9 9 LSS i Bromma

Rapport uppföljning av bostad med särskild service enligt 9 9 LSS i Bromma Rapport uppföljning av bostad med särskild service enligt 9 9 LSS i Från ansökan till genomförande December 2014 stockholm.se Rapport uppföljning av bostad med särskild service enligt 9 p.9 LSS December

Läs mer

Plan för uppföljning inom omsorgen av funktionsnedsättning 2017

Plan för uppföljning inom omsorgen av funktionsnedsättning 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2017-03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2017-03-30

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder)

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Handläggare: Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20 506 Ann-Sophie Rüder Telefon:

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-326/2018 Sida 1 (7) 2018-04-26 Handläggare Birgitta

Läs mer

Älvsjö gruppbostäder, servicebostad och daglig verksamhet

Älvsjö gruppbostäder, servicebostad och daglig verksamhet K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Älvsjö gruppbostäder, servicebostad och daglig verksamhet Ett värdigt liv med uppmuntran och stöd Älvsjö gruppbostäder, servicebostad och daglig verksamhet sätter

Läs mer

SDF individuppföljning. biståndshand läggarna. Stadens

SDF individuppföljning. biståndshand läggarna. Stadens Inom Stockholms stad har en metod för fördjupad kvalitetsuppföljning inom äldreomsorgen tagits fram. Metoden har testats på 34 vård- och omsorgsboenden och inom 13 hemtjänstenheter. Särskilt utvalda kvalitetsobservatörer

Läs mer

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-27 Dnr. 209-2015-1.2.1 Handläggare Emilia Tuvesson 08-508 13 221 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26 Redovisning

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Dnr 1.2.1.-275/2017 Sida 1 (10) 2017-05-11 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson

Läs mer

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.25-2015 Sida 1 (7) 2014-08-13 Handläggare Madeleine Peatt Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2013-05-21 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-29 Handläggare Ida Öhman Pils Telefon: 08-508 09 560 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens

Läs mer

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Bilaga 10, tertialrapport 2 2018 Äldreomsorgsavdelningen Dnr 1.2.1-277-2018 Sida 1 (5) Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Bakgrund All

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande 19-17-1.2.1 Sida 1 (8) SDN 2017-02-02 2016-12-19 Handläggare Anne-Christine Davidsson Anna-Lena Yngvesson Tel: 08-508 06 305/314

Läs mer

Barns delaktighet och rätt att komma till tals i handläggning av LSS-insatser. Funktionshinderinspektörernas granskning 2017

Barns delaktighet och rätt att komma till tals i handläggning av LSS-insatser. Funktionshinderinspektörernas granskning 2017 Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-02-21 Handläggare Carina Cronwall Telefon: 0850822310 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2018-03-15 Barns delaktighet

Läs mer

Självbestämmande och inflytande

Självbestämmande och inflytande Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-05-09 Handläggare Lotta Hedstad Telefon: 08 50825123 Linda Lantz Telefon: 08 50825611 Till Socialnämnden

Läs mer

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter.

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 298-2014-2.2.2. Sida 1 (6) 2015-03-02 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (12) Enhetens namn: Söderberga gruppbostad 68:an Enhetens adress: Söderberga allé 68 Företag: Frösunda Omsorg AB Hemsida: www.frosunda.se Föreståndare: Kerstin Heineborg Telefon: 010-130

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.10 2014 Sida 1 (6) 2014-01-03 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Plan för uppföljning

Läs mer

Redovisning av ej verkställda beslut inom avdelning Socialtjänst och fritid kvartal 3, 2017

Redovisning av ej verkställda beslut inom avdelning Socialtjänst och fritid kvartal 3, 2017 Bromma stadsdelsförvaltning Socialtjänst och fritid Sida 1 (7) 2017-11-01 Handläggare Suzanne Hartenberger Telefon: 08 508 06 125 Till Bromma stadsdelsnämnd inom avdelning Socialtjänst och fritid Förvaltningens

Läs mer

Yrkesintroduktion för baspersonal inom stöd och service för personer med funktionsnedsättning

Yrkesintroduktion för baspersonal inom stöd och service för personer med funktionsnedsättning Yrkesintroduktion för baspersonal inom stöd och service för personer med funktionsnedsättning Guide till webbaserat stöd YRKESINTRODUKTION FÖR BASPERSONAL INOM STÖD OCH SERVICE FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS sida 1 (9) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt

Läs mer

Uppföljning av gruppbostäderna Johanneshov 1, Johanneshov 2, Enskededalen, Brobacken, Kolmilan, Gesunden och Stureby

Uppföljning av gruppbostäderna Johanneshov 1, Johanneshov 2, Enskededalen, Brobacken, Kolmilan, Gesunden och Stureby Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Ann-Sophie Rüder Telefon: 08-508 14 090 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Svedmyrabadet, Svedmyra bad och relax AB

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Svedmyrabadet, Svedmyra bad och relax AB Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-02-27 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Uppföljning Bromma Personlig assistans

Uppföljning Bromma Personlig assistans Bromma stadsdelsförvaltning Rapport Sida 1 (6) 2014-09-18 Uppföljningen gäller insatsen personlig, enheten arbetar även med avlösar- och ledsagarservice. Adress: Tunnlandsvägen 91 B 168 36 Bromma Enhetschef:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2 KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND GRUPPBOSTÄDER 2 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-521-2012 SID 1 (9) 2013-02-13 Handläggare: Mathias Englund Telefon:08-508 08 549 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-05-19 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Stöd från socialtjänsten för att personer med LSS-insatser ska få vård i tid

Stöd från socialtjänsten för att personer med LSS-insatser ska få vård i tid HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCI AL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-02-12 Handläggare: Inger Nilsson Telefon: 08-508 23 305 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-04-23 Handläggare: Monika Lind Telefon: 08-508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-05-23 Avvikelsehantering inom äldreomsorgen

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen-enskede Hemtjänst, Stureby Hemtjänst, Vantörs kommunala Hemtjänst och Årsta Hemtjänst

Uppföljning inom äldreomsorgen-enskede Hemtjänst, Stureby Hemtjänst, Vantörs kommunala Hemtjänst och Årsta Hemtjänst Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-11-21 Handläggare Lena Johansson Telefon: 08-50820037 Till

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (6) 2014-01-20 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljning

Läs mer

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1055-2015-.2.2.2. Sida 1 (5) 2016-01-11 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04

Läs mer

Att stödja äldre personer med nedsatt beslutsförmåga att uttrycka sin vilja Introduktion och diskussion

Att stödja äldre personer med nedsatt beslutsförmåga att uttrycka sin vilja Introduktion och diskussion Att stödja äldre personer med nedsatt beslutsförmåga att uttrycka sin vilja Introduktion och diskussion Inledning Detta material innehåller tre delar: Del 1. En introduktion till metodstödet för handläggare

Läs mer

Redovisning av pågående utvecklingsarbete vid Mälarbackens gruppboende/profilboende för äldre med psykiska funktionshinder

Redovisning av pågående utvecklingsarbete vid Mälarbackens gruppboende/profilboende för äldre med psykiska funktionshinder BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG Dnr 58-11-1.2.1. SDN 2010-03-24 SID 1 (5) 2011-02-21 Handläggare: Monica Mårdén Telefon: 08-508 06 322 Till Bromma stadsdelsnämnd Redovisning av pågående utvecklingsarbete

Läs mer

Årsrapport 2018 Funktionshinderinspektörer

Årsrapport 2018 Funktionshinderinspektörer Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (5) 2019-01-18 Handläggare Lotta Hedstad Telefon: 08-508 25 123 Linda Lantz Telefon: 08-508 25 611 Till Socialnämnden 2019-02-19

Läs mer

Uppföljning av äldreomsorgen Servicehusen Rågsved, Enskededalen och Enskede Nya

Uppföljning av äldreomsorgen Servicehusen Rågsved, Enskededalen och Enskede Nya krav Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-31 Handläggare Ann-Sophie Rüder Telefon: 08-508

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Inger Andresson, proaros Helene

Läs mer

Helhetssyn och samordning av stödet till enskilda 18 till 30 år aktuella inom socialpsykiatri

Helhetssyn och samordning av stödet till enskilda 18 till 30 år aktuella inom socialpsykiatri Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (6) 2019-05-02 Handläggare Carina Gillgren Telefon: 08-508 25 611 Lotta Hedstad Telefon: 08-508 25 123 Till Socialnämnden 2019-06-18

Läs mer

Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Beslut Stadsdelsnämnden lägger anmälan till handlingarna. Ulrika Axelsson verksamhetsområdeschef

Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Beslut Stadsdelsnämnden lägger anmälan till handlingarna. Ulrika Axelsson verksamhetsområdeschef Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Socialtjänst-Vuxna Anmälan Sida 1(5) 2015-04-09 SDN 2015-04-23 Handläggare Ellinor Forssmed-Östh Telefon: 08 508 01 449 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Information

Läs mer

Uppföljning 2017 bostad med särskild service LSS 9 9 p

Uppföljning 2017 bostad med särskild service LSS 9 9 p Södertälje kommun 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-02-15 Social- och omsorgskontoret Omsorgsnämnden Uppföljning 2017 bostad med särskild service LSS 9 9 p Dnr: OMS 18/007 Sammanfattning av ärendet Kommunen

Läs mer

2. Utvärderingsbilaga

2. Utvärderingsbilaga Förfrågningsunderlag 2014-02-07 Upphandlande organisation Upphandling Stockholms stad, Rinkeby-Kista Drift av bostäder enligt LSS, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning stadsdelsnämnd Christina Fagerström

Läs mer

Verksamhetsplan för Helalivet Omsorg AB 2013

Verksamhetsplan för Helalivet Omsorg AB 2013 Verksamhetsplan för Helalivet Omsorg AB 2013 Inledning På uppdrag av Bromma stadsdelsförvaltning driver Helalivet Omsorg sedan 2010-10-10 Bromma dagliga verksamhet och Gruppbostäder öst på entreprenad.

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Dnr:1.2.1.27- Sida 1 (7) -03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Hemtjänst för äldre - kvalitet och rättsäkerhet för den enskilde - svar på remiss från revisionskontoret

Hemtjänst för äldre - kvalitet och rättsäkerhet för den enskilde - svar på remiss från revisionskontoret Vård- och omsorgsavdelningen Norrmalms stadsdelsförvaltning Handläggare: Hanna Runling Tfn: 508 09 527 Tjänsteutlåtande Sid 1 (6) 2006-04-12 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Hemtjänst för äldre - kvalitet

Läs mer

Ett Stockholm för alla, Program för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning

Ett Stockholm för alla, Program för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning Rinkeby - Kista stadsdelsförvaltning Avdelning äldre, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (6) 2018-02-07 Handläggare Linda Lantz Telefon: 08-508 01 449 Till Rinkeby-Kista Stadsdelsnämnd 2018-02-22

Läs mer

Information om Handikappomsorgen/LSS Mottagningssekreterare kontaktuppgiter. Åstorps Kommun

Information om Handikappomsorgen/LSS Mottagningssekreterare kontaktuppgiter. Åstorps Kommun Information om Handikappomsorgen/LSS Mottagningssekreterare kontaktuppgiter i Åstorps kommun Varje individ ska mötas med värdighet och respekt med utgångspunkt i att stärka den egna förmågan. Åstorps Kommun

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

OMRÅDE STÖD OCH SERVICE OMSORGSFÖRVALTNINGEN

OMRÅDE STÖD OCH SERVICE OMSORGSFÖRVALTNINGEN OMRÅDE STÖD OCH SERVICE OMSORGSFÖRVALTNINGEN Inledning ger stöd till personer med funktionsnedsättning. Stödet som område stöd och service ger styrs av lagar. Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Läs mer

Inrättande av gruppbostad för LSS-boende genomförandeärende

Inrättande av gruppbostad för LSS-boende genomförandeärende Norrmalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-09-30 Handläggare Mikael Josephson Telefon: 08-508 09 035 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Inrättande av gruppbostad

Läs mer

Förskolornas arbetssätt att skapa rum i rummet

Förskolornas arbetssätt att skapa rum i rummet Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen förskola och äldreomsorg i egen regi Tjänsteutlåtande Dnr 82-2013-1.2.1 Sida 1 (5) 2013-08-28 Handläggare Susanne Forss Gustafsson Telefon: 08-508

Läs mer

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-04-07 Handläggare: Monica Fredriksson Telefon: 08-508 09 032 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskningsrapport av

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar 2017 inom äldreomsorg egen regi och entreprenad.

Verksamhetsuppföljningar 2017 inom äldreomsorg egen regi och entreprenad. Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-01-16 Handläggare Annika Ekengren Telefon: 08-508 01 230 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

Läs mer

Kvalitetsdeklarationer och Kvalitetskrav. för kunder. i dagverksamhet med social inriktning och demensinriktning.

Kvalitetsdeklarationer och Kvalitetskrav. för kunder. i dagverksamhet med social inriktning och demensinriktning. Kvalitetsdeklarationer och Kvalitetskrav för kunder i dagverksamhet med social inriktning och demensinriktning i Varbergs kommun KVALITETSDEKLARATIONER Varbergs kommun har som en av sina strategiska målsättningar

Läs mer

Skrivelse angående ledsagning och kontaktperson

Skrivelse angående ledsagning och kontaktperson Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-01 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19 Skrivelse

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar LSS. The Capital of Scandinavia

Verksamhetsuppföljningar LSS. The Capital of Scandinavia Verksamhetsuppföljningar LSS The Capital of Scandinavia Verksamhetsuppföljningar idag Enkät där verksamheterna ska redogöra för hur de säkerställer att de uppfyller att åtaganden i avtal (entreprenad)

Läs mer

ABCDE. Tillsyn av Blackebergs sjukhem i Bromma Yttrande till Länsstyrelsen. Bromma stadsdelsnämnd

ABCDE. Tillsyn av Blackebergs sjukhem i Bromma Yttrande till Länsstyrelsen. Bromma stadsdelsnämnd Äldreomsorgens utföraravdelning Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (6) 2006-01-11 Dnr 649-05-504 sdn 2005-01-24 Handläggare: Monica Mårdén Tfn: 508 06 322 Bromma stadsdelsnämnd Tillsyn

Läs mer

Utveckling av hemtjänsten

Utveckling av hemtjänsten Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 547-16-1.5.1 Sida 1 (5) SDN 2017-02-02 2016-12-05 Handläggare Susanne Brinkenberg Telefon: 08-508 06 320 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Åtgärder gällande särskilda avgifter

Åtgärder gällande särskilda avgifter Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Sida 1 (5) 2016-12-14 Handläggare Sarah Adewale Chaara Telefon: 08-508 24 953 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Åtgärder gällande särskilda avgifter Förvaltningens

Läs mer

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare Avdelningen egen regi Sida 1 (5) 2018-10-29 Handläggare: Michael Boström 08 508 18 156 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-12-18 Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljningar gällande hemtjänst på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljningar gällande hemtjänst på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (9) 2014-01-13 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljningar

Läs mer

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-04-26 Sida 1 (2) Diarienr NF 2018/00048-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Aros Stödgrupp AB Nämnden för

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar avseende ledsagning och avlösning enligt SoL och LSS, på uppdrag av socialnämnden

Verksamhetsuppföljningar avseende ledsagning och avlösning enligt SoL och LSS, på uppdrag av socialnämnden SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN, UNGA OCH FRITI D DNR. 1.2.1/009-2012 SID 1 (5) Handläggare: Daniel Björkegren Telefon: 08-508 24 024 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsuppföljningar avseende

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-02-22 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Helhetssyn och tillgänglighet vid komplexa ärenden

Helhetssyn och tillgänglighet vid komplexa ärenden Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-04-29 Handläggare Lotta Hedstad Ann-Kristin Sandebjer Telefon: 08 508 25 123/ 407 Till Socialnämnden

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Svedmyrabadet, Svedmyra bad och relax AB

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Svedmyrabadet, Svedmyra bad och relax AB Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-02-20 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Information om ej verkställda beslut

Information om ej verkställda beslut Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Kansliavdelningen Dnr 1.2.1.-514-2017 Sida 1 (5) 2017-11-09 Handläggare Monica Holst Telefon: 08-50801373 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2017-11-23 Ulla Thorslund

Läs mer

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Tertialrapport 1/2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (9) Dnr 395-2013-1.2.1.

Läs mer

Barns delaktighet och rätt att komma till tals i handläggning av LSS-insatser

Barns delaktighet och rätt att komma till tals i handläggning av LSS-insatser Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-05-04 Handläggare Carina Gillgren Telefon: 08-508 25 611 Lotta Hedstad Telefon: 08-508 25 123 Till

Läs mer

Aktiv avtalsförvaltning inom hemtjänst? Yttrande till Stadsrevisionen i Stockholm

Aktiv avtalsförvaltning inom hemtjänst? Yttrande till Stadsrevisionen i Stockholm KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD TILL RESULTATSTYRNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-11-30 Handläggare: Christina Egerbrandt Telefon: 08 508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2010-12-16 Aktiv

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar, avseende vårdoch omsorgsboenden, på uppdrag av äldrenämnden

Verksamhetsuppföljningar, avseende vårdoch omsorgsboenden, på uppdrag av äldrenämnden SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN, UNGA OCH FRITI D ANMÄLNINGSÄRENDE DNR. 1.2.1/008-2012 SID 1 (6) Handläggare: Daniel Björkegren, Kristina Ström Telefon: 08-508 24 024, 08-508 24 017 Till Skärholmens

Läs mer

Redovisning av ej verkställda beslut inom avdelning Socialtjänst och fritid kvartal 2, 2018

Redovisning av ej verkställda beslut inom avdelning Socialtjänst och fritid kvartal 2, 2018 Bromma stadsdelsförvaltning Socialtjänst och fritid. Sida 1 (8) 2018-09-10 Handläggare Sofia Thole Kling Telefon: 08-508 06 128 Till Bromma stadsdelsnämnd inom avdelning Socialtjänst och fritid Förvaltningens

Läs mer

Verksamhetsuppföljning- Daglig verksamhet Oktober/November 2017

Verksamhetsuppföljning- Daglig verksamhet Oktober/November 2017 Verksamhetsuppföljning- Daglig verksamhet Oktober/November 2017 Bakgrund Verksamhetsuppföljning för daglig verksamhet har genomförts under oktober/november 2017. I verksamhetsuppföljningen har enhetschef

Läs mer

Rättssäkerhet för personer med funktionshinder - svar på remiss från revisionskontoret

Rättssäkerhet för personer med funktionshinder - svar på remiss från revisionskontoret Planeringsavdelningen Norrmalms stadsdelsförvaltning Handläggare: Gunilla Schedin Tfn: 508 09 015 Tjänsteutlåtande Sid 1 (7) 2006-04-04 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Rättssäkerhet för personer med funktionshinder

Läs mer

Anmälan av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS

Anmälan av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-02-06 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 150 87 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-03-08 SoL och LSS Förvaltningens

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (13) Enhetens namn: Tranebergs dagliga verksamhet Enhetens adress: Tranebergsplan 1 Företag: Helalivet Omsorg AB Hemsida: www.helalivetomsorg.se Föreståndare: Annica Åström Telefon:

Läs mer

Fördelning av Socialstyrelsens stimulansbidrag för kunskapssatsning inom verksamhetsområdet funktionsnedsättning

Fördelning av Socialstyrelsens stimulansbidrag för kunskapssatsning inom verksamhetsområdet funktionsnedsättning Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-06-01 Handläggare Maria Saario Telefon: 08-508 25 403 Till Socialnämnden 2016-06-14 Fördelning av Socialstyrelsens

Läs mer

Uppföljning av verksamhet i egen regi - verksamhetsområde handikappomsorg

Uppföljning av verksamhet i egen regi - verksamhetsområde handikappomsorg BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING VERKSAMHETSOMRÅDE HANDIKAPPOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1-09-600 SID 1 (9) 2009-01-02 Handläggare: Susanne Rydberg-Lif Telefon: 08-508 06 125 Till Bromma stadsdelsnämnd Uppföljning

Läs mer

Svar på remiss om Betänkandet SOU 2017:21 Läs mig! Nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre

Svar på remiss om Betänkandet SOU 2017:21 Läs mig! Nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre Skärholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-07-03 Handläggare Nicoletta Zoannos Telefon: 08-508 24 594

Läs mer

Motion om kvalitetssamordnare inom LSSverksamheten

Motion om kvalitetssamordnare inom LSSverksamheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-10-08 21 (31) Ks 344 Motion om kvalitetssamordnare inom LSSverksamheten svar Dnr 2018/102-109 Peter Johansson (M) har i skrivelse 16 mars 2018 lämnat en motion

Läs mer

UPPFÖLJNING AV LSS-VERKSAMHET LOV

UPPFÖLJNING AV LSS-VERKSAMHET LOV SID 1 (13) 2012-12-11 BASUPPGIFTER Enhetens namn: Abrahamsbergs dagliga verksamhet Enhetens adress: Drottningholmsvägen 322 Företag: Helalivet omsorg AB Hemsida: www.helalivetomsorg.se Verksamhetschef:

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar av vård- och omsorgsboende på entreprenad och i privat regi med ramavtal 2012 Rapport

Verksamhetsuppföljningar av vård- och omsorgsboende på entreprenad och i privat regi med ramavtal 2012 Rapport HÄGERSTEN-LILJEHOMEN STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-01-11 Handläggare: Inger Lindkvist Telefon: 08-508 23 678 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Redovisning till IVO av vidtagna åtgärder

Redovisning till IVO av vidtagna åtgärder SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-12-02 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-01-29

Läs mer

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Äldreförvaltningen Utvecklingsavdelningen Sida 1 (5) 2019-01-02 Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade år 2017 om ett nytt inriktningsbeslut gällande stadens uppföljningsmodell

Läs mer

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning 1 Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning Reviderad juni 2016 Innehåll Vad är lex Sarah 2 Att medverka till god kvalitet 2 Missförhållanden ska rapporteras 3 Skyldigheten att rapportera 3

Läs mer

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PERSONALAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-01-07 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm

Läs mer

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE jonkoping.se I område personlig assistans i Jönköpings kommun arbetar vi tillsammans med dig för att främja hälsa och inflytande

Läs mer

Daggkåpans förskola. Nacka kommunen

Daggkåpans förskola. Nacka kommunen Daggkåpans förskola Nacka kommunen Observationen genomfördes av: Inger Dobson Ekerö kommun Anita Fröberg Ekerö kommun v. 20 2017 Innehållsförteckning Inledning Om Våga visa Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

Program för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning Svar på remiss från kommunstyrelsen.

Program för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning Svar på remiss från kommunstyrelsen. Dnr Sida 1 (6) 2017-12-05 Handläggare Catarina Nilsson 08-508 262 42 Till Trafiknämnden 2018-02-01 Program för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning 2018-2023. Svar på remiss

Läs mer

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi Verksamhetsplan 2019 Vård och omsorg i egen regi Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Verksamhetens ansvar och uppgifter...3 3 Verksamhetens utvecklingsområden...4 4 Mål...4 4.1 Hög kvalitet...4 4.2

Läs mer

Förändrad organisation inom verksamhetsområde Socialtjänst och fritid

Förändrad organisation inom verksamhetsområde Socialtjänst och fritid Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2014-07-08 Uppdat 2014-08-26 Handläggare Peter Dacke Telefon: 08-50806065 Till Bromma stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut 1. En förändrad

Läs mer

Kontakt. LSS Funktionsstöd Klostergatan 5B Linköping. leanlink.se/lss-funktionsstod

Kontakt. LSS Funktionsstöd Klostergatan 5B Linköping. leanlink.se/lss-funktionsstod Kontakt LSS Funktionsstöd Klostergatan 5B 581 81 Linköping lss@linkoping.se leanlink.se/lss-funktionsstod Linköpings kommun Leanlink LSS Funktionsstöd leanlink.se LSS Funktionsstöd Vår värdegrund Linköpings

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2014/122-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post:

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2014/122-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/122-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Ulf Johansson, proaros Helene Öhrling,

Läs mer

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-09 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Ledsagare, avlösare, stödfamilj och kontaktperson (LSS) 2014-01-17

Verksamhetsuppföljning Ledsagare, avlösare, stödfamilj och kontaktperson (LSS) 2014-01-17 Verksamhetsuppföljning Ledsagare, avlösare, stödfamilj och kontaktperson (LSS) 2014-01-17 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Verksamheten

Läs mer