Europeiska socialfonden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Europeiska socialfonden"

Transkript

1 1(6) Beslut Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i hela Sverige. Namn: Beskrivning: Kompetensutveckling för den sociala ekonomin. Nu kan du söka ekonomiskt stöd för mobiliseringsfas samt genomförande av projekt inom programområde 1, Kompetensförsörjning. Svenska ESF-rådet avsätter kronor. Projekten kan bedrivas i hela landet. Sista ansökningsdag är den 1 april Se även aktuell nationell utlysning, Ökat arbetskraftsutbud, programområde 2 där målgruppen är arbetslösa som befinner sig i tredje fasen och ska få sysselsättning i den sociala ekonomin inom jobb och utvecklingsgarantin, för möjlig samordning av projektansökningarna. Svenska ESF-rådet HK Liljeholmen Besöksadress: Liljeholmsvägen 30B 3tr Postadress: Box 47141, STOCKHOLM Telefon: Fax: Webbplats:

2 2(6) Beskrivning Utlysningen avser genomförande som ska omfatta längst två år och ska inkludera en inledande mobiliseringsfas på högst fyra månader. Utlysningen gäller kompetensutveckling för anordnare av sysselsättning inom sociala ekonomin, för deltagare i tredje fasen av jobb- och utvecklingsgarantin. Deltagarna i kompetensutvecklingsprojektet ska ha sin huvudsakliga sysselsättning inom den sociala ekonomin. Svenska ESF-rådet utlyser kr. Observera: I denna utlysning ges möjlighet att direkt gå över till genomförandefasen när mobiliseringsfasen har redovisats i form av en genomförandeplan. Avsikten är att projekten ska bedrivas på 5 8 olika orter i Sverige. Det kan innebära att det är olika projektägare. Flera aktörer ska samverka kring ansökningarna. En förutsättning är dock att representativa företrädare för den sociala ekonomin och arbetsförmedlingen gemensamt står bakom de 5 8 ansökningarna och arbetet. De projekt som beviljas medel ska ingå i ett nätverk där en representation av samtliga 5 8 orter deltar. Kostnader för nätverksarbete ska ingå i budgeten. Ansökningarna ska väl representera de områden som har ett stort antal deltagare att placera i jobb- och utvecklingsgarantin. Sista ansökningsdag är onsdagen den 1 april Syfte Syftet med denna utlysning är att ge möjlighet till kompetensutveckling och förberedelser för de som ska anordna sysselsättning/platser inom den sociala ekonomin och ta emot de personer som har rätt att få sysselsättning på en arbetsplats under längst en tvåårsperiod. Målet för deltagarna som får en plats i tredje fasen är att de ska ha en meningsfull sysselsättning och samtidigt arbeta för och få stöd för att komma in i arbetslivet. Mobiliseringsfasen syftar till att kartlägga vilka företag och organisationer inom den sociala ekonomin som vill vara anordnare och vilken kompetensutveckling som dessa behöver. I projektansökan ska en budget anges för hela projektet, där mobiliseringsfasen specificeras särskilt i rutan Undersökning /kartläggning i ansökningsformuläret. Genomförandebudgeten kan komma att justeras efter mobiliseringsfasen. Den slutliga budgeten beslutas i samband med att en rapport från mobiliseringsfasen lämnas in och beslut om genomförande fastställs.

3 3(6) Berörda företag och organisationer ska aktivt delta i planering och kartläggning. Arbetsförmedlingen som har ansvaret för jobb- och utvecklingsgarantin ska vara en aktiv part i arbetet. Mobiliseringsfasen ska omfatta högst fyra månader. Under mobiliseringsfasen ska utvecklingsbehov, idéer och förutsättningar kartläggas och analyseras inför den verksamhet som ska genomföras i det tänkta projektgenomförandet. Samverkanspartner som ska ingå i ett projekt bör engagera sig i kartläggningen av behov och förutsättningar samt i idéutveckling enligt den metodik som projektet väljer. Det är viktigt att säkerställa ett brett engagemang dels hos samverkanspartner, dels hos representanter för målgruppen det vill säga de som är anordnare och som ska få kompetensutveckling. I kartläggningen ska framgå vilka resurser och styrkor som företagen/organisationerna har i detta sammanhang och vilken kompetensutveckling som behövs. Mobiliseringsfasen ska klarlägga vilken utbildning som ska bedrivas, tid och kostnad för denna utbildning och vilka som ska delta i utbildningen. Av kartläggningen ska framgå hur projektorganisationen ska byggas upp och arbeta, hur projektet ska bedrivas, vilka och hur många som ska delta. För att projektet ska kunna övergå i genomförandefasen ska dessa frågor vara utredda och besvarade. En rapport över arbete och resultat ska skickas till ESF-rådet, senast fyra månader efter projektstart. Rapporten ska innehålla Vilka anordnare inom social ekonomi och antal personer som ska delta Målsättning/indikatorer, Mätbara projektmål och förväntade effekter Tids- och aktivitetsplan, bland annat vilka utbildningar som ska genomföras Konkret plan för arbetet jämställdhetsintegrering och tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning Beskrivning av målgruppernas och eller samverkanspartnernas engagemang Tydlig beskrivning av hur uppföljning och utvärdering ska göras Konkret beskrivning av hur projektet ska arbeta med samverkan och lärande Beskrivning av eventuellt transnationellt arbete Projektorganisationens uppbyggnad och funktion. Identifiera den kompetens som finns och behövs samt tydlig ansvarsfördelning. Beskriv vilka som ska ingå, bland annat styr- och referensgrupp. Utarbetad riskanalys Reviderad budget för genomförandeprojektet Därefter tar ESF-rådet ställning till om projekten uppfyller kraven och kan övergå i ett genomförande. Bakgrund Ett stort antal personer, i dagsläget ca personer per månad, kommer från och med april 2009 att ha deltagit i jobb och sysselsättningsgarantin 450 dagar och blir då arbetslösa. Dessa personer har då rätt till sysselsättning under högst 2 år enligt en ny åtgärd som arbetsförmedlingen är huvudansvarig för. I budgetpropositionen

4 4(6) inför 2009 har den sociala ekonomin lyfts fram som en viktig aktör i det här arbetet. I budgetpropositionen lyfts också ESF-rådet fram som en aktör. Inriktning och innehåll 5 8 projekt ska bedrivas och verksamheten ska förläggas till olika orter runtom i landet där behovet av platser för deltagare i tredje fasen är stort. Projektansökningarna ska innefatta kriterierna samverkan och lärande. I projektansökan ska det ingå en beskrivning av hur man ska arbeta med dessa kriterier. Alla projekt som finansieras av Socialfonden ska beakta jämställdhet mellan kvinnor och män samt tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Jämställdhetsintegrering - Det ska tydligt framgå hur jämställdhet mellan kvinnor och män ska integreras i projektet och hur projekten ska arbeta med frågan. Tillgänglighet - Det ska tydligt framgå hur tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning ska integreras i projekten och hur projekten ska arbeta med frågan. Transnationellt samarbete - Projekten kan välja att arbeta transnationellt om de ser ett mervärde med detta. Det arbetet ska då beskrivas och ingå i ansökan. Högst 20 % av den totala budgeten får användas till transnationell verksamhet. Mervärde - Socialfonden ska ge ett mervärde till den nationella och regionala politiken för ökad tillväxt och sysselsättning genom att ge förutsättningar för utvecklingsarbete och nya möjligheter. Därmed ska Socialfonden inte finansiera den ordinarie verksamhet som äger rum på nationell, regional, lokal nivå eller på arbetsplats-/organisationsnivå. Kostnadseffektivitet - Alla projekt ska även uppnå kostnadseffektivitet vid köp av varor och tjänster, det vill säga agera enligt affärsmässiga villkor eller enligt LOU. Hur detta ska ske ska framgå i ansökan. Vilka kan delta i projekten? Deltagare som kan omfattas av kompetensutvecklingen är de inom den sociala ekonomin som är anordnare och de inom den sociala ekonomin som praktiskt ska arbeta med deltagare i tredje fasen inom jobb och utvecklingsgarantin. Deltagarna i kompetensutvecklingsprojektet ska ha sin huvudsakliga sysselsättning inom den sociala ekonomin.

5 5(6) Vilka kan söka stöd? Privata, offentliga och ideella verksamheter kan vara projektägare och söka medel. Finansiering Svenska ESF-rådet utlyser kr i denna nationella utlysning. Hälften av medlen kommer från Socialfonden, hälften från svenska staten. Övrig information Att söka en transnationell samarbetspartner: Hur utlysningar är formulerade och hur projekt ser ut kan skilja sig mellan medlemsstaterna. Alla projekt som vill samarbeta med andra ESF-projekt rekommenderas att stämma av sin egen förvaltningsmyndighets krav och tidplaner med dess motsvarigheter i de länder där samarbetspartnern/-erna finns, för att möjliggöra att samarbete kan inledas. Landspecifik information om inriktning och teman för transnationellt samarbete lämnas på Där finns även namn och kontaktuppgifter på de personer som kan underlätta det transnationella samarbetet. Tidtabell Ansökningsperioden öppnar torsdagen den 5 februari 2009 och stänger onsdagen den 1 april Tänk på att utlysningen stänger kl den sista ansökningsdagen. Efter denna tidpunkt kan inga kompletteringar göras om inte Svenska ESF-rådet begär in dem. Projekten kan starta tidigast den 1 juli 2009 och pågå som längst fram till och med den 30 juni Mobiliseringsfasen kan pågå längst till och med den 31 oktober Så ansöker man praktiska detaljer Gör ansökan med hjälp av ansökningstjänsten i Projektrummet" som nås från Där finns en kort Kom-igång-guide samt Frågor & Svar som underlättar ifyllandet av ansökan. Ta gärna hjälp av Svenska ESF-rådets övriga stöd som finns framtaget för att göra en ansökan: Urvalskriterier så sker bedömning och urval, handledningar och andra informationsdokument samt processtöd nås på klicka på Programmen. Ansökan Blanketten Bekräftelse av ansökan skickar ni per post till Svenska ESF-rådet i Malmö. Så fort Svenska ESF-rådet börjar behandla er ansökan får ni ett e- postmeddelande. Svenska ESF-rådet bedömer varje ansökan utifrån formella krav samt de nationella urvalskriterierna. De som bedöms godkända går vidare till det regionala strukturfondspartnerskapet i region Sydsverige för prioritering. Strukturfondspartnerskapet kommer att motivera sina yttranden om prioriteringar i samband med sitt prioriteringsmöte planerat till den 29 och 30 juni Svenska ESF-rådet fattar därefter beslut om ekonomiskt stöd i enlighet med framkomna prioriteringar.

6 6(6) Kontaktpersoner Frågor om utlysningen eller beslutsförfarandet kan besvaras av Svenska ESF-rådet Sydsverige, Lisbeth Alhorn, telefon eller Marianne Öberg-Håkansson, huvudkontoret, telefon Informationsmöte Den 24 februari kl på Rosteriet Konferens, Liljeholmsvägen 30, Stockholm. Information och anmälan Välkommen med din ansökan! Europeiska socialfonden är EU:s viktigaste finansiella redskap för att främja sysselsättning och stimulera tillväxt i medlemsländerna. Svenska ESF-rådet är en statlig myndighet under Arbetsmarknadsdepartementet med uppgift att förvalta Socialfonden och Integrationsfonden i Sverige. Organisationen har cirka 130 medarbetare och är uppbyggd på huvudkontor i Stockholm och Falun och åtta regionkontor runtom i Sverige. ESF-rådet är också förvaltningsmyndighet för fullföljandet av Socialfondens program Växtkraft Mål 3 och Equal. Bidraget från Socialfonden är cirka 6,2 miljarder svenska kronor. Sverige ska bidra med lika mycket i offentliga medel.

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2010-04-12 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Sydsverige Namn på utlysning: Entreprenörskap.

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-04-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Förprojektering

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden 1(5) Beslut 2008-09-15 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i hela Sverige. Namn: Beskrivning: Kompetensförsörjning

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden 1(5) Beslut 2010-01-14 Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap Utlysning av projektmedel i Västsverige Ansökningsomgång 2-2010 Programområde 2 Storstadsintegration

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-02-26 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Genomförande

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-01-26 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Mellersta Norrland Namn på utlysning: Förprojektering,

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-02-22 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Sydsverige Namn på utlysning: Genomförande

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-01-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Sydsverige Namn på utlysning: Förprojektering

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-07-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Norra Mellansverige Namn på utlysning: Beskrivning:

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-03-17 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Förprojektering

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-03-18 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Kompetensförsörjning

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-03-18 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Kompetensförsörjning

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-02-13 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Kompetensförsörjning

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-02-25 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Norra Mellansverige Namn på utlysning: Beskrivning:

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-02-26 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Småland och Öarna Namn på utlysning: Genomförande

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-10-30 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Sydsverige Namn på utlysning: Förprojektering

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-02-25 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Norra Mellansverige Namn på utlysning: Beskrivning:

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-06-01 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Norra Mellansverige Namn på utlysning: PO

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-03-01 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Ökat

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (7) Beslutsdatum 2009-02-02 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Utlysning 2/2009

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-11-03 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Mellersta Norrland Namn på utlysning: Förprojektering,

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-07-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Norra Mellansverige Namn på utlysning: Beskrivning:

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-09-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Mellersta Norrland Namn på utlysning: Genomförande

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-12-22 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Norra Mellansverige Namn på utlysning: Programområde

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (7) Beslutsdatum 2008-10-07 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: PO2 Förprojektering

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (7) Beslutsdatum 2009-02-02 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Utlysning 2/2009,

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (7) Beslutsdatum 2009-02-02 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Utlysning 2/2009,

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-04-30 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Småland och Öarna Namn på utlysning: Genomförande

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-08-15 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Ökat

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2009-02-02 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Västsverige Namn på utlysning: Utlysning 2-2009

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (10) Beslutsdatum 2011-02-28 Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap Ansökningsomgång för Stockholm ÖKAT ARBETSKRAFTSUTBUD - FLER I ARBETE

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-08-15 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Ökat

Läs mer

Europeiska socialfonden stödjer projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap

Europeiska socialfonden stödjer projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap Europeiska socialfonden stödjer projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap Innehåll PO 1: Kompetensförsörjning PO 2: Ökat arbetskraftsutbud Ansökningsomgången inom PO1 Processtöd

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (7) Beslutsdatum 2009-10-13 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i HK Liljeholmen, Övre Norrland, Mellersta Norrland,

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (10) Beslutsdatum 2010-12-07 Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap Ansökningsomgång för Norra Mellansverige Genomförande Programområde 2

Läs mer

Ansökningsomgången öppnar 1 juni Sista ansökningsdag är 15 September 2010 kl

Ansökningsomgången öppnar 1 juni Sista ansökningsdag är 15 September 2010 kl 1 Innovativa insatser för långtidsarbetslösa Genomförande med mobiliseringsfas Programområde 2, Mål 1 Beskrivning i korthet Nu ges möjlighet att söka stöd från Europeiska socialfonden Norra Mellansverige

Läs mer

Europeiska socialfonden 2014 2020

Europeiska socialfonden 2014 2020 Europeiska socialfonden 2014 2020 Europeiska socialfonden har finansierat projekt i Sverige sedan 1995 och myndigheten Svenska ESFrådet har ansvarat för Socialfondens svenska program sedan år 2000. Hittills

Läs mer

Europeiska integrationsfonden

Europeiska integrationsfonden Diarienummer 2012-2 1(7) Stöder integration av medborgare från länder utanför EU Europeiska integrationsfonden Stöder projekt som syftar till att förbättra integrationen för nyanlända tredjelandsmedborgare

Läs mer

Socialfondsprogrammet

Socialfondsprogrammet Socialfondsbroschyr 2015.indd 1 Europeiska socialfonden 2014 2020 2015-03-26 11:21 Europeiska socialfonden har finansierat projekt i Sverige sedan 1995 och myndigheten Svenska ESFrådet har ansvarat för

Läs mer

Omstrukturering offentlig sektor.

Omstrukturering offentlig sektor. 1 Omstrukturering offentlig sektor. Genomförande med mobiliseringsfas Programområde 1, Mål 1+2 eller Mål 1+3 Beskrivning i korthet Nu ges möjlighet att söka stöd från Europeiska socialfonden Norra Mellansverige

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (10) Beslutsdatum 2013-05-16 Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap Ansökningsomgång för Stockholm "Ansökningsomgångar i programområde 2

Läs mer

Diarienummer 2017/ Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Diarienummer 2017/ Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för ESF Nationellt Kompetensutveckling i relation till samhällsorientering och etablering av

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för Norra Mellansverige "Kompetensutveckling för tillgängligare arbetsmarknad i Norra Mellansverige"

Läs mer

Europeiska integrationsfonden

Europeiska integrationsfonden IF-2010-0052 1(8) Stöder integration av medborgare från länder utanför EU Europeiska integrationsfonden Stöder projekt som syftar till att förbättra systemen för mottagning och integration för nyanlända

Läs mer

Europeiska integrationsfonden

Europeiska integrationsfonden 1(8) Diarienummer 2013-03-12 Stöder integration av medborgare från länder utanför EU Europeiska integrationsfonden Stöder projekt som syftar till att förbättra integrationen för nyanlända tredjelandsmedborgare

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för Östra Mellansverige "Minska långtidsarbetslösheten i Östra Mellansverige" Nr2 Nu kan ni

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (13) Beslutsdatum 2010-12-22 Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap Ansökningsomgång för hela landet Denna omgång har tre specifika (fattigdomsbekämpning,

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för Östra Mellansverige "Stärka kompetensen för sysselsatta och arbetslösa i ÖMS" Nu kan ni

Läs mer

Nationell utlysning: Fead-insatser

Nationell utlysning: Fead-insatser 1(5) Datum 2018-06-08 Dnr 2018/00329 Fead - fonden för europeiskt bistånd för dem som har det sämst ställt Syftet med fonden är att inom EU stödja de grupper som på grund av fattigdom har det sämst ställt.

Läs mer

EU-PROJEKTGUIDEN. Guide för att söka EU-stöd. East Sweden EU-kontoret - Bryssel

EU-PROJEKTGUIDEN. Guide för att söka EU-stöd. East Sweden EU-kontoret - Bryssel EU-PROJEKTGUIDEN Guide för att söka EU-stöd East Sweden EU-kontoret - Bryssel Innehållsförteckning Inledning... 1 EU-stöd... 2 Grundprinciper för de transnationella sektorsprogrammen... 3 Hur planerar

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för Småland och Öarna Ökade möjligheter till arbete för utrikesfödda " Utlysning Nu kan ni

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för Norra Mellansverige - Öka övergångarna till arbete för kvinnor och män som står särskilt

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för ESF Nationellt av genomförandeprojekt med inriktning "Strategisk satsning för effektivare

Läs mer

Bakgrund. Beslutsdatum 2016-03-17. Diarienummer 2016/00183

Bakgrund. Beslutsdatum 2016-03-17. Diarienummer 2016/00183 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för ESF Nationellt "Pilotverksamhet för utformningen av ett regionalt yrkesvux Utlysning Nationellt

Läs mer

Välkommen till Svenska ESF-rådet

Välkommen till Svenska ESF-rådet Välkommen till Svenska ESF-rådet ESF-rådet i korthet Cirka 130 medarbetare i åtta regioner Huvudkontor i Stockholm Myndigheten förvaltar: Europeiska Socialfonden Fead fonden för dem som har det sämst ställt

Läs mer

Mål och programområden

Mål och programområden Mål och programområden Övergripande mål för Socialfonden: Ökad tillväxt genom god kompetensförsörjning samt ett ökat arbetskraftsutbud. Två programområden: Programområde 1: Kompetensförsörjning Programområde

Läs mer

Utlysning: Digitala möten i offentlig verksamhet

Utlysning: Digitala möten i offentlig verksamhet UTLYSNING 1 (6) Dnr 2018-000907 Avdelningen för energieffektivisering Enheten för resurseffektivt samhälle Utlysning: Digitala möten i offentlig verksamhet Energimyndigheten utlyser medel för att upprätta

Läs mer

Utlysning för Västsverige - Underlätta övergångarna till arbete för kvinnor och män som står särskilt långt från arbetsmarknaden

Utlysning för Västsverige - Underlätta övergångarna till arbete för kvinnor och män som står särskilt långt från arbetsmarknaden Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning för Västsverige - Underlätta övergångarna till arbete för kvinnor och män som står särskilt långt

Läs mer

Svenska ESF-rådet Presentation Ö-vik

Svenska ESF-rådet Presentation Ö-vik Svenska ESF-rådet Presentation Ö-vik VI FÖRÄNDRAR ARBETSMARKNADEN Myndigheten Svenska ESF-rådet, har funnits som myndighet sedan år 2000. Vi arbetar på uppdrag av Arbetsmarknadsdepartementet och Socialdepartementet.

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

Utlysning för Västsverige - Förstudieprojekt för unga med tema spel och spelutveckling

Utlysning för Västsverige - Förstudieprojekt för unga med tema spel och spelutveckling Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning för Västsverige - Förstudieprojekt för unga med tema spel och spelutveckling Nu kan ni söka stöd

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer 2019-07-30 Dnr 9.1-22898/2019 1(7) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer Regeringen har gett Socialstyrelsen

Läs mer

Europeiska socialfonden 2014-2020 - avstamp i Europa 2020-strategin

Europeiska socialfonden 2014-2020 - avstamp i Europa 2020-strategin Förslag till Europeiska socialfonden 2014-2020 - avstamp i Europa 2020-strategin Utvärdering av förra programperioden Goda resultat på deltagarnivå - Långt fler deltagare än programmålen Mindre goda resultat

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning Kompetenshöjning för framgångsrik integration i Mellersta Norrland Utlysning Nu kan ni söka

Läs mer

Europeiska Socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling

Europeiska Socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling 1 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning Kompetensutveckling för små företag i Sydsverige Nu kan ni söka stöd för projekt inom programområde

Läs mer

Europeiska socialfonden i Västsverige och Norra Mellansverige

Europeiska socialfonden i Västsverige och Norra Mellansverige Europeiska socialfonden i Västsverige och Norra Mellansverige - ESF-rådet har cirka 130 anställda och är indelat i åtta regioner, med huvudkontor i Stockholm - En nationell handlingsplan och åtta regionala

Läs mer

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag sista ansökningsdag 31 oktober 2012 Ansökningsomgång Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag Bakgrund Tillväxtverket arbetar på många olika

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för Småland och Öarna En jämställd och inkluderande arbetsmarknad" Utlysning Nu kan ni söka

Läs mer

Svar på regeringsuppdrag i regleringsbrev 2016 rörande det nationella programmet för Europeiska socialfonden (ESF)

Svar på regeringsuppdrag i regleringsbrev 2016 rörande det nationella programmet för Europeiska socialfonden (ESF) 1 (9) Socialdepartementet 103 33 Stockholm Svar på regeringsuppdrag i regleringsbrev 2016 rörande det nationella programmet för Europeiska socialfonden (ESF) 2014-2020 Postadress Besöksadress Telefon 103

Läs mer

Europeiska Socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling

Europeiska Socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling 1 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning för Sydsverige Stärkta yrkesutbildningar Nu kan ni söka stöd för projekt inom programområde

Läs mer

Europeiska Socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling

Europeiska Socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling 1 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning för Sydsverige Samverkan mot långtidsarbetslöshet och utanförskap Nu kan ni söka stöd för projekt

Läs mer

Handledning för upphandling av projektutvärdering

Handledning för upphandling av projektutvärdering Datum: Handledning för upphandling Avsedd för: Projektägare 1 (6) Handledning för upphandling av projektutvärdering Handledningen är i första hand riktad till projektägare som behöver upphandla utvärdering.

Läs mer

Europeiska socialfonden 2014-2020

Europeiska socialfonden 2014-2020 Europeiska socialfonden 2014-2020 -avstamp i Europa 2020-strategin Maria Johansson-Berg, Svenska ESF-rådet Utgångspunkter för det nya Socialfondsprogrammet Bygga vidare på struktur, erfarenhet och resultat

Läs mer

Utlysning av medel inom region Övre Norrland Utveckling och tillämpning av metoder för att stärka arbetsmarknaden i region Övre Norrland

Utlysning av medel inom region Övre Norrland Utveckling och tillämpning av metoder för att stärka arbetsmarknaden i region Övre Norrland Utlysning av medel inom region Övre Norrland Utveckling och tillämpning av metoder för att stärka arbetsmarknaden i region Övre Norrland Europeiska socialfonden ska bidra till en väl fungerande arbetsmarknad

Läs mer

Europeiska Socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling

Europeiska Socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling 1 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning för Sydsverige Systematisk samverkan Nu kan ni söka stöd för projekt inom Programområde 2 ökade

Läs mer

Inspirationsguide 3. Växtkraft Mål 3. Dokumentation av handlingsplan. En vägledning för att utföra en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv

Inspirationsguide 3. Växtkraft Mål 3. Dokumentation av handlingsplan. En vägledning för att utföra en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv Inspirationsguide 3 Dokumentation av handlingsplan Växtkraft Mål 3 En vägledning för att utföra en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv 1. DOKUMENTATION... 3 SAMMANSTÄLLNING AV HANDLINGSPLAN... 3 PROCESSEN

Läs mer

EUROPEISKA UNIONEN Europeiska socialfonden. Svenska ESF-rådet

EUROPEISKA UNIONEN Europeiska socialfonden. Svenska ESF-rådet EUROPEISKA UNIONEN Europeiska socialfonden Svenska ESF-rådet VI FÖRÄNDRAR ARBETSMARKNADEN ESF-rådet i korthet ESF- rådet är en myndighet som arbetar på uppdrag av Arbetsmarknadsdepartementet och Socialdepartementet

Läs mer

Utlysning för Västsverige - Underlätta övergångarna till arbete och studier för unga kvinnor och män

Utlysning för Västsverige - Underlätta övergångarna till arbete och studier för unga kvinnor och män Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning för Västsverige - Underlätta övergångarna till arbete och studier för unga kvinnor och män Underlätta

Läs mer

Mall för genomgång av att utvecklingsstrategin är komplett

Mall för genomgång av att utvecklingsstrategin är komplett Mall för genomgång av att utvecklingsstrategin är komplett Åtgärd: Avsnitt i mall för strategin: Villkor (tillräcklig nivå): Sammanfattning 1 JA/NEJ Bedömningsgrund A 1 Det finns en sammanfattning av utvecklingsstrategin

Läs mer

Handledning för stödsökande för förstudier enligt klumpsummemodellen

Handledning för stödsökande för förstudier enligt klumpsummemodellen Datum: Dnr 2013-06-27 GD-beslut 2013-99 Kontaktperson: Handledning för stödsökande för förstudier enligt klumpsummemodellen Svenska ESF-rådet har sedan ett år tillbaka arbetat med att ta fram en modell

Läs mer

Europeiska Socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling

Europeiska Socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling 1 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning för Sydsverige Social inkludering Nu kan ni söka stöd för projekt inom Programområde 2 ökade

Läs mer

Europeiska Socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling

Europeiska Socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling 1 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning för Sydsverige Samarbete, kompetensutveckling och social inkludering Nu kan ni söka stöd för

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för Övre Norrland Ökade övergångar till arbete för nyanlända invandrare och utrikesfödda i

Läs mer

Hur kan vi använda socialfonden som ett strategiskt instrument för regional tillväxt och sysselsättning?

Hur kan vi använda socialfonden som ett strategiskt instrument för regional tillväxt och sysselsättning? Hur kan vi använda socialfonden som ett strategiskt instrument för regional tillväxt och sysselsättning? Erfarenheter Socialfonden 2007-2013 - Goda resultat på deltagarnivå - Mindre goda resultat på organisations-

Läs mer

Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan

Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan Inbjudan Västra Götalandsregionen bjuder in enskilda kulturaktörer, föreningar och nätverk som arbetar med att stärka den lokala

Läs mer

Utlysning för ESF Nationellt: Framtidens välfärd kompetensförsörjning inom välfärdssektorn

Utlysning för ESF Nationellt: Framtidens välfärd kompetensförsörjning inom välfärdssektorn 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för ESF Nationellt: Framtidens välfärd kompetensförsörjning inom välfärdssektorn Utlysning

Läs mer

Välkomna till vår informationsträff. Svenska ESF- rådet Norra Mellansverige

Välkomna till vår informationsträff. Svenska ESF- rådet Norra Mellansverige Välkomna till vår informationsträff Svenska ESF- rådet Norra Mellansverige Agenda Presentation: socialfonden, aktuella utlysningar Ta del av styrande dokument Socialfondsprogrammet 2014-2020 Regional handlingsplan

Läs mer

Workshop om det nya Socialfondsprogrammet. Svenska ESF-rådet

Workshop om det nya Socialfondsprogrammet. Svenska ESF-rådet Workshop om det nya Socialfondsprogrammet Svenska ESF-rådet Utgångspunkter för det nya Socialfondsprogrammet Bygga vidare på struktur, erfarenhet och resultat från 2007-2013 Stärkt fokus på resultat och

Läs mer

Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning

Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning EM4000 W-4.0, 2010-11-17 Datum: 2016-05-17 Dnr: 2016-4714 1 (5) Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning Bakgrund Regeringen avsätter 25 miljoner

Läs mer

Handledning för Ansökan om stöd i Projektrummet

Handledning för Ansökan om stöd i Projektrummet Datum: 1 (26) 2016-07-26 Support: projektrummet@esf.se Handledning för Ansökan om stöd i Projektrummet EBS2020 https://ansokan.esf.se Svenska ESF-rådet Huvudkontoret Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för Övre Norrland Utveckling och tillämpning av metoder för att stärka arbetsmarknaden i region

Läs mer

Utlysning för Västsverige Insatser för unga år

Utlysning för Västsverige Insatser för unga år Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning för Västsverige Insatser för unga 15-24 år Nu kan ni söka stöd för projekt inom programområde

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för ESF Nationellt: Förstudie angående nyanlända kvinnor och mäns ohälsa och funktionsnedsättning

Läs mer

Strategi för Kristianstads kommuns internationella

Strategi för Kristianstads kommuns internationella STRA- TEGI 1(5) Kommunledningskontoret Kommunikation & tillväxt Kristina Prahl 2011-10-04 Strategi för Kristianstads kommuns internationella arbete Bakgrund Dagens globaliserade värld utgör många viktiga

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för Norra Mellansverige Stärkt koppling mellan utbildning och arbetsliv i Norra Mellansverige

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för ESF Nationellt: Nyanländas etablering ohälsa och/eller funktionsnedsättning Utlysning Svenska

Läs mer

Utlysning för ESF Nationellt av genomförandeprojekt med inriktning "Metoder för att öka nyanlända kvinnors sysselsättning

Utlysning för ESF Nationellt av genomförandeprojekt med inriktning Metoder för att öka nyanlända kvinnors sysselsättning 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för ESF Nationellt av genomförandeprojekt med inriktning "Metoder för att öka nyanlända kvinnors

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för Östra Mellansverige (ÖMS) med inriktning "Effektivare strukturer för yrkesutbildning och

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Europeiska socialfonden 2014-2020 Men först vad kan vi lära av socialfonden 2007-2013! Resultat Erfarenheter Bokslut i siffror 2007-2013 25 % av deltagarna i arbete 65 000 arbets platser Hälften av kommunerna

Läs mer