INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 31 Besök från Kråkeryds rektorsområde Ekonomisk månadsrapport Budget: Ramförslag Barn- och elevprognos per den 15 mars Utredning om alternativ till lösningar av allaktivitetshus Träffpunkt Habo Ansökan från Prolympia om godkännande som huvudman för fristående förskoleklass och grundskola i Habo kommun Skrivelse från Kråkerydskolans föräldraförening Ansökan från förskolan Solstrålen om utökning av godkännande att bedriva fristående förskola Utställning detaljplan för del av Bränninge 22:1, 22:2, 1:32, 8:8 och Gunnarsbo 3: Anmälningsärenden Informationsärenden... 51

2 37 Plats och tid: ande: Övriga närvarande Vänstra kammaren, kommunhuset Habo, tisdagen den 19 april 2011 klockan Nicklas Gustavsson (S), ordförande Carina Gröndahl Sjöö (S) Marie Lindholm (KD) Ewa Wymark (KD) 31-36, 38-41ersätter Emil Qvarnström Mattias Danielsson (M) ersätter Liselotte Heinonen Suzanne Hallberg Karlsson (M) Claes Lindell (M) Veronica Gustavsson (M) ersätter Niklas Fungbrandt Roger Johansson, förvaltningschef Frida Jonsson, sekreterare Mona Ljunggren, förvaltningsekonom Carl Ingemar Dagman (SD), insynsplats Gunilla Berggren, lärarförbundet Katarina Carlsson, rektor 31 Gary Nilsson, rektor 31 Joakim Wall, förskollärare 31 Jessica Einarsson, förskollärare 31 Utses att justera: Suzanne Hallberg Karlsson Paragrafer: Ordförande:... Justerare: Sekreterare:.... BEVIS/ANSLAG Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Sammanträdesdatum: Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Barn- och utbildningsförvaltningen Underskrift:...

3 38 31 Besök från Kråkeryds rektorsområde Rektorerna Katarina Carlsson och Gary Nilsson berättar om verksamheten vid de olika enheterna på Kråkeryds rektorsområde. Joakim Wall, förskollärare vid Brandstorps förskola, berättar om att man där jobbar för att få får Grön Flagg, vilket är en miljöcertifiering. Man har valt tema Kretslopp. Alla barn och vuxna vid förskolan ska lära sig mer om kompostering, nedbrytare i naturen, återanvändning, återvinning och jordbruk. Jessica Einarsson, förskollärare vid Laggets förskola, berättar om Laggets prioriterade mål som handlar om matematik. Personalen har vidareutbildat sig i Små barns matematik och man försöker hela tiden få in matematiken i vardagen. Till exempel jobbar man med former, sortering och mätning. Ordföranden tackar för informationen.

4 39 32 Ekonomisk månadsrapport beslutar att förändring av semesterlöneskulden tills vidare inte ska ingå i månadsrapporten. Ärendebeskrivning Förvaltningsekonom Mona Ljunggren redovisar en ekonomisk rapport per den 31 mars En nyhet är att förändring av semesterlöneskulden, som tidigare har legat på den centrala administrationen, nu har lagts ut på respektive förvaltning istället. Detta gör att resultatet blir något missvisande på lönesidan eftersom de flesta ännu inte har tagit ut sin semester och prognosen för lönerna visar då på ett underskott. Förvaltningen föreslår därför att förändringen av semesterlöneskulden tills vidare inte ska ingå i den ekonomiska månadsrapporten. Detta för att undvika missvisande prognoser.

5 40 33 Dnr BU11/30 Budget: Ramförslag antar förvaltningens förslag till verksamhetsförändringar för barn- och utbildningsnämndens verksamheter för Ärendebeskrivning beslutade den 22 februari 13 om de budgetförutsättningar som ska gälla för utifrån nämndens önskemål. Därefter har barn- och utbildningsförvaltningen utarbetat ett förslag till verksamhetsförändringar, där nämndens grundförutsättningar vad gäller schabloner, personaltäthet, elevpeng och dylikt legat som grund. Förslaget innebär att barn- och utbildningsnämnden behöver äska ytterligare 10, 584 miljoner kronor för år 2012, 14, 449 miljoner kronor för år 2013 och 18, 127 miljoner kronor för år Investeringsäskanden för treårsperioden innefattar bland annat inventarier till en ny förskola i Fagerhultsområdet, och IT-utrustning enligt tidigare utredning.

6 41 Exp: KS 34 Dnr BU11/95 Barn- och elevprognos per den 15 mars 2011 föreslår kommunstyrelsen att uppdra åt tekniska kontoret att se över behovet av förskolelokaler i den norra kommundelen. Ärendebeskrivning Barn- och utbildningsförvaltningen har tagit fram en ny barn- och elevprognos. Den nya prognosen för barnomsorg stämmer i stort med den prognos som gjordes i oktober 2010, förutom att omsorgsbehovet i kommunens norra delar, Brandstorp, Fagerhult och Gustav Adolf, ökar. Ser man på prognosen kan man tydligt se hur det skiljer mellan platsbehov under våren kontra hösten under de närmaste åren. Orsaken till detta är att stora årskullar slutar förskoleverksamheten som femåringar på sommaren. Vårdnadsbidrag infördes i Habo kommun i augusti 2009, och har från och med den 1 mars 2011 utökats till att gälla för barn upp till tre år. Ca föräldrar använder sig av vårdnadsbidraget våren Ett antal dagbarnvårdare beräknas gå i pension under de närmaste åren, samtidigt som allt färre vårdnadshavare söker denna form av barnomsorg. Detta kommer att öka behovet av platser i förskolan. Skolprognosen stämmer också i stort med den tidigare prognosen. Det innebär att det inte finns behov av ytterligare lokaler efter det att Alléskolan tagits i bruk under närmaste åren för de tidiga skolåren F-5. För de senare skolåren åk 6-9, kommer behov av ytterligare lokaler runt 2016/2017. Säkerheten i denna prognos är relativt stor då kommunen redan idag har de flesta av de barn som ska gå i skolan under dessa år. Nystartade fristående skolor eller en stor inflyttning kan snabbt påverka platsbehovet.

7 42 Exp: KS 35 Dnr BU11/82 Utredning om alternativ till lösningar av allaktivitetshus Träffpunkt Habo förordar utredningens alternativ tre, Projekt Träffpunkt Habo. Reservation Claes Lindell (M), Mattias Danielsson (M), Veronica Gustavsson (M) och Suzanne Hallberg Karlsson (M) reserverar sig mot beslutet. Ärendebeskrivning Moderaterna har genom Hans-Eric Fransson (M) lämnat in en motion om utredning rörande alternativ till nyproduktion av allaktivitetshus. Motionären anser att en utredning bör genomföras om alternativa lösningar i befintliga lokaler innan slutligt ställningstagande tas om byggnation av ett allaktivitetshus. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 14 december 2010 ( 158) att en utredning skulle göras. Utredningen är nu avslutad och remitterad till barnoch utbildningsnämnden för yttrande. Marie Lindholm (KD) föreslår att barn- och utbildningsnämnden ska förorda alternativ tre i utredningen, det vill säga att man ska bygga ett allaktivitetshus (Projekt Träffpunkt Habo). Claes Lindell (M) säger att den moderata gruppen saknar en del i utredningen, bland annat en konsekvensanalys om vad som händer med övriga lokaler som blir tomma om ett allaktivitetshus skulle byggas. Man vill också ha ett större fokus på kulturskolan, det är de som behöver större lokaler och inte alla andra som ska behöva flytta omkring. Han föreslår därför återremiss till kommunstyrelsen för att undersöka vilka, förutom kulturskolan, som är i behov av nya lokaler, samt en konsekvensanalys vad det skulle innebära om till exempel Habo Bostäder får tomma lokaler till följd av en nybyggnation av allaktivitetshus. Nicklas Gustavsson (S) yrkar bifall till Marie Lindholms förslag.

8 43 Forts 35 Ordföranden finner att det finns två förslag. Han ställer proposition på de båda förslagen och finner att barn- och utbildningsnämnden beslutar enligt Marie Lindholms förslag. Omröstning begärs. Följande propositionsordning godkänns: Den som röstar enligt Marie Lindholms förslag om nybyggnation röstar ja, den som röstar enligt Claes Lindells förslag om återremiss röstar nej. Omröstningsresultat Ja-röster (4) Nej-röster (4) Nicklas Gustavsson (S) Mattias Danielsson (M) Carina Gröndahl Sjöö (S) Suzanne Hallberg Karlsson (M) Marie Lindholm (KD) Claes Lindell (M) Ewa Wymark (KD) Veronica Gustavsson (M) Eftersom ordföranden Nicklas Gustavsson har utslagsröst har nämnden således beslutat enligt Marie Lindholms förslag.

9 44 Exp: Skolinspektionen 36 Dnr BU11/58 Ansökan från Prolympia om godkännande som huvudman för fristående förskoleklass och grundskola i Habo kommun vill lämna följande yttrande: Nämnden ser positivt på en eventuell etablering av en fristående skola. En fristående grundskola bidrar till mångfald och valfrihet, och kan utföra ett komplement till den kommunala skolan. Elevantalet ser ut att öka i Habo och det kan under de närmaste åren uppstå ett behov av ytterligare elevplatser, detta gäller främst årskurserna 6-9. Vidare antar nämnden förvaltningens skrivelse som sin egen och översänder den till skolinspektionen. Ärendebeskrivning Prolympia ansöker om godkännande av och rätt till bidrag för en fristående skola innehållande förskoleklass och grundskola, åk 1-9 från och med läsåret 2012/13. Man ansöker om 20 elever per årskurs och fullt utbyggd F-9 samma år, vilket innebär 200 elever från F-9. Ansökan om skolbarnsomsorg görs direkt till Habo kommun, som beslutar om godkännande. Skolan ska ha en profil mot hälsa och idrott. Barn- och utbildningschef Roger Johansson skriver den 10 mars 2011 att Prolympia AB är ett aktiebolag och en stor aktör inom friskoleområdet. Man finns i nio kommuner runt om i Sverige. Huvuddelen av skolorna är idag åk 6-9 skolor, men bland annat i Jönköpings kommun finns en F-9 skola. s barn- och elevprognos från den 15 mars 2011, visar ett ökat elevantal i kommun under de närmaste åren. Ökningen beror på stor inflyttning och höga födelsetal. Den nybyggda Alléskolan ska fylla de ökande elevtalen under de närmaste åren. Om Prolympia får ca 20 elever per årskurs, totalt 200 elever, innebär det att 120 elever försvinner från F-5, vilket kan innebära att någon kommunal skola kan komma att läggas ner. För de senare skolåren innebär det att en väntad platsbrist från 2016 inte kommer att bli så stor. Ewa Wymark (KD) tillsammans med övriga majoritetspartier föreslår att Habo kommun ska lämna följande yttrande: ser

10 45 Forts 36 positivt på en eventuell etablering av en fristående grundskola. En fristående skola bidrar till mångfald och valfrihet, och kan utföra ett komplement till den kommunala skolan. Elevantalet ser ut att öka i Habo och det kan under de närmaste åren uppstå ett behov av ytterligare elevplatser, detta gäller främst årskurserna 6-9.

11 46 Exp: KS 37 Dnr 11/84 Skrivelse från Kråkerydskolans föräldraförening föreslår för kommunstyrelsen att uppdra åt tekniska kontoret att sätta upp ett staket som särskiljer Kråkerydskolans skog mot angränsande tomtbebyggelse. Ärendebeskrivning Kommunstyrelsen har mottagit en skrivelse från Kråkerydskolans föräldraförening, i vilken man önskar att kommunen sätter upp ett staket som särskiljer skolans skog mot angränsande tomtbebyggelse. Skrivelsen har remitterats till barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Ewa Wymark (KD) anmäler jäv och deltar ej i handläggningen av ärendet. Carina Gröndahl Sjöö (S) menar att om både föräldrar och ledning på skolan anser att det är angeläget med att staket så får nämnden tro på det och föreslår därför att nämnden ska föreslå för kommunstyrelsen att uppdra åt tekniska kontoret att sätta upp ett staket runt skolgården. Marie Lindholm (KD) yrkar bifall till förslaget.

12 47 Exp: Förskolan Solstrålen 38 Dnr BU11/87 Ansökan från förskolan Solstrålen om utökning av godkännande att bedriva fristående förskola utökar Förskolan Solstrålens godkännande att bedriva fristående förskola med 100 omsorgstimmar från och med den 30 april Nämnden vill dock påtala vikten av att Förskolan Solstrålen ökar antalet förskollärare i sin verksamhet, främst utifrån den nya läroplanen för förskolan. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Ärendebeskrivning Förskolan Solstålen, Smyrnaförsamlingen, önskar utöka sitt nuvarande godkännande från 1000 omsorgstimmar till 1100 omsorgstimmar från den 30 april I sin ansökan uppger den sökande att personalvolymen ska vara 5,65 årsarbetare, varav andelen förskollärare är 57 %. Habo kommuns personaltäthet är i bastilldelning 6 barn/årsarbetare. 5,65 tjänster motsvarar ca 34 barn, vilket är i paritet med kommunens basutlägg. Andelen pedagogisk utbildad personal ligger klart lägre än Habo kommuns snitt som är ca 80 %. Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår i skrivelse daterad den 1 april 2011 att Förskolan Solstrålen får en utökning med 100 omsorgstimmar och med påtalan om vikten att öka antalet förskollärare i sin verksamhet, främst utifrån den nya läroplanen för förskolan.

13 48 Exp: 39 Byggnadsnämnden Dnr BU11/86 Utställning detaljplan för del av Bränninge 22:1, 22:2, 1:32, 8:8 och Gunnarsbo 3:2 har inget att erinra mot planförslaget. Ärendebeskrivning Byggnadsnämnden i Habo kommun avser att upprätta en ny detaljplan över del av Bränninge 22:1, 22:2, 1:32, 8:8 och Gunnarsbo 3:2. Planområdet omringas av järnvägen, Malmgatan och Bränningegatan. Syftet med planen är att möjliggöra en ny anläggning för handel- och garageändamål då verksamhetsutövaren bland annat vill starta en bilbesiktning på aktuellt område.

14 49 40 Anmälningsärenden Nedanstående anmälningsärenden förklaras anmälda. a) Delegationslistor från Förvaltningschef Roger Johansson nr 15-20, Rektorer Hagaboda ro: Katarina Levenby nr 10, januari 2011-april 2011 Tobias Alderhammar, nr 43-51, februari-mars Rektor Kråkeryds ro: Katrina Carlsson, nr 3-7, mars Rektorer Bränninge ro: Ulla Nilsson, nr 4, Per Sandberg, nr 5-7, b) Dnr BU11/39 Smyrnaförsamlingen Solstrålens bokslut Dnr BU11/2 Tekniska museet Inbjudan till att ansöka om startbidrag från KomTek. Dnr BU10/243 Skolverket Utbetalning av statsbidrag för kommuner som tillämpar maxtaxa i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg enligt SFS 2001:160. Dnr BU10/244 Skolverket Utbetalning av statsbidrag för kvalitetssäkrande åtgärder för kommuner som tillämpar maxtaxa i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg enligt SFS 2001:161. Dnr BU11/89 Sammanställning ansökan om bidrag för lokala naturvårdsprojekt.

15 50 Forts 40 Dnr BU08/176 Skolverket smeddelande ang statsbidrag för åtgärder som syftar till att stärka arbetet med basfärdigheterna, läsa, skriva och räkna (SFS 2008:754) Dnr BU11/2 Kommunal Avd Jönköpings län Rapporten Alla andra hämtar tidigt

16 51 41 Informationsärenden Claes Lindell (M) har varit på Hagabodaskolan där man planerar att starta en lokal styrelse till hösten. Han har även varit på Gröne vägens skola där man planerar för avslutningsfest. Roger Johansson berättar att det finns ett regelverk för de lokala styrelserna som i och med den nya skollagen måste omarbetas. Nicklas Gustavsson berättar om att presidiet tillsammans med fyra tjänstemän har varit på Sveriges Kommuner och Landstings konferens Skolriksdag. Mer information om detta ges på nästa sammanträde.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63Aktuell betygsstatistik... 77 64 Ekonomisk månadsrapport... 78 65 Aktuell barnomsorgskö... 79 66 Budget 2012... 80 67 Organisation av lokala styrelser inom barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2013-03-19 21 Innehållsförteckning Ärende 15 Besök från Hagaboda skolområde... 23 16 Funktioner i InfoMentor... 24 17 Ekonomisk månadsrapport... 25 18 Uppföljning av kostpolitiskt program 2011-2012...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-22 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-22 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 13 Besök från Bränninge rektorsområde... 17 14 Ekonomisk månadsrapport... 18 15 Bokslut 2010... 19 16 Budgetförutsättningar för barn- och utbildningsnämnden verksamhetsåren 2012-2014...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-23 Innehållsförteckning Ärende 74 Rapport kostupphandling... 87 75 Utvärdering av resultatfonder i barn- och utbildningsnämnden... 88 76 Ekonomisk månadsrapport... 89 77 Aktuell kö till förskoleverksamhet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-22 35 Innehållsförteckning Ärende 28 Besök från Kråkeryds förskole- och skolområde... 37 29 Redovisning av systematiskt arbetsmiljöarbete... 38 30 Ekonomisk månadsrapport... 39 31 Barn- och elevprognos

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 51 Besök från Kulturskolan... 63 52 Ekonomisk månadsrapport... 64 53 Budget 2012 efter förslag från budgetberedningen... 65 54 Ansökan om utökat godkännande av pedagogisk omsorg...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-18 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-18 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 79 Systematiskt kvalitetsarbete... 97 80 Ekonomisk månadsrapport... 98 81 Aktuell barnomsorgskö... 99 82 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2011... 100 83 Förskola i norra kommundelen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-22 86 Innehållsförteckning Ärende 66 Barnsamordnare i Habo kommun... 88 67 Ekonomisk månadsrapport... 89 68 Konsekvensbeskrivning av minskade kökstjänster på Bränninge förskola och Solhöjdens förskola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-04-26 1 Innehållsförteckning Ärende 32 Information från Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 33 Besök av Axel Fischer, rektor på Hagabodaskolan... 4 34 Information om kommande insatser kring kompetensutveckling...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 29 Besök från Slättens rektorsområde 35 30 Ekonomisk månadsrapport 36 31 Budget: Ramförslag 2013-2015......37 32 Barn- och elevprognos per den 15 mars 2012...40 33 Ansökan om bidrag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-21 92 Innehållsförteckning Ärende 72 Mot en giftfri förskola... 94 73 Ekonomisk månadsrapport... 96 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 97 75 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2014...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 49 Besök från Kulturskolan.59 50 Inspektion av fristående förskolor..60 51 Elev- och föräldraenkäter 2012..61 52 Ekonomisk månadsrapport.62 53 Anmälningsärenden 63 54 Informationsärenden...64

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1 Innehållsförteckning Ärende 31 Besök av Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 32 Ekonomisk månadsrapport... 4 33 Strategi för att minska barngruppernas storlek... 5 34 Uppföljning av kostpolitiskt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-23 83 Innehållsförteckning Ärende 65 Skolskjutsupphandling 2015... 85 66 Översyn av förskolans organisation... 86 67 Tertial 2 med delårsbokslut... 87 68 Tillsyn av fristående förskolor... 88 69

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-14 1 Innehållsförteckning Ärende 38 Information från Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 39 Besök av barn- och ungdomssamordnare Jessica Ek... 4 40 Ekonomisk månadsrapport... 5 41 Budget: Ramförslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-18 23 Innehållsförteckning Ärende 18 Remissvar på förslag till miljöprogram för Habo och Mullsjö kommuner... 25 19 Information från Hagabodaskolan F-5... 26 20 Ekonomisk månadsrapport... 27 21

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-05-20 47 Innehållsförteckning Ärende 37 Barnsamordnare i Habo kommun... 49 38 Besök från Slättens förskole- och skolområde... 50 39 Ekonomisk månadsrapport... 51 40 Ekonomisk rapport tertial 1 2014...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-17 18 Innehållsförteckning Ärende 18 Arbetsplan för samarbete skola-arbetsliv... 20 19 Information från Bränninge förskole- och skolområde... 21 20 Ekonomisk månadsrapport... 22 21 Bokslut 2014...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-11-22 1 Innehållsförteckning Ärende 88 Besök av förskolan Äventyret... 3 89 Ekonomisk månadsrapport... 4 90 s sammanträdestider 2017... 5 91 Reviderad dokumenthanteringsplan för barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 4 3 Ekonomisk månadsrapport... 5 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-18 104 Innehållsförteckning Ärende 80 Barn som anhöriga - handlingsplan för Habo kommun... 106 81 Förskolan Framtiden... 107 82 Ekonomisk månadsrapport... 108 83 No-salar i hus fem, Hagabodaskolan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-10-25 1 Innehållsförteckning Ärende 81 Utvärdering av 15-timmarsverksamheten... 3 82 Besök av barn- och ungdomssamordnare och ungdomscoach... 4 83 Ekonomisk månadsrapport... 5 84 Barn- och elevprognos...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-11 1 Innehållsförteckning Ärende 85 Ekonomisk månadsrapport... 3 86 Fastställande av schabloner 2019... 4 87 Uppföljning diskriminering och kränkande behandling... 5 88 Anmälningsärenden... 6 89

Läs mer

1 Aktuell betygsstatistik... 2. 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3. 3 Ekonomisk månadsrapport... 4

1 Aktuell betygsstatistik... 2. 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3. 3 Ekonomisk månadsrapport... 4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Aktuell betygsstatistik... 2 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3 3 Ekonomisk månadsrapport... 4 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden 2012... 5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-06-19 1 Innehållsförteckning Ärende 47 Information från Slättens förskoleområde... 3 48 Information från Kulturskolan... 4 49 Ekonomisk månadsrapport... 5 50 Ekonomisk handlingsplan 2018... 6 51 Budgetförutsättningar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-22 1 Innehållsförteckning Ärende 20 Information från Hagens förskole- och skolområde... 3 21 Besök av studie- och yrkesvägledare Ola Hjalte... 4 22 Ekonomisk månadsrapport... 5 23 Granskning av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1 Innehållsförteckning Ärende 79 Besök av Montessoriförskolan Upptäckaren... 3 80 Uppföljning och presentation av elevhälsan... 4 81 Ekonomisk månadsrapport... 5 82 Fastställande av schabloner

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 42 Besök från Hagaboda rektorsområde... 53 43 Ekonomisk rapport tertial 1 2011... 54 44 Aktuell barnomsorgskö... 55 45 Gåvoläromedel... 56 46 Studieresa till Auschwitz...57 47 Regionalt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 Innehållsförteckning Ärende 73 Ekonomisk månadsrapport... 3 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 4 75 s sammanträdestider 2019... 5 76 Förändrade skolupptagningsområden... 6 77 Anmälningsärenden...

Läs mer

Gruppmöten: majoriteten kl. 16:30 i vänstra kammaren och oppositionen kl. 16:30 i Thomas Werthéns rum.

Gruppmöten: majoriteten kl. 16:30 i vänstra kammaren och oppositionen kl. 16:30 i Thomas Werthéns rum. KALLELSE Datum Sida 2018-04-11 1 Sammanträde Nämnd: Tid: Tisdagen den 24 april 2018 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Mats Lindén Förhandling enligt MBL 11/AML: Kommunal den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-20 1 Innehållsförteckning Ärende 10 Information från ungdomscoach... 3 11 Redovisning av systematiskt arbetsmiljöarbete... 4 12 Remiss: reviderat miljöprogram för Habo och Mullsjö kommuner... 5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-16 113 Innehållsförteckning Ärende 87 Besök av Svante Modén, teknisk chef... 115 88 Ekonomisk månadsrapport... 116 89 Samverkan barn/ungdom - förslag på ny organisation... 117 90 Socioekonomisk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-05-22 1 Innehållsförteckning Ärende 43 Information från Slättens förskole- och skolområde... 4 44 Uppföljning av kommunrevisionens granskning gällande rektors roll som pedagogisk ledare... 5 45 Information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-24 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Information från Hagabodaskolan... 3 26 Redovisning av Hagenskolans puls-projekt... 4 27 Ekonomisk månadsrapport... 5 28 Barn- och elevprognos 2018... 6 29 Aktuell

Läs mer

Sammanträde. Föredragningslista KALLELSE

Sammanträde. Föredragningslista KALLELSE KALLELSE Datum Sida -11-05 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 20 november kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Mats Lindén Föredragningslista Ärende/Föredragande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-08-22 1 Innehållsförteckning Ärende 66 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 67 Systematiskt kvalitetsarbete - utvärdering... 4 68 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 5 69 Uppföljning och redovisning av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-20 1 Innehållsförteckning Ärende 74 Information om systematiskt kvalitetsarbete... 3 75 Besök från Bäckgatans förskola... 4 76 Tertial 2 med delårsbokslut... 5 77 Måltidsservice Sodexo... 6 78

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Besök i Förrskolan på Spinnet... 39 36 Budgetramar 2012-2014... 40 37 Mål och satsningar 2011-2014... 41 38 Remiss utredning om alternativ till lösning av allaktivitetshus Träffpunkt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2019-04-23 1 Innehållsförteckning Ärende 34 Godkännande av dagordning... 3 35 Val av justerare... 4 36 Presentation av elevhälsan/ungdsomscoach... 5 37 Ekonomisk månadsrapport och barn- och elevutveckling...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-25 1 Innehållsförteckning Ärende 66 Redovisning av elev- och föräldraenkät... 3 67 Ekonomisk rapport tertial 2 och delårsbokslut... 4 68 Budget 2019-2021... 5 69 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-02-21 1 Innehållsförteckning Ärende 13 Information från Bränninge förskole- och skolområde... 3 14 Information om systematiskt kvalitetsarbete... 4 15 Redovisning av systematiskt arbetsmiljöarbete...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-05-22 1 Innehållsförteckning Ärende 38 Samordning av nyanlända elever... 3 39 Ekonomisk månadsrapport och rapport tertial 1... 4 40 Barn- och elevprognos 2018... 5 41 Riktlinjer för skolskjuts i Habo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-09-19 1 Innehållsförteckning Ärende 79 Redovisning av elev- och föräldraenkät... 3 80 Tertial 2 med delårsbokslut... 4 81 Uppdrag från budgetberedningen på ytterligare besparingar 2018-2019... 5 82

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-01-23 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Svar på motion om förstärkt resursenhet till skolorna i Habo... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 6... 5 3 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 6 4 Uppföljning av skolnärvaro...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-06-20 1 Innehållsförteckning Ärende 55 Besök från Kulturskolan... 3 56 Uppföljning och redovisning särskola... 4 57 Uppföljning särskilt stöd... 5 58 Tillsyn av fristående förskolor... 6 59 Ekonomisk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-12-12 1 Innehållsförteckning Ärende 96 VFU och rekryteringsstrategi... 3 97 Ekonomisk månadsrapport... 4 98 Uppföljning kränkande behandling... 5 99 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-08-26 68 Innehållsförteckning Ärende 54 Aktuell betygsstatistik, Hagabodaskolan 7-9... 70 55 Elev- och föräldraenkät 2014... 71 56 Ekonomisk månadsrapport... 72 57 Budget 2015... 73 58 Aktuell kö

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-03-20 1 Innehållsförteckning Ärende 18 Besök av Hagabodaskolans elevråd... 3 19 Information från Kärrs förskoleområde... 4 20 Uppföljning av systematiskt kvalitetsarbete... 5 21 Handlingsplan för

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Sammanträde. Föredragningslista KALLELSE

Sammanträde. Föredragningslista KALLELSE KALLELSE Datum Sida 2019-04-15 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 23 april 2019 kl. 17:00 Plats: Kommunhuset, vänstra kammaren Justerare: Mikael Zander Förhandling enligt

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Gruppmöten: majoriteten kl. 16:30 i vänstra kammaren och oppositionen kl. 16:30 i Thomas Werthéns rum.

Gruppmöten: majoriteten kl. 16:30 i vänstra kammaren och oppositionen kl. 16:30 i Thomas Werthéns rum. KALLELSE Datum Sida 2018-06-04 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 19 juni 2018 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Harald Jonsson Förhandling enligt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-17 28 Innehållsförteckning Ärende 26 Information från Hagens skolområde... 30 27 Redovisning av systematiskt arbetsmiljöarbete och information om närvaro i skolan... 31 28 Projekt Från ohälsa till

Läs mer

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program.

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-10-26 126 Meddelanden. 127 Anmälan om delegationsbeslut. 128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september 2011. 129 Budget 2012. 130 Redovisning av simkunnighet i

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2019-01-22 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Arvoden och ersättningar till förtroendevalda... 3 2 Praktisk information för förtroendevalda... 4 3 Val av ersättare till presidiet... 5 4 Ekonomisk uppföljning...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(11) Tid och plats 2016-01-21 - i Kommunhuset klockan 13.00-16.35 Beslutande Theresa Lindahl (M) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - förste vice ordförande Leif Svensson (S) - andre vice ordförande Anneli

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 16.00 18.00 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Ove Klingstedt, s Ingela Gustafsson, m Lars-Olof Jönsson,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 124-129 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 14.00 17.25 Beslutande Övriga deltagare Protokolljusterare Gudrun Svensson (c) Jenny Evestam (c) Claes Karlsson (c)

Läs mer

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2012-03-13 Sida 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet Utsikten, Hallsberg, kl 13.00 kl 16.30 Beslutande Ledamöter Siw Lunander (s) Ulf Ström (s) Suzana Madzo (s) Joakim Hedelind

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 6 oktober 2008 kl. 08:30 15:00 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00 13:00

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 6 oktober 2008 kl. 08:30 15:00 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00 13:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (15) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 6 oktober 2008 kl. 08:30 15:00 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00 13:00 Beslutande

Läs mer

/... f... 1l. Kommunstyrelsens barn- och ungdomsutskott. Ann-Christine Fredriksson (M) Roger Krona (S), 42-46 Benkt-Eric Lindh (Fp)

/... f... 1l. Kommunstyrelsens barn- och ungdomsutskott. Ann-Christine Fredriksson (M) Roger Krona (S), 42-46 Benkt-Eric Lindh (Fp) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 SammantrMesdatum Plats och tid Korsberga skola, kl. 14:00-16:00 Sesllutande Ledamöter Petter Jönsson (Fp), ordfärande Rune Larsson (M) Gert Franzen (C) Liselotte Karlsson (S) Tjanstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Kl. 18:00 onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lennart Carlsson (M), Ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid ande Verksamhetsbesök på Kinnekulle förskola, klockan 16.00. Sammanträdet fortsatte sedan i Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 22 april 2015, mötet

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2012-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 29 februari kl. 9.00 12.15 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-04-18 Sturup Airport Hotel, kl 07.15-16.20 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 18.45-21.00 Almliden, Bjuv Beslutande Ledamöter Bo Blixt (S),ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Annika B Andersson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-08-28 1 Innehållsförteckning Ärende 57 Aktuell betygsstatistik... 3 58 Motion - Insatser för att minska psykisk ohälsa bland barn och ungdomar... 4 59 Utvärdering skolnärvaro..6 60 Ekonomisk månadsrapport...

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 34 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 35 Delgivningar 2018/4005 5 36 Statusrapport 2018/4006 6 37 Patientsäkerhetsberättelse 2018/4037 7

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 15.00 16.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2013-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 12 juni kl. 9.00 13.30 med ajournering kl 11.22 11.53. Bodil Hansen

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer