Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sida 1(19) PROTOKOLL 2014-02-05. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-02-05 kl 09.00-10.25"

Transkript

1 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Jarl Gustavsson, planeringschef, Anders Kronfelt, ekonomichef, 17 Susan Elmlund, sekreterare Övriga Justering Justerare Tid och plats Christer Landin (S) Omedelbar justering Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Susan Elmlund Ordförande Stefan Svalö (S) Justerande Christer Landin (S)

2 2 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Sammanträdesdatum Datum när anslaget sätts upp Datum när anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontorets kansli, Mejerigatan, Bjuv Underskrift Susan Elmlund

3 3 Innehåll Ksau Fastställande av dagordning... 4 Ksau 11 Ks Införande av LOV (lagen om valfrihet) inom vård och omsorg i Bjuvs kommun... 5 Ksau 12 Ks Strukturplan för Skåne Nordväst... 7 Ksau 13 Ks Yttrande över bygglovsansökan för vindkraftverk inom Bårslöv 6:4 i Helsingborg... 8 Ksau 14 Ks Avtal om medfinansiering för införande av persontrafik på Söderåsbanan och Lommabanan Ksau 15 Ks Exploatering av Billesholms gård 9: Ksau 16 Ks Uppföljning av SKL:s undersökning Insikt 2013 en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning gentemot företag Ksau 17 Ks Förslag till samarbetsavtal samt till finansiering av köp av underlag inför upphandling av byggentreprenad för nytt bibliotek Ksau 18 Ks Detaljplan för bibliotek med tillhörande lokaler, del av kvarteret Elefanten 1 i Bjuv, Bjuvs kommun Ksau 19 Ks Ändring av detaljplan för Valleberga 3:279 och 3:19 i Ekeby, Bjuvs kommun... 19

4 4 Ksau 10 Fastställande av dagordning Föreligger förslag till dagordning daterad Ordförande föreslår att ärenden 8 Förslag till yttrande över vård- och omsorgsnämndens förslag att höja kostenhetens internpris, utgår. Arbetsutskottets beslut beslutar enligt föreslagen dagordning med ordförandes förslag till ändring.

5 5 Ksau 11 Ks Införande av LOV (lagen om valfrihet) inom vård och omsorg i Bjuvs kommun Kommunfullmäktige beslutade i samband med budgeten för 2013 att utreda möjligheten till stimulansbidrag för införande av LOV, lagen om valfrihetssystem (inom vård och omsorg), samt genomföra LOV senast 2014, gärna i samverkan med närliggande kommuner redovisades att stimulansbidrag inte längre fanns att söka och kommunstyrelsens arbetsutskott gav då kommunchef och förvaltningschef för vård- och omsorg i uppdrag att utreda möjligheten för införande av LOV och att ärendet skulle redovisas i slutet av Införande av LOV, inom ett eller flera områden av äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och andra stödformer inom socialtjänstområdet, ska ge medborgarna möjlighet att välja vem som utför det stöd de har rätt till. Tanken med LOV:en är att kvalitetskonkurrensen ska gagna de som brukar verksamheten. Bjuv är en liten kommun som har begränsade volymer av insatser inom socialtjänst och service till funktionshindrade. För att uppnå intentionerna med lagen om valfrihet, ge medborgarna möjlighet att välja, öppna möjligheter för företagare att kvalitetskonkurrera, är det viktigt att skapa rätt förutsättningar. Hemtjänstens olika insatser är de vanligaste områdena för kundval. Trots kundval har många kommuner få leverantörsval totalt och flera har endast kommunen som leverantör av omvårdnadsinsatser. Om LOV ska införas bör Bjuvs kommun besluta om att göra hela hemtjänsten inklusive den delegerade hemsjukvården valbar av olika skäl: 1. Medborgare som väljer kan få samma leverantör av olika tjänster, kontinuitet 2. Pedagogiskt enklare och mer logiskt för den som skall välja 3. Intresset för att verka och eventuellt etablera sig i Bjuv ökar, företagsamhet, vilket också sammanfaller med Bjuvs vision, verka för ett gynnsamt företagsklimat, verka för företag inom besöksnäring och kultur, omsorgsverksamhet och miljö 4. Genom kvalitetsmätningar utkristallisera ett ickevalsalternativ ( en rekommendation om leverantör med hög kvalitet, för den som inte väljer ), kvalitetsgaranti 5. Skapar bättre förutsättningar för omställning och ekonomi i den egna organisationen Oavsett valbarhet har kommunen kvar det yttersta ansvaret för verksamheten. Detta innebär bl a att det alltid måste finnas en beredskap i den kommunala organisationen, även om alla hemtjänsttagare skulle välja en extern utförare.

6 6 För att säkerställa detta ansvar och garantera bemanningen för de mest oförutsägbara insatserna bör kommunen vara enda utförare av trygghetslarm dygnet om och insatser nattetid. Efter ett eventuellt beslut om införande av LOV kräver en omfattande arbetsinsats innan införandet. Det är viktigt att egenregin/den kommunala verksamheten får tillräckligt med tid och möjlighet att anpassa sin verksamhet efter de nya förutsättningarna så att kommunen inte får övertalighet och/eller dubbla kostnader. För att klara förberedelsearbetet behövs en projektledare och förvaltningen bedömer att det inte finns resurser att, på egen hand, klara genomförandet. Utöver en projektledare behövs också en projektgrupp med representanter från berörda verksamheter (t ex hemtjänst, it, ekonomi/avgiftshandläggning, myndighetsutövning). Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson och Cathrine Eriksson, Utredning, Lagen om valfrihetssystem, införande och avgränsning, Kommunstyrelsen, , 66 Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta att, i enlighet med kommunfullmäktiges budgetbeslut inför 2014 och intentionerna i utredning , överlämna ärendet till vård- och omsorgsnämnden för verkställighet under Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens beslut föreslår kommunstyrelsen besluta att, i enlighet med kommunfullmäktiges budgetbeslut inför 2014 och intentionerna i utredning , överlämna ärendet till vård- och omsorgsnämnden för verkställighet under 2014.

7 7 Ksau 12 Ks Strukturplan för Skåne Nordväst Samtliga kommuner inom Skåne Nordväst har gemesamt tagit fram en gemensam plan för översiktlig planering. Planen har godkänts i Skåne Nordvästs styrelse för antagande i kommunfullmäktige i de olika kommunerna. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse med bilagor, Christer Pålsson och Jarl Gustavsson Ärendet Skåne Nordväst har sedan år 2009 arbetat med att ta fram en gemensam plan för översiktlig planering. I projektplanen framgår att planen ska vara kortfattad, tydliggöra gemensamma ställningstaganden som redovisas i karta och text. En arbetsgrupp med medlemmar från Skåne Nordvästs samtliga kommuner har varit ansvariga för att ta fram Strukturplanen. Mellan år 2011 och 2013 har arbetsgruppen arrangerat fem rådslag där olika teman har diskuterats och preciserats. De fyra första rådslagen hanterade prioriteringar och planeringsprinciper för infrastruktur, grönstruktur, boende samt arbete och verksamheter. Vid det femte och sista rådslaget låg fokus på att se helheten. Under rådslagen har ledande politiker och tjänstemän från samtliga kommuner deltagit och slagit fast inriktningen på Strukturplanen. På hösten 2013 skickades Strukturplanen ut på remiss till grannkommuner, myndigheter och större organisationer. De flesta remissvaren är mycket positiva och berömmer arbetet och det nytänkande greppet. Därefter har vissa justeringar gjorts i strukturplanen och styrelsen för Skåne Nordväst beslutade den 29 november 2013 att godkänna Strukturplanen som planeringsunderlag för översiktlig planering och uppmanar kommunerna i Skåne Nordväst att besluta i kommunfullmäktige om att anta Strukturplanen som planeringsunderlag för arbete med översiktlig planering. Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskottet föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta antaga Strukturplan för Skåne Nordväst som planeringsunderlag för översiktlig planering. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut föreslå kommunstyrelsen besluta antaga Strukturplan för Skåne Nordväst som planeringsunderlag för översiktlig planering.

8 8 Ksau 13 Ks Yttrande över bygglovsansökan för vindkraftverk inom Bårslöv 6:4 i Helsingborg Billyvind AB har ansökt om bygglov hos Helsingborgs stad för att få uppföra och driva ett vindkraftverk på fastigheten Bårslöv 6:4 i Helsingborg. Verket får en totalhöjd av 149 m. Det kommer att placeras ungefär en km från Bjuvs kommungräns. Ärendet Billyvind vill bygga ett vindkraftverk om 2,3 MW med en navhöjd på 92,5 m, rotordiameter 113 m och totalhöjd 149 m. Placeringen framgår av bilagda karta. Därav framgår att verket placeras ungefär en km från Bjuvs kommungräns. Omgivande landskap består av landsbygd, relativt platt med enstaka låga höjder. Träd finns begränsat, huvudsakligen i anslutning till gårdar eller i små bestånd längs fastighetsgränser. Ett vindkraftverk i planerad storlek i detta område kommer att dominera landskapet på ett för många mycket negativt sätt. Inom flera fastigheter i Bjuvs kommun kommer boende att uppleva störningar pga vindkraftverket om det byggs. Några bostadshus kommer att få verket ca 1,6 km sydvästut i bästa solläge. Störningar pga skuggor sker även för flera bostadshus öster om verket i Bjuvs kommun, se kartan. Dessa bostadshus ligger ca 1,8 km från det planerade verket. Då verket ligger i ungefärligt västerläge för dessa fastigheter blir störningarna märkbara även här. Förutom störningar i bästa solläge uppkommer även bullerstörningar inkl. störningar pga lågfrekvent buller. Dessa är inte särskilt utredda idag, varför särskild försiktighet rekommenderas. Bjuvs kommun har som norm att inte acceptera höga vindkraftverk, som det är fråga om här, inom två kilometer från bostadsbyggnad. Bjuvs kommun finner det också förvånande att vindkraftverk placeras så nära gränsen till en annan kommun, då det säkerligen finns gott om plats för vindkraftverk betydligt längre ifrån kommungränsen på andra platser inom Helsingborgs stad. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson och Jarl Gustavsson,

9 9 Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att till Helsingborgs stad, stadsbyggnadsförvaltningen, framföra - med hänvisning till ovanstående- att Bjuvs kommun motsätter sig vindkraftverket inom Bårslöv 6:4. Arbetsutskottets beslut beslutar att till Helsingborgs stad, stadsbyggnadsförvaltningen, framföra - med hänvisning till ovanstående- att Bjuvs kommun motsätter sig vindkraftverket inom Bårslöv 6:4.

10 10 Ksau 14 Ks Avtal om medfinansiering för införande av persontrafik på Söderåsbanan och Lommabanan Efter den senaste redovisningen i kommunstyrelsen har ett reviderat förslag till medfinansieringsavtal förhandlats fram med Trafikverket och Region Skåne. Förslaget innebär att persontågstrafik startar på Söderåsbanan och att kommunen bekostar perronger med utrustning på Billesholms station. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson och Jarl Gustavsson, Förslag till medfinansieringsavtal Ärendet I tidigare skrivelse har redovisats bakgrunden till och skälen för införande av persontrafik på Söderåsbanan. Genom nu föreliggande avtal med Trafikverk, region Skåne och berörda kommuner kommer persontågstrafik att starta sannolikt 2020 mellan Billesholm och Malmö. Tåg kommer även att gå till Åstorp. Förutom direkttåget till Malmö kommer goda möjligheter att kunna erhållas att nå Lund resp Helsingborg genom byte i Teckomatorp. Medfinansieringsavtalet redovisas i bilaga. Ändringar har markerats med röd text. De viktigaste ändringarna är följande: 2 : Här sägs nu att avtalet är till för att införa persontrafik. Tidigare skrivning var inte lika tydlig. 2 Framtida trafikering: Under detta stycke stod tidigare att den tågparallella busstrafiken slopas på sträckan Åstorp-Svalöv. Nu står det i stället att Utgångspunkten för Region Skåne är att inte bedriva tågparallell busstrafik i stråket, med mindre kostnadstäckning än 50%. Idag bedömer Skånetrafiken att detta ej finns på sträckan Åstorp-Svalöv. 5 Finansiering: Här stod tidigare att kostnaderna ska indexuppräknas. Har justerats till indexjusteras. 11 Avtalets giltighet: Här stod tidigare bl.a. att avtalet upphör om det inte byggnation påbörjats senast Ny lydelse: Detta avtal är giltigt från och med den tidpunkt när det undertecknas av parterna och under förutsättning av att dels regeringen godkänner åtgärden och finansieringen i kommande och framtida nationella infrastrukturplaner, dels att regionfullmäktige godkänner åtgärden och finansieringen i länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne samt under förutsättning att övriga parter fullföljer sina åtagande.

11 11 Den exakta tidplanen för stationsutbyggnaden i Billesholm och trafikeringsstart på Söderåsbanan kan Trafikverket inte ange idag. Under året kommer ett genomförandeavtal att tas fram, vari tidplan kommer att ingå. Här kommer också att anges en betalningsplan för kommunens åtaganden. Kommunen kommer att bekosta anslutande gång-och cykelvägar till stationen samt nya parkeringsplatser, i den mån de erfordras. Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott föreslå kommunstyrelsen besluta att godkänna medfinansieringsavtal för Åtgärdspaket för persontrafik på Söderåsbanan och Lommabanan med Trafikverket, Region Skåne och berörda kommuner samt att ge kommunstyrelsens ordförande i uppdrag underteckna avtalet för kommunens räkning. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens beslut föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna medfinansieringsavtal för Åtgärdspaket för persontrafik på Söderåsbanan och Lommabanan med Trafikverket, Region Skåne och berörda kommuner samt att ge kommunstyrelsens ordförande i uppdrag underteckna avtalet för kommunens räkning.

12 12 Ksau 15 Ks Exploatering av Billesholms gård 9:325 Exploateringsområdet omfattar 48 villatomter ochen tomt för förskola/skola. I första skedet byggs etapp ett och fyra ut, omfattande kommunaltekniska anläggningar för sexton villor och en skoltomt. Förslag till tomtpriser presenteras. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson och Jarl Gustavsson, Förslag på samverkansavtal med bilaga Ärendet För omrädet gäller en detaljplan från Området är delvis kuperat vilket givit området en positiv karaktär, samtidigt som det komplicerat exploateringen. Som en följd härav behöver spillvattnet pumpas inom området. Dagvattnet hanteras via ett utjämningsmagasin varifrån dagvattnet rinner till närliggande bäck. Planen ändras så att skafttomter får en traditionell gatulösning. I första etappen kommer en lekplats att byggas som betjänar hela området. En exploateringskalkyl har gjorts för området. Enligt denna kommer priserna att ligga på en relativt normal nivå med priser för en småhustomt om 900 m² på kr inkl VA och moms. Skoltomten som är m² kostar inkl VA och moms. Priset för denna beräknas enligt praxis som halva priset av småhustomt, och priset fö VA är beräknat enligt NSVA:s taxor för denna typen av tomt. Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta godkänna att anbudsförfrågan görs så att byggnation kan påbörjas av kommunaltekniska anläggningar, samt att godkänna tomtpris för skoltomt om m² (ursprunglig skoltomt m² samt småhustomt 881 m²) till kr inkl VA och moms. Arbetsutskottets beslut beslutar godkänna att anbudsförfrågan görs så att byggnation kan påbörjas av kommunaltekniska anläggningar, samt att godkänna tomtpris för skoltomt om m² (ursprunglig skoltomt m² samt småhustomt 881 m²) till kr inkl VA och moms.

13 13 Ksau 16 Ks Uppföljning av SKL:s undersökning Insikt 2013 en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning gentemot företag s beslutade , 151, att ge kommunchefen i uppdrag att gå igenom resultatet från Insikt 2013 med berörda myndigheter och återkomma med förslag på åtgärder på områden där behov finns. Nu har alla berörda myndigheter kommenterat sin verksamhet utifrån det som presenterats i Insikt 2013 vilket redovisas i denna skrivelse. Beslutsunderlag, , 151 Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson och Saam Beik, Ärendet Inledning Under 2013 har SKL sammanställt en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning. Detta har man gjort genom att fråga företag runt om i Sverige som på ett eller annat sätt kommit kontakt med kommunernas myndighetsutövning. De myndighetsområden man sett över i undersökningen är Brandtillsyn, Bygglov, Markupplåtelse, Miljö- och hälsoskydd och Serveringstillstånd. Med anledning av kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut om att gå igenom resultatet från Insikt 2013 med berörda myndigheter, och återkomma med förslag på åtgärder på områden där behov finns, har alla berörda myndigheter kommenterat sin verksamhet utifrån det som presenterats i Insikt Serveringstillstånd Bjuvs kommun har som övergripande vision att kommunen ska vara en trygg kommun att leva i och där alla har förutsättningarna att uppnå en god hälsa och välbefinnande på lika villkor. I enlighet med detta vill kommunen att man tillsammans med kommunens restaurangägare bidrar till att behålla och utveckla goda restaurang- och boendemiljöer för kommunens medborgare och skapa bra förutsättningar för tillståndshavarna att konkurrera på lika villkor. Genom att kommunen beviljar serveringstillstånd kan man lättare säkerställa att kommunens medborgare förblir i god hälsa samtidigt som man bidrar till att utveckla goda restaurangmiljöer i kommunen. Gällande serveringstillståndshanteringen i Bjuvs kommun har underlaget under undersökningsperioden varit för litet för att kunna bedömas i Insikt Alla ansökningar gällande serveringstillstånd för Bjuvs kommun handläggs av Tillståndsmyndigheten i Höganäs. Höganäs NKI-resultat i Insikt gällande

14 14 serveringstillstånd (91) är bäst i hela Sverige. Detta får ses som ett mycket bra eftersom det även innefattar de serveringstillstånd som berört Bjuvs kommun. Brandtillsyn Endast fyra brandtillsynsärenden skedde i Bjuvs kommun under perioden för undersökningen. Detta har medfört att man inte har bedömt hanteringen av brandtillsynen i undersökningen. Räddningstjänsten har åtagit sig vissa åtgärder för 2014 som syftar till att förbättra kvaliteten på Räddningstjänstens arbete samt för att öka tillgängligheten till medborgarna. Räddningstjänsten vill stärka Bjuvs kommuns varumärke genom att personalen ständigt agerar professionellt samt: Är lätt att komma i kontakt med via telefon, sms eller e-post - Räddningstjänsten ska återkomma med svar för telefon, sms och e-post inom 24 timmar - Räddningstjänsten ska återkomma med svar för fysiska brev inom 5 arbetsdagar (gäller måndag till fredag) Uttrycker sig enkelt och begripligt och anpassar språket och innehåll efter individuell kommunikationsförmåga Har aktuell information och vägledning på kommunens hemsida Ger råd och information där behov finns Har en adekvat utbildad personal Gällande myndighetsutövning har räddningstjänsten satt upp vissa åtgärder som skall genomföras vid samtliga ärenden: Vid varje tillsynsbesök skall det informeras om varför man gör tillsyn och dess kostnader. Tjänsteanteckningar och föreläggande ska vara utskickad senast 5 arbetsdagar efter besöket. Remissvar till andra myndigheter ska vara utskickade senast 5 arbetsdagar efter mottagande. Tillstånd/avslag ska senast 10 arbetsdagar (efter fullständig ansökan och remissvar inkommet) delges sökanden. Genom att upprätthålla ovanstående rutiner kommer räddningstjänsten att öka sin service och kvalitet under 2014.

15 15 Markupplåtelse Insikt levererade inga resultat gällande markupplåtelser i Bjuvs kommun eftersom inga markupplåtelser hade genomförts under perioden som enkäten syftar till att undersöka. I dagsläget finns 30 småhustomter i Bjuv att tillgå och under 2014 kommer det göras klart med ca 30 småhustomter i Billesholm. Samtidigt pågår planeringen för ytterligare ca småhustomter som beräknas vara klara under Under 2013 gjordes inga markupplåtelser. Gällande marknadsföring av befintliga tomter kommer den under 2014 fortsätta med de befintliga kanalerna såsom Bjuvs kommuns hemsida samt genom olika husförsäljare som säljer byggsatser av hus och dylikt. Skåne Nordväst kommer under 2014 att börja marknadsföra lediga tomter. Miljö- och hälsoskydd Söderåsens miljöförbund har sett över resultaten i Insikt 2013 och kommenterar att man diskuterat resultaten på en arbetsplatsträff. Man har funnit det intressant att jämföra hur de uppfattas i de fyra olika kommunerna som man har ansvar för. Under hösten har Söderåsens miljöförbund börjat mäta kundnöjdhet genom ett förfrankerat vykort som lämnas ut vid inspektion eller meddelat beslut. På vykortet finns tre enkla frågor, fyra kryssrutor för olika nivåer av nöjdhet. Man använder sig av 6 olika kort, ett kort för varje tillsynsområde, lantbruk, miljö, livsmedel, hälsoskydd, avlopp och ett för rena handläggningsärenden som värmepumpar och sopdispenser. Man har under december-januari utvärderat resultaten av undersökningen och det förväntas vara kommunen tillhanda under januari månad. Bygglov Byggnadsförvaltningen har granskat den myndighetsutövning som man ansvarar för och som har bedömts i Insikt 2013; Bygglov. Förvaltningen anser själva att rättssäkerheten för bygglov inte har säkerställts under Därför kommer man vidta vissa konkreta åtgärder för att säkerställa detta: Byggnadsförvaltningen ska inleda ett kvalitetskontrollarbete med en annan kommun, där man granskar varandras beviljade bygglov. Hur har den andre kommunen resonerat? Förvaltningen räknar med att granska ett bygglov per månad. En checklista, en så kallad granskningsplan ska tas fram för att inte missa de olika delarna i ett bygglov. I delegationsbesluten ska det hänvisas till detaljplan och aktuell paragraf inom PBL så att det lätt går att följa motivet till beslutet.

16 16 Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att godkänna informationen och lägga den till handlingarna. Arbetsutskottets beslut beslutar att godkänna informationen och lägga den till handlingarna.

17 17 Ksau 17 Ks Förslag till samarbetsavtal samt till finansiering av köp av underlag inför upphandling av byggentreprenad för nytt bibliotek Kommunfullmäktige beslutade , 80, om nya lokaler till Bjuvs bibliotek m fl lokaler. En idéskiss till lokaler i Kv Elefanten, har tagits fram i samverkan mellan kommunala företrädare och Hällestad förvaltnings AB. Föreligger nu ett förslag till samarbetsavtal mellan parterna. som bl a reglerar ansvars- och i vissa fall kostnadsfördelningen mellan parterna. Lokalerna, som skall byggas om och till samt anpassas för kommunens behov, kräver kommunal upphandling av byggentreprenaden enligt LOU ( lagen om offentlig upphandling ). Kommunen ska, enligt avtalsförslaget punkt 5, ersätta Hällestad förvaltning AB med kronor exklusive mervärdesskatt för framtagande de handlingar som krävs för upphandlingen. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson och Christel Sundberg, Förslag till samarbetsavtal mellan Bjuvs kommun och Hällestad förvaltning AB inkl bilaga 1 2 Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta om fortsatt beredning, ärendet åter kommunstyrelsen 12 februari. Arbetsutskottets beslut beslutar om fortsatt beredning, ärendet åter kommunstyrelsen 12 februari.

18 18 Ksau 18 Ks Detaljplan för bibliotek med tillhörande lokaler, del av kvarteret Elefanten 1 i Bjuv, Bjuvs kommun Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för ett bibliotek med tillhörande möteslokaler i två plan på del av kvarteret Elefanten 1, på Norra Storgatan i Bjuv. Detaljplanen ändras till centrumverksamhet i två plan, från handel i ett plan som gällande detaljplan pekar ut. Enligt 6 kap 11 miljöbalken ska de planer eller program vars genomförande har en betydande miljöpåverkan miljöbedömas i en miljökonsekvensbeskrivning. En bedömning av behovet att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning enligt kriterierna i MKB-förordningen är gjord. Planförslaget bedöms inte medföra en betydande miljöpåverkan varför behov att upprätta miljökonsekvensbeskrivning inte föreligger. Detaljplanen bedrivs med ett enkelt planförfarande. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Gulistan Batak och Pauline Pertoft, Samrådsredogörelse Plan- och genomförandebeskrivning, Detaljplanekarta med planbestämmelser, Fastighetsförteckning, Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att detaljplan för område norr om Storgatan, del av kvarteret Elefanten 1 i Bjuv, Bjuvs kommun, Skåne län, skickas ut för granskning enligt PBL 2010:900. Arbetsutskottets beslut beslutar att detaljplan för område norr om Storgatan, del av kvarteret Elefanten 1 i Bjuv, Bjuvs kommun, Skåne län, skickas ut för granskning enligt PBL 2010:900.

19 19 Ksau 19 Ks Ändring av detaljplan för Valleberga 3:279 och 3:19 i Ekeby, Bjuvs kommun Syftet med planändringen är att ändra användningen för fastigheten Valleberga 3:19 från kvartersmark för teknisk anläggning, pumpstation, transformator till kvartersmark för bostäder. Planen syftar till att legitimera nya funktioner för en tomt som annars inte skulle användas. Bakgrunden är att planområdet har innefattat en vattentäkt som idag inte längre är i bruk. Planområdet ligger dessutom inom en befintlig tomt för bostäder (Valleberga 3:279), där ägaren har köpt Valleberga 3:19 för att integrera marken till bostadstomten. Planen genomförs med ett enkelt planförfarande enligt PBL 2010:900 5 kap 7. Kommunen bekostar planändringen. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Gulistan Batak och Pauline Pertoft, Plan- och genomförandebeskrivning, Plankarta, Fastighetsförteckning, Redaktionell ändring Köpmannagatan ändras till Köpmansgatan. Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att planförslaget för detaljplan för Valleberga 3:279 och 3:19 i Ekeby, Bjuvs kommun, skickas ut på samråd. Arbetsutskottets beslut beslutar att planförslaget för detaljplan för Valleberga 3:279 och 3:19 i Ekeby, Bjuvs kommun, skickas ut på samråd.

Kommunkansliet 2014-02-17 kl 15.00

Kommunkansliet 2014-02-17 kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-9.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, 14-17 Anders Månsson (S), ordf 11-13 Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M), jäv 5

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M), jäv 5 2015-01-21 1(17) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-01-21 kl 09.00-11.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL 2014-03-26. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-03-26 kl 09.00-11.35

Sida 1(14) PROTOKOLL 2014-03-26. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-03-26 kl 09.00-11.35 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.35 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Kommunkansliet, 2013-03-18 kl 15.00

Kommunkansliet, 2013-03-18 kl 15.00 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Karolina Larsson, personalchef, 3 Susan Elmlund, sekreterare

Karolina Larsson, personalchef, 3 Susan Elmlund, sekreterare 1 (9) Plats och tid Kommunalrådets rum, onsdagen den 20 januari 2016 kl 16:30-17:00 Beslutande Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare 1(5) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Sven-Ingvar

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan 541 Stadsplan för del av Billesholmsgård 1:79 Storgatan (västra delen) i Billesholm Bjuvs kommun Dnr 2012.0361 Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (10) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 20 april 2016 kl 09:00-11:20 Beslutande Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(7) Plats och tid Findus, Bjuv, kl 12.00-12.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande 110-112 Christer Landin (S), ordförande 104-109 Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M)

Anders Månsson (S), ordförande 110-112 Christer Landin (S), ordförande 104-109 Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) 1(18) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande 110-112 Christer Landin (S), ordförande 104-109

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(7) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-10-05 1(16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-10-05 1(16) Kommunstyrelsen 2009-10-05 1(16) Innehållsförteckning Tillägg till anvisningar vid handläggning av ärenden som rör gymnasieelevers resor... 3 Slutredovisning av projekt Rydskolan... 4 Exploateringskalkyl,

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, 2013-01-09 kl 09.00-11-20

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, 2013-01-09 kl 09.00-11-20 1(13) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11-20 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, jäv 6 Anders Månsson (S), ordf 6 Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-10-17 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2013-10-17 Sida 1 (12) Planutskott Sammanträdesdatum 2013-10-17 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:55 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars-Anders Espert

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

2015-05-07, kl 14.00-16.00, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv

2015-05-07, kl 14.00-16.00, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv 1 Plats och tid, kl 14.00-16.00, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Kenneth Bolinder (S) ordförande Niels Madsen (M) Kai Christiansen (S) Alf Persson (S) Kerstin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:10. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Per Lidèn, Va-chef Görel Jernberg, kostchef Eva Larsson, Va-strateg Ferman Brodrej, nämndsekreterare

Bo Ivarson, förvaltningschef Per Lidèn, Va-chef Görel Jernberg, kostchef Eva Larsson, Va-strateg Ferman Brodrej, nämndsekreterare PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kristinehamns golfklubb, kl 17:00-18:15 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Lars Andersson (S) Björn Johansson (V)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Beslutande Simhallen och därefter kommunhuset i Tomelilla, den 4 november 2015, kl. 08.00-13.00 Leif Sandberg (C), ordförande Marianne Åkerblad (M), tjg ers Torgny Larsson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-10.45 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

2015-10-08, kl 14.00-15.35, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv

2015-10-08, kl 14.00-15.35, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv 1 Plats och tid, kl 14.00-15.35, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Kenneth Bolinder (S) ordförande Liselott Ljung (S), vice ordförande Niels Madsen (M) Alf

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Kommunkansliet 2014-09-15 kl 15.00

Kommunkansliet 2014-09-15 kl 15.00 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-10:15. Beslutande Anders Svensson (S) Pierre Månsson (FP) Peter Johansson (M) Katarina Honoré (S) Sven Nilsson (C) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.20 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), ordförande/sed Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-02-23 - Kommunhuset klockan 13.15-14.15 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

Byggnadsförvaltningen 2014-11-11 kl 16.00

Byggnadsförvaltningen 2014-11-11 kl 16.00 1 Plats och tid, kl 14.00-15.25 i Gruesalen, Bjuv ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Niklas Svalö (S) ordförande Alf Persson (S) Olle Lundgren (S) Stig Lundblad (C) Niels Madsen (M) Fredrik

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 15.00 16.50 1 (13) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Grästorps kommun Miljö- och bygg

Grästorps kommun Miljö- och bygg 2015-09-24 Sidan 1 av 16 Plats och tid Röda rummet, Grästorp 2015-09-24, kl 13.00 16.20 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Lars-Erik Tengeland (M) N Jens Wallin (S) N Stina

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Sammanträdesdatum MILJÖ OCH BYGG NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Ebbasalen, samhällsbyggnadskontoret, Sala kommun 13.00 16.00 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), v ice ordförande

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-10-28 1 (8) Plats och tid Mats Andresens rum, samhällsbyggnadskontoret. Kl. 08:00-09:20 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-22 1(9)

Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Plats och tid Hotell Källan Åmliden Norsjö, torsdag den 22 mars 2012 kl. 10.30 12.15 Beslutande ledamöter Christer Lundgren, (c) ordförande Dan Oskarsson, (s) Elli-Mari Lundgren,

Läs mer

Kommunskansliet, , kl , omedelbar justering

Kommunskansliet, , kl , omedelbar justering 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.55 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18)

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 28 maj 2009, kl. 16.00-18.20 Ajournering kl.17.10-17.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.50 Ajournering 15.00 15.05 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 Sida 1 (5) Paragrafer 150-152 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Klippan kl 10.00-10.40 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande

Läs mer

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6)

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19:00 20.20 Katja Larsson, ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(14) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Rolf Olsson (S) Martin Fridehjelm

Läs mer

Medborgarförslag om cykelväg mellan Falkenberg och Årstad. (AU 43) KS 2014-319

Medborgarförslag om cykelväg mellan Falkenberg och Årstad. (AU 43) KS 2014-319 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 71 Medborgarförslag om cykelväg mellan Falkenberg och Årstad. (AU 43) KS 2014-319 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-23 1 (20) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.30 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 146 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00-20.20 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

2015-08-13, kl 14.20-16.15, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv

2015-08-13, kl 14.20-16.15, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv 1 Plats och tid, kl 14.20-16.15, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv ande Ledamöter Ersättare Kenneth Bolinder (S) ordförande Liselott Ljung (S), vice ordförande Niels Madsen (M) Kai Christiansen (S) Alf Persson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-13.10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-13.10 Sammanträdesdatum s. 1 (18) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-13.10 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Anders Widesjö (M)

Läs mer

Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv

Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv 1(16) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-02-25 kl 13.30-15.40

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-02-25 kl 13.30-15.40 1(13) Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 13.30-15.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Niklas Svalö (S), ordförande Lars Karlsson (S) Alf Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(24) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2015-06-02 - Kommunhuset klockan 14.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson (M) - ordförande Helena Lordhem (KD) - tjänstgörande ersättare Patric

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-05-22 1-24

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-05-22 1-24 Socialnämnden 2014-05-22 1-24 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv. Postmästaren, kl. 13.30-15.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Inger Karlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-06-15

Sammanträdesdatum 2015-06-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, kl. 13:00 15:45 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Christer Norrby (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl 11.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S), på telefonförbindelse Sven Yngve Persson (M), på telefonförbindelse

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-06-01 45 (50) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 1 juni 2015, kl. 08.00-09.00 Beslutande Leif Skeppstedt (S) ordf Björn Andersson (M) Övriga deltagande Thorsten Schnaars, enhetschef

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 15.40 1 (16) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 1 mars 2017 kl 09:00-10:15 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Ersättare

Läs mer

Ayse Mertoglu, sekreterare Gunilla Sandgren, ekonomichef. Ingrid Åberg (ersättare Linda Svahn) Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

Ayse Mertoglu, sekreterare Gunilla Sandgren, ekonomichef. Ingrid Åberg (ersättare Linda Svahn) Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-12:20 ande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist (M) Jonas Kleber (C) Ingrid Åberg (KD) Övriga deltagande

Läs mer

Verkställighet och återrapportering kultur och samhällsutvecklingsnämnden

Verkställighet och återrapportering kultur och samhällsutvecklingsnämnden Revisionsrapport Verkställighet och återrapportering kultur och samhällsutvecklingsnämnden Söderhamns kommun Augusti 2010 Tove Färje Innehållsförteckning SAMMANFATTNING...2 REKOMMENDATIONER...3 1 BAKGRUND...5

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden 2009-04-27

Protokoll. Tekniska nämnden 2009-04-27 Tekniska nämnden 37 42 Tekniska nämnden sammanträde Informationer och rapporter 37. Uppföljning och prognos per den 31 mars 2009 38. Detaljplan för Fritidsvägen (Lövekulle) 39. Vindbruk, tematiskt tillägg

Läs mer

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 17 juni kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 21 maj 2015, kl 13.30. Sekreterare Paragrafer 76-88. Margaretha Gadde-Jennische Karl-Arne Larsson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 21 maj 2015, kl 13.30. Sekreterare Paragrafer 76-88. Margaretha Gadde-Jennische Karl-Arne Larsson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande, 76-77, 79-88 Karl-Arne Larsson (C) Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

111 Information om Byggstart Skåne

111 Information om Byggstart Skåne PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-04-25 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2015/184 111 Information om Byggstart Skåne Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott tackar för informationen.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Föredragande tjänstemän: Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Kenneth Franzén, byggnadsinspektör

Föredragande tjänstemän: Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Kenneth Franzén, byggnadsinspektör Byggnadsnämnden 2012-01-31 1 Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 31 januari 2012 kl. 17.00-18.40 Beslutande Per-Olof Qvick (M), ordförande Janeric Dahlin (FP) Kjell-Åke Johansson (KD) Annica Henrysson

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2013-03-07 1 (16) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:15-16.15 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Sammansträdesprotokoll 2016-02-24. Kultur- och fritidsnämndens au. Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00

Sammansträdesprotokoll 2016-02-24. Kultur- och fritidsnämndens au. Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00 ande ledamöter Nils Lundqvist (M) Gunilla Lindberg (L) (ordförande) Sivert Åkerljung (KD) (vice ordförande) Per Sjödin (S) (2:e vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Kommunalkontoret, kl 15.00

Kommunalkontoret, kl 15.00 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103 Kommunstyrelsen 2010-12-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-19:20 Beslutande Ej tjänstgörande ers. Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Folkets Hus kl. 13:00 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Leif Andersson (S), Christer Bech (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C), ej 44 Elisabeth

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-04-16 1. (19) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Sida 1(11) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(11) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP)

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP) 1(9) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 14 september 2015 kl 14:00-15:00 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden 2015-06-25 Blad 1 (16) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Strömsund, rum Almen Information 09:00 10:45 Sammanträde 10:45 11:30 Lars Andreasson, (s), ordförande Magnus Svensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Teddy Nilsson (SD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Teddy Nilsson (SD) Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.55-15.30 Ajournering 14.45-15.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Leif Hägg (M), ordförande

Läs mer

Henrik Nyberg, produktionsdirektör Findus, 221

Henrik Nyberg, produktionsdirektör Findus, 221 1(15) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Arnold Andréasson. Kommunkontoret 2007-07-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Arnold Andréasson. Kommunkontoret 2007-07-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 17.30 1 (27) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande (kl. 13.54-17.30, 244, 247-266) Arnold

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun. Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service

Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun. Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service Innehållsförteckning 1. Administrativa föreskrifter...3 1.1. Inledning... 3

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (17) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-11.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.10 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Anders Ottosson,

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 18.00 1 (24) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer