Verkställande utskottet 10-10

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verkställande utskottet 10-10"

Transkript

1 1 (7) Verkställande utskottet Tid Söndag kl. 20:00 Plats Skype Närvarande, Robert Piehl-Fridqvist,, Berörda Förbundsstyrelsen, personal 1 Mötets öppnande att 1 att 2 att 3 2 Dagordning att 4 3 Antagande av måldokument att 1 Mötet öppnas utse till mötesordförande. utse till mötessekreterare. utse till justerare. Dagordningen läses igenom. godkänna dagordningen Måldokumenten IT-gruppen, Internationella gruppen, Generalsekreterare, Syftesundersökningen ska antas då dessa inte är antagna ännu. Färdiga versioner av måldokumenten Generalsekreterare(bilaga1) och Syftesundersökning(bilaga 2) har inkommit. Anta måldokumenten Generalsekreterare och Syftesundersökning 4 Utlysandet av posten som representant i Vetenskapsrådets referensgrupp Vetenskapsrådets referensgrupp sammanträder inom snar framtid, innan dess behöver en representant ha tillsatts. Johan Andréasson har haft denna post tidigare men har valt att inte sitta kvar. Information har inkommit från Johan angående uppdraget, dock saknas information om när första mötet hålls, uppdragets arbetsbörda samt var mötena är förlagda. att 2 5 Mötet avslutas gör utlysningen då all erforderlig information har inkommit. Mötet avslutas

2 2 (7) Bilagor Bilaga 1 Måldokumentet Generalsekreterare Bilaga 2 Måldokumentet Syftesundersökning

3 3 (7) Bilaga 1 Måldokumentet Generalsekreterare Måldokument 2010 Generalsekreterare Delegeras Generalsekreterare Verksamhetsledare ARBETSLEDNING Stödja projektledarna i projektets olika delar. Progress: Att projektledaren fått material och metoder för att kunna göra en finansieringsplan, likviditetsbudget, styra verksamheten efter målen, leda gruppens arbete, utvärdering och överlämning. Resultat: Verksamheten är genomförd (måldokumentet är uppfyllt), det finns projektledare till nästa år, deltagarna var nöjda, deltagarna har blivit medlemmar, det ekonomiska resultatet är färdigt 2 månader efter verksamheten, att slutrapporten är skriven 3 månader efter verksamheten, budgeten är hållen, överlämning till nästa års projektgruppsmedlemmar är skriven. Stödja projektledarens utveckling för att kunna bli en drivande, självständig och trygg ledare och utvecklare för sin verksamhet. Progress: Att instruktionerna till uppgifterna från checklistan blir kortare ju längre projektet håller på. (antalet avstämningar blir kortare och färre ju längre projektet håller på.) Resultat: Att utveckla personen från att vara tvungen till att ha tydliga instruktioner och ett behov att samråda med generalsekreteraren till att självständigt kunna driva sina frågor, delegera till sina verksamhetsgruppsmedlemmar och endast söka hjälp när det behövs, ej av osäkerhet. Coacha projektledarna till att bli bra ledare som kan utveckla sina gruppmedlemmar i gruppmedlemmarnas uppdrag. Progress: projektledaren har en uppdragsbeskrivning och har gjort en kompetensutvecklingsplan för sin projektgrupp innehållandes vilken kompetens har gruppen idag, vad behöver utvecklas och hur ska projektledaren utveckla det. Två projektledarnätverk per termin varav minst en ska innehålla en extern ledarskapsutbildning. Resultat: Fler från verksamhetsgruppen vill stanna ett andra år. Att projektledarna söker till andra ledaruppdrag i Unga Forskare. Ta tillvara på ledarna inom Unga Forskare Progress: Att ledarna inom Unga Forskare, som vill fortsätta att utvecklas, ska ha möjlighet att göra detta inom organisationen. Resultat: Vi har projektledare som utvecklar våra distrikt och föreningar. Se över organisationens rutiner för att stötta verksamhetsgrupper Progress: nuvarande projektledare och projektledare från förra året har tillsammans med gs pratat om och utvärderat vilket typ av stöd man får, vilket man vill ha och vad som borde ändras. Resultat: Att gs har satt upp riktlinjer för hur organisationen stöttar sina projektledare.

4 TAKTISKA SAMARBETEN Stötta projektledarna i SIYSS, Projektbanken och Utställningen i arbetet med den gemensamma finansieringen Progress: Projektledarna ska ha haft ett möte för att prata ihop sig om hur deras verksamheter kan länka ihop bättre till varandra. De ekonomiansvariga från varje verksamhet ska ha haft minst ett möte för att påbörja skrivandet av en ansökan. Resultat: En gemensam ansökan har skickats iväg innan sista september. POLICYS, RUTINER OCH UPPFÖLJNING Sprida policyn och dess värderingar till projektledarna som i sin tur ska sprida dem till sina verksamhetsgrupper. Progress: Att vid en avstämning med varje projektledare pratat om policyn. Att det har varit ett pass på projektledarnätverket om hur man kan använda sig av policyn i verksamheten. Resultat: Verksamhetsgrupperna har använt sig av och följt policyn under året. Skapa och implementera en krishanteringsplan i förbundet. Progress: Ett pass på kick offen där deltagarna pratar om risker i sin verksamhet och hur man kan arbeta för att undvika dem. Kvalitetssäkrat krishanteringsplanen tillsammans med revisor och jurist. Sammanställt och skrivit en krishanteringsplan. Resultat: Krishanteringsplanen har börjat användas i förbundet. JULMIDDAG De ideella ledarna ska känna sig uppskattade. Progress: När man pratar om julmiddagen ska det tydligt framgå att den arrangeras som uppskattning till ledare inom förbundet. Resultat: Det ska kännas lyxigt, utvalt och ledarna ska känna sig uppskattade. De nuvarande aktiva i förbundet ska ha möjlighet att bolla idéer med tidigare generationers aktiva. Progress: Planera in en lättare variant av workshop eller presentation. Resultat: De som har haft samma typ av arbetsuppgifter inom förbundet ska ha pratat med varandra. Knyta tidigare aktiva närmare till förbundet. Progress: Fler tidigare projektledare och förbundsstyrelseledamöter får en inbjudan. Resultat: Fler tidigare projektledare och förbundsstyreledamöter kommer, och de pratar med de nuvarande aktiva. 4 (7)

5 5 (7) Personalchef ADMINISTRATION (LÖNER, SEMESTER, REKRYTERING) Progress: Att personalen vet hur de ska rapportera in sjukfrånvaro, semester och annan frånvaro för att ge ett korrekt löneunderlag. Att man i personalgruppen har pratat om reglerna vårt kollektivavtal. Att alla i personalen ska ha fått ett eget kollektivavtal. Resultat: Att korrekta löner ska ha betalats ut till personalen senast den 25e varje månad. Att personalen ska förstå sina lönebesked, t.ex. om hur mycket semester de har kvar. Ha riktlinjer för rekrytering. ARBETSLEDNING En arbetsledning där generalsekreteraren tydlig förmedlar förväntningar på personen, kan ge feedback på det arbete som görs, följa upp hur det år, höja ambitionen och utveckla tankar. Progress: Ett lönesamtal per år, ett utvecklingssamtal per år, ett avstämningsmöte per månad, ett personalmöte varje vecka. En gemensam utvärdering av arbetsledningen och i vilka former den sker. Resultat: Att personalen känner att de har en chef som ser dem, vill deras bästa och som är tydlig med vilka förväntningar som finnas på dem och hur väl de når upp till dem. UTVECKLA PERSONALGRUPPEN Skapa ett mer drivet kansli med en gemensam vision om vilken roll kansliet ska ha i organisationen Progress: Inför varje styrelsemöte gemensamt stämma av och följa upp hur arbetet med målen går. Inleda varje termin med en personaldag där man gemensamt planerar terminen, vilka mål man ska ha och hur arbetsformen och arbetsfördelningen ska se ut. Avsluta varje termin med en gemensam utvärdering kring hur vi arbetat och vad vi ska utveckla till nästa termin. Resultat: Personalen själva ska ha kommit med egna idéer om hur de kan utveckla sina arbetsuppgifter för att nå högre syftes och måluppfyllelse. Hittat en form på veckomötena där man har möjlighet att reflektera och utvärdera sin egen arbetsinsats. Skapa en bra sammanhållen personalgrupp där man utvecklar varandra Progress: Under ett personalmöte ta upp och prata om feedback, varför vi vill ha det, hur vi vill ha det och hur vi ska jobba för att ge varandra mer feedback. Resultat: Införa en feedbackövning på veckomötena, som används och uppskattas. Skapa en personalgrupp som kommer med egna initiativ om hur organisationen och deras arbetsuppgifter kan utvecklas Progress: Minst tre möten där kansliet samlas för att utvärdera sitt arbete utifrån målen, titta på vad man kan göra för at nå ännu högre måluppfyllnad samt prata kring framtida behov. En gemensam utbildningsdag per termin. Två besök från externa organisationer för att höra om hur andra arbetar. En gemensam arbetsdag där vi väljer ut en arbetsuppgift som vi arbetar med och utvecklar tillsammans. Resultat: Färre frågor som ställs när man sitter och arbetar. Förändrings och förbättringsförslag om hur nuvarande och kommande arbetsuppgifter för kansliet ska utföras och vad det skulle kunna vara.

6 6 (7) Ekonomichef MÅNADSAVSTÄMNINGAR Se till att vara uppdaterad på förbundets ekonomiska situation Progress: Att förbundsadministratören och generalsekreteraren varje månad har ekonomiavstämningar där man följer upp vad som ska ha hänt sedan föregående månad, den kommande likviditeten samt resultatrapporterna för kansliet och verksamheterna. Resultat: Att informera kassören på förbundets ekonomiska situation om något oväntat har hänt. ATTESTERA/KONTRASIGNERA Minska antalet boe:r samt öka säkerheten och kontrollen av utbetalningar. Progress: Projektledarna får egna kontokort. Avtal för användning av kontokort skrivs. Stickprov i banken görs. Resultat: Antalet Boe:r minskar. Färre ideella har legat ute med pengar. Kompetensutveckling EKONOMIUTBILDNING Progress: Att det jag lär mig på kursen kommer organisationens ekonomiarbete till gagn, tillexempel genom förbättrade rutiner. Att jag förstår ekonomiarbetet bättre. Resultat: Organisationens ekonomiarbete blir mer resurseffektivt och korrekt. ARBETSLEDNING AV IDEELLA OCH PERSONAL Progress: Jag får fler metoder och verktyg att skapa ett drivande kansli och högre måluppfyllnad från projektledarnas sida. Resultat: Få ett drivande kansli och högre måluppfyllnad från projektledarna. Utveckling UTVECKLA IDÉER KRING SKOLA, FINANSIERING, MEDLEMSVÄRDE FÖR OLIKA MEDLEMMAR,SYNERGIER MELLAN OLIKA MEDLEMSGRUPPER SAMT TÄNKA PÅ ORGANISATIONSUTVECKLING I STORT EFTER HUR UNGA FORSKARES FÖRUTSÄTTNINGAR UTVECKLAS. Progress: Preside och gs tankesmedjar och funderar kring vilka frågor organisationen borde tänka på och utveckla. Detta lyfter man sedan till rätt instans. GS tänker själv kring organisationsutveckling och sprider sedan på personal eller lyfter till presidiet. GS ser till att personal är med och ger input och diskuterar med de av styrelsens utredningar där de har kunskap och insikter att bidra med. GS ser till att alla sammankallande för utredningarna vet om vilka i personalen de kan vända sig till. Resultat: Vid årets slut ska det finnas en vision kring hur medlemsstödet för olika medlemsgrupper ska se ut.

7 7 (7) Bilaga 2 Måldokumentet Syftesundersökning Syftesuppfyllelse Måldokumentet syftesuppfyllelse reglerar vad som ska göras kring syftesuppfyllelsemätningen under denna mandatperiod. Projektmål Verksamheten ska: Ta fram en metod för att mäta Unga Forskares syftesuppfyllelse för varje verksamhetsår Progressindikator: mäts genom mail till styrelsen med rapport om statistikkonsult blivit kontaktad, det finns en offert på tjänsten, möten är inbokade och genomförda mellan måldokumentansvarig och statistikkonsult, finns förslag på och beskrivning av samt ett innehåll i mätningsmetoden Resultatindikator: en enkät med frågor som mäter Unga Forskares syftesuppfyllelse Ta fram en form för redovisning för årsmötet av mätningen av Unga Forskares syftesuppfyllelse Resultatindikator: mäts genom att det finns en mall för hur de årliga mätningarna av Unga Forskares syftesuppfyllelse ska redovisas för årsmötet Tillhandahålla en mätning och redovisning av Unga Forskares syftesuppfyllelse för RS2011 Resultatindikator: mäts genom att det finns en redovisning av Unga Forskares syftesuppfyllelse i handlingarna inför RS2011 i februari Delegeras Guncha Welsapar

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS)

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS) Arbetsordning För kongressperioden 2015-2017. Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 5-9 augusti 2015. Uppdaterad på förbundsstyrelsemötet den 8-10 januari 2016. Inledning Arbetsordningen syftar till att

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten Version 2013-10-14 Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten LAG (Local Action Group) LAG är Upplandsbygds styrelse. LAG i Leader Upplandsbygd

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 27 november 2010. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras

Läs mer

Unga Forskares Utvecklingsfond

Unga Forskares Utvecklingsfond Unga Forskares Utvecklingsfond Utredningsrapport DATUM 2008-11-13 UTREDARE Tobias Jonsson Sara Magnusson Alexander Sehlström GODKÄND Utkast Innehåll ii Innehåll Kapitel 1 Inledning 1 Bakgrund... 1 Frågeställning...

Läs mer

Förslagen som kom ifrån de tre diskussionsfrågorna blev till fem huvudrubriker :

Förslagen som kom ifrån de tre diskussionsfrågorna blev till fem huvudrubriker : Förslagen som kom ifrån de tre diskussionsfrågorna blev till fem huvudrubriker : Nätverkande/samarbete i länet Ämnesrelaterat samarbete Samspel i länet Fortbildning Samarbete med andra kulturaktörer 118

Läs mer

Ledarenkät Göteborgs Stad oktober 2005

Ledarenkät Göteborgs Stad oktober 2005 Ledarenkät Göteborgs Stad oktober 2005 Ledarenkäten genomförs med syfte att ta reda på hur du upplever ditt arbete och förutsättningarna för att utöva ledarskapet. Enkäten innehåller också en del bakgrundsfrågor,

Läs mer

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsplan

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsplan Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsplan Lagstiftning Paragraf Mål Analys Mätetal Analys Aktivitet/åtgärd Analys Arbetsförhållanden 4 Lämpliga arbetsförhållanden Vilka åtgärder planerar genomföra

Läs mer

Kansliordning. Kansliets organisation, ansvar och befogenheter. Beslutad den 19 december

Kansliordning. Kansliets organisation, ansvar och befogenheter. Beslutad den 19 december Kansliordning Beslutad den 19 december 2013 Kansliordningen innehåller interna föreskrifter om organisation och arbetsfördelning, ansvar och befogenhet, samt handläggning och föredragning på Sametingets

Läs mer

Mall för Volontärpolicy

Mall för Volontärpolicy Mall för Volontärpolicy Organisationens ideologi, värdegrund och motiv till volontärer i verksamheten Relationen mellan volontärer och anställda Rekrytering Introduktion och utbildning Handledning, stöd

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Kommunstyrelsen 2015-05-07 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande

Läs mer

Arbetsformer och delegationsordning för Förbundet Djurens Rätt

Arbetsformer och delegationsordning för Förbundet Djurens Rätt Arbetsformer och delegationsordning för Förbundet Djurens Rätt 1. Inledande bestämmelser De grundläggande bestämmelserna angående riksorganisationens verksamhet, skyldigheter, organisation och regler är

Läs mer

Verkställande utskottet 10-6

Verkställande utskottet 10-6 1 (5) Verkställande utskottet 10-6 Tid Söndag 2010-05-09 kl. 20:00 Plats Skype Närvarande, Robert Piehl-Fridqvist,, Berörda Förbundsstyrelsen, personal 1 Mötets öppnande att 1 att 2 att 3 2 Dagordning

Läs mer

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12 Stadgar Technology Management Studenterna Antagna 2014-02-12 1 Förening Technology Management Studenterna (TMS) är en ideell förening som drivs utan vinstsyften. 2 Syfte Föreningens syfte är att tillvarata

Läs mer

DELEGATIONSORDNING. Antagen av förbundsstyrelsen på FS 12-2 Förbundet Unga Forskare (org. 802005-9385)

DELEGATIONSORDNING. Antagen av förbundsstyrelsen på FS 12-2 Förbundet Unga Forskare (org. 802005-9385) DELEGATIONSORDNING Antagen av förbundsstyrelsen på 12-2 Förbundet Unga Forskares Delegationsordning 2012 Antagen på 12-2 Följande förkortningar används i delegationsordningen för att klargöra vem som är

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar 1 1 Föreningens ändamål Föreningen Spelberoende Helsingborg med organisationsnummer 843003-0083 är en partipolitisk och religiös obunden sammanslutning som vill

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Anton Engström Mikael

Läs mer

Verkställande utskottet 10-5

Verkställande utskottet 10-5 1 (5) Verkställande utskottet 10-5 Tid Söndag 2010-04-18 kl. 21:30 Plats Skype Närvarande, Robert Piehl-Fridqvist,, Berörda Förbundsstyrelsen, personal 1 Mötets öppnande att 1 att 2 att 3 2 Dagordning

Läs mer

-lärande utvärdering av projektet Sociala entreprenörshuset

-lärande utvärdering av projektet Sociala entreprenörshuset En väg till självförsörjning och framtidstro? -lärande utvärdering av projektet Sociala entreprenörshuset Utvärderare, Christina Ehneström och Torbjörn Skarin Skellefteå, 11 februari 2013 Presentation

Läs mer

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap.

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap. Praktikrapport Louisa Flores Praktikplats Global Utmaning Birger Jarlsgatan 27 111 34 Stockholm Utbildning Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande

Läs mer

Karlsängskolan - Filminstitutet

Karlsängskolan - Filminstitutet Projektrapport Karlsängskolan - Filminstitutet 1. Om Skolan Karlsängskolan är en högstadieskola i Nora kommun som ligger 3,5 mil norr om Örebro och i Örebro län men tillhör landskapet Västmanland. Skolan

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Föräldramöte Gläntan. November 2015

Föräldramöte Gläntan. November 2015 Föräldramöte Gläntan November 2015 Dagordning Presentation Information förskolechef Enkäten Systematiskt kvalitetsarbete Utvecklingsplan och mål Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Utvecklingssamtal

Läs mer

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation Handbok för politiker i Ängelholms politiska organisation Innehåll Inledning Organisation Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Välfärdsnämnden Myndighetsnämnden Överförmyndarnämnden Valnämnden Krisledningsnämnden

Läs mer

Chefs- och ledarhandbok i Markaryds Kommun

Chefs- och ledarhandbok i Markaryds Kommun Mats Rydby 2004-12-16 Chefs- och ledarhandbok i Markaryds Kommun Jag är som ledare och chef medveten om att organisationens kärna och höjdpunkt är kunden/brukaren och dennes möte med medarbetaren i ett

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Ledarpolicy. Innehåll. Uppdaterad 15XXXX

Ledarpolicy. Innehåll. Uppdaterad 15XXXX Uppdaterad 15XXXX Ledarpolicy Innehåll 1. Inledning 2 2. Att vara ledare 2 3. Förväntningar på ledare i Borgenkyrkan Ung 2 4. Nya ledare 3 5. Ledarvård och ledarutbildning 3 6. Förebyggande verksamhet

Läs mer

Struktur Marknad Individuell

Struktur Marknad Individuell ATT TÄNKA PÅ INFÖR LÖNESAMTALET LÖN ÄR NÅGOT DU FÅR FÖR UTFÖRT ARBETE - MEN FUNDERA OCKSÅ PÅ: - Hur vill du att det ska gå till när din lön bestäms? - Vad kännetecknar ett bra lönesamtal? - Vilka faktorer

Läs mer

Originalet på begäran skickas till personalstödsenheten för diarieföring och distribuering till berörda parter.

Originalet på begäran skickas till personalstödsenheten för diarieföring och distribuering till berörda parter. Polismyndigheten i Västra Götaland Datum 2009-04-20 Diarienr AL 749-8871/08 CHECKLISTA FÖR CHEFEN VID AVSLUT AV ANSTÄLLNING Avslut för:.. När den anställde ska avsluta sin anställning ska denne skriftligt

Läs mer

Styrelsemöte Tid: Plats: Närvarande:

Styrelsemöte Tid: Plats: Närvarande: Styrelsemöte Tid: 16:15-19 Plats: S7 Närvarande: Johanna Nyrén, Julia Wistrand, Isa Welander, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Felicia Hedström och Elin Schönqvist. Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision.

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision. UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning (IC) ska arbeta aktivt för att skapa kontaktnät mellan studiekamrater, partneruniversitet och företag och därigenom främja kulturella utbyten, internationella

Läs mer

Praktikrapport. ABC Aktiva insatser för människa och miljö

Praktikrapport. ABC Aktiva insatser för människa och miljö Praktikrapport ABC Aktiva insatser för människa och miljö Som praktikplats för hösten 2012 valde jag att ansöka om en plats på ABC aktiva insatser för människa och miljö. Då jag under mina tre senaste

Läs mer

Kristinebergskolan åk 4-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kristinebergskolan åk 4-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Kristinebergskolan åk 4-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Årskurs 4-6 Läsår 2015/2016 1/12 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR Dokumentansvarig Datum Senast uppdaterad Daphne Sevelin 2015-08-17 2015-08-18 Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR 1 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 3 2. STYRELSEN...

Läs mer

Skolledares löner Så fungerar lönesättningen enligt HÖK 05

Skolledares löner Så fungerar lönesättningen enligt HÖK 05 Skolledares löner Så fungerar lönesättningen enligt HÖK 05 2 Skolledares löner 3 När du tar på dig ett ledaruppdrag i skolans värld får du ett in spirerande och utvecklande men krävande arbete med stort

Läs mer

Rapportering Tillsyn/ Inspektion

Rapportering Tillsyn/ Inspektion Rapportering Tillsyn/ Inspektion Kottens förskola Piteå 2014-06-24 Organisation Kottens förskola är ett föräldrakooperativ som startade 1989. Förskolan drivs som en ekonomisk förening. Förskolechef är

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson Protokoll 1 (17) Plats och tid: Biblioteket, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.50 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Svenska Celiakiungdomsförbundet Norr Mälarstrand 24 112 20 Stockholm tel: 08-562 788 07 info@scuf.se www.scuf.se Inledning

Läs mer

Lednings- och styrdokument STYRNING OCH ORGANISATION. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011

Lednings- och styrdokument STYRNING OCH ORGANISATION. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 Lednings- och styrdokument STYRNING OCH ORGANISATION Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 2012-2015 sidan 1 av 12 Grundläggande värden... 2 Kund/Brukarorientering... 2 Engagerat ledarskap...

Läs mer

Slutrapport Avser prerioden to.m december 2012

Slutrapport Avser prerioden to.m december 2012 Slutrapport Avser prerioden to.m december 2012 Projekt: Kompetensutveckling Jämtland Projektägare: Peak Business & Sports AB Genomförare: Åre Destination AB Programområde: Programområde 1 Kompetensförsörjning

Läs mer

Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi

Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi Sidan 1 av 7 Strategienheten Datum Dnr Sid 2016-02-03 2015 KS 895 1 (3) Gräsöfondens styrelse Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi Bakgrund Gräsöfonden har sedan bildandet

Läs mer

En hjälp på vägen. Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra. Elin Törner. Slutversion 2013-12-20

En hjälp på vägen. Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra. Elin Törner. Slutversion 2013-12-20 En hjälp på vägen Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra Slutversion 2013-12-20 Elin Törner 1 1. Inledning I denna PM redovisas en uppföljning av projektledarutbildningen

Läs mer

Äldrenämnden. att med beaktandet av resultatet lägga rapporten till handlingarna.

Äldrenämnden. att med beaktandet av resultatet lägga rapporten till handlingarna. få Uppsala ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Mia Gustafsson 2016-01-20 ALN-2015-0311 Äldrenämnden Slutrapport Palliativa Förstärkningsteamet Förslag till beslut Äldrenämnden beslutar att

Läs mer

Motioner och motionssvar till RFSU Stockholms Årsmöte 2013. Motion 1. Ett enda datum för årsräkning av RFSU Stockholms medlemsantal

Motioner och motionssvar till RFSU Stockholms Årsmöte 2013. Motion 1. Ett enda datum för årsräkning av RFSU Stockholms medlemsantal Motioner och motionssvar till RFSU Stockholms Årsmöte 2013 Motioner är förslag från medlemmar till årsmötet. Motioner till årsmötet: 1. Ett enda datum för årsräkning av RFSU Stockholms medlemstal 2. Sätt

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 3/2013 Datum: 2013-11-23 Tid: 10:00-16:00 Plats: Farsta, Svenska Brukshundklubbens Kansli Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl Christer Lundberg

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2015-06

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2015-06 PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2015-06 2015-08-02 Linköping Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Thomas Avelin Tony Jacobsson Per Westling Martin Jarl Ordförande

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I IFK ÖRBY

ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I IFK ÖRBY Inledning Allmänt Styrelsen för IFK Örby ska enligt föreningens stadgar bestå av en ordförande samt sex ledamöter och två suppleanter. Styrelseledamöterna och styrelsens ordförande utses, efter förslag

Läs mer

Lust till förbättring Team Hjortsjöskolan.

Lust till förbättring Team Hjortsjöskolan. Lust till förbättring Team Hjortsjöskolan. Teamet: Mål: Teamet består av 6 personer verksamma på Hjortsjöskolan i Vaggeryd. De som ingår i teamet är Leif Jansson (Ma/No lärare år6) Karin Jakobsson (So-lärare

Läs mer

Stadgar 2013. för Lärarnas Riksförbund. gäller från och med 2013 01 01

Stadgar 2013. för Lärarnas Riksförbund. gäller från och med 2013 01 01 Stadgar 2013 för Lärarnas Riksförbund gäller från och med 2013 01 01 Stadgar 2013 Fastställda av Lärarnas Riksförbunds ordinarie kongress 2012 Innehåll Stadgar för Lärarnas Riksförbund 1 Ändamål 10 2

Läs mer

Ansökan om utvecklingsmedel för arbete mot prostitution och människohandel

Ansökan om utvecklingsmedel för arbete mot prostitution och människohandel Ansökan om utvecklingsmedel för arbete mot prostitution och människohandel Ansökan avser medel som ska fördelas under 2012 Så här hanterar du det elektroniska ansökningsformuläret Innan du börjar fylla

Läs mer

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund.

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund. STADGAR Stadgar för Tender Loving Caring ideell förening. Antagna vid årsmöte 1 augusti 2015. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Tender Loving Caring ideell förening. Förkortas TLC. 2 - Föreningens

Läs mer

MER-styrning - Lekeberg kommuns styrmodell

MER-styrning - Lekeberg kommuns styrmodell MER-styrning - Lekeberg kommuns styrmodell Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-06-11 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Ansvarig tjänsteman: Kommundirektör Diarienummer: 13KS231 Program

Läs mer

Praktik i staten 2016-2018 FAQ

Praktik i staten 2016-2018 FAQ Praktik i staten 2016-2018 FAQ Denna FAQ är ett levande dokument som återfinns i samma utformning på Statskontoret, Arbetsgivarverket och Arbetsförmedlingens respektive hemsidor. Dessa tre myndigheter

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET [REGIONENS] ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet [Region] är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets och arbetslivets

Läs mer

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30 Inför årsmötet i Svenska Judoförbundet den 5 mars 2016 Valberedningen har under året följt styrelsens arbete och har haft kontakt vid flera tillfällen med de olika styrelsemedlemmarna. Vår bedömning är

Läs mer

Stadgar för A Museiföreningen Wadstena - Fogelsta Järnväg (MfWFJ ) att gälla fr.o.m. 1998

Stadgar för A Museiföreningen Wadstena - Fogelsta Järnväg (MfWFJ ) att gälla fr.o.m. 1998 Stadgar för A Museiföreningen Wadstena - Fogelsta Järnväg (MfWFJ ) att gälla fr.o.m. 1998 Huvuduppgift Andra uppgifier 1 FÖRENINGENS ÄNDAMÅL OCH UPPGIFTER Museiföreningen Wadstena Fogelsta Järnväg, MfWFJ,

Läs mer

Diskussion kring klassrum/verksamhetsbesök (2011)

Diskussion kring klassrum/verksamhetsbesök (2011) Diskussion kring klassrum/verksamhetsbesök (2011) Vad är era egna erfarenheter kring att genomföra klassrumsbesök? Syfte, möjligheter och utmaningar med klassrumsbesök? Hur förbereder man sig som rektor

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

STADGAR KFUM LINKÖPING

STADGAR KFUM LINKÖPING STADGAR KFUM LINKÖPING ANSLUTNING 1 KFUM Linköping tillhör KFUK-KFUM Sverige riksförbund och är genom detta ansluten till KFUKs Världsförbund och KFUMs Världsförbund. 2 För föreningen gäller förutom dessa

Läs mer

SIKTA Genomförandeplan för 2010 Lund

SIKTA Genomförandeplan för 2010 Lund SIKTA Genomförandeplan för 2010 Lund För att underlätta läsningen bifogas en tidslinje samt en matris där allt vi tänker genomföra finns samlat på ett mer koncentrerat och strukturerat sätt. Nuläge Sikta

Läs mer

Projektbeskrivning och Utvecklingsplan

Projektbeskrivning och Utvecklingsplan Projektbeskrivning och Utvecklingsplan Löparakademins tioveckorsprogram 2016 Om Löparakademin Löparakademin är en ideell organisation vars övergripande ändamål är att öka samhörighet och integration genom

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

Styrelsemöte 29/05 2010

Styrelsemöte 29/05 2010 Styrelsemöte 29/05 2010 Datum 29/05 2010 Plats Närvarande Bilagor - Studiefrämjandets lokaler i Falun SVEROK GÄVLEDALA Sveriges roll- och konfliktspelsförbund GävlaDala-distriktet Lina Svensson, Magnus

Läs mer

Sammanställning av utvärdering och erfarenheter. av en utbildningsinsats för förskolor. i Malmö Stad, SDF Centrum 2010/2011

Sammanställning av utvärdering och erfarenheter. av en utbildningsinsats för förskolor. i Malmö Stad, SDF Centrum 2010/2011 Sammanställning av utvärdering och erfarenheter av en utbildningsinsats för förskolor i Malmö Stad, SDF Centrum 2010/2011 SJÄLVKÄNSLA & VÄRDEGRUND I CENTRUM Ovillkorlig kärlek Jag är älskad oavsett hur

Läs mer

Kartläggning socialsekreterare 2016 Diagramrapport: Göteborg

Kartläggning socialsekreterare 2016 Diagramrapport: Göteborg Kartläggning socialsekreterare 2016 Diagramrapport: Göteborg Kontakt: Margareta Bosved Kontakt Novus: Gun Pettersson & Viktor Wemminger Datum: 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Novus har för Akademikerförbundet

Läs mer

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016 Sida 1 av 12 för SLUSS vintermöte 2016 Datum: 11-12 mars 2016 Plats: Umeå Närvarande: Amanda Backlund Ledamot, ASK Carin Danielsson Ledamot, HAS Nils Nilsson Ledamot, LMK Christian Syk Ledamot, SHS Jonathan

Läs mer

Tio punkter för en lärande arbetsplats

Tio punkter för en lärande arbetsplats Tio punkter för en lärande arbetsplats Arbetsplatslärande är ett begrepp som får allt större utrymme i samhällsdebatten. Ordet används bland annat inom gymnasieskolan, på yrkesutbildningar, vid internutbildningar,

Läs mer

Motion 1- Motion om ST

Motion 1- Motion om ST Motion 1- Motion om ST Motion till Sektionen för Energi och miljö Till SM6 2014/2015 Motivering/bakgrund: Det har tidigare varit tal om att masterprogrammet Sustainable technology (på svenska Teknik och

Läs mer

Välkommen Till Kryssets förskola 2015

Välkommen Till Kryssets förskola 2015 Välkommen Till Kryssets förskola 2015 Informationsfolder Kryssets förskola 2014-2015 Välkommen till Kryssets förskola Vision Vi utbildar världsmedborgare Vi är världen, världen är vi. Kryssets förskola

Läs mer

Protokoll från årsmöte i föreningen Med lagen som verktyg (MLSV) den 7 april 2016

Protokoll från årsmöte i föreningen Med lagen som verktyg (MLSV) den 7 april 2016 Protokoll från årsmöte i föreningen Med lagen som verktyg (MLSV) den 7 april 2016 1. Årsmötets öppnande Adolf Ratzka hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2. Fastställande av röstlängd Röstlängden fastställs

Läs mer

Vi kommer att i september gå ut med en annons för vikarierande GS Styrelsen delegerar till LG att ta fram en annons som styrelsen sen får godkänna.

Vi kommer att i september gå ut med en annons för vikarierande GS Styrelsen delegerar till LG att ta fram en annons som styrelsen sen får godkänna. 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesfunktionärer Mötesorförande David Lindvall Sekreterare Magnus Reimbertsson Justerare Olivia Tegman 3. Fastställande av tjänstgörande ledamöter 4. Dagordningen fastställs

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Eklunda förskola Skolnämnd sydost

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Eklunda förskola Skolnämnd sydost Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Eklunda förskola Skolnämnd sydost Ärendenummer Sso 221/2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning 3 Välkommen till Eklunda förskola 3 Vision 3 Organisation 3 2. Sammanfattning

Läs mer

Vanliga frågor och svar rörande utlysning om stöd till strategiska innovationsprogram

Vanliga frågor och svar rörande utlysning om stöd till strategiska innovationsprogram Vanliga frågor och svar rörande utlysning om stöd till strategiska innovationsprogram Dokumentet uppdateras löpande. Generella frågor om utlysningen Q: Varför är utlysningen avgränsad till samhällsutmaningar

Läs mer

DELÅRSRAPPORT för första kvartalet 2008 (Dnr 2008:04 / 4)

DELÅRSRAPPORT för första kvartalet 2008 (Dnr 2008:04 / 4) SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING DELÅRSRAPPORT 2008:1 1 (6) DELÅRSRAPPORT för första kvartalet 2008 (Dnr 2008:04 / 4) 1. Inledning Samordningsförbundet Jönköping är en fristående juridisk person som är bildat

Läs mer

Granskning av den interna kontrollen i lönehanteringen. Nynäshamns kommun

Granskning av den interna kontrollen i lönehanteringen. Nynäshamns kommun Revisionsrapport Sandra Feiff Jenny Nyholm Mars 2016 Granskning av den interna kontrollen i lönehanteringen Nynäshamns kommun Intern kontroll - Granskning av lönehanteringen Innehållsförteckning 1. Sammanfattande

Läs mer

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från:

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från: Fullmäktiges tredje höstmöte 2012 Bilaga D Innehåller rapporter från: 1. Sexmästare 2. Skattmästare 3. Beeking 4. Vitae 5. SKHILS 6. Vice Kårordförande 7. Arbetsmarknadsordförande 8. Kårordförande Rapport

Läs mer

Svar på skrivelse från Österåkers kommuns revisorer gällande den psykosociala arbetsmiljön

Svar på skrivelse från Österåkers kommuns revisorer gällande den psykosociala arbetsmiljön Tjänsteutlåtande 0 Österåker Kommunstyrelsens kontor Datum 2015-11-16 Dnr KS 2015/0336 Till Kommunstyrelsen Svar på skrivelse från Österåkers kommuns revisorer gällande den psykosociala arbetsmiljön Sammanfattning

Läs mer

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län Projekt Sammanhållen hemvård i Gävleborg 2012-02-22 Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län - utredning av förutsättningar för och förslag till kommunalisering av hemsjukvården

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision Boendestöd Örgryte Härlanda SDF

Granskningsrapport. Brukarrevision Boendestöd Örgryte Härlanda SDF Granskningsrapport Brukarrevision Boendestöd Örgryte Härlanda SDF 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi är till

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2012-01-18

Protokoll Styrelsemöte 2012-01-18 Närvarande: Johan Herrnsdorf, Mikael Ölmestig, Rasmus Palm och Robert Tiinus 1. Mötet öppnas Robert Tiinus öppnar mötet 18.13. 2. Mötets beslutsmässighet Mötet anser att mötet är behörigt utlyst. 3. Val

Läs mer

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare Samhällsvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning HT2013 Caroline Engels Tidigare utbildning: Kandidat i Utvecklingsstudier med inriktning

Läs mer

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Närvarande: Agnes Ambrosiani Rasmus Storkamp Erland Nylund Hedvig Lindström John Lundhgren Sebastian Krantz Kajsa Harnesk Adjungerade till mötet Caroline

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Åshammars Förskola kvalitetsredovisning 2013-2014

Åshammars Förskola kvalitetsredovisning 2013-2014 Å Åshammars Förskola Vårt diarienummer Datum Sidan 1(9) 2014-06-23 Patricia Lea Myhrberg, Förskolechef Åshammars Förskola kvalitetsredovisning 2013-2014 1. Organisation Åshammars förskola ingår i ett förskoleområde

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Vällingklockan 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Vällingklockan 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Vällingklockan 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3 I Trollhättan

Läs mer

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Förord Den här informationen är tänkt att vara en vägledning för organisationer som företräder nationella minoriteter och som vill ansöka om statsbidrag.

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Ollonborren 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Ollonborren 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Ollonborren 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3 I Trollhättan

Läs mer

Kontroll av anställdas bisysslor

Kontroll av anställdas bisysslor Revisionsrapport Kontroll av anställdas bisysslor Landstinget i Östergötland Matti Leskelä Linda Yacoub Eva Andlert, certifierad kommunal revisor 25 Kontroll av anställdas bisysslor Innehållsförteckning

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9)

STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9) STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9) Kap. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 ÄNDAMÅL Svenska Bandyförbundet (förbundet) är en politisk och religiöst oberoende allmännyttig ideell

Läs mer

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 Klass vecka datum 9:3 39 26 sept 30 sept 9:2a, 9:2b 40 3 okt 7okt 9:4, 9:1 41 10 okt 14 okt REGLER FÖR PRAO Du kan se på föregående sida när din

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Studieförbundet Vuxenskolan, Västerås Tisdagen den 22 februari 2011,

Läs mer

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Bilaga 6 Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Personalen som deltog i projektet och därmed skulle omfattas av de nya arbetsrutinerna för testpersonerna, var det som arbetar

Läs mer

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem.

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem. Reglemente för Kommunala pensionärsrådet Utgångspunkter för arbetet med pensionärsfrågor Kommunala pensionärsrådet (KPR) i är ett organ för ömsesidig information och samråd mellan kommunen och företrädare

Läs mer

Bilaga - Befattningsbeskrivningar

Bilaga - Befattningsbeskrivningar Kontorschef I kontorschefernas roll ligger följande huvudsakliga ansvar och arbetsuppgifter; Kvalitet/metodik Ser till att verksamheten på daglig basis, bedrivs enligt Rådeks värderingar samt reglerna

Läs mer

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013.

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013. Protokoll 2015:1 Närvarande Anna Gottfridsson Pernilla Niemi Karolina Natt och Dag Jenny Irwert Micael Andreasson Magnus Bernhardson Markus Forsgren Tobias Stellert David Udén Frånvarande Panagiotis Jotis

Läs mer

Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga. Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011

Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga. Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011 Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011 Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga Laholm ska bli en av

Läs mer