980K. Hjullastare. Motor Motormodell

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "980K. Hjullastare. Motor Motormodell"

Transkript

1 Hjullastare 980K Motor Motormodell Cat C13 ACERT Max. nettoeffekt (1 600 varv/min) ISO kw 369 hp Max. nettoeffekt (1 600 varv/min) 373 hk ISO 9249 (metriskt) Max. nettoeffekt (1 600 varv/min) SAE J kw 369 hp Skopor Skopvolymer 4,00 till 12,20 m 3 5,25 till 16,00 yd 3 Vikter Arbetsvikt kg lb För 5,4 m 3 (7,1 yd 3 ) standardskopor med BOCE.

2 980K: huvudfunktioner och fördelar Skopor i Performance-serien Med standardskopor i Performance-serien kan föraren dra nytta av kortare grävningstider och bättre kvarhållande av material; i slutänden betyder det förbättrad produktivitet och bränsleeffektivitet. Lastavkännande hydraulik Den lastavkännande hydrauliken åstadkommer önskat flöde och tryck för redskapssystemet efter behov och bara i den mån som krävs för att utföra de nödvändiga funktionerna. Det ökar maskinens produktivitet och bränsleeffektivitet. Förarmiljö Den nya ROPS-hytten med fyra stolpar förbättrar komfort, sikt och produktivitet och gör därmed föraren effektivare. Cat C13 ACERT -motor Den nyskapande Cat C13 ACERT-motorn är optimerad för maximal bränsleeffektivitet och ökad effekt, samtidigt som den uppfyller utsläppskraven enligt EPA Tier 4 Interim/EU steg IIIB Momentomvandlare med spärrkoppling Tillvalet för momentomvandlare med spärrkoppling till 980K förbättrar betydligt både produktiviteten och bränsleeffektiviteten vid lastning och transport, speciellt på lutande underlag. Powershift-transmission Växellådorna i K-serien utgör en ny växlingsstrategi som ger smidigare växlingar, snabbare acceleration och ökade körhastighet i uppförsbackar. Bränsleeffektivitet Hjullastarna 980K är ett integrerat system: från länkaget och arbetsredskapet som bär lasten, till motor, transmission och momentomvandlaren som förflyttar maskinen har systemet optimerats för att uppnå mesta möjliga nyttolast per krona. Innehåll Tillförlitlighet...3 Tålighet...4 Produktivitet...5 Mångsidighet...6 Förarmiljö...8 Servicevänlighet...10 Hållbarhet...11 Kundsupport...11 Ägandekostnader...12 Driftskostnader...13 Specifikationer för hjullastare...14 Standard- och tillvalsutrustning...23 Cat 980K har konstruerats för att förbättra förarkomfort, funktion och produktivitet, samtidigt som den uppfyller utsläppskraven enligt EPA Tier 4 Interim/EU steg IIIB. Skopor i Performance-serien förbättrar sikten och minskar cykeltiderna. Den oöverträffade, revolutionerande hytten skapar en bekväm, effektiv, säker och produktiv förarmiljö. Den innovativa Cat C13 ACERT -motorn är optimerad för maximal bränsleeffektivitet och ökad effekt, samtidigt som den uppfyller utsläppskraven enligt EPA Tier 4 Interim/EU steg IIIB. Den här maskinens tillförlitlighet, hållbarhet och mångsidighet gör att den är bättre byggd för att tillgodose dina behov. Hela dagen. Varje dag.

3 Tillförlitlighet Testad och beprövad. Redo att jobba. Ramverk K-serien innehåller många av de komponenter som konstruerats och visat sig tillförlitliga under produktgenerationer. Förrenare av rörtyp Systemet eliminerar 93 % av dammpartiklarna innan luften har nått det primära luftfiltret. När luft kommer in i förrenaren får stillastående rotorblad luften att rotera. Damm och smuts centrifugeras till ytterväggarna och därifrån ut till avgasflödet, medan den rena luften strömmar ned i mitten av röret och fortsätter till det primära luftfiltret. Den viktigaste fördelen är att filtret håller längre. Kallstarts- och höghöjdspaket Ett nytt kallstartpaket som tillval innehåller en förbikoppling av fläktpumpen, en förbikoppling av transmissionspumpen, ytterligare batterikapacitet samt uttag och sladd för motorvärmare. Förbikopplingssystemen minskar den extra belastningen på motorn, medan den ytterligare batterikapaciteten ökar varvtalet vid kallstart. Med det nya kallstartpaket som finns tillgängligt för K-serien förbättras startförmågan dramatiskt i kall väderlek. Systemet underlättar även starter på hög höjd. Övervakningsprogram Att övervaka produkternas kondition är av största vikt för att utrustningen ska behålla sin tillförlitlighet. Många program som erbjuds av Caterpillar förenklar och snabbar upp spårningen av maskinens skick och användbarhet. Bland dessa program märks Product Link, VisionLink och S O S SM -tjänster. Erkänt god support från Cat-återförsäljarn Cat-återförsäljarn kan hjälpa dig med allt från att välja rätt maskin till att ge kunnig support och de erbjuder det bästa inom försäljning och service. Hantera kostnaderna med program för förebyggande underhåll, som planerad oljeprovtagning (S O S SM ) och analys eller detaljerade kundserviceavtal. Var fortsatt produktiv med bästa tillgänglighet för reservdelar. Cat-återförsäljarn kan även bistå med förarutbildning som hjälper till att öka din vinst. Och när det är dags för reparation eller renovering kan Cat-återförsäljaren se till att du sparar ännu mer med fabriksrenoverade Cat-originaldelar. Du får samma garanti och tillförlitlighet som med nya produkter, men sparar 40 till 70 procent för komponenter till drivlina och hydraulik. 3

4 Tålighet Bättre byggd för att tillgodose dina behov Ramkonstruktion Den robotsvetsade, tvådelade bärande ramkonstruktionen erbjuder en robust och pålitlig bas för maskinen som förbättrar stabilitet, kapacitet och servicevänlighet. Ett robust, ledat länksystem förenar fram- och bakramen och ger förbättrad hållbarhet. Förstärkt ledningsdragning över ramleden effektiviserar tillverkningsprocessen och ökar maskinens tillförlitlighet och livslängd. Motor Den nya Cat C13 ACERT-motorn har konstruerats för att optimera effektuttaget. Den använder en kombination av tekniker för att minska utsläppen, samtidigt som den säkrar yppersta funktionskapacitet och utmärkt bränsleeffektivitet. En uppgraderad elektronisk styrmodul av typen ADEM 4 sköter förbränningsprocessen, och det nya MEUI-Csystemet för mekaniskt aktiverad, elektroniskt reglerad enhetsinsprutning med högt tryck möjliggör exakt synkronisering av bränsleinsprutningen, vilket ger ren, effektiv bränsleförbränning. Den robusta Cat Clean Emissions-modulen sitter säkert med gummifästen på en egen plattform över motorn och innehåller en dieseloxideringskatalysator, partikelfilter och Cats regenereringssystem. Regenerering är den process då sot avlägsnas från partikelfiltret det sker helt automatiskt och avbryter inte maskinens arbetscykel. Utsläpp 980K har en Cat C13 ACERT-motor och en Cat Clean Emissions-modul som levererar de prestanda och den effektivitet som kunderna kräver, samtidigt som den uppfyller utsläppskraven enligt EPA Tier 4 Interim/EU steg IIIB. Den sexcylindriga elektroniskt styrda motorn är turboladdad och har efterkylning. ACERT -tekniken är en kombination av komponenter för elektronik, bränslesystem, lufthanteringssystem och efterbehandling. Systemet är optimerat utifrån motorstorlek, typ av användningsområde och geografisk placering där det ska användas. Teknikerna tillämpas systematiskt och strategiskt för att tillgodose höga förväntningar på produktivitet, bränsleeffektivitet, tillförlitlighet och livslängd. 4 Axlar Axlarna är konstruerade för att kunna fungera tillförlitligt i extrema förhållanden under lång tid. Framaxeln är stelt monterad mot ramen för att tåla interna vridmomentsbelastningar och ändå ge ett stabilt stöd för hjullastaren. Bakaxeln kan luta ±13 grader för att alla fyra hjul ska kunna stå på marken och ge stabilitet även i den allra mest ojämna terrängen.

5 Produktivitet Flytta mer. Hela dagen. Varje dag. Länkage med Z-balk Det beprövade länkaget med Z-balk i kombination med skopor i Performance-serien ger utmärkt penetration i upplaget, höga brytkrafter, bra tillbakarullningsvinklar och snabbare grävning. Resultatet är längre däcklivslängd, suverän bränsleeffektivitet och exceptionell produktionskapacitet; allt detta bidrar till att ge dig förutsättningar för en hållbar lösning för din verksamhet. Lastavkännande hydraulik Den nya lastavkännande hydrauliken skapar flöde och tryck för redskapssystemet efter behov och bara så mycket som krävs för att utföra nödvändigt arbete, vilket ökar maskinens produktivitet och bränsleeffektivitet. Redskapen blir mer manövrerbara genom samtidig redskapsdrift och repeterbar finjustering, vilket möjliggör ökad förarkomfort genom att arbetet underlättas. Fjädringskontroll Tack vare fjädringskontrollen får föraren en smidigare körning över ojämn terräng, vilket möjliggör högre hastigheter. Förtjänsten syns i förkortade cykeltider, högre produktivitet och bättre bränsleeffektivitet vid lastning och transport. Systemet använder en ackumulator för att dämpa länkagets rörelse och fungerar därmed som en stötdämpare. Momentomvandlare med spärrkoppling Tillvalet för momentomvandlare med spärrkoppling till 980K förbättrar betydligt både produktiviteten och bränsleeffektiviteten vid lastning och transport, speciellt på lutande underlag. Spärrkopplingen eliminerar momentomvandlarförluster, vilket i slutänden sänker bränsleförbrukningen samtidigt som körhastigheten kan öka i uppförslut. Växellåda K-seriens växellådor utgör en ny växlingsstrategi som ger smidigare växlingar, snabbare acceleration och ökade körhastighet i uppförsbackar. I växlingsläge framåt startar maskinen automatiskt i tvåans växel. Tack vare ytterligare förbättring av vridmomentsbaserad nedväxling till ettan sker nedväxling bara baserat på maskinbelastningen. Som ägare eller förare kan du dra full nytta av automatväxlingsläget mellan ettan och fyran; det resulterar i lägre bränsleförbrukning och optimala maskinprestanda. 5

6 Mångsidighet Alternativ för arbetsredskap som verkligen tillgodoser dina behov Arbetsredskap för många olika uppgifter Det finns ett omfattande sortiment av arbetsredskap och skopalternativ för att specialanpassa maskinen efter din verksamhet. Listan innehåller skopor i Performanceserien; specialskopor (kombinations-, sidtömnings-, avfallshanterings- och flisskopor), pallgafflar, sågverks- och timmergafflar, rensskopor med eller utan gripklor samt plogar (vinkelställda eller V-formade). Alla är tillgängliga med koppling för antingen sprintinfästning eller redskapsfäste. Skopor i Performance-serien: Lasta enkelt, bränsleeffektivt och flytta mer Skoporna i Performance-serien använder en systembaserad metod för att balansera skopans form med maskinens länkage samt vikt-, lyft- och lutningskapacitet. Föraren kan dra nytta av den snabbare grävningen och bättre kvarhållande av material, vilket i slutänden betyder klart ökad produktivitet och bränsleeffektivitet. Lägre driftskostnader Skoporna i Performance-serien har längre bottenyta och gräver lätt igenom upplaget och gör det lätt för föraren att se när skopan är full. Mindre tidsåtgång för grävning i upplaget sänker bränsleförbrukningen och ökar däckens livslängd. Ett unikt spillskydd skyddar hytten och länkagekomponenterna vid eventuell överfyllning. Ökad produktivitet Med skoporna i Performance-serien ökar skopfyllningsfaktorn från 100 % till 115 % beroende på maskinens användningsområde och materialtyp. Skopornas geometriska form är optimerad, med en skopöppning som är anpassad efter maskinens länkage och en krökt sidoprofil för att maximera kvarhållandet av material. Den optimerade konstruktionen ger oöverträffad produktionskapacitet. Skopalternativ i Performance-serien Skoporna i Performance-serien är tillgängliga i standardutförande, för materialhantering, som kraftiga bergsskopor och som skopor för lätt material. 6

7 Specialskopor Bergskoporna för krävande tillämpningar är konstruerade för schakt- eller ytlastning av material med hög stötpåverkan/ stort slitage. Skoporna har tjockare beläggning på bottenkanten och extra slitplattor. Slaggskoporna är konstruerade för användning i stålverk och anläggningar för slaggbearbetning. De har större materialtjocklek i viktiga bärande komponenter för att ge maximum hållbarhet vid hantering av varm eller kall slagg. Avfallshanteringsskoporna är konstruerade för att flytta stora volymer avfall med låg densitet på omlastningsplatser, avfallsdeponier och återvinningscentraler. Deras stora volymer ger maximalt utbyte vid lastning av transportörer, lastbilar eller tråg. Flisskopor är optimerade för att flytta stora volymer av flis inom skogsbruk och på sågverk. De har platt botten och rak kant för att kunna fylla skopan och bygga lasten högt. Redskapsfästen och arbetsredskap En hjullastare utrustad med redskapsfäste är en mycket mer mångsidig maskin. Skopor och arbetsredskap kan bytas utan att föraren behöver lämna hytten, så maskinen kan snabbt ta sig an nya arbetsuppgifter. Pallgafflar är tillgängliga för materialhantering. Sågverks- och timmergafflar är tillgängliga för skogsbruksarbete. Specialiserade arbetsredskap såsom plogar för snöröjning är också tillgängliga för 980K. Kontakta den lokala Catåterförsäljaren för mer information om vilka verktyg som passar din verksamhet. 7

8 Förarmiljö Säker. Bekväm. Effektiv. Elektrohydraulisk manöverspak med kraftåterkoppling (hastighetskänslig) Det branschledande styrsystemet med elektrohydraulisk manöverspak kombinerar förarkomfort och precisionskontroll som skapar en hållbar arbetsmiljö för föraren. Systemet har en kraftåterkopplingsmotor som automatiskt justerar den ansträngning som krävs för att flytta den ergonomiska manöverspaken baserat på körhastigheten, vilket ger suverän kontroll för alla användningsområden och väderlekstyper. För kunder som så föredrar finns en elektrohydraulisk ratt som tillval. Elektrohydrauliska redskapsreglage Med de stolsmonterade, enaxlade spakarna för redskapskontroll kan föraren precisionsstyra arbetsredskapet, samtidigt som sitsen kan justeras för maximal komfort. Kickout-funktioner som kan programmeras från hytten och automatisk cylinderdämpning maximerar förarkomforten och produktiviteten under hela skiftet. Manöverspakar för redskap finns som tillval för 2V- och 3V-hydrauliken. Säte Caterpillars optimerade sätessystem gör det möjligt att justera sätet i sex nivåer för att passa alla typer av förare. Sitsen har ett högt ryggstöd i ett stycke som stöder ländryggen upp till axlarna. Båda armstöden är stora och kan justeras uppåt, nedåt, framåt och bakåt för att öka komforten. Som tillval finns uppvärmt ryggstöd och sits. Ljud och vibrationer Hytten är kopplad till maskinramen via nya viskösa hyttfästen som minskar det ljud och de vibrationer som föraren utsätts för. Det gör att föraren känner sig utvilad och pigg, och blir därmed effektiv och produktiv. Hela dagen. Varje dag. Informationsdisplay Den centralt placerade displaypanelen har en stor textruta, fem analogliknande instrument och varningsindikatorer i form av lysdioder. Den stora textrutan ger information i klartext om maskinens drift, aktivering av funktioner samt felsökning och kalibrering av systemet. Med de fem stora analogliknande instrumenten kan föraren lätt se om de viktigaste parametrarna ligger inom sina respektive normalintervall. En återställningsbar funktion för ackumulerade arbetspassdata ingår för att visa information om genomsnittlig bränsleförbrukning, total bränsleförbrukning, bränsleförbrukning på tomgång, tid på tomgång, drifttimmar, tillryggalagd sträcka osv. Inställningar görs med navigeringsknapparna på sidan av skärmen. 8

9 Automatisk klimatanläggning och luftkvalitet Den nya klimatanläggningen justerar automatiskt lufttemperaturen och fläkthastigheten enligt förarens inställningar. Filtreringssystemet för hyttluft återcirkulerar 90 % av hyttluften, och servicen sker från utsidan av hytten, vilket ger maximal luftkvalitet och renhet i hytten. Det nya tätningssystemet för luftkonditioneringen håller köldmediet inneslutet för att förebygga systemstopp. Tillsammans bidrar dessa system till att göra det bekvämt för föraren, vilket i sin tur leder till effektivitet och produktivitet genom hela skiftet. In- och urstigning Välplacerade ledstänger och en lutningsvinkel på stegen av 10 grader framåt gör att vägen in i hytten känns mer som en trappa än en stege. Som tillval för ytterligare komfort finns en infällbar stege med en lutning av 18 grader. Den nya bredare framhängda dörren kan öppnas och stängas från förarplatsen, vilket i hög grad underlättar in- och urstigning. Två nya skjutfönster till vänster och höger kan också öppnas och stängas med en hand från förarplatsen på så sätt blir det smidigare att kommunicera med personal på marken. Sikt Sikten har förbättrats genom att ratten har försvunnit, en konvex vindruta har installerats och två hyttstolpar har tagits bort. Från hytten har man en tydlig och klar panoramavy som bidrar till ett säkert handhavande av maskinen. Yttre backspeglar på hytten ger god sikt runt om. De yttre speglarna kan vikas in horisontellt för att göra det lätt och säkert att tvätta fönstret från den främre plattformen. För att ytterligare förbättra sikten i kall väderlek finns uppvärmda och elstyrda speglar som tillval. Bakåtriktad kamera Den nya standardinstallerade bakåtriktade kameran förbättrar sikten bakåt avsevärt. Kameran befinner sig i en ficka på grillen för att skyddas från föremål samt väder och vind. Kameran kan ställas in för att aktiveras bara vid förflyttning bakåt för att minska distraktionsmomenten i hytten, speciellt i mörka miljöer. Två bakstrålkastare kan aktiveras för att öka sikten i vid dåliga ljusförhållanden. Kontrollpaneler och reglage för parkeringsbroms Två kontrollpaneler på den främre högra ROPS-stolpen består av stora membranknappar som är lätta att aktivera även med handskar. Knapparna har lysdioder för att ange aktivering/läge och har en tydlig känsla med "klick" för att markera aktivering. ISO-symbolerna på varje membranknapp är präglade hela vägen igenom för att säkerställa att markeringen inte nöts bort. En ny hjälpfunktion förklarar hur varje knapp fungerar. Med en tvålägesvippa aktiveras den elektrohydrauliska parkeringsbromsen, som automatiskt ansätts när maskinen stängs av. 9

10 Servicevänlighet Lätt att underhålla. Lätt att serva. Elektriskt servicecenter Det elektriska servicecentret ger tillgång från marknivå till ett flertal elektriska funktioner gruppvis, vilket ökar säkerheten och komforten för förare och servicetekniker. Det är bekvämt placerat längre bak i maskinen och inrymmer de underhållsfria batterierna, en säkringsreläpanel, huvudbrytaren, motoravstängning från marknivå, strömställaren för huvens lyftanordning och starthjälpsuttaget. Knappen för avstängning från marknivå sitter nära stegen till hytten. Åtkomst till motorn K Series har kvar Cats lutande uppfällbara huv i ett stycke, som har blivit ett av våra kännemärken och som ger branschledande åtkomst till motorn, Cat Clean Emissions Module (CEM) och andra komponenter men med fräsch ny design som tydligt skiljer den från H-serien. En nyhet för de här lastarna är den fällbara bakhuven som snabbt ger tillgång till motorns oljesticka och oljepåfyllning samt bränslepåfyllning och kylarinsatser. Kylsystem Kylsystemet är lättåtkomligt för rengöring och underhåll. Med sex kylflänsar per tum och en perforerad grill passerar de flesta flygburna partiklar som kommer in i systemet genom kylarinsatserna. Insatserna kan svängas ut för att underlätta rengöring, och som tillval finns en fläkt med variabel lutning för att automatiskt rensa kylarinsatserna genom att regelbundet vända luftflödet. Hydraulikservicecenter De hydrauliska komponenterna är alla bekvämt placerade bakom den gångjärnsförsedda stegen på höger sida i ett nytt servicecenter på marknivå, vilket förbättrar säkerheten och minskar servicetiden. Via detta servicecenter nås växellåds- och hydrauloljefiltren, bromsackumulatorerna, trycktestportarna osv. 10

11 Hållbarhet Resursbesparing 980K är konstruerad för att passa just din affärsplan, minska utsläppen och minimera användningen av naturresurser. Förbättrad bränsleeffektivitet och mindre bränsleförbrukning leder till sänkta utsläpp. Motorns luftfilter håller dubbelt så länge för att minska kostnader och avfall. Maskinen är byggd med 96 % återvinningsbarhet (ISO 16714) för att spara in på värdefulla naturresurser och ytterligare öka dess kassationsvärde. Förbättrad sikt och minskade ljud- och vibrationsnivåer ger ökad förareffektivitet. Product Link-serien av produkter och lösningar samlar in, kommunicerar, lagrar och levererar produkt- och arbetsplatsinformation för att maximera produktiviteten och minska kostnaderna. Viktiga komponenter kan renoveras, vilket minskar avfallet och spar pengar genom att ge maskinen och/eller viktiga komponenter ett andra, ja, till och med ett tredje liv. Kundsupport Redo att bistå. När som helst. Var som helst. Val av maskin. Cat-återförsäljarn är redo att hjälpa till med att bedöma maskinalternativen. Från köp av nya eller begagnade maskiner till hyres- eller renoveringsalternativ våra återförsäljare kan erbjuda en optimal lösning som tillgodoser kundens verksamhetsbehov. Produktsupport Cat-återförsäljarn finns alltid som stöd för att maximera maskinernas tillgänglighet genom att tillhandahålla oöverträffad världsomspännande tillgång till reservdelar, utbildade tekniker och kundserviceavtal. Drift För att hjälpa dig till optimal användning av maskinerna och maximal avkastning på din investering kan Catåterförsäljarn erbjuda olika utbildningsresurser. Finansiering Cat-återförsäljarn erbjuder finansiella lösningar för många olika kundbehov.

12 Ägandekostnader Bevisat bästa investering Kundserviceavtal Ett kundserviceavtal (CSA) är en överenskommelse mellan dig och Cat-återförsäljarn som hjälper dig att sänka din totala kostnad per ton. CSA-avtalen är flexibla, så de kan skräddarsys för din verksamhet. De täcker områden från enkla förebyggande underhållspaket till detaljerade garantier för totalkostnaden. Att ha ett CSA-avtal med Cat-återförsäljarn ger dig mer tid för att göra det du gör bäst driva din verksamhet. 12 Övervakningssystem Att övervaka produkternas kondition är av största vikt för att optimera utnyttjandet av en investering i en Cat-hjullastare. Cat Product Link Med Cat Product Link kan utrustningen övervakas från en central plats för att effektivisera hanteringen av hela maskinparken. Product Link är helt integrerat i maskinens system. Händelser och diagnostikkoder, likväl som drifttimmar, bränsle, tomgångstid och annan detaljerad information sänds till en säker, webbaserad applikation: VisionLink. VisionLink innehåller kraftfulla verktyg för att förmedla information till användare och återförsäljare inklusive uppgifter om bland annat kartering, arbets- och stilleståndstid samt bränslenivå. S O S SM -tjänster Hjälper till att hantera komponenterna under hela deras livslängd och minska maskinernas stilleståndstid, vilket ökar produktiviteten och effektiviteten. Regelbundna vätskeprover kan bidra till att få en uppfattning om vad som händer inuti maskinen. Slitagerelaterade problem är förutsägbara och lätta att åtgärda. Underhåll kan ske inom ramen för arbetsschemat, så att maskinerna inte står still när de som bäst behövs. Tillgång på reservdelar Caterpillar har en oöverträffat hög nivå av personlig service som hjälper dig att arbeta mer kostnadseffektivt. Genom att utnyttja ett världsomspännande reservdelsnät kan Cat-återförsäljarna bidra till att minimera maskinernas stilleståndstid och spara pengar genom att leverera reservdelar inom 24 timmar. Andrahandsvärde Att äga kvalitetsutrustning är en viktig faktor för att bibehålla ett högt andrahandsvärde. Caterpillar är inte bara känt för maskiner som är bättre byggda, utan erbjuder även produkt- och återförsäljarsupport för att våra kunders maskiner ska fortsätta att vara pålitliga och hållbara.

13 Driftskostnader Spara tid och pengar genom att jobba smart Data från våra kunders maskiner visar att Cats hjullastare är bland de mest bränsleeffektiva maskinerna på marknaden. Flera finesser bidrar till detta: Skopor i Performance-serien Ger snabbare skopfyllning och bättre kvarhållande av material, vilket i slutänden minskar cykeltiderna samtidigt som det förbättrar produktivitet och bränsleeffektivitet. Lastavkännande hydraulik Levererar bara det hydraulflöde som krävs av redskapet och styrsystemen, vilket leder till förbättrad bränsleeffektivitet och större dragkraft. ACERT -motor En kraftfull motor som erbjuder en mer bränsleeffektiv metod att uppfylla utsläppsnormerna. Fuel Management System (FMS) Optimerar effekten för att ge maximala bränslebesparingar med minimal påverkan på produktionen. Tomgångsavstängning av motorn Automatisk avstängning av motor och elsystem som sparar bränsle. Momentomvandlare med spärrkoppling Överför mer kraft till marken och optimerar bränsleeffektiviteten för alla användningsområden. Växlingsstrategi Minskat vridmomentsavbrott ökar drivlinans effektivitet, och sparar därmed bränsle. Automatväxelläget mellan ettan och fyran håller motorvarvet nere, vilket minskar bränsleförbrukningen samtidigt som det levererar optimala maskinprestanda. Maskinkonfiguration, förarteknik och arbetsplatsens utformning kan påverka bränsleförbrukningen med så mycket som 30 procent. Maskinkonfiguration Välj rätt arbetsredskap och däcktyp baserat på maskinens användningsområde. Radialdäck är att föredra; se till att däcktrycket är tillräckligt. Tyngre däck ökar bränsleförbrukningen. Håll motorvarvet lågt genom att använda automatväxelläget mellan ettan och fyran. Arbetsplatsens utformning Förlägg lastningsmålen på rätt platser. Undvik att förflytta maskinen mer än två gånger dess längd under kortcykellastning. Minska transportsträckan för last- och transportcykler genom att optimera arbetsplatsens utformning. Skoplastning Lasta med ettans växel i och håll motorvarvet lågt. Höj och luta skopan mjukt och utan pumprörelse. Undvik spärrläge för lyftspaken och använd inte transmissionsfrikoppling. Lastning av lastbil eller tråg Höj inte arbetsredskapet högre än nödvändigt. Håll motorvarvet lågt och lasta av på kontrollerat sätt. Tomgång Lägg i parkeringsbromsen för att aktivera regleringssystemet för motorns tomgång. 13

14 Specifikationer för hjullastaren 980K Motor Motormodell Max. bruttoeffekt (1 600 varv/min) SAE J1995 Cat C13 ACERT 303 kw 406 hp Max. bruttoeffekt 412 hk (1 600 varv/min) SAE J1995 (metriskt) Max. nettoeffekt 274 kw 369 hp (1 600 varv/min) ISO 9249 Max. nettoeffekt 373 hk (1 600 varv/min) ISO 9249 (metriskt) Max. nettoeffekt 274 kw 369 hp (1 600 varv/min) SAE J1349 Max. nettoeffekt 373 hk (1 600 varv/min) SAE J134 (metriskt) Max. nettoeffekt 274 kw 369 hp (1 800 varv/min) 80/1269/EEG Max. nettoeffekt 373 hk (1 800 varv/min) 80/1269/EEG (metriskt) Max Nm ft-lb bruttovridmoment (1 300 varv/min) SAE J1995 Max Nm ft-lb nettovridmoment (1 200 varv/min) SAE J1349 Cylinderdiameter 130 mm 5,1 tum Slaglängd 157 mm 6,2 tum Cylindervolym 12,5 l 762,8 tum 3 Cat-motor med ACERT-teknik uppfyller utsläppskraven enligt EPA Tier 4 Interim/EU steg IIIB. Vikter Arbetsvikt kg lb För 5,4 m 3 (7,1 yd 3 ) standardskopor med BOCE. Skopor Skopvolymer 4,00 till 5,25 till 12,20 m 3 16,00 yd 3 Se diagrammet för val av skopa. Driftspecifikationer Statisk tipplast vid kg lb full sväng, 37 ISO * Statisk tipplast vid kg lb full sväng, 37 stela däck** Brytkraft 238 kn lb För 5,4 m 3 (7,1 yd 3 ) standardskopor med BOCE. * Uppfyller alla krav i ISO (2007) , avsnitt 1 t.o.m. 6, vilket kräver 2 % verifiering mellan beräkningar och test. ** Uppfyller ISO (2007) , avsnitt 1 t.o.m. 5. Växellåda Standardmomentomvandlare Framåt 1 6,8 km/h 4,2 mph Framåt 2 12,1 km/h 7,5 mph Framåt 3 21,5 km/h 13,4 mph Framåt 4 37,8 km/h 23,5 mph Bakåt 1 7,8 km/h 4,8 mph Bakåt 2 13,9 km/h 8,6 mph Bakåt 3 24,5 km/h 15,2 mph Bakåt 4 42,8 km/h 26,6 mph Momentomvandlare med spärrkoppling Framåt 1 6,9 km/h 4,3 mph Framåt 2 13 km/h 8,1 mph Framåt 3 23 km/h 14,3 mph Framåt 4 40,7 km/h 25,3 mph Bakåt 1 7,9 km/h 4,9 mph Bakåt 2 14,8 km/h 9,2 mph Bakåt 3 26,1 km/h 16,2 mph Bakåt 4 40,0 km/h 24,9 mph Maximal körhastighet i standardfordon med tom skopa och standarddäck (L4) med 930 mm (37 tum) rullradie. Hydraulsystem Typ av styrsystemspump Redskapssystem maximal pumpkapacitet (2 200 varv/min) Kolv 460 l/min 121,5 gal/min Redskapssystem kpa psi maximalt arbetstryck Redskapssystem maximalt flöde för eventuell tredje funktion Redskapssystem maximalt tryck för eventuell tredje funktion Hydraulisk cykeltid lyft från bärläge Hydraulisk cykeltid tippa från maximal lyfthöjd Hydraulisk cykeltid sänk, töm, ned till markstödsläge Hydraulisk cykeltid totalt 300 l/min 79,3 gal/min kpa psi 6,4 sekunder 1,7 sekunder 3,3 sekunder 11,4 sekunder Cykeltid med nominell nyttolast. Bromsar Bromsar Uppfyller normerna OSHA, SAE J1473 OCT90, ISO

15 Axlar Fram Bak Maximal stigning och sänkning för enskilda hjul Däck Fasta Pendlande ± 13 grader 548 mm 21,6 tum Välj bland ett stort antal däcktyper efter vad som passar ditt användningsområde. Välj mellan: 29.5R25 VMT BS L3 Radial 29.5R25 XHA2 MX L3 Radial 29.5R25 XLDD1 MX L4 Radial 29.5R25 VSNT BS L4 Radial 29.5R25 VSDL BS L5 Radial 29.5R25 XLDD2 MX L5 Radial 29.5R25 X MINE D2 MX L5 Radial Obs! Vid vissa arbeten kan lastarens arbetskapacitet överskrida däckens kapacitet i ton-km/h (ton-mph). Caterpillar rekommenderar att du konsulterar en däckleverantör för utvärdering av alla förhållanden innan du väljer däcktyp. Övriga specialdäck är tillgängliga på begäran. Hytt ROPS/FOPS-skydd Uppfyller SAEoch ISO-normer Caterpillars standardhytt i Nordamerika och Europa har överrullningsskydd (ROPS) med fyra stolpar. ROPS-skyddet uppfyller kraven enligt SAE J1040 APR88 och ISO 3471:1994. Skyddet mot fallande föremål (FOPS) uppfyller kraven enligt SAE J231 JAN81 och ISO:1992 nivå II. Ljud Nedan angivna värden för ljudnivå gäller bara specifika driftförhållanden. Ljudnivån från maskinen och hur högt den upplevs av föraren varierar med motorns varvtal och/ eller kylfläktens hastighet. Hörselskydd kan behövas när maskinen används med en hytt som inte är korrekt underhållen, eller när dörrar och/eller fönster är öppna under längre perioder, eller i bullrig miljö. Den dynamiska ljudnivån för föraren med en standardmaskinkonfiguration, uppmätt enligt specifikationer i "ISO 6396:2008", är 72 db(a) om kylfläkten går med 70 procent av maximihastigheten. Den ljudnivå som anges på maskinen är 109 LWA. Mätningen av ljudnivå gjordes enligt de testprocedurer och förutsättningar som specificeras i EU-direktivet "2000/14/EG" med ändringar angivna i "2005/88/EG". Rymduppgifter service Bränsletank 447 l 118,1 gal standard Kylsystem 63 l 16,6 gal Vevhus 37 l 9,8 gal Växellåda 66 l 17,4 gal Differentialer och 84 l 22,2 gal slutväxlar fram Differentialer och 84 l 22,2 gal slutväxlar bak Hydraultank 170 l 44,9 gal 15

16 Specifikationer för hjullastaren 980K Mått Alla mått är ungefärliga och baseras på radialdäck av typen L4 Michelin 29.5R25 XLDD Höjd till ROPS-skyddets överkant mm 12 fot 6 tum 2 Höjd till avgasrörets överkant mm 12 fot 4 tum 3 Höjd till huvens överkant mm 10 fot 2 tum 4 Markfrigång med 29.5R25 (information för andra däck anges i diagrammet över däckalternativ) 460 mm 1 fot 6 tum 5 B-pinnens höjd standard mm 14 fot 11 tum Skopinfästningshöjd vid max. lyft mm 15 fot 7 tum 6 Bakaxelns mitt till kanten på motvikten mm 8 fot 2 tum 7 Hjulbas mm 12 fot 1 tum 8 B-pinnens höjd vid bärläge standard 673 mm 2 fot 0 tum 9 Bakaxelns mitt till ramled mm 6 fot 1 tum 10 Tillbakatiltning vid max. lyft 61 grader 11 Tömningsvinkel vid max. lyft 52 grader 12 Tillbakatiltning vid bärläge 49 grader 13 Tillbakatiltning på marken 41 grader 14 Höjd till axelns mittlinje 885 mm 2 fot 11 tum 15 Lyftarmens frigång mm 12 fot 6 tum Lyftarmens frigång vid höga lyft mm 13 fot 4 tum Vändradie Alla mått är ungefärliga och baseras på radialdäck av typen L4 Michelin 29.5R25 XLDD1. 16 Vändradie till däckens utsida mm 23 fot 6 tum 17 Vändradie till däckens insida mm 12 fot 8 tum 18 Bredd över däcken mm 10 fot 9 tum 19 Vändradie till motviktens ytterkant mm 23 fot 6 tum 16

17 Driftspecifikationer Typ av skopa Typ av skärstål Bergskopa sprintinfästning*** Tänder och kantsegment Tänder och kantsegment Bergskopa för krävande till-lämpningar sprintinfästning*** Tänder och kantsegment Kapacitet nominell ( ) m 3 4,48 5,66 5,41 yd 3 5,86 7,40 7,07 Kapacitet struken ( ) m 3 3,43 5,07 4,84 yd 3 4,48 6,63 6,33 Bredd ( ) mm fot/tum 11 fot 5 tum 11 fot 5 tum 11 fot 11 tum Tipphöjd vid max. lyft och 45 tömning ( ) mm fot/tum 10 fot 0 tum 9 fot 5 tum 9 fot 7 tum Räckvidd vid max. lyft och 45 tömning ( ) mm fot/tum 5 fot 10 tum 6 fot 5 tum 6 fot 5 tum Räckvidd med lyftarmen och skopan i horisontellt läge ( ) mm fot/tum 11 fot 0 tum 11 fot 10 tum 11 fot 8 tum Grävdjup ( ) mm tum 4,1 tum 4,1 tum 3 tum Total längd mm fot/tum 32 fot 4 tum 33 fot 2 tum 33 fot 0 tum Total höjd med skopan i max. lyfthöjd mm fot/tum 20 fot 5 tum 21 fot 0 tum 21 fot 0 tum Vändradie för lastare med skopan i bärläge ( ) mm fot/tum 52 fot 10 tum 53 fot 4 tum 53 fot 8 tum Statisk tipplast, rakt (ISO)* kg lb Statisk tipplast, rakt (stelt däck)* kg lb Statisk tipplast, svängd (ISO)* kg lb Statisk tipplast, svängd (stelt däck)* kg lb Brytkraft** ( ) kn lb Arbetsvikt* kg lb * Angivna värden för statisk tipplast och arbetsvikt baseras på en maskinkonfiguration med Michelin 29.5R25 XLDD1 L4 radialdäck, fyllda tankar, förare, standardmotvikt, standardväxellåda, kallstart, stänkskärmar, Product Link, axlar med öppen differential (fram/bak), skydd för drivlinan, nödstyrning och ljuddämpning. ** Uppmätt 102 mm (4 tum) bakom spetsen av skärstål med skopans ledbult som vridpunkt enligt SAE J732C. *** Bergskopans specifikationer gäller med Michelin 29.5R25 XLDD2 L5 radialdäck i konfiguration med sidoskydd. ( ) Specifikationer och värden är i enlighet med alla tillämpliga normer som rekommenderas av Society for Automotive Engineers, inklusive SAE-standard J732C som gäller lastarvärden. (ISO) Uppfyller alla krav i ISO (2007) , avsnitt 1 t.o.m. 6, vilket kräver 2 % verifiering mellan beräkningar och test. (Stelt däck) Uppfyller ISO (2007) , avsnitt 1 t.o.m

18 Specifikationer för hjullastaren 980K Driftspecifikationer Typ av skopa Typ av skärstål Bultmonterade skärstål Tänder och kantsegment Standardskopa sprintinfästning Bultmonterade skärstål Tänder och kantsegment Bultmonterade skärstål Tänder och kantsegment Kapacitet nominell ( ) m 3 5,40 5,40 5,70 5,70 6,00 6,00 yd 3 7,06 7,06 7,46 7,46 7,85 7,85 Kapacitet struken ( ) m 3 5,00 5,00 4,50 4,50 5,30 5,30 yd 3 6,54 6,54 5,89 5,89 6,93 6,93 Bredd ( ) mm fot/tum 11 fot 3 tum 11 fot 7 tum 11 fot 3 tum 11 fot 7 tum 11 fot 3 tum 11 fot 7 tum Tipphöjd vid max. lyft och 45 tömning ( ) mm fot/tum 10 fot 8 tum 10 fot 2 tum 10 fot 6 tum 9 fot 11 tum 10 fot 5 tum 9 fot 10 tum Räckvidd vid max. lyft och 45 tömning ( ) mm fot/tum 5 fot 1 tum 5 fot 6 tum 5 fot 3 tum 5 fot 8 tum 5 fot 4 tum 5 fot 9 tum Räckvidd med lyftarmen och skopan i horisontellt läge ( ) mm fot/tum 9 fot 11 tum 10 fot 8 tum 10 fot 3 tum 10 fot 11 tum 10 fot 4 tum 11 fot 0 tum Grävdjup ( ) mm tum 4 tum 4 tum 4 tum 4 tum 4 tum 4 tum Total längd mm fot/tum 31 fot 3 tum 32 fot 0 tum 31 fot 6 tum 32 fot 4 tum 31 fot 7 tum 32 fot 5 tum Total höjd med skopan i max. lyfthöjd mm fot/tum 21 fot 1 tum 21 fot 1 tum 20 fot 6 tum 20 fot 6 tum 20 fot 7 tum 20 fot 7 tum Vändradie för lastare med skopan i bärläge ( ) mm fot/tum 52 fot 1 tum 52 fot 9 tum 52 fot 2 tum 52 fot 11 tum 52 fot 3 tum 53 fot 0 tum Statisk tipplast, rakt (ISO)* kg lb Statisk tipplast, rakt (stelt däck)* kg lb Statisk tipplast, svängd (ISO)* kg lb Statisk tipplast, svängd (stelt däck)* kg lb Brytkraft** ( ) kn lb Arbetsvikt* kg lb * Angivna värden för statisk tipplast och arbetsvikt baseras på en maskinkonfiguration med Michelin 29.5R25 XLDD1 L4 radialdäck, fyllda tankar, förare, standardmotvikt, standardväxellåda, kallstart, stänkskärmar, Product Link, axlar med öppen differential (fram/bak), skydd för drivlinan, nödstyrning och ljuddämpning. ** Uppmätt 102 mm (4 tum) bakom spetsen av skärstål med skopans ledbult som vridpunkt enligt SAE J732C. *** Bergskopans specifikationer gäller med Michelin 29.5R25 XLDD2 L5 radialdäck i konfiguration med sidoskydd. ( ) Specifikationer och värden är i enlighet med alla tillämpliga normer som rekommenderas av Society for Automotive Engineers, inklusive SAE-standard J732C som gäller lastarvärden. (ISO) Uppfyller alla krav i ISO (2007) , avsnitt 1 t.o.m. 6, vilket kräver 2 % verifiering mellan beräkningar och test. (Stelt däck) Uppfyller ISO (2007) , avsnitt 1 t.o.m

19 Driftspecifikationer Typ av skopa Typ av skärstål Kraftig standardskopa sprintinfästning Bultmonterade skärstål Tänder och kantsegment Materialhantering sprintinfästning Bultmonterade skärstål Tänder och kantsegment Kapacitet nominell ( ) m 3 5,70 5,70 5,70 5,70 yd 3 7,46 7,46 7,46 7,46 Kapacitet struken ( ) m 3 4,50 4,50 5,06 5,06 yd 3 5,89 5,89 6,62 6,62 Bredd ( ) mm fot/tum 11 fot 3 tum 11 fot 7 tum 11 fot 3 tum 11 fot 7 tum Tipphöjd vid max. lyft och 45 tömning ( ) mm fot/tum 10 fot 6 tum 9 fot 11 tum 10 fot 2 tum 9 fot 7 tum Räckvidd vid max. lyft och 45 tömning ( ) mm fot/tum 5 fot 3 tum 5 fot 8 tum 4 fot 11 tum 5 fot 4 tum Räckvidd med lyftarmen och skopan i horisontellt läge ( ) mm fot/tum 10 fot 3 tum 10 fot 11 tum 10 fot 4 tum 11 fot 0 tum Grävdjup ( ) mm tum 4 tum 4 tum 4 tum 4 tum Total längd mm fot/tum 31 fot 6 tum 32 fot 4 tum 31 fot 7 tum 32 fot 5 tum Total höjd med skopan i max. lyfthöjd mm fot/tum 20 fot 6 tum 20 fot 6 tum 20 fot 6 tum 20 fot 6 tum Vändradie för lastare med skopan i bärläge ( ) mm fot/tum 52 fot 2 tum 52 fot 11 tum 52 fot 3 tum 53 fot 0 tum Statisk tipplast, rakt (ISO)* kg lb Statisk tipplast, rakt (stelt däck)* kg lb Statisk tipplast, svängd (ISO)* kg lb Statisk tipplast, svängd (stelt däck)* kg lb Brytkraft** ( ) kn lb Arbetsvikt* kg lb * Angivna värden för statisk tipplast och arbetsvikt baseras på en maskinkonfiguration med Michelin 29.5R25 XLDD1 L4 radialdäck, fyllda tankar, förare, standardmotvikt, standardväxellåda, kallstart, stänkskärmar, Product Link, axlar med öppen differential (fram/bak), skydd för drivlinan, nödstyrning och ljuddämpning. ** Uppmätt 102 mm (4 tum) bakom spetsen av skärstål med skopans ledbult som vridpunkt enligt SAE J732C. *** Bergskopans specifikationer gäller med Michelin 29.5R25 XLDD2 L5 radialdäck i konfiguration med sidoskydd. ( ) Specifikationer och värden är i enlighet med alla tillämpliga normer som rekommenderas av Society for Automotive Engineers, inklusive SAE-standard J732C som gäller lastarvärden. (ISO) Uppfyller alla krav i ISO (2007) , avsnitt 1 t.o.m. 6, vilket kräver 2 % verifiering mellan beräkningar och test. (Stelt däck) Uppfyller ISO (2007) , avsnitt 1 t.o.m

20 Specifikationer för hjullastaren 980K Driftspecifikationer Typ av skopa Typ av skärstål Materialhantering med bakåtschaktningskant sprintinfästning Tänder Lätt material sprintinfästning Bultmonterade skärstål Ändring för höga lyft i spec. Ändring för extra motvikt i spec. Kapacitet nominell ( ) m 3 5,59 8,20 yd 3 7,31 10,73 Kapacitet struken ( ) m 3 4,98 6,47 yd 3 6,51 8,46 Bredd ( ) mm fot/tum 11 fot 8 tum 11 fot 11 tum Tipphöjd vid max. lyft och 45 tömning ( ) mm fot/tum 10 fot 6 tum 9 fot 6 tum 8 tum Räckvidd vid max. lyft och 45 tömning ( ) mm fot/tum 4 fot 9 tum 5 fot 6 tum Räckvidd med lyftarmen och skopan i horisontellt läge ( ) mm fot/tum 9 fot 11 tum 11 fot 2 tum 6 tum Grävdjup ( ) mm tum 2,9 tum 4,2 tum Total längd mm fot/tum 31 fot 2 tum 32 fot 6 tum 8 tum Total höjd med skopan i max. lyfthöjd mm fot/tum 21 fot 4 tum 21 fot 6 tum 9 tum Vändradie för lastare med skopan i bärläge ( ) mm fot/tum 52 fot 5 tum 53 fot 4 tum 7 tum Statisk tipplast, rakt (ISO)* kg lb Statisk tipplast, rakt (stelt däck)* kg lb Statisk tipplast, svängd (ISO)* kg lb Statisk tipplast, svängd (stelt däck)* kg lb Brytkraft** ( ) kn lb Arbetsvikt* kg lb * Angivna värden för statisk tipplast och arbetsvikt baseras på en maskinkonfiguration med Michelin 29.5R25 XLDD1 L4 radialdäck, fyllda tankar, förare, standardmotvikt, standardväxellåda, kallstart, stänkskärmar, Product Link, axlar med öppen differential (fram/bak), skydd för drivlinan, nödstyrning och ljuddämpning. ** Uppmätt 102 mm (4 tum) bakom spetsen av skärstål med skopans ledbult som vridpunkt enligt SAE J732C. *** Bergskopans specifikationer gäller med Michelin 29.5R25 XLDD2 L5 radialdäck i konfiguration med sidoskydd. ( ) Specifikationer och värden är i enlighet med alla tillämpliga normer som rekommenderas av Society for Automotive Engineers, inklusive SAE-standard J732C som gäller lastarvärden. (ISO) Uppfyller alla krav i ISO (2007), avsnitt 1 t.o.m. 6, vilket kräver 2 % verifiering mellan beräkningar och test. (Stelt däck) Uppfyller ISO (2007) , avsnitt 1 t.o.m

21 Diagram för val av skopa Materialdensitet kg/m ,40 m 3 (7,06 yd 3 ) 6,21 m 3 (8,12 yd 3 ) 5,40 m 3 (7,06 yd 3 ) Standardskopa 5,70 m 3 (7,46 yd 3 ) 6,56 m 3 (8,58 yd 3 ) 5,70 m 3 (7,46 yd 3 ) 6,00 m 3 (7,85 yd 3 ) 6,90 m 3 (9,02 yd 3 ) 6,00 m 3 (7,85 yd 3 ) Materialhantering 5,70 m 3 (7,46 yd 3 ) 6,56 m 3 (8,58 yd 3 ) 5,70 m 3 (7,46 yd 3 ) Standardlänkage Sprintinfästning Kraftig standardskopa Lätt material 5,70 m 3 (7,46 yd 3 ) 8,20 m 3 (10,73 yd 3 ) 9,43 m 3 (12,33 yd 3 ) 8,20 m 3 (10,73 yd 3 ) 6,56 m 3 (8,58 yd 3 ) 5,70 m 3 (7,46 yd 3 ) 4,48 m 3 (5,86 yd 3 ) 5,16 m 3 (6,75 yd 3 ) 4,48 m 3 (5,86 yd 3 ) Berg 5,66 m 3 (7,40 yd 3 ) 6,51 m 3 (8,51 yd 3 ) 5,66 m 3 (7,40 yd 3 ) Bergskopa för krävande tillämpningar 5,41 m 3 (7,08 yd 3 ) 6,22 m 3 (8,14 yd 3 ) 5,41 m 3 (7,08 yd 3 ) Materialdensitet lb/yd Skopdensitet 115 %110 %105 %100 % 95 % Uppgifterna gäller skopor med bultmonterade skärstål. Materialhanteringsskoporna har platt botten. Skopfyllningsfaktorer (i % av ISO-angiven kapacitet) Löst material Skopor i Performance-serien Jord/lera 115 Sand och grus 115 Makadam: mm (1 till 3 tum) mm (0,75 tum) och mindre 105 Berg

22 Specifikationer för hjullastaren 980K Diagram för val av skopa Materialdensitet kg/m ,40 m 3 (7,06 yd 3 ) 6,21 m 3 (8,12 yd 3 ) 5,40 m 3 (7,06 yd 3 ) Standardskopa 5,70 m 3 (7,46 yd 3 ) 6,56 m 3 (8,58 yd 3 ) 5,70 m 3 (7,46 yd 3 ) 6,00 m 3 (7,85 yd 3 ) 6,90 m 3 (9,02 yd 3 ) 6,00 m 3 (7,85 yd 3 ) Höglyftlänkage Sprintinfästning Materialhantering Kraftig standardskopa Lätt material 5,70 m 3 (7,46 yd 3 ) 5,70 m 3 (7,46 yd 3 ) 8,20 m 3 (10,73 yd 3 ) 9,43 m 3 (12,33 yd 3 ) 8,20 m 3 (10,73 yd 3 ) 6,56 m 3 (8,58 yd 3 ) 5,70 m 3 (7,46 yd 3 ) 6,56 m 3 (8,58 yd 3 ) 5,70 m 3 (7,46 yd 3 ) Berg Bergskopa för krävande tillämpningar 4,48 m 3 (5,86 yd 3 ) 5,66 m 3 (7,40 yd 3 ) 5,41 m 3 (7,08 yd 3 ) 6,51 m 3 (8,51 yd 3 ) 5,66 m 3 (7,40 yd 3 ) 6,22 m 3 (8,14 yd 3 ) 5,41 m 3 (7,08 yd 3 ) 5,16 m 3 (6,75 yd 3 ) 4,48 m 3 (5,86 yd 3 ) Materialdensitet lb/yd Skopdensitet 115 %110 %105 %100 % 95 % Uppgifterna gäller skopor med bultmonterade skärstål. Materialhanteringsskoporna har platt botten. Skopfyllningsfaktorer (i % av ISO-angiven kapacitet) Löst material Skopor i Performance-serien Jord/lera 115 Sand och grus 115 Makadam: mm (1 till 3 tum) mm (0,75 tum) och mindre 105 Berg

23 Standardutrustning för 980K Standardutrustningen kan variera. Kontakta Cat-återförsäljaren om du vill ha mer detaljerad information. DRIVLINA Bromsar, helhydrauliska, av skivtyp i oljebad med integrerat bromssystem (IBS) Bromsslitageindikatorer Dieselpartikelfilter (DPF) Motor, Cat C13 som uppfyller utsläppskraven enligt EPA Tier 4 Interim/EU steg IIIB Förberedd för snabbtankningssystem Kylfläkt, elektroniskt styrd, hydrauldriven, temperaturavkännande, behovsstyrd Bränslestyrningssystem (FMS) Bränsleluftningspump, elektrisk Bränsle/vattenavskiljare Vandaliseringsskydd Skydd för drivlinan Förrenare, motorns luftintag Kylare, paket av modultyp (6 flänsar per tum) med ATAAC Nödstyrning Strömställare för urkoppling av växellådans neutralisering Momentomvandlare (frihjulsstator) Växellåda, automatisk powershift av planettyp (4F/4R) Variabel växlingskontroll (VSC) ELSYSTEM Backvarningslarm Generator, 150 A borstlös Batterier, (4) underhållsfria CCA Tändningsnyckel, start/stopp-strömställare Belysningssystem: Fyra halogenarbetslampor Två halogenvägstrålkastare (med signaler) Två bakåtriktade halogenstrålkastare (monterade på huven) Signalljus bak, lysdioder Huvudbrytare Starthjälpsuttag (exklusive kablar) Startmotor, elektrisk, krävande förhållanden Start- och laddningssystem (24 V) FÖRARMILJÖ Luftkonditionering, värmeaggregat och defroster (automatisk temperaturkontroll och fläkt) Mugghållare (2) med förvaringsutrymme för mobiltelefon/mp3-spelare Spärr för skop/redskapsfunktioner Hytt, trycksatt och ljuddämpad, (ROPS/ FOPS) radioförberedd (underhållning) inklusive antenn, högtalare och spänningsomvandlare (12 V, 10 A) Bakåtriktad kamera Klädkrok (2) Elektrohydrauliska reglage, lyft- och tiltfunktion Elektrohydraulisk parkeringsbroms Datoriserat övervakningssystem Instrumentering, mätare: Digital växelindikator Sotbelastningsprocent (DPF) Motorns kylvätsketemperatur Bränslenivå Hydrauloljetemperatur Hastighetsmätare/varvräknare Växellådans oljetemperatur Instrumentering, varningsindikatorer: Axeloljetemperatur Batterispänning hög/låg Igensättning av motorns luftfilter Temperatur i motorns inloppsgrenrör Motorns oljetryck Bränslenivå och -tryck hög/låg Igensättning av hydrauloljefilter Hydrauloljeflöde Parkeringsbroms Oljetryck, primärstyrning Bromsoljetryck, färdbroms Förbikoppling av växellådsfilter Signalhorn, elektriskt Hyttbelysning, två lampor Yttre backspeglar (inklusive speglar för döda vinkeln) Stolpmonterade membranknappsatser Eluttag, 12 V (3) Cat komfortstol (tygklädd) med luftfjädring Rullbälte, 51 mm (2 tum) brett Styrning, elektrohydraulisk manöverspak, hastighetsavkänning med kraftåterkoppling Solskydd, fram "Våtarmstorkare" med spolare (fram och bak) Intermittent torkarfunktion fram Fönster, skjutbara (vänster och höger sida) Fästen i visköst gummi DÄCK Däck måste väljas från listan över obligatorisk utrustning. I maskinens grundpris ingår en uppsättning däck. VÄTSKOR Förblandad 50-procentig koncentration av långtidsverkande kylvätska med frostskydd ned till -34 C (-29 F) ÖVRIG STANDARDUTRUSTNING Automatisk tomgångsavstängning Kopplingar, Cat O-ringstätningar Ekologiska avtappningar för motor, växellåda, axlar och hydraulsystem Eterstart Stänkskärmar, fram: stål med stänklapp, bak: med förlängning Filter: Bränsle, primärt/sekundärt Motorluft, primärt/sekundärt Motorolja Hydraulolja Växellåda Bränslekylare Smörjnipplar Grill, luftburna partiklar Vevhusskydd Dragstång med dragbult Huv, icke-metallisk, med lyftanordning med fällbar lucka bak Slangar, Cat XT Hydrauloljekylare (utsvängbar) Hydraulsystem, lastavkännande Frånslag, lyft och tilt, automatisk (justerbar från hytten) Länkage, Z-balk, tvärrör/tiltspak av gjutstål Oljeprovtagningsventiler Plattform för rengöring av rutor Product Link Framdragna tryckuttag för diagnosändamål Fjädringskontroll, 2V Servicecenter (elektriskt och hydrauliskt) Synglas: kylvätska, hydraulolja och oljenivå i växellådan Styrning, lastavkännande Verktygslåda Trapetsformiga tätningar Vandaliseringsskyddande hänglås 23

24 Tillvalsutrustning för 980K Tillvalsutrustningen kan variera. Kontakta Cat-återförsäljaren om du vill ha mer detaljerad information. Drivlina Differentialer Öppna, fram eller bak Begränsad slirning, fram eller bak Tätning mot extrema temperaturer Tätningsskydd Axeloljekylare Förberedd för axeloljekylare Hydraularrangemang, 3V Standardväxellåda inkl. momentomvandlare med spärrkoppling Växellåda för stor belastning Växellåda för stor belastning inkl. momentomvandlare med spärrkoppling Kallstarts- och höghöjdspaket (240 V) Komfortpaket Arbetsbelysningspaket, halogen Arbetsbelysningspaket, HID Makadamlastningspaket Skogsbrukspaket Industripaket Hyttskyddspaket Stålverkspaket Höga lyft, två ventiler Höga lyft, tre ventiler Redskapsfäste (kontakta Cat) Alternativ för skopa och arbetsredskap (kontakta Cat) Signalljus fram, lysdioder Product Link, satellit Kontroll, autogrävsystem för makadam Manöverspak, två ventiler Manöverspak, tre ventiler System för nyttolastkontroll Radio, AM/FM med CD/MP3-spelare Radio, AM/FM med CD/MP3-spelare (Bluetooth) Friskluftsfilter, kol Luftfiltrering RESPA Solskydd, bak Säkerhetssystem, maskin Kylsystem för hög omgivningstemperatur Vindrutesskydd Skydd för hela hytten Vindrutesskydd (Logger) Autosmörjning Stänkskärmar för vägkörning med förlängningar fram/bak Förrenare, klimatanläggning Förrenare, turbintyp Förrenare, turbintyp/avfall Oljebytessystem, höghastighets Fläkt, variabel snedställning Frostskydd -50 C (-58 F) Elektrohydraulisk ratt (tillgänglighet ej bestämd) Infällbar stege som lutar 18 grader 24

308E CR SB. Hydraulisk minigrävmaskin med svängbom. Motor Motormodell Nettoeffekt (ISO 9249) 48,5 kw 65 hp

308E CR SB. Hydraulisk minigrävmaskin med svängbom. Motor Motormodell Nettoeffekt (ISO 9249) 48,5 kw 65 hp 308E CR SB Hydraulisk minigrävmaskin med svängbom Motor Motormodell Cat C3.3B Nettoeffekt (ISO 9249) 48,5 kw 65 hp Vikter Arbetsvikt med hytt 8 333 kg 18 371 lb Driftspecifikationer Maximalt grävdjup 4

Läs mer

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven.

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven. HYDRAULIK Willeredskapsbärare är som standard utrustade med ett mångsidigt hydraulsystem. Det gör det möjligt att använda ett mycket brett sortiment av olika redskap. MIDJESTYRNING Tack vare att maskinerna

Läs mer

906H2, 907H2, 908H2 906H2 907H2 908H2

906H2, 907H2, 908H2 906H2 907H2 908H2 Kompakta hjullastare 906H2, 907H2, 908H2 906H2 907H2 908H2 Motormodell Cat C3.3B DIT Cat C3.3B DIT Cat C3.3B DIT Nettoeffekt (ISO 9249) 52 kw (69 hp) 52 kw (69 hp) 52 kw (69 hp) Arbetsvikt 5 630 kg 5 810

Läs mer

988K. Hjullastare. Motor Motormodell

988K. Hjullastare. Motor Motormodell 988K Hjullastare Motor Motormodell Utsläpp Cat C18 ACERT U.S. EPA Tier 4 Final/EU:s steg IV-teknik, motsvarande Tier 2 Bruttoeffekt (ISO 14396) 432 kw 580 hp Nettoeffekt SAE J1349 403 kw 541 hp Skopor

Läs mer

906H,907H,908H. Kompakthjullastare

906H,907H,908H. Kompakthjullastare 906H,907H,908H Kompakthjullastare 906H 907H 908H Cat motor C3.4 C3.4 C3.4 Nettoeffekt - (ISO 9249) 51 kw/68 hk 51 kw/68 hk 58 kw/78 hk Arbetsvikt 5630 kg 5810 kg 6465 kg Skopkapacitet 0.9 m 3 1,0 m 3 1,1

Läs mer

Tekniska data R25Z-9A

Tekniska data R25Z-9A Tekniska data R25Z-9A MOTOR MODELL MITSUBISHI S3L2 Vattenkyld 4-takts dieselmotor. 3 cylindrar i rad Nominell svänghjuls effekt SAE J1995 (brutto) 24,7 hk ( 18,4 kw) / 2300 rpm J1349 (netto) 23,1 hk (

Läs mer

3080 Hjullastare. Tekniska data. Motordata. Cylinderantal 4. www.weidemann.de 24.04.2015 Sida: 1 / 8

3080 Hjullastare. Tekniska data. Motordata. Cylinderantal 4. www.weidemann.de 24.04.2015 Sida: 1 / 8 3080 Tekniska data Motordata Tillverkare Deutz Motortyp TCD 2,9 L4 Cylinderantal 4 Effekt (max.) 55,4 (75*) kw (HP) vid (max.) 2,3 varv/min Cylindervolym 2,9 cm³ Kylning Vatten/laddluft www.weidemann.de

Läs mer

1880 Hoftrac. Tekniska data. Motordata. Elektromotor Batterie Standard Batterie Optional. 1880 FSD 1880 Hytt

1880 Hoftrac. Tekniska data. Motordata. Elektromotor Batterie Standard Batterie Optional. 1880 FSD 1880 Hytt Tekniska data 1880 FSD 1880 Hytt Motordata Tillverkare Perkins Perkins Motortyp 404D-22 404D-22 Cylinderantal 4 4 Effekt (max.) kw (HP) 36,3 (50*) 36,3 (50*) vid (max.) varv/min 2.800 2.800 Cylindervolym

Läs mer

AL275 AL350 AL440 KOMPAKTA HJULLASTARE. AL275 AL350 AL440 Tjänstevikt 3900 kg 4800 kg 5700 kg. 61,2 kw (82,1 Hk) 45,1 kw (60,5 Hk) 35,9 kw (48,1 Hk)

AL275 AL350 AL440 KOMPAKTA HJULLASTARE. AL275 AL350 AL440 Tjänstevikt 3900 kg 4800 kg 5700 kg. 61,2 kw (82,1 Hk) 45,1 kw (60,5 Hk) 35,9 kw (48,1 Hk) AL275 AL350 AL440 AL275 AL350 AL440 Tjänstevikt 3900 kg 4800 kg 5700 kg Motoreffekt 35,9 kw (48,1 Hk) 45,1 kw (60,5 Hk) 61,2 kw (82,1 Hk) Skopkapacitet 0,65-1,00 m 3 0,80-1,20 m 3 1,00-1,55 m 3 KOMPAKTA

Läs mer

216B/226B/236B Serie 3 242B/252B Serie 3

216B/226B/236B Serie 3 242B/252B Serie 3 216B/226B/236B 242B/252B Slirstyrda lastare 216B 226B 236B 242B 252B Motor Motormodell Cat C2.2 Cat C2.2 T Cat C3.4 DIT Cat C3.4 DIT Cat C3.4 DIT Nettoeffekt (SAE J1349/ISO 9249) 35 kw (47 hk) 42 kw (56

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1270E/1470E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON Den avancerade tekniken i John Deeres E-serieskördare ger en mycket hög

Läs mer

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1070E/1170E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON John Deeres nya skördare 1070E och 1170 E är både smidiga och högpresterande,

Läs mer

Wille - en stark finne

Wille - en stark finne Willes Fyra Årstider SVE 10/2009 Wille - en stark finne Vilakone Oy är den ledande tillverkaren av redskapsbärare och redskap i Norden. Utvecklingen av Wille-redskapsbärare startade på 1970-talet och dagens

Läs mer

AR 95. 7900 kg. 85 kw (115,5Hk) 1,4-1,6 m 3. Operativ vikt: Motoreffekt: Skopkapacitet:

AR 95. 7900 kg. 85 kw (115,5Hk) 1,4-1,6 m 3. Operativ vikt: Motoreffekt: Skopkapacitet: AR 95 Operativ vikt: 7900 kg Motoreffekt: 85 kw (115,5Hk) : 1,4-1,6 m 3 AR 95 Litet e. Stor effekt. ATLAS Weyhausen hjullastare är mer än summan av dess komponenter. De är äkta passion för teknik med Made

Läs mer

ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN. Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3

ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN. Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3 ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3 Mångsidig grävmaskin med anpassningsbar bredd för effektiv användning

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

Huddig - ett verktyg för proffs

Huddig - ett verktyg för proffs 1260B service huddig 1260B Huddig - ett verktyg för proffs Huddig Telematik gör det möjligt för Huddigs servicetekniker och Huddigs auktoriserade servicelämnare att snabbt göra både diagnostik samt uppdateringar

Läs mer

313F L GC. Hydraulgrävmaskin. Drivning Maximal körhastighet

313F L GC. Hydraulgrävmaskin. Drivning Maximal körhastighet 313F L GC Hydraulgrävmaskin Motor Motormodell Cat C3.4B Motoreffekt ISO 14396 (metriskt) 54 kw 72 hk Nettoeffekt ISO 9249 (metrisk) 52 kw 70 hk Drivning Maximal körhastighet Maximal dragkraft Vikter Minimal

Läs mer

Sätt fart. Lita på hållbarheten

Sätt fart. Lita på hållbarheten Groundsmaster 580-D Sätt fart Groundsmaster 580-D Klippbredd på 4,88 m 59,6 kw (80 hk) motor Toro Traction Plus drivsystem Kan svänga 180 utan att lämna något gräs oklippt Toro ACE diagnossystem Då produktiviteten

Läs mer

Hydraulgrävmaskin 336E L/LN H. Drivning Maximal körhastighet Maximal dragkraft Vikter. Motor Motormodell. Cat C9.3 (ATAAC)

Hydraulgrävmaskin 336E L/LN H. Drivning Maximal körhastighet Maximal dragkraft Vikter. Motor Motormodell. Cat C9.3 (ATAAC) Hydraulgrävmaskin 336E L/LN H Motor Motormodell Nettoeffekt ISO 14396 (metriska) Nettoeffekt ISO 9249 (metriska) Cat C9.3 (ATAAC) 237 kw (322 hk) 230 kw (313 hk) Drivning Maximal körhastighet Maximal dragkraft

Läs mer

EC140 VOLVO GRÄVMASKINER MONOBLOCK / 2-DELAD BOM LC / LCM

EC140 VOLVO GRÄVMASKINER MONOBLOCK / 2-DELAD BOM LC / LCM VOLVO GRÄVMASKINER EC140 MONOBLOCK / 2-DELAD BOM / M Motoreffekt Brutto: 79,4 kw (107 hk) Maskinvikt: _ : 13,6 ~ 14,4 t _ M: 14,6 ~ 15,8 t Skopor (SAE): 350 ~ 900 l Cummins direktinsprutad lågemissionsmotor

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE L330D

VOLVO HJULLASTARE L330D VOLVO HJULLASTARE L330D Volvo L330D muskler och intelligens i effektiv förening Att kombinera styrka och intelligens kräver stor kunskap, en kunskap som gett Volvo L330D helt unika egenskaper. Ett nytt

Läs mer

M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor

M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor R M M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor M40-SERIEN Traktorer i en klass för sig. Den nya M40N-serien är en kombination av effektiva och prisvärda traktorer som är extremt mångsidiga och som passar

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 106-136 101-135 l/s, 6,1-8,1 m 3 /min vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Vi bryr oss om dina tryckluftsbehov XA(S) 106 till 136 Dd är specialkonstruerade

Läs mer

428F. Grävlastare. Cat C4.4 ACERT -motor* Standard Tillval Bruttoeffekt (ISO 14396) vid. Grävaggregatets grävdjup Grävdjup, SAE maximalt

428F. Grävlastare. Cat C4.4 ACERT -motor* Standard Tillval Bruttoeffekt (ISO 14396) vid. Grävaggregatets grävdjup Grävdjup, SAE maximalt 428F Grävlastare Cat C4.4 ACERT -motor* Standard Tillval Bruttoeffekt (ISO 14396) vid 70 kw (95 hk) 74,5 kw (101 hk) 2 200 varv/min Nettoeffekt (ISO 9249) vid 66,2 kw (90 hk) 69,9 kw (95 hk) 2 200 varv/min

Läs mer

VOLVO KOMPAKTA GRÄVMASKINER EC55B

VOLVO KOMPAKTA GRÄVMASKINER EC55B VOLVO KOMPAKTA GRÄVMASKINER EC55B Den mest komfortabla vägen att närma sig alla typer av jobb Sitt upp bakom spakarna i Volvo EC55B kompaktgrävare och du kommer att finna ett otroligt bekvämt sätt att

Läs mer

EC290 VOLVO GRÄVMASKINER LC / NLC

EC290 VOLVO GRÄVMASKINER LC / NLC VOLVO GRÄVMASKINER EC290 LC / NLC Motoreffekt Brutto: 160 kw (215 hk) Maskinvikt: _ LC : 29, ~ 0, t _ NLC : 29,2 ~ 0,2 t Skopor (SAE): 1200 ~ 1400 l Cummins direktinsprutad lågemissionsmotor EU steg-1,

Läs mer

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen.

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen. Ombyggnad av elledning. Arbetet innebär resning av nya stolpar, montering av ledning med hjälp av lift samt nedmontering av gamla stolpar. VI VET HUR DIN VARDAG SER UT Linjearbete och kabelplöjning innebär

Läs mer

HJULLASTARE F-SERIEN 521F 621F

HJULLASTARE F-SERIEN 521F 621F HJULLASTARE F-SERIEN 521F 621F SNABBARE, BRÄNSLESNÅLARE EN SÄKER INVESTERING FÖR DE TUFFASTE JOBBEN För de tuffaste jobben så kommer tillförlitlighet med en perfekt kontroll av axlarnas oljetemperatur.

Läs mer

ETT STABILT OCH ERGONOMISKT KRAFTPAKET PONSSE ERGO

ETT STABILT OCH ERGONOMISKT KRAFTPAKET PONSSE ERGO ETT STABILT OCH ERGONOMISKT KRAFTPAKET PONSSE ERGO PRODUKTIVITET, EKONOMI OCH ERGONOMI I ET PAKET Mångsidiga och kraftfulla PONSSE Ergo har genomgått en omfattande uppgradering. Ännu mer produktiva, komfortabla

Läs mer

CB22/CB24 CB32 CC24. Universalkompaktorer. Kombikompaktor. CB22 CB24 CB32 CC24 Combi. Cat C1.5 Dieselmotor

CB22/CB24 CB32 CC24. Universalkompaktorer. Kombikompaktor. CB22 CB24 CB32 CC24 Combi. Cat C1.5 Dieselmotor CB22/CB24 Universalkompaktorer CC24 Kombikompaktor Cat C1.5 Dieselmotor CB22 CB24 CC24 Combi Bruttoeffekt (ISO 14396) vid 2 800 varv/min 24,4 kw/33,2 hk 24,4 kw/33,2 hk 24,4 kw/33,2 hk 24,4 kw/33,2 hk

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 Kraftfull Tillförlitlig Bevisat höga prestanda Komfort och säkerhet Volvos grävmaskiner är konstruerade för en världsomspännande marknad. Den avancerade teknologi

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE L30G, L35G. 5,5 6,25 t (11 000 12 500 lbs) 75 hk

VOLVO HJULLASTARE L30G, L35G. 5,5 6,25 t (11 000 12 500 lbs) 75 hk VOLVO HJULLASTARE L30G, L35G 5,5 6,25 t (11 000 12 500 lbs) 75 hk Passion för prestanda. Vi på Volvo Construction Equipment vilar inte på lagrarna. Genom att utveckla produkter och tjänster som ökar produktiviteten

Läs mer

A25C6X6 VOLVO RAMSTYRD DUMPER

A25C6X6 VOLVO RAMSTYRD DUMPER VOLVO RAMSTYRD DUMPER A25C6X6 Motoreffekt SAE J1349: Netto 187 kw (254 hk) Brutto 190 kw (258 hk) Lastvolym: 13,5 m3 Lastkapacitet: 22,5 t Volvo lågemissionsmotor, direktinsprutad, turbomatad med Intercooler.

Läs mer

1140 Basic Line Hoftrac

1140 Basic Line Hoftrac Tekniska data Motordata Tillverkare Perkins Motortyp 403 D-11 Cylinderantal 3 Effekt (max.) 17,9 ( 24 ) kw (HP) vid (max.) 2,8 varv/min Cylindervolym 1,131 cm³ Kylning Vatten www.weidemann.de 18.02.2016

Läs mer

VOLVO KOMPAKTGRÄVARE ECR28, ecr38. 2.74-3.425 t 18.8-27.3 hk

VOLVO KOMPAKTGRÄVARE ECR28, ecr38. 2.74-3.425 t 18.8-27.3 hk VOLVO KOMPAKTGRÄVARE ECR28, ecr38 2.74-3.425 t 18.8-27.3 hk Oslagbar komfort trots litet svängrum. Gör de långa arbetsdagarna lättare. Prova Volvos nya modeller ECR28 och ECR38. Grävmaskiner med kort svängradie

Läs mer

EC360B LC EC360B NLC VOLVO GRÄVMASKIN

EC360B LC EC360B NLC VOLVO GRÄVMASKIN VOLVO GRÄVMASKIN EC360B LC EC360B NLC Motoreffekt brutto: 198 kw (265 hk) Maskinvikt: LC: 37,1 ~ 38,4 t NLC: 36,3 ~ 37,5 t Skopor (SAE) 1 350 ~ 3 000 l Turboladdad VOLVO dieselmotor med direktinsprutning

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT VI VET HUR DIN VARDAG SER UT I städer eller i miljöer med mycket trafik uppstår arbetssituationer där utrymmet är begränsat och tempot högt. Att snabbt och säkert kunna förflytta sig inom och mellan arbetsplatserna

Läs mer

More care. Built in. VOLVO COMPACT GRÄVMASKIN ECR28, ECR38 ENASTÅENDE KOMFORT INOM RÄCKHÅLL. Gör långa arbetsdagar kortare. Prova Volvos nya modeller ECR28 och ECR38. Grävmaskiner med kort svängradie som

Läs mer

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw)

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 2 5E-serien traktorer inledning Möt den lilla jätten Ägnar du dig åt djurhållning? Driver du en liten vinodling? Den nya

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

NYHET HJULLASTARE 406/407/409

NYHET HJULLASTARE 406/407/409 NYHET HJULLASTARE 406/407/409 Max motoreffekt: 36,4 kw/(49 hk), 48 kw/(64 hk), 55,4 kw/(74 hk) Max arbetsvikt: 5 020 kg/5 210 kg/6 031 kg PRODUKTIV PRESTANDA Hydrostatisk drift gör dessa modeller väldigt

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

Profihopper. Profihopper

Profihopper. Profihopper Profihopper Arbetsområden Den UNIKA Profihoppern Vårdar alla dina grönytor! Parker Kyrkogårdar Golfbanor Bostadsområden Grönytor Idrottsplatser Campingplatser Naturskyddsområden Innehåll Arbetsområden

Läs mer

More care. Built in. VOLVO KOMPAKTGRÄVARE EC55B PRO

More care. Built in. VOLVO KOMPAKTGRÄVARE EC55B PRO More care. Built in. VOLVO KOMPAKTGRÄVARE EC55B PRO DET BEKVÄMASTE SÄTTET ATT TA ITU MED ETT JOBB. Sitt upp bakom spakarna i Volvo EC55B Pro kompaktgrävare och du kommer att finna ett otroligt bekvämt

Läs mer

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM Ligg steget före. ProCore 648 Innovativ placering av hjulen Effektiv luftning Hög produktivitet Djup luftning av hög kvalitet TrueCore markföljningssystem

Läs mer

Ett förstklassigt val

Ett förstklassigt val Kalmar DCF50-90 Ett förstklassigt val Lätta gaffeltruckar 5-9 ton. När endast det bästa är gott nog Är du en Kalmar-kund? Sedan 1949 har Kalmar varit det märke kvalitetsmedvetna truckförare och ägare föredrar.

Läs mer

PROFESSIONELL PÅLITLIGHET

PROFESSIONELL PÅLITLIGHET EN SE PROFESSIONELL PÅLITLIGHET Trima Compact TM TRIMAS LASTARSERIE FÖR KOMPAKTTRAKTORER C 4C 6C 8C REJÄLA, SÄKRA TRIMA. Hög produktivitet och suverän ergonomi varje dag, år ut och år in det är vad Trimas

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 37-97 32-89 l/s, 1,9-5,3 m 3 /min, vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Serie 7 Ett fullständigt sortiment utformat för att ge så nöjda kunder som möjligt Kompressorerna

Läs mer

Skotarna 1510E/1910E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skotarna 1510E/1910E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skotarna 1510E/1910E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON Den revolutionerande E-serien ger dig högre produktivitet än någonsin

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC140B/EC160B/EC210B EC240B/EC290B/EC360B/EC460B

VOLVO GRÄVMASKINER EC140B/EC160B/EC210B EC240B/EC290B/EC360B/EC460B VOLVO GRÄVMASKINER EC140B/EC160B/EC210B EC240B/EC290B/EC360B/EC460B De nya grävmaskinerna i B-serien ger dig: bättre prestanda, komfort och ekonomi. För att utveckla en klassledande grävmaskin så startade

Läs mer

I sitt rätta element.

I sitt rätta element. 0510-1 SE 950F I sitt rätta element. Kraftiga mot- eller medlut klarar 950F lätt och säkert. Logiska, smidiga reglage och den starka motorns överskottskraft ger dig alltid full kontroll. Du kan välja till

Läs mer

160M2/ 160M2 AWD. Väghyvlar. Motor Motormodell

160M2/ 160M2 AWD. Väghyvlar. Motor Motormodell 160M2/ 160M2 AWD Väghyvlar Motor Motormodell Cat C9.3 ACERT Grundeffekt (1:a växeln) netto 159 kw 213 hk Grundeffekt (1:a växeln) netto (metriskt) 216 hk VHP Plus område netto 159 196 kw 213 263 hk VHP

Läs mer

Bruksanvisning RINK Modell 1005 & 1010 Maskin nr:

Bruksanvisning RINK Modell 1005 & 1010 Maskin nr: Bruksanvisning RINK Modell 1005 & 1010 Maskin nr: OBS! FÖR ATT SÄKERSTÄLLA SÄKER ANVÄNDNING OCH UPPNÅ BÄSTA MÖJLIGA PRESTANDA ÄR DET MYCKET VIKTIGT ATT DU LÄSER DENNA BRUKSANVISNING INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA

Läs mer

Produktprogram. ABL Construction Equipment

Produktprogram. ABL Construction Equipment Produktprogram ABL Construction Equipment ABL Construction Equipment Med rätt redskap får du optimal utväxling av din investering För dig med högsta krav på prestanda och kvalitet finns ett av världens

Läs mer

HYDRAULISK GRÄVMASKIN Modell: ZX29U-3 Nominell motoreffekt: 19,7 kw (26,4 HP) Arbetsvikt: 3 060-3 230 kg Djupskopa: 0,08 m 3

HYDRAULISK GRÄVMASKIN Modell: ZX29U-3 Nominell motoreffekt: 19,7 kw (26,4 HP) Arbetsvikt: 3 060-3 230 kg Djupskopa: 0,08 m 3 ZAXIS-3-serien kompaktversion HYDRAULISK GRÄVMASKIN Modell: ZX29U-3 Nominell motoreffekt: 19,7 kw (26,4 HP) Arbetsvikt: 3 060-3 230 kg Djupskopa: 0,08 m 3 Hitachi har gjort konstruktionsförbättringar för

Läs mer

JCB din nya favorit

JCB din nya favorit JCB 457 - din nya favorit En ny maskin i maskinparken. För att göra det enkelt vill vi presentera en ny JCB 457 med bara några få bilder. Låt dina medarbetare ta del av denna nya fantastiska produkt från

Läs mer

247B/257B Serie 3. 259B Serie 3. Allterränglastare. Kompakta bandlastare

247B/257B Serie 3. 259B Serie 3. Allterränglastare. Kompakta bandlastare 247B/257B Serie 3 Allterränglastare 259B Serie 3 Kompakta bandlastare 247B Serie 3 257B Serie 3 259B Serie 3 Motor Motormodell Cat C2.2 T Cat C3.4 DIT Cat C3.4 DIT Nettoeffekt (SAE J1349/ISO 9249) 42 kw

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

Svenska. Arbetsplattformar. Föregångaren - 125 Allt i ett - 135 Solid och stabil - 160. Member of AVANT Group

Svenska. Arbetsplattformar. Föregångaren - 125 Allt i ett - 135 Solid och stabil - 160. Member of AVANT Group Svenska Arbetsplattformar Föregångaren - 125 Allt i ett - 135 Solid och stabil - 160 Member of AVANT Group Leguan arbetsplattformar är konstruerade för tunga professionella jobb och för uthyrning. Det

Läs mer

CB434D CB434D XW. Vibrerande asfaltkompaktorer. Cat 3054C dieselmotor Bruttoeffekt (SAE J1995) vid 2 200 varv/min 62 kw/84 hk Valsbredd

CB434D CB434D XW. Vibrerande asfaltkompaktorer. Cat 3054C dieselmotor Bruttoeffekt (SAE J1995) vid 2 200 varv/min 62 kw/84 hk Valsbredd Vibrerande asfaltkompaktorer Cat 3054C dieselmotor Bruttoeffekt (SAE J1995) vid 2 200 varv/min 62 kw/84 hk Valsbredd 1 500 mm 1 700 mm Arbetsvikt (med ROPS-hytt) 7 380 kg 7 580 kg Produktivitet och tillförlitlighet

Läs mer

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFI 50 Effektiv Profi 50 är en skogsmaskin som lämpar sig för varierande terränger. Skogsmaskinen går på ett obehindrat och skonsamt sätt även på mjuka marker. Tack vare en

Läs mer

Markfrigång under differentialen Markfrigång under förarhytten. Längd utan aggregat

Markfrigång under differentialen Markfrigång under förarhytten. Längd utan aggregat Sida 1 av 6 Copyright 2000-2011 Bobcat Europe 2200D Nyttofordon 2352 11001 2352 99999 24/08/2005 Mått Markfrigång under differentialen Markfrigång under förarhytten Höjd Längd utan aggregat Hjulbas Lastflakets

Läs mer

L60H, L70H, L90H. VOLVO HJULLASTARE 11,0-17,3 t 167 186 hk

L60H, L70H, L90H. VOLVO HJULLASTARE 11,0-17,3 t 167 186 hk L60H, L70H, L90H VOLVO HJULLASTARE 11,0-17,3 t 167 186 hk Komfort med bättre sikt. Volvos hjullastare L60H, L70H och L90H är mångsidiga maskiner om kan ta sig an alla uppgifter med ett stort utbud av perfekt

Läs mer

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion Rapide Siwa Finsnittvagnar Ensilagevagnar foderproduktion Schuitemaker Machines BV etablerades 1919 som tillverkare av maskiner för lantbruk och industri. Tack vare många års erfarenhet har Schuitemaker

Läs mer

Foh Överhäng fram Roh Överhäng bak 1 283 1 583 LT Totallängd (1) 4 183 4 983 R1 R2. Kant till kant 5 920 6 730 CW Hytt, bredd MW Totalbredd

Foh Överhäng fram Roh Överhäng bak 1 283 1 583 LT Totallängd (1) 4 183 4 983 R1 R2. Kant till kant 5 920 6 730 CW Hytt, bredd MW Totalbredd CABSTAR 35.14 Totalvikt: 3.500 Kg. 136 hk Specifikationer M C G. C. A B Underrun protection bar 140 Foh B 109 PÅBGGNAD SKISS DIMENSIONER (mm) 35.14 MB 2 900 3 400 Foh Överhäng fram 1 062 Överhäng bak 1

Läs mer

DRILLAIR Y35/V39. Fully empowered

DRILLAIR Y35/V39. Fully empowered DRILLAIR Y35/V39 Fully empowered 4 SKÄL att investera i en DrillAir Y35 3 I DrillAir Y35/V39 500 1 100 % 2,2 Att borra 500 meter per dag är fullt möjligt med DrillAir Y35. Två 4,5-tums geotermiska brunnar

Läs mer

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dubbelsträngläggare för sido- och mittsträng 97+027.13.0813 Dubbelsträngläggare för varje användning PÖTTINGER har nu ett brett utbud av nya dubbelsträngläggare för sido- och mittsträngar.

Läs mer

JCB micro- mini-midi grävmaskiner. Viktklasser 0,9-8 ton

JCB micro- mini-midi grävmaskiner. Viktklasser 0,9-8 ton JCB micro- mini-midi grävmaskiner Viktklasser 0,9-8 ton Micro mini och midigrävmaskiner MICRO 8008 8016 8018 Arbetsvikt (ton) 0,95 Effekt (kw) 9,5 Grävdjup (m) 1,7 Arbetsvikt (ton)) 1,59 Effekt (kw) 14,2

Läs mer

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline Bruksanvisning trailerline elvinsch Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007 trailerline INLEDNING Tack för att du har valt en elvinsch från vårt företag. Vi ber dig att noga läsa igenom och sätta dig

Läs mer

Teknisk Specifikation

Teknisk Specifikation CityCat 2020 är en kompakt sopmaskin med mycket hög kapacitet, fantastisk förarmiljö och manöverbarhet utöver det vanliga och är därför inte enbart marknadsledande i Sverige utan i hela Europa. Teknisk

Läs mer

TELESKOPLASTARE FRÅN MASSEY FERGUSON. MF 9205, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 75-122 HPMF

TELESKOPLASTARE FRÅN MASSEY FERGUSON. MF 9205, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 75-122 HPMF TELESKOPLASTARE MF 9, MF 9 Xtra, MF 9 Xtra, MF 9S Xtra - HPMF FRÅN MASSEY FERGUSON Funktioner för alla behov Ett stort urval redskap som krävs för alla jobb Hydrauliska snabbkopplingar för snabbt, effektivt

Läs mer

MINIGRÄVARE SV26. 2535/2785 kg. Call for Yanmar solutions

MINIGRÄVARE SV26. 2535/2785 kg. Call for Yanmar solutions MINIGRÄVARE SV26 2535/2785 kg all for Yanmar solutions KOMPAKT SV26 har utformats för att uppfylla alla krav även vid mer komplicerade arbeten. Den är kompakt och väger lite, och kan lätt transporteras

Läs mer

Kraftfull, stabil OCH. ergonomi

Kraftfull, stabil OCH. ergonomi Kraftfull, stabil OCH ergonomi PONSSE ergo PRODUKTIVITET, EKONOMI OCH ERGONOMI I ETT PAKET PONSSE Ergo är en mångsidig skördare för olika förhållanden och finns både som sex- och åttahjuling. Den kraftfulla

Läs mer

Vägen till nya prestanda. Fendt 700 Vario

Vägen till nya prestanda. Fendt 700 Vario Vägen till nya prestanda Fendt 700 Vario 700 Nya 700 Vario Perfektion när den är som bäst Med nya Fendt 700 Vario lanserar Fendt en kompakt stortraktor som saknar motstycke vad gäller praktiska innovationer.

Läs mer

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare Bale Wrapper Specialists Tanco Rundbalsinplastare Tanco Rundbalsinplastare För maskinstationer och lantbrukare runt om i världen är Tanco valet när det gäller rundbalsinplastare. Med över 20 års erfarenhet

Läs mer

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera STRÄNGLÄGGARE Strängläggare med en rotor Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera fella.eu 2 FÖRSTKLASSIG SKÖRD I mer än 90 år har FELLA varit likställt med innovativ teknik, enastående

Läs mer

T5522 Teleskoplastare

T5522 Teleskoplastare T5522 Teleskoplastare Tekniska data Motordata Tillverkare Perkins Motortyp (tillval) 404D-22 (404F-22T) Cylinderantal 4 Effekt (max.) /tillval 36.3/ 44,7 ( 49 / 61 ) kw (HP) vid (max.) 2,8 varv/min Cylindervolym

Läs mer

KOMBI-8. Produktfakta

KOMBI-8. Produktfakta KOMBI-8 Produktfakta MODELLPROGRAM MOTOR DRIVMEDEL VÄXELLÅDA UTRUSTNINGSNIVÅ LAGERFÖRD 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Select Ja 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Comfort Ja 2.5 CRDi (170 hk)

Läs mer

JCB grävmaskiner Viktklasser 8-48 ton

JCB grävmaskiner Viktklasser 8-48 ton JCB grävmaskiner Viktklasser 8-48 ton Bandgående grävmaskiner JZ 70 JS115 JS 130 JZ 140 JZ 140D JS 145 JS 145HD JZ 145D JS 160 JS 180 JS 200 JS 220 JS 220LR JZ 235 JS 240 JZ 255 JS 260 JS 290 JS 330 JS

Läs mer

Ett måste för golfbanan

Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D 16 kw (21,5 hk) Kubota - dieselmotor Det exklusiva klippsystemet Sidewinder 183 cm eller 216 cm klippbredd Series/Parallel -3-hjulsdrift När

Läs mer

GARANTERAD KRAFT OCH PONSSE BUFFALO

GARANTERAD KRAFT OCH PONSSE BUFFALO GARANTERAD KRAFT OCH KOMFORT PONSSE BUFFALO DEN NYA MÄSTAREN INOM SKOTNING Nya PONSSE Buffalo förser dig med en aldrig tidigare upplevd kraft och komfort oavsett om du arbetar med slutavverkning eller

Läs mer

Gruvtruck 789D. Motor (alternativ) Motormodell Bruttoeffekt SAE J1995 1 566 kw 2 100 hp Nominell nettoeffekt ISO 9249 1 468 kw 1 969 hp.

Gruvtruck 789D. Motor (alternativ) Motormodell Bruttoeffekt SAE J1995 1 566 kw 2 100 hp Nominell nettoeffekt ISO 9249 1 468 kw 1 969 hp. Gruvtruck 789D Motor (alternativ) Motormodell Cat 3516C EUI Bruttoeffekt SAE J1995 1 566 kw 2 100 hp Nominell nettoeffekt ISO 9249 1 468 kw 1 969 hp Motormodell Cat 3516B EUI Bruttoeffekt SAE J1995 1 417

Läs mer

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton 3 modeller. Harmoniskt samarbete. Säkra din verksamhet från beställning till leverans med Atlet Balance eldrivna motviktstruckar Atlet Balance

Läs mer

Volvo högeffektiva lågemissionsdiesel. Elektroniskt styrd direktinsprutning,

Volvo högeffektiva lågemissionsdiesel. Elektroniskt styrd direktinsprutning, VOLVO RAMSTYRD DUMPER A25D/A30D lättmaterial utförande Motoreffekt: A25D: SAE J1995, Brutto 228 kw (310 hk) SAE J1349, Netto 227 kw (309 hk) A30D: SAE J1995, Brutto 242 kw (329 hk) SAE J1349, Netto 241

Läs mer

VÅRT UTBUD AV PUMPAR INNEHÅLL VATTENPUMPAR 26 27 32 BÄRBARA PUMPAR VATTENPUMP 34 HÖGVOLYM-, SLAMOCH KEMPUMPAR OCH HÖGTRYCKSPUMPAR 36 TEKNISKA DATA

VÅRT UTBUD AV PUMPAR INNEHÅLL VATTENPUMPAR 26 27 32 BÄRBARA PUMPAR VATTENPUMP 34 HÖGVOLYM-, SLAMOCH KEMPUMPAR OCH HÖGTRYCKSPUMPAR 36 TEKNISKA DATA VATTENPUMPAR 26 27 VÅRT UTBUD AV PUMPAR Från små bärbara pumpar till stora slampumpar Hondas utbud av pumpar passar för de flesta tillämpningar. Perfekt för den som behöver en effektiv och tyst pump, kombinerat

Läs mer

Trumhuggar PTH Serien. www.pezzolato.it. Det bästa fliset av alla typer av trä PTH 1000/820 PTH 1200/820 GREENLINE

Trumhuggar PTH Serien. www.pezzolato.it. Det bästa fliset av alla typer av trä PTH 1000/820 PTH 1200/820 GREENLINE PTH 1000/820 M 9, Envie (CN) 77 - Fax +39 0175 278421 - info@pezzolato.it Trumhuggar PTH Serien www.pezzolato.it Det bästa fliset av alla typer av trä GREENLINE PTH 1000/820 PTH 1200/820 PTH 1200/820 G

Läs mer

D-FILTER FÖR REN TRYCKLUFT

D-FILTER FÖR REN TRYCKLUFT FILTER D DFILTER FÖR REN TRYCKLUFT Tryckluftskvalitet är direkt relaterat till din kompressors driftsförhållanden. De flesta kompressorintagsfilter avlägsnar partiklar större än 2 µm. Mindre partiklar

Läs mer

GRUSSKOPOR SNÖSKOPOR

GRUSSKOPOR SNÖSKOPOR GRUSSKOPOR Grusskopa 400 400 1400 155 365 Grusskopa 600 600 1700 215 455B Grusskopa 850 850 1800 335 655C Grusskopa 1000 1000 2100 365 655C Grusskopa 1300 1300 2300 450 855C - För lastning och lossning

Läs mer

JLG PS-SERIEN TELESKOPLASTARE

JLG PS-SERIEN TELESKOPLASTARE JLG PS-SERIEN TELESKOPLASTARE REACHING OUT PS-serien teleskoplastare från JLG är avsedda att ge optimal produktivitet, tillförlitlighet och prestanda i miljöer som kräver särskilt kraftig utrustning. Byggda

Läs mer

KOMPLETT VAGNSPROGRAM Designade av nordiska lantbrukare

KOMPLETT VAGNSPROGRAM Designade av nordiska lantbrukare KOMPLETT VAGNSPROGRAM Designade av nordiska lantbrukare DESIGNADE AV NORDISKA LANTBRUKARE KONSTANT UTVECKLING AV VAGNARNA MI tippvagnsprogram består i dag av 5 serier av tippvagnar med lastkapacitet på

Läs mer

Instruktionsbok Modeller: T1100, FL400

Instruktionsbok Modeller: T1100, FL400 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord och ID-nummer 2 Allmänt 3 Säkerhetsföreskrifter 3-5 Användning 5 Underhåll och service 6 Reparationer 6 Förvaring 6 Förord FL 400 och T1100 tillverkas av Kranman AB Innan du

Läs mer

Vedkombi 330 Bruksanvisning

Vedkombi 330 Bruksanvisning Vedkombi 330 Bruksanvisning Produktpresentation Effektiv och användarvänlig vedkombi som kapar och klyver veden i ett moment. Producerar ca 5 m3 per timme. Klarar vedlängder upp till 53 cm och veddiameter

Läs mer

VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG

VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG HP 19,5-46 MF 1500 Kompakttraktorer för park- och grönytesskötsel Kompakttraktorer för park- och grönytesskötsel Brett specifikationsutbud för maximal mångsidighet VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack det finns många starka skäl att välja geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm.

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm. PRESS info P13102SE / Per-Erik Nordström 29 jan 2013 Scania har marknadens bredaste utbud av tunga lastbilar Tack vare Scanias moduluppbyggda produktsystem kan kunderna välja bland miljontals specifikationer

Läs mer

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta Volvo Buses. Driving quality of life Grunden till en bra buss Volvo B8R/RLE chassina möter varje behov av trafiktyp. Ett stort antal modell varianter ger dig

Läs mer