Arbetar du med Sveriges mest inspirerande park?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetar du med Sveriges mest inspirerande park?"

Transkript

1

2

3 Arbetar du med Sveriges mest inspirerande park? Elmia Park bjuder in till tävlingen Park Inspira 2015 med syfte att lyfta fram våra vackra svenska parker. I år riktar sig tävlingen till områdena Kyrkogård och Offentlig Park där vi har två kategorier; Etablerade parker samt Nyetablerade/ Ombyggda parker. Ge din park chans till fantastisk marknadsföring och möjlighet att erövra den hedervärda utmärkelsen Sveriges mest inspirerande park. Våra offentliga parker spelar en viktig roll ur många aspekter när det gäller att skapa ett attraktivt och hållbart liv i staden. De offentliga gröna områdena blir en arena för möten och samvaro. Kyrkogården är ett av stadens många gröna, offentliga rum, ett parkrum som präglas av stillhet och kontemplation i den sjudande staden. På be gravningsplatsen begraver vi våra döda men platsen är också betydelsefull för alla levande. Kyrko gården är en rofylld plats och ett viktigt kulturarv som är tillgängligt för oss alla. Det fi nns många faktorer som bidrar till att göra en park inspirerande och lockande. Planeringen av parken, tillgängligheten, samspelet mellan dess olika delar av avskildhet och öppenhet har också stor betydelse. Inte minst viktig för upplevelsen är skötseln av parken. Den omsorgsfulla hantering som lyfter fram samspelet mellan planteringar och promenadvägar, områden för avskildhet och områden för samvaro och som bidrar till att öka besökarnas välbefi nnande. För till syvende och sist är det ju så att skönheten ligger i betraktarens öga.

4 Götene Kyrkogård Trädgårdsföreningen, Göteborg Beskrivning av tävlingen Landets alla parker är viktiga andningshål och rekreationsplatser för boende i parker nas närhet men också för turistnäringen. Park Inspira har som syfte att lyfta fram våra vackra svenska parker för en bredare publik. Tävlingen ska också bidra till att parkerna får fler besökare, både från Sverige och från andra länder. Park Inspira är ett initiativ från Elmia Park. Tävlingen vänder sig till dig som arbetar med offentliga parker runt om i Sverige. Årets upplaga avser områdena Kyrkogård och Offentlig park där vi har två kategorier; Etablerade parker samt Nyetablerade/ Ombyggda parker. Parkerna kommer att bedömas efter helhetsintryck och kriterier som skötsel och underhåll, design och arkitektur men också egenskaper och insatser som gör parken lättillgänglig för allmänheten vägs in. Även engagemang och attraktioner finns med som kriterier erbjuder parken till exempel utrymme för en picknick eller finns det möjlighet till ett café- eller rest au rangbesök? Genom att delta i Park Inspira ger du din park en unik möjlighet till marknadsföring och uppmärksamhet.

5 Vinnare av Elmia Park Inspira 2013 Höganäs Kyrkogård, Laholms Stadspark och Ronneby Brunnspark är vinnarna i tävlingen Elmia Park Inspira 2013 i sina respektive kategorier. Höganäs Kyrkogård Höganäs Kyrkogård Höganäs Kyrkogård tilldelades den hedervärda utmärkelsen Sveriges mest inspirerande park i kategorin Kyrkogård. Det är ett pris som betyder väldigt mycket för oss, lön för mödan och en bekräftelse helt enkelt, säger kyrkogårdsarbetare Mats Kehlmeier. Modern och historisk, vacker och vänlig, fridfull och frodig, allt i härlig harmoni. En fantastisk stenängel håller i vakande på besökaren, heter det i juryns beskrivning. Laholms Stadspark Stadsparken i Laholm fick den hedervärda utmärkelsen Sveriges mest inspirerande park i kategorin Offentlig nyetablerad park. Vi hoppades ju, men vi trodde det inte, för det var hård konkurrens. Vi är jätteglada, säger Stefan Persson, ansvarig för drift och underhåll i Laholms kommun. Kombinationen och konceptet är unikt i Europa. En kvadratmeter stor magnoliaskog och barnkammaren i nässelbacken gör sitt därtill, heter det i juryns beskrivning av Stadsparken i Laholm. Laholms Stadspark Ronneby Brunnspark Ronneby Brunnspark fick den hedervärda utmärkelsen Sveriges mest inspirerande park i kategorin Offentlig etablerad park. Jag är mer än glad, det här är hur stort som helst för oss, säger parkförman Christer Edvardsson, som arbetat i över 25 år i den över 300 år gamla parken. Promenadstigar, vandringsleder, vilo- Ronneby Brunnspark bänkar, café och restaurang. Tradition möter innovation, lugnet möter kreativt kaos, allt i parkens inspirerande miljö., heter det i juryns beskrivning.

6 Fakta Park Inspira är en tävling med syfte att bevara och stärka intresset för våra svenska offentliga parker. Initiativtagare är Elmia Park, Sveriges största branschmässa för alla som anlägger, renoverar och vårdar grönt. Tävlingen går av stapeln varannat år, ett återkommande evenemang, är öppen för alla som arbetar med offentliga parker i Sverige års upplaga avser parkkategorierna Kyrkogård och Etablerade och Nyetablerade/ Ombyggda parker. Lidköpings Stadsträdgård

7 Jury och nomineringsförfarande Bidragen ska lämnas in senast den 24 juni För att bidraget ska vara giltigt ska det innehålla bildmaterial enligt anvisningarna. Men även en skriftlig presentation är obligatorisk. Korrekta kontakt uppgifter och mobil tele fonnummer till aktuell kontaktperson krävs för att bidraget skall kunna nomineras. Med utgångspunkt från inskickade bilder och beskrivningar av parkerna kommer juryn att nominera max tio parker i varje kategori. De nominerade bidragen presenteras sedan i en inspirerande bildutställning på Elmia Park den september. De nominerade parkerna kommer att offentliggöras i augusti och presenteras på hemsidan. Röstningen pågår sedan under augusti september fram till mässans sista dag. Vinnande bidrag offentliggörs på torsdagen den 24 september. JURYN FÖR PARK INSPIRA 2015 BESTÅR AV: Erik Skärbäck, professor vid Sveriges lantbruksuniversitet, Ann Richardsson, redaktör på tidskriften Landskap, Kristina Darth, Mäster Grön, Florence Oppenheim, tidningen Utemiljö samt Maria Lindsäth, affärsområdesansvarig Elmia Park (ordf.).

8 Fotografering och presentation Du behöver varken vara professionell fotograf eller innehavare av en avancerad kamerautrustning för att delta i tävlingen. För att juryn ska kunna göra en rättvis bedömning av bidragen krävs dock att vissa grundförutsättningar är uppfyllda avseende foto och presentation. Ladda upp 5 10 bilder från den park du vill få nominerad. Besvara frågorna i frågeformuläret och beskriv vad som gör parken inspirerande och unik. Skicka sedan in formuläret. Du måste ha upphovsrätt till de bilder och skickar in. Genom att skicka in bilder godkänner du även att Elmia Park har rätt att publicera ditt bidrag på sin webbplats och i andra medier med namn och med dina bilder. Elmia Park förbehåller sig rätten att ta bort bilder som inte ligger i linje med tävlingsupplägget eller bryter mot lag, moral, etik eller gör intrång på annans rätt. Juryn nominerar bidrag utifrån bildernas innehåll, den skriftliga motiveringen och den upplevda känslan av något unikt i parkmiljön. Vid sidan av bilderna kommer även den skriftliga presentationen att vägas in vid juryns val av nominerade bidrag. Yrkesverksamma fotografer får inte skicka in bilder. TEKNISK INFO: Du får skicka in max 10 bilder. Maximal bildstorlek är 1Mb och bilderna får inte vara manipulerade. Vi tillåter en mindre justering. Om du har korrigerat skärpa eller färger något ska detta noteras i en kommentar till bilden. Fotot måste vara minst 2200 x 1600 pixlar och vara i formatet JPEG. Det är det vanligaste bildformatet i digitalkameror, med största sannolikhet sparar din kamera automatiskt bilderna i detta format. Beskär bilden som du vill ha den, eller skriv en anvisning till oss (om du till exempel vill att vi klipper bort tillfälliga och ovidkommande element som stör bilden). Ladda upp din bild på Glöm inte att ange ditt namn och din adress, samt parkens namn och adress.

9 Lämna ditt bidrag Du hittar tävlingsformuläret på elmia.se/park/inspira. Observera att samtliga fält måste vara ifyllda för att ditt bidrag ska kunna delta. Motivera vad som gör just din park vacker och inspirerande och beskriv gärna det unika i parkmiljön genom några konkreta exempel. Det är också här du laddar upp bilderna till ditt bidrag. Glöm inte att ange aktuella kontaktuppgifter för enkel återkoppling från juryn om just ditt bidrag blir nominerat.

10 Nominering och vinnare Gröna områden täcker idag upp till 70 procent av alla öppna ytor i våra tätorter. De bidrar med viktiga ekonomiska, sociala och miljömässiga värden för invånarna och fungerar som ett rum mellan det privata och det offentliga. Det gör varje svensk park till en vinnare i sig. I tävlingen Park Inspira 2015 nominerar juryn parker som utmärker sig lite extra bland de bidrag som kommer in. De nominerade bidragen kommer att presenteras på hemsidan samt i form av en Strömparken, Norrköping exklusiv utställning på Elmia Park den september. Besökare på webben och mässan kommer att ha möjlig het att rösta på sin favorit bland de nominerade bidragen och det är deras röster som avgör vilket bidrag som blir slutlig vinnare i tävlingen. Vinnande bidrag kommer att offentliggöras den 24 september. Förutom ära och diplom får de vinnande parkerna en fotografering, ett unikt material som ger en fantastisk chans till god marknadsföring av parken mot en bredare allmänhet.

11

12 Bidragen ska lämnas in senast den 24 juni Örnparken, Örnsköldsvik Positiva Parken, Göteborg Laholms Stadspark Låt oss ta del av just din park genom att skicka in ditt bidrag till tävlingen. Mer information om tävlingen hittar du på Kontakta oss på Elmia Park Tävlingsansvarig: Maria Lindsäth, Tel: , E-post: Postadress: Box 6066, SE JÖNKÖPING, SVERIGE Leveransadress: Mässvägen 12, SE JÖNKÖPING Besöksadress: Elmiavägen 11, SE JÖNKÖPING Telefon, växel: +46 (0) E-post:

Arbetar du med Sveriges mest inspirerande park?

Arbetar du med Sveriges mest inspirerande park? Arbetar du med Sveriges mest inspirerande park? Elmia Park bjuder in till tävlingen Park Inspira 2013 med syfte att lyfta fram våra vackra svenska parker och inspirera till fler besök. I år riktar sig

Läs mer

Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag

Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag AKTUELL 2016-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritidskontoret Hörby Kommun 1 Inledning 1 Följande bidrag går att söka på webben.1 Logga in..2 Dokumenthantering..3

Läs mer

FOTA. Tävling åk. 4-7 FÖR DINA RÄTTIGHETER! 25 ÅR! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen BAR N KONV EN TIONEN. 20 november 2014

FOTA. Tävling åk. 4-7 FÖR DINA RÄTTIGHETER! 25 ÅR! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen BAR N KONV EN TIONEN. 20 november 2014 FOTA BAR N KONV EN TIONEN 25 ÅR! 20 november 2014 FÖR DINA RÄTTIGHETER! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen Tävling åk. 4-7 HEJ! FOTOTÄVLING FÖR ÅK. 4-7 I höst fyller Barnkonventionen 25 år och vi

Läs mer

Anmälningskod: GU-18150 Sök senast: 15 april

Anmälningskod: GU-18150 Sök senast: 15 april MATIX - Management av Tillväxtföretag Antagningsprocess 2013 Anmälningskod: GU-18150 Sök senast: 15 april Välkommen att söka till MATIX! För att samspelet mellan student, företag och akademi ska bli så

Läs mer

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt:

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt: BLADET Medlemsblad nr 4(16), 2002 NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk BLADET Medlemsblad nr 3(15), 2002 INVIGNING! Den 13 april blir den officiella invigningen av våra lokaler. Du som medlem är

Läs mer

Future City 2016 2017. Så här kan ditt företag delta i Future City:

Future City 2016 2017. Så här kan ditt företag delta i Future City: Så här kan ditt företag delta i Future City: Future City 2016 2017 Guldarrangör, max sex 100 000 kr Silverarrangör, max sex 50 000 kr Bronsarrangör 25 000 kr Dela ut ett pris, max tre 15 000 kr Supporter

Läs mer

Arbeta med media i klubben

Arbeta med media i klubben Arbeta med media i klubben Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång mediaarbete i klubben. v2.indd 1 2009-02-19 12:47:43 Arbeta med media i klubben Syns du inte, finns du inte. Det är ett talesätt

Läs mer

Finn upp gör problemlösning roligt!

Finn upp gör problemlösning roligt! Vad är det här? Finn upp gör problemlösning roligt! Finn upp är en pedagogisk metod för alla lärare i skolår sex till nio som vill väcka elevernas lust att upptäcka kunskap. I Finn upp används uppfinnande

Läs mer

Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag. Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen

Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag. Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen Våra sex servicegarantier är företagarens bästa vänner Utan företag stannar

Läs mer

Residenset i Östersund din nya företagsadress?

Residenset i Östersund din nya företagsadress? PROSPEKT Residenset i Östersund din nya företagsadress? Välkommen till Länsresidenset i Östersund, stadens äldsta stenbyggnad med ett högt kulturhistoriskt värde. Tillsammans med tillhörande park utgör

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE

Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE Deadlines och inlämning av tävlingsbidrag! DEADLINES: Deadline för tävlingsbidragen är den 3 februari 2014 kl. 16.30. HUR SKER INLÄMNINGEN

Läs mer

Vad ska vi ha varandra till?

Vad ska vi ha varandra till? Vad ska vi ha varandra till? Om jag har sett längre, är det för att jag stått på jättars axlar Isaac Newton Du vet vad barn och ungdomar behöver för att växa och utvecklas. Vad behöver du? Vi behöver inte

Läs mer

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015 Handbok för ansökan Minor Field Studies stipendier 2015 Förord Välkommen till Minor Field Studies, programmet för insamling av material i fält för examensarbeten. Syftet med denna handbok är att ge dig

Läs mer

Sveriges Arkitekter Swedish Association of Architects. Lönestatistik. Från 2014 års löneenkät

Sveriges Arkitekter Swedish Association of Architects. Lönestatistik. Från 2014 års löneenkät Sveriges Arkitekter Swedish Association of Architects Lönestatistik Från 2014 års löneenkät 2 Löneenkät 2014 Innehåll Inledning 4 Ingångslöner 5 Privat sektor 6 Kommunal sektor 11 Statlig sektor 13 Chefer

Läs mer

Medlemsbrev november 2015 Välkomna till klubbmöte den 10 november

Medlemsbrev november 2015 Välkomna till klubbmöte den 10 november Sid 1 av 5 Medlemsbrev november 2015 Välkomna till klubbmöte den 10 november 中 國 Xiaomei Liu och Birgitta Holm har rest i Kina, Mittens Rike, 中 国. På vårt novembermöte får vi alla möjligheten att följa

Läs mer

VOLVO OCEAN RACE STOPOVER STOCKHOLM 2009

VOLVO OCEAN RACE STOPOVER STOCKHOLM 2009 1 VOLVO OCEAN RACE STOPOVER STOCKHOLM 2009 INNEHÅLL sid Om undersökningen 3 Några definitioner 4 Publikens ålder och kön 5 Besökarnas hemvist 6 Första informationskällan 7 Bedömning av arrangemangen 8

Läs mer

Stödinsatser i skolan. Vad behöver jag som förälder Veta?

Stödinsatser i skolan. Vad behöver jag som förälder Veta? Stödinsatser i skolan Vad behöver jag som förälder Veta? Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN:

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-04-09 Innehåll 1. Aktivera ett användarkonto, jag har en egen e-postadress...3 2. Aktivera ett användarkonto,

Läs mer

Det blir praliner och champagne på divanen På torsdag håller 40-årsjubilerande Lotta Maxe öppet hus

Det blir praliner och champagne på divanen På torsdag håller 40-årsjubilerande Lotta Maxe öppet hus Page 1 of 5 Stäng Detta är den utskriftvänliga versionen av artikeln.välj Skriv ut i din webbläsare för att inleda utskrift.(detta meddelande skrivs ej ut) Utskriftversion av: http://folket.se/folkifolket/1.1435358

Läs mer

Genvägen till rätt person VÄ LKOMMEN AT T H I T TA N YA MEDA RBETA RE MED H J Ä LP AV OSS

Genvägen till rätt person VÄ LKOMMEN AT T H I T TA N YA MEDA RBETA RE MED H J Ä LP AV OSS Genvägen till rätt person VÄ LKOMMEN AT T H I T TA N YA MEDA RBETA RE MED H J Ä LP AV OSS 1 2 Söker du en person med unika erfarenheter och speciell kompetens? Behöver du snabbt anställa många på en gång?

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

HAMMARBY GÖTEBORG SÖDERSTADION APRIL 2009

HAMMARBY GÖTEBORG SÖDERSTADION APRIL 2009 1 HAMMARBY GÖTEBORG SÖDERSTADION APRIL 2009 INNEHÅLL sid Om undersökningen 3 Några definitioner 4 Publikens ålder och kön 5 Besökarnas hemvist 6 Första informationskällan 7 Samtliga informationskällor

Läs mer

Liten introduktion till akademiskt arbete

Liten introduktion till akademiskt arbete Högskolan Väst, Inst för ekonomi och IT, Avd för medier och design 2013-09-14 Pierre Gander, pierre.gander@hv.se Liten introduktion till akademiskt arbete Den här texten introducerar tankarna bakom akademiskt

Läs mer

Elmia Avfall & Återvinning SE TILL ATT DU SYNS! Fjärrvärmemässan. VA-Mässan

Elmia Avfall & Återvinning SE TILL ATT DU SYNS! Fjärrvärmemässan. VA-Mässan Elmia Avfall & Återvinning SE TILL ATT DU SYNS! Fjärrvärmemässan VA-Mässan Mötesplatsen för det hållbara samhället. Elmia, Jönköping 30 sep 2 okt 2014 Syns på nätet Mässornas hemsida blir en allt viktigare

Läs mer

Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016.

Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Kommunerna kunde ansöka om statsbidrag för Komvux under hösten 2015, avseende bidragsåret

Läs mer

Sammanställning av webbenkät december 2015

Sammanställning av webbenkät december 2015 Sammanställning av webbenkät december 2015 Bakgrund I december 2015 bjöds kommuninvånare in för att vara med att påverka utvecklingen av kommunens digitala tjänster. Inbjudningar gick ut via webbplats,

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

I BÅSTAD LÄMNAR MAN NYCKLARNA PÅ BORDET. VI TAR HAND OM HELA AFFÄREN

I BÅSTAD LÄMNAR MAN NYCKLARNA PÅ BORDET. VI TAR HAND OM HELA AFFÄREN I BÅSTAD LÄMNAR MAN NYCKLARNA PÅ BORDET. VI TAR HAND OM HELA AFFÄREN VÄLKOMMEN TILL OSS Vi tar hand om hela affären Vi är ett stolt, fristående familjeföretag med över 70 år som marknadsledare i Båstad

Läs mer

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014. God Ju l. oc h ett. Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014. God Ju l. oc h ett. Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014 God Ju l oc h ett Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen Har du tänkt på att det ofta finns någon granne i din närhet som

Läs mer

Future City 2014 2015. Så här kan ditt företag delta i Future City:

Future City 2014 2015. Så här kan ditt företag delta i Future City: Så här kan ditt företag delta i Future City: Future City 2014 2015 Guldarrangör, max sex Silverarrangör, max sex Partner Uppsats Partner Minecraft Dela ut ett pris, max tre Supporter Annonsering 100 000

Läs mer

Information från. Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening. Några av vårens alla kulturaktiviteter!

Information från. Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening. Några av vårens alla kulturaktiviteter! Information från Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening Några av vårens alla kulturaktiviteter! Vill du veta mer eller undrar över något besök då våra hemsidor! Fräntorps Folkets

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva

Läs mer

4. VI OCH OMVÄRLDEN KONKURRENTER KOMMUNER ATTITYDER & TRENDER MEDLEMMEN ERBJUDER FÖRENINGEN EFTERFRÅGAR MEDLEMMEN EFTERFRÅGAR FÖRENINGEN ERBJUDER

4. VI OCH OMVÄRLDEN KONKURRENTER KOMMUNER ATTITYDER & TRENDER MEDLEMMEN ERBJUDER FÖRENINGEN EFTERFRÅGAR MEDLEMMEN EFTERFRÅGAR FÖRENINGEN ERBJUDER 4. VI OCH OMVÄRLDEN KONKURRENTER KOMMUNER ATTITYDER & TRENDER FÖRENINGAR MEDLEMMEN ERBJUDER FÖRENINGEN EFTERFRÅGAR MEDLEMMEN EFTERFRÅGAR FÖRENINGEN ERBJUDER SPONSORER REGERING, RIKSDAG & EU REGLER & FÖRORDNINGAR

Läs mer

Nominering - Årets landsbygdsföretagare Med checklista

Nominering - Årets landsbygdsföretagare Med checklista Nominering - Årets landsbygdsföretagare Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets landsbygdsföretagare. Namn på nominerad företagare eller grupp av företagare: Tobias och Karin Knutsson

Läs mer

D I G I TA LT S K A PA N D E

D I G I TA LT S K A PA N D E DIGITALT SKAPANDE Innehåll WEBBPLATS PRESENTATION AV DIN KARMTAT... 4 Översiktsplan för arbetets olika moment... 4 Intervjuguide... 5 Inlämning senast onsdagen den 9 december... 5 Redovisning onsdagen

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor & lägerprogrammet Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2014 (Ansökan kan laddas ned på www.fubjonkoping.org eller hämtas på FUB-Gården) Information

Läs mer

Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga?

Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga? Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga? 1. Vem, vad, när, hur, var och varför? Besvara de vanliga journalistiska frågorna

Läs mer

Användarmanual för ledare - ERC 2.0

Användarmanual för ledare - ERC 2.0 Användarmanual för ledare - ERC 2.0 TeliaSonera Sverige 1 2009-07-03 Användarmanual för ledare - ERC 2.0, T 17350-09 Innehållsförteckning Startsidan sid 3 Aktivitetsöversikt, huvudprojekt sid 4 Kontakter

Läs mer

Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor

Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor Rapport 2010:27 Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor Rapport 2010:27 Konsumentverket 2010 2 (20) 3 (20) Innehåll Förord... 4 Bakgrund...

Läs mer

Tillstånd till kameraövervakning

Tillstånd till kameraövervakning Beslut 1 (4) 2016-01-27 Dnr: 211-13558-2015 Rättsen heten Peter Svedberg Direkt 010-2250223 peter.svedberg@lansstyrelsen.se Järven i skogslandet, Sveriges Lantbruksuniversitet Grimsö Forskningsstation

Läs mer

Uppföljning. Informus Fars dag 2011. Lugna Favoriter v. 44-45

Uppföljning. Informus Fars dag 2011. Lugna Favoriter v. 44-45 Uppföljning Informus Fars dag 2011 Lugna Favoriter v. 44-45 Sid 2/7 Innehåll Innehåll... 2 1. Promotionaktivitet v. 44-45 Lugna Favoriter... 3 2. Kampanjeffekt... 3 3. Webb statistik... 3 4. Tävlingsförförande...

Läs mer

[MANUAL TILL LUVITS GRUNDFUNKTIONER]

[MANUAL TILL LUVITS GRUNDFUNKTIONER] 2011 Eslövs kommun Gymnasie- och Vuxenutbildningsförvaltningen [MANUAL TILL LUVITS GRUNDFUNKTIONER] Manualen vänder sig till dig som är studerande vid Yrkeshögskolan, Komvux, Sfi, Särvux, Gymnasiet och

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen huvudman

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen huvudman Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen huvudman Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se www.skolverket.se

Läs mer

Registrering av huvudanvändare i Prinfo DesignStore

Registrering av huvudanvändare i Prinfo DesignStore Prinfo DesignStore Göteborgs Universitet 1 Registrering av huvudanvändare i Prinfo DesignStore Om du inte har ett konto upplagt i Prinfo DesignStore så går du in på http://www.prinfodesignstore.com Som

Läs mer

Höstsalong 2016-17/9-12/11

Höstsalong 2016-17/9-12/11 Nu är det dags att söka till Höstsalongen 2016 Höstsalong 2016-17/9-12/11 Om jag kommer med, ska jag själv ordna packning och transport av mitt/mina verk? Ja, deltagaren står själv för packning och transport

Läs mer

Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21

Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21 Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista

Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag årets ungdomssatsning på landsbygden. Namn på förslaget: Lärande Sommarjobb, Leader Linné projekt Lärande Bygd Journalnummer:

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. Logga in För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

Förhandling - praktiska tips och råd

Förhandling - praktiska tips och råd Förhandling - praktiska tips och råd Tänk på att informationen i detta material inte har uppdaterats sedan januari 2014. Aktuella lagar (inklusive beloppsgränser) har förändrats sedan dess och praxis på

Läs mer

Fotokontakt nr 7, 2015

Fotokontakt nr 7, 2015 1 Fotokontakt nr 7, 2015 Kommande aktiviteter Du har väl inte glömt skicka in din månadens bild till Anders Lennvik? Vi behöver den cirka en vecka innan månadsmötet. En länk för att ladda upp bilden finns

Läs mer

Enkel Digital Skyltning. på några minuter...

Enkel Digital Skyltning. på några minuter... Enkel Digital Skyltning på några minuter... Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen Vi har tagit fram tre färdiga paket

Läs mer

Handledning för uppsatsadministratörer

Handledning för uppsatsadministratörer Handledning för uppsatsadministratörer godkänna publicering och arkivering av uppsatser/examensarbeten i DiVA Från 31 augusti 2015 arkiveras alla uppsatser och examensarbeten elektroniskt via DiVA (HIG

Läs mer

OFFICIELLA REGLER. 4. Gå in på hemsidan www.laroche-posay.se/100familjer och klicka på länken "Delta".

OFFICIELLA REGLER. 4. Gå in på hemsidan www.laroche-posay.se/100familjer och klicka på länken Delta. OFFICIELLA REGLER 1. LIPIKAR FAMILJER-prorammet administreras av La Roche-Posay, en enhet inom L Oréal Sverige AB. Programmet är öppet för personer bosatta i Sverige och pågår från 01.10.2014 kl. 00:01

Läs mer

Maxcertifikat. Istället. för aktier. En produkt från Handelsbanken Capital Markets

Maxcertifikat. Istället. för aktier. En produkt från Handelsbanken Capital Markets Maxcertifikat Istället för aktier En produkt från Handelsbanken Capital Markets Handelsbankens maxcertifikat Maxcertifikat ger dig möjlighet till god avkastning, till lägre risk än aktier. Handelsbankens

Läs mer

Några avgränsningar har valts för handlingsplanen. Stadsbyggnadskontoret antas vara huvudaktör och platsutveckling står i fokus för arbetet.

Några avgränsningar har valts för handlingsplanen. Stadsbyggnadskontoret antas vara huvudaktör och platsutveckling står i fokus för arbetet. Handlingsplan Inledning Handlingsplanen är en del i den Master Class om urbana gemenskaper, aktivism och medborgardeltagande som hållits inom Nordic City Network under hösten/vintern 2015/2016. Handlingsplanens

Läs mer

Web Service Index 2014. Information & Service. www.fysioterapeuterna.se

Web Service Index 2014. Information & Service. www.fysioterapeuterna.se Web Service Index 2014 Information & Service www.fysioterapeuterna.se Om undersökningen Här kommer Ditt Web Service Index. Med Web Service Index får Du insyn i vad just Dina besökare tycker om Din Webbplats.

Läs mer

En guide till julkampanjen 2007

En guide till julkampanjen 2007 En guide till julkampanjen 2007 Välkommen till julkampanjen 07! Om julkampanjen Årets julkampanj har temat Vi älskar, vad/vem älskar du?. Ett exempel kan vara. Vi älskar välfärden, vad älskar du?, eller

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

Teoretiskt, praktiskt eller som i SLÖJDEN? En liten skrift om varför slöjden är ett så viktigt skolämne.

Teoretiskt, praktiskt eller som i SLÖJDEN? En liten skrift om varför slöjden är ett så viktigt skolämne. Teoretiskt, praktiskt eller som i SLÖJDEN? En liten skrift om varför slöjden är ett så viktigt skolämne. Vilket tror du är det viktigaste skälet till att man har slöjd i skolan? 1 För att lära sig olika

Läs mer

Information för utställande företag inför den regionala mässan 2016

Information för utställande företag inför den regionala mässan 2016 Information för utställande företag inför den regionala mässan 2016 Aktuella datum och tider: 22/3 monterbyggardag, 15.00-19.00 23/3- mässdag, 07.00-09.00 byggtid, 09.00-15.00 mässa, 15.00-16.00 prisutdelning,

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag EN INTRODUKTION Materialet tillhör Idenfors & Idenfors AB och får användas av dig som kursdeltagare eller prenumerant av vårt nyhetsbrev, men inte kopieras, säljas eller användas

Läs mer

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 Hjälp andra att PRATA OM ER En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 VAD VILL DU UPPNÅ MED DIN KOMMUNIKATION? PÅVERKANSTRAPPAN: Kunskap Intresse Beslut Handling ( Komma tillbaka) Vad vill du ska hända? Människor

Läs mer

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Integrationssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Utveckling genom integration Journalnummer: 2008-2540

Läs mer

Kom igång manual. För att starta behöver du registrera dig och din förening: https://www.procup.se/adm/procup_newclub.php

Kom igång manual. För att starta behöver du registrera dig och din förening: https://www.procup.se/adm/procup_newclub.php Kom igång manual För att starta behöver du registrera dig och din förening: https://www.procup.se/adm/procup_newclub.php Logga därefter in med de uppgifter du fått i din mail: https://www.procup.se/adm/login.php

Läs mer

VÄNLIGEN LÄS FÖLJANDE HANDELSVILLKOR GRUNDLIGT INNAN DU BESTÄLLER VAROR FRÅN webshop.sivantos.se.

VÄNLIGEN LÄS FÖLJANDE HANDELSVILLKOR GRUNDLIGT INNAN DU BESTÄLLER VAROR FRÅN webshop.sivantos.se. HANDELSVILLKOR 1 ALLMÄN INFORMATION Försäljning från denna hemsida webshop.sivantos.se sker av Sivantos A/S ("Sivantos"), Knarrarnäsgatan 7, 164 40 Kista med denna e-postadress: webshop.se@sivantos.com.

Läs mer

Den äldre, digitala resenären

Den äldre, digitala resenären Den äldre, digitala resenären Resebranschen är en av de mest växande branscherna i världen. Digitaliseringen har dock gjort att branschen förändrats mycket under de senaste åren. Många resenärer agerar

Läs mer

Användarmanual HOIF.org

Användarmanual HOIF.org Användarmanual HOIF.org HOIF.org 2013-05-21 37 sidor Användarmanual för HOIF.org Introduktion Det här är en manual till alla användare på hemsidan HOIF.org Hur får jag ett användarkonto? För att kunna

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: MittSkåne på kartan II Journalnummer: 2010-4457 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader

Läs mer

Stöd till dig som är anhörig

Stöd till dig som är anhörig Stöd till dig som är anhörig Information om vilket stöd som finns till dig som hjälper en närstående www.umea.se/anhorig Innehåll Stöd till dig som är anhörig...3 Mottagningsenheten ger råd och information...4

Läs mer

Vad vill boende ha för tjänster och vad är de beredda att betala för

Vad vill boende ha för tjänster och vad är de beredda att betala för Vad vill boende ha för tjänster och vad är de beredda att betala för 1 Sammanfattning Fastighetsägarna Stockholm har genomfört en undersökning för att ta reda på vad boende i flerbostadshus vill ha för

Läs mer

Detta gäller när jag blir sjukskriven

Detta gäller när jag blir sjukskriven Detta gäller när jag blir sjukskriven Detta gäller när jag blir sjukskriven I den här broschyren har vi samlat några kortfattade råd till dig som blivit sjukskriven. När det gäller sjukskrivning och ersättning

Läs mer

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM Riksföreningen Autism arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Föreningens medlemmar

Läs mer

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar Statsbidragsenheten Dnr 2016:22 1 (6) Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi ställer i ansökan.

Läs mer

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN SKAPANDE SKOLA. För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN SKAPANDE SKOLA. För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN REVIDERAD PLAN SKAPANDE SKOLA För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

ARBETSSTIPENDIER BILD- OCH FORMKONSTNÄRER

ARBETSSTIPENDIER BILD- OCH FORMKONSTNÄRER ARBETSSTIPENDIER BILD- OCH FORMKONSTNÄRER Arbetsstipendiet ska ge dig som yrkesverksam konstnär möjlighet att koncentrera dig och utveckla ditt konstnärliga arbete. Stipendierna kan användas till exempelvis

Läs mer

Lathund. Förhandsbedömning i Tandvårdsfönster

Lathund. Förhandsbedömning i Tandvårdsfönster Lathund Förhandsbedömning i Sida 1/18 shistorik Datum Ändrat av Kommentar 0.1 2012 06 05 Första version 0.2 Uppdaterad med delegeringsfunktionalitet 2012 11 16 Ändrat Tandbågen 2 till Sida 2/18 Innehållsförteckning

Läs mer

Handledning Octo Anmälan

Handledning Octo Anmälan Handledning Octo Anmälan Senast uppdaterad: 2007-08-08 Introduktion Octo Anmälan har implementerats i Octo Statistik för att underlätta anmälningsförfarandet till en tävling, både för arrangörer och anmälande

Läs mer

För dig som också tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet

För dig som också tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet För dig som också tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet OM OSS Nu vet jag att jag kan Min resa började för ett år sedan med att vi satt i ett klassrum dagarna långa och

Läs mer

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.]

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Seriehantering [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning...

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande Granskningsrapport Brukarrevision Londongatan Boende för ensamkommande 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi

Läs mer

BO BEKVÄMT I HJÄRTAT AV SKILJEBO

BO BEKVÄMT I HJÄRTAT AV SKILJEBO BRF SKILJEBO BO BEKVÄMT I HJÄRTAT AV SKILJEBO HSB Är INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder, och vi bygger i olika stilar,

Läs mer

De tre främsta bilderna premieras med diplom som utdelas vid mötet. Som regel vid månadsmötet i oktober.

De tre främsta bilderna premieras med diplom som utdelas vid mötet. Som regel vid månadsmötet i oktober. SUNDSVALLS FOTOKLUBB 1 Tävlingsprogram och bestämmelser 2013 för klubbens interna fototävlingar samt DIFO a, c, d. RIFO a, b, bildexpo, diasalongen digitalsalongen och ungdomsutställningen a, b=d. Praxis

Läs mer

Näringslivsavdelningen tipsar

Näringslivsavdelningen tipsar Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare Näringslivsavdelningen tipsar I nyhetsbrevet kan du läsa om: 24 april - Besöksnäringsfrukost 29 april - Hälsonätverksfrukost 8 maj - Företagarfrukost 8 maj

Läs mer

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt.

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Psykoterapimässan är unik i världen. Den är en stor informationsmässa för allmänheten, politiker, media och människor som arbetar

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil För att kunna

Läs mer

avfallshantering i den täta hållbara staden

avfallshantering i den täta hållbara staden Framtidens avfallshantering i den täta hållbara staden EN INNOVATIONSTÄVLING I TVÅ STEG TÄVLINGEN ÖPPNAR 3 februari 2016 SISTA DAG FÖR INLÄMNING AV TÄVLINGSBIDRAG Steg 1 11 april 2016 Steg 2 7 juni 2016

Läs mer

Vad är det frågan om En kort beskrivning av tjänsten. Den elektroniska jobbsökningen sker i följande steg:

Vad är det frågan om En kort beskrivning av tjänsten. Den elektroniska jobbsökningen sker i följande steg: Vad är det frågan om En kort beskrivning av tjänsten Vasa stads sommarjobb för ungdomar söks via jobbsökningsportalen Kuntarekry.fi. Kuntarekry.fi är en riksomfattande jobbsökningstjänst inom kommunbranschen

Läs mer

LATHUND IKEA BUSINESS ARBETSPLATS. A better life at work FÖRETAG SÅ HÄR HANDLAR DU TILL DIN

LATHUND IKEA BUSINESS ARBETSPLATS. A better life at work FÖRETAG SÅ HÄR HANDLAR DU TILL DIN LATHUND FÖRETAG SÅ HÄR HANDLAR DU TILL DIN ARBETSPLATS IKEA BUSINESS A better life at work Välkommen! För att det ska vara enkelt för dig att handla hos oss på IKEA har vi gjort en manual, en Lathund,

Läs mer

ANSÖKAN OM VALIDERING INOM LÄRARLYFTET VT15

ANSÖKAN OM VALIDERING INOM LÄRARLYFTET VT15 ANSÖKAN OM VALIDERING INOM LÄRARLYFTET VT15 Du som antagits till en kurs inom Lärarlyftet VT15 har möjlighet att ansöka om validering av dina kunskaper och färdigheter i relation till kursens lärandemål.

Läs mer

LEADER Göteborgs Insjörike

LEADER Göteborgs Insjörike LEADER Göteborgs Insjörike PROJEKTPLAN Bilaga Diarienummer: (ifylls av kansliet) Obs! Börja med att fylla i dokumentet på skärmen och spara det i din dator. Maila sedan in din ansökan. 1. Allmänna uppgifter

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG 2012 YRKESVERKSAMMA FRIA TEATERGRUPPER SISTA ANSÖKNINGSDAG: 31 MAJ 2011 ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Sverige älskar fotboll Inledning Hur mycket kan man älska fotboll? Mycket. Det finns en stor grupp svenska supportrar som följer våra landslag på

Läs mer

Innehåll. Användarstudier. Användarstudier enligt Microsoft. Varför? Aktivt lyssnande. Intervjuteknik. Intervju Observation Personor Scenarier Krav

Innehåll. Användarstudier. Användarstudier enligt Microsoft. Varför? Aktivt lyssnande. Intervjuteknik. Intervju Observation Personor Scenarier Krav Innehåll Användarstudier Johan Åberg johan.aberg@liu.se Intervju Observation Personor Scenarier Krav Varför? Användarstudier enligt Microsoft http://www.youtube.com/watch?v=v_s13 VtPpJQ Aktivt lyssnande

Läs mer

www.workitsimple.se Lotta Carlberg, lotta@workitsimple.se, 070-204 19 07 2015 workitsimple Alla rättigheter reserverade

www.workitsimple.se Lotta Carlberg, lotta@workitsimple.se, 070-204 19 07 2015 workitsimple Alla rättigheter reserverade 1 2 30 sätt att få flera kunder till ditt företag. En Gratis guide av Lotta Carlberg företagsrådgivare och mentor på 3 När jag arbetar med mina kunder så går vi tillsammans igenom hur de kan få in nya

Läs mer

Handbok för administration av konst- och kulturutbildning

Handbok för administration av konst- och kulturutbildning Handbok för administration av konst- och kulturutbildning november 2015 Innehållsförteckning Att administrera en konst- och kulturutbildning... 3 En utbildning från start till slut... 4 1. När utbildningen

Läs mer

FAQ till Kassören. Jag behöver göra ett inköp till mitt utskotts/sektionens verksamhet. Hur gör jag?

FAQ till Kassören. Jag behöver göra ett inköp till mitt utskotts/sektionens verksamhet. Hur gör jag? FAQ till Kassören I detta dokument följer svaret på en rad frågor Kassören ofta får. Om du inte hittar svaret här är du självklart välkommen att kontakta Kassören! Kontaktuppgifter finns längst ner. Göra

Läs mer