Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning"

Transkript

1 Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning

2 Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (11) Dnr Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Sociala avdelningen har utvecklat en metod för att arbeta med uppföljning både på individnivå och verksamhetsövergripande nivå. Stadsdelsnämnden kan därigenom regelbundet få en samlad bedömning av utförarnas verksamhet och deras kvalitet. Sociala avdelningen följer upp samtliga utförarverksamheter inom verksamhetsområde stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Verksamheter inom Sociala avdelningen som följts upp under perioden september- december 2014 Huvudman Verksamhet Inriktning Antal platser Frösunda Omsorg AB Frösunda Omsorg AB Hammarbyhamnens service- och gruppbostäder Söders korttidshem Bostad med särskild service Antal brukare från Södermalm Korttidsvistelse 25 5 Frösunda Omsorg AB Egen regi Sensus Studieförbu nd Äppelgården och Stora Blecktornets dagliga verksamheter Södermalms dagliga verksamhet Kreativt Center Daglig verksamhet Daglig verksamhet Öppen daglig verksamhet Uppföljningsmetod Verksamhetsuppföljningen har innefattat följande moment: Individuppföljning med fokus på resultat för brukaren. Förvaltningen har granskat ett urval av brukarnas akter i de uppföljda verksamheterna. Granskningen har fokuserat på beställningar, genomförandeplaner och den löpande

3 Sida 2 (11) dokumentationen. Urvalet består av 20 %, men minst fem stycken, av verksamhetens individakter. Dokumentation från både beställare och utförare granskas i respektive ärende. Granskningen ska vara underlag för bedömningen om dokumentationen görs i enlighet med gällande bestämmelser det vill säga att dokumentationen är väsentlig, korrekt och tillräcklig så att den gör det möjligt att följa ärendet. Vidare görs bedömning om genomförandeplanen är aktuell och komplett och om den innehåller specifika och mätbara mål och om målen följs upp utifrån fokus på resultat för brukaren. Avtalsuppföljning med fokus på åtagande om mervärden och nämndmål Förvaltningen har utformat en enkät med frågor till utförarna. Frågorna fokuserar på hur verksamheterna säkerställer att utvalda väsentliga processer utförs med god kvalitet och på ett säkert sätt samt vilka resultat som uppnåtts. De processer utförarna ombeds redogöra för är åtaganden om mervärden, nämndens mål inom verksamhetsområdet och dokumentationen. Kvalitetsberättelse Enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete SOSFS 2011:9 bör verksamhet enligt SoL och LSS varje år upprätta en kvalitetsberättelse där det framgår hur man arbetar med det systematiska kvalitetsarbetet. Från och med år 2015 kommer förvaltningen att begära in kvalitetsberättelser från samtliga verksamheter. Verksamhetsbesök Vid verksamhetsbesök har resultatet av individgranskningen återkopplats och kompletterande frågor har ställts för att förtydliga enkätsvaren. Information har även inhämtats om verksamheternas system för egenkontroll, rutiner enligt lex Sarah och om hantering av synpunkter och klagomål. Skatter mm Kontroll har gjorts hos Upplysningscentralen att entreprenörerna betalar skatter och socialförsäkringsavgifter i tid. Förvaltningen begär in kopia på försäkringsbevis. Brukarundersökningar Förvaltningen har tagit del av resultaten av stadens brukarundersökningar år Hälso- och sjukvård Förvaltningens medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) har följt upp att hälso- och sjukvården utförs enligt gällande bestämmelser.

4 Sida 3 (11) Resultat av uppföljningen Hammarbyhamnens service- och gruppbostäder Individuppföljning med fokus på resultat för brukaren Förvaltningen har granskat tio personakter. Aktuell genomförandeplan finns i samtliga ärenden. Målen kan vara mer specifika. Journalanteckningar förs regelbundet men kopplingen till genomförandeplanen kan bli bättre. Även uppföljningen av mål kan dokumenteras bättre. Avtalsuppföljning med fokus på åtagande om mervärden Utifrån enkätsvaren framgår att verksamheten uppfyller nämndens mål inom verksamhetsområdet. Verksamheten har följande åtaganden om mervärden. En individanpassad aktivitet per vecka. Åtagandet uppfylls. Stort och varierat utbud av fritidsaktiviteter genom Frösunda fritidsförening. Åtagandet uppfylls. Utbildade läsombud på alla enheter. Åtagandet uppfylls. Krav på lägst gymnasial vårdutbildning vid nyrekrytering. Verksamheten har inte gjort några nyrekryteringar det senaste året. Verksamheten saknar rutin för hur man säkerställer att åtagandet uppfylls. Förvaltningen har begärt in rutin för nyrekrytering av kundnära medarbetare. Rutin inkom till förvaltningen den 1 december. Internt utbildnings- och metodstödteam (UoM) med utbildare, kurator, handledare och metodstödjare. Åtagandet uppfylls. Genomföra brukarundersökning av en extern part en gång per år. Frösunda uppger i svar till förvaltningen att 2014 års kundnöjdhetsmätning bemannas av personal från Academic Work. Frösunda anser därmed att åtagandet uppfylls. Förvaltningens bedömning är att brukarundersökningen inte genomförts av extern part och anser därmed att åtagandet inte uppfylls. Verksamhetsbesök Förvaltningen har genomfört verksamhetsbesök den 21 november. Vid besöket närvarade verksamhetschef Anita Persson-Flygare och samordnaren vid enheten Hammarby Allé Christer Sjösten.

5 Sida 4 (11) Stadens brukarundersökning 2014 Index nöjdhet för verksamheten redovisar en positiv andel på 80 %. Motsvarande resultat för år 2013 var 83 %. Svarsfrekvensen var 67 %. Hälso- och sjukvård Verksamheten har en väl fungerande hälso- och sjukvård. Bra samarbete med primärvården. Enheterna har vetskap om var de ska söka efter MAS/MAR handboken. Skatter mm Vid kontroll med Upplysningscentralen framkommer att Frösunda Omsorg AB betalat skatter och avgifter i tid. Kopia på försäkringsbevis styrker att företaget har tecknad ansvarsförsäkring som motsvarar angivna krav i avtal.

6 Sida 5 (11) Söders korttidshem Individuppföljning med fokus på resultat för brukaren Förvaltningen har granskat 23 personakter. Drygt hälften av genomförandeplanerna var inte upprättade inom föreskriven tid. Tre av de deltagare som saknade genomförandeplan hade nyligen påbörjat sin korttidsvistelse. Förvaltningen har gjort en fördjupad granskning av dokumentationen för fem deltagare. Granskningen visar brister i genomförandeplanerna vad gäller målformuleringar samt när och hur insatserna ska genomföras. Journalanteckningar förs regelbundet och det går att följa ärendena. I samtliga granskade akter saknas dokumentation om att insats följts upp och resultat av uppföljning. Förvaltningen har begärt in en åtgärdsplan för hur verksamheten säkerställer att dokumentationen förs i enlighet med upprättat avtal och SOSFS 2006:5. Frösunda har kommit in med en åtgärdsplan den 12 december. Av planen framgår hur Frösunda kommer att arbeta för att åtgärda bristerna i dokumentationen. Avtalsuppföljning med fokus på åtagande om mervärden Utifrån enkätsvaren framgår att verksamheten uppfyller nämndens mål inom verksamhetsområdet. Verksamheten har följande åtaganden om mervärden. En individanpassad aktivitet per vecka. Åtagandet uppfylls. Stort och varierat utbud av fritidsaktiviteter genom Frösunda fritidsförening. Åtagandet uppfylls. Utbildade läsombud på alla enheter. Åtagandet uppfylls. Krav på lägst gymnasial vårdutbildning vid nyrekrytering. Verksamheten har inte gjort några nyrekryteringar det senaste året. Verksamheten saknar rutin för hur man säkerställer att åtagandet uppfylls. Förvaltningen har begärt in rutin för nyrekrytering av kundnära medarbetare. Rutin inkom till förvaltningen den 1 december. Internt utbildnings- och metodstödteam (UoM) med utbildare, kurator, handledare och metodstödjare. Åtagandet uppfylls. Genomföra brukarundersökning av en extern part en gång per år. Frösunda uppger i svar till förvaltningen att 2014 års kundnöjdhetsmätning bemannas av personal från Academic Work. Frösunda anser därmed att åtagandet uppfylls.

7 Sida 6 (11) Förvaltningens bedömning är att brukarundersökningen inte genomförts av extern part och anser därmed att åtagandet inte uppfylls. Verksamhetsbesök Förvaltningen har genomfört verksamhetsbesök den 31 oktober samt haft möte med verksamhetschef Anita Persson-Flygare den 26 november. Brukarundersökning 2014 Index nöjdhet för verksamheten redovisar en positiv andel på 78 %. Motsvarande resultat för år 2013 var 78 %. Svarsfrekvensen var 74 %. Hälso- och sjukvård Verksamheten har problem med att få delegeringar till sin personal avseende en brukare som kommer från en annan stadsdel. MAS i den stadsdel där brukaren bor är inkopplad på problemet och försöker att lösa det. För övrigt har verksamheten en väl fungerande hälso- och sjukvård. Enheten har vetskap om var de ska söka efter MAS/MAR handboken. Skatter mm Vid kontroll med Upplysningscentralen framkommer att Frösunda Omsorg AB har betalat skatter och avgifter i tid. Kopia på försäkringsbevis styrker att företaget har tecknad ansvarsförsäkring som motsvarar angivna krav i avtal.

8 Sida 7 (11) Äppelgårdens och Stora Blecktornets dagliga verksamhet Individuppföljning med fokus på resultat för brukaren Förvaltningen har granskat nio personakter. I fyra av dessa saknades aktuell genomförandeplan. Tre av sex genomförandeplaner var inte upprättade inom den tid som anges i avtal. Mål och delmål i genomförandeplaner bör vara mer specifika och mätbara. Av genomförandeplanerna framgick tydligt när och hur insatserna ska utföras. Regelbundna journalanteckningar finns i åtta av de granskade personakterna. Uppföljning av genomförandeplaner och resultatet av uppföljningar är bristfälligt dokumenterade. Avtalsuppföljning med fokus på åtagande om mervärden Utifrån enkätsvaren framgår att verksamheten uppfyller nämndens mål inom verksamhetsområdet. Verksamheten har fyra åtaganden om mervärden. Nyanställda ska ha minst gymnasiekompetens med inriktning funktionsnedsättning och omvårdnad. Verksamheten har inte gjort några nyrekryteringar det senaste året. Verksamheten saknar rutin för hur man säkerställer att åtagandet uppfylls. Förvaltningen har begärt in rutin för nyrekrytering av kundnära medarbetare. Rutin inkom till förvaltningen den 24 november. Uppföljning av genomförandeplan två gånger per år. Av granskad dokumentation framgår inte att genomförandeplaner följs upp två gånger per år. Verksamheten saknar rutin för hur man arbetar för att säkerställa att genomförandeplan följs upp två gånger per år. Åtagandet uppfylls inte. Förvaltningen har begärt in en åtgärdsplan med angivande av hur verksamheten arbetar för att säkerställa att samtliga deltagare senast den 1 februari 2015 har genomförandeplaner som är i enlighet med vad som anges i upprättat avtal och i SOSFS 2006:5. Åtgärdsplan har inkommit den 24 november. Årlig mätning av kundnöjdhet genom externt företag. Frösunda uppger i svar till förvaltningen att 2014 års kundnöjdhetsmätning bemannas av personal från Academic Work. Frösunda anser därmed att åtagandet uppfylls.

9 Sida 8 (11) Förvaltningens bedömning är att brukarundersökningen inte genomförts av externt företag och anser därmed att åtagandet inte uppfylls. Kompetensutvecklingspaket för chefer och medarbetare. Åtagandet uppfylls. Verksamhetsbesök Förvaltningen har genomfört verksamhetsbesök den 29 oktober. Vid besöket närvarade från verksamheten verksamhetschef Helén Dahlgren. Stadens brukarundersökning 2014 Stora Blecktornet Index nöjdhet för verksamheten redovisar en positiv andel på 83 %. Motsvarande resultat för år 2013 var 85 %. Svarsfrekvensen var 83 %. Äppelgården Index nöjdhet för verksamheten redovisar en positiv andel på 86 %. Motsvarande resultat för år 2013 var 73 %. Svarsfrekvensen var 55 %. Hälso- och sjukvård I dagsläget har ingen brukare behov av hälso- och sjukvårdsinsatser under den tid som de är på daglig verksamhet. Enheten har vetskap om var de ska söka efter MAS/MAR handboken. Skatter mm Vid kontroll med Upplysningscentralen framkommer att Frösunda Omsorg AB har betalat skatter och avgifter i tid. Kopia på försäkringsbevis styrker att företaget har tecknad ansvarsförsäkring som motsvarar angivna krav i avtal.

10 Sida 9 (11) Södermalms dagliga verksamhet Individuppföljning med fokus på resultat för brukaren Förvaltningen har granskat nio ärenden. Aktuell genomförandeplan finns i samtliga ärenden. Målen i genomförandeplanerna är ofta specifika och mätbara. Verksamheten övergick i kommunal regi i april 2014 varför genomförandeplanerna inte hunnit följas upp annat än i ett fåtal ärenden. Journalanteckningar förs regelbundet och det går att följa ärendena. Anteckningarna kan vara något mer utförliga och mer fokuserade på kopplingen till målen. Uppföljning med fokus på åtagande om mervärden Utifrån enkätsvaren framgår att verksamheten uppfyller nämndens mål inom verksamhetsområdet. Verksamheten ska upprätta rutin för social dokumentation och för hur man upprättar och följer upp genomförandeplaner. Verksamhetsbesök Förvaltningen har genomfört verksamhetsbesök den 23 oktober. Vid besöket närvarade från verksamheten enhetschef Jessica Ulfsdotter, samordnare Britt-Marie Johansson och Monika Skoglund. Brukarundersökningar Tantolunden Index nöjdhet för verksamheten redovisar en positiv andel på 86 %. Motsvarande resultat för år 2013 var 71 %. Svarsfrekvensen var 79 %. 74 %. Zinkensdamm Index nöjdhet för verksamheten redovisar en positiv andel på 88 %. Motsvarande resultat för år 2013 var 83 %. Svarsfrekvensen var 68 %. Hälso- och sjukvård Personal har delegeringar för att kunna ge brukarna medicin vid behov. Enheterna har vetskap om var de ska söka efter MAS/MAR handboken. Kreativt Center Kreativt Center är en öppen daglig verksamhet för vuxna personer med synnedsättning. Södermalms stadsdelsnämnd har fått uppdrag av kommunfullmäktige att svara för att det i staden finns en sådan daglig verksamhet. Eftersom verksamheten inte är lagbunden begränsas uppföljningen till nedanstående områden. Avtalsuppföljning med fokus på åtagande om mervärden Verksamheten har fyra åtaganden om mervärden.

11 Sida 10 (11) Aktiviteter: Minst tolv olika aktiviteter som regelbundet förekommer en gång per vecka samt därutöver minst en aktivitet som förekommer minst en gång per månad. Minst åtta av aktiviteterna ska vara helt utan kostnad för besökarna. Åtagandet uppfylls. Lokaler: Lokalerna ska vara belägna på Medborgarplatsen. Åtagandet uppfylls. Öppettider: Öppethållande minst 35 timmar per vecka, varav minst en på kvällstid (efter kl ). Åtagandet uppfylls. Information: Regelbundet och planerat uppsökande arbete, personliga inbjudningar och andra aktiviteter som kan leda till att personer ur målgruppen nås för vilka annonsering inte är tillräcklig samt, därutöver annonsering i fler tidningar eller andra medier. Åtagandet uppfylls. Verksamhetsbesök Förvaltningen har genomfört verksamhetsbesök den 20 oktober. Vid besöket närvarade från Kreativt Center projektledare Inger Hugardt och ansvarig för konst/keramik Annika Strådahl. Skatter mm Vid kontroll med Upplysningscentralen framkommer att Sensus Studieförbund har betalat skatter och avgifter i tid. Kopia på försäkringsbevis styrker att företaget har tecknad ansvarsförsäkring som motsvarar angivna krav i avtal.

12 Sida 11 (11) Avdelningens samlade bedömning Förvaltningen bedömer att de uppföljda verksamheterna uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning, föreskrifter, stadens riktlinjer och upprättade avtal. Syftet med verksamhetsuppföljning är även att identifiera förbättringsområden för att på så sätt utveckla verksamheten. Förvaltningen konstaterar att verksamheterna arbetar målmedvetet med att utveckla och förbättra genomförandeplaner och den löpande dokumentationen. För att utveckla beställningarna ges även en återkoppling av resultatet av granskningen till beställarenheterna. Uppföljning av individärendena med fokus på resultat Aktuella genomförandeplaner finns i de flesta granskade ärenden. Önskvärt är att genomförandeplanerna innehåller mer konkreta och mätbara mål och delmål som därmed är lättare att följa upp. Vidare är det svårt att följa utvecklingen från målformulering till måluppfyllelse. Det saknas ofta en dokumenterad beskrivning av resultatet/effekten av insatsen, även i de fall det finns dokumenterat att uppföljning har skett. Ett utvecklingsområde är att utföra och systematiskt dokumentera resultatet från uppföljningar. I de flesta granskade ärendena förs regelbundna journalanteckningar vilket gör det möjligt att följa ärendena. Journalanteckningarna är väsentliga och korrekta. Uppföljning av avtal, mervärden och åtagande mm Av enkätsvaren framgår att utförarna har påbörjat arbetet med att kartlägga väsentliga processer och rutiner i syfte att säkerställa en god kvalitet i verksamheten. Utförarna ger bra beskrivningar av vad de gör för att uppnå verksamhetens mål men beskrivningen av hur de säkerställer att målen uppfylls kan bli bättre. Förvaltningens verksamhetsuppföljningar visar att de flesta av entreprenörernas åtaganden om mervärden uppfylls. I de fall där åtaganden om mervärden inte uppfylls har förvaltningen begärt och fått in åtgärdsplaner.

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Tertialrapport 1/2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (9) Dnr 395-2013-1.2.1.

Läs mer

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (18) Dnr 395-2013-1.2.1. Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Södermalms stadsdelsförvaltning. Tjänsteutlåtande Dnr Sida 0 (25) Sociala avdelningen. Sociala avdelningen. stockholm.

Södermalms stadsdelsförvaltning. Tjänsteutlåtande Dnr Sida 0 (25) Sociala avdelningen. Sociala avdelningen. stockholm. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Dnr 249-2016-1.2.1. Sida 0 (25) 2017-01-09 Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen stockholm.se Sida 1 (25) Innehåll Verksamhetsuppföljning

Läs mer

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Hammarbyhamnens grupp- och servicebostäder Adress: Färgargårdstorget 26 Telefon: 08-50523563 Epost: anita.flygare@frosunda.se Hemsida: --- Regiform: Entreprenad Företag/organisation:

Läs mer

Bilaga 06 Verksamhetsuppföljning entreprenader

Bilaga 06 Verksamhetsuppföljning entreprenader Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Dnr 249-2016-1.2.1. Sida 0 (20) 2017-01-09 Bilaga 06 Verksamhetsuppföljning entreprenader Stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms

Läs mer

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (10) 2011-10-05 Handläggare: Kjell Carlsson, Agneta Kling, Hanna Jakhammer, Britt-Marie

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar LSS. The Capital of Scandinavia

Verksamhetsuppföljningar LSS. The Capital of Scandinavia Verksamhetsuppföljningar LSS The Capital of Scandinavia Verksamhetsuppföljningar idag Enkät där verksamheterna ska redogöra för hur de säkerställer att de uppfyller att åtaganden i avtal (entreprenad)

Läs mer

Uppföljning av Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Äppelgårdens dagliga verksamhet och Södermalms assistans

Uppföljning av Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Äppelgårdens dagliga verksamhet och Södermalms assistans SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING DNR 275-2011-1.1. SID 1 (10) 2011-03-07 Handläggare: Kerstin Larsson, Kjell Carlsson, Hanna Jakhammer Telefon:

Läs mer

Södermalms stadsdelsförvaltning. Tjänsteutlåtande Dnr Sida 0 (8) Sociala avdelningen. Sociala avdelningen. stockholm.

Södermalms stadsdelsförvaltning. Tjänsteutlåtande Dnr Sida 0 (8) Sociala avdelningen. Sociala avdelningen. stockholm. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Dnr 249-2016-1.2.1. Sida 0 (8) 2017-01-09 Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen stockholm.se Sida 1 (8) Innehåll Uppföljning av den entreprenaddrivna

Läs mer

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Tantolundens dagliga verksamhet Adress: Maria Bangata 17, 1tr Telefon: 0768-32 23 09 Epost: -- Hemsida: --- Regiform: Entreprenad

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder)

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Handläggare: Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20 506 Ann-Sophie Rüder Telefon:

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN 1.2.1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr 99-2012- SID 1 (17) 2012-11-08 Handläggare: Kerstin Larsson, Britt-Marie Johansson, Lars Ingvald, Kjell Carlsson Telefon:

Läs mer

Slutversion 2016, Högås

Slutversion 2016, Högås Slutversion 2016, Högås Upphandlande nämnd: Socialnämnden Enhetens namn: Allomsorg S & R - Högås korttidshem Följs upp av: Älvsjö Enhetens adress: Högås kollogård, Vårdinge by, Mölnbo Företag: Allomsorg

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (12) Enhetens namn: Söderberga gruppbostad 68:an Enhetens adress: Söderberga allé 68 Företag: Frösunda Omsorg AB Hemsida: www.frosunda.se Föreståndare: Kerstin Heineborg Telefon: 010-130

Läs mer

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: Kullens korttidshem. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Föreståndare:

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: Kullens korttidshem. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Föreståndare: Upphandlande nämnd: Socialnämnden Enhetens namn: Kullens korttidshem Följs upp av: Södermalm Enhetens adress: Bränningevägen 2, Årsta Företag: Samsa AB Hemsida: samsa.nu Föreståndare: Per Edström Telefon:

Läs mer

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter.

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 298-2014-2.2.2. Sida 1 (6) 2015-03-02 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Dnr 417-15-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2015-11-17 2015-10-29 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd vårdoch

Läs mer

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) SDN 2008-11-27 KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 Kvalitetssystemet inom Södermalms stadsdelsnämnd omfattar verksamhet enligt socialtjänstlagen

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Övergripande rutin för egenkontroll och systematisk kvalitetsuppföljning

Övergripande rutin för egenkontroll och systematisk kvalitetsuppföljning Ansvarig Bengt Gustafson, tf verksamhetschef Dokumentnamn 5.1.2 Egenkontroll och kvalitetsuppföljning Upprättad av Elisabet Olsson Gunilla Marcusson Ledningssystem Enligt SOSFS 2011:9 Berörda verksamheter

Läs mer

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Uppföljning boendestöd Sida 1 (9) 2017-07-03 Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov

Läs mer

BESLUT. Ärendet Tillsyn av myndighetsutövning i samband med beslut om insatser enligt LSS i Lidköpings kommun.

BESLUT. Ärendet Tillsyn av myndighetsutövning i samband med beslut om insatser enligt LSS i Lidköpings kommun. BESLUT Inspektionen för vård och omsorg 2016-09-16 Dnr 8.5-6973/2016-10 1(6) Avdelning sydväst Lena Almvik Gomben* lena.almvik-gombor@ivo.se Vård- och omsorgsnämnden Lidköpings kommun 531 88 Lidköping

Läs mer

Uppföljning Bromma Personlig assistans

Uppföljning Bromma Personlig assistans Bromma stadsdelsförvaltning Rapport Sida 1 (6) 2014-09-18 Uppföljningen gäller insatsen personlig, enheten arbetar även med avlösar- och ledsagarservice. Adress: Tunnlandsvägen 91 B 168 36 Bromma Enhetschef:

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (13) Enhetens namn: Beckomberga gruppbostad Enhetens adress: Bällstavägen 240 G Företag: Frösunda Omsorg AB Hemsida: www.frosunda.se Föreståndare: Indra Näsell Telefon: 010-130 34

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-05-19 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Datum: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2012-06-13 Stadskontoret Stadsområdesförvaltningar/Sociala Resursförvaltningen

Läs mer

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-04-23 Handläggare: Monika Lind Telefon: 08-508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-05-23 Avvikelsehantering inom äldreomsorgen

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS sida 1 (9) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Uppföljning av Rackarbergets servicebostad, Tantolundens gruppbostäder och Reimersholmes servicebostäder

Uppföljning av Rackarbergets servicebostad, Tantolundens gruppbostäder och Reimersholmes servicebostäder SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (13) 2012-01-24 Handläggare: Britt-Marie Johansson, Lars Ingvald, Kerstin Larsson, Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 000 Till

Läs mer

Enhetens namn: Frösunda Slussen. Uppföljande nämnd: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Verksamhetschef: Telefon: E-post: Insats:

Enhetens namn: Frösunda Slussen. Uppföljande nämnd: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Verksamhetschef: Telefon: E-post: Insats: Enhetens namn: Frösunda Slussen Uppföljande nämnd: Södermalm Enhetens adress: Magnus Ladulåsgatan 61, Stockholm Företag: Frösunda Hemsida: http://www.frosunda.se/sv/funktionsnedsattning/daglig-verksamhet/slussen-stockholm/

Läs mer

SOSFS 2011:9 ersätter

SOSFS 2011:9 ersätter SOSFS 2011:9 trädde i kraft den 1 januari 2012 tillämpliga inom hälso- och sjukvård, tandvård, socialtjänst och verksamhet enligt LSS oavsett om det är i privat eller offentlig regi vid myndighetsutövning

Läs mer

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.25-2015 Sida 1 (7) 2014-08-13 Handläggare Madeleine Peatt Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-326/2018 Sida 1 (7) 2018-04-26 Handläggare Birgitta

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Ansvarig chef: Ann Wickström,

Läs mer

Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet

Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet Inledning Arbetet med uppföljning ska identifiera områden för uppföljning och säkerställa att nämnden erhåller det resultat som förväntas

Läs mer

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Äldreförvaltningen Utvecklingsavdelningen Sida 1 (5) 2019-01-02 Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade år 2017 om ett nytt inriktningsbeslut gällande stadens uppföljningsmodell

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshusets Boendestöd Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Enhetschef: Ann Wickström Telefon:

Läs mer

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-04-29 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2014-05-22

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning på Vitvaruåtervinningen, daglig verksamhet som drivs av Nytida.

Resultat från kvalitetsuppföljning på Vitvaruåtervinningen, daglig verksamhet som drivs av Nytida. sida 1 (7) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning på Vitvaruåtervinningen, daglig verksamhet som drivs av Nytida.

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (15) 2011-05-10 Handläggare: Kjell Carlsson, Britt-Marie Johansson och Kerstin Larsson Telefon:

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Betgatan

Verksamhetsuppföljning Betgatan Verksamhetsuppföljning Betgatan 2014-01-16 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 Närvarande vid besöket Från Oxelgatan: Cecilia Nilsson enhetschef

Läs mer

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice Sida 1 (11) Enhetens namn: Zakett assistans & ledsagning Enhetens adress: Grönviksvägen 121, Bromma Företag: Zakett assistans & ledsagning HB Hemsida: www.zakett.se Enhetschef: Jan Uvebrandt Telefon: 08-400

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatri (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) Mars, april 2015

Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatri (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) Mars, april 2015 Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatri (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) Mars, april 2015 Bakgrund Verksamhetsuppföljning för Socialpsykiatrins verksamheter har genomförts

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Dnr 1.2.1.-275/2017 Sida 1 (10) 2017-05-11 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan

Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan Vård- och omsorgsnämnden Reviderad 17 december 2013 Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan Vård- och omsorgsnämndens ansvar Vård och omsorgsnämnden tillhandahåller tjänster bl.a. i form av

Läs mer

Riktlinje. Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet Diarienummer: VON 2019/

Riktlinje. Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet Diarienummer: VON 2019/ Riktlinje 2019-02-13 Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet Diarienummer: VON 2019/0086-3 003 Antagen av vård- och omsorgsnämnd den 13 februari 2019 Riktlinjen ersätter Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet,

Läs mer

Uppföljning av Södermalms assistans, Tantolundens och Zinkensdamms dagliga verksamheter

Uppföljning av Södermalms assistans, Tantolundens och Zinkensdamms dagliga verksamheter Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (11) 2013-05-16 Handläggare Kerstin Larsson, Kjell Carlsson, Britt-Marie Johansson och Lars Ingvald Telefon: 08-508 12 000 Till

Läs mer

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120614 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: HSB Omsorg AB Södermalm. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Enhetschef:

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: HSB Omsorg AB Södermalm. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Enhetschef: Upphandlande nämnd: Socialnämnden Enhetens namn: HSB Omsorg AB Södermalm Följs upp av: Södermalm Enhetens adress: Tideliusgatan 42, Stockholm Företag: HSB Omsorg AB Södermalm Hemsida: Enhetschef: Erica

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning SOLLENTUNA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Sollentuna Omsorg

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar, avseende hemtjänst, på uppdrag av äldrenämnden

Verksamhetsuppföljningar, avseende hemtjänst, på uppdrag av äldrenämnden SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN, UNGA OCH FRITI D ANMÄLNINGSÄRENDE DNR. 1.2.1/010-2012 SID 1 (8) Handläggare: Daniel Björkegren Telefon: 08-508 24 024 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsuppföljningar,

Läs mer

Verksamhetsuppföljning XX Datum

Verksamhetsuppföljning XX Datum Verksamhetsuppföljning XX Datum Johanna Bendtsen Verksamhetsuppföljare Sofia Spetz vik. avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 Innehåll Bakgrund... 3 Bedömningskriterier... 3 Syfte med

Läs mer

Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck Verksamhetschef/enhetschef: Linda Linnerheim Adress: Gamla Tyresövägen 349 121 34 Enskededalen Telefon: 0701610573

Läs mer

Uppföljningsplan. Plan för uppföljning av utförd verksamhet inom social- och äldreomsorgsnämndernas ansvarsområden.

Uppföljningsplan. Plan för uppföljning av utförd verksamhet inom social- och äldreomsorgsnämndernas ansvarsområden. Uppföljningsplan Plan för uppföljning av utförd verksamhet inom social- och äldreomsorgsnämndernas ansvarsområden. Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 1.1 Uppdragsbeskrivning/avtal...

Läs mer

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering Samverkan och samarbete det finns rutiner som tydliggör ansvaret för samarbete internt och externt, som gäller den enskildes behov av insatser vad avser t ex överföring av information hur samverkan ska

Läs mer

LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9

LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9 Socialnämnden LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9 DEL 1 Handläggare: Befattning: Mikael Daxberg Verksamhetsutvecklare Upprättad: 2014-02-14 Version: 1 Antagen av socialnämnden:

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse för Långskeppets socialpsykiatriska boende, särskild boende År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-04-13 Jaana Wollsten 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Förstärkt tillsyn av kommunens insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning enligt SoL och LSS Socialstyrelsens dnr 9.

Förstärkt tillsyn av kommunens insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning enligt SoL och LSS Socialstyrelsens dnr 9. KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2012-02-07 Handläggare: Matilda Ekström Sundberg Telefon: 08-508 08 079 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd sammanträde 2011-03-15

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Ledsagare, avlösare, stödfamilj och kontaktperson (LSS) 2014-01-17

Verksamhetsuppföljning Ledsagare, avlösare, stödfamilj och kontaktperson (LSS) 2014-01-17 Verksamhetsuppföljning Ledsagare, avlösare, stödfamilj och kontaktperson (LSS) 2014-01-17 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Verksamheten

Läs mer

Ersta dagverksamhet i Enskededalen 2017

Ersta dagverksamhet i Enskededalen 2017 Page 1 of 9 Ersta dagverksamhet i Enskededalen 2017 Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck Verksamhetschef/enhetschef: Linda Linnerheim Adress: Gamla

Läs mer

Uppföljning av enheten för personligt stöd

Uppföljning av enheten för personligt stöd Älvsjö stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1-4 2015-10-13 Uppföljning av enheten för personligt stöd Enhetens namn: Enheten för personligt stöd Enhetschef: Veronica Dahllöf Svensson Veronica.dahllöf@stockholm.se

Läs mer

Solgården dagverksamhet 2017

Solgården dagverksamhet 2017 Page 1 of 9 Solgården dagverksamhet 2017 Dagverksamhet: Solgården Dagverksamhet i Enskede-Årsta-Vantör sdf Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör Verksamhetschef/enhetschef: Marie Palmgren

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (12) Enhetens namn: Finn Malmgrens gruppbostad Enhetens adress: Finn Malmgrens väg 116, 121 50 Johanneshov Företag: Attendo Hemsida: http://www.attendo.se Föreståndare: Peter Vinterqvist

Läs mer

Verksamhetsuppföljning FSB Finsk Hemtjänst AB - Bromma

Verksamhetsuppföljning FSB Finsk Hemtjänst AB - Bromma Page 1 of 8 Verksamhetsuppföljning 2017 - FSB Finsk Hemtjänst AB - Bromma Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Bromma Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Leena Piltti

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Kvarngatan 2014-01-30

Verksamhetsuppföljning Kvarngatan 2014-01-30 Verksamhetsuppföljning Kvarngatan 2014-01-30 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Kvarngatans gruppboende ligger

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande 19-17-1.2.1 Sida 1 (8) SDN 2017-02-02 2016-12-19 Handläggare Anne-Christine Davidsson Anna-Lena Yngvesson Tel: 08-508 06 305/314

Läs mer

Rapport uppföljning av bostad med särskild service enligt 9 9 LSS i Bromma

Rapport uppföljning av bostad med särskild service enligt 9 9 LSS i Bromma Rapport uppföljning av bostad med särskild service enligt 9 9 LSS i Från ansökan till genomförande December 2014 stockholm.se Rapport uppföljning av bostad med särskild service enligt 9 p.9 LSS December

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 10 Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Dagverksamhet: Lilljönäs dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Katarina Romehed Adress: Hemslöjdsvägen

Läs mer

Riktlinje - Ledningssystem för systematisk kvalitetsarbete

Riktlinje - Ledningssystem för systematisk kvalitetsarbete 1/12 Beslutad: 2018-08-28, 85 Myndighet: Diarienummer: Socialnämnden SN/2018:361-003 Ersätter: beslutad av socialnämnden 2013-10-29 127 Gäller för: Gäller fr o m: 2018-09-03 Gäller t o m: Dokumentansvarig:

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Dnr:1.2.1.27- Sida 1 (7) -03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS 2, Nytida AB År 2014 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Detta underlag till patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens patientsäkerhetsberättelse.

Läs mer

Kvalitet inom äldreomsorgen

Kvalitet inom äldreomsorgen Revisionsrapport* Kvalitet inom äldreomsorgen Mora kommun Februari 2009 Inger Kullberg Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning och bakgrund...4 2.1 Revisionsfråga...5 2.2 Revisionsmetod...5

Läs mer

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg År 2012 2013-02-25 Maria Ottosson Lundström Dnr: 2013-80 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar... 4 Struktur

Läs mer

Slutversion 2016, Attendo

Slutversion 2016, Attendo Slutversion 2016, Attendo Hemtjänstenhet: Attendo Sverige AB - Älvsjö Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Verksamhetschef/enhetschef: Ani Aslan, tillförordnad verksamhetschef Adress: Götalandsvägen

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2013-05-21 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (12) Enhetens namn: Dovregatan 10-12 Enhetens adress: Dovregatan 10-12, Kista Företag: Olivia Omsorg AB Hemsida: Olivia omsorg.se Föreståndare: Charlotte Kavén Telefon: 072-858 14

Läs mer

Granskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Domicare AB

Granskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Domicare AB 2016-10-03 1 (5) PM Granskningen är utförd av Susanna Dennerlöv och Sofia Rooth-Andersson på sociala kvalitetsenheten Granskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Domicare

Läs mer

Våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld. Nationell tillsyn 2012-2013. Hur ser det ut?

Våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld. Nationell tillsyn 2012-2013. Hur ser det ut? Våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld Nationell tillsyn 2012-2013 - kommunernas, hälso- och sjukvårdens och kvinnojourernas arbete - Hur ser det ut? Ingrid Andersson Inspektionen för vård och

Läs mer

PK Omsorg AB hemtjänst 2017

PK Omsorg AB hemtjänst 2017 Page 1 of 8 PK Omsorg AB hemtjänst 2017 Hemtjänstenhet: PK Omsorg AB- hemtjänst Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör Verksamhetschef/enhetschef: Ramadan Idris Adress: Arena vägen 29,

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2015 Bromma hemtjänst - Blackeberg

Verksamhetsuppföljning 2015 Bromma hemtjänst - Blackeberg Page 1 of 9 Verksamhetsuppföljning 2015 Bromma hemtjänst - Blackeberg Hemtjänstenhet: Blackebergs hemtjänst Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Rutiner för f r samverkan

Rutiner för f r samverkan Rutiner för f r samverkan Huvudmännen för hälso- och sjukvården och socialtjänsten ska tillsammans säkerställa att övergripande rutiner för samverkan i samband med egenvård utarbetas. Rutinerna ska tas

Läs mer

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice Sida 1 (9) Enhetens namn: Assistans vuxna Rinkeby-Kista Enhetens adress: Vejlegatan 7, Kista Företag: Stockholms stad Hemsida: stockholm.se, jämför service Ansvarig chef: Gunnar Schenström Telefon: 08-508

Läs mer

HKF 7321 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

HKF 7321 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (7) Antagen av socialnämnden 2017-09-21, 3 Riktlinje för ledning, utförande och uppföljning av verksamhet enligt SoL och LSS inom socialnämndens ansvarsområde 1 Inledning Den här riktlinjen kompletterar

Läs mer

Uppföljning av gruppbostäderna Johanneshov 1, Johanneshov 2, Enskededalen, Brobacken, Kolmilan, Gesunden och Stureby

Uppföljning av gruppbostäderna Johanneshov 1, Johanneshov 2, Enskededalen, Brobacken, Kolmilan, Gesunden och Stureby Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Ann-Sophie Rüder Telefon: 08-508 14 090 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Skillinge Vård- och omsorgdistrikt

Verksamhetsuppföljning Skillinge Vård- och omsorgdistrikt Verksamhetsuppföljning Skillinge Vård- och omsorgdistrikt 2014-09-26 2014-09-29 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Skillinge Vård-

Läs mer

Hemtjänstenhet: Nordisk Hemtjänst och Omsorg. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Nordisk Hemtjänst och Omsorg. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Nordisk Hemtjänst och Omsorg Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Verksamhetschef/enhetschef: Frida Herman Adress: Ärvingevägen 5 164 46 Kista Telefon: 08-858040 Verksamhetens

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen. sida 1 (11) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Läs mer

Riktlinje. Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet Diarienummer VON 2017/1022. Antagen av vård- och omsorgsnämnd den 17 januari 2018

Riktlinje. Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet Diarienummer VON 2017/1022. Antagen av vård- och omsorgsnämnd den 17 januari 2018 Riktlinje 2018-02-09 Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet Diarienummer VON 2017/1022 Antagen av vård- och omsorgsnämnd den 17 januari 2018 Riktlinjen omfattar vård- och omsorgstjänster som utförs

Läs mer

Adeocare- Västerort 2017

Adeocare- Västerort 2017 Page 1 of 8 Adeocare- Västerort 2017 Hemtjänstenhet: Adeocare Västerort - hemtjänst Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby Verksamhetschef/enhetschef: Hilde Knapasjö Adress: Friherregatan

Läs mer

UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS

UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS Södermalms stadsdelsförvaltning Avdelning för äldreomsorg 2016-10-06 UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS 2016 Nedanstående bedömning är baserad på den information

Läs mer

Dagverksamheterna Östermalm 2017

Dagverksamheterna Östermalm 2017 Page 1 of 9 Dagverksamheterna Östermalm 2017 Dagverksamhet: Dagverksamheterna Östermalms - social/demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Verksamhetschef/enhetschef: Ann-Christine Osvald Adress:

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING

HÄSSELBY-VÄLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING HÄSSELBY-VÄLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID OCH FAMILJEOMSORGEN KARIN JOHANSSON SID 1 (6) 2013-05-02 VERKSAMHETSUPPFÖLJNING AV SOCIALPSYKIATRINS GRUPP- OCH STÖDBOSTÄDER SOM DRIVS AV ALERIS OMSORG AB.

Läs mer

Kvalitetsberättelse för 2017

Kvalitetsberättelse för 2017 Tjänsteskrivelse 1(5) VIMON 2017/000308/739 Id 25472 Socialnämnden Kvalitetsberättelse för 2017 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner kvalitetsberättelsen för 2017 och lägger informationen till handlingarna.

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (13) Enhetens namn: Tranebergs dagliga verksamhet Enhetens adress: Tranebergsplan 1 Företag: Helalivet Omsorg AB Hemsida: www.helalivetomsorg.se Föreståndare: Annica Åström Telefon:

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 8 Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet Utförande enhet: Lilljönäs Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer