Vårinformation Vi har haft många aktiviteter på gång här under vinterhalvåret:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vårinformation Vi har haft många aktiviteter på gång här under vinterhalvåret:"

Transkript

1 Vårinformation 2016 Ordförande inleder. Vi har haft många aktiviteter på gång här under vinterhalvåret: Stora förändringar är nedläggning av elkablar av Fortum/Ellevio samt de arbeten som vi själva har genomfört i Etapp 1 VA projektet på Manet-, Tång- och Fiskarevägen. I samband med detta har vi även för att ta tillvara massor mm utökat området runt parkeringen samt tagit hand om ett riktigt blött område vid Fotbollsplanen. Ni kommer att se i markområde att mycket grävningsarbete har skett men bara gräset börjar växa så har snart alla dessa sår i naturen försvunnit. En del återställning kvarstår men det mesta kommer att vara klart innan sommaren har kommit. Vi kan inte garantera att väg/dikes kant mot berget i backen ned mot badplatsen där grävarbete har skett håller vid transport. Vi har genomfört en undersökning om det skulle gå att göra en gångstig från parkering för att korta vägen till Lilla Bryggan. Det var liten väg att tjäna så det genomfördes inte. Mycket arbete och engagemang har lagts på att ta fram en plan för hur vi skall ta hand om Tjärnen. Vi har upphandlat en bokföringsbyrå som numer sköter vår bokföring och fakturering och ni får fakturor från vår mailadress kontakt@raftotangen.se. Arbetet med att ta fram en plan för ombyggnad av VA avseende resten av området kommer att presenteras på stämman. En gammal motion sedan två år tillbaka avseende sammanslagning av Samfälligheten och Båt & Bryggföreningen har utretts och kommer att presenteras på stämman. Vi kommer att ha en stämma torsdag 14 juli på eftermiddagen i Kulturhuset Futura (biblioteket) inne i Tanum. Mer information om detta och information om de saker som styrelsen kommer att ta upp på stämman kommer senare. Boka redan nu in denna dag! Motioner till stämmorna skall vara inlämnade till styrelsen senast 31 maj. Susanne Besök oss gärna på som vi försöker hålla uppdaterad! 1 (5)

2 Jakt Jakt har skett på området mellan Jakten bedrivs med hund och på vardagar. Under perioden har 8 rådjur fällts från vårt område samt närliggande markägares område. Skogs- och Grönområde ansvariga Göran och Terje. Badbryggan. Har besiktigats och befinns vara i gott skick. En justering av ett botten fäste kommer att göras före sommaren. Badstranden / Elarbeten Elförsörjningen till Raftötången har förbättrats, när Fortum/Ellevio lagt en sjökabel med högspänningsledning som kommer iland vid badplatsen i båthamnen. Arbetet är slutfört men det återstår att justera marken. Rester av tegelsten har kommit upp i ytan. Detta skall snyggas till och det skall läggas på ny jord och så gräs. I området Badstranden-Tåften fortsätter vi att röja och avser att integrera detta med badstranden. Här finns en del skräp, träbalkar, linor, mm. Vi är tacksamma om ägarna tar hand om detta. Det som inte tas om hand kommer att slängas. Stigen ner till Inre/Lilla Bryggan. Har slitits hårt av regn och rinnande vatten och vi kommer att förbättra den. Fotbollsplanen. Dikena utmed Krabbstigen rinner ut vid tennisbanorna. Detta har medfört att det står mycket vatten i bakkanten på fotbollsplanen. Vi har grävt ett dike och dränerat den delen av gräsytan för att kunna utnyttja hela planen på ett bättre sätt. Risupplägget/Flishantering Allt ris och träavfall som ni samlar ihop i era trädgårdar måste läggas vid Tennisbanan senast 1 Maj Därefter flisas riset upp, det är f.ö. andra omgången i år. Det är inte tillåtet efter 1 maj att lägga ris eller trädgårdsavfall på denna plats före 1 september Släng inte tryckimpregnerat, kreosotbehandlat (slipers, telefonstolpar mm.), stubbar och däck där, de går inte att flisa utan skall lämnas på soptippen. Klippning vägkanterna och ängarna. I år så kommer vi på Snäckängen att klippa en bred stig, så får blomsterängen vara kvar under sommaren. Vägrenarna klipps före midsommar. Tjärnen. Vi avser att starta ett försök med att "rädda" tjärnen, genom att ta bort vass som växer ordentligt. Det är viktigt att vårda denna vackra plats. Vi kommer att köpa in en Vassklippare och liten båt för detta och börja att följa upp hur tjärnen mår med vattenprover. Tidigare har försök gjorts med inplantering av Karpfiskar, vilket misslyckades. Röjning och gallring längs tjärnen, område fortsätter. Besök oss gärna på som vi försöker hålla uppdaterad! 2 (5)

3 Parkeringsplatsen Som vi nämnde i höstinformationen så håller vi på att göra iordning P-platsen. Vi har redan fyllt igen diket ut mot vägen och kommer att fortsätta med dikning, rensning av gräs och utjämning samt uppmarkering på var båtar och kärror får stå. Alla båtar och vagnar måste vara borta senast söndagen 22 maj för veckan efter kommer planen att iordningsställas. Dikningsmassorna kommer vi att fördela ut på olika platser, där behov finns. Det finns ett antal platser med vattensamlingar, längs vägarna m.m. Gångstigar i området. Många av våra stigar har nötts ner, så att rotsystemen kommer fram, vilket medför en halkrisk. Tänk på detta när ni är ute på promenader och jogging. Vatten- och avlopps-system ansvariga Peter och Kjell. Under hösten och vårvintern har vi varit fullt engagerade i att genomföra Etapp1 av förnyelsen av vårt vatten- och avloppledningsnät. Projektet har genomförts på ett bra sätt inom ramen för budgeten, trots att det blev mer vinter i år än vad vi hade räknat med. Sluttidpunkten blev något senare än ursprunglig plan utan att det har förorsakat några större problem. Projektet är nu slut besiktigat och några få justeringar kommer att slutföras före Kristi Himlafärdshelgen. Vägarna är grovplanerade och kommer att finjusteras och beläggas med asfalt tidigt i höst. Arbetet är också igång med att förbereda fortsättningen av projektet. Vi tar sikte på att vid ordinarie årsmöte i juli komma med ett förslag på planer och kalkyler för hela förnyelsen av vårt vatten och avloppledningsnät. Vi önskar att fortsätta att flagga för att vi behöver göra en genomgång av hela vattenverket för att se vad vi behöver göra för att förbättra driftsäkerheten. Det är en gammal anläggning och många delar och komponenter är nedslitna. En första studie görs nu och resultatet blir en del i ett underlag som ligger tillgrund för den framtida lösningen av vattenfrågan inom Samfälligheten och detta gäller även vår reningsanläggning för BDT avlopp. Besök oss gärna på som vi försöker hålla uppdaterad! 3 (5)

4 Vi hade problem med försörjningen av färskvatten under en period, föregående år. Fel på en pump och dålig tillförlitlighet på el komponenter och styrsystem har förorsakat flera avbrott. Vi har försökt att systematiskt åtgärdat felen och har nu haft stabilare förhållanden under våren, om vi bortser från de driftsstörningar som planlagda elavbrott medför. Dess beror på de arbeten som pågår på området med att lägga elledningarna i mark samt att hela området nu har fått en helt ny elförsörjning via en sjökabel. Den 9 okt gick vi ut med ett meddelande om problem med vatten kvaliteten (se separat information). Vi jobbade tillsammans med kommunen och andra externa krafter för att finna ut källan/orsaken. Nu har vi inget problem, men måste erkänna att ingen riktigt med säkerhet kan svara på orsaken till det som inträffade. Nya vatten prov kommer att genomföras planenligt före sommaren. Det har funnits frågor om att borra efter eget vatten på egen tomt men för det skall fastighetsägaren ha godkännande av styrelsen för att inte riskera föreningens vattentillgång. Vägar ansvarig Kjell. Ellevio är i det närmaste färdiga med nedgrävning av de luftledningar som var aktuella i denna etapp. Det återstår en del väg skador som de efter syn skall åtgärda. Båt- och Bryggföreningen Y-bommarna kommer att läggas i lördagen den 23 april. Simskola: Vi kommer att försöka att få till den även denna sommar. Mer information om detta kommer ni att hitta på vår hemsida längre fram. Seglarskola: Instruktör sökes!! Den kommer att ske under sommaren om det finns någon instruktör som kan vara intresserad av att ställa upp. Om ni kan hjälpa till som instruktör eller är intresserad av seglarskolan så kontakta Anna och Anders Hägg på Krabbstigen 41 som är vänliga att arrangera detta. Fotbollsplanen: Den "organiserade" fotbollen fortsätter på 15:e året onsdagar och lördagar kl Välkomna aktiva fotbollsspelare, föräldrar och annan publik till denna sociala och hälsosamma aktivitet på vår nyrenoverade fotbollsplan. Terje och Johan som har skött detta i 14 år önskar i år avlastning av någon som kan ta hand om att tillhandahålla bollar och dela ut dräkter, dela in lag och engagera de minsta osv två gånger i veckan under sommarperioden. Spel på lördagar sker från tidig vår till tidig höst. Vi ber er föräldrar till barn som spelar att ställa upp! Kontakta Terje Evang på tel och anmäl dig. Midsommarfirande: Det finns en kommitté för midsommarfirande som tar hand om vårt midsommarfirande. Tack vare detta kan vi fortsätta med en gammal tradition. Mer information kommer senare på hemsidan. Besök oss gärna på som vi försöker hålla uppdaterad! 4 (5)

5 Engagerade arbetare och förtroendevalda sökes! Vi söker ungdomar som är intresserade av att mot lön hjälpa oss med städning av toaletten en vecka eller flera. Var vänliga och anmäl er genom att maila in till så kommer vi att kontakta er. Valberedning söker en ny revisor som kan våra svenska regler och lagstiftning som samfälligheten omfattas av. Om du kan tänka dig att hjälpa till med detta så kontakta Håkan Sellström, MU 03, tel: + 46 (0) som är valberedningens ordförande. Hör gärna av er till oss i styrelsen eller valberedningens ordförande om ni vill vara med och engagera er i det arbete som sker i samfälligheten. Vi önskar er alla en härlig vår och sommar! Raftötången april 2016 Styrelsen i Raftötångens Samfällighetsförening Susanne, Peter, Göran, Terje, Harry Martin, Kjell, Bertil Besök oss gärna på som vi försöker hålla uppdaterad! 5 (5)

Årsredovisning. Raftötångens Samfällighetsförening. avseende

Årsredovisning. Raftötångens Samfällighetsförening. avseende Årsredovisning Raftötångens Samfällighetsförening avseende verksamhetsåret 1 maj 2011-30 april 2012 Förvaltningsberättelse. Styrelsen för Raftötångens Samfällighetsförening avger härmed följande berättelse

Läs mer

Årsredovisning. Raftötångens Samfällighetsförening. avseende

Årsredovisning. Raftötångens Samfällighetsförening. avseende Årsredovisning Raftötångens Samfällighetsförening avseende verksamhetsåret 1 maj 2012-30 april 2013 Förvaltningsberättelse. Styrelsen för Raftötångens Samfällighetsförening avger härmed följande berättelse

Läs mer

VÅRINFORMATION 2009. Ordföranden har ordet. Raftötångens samfällighetsförening

VÅRINFORMATION 2009. Ordföranden har ordet. Raftötångens samfällighetsförening Raftötångens samfällighetsförening VÅRINFORMATION 2009 Ordföranden har ordet Det glada beskedet har nu nått oss att vi ska få en skattereduktion när vi låter någon annan städa och tvätta respektive reparera/bygga

Läs mer

Protokoll för ordinarie stämma 2014

Protokoll för ordinarie stämma 2014 Tid: Lördagen den 10 maj 2014, kl 10-12 Plats: Mosstorpsvägen 4 Närvarande: Se bilagd närvarolista 1. Stämmans öppnande Ordförande Klas Arnerdal förklarade årsmötet öppnat och närvarolista skickades runt.

Läs mer

''-*! f-_-'-i:9*:':siry. i{, ')"!!:r'a:lfu

''-*! f-_-'-i:9*:':siry. i{, ')!!:r'a:lfu ' f-_-'-i:9*:':siry ''-*! i{, ')"!!:r'a:lfu S bäåta ö/ i Många är vi som har Edholma som en oas dit vi åker så fort vi får en chans. ågra av oss vill bara ta det lugnt och njuta medan andra väljer att

Läs mer

NÄSTORPSBLADET. Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet

NÄSTORPSBLADET. Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet NÄSTORPSBLADET 2018 Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet Viktiga datum Lördag den 14 april: Vårens arbetsdag Lördagen den 14 april är det dags för vårens arbetsdag. Samling kl. 10.00 vid

Läs mer

Nyhetsbrev december 2015

Nyhetsbrev december 2015 Vi får bredband via fiber till Kisäng! Nu är det klart. Gästabudsstaden har meddelat att man har beslutat att sätta igång med bredband via fiber till Kisäng. Man vill fortfarande ha flera anmälningar på

Läs mer

Sammanställning av enkät som skickats ut till samtliga fastighetsägare inom Äspenäs samfällighetsförening.

Sammanställning av enkät som skickats ut till samtliga fastighetsägare inom Äspenäs samfällighetsförening. Sammanställning av enkät som skickats ut till samtliga fastighetsägare inom Äspenäs samfällighetsförening. Vägar och stigar Antal svar 10 Status - Måla taggarna och markering för gupp Antal synpunkter

Läs mer

NÄSTORPSBLADET Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet

NÄSTORPSBLADET Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet NÄSTORPSBLADET 2017 Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet Viktiga datum Lördag den 22 april: Vårens arbetsdag Lördagen den 22 april är det dags för vårens arbetsdag. Samling kl. 10.00 vid

Läs mer

TOFSÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING FÖRENINGSSTÄMMA

TOFSÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING FÖRENINGSSTÄMMA TOFSÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING FÖRENINGSSTÄMMA 2011-04-17 Plats: Folkets Hus, Trosa PROTOKOLL 1. Föreningsstämmans öppnande Ordföranden Owe Nyquist hälsade alla välkomna och förklarade föreningsstämman öppnad.

Läs mer

Vättersö Nya Samfällighetsförening (VNSF) Bilaga 4. Tre alternativ (det kan finnas fler, det kan styrelsen jobba vidare med nästa år)

Vättersö Nya Samfällighetsförening (VNSF) Bilaga 4. Tre alternativ (det kan finnas fler, det kan styrelsen jobba vidare med nästa år) Bilaga 4 Gallring av skog Tre alternativ (det kan finnas fler, det kan styrelsen jobba vidare med nästa år) 1. Småskalig röjning i område efter område. Varje område får komma överens om att man vill få

Läs mer

Förnyelseplan 2015 för Brännekullavägens Samfällighetsförening.

Förnyelseplan 2015 för Brännekullavägens Samfällighetsförening. BRÄNNEKULLAVÄGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 150124 sid 1 Förnyelseplan 2015 för Brännekullavägens Samfällighetsförening. 1. Förnyelseplan. I föreliggande plan presenteras förslag till underhålls- och förnyelseåtgärder

Läs mer

Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare

Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare 4. Fråga om stämman utlysts i behörig ordning 5. Godkännande

Läs mer

Version GRÖNOMRÅDESPLAN HAGABY-HÖGBY SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Version GRÖNOMRÅDESPLAN HAGABY-HÖGBY SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Version 2014-10-25 GRÖNOMRÅDESPLAN HAGABY-HÖGBY SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Grönområdesplan 1.Inledning Grönområden och dess skötsel är ett av huvudansvaren för föreningen. I gällande stadgar definieras detta

Läs mer

Välkomna till stämma 2016

Välkomna till stämma 2016 Välkomna till stämma 2016 Dagordning: 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare 4. Fråga om stämman utlysts

Läs mer

Grönområdena har indelats i skötselområden och numrerats. Se karta sid 2.

Grönområdena har indelats i skötselområden och numrerats. Se karta sid 2. Grönområdesplan utgåva 3 (2015-08) 1 (8) ALLMÄNT Grönområdena har indelats i skötselområden och numrerats. Se karta sid 2. Vilka adresser som motsvarar angivna tomtnummer på karta och i text, finns på

Läs mer

HÖSTINFORMATION 2009

HÖSTINFORMATION 2009 Raftötångens samfällighetsförening Ordföranden har ordet HÖSTINFORMATION 2009 Så har Sveriges konung Carl XVI Gustaf invigt den första svenska maritima nationalparken, Kosterhavet. I de salta, kalla havsdjupen

Läs mer

Älvsala Nya Tomtägareförening

Älvsala Nya Tomtägareförening Älvsala Nya Tomtägareförening Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma Medlemmarna i Älvsala Nya Tomtägareförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Lördagen den 22 april 2017

Läs mer

med Ståndskallets Samfällighetsförening Onsdag den 28 mars 2012 kl på Nöbbelövsgården

med Ståndskallets Samfällighetsförening Onsdag den 28 mars 2012 kl på Nöbbelövsgården 2012-03-10 med Ståndskallets Samfällighetsförening Onsdag den 28 mars 2012 kl 19.00 på Nöbbelövsgården Dagordning: 1. Stämman öppnas. 2. Val av ordförande för stämman. 3. Val av två justeringsmän, tillika

Läs mer

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Daniel Ottosson Datum: 2016-12-22 2 (7) Sammanfattning Olofströms kommun påbörjade 2015 ett arbete med att utveckla parker,

Läs mer

Protokoll. Dag: Tisdagen den 14 mars 2017 Tid: klockan Plats: Rosa huset. Samfällighetsföreningen Skopans årsstämma 2017

Protokoll. Dag: Tisdagen den 14 mars 2017 Tid: klockan Plats: Rosa huset. Samfällighetsföreningen Skopans årsstämma 2017 Protokoll Samfällighetsföreningen Skopans årsstämma 2017 Dag: Tisdagen den 14 mars 2017 Tid: klockan 19.00 Plats: Rosa huset 1. Stämman öppnas Ordförande Peter Tyrefors förklarar stämman öppnad och hälsar

Läs mer

Kärrbladet Styrelsemöte: 140119 Närvarande: Annette 35, Tommy 54, Rudolf 66, Andreas 96, John 137 och Curt 51

Kärrbladet Styrelsemöte: 140119 Närvarande: Annette 35, Tommy 54, Rudolf 66, Andreas 96, John 137 och Curt 51 Kärrbladet Styrelsemöte: 140119 Närvarande: Annette 35, Tommy 54, Rudolf 66, Andreas 96, John 137 och Curt 51 Välkomna till årsmötet som kommer att hållas i folkets hus den 23 februari 2014 kl. 17.00 Diskussioner

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information. www.kvarnberget.nu 1 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår 122 fastigheter och består av fristående hus,

Läs mer

STYRELSEN har under året bestått av: (vald för verksamhetsår:)

STYRELSEN har under året bestått av: (vald för verksamhetsår:) VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhetsåret 2012 Styrelsen för Björkviks Tomtägareförening avger härmed redogörelse för föreningens verksamhet under år 2012, föreningens 52:a verksamhetsår. STYRELSEN har under

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2011 EDESÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Org.nr. 716417-2160

ÅRSREDOVISNING 2011 EDESÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Org.nr. 716417-2160 Bilaga 1 sid 1 Edesö samfällighet ÅRSREDOVISNING 2011 EDESÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Org.nr. 716417-2160 FÖRVALTNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för sförening avger härmed förvaltningsberättelse för

Läs mer

Noraåbruks Samfällighetsförening

Noraåbruks Samfällighetsförening Årsredovisning för Noraåbruks Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning3 Balansräkning 4-5 Noter6 Underskrifter7 Noraåbruks

Läs mer

Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016

Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016 Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016 1 Årsstämman öppnades av ordförande Britt Lerneby och närvarande ca 25 personer hälsades välkomna. En tyst minut hölls för

Läs mer

Välkomna till stämma 2018

Välkomna till stämma 2018 Välkomna till stämma 2018 Föredragningslista 1. Öppnandet av stämman 2. Val av ordförande för stämman, val av sekreterare för stämman 3. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare 4. Fråga om stämman

Läs mer

En liten instruktionsbok för Hattudden Senast uppdaterad 2011-09-14

En liten instruktionsbok för Hattudden Senast uppdaterad 2011-09-14 En liten instruktionsbok för Hattudden Senast uppdaterad 2011-09-14 Introduktion: Föreningen har lagfästa stadgar samt en gällande förrättning för varje gemensamhetsanläggning, som ger vissa av ramarna

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad.

Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad. Till årsmöte 2012-03-13. Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad. Verksamhetsplanen grundas på stadgar budget arrendeavtal beslut på årsmöte Planen sammanfattar föreningens vilja om gemensamma intressen,

Läs mer

Att bo på Brittsommargränd

Att bo på Brittsommargränd 1(5) Att bo på Brittsommargränd Allmänt Brittsommars Samfällighetsförening är en anläggningssamfällighet bestående av 24 enskilt ägda hus (12 parhus) med tillhörande tomter. Tillsammans disponerar dessa

Läs mer

Välkommen till Torstensvik 2016

Välkommen till Torstensvik 2016 Välkommen till Torstensvik 2016 En informationstext från Frillesås Badförening Varje vår städas stranden grundligt och befrias från tång och vrakgods som flutit iland under vintern. Papperskorgar och soptunnor

Läs mer

Fornbo Samfällighetsförenings årsstämma 2018

Fornbo Samfällighetsförenings årsstämma 2018 , KALLELSE Fornbo Samfällighetsförenings årsstämma 2018 Till: Tid: Plats: Medlemmarna i Fornbo Samfällighetsförening Lördagen den 9 juni 2018 kl.11:00 Registrering sker från kl.10:30 Församlingshemmet

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6)

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Deltagare: Enligt rösträkning Kopiemottagare: HT 1,2, 3 och samtliga andelsägare Dagordning Sida 1. Stämman öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Fråga om stämman

Läs mer

Ur stämmoprotokoll och räkenskaper.

Ur stämmoprotokoll och räkenskaper. Ur stämmoprotokoll och räkenskaper. 1965.05.06 Bland övriga frågor, tog Reymond Skjulstad upp frågan om man inte genom eget arbete på vägen skulle kunna underhålla och förbättra den till en ringa kostnad.

Läs mer

Protokoll från ordinarie föreningsstämma för Fornbo Samfällighetsförening lördagen 8 juni kl i Församlingshemmet, Malmköping

Protokoll från ordinarie föreningsstämma för Fornbo Samfällighetsförening lördagen 8 juni kl i Församlingshemmet, Malmköping Protokoll från ordinarie föreningsstämma för Fornbo Samfällighetsförening lördagen 8 juni kl.11.00 i Församlingshemmet, Malmköping Vid stämman var 64 fastigheter representerade. 1. Öppnande av stämman.

Läs mer

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Mars 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Årsstämman 2015 Sopning av våra vägar Takprojektet 2015 Fasadprojektet 2015 Rensning av våra avlopp och brunnar Vårens städdag Expeditionens

Läs mer

Till medlemmarna i Svensboda samfällighetsförening och Svensboda natur- och fritidsförening

Till medlemmarna i Svensboda samfällighetsförening och Svensboda natur- och fritidsförening Svensboda den 13 september Till medlemmarna i Svensboda samfällighetsförening och Svensboda natur- och fritidsförening Välkommen till föreningsstämma i SSF och medlemsmöte i SNF lördagen den 29 september

Läs mer

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2016

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2016 Bilaga till Verksamhetsplan 2016 Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2016 Sammanfattning Underhållsplanen är tänkt att täcka alla kända brister inom föreningens ansvarsområde. Planen hålls uppdaterad

Läs mer

Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015.

Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015. Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015. Tid: Lördagen den 18 juli kl.15.00. Plats: Nämndehuset, Storön

Läs mer

Protokoll för Stens Samfällighetsförening ordinarie årsmöte Tors 17/3-2016

Protokoll för Stens Samfällighetsförening ordinarie årsmöte Tors 17/3-2016 Protokoll för Stens Samfällighetsförening ordinarie årsmöte Tors 17/3-2016 1. Mötet öppnades och ordförande Lasse Andersson hälsade alla välkomna. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet blev Lasse

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA AXELIA VÄGFÖRENING

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA AXELIA VÄGFÖRENING KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA AXELIA VÄGFÖRENING Härmed kallas till föreningsstämma söndagen den 9 juli 2017 kl. 10.00. Plats: Konferenslokal andra våningen på Ugglarps camping. Sedvanliga mötesförhandlingar

Läs mer

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015 Bilaga till Verksamhetsplan 2015 Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015 UNDERHÅLLETS PRIORITERINGAR För 2015 avser vi att sätta upp nya farthinder på Nedre Dalhuggevägen. Vita Pollare är inköpta.

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information www.kvarnberget.nu Informationsmaterialet är uppdaterat i mars 2018 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår

Läs mer

Uthammar Udds Samfällighetsförening

Uthammar Udds Samfällighetsförening Uthammar Udds Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie årsstämma lördagen den 9 juli 2016 kl 10.00 i Smedjan Uthammar. Närvarande enligt deltagarlista (bilaga 1) 1 Ordförande Karl-Åge Skansberg

Läs mer

Spikverksbladet. Nr 208 2015-06-18. Trevlig midsommar! www.spikverket.se. Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och

Spikverksbladet. Nr 208 2015-06-18. Trevlig midsommar! www.spikverket.se. Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och Spikverksbladet www.spikverket.se Nr 208 2015-06-18 Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och Trevlig midsommar! SPIKVERKET STYRELSE, REVISORER & VALBEREDNING 2014-2015 STYRELSE

Läs mer

LindhagaBladet Dec 2015

LindhagaBladet Dec 2015 LindhagaBladet Dec 2015 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Kamran Khwaja Axgatan 81 276739 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Julia Strömberg Rågkornsgatan

Läs mer

DUNÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE

DUNÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE DUNÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Styrelsen för Dunö samfällighetsförening i Kalmar får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under 20100101-20101231. Förvaltningsberättelse

Läs mer

7. Ersättning till styrelse, revisorer och valberedning

7. Ersättning till styrelse, revisorer och valberedning 2016-05-08 KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2016 TID: SÖNDAGEN DEN 12 JUNI kl 10.00 PLATS: GRISSLEHAMNS MEDBORGARHUS VÄLKOMNA! Dagordning: 1. Val av ordförande och sekreterare för stämman 2. Val av två justeringsmän,

Läs mer

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder)

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ej beslutade åtgärder, prioriteringar från höstmötet 2017. Övriga idéer är inte rangordnade. Förskola och skola Större skola, större matsal och bättre underhåll

Läs mer

Inkomna motioner inför årsstämman 2017

Inkomna motioner inför årsstämman 2017 MOTION 1 Inkomna motioner inför årsstämman 2017 Närsbo Samfällighetsförening avseende årsmöte våren 2017 Bakgrund Samfälligheten har enligt bokslut 2015-12-31 avsatt 311 239 kr till reservfond (underhållsfond).

Läs mer

Protokoll för årsmöte 2012

Protokoll för årsmöte 2012 1 Protokoll för årsmöte 2012 Tid och plats: kl. 19:00-20:50 den 22mars 2012 i Brunns skola, Ingarö Närvarande: Representanter för 41 fastigheter varav en fullmakt 1. Mötets öppnande Lillian Lagerström

Läs mer

Hur fungerar Hamnsektionen

Hur fungerar Hamnsektionen Hur fungerar Hamnsektionen Beskrivning: För att båtklubben ska fungera så smidigt som möjligt har styrelsen utsett en hamnkapten som har fullt ansvar att sköta och organisera det dagliga funktionen av

Läs mer

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman.

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman. Protokoll fört vid Rönnäs Samfällighetsförenings ordinarie stämma lördagen den 5 maj 2018 i Dämshults skola. 1. Stämmans öppnande. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet Föreningens ordförande

Läs mer

Sjöskogens samfällighetsförening

Sjöskogens samfällighetsförening Sjöskogens samfällighetsförening Boendeinformation 2015 Inledning Sjöskogen är ett fritidsområde som är beläget cirka två mil sydost om Nyköping, direkt vid Bråvikens strand. Området präglas av dess undersköna

Läs mer

Skogsvårdsplan. Kungshamns Samfällighetsförening

Skogsvårdsplan. Kungshamns Samfällighetsförening Skogsvårdsplan Kungshamns Samfällighetsförening Anders Larsson Mammut konsult Yxlan 22 April 2014 Sid 1 Skötselbeskrivning av naturmark, allmänt. Kungshamns Samfällighetsförening. Området är mycket vackert,

Läs mer

Övriga ledamöter Revisor Charlotte Åkerberg -11 (1 år) Revisor Vakant - Revisorsuppleant Sirpa Brende -11 (1 år)

Övriga ledamöter Revisor Charlotte Åkerberg -11 (1 år) Revisor Vakant - Revisorsuppleant Sirpa Brende -11 (1 år) HOVEN-LÅNGSJÖNS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsens sammansättning vald Ordförande / Viltvårdsansvarig Peter Andersson -11 (2 år) Kassör Vakant(Inköpt

Läs mer

Protokoll från årsmöte Ingarö- Långviks samfällighetsförening

Protokoll från årsmöte Ingarö- Långviks samfällighetsförening Protokoll från årsmöte 2008 1 Tid och plats: kl. 19.00 21.05 den 10 mars 2008 i Brunns skola, Ingarö Närvarande: 46 fastighetsägare Fullmakter: 6 st 1. Mötets öppnande Kerstin Lönnberg hälsade samtliga

Läs mer

Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår Resultatbudget 2017

Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår Resultatbudget 2017 Knipareds samfällighetsförening, org. nr. 717905-5905 1(7) Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår 2017 Knipareds samfällighetsförening Sektion I och II Underlag för avgifter för sektion

Läs mer

Ekerö Sommarstads Samfällighetsförening E.S.S

Ekerö Sommarstads Samfällighetsförening E.S.S Sida 1 (7) Mötesprotokoll: Årsmöte Ekerö Sommarstads Samfällighetsförening Datum: 2007-03-31 Plats: Asknäs Gård 1. Mötets öppnande Ordförande i E.S.S Pekka Haverinen, förklarade årsmötet öppnat. 2. Val

Läs mer

Vid varje form av adressändring eller liknande var god meddela kassören. De allmänna reglerna om allemansrätt gäller även för vårt område.

Vid varje form av adressändring eller liknande var god meddela kassören. De allmänna reglerna om allemansrätt gäller även för vårt område. ADMINISTRATION Ett av verksamhetsområdena inom föreningen. Omfattar främst arbetsuppgifter för styrelse, kassör och sekreterare. Leder till kostnader för bl.a. porto, försäkring, lokalhyra vid möten, ersättning

Läs mer

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll ordinarie föreningsstämma 2014-05-18 Sida 1 av 5 Hemsida: www.gise.se E-post: foreningen@gise.se GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-18 Protokoll

Läs mer

Styrelse 1 januari 27 maj 27 maj 31 december

Styrelse 1 januari 27 maj 27 maj 31 december Art Tid Plats Kallelse till medlemsmöte i Svensboda natur- och fritidsförening Lördagen den 26 maj 2018 efter stämman i Svensboda samfällighetsförening Föreningshuset vid fotbollsplanen Dagordning 1 Medlemsmötets

Läs mer

Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår Resultatbudget 2016

Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår Resultatbudget 2016 Knipareds samfällighetsförening, org. nr. 717905-5905 1(6) Förslag till inkomst och utgiftsstat för verksamhetsår 2016 Knipareds samfällighetsförening Underlag för avgifter 2016. Resultatbudget 2016 Sektion

Läs mer

Årsmötet drog som vanligt fullt hus hos

Årsmötet drog som vanligt fullt hus hos VBS -nytt Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, våren 2013 REDAKTÖR KENNETH JACOBSON Den gångna vintern var den kallaste på 100 år. Den var även ovanligt nederbördsrik och både truck- och mastskjul fick snöskador.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SÖDERSKOGENS TOMTÄGARFÖRENING

VÄLKOMMEN TILL SÖDERSKOGENS TOMTÄGARFÖRENING VÄLKOMMEN TILL SÖDERSKOGENS TOMTÄGARFÖRENING I denna folder finns matnyttig information som är bra att känna till som boende inom Söderskogens Tomtägarförening. 1 INNEHÅLL Söderskogens Tomtägarförening

Läs mer

Kallelse till ordinarie årstämma. lördagen den 21 maj 2016 kl Lövsta Gård, Lövsta

Kallelse till ordinarie årstämma. lördagen den 21 maj 2016 kl Lövsta Gård, Lövsta Långvreten-Näshagens Samfällighetsförening Kallelse till ordinarie årstämma Långvreten-Näshagens Samfällighetsförening lördagen den 21 maj 2016 kl. 10.00 Lövsta Gård, Lövsta Endast fastighetsägare som

Läs mer

DETTA ÄR GUMUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

DETTA ÄR GUMUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Gumuddens Samfällighet 2013-12-15 1(5) DETTA ÄR GUMUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Innehåll: FÖRENINGEN-ALLMÄNT SEKTIONER-VERKSAMHETER VA-anläggning. Bryggor Grönområde Stickvägar MÖTEN OCH STÄMMA MEDLEMMAR

Läs mer

Protokoll årsstämma 2016 Västersjöns Samfällighetsförening Lördag den 20 augusti 2016 kl 13:00 i Västerlanda Bygdegård

Protokoll årsstämma 2016 Västersjöns Samfällighetsförening Lördag den 20 augusti 2016 kl 13:00 i Västerlanda Bygdegård Protokoll årsstämma 2016 Västersjöns Samfällighetsförening Lördag den 20 augusti 2016 kl 13:00 i Västerlanda Bygdegård 1. Mötet öppnas Kalle Lockner öppnade mötet och hälsade välkomna. 2. Val av ordförande

Läs mer

Nu kör vi igång med ombyggnad av lillstugan samt röjning!

Nu kör vi igång med ombyggnad av lillstugan samt röjning! Nu kör vi igång med ombyggnad av lillstugan samt röjning! På årsfesten informerade vi om att vi måste ta vår del av arbetet inför nya Storsjögården. Det innebär att vi skall röja vårt mtrl. i gamla stugan

Läs mer

Tallbackens Samfällighetsförening Agenda för ordinarie årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2015

Tallbackens Samfällighetsförening Agenda för ordinarie årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2015 Tallbackens Samfällighetsförening 2015-02-15 Agenda årsmöte Agenda för ordinarie årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2015 Tid: Torsdagen den 12 mars 2015, klockan 19:00. Plats: Björkestaskolans

Läs mer

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6)

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) 1 Stämmans öppnande Ordförande Lennart Eriksson hälsade välkomna och förklarade stämman öppnad. 2 Röstlängd Röstlängd upprättades. Närvarande var 30 fastigheter. Se

Läs mer

Messlingen den 6 augusti 2014 BILAGA 2 KALLELSE till ordinarie årsstämma med Baggårdens samfällighetsförening på Björklid lördagen den 6 september 2014 kl 10.00 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Stämmans öppnande

Läs mer

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (5)

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (5) BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (5) 1 Stämmans öppnande Ordförande Lennart Eriksson hälsade välkomna och förklarade stämman öppnad. 2 Röstlängd Röstlängd upprättades. Närvarande var representanter för

Läs mer

Rönnäs information. Följande saker berörs. Hamnen Gratis ved Valborg Arbetsdag adresser Midsommar

Rönnäs information. Följande saker berörs. Hamnen Gratis ved Valborg Arbetsdag  adresser Midsommar Rönnäs information Det har hänt en hel del som vi behöver informera om då det gäller Rönnäs och som vi hoppas ni ar del av. Det är både saker som skall ske och saker som ni själva bör agera på. Följande

Läs mer

Lokal plan för Petaredbackens byalag

Lokal plan för Petaredbackens byalag Lokal plan för Petaredbackens byalag Innehållsförteckning Sida 1 Syfte med den lokala planen...3 2 Vem har tagit fram planen och hur...3 3 Beskrivning av Petaredbacken...3 4 Vad är det bästa med Petaredbacken?...4

Läs mer

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal Årsmöteshandlingar Verksamhetsberättelse för perioden 1 maj 2010 30 april 2011 Ordinarie årsmöte hölls lördagen den 12 juni 2010 i Rosenlundskyrkans

Läs mer

SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018

SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018 1 SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018 2 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av dagordning 3. Upprättande av röstlängd 4. Val av ordförande för stämman 5. Val av sekreterare för stämman

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandring den 7 mars kl 18:30-20:30 på Glänninge området

Anteckningar från trygghetsvandring den 7 mars kl 18:30-20:30 på Glänninge området Anteckningar från trygghetsvandring den 7 mars kl 18:30-20:30 på Glänninge området Deltagare: Yvonne Lubera, kontaktombud grannsamverkan Altona by. Carina Arvidsson, grannsamverkan Altona by. Anna Backe,

Läs mer

Protokoll från Bergsviks Vägsamfällighets Årsmöte , Kaserna Hembygdsgård, Munkedal, kl

Protokoll från Bergsviks Vägsamfällighets Årsmöte , Kaserna Hembygdsgård, Munkedal, kl Protokoll från Bergsviks Vägsamfällighets Årsmöte 2015-07-24, Kaserna Hembygdsgård, Munkedal, kl 18.00 20.00. Ordföranden Roger Fredriksson hälsade, på samfällighetens vägnar, nya medlemmar välkomna. 1

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

Stentorparen februari 2013

Stentorparen februari 2013 Den 1:a januari 2013 gick solen upp 08:59 och ned 15:36 dvs vi hade någorlunda ljust i 6 timmar och 37 minuter. Den 20:e då jag skriver denna Stentorpare så gick solen upp 07:32 och ned 17:24. Med andra

Läs mer

Protokoll för årsmöte 2010

Protokoll för årsmöte 2010 1 Protokoll för årsmöte 2010 Tid och plats: kl. 19:00-20:50 den 9 mars 2010 i Brunns skola, Ingarö Närvarande: representerade för 39 fastigheter Fullmakter: 3 st 1. Mötets öppnande Kerstin Lönnberg hälsade

Läs mer

Björklidens Villaägarförening i Kallhäll

Björklidens Villaägarförening i Kallhäll Björklidens Villaägarförening i Kallhäll Vårinformation 2016 Hej kära grannar! Här kommer vårinformation från styrelsen för Björklidens Villaägarförening i Kallhäll. I detta utskick ingår: Årsmötesprotokoll,

Läs mer

Till medlemmarna i Svensboda samfällighetsförening och Svensboda natur- och fritidsförening

Till medlemmarna i Svensboda samfällighetsförening och Svensboda natur- och fritidsförening Svensboda den 5 september 2016 Till medlemmarna i Svensboda samfällighetsförening och Svensboda natur- och fritidsförening Välkommen till arbetsdagen och föreningsstämman i SSF och medlemsmötet i SNF lördagen

Läs mer

Separering av dag- och spillvatten. VA-avdelningen

Separering av dag- och spillvatten. VA-avdelningen Separering av dag- och spillvatten VA-avdelningen Separering av ledningar Kommunens avloppssystem ska hantera både dagvatten och spillvatten. I dagvatten räknas regn-, smält- och dräneringsvatten. Spillvatten

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2019-01-16 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2009-2010 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE Bastuholmens Samfällighetsförening utgörs av fastighetsägarna på Bastuholmen i Täby kommun. Organisationsnummer: 717911-5154 Antal deltagande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Knipareds samfällighetsförening Hemsida: www.knipared.se Facebook-grupp Knipareds samfällighetsförening : http://www.facebook.com/groupd/651553934888671 Styrelse, revisorer och

Läs mer

Tyresö Dyviksudds Tomtägarförening Tyresö Dyviksudds Båtklubb. Årsmöte 2014

Tyresö Dyviksudds Tomtägarförening Tyresö Dyviksudds Båtklubb. Årsmöte 2014 Tyresö Dyviksudds Tomtägarförening Tyresö Dyviksudds Båtklubb Årsmöte 2014 Tyresö Dyviksudds Tomtägarförening Tyresö Dyviksudds Båtklubb Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013-2014 Styrelsens sammansättning

Läs mer

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Daniel Ottosson Datum: 2016-12-22 2 (5) Sammanfattning Olofströms kommun påbörjade 2015 ett arbete med att utveckla parker,

Läs mer

Västerskärs Samfällighetsförening

Västerskärs Samfällighetsförening Västerskärs Samfällighetsförening Protokoll: årsmöte den 22 maj 2014 Tid: 19.30 Plats: Gillmyra gård, Kvisslingbyvägen, Åkersberga 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Stefan Wallon (ordförande i föreningen)

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Till Styrelsen i Anläggningssamfälli gheten Killingen. Årsmöte 2015 Motion Trafikskylt vid vändplats. Vi bor i ett fantastiskt område, som ska vara så bilfritt som möjligt. Tyvärr finns det boende som

Läs mer

Sammandrag från styrelsemöte 2008-01-08

Sammandrag från styrelsemöte 2008-01-08 Sammandrag från styrelsemöte 2008-01-08 Ekonomi: Föreningens ekonomi ser bra ut med ett överskott på 56.000:- Tre medlemmar har betalt in för mycket och en medlem har inte betalt årsavgiften 2007. Den

Läs mer

Askegårdens samfällighetsförening

Askegårdens samfällighetsförening Askegårdens samfällighetsförening Protokoll fört vid årsstämma i Askegårdens samfällighetsförening den 25 april 2010. $1 Mötets öppnande Stämman förklarades öppnad av ordförande Fredrik Samuelsson. $2

Läs mer

Välkommen till Svedudden

Välkommen till Svedudden Välkommen till Svedudden Juli 2014 Juli 2014 Välkommen till Svedudden Information till fastighetsägare i Svedudden. I och med att du äger en fastighet i Svedudden så är du också medlem i Sveduddens samfällighetsförening

Läs mer

HÖLLVIKENS VÄGFÖRENING NR 4 1(5)

HÖLLVIKENS VÄGFÖRENING NR 4 1(5) HÖLLVIKENS VÄGFÖRENING NR 4 1(5) PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE ÅRSMÖTE I HÖLLVIKENS VÄGFÖRENING NR4, ONSDAGEN DEN 22 JUNI 2016 KL. 18.00 I HÖRSALEN, F.D. HÖLLVIKENS BIBLIOTEK I HÖLLVIKEN 1 Ordföranden Lennart

Läs mer

Samfälligheten Grimsta B

Samfälligheten Grimsta B Samfälligheten Grimsta B Protokoll från ordinarie stämma 2005 2006-02-21 kl.19:00-21:30 1. Stämmans öppnande Björn Hedlund hälsade samtliga välkomna och förklarade stämman öppnad. 2. Val av mötesfunktionärer

Läs mer