Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Mimmi Norgren Hansson. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Mimmi Norgren Hansson. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström"

Transkript

1 Barn- och utbildningsutskottet (28) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors :00-15:30 Beslutande Mimmi Norgren Hansson (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) SaraMi Liljeholm (s) Ewa-Marie Vesterlund (s) ersätter Per B Johansson (s) Marta Pettersson (c) ersätter Karl-Fredrik Holmberg (c) Övriga deltagare Carin Elofsson, barn- och utbildningschef Pernilla Brändström, sekreterare Sofia Öberg, ekonomichef Elin Bergström, ekonom Hilda Vidmark, rektor Lärcentrum 29-31, 35 b Utses att justera Justeringens tid och plats Elisabeth Tängdén Kommunkontoret Underskrifter Sekreterare Paragraf Pernilla Brändström Ordförande Justerare Mimmi Norgren Hansson Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och utbildningsutskottet Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Barn- och utbildningskontoret Robertsfors Pernilla Brändström

2 Barn- och utbildningsutskottet (28) Föredragningslista 14 Val av justerare 15 Godkännande av föredragningslista 16 Månadsrapport januari-februari Årsredovisning Investering 2018 ombudgetering till Elevstatistik 20 Förstelärare 21 Rapport arbetsmiljö 22 Delegationsordning 23 Uppföljningsrapport internkontrollplan 24 Förskolan Dungen 25 Familjecentralens verksamhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse Tillsynsrapport förskolan Drömvallen 28 Tillsynsrapport fritidshemmet Drömvallen 29 Utveckling av lärcentra i Umeåregionen 30 Timplan 31 Analys av aktiviteter 32 Budget 2020 information 33 Seminarium styrkedja 34 Delgivningar 35 Övriga frågor

3 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 14 Val av justerare Elisabeth Tängdén utses till justerare av dagens protokoll.

4 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 15 Godkännande av föredragningslista Föredragningslistan godkänns med följande tillägg under punkten övriga frågor. a. Tjänsteskrivelse, protokoll, ärendeblad b. Projektansökan: Utveckla arbetsmarknadsspår för kortutbildade c. Beslut efter tillsyn av grundsärskola d. Beslut efter tillsyn av vuxenutbildningen

5 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 16 Månadsrapport januari-februari 2019 Ekonomichef Sofia Öberg går igenom den nya månadsrapporten och barnoch utbildningschef Carin Elofsson presenterar en fördjupad analys av lönekostnader och frånvaro i grundskolan. Bilagor: PPT Månadsrapport Barn- och utbildningsutskottet tackar för informationen.

6 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 17 Årsredovisning 2018 Sektor barn- och utbildning totala nettokostnader är 3,4 % högre 2018 jämfört med föregående år. Detta förklaras av framförallt kostnadsökning inom förskolan och Lärcentrum (IKE gymnasieelever) samt årlig löneöversyn. Sektorn redovisar totalt ett överskott med 2,3 mkr till följd av ett stort överskott inom Lärcentrum. Bilaga: Verksamhetsberättelse 2018 Barn- och utbildningsutskottet godkänner verksamhetsrapporten för 2018 och överlämnar den till kommunstyrelsen.

7 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 18 Investeringsbudget 2018 ombudgetering till 2019 Budget Redovisat Utfall Klumpanslag Ett-till-ett Ombudgetering Av det totala klumpanslaget på tkr har investeringar i stort genomförts enligt plan med resultat att 107 tkr återstår. I investeringsbudget 2018 fanns avsatt tkr till ett-till-ett-satsningen, en uppföljning gjordes under maj månad som visade att investering i ett-till-ett omfattar 560 tkr Kommunfullmäktige beslutade enligt förslag att omfördela resterande till WiFi i förskolan (90 tkr) och WiFi i äldreomsorgen (350 tkr). Från 2017 ombudgeterades totalt 728 tkr, av dessa avser 300 tkr inventarier efter ombyggnation av förskolan Apotekaren. Då ombyggnation försenats innebär detta att budget om 300 tkr bör överföras till Barn- och utbildningsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta att ombudgetering av 300 tkr för inventarier till Apotekaren görs till år 2019.

8 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 19 Elevstatistik Barn- och utbildningschefen presenterar vårens elevstatistik. Bilagor: Grundskola Lärcentrum Barn- och utbildningsutskottet tackar för informationen.

9 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 20 Förstelärare Sedan 2013 betalar Skolverket ut bidrag till kommuner och fristående skolor för att inrätta karriärtjänster. De allra flesta lärare med karriärtjänster är förstelärare och ett mindre antal, 166 lärare, är lektorer. Bidraget ska gå till att höja lönerna för lärare som fått karriärtjänster. Huvudmannen bestämmer om karriärtjänsten ska erbjudas som en fast tjänst eller som ett tidsbegränsat uppdrag. Tanken med karriärtjänsterna är att de ska vara långsiktiga och innebära en löneökning för de som utses. Karriärtjänster har kommunicerats som en permanent satsning från regeringens sida och det finns inget sista datum för statsbidraget. Antalet tjänster som finansieras av statsbidraget kan variera från år till år. Det beror på hur antalet elever hos huvudmannen och totalt i riket förändras. Robertsfors kommun har nio förstelärare, dessa har fram till idag varit tidsbegränsade förordnanden. Sedan förstelärare tillsattes i Robertsfors kommun har uppdraget förtydligats och uppdragsbeskrivning för läsåret 2018/19 omfattar en övergripande del samt en del som pekar ut prioriterade utvecklingsområden för det aktuella läsåret. Bilagor: Tjänsteskrivelse från personalstrateg Uppdragsbeskrivning förstelärare läsåret 2018/19 Barn- och utbildningsutskottet föreslår kommunstyrelsen att permanenta förstelärartjänsterna.

10 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 21 Rapport arbetsmiljö Under 2016 togs en rutin för systematiskt arbetsmiljöarbete inom sektor barnoch utbildning fram med ett tillhörande årshjul. Enligt årshjulet ska en årlig uppföljning och genomgång i sektorns skyddskommitté ske i januari varefter ledningens genomgång ska ske i februari. Ledningens genomgång är den viktigaste länken mellan ledningssystemet och ledningen. Under genomgången informeras ledningen om viktiga händelser och förändringar i som skett under den gångna perioden. Dessutom fattar ledningen strategiska beslut och drar upp riktlinjer inför den kommande tidsperioden. Kartläggning och uppföljning av arbetsmiljöåret ska redovisas i en arbetsmiljörapport som behandlas i skyddskommitté för att senare tas upp i barn- och utbildningsutskottet. Bilaga: Rapport Barn- och utbildningsutskottet föreslår kommunstyrelsen att godkänna rapporten.

11 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 22 Delegationsordning På grund av den från årsskiftet nya politiska organisationen med nya utskott som inte funnits tidigare måste delegationsordningen revideras. Ett förslag har tagits fram. Bilagor: PM Delegationsordning slutligt förslag Barn- och utbildningsutskottet föreslår kommunstyrelsen att fastställa delegationsordningen enligt förslaget.

12 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 23 Uppföljningsrapport internkontrollplan Kommunstyrelsen leder och samordnar kommunens angelägenheter och har det övergripande ansvaret för att se till att en god intern kontroll upprätthålls i Robertsfors kommun. En del av detta ansvar innebar bland annat att anta en plan för intern kontroll för kommunstyrelsens verksamhet samt styra och löpande följa upp det interna kontrollsystemet inom styrelsens ansvarsområde. Planen följer det reglemente för intern kontroll som fullmäktige har fastställt samt det riktlinjer för intern kontroll som kommunstyrelsen har fastslagit. Resultatet från uppföljningen av kontrollplanen ska redovisas för styrelsen minst två gånger per år, i samband med delårsrapport per augusti samt i samband med årsrapportens upprättande. I de fall brott förekommit eller allvarligare brister i den interna kontrollen bedöms föreligga ska detta omedelbart rapporteras till styrelsen. Denna plan ska genom samtliga utskott för att beredas för att slutligen kunna beslutas om i Kommunstyrelsen. Vid reaktioner på något i rapporten, lägg då till ytterligare förslag till beslut om åtgärder till Kommunstyrelsen. Riskanalys för 2019 sker senare delen av våren och förvaltningen återkommer med mer information. Bilagor: Tjänsteskrivelse Uppföljning internkontrollplan till årsredovisning 2018 Bilaga 1 Olyckor kommunala vägar Bilaga 2 Tjänsteskrivelse internkontrollplan 2018 Bilaga 3 RISK FÖR ATT INKÖP GÖRS UTANFÖR AVTAL Internkontrollplan Barn- och utbildningsutskottet föreslår kommunstyrelsen att godkänna uppföljningen i de delar som avser barn- och utbildning samt lägga den till handlingarna.

13 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 24 Förskolan Dungen Förskolan Dungen ligger i Flarken och är en enavdelningsförskola med idag tolv inskrivna barn. Förskolan är inrymd i den före detta skolan. Under ett flertal år har personal vid förskolan påtalat att lokalerna inte är anpassade för förskoleverksamhet - långa avstånd mellan innemiljö och utemiljö, stenbyggnad med dålig ljudmiljö som trots åtgärder är fortsatt dålig. Under det senaste året har personalen vid förskolan ett flertal tillfällen påtalat problem vid ledighet och sjukfrånvaro på grund av svårigheter att hitta vikarier. Vikariesituationen har blivit än tuffare och det är i det närmaste omöjligt att få tag i vikarier som kan/vill jobba på Dungen i Flarken. Då enheten är liten med en basbemanning på tre personal är den mycket sårbar vid eventuell frånvaro. Personalen på Dungen beskriver situationen som påfrestande och det är också medarbetare som lyft att de önskar byta arbetsplats. Sammantaget innebär nuvarande situation ett arbetsmiljöproblem som kan leda till ohälsa och att medarbetare väljer att sluta/byta jobb. I Ånäset finns förskolan Apotekaren med två avdelningar, redan beslutade kommunfullmäktige ( 54) om en ombyggnation av Apotekaren till tre avdelningar vilket skulle göra det möjligt att flytta förskolan Dungen till Ånäset. En rad problem har kantat planerna på ombyggnation och denna har ännu inte startat. Dock planeras för att komma igång med ombyggnation till tre avdelningar under På förskolan Apotekaren finns idag 26 barn inskrivna. En sammanslagning med Dungen skulle innebära totalt 38 barn, vilket är något för mycket för de lokaler som Apotekaren verkar i samtidigt som ombyggnation ska genomföras. På Nybyskolan finns gamla bibliotekshuset som till vissa delar hyrs ut till ideell förening, de delar som inte disponeras av hyresgästen bedöms av förskolechef kunna användas till förskoleverksamhet för de äldre barnen fram till dess att ombyggnationen är klar. Lokalerna ligger också väldigt nära förskolan Apotekaren vilket möjliggör ett nära samarbete vid t ex öppning, stängning och eventuell frånvaro. Bilagor: Tjänsteskrivelse Protokoll KF

14 Barn- och utbildningsutskottet (28) Forts. BoU 24 Att uppdra till verksamheten att ta fram ett beslutsunderlag till kommunstyrelsen för flytt av förskolan Dungen till tillfälliga lokaler från och med slutet av juni 2019.

15 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 25 Familjecentralens verksamhetsberättelse 2018 Barn och utbildningschef Carin Elofsson presenterar familjecentralens verksamhetsberättelse för Bilaga: Verksamhetsberättelse 2018 Barn- och utbildningsutskottet tackar för informationen.

16 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 26 Patientsäkerhetsberättelse 2018 Medicinskt ledningsansvarig skolsköterska Linda Björn har sammanställt årets rapport. Bilagor: Patientsäkerhetsberättelse 2018 Avvikelser EMI Avvikelser tabell Barn- och utbildningsutskottet föreslår kommunstyrelsen att godkänna patientsäkerhetsberättelse för kalenderår 2018.

17 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 27 Tillsynsrapport förskolan Drömvallen I enlighet med skollagen (2010:800) 26 kap 4, 6-16, 18 samt 27, har kommunen tillsynen över fristående förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg. I Robertsfors kommun finns en fristående förskola - Föräldrakooperativet Drömvallen i Sikeå. Ansvarig för ovanstående tillsyn är förskolechef Josefine Pettersson, som genomfört denna Bilaga: Tillsynsrapport Barn- och utbildningsutskottet föreslår kommunstyrelsen att godkänna tillsynsrapport för förskolan Drömvallen.

18 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 28 Tillsynsrapport fritidshemmet Drömvallen I enlighet med skollagen (2010:800) 26 kap 4, 6-16, 18 samt 27, har kommunen tillsynen över fristående förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg. I Robertsfors kommun finns en fristående fritidshem - Föräldrakooperativet Drömvallen i Sikeå. Ansvarig för ovanstående tillsyn är förskolechef Josefine Pettersson, som genomfört denna Bilaga: Tillsynsrapport Barn- och utbildningsutskottet föreslår kommunstyrelsen att godkänna tillsynsrapport för fritidshemmet Drömvallen.

19 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 29 Utveckling av lärcentra i Umeåregionen En ansökan om statsbidrag för etablering av lärcentrum i samtliga sex kommuner i Umeåregionen har skickats in. Bilaga: Ansökan Att delta i projektansökan för utveckling av lärcentra i Umeåregionen.

20 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 30 Timplan Förslag till timplan för läsåret 2019/20. Bilaga: Timplan Att med stöd av delegation U 3.32 från kommunstyrelsen fastställa föreslagen timplan.

21 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 31 Analys av aktiviteter Kommunstyrelsen uppdrog till barn-och utbildningsutskottet att på varje möte utvärdera och analysera de aktiviteter och åtgärder som beskrivits i kvalitetsredovisningarna/bästa skola och återkoppla två gånger per termin till kommunstyrelsen. Bilaga: Nyckeltal Barn- och utbildningsutskottet tackar för informationen.

22 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 32 Budget 2020 information Barn- och utbildningschef Carin Elofsson informerar kort om processen och arbetet med budget Barn- och utbildningsutskottet tackar för informationen.

23 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 33 Seminarium styrkedja I syfte att förbättra det systematiska kvalitetsarbetet och stärka styrkedjan var en av aktiviteterna i handlingsplanen för statsbidraget likvärdig skola en konferens med barn- och utbildningsutskottets ledamöter tillsammans med skolledningen. Att avsätta maj 2019 för konferensen, barn- och utbildningschef Carin Elofsson återkommer med tider.

24 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 34 Följande delegationsbeslut redovisas vid dagens sammanträde. Delgivningar SHBK SHBK SHBK SHBK SHBK SHBK SHBK SHBK Skolskjuts vid särskilda skäl Skolskjuts vid särskilda skäl Skolskjuts vid särskilda skäl Skolskjuts vid särskilda skäl Reseersättning vid val av annan skola Reseersättning vid val av annan skola Reseersättning vid val av annan skola Reseersättning vid val av annan skola 18.94/600 Anmälan om kränkande behandling ärende avslutat 18.95/600 Anmälan om kränkande behandling ärende avslutat /600 Anmälan om kränkande behandling ärende avslutat /600 Anmälan om kränkande behandling ärende avslutat /600 Anmälan om kränkande behandling ärende avslutat 19.2/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.3/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.4/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling /600 Anmälan om kränkande behandling ärende avslutat 19.10/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.11/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling

25 Barn- och utbildningsutskottet (28) Forts. BoU /600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.13/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.14/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.16/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.17/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.19/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.20/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.21/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.22/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.23/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.24/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.25/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.26/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.27/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.29/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.31/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.32/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling 19.33/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling SHBK SHBK Skolskjuts vid särskilda skäl Skolskjuts vid växelvis boende 19.35/600 Inkommen anmälan om kränkande behandling

26 Barn- och utbildningsutskottet (28) BoU 35 Övriga frågor a. Information om kommande tjänsteskrivelsemall och protokoll I samband med att önskemål på förändringar av Robertsfors kommuns ärendeblad, tjänsteskrivelser och protokoll har framkommit så har sekreterargruppen tagit fram förslag på hur dessa skulle kunna se ut. Förslagen innehåller även förändringar avseende exempelvis beslutsunderlagen, möjligheten att kunna följa ett ärendes historik samt beslutsformuleringar. Den primära förhoppningen med denna förändring är att skapa tydliga riktlinjer för hur dessa dokument ska se ut framöver, för att på så vis kunna frångå tidigare praxis där ärenden ibland har kunnat följas och ibland inte. På så vis tydliggörs även uppdraget för förvaltningens sekreterare och deras möjlighet att strukturera dokumenten på liknande vis förbättras. Förslagen har tagits fram utifrån starka rekommendationer från sakkunniga inom nämndadministration. Bilagor: Protokoll original Protokoll ny version Mall tjänsteskrivelse Utskottet tackar för informationen och lägger ärendet till handlingarna.

27 Barn- och utbildningsutskottet (28) Forts. BoU 35 Övriga frågor b. Projektansökan: Utveckla marknadsspår för kortutbildade Länsstyrelsen fördelar varje år medel som ska användas för att främja integration och etablering av nyanlända, s.k. 37 medel. Bilagor: Tjänsteskrivelse Att delta i projektansökan för utveckling av marknadsspår för kortutbildade.

28 Barn- och utbildningsutskottet (28) Forts. BoU 35 Övriga frågor c. Information beslut från Skolinspektionen Skolinspektionen genomförde under hösten 2018 regelbunden tillsyn av barnoch utbildningssektorns verksamheter. Efter genomförd tillsyn konstaterade Skolinspektionen att det fanns brister i verksamheterna Grundsärskola och Vuxenutbildning och förelade därför huvudmannen att vidta åtgärder. Huvudmannen har inkommit med rapporter på åtgärder och Skolinspektionen bedömer att huvudmannen vidtagit sådana åtgärder att tillsynen kan avslutas. Bilagor: Beslut vuxenutbildningen Beslut grundsärskola Utskottet tackar för informationen.

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2016-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-04-11 kl. 13:00-15:45 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Robert Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Robert Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2018-03-26 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-03-26 kl. 13:00-16:00 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet (15)

Barn- och utbildningsutskottet (15) Barn- och utbildningsutskottet 2018-10-15 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-10-15 kl. 13:00-15:45 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Ingrid Sundbom (c)

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter Per Olofsson (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter Per Olofsson (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2017-10-16 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-10-16 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Carin Elofsson, barn- och utbildningschef Pernilla Brändström, sekreterare Anna-Lena Göttfert, rektor 39. Magnus Forsberg.

Carin Elofsson, barn- och utbildningschef Pernilla Brändström, sekreterare Anna-Lena Göttfert, rektor 39. Magnus Forsberg. Barn- och utbildningsutskottet 2017-05-15 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-05-15 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Ingrid Sundbom (c) ersättare för Elisabeth

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2015-10-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-10-12 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2016-02-22 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-02-22 kl. 13:00-16:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar

Läs mer

Carin Elofsson, bou-chef Eva Marklund, sekr Monika Bygdemark, 15 Annie Ahlinder, 16. Elisabeth Tängdén. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS

Carin Elofsson, bou-chef Eva Marklund, sekr Monika Bygdemark, 15 Annie Ahlinder, 16. Elisabeth Tängdén. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS Barn- och utbildningsutskottet 2015-03-16 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-03-16 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Margita Åhden (s),

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Robert Lindgren (s) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Robert Lindgren (s) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2017-11-27 1 (20) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-11-27 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Robert Lindgren (s) Eva-Marie

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10)

Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10) Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-03-10, kl 13.00-16.05 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Ann-Christine

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

94 Information avseende investering Skogsgläntan/Lillberget. 97 Interkommunal ersättning (IKE) och bidragsbelopp

94 Information avseende investering Skogsgläntan/Lillberget. 97 Interkommunal ersättning (IKE) och bidragsbelopp Barn- och utbildningsutskottet Ärendelista Måndag 1 december 2014 89 Godkännande av föredragningslista 90 Ekonomisk rapport 91 Detaljbudget 2015 92 Kvalitetsrapporter för läsåret 2013/14 93 Jämförelsetal

Läs mer

10 Redovisning av åtgärder utifrån resultat av trygghetsenkäter

10 Redovisning av åtgärder utifrån resultat av trygghetsenkäter Barn- och utbildningsutskottet Ärendelista Måndag 9 februari 2015 1 Godkännande av föredragningslista 2 Information Tundalsskolan åk 7-9 3 Ekonomi 4 Val av representanter till Robertsfors folkhälsoråd

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c)

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c) Barn- och utbildningsutskottet 2014-04-14 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-04-14, kl 13.00-16.10 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30.

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordf Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Per Olofsson (c)

Hans Lindgren (s), ordf Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Per Olofsson (c) Barn- och utbildningsutskottet 2015-08-31 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-08-31 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Cariné Ahlfeldt (-) Justeringens

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens plats

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordf Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Per Olofsson (c)

Hans Lindgren (s), ordf Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Per Olofsson (c) Barn- och utbildningsutskottet 2015-05-11 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-05-11 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, klockan 15.00 17.00 ande Övriga närvarande Tove Winqvist (S), ordförande Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy Ibarra (V) Ylva

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet (27)

Barn- och utbildningsutskottet (27) Barn- och utbildningsutskottet 2018-09-17 1 (27) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-09-17 kl. 13:00-15:45 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Per

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-04-19, kl 0900-1240 Beslutande Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Roger Tuomas, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf.

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 februari 2018 kl. 08:30-12:00

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 februari 2018 kl. 08:30-12:00 1(15) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 februari 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Inger Israelsson (-) Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

83 Motion 3/2014 Industriprogrammet på Jenningsskolan

83 Motion 3/2014 Industriprogrammet på Jenningsskolan Barn- och utbildningsutskottet Ärendelista Måndag 10 november 2014 60 Godkännande av föredragningslista 81 Redovisning från Röda tråden-gruppen 82 Motion 11/2013: Samlad skoldag 83 Motion 3/2014 Industriprogrammet

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-01 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 1 december 2015 klockan 14.00 18.00 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF)

Läs mer

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Fleming Pedersen Dambo (M) Gustaf Axelsson

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-09-05 61 (70) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, fredagen den 5 september 2014, kl. 08.30-09.55 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) 51-55 Jörgen Andersson (C), tjänstg ers

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Ewa-Marie Westerlund (s) Marie Viberg (c) Erland Robertsson (c)

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Ewa-Marie Westerlund (s) Marie Viberg (c) Erland Robertsson (c) Barn- och utbildningsutskottet 2014-02-03 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-02-03, kl 13.00-16.50 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Ewa-Marie Westerlund (s) Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(11)

Sammanträdesprotokoll 1(11) Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.10 Ulf Olofsson (S), ordförande Eva Andersson (S)

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2015-06-10 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 10 juni kl.8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förskolan Prästkragen kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare. 1(12) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S) Lars

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Bokö Paragrafer 9-15 kl. 14:00-17:00 Justeringens plats och tid Sekreterare... Karin Berg Ordförande Justerande.... Kent Perciwall.... ANSLAG/BEVIS et är justerat. Justeringen har tillkännagivits

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 15 augusti 2018 kl. 08:30-12:00

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 15 augusti 2018 kl. 08:30-12:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 15 augusti 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Björkskolan 14:30-17.00 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson (C) Kristina Brundin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Blåsippans förskola, klockan 15.00 18.30 ande Övriga närvarande Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S) 20-32 Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.15 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-10-03, kl 0900-1600 Beslutande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

Stenbockskolan, kl

Stenbockskolan, kl 1(13) Plats och tid Beslutande Stenbockskolan, kl 13.30-15.00 Hans Sjögren (s), Ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(16) Plats och tid Bergslyan onsdagen den 30 maj 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2016-10-27 1(15) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 13:30-16:35 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa Branchetti Hallberg (S) ersätter Per Arne Andersson

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-17 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 17 januari 2013, kl. 08.30-11.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef Catarina

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Hasselbackens förskola, Edenryd kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.30 Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Protokoll Utbildningsnämnden Innehållsförteckning. 19 Utbildning. 20 Bokslut

Protokoll Utbildningsnämnden Innehållsförteckning. 19 Utbildning. 20 Bokslut Protokoll Innehållsförteckning 19 Utbildning 20 Bokslut 21 Omdisponering av anslag i investeringsbudgeten från 2010 till 2011 22 Beslut fattade enligt delegation 23 Delgivningar 24 Information 25 Extra

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 Ärenden: BUN au 27 Månadsrapport februari

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-21 92 Innehållsförteckning Ärende 72 Mot en giftfri förskola... 94 73 Ekonomisk månadsrapport... 96 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 97 75 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2014...

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningsutskottet PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-12-18, kl 09.00 17.00 Beslutande Evgeny Krakov (S) Linda Jonsson (V) Veronica Andersson (FS), 74 Övriga närvarande Övriga

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(7) Plats och tid Fjällsätra, Undersåker kl 09.20 14.00. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Emma Nordin, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S Jan-Ove Lindholm, VV ersättare

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Områdesstyrelsen i Kallbygden

Områdesstyrelsen i Kallbygden 1(10) Plats och tid Badhuset i Kall, kl 16.00-17.40. Beslutande Christer Edsholm, ordförande, personvald Lottie Paulus, personvald ersätter Anders Borgström, personvald Lena Edsfeldt, personvald Björn

Läs mer

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r o Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet, kl. 09:00-14:30 Beslutande Sofia Söderström, ordförande (S) Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas (S) Bengt Nilsson (S) Tomas

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30-16.00 Ajournering, kl 14.50-15.05 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 1(122) Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens

Läs mer