Träningsplanering U13 Läger 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Träningsplanering U13 Läger 1"

Transkript

1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen består av Basketsmart som är prestationshöjande OCH skadeförebyggande. Syftet med träningarna är att prova på och lära sig nya färdigheter men nötandet sker på hemmaplan. Vi vill introducera de grundläggande tekniska och taktiska delarna som krävs för att bli en mångsidig spelare på ett strukturerat tillvägagångssätt. Vi vill hålla träningarna så matchlika (gamebased) som möjligt, enligt FIBA:s riktlinjer. Vi jobbar i fyra faser inom Regionverksamheten. På nivån U-13 lägger vi ner ganska mycket tid i fas A för att senare gå till fas B och C. Under era lagträningar på hemmaplan bör ni inte ha lika snabb progression som under regionverksamheten. Med ungdomslag bör ni starta i fas A och och jobba med rätt teknik och sedan gå vidare till B och C där den mesta träningen bör ske. Fas D är matcher och då från 5-5 på träning till lokala matcher, till nationella matcher och sedan till internationella matcher. På U13-nivå inom regionverksamheten går vi inte längre än till spel 3-3. Faser: A, Teknik träning/inlärande utan motstånd (1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0) B, Beslutsfattande, övertagsspel (2-1, 3-2, 4-3) C, Kontaktmotstånd i högt tempo (1-1, 2-2, 3-3, 4-4) D, Tävlingsmoment i matchfart (4-4, 5-5) I de övningar det står C (coach) som passare kan det lika väl vara en spelare som har den positionen. Vi använder bland annat följande kommunikation med spelarna för att förenkla deras beslutstagande i spelet och för att öka deras spelförståelse. Efter varje läger får spelarna läxor som ska genomföras inför nästa läger. Dessa utgår från det vi har tränat på under lägret. Läxorna till läger 2 är följande: Fys Basketsmart 1 och kroppsfysprogram. Spelarna kommer under lägerdagen att genomföra två basketpass, två fyspass och två teoripass. Denna mängd träning och information innebär en belastning på kroppen både fysiskt men mest mentalt. Därför rekommenderar vi att spelaren får rikligt med sömn, näringsrik kost och fyller på med vätska. Vänliga hälsningar, Regionansvariga och Regionfysios

2 Sida 2 TRÄNING min 1. BASKETSMART 25 min (0 ) Detaljer i övningen hittar ni på denna länken 2. ATTACKER OCH AVSLUT UTSTRÄCKT LAYUP 15 min (25 ) Led från vingpositioner. Spelare i 3-hot och attack baslinje efter korssteg. Efter avslut, ta egen retur och byt led så man tränar från både höger/vänster: Vi tar oss till korgen med en eller två studs. Träna på att sträcka ut armen mot ringen vid layupen för att skydda bollen mot en eventuell försvarare som är bakom eller vid sidan (se bild nedan). Obs. Vi placerar ut koner på båda sidor för att träna på extra bollbehandling på väg tillbaka i leden. Fokus: Attack rakt mot korgen, blicken på ringen, sträck ut armen. 3. SKUGGDRIBBLING START OCH STOPP MED BIBEHÅLLEN DRIBBLING 10 min (40 ) Spelarna parar ihop sig två och två och ställer sig nära varandra (ej kroppskontakt). En leder och en är skugga. Skuggan ska försöka vara exakt bredvid sin partner hela tiden. Den som leder försöker skaka av sig skuggan genom att använda start och stopp med bibehållen dribbling på vägen till andra sidlinjen. Vi dribblar hela tiden med handen som är längst ifrån vår partner. Byt roller och se till så att alla både får leda och följa med både höger och vänster hand. Fokus: Maximala tempoväxlingar, behåll kontroll på bollen.

3 Sida UTNYTTJA ÖVERTAGET 15 min (50 ) Två led med spelare vid halvplan. Ett led har bollar. Spelaren med boll tar två dribblingar mot mitten. Samtidigt rör sig spelaren utan boll på andra sidan mot mitten och visar två händer som måltavla. En rak hård pass slås till spelaren utan boll som genast vänder och attackerar korgen. Passaren blir försvarare. Anfallaren har ett ensekundersövertag. Försök att utnyttja det genom att komma före till korgen och avsluta med en utsträckt layup. Byt sida på bollarna efter halva tiden. Fokus: Behåll fart in i lay-upen, sträck ut förbi/iväg från försvararen. 5. ÖVERTAGSSPEL min (65 ) Anfall får bara göra 2 passningar. Passa ena sidan och attackera mot korgen för att göra mål. OM eller NÄR försvararen är i bollinjen passa till medspelaren. Annars avluta själv genom att ta bollen starkt till korgen. Bara avslut inne i 3- sekundersområdet. Försvararen måste nudda top of the key när han/hon springer in. Spela på tvären på sidokorgar eller från mitten åt var sitt håll på stora planen. 2 anfallare mot 1 försvarare. Använd bredd och djup för att göra det svårt för försvararen. Fokus: Attackera för att avsluta, läsa vad försvararen tar bort TRANSITIONDRILL 20 min (80 ) 2 lag på respektive baslinje. Spela till poäng/retur. Anfall springer hem i försvar. Försvararna kliver av och nya försvarare blir anfall. Försvaret som kliver av passar in bollen: om poäng ta ut bakom baslinjen. Om retur passa direkt till närmaste lagkamrat. Vi fokuserar på att möta boll i anfall och slå första passningen snabbt för att kunna skapa numerära överlägen i det snabba uppspelet. De anfallare som inte möter första passningen sprintar i full fart framåt mot korgen. Fokus: Möta boll och första passning. Försök att snabbt komma till anfall för att skapa numerära överlägen. REFLEKTION OCH SVERIGE PÅ 3 5 min (100 )

4 Sida 4 TRÄNING min 1. SKOTT- OCH PASSTEKNIK 25 min (0 ) STEG 1 Spelarna går ihop två och två med en boll och sprider ut sig på alla korgar. Båda spelarna rör sig ut utanför trepoängslinjen, spelaren med boll attackerar sedan in i 3-sekundersområdet och passar till sin medspelare som rör sig in mot korgen och visar måltavla redo för att skjuta. Efter att spelaren har fångat bollen i balans dribblar spelaren genom 3- sekundersområdet ut till trepoängslinjen. Spelaren som passat rör sig ut till trepoängslinjen. Därefter attackerar spelaren med boll och övningen fortsätter som den startade. Fokus för passaren: Sikta på skotthanden, rak hård pass, om möjligt direkt från dribbling, annars ta upp bollen för att skapa bra pass. Fokus för skytten: Visa måltavla (skotthand och stödhand redo för skott), landa jump stop med balans (lätt böjda ben och knäna isär). Gå vidare när fokuspunkterna ser bra ut. STEG 2 Som ovan, när skytten fångar bollen påbörjar spelaren skottet genom att lyfta bollen och sträcka knäna. Spelaren välja själv om den vill hoppa eller ej. Fokus för skytten: Studsa direkt in i skottet (spiralfjäder), hitta rytmen (en mjuk rörelse). STEG 3 Som ovan, spelaren följer igenom hela skottet. Efter spelaren har skjutit tar den sin egen retur och fortsätter sedan som ovan. Fokus för skytten: Hitta rytmen (en mjuk rörelse), sträck ut armen, snärta iväg med handleden. 2. SLIDEA OCH FÅNGA BOLL 2 OCH 2 10 min (25 ) Spelarna går ihop två och två med en boll och sprider ut sig över hela planen. Spelaren som börjar med boll rullar bollen på golvet och den andra spelaren slidear till bollen, tar upp den och passar tillbaka till kompisen. Bollen rullas så att den som ska fånga bollen behöver ta två slidesteg för att nå fram. Repetera sex gånger och byt positioner. Första 5 min rullar vi bollen varannan gång åt höger/vänster. Sista 5 min väljer bolhållaren själv vilket håll den ska rulla bollen åt. Fokus: Böjda ben, tryck ifrån med bortre foten. Första förflyttningen av främre foten görs bort från bakre foten -positivt steg, inte inåt mot bakre foten -negativt steg.

5 Sida 5 3. Skuggsliding 10 min (35 ) Spelarna börjar ansikte mot ansikte. En leder och en skuggar. Den som leder slidear mot andra sidlinjen. Den som följer försöker skugga den som leder. Ledaren ska försöka skaka av sig skuggan och kan slidea fram och tillbaka åt båda håll. När ledaren nuddar sidlinjen på andra sidan är repetitionen slut. Efter varje repetition byter paret roller. Fokus: Böjda ben, tryck ifrån med bakre foten, håll isär knän CLOSEOUT 20 min (45 ) Ena anfallaren börjar med bollen på ungefär i höjd med trepoängslinjen med sin försvarare bakom. Andra anfallaren börjar på motsatt vinge och försvararen i hjälpposition. Anfallaren med boll attackerar mot baslinjen, hjäpförsvararen måste hjälpa inne i 3-sekundersområdet. Attackerande spelare passar ut till sin medspelare, antingen direkt från dribbling eller genom att först ta upp bollen. Spelaren som fångar boll rör sig framåt för att komma innanför sitt skottavstånd. Förvararna byter och försvararen på attackerande spelare kommer ut i en closeout. Därefter är det livespel. Anfallaren måste välja mellan att skjuta eller attackera. Fokus anfall: Pass för att sätta upp skytt (rak, hård, sikta på skotthand), fånga för att skjuta, beslut skott eller attack (beroende på försvararens avstånd och händer) UTNYTTJA ÖVERTAGET 15 min (65 ) De tre försvararna startar en bit ifrån anfallarna, försvararen på boll börjar bakom sin anfallare. Anfall börjar med boll. När anfallaren börjar dribbla spelar vi 3 mot 3. Spelaren med boll har ett övertag mot sin försvarare. Om bollhållaren lyckas utnyttja övertaget och stanna framför sin försvarare gäller det att läsa positionen på försvarare 3 för att bestämma om man ska avsluta själv eller passa. Efter halva tiden byt sida på bollen och byt hörn på anfallare och försvarare 3. Fokus anfall: Attackera för att avsluta, läs hjälpförsvararen.

6 Sida TRANSITIONDRILL 20 min (80 ) 2 lag på respektive baslinje. Spela till poäng/retur. Anfall springer hem i försvar. Försvararna kliver av och nya försvarare blir anfall. Försvaret som kliver av passar in bollen: om poäng ta ut bakom baslinjen. Om retur passa direkt till närmaste lagkamrat. Vi fokuserar på att möta boll i anfall och slå första passningen snabbt för att kunna skapa numerära överlägen i det snabba uppspelet. De anfallare som inte möter första passningen sprintar i full fart framåt mot korgen. Fokus: Möta boll och första passning. Försök att snabbt komma till anfall för att skapa numerära överlägen. 7. REFLEKTION OCH SVERIGE PÅ 3 5 min (100 )

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

Träningsplanering U14 Regionläger 1

Träningsplanering U14 Regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 90 minuter långa plus eventuell Basketsmart, konditionsträning,

Läs mer

Träningsplanering U14 Regionläger 2

Träningsplanering U14 Regionläger 2 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 90 minuter långa plus eventuell Basketsmart, konditionsträning,

Läs mer

Träningsplanering U14 Regionläger 3

Träningsplanering U14 Regionläger 3 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 3 finner ni på de kommande sidorna. Basketträningarna under helgen är 90 eller 75 minuter långa där träning 1 och 2 inleds

Läs mer

Träningsplanering U14 regionläger 1

Träningsplanering U14 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Träningsplanering U15 regionläger 1

Träningsplanering U15 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare! Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 90 minuter långa plus eventuell Basketsmart, konditionsträning,

Läs mer

Inför regionläger 1 för U14, oktober 2013

Inför regionläger 1 för U14, oktober 2013 1/9 Inför regionläger 1 för U14, 11-13 oktober 2013 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter

Läs mer

Träningsplanering 2017/18 U14 Regionläger 1

Träningsplanering 2017/18 U14 Regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Träningsplanering U16 regionläger 1

Träningsplanering U16 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare! Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 90-120 minuter långa plus eventuell Basketsmart, konditionsträning,

Läs mer

Inför regionläger 1 för U15, september 2013

Inför regionläger 1 för U15, september 2013 1/7 Inför regionläger 1 för U15, 27-29 september 2013 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter

Läs mer

Träningsplanering 2014-15 U14 regionläger 1

Träningsplanering 2014-15 U14 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Inför regionläger 2 för U14, januari 2014

Inför regionläger 2 för U14, januari 2014 Inför regionläger 2 för U14, 17-19 januari 2014 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa,

Läs mer

Träningsplanering U15 regionläger 1

Träningsplanering U15 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Inför regionläger 2 för U14, 1-3 februari 2013

Inför regionläger 2 för U14, 1-3 februari 2013 Sida 1 / 1 Stockholm 2013-01-24 Inför regionläger 2 för U14, 1-3 februari 2013 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under

Läs mer

Träningsplanering U14 regionläger 2

Träningsplanering U14 regionläger 2 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Träningsplanering U14 regionläger 2

Träningsplanering U14 regionläger 2 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Inför regionläger 3 för U14, mars 2014

Inför regionläger 3 för U14, mars 2014 1/9 Inför regionläger 3 för U14, 28-30 mars 2014 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 3 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa,

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 2 - Järnbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 2 - Järnbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 2 - Järnbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet med drillen är främst att kunna stanna från dribbling och rotera. Betoningen ligger på

Läs mer

Träningsplanering U14 regionläger 3

Träningsplanering U14 regionläger 3 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 3 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Träningsplanering U15 regionläger 1

Träningsplanering U15 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare! Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är 120 respektive 90 minuter långa, där inledningen av träningarna

Läs mer

Inför regionläger 2 för U15, 7-9 dec 2012

Inför regionläger 2 för U15, 7-9 dec 2012 Sida 1 / 1 Stockholm 2012-11-14 Inför regionläger 2 för U15, 7-9 dec 2012 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen

Läs mer

Helgträning

Helgträning Helgträning 2013-11- 26 P01 2013-14 Teknikträning Stopp och rotering 1. Stopp utan boll på linje Alla spelare på en sidlinje i basketposition. På signal tar alla spelare ett steg och sedan stannar. Spelare

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 1 - Basketbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 1 - Basketbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 1 - Basketbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet med denna drill är att lära ut grunderna i hur man tekniskt slår en bra pass. Arbeta

Läs mer

Inför regionläger 4 för U15, 5-7 april 2013

Inför regionläger 4 för U15, 5-7 april 2013 Sida 1 / 1 Stockholm 2013-03-10 Inför regionläger 4 för U15, 5-7 april 2013 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 4 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under

Läs mer

Träningsplanering U15 regionläger 1

Träningsplanering U15 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare! Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Träningsplanering U14 Regionläger 3

Träningsplanering U14 Regionläger 3 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare! Träningsplaneringen för läger 3 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

SAMLING 1. Träning 1-90min

SAMLING 1. Träning 1-90min SAMLING 1 Träning 1-90min 40 min Jag och bollen, stationer 3*12min Dela upp träningsgruppen i tre mindre grupper. Har man tillgång till mer än en plan under träningen kan man med fördel sprida ut sig mer

Läs mer

Träningsplanering U15 regionläger 2

Träningsplanering U15 regionläger 2 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare! Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 120 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Teknikmärken Täby Basket

Teknikmärken Täby Basket Teknikmärken Täby Basket Steg 1 Viking (rekommenderad nivå - åk. 2) Steg 2 Järn (rekommenderad nivå - åk. 3) Steg 3 Brons (rekommenderad nivå - åk. 4) Steg 4- Silver (rekommenderad nivå - åk. 5) Steg 5

Läs mer

SAMLING 1. Träning 1-90min

SAMLING 1. Träning 1-90min SAMLING 1 Träning 1-90min 40 min Jag och bollen, stationer 3*12min Dela upp träningsgruppen i tre mindre grupper. Har man tillgång till mer än en plan under träningen kan man med fördel sprida ut sig mer

Läs mer

Inför regionläger 4 för U15, 4-6 april 2014

Inför regionläger 4 för U15, 4-6 april 2014 Sida 1 / 1 Inför regionläger 4 för U15, 4-6 april 2014 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 4 finner ni på de kommande sidorna. Träning 1, 2 och 4 är planerade för 120

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 4 - Silverbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 4 - Silverbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 4 - Silverbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet är att spelarna skall kunna slå en enhands pushpass, samt ha förståelse för att man

Läs mer

Inför regionläger 3 för U15, februari 2014

Inför regionläger 3 för U15, februari 2014 Sida 1 / 1 Inför regionläger 3 för U15, 14-16 februari 2014 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 3 finner ni på de kommande sidorna. Träning 1, 2 och 4 är planerade för

Läs mer

Träningsplanering U15 regionläger 2

Träningsplanering U15 regionläger 2 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är 120 minuter långa, där inledningen av träningarna består av

Läs mer

Träningsplanering U15 regionläger 4

Träningsplanering U15 regionläger 4 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 4 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är 120 minuter långa, där inledningen av träningarna består av

Läs mer

Träningsplanering U15 Regionläger 3

Träningsplanering U15 Regionläger 3 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare! Träningsplaneringen för läger 3 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 120 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 5 - Guldbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 5 - Guldbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 5 - Guldbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet med drillen är att kunna passa bollen med försvarare på sig. Att man med hjälp av finter

Läs mer

Sommarträning Uppsala F

Sommarträning Uppsala F Sommarträning Uppsala F03 2016 Sommaren är en perfekt tid att träna på saker som vi under säsongen inte hinner med. Kondition är extra viktigt under sommaren så att ni är redo i kroppen när basketen börjar

Läs mer

Sommarprogram för Årsta F03

Sommarprogram för Årsta F03 Sommarprogram för Årsta F03 Här kommer lite inspiration för vad man kan träna på under sommaren. Ingenting är obligatoriskt men vill ni träna finns dessa program som inspiration. Sommaren är en perfekt

Läs mer

Driva bollen. Delad syn

Driva bollen. Delad syn bollen Öva att driva med båda fötternas in- och utsidor, även i högsta fart Då kan du snabbare driva bollen åt olika håll, ändra riktning och tempo Du kan även driva bollen med den bortre foten i olika

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 3 - Bronsbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 3 - Bronsbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 3 - Bronsbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet med drillen är att fortsatt träna tekniken på stopp, rotering och passar. Nu skall man

Läs mer

LEK & TÄVLING LEKAR BASKETSPELAREN

LEK & TÄVLING LEKAR BASKETSPELAREN LEK & TÄVLING LEKAR BASKETSPELAREN En står i mitten av salen (förslagsvis tränaren första gångerna). Övriga ställer upp bakom ena baseline. Alla har varsin boll, som ska dribblas hela tiden. Basketspelaren

Läs mer

Var bör fokus i träningen ligga? Det är väldigt viktigt att inte bara träna på rätt saker utan också att spendera rätt mängd tid på olika saker.

Var bör fokus i träningen ligga? Det är väldigt viktigt att inte bara träna på rätt saker utan också att spendera rätt mängd tid på olika saker. Var bör fokus i träningen ligga? Det är väldigt viktigt att inte bara träna på rätt saker utan också att spendera rätt mängd tid på olika saker. hur och/eller varför man gör något. Om spelarens förståelse

Läs mer

Kvarterslag driva finta dribbla. Created with Sideline XPS Trainer -

Kvarterslag driva finta dribbla. Created with Sideline XPS Trainer - 1 Driva, utmana, finta och dribbla nå1/10 2/10 1 2 3 4 5 6 Teckenförklaring. 1. Springa utan boll 2. Passning eller skott (bollens förflyttning) 3. Driva med boll 4. Boll 5. Spelare 6. Koner Övningarnas

Läs mer

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon F-97 TRÄNINGSPÄRM Teckenförklaring Försvarspelare Anfallsspelare Spelare med boll Löpning utan boll Löpning med boll Bollens väg Kon Tips & råd Gå gärna igenom övningarna teoretiskt med gruppen först..

Läs mer

3. Innebandyövningar. I klubbens bibliotek finns det ytterligare material i ämnet. Här följer några förslag på grundläggande övningar:

3. Innebandyövningar. I klubbens bibliotek finns det ytterligare material i ämnet. Här följer några förslag på grundläggande övningar: 3. Innebandyövningar På internet finns ett brett utbud av innebandyövningar att hämta. På www.tibk.nu finns länkar till olika innebandyövningar under menyn Länkar Instruktion/Övningar. I klubbens bibliotek

Läs mer

Spelare A och B skjuter på liggande boll varannan gång. Ställer sig sedan sist i respektive led. Målvakten jobbar i sidled.

Spelare A och B skjuter på liggande boll varannan gång. Ställer sig sedan sist i respektive led. Målvakten jobbar i sidled. Spelare A och B skjuter på liggande boll varannan gång. Ställer sig sedan sist i respektive led. Målvakten jobbar i sidled. ŀ Skotten ska komma lagom tätt. Målvakten ska lagom ha hunnit förflyttat sig

Läs mer

Omställning. Återerövring av bollen

Omställning. Återerövring av bollen Anfallsspel - - driva, riktningsförändra, vända, perception, koordination - kan du göra om det står en spelare framför dig? - Vilka delar av foten kan du använda för att driva och vända? - Yta: 15-20 15-20

Läs mer

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR innebandyspelaren övningar Huvudmoment 1 Växlingar i viss fart (Bollbehandling) 3 2 Ytterligare moment 1 1 2 3 Förklaring Ställ upp 10 konor och spelare i led med var sin boll

Läs mer

Målvakten. i innebandy. Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna

Målvakten. i innebandy. Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna Målvakten i innebandy Målvaktens roll Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna Lätt att bli självkritisk alla skall uppmuntra målvakten

Läs mer

Stafetter Teknikbanor 1 2 a) 3 e) a)

Stafetter Teknikbanor 1 2 a) 3 e) a) STAFETTER OCH TEKNIKBANOR Stafetter, både med och utan boll, är en spännande och rolig form av träning för barnen. Det finns ingen given mall för hur stafetterna ska gå till, använd fantasin eller låt

Läs mer

Övningar P03, v37 och v Tema: - Utmana - övningar/match i högt tempo - målvaktsövningar måndag 12/9

Övningar P03, v37 och v Tema: - Utmana - övningar/match i högt tempo - målvaktsövningar måndag 12/9 Övningar P03, v37 och v38 2011 Tema: - Utmana - övningar/match i högt tempo - målvaktsövningar måndag 12/9 AIK P03, V37-11, måndag och torsdag, uppvärmning, ca 10 min A Övningar: driva boll, passa, ta

Läs mer

Försvar. 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). 2. Försvar mot 1:a-tempo följt av 3:e-tempo (minst 6 spelare).

Försvar. 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). 2. Försvar mot 1:a-tempo följt av 3:e-tempo (minst 6 spelare). Försvar (! = även lämplig för nybörjare) 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). En passare i mitten (framme vid nät) och fyra försvarare/anfallare på position 1, 2, 4 & 5 (alternativt hel

Läs mer

99 drillar för utmärkt bollbehandling. Nyckelord

99 drillar för utmärkt bollbehandling. Nyckelord 99 drillar för utmärkt bollbehandling SIDA 1 Välj ut 50 övningar, blanda varje gång och utför 3 ggr/vecka. Minimum 25 minuter/gång. Nyckelord Balans Tempoväxling Blicken upp Tålamod Motorik Snabbhet Riktningsförändring

Läs mer

Målvaktsövningar. Sidledsförflyttningar

Målvaktsövningar. Sidledsförflyttningar Målvaktsövningar Något som ofta kan glömmas bort, såväl i innebandy som i andra sporter, är att målvakten måste få köra övningar som är till för att förbättra just dennes spel. Ofta får målvakten bara

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen Expressbollen Övning nr. 1 2 lag på varje långlinje i en rektangel på 15x25 meter. o Viktigt att va tydlig med mitten, d.v.s. markera mitten med koner. Varje spelare har en boll. Leken går ut på att sparka

Läs mer

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här Fotbollsträning Träningsbank Ålder: 8-10 Ange tid här Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) 1. Led om två och två 2. Starta tåget som ett ånglok långsamma steg som ökar till joggning, gör ångloksljud 3.

Läs mer

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd Fotbollsskolan fintdribbling.indd 1 07-06-05 16.16.18 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att

Läs mer

Ryckknäböj. Dimitrios Panagiotopoulos Fysansvarig

Ryckknäböj. Dimitrios Panagiotopoulos Fysansvarig Ryckknäböj Dimitrios Panagiotopoulos Fysansvarig Utgångsposition - Tyngdpunkten på hela foten. - Fötterna utåtroterade och bredare isär än höftbredd. - Knäna pekar i fotens riktning - Greppa stången brett

Läs mer

Inbollning. Bagger 2 & 2: Parabola bagger som skickas rakt fram i axelhöjd utan båge (med böjda knän).

Inbollning. Bagger 2 & 2: Parabola bagger som skickas rakt fram i axelhöjd utan båge (med böjda knän). Inbollning (! = även lämplig för nybörjare) 1. Inbollning 2 & 2 - bagger. Bagger 2 & 2: Parabola bagger som skickas rakt fram i axelhöjd utan båge (med böjda knän). 2.! Inbollning 2 & 2 - grundslag och

Läs mer

Reymersholms IK F03 Träningsupplägg

Reymersholms IK F03 Träningsupplägg Reymersholms IK F03 Träningsupplägg Träningsblock - grund Uppvärmning 15 min Teknikövning 15-20 min Spelövning 20-25 min Matchspel 20-25 min Knäkontroll 5-10 min Teckenförklaring Uppvärmning Syfte 1: att

Läs mer

Fotbollsövningar 5-7 år. Lindsdals IF

Fotbollsövningar 5-7 år. Lindsdals IF Fotbollsövningar 5-7 år Lindsdals IF Övning: Passa genom mål Kommentar: Ta emot och passa eller passa direkt. Man kan tävla genom att räkna antal pass på tid. Övning: Driva bollen i en slalombana Kommentar:

Läs mer

Övningsbank för ungdomar

Övningsbank för ungdomar De här övningarna är tänkt att fungera som en guide och inte ett måste. En generell regel bör vara att inte använda för många övningar på samma pass och att vi gör samma övning flera träningar i rad så

Läs mer

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE INNEBANDY

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE INNEBANDY KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE Denna cd-romskiva vänder sig främst till er som är tränare inom barn- och ungdomsidrotten. Vår förhoppning är att ni använder er av materialet i er träning

Läs mer

Sidledsförflyttning 1

Sidledsförflyttning 1 MÅLVAKTSÖVNINGAR Innehåll Sidledsförflyttning 1... 2 Sidledsförflyttning 2... 3 Sidledsförflyttning 3... 4 Utkast... 5 Reaktionsövning 1... 6 Reaktionsövning 2... 7 Reaktionsövning 3... 8 Skott och närspel

Läs mer

Träningsprogram (T) - Secrets to Soccer

Träningsprogram (T) - Secrets to Soccer Sida 1 av 6 Vem, vad, var och när Gjord av Total tid Mr Spelarlyftet Spelare: 95 minuter Målvakter 115 minuter Datum 2012-06-01 Tid 00:00 Plats Lag/träningsgrupper Titel - Väggspel PF11 : 2 mot 1 - Väggspel;

Läs mer

Övningar inom Innebandy

Övningar inom Innebandy Övningar inom Innebandy Av Kaj Nyman Visst känns det skönt att man ivrigt väntar på att få gå/åka till innebandy träningen och köra en och en halvtimme med sina kompisar så man får svettas och ha det roligt.

Läs mer

Träningsprogram (T) - Secrets to Soccer

Träningsprogram (T) - Secrets to Soccer Sida 1 av 5 Vem, vad, var och när Gjord av Total tid Mr Spelarlyftet Spelare: 90 minuter Målvakter 90 minuter Datum 2012-06-01 Tid 00:00 Plats Lag/träningsgrupper Titel Teknik - Skott: Bredsida/vrist PF10

Läs mer

Fotbollsskola Charlo. Nivå 1. Skott och avslut på mål

Fotbollsskola Charlo. Nivå 1. Skott och avslut på mål Fotbollsskola Charlo Nivå 1 Skott och avslut på mål Uppvärmning övning 1 5-10 min VAD? Lek - Driva boll, bollkontroll VARFÖR? Uppvärmning och för att få en känsla för var vristen sitter HUR? Se markerad

Läs mer

Åkersberga P05: Röd & Blå

Åkersberga P05: Röd & Blå Åkersberga P05: Röd & Blå Träningsövningar 2015 ÅBK P05: Röd & Blå TRÄNINGSÖVNINGAR 2015 (1) Vändning Vändning och passning. 6-8 spelare. Avstånd mellan A och D ca 30 meter. A passar B, som vänder och

Läs mer

HIBF - MÅLVAKTSTRÄNING

HIBF - MÅLVAKTSTRÄNING HIBF - MÅLVAKTSTRÄNING MÅLVAKTENS ROLL Har stor betydelse för laget - Finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel - Behöver alltid hjälp av utespelarna. Lätt att bli självkritisk - Alla skall uppmuntra

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen Träffa linjen Övning nr. 1 Alla spelare samlas på en linje med boll. Avstånd till linjen som ska träffa ca 10-15 meter. Varje spelare försöker passa bollen mot linjen och låta den stanna exakt på linjen.

Läs mer

VFF läger år. Träningsinnehåll VFF. Passning och mottagning 1 mot 1 offensivt 1 mot 1 defensivt Avslut EN DEL AV SVENSK FOTBOLL

VFF läger år. Träningsinnehåll VFF. Passning och mottagning 1 mot 1 offensivt 1 mot 1 defensivt Avslut EN DEL AV SVENSK FOTBOLL VFF VÄR MLNDS FOTOLLFÖRUND 98 EN DEL V SVENSK FOTOLL Träningsinnehåll Passning och mottagning mot offensivt mot defensivt vslut # Passning och mottagning -isolerat. ra passnings- och mottagningsteknik

Läs mer

11 övningar som gör dig mindre stel. Här får du ett program som mjukar upp dina höfter. Och som ger dig större rörelsefrihet.

11 övningar som gör dig mindre stel. Här får du ett program som mjukar upp dina höfter. Och som ger dig större rörelsefrihet. 11 övningar som gör dig mindre stel Här får du ett program som mjukar upp dina höfter. Och som ger dig större rörelsefrihet. 1 1. Steg framåt och korsa» Sätt ner vänster fot snett framför den högra.» Håll

Läs mer

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring Syfte: Att kunna lära ut grundläggande målvaktsteknik för barn och ungdomar Träningens fokusområden: Försvarsinriktning Greppteknik -Fallteknik

Läs mer

Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon. Teckenförklaring

Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon. Teckenförklaring Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon Teckenförklaring VOLLEY & SMASH a Stationsövning volley-smash a b Alla i gruppen är i rörelse med detta upplägg. A kastar till b med

Läs mer

STATISTIKMANUAL BASKET

STATISTIKMANUAL BASKET STATISTIKMANUAL BASKET Skott Ett skottförsök (FGA, field goal attempt) registreras varje gång en spelare skjuter, kastar eller tippar en boll i spel mot motståndarens korg i ett försök att göra mål, om

Läs mer

Målvaktsträning. Onsala Innebandy. Grundteknik: Hand- och benposition, utkast (kort/långt)

Målvaktsträning. Onsala Innebandy. Grundteknik: Hand- och benposition, utkast (kort/långt) Fyspass 1. Löpning parvis 10 varv runt hallen (ca. 1,2 km), passning med boll, varannan höger/vänster hand 2. Sit-up 2 x 20 med 2 minuter vila mellan. Böjda knän, ländryggen i mattan 3. Lårcurl 2 x 20

Läs mer

Nya regler och tolkningar 2018 Större förändringar:

Nya regler och tolkningar 2018 Större förändringar: Större förändringar: Inkast 24-sekundersregeln Tekniska foul Dubbelfoul Dribbling, utrustning, fighting foul Inkast nyheter Q4, sista 2 minuterna Osportslig och diskvalificerande foul Teknisk foul 17.2.7

Läs mer

Instruktion Finta/dribbla

Instruktion Finta/dribbla Instruktion Du kan skilja på att finta och att dribbla Finta gör du före dribblingen Du kan finta utan att dribbla efteråt T.ex. en inläggsfint då du vänder och slår inlägget med andra foten istället Du

Läs mer

MÅLVAKTSTRÄNING BK HÖLLVIKEN P02

MÅLVAKTSTRÄNING BK HÖLLVIKEN P02 MÅLVKTSTRÄNING K HÖLLVIKEN P02 Syfte: tt lära ut grundläggande målvakts teknik för barn och ungdomar. Träningens fokus områden Försvarsinriktning Ställning/Positionering Greppteknik Fallteknik Rörlighet/Sidledsförflyttning

Läs mer

SPECIELLT FÖR ÅLDERN 7-9 ÅR

SPECIELLT FÖR ÅLDERN 7-9 ÅR 1(15) SPECIELLT FÖR ÅLDERN 7-9 ÅR Barn har ett naturligt behov av lek och rörelse i unga år och följaktligen ska vi lägga fokus på detta. Samtidigt ska vi ju utbilda dem till duktiga fotbollsspelare. Men

Läs mer

Fotbollsövningar 3 P08 Mariaskolan

Fotbollsövningar 3 P08 Mariaskolan Fotbollsövningar 3 P08 Mariaskolan Bollkontroll (tvåfots teknik) ca 15 minuter. Fria riktningar med passiv press, ca 400 bollnud Yta ca 8 x 8 meter. Mindre yta ger svårare utföranden. Samtliga spelare

Läs mer

Träningsprogram 6-9 år - Utmana, finta och dribbla

Träningsprogram 6-9 år - Utmana, finta och dribbla SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNAR- OCH SPELARUTBILDNING Träningsprogram 6-9 år - Utmana, finta och dribbla Anfallsspel - Speluppbyggnad 5 övningar. Nivåer: 1 Övningar i träningspasset: 1 2 3 4 5 Lek - Tusenfotingen

Läs mer

Målvaktsträning i Sunderby SK, år. En kort sammanställning av utbildningsmaterialet till Svenska fotbollsförbundet målvaktstränarutbildning C

Målvaktsträning i Sunderby SK, år. En kort sammanställning av utbildningsmaterialet till Svenska fotbollsförbundet målvaktstränarutbildning C Målvaktsträning i Sunderby SK, 10-12 år En kort sammanställning av utbildningsmaterialet till Svenska fotbollsförbundet målvaktstränarutbildning C Syfte och mål Syftet är att vägleda lagens ledare så att

Läs mer

Passning och mottagning

Passning och mottagning Passning och mottagning Vad vi ska lära oss: Passa bollen (bredsida och utsida) Ta emot bollen på olika sätt Passa och ta emot bollen när vi springer Hålla avstånd till våra medspelare Varför Att passa

Läs mer

1 Ormen (Dribbla + Skott) Beskrivning: Förste spelaren i ledet springer i högt tempo med boll och dribblar genom konerna. Efter några koner gör nästa

1 Ormen (Dribbla + Skott) Beskrivning: Förste spelaren i ledet springer i högt tempo med boll och dribblar genom konerna. Efter några koner gör nästa 1 Ormen (Dribbla + Skott) Förste spelaren i ledet springer i högt tempo med boll och dribblar genom konerna. Efter några koner gör nästa spelare samma sak. Osv Högt tempo i löpningar. Bollen ska behandlas

Läs mer

Handboll för skolor. Instruktioner för ett lätt och roligt bollspel

Handboll för skolor. Instruktioner för ett lätt och roligt bollspel Handboll för skolor Instruktioner för ett lätt och roligt bollspel Finlands Handbollförbund 2014 förord Handboll är ett lätt och roligt spel att spela i skolan! Flickor och pojkar kan spela tillsammans.

Läs mer

Play Football. Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination. av färdighetsträning

Play Football. Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination. av färdighetsträning Play Football Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination av färdighetsträning Rekomenderad ålder: Från 6 år - 11år Parkull med boll Vad: Driva, samarbete/kommunikation Hur: Utsatt yta

Läs mer

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år Fokusområden: - Driva - Passa - Mottagning - Vändning - Riktningsförändring - Avslut - Väggspel - Spelbarhet, Spelavstånd Spelarens mognad Fysisk utveckling Lugn tillväxtperiod

Läs mer

Övning 1: Bolljonglering. Krav Brons: 10 tillslag Silver: 15 tillslag Guld: 25 tillslag maxtid 1 minut

Övning 1: Bolljonglering. Krav Brons: 10 tillslag Silver: 15 tillslag Guld: 25 tillslag maxtid 1 minut Övning 1: Bolljonglering Brons: 10 tillslag Silver: 15 tillslag Guld: 25 tillslag maxtid 1 minut Övningen i sig har väl ingen klar relatering till spelsituationer, men man tränar motoriken och skapar bra

Läs mer

Drivning. Kapitel 1: Bollkul. Instruktion. Driva boll 1

Drivning. Kapitel 1: Bollkul. Instruktion. Driva boll 1 Drivning Instruktion Generell vid drivning (för att erhålla god drivningskvalitet): titta upp så ofta du kan mellan tillslagen på bollen, för att se vad du ska göra träna på att driva med båda fötterna

Läs mer

Innebandyövningar - Medelsvåra

Innebandyövningar - Medelsvåra Källa: http://www.gubbe.se/innebandy/ovningar.htm Innebandyövningar - Medelsvåra Namn: Dubbeln Nr: 5 Uppvärmning, Skott och Passningar Svårighetsgrad: Blå Syfte med övningen: Att träna på att ta avslut,

Läs mer

Träningsprogram (T) - :: Secrets to Soccer ::

Träningsprogram (T) - :: Secrets to Soccer :: Sida 1 av 6 Träningsprogram Gjord av Total tid GFF Spelarlyftet Spelare: 100 minuter Målvakter 100 minuter Datum 2009-03-01 Tid 09:00 Plats Lag/träningsgruper Heden/Kviberg F14, P14 Öppna kommentarer Talangträning

Läs mer

Träningsprogram 9-12 år - Djupledsspel och frilägen

Träningsprogram 9-12 år - Djupledsspel och frilägen Page 1 of 7 SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNAR- OCH SPELARUTBILDNING Träningsprogram 9-12 år - Djupledsspel och frilägen Försvarsspel - 6 övningar. Nivåer: 2 Hindra motståndarna att göra mål. Övningar i

Läs mer

TRÄNINGSBOKEN. - E$ grundmaterial för dig som fotbollstränare i BK Örnen

TRÄNINGSBOKEN. - E$ grundmaterial för dig som fotbollstränare i BK Örnen TRÄNINGSBOKEN - E$ grundmaterial för dig som fotbollstränare i BK Örnen Förord De$a material riktar sig

Läs mer

4.3 Försvarsspel 2v2

4.3 Försvarsspel 2v2 4.3 Försvarsspel 2v2 Försvarsspel 2 mot 2 Övning 1 Vad: Försvarsspel 2 mot 2 i ytterzon och styrande mot markerad yta Varför: Försvarsarbete inom begränsad yta enligt bild, för att arbeta med att hålla

Läs mer

Fotbollsskolan. bollekar.indd

Fotbollsskolan. bollekar.indd Fotbollsskolan bollekar.indd 1 07-06-05 16.14.36 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Åsa IF:s Innebandyskola

Åsa IF:s Innebandyskola Åsa IF:s Innebandyskola Mål: Genom lek och glädje stimulera barnen att vilja gå till innebandyn. Av gemenskapen med lagkamrater känna en social trygghet både på och utanför planen. Förkunskaper: Det krävs

Läs mer