Bildningsstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Fridolin, ingång Biblioteket, onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00-18:55 Beslutande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bildningsstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Fridolin, ingång Biblioteket, onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00-18:55 Beslutande"

Transkript

1 1(31) Plats och tid Fridolin, ingång Biblioteket, onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00-18:55 Beslutande Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Åsa Lövgren (S) Göran Edström (S) Matilda Dellen (S) Mikael Franzén (S) Mikael Moen (V) Johannes Kotschy (M) Katarina Andersson (M) Eric Karlsson (M) Annika Johansson (C) ers från 15:50 Lea Malmivirta (C) David Larsson (SD) Christer Karlsson (SD) Peter Kotipelto (S) ers från 18:55 Christina Kaloinen (M) Maria Lee (S) ers från 17:45 44 Övriga närvarande Justerare Björn Hansson, förvaltningschef Erica Erixon, verksamhetschef Sara Norqvist, utredare Anna Kastberg, sekreterare Eva Södergård, re-chef Bengt Albertsson, re-chef Ing-Marie Pettersson Jensen, re-chef Karin Vestman, re-chef Rolf Engman, rektor Kristina Ohls, revisor Johannes Kotschy (M) Katarina Andersson (C) som ersättare Justeringens plats och tid Förvaltningskansliet, kl 14:30 Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerare Sammanträde ANSLAG Datum Anslag sätts upp Anslag tas ner Protokollets förvaring Anna Kastberg, sekreterare

2 2(31) ÄRENDELISTA 34 Rapporter Patientsäkerhetsberättelse Delårsbokslut per 31 mars och årsprognos Remiss - medborgarförslag från Bergsnässkolan Motion och medborgarförslag om att göra By skola till en pilotskola Ansökan om att förändra öppettiderna på Talgoxen, som erbjuder verksamhet dygnet runt för barn i åldrarna 1-13 år Avesta Katthems ansökan om bidrag till lokalhyra Remiss - Rolf Sohlströms medborgarförslag om beachhandbollsplaner Hyreshöjande åtgärder Domarhagsskolan Hyreshöjande åtgärder åvestadal Nybyggnation förskola Organisationsförändring Karlfeldtgymnasiet Ansökan om hyreshöjande åtgärder vid Klockarskolans kök Budgetanpassning Delegationsbeslut Rapporter från förtroendevalda Övriga frågor..31

3 3(31) 34 Rapporter Kenneth Linder, enhetschef Verket, rapporterar om Avesta Art 2019 som kommer att pågå från 18 maj 15 september Han bjuder in till invigning av kulturskolans dag nu på lördag den 13 april. Rolf Engman, rektor Karlfeldtgymnasiet, rapporterar om förstahandssökande till läsåret 19/20. Vi har totalt 268 st behöriga till 292 platser samt 97 som ej är behöriga. Vi har 62 st förstahandssökande från andra kommuner. Det som skiljer sig i år är att endast 16 st av våra egna elever sökt till annan kommun. Inom några dagar startar en omvalsperiod som kan innebära några mindre förändringar. Ca 90 % av våra ungdomar ser ut att välja eget gymnasium. Björn Hansson, förvaltningschef, rapporterar kring skolvärdar, Vi har idag skolvärdar ute i verksamheten som aktiverar elever totalt har vi 4 st. Karin Vestman, resultatenhetschef, rapporterar om barnkön och förskolan. Läget är under kontroll som det ser ut just nu. Karin förklarar komplexiteten kring placeringar av barn där man som vårdnadshavare tackar nej, flyttat fram datum, osv. Man har gjort en tillfällig avdelning på Igelkotten. Man räknar med att ha barn inskrivna i juni. Erica Erixon, Verksamhetschef Avesta resurs, rapporterar om elevhälsans ledningssystem samt organisationen kring detta. Erica förklarar även vilken hjälp som går att få och hur en ansökan går till. Avesta kommun, bildningsstyrelsen är vårdgivare för den hälso- och sjukvårdsverksamhet som bedrivs inom elevhälsan. Ledningen skall vara så organiserad att den tillgodoser hög patientsäkerhet och god kvalitét i vården. Erica berättar även att man öppnar en särskola 1-6 i Krylbo. Om alla elever som har rätt att läsa efter särskolans kursplan väljer att gå fysisk särskola, blir det 19 st elever. Idag finns plats för 5 st i Karlbo. Sara Norqvist, utredare, rapporterar om LUPP undersökningen. Resultatet av undersökningen kommer att dras i rektorsgrupper framöver. Man vill ha en återkoppling till styrelsen vad som händer efter resultatet. Kristina Ohls Revisor, ställer fråga om lokalkostnader, grundläggande granskning, arbetsgrupp tillsatt, Björn Hansson svarar att utredningen drar ut på tiden.

4 4(31) 35 Patientsäkerhetsberättelse Dnr Erica Erixon, Avesta resurs går igenom patientsäkerhetsberättelsen. s beslut Att godkänna patientsäkerhetsberättelsen.

5 5(31) 36 Delårsbokslut per 31 mars och årsprognos Dnr Björn Hansson, förvaltningschef, går igenom delårsbokslut och årsprognos per 31 mars Viktiga händelser och omvärldspåverkan Förskola Förskolan igelkotten i Krylbo har öppnat en tillfällig grupp under vårterminen I huvudsak är det små barn som står i kön, vilket kräver lite extra i form av lokaler och fler personal mot en syskonavdelning. I slutet på mars kan vi konstatera att efterfrågan har förändrats och att de planerade barnökningarna inte har verkställts i alla områden och i den omfattning vi förberett oss för. Antalet barn i mars 2019 var 1176 stycken. Förskolan minskar med en avdelning i Krylbo, då skolan behöver utöka sin verksamhet. Förskolan Violen står inför ett känt underhållsbehov och i dagsläget utreds olika alternativ för flytt av verksamheten. Insatser är dock vidtagna av fastighetsägaren för att säkerställa en god inomhusmiljö, det vill säga i väntan på en permanent flytt och lösning. Grundskola Johan-Olovskolan har en fortsatt utmaning i att det är omsättning på elever, men det har dock minskat något. Grundskolan har 790 elever med annat modersmål än svenska (30,8%), sammanlagt 45 olika språk, förutom svenska. Arabiska är det enskilt största språk med 339 elever. Det stora orosmolnet i integrationsarbetet är att den statliga schablonersättningen minskar drastiskt, samtidigt som det är ett stort behov av insatser till elever med annat modersmål, med både modersmålsundervisning och studiehandledning, samt stöd av skolornas elevhälsa. Samarbete mellan högskolan Dalarna och kommunerna i Dalarna, där studenter erbjuds en arbetsintegrerad utbildning, som innebär att studenten får en studielön, samt en vikarielön, fortsätter inför kommande läsår. Utvecklingsledare och resultatenhetschef arbetar med rekryteringen och beräknas vara klara till i mitten på maj.

6 6(31) Kost Under januari månad skickade vi ut Matgästenkäter till samtliga elever och pedagoger på grundskolan. Enkätsvaren är sammanställda och vi åtgärdar de synpunkter som framkommit i enkätsvaren. Under vecka 13 och 14 genomförde vi matsvinnsmätningar på samtliga enheter inom verksamheten. Vi har under vecka 13 genomfört en kostombudsutbildning för personal inom äldreomsorgen 35 kostombud och enhetschefer deltog. Utbildningen handlade om Bra måltider för Äldre. Vi gick igenom vad man som äldre bör äta och vad som ska serveras till våra äldre gäster under en hel dag för att de ska må bra enligt de nya riktlinjerna för mat till äldre. Vi har haft budgetgenomgångar med vår personal och gått igenom vad det varje kök har att förhålla sig till. Utbildning och Arbetsmarknad Gymnasiet Ansökningssiffrorna visar att intresset för gymnasiet har ökat. Både från ungdomar boende i Avesta och även de som bor i andra kommuner. Gymnasiets verksamhet gagnas av en mycket professionell personal som säkerställer skolans rykte och attraktionskraft. Vi ser ett särskilt tryck på yrkesprogrammen vilket är mycket positivt. Vuxenutbildningen Nu söker våra invånare till vuxenutbildningen med hjälp av en digital ansökan. Fortsatt stor efterfrågan på grundläggande vuxenutbildningen och yrkesutbildningar på gymnasial nivå. Integration Antalet inflyttade nyanlända till Avesta fortsätter att minska. Under jan mars 43 personer. ( personer. Minskade resurser pga minskade statliga bidrag. AME Arbetsmarknadsenheten, AME, har minskat sin organisation iom att den särskilda satsningen från KS inte längre är aktuell. Projektet Framtidsjobb Avesta är implementerat i ordinarie verksamhet, dock med reducerad personalstyrka då verksamheten har en tillfällig finansiering under två år.

7 7(31) Kultur och fritid Kultur och fritid har samordningsansvaret för firandet av Avesta 100 år och det första arrangemanget, invigningen av jubileumsåret, genomfördes den 31 mars utanför och i Verket. En utställning om jubileumsfirandet 1919 i 1898 års Vattenkraftsstation invigdes och kommer att visas dagligen och gratis under hela sommaren från det att Avesta Art invigs den 17 maj. Biblioteket har haft många välbesökta program, som föreläsningar, filmkvällar, minibio och lördag med barnen. Regelbundna träffar för hjälp med digitala frågor har också genomförts. Resultat Verksamhet Förskolan Talgoxen som tar emot barn och skolbarn på obekväm arbetstid har blivit beviljade statsbidrag från Skolverket på 1283 tkr för I mars 2018 var det 1197 stycken barn inskrivna i barnomsorgen, i år vid samma tidpunkt har vi 1176 stycken inskrivna barn i omsorgen. Grundskolan satsar under läsåret på flera projekt, bl.a. Likvärdig utbildning, som finansieras av statliga bidrag samt Riktade insatser, som är ett projekt med Skolverket och pågår under hela Elevantalet inom grundskolan, har ökat med 106 elever jämfört med första kvartalet år 2018 och är nu uppe i 2568 elever. Samarbete mellan högskolan Dalarna och kommunerna i Dalarna, där studenter erbjuds en arbetsintegrerad utbildning, som innebär att studenten får en studielön, samt en vikarielön, fortsätter inför kommande läsår. Sportoteket har haft en stor utlåning av utrustning för vinteridrott under januari till mars. Musikskolan och Sportoteket har flyttat in i sina nya lokaler på Prästgatan respektive i den nya tillbyggnaden på Blå villan. Ungdomsgården Qlturhuset har nu blivit ungdomsgården UngdomsVerket. Ekonomi Aktuellt läge har efter mars ett läge på varav:

8 8(31) Övergripande verksamheter Kultur & Fritid Utbildning & Arbetsmarknad Förskola Grundskola Kost 225 tkr -535 tkr tkr -882 tkr tkr -238 tkr har inte en budget i balans efter mars månad. Budgetanpassningar har genomförts men bara delar av det är beslutade, ytterligare beslut tas på BS i april. Dessa åtgärder kommer inte att räcka vilket innebär att fler budgetanpassningar är nödvändiga. Modulkostnader är ofinansierade inför 2019 och måste med i budgetarbetet för att inte det ska bli en minuspost vid årets slut. Förskolan har en budget i balans. Ökning av antal barn innebär att barnpeng betalas ut och underskott uppstår på central nivå. Underskottet kan om möjligt täckas av statsbidrag. Friskolan har tagit in fler barn och resulterar i en ökad kostnad på 300tkr, avgiftskollen tillkommer. Även om resultatet efter mars är minus pga ovanstående händelser samt att överföringar ej hunnits med innan mars-brytet räknar förskolan att ha budget i balans vid årets slut. Grundskolan har inte en budget i balans främst på grund av att flera rektorsområden har haft svårt att ställa om organisationen efter att statsbidragen har minskats. Underskottet beror också på att vissa poster varit ofinansierade inför budget Grundskolan kommer arbeta för att få budget i balans vid årets slut, men de poster som är ofinansierade, ca 1,6 Mkr blir svårt att klara av inom eget verksamhetsområde. Utbildning och arbetsmarknad har ett minusresultat efter mars. AME kommer att få minus då extratjänsterna kostar mer än beräknat, underskottet kommer att rättas till med ett bedömt överskott på semesterlöneskulden vid årets slut. Åtgärder kommer att vidtas på gymnasiet för att nå budget i balans vid årets slut. Kost gick in i 2019 med en budget i obalans men har åtgärdats genom att bildningschefens buffert har använts för att reglera den ofinansierade posten. Kultur & Fritid ligger inte i balans efter första kvartalet. Kulturrådspengar skulle inkommit under Q1, intäkter för Kulturskoleavgifter har ej inkommit, Avesta Art pengar som inte inkommit. Resultatet förändras i april och prognosen för årsslut är fortfarande att budget ska vara i balans.

9 9(31) Årsprognos: 0 kr Personal Personalförändring I mars 2019 fanns 868,8 tillsvidaretjänster i jämfört med samma period förra året då det fanns 868,4 tjänster. Övertid Perioden april 2018 mars 2019 var antalet rapporterade övertidstimmar 2937 motsvarande period förra året var det 4938 timmar. Sjuktal Februari 2019 var antal sjukdagar per månad och anställd 2,2 varav korttidssjukskrivningar 0,9. Februari 2019 var antalet 2,0 varav korttidssjukskrivningar 0,8. Åtgärdsprogram, pågående och planerade Förslag på besparingar är 750 tkr för resultatenheten Kultur & Fritid. Budgetgruppens arbete fortsätter då ytterligare besparingar kommer krävas för att nå ett nollresultat vid årets slut. s beslut Att godkänna delårsbokslut och årsprognos per 31 mars 2019.

10 10(31) 37 Remiss - medborgarförslag från Bergsnässkolan Dnr Sammanfattning Eleverna i förskoleklass A på Bergsnässkolan har jobbat med tema "valet" i skolan och då pratat om demokrati. De har sett på en film om medborgarförslag och att man kan vara med och påverka där man bor. De har nu genom sin lärare Wictoria Turesson skickat in ett antal medborgarförslag och hoppas därmed att de kan påverka och göra Avesta ännu bättre. De förslag som lämnas är: Klänningar ska bli billigare frisörer ska kosta mindre, alla som går i skolan och är duktiga ska få pengar och hundar ska kosta mindre Ett spindelnät som man kan klättra i En linbana som man kan åka fem personer i En linbana som man. kan åka i och en sandlåda Ett spindelnät som man kan klättra på Alla leksaker i leksaksaffärerna blir billigare Jag vill ha studsmattor där jag bor Jag vill ha en större skateboardramp Jag vill ha en stor studsmatta inne i Avesta där jättemånga kan hoppa samtidigt Jag vill ha fler gungbrädor där jag bor Jag vill ha ett utomhusbad vid Metropoolen Jag vill ha en studsmatta på skolan Vi behöver en till gymnastikhall. För när jag skulle anmäla mig till gymnastik så fick jag inte plats. Det var fullt. Kön är lång. Resultatenhetschef grundskola, Bengt Albertssons yttrande Elever i förskoleklass A på Bergsnässkolan har lämnat ett medborgarförslag med ett antal önskemål, där två av önskemålen är inom s verksamhetsområden. Första önskemålet är att någon elev vill ha en studsmatta på skolan, som i detta fall är Bergsnässkolan. Andra önskemålet är att man

11 11(31) behöver en till gymnastikhall, då en elev inte fick någon plats när den anmälde sig till gymnastik. När det gäller önskemålet om att få en studsmatta till Bergsnässkolan, så föreslår jag att klassen tar upp önskemålet, först på klassråd, sedan på elevrådet så att rektor får reda på att önskemålet finns. Om det är möjligt kan rektor göra en beställning av Gamla Byn AB, som ansvarar för utemiljön på skolgården. När det gäller önskemålet om en till gymnastikhall så kommer Skogsbo skolas idrottshall att byggas ut och anpassas till gymnastikträning. Utbyggnaden av idrottshallen beräknas vara klar under första kvartalet år Resultatenhetschefens förslag Att godkänna resultatenhetschefens yttrande Beredning Medborgarförslag från eleverna i förskoleklass A på Bergsnässkolan 5 november Kommunfullmäktige 26 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 21 januari s arbetsutskott 27 mars Arbetsutskottets förslag till beslut Att godkänna resultatenhetschefens yttrande. s beslut är positiv till medborgarförslaget och det är positivt att eleverna är engagerade i demokratiprocessen, och att remissen därmed är besvarad.

12 12(31) 38 Motion och medborgarförslag om att göra By skola till en pilotskola Dnr Mikael Moen (S) utgår under denna paragraf på grund av jäv och Maria Lee (S) går in. Sammanfattning Ulf Berg (M) och Inger M Eriksson anför följande i sin motion/ sitt medborgarförslag: Det är viktigt på landsbygden att det finns ett bra utbud. Ibland kan vi se affärer läggas ned och vi kan ta By som ett exempel. Men trots detta anser vi att skolan är det viktigaste för att behålla en levande landsbygd. Föräldrar vill inte ha för långt till förskola, förskoleklass samt låg- och mellanstadiet. By har en bra skola, men vi är övertygade att den kan bli ännu bättre. I By finns ett unikt engagemang hos ortsbor, föräldrar och skolans personal. Det visar inte minst Bybornas ideella arbete vid byggandet av ett uteklassrum och insamling av medel för inköp av skoldatorer. Vi kan med fasa ta del av Lärarförbundets undersökning där Avesta kommuns skolor nästan hamnar sist i undersökningen. Det är vår uppfattning att med rätt satsningar kan resultatet bli betydligt bättre. Vi föreslår att By skola ska bli en pilotskola och ett föredöme för hur skolresultaten kan lyftas i Avesta kommun. Idag finns en rektor som ansvarar för både By och Fors skolor. Det är viktigt att skolans rektor kan vara en pedagogisk ledare. Det ska finnas tid att vara i klassrummen för att vara väl insatt i hur utbildningen sker. Oftast fastnar rektorn i administrativa sysslor, exempelvis budgetuppföljning, Ekonomin är viktig, men det är minst lika viktigt att undervisningen följs upp så.att den håller hög pedagogisk klass. Därför ska det finnas en rektor som enbart ansvarar för verksamheten vid By skola. Barn med särskilda behov ska ha de resurser som krävs. Därför ska By skola ha minst en speciallärare på heltid. By skola har utmärkta möjligheter att samverka mellan förskola, förskoleklass och skolan, då alla ryms inom samma byggnad. Om alla personalgrupper hjälps åt kan barn med särskilda behov tidigt identifieras för att få rätt stöd. Ser vi till dyslexi så kan vi notera att Sehna Lagerlöf, John Lennon och Albert Einstein var dyslektiker. Vår syn är att elever med särskilda behov ska ses som en möjlighet och inte ett problem. Tyvärr tenderar olika diagnoser framställas med en negativ klang. Vår inställning är att elever som får rätt stöd kan bli framtida Nobelpristagare. By skola har haft en mycket hög personalomsättning de senaste åren. En viss personalomsättning kan vara av godo, men inte när den blir i den omfattning

13 13(31) som den har varit vid By skola. Här behövs att lärarna tillåts bli delaktiga och känna hur betydelsefulla de är. Vi är många som känner till hur mycket en bra lärare betyder för studieresultatet. En viktig del för att lyckas är att personalen känner sig sedd och hela tiden kan utvecklas i sin roll som lärare. För att personalen inte ska slitas ut behövs en god ledning och goda arbetsförhållanden. För att bli en framgångsrik skola behövs läromedel och då till alla elever. Det duger inte att behöva kopiera och på andra sätt kompensera för bristen på läromedel. Det behövs inga enorma summor, men däremot bra läroböcker i kombination med digitala läromedel. Det är också viktigt att säkerställa att läromedlen håller hög kvalité. Vi yrkar därför att kommunfullmäktige i Avesta beslutar att By skola görs till en pilotskola. Resultatenhetschef grundskola, Bengt Albertssons yttrande Svar på Ulf Bergs (M) motion och Inger M Erikssons (C) medborgarförslag på att göra By skola till en pilotskola, där By skola ska bli ett föredöme för hur skol-resultaten ska lyftas i Avesta Kommun, med hänvisning till Lärarförbundets ranking. Vid beräkning av skolledartjänster per rektorsområde vägs ett antal parametrar in, så som antal elever, antal personal, antal verksamheter, antal skolor man ansvarar för och avstånd mellan skolorna. By skola bildar tillsammans med Fors skola ett rektorsområde, med 1,0 rektorstjänst och 0,5 biträdande rektorstjänst. I dagsläget har By skola och Fors skola högsta skolledartätheten av alla rektorsområden i kommunen, där avståndet mellan skolorna är en viktig parameter i beräkningen. Barn med särskilda behov ska ha de resurser som krävs, men kravet på att By skola ska ha minst en speciallärare på heltid är i dagsläget en resursfråga utifrån de ekonomiska förutsättningar som skolorna har och är därför svårt att uppfylla. By skola har detta läsår 6 behöriga lärare och 1 obehörig lärare (en lärarstudent som går den arbetsintegrerade lärarutbildningen till lärare åk.4-6), så detta läsår är By skola en av de skolor som har högsta andelen behöriga lärare och det finns i dagsläget inte några indikationer på att lärarna inte är delaktiga och får känna hur betydelsefulla de är. Då det är viktigt att utveckla och lyfta samtliga skolor i kommunen förordar jag inte en satsning på att enbart en skola ska vara en pilotskola.

14 14(31) Förslag till beslut Att bildningsstyrelsen rekommenderar att avstyrka motionen/medborgarförslaget Beredning/behandling Ulf Bergs (M) motion och Inger M Erikssons medborgarförslag 14 augusti 2018 Kommunfullmäktige 24 september Kommunstyrelsens arbetsutskott 30 oktober s arbetsutskott 27 mars Arbetsutskottets förslag till beslut Att bildningsstyrelsen rekommenderar att avstyrka motionen/medborgarförslaget s beslut rekommenderar att avstyrka motionen/medborgarförslaget

15 15(31) 39 Ansökan om att förändra öppettiderna på Talgoxen, som erbjuder verksamhet dygnet runt för barn i åldrarna 1-13 år Dnr Sammanfattning Avesta har under många år erbjudit barn i åldrarna 1-13 år omsorg på tider när den ordinarie verksamheten har stängt. På vardagarna handlar det om tider mellan kl till kl och på helgerna är det öppet dygnet runt. Ansökan syftar till att begränsa öppettiderna för verksamheten, dels för att effektivisera kostnader, dels för att klara av bemanningsfrågan med ordinarie personal. Förslaget är framtaget utifrån att efterfrågan (beläggningen) varit begränsad vid vissa tidpunkter. Förslaget innebär att verksamheten skulle klara av att bemanna verksamheten med ordinarie personal i högre utsträckning och underlätta för sin schemaplanering. Förslaget innebär att Avesta även i fortsättningen kan erbjuda en hög tillgänglighet av omsorg på obekväm tid. Det finns 120 platser i verksamheten, vilket inte kommer att påverkas av begränsade öppettider. Avesta uppfyller lagkravet för erbjudande Omsorg på obekväm tid, även utifrån den här ansökan, både vad det gäller öppettider och tillgång till plats. (Förordning 2012:994, utbildningsdepartementet, - omsorg på obekväm tid). Enligt lagen behöver inte en kommun erbjuda förskola under kvällar, nätter, veckoslut eller i samband med större helger. Däremot ska kommunen sträva efter att erbjuda omsorg för barn under den tid de inte erbjuder förskola så mycket som det behövs utifrån föräldrarnas förvärvsarbete och familjens situation i övrigt. (Källa: 25 kapitlet 5 skollagen). För att få statsbidraget måste kommunen erbjuda plats i minst 30 timmar per barn och månad. Det faktiska behovet för varje barn kan dock vara högre eller lägre. Omsorgen omfattar barn från och med ett års ålder till och med vårterminen det år barnet fyller 13 år. Skolinspektionen har vid granskning av den här typen av verksamhet lyft fram några specifika utvecklingsområden nationellt, vilket handlar om att kommuner bör erbjuda omsorg på obekväm arbetstid, samt följa upp behovet kontinuerligt och erbjuda en form av beredskap för ändamålet. Det handlar även om att personal ska ges möjlighet till fortbildning. Dessa områden tillgodoser vi oavsett förändringen genomförs eller ej, genom att erbjuda en hög tillgänglighet både vad det gäller platstillgång och öppettider. Vi följer upp verksamheten kontinuerligt och bevakar frågor som uppstår gällande plats och tidstillgången.

16 16(31) Verksamheten har ansvar för att signalera om någonting måste förändras utifrån rådande läge oavsett det handlar om plats- eller tidstillgång. Beslutsunderlag Förslag och ansökan har tillkommit utifrån den kontinuerliga uppföljningen som genomförs för verksamheten. Nulägesanalysen har påvisat att det finns svårigheter att klara av verksamhetens kostnader, men också bemanningsfrågan med ordinarie personal som inneburit att extra insatser har fått lov att tillämpats utifrån ett säkerhetsperspektiv. En risk- och konsekvensanalys har genomförts i samband med utredning inför ansökan om förändringen, det vill säga, för att få en tydlig bild av läget och uppskattade konsekvenser. Personal och skyddsombud har getts möjlighet att lämna synpunkter om förslaget. Ett barnperspektiv har beaktats inför beslut om förändring. Förskolechefen för pedagogiska omsorg har undersökt läget i ett antal kommuner gällande öppettider. Där det framkommit att Avesta har en hög/högre tillgänglighet än många andra kommuner. Resultatenheten har tittat på ett antal förslag inför ansökan om förändring och föreslår styrelsen att besluta om aktuell förändring i alternativ sex, som innebär: Begränsade öppettider på vissa storhelgdagar, kl (Midsommarafton, påskafton och påskdag) och att det är stängt på julafton, juldag, nyårsdag och midsommardag) Arbetsutskottets förslag till beslut Att beslutar om att godkänna ansökan om att förändra öppettiderna på förskolan som erbjuder omsorg på obekväm tid i Avesta, utifrån bifogat förslag nr 6. Att beslutet börjar gälla fr o m s beslut -Att beslutar om att godkänna ansökan om att förändra öppettiderna på förskolan som erbjuder omsorg på obekväm tid i Avesta, utifrån bifogat förslag nr 6. -Att beslutet börjar gälla fr o m

17 17(31) 40 Avesta Katthems ansökan om bidrag till lokalhyra Dnr Sammanfattning Styrelsen Avesta katthem anför följande i sitt medborgarförslag Förening Avesta Katthem har funnits i över 8 års tid. Vi har kämpat hårt med det ideella arbetet under dessa år, motgångarna har varit många men likaså glädjestunderna. Vi har för närvarande 2 lönebidragsanställda på deltid och flertalet volontärer, föreningen rullar på trots bristande ekonomiska resurser. Vår verksamhet finansieras helt av ideella medel i form av gåvor, medlemsavgifter och loppisförsäljning. Föreningens utgifter överstiger kr per år var av veterinärkostnader på över kr, kostnader som betalas av det ständiga ideella arbetet. Ett SO-tal katter räddas årligen tack vare vår insats, katter som skulle förökat sig okontrollerat till stora grupper där många skulle fryst ihjäl, svultit, plågats och självdött av skador och sjukdomar. En del katter från tex dödsbon och vanvårdsfall kommer till oss genom polisen el länsstyrelsen, det händer även att vi får förfrågningar från tex socialtjänsten när kattägare blivit vräkta el befinner sig i olika utsatta situationer. På så vis blir både myndigheter och många invånare i Avesta kommun samt närliggande kommuner hjälpta av vårt ideella arbete. I vår nuvarande lokal i Skogsbo är vi väldigt trångbodda, vi har mycket lite möjlighet till förvaring och självklarheter som tex egen tvättmaskin saknas. I Krylbo bedriver vi en loppis som är vår viktigaste inkomstkälla, lokalen är eftersatt och otryggheten att driva en verksamhet i Krylbo är stor, vi har tidigare varit utsatta för inbrott och förstörelse. Det är hög tid att utöka vår verksamhet då behovet är enormt! En ny stor lokal där båda våra verksamheter kan slås ihop och framtida planer kan växa och samarbetet med kommuner, veterinärer, länsstyrelse och polis kan fortgå och utökas är det vi söker nu. Vi ser även möjligheten att ta emot fler lönebidragsanställda, sysselsättning för långtidsarbetslösa, arbetsträning, praktikplats för gymnasielever osv. Vi vänder oss till Avesta Kommun då det är dags att ni ser allt det arbete vi utför dagligen, året om! Ett arbete som i allra högsta grad hör till kommunens ansvar. Vi ber Er nu om hjälp med hyran till en ny större lokal så vårt viktiga arbete kan fortgå och utökas. Resultatenhetschef, Ing-Marie Pettersson Jensens yttrande

18 18(31) Föreningen Avesta katthem är en ideell förening och har funnits i över åtta år. Föreningens verksamhet finns idag inrymda i två lokaler, i Skogsbo finns katthemmet och i Krylbo bedriver föreningen en loppis. Loppisverksamheten är föreningens viktigaste inkomstkälla, men lokalen är eftersatt och kräver en större renovering. Föreningen vill nu utvecklas och utöka verksamheten då behovet upplevs som enormt. För att kunna bedriva den planerade verksamheten behöver föreningen en större lokal där bägge deras verksamheter kan inrymmas. Avesta katthem ansöker nu om ekonomiskt stöd för att täcka hyreskostnaderna i en större lokal. Föreningen gjorde även 2009 en ansökan om kommunalt stöd, men ansökan avslogs eftersom föreningen inte hade en organisation som uppfyllde kraven för stöd till föreningslivet. I dag är föreningen Avesta katthem en godkänd förening i Avesta kommun. I kultur- och fritidsförvaltningens budget finns i stort sett inget utrymme att lämna rena hyresbidrag till föreningar. Föreningar och organisationer har möjlighet att söka ekonomiskt stöd för sin verksamhet, i huvudsak gäller det barn och ungdomsverksamhet inom kultur, idrott och fritid. Resultatenhetschefens förslag Resultatenhet kultur och fritid föreslår att ansökan om hyresbidrag avstyrks då föreningens verksamhet ej är riktad mot barn, unga, fritid, idrott och kultur. Beredning Avesta katthems skrivelse 16 nov s arbetsutskott 27 mars Arbetsutskottets förslag till beslut Att godkänna resultatenhetschefens yttrande. s beslut Att godkänna resultatenhetschefens yttrande och därmed avslå förslaget.

19 19(31) 41 Remiss - Rolf Sohlströms medborgarförslag om beachhandbollsplaner Dnr Blerta Krenzi utgår under denna paragraf på grund av jäv och Maria Lee(S) går in. Sammanfattning Rolf Sohlström anför följande i sitt medborgarförslag: Mitt medborgarförslag är att nästa projekt i sportparken blir att anlägga två stycken beachhandbollsplaner. Beachhandbollen växer i hela landet med flera turneringar och handbollen växer även i Avesta. Att ha möjlighet att träna och spela på hemmaplan vore perfekt. Har i sommar besökt Åhus beachhandbollsfestival som är världens största turnering på sand och förhoppningsvis ska något lag från Avesta delta. Fritidschef, Anna-Lena Pliggs yttrande Förslagsställaren tycker att kommunen ska anlägga en plan för beachhandboll i sportparken. Detta är en form av handboll som växer sig allt starkare. Kultur- fritidsförvaltningen ställer sig positiv till förslaget, men att frågan om en eventuell satsning bör göras tillsammans med den redan etablerade handbollsföreningen. Om intresse finns kan föreningen tillsammans med fritidschefen utreda förutsättningarna för att bygga beachhandbollsplaner i anslutning till sportparken eller på annan lämplig yta. Enligt en grov kalkyl skulle en sådan anläggning kosta cirka kronor. Resultatenhetschefens förslag Fritidschefen föreslår att medborgarförslaget avstyrks om att anlägga beachhandbollsplaner Fritidschefen föreslås ges i uppdrag att kontakta Avesta Brovallen handbollsförening för att undersöka intresset av en beachhandbollsanläggning. Beredning Rolf Sohlströms medborgarförslag 23 juli Kommunfullmäktige 24 sep Kommunstyrelsens arbetsutskott 30 oktober s arbetsutskott 27 mars

20 20(31) Arbetsutskottets förslag till beslut Att godkänna fritidschefens yttrande. s beslut Att föreslå att medborgarförslaget avstyrks om att anlägga beachhandbollsplaner. Att fritidschefen föreslås ges i uppdrag att kontakta Avesta Brovallen handbollsförening för att undersöka intresset av en beachhandbollsanläggning.

21 21(31) 42 Hyreshöjande åtgärder Domarhagsskolan Dnr Sammanfattning Björn Hansson, förvaltningschef går igenom ansökan om investeringsbudget för hyreshöjande åtgärder. Det gäller Upprustning av utemiljö Domarhagsskolan åk 7-9. Då detta finansieras av Boverket med tkr och att Avesta kommun skall finansiera upprustningen av utemiljön med lika mycket så blir konsekvensen att om beslut ej tas så erhålles heller inga tkr från Boverket. s beslut Att godkänna ansökan om hyreshöjande åtgärder vid Domarhagsskolans utemiljö.

22 22(31) 43 Hyreshöjande åtgärder Åvestadal Dnr Sammanfattning Björn Hansson, förvaltningschef, går igenom ansökan om investeringsbudget för hyreshöjande åtgärder Åvestadalsskolan. Det gäller omfattande renovering av skolan. Det finns stora arbetsmiljökrav på att åtgärda ventilationen, som har varit med på skyddsronder under en längre tid och som måste åtgärdas. Det är även en åtgärd för att säkerställa att högstadiet kan vara 5-parallelligt för samtliga årskurser fr.o.m. läsåret 19/20. På grund av det ökade elevunderlaget måste Åvestadalsskolan vara 5-parallelligt redan till hösten -19. s beslut Att godkänna ansökan om hyreshöjande åtgärder vid Åvestadalsskolan och som ska tas upp i mål och budget inför 2021.

23 23(31) 44 Nybyggnation förskola Dnr Sammanfattning Karin Vestman lämnar en rapport om nybyggnation av förskolan Violen som har stora renoveringsbehov. Det pågår en utredning med många aktörer: GBAB, Bildning, V-dala, Konsulter. Det har bland annat framkommit nya uppgifter om att alla reglar måste bytas vilket kräver ytterligare åtgärder. - Violen flyttar till ny förskola. - Varför och när blir detta av? Vad innebär detta för barn och personal? I juni tror man att man kan komma med besked angående vart den nya förskolan skall byggas. s beslut Att godkänna rapporten.

24 24(31) 45 Organisationsförändring Karlfeldtgymnasiet Dnr Sammanfattning Enligt skollagen ska varje skola ha en rektor att ansvara för verksamheten. Under flera år har Karlfeldtgymnasiet haft tre rektorer som ansvarat för sina egna rektorsenheter med egna elever, egen personal och egen budget. En rekrytering av rektor, som ska tillträda den 1 augusti 2019 har pågått, med avbrott, sedan oktober I vår kommer en andra rektor att sluta sin tjänst så sammantaget har två rektorer varit på rekryteringslistan. Det visar sig när ansökningarna gås igenom och intervjuerna genomförs att ingen av dem kan anställas då erforderlig kompetens och erfarenhet saknas En av de sökande har tackat nej till erbjudande om anställning. Efter två rekryteringsomgångar har vi ingen som kan anställas som rektor. Min bedömning, som delas av gymnasiechefen, är att sannolikheten för att få en eller två sökande, i en tredje annonsering av rektor, som klarar våra krav för att få en anställning som rektor, är alltför liten. Istället föreslår jag att rektorsorganisationen för gymnasiet görs om så att en rektor kommer att ansvara för hela gymnasieskolans verksamhet from 1 maj Argumenten för den förändringen är att chefsorganisationen på en skola är en blandning av rektorer och biträdande rektorer. En biträdande rektor ges ett uppdrag av sin rektor som kan vara allt ifrån att hjälpa rektorn inom en del områden och rektorn fattar själv sina beslut till att få ett uppdrag om att fatta beslut inom en stor del av skolans verksamhet och som då kan innefatta beslut rörande elever, personal och verksamhet. Alltså förutom ansvaret är arbetsuppgifterna, för en biträdande rektor, detsamma som för en rektor. Det finns få beslut som inte en rektor kan överlåta till någon annan på skolan. Tex, stänga av en elev, beslagta föremål och besluta om åtgärdsprogram. Sannolikheten för att finna två personer som bedöms kunna fungera bra som biträdande rektorer är större än att finna rektorer. En av anledningarna är att en rektor är ansvarig för sin verksamhet inkluderande personal, elever och budget. Att kunna axla ett sådant ansvar kräver både mer erfarenhet och kompetens än att vara biträdande rektor där du endast ska kunna fatta beslut i ovannämnda frågor. Det formella ansvaret ligger hos rektorn.

25 25(31) Resultatenhetschefens förslag Att bildningsstyrelsen beslutar om ny organisation för ledning av Karlfeldtgymnasiet. Organisationen minskas från tre rektorer till en rektor. Organisationsförändringen gäller från och med 1 maj Arbetsutskottets till beslut Att bildningsstyrelsen beslutar om ny organisation för ledning av Karlfeldtgymnasiet. Organisationen minskas från tre rektorer till en rektor. Organisationsförändringen gäller från och med 1 maj s beslut Att bildningsstyrelsen beslutar om ny organisation för ledning av Karlfeldtgymnasiet. Organisationen minskas från tre rektorer till en rektor. Organisationsförändringen gäller från och med 1 juli 2019.

26 26(31) 46 Ansökan om hyreshöjande åtgärder vid Klockarskolans kök Eva Södergård, resultatenhetschef kost, går igenom ansökan om hyreshöjande åtgärder vid Klockarskolans kök. s beslut Att godkänna ansökan om hyreshöjande åtgärder.

27 27(31) 47 Budgetanpassning Dnr Sammanfattning Björn Hansson, förvaltningschef redovisar sitt uppdrag att se över Avesta parkens hyra och som kommer att innebära en ny internhyresmodell för fastigheter tillhörande Teknisk service och kommer att gälla från s beslut - att godkänna förvaltningschefens redovisning. Ing-Marie Pettersson Jensen, kultur och fritidschef, redovisar utredningen om att se över organisationen på våra fritidsgårdar. Den utredningen visar på att det går att göra en besparing på kr 2019 samt kr s beslut - att godkänna resultatenhetschefens utredning. - att göra om organisationen så att besparingen blir kr 2019 samt kr Ing-Marie Pettersson Jensen, kultur och fritidschef, redovisar utredningen om föreningsbidrag som visar att det inte är möjligt att sänka dem. s beslut - att godkänna kultur och fritidschefens utredning som visar att det inte går att sänka föreningsbidragen. Kultur och fritidschefen kommer med ett nytt förslag om att höja taxor för lokalhyror till Bs i maj.

28 28(31) Ing-Marie Pettersson Jensen, kultur och fritidschef, redovisar utredningen om att se över det kreativa lärandet. Hennes utredning visar att det kreativa lärandet blir kvar. Bildningsstyrelens beslut -Att upphäva beslutet från om att minska det kreativa lärandet med 1,0 tjänst. -att godkänna resultatenhetschefens utredning om att minska ramen med kr 2019 samt kr 2020.

29 29(31) 48 Delegationsbeslut 1. Nr Enhetschef fritid 2. Nr Förvaltningschef 3. Nr Förvaltningschef s beslut har tagit del av delegationsbesluten.

30 30(31) 49 Rapporter från förtroendevalda Göran Edström (S) och Lea Malmivirta (C), har varit på en inspirationsdag inom kultur i Falun. Bland annat var forskare och jurister där och talade. Vi har samtidskonstansvaret vid Avesta Art. En liten del av detta är riktat mot barn och unga. Göran Edström (S)har varit på programråd vid Fordonsprogrammet, mycket handlar om det arbetsplatsförlagda lärandet. Eleverna tycker att det är bra men att våra egna bilar är lite omoderna. Göran Edström (S) har varit på programråd vid Byggprogrammet, eleverna är lite bekymrade över att det inte är så bra uppslutning från företag. Båda programmen har högt ansökningstryck.

31 31(31) 50 Övriga frågor Lea Malmivirta (C) meddelar att en fråga från Lärarförbundet har inkommit. Från 1 juli 2019 införs ett lagkrav att i varje elevgrupp skall finnas en legitimerad fritidspedagog /lärare i fritidshem som ansvarar för undervisningen. Hur tänker C Avesta att man skall se till att Avesta kommun uppfyller detta lagkrav? Karin Vestman påtalar att detta är ett nationellt problem som i dagsläget är omöjligt att efterfölja då det inte finns legitimerade pedagoger på marknaden att anställa.

Val av justerare samt plats och tid för justering Eric Karlsson (M) med Lea Malmivirta (C) som ersättare Plats, , kl.

Val av justerare samt plats och tid för justering Eric Karlsson (M) med Lea Malmivirta (C) som ersättare Plats, , kl. KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2019-03-15 Sida 1(1) Styrelse: Bildningsstyrelsens arbetsutskott Plats: S-rum_Bildning, ingång trapphuset, Kungsg 32 Tid: onsdagen den 27 mars 2019 kl.14:00 Val av justerare

Läs mer

Ärende KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. Fridolin, ingång Biblioteket onsdagen den 10 april 2019 kl.14: Rapporter. 2. Patientsäkerhetsberättelse

Ärende KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. Fridolin, ingång Biblioteket onsdagen den 10 april 2019 kl.14: Rapporter. 2. Patientsäkerhetsberättelse KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2019-03-29 Sida 1(2) Styrelse: Plats: Tid: Bildningsstyrelsen Fridolin, ingång Biblioteket onsdagen den 10 april 2019 kl.14:00 Val av justerare samt plats och tid för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 9 januari 2019 klockan 13:00-16:30 Mikael Westberg (S) ordf Blerta Krenzi (S) Henrik Väyrynen (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 24 januari klockan 13:00 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 50-59

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 50-59 1(18) Plats och tid Fridolin, ingång Biblioteket, onsdagen den 8 maj 2019 kl 14:00-16:50 Beslutande Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Åsa Lövgren (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Fridolinsalen Onsdag 12 april 2017, klockan 14:00-17:10 ande Mikael Westberg (S), ordförande Henrik Väyrynen (S) Ulf Bengtsson (S) Åsa Lövgren (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 24 oktober 2018 klockan 13:00-17:40 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 25 april 2018 klockan 14:00 Beslutande Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Bildningsstyrelsen. Viktiga händelser, omvärldspåverkan och resultat. Ordförande: Mikael Westberg. Förvaltningschef: Björn Hansson.

Bildningsstyrelsen. Viktiga händelser, omvärldspåverkan och resultat. Ordförande: Mikael Westberg. Förvaltningschef: Björn Hansson. Bildningsstyrelsen Ordförande: Mikael Westberg Förvaltningschef: Björn Hansson Viktiga händelser, omvärldspåverkan och resultat Verksamhet Förskola Resultatenheten förskola hade ett högt kötryck inför

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 7 februari 2018 klockan 14:00-17:35 Beslutande Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson (S)

Läs mer

Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy (M) Lea Malmivirta (C)

Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy (M) Lea Malmivirta (C) 1(16) Plats och tid S-rum_Bildning, ingång trapphuset, Kungsg 32, ons 28 augusti 2019 kl 14:00-16:30 Beslutande Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, tisdag 8 maj klockan 14:00-16:30 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Beslutande Övriga deltagande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 14 november 2018 klockan 14:00-18:00 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 17-33

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 17-33 1(22) Plats och tid Fridolin, ingång Biblioteket, onsdagen den 13 mars 2019 kl 14:00-17:30 Beslutande Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), vice ordförande Inger Berg Lundberg (S) för Henrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, torsdag 8 mars 2018 klockan 14:00 Beslutande Övriga deltagande Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Bokö Paragrafer 9-15 kl. 14:00-17:00 Justeringens plats och tid Sekreterare... Karin Berg Ordförande Justerande.... Kent Perciwall.... ANSLAG/BEVIS et är justerat. Justeringen har tillkännagivits

Läs mer

Bildningsstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Fridolin, ingång Biblioteket, onsdagen den 11 september 2019 kl 14:00-17:45 Beslutande

Bildningsstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Fridolin, ingång Biblioteket, onsdagen den 11 september 2019 kl 14:00-17:45 Beslutande 1(24) Plats och tid Fridolin, ingång Biblioteket, onsdagen den 11 september 2019 kl 14:00-17:45 Beslutande Mikael Westberg (S), ordförande Blerta Krenzi (S), vice ordförande Pontus Stålberg (S) ersättare

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista 2019-01-23 Sida 1 Bildningsstyrelsen arbetsutskott - Ordinarie ledamöter kallas - Ersättare för kännedom Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Bildningsstyrelsens arbetsutskott S-rum bildning Tid:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, tisdag 26 februari 2019 klockan 14:00-15:40 Mikael Westberg (S) ordf Blerta Krenzi (S)

Läs mer

Val av justerare samt plats och tid för justering

Val av justerare samt plats och tid för justering KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2019-05-08 Sida 1(1) Styrelse: Plats: Tid: Bildningsstyrelsen Fridolin, ingång Biblioteket onsdagen den 8 maj 2019 kl.14:00 Val av justerare samt plats och tid för justering

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00-15:30 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Ulf Bengtsson (S) Isa-Susanne Kenving (V) Måna Hesselrud (M) Inger

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2017-02-10 Sida 1 Bildningsstyrelsens arbetsutskott - Ordinarie ledamöter kallas - Ersättare för kännedom Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Bildningsstyrelsen Förvaltningskansliet, sammanträdesrum

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 34 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 35 Delgivningar 2018/4005 5 36 Statusrapport 2018/4006 6 37 Patientsäkerhetsberättelse 2018/4037 7

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00-14:55 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Maria Andersson (S) Ulf Bengtsson (S) Lillebil Lundkvist (MP) ersättare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy (M) Lea Malmivirta (C)

Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy (M) Lea Malmivirta (C) 1(13) Plats och tid S-rum_Bildning, ingång trapphuset, Kungsg 32, 29 maj 2019 kl 14:00-16:35 Beslutande Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.15-09.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30-16.00 Ajournering, kl 14.50-15.05 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00-11:50 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Töcksfors skola, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Allan Spets, V. ordförande (C) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Thord Andersson (C)

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- o utbildningsnämndens au 2015-02-18 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.15 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12 ) Plats och tid Notariet, den 16 maj 2018 klockan 08.30-12.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson (SD),

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) 1(15) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 15:00-16:50 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 2:e vice ordförande Yvonne Långström (PF), ledamot Anette Lantz (M), ledamot Lis-Beth

Läs mer

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helen Källvik, ekonom, 09:40-10:35

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helen Källvik, ekonom, 09:40-10:35 Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:40 11:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-10-07 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Barn- och bildningschefens arbetsrum, ÄBC kl 09:00 12:15 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

Riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid

Riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-03-31 Handläggare Jens Westlund Telefon: 08-508 33 754 Till Utbildningsnämnden 2015-04-09 Riktlinjer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-05-05. Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-05-05. Administrativa avdelningen 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 15.00 19.40 Ajournering 18.00 18.05, 18.30 19.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 66 51 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 67 52 Information om barn- och utbildningsverksamhetens ekonomi... 68 53 Ung Företagsamhet

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på utbildningskontoret och har tillkännagivits på digitala anslagstavlan

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på utbildningskontoret och har tillkännagivits på digitala anslagstavlan Protokoll 1(10) Plats och tid Konferensrum Olofström, 14:00-16:15 Beslutande (S) Michael Henriksson (S) Johnny Andreasson (C) Rolf Jönsson (S) Hans Jonsson tj gör ers för Tamam Abou Hamidam (SD) Dan Rasmusson

Läs mer

Plats och tid Oskarshamnssalen, klockan 09:00-11:45, ajourneringar 10:45-11:25.

Plats och tid Oskarshamnssalen, klockan 09:00-11:45, ajourneringar 10:45-11:25. PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, klockan 09:00-11:45, ajourneringar 10:45-11:25. Beslutande Magnus Larsson (C), ordförande Thina Andersson (S) 1:e vice ordförande Gudrun Gustafsson (M)

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Resursfördelningsmodell. Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 11 december 2018, 129/18. Dnr BUN

Resursfördelningsmodell. Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 11 december 2018, 129/18. Dnr BUN Resursfördelningsmodell Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 11 december 2018, 129/18. Dnr BUN2018.0892 Innehåll 1 Syfte och principer för resursfördelning... 3 2 Generell resurstilldelning... 3 2.1

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Eva Pettersson, sekreterare Helene Eng, enhetschef Helen Källvik, ekonom

Eva Pettersson, sekreterare Helene Eng, enhetschef Helen Källvik, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 11:45 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Åldersintervall för förskolan är 1-3 år och 4-5 år. Åldersintervall för grundskolan är förskoleklass åk 3, åk 4 6 och åk 7 9.

Åldersintervall för förskolan är 1-3 år och 4-5 år. Åldersintervall för grundskolan är förskoleklass åk 3, åk 4 6 och åk 7 9. Resursfördelningsmodellens syfte är att beskriva hur ekonomiska resurser fördelas till enheterna inom förskola, fritidshem, grundskola och gymnasieskola. Utöver dessa verksamheter finns det ett antal anslagsfinansierade

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli Onsdag 30 augusti 2017 klockan 14:00-15:10 Beslutande Mikael Westberg (S), ordf Ulf Bengtsson (S) Måna Hesselrud (M)

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:30 12:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen kl. 15.30 17.40 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L), till kl.

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Kommunkontoret, Surahammar Måndag 22 september 2014, kl

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Kommunkontoret, Surahammar Måndag 22 september 2014, kl 1 (14) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag 22 september 2014, kl. 15.00-16.50 Kennet Hedlund (S) ordförande Chatarina Ståhl (S) Inga-Lill Ohldin (S) Kjell Krüger (S) Regina Ericsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00- Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Ulf Bengtsson (S) ersättare för Blerta Krenzi (S) Maria Andersson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-01 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 1 december 2015 klockan 14.00 18.00 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2018-06-11 1(5) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.20 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Sylvia Jonasson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C)

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81, Arvika, kl. 08.00 09.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

94 Information avseende investering Skogsgläntan/Lillberget. 97 Interkommunal ersättning (IKE) och bidragsbelopp

94 Information avseende investering Skogsgläntan/Lillberget. 97 Interkommunal ersättning (IKE) och bidragsbelopp Barn- och utbildningsutskottet Ärendelista Måndag 1 december 2014 89 Godkännande av föredragningslista 90 Ekonomisk rapport 91 Detaljbudget 2015 92 Kvalitetsrapporter för läsåret 2013/14 93 Jämförelsetal

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Björkängen, klockan 15.00 16.15 ande Övriga närvarande Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S) Elizabeth Pettersson (S) tjänstgörande ersättare Karin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.30 Ajournering kl 10.10 10.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Nils-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset tisdag 26 mars 2019 kl. 08:00-08:40 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Patrik Sundin (S), ersättare för Lars Isacsson (S) Eva Lindström

Läs mer

Tina Lanefjord, bildningschef Peter Wiker, utvecklingsstrateg Kristina Nordling, nämndsekreterare Linda Igelström, 41 Lena Karlsson, 41

Tina Lanefjord, bildningschef Peter Wiker, utvecklingsstrateg Kristina Nordling, nämndsekreterare Linda Igelström, 41 Lena Karlsson, 41 1(15) Bildningsutskottet Plats och tid Kommunhuset, Formens hus, Rektangeln, kl. 13.15 15.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S) Övriga närvarande Tina Lanefjord, bildningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Alléskolan, kl.13.30-16.30 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Rexhell, S Astrid-Marie Jonsson,

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med september i barn- och

Läs mer

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L)

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L) Sammanträdesdatum Sida 1/15 Plats och tid Stora mötet, Älvstranden bildningscentrum kl 09:00-12:45 Beslutande Övriga Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 1(10) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L), kl 09:30 12:15

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L), kl 09:30 12:15 Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, Stadshuset kl 09:00 12:15 Beslutande Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L), kl 09:30

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5931 Utbildningsservice i Västerås AB Org.nr. 556670-8615 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Västerås Internationella Skola & Förskola i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl 14:00-16:00 Beslutande Jan-Åke Andersson (S), ordförande Kirsti Andersson (S) Anders Westman (S) Rune Berglund (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-11-03 98 (106) Plats och tid Åbrogården Vingåker, tisdagen den 3 november 2015 kl. 08.00-09.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Helena Edrenius (S) ordf Raul Sevefjord (M) Mensud Vrana

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00, 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Bror Sterner (S) Mikael Sporgelin (S) Ann-Sophie Nygren (S) Lina Erixson

Läs mer