Noteringar från hjälpmedelsnämndens (HNH) möte med Region Hallands revisorer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Noteringar från hjälpmedelsnämndens (HNH) möte med Region Hallands revisorer"

Transkript

1 1(1) Noteringar från hjälpmedelsnämndens (HNH) möte med Region Hallands revisorer Tid: Kl Plats: Böcklingen, Regionens hus Närvarande: Kristina Karlsson, ordf. HNH Rose-Marie Henriksson, vice ordf. HNH Caroline Johansson, ansvarig tjänsteman, HNH Christel Eriksson, revisor, PWC Jan-Erik Martinsen, revisor, Region Halland Lena Olofsdotter, revisor, Region Halland Hans Bertilsson, revisor, Region Halland Eva Hudin, revisor, Region Halland Gösta Gustafsson, revisor, Region Halland Marianne Wallengren, revisor, Kungsbacka kommun Hjälpmedelsnämnden har ett uppdrag att fastställa kompetensbehov och se till att relevanta utbildningar anordnas. Revisorerna undrade hur detta följs upp. Revisorerna ställde sig positiva till att hjälpmedelsnämnden nu arbetar på att reda ut ansvarsfördelningen mellan hjälpmedelsnämnden och driftnämnd för öppen specialiserad vård. Däremot påpekade de att det fanns uppdrag om detta redan Revisorerna efterfrågade ett förtydligande i årsredovisningen kring hur bedömning skett för om ett mål uppfyllts eller inte (om grönt/gult). Hur kan läsaren kontrollera att bedömningen uppfyllt/ej uppfyllt stämmer? Revisorerna undrade om hjälpmedelsnämnden analyserat varför vissa, om än få, hjälpmedel levereras för sent. Hjälpmedelsnämnden svarade att detta till största delen beror på förseningar ute hos leverantörerna. Revisorerna påpekade att det är viktigt att det finns en struktur vid upphandling och att förskrivare/användare involveras i processen. Revisorerna efterfrågade en risk-/behovsanalys utifrån hjälpmedelsnämndens verksamhet under kommande år. Ett exempel lyftes från en vårdcentral i Falkenberg där inkontinenshjälpmedel bekostas av den enskilde.

2 Dialogmöten med Hjälpmedelsnämndens presidium, Region Hallands lokala nämnder och berörda kommunala nämnder i länet kl 09:00 11:00, Direktionsrummet Sjukhuset i Varberg Deltagare: Falkenbergsnämndens presidium, Varbergsnämndens presidium, Socialnämnden Varberg kl 13:00 15:00, Direktionsrummet Sjukhuset i Varberg Deltagare: Kungsbackanämndens presidium, Nämnden för funktionsstöd i Kungsbacka, Äldreomsorgsnämnden i Kungsbacka, Socialnämnden i Falkenberg kl 09:00 11:00, Åbrinken, Närsjukvården i Falkenberg Deltagare: Halmstadsnämndens presidium, Laholmsnämndens presidium, Hyltenämndens presidium, Socialnämnden Halmstad, Socialnämnden Laholm, Omsorgsnämnden i Hylte. Agenda - Inspel från kommunerna - Lägesavstämning från Hjälpmedelscentrum - Projekteringen i Kungsbacka - Överenskommelsen mellan hjälpmedelsnämnden och driftnämnden - Projektet Friare val av hjälpmedel - De senaste siffrorna från Nysam

3 1(3) Dialogmöte mellan hjälpmedelsnämnden (HNH) och driftnämnd öppen specialiserad vård (DN ÖSV) den 8 april 2014 Tid: Kl Plats: Stabens konferensrum, Sjukhuset i Varberg Närvarande: Kristina Karlsson, ordf. HNH Margareta Ödman, ordf. DN ÖSV Bo Karlsing, vice ordf. DN ÖSV Gun Harplinger, verksamhetschef Hälsa & Funktionsstöd Caroline Johansson, ansvarig tjänsteman HNH Vidareutveckling av uppdraget HNH-DN ÖSV o Syfte: Tydliggöra processen o Bakgrund: Det är viktigt att HNH gör en tydlig beställning till DN ÖSV för att återrapportering ska kunna ske på ett korrekt sätt. Uppdatering sker kontinuerligt. Anteckningar: Driftnämnden tog upp uppdraget från hjälpmedelsnämnden vid sitt senaste sammanträde. Uppdraget är viktigt för att förtydliga rollerna mellan de båda nämnderna men det kommer att behöva vidareutvecklas. Eventuella över-/underskott på Hjälpmedelscentrum ska lyftas till nämndernas gemensamma dialogmöten. Hjälpmedelsnämnden beslutar om eventuella överskott ska gå tillbaka ut till kunderna. För tillfället taktar inte nämndernas underlagsberedning. Eventuellt kan man komma tillrätta med detta i planeringen inför nästkommande år.

4 2(3) Återkoppling från mötet med revisorerna o Syfte: Återkoppling o Bakgrund: Hjälpmedelscentrum träffade regionens revisorer den 19 mars. o Anteckningar: Kristina Karlsson gav en kort återkoppling från mötet med regionens revisorer. Involvering av förskrivare vid upphandling Revisorerna hade en önskan om tydlig involvering av förskrivare och brukare i upphandlingsprocessen. Detta erbjuds till stor del redan i dag, men det kan ofta vara svårt att få loss personal som kan delta. Möjligtvis skulle man kunna tänka sig ett förtydligande av processen. Utbildningsansvaret Revisorerna lyfte frågan om hur nämndens utbildningsansvar följs upp. Eventuellt borde man göra en behovsinventering för att veta hur utbildningsutbudet ser ut i relation till behovet. Detta är dock en svår sak att förutse och det finns alltid en svårighet med att avvara personal ute hos kunderna. Det skulle förmodligen behövas ett mer strukturerat flöde och mer kontinuitet i arbetet med utbildningar. Ledtider Enda sättet för att ytterligare förbättra ledtiderna är genom påtryckningar på företagen. Lägesavstämning reglemente o Syfte: Lägesrapport Bakgrund: Nämndernas reglementen behöver ses över i samband med att respektive uppdrag och roller förtydligas. Anteckningar: Diskussioner pågår och det nya reglementet förväntas antas i juni.

5 3(3) Kommande möten med lokala nämnder och berörda kommunala nämnder o Syfte: Information o Bakgrund: I hjälpmedelsnämndens reglemente står det att man ska hålla regelbundna möten med de lokala nämnderna och berörda kommunala nämnder. o Anteckningar: Tre mötestillfällen är inplanerade under vår och sensommar; den 9 maj, 28 maj och 22 augusti. Hjälpmedelnämndens ledamöter har också möjlighet att delta. Punkter till mötena är: - Inspel från kommunerna - Lägesavstämning från Hjälpmedelscentrum - Projekteringen i Kungsbacka - Överenskommelsen mellan hjälpmedelsnämnden och driftnämnden - Projektet Friare val av hjälpmedel - De senaste siffrorna från Nysam. Projektet Friare val kommer att redovisas den 11 juni och överlämnas därefter till Regionkontoret som tar frågan vidare. Projektledaren håller för tillfället på att se över när ärendet ska in i den politiska processen. Tidigast möjliga start är förmodligen den 1 januari Status på byggnationen i Kungsbacka o Syfte: Lägesrapport o Bakgrund: Projekteringen för ombyggnad i Kungsbacka pågår för att säkerställa hjälpmedelsbehovet i de norra delarna av länet. Anteckningar: Projekteringen går vidare utifrån tänkt plan och man håller nu på att se över ett rumsprogram. Nuvarande planering togs fram 2011 och redan nu ser man ett behov av större lokaler framöver. Övriga punkter Uppföljningen avseende återlämning av hjälpmedel ser olika ut hos olika aktörer. Effektiviteten i hjälpmedelsverksamheten är redan bra men hade kunnat förbättras ytterligare om fler hjälpmedel återlämnas.

6 Hjälpmedelsnämnden Konsekvenser i och med att Hjälpmedelsinstitutet (Hi) avvecklas Sammanfattning Den nationella arenan för hjälpmedelverksamheterna försvinner. Det blir ett vacuum mellan beslutsfattare på högsta nivå och hjälpmedelsverksamheterna. Detta leder dels till att den strukturerade utveckling som hittills skett gemensamt försvinner, men också att införandet av riktlinjer, direktiv mm inte kommer att ske på ett likartat sätt. I förlängningen kommer det att leda till ett ännu mer ojämlikt utförande. Bakgrund Hi har varit ett nationellt kunskapscentrum för hjälpmedel. De har varit en av Socialstyrelsen och SKL ofta anlitad aktör då det gällt att föra in nya metoder, arbetssätt och produkter. Några av dessa projekt är Ett fritt val, Bo bättre på äldre dar och nu senast Välfärdsteknologi i hemmen. De har också varit den sammanhållande kraften i utvecklingsarbeten, nätverk, utbildningar och konferenser på hjälpmedelsområdet. Dessutom har de haft ansvar förförskrivningsprocessen och standardiseringar inom hjälpmedelsområdet. En utförligare beskrivning av vad Hjälpmedelsinstitutet haft ansvar för kan fås av verksamhetschefen på Hjälpmedelscentrum. Hjälpmedelsinstitutet kommer att införlivas i den nybildade Myndigheten för delaktighet. Denna myndighet har endast tagit med en liten del av det som tidigare ingick Hjälpmedelsinstitutets uppdrag. De överblivna områdena har inte fått någon ny ägare.

7 Konsekvenser i det korta perspektivet På kort sikt får detta inte några omedelbara konsekvenser eftersom hjälpmedelsverksamheterna har fullt upp med att lösa sina uppdrag. Men alla de nätverk, utbildningar och konferenser sominte blir av i år kan bli svåra att ta upp igen. I en tid där mycket handlar om ekonomi behöver verksamheterna korrekta underlag i form av rapporter, kostnads-/nyttostudier och utredningar. Dessa har Hjälpmedelsinstitutet hittills haft som uppgift att ta fram. Konsekvenser på längre sikt Samarbetet på nationell nivå kommer att klinga av eftersom ingen av verksamheterna har kraft att kunna hålla ihop det som Hi gjort. Det samarbete som ändå sker kommer att innehålla färre aktörer. Detta leder till att kompetensen inte utvecklas nationellt. I stället för att fortsätta utveckla standars kommer det finnas olika sätt att utföra uppdraget. Verksamheterna tappar den gemensamma kraft de har i relation till leverantörerna. Risken är att det utvecklas fler olikheter mellan verksamheterna. Propositionen Mer inflytande för den enskilde i valet av hjälpmedel (Prop. 2013/14:67) talar också om att hjälpmedel är en strategisk resurs som måste lyftas fram. När hjälpmedel nu får en tydligare roll försvåras möjligheterna att möta upp den förväntan som med rätta kan ställas. Det är mycket olyckligt för halländska brukare, kunder och de som skjuter till pengarna. Hjälpmedelscentrum Lars-Gunnar Petersson Verksamhetschef

Årsredovisning 2014 för hjälpmedelsnämnden (HNH)

Årsredovisning 2014 för hjälpmedelsnämnden (HNH) 1(6) Datum Diarienummer Regionkontoret 2015-02-26 HNH140001 Caroline Johansson, nämndtjänsteman Kansliavdelningen 035-179652 Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedel Årsredovisning 2014 för hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Torsdag den 18 april 2013 kl 9:00 12:00, mötet avslutas med gemensam lunch. Under eftermiddagen kommer nämndens ledamöter ges möjlighet

Läs mer

Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2 (ingång D).

Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2 (ingång D). Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-11-28 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid Torsdagen den 28 november 2013, kl. 09:00 12:00 Plats Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2

Läs mer

Halmstadsnämnden 69 76

Halmstadsnämnden 69 76 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-28 Halmstadsnämnden 69 76 Tid: Onsdag 28 september 2011, kl. 13:00 17:15 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter: Christina

Läs mer

Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2 (ingång D).

Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2 (ingång D). Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-11-28 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid Torsdagen den 28 november 2013, kl. 09:00 12:00 Plats Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Mötesplats Mölle samt Rådhuset, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Marianne Kierkemann

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden

Hjälpmedelsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2005-11-23 Hjälpmedelsnämnden 39 -- 47 Tid: Onsdagen den 23 november 2005 kl 13.30-16.45 Plats: Konferensrum Åbrinken, Vårdcentralen, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Palliativ vård, uppföljning Landstinget i Halland Revisionsrapport Mars 2011 Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Innehåll Sammanfattning... 3 Bakgrund... 4 Metod och genomförande... 4 Granskningsresultat...

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND Protokoll HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND 1 -- 17 Datum och tid 2003-03-13 kl 13.30 16.30 Plats Hjälpmedelscentralen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Mirna Zubcevic (fp) Marita

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 1 april, kl. 09.00-16.00 Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c Föredragningar

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Torsdag den 29 november 2012 kl 9.00 12.00 Plats: Skårs gård, Fjärås mellan Varberg och Kungsbacka Se nedanstående länk, karta bifogas,

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum

Protokoll. Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 13:00-15:00 Ledamöter Ersättare Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Erland Linjer (M) (Varbergs kommun) Gunnar

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-03-10 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 10 mars 2014, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-05-21 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 21 maj 2010 kl. 09:00 Plats: Hjälpmedelscentralen, Kistingevägen, Halmstad, Showroom Vägbeskrivning bifogas

Läs mer

5 Uppföljningsrapport 1 HNH150002

5 Uppföljningsrapport 1 HNH150002 5 Uppföljningsrapport 1 HNH150002 Ärendet Nämnden ska varje år upprätta en uppföljningsrapport efter tre månader. Presidiets förslag Nämnden beslutar att - Fastställa upprättad uppföljningsrapport - Överlämna

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-05-12 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 12 maj 2014, kl. 09:00 Plats Katrinebergs Folkhögskola, Vessigebro Sammanträdeslokal Dalbysalen, 2.a vån Granhem

Läs mer

156 Ändring av fullmäktiges arbetsordning RS140163

156 Ändring av fullmäktiges arbetsordning RS140163 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-09-02 RS140163, regionfullmäktige, Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-26 Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Tid: Onsdagen den 26 april kl 9-12 Plats: Konferensrum Sälen, Landstingshuset, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Lars-Göran

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden

Hjälpmedelsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2006-11-22 Hjälpmedelsnämnden 32 -- 40 Tid: Onsdagen den 22 november 2006 kl 9.00-12:00 Plats: Lilla Böslid, Hushållningssällskapet Närvarande Kristina Karlsson (c) Lars-Göran

Läs mer

Kungsbackanämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Dag Aktivitet Innehåll Plats Deltagare Ansv/ internkontroll

Kungsbackanämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Dag Aktivitet Innehåll Plats Deltagare Ansv/ internkontroll 10-jan Unga föräldrar Möte med ledarna för gruppen Hålabäcks fritidsgård 11-jan Föreläsning: Kränkningar och övergrepp inom idrotten Hur kan vi förebygga kränkningar inom idrotten Varlaskolans aula 17-jan

Läs mer

Kungsbackanämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Ärende 5 - bilaga Dag Aktivitet Innehåll Plats Deltagare Ansv/ internkontroll

Kungsbackanämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Ärende 5 - bilaga Dag Aktivitet Innehåll Plats Deltagare Ansv/ internkontroll 10-jan Unga föräldrar Möte med ledarna för gruppen Hålabäcks fritidsgård 11-jan Föreläsning: Kränkningar och övergrepp inom idrotten Hur kan vi förebygga kränkningar inom idrotten Varlaskolans aula 17-jan

Läs mer

Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedels uppdrag till driftnämnd Ambulans, diagnostik och hälsa

Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedels uppdrag till driftnämnd Ambulans, diagnostik och hälsa 1(5) Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedels uppdrag till driftnämnd Ambulans, diagnostik och hälsa Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedel ansvarar för hjälpmedelsförsörjningen i

Läs mer

Varbergsnämnden 59 67

Varbergsnämnden 59 67 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-20 Varbergsnämnden 59 67 Tid: Tisdag 20 september 2011, kl. 14:00 18:00 Plats: Varbergsnämndens sammanträdesrum, Birger Svenssons väg 32 Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

55 Inledning 56 Val av justeringsledamot 57 Nästa möte 58 Samrådsgrupperna 59 Hjälpmedelsverksamheten i kommunen 60 Avslutning

55 Inledning 56 Val av justeringsledamot 57 Nästa möte 58 Samrådsgrupperna 59 Hjälpmedelsverksamheten i kommunen 60 Avslutning GOTLANDS KOMMUN Kommunala handikapprådet REGISTER Sammanträde 55 Inledning 56 Val av justeringsledamot 57 Nästa möte 58 Samrådsgrupperna 59 Hjälpmedelsverksamheten i kommunen 60 Avslutning 1 Plats och

Läs mer

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Det övergripande uppdraget för lokal nämnd är att ur ett invånarperspektiv

Läs mer

Genomförda och planerade aktiviteter Varbergsnämnden

Genomförda och planerade aktiviteter Varbergsnämnden Genomförda och planerade aktiviteter 2017 - Varbergsnämnden 2017-05-19 Reviderad Aktivitetsplan Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats 8 jan Dialog kring tillit med Movant, Varberg Movant vuxenutbildning

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:00 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Mikael Delin (S) Gun-Britt Löfdahl (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Länspensionärsrådet 10 22

Länspensionärsrådet 10 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-09 Länspensionärsrådet 10 22 Tid: Fredag den 9 april 2010, kl. 09:30 12:20 Plats: Sammanträdesrummet Åbrinken, Vårdcentralen Gruebäck, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-04-23 Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Tid: Torsdagen den 23 april kl. 13:30 14:45 Plats: Länssjukhuset i Halmstad, Kommunikationscentrum, Sammanträdesrummet Skytten Ledamöter

Läs mer

Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedel

Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedel Kallelse Sammanträdesdatum 2015-11-13 Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedel Tid Fredagen den 13 november 2015, kl. 08:45 ca 12:00 08:45 kaffe och fralla 09:00 sammanträde startar 10:00 Lars-Gunnar

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 28-38

Hjälpmedelsnämnden 28-38 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-24 Hjälpmedelsnämnden 28-38 Tid: Onsdagen den 24 november 2004 kl 13-17 Plats: Konferensrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

Förslag till komplettering av förskrivningsbara hjälpmedel inom det kognitiva området

Förslag till komplettering av förskrivningsbara hjälpmedel inom det kognitiva området Ärende 4 Ärende 4 Ärende 4 Ärende 4 1(1) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-09-06 HNH 130007 Caroline Johansson nämndstjänsteman Staben 035-179652 Hjälpmedelsnämnden Förslag till komplettering

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-02 Driftnämnden Psykiatri Tid: Tisdag 2 maj kl. 09:30 13:00 Plats: Sjukhuset, Varberg ( Balgö ) Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Göran Gunnarsson

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland 27-39

Hjälpmedelsnämnden Halland 27-39 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-09-24 Hjälpmedelsnämnden Halland 27-39 Tid: Fredagen den 24 september 2010 kl. 09:00-12:15 Plats: Komikapp - Rehabteks lokaler, Varberg Ledamöter: Bengt Eliasson (FP) Rose-Marie

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet.

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUNS 3.21 FÖRFATTNINGSSAMLING. REGLEMENTE FÖR HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND godkänt av kommunfullmäktige 2001-10-25 123 2001-11-01

FALKENBERGS KOMMUNS 3.21 FÖRFATTNINGSSAMLING. REGLEMENTE FÖR HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND godkänt av kommunfullmäktige 2001-10-25 123 2001-11-01 REGLEMENTE FÖR HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND godkänt av kommunfullmäktige 2001-10-25 123 Gäller fr o m 2001-11-01 Landstinget Halland samt Kungsbacka, Varbergs, Falkenbergs, Halmstads, La- Dnr 2001:238

Läs mer

Varbergsnämnden Aktivitetsplan 2014 Bilaga 1 Ärende 4 - bilaga

Varbergsnämnden Aktivitetsplan 2014 Bilaga 1 Ärende 4 - bilaga Varbergsnämnden Aktivitetsplan 2014 Bilaga 1 Ärende 4 - bilaga Datum Aktivitet Syfte Ansvarig/ deltagare 14 jan Presidium träffas inför nämnden 21 jan Inspirationsföreläsning med Erik Fernholm Föreläsning

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

41 Mål och budget 2018 och ekonomisk plan för 2019 och 2020 RS160352

41 Mål och budget 2018 och ekonomisk plan för 2019 och 2020 RS160352 RS160352, Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden Närsjukvård, Driftnämnden Regionservice, Driftnämnden kultur och skola, Patientnämnden,

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan Kungsbackanämnden

Aktivitets- och internkontrollplan Kungsbackanämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - nämnden Ärende 7 bilaga Lokala nämndens plan för internkontroll Enligt kommunallagen ska varje nämnd ansvara för den interna kontrollen inom sitt verksamhetsområde

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel. En kvalitets- och utvecklingsnämnd

Gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel. En kvalitets- och utvecklingsnämnd Gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel En kvalitets- och utvecklingsnämnd Bakgrund Projektet framtidens hemsjukvård bedrevs mellan Hallands kommuner och Region Halland under 2012-2013 Syftet med

Läs mer

Kungsbackanämnden 41-49

Kungsbackanämnden 41-49 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-06-02 Kungsbackanämnden 41-49 Tid: Måndag 2 juni 2008 kl 13:00-15:45 Plats: Sammanträdesrummet Tjolöholm, Kungsbacka Närsjukhus Närvarande: Margareta Ödman (m) Maud Lanne

Läs mer

Regionpensionärsrådet 42-51

Regionpensionärsrådet 42-51 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-12-14 Regionpensionärsrådet 42-51 Tid Fredag 14 december 2012, kl 09:00 11:45 Plats Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Hjälpmedelsuppdrag till driftnämnden ambulans diagnostik och hälsa 2018

Hjälpmedelsuppdrag till driftnämnden ambulans diagnostik och hälsa 2018 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2017-11-02 HNH170005 Hälsa och funktionsstöd Rose-Marie Persson Områdeschef Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Hjälpmedelsuppdrag till driftnämnden ambulans

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-22 Hyltenämnden Hyltenämnden 39-46 Tid: Tisdagen 22 juni 2010, kl 13:15-16:30 Plats: Vårdcentralen i Torup Ledamöterna Ingegerd Torhall (FP) Kristina Johansson (S) Désireé

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-09-28 Lokal: Regionens Hus, sammanträdesrummet Borgsalen, Halmstad Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

Arvodesreglemente för förtroendevalda

Arvodesreglemente för förtroendevalda 01054 1(12) Datum [20xx-xx-xx] Diarienummer RS180559 Arvodesreglemente för förtroendevalda Beslutat av Regionfullmäktige den 20 juni 2018 45, reviderat av Regionfullmäktige den 12 december 2018 Tillämpningsområde

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Beslutsgång synhjälpmedel, hörseltekniska hjälpmedel, medicintekniska behandlingshjälpmedel och ortopedtekniska hjälpmedel.

Beslutsgång synhjälpmedel, hörseltekniska hjälpmedel, medicintekniska behandlingshjälpmedel och ortopedtekniska hjälpmedel. TJÄNSTESKRIVELSE 1(5) Regionkontoret Kristian Samuelsson, utvecklare VO Hälso- och sjukvårdsutveckling 035 13 48 90 Datum Diarienummer 2012-12-04 HSS12001 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Beslutsgång synhjälpmedel,

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - Kungsbackanämnden

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - Kungsbackanämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - nämnden Ärende 6 - bilaga Lokala nämndens plan för internkontroll Enligt kommunallagen ska varje nämnd ansvara för den interna kontrollen inom sitt verksamhetsområde

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

5 Uppföljning 1 HNH160004

5 Uppföljning 1 HNH160004 5 Uppföljning 1 HNH160004 Presidiets förslag Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedel beslutar att: - fastställa upprättad uppföljningsrapport - överlämna fastställd uppföljningsrapport till regionstyrelsen

Läs mer

Laholmsnämnden - Aktivitetsplan 2013 Uppdaterad: 2013-05-21 Dag Aktivitet Syfte Plats Deltagare Internkontroll

Laholmsnämnden - Aktivitetsplan 2013 Uppdaterad: 2013-05-21 Dag Aktivitet Syfte Plats Deltagare Internkontroll 16-jan Länspresidium Lokala nämnders presidier träffas 21-jan 28-jan 04-feb 04-feb 04-feb Planeringsdag för nämnden s Helene Larsson, Karolina Reinhold och Linda Erlandsson träffas inför nämnden Diskussioner

Läs mer

Kungsbackanämnden 1 11

Kungsbackanämnden 1 11 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-01-30 Kungsbackanämnden 1 11 Tid: Måndag 30 januari 2012, kl. 16:00 19:20 Plats: Sammanträdesrum Tjolöholm, Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) Maud

Läs mer

Vilka är vi? Mia Lundholm Verksamhetsutvecklare IT Halmstads kommun. Lena German Millberg Projektledare Högskolan i Halmstad

Vilka är vi? Mia Lundholm Verksamhetsutvecklare IT Halmstads kommun. Lena German Millberg Projektledare Högskolan i Halmstad Vilka är vi? Mia Lundholm Verksamhetsutvecklare IT Halmstads kommun Lena German Millberg Projektledare Högskolan i Halmstad Maria Mangfors Hallberg Verksamhetschef Kungsbacka kommun Petra Lindström Kommunikatör

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2004-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 39-46 Tid: Måndagen 7 juni 2004 kl 09:00-15:00 Plats: Husläkarna AB, Kungsbacka Ledamöter Margareta Ödman (m) ordförande Bo Karlsing

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-25 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 25 maj 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Varbergsnämnden 29 39

Varbergsnämnden 29 39 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-10 Varbergsnämnden 29 39 Tid: Tisdag 10 maj 2011, kl 14:00 17:45 Plats: Konferensrummet 2:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län

Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län Bakgrund Hallands sex kommuner och landstinget Halland representerat av psykiatrin i Halland och Närsjukvården Landstinget

Läs mer

KOMMUNERNAS HJÄLPMEDELSNÄMND I KALMAR LÄN. Sammanträdesdag Tid kl Plats. Oskarshamns Folkhögskola.

KOMMUNERNAS HJÄLPMEDELSNÄMND I KALMAR LÄN. Sammanträdesdag Tid kl Plats. Oskarshamns Folkhögskola. KOMMUNERNAS HJÄLPMEDELSNÄMND I KALMAR LÄN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2018-11-23 Tid kl. 11.00-12.00 Plats Oskarshamns Folkhögskola Omfattning 12-21 ande Dzenita Abaza (S) ordförande Bertil Dahl (V) Anders

Läs mer

Reglemente för lokal nämnd i Region Halland

Reglemente för lokal nämnd i Region Halland Reglemente för lokal nämnd i Region Halland Beslutat av Regionfullmäktige den 5 november 2014 108 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och andra författningar gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning 2015-05-22 3/2015 1

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning 2015-05-22 3/2015 1 2015-05-22 3/2015 1 Ärendeförteckning 18 Stämmans öppnande... 3 19 Val av ordförande för stämman... 3 20 Upprättande och godkännande av röstlängd... 3 21 Val av protokollsjusterare... 3 22 Godkännande

Läs mer

Kungsbackanämnden 41 52

Kungsbackanämnden 41 52 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-09-05 Kungsbackanämnden 41 52 Tid: Onsdag 5 september 2012, kl. 14:00 18:30 Plats: Familjehuset, Sommarlustvägen 4, Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) Maud Lanne

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 3 mars 2015, kl. 09.30-16.00 (lunchuppehåll kl 12-13) Plats: Kallade: Konferensrum Balgö, Sjukhuset i Varberg, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta:

Läs mer

Varbergsnämnden - Aktiviteter 2013

Varbergsnämnden - Aktiviteter 2013 11-jan Lokal nätverksträff "Föräldrar Emellan" Nätverk som anordnar föreläsningar för föräldrar Studieförbundet Studiefrämjandet 10 16-jan Länspresidie Lokala nämnders presidier träffas Folkhälsocentrum

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-03-02 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 2 mars 2011 klockan 13.30-16.30 Plats: Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-07 Patientnämnden 21-30 Tid: Torsdagen den 7 maj 2009, kl. 13:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Återremitterat ärende angående ny politisk organisation

Återremitterat ärende angående ny politisk organisation 1(6) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret Staben 2014-05-08 RS140170 Staffan Johansson, kanslichef kansliavdelningen Regionstyrelsen Återremitterat ärende angående ny politisk organisation

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri 41-53

Driftnämnden Psykiatri 41-53 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Driftnämnden Psykiatri 41-53 Tid: Tisdag 2 maj kl. 09:30 13:00 Plats: Sjukhuset, Varberg Ledamöter Svein Henriksen(MP) Göran Gunnarsson (S) Bengt Kjellgren (M) Axel

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND PATIENTNÄMNDEN I HALLAND Tid: 2002-10-10 kl 14.00 16.00 Plats: Rådhuset, Falkenberg Lokal: Rådhuset n.b. PROTOKOLL 51-61 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-08 Patientnämnden 13-21 Tid: Torsdagen den 8 april 2010, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

Varbergsnämnden 16-26

Varbergsnämnden 16-26 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-12 Varbergsnämnden 16-26 Tid: Tisdag 12 februari kl 13:30-17:20 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson

Läs mer

GEMENSAM NÄMND FÖR HEMSJUKVÅRD OCH HJÄLPMEDEL

GEMENSAM NÄMND FÖR HEMSJUKVÅRD OCH HJÄLPMEDEL Kallelse/föredragningslista 2017-04-21 GEMENSAM NÄMND FÖR HEMSJUKVÅRD OCH HJÄLPMEDEL Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S)

Läs mer

Genomförda och planerade aktiviteter Falkenbergsnämnden Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats

Genomförda och planerade aktiviteter Falkenbergsnämnden Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats Genomförda och planerade aktiviteter 2017 - snämnden 170518 Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats Ansvarig/ deltagare 17 jan Beredningsmöte Rådet för social hållbarhet Stadshuset, 18 jan Länspresidium

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland 18-28

Hjälpmedelsnämnden Halland 18-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-15 Hjälpmedelsnämnden Halland 18-28 Tid: Fredagen den 15 maj 2009 13:00 15:15 Plats: Sammanträdesrum Åbrinken, Vårdcentralen Falkenberg Ledamöter Bengt Eliasson (FP)

Läs mer

Kungsbackanämnden 50 60

Kungsbackanämnden 50 60 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Kungsbackanämnden 50 60 Tid: Onsdag 31 augusti 2011, kl. 15:00 19:20 Plats: Sammanträdesrum Idalarummet, stadshuset, Kungsbacka Ledamöter Maud Lanne (S) tjänstgörande

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus

Driftnämnden Hallands sjukhus Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-17 Driftnämnden Hallands sjukhus Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 klockan 10.00-16.00 Plats: Konferensrum Kattegatt/Barken-Briggen, Hallands sjukhus Halmstad 1

Läs mer

Framtidens hemsjukvård i Halland. Slutrapport till Kommunberedningen

Framtidens hemsjukvård i Halland. Slutrapport till Kommunberedningen Framtidens hemsjukvård i Halland Slutrapport till Kommunberedningen 130313 Syfte Skapa en enhetlig och för patienten optimal och sammanhållen hemsjukvård. Modellen ska skapa förutsättningar för en resurseffektiv

Läs mer

Hyltenämndens aktiviteter 2012 utifrån uppdraget [samt riskbedömning]

Hyltenämndens aktiviteter 2012 utifrån uppdraget [samt riskbedömning] s aktiviteter 2012 utifrån uppdraget [samt riskbedömning] Lokala s uppdrag De lokala nämndernas uppdrag är att vara befolkningsföreträdare. ska säkerställa att befolkningens totala behov av hälso- och

Läs mer

Primärvårdsnämnden Laholm

Primärvårdsnämnden Laholm Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Primärvårdsnämnden Laholm 25 35 Tid: Fredagen den 3 juni 2005 kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrummet, Rehabverksamheten, Vårdcentral Centrum Ledamöter Erling Cronqvist

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 Laholmsnämnden

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 Laholmsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2014 Lokala nämndens plan för internkontroll Enligt kommunallagen ska varje nämnd ansvara för den interna kontrollen inom sitt verksamhetsområde varför nämnden har att

Läs mer

Minnesanteckningar Kommunberedningen

Minnesanteckningar Kommunberedningen Minnesanteckningar Kommunberedningen 2018-11-14 Lokal: Brandstationen, Falkenberg Tid: Kl. 09.00 11.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning i Halland GNHH

Trygg och effektiv utskrivning i Halland GNHH Trygg och effektiv utskrivning i Halland GNHH 170310 Lagförslag Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Ska ersätta dagens betalningsansvarslag. Tidplan Lagrådsremiss 20 december 2016

Läs mer

Halmstadsnämnden 58 68

Halmstadsnämnden 58 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-24 Halmstadsnämnden 58 68 Tid: Onsdag 24 augusti 2011, kl. 09:00 15:15 Plats: Sammanträdesrummet Borgsalen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Regionalt uppdrag till Nyföretagarcentrum Halland 2014

Regionalt uppdrag till Nyföretagarcentrum Halland 2014 TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) 2014-01-28 RS140069 Ann-Mari Bartholdsson Näringsliv 035-179887 Ann-mari.bartholdsson@regionhalland.se Regionstyrelsen Regionalt uppdrag till Nyföretagarcentrum Halland 2014 Förslag

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-06-20 Driftnämnden Regionservice Tid: Tisdagen den 20 juni 2017, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten 1 Justering

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Hallands sjukhus Halmstad, konferensrum Barken/Briggen, klockan 09:30-16:30 Christian Lidén (C) (ordförande) Inger Svensson (M) (1:e vice ordförande) Margit Bik

Läs mer

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-06-04 1-11 Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan 10.40-12.35. ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande

Läs mer

Hyltenämnden. Bokslut 2013

Hyltenämnden. Bokslut 2013 Hyltenämnden Bokslut 2013 Bokslut 2013 Hyltenämnden Hyltenämnden Ledamöter Ingegerd Torhall (FP) Kristina Johansson (S) Margareta Andersson (C) Jerzy Golowkin (M) tom juni månads sammanträde Desirée Hultberg

Läs mer

Sonja-Lis Linder (m) Kristina Karlsson (c) Gunilla Johansson (fp) Gull Lundberg (s)

Sonja-Lis Linder (m) Kristina Karlsson (c) Gunilla Johansson (fp) Gull Lundberg (s) LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-05-19 NÄRSJUKVÅRDSNÄMNDEN 53-60 Tid: kl.13.00 15.50 Plats: Kungsbacka Sjukhus Vid sammanträdet informerade verksamhetschef Maria Boman vid Hälsa & Rehabilitering om principer

Läs mer

Äldre med omfattande vårdbehov utan kommunal insats

Äldre med omfattande vårdbehov utan kommunal insats Revisionsrapport* Äldre med omfattande vårdbehov utan kommunal insats Kompletteringsgranskning till Hallandsgemensam granskning Landstinget Halland Mars 2007 Christel Eriksson Bo Thörn Innehållsförteckning

Läs mer

Revisionsrapport Styrning och ledning av psykiatrin

Revisionsrapport Styrning och ledning av psykiatrin Revisionsrapport Styrning och ledning av psykiatrin Christel Eriksson Cert. kommunal revisor Mars 2014 Sammanfattning PwC har fått uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Region Halland att granska

Läs mer