Hjälpmedelsnämnden Halland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hjälpmedelsnämnden Halland"

Transkript

1 Föredragningslista Sammanträdesdatum Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 21 maj 2010 kl. 09:00 Plats: Hjälpmedelscentralen, Kistingevägen, Halmstad, Showroom Vägbeskrivning bifogas Bil A Nämnden kommer att bjuda på en enklare lunch på plats. Om det finns intresse av att få en rundvandring i de nya lokalerna på Hjälpmedelscentralen kommer en sådan att anordnas efter sammanträdet/lunchen. Anmälan till både lunch och rundvandring göres till Bertil Alhult, bertil.alhult@lthalland.se eller tel mobil senast tisdagen den 18 maj. 1 Justering utse Rose-Marie Henriksson (S) att jämte ordföranden justera protokollet. 2 Godkännande av föredragningslista godkänna den utsända föredragningslistan. 3 Anmälan av inkomna/utgående skrivelser Hmn (8)

2 anteckna anmälda inkomna och utgående skrivelser till protokollet. Följande skrivelser anmäls för anteckning till protokollet: justerat protokoll fört vid möte med hjälpmedelsnämndens samverkansgrupp bilaga 1 justerat protokoll från information enl. MBL bilaga 2 svar på skrivelse från Hjälpmedelsnämnden ang. översyn av de ortopedtekniska hjälpmedlens verksamhet och tillhörighet från Driftstyrelsen för Sjukhuset i Varberg och Driftstyrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Bilaga 3 och 4 Hjälpmedelsinstitutets Verksamhetsprogram 2010 Sammanställning om hjälpmedelsverksamheten i Sverige mars 2010 från Hjälpmedelsinstitutet. Bilaga 5 Landstinget Hallands Årsredovisning Information från hjälpmedelschefen och nämndsansvarig tjänsteman att notera redovisad information till protokollet få en uppföljning efter sex månader vad gäller kassationskostnader och inventeringsdifferenser information från samverkansgruppens möte information från möte med Landstingets revisorer (8)

3 förtydligande kring avvikelser gällande kassationskostnader samt inventeringsdifferenser (från sammanträdet ) Bilaga 6 och 7 5 Uppföljningsrapport 1 (fyra månader) 2010 Hmn , Bilaga : Presidiet har utifrån lämnat uppdrag vid presidieberedningen beslutat godkänna uppföljningsrapport 1 (fyra månader) 2010 överlämna uppföljningsrapport 1 (fyra månader) 2010 till Landstings- Styrelsen anmäla beslutet vid Hjälpmedelsnämndens sammanträde Protokoll från presidiemötet kommer att utsändas senare. vid sammanträde uppdra åt nämndens presidium att överlämna uppföljningsrapport 1 till Landstingsstyrelsen samt att anmäla beslutet vid nämndens sammanträde Uppföljningsrapport (fyra månader) ska vara inlämnad till Landstingskontoret Kommentarer till uppföljningsrapporten Bilaga 8 Resultaträkning OBS! Innehåller 6 flikar - resultaträkning - noter till resultaträkning - prognos - sammanställning - försäljningshjälpmedel - hyreshjälpmedel Bilaga 9 Balansräkning Bilaga 10 Avräkning hjälpmedelsbudgeten OBS! Innehåller 3 flikar - sammanställning - månadsvis avräkning (8)

4 - avräkning grundanslag Bilaga 11 Biståndsrapportering Bilaga 12 6 Hyresprisjustering under 2010 Hmn godkänna hyresprisjustering för att täcka redovisade ökad kostnader under 2010 uppdra åt ekonomifunktionen att utarbeta en prisindexmodell inför budgetarbetet 2011 Uppföljningsrapport 1(fyra månader) 2010 visar ett resultat på ca 3,4 mnkr. I allt väsentligt beror detta på att varukostnaderna ökat mer än beräknat, bl.a. beroende på ett nytecknat avtal i december 2009 avseende manuella rullstolar. Därför finns behov av en justering av hyrespriserna för att täcka dessa ökade kostnader under För att minimera oförutsedda hyresprisökningar i framtiden föreslås att en prisindexmodell utarbetas inför 2011 års budgetarbete. 7 Budgetmässigt ansvar för syn- och hörseltekniska hjälpmedel Hmn tillfråga Närsjukvårdsstyrelsen om att gemensamt initiera en utredning av de syn- och hörseltekniska hjälpmedlens verksamhet och tillhörighet. Landstingsfullmäktige har beslutat godkänna ändringar i hjälpmedelsnämndens reglemente. I underlaget inför fullmäktiges beslut pekas på att hjälpmedelsnämndens ansvar bl.a. inte omfattar syn- och hörseltekniska hjälpmedel. Hjälpmedelsnämndens ansvar bör utvecklas mot ett övergripande ansvar för alla produktområden. Detta för att ha en bättre (8)

5 överblick av hjälpmedelsområdet i stort och därmed möjlighet att kunna styra fördelningen av budgetmedel utifrån förändrade behov i befolkningen. 8 Fritidshjälpmedel för barn och ungdomar upp till 20 år Hmn Bilaga godkänna anskaffande av redovisade fritidshjälpmedel till en beräknad kostnad på 220 Tkr att en redovisning över utnyttjandet sommaren 2010 ska lämnas vid nämndens sammanträde i november förklara denna paragraf omedelbart justerad Habiliteringen har uttryckt önskemål om att Hjälpmedelscentralen tillhandahåller ett begränsat utbud av hjälpmedel för uthyrning/utlåning till barn och ungdomar upp till 20 år. De produkter som föreslås tillhandahålles är 2 st. tandemcyklar, 1 parcykel, 2 st. rullstolscyklar samt 2 st. rullstolar lämpliga för bad och terräng. Sammanlagd anskaffningskostnad beräknas till 220 Tkr. Härtill kommer kostnader för rekonditionering efter användning, interna transporter m.m. Kostnad för hjälp med transport vid uthyrning/utlåning tillkommer. Skrivelse från hjälpmedelschef Anna Kinch Bilaga 13 9 Teknik för äldre Halland 2010 Hmn, Bilaga pröva behovet av förstärkning motsvarande 0,5 hjälpmedelskonsulent i samband med budgetarbetet inför (8)

6 För att klara det utökade uppdraget som det innebär att omhänderta de goda resultaten från projektet Teknik för äldre 1 i den löpande verksamhet inom hjälpmedelscentralen bedöms ett behov av utökning av hjälpmedelskonsulent motsvarande halvtidstjänstgöring fr.o.m Beräknad kostnad på årsbasis är 250 tkr. Dessutom kan tillkomma ytterligare resursbehov för transporter av material och utrustning. Vid sammanträdet kommer Lars-Gunnar Petersson att lämna information om pågående arbete inom ramen för Teknik för äldre Halland Skrivelse från hjälpmedelschef Anna Kinch Bilaga Projektet Teknik för äldre 2 Hmn, Bilaga uttala sitt stora intresse för att Halland blir ett av de områden som kan medverka även i detta utvecklingsprogram och att om det blir aktuellt erbjuda sig att stå för projektsamordning i syfte att informera och skapa intresse för projektet inbjuda berörda aktörer Inom den primärkommunala sektorn såsom kommunledningar, företrädare för socialnämnder/hemvårdsnämnder motsv. jämte förvaltningar samt företrädare för de kommunala bostadsbolagen till ett informationsmöte. Regeringen har beslutat att bevilja Hjälpmedelsinstitutet 22 Milj. kronor till projektet Teknik för äldre 2. Erfarenheterna från utvecklingsprogrammet Teknik för äldre som avslutades 2009 visar att dagens bostadsbestånd behöver förändras för att bättre tillgodose de boendes möjligheter till vardagliga aktiviteter i hemmet och i närmiljön. Tillgängliga bostäder och bra teknikstöd kan bidra till höjd livskvalitet för både äldre över 80 år och deras anhöriga och med stor sannolikhet minska belastningen på kommunernas hemtjänst. Regeringens satsning på det nya utvecklingsprogrammet Teknik för äldre 2 syftar till att stödja samverkansprojekt med konkreta lösningar på tillgänglighetsförbättrande åtgärder, teknikstöd och tjänsteutbud. Underhandsinformation har sänts ut till förvaltningschefer för kommunernas socialhemvårdsförvaltningar och chefstjänstemän för de kommunala bostadsbolagen i länet (8)

7 Information från Hjälpmedelsinstitutet Bilaga Utredning om förutsättningar för införande av friare val av hjälpmedel i Halland Hmn, Bilaga Ordförandens förslag: utreda förutsättningarna för införande av friare val av hjälpmedel i Halland uppdra åt nämndsansvarig tjänsteman att till Hjälpmedelsnämndens sammanträde i september utarbeta en projektplan som beskriver arbetet med att ta fram förutsättningar för och en modell för införande av ett friare val av hjälpmedel i Halland inkluderande en kostnadsuppskattning av utredningsuppdraget samt att redovisa en riskanalys enligt landstingets projektstyrningsmodell uppdra åt Utvecklingsgruppen att vara styrgrupp under arbetet med att utarbeta projektplanen Vice ordföranden ställer sig inte bakom ordförandens förslag, utan anser att hjälpmedelsnämnden först måste ta del av erfarenheterna från den nationella försöksverksamheten Fritt val för att därefter vid ett kommande sammanträde med Hjälpmedelsnämnden ta ställning till ordförandens förslag. Erfarenheterna från de tre landsting som deltagit i försöksverksamheten av Regeringens uppdrag om Fritt val av hjälpmedel är positiva. Systemet innebär att brukarna får större möjlighet om man så önskar och med stöd och råd av förskrivarna att påverka val och inköp av förskrivna hjälpmedel. Systemet är ett komplement till den ordinarie verksamheten med försörjning av hjälpmedel från hjälpmedelscentralerna och innebär inga försämringar för brukarna utan endast en ökad möjlighet att påverka valet av det hjälpmedel man fått förskrivet. Utifrån Hjälpmedelsnämndens engagemang inom utvecklingsområdet Teknik för äldre 1 (projektet Bra produkter ) och de övriga valfrihetsreformer som genomförts i Halland kan det vara lämpligt att utreda förutsättningarna för ett införande av ett system med friare val av hjälpmedel i Halland. Genom ovan beskrivan försöksverksamheter finns stora möjligheter att dra nytta av (8)

8 erfarenheterna från dessa och på så sätt kunna komma fram till ett förslag till modell anpassad efter Hallands förutsättningar. Vid sammanträdet kommer projektledare Siv Zetreus från Landstinget Kronoberg att informera om erfarenheterna om försöksverksamheten och införandet av Fritt val i Kronoberg. Skrivelse från nämndsansvarig tjänsteman Bilaga Uthyrning av hjälpmedel till personer, icke hallänningar, som är behov av ett tillfälligt lån ( sommarprislista ) Hmn Bilaga fastställa särskild prislista för tillfälligt lån till icke-hallänningar av särskilt utvalda hjälpmedel enligt redovisat förslag förklara denna paragraf omedelbart justerad Behov finns av att fastställa en särskild prislista för tillfälligt lån av vissa hjälpmedel (ej försäljningshjälpmedel) till icke-hallänningar. Utlåningen ska utgå från rutinen för tillfälligt lån, vilket innebär att hjälpmedlen måste förskrivas av en behörig förskrivare i länet eller hemlänet. Debiteringen ska ske till hemlänet eller brukaren. Skrivelse från hjälpmedelschef Anna Kinch Bilaga (8)

Hjälpmedelsnämnden Halland 27-39

Hjälpmedelsnämnden Halland 27-39 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-09-24 Hjälpmedelsnämnden Halland 27-39 Tid: Fredagen den 24 september 2010 kl. 09:00-12:15 Plats: Komikapp - Rehabteks lokaler, Varberg Ledamöter: Bengt Eliasson (FP) Rose-Marie

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-05-21 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 24 september 2010 kl. 09:00 Plats: Komikapp - Rehabteks lokaler, Varberg Kardanvägen 15 Vägbeskrivning bifogas

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland 18-28

Hjälpmedelsnämnden Halland 18-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-15 Hjälpmedelsnämnden Halland 18-28 Tid: Fredagen den 15 maj 2009 13:00 15:15 Plats: Sammanträdesrum Åbrinken, Vårdcentralen Falkenberg Ledamöter Bengt Eliasson (FP)

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Torsdag den 29 november 2012 kl 9.00 12.00 Plats: Skårs gård, Fjärås mellan Varberg och Kungsbacka Se nedanstående länk, karta bifogas,

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-04-23 Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Tid: Torsdagen den 23 april kl. 13:30 14:45 Plats: Länssjukhuset i Halmstad, Kommunikationscentrum, Sammanträdesrummet Skytten Ledamöter

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Torsdag den 18 april 2013 kl 9:00 12:00, mötet avslutas med gemensam lunch. Under eftermiddagen kommer nämndens ledamöter ges möjlighet

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 28-38

Hjälpmedelsnämnden 28-38 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-24 Hjälpmedelsnämnden 28-38 Tid: Onsdagen den 24 november 2004 kl 13-17 Plats: Konferensrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-26 Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Tid: Onsdagen den 26 april kl 9-12 Plats: Konferensrum Sälen, Landstingshuset, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Lars-Göran

Läs mer

Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2 (ingång D).

Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2 (ingång D). Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-11-28 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid Torsdagen den 28 november 2013, kl. 09:00 12:00 Plats Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2

Läs mer

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND Protokoll HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND 1 -- 17 Datum och tid 2003-03-13 kl 13.30 16.30 Plats Hjälpmedelscentralen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Mirna Zubcevic (fp) Marita

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden

Hjälpmedelsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2006-11-22 Hjälpmedelsnämnden 32 -- 40 Tid: Onsdagen den 22 november 2006 kl 9.00-12:00 Plats: Lilla Böslid, Hushållningssällskapet Närvarande Kristina Karlsson (c) Lars-Göran

Läs mer

Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2 (ingång D).

Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2 (ingång D). Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-11-28 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid Torsdagen den 28 november 2013, kl. 09:00 12:00 Plats Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-29 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 29 november 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Athena, Kvinnohälsovården, Brogatan

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden

Hjälpmedelsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2005-11-23 Hjälpmedelsnämnden 39 -- 47 Tid: Onsdagen den 23 november 2005 kl 13.30-16.45 Plats: Konferensrum Åbrinken, Vårdcentralen, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUNS 3.21 FÖRFATTNINGSSAMLING. REGLEMENTE FÖR HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND godkänt av kommunfullmäktige 2001-10-25 123 2001-11-01

FALKENBERGS KOMMUNS 3.21 FÖRFATTNINGSSAMLING. REGLEMENTE FÖR HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND godkänt av kommunfullmäktige 2001-10-25 123 2001-11-01 REGLEMENTE FÖR HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND godkänt av kommunfullmäktige 2001-10-25 123 Gäller fr o m 2001-11-01 Landstinget Halland samt Kungsbacka, Varbergs, Falkenbergs, Halmstads, La- Dnr 2001:238

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-18 Primärvårdsnämnden Hylte 22-30 Tid: Måndagen 18 september 2006, kl 15:00-17:00 Plats: Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter Tom Barkström (kd) Kristina Johansson (s)

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Robert Eriksson Avd.chef HMC, 59

Robert Eriksson Avd.chef HMC, 59 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-11-23 Hjälpmedelsnämnden Halland 56-65 Tid: Fredag den 23 november 2007 kl 9:00-15:00 Plats: Konferensrummet Fjärilen, Vårdcentralen i Hyltebruk Ledamöter Bengt Eliasson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-24 Hyltenämnden Hyltenämnden 26-34 Tid: Tisdagen 24 april 2007, kl 13:00-16:00 Plats: Spenshults reumatikersjukhus Ledamöter Ingegerd Torhall (fp) Kristina Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-08 Patientnämnden 13-21 Tid: Torsdagen den 8 april 2010, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-02-04 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 4 februari 2016, kl 09:00 ca 12:00 Plats: Hallands Sjukhus, Halmstad Projektkontoret (Karta bifogas) OBS! Tid

Läs mer

Varbergsnämnden 29 39

Varbergsnämnden 29 39 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-10 Varbergsnämnden 29 39 Tid: Tisdag 10 maj 2011, kl 14:00 17:45 Plats: Konferensrummet 2:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Halmstadsnämnden 10-18

Halmstadsnämnden 10-18 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-20 Halmstadsnämnden 10-18 Tid: Onsdagen den 20:e februari 2008, kl. 10:00-15:55 Plats: Borgsalen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 november 2015, kl 09:00 ca kl 12:30 Plats: Sjukhuset i Varberg - Sammanträdesrum: Projektkontoret OBS! Tid

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus

Driftnämnden Hallands sjukhus Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-17 Driftnämnden Hallands sjukhus Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 klockan 10.00-16.00 Plats: Konferensrum Kattegatt/Barken-Briggen, Hallands sjukhus Halmstad 1

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Protokoll Sammanträdesdatum 2005-04-04 Primärvårdsnämnden Hylte 20-28 Tid: Måndagen 4 april 2005, kl 15:00 17:00 Plats: Vårdcentralen Hyltebruk, Rehab I samband med sammanträdet genomfördes en rundvandring

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg

Primärvårdsnämnden i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-06-15 Primärvårdsnämnden i Varberg Tid: Tisdag 15 juni 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 76-87

Länssjukvårdsnämnden 76-87 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-10-25 Länssjukvårdsnämnden 76-87 Tid: Plats: Onsdagen den 25 oktober, kl 09.00-14.45 (föredragning, information) kl 13.25-13.35 (beslut) Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 2014-10-29 rev.2014-11-06 Håkan Blomgren Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 1. Nämnden för primärvård och tandvård består av 9 ledamöter och 9 ersättare, som väljs av landstingsfullmäktige

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 1-8

Primärvårdsnämnden Hylte 1-8 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-20 Primärvårdsnämnden Hylte 1-8 Tid: Måndagen 20 februari 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter Tom Barkström (kd) ordförande Kristina Johansson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-26 Laholmsnämnden 76-88 Tid: Måndag 26 oktober 2009, kl. 08:30-16:45 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Landstingskontoret, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Margareta

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 69-82

Primärvårdsnämnden Hylte 69-82 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-30 Primärvårdsnämnden Hylte 69-82 Tid: Tisdagen den 30 november 2004, kl. 14:00 17:30 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-12 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 12 februari 2004, klockan 15.00 Plats: Landstingets kansli, Sälen Gruppmöten: Sälen och Böcklingen är bokande klockan

Läs mer

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 81-93 Tid: 2003-09-30 kl. 09:00 12:15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum Stefan Bengtsson,

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-04-26 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 26 april 2012 klockan 13.00-16.00 Plats: Konferensrum Eneskär, Stadshotellet i Varberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Varbergsnämnden 23-31

Varbergsnämnden 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Varbergsnämnden 23-31 Tid: 2007-04-25 kl 10:45-12:15 Plats: Vallersvik, Frillesås Ledamöter: Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt (m) Claus

Läs mer

Psykiatrinämnden 10-19

Psykiatrinämnden 10-19 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-03-02 Psykiatrinämnden 10-19 Tid: Onsdagen den 2 mars 2005, klockan 15.00 16.00 Plats: Varberg, Hotel Fregatten Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s)

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

KOMMUNERNAS HJÄLPMEDELSNÄMND I KALMAR LÄN. Sammanträdesdag Tid kl Plats. Oskarshamns Folkhögskola.

KOMMUNERNAS HJÄLPMEDELSNÄMND I KALMAR LÄN. Sammanträdesdag Tid kl Plats. Oskarshamns Folkhögskola. KOMMUNERNAS HJÄLPMEDELSNÄMND I KALMAR LÄN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2018-11-23 Tid kl. 11.00-12.00 Plats Oskarshamns Folkhögskola Omfattning 12-21 ande Dzenita Abaza (S) ordförande Bertil Dahl (V) Anders

Läs mer

Varbergsnämnden 66-78

Varbergsnämnden 66-78 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-13 Varbergsnämnden 66-78 Tid: Tisdag 13 oktober 2009 kl 14:00-17:30 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presidiets förslag Nämnden beslutar utse (Justerare) att jämte ordföranden justera protokollet.

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presidiets förslag Nämnden beslutar utse (Justerare) att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2007-01-22 Kungsbackanämnden Tid: Måndag 22 januari 2007 kl 13:30 Obs! konferens i Sparbankshallen om Nationell Strategi för utveckling av samhällets insatser till

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Fredagen den 11 november 2016, kl 09:30 ca 12:00 OBS! Dag och plats Plats: Sjukhuset i Varberg Sammanträdesrum: Gladan Karta

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden i Värmland

Hjälpmedelsnämnden i Värmland LK/152888 Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Reglemente Sekretariatet 2 7 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Anna-Lena Wingqvist Fullmäktige 2019-01-01 Hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Varbergsnämnden 69-83

Varbergsnämnden 69-83 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-12-04 Varbergsnämnden 69-83 Tid: Tisdag 4 december kl 12:45-18:00 Plats: Munkagårdsgymnasiet, Tvååker Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-09-07 Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Tid: Tisdagen den 7 september 2004, kl. 14:30 17:45 Plats: Sammanträdesrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Kungsbackanämnden 15-22

Kungsbackanämnden 15-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-06 Kungsbackanämnden 15-22 Tid: Tisdag 2007-03-06 kl 08:30-15:15 Plats: Hotell Halland, Kungsbacka Ledamöter: Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s) Marianne Hultén (m)

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-05-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 maj 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering

Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering Fastställt av landstingsfullmäktige 2010-06-01, 127 Senast reviderat av landstingsfullmäktige 2016-02-16, 25 Allmän del Arbetsformer Dessa bestämmelser

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 36 49

Primärvårdsnämnden Hylte 36 49 Protokoll Sammanträdesdatum Den 29 juni 2004 Primärvårdsnämnden Hylte 36 49 Tid: Tisdagen den 29 juni 2004, kl. 14:00 16:15 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Vårdcentral Hyltebruk Ledamöter

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 30-36 Tid: Tisdagen 7 juni kl. 13:00 15:50 Plats: Kungsbacka sjukhus Ledamöter Margareta Ödman, ordf. (m) Bo Karlsing, vice ordf. (s)

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2008-01-21 Kungsbackanämnden Tid: Måndag 21 januari 2008 kl 13:00 Plats: Sammanträdesrummet Tjolöholm, Kungsbacka Närsjukhus Sammanträdet inleds med att verksamhetschef

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 Kf 116/1995 Dnr Ks 2012/132 Dnr 1995.348-102 REGLEMENTE FÖR VALBEREDNINGSNÄMNDEN I TOMELILLA KOMMUN Utöver vad som sägs i kommunallagen för nämnder

Läs mer

Halmstadsnämnden 72-84

Halmstadsnämnden 72-84 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-21 Halmstadsnämnden 72-84 Tid: Onsdag 21 oktober 2009, kl. 09:00-15:45 Plats: Sammanträdesrummet Borgkammaren, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad PROTOKOLL 1 (5) Hjälpmedelsnämnden i Värmland Plats Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad Beslutande landstinget, Annétthe Zettergren (M) ordförande landstinget, Mona Smedman (C) landstinget, Monica Iversen

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-06-21 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 21 juni 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Habiliteringen, konferensrum Fladen, Hallands sjukhus

Läs mer

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik Föredragningslista Länssjukvårdsnämnden Tid: Måndagen den 1 mars, kl 09.00-16.00 Tisdagen den 2 mars, kl 09.00-16.00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Information Idrottsklinik Movement, Per

Läs mer

Kungsbackanämnden 41 52

Kungsbackanämnden 41 52 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-09-05 Kungsbackanämnden 41 52 Tid: Onsdag 5 september 2012, kl. 14:00 18:30 Plats: Familjehuset, Sommarlustvägen 4, Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) Maud Lanne

Läs mer

Varbergsnämnden 59 67

Varbergsnämnden 59 67 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-20 Varbergsnämnden 59 67 Tid: Tisdag 20 september 2011, kl. 14:00 18:00 Plats: Varbergsnämndens sammanträdesrum, Birger Svenssons väg 32 Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12 Landstingsstyrelsen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Primärvårdsnämnden Falkenberg

Primärvårdsnämnden Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-19 Primärvårdsnämnden Falkenberg 30-39 Tid: Tisdagen 19 september 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Falkenberg, sammanträdesrummet Biblioteket Ledamöter Inger

Läs mer

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral. Lisbeth Larsson, SACO

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral. Lisbeth Larsson, SACO LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 38-47 Tid: 2003-06-24 kl. 13:30 16:20 Plats: Närvarande: Ledamöter Ersättare Personalföreträdare Tjänstemän Sammanträdesrummet, administrationslokalerna,

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-13 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 1-8 Tid: Måndagen 13 februari kl. 13:00-16:10 Plats: Kungsbacka närsjukhus Ledamöter Margareta Ödman, ordf. (m) Bo Karlsing, vice ordf.

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-03-02 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 2 mars 2011 klockan 13.30-16.30 Plats: Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-09-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 september 2015, kl 09:30 ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-14 Patientnämnden 1-8 Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25 Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av KF/KS kansli 2006:5 Reglemente med allmänna bestämmelser för Stockholms stads nämnder Kommunfullmäktiges beslut den 11 december 2006 (Utl 2006:193)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18. Presidiets förslag Laholmsnämnden beslutar utse Thomas Jönsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18. Presidiets förslag Laholmsnämnden beslutar utse Thomas Jönsson att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18 Laholmsnämnden 36-47 Tid: Måndagen den 18 juni 2007, kl. 13:00-15:00 Plats: Sammanträdesrummet Svanen, stadshuset, Laholm Ledamöter Margareta Bengtsson (m) Lars Fritzon

Läs mer

REGLEMENTE 1 (5) Giltigt fr.o.m. Dok.nummer-Utgåva 24749-1 Reglemente för gemensam kostnämnd mellan Landstinget i Uppsala Län och Landstinget Västmanland från och med 2015 1 PARTER Landstinget i Uppsala

Läs mer

Primärvårdsnämnden Halmstad 34-46. Tid: Tisdagen den 13 juni 2006, kl. 14:00 16:15 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1, Halmstad.

Primärvårdsnämnden Halmstad 34-46. Tid: Tisdagen den 13 juni 2006, kl. 14:00 16:15 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1, Halmstad. Protokoll Sammanträdesdatum 2006-06-13 Primärvårdsnämnden Halmstad 34-46 Tid: Tisdagen den 13 juni 2006, kl. 14:00 16:15 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1, Halmstad Ledamöter Stefan Bengtsson

Läs mer

Varbergsnämnden 28-36

Varbergsnämnden 28-36 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-04-14 Varbergsnämnden 28-36 Tid: Tisdag 14 april 2009 kl 14:00-17:15 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 1 april, kl. 09.00-16.00 Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c Föredragningar

Läs mer

Kungsbackanämnden 30-40

Kungsbackanämnden 30-40 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-05-10 Kungsbackanämnden 30-40 Tid: Måndag 10 maj 2010 kl 13:30-14:30 Plats: Säröhus Närvarande: Ledamöterna Margareta Ödman (M) Patrik Hultgren (M) Peter Fritzson (C )

Läs mer

Närsjukvårdsstyrelsen Landstinget Halland

Närsjukvårdsstyrelsen Landstinget Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2009-09-29 Närsjukvårdsstyrelsen 64-73 Landstinget Halland Tid: Tisdag 29 september kl. 14:00-17:25 Plats: Vårdcentralen Tvååker Ledamöter Bo Gunnar Åkesson (M) Bo Karlsing

Läs mer

7 Prissättningsmodell 2015 HNH130016

7 Prissättningsmodell 2015 HNH130016 7 Prissättningsmodell 2015 HNH130016 Presidiets förslag Hjälpmedelsnämnden föreslås fastställa modellen för prissättning för 2015. Ärendet Hjälpmedelsnämnden beslutar årligen om prissättningsmodell för

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 februari 2015, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Varbergsnämnden 57-68

Varbergsnämnden 57-68 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-10-16 Varbergsnämnden 57-68 Tid: Tisdag 16 oktober 2007 kl 15:00-17:30 Plats: Hotell Gästis, Varberg Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-04-08, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 23 35

Primärvårdsnämnden Hylte 23 35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-05-05 Primärvårdsnämnden Hylte 23 35 Tid: Onsdagen den 5 maj 2004, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Hyltebruks vårdcentral Ledamöter

Läs mer

Styrelsen leder, styr och samordnar förvaltningen av landstingets angelägenheter och har uppsikt över övriga nämnders verksamhet.

Styrelsen leder, styr och samordnar förvaltningen av landstingets angelägenheter och har uppsikt över övriga nämnders verksamhet. Fastställt av fullmäktige 2014-11-25, 117/14 Reglemente för Landstingsstyrelsen Landstingsstyrelsens uppgifter 1 Styrelsen är landstingets ledande politiska förvaltningsorgan och har det övergripande ansvaret

Läs mer

Reglemente för individnämnden i Leksands kommun

Reglemente för individnämnden i Leksands kommun Reglemente för individnämnden i Leksands kommun Antaget av kommunfullmäktige 2013-06-10 69 Gäller från och med 2013-07-01 2 Reglemente för individnämnden i Leksands kommun fr.o.m. 2013-07-01 Antaget av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Heby kommuns författningssamling

Heby kommuns författningssamling Heby kommuns författningssamling KOMMUNFULLMÄKTIGE ISSN 2000-043X Reglemente för beredningen för äldre- och omsorgsfrågor; HebyFS 2010:12 Infördes i författningssamlingen den 16 november 2010 Kommunfullmäktige

Läs mer

Primärvårdsnämnden Falkenberg

Primärvårdsnämnden Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-14 Primärvårdsnämnden Falkenberg 1-8 Tid: Tisdagen den 14 februari 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Falkenberg, sammanträdesrummet Biblioteket Ledamöter Inger

Läs mer

Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedel

Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedel Kallelse Sammanträdesdatum 2015-11-13 Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedel Tid Fredagen den 13 november 2015, kl. 08:45 ca 12:00 08:45 kaffe och fralla 09:00 sammanträde startar 10:00 Lars-Gunnar

Läs mer

Reglemente. med föreskrifter om styrelsens och nämndernas arbetsformer Gäller fr.o.m Antagen av kommunfullmäktige

Reglemente. med föreskrifter om styrelsens och nämndernas arbetsformer Gäller fr.o.m Antagen av kommunfullmäktige Reglemente med föreskrifter om styrelsens och nämndernas arbetsformer Gäller fr.o.m. 2018-01-01 Antagen av kommunfullmäktige 2017-11-22 176 med föreskrifter om styrelsens och nämndernas arbetsformer Innehållsförteckning

Läs mer

Samverkansavtal gemensam Hjälpmedelsnämnd mellan Landstinget Västmanland och kommunerna i Västmanlands län från

Samverkansavtal gemensam Hjälpmedelsnämnd mellan Landstinget Västmanland och kommunerna i Västmanlands län från RIKTLINJE 1 (7) Landstinget Västmanland och länets kommuner Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar och Västerås har träffat följande överenskommelse

Läs mer

Arbetsutskottets förslag att utse Hans-Jörgen Wahlhed att jämte ordföranden justera protokollet.

Arbetsutskottets förslag att utse Hans-Jörgen Wahlhed att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PSYKIATRINÄMNDEN 29-38 Tid: Tisdagen den 29 april, Klockan 15.00 16.20 Plats: Vårdcentralen, Falkenberg Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s) Berit Ozolins

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND A 15 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR HÄSSLEHOLMS KOMMUN REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige i Hässleholm 2002-12-16, 226 Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby,

Läs mer