Hur mäta tillväxt och framgång?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hur mäta tillväxt och framgång?"

Transkript

1 Hur mäta tillväxt och framgång? Sammanfattning av en studie* gjord på 99 företag för att se deras utveckling jämfört med respektive företags utvalda konkurrenter. Den gemensamma nämnaren för de 99 företagen är att de deltar i tillväxtprogrammet EXPEDITION FRAMÅT inom Business Region Göteborg * Studien är gjord av Bengt Lindgren, G&R Management AB på uppdrag av Business Region Göteborg AB businessregion.se

2 Bakgrund Genom åren har det av institutioner, företag, universitet och högskolor gjorts många försök att mäta tillväxt och framgång. Forskningsinsatserna är stora, och många hoppas på att hitta nyckeln till tillväxt och framgång. Det huvudsakliga syftet med studien var att få svar på frågan om företagen i tillväxtprogrammet Expedition Framåt inom Business Region Göteborg utvecklas bättre och snabbare än de företag som inte deltar i programmet. Man ville också få svar på frågan vad det är i tillväxtprogrammet Expedition Framåt som gör att de växer snabbare. Metodval Det finns ett oändligt stort antal modeller och metoder tillgängliga för att göra mätningar. Den eller de som sedan väljs måste spegla tillväxt och framgång. Vidare måste metodvalet vara sådant att datainsamling, så långt som möjligt, kan göras via publik information. Modeller kan väljas utifrån att en rad olika aspekter om framgång ska kartläggas såsom: - ekonomiska - finansiella - medarbetar - kompetens - kund - leverantörs - konkurrent - m.fl. För genomförandet av studien har valts tre välkända och etablerade metoder som bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Det synsättet som tillämpades vid metodvalet tar sin utgångspunkt i hur en branschstudie kan göras. En branschstudie kräver att data är möjliga att aggregera från det enskilda företaget till en region en bransch etc. Baserat på denna ansats valdes tre olika modeller: Simpler är dels en modell som baseras på företagets förädlingsvärde vilket är ett mått på vad företaget presterar och dels ett sätt att enkelt presentera resultat via ett diagram. du Pont är en modell som visar samband mellan avkastning på totalt kapital, kapitalomsättningshastighet och marginal. Resultat visas i pedagogiska diagram. Pims är en väsentligt utvecklad SWOT. I denna studie har valts att endast använda en av ansatserna, nämligen den att marknaden består av företaget plus de fyra mest upplevda konkurrenterna. Datainsamling, urval och input till studien De, av Business Region Göteborg, 99 utvalda företagen i studien är i den kategori man beskriver som: - mer än 10 MSEK i omsättning - mer än 10 anställda - strategi att vilja växa och utvecklas businessregion.se (2)

3 Totalt har ca 110 företag funnits med i processen. Av dessa har sedan tio företag fallit ur processen, främst på grund av tre orsaker: - ej komplett dataleverans från företagen - yngre än 3 år dvs. det finns ingen trend att följa - utländska konkurrenter där det har varit svårt att få fram årsredovisningar Varje företag har sedan levererat organisationsnumret för fyra av företaget själva utvalda konkurrenter. All data utgående från företagens och konkurrenternas organisationsnummer är insamlade från antingen Alla Bolag eller Bolagsverket. Vidare har ur Business Region Göteborgs databas hämtats information om vilka av programmets aktiviteter som respektive företag varit delaktigt i. Aktiviteterna har sedan delats upp och matchats mot de olika insatsområden som programmet innehåller för att sedan söka korrelation mot tillväxt och framgång. Det som studerats och jämförts är: - utvecklingen under tre år med en startpunkt, en slutpunkt och ett mellanliggande år - utvecklingen relativt de valda konkurrenterna Datainsamling har gjorts på den senaste tillgängliga informationen hos Bolagsverket respektive Alla Bolag och de data som är för två är tidigare t.ex och Vad är Simpler Exempel Arbetsmarknaden Personal Köpta tjänster/produk ter Insatsvaror Det jag gör - Förädlingsvärde Försäljning Sålda tjänster/ produkter Kapital Kapitalmarknaden Ren vinst businessregion.se (3)

4 Förädlingsvärdet är i grova termer skillnaden mellan försäljningsintäkter och kostnader för inköp: F = If-Ki där: - F är Förädlingsvärdet - If är försäljningsintäkter - Ki är inköpskostnader. eller: F = Kp+Rea+Avskr där: - Kp är kapitalkostnader - Rea är resultat före avskrivningar - Avskr är avskrivningar plus kan ses som en matematisk identitet. Om Simpler TM Används till mätning av: Effektivitet Hur resurser utnyttjas Vad resultatet blir Hur du uppnår resultatet Om metoden: Kan följa förändringar över tiden Aggregerbart - konkurrenter/bransch Enkelt att kommunicera Simuleringsbart Bygger på publika data Valutaoberoende Kan användas till jämförelser av många olika slag, benchmark etc. Tar utgångspunkt i vanlig balans- och resultaträkning och har förankring i klassisk och väldokumenterad marknadsteori, företags-, produktions- och nationalekonomi Vad är du Pont? du Pont är ett diagram som åskådliggör ekonomiska samband via resultat- och balansräkning i två steg. Först själva modellen och sedan avkastningsdiagrammet. Ett du Pont-schema visar/gör det möjligt att effektivt analysera sambandet mellan: - vinstmarginal - kapitalomsättningshastigheten och - företagets lönsamhet (räntabilitet) businessregion.se (4)

5 Exempel Omsättning Täckningsbidrag Rörliga kostnader Resultat Fasta kostnader Vinstmarginal 8,3% Omsättning Räntabilitet på totalt kapital (Rt) 16,13% Likvida medel Omsättning Kundfordringar Omsättningstillgångar Kap.oms.hast ,94 Lager Totalt kapital Fastigheter Maskiner Inventarier Anläggningstillgångar Resultaträkning Balansräkning I exemplet ovan syns sambanden och det är enkelt att kommunicera. På avkastningsdiagrammet syns ännu mer, dvs. sambanden mellan de tre parametrarna kapitalomsättningshastighet, räntabilitet på totalt kapital och vinstmarginal. Rent matematiskt så är: Rt = Kosh x Vm där: - Rt är räntabiliteten på totalt kapital - Kosh är kapitalomsättningshastigheten - Vm är vinstmarginalen Exempel du Pont - avkastningskurvor med förädlingsvärdespunkt Till skillnad från Simpler ger du Pont bara ekonomisk och finansiell information. Med förädlingsvärde inlagt som punktstorlek och jämförelse med konkurrenter så blir bilden mycket mer informationsgivande. businessregion.se (5)

6 Om du Pont Används till mätning av: Finansiella mått Avkastningsmått Ägarmått Om metoden: Åskådliggöra finansiella samband avkastnings - och ägarmått Enkelt kommunicerbart Simuleringsbart Kan brytas ner till strategier och aktiviteter Vad är PIMS? PIMS står för Profit Impact of Marketing Strategy. PIMS TM visar på ett tydligt sätt om det är konkurrenter som tar affärer från varandra eller om det är en grupp företag som alla äter på en väsentligt större konkurrent, alternativt fyra jämlika företag där ett företag försöker bryta in och ta en marknadsandel. Detta är viktigt att förstå då krav och beteende i marknaden är helt annorlunda i de tre fallen. I studien har endast en liten del av tankarna bakom PIMS TM använts och det är studien att jämföra det egna företaget med fyra valda konkurrenter så att de tillsammans bildar marknaden. Exempel Definierad marknad 2012 Marknaden har definierats som målföretaget och upp till fyra konkurrenter. Konkurrent 4 14% Målföretag 11% Konkurrent 3 24% Konkurrent 1 29% Konkurrent 2 22% businessregion.se (6)

7 Om PIMS TM Används till: Mätning av konkurrenskraft Beskrivning av konkurrensfaktorer För utveckling av strategier Att skapa förståelse för marknadspositioner Att skapa förståelse för konkurrensfaktorer Metod för att skapa affärstrategier Att bryta ner strategier till aktiviteter Om metoden: En utvidgad SWOT med mätvärden, en förenklad beskrivning av PIMS TM är som Philip Kotlers SWOT men mycket mer kvantifierad och inkluderar jämförelse med konkurrenter Enkelt att kommunicera Simuleringsbart En central del i PIMS TM är att jämförelser alltid sker med bolagets fyra främsta konkurrenter Kombinera Simpler TM PIMS TM du Pont Genom att i studien kombinera de tre modellerna, med de förändringar som gjorts, blir det möjligt att se om de studerade företagen växer och utvecklas bättre än sina konkurrenter. Kombinationen av de tre modellerna kan ge svar på frågorna: Är ägarna lyckligare? Har de mer pengar för utveckling (teknisk och kommersiell)? Är de mera attraktiva som arbetsgivare? Är deras kunder villiga att betala mer för deras tjänster/produkter än för konkurrenternas? Känner de till sina konkurrenter? Känner de till sina kunders förväntan? Kan de leverera sina kunders förväntan? businessregion.se (7)

8 Resultat Och nu till den första frågan, och huvudsyftet med studien: - Utvecklas de 99 företagen, av totalt ca 500 företag i Business Region Göteborgs tillväxtprogram Expedition Framåt, bättre och snabbare än företag som inte är medlemmar? Svaret på den frågan är: - Ja, dessa företag utvecklas bättre än de konkurrenter som de valt att jämföra sig med! Först Simpler : Simpler TM - deltagare i Expedition Framåt - utveckling under tre år jämfört med sina valda konkurrenter De 99 företagen i studien ökar sin effektivitet och minskar både sin kapitalandel och sin personalandel av förädlingsvärdet samtidigt som förädlingsvärdet ökar marginellt. De valda konkurrenterna sänker sin effektivitet, ökar personalandel och minskar kapitalandelen av förädlingsvärdet. Lönsamheten har gått ned. Och nu du Pont du Pont - deltagare i Expedition Framåt - utveckling under tre år jämfört med sina valda konkurrenter Företagen som deltar i tillväxtprogrammet Expedition Framåt ökar sin avkastning på totalt kapital till ca 10%, ökar kapitalomsättningshastigheten marginellt till strax över 2% och en liten ökning av rörelsemarginalen. För de valda konkurrenterna försämras rörelsemarginal från ca 4% ner till ca 2%, oförändrad kapitalomsättningshastighet strax över 1 och halverad avkastning på totalt kapital från 4% till 2%. Sammanfattningsvis är de relativa rörelserna konsekvent försämring för konkurrenterna och en systematisk förbättring för företagen i tillväxtprogrammet Expedition Framåt. businessregion.se (8)

9 Så nu till den andra frågan: - det andra syftet med denna studie var att få svar på frågan - vad det är i tillväxtprogrammet Expedition Framåt inom Business Region Göteborg som gör att medlemsföretagen utvecklas bättre än de konkurrenter de valt att jämföras emot? Hur ser det då ut? Tiden som företagen har investerat i har fördelats ut och matchats mot Tillväxthjulets komponenter, det vill säga den modell över olika insatsområden som tillväxtprogrammet arbetar utifrån. Därefter har korrelation sökts mellan output från Simpler TM, PIMS TM och du Pont. Korrelationen har skett för varje företag för sig för att sedan söka korrelation för alla de 99 bolagen. LEDARSKAP Ledarskap Ledningsgrupp VD klubben BYGGA TX-TEAM 8 nycklar för tillväxt Prestationsanalys KÄRNKOMPETENS Säkra affären och kompetensen MÅL & STRATEGIER Strat. tillväxtbyggande Affärsplan Tillväxtanalys Tillväxtmätning Tx-mätning som verktyg Affärsekonomi för txföretag FÖRETAGS -ANALYS VISION & VÄRDERINGAR Värderingar & företagskultur Vision & tydliga målbilder ORGANISATION Att organisera för tillväxt Beslutsstruktur/Ägardirektiv KUND & ERBJUDANDE Affärsmodell som verktyg Exportanalys PM-matris som verktyg MARKNADSFÖRING Kommunikationsplan Säljledning Bygga starka varumärken Att paketera för tillväxt Det säljande företaget Jämförelse är gjord på totalt sju ekonomiska och finansiella mått rörelsemarginal, förädlingsvärde, omsättning, effektivitet, kapitalomsättningshastighet, avkastning på totalt kapital och antal anställda. businessregion.se (9)

10 Resultat av tillväxtmätningen Bakgrund: 99 företag i uttagna i en grupp av ca 500 som deltar i tillväxtprogrammet Expedition Framåt Varje företag har själv valt vilka fyra konkurrenter de vill jämföras mot Jämförelsen är gjord på totalt sju ekonomiska och finansiella mått rörelsemarginal, förädlingsvärde, omsättning, effektivitet, kapitalomsättningshastighet, avkastning på totalt kapital och antal anställda Jämförelse gjord dels på utveckling under 3 år och dels i absoluta tal under det sista året Resultat: Deltagarna i tillväxtprogrammet Expedition Framåt skiljer sig relativt sina utvalda konkurrenter genom att man är: bättre på 6 av de 7 använda ekonomiskas och finansiella mått avkastningen på totalt kapital är högre använder en mindre del av lånefinansiering och i högre grad ägar- och självfinansierade resurseffektivare i användandet av sina tillgångar först inhämtar man kunskap som man sedan omsätter i företaget Det som gör att deltagarna i tillväxtprogrammet Expedition Framåt skiljer sig relativt sina utvalda konkurrenter är genom att man lagt mer tid på: ledarskap marknadsföring mål & strategier tiden som lagts ned på Expedition Framåt De 25 företag som har störst tillväxt har lagt ned 70% mer tid på företagsutveckling än de 23 företag som växt sämst. Det syns inget samband mellan tillväxt och företagets ålder. medelåldern på de studerade företagen är ca 20 år Deltagarna i tillväxtprogrammet Expedition Framåt - utveckling under 3 år jämfört med sina valda konkurrenter Antal anställda (% ökning per år) Avkastn. Tot. kapital (%-enh. ökning per år) Kap.omsä ningshast. (ökning ggr per år) 1 Rörelseresultat (%-enh. ökning per år) Effek vitet (FV/FK) (%-enh. ökning per år) Förädlingsvärde (% ökning per år) Omsä ning (% ökning per år) -2% 0% 2% 4% 6% 8% businessregion.se (10)

11 Studeras enbart det sista året så ser det ut så här: Deltagarna i tillväxtprogrammet Expedition Framåt - nyckeltal sista året jämfört med sina valda konkurrenter 1 Avkast. Tot. Kap. Kapital. oms. has ghet Effek vitet Rörelseresultat -10% -5% 0% 5% 10% 15% 20% 25% I grafen ovan syns tydligt skillnaden i användandet av främmande kapital och mindre kapitalanvändning genom den så tydligt större kapitalomsättningshastigheten. Slutsatser Det går att mäta tillväxt Enkla metoder som bygger på lättillgängliga data fungerar Går att härleda vad som kan skapa tillväxt Företagen i tillväxtprogrammet utvecklas bättre än sina konkurrenter de valt att jämföra sig med Så devisen, det som inte kan mätas, kan ej heller påverkas och därmed inte utvecklas, stämmer fortfarande. businessregion.se (11)

Trivsel på jobbet en åldersfråga? Jobbhälsobarometern, Delrapport 2012:2, Sveriges Företagshälsor 2013-02-27

Trivsel på jobbet en åldersfråga? Jobbhälsobarometern, Delrapport 2012:2, Sveriges Företagshälsor 2013-02-27 Trivsel på jobbet en åldersfråga? 2 Om Jobbhälsobarometern Jobbhälsobarometern bygger på telefonintervjuer med ett representativt urval av svenskar i åldern 20 65 år som arbetar minst halvtid. Jobbhälsobarometern

Läs mer

Vision. för Värnamo kommun och de kommunägda företagen

Vision. för Värnamo kommun och de kommunägda företagen Vision för Värnamo kommun och de kommunägda företagen Värnamo den mänskliga tillväxtkommunen. Här förverkligar du dina drömmar, skapar, upplever, är delaktig och tar ansvar! SYFTE för de kommunägda företagen

Läs mer

2013:2. Jobbhälsobarometern. Delrapport 2013:2 Sveriges Företagshälsor 2013-11-28

2013:2. Jobbhälsobarometern. Delrapport 2013:2 Sveriges Företagshälsor 2013-11-28 2013:2 Jobbhälsobarometern Delrapport 2013:2 Sveriges Företagshälsor 2013-11-28 Innehåll Innehåll... 2 Sammanfattning... 3 Om Jobbhälsobarometern... 4 Om Sveriges Företagshälsor... 4 De anställdas syn

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 SEX MÅNADER 2015 SEX MÅNADER 2014 Q2 2015 Q2 2014 Nettoomsättning, ksek 149 433 136 007 76 486 74 935 Bruttoresultat, ksek 99 545

Läs mer

Så gör du din kund nöjd och lojal - och får högre lönsamhet. Tobias Thalbäck Om mätbara effekter av kundnöjdhet

Så gör du din kund nöjd och lojal - och får högre lönsamhet. Tobias Thalbäck Om mätbara effekter av kundnöjdhet Så gör du din kund nöjd och lojal - och får högre lönsamhet Tobias Thalbäck Om mätbara effekter av kundnöjdhet Hög kundnöjdhet ger högre avkastning Företag med hög kundnöjdhet genererar högre avkastning

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2011

New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2011 New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2011 Årets första kvartal New Nordic koncernens omsättning uppgick under årets första kvartal till 47,3 MSEK (46,1) en ökning med 2,7

Läs mer

Niomånadersrapport, 2010.01.01 2010.09.30 ADDvise Lab Solutions AB (publ)

Niomånadersrapport, 2010.01.01 2010.09.30 ADDvise Lab Solutions AB (publ) Niomånadersrapport, 2010.01.01 2010.09.30 ADDvise Lab Solutions AB (publ) 1 juli 30 september 2010 1 januari 30 september 2010 Orderingången för perioden uppgick till 6,7 MSEK (3,0), en ökning med 123%

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2013 2013-08-29

Delårsrapport januari juni 2013 2013-08-29 2013-08-29 Delårsrapport januari juni 2013 Nettoomsättningen ökade med 20 % under andra kvartalet mot föregående år Det andra kvartalet är numer ett kvartal med god lönsamhet Händelse efter rapportperioden:

Läs mer

LESSSEAMLESSSEAMLESSSEAMLESSSEAM

LESSSEAMLESSSEAMLESSSEAMLESSSEAM LESSSEAMLESSSEAMLESSSEAMLESSSEAM Delårsrapport jan-mar 2010. SEAMLESS distribution AB (publ), Dalagatan 100, 113 43 Stockholm, Sverige 1 2 SEAMLESS distribution AB (publ), Dalagatan 100, 113 43 Stockholm,

Läs mer

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka ANALYSGARANTI* 13:e maj 2008 Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka Även om Doros Q1-rapport var den femte delårsrapporten i rad med positivt resultatutfall, så var det en besvikelse. Framför allt

Läs mer

Triona AB. Kvartalsrapport för 556559-4123 2009-01-01-2009-09-30. Triona AB 1(7) Kvartalsrapport 3 2009

Triona AB. Kvartalsrapport för 556559-4123 2009-01-01-2009-09-30. Triona AB 1(7) Kvartalsrapport 3 2009 Triona AB 1(7) Kvartalsrapport för Triona AB 556559-4123 2009-01-01-2009-09-30 Triona AB 2(7) Nyckeltal Nedan redovisas nyckeltal (föregående år inom parentes); Rörelseresultat före skatt och bokslutsdispositioner:

Läs mer

Vår verksamhets utveckling

Vår verksamhets utveckling Vår verksamhets utveckling Folkhälsans vision att vara två steg före har alltid varit och är fortfarande en stor utmaning för vår organisation. I vår 90-åriga historia finns det många goda och uppmuntrande

Läs mer

Vad är Strategisk Planering

Vad är Strategisk Planering Vad är Strategisk Planering Varför behöver man strategisk planering? Vem eller vilka skall vara involverade? Hur gör man? i Strategisk Planering är sjökortet Ett företag i tillväxt behöver en karta att

Läs mer

Bisnode och Veckans Affärer presenterar SVERIGES SUPERFÖRETAG 2015

Bisnode och Veckans Affärer presenterar SVERIGES SUPERFÖRETAG 2015 Bisnode och Veckans Affärer presenterar SVERIGES SUPERFÖRETAG 2015 Per Weidenman, Bisnode Sverige AB, Oktober 2015 SVERIGES SUPERFÖRETAG 2015 I den här rapporten presenteras Bisnodes modell för att identifiera

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2003

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2003 INVESTMENT AB LATOUR (publ) DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS * Latour-aktiens substansvärde uppgick den 31 mars till 125 (254) kronor. * Industri- och handelsföretagens rörelseresultat uppgick till 36 (38)

Läs mer

Delårsrapport januari september 2009

Delårsrapport januari september 2009 2009-11-05 *nya arkitektritade hus på Västerås Mälarcamping inför säsongen 2010 Delårsrapport januari september 2009 Rapportperiod (juli-september 2009) Nettoomsättningen ökade till 16 883 (14 779) KSEK

Läs mer

Budget 2016 för Tjörns Måltids AB. Beslutad av Tjörns Måltids AB 2015-12-10 40. Tjörn Möjligheternas ö

Budget 2016 för Tjörns Måltids AB. Beslutad av Tjörns Måltids AB 2015-12-10 40. Tjörn Möjligheternas ö Budget 2016 för Tjörns Måltids AB Beslutad av Tjörns Måltids AB 2015-12-10 40 Tjörn Möjligheternas ö Inledning Tjörns Måltids AB ska bedriva måltidsverksamhet och på uppdrag producera, servera och leverera

Läs mer

Verksamhetsseminarierna 2016. Ledningspasset

Verksamhetsseminarierna 2016. Ledningspasset Verksamhetsseminarierna 2016 Ledningspasset Ledningspasset - programmet Tid Programpunkt Föredragshållare 10:15 Nya klubbrådgivningen Bo Bengtsson GAF: arbetsmiljö & nyckeltal Stig Persson Två grupper

Läs mer

Affärsplan 2009 GAMLA UPPSALA BUSS AB. Affärsplan 2009 Gamla Uppsala Buss AB Fastställd 2009-01-15

Affärsplan 2009 GAMLA UPPSALA BUSS AB. Affärsplan 2009 Gamla Uppsala Buss AB Fastställd 2009-01-15 1 Affärsplan 2009 GAMLA UPPSALA BUSS AB 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning 1. Kommunens krav 2. Historia 3. Nuläge 4. Antaganden om framtiden och möjligheter till utveckling 5. Affärsidé 6. Långsiktiga mål

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2005

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2005 2006-02-23 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2005 är landets mest kompletta leverantör av el- och instrumentmontage med en fakturering om cirka 850 miljoner SEK och drygt 700 anställda. Koncernen levererar kvalificerade

Läs mer

Balanserade Styrkort. (Balanced Scorecard) En aptitretare från VisVires AB

Balanserade Styrkort. (Balanced Scorecard) En aptitretare från VisVires AB Balanserade Styrkort (Balanced Scorecard) En aptitretare från VisVires AB Inledning Det torde inte ha undgått någon att vi idag får ett allt större fokus på ekonomi och finansiella resultat. De flesta

Läs mer

Exempelsamling TPYT02

Exempelsamling TPYT02 Exempelsamling TPYT02 Lektion 1 1.1 AB Serenta har följande balansräkning i sammandrag (alla belopp i tusen kr). Tillgångar Skulder och EK Anläggningstillgångar 500 Eget kapital 400 Varulager 300 Långfristiga

Läs mer

HÄSTNÄRINGEN SOM ARBETSGIVARE

HÄSTNÄRINGEN SOM ARBETSGIVARE HÄSTNÄRINGEN SOM ARBETSGIVARE Målgruppsundersökning genomförd av Scandinavian Research på uppdrag av Hästnäringens Nationella Stiftelse och Hästnäringens Yrkesnämnd BESKRIVNING NULÄGESANALYS HÄSTNÄRINGEN

Läs mer

AFFÄRSPLAN. LandstingsService i Östergötland

AFFÄRSPLAN. LandstingsService i Östergötland AFFÄRSPLAN 2001 LandstingsService i Östergötland 2 Innehållsförteckning Omvärldsanalys 3 Vision 3 Affärsidé 3 Strategiska mål 4 Operativa mål 4 Strategi 4 Ekonomistyrning 5 Grundläggande värderingar 5

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 OKTOBER, 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 OKTOBER, 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 OKTOBER, 2006 Omsättningen ökade med 30 procent och byråintäkten med 17 procent för jämförbara enheter Rörelseresultatet uppgick till 6,6 Mkr, en ökning med 6,2

Läs mer

Delårsrapport Q1 januari - mars 2010 för New Nordic Healthbrands AB (publ)

Delårsrapport Q1 januari - mars 2010 för New Nordic Healthbrands AB (publ) Delårsrapport Q1 januari - mars 2010 för New Nordic Healthbrands AB (publ) 1 1 januari 31 mars 2010 1 januari 31 mars 2009 Nettoomsättning 46,1 msek Nettoomsättning 58,5 m S EK Rörelseresultat före avskrivningar

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Q1 2015

DELÅRSRAPPORT Q1 2015 DELÅRSRAPPORT Q1 2015 JOJKA COMMUNICATIONS AB (PUBL) 556666-6466 (JOJK) 24 APRIL 2015 STYRELSEN FÖR JOJKA COMMUNICATIONS AB Siffror i sammandrag Januari mars 2015 Januari mars 2015 jämfört med motsvarande

Läs mer

RÄKENSKAPSANALYS OCH NYCKELTAL. F12 RoK Ht14 Agata Kostrzewa

RÄKENSKAPSANALYS OCH NYCKELTAL. F12 RoK Ht14 Agata Kostrzewa RÄKENSKAPSANALYS OCH NYCKELTAL F12 RoK Ht14 Agata Kostrzewa RoK ht14 Agata Kostrzewa 2 Vad handlar det om Nycketal binder samman ansvar, prestation och mål Prestation Hur väl sköter en chef sitt uppdrag

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2010. VD har ordet SEPTEMBER 2009. Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt. Perioden 1 januari 31 mars 2010

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2010. VD har ordet SEPTEMBER 2009. Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt. Perioden 1 januari 31 mars 2010 DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS SEPTEMBER Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt Rörelseresultatet under årets första kvartal är negativt, men som en effekt av genomförda strukturåtgärder väsentligt

Läs mer

Styrelsens förslag till fastställande av riktlinjer för ersättning till och andra anställningsvillkor för bolagsledningen

Styrelsens förslag till fastställande av riktlinjer för ersättning till och andra anställningsvillkor för bolagsledningen Punkt 19 Styrelsens förslag till fastställande av riktlinjer för ersättning till och andra anställningsvillkor för bolagsledningen För ledande befattningshavare i koncernen har under 2015 tillämpats de

Läs mer

Trionakoncernen. Proforma balans och resultaträkning för 556559-4123 2009-01-01-2009-10-31. Trionakoncernen 1(6) Proforma balans och resultaträkning

Trionakoncernen. Proforma balans och resultaträkning för 556559-4123 2009-01-01-2009-10-31. Trionakoncernen 1(6) Proforma balans och resultaträkning Trionakoncernen 1(6) för Trionakoncernen 556559-4123 2009-01-01-2009-10-31 Trionakoncernen 2(6) Inledning I och med förvärvet av VegInformatikk den 30 september 2009 vill vi åskådliggöra en proforma resultaträkning

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ VERKSAMHETSÅRET 2005/2006 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) 1 JULI 2005 30 JUNI 2006

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ VERKSAMHETSÅRET 2005/2006 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) 1 JULI 2005 30 JUNI 2006 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ VERKSAMHETSÅRET 2005/2006 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) 1 JULI 2005 30 JUNI 2006 Fjärde kvartalet 2005/2006 (april juni): Försäljning i koncernen för Q4 ökade med 43,3 %, jämfört

Läs mer

HYLTE SOPHANTERING AB

HYLTE SOPHANTERING AB UC BASVÄRDERING HYLTE SOPHANTERING AB 557199-0001 per 2015-10-06 senaste bokslut 2014-12-31 En produktion av UC Affärsfakta AB Beräknat aktievärde (baserat på bokslut 2014-12-31) per 2015-10-06 Totalt

Läs mer

Bra lönebildning. Lönen som värdeskapande drivkraft i företagets utveckling - IF Metalls avtalsområde.

Bra lönebildning. Lönen som värdeskapande drivkraft i företagets utveckling - IF Metalls avtalsområde. Bra lönebildning Lönen som värdeskapande drivkraft i företagets utveckling - IF Metalls avtalsområde. 1 Förord IKEM Innovations- och kemiindustrierna i Sverige verkar för en företags- och medarbetarnära

Läs mer

VIMENTIS VIP. FÖR STARTUPS & SMÅFÖRETAGARE Med hjälp utav Vimentis VIP kommer en helt ny värld att öppnas upp för dig som företagare.

VIMENTIS VIP. FÖR STARTUPS & SMÅFÖRETAGARE Med hjälp utav Vimentis VIP kommer en helt ny värld att öppnas upp för dig som företagare. FÖR STARTUPS & SMÅFÖRETAGARE Med hjälp utav Vimentis VIP kommer en helt ny värld att öppnas upp för dig som företagare. VIMENTIS VIP Tillväxtprogram med fokus på försäljning Med Vimentis VIP blir försäljningen

Läs mer

1 juli 30 september 2011 Traveas AB (publ) Bookings Enriched

1 juli 30 september 2011 Traveas AB (publ) Bookings Enriched 1 juli 30 september 2011 Bookings Enriched org. nr 556739-8143 / Adress Ringen 16 182 73 Stocksund Phone08-51 80 10 00 / Fax 08-51 80 10 10 www.traveas.com Juli till September, 2 2011 TRAVEAS AB (Publ)

Läs mer

Industriell utveckling och struktur 2008

Industriell utveckling och struktur 2008 Rapport 2009-04-15 Dnr: 255/08 Delges: N-dep Rymdstyrelsens handläggare Särskild redovisning gällande företag Industriell utveckling och struktur 2008 Sammanfattning Årets industrienkät ger en neutral

Läs mer

1 januari 30 juni 2010

1 januari 30 juni 2010 1 januari 30 juni 2010 BM Impex erbjuder Nordiska bygg och fastighetsföretag ökad konkurrenskraft genom att tillhandahålla högkvalitativa, prisvärda insatsvaror i komponent respektive konceptform. Bolagets

Läs mer

Innehållsförteckning. Sida 2 (12) Personligt ledarskap Lär leda dig själv (20150001)... 3

Innehållsförteckning. Sida 2 (12) Personligt ledarskap Lär leda dig själv (20150001)... 3 KURSKATALOG 2016 Sida 2 (12) Innehållsförteckning Personligt ledarskap Lär leda dig själv (20150001)... 3 Ditt personliga varumärke Gör dig attraktivare (20150002)... 3 Ledarskapets verktyg del 1 Verktyg

Läs mer

Bolagen har ordet. Atlas Copco

Bolagen har ordet. Atlas Copco Bolagen har ordet Hållbart värdeskapandes enkätundersökning är ett viktigt verktyg för att ta tempen på nivån och omfattningen på svenska bolags hållbarhetsarbete. Men i kvantitativa resultat är det ofta

Läs mer

DELÅRSRAPPORT TVÅ: GRUNDEN ÄR LAGD NU ÖKAR INTÄKTERNA

DELÅRSRAPPORT TVÅ: GRUNDEN ÄR LAGD NU ÖKAR INTÄKTERNA DELÅRSRAPPORT TVÅ: GRUNDEN ÄR LAGD NU ÖKAR INTÄKTERNA 20110830 Periodens nettoomsättning uppgick till KSEK 2.860 (f å 1.567 KSEK) Periodens resultat uppgick till KSEK 133 (f å -439 KSEK) Resultat per aktie:

Läs mer

Bokslutskommuniké. Januari december 2011 samt resultatutveckling för första kvartalet 2012

Bokslutskommuniké. Januari december 2011 samt resultatutveckling för första kvartalet 2012 Bokslutskommuniké Januari december 2011 samt resultatutveckling för första kvartalet 2012 ApoPharm Holding AB (Apotek Hjärtat) org nr 556789-2988 1 (9) ApoPharm Holding AB (moderbolag för apotekskedjan

Läs mer

AB Ångpanneföreningen (publ) Delårsrapport för perioden januari-september 1999

AB Ångpanneföreningen (publ) Delårsrapport för perioden januari-september 1999 Nr 21/1999. För fri publicering den 28 oktober 1999. 1(5) Upplysningar VD Gunnar Grönkvist 08-657 11 15 eller informationschef Kaj Sandart 08-657 11 85. Rapporten finns även tillgänglig på ÅFs hemsida

Läs mer

Ägardirektiv avseende onoterade fastighetsbolag där Första AP-fonden har ett betydande inflytande

Ägardirektiv avseende onoterade fastighetsbolag där Första AP-fonden har ett betydande inflytande Beslutas av VD i ledningsgruppen Tidigare beslut 2015-03-31 (2014-03-13) Uppdateras Årligen Handläggare Chef Kommunikation och ägarstyrning Kopplade dokument Ägarpolicyn Ägardirektiv avseende onoterade

Läs mer

Industriproduktionen i USA och Europa var fortsatt dämpad under kvartalet.

Industriproduktionen i USA och Europa var fortsatt dämpad under kvartalet. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets försäljning ökade 3 procent i fast valuta jämfört med föregående år. Försäljningen för delårsperioden var 2 935 MSEK (3 042). Resultat efter

Läs mer

Ett positivt resultat för Q1 bekräftar att koncernen är på rätt väg. Delårsrapport januari-mars 2016 för VA Automotive i Hässleholm AB (publ)

Ett positivt resultat för Q1 bekräftar att koncernen är på rätt väg. Delårsrapport januari-mars 2016 för VA Automotive i Hässleholm AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2016 för VA Automotive i Hässleholm AB (publ) (Org.Nr. 556767-9625) Ett positivt resultat för Q1 bekräftar att koncernen är på rätt väg www.va-automotive.com (ORGANISATIONSNUMMER

Läs mer

AQ Group AB (publ) Delårsrapport januari september 2014

AQ Group AB (publ) Delårsrapport januari september 2014 Västerås 201 4-10- 2 2 AQ Group AB (publ) Delårsrapport januari september 2014 Tredje kvartalet, juli - september 2014, i sammandrag Nettoomsättning 605 MSEK (614) Rörelseresultat 44 MSEK (57) Resultat

Läs mer

Delårsrapport Almi Företagspartner

Delårsrapport Almi Företagspartner Delårsrapport Almi Företagspartner 1 januari - 31 mars 2014 Delårsrapport januari mars 2014 Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Målet är att fler

Läs mer

Ett turbulent år. Ulf Hedlundh Verkställande direktör

Ett turbulent år. Ulf Hedlundh Verkställande direktör Ett turbulent år Ulf Hedlundh Verkställande direktör Ett turbulent år -1 % substansvärdetillväxt Ett turbulent år -1 % substansvärdetillväxt 1 % kurstillväxt Ett turbulent år -1 % substansvärdetillväxt

Läs mer

Nyckeltalsinstitutets. årsrapport 2013

Nyckeltalsinstitutets. årsrapport 2013 Nyckeltalsinstitutets årsrapport 2013 För 18:e året i rad sammanställer Nyckeltalsinstitutet en rad olika personalnyckeltal. För tolfte året presenteras Attraktiv Arbetsgivarindex AVI och för nionde året

Läs mer

VD Meta Persdotters anförande på Svenska Spels bolagsstämma 15/4 2009

VD Meta Persdotters anförande på Svenska Spels bolagsstämma 15/4 2009 VD Meta Persdotters anförande på Svenska Spels bolagsstämma 15/4 2009 Jag heter Meta Persdotter och tog över ansvaret för Svenska Spel den 1 februari i år. Jag kommer att berätta om de viktigaste händelserna

Läs mer

Delårsrapport kvartal 1 4 2009 Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB (publ)

Delårsrapport kvartal 1 4 2009 Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB (publ) Delårsrapport kvartal 1 4 2009 Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB (publ) Utveckling helåret 2009: Omsättningen fördubblad, 38,7 MSEK (19,9) EBITDA väsentligt förbättrat, -1,5 MSEK (-6,9) Förlusten

Läs mer

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE Våra föreläsare och deras tillväxtnycklar Sedan 2010 har vi genomfört vårt populära tillväxtprogram och fler än 700 företagsledare och chefer

Läs mer

Delårsrapport Januari - Juni 2008

Delårsrapport Januari - Juni 2008 Delårsrapport Januari - Juni 2008 Ökad omsättning och fortsatt stark tillväxt i abonnentportföljen Antal nya abonnenter ökar med 121% jämfört med 1 januari - 30 juni 2007 Omsättningen ökar med 45% Återbetalningstiden

Läs mer

BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE.

BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE. BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE. Vårt varumärke är så mycket mer än en logotyp och det vi bygger. Det är summan av de förväntningar och känslor som väcks när man tänker på oss vad som förväntas av oss,

Läs mer

Handisam. Beräkningsunderlag för undersökningspanel

Handisam. Beräkningsunderlag för undersökningspanel Beräkningsunderlag för undersökningspanel Kund Mottagare Ann Dahlberg Författare Johan Bring Granskare Gösta Forsman STATISTICON AB Östra Ågatan 31 753 22 UPPSALA Wallingatan 38 111 24 STOCKHOLM vxl: 08-402

Läs mer

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003.

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003. Seven Nox AB driver ett säljnätverk i Sverige, Norge, Danmark och Finland och är under etablering i Italien. Sevens nuvarande kunderbjudande är fast och mobiltelefoni till konkurrenskraftiga priser. Seven

Läs mer

Företagsbeskrivning Objekt 8519 Björkvikens Bygg AB. Björkvikens Bygg AB. Företagsbeskrivning. Exklusiv rådgivare Svensk FöretagsFörmedling

Företagsbeskrivning Objekt 8519 Björkvikens Bygg AB. Björkvikens Bygg AB. Företagsbeskrivning. Exklusiv rådgivare Svensk FöretagsFörmedling Björkvikens Bygg AB Företagsbeskrivning Exklusiv rådgivare Svensk FöretagsFörmedling Inledande information Företagsbeskrivning Syftet med denna företagsbeskrivning är att ge en översiktlig information

Läs mer

För att minska miljöpåverkan skall antalet körda mil i tjänsten minska jämfört med 2014 och fler möten genomföras på distans via IT-lösningar.

För att minska miljöpåverkan skall antalet körda mil i tjänsten minska jämfört med 2014 och fler möten genomföras på distans via IT-lösningar. Sida 1(8) Detaljbudget 2015 Hälsan och Stressmedicin 1. Sammanfattning Hälsan och Stressmedicins uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag samt att

Läs mer

Syftet med. affärsplanen

Syftet med. affärsplanen 1 Syftet med affärsplanen För att komma framåt måste vi först veta åt vilket håll vi ska gå en uppgift som blir svårare och svårare när vår omvärld förvandlas i en ständigt snabbare takt. Därför har vi

Läs mer

Delårsrapport. Jan Mar

Delårsrapport. Jan Mar Delårsrapport Jan Mar Stockholm, 25 maj 2015 Innehåll 01 Nyckeltal 01 Väsentliga händelser under januari mars 2015 01 Väsentliga händelser efter rapportperiodens utgång 02 Bolagets verksamhet och framtidsutsikter

Läs mer

Behovet av att förändra lärosätens rådighet över lokalfrågor

Behovet av att förändra lärosätens rådighet över lokalfrågor veriges universitets- 2012-11-21 och högskoleförbund Dnr 12/105 Tryckerigatan 8 111 28 Stockholm Finansdepartementet 103 33 Stockholm Behovet av att förändra lärosätens rådighet över lokalfrågor Inledning

Läs mer

Nettoomsättning, MSEK 8,9 8,4 + 7% 18,2 19,3-6% Rörelseresultat, MSEK (EBIT) -0,7-1,3 n/a -0,7-1,9 n/a

Nettoomsättning, MSEK 8,9 8,4 + 7% 18,2 19,3-6% Rörelseresultat, MSEK (EBIT) -0,7-1,3 n/a -0,7-1,9 n/a Delårsrapport 1 januari 30 juni 2014 Koncernrapport 15 augusti 2014 Ökad omsättning och förbättrat resultat APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade med 7% till 8,9 (8,4)

Läs mer

Roligt att du vill göra ditt exjobb hos oss!

Roligt att du vill göra ditt exjobb hos oss! EX JOB B20 16 Roligt att du vill göra ditt exjobb hos oss! Knowit är ett av nordens ledande konsultbolag med 1800 specialister. Vi erbjuder spetskompetens inom Decision, Design & Digital, It och Management.

Läs mer

Årsredovisning. Marks Golfklubb

Årsredovisning. Marks Golfklubb Årsredovisning för Marks Golfklubb 865000-1749 Räkenskapsåret 2015 Marks Golfklubb 1 (9) Styrelsen för Marks Golfklubb får härmed avge åresredovinsing för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Väsentliga

Läs mer

Handledning alternativa lönemodellen. En handledning skapad av SLA och Kommunal

Handledning alternativa lönemodellen. En handledning skapad av SLA och Kommunal Handledning alternativa lönemodellen En handledning skapad av SLA och Kommunal Innehåll Handledning alternativa lönemodellen... 1 En handledning skapad av SLA och Kommunal... 1 1 Hur inför vi den alternativa

Läs mer

Sverige tåget - Vem kör lok och vem åker vagn? Innehållsförteckning. All data avser år 2004

Sverige tåget - Vem kör lok och vem åker vagn? Innehållsförteckning. All data avser år 2004 Sverige tåget - Vem kör lok och vem åker vagn? All data avser år 2004 Innehållsförteckning Sid 2 - Grundkurs Sid 3 - Fördelning medborgare Sid 4 - Fördelning företag Sid 5 - Fördelning anställda Hur ser

Läs mer

Förskola, före skola - lärande och bärande

Förskola, före skola - lärande och bärande Sammanfattning Rapport 2012:7 Förskola, före skola - lärande och bärande Kvalitetsgranskningsrapport om förskolans arbete med det förstärkta pedagogiska uppdraget Sammanfattning Barnen i de granskade förskolorna

Läs mer

2004 2005 2006p 2007p 2008p

2004 2005 2006p 2007p 2008p ANALYSGARANTI* 27 februari 2006 Wilh. Sonesson (WSONb.ST) omsänd På rätt väg Wilh. Sonessons bokslut för 2005 gav ett blandat intryck. Visserligen överträffar bolaget sin egen prognos men vi hade betydligt

Läs mer

Kommunalt handlingsprogram för Eslöv 2011 2014

Kommunalt handlingsprogram för Eslöv 2011 2014 Kommunalt handlingsprogram för Eslöv 2011 2014 ESLÖVS KOMMUN Vi tar ansvar En ekonomi i balans är förutsättningen för att driva en politik för Eslöv. Vi tar ansvar för att den kommunala organisationen

Läs mer

Delårsrapport. januari mars 2004

Delårsrapport. januari mars 2004 Delårsrapport januari mars 2004 Delårsrapport januari mars 2004 för koncernen - Omsättningen ökade med 13% till 102,9 Mkr (91,2) - Resultatet efter finansiella poster ökade med 36% till 15,6 Mkr (11,5)

Läs mer

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Pressinformation den 16 augusti 2006 Pooliakoncernen visar även för årets andra kvartal ökad tillväxt och förbättrad lönsamhet jämfört med motsvarande period

Läs mer

Målbaserat ledarskap behov av ett nytt angreppssätt för ledare och chefer

Målbaserat ledarskap behov av ett nytt angreppssätt för ledare och chefer Målbaserat ledarskap behov av ett nytt angreppssätt för ledare och chefer Texten till detta White Paper är till stor del hämtad från vår bok Målbaserat ledarskap bli effektiv som ledare och chef. Mer finns

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Det är med stor tillfredställelse vi kan konstatera att 2005 blev det bästa året i SWECOs historia, vi slog de flesta av våra tidigare rekord. Jag

Läs mer

Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2005 juni 2006

Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2005 juni 2006 Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2005 juni 2006 Resultat efter finansiella poster uppgick till 7,2 Mkr (f.å. 5,8 Mkr) Intäkterna uppgick till 1,7 Mkr (1,0 Mkr) Resultat per aktie

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Januari september 2003 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730

DELÅRSRAPPORT Januari september 2003 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 DELÅRSRAPPORT Januari september 2003 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 Omsättning 145,0 MSEK (57,7 MSEK). Resultatet efter finansnetto 3,7 MSEK (0,4 MSEK). Rekordförsäljning på Vallarnas Friluftsteater

Läs mer

Bokslutskommuniké 020101-021231

Bokslutskommuniké 020101-021231 Bokslutskommuniké 020101-021231 Verksamhet * Nettoomsättningen under perioden uppgick till 9,5 Mkr (15,7) * Resultatet efter finansiella poster var -4,0 Mkr (-7,9) * Ett besparingsprogram har genomförts

Läs mer

Tillväxtverkets arbete med regional tillväxt

Tillväxtverkets arbete med regional tillväxt Tillväxtverkets arbete med regional tillväxt Lars Wikström 2016-01-22 Nationell myndighet med regional närvaro - 390 medarbetare - nio orter 1 Värt att fundera på Kommer företag att våga investera på platser

Läs mer

Allt farligare att jobba på vägen

Allt farligare att jobba på vägen Allt farligare att jobba på vägen Rapport från Seko juni 2016 FOTO: HÅKAN LINDGREN Fler olyckor på vägarbetsplatserna Antalet olyckor vid landets vägarbetsplatser ökar kraftigt. Det visar en undersökning

Läs mer

Januari december 2011 Nettoomsättningen uppgick till 32 tkr (15 tkr) Resultat efter finansiella poster uppgick till -5 138 tkr (-4 721 tkr)

Januari december 2011 Nettoomsättningen uppgick till 32 tkr (15 tkr) Resultat efter finansiella poster uppgick till -5 138 tkr (-4 721 tkr) Challenger Mobile AB (publ) Org nr 556671-3607 Isafjordsgatan39 B SE-164 40 Kista Tel 0722-458 458 www.challengermobile.com info@challengermobile.com Januari december 2011 Nettoomsättningen uppgick till

Läs mer

Korsholms kommuns Personalstrategi 2014-2017

Korsholms kommuns Personalstrategi 2014-2017 Korsholms kommuns Personalstrategi 2014-2017 Samarbetskommittén 14.4.2014 Personalsektionen 12.5.2014 Kommunstyrelsen 16.6.2014 Kommunfullmäktige 22.9.2014 I Korsholms kommun sätter vi ribban högt. Vi

Läs mer

a) Årets utdelningar får aldrig överstiga bolagets fria egna kapital.

a) Årets utdelningar får aldrig överstiga bolagets fria egna kapital. FRÅGA 1: 20 poäng besvaras i svarsmallen Är följande påståenden korrekta eller inkorrekta? Om ni anser att påståendet är korrekt så kryssar ni i korrekt-kolumnen i svarsmallen. Om ni anser att påståendet

Läs mer

Affärsutvecklingen utgångspunkter:

Affärsutvecklingen utgångspunkter: AFFÄRSUTVECKLINGSPROGRAM FÖR SMÅ & MEDELSTORA FÖRETAG Bland våra små och medelstora företag finns en mindre andel som både har tillväxtpotential och tillväxtvilja. Detta program är avsett att stödja företagaren/ledningen

Läs mer

Kvartalsrapport Q2-2014 QBNK Holding AB (publ)

Kvartalsrapport Q2-2014 QBNK Holding AB (publ) Kvartalsrapport Q2-2014 Holding AB (publ) (556958-2439) Holding AB (publ) erbjuder företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset Management. Bolaget är specialiserat på

Läs mer

Bokslutskommuniké 2004

Bokslutskommuniké 2004 Bokslutskommuniké 2004 Nettoomsättningen ökade med 29% till 953,2 Mkr (738,7) Resultatet efter skatt ökade med 45% till 33,6 Mkr (23,2) Vinst per aktie efter full skatt uppgick till 5,02 kr (3,46) Resultatet

Läs mer

Linnéuniversitetet. Prestationsanalys 2015

Linnéuniversitetet. Prestationsanalys 2015 Linnéuniversitetet Prestationsanalys 2015 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 BEGREPPSFÖRKLARING 3 TOLKNINGSMALL FÖR STAPLAR 4 ELVA FÖRBÄTTRINGSOMRÅDEN OCH PRESTATIONSNIVÅN 4 BESKRIVNING AV FÖRBÄTTRINGSOMRÅDEN

Läs mer

Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15

Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15 Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15 I all korthet Här skriver du en sammanfattning på din affärsidé med en (max två) meningar. Coola Prylar AB ska sälja trendiga och funktionella hushållsprylar främst

Läs mer

Nettomsättningen ökade med 28% från 5 709 till 7 281 KSEK. Löpande telefoniintäkter ökade med 41% från 3 899 till 5 515 KSEK

Nettomsättningen ökade med 28% från 5 709 till 7 281 KSEK. Löpande telefoniintäkter ökade med 41% från 3 899 till 5 515 KSEK Januari-december 2005 Nettomsättningen ökade med 28% från 5 709 till 7 281 KSEK Löpande telefoniintäkter ökade med 41% från 3 899 till 5 515 KSEK Rörelseresultatet uppgick till -4 514 (-3 024) KSEK Resultat

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Lextorpsskolans fritidshem 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Lextorpsskolans fritidshem 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Lextorpsskolans fritidshem 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas...

Läs mer

Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder

Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder Pressinformation den 5 maj 2006 Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder Pooliakoncernens omsättning för första kvartalet uppgick till 295,2 Mkr, vilket innebär en tillväxt på 31%

Läs mer

Sveriges Företagshälsor och Svenskt Kvalitetsindex: Jobbhälsobarometern 2015. De anställdas syn på jobbet inom vård- och omsorgssektorn

Sveriges Företagshälsor och Svenskt Kvalitetsindex: Jobbhälsobarometern 2015. De anställdas syn på jobbet inom vård- och omsorgssektorn Sveriges Företagshälsor och Svenskt Kvalitetsindex: Jobbhälsobarometern 2015 De anställdas syn på jobbet inom vård- och omsorgssektorn 1 Förord och sammanfattning Resultaten från Jobbhälsobarometern går

Läs mer

Stockholms Stadshus AB Fastighetsekonomi

Stockholms Stadshus AB Fastighetsekonomi Advisory Stockholms Stadshus AB Fastighetsekonomi 2015-09-02 Per-Erik Waller 2 september 2015 Fastighetens särdrag Fastighetsekonomi Branschens karaktär Stora värden i fastighetstillgångar Högre belåning

Läs mer

CoolGuard. Delårsrapport, andra tertialet 2005. Omsättningen för perioden uppgick till 4 867 (998) ksek

CoolGuard. Delårsrapport, andra tertialet 2005. Omsättningen för perioden uppgick till 4 867 (998) ksek CoolGuard Delårsrapport, andra tertialet 2005 Omsättningen för perioden uppgick till 4 867 (998) ksek Omsättningen under årets åtta första månader var 9 676 (2 415) ksek Rörelseresultatet för perioden

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730

DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 Omsättningen 56,2 MSEK (44,7 MSEK). Rörelseresultatet 4,3 MSEK (3,0 MSEK). Stora publiksuccéer i Sverige med bla Barnaskrik och

Läs mer

Våga Visa kultur- och musikskolor

Våga Visa kultur- och musikskolor Våga Visa kultur- och musikskolor Kundundersökning 04 Värmdö kommun Genomförd av CMA Research AB April 04 Kön Är du 37 6 34 65 39 60 3 69 0% 0% 40% 60% 0% 0% Kille Tjej Ej svar Våga Visa kultur- och musikskolor,

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER Samgående med StjärnaFyrkant och nedskrivning av goodwill SEPTEMBER Under årets fjärde kvartal förvärvades samtliga aktier i StjärnaFyrkant genom nytecknade aktier

Läs mer

Stadgar Forum Vänersborg

Stadgar Forum Vänersborg Stadgar Forum Vänersborg 1 Föreningens firma Föreningens firma är Forum Vänersborgs Stad ekonomiska förening. Föreningens namn är Forum Vänersborg. 2 Ändamål, vision och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Bokslutskommuniké 2013, 1 september 2012 till 31 augusti 2013

Bokslutskommuniké 2013, 1 september 2012 till 31 augusti 2013 Hexatronic Scandinavia AB (publ) 556168-6360 Pressrelease 10 oktober 2013 Bokslutskommuniké 2013, 1 september 2012 till 31 augusti 2013 Lönsam tillväxt på 81% för helåret, EBITDA marginal 6,4% Omsättningstillväxt

Läs mer

Örebro län. Företagsamheten 2015. Anneli och Mikael Rådesjö, Karlskoga Wärdshus. Vinnare av tävlingen Örebro läns mest företagsamma människa 2014.

Örebro län. Företagsamheten 2015. Anneli och Mikael Rådesjö, Karlskoga Wärdshus. Vinnare av tävlingen Örebro läns mest företagsamma människa 2014. MARS 2015 Företagsamheten 2015 Anneli och Mikael Rådesjö, Karlskoga Wärdshus. Vinnare av tävlingen läns mest företagsamma människa 2014. län Innehåll 1. Inledning...2 Så genomförs undersökningen... 2 Vem

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:9 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2001:11 av Håkan Jörnehed (v) om att landstingets anställda skall få utökade möjligheter till fysisk aktivitet och att personalen skall

Läs mer